Véleményezés. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Véleményezés. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2."

Átírás

1 Véleményezés Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2006

2 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 2 / 26 :

3 Tartalomjegyzék 1. Véleményezés (96400) menüpont bemutatása Válasz (6300) Válaszcsoportok (96600) Használható kérdések (96800) Kérdéscsoport (700) Kérdőívek (97100) Hozzárendelt felhasználók (97200) Kiértékelés (97300) Egyes kérdőívek (97350) Kérdőívcsoport (8650) Kérdőívtemplatek (6350) Kérdőív generálás Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 3 / 26 :

4 1. Véleményezés (96400) menüpont bemutatása A Neptun.NET rendszer egyik fontos eleme az, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy a felhasználók (hallgatók és adminisztrátorok egyaránt) véleményt mondjanak tetszőlegesen meghatározott kérdésekben. Ezen véleményezés nagy területét lefedi az oktatók hallgatói véleményezése, azaz a tárgyra/kurzusra járó hallgatók véleményezhetik a tárgyakat, kurzusokat és a kurzust tartó oktatókat. Az ezen kérdésekre adott válaszokat lehet átlagolni, adott szempontok szerint kiértékelni, vagy egyéb feldolgozás céljából kiexportálni. Ezen felül lehetőség van általános kérdőívek kiírására tetszőleges felhasználói kör részére, azaz például leszűrhetjük azokat az oktatókat akik egy bizonyos teremben tartanak órát, és megkérdezhetjük őket a teremmel kapcsolatos használhatóságról, stb. A menüpontokat a kérdőív felépítésének sorrendjében mutatjuk be. 1. Válasz (6300) 2. Válaszcsoport (96600) 3. Használható kérdések (96800) 4. Kérdéscsoport (700) 5. Kérdőív (97100) 6. Kérdőívcsoport (8650) 7. Kérdőívtemplate (6350) A kérdőív modellje: 2. Válasz (6300) Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 4 / 26 :

5 A legkisebb egység a Válasz. Ez tartalmazza a kérdőívben szereplő kérdésekre adott lehetséges válaszokat. Ha új választ akarunk egy adott válaszcsoporthoz rendelni, akkor első lépésben a Válaszcsoportok (96600) menüponton válasszuk ki a listából az adott csoportot, majd lépjünk a Válaszok (6300) menüpontra. Itt kattintsunk először a Hozzáad gombra, majd vigyük fel a szükséges adatokat (válasz sorszáma, válasz szövege, válasz értéke), és végül kattintsunk a Mentés gombra. Ha a már meglévő adatokat akarjuk módosítani, akkor kattintsunk először a Szerkeszt gombra, majd a módosítások végeztével a Mentés gombra. Ha törölni akarunk egy tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. Válasz sorszáma Az itt megadott szám fogja meghatározni a válaszok megjelenésének a sorrendjét. (Pl.: ha a 2- es sorszámot adom az adott válasznak, akkor az a második helyen fog megjeleni a kérdőívben) Válasz szövege Ezen a rovaton a válasz szövegét kell megadnunk. (pl.: Alap, Közép, vagy Felső) Válasz értéke A válaszokhoz különböző értékeket kell rendelnünk, mert a rendszer a kiértékelés során a válaszokhoz tartozó értékek alapján számítja ki a kérdésekre adott válaszok eredményét. Érdemes úgy választani az értékeket, hogy például a legnegatívabb válasz legyen a legkisebb értékű, és a legpozitívabb a legnagyobb értékű. Ebben az esetben a kiértékelésnél kapott átlagolás is hasznos információt fog adni. Érvényes jelölőnégyzet Ez a funkció még nem működik, így ennek a rovatnak csak a későbbiekben lesz jelentősége, abban az esetben, ha egy kérdőívcsoport első kérdésére adott választól függ az, hogy a többi kérdésre egyáltalán válaszolhat-e a hallgató. Pl.: az első kérdés az, hogy bejárt-e órákra, és nemleges válasz esetén nem is szeretnénk, ha válaszolna az órákra vonatkozó kérdésekre. Ez oldható meg olyan módon, hogy a kérdéscsoport első kérdésére adott válasznál a Boolean értéke dönti el, hogy a többi kérdéscsoportbeli kérdésre válaszolhat-e a felhasználó vagy sem. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 5 / 26 :

6 3. Válaszcsoportok (96600) A lehetséges válaszok a későbbi egyszerűbb használat érdekében Válaszcsoportokba rakandók. Igazából itt a cél az, hogy amennyiben egy kérdésre 3 különböző válasz adható, akkor azt a 3 választ létrehozzuk, és a már létrehozott csoporthoz rendeljük. Új válaszcsoport létrehozása esetén kattintsunk a Hozzáad gombra, majd adjuk meg a csoport nevét. A felületen található Szervezeti egység mező mellett lévő kipontozott négyzetre kattintva a megjelenő listából kiválaszthatjuk azt a szervezetet, akihez a kérdőív tartozik, vagy akinek az adott kérdőívet ki kell töltenie. A választásunkat az OK gombra kattintva hagyhatjuk jóvá. A mező csupán informális jellegű, így a szervezeti egység meghatározásakor semmilyen összerendelés sem generálódik. A felvitt adatokat a Mentés gombra kattintva rögzíthetjük. A felületen láthatjuk a létrehozó és az utolsó módosító személy nevét. A mezőket a rendszer automatikusan kitölti. A létrehozott csoport adatát a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, és a Mentés gombbal rögzíthetjük. Ha törölni akarunk egy adott tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 6 / 26 :

7 4. Használható kérdések (96800) A menüpontra lépve megtekinthetjük a már létrehozott kérdések listáját, illetve a Hozzád gombra kattintva új kérdést hozhatunk létre. A szükséges adatok kitöltése után, a Mentés gombra kattintva tudjuk a felvitt adatokat rögzíteni. A létrehozott csoport adatát a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, és a Mentés gombbal rögzíthetjük. Ha törölni akarunk egy adott tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. Alapadatok fül: Kérdés Ezen a rovaton kell a kérdés szövegét megadnunk. Lehetséges válaszok száma Ezen a rovaton határozhatjuk meg, hogy a lehetséges válaszokból minimum illetve maximum mennyit kell választani. (Pl.: ha lehetséges válaszok száma min.: 1 és max.: 3, az azt jelenti, hogy a megadott öt válaszlehetőségből min. 1-et, de max 3-at választhat a kitöltő személy. Abban az esetben, ha min.: 3-ra és max.: 3-ra állítjuk a válaszok számát, akkor a kitöltő személynek mindenképpen 3 választ kell adnia.) Kötelezően töltendő jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával kötelezővé tehetjük kérdésre való válaszadást. Kérdés válasza szöveges típusú jelölőnégyzet Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 7 / 26 :

8 A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük a kitöltő személy számár, hogy a kérdésre tetszőleges szöveges választ is adhasson. Prioritás megadás szükséges jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük a kitöltő személyek számár, hogy a válaszok fontosságát számokkal határozhassák meg. (Pl.: egy 1-5 ig terjedő skálán) Lehetséges választípus A négyzetre kattintva a már korábban létrehozott válaszcsoportokból választhatjuk ki, az adott kérdésre adható válaszok csoportját. Szervezeti egység A felületen található Szervezeti egység mező mellett lévő kipontozott négyzetre kattintva a megjelenő listából kiválaszthatjuk azt a szervezetet, akihez a kérdőív tartozik, vagy akinek az adott kérdőívet ki kell töltenie. A választásunkat az OK gombra kattintva hagyhatjuk jóvá. A mező csupán informális jellegű, így a szervezeti egység meghatározásakor semmilyen összerendelés sem generálódik. A felületen láthatjuk a létrehozó és az utolsó módosító személy nevét is. A mezőket a rendszer automatikusan kitölti. Természetesen egy válaszcsoport tetszőleges számú kérdéshez hozzárendelhető lehetséges válaszokként. Kérdéscsoportok fül: Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 8 / 26 :

9 A fülre lépve azoknak a kérdéscsoportoknak a listáját tekinthetjük meg, amelyekben az adott használható kérdés megtalálható. 5. Kérdéscsoport (700) A kérdések nem kapcsolhatóak közvetlenül a kérdőívhez, ezért először csoportba kell rendezni őket. Egy kérdéscsoport határozatlan számú kérdést tartalmazhat. Új kérdéscsoport létrehozása esetén kattintsunk a Hozzáad gombra, adjuk meg a szükséges adatokat és kattintsunk a Mentés gombra. A létrehozott csoport adatait a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, és a Mentés gombbal rögzíthetjük. Ha törölni akarunk egy adott tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. Alapadatok fül: Kérdéscsoport neve Ezen a rovaton adhatjuk meg a kérdéscsoport nevét, ami egy leíró, tájékoztató információt nyújt a csoportba tartozó kérdések jellegéről. Típus Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 9 / 26 :

10 A kérdéscsoport típus megmutatja, hogy az adott kérdéscsoportba tartozó kérdések milyen jellegűek (Általános, Kurzus, Kurzusoktató, vagy Tárgy). Ezt az itt található nyíl segítségével választhatjuk ki. Kurzustípus Abban az esetben, ha a típusoknál a Kurzust, vagy a Kurzusoktatót választottuk, tovább szűkíthetjük a kört a kurzustípus meghatározásával, ha a felirat mellett található nyílra kattintunk. A kurzustípusa lehet: Coedu, Elmélet, Gyakorlat, Intraleam és Labor. Csoporthoz tartozó kérdések Ezen a rovaton az adott kérdéscsoportba tartozó kérdések listáját tekinthetjük meg. Ha új kérdést akarunk a csoporthoz rendelni, akkor kattintsunk a Kérdés hozzáadása gombra és a megjelenő listából válasszuk ki a megfelelőt, majd kattintsunk az Ok gombra. (Abban az esetben, ha mégsem akarunk választani, kattintsunk a Mégsem gombra.) Ha művelet sikeres volt, akkor a kérdés megjelenik ezen a rovaton. Sorszám Minden kérdéshez kötelezően sorszámot kell rendelnünk, ami meghatározza, hogy a kérdés az adott kérdéscsoportban hányadik helyen áll. Szervezeti egység A felületen található Szervezeti egység mező mellett lévő kipontozott négyzetre kattintva a megjelenő listából kiválaszthatjuk azt a szervezetet, akihez a kérdőív tartozik, vagy akinek az adott kérdőívet ki kell töltenie. A választásunkat az OK gombra kattintva hagyhatjuk jóvá. A mező csupán informális jellegű, így a szervezeti egység meghatározásakor semmilyen összerendelés sem generálódik. A felületen láthatjuk a létrehozó és az utolsó módosító személy nevét. A mezőket a rendszer automatikusan kitölti. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 10 / 26 :

11 Kérdőívek fül: A fülre lépve azoknak a kérdőíveknek a listáját tekinthetjük meg, amelyekben az adott kérdéscsoport megtalálható. Kérdőívtemplatek fül: Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 11 / 26 :

12 A fülre lépve azoknak a kérdőívtemplateknek a listáját tekinthetjük meg, amelyekben az adott kérdéscsoport megtalálható. 6. Kérdőívek (97100) Ezen a menüponton a már létrehozott kérdőívek listáját tekinthetjük meg, illetve a Hozzáad gombra kattintva új kérdőívet hozhatunk létre. A létrehozott kérdőívek adatait a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, a Mentés gombbal pedig rögzíthetjük a változtatásokat. Ha törölni akarunk egy adott tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. A felületen lehetőségünk nyílik arra is, hogy a létrehozott kérdőíveket fájlba exportáljuk. Ezt a következő módon tehetjük meg. A kérdőívek listájában jelöljük ki az exportálandó kérdőíveket, majd nyomjuk meg a jobb egér gombot. Majd a megjelenő felületen válasszuk ki, hogy a kérdőívet kérdésenként, vagy kérdőívenként akarjuk-e exportálni! Majd a megjelenő ablakon adjuk meg annak könyvtárnak a pontos helyét, ahová a fájlt akarjuk másolni, és kattintsunk az Ok gombra. Itt van lehetőség a kiértékelés nyomtatására illetve exportálására is. A kérdőív alapadatok fül: Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 12 / 26 :

13 Név A kérdőív nevét olvashatjuk, illetve adhatjuk meg ezen a rovaton. Leírás Ezen a rovaton a kérdőívhez tartozó leírás szövegét adhatjuk meg, ami akár egy kitöltési útmutató is lehet. Ezt a leírást fogják a hallgatók a kérdőív elején olvasni. Érvényesség Itt adhatjuk meg azt a kezdő és végidőpontot, amely között a kérdőív kitölthető. Kötelező jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával kötelezővé tehetjük a hallgatók számára a kérdőív kitöltését. Elutasítható jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük, hogy az adott kérdőív kitöltése elutasítható legyen. Szöveges vélemény jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük a kitöltő személyek számára, hogy saját szöveges véleményt is adhassanak a kérdőívvel kapcsolatban. Témája Itt adhatjuk meg, hogy a kérdőív végén adható szöveges véleménynek mi legyen a leírása. Félév A nyíl segítségével megadhatjuk, hogy a kérdőív melyik félévre vonatkozik. Típus A kérdőív típus megmutatja, hogy az adott kérdőív milyen jellegű (Általános, Kurzus, Kurzusoktató, vagy Tárgy). Ezt az itt található nyíl segítségével választhatjuk ki. Végig növekedő kérdéssorszám jelölőnégyzet Ha a jelölőnégyzetet bepipáljuk, akkor a kérdések sorszáma a kérdőívben folyamatosan növekszik. Ha nem pipáljuk be a jelölőnégyzetet, akkor a kérdések sorszáma kérdéscsoportonként újra kezdődik. A jelölőnégyzet alaphelyzetben mindig be van pipálva. Feltétel Metakifejezéssel meghatározhatjuk, hogy a kitöltési időben még milyen egyéb feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a felhasználó kitölthesse a kérdőívet (pl. már érvényes vizsga az adott tárgyból). Csoportnév Ezen rovaton a Csoportválasztás gombra kattintva lehetőségünk nyílik arra, hogy az adott kérdőívet kérdőív csoporthoz rendeljük. Szervezeti egység Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 13 / 26 :

14 A felületen található Szervezeti egység mező mellett lévő kipontozott négyzetre kattintva a megjelenő listából kiválaszthatjuk azt a szervezetet, akihez a kérdőív tartozik, vagy akinek az adott kérdőívet ki kell töltenie. A választásunkat az OK gombra kattintva hagyhatjuk jóvá. A mező csupán informális jellegű, így a szervezeti egység meghatározásakor semmilyen összerendelés sem generálódik. A felületen láthatjuk a létrehozó és az utolsó módosító személy nevét. A mezőket a rendszer automatikusan kitölti. Lehetséges kérdéscsoportok fül: Ezen a fülön tekinthetjük meg a kérdőívhez rendelt kérdéscsoportokat, illetve a Kérdéscsoport hozzáadás gomb segítségével adhatunk hozzá újakat. A gombra kattintva a megjelenő listából válasszuk ki a megfelelő kérdéscsoportot, majd kattintsunk az Ok gombra. Amennyiben a művelet sikeres volt az újonnan hozzárendelt kérdéscsoportok is megjelennek a listában. A hibásan felvitt kérdéscsoportot a Kérdéscsoport törlése gombra kattintva tudjuk kitörölni. A kérdőívet a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, a Mentés gombbal pedig rögzíthetjük a változtatásokat. Minden kérdéshez kötelezően sorszámot kell rendelnünk, ami meghatározza, hogy a kérdéscsoport az adott kérdőívben hányadik helyen áll. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 14 / 26 :

15 Jogosult kiértékelők fül: A fülre lépve azoknak a személyeknek a névsorát tekinthetjük meg, illetve szerkeszthetjük/módosíthatjuk, akik a kérdőív kiértékelésére jogosultak. Ezen beállítások figyelembevételéhez a VELEMENYEZESSAJATJOGOSULTSAG rendszerparaméter értéke I kell, hogy legyen. Ebben az esetben exportálást, kiértékelést csak a hozzárendelt kiértékelők végezhetnek, és ők is csak akkor, amikor a kérdőív nem aktív (azaz a kérdőív kezdőideje előtt vagy lezárása után). Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 15 / 26 :

16 Hozzárendelések fül: Abban az esetben, ha a Kérdőív alapadatok fülön a kérdőív típusát Kurzusra, Kurzusoktatóra,vagy Tárgyra állítottuk akkor ezen a felületen az adott típushoz rendelt tárgyak, kurzusok, vagy kurzusoktatók listáját tekinthetjük meg. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 16 / 26 :

17 A hozzárendelést a Tárgyak kezelése/ Tárgyak/ Meghirdetett félévei menüponton hajthatjuk végre ha Hozzáad gombra kattintunk. A megjelenő listából válasszuk ki azt a félévet, amelyhez a kérdőívét akarjuk rendelni, majd kattintsunk a Kérdőív hozzárendelése gombra, és a megjelenő listából válasszuk ki az adott kérdőívet. Az Ok gomb segítségével tudjuk a választásunkat az adott tárgy félévéhez rendelni. Hibás hozzárendelés esetén, kattintsunk a Kérdőív elvétele gombra. A Megjegyzés rovaton lehetőségünk nyílik arra, hogy plusz információt fűzzünk az adott hozzárendeléshez. A megadott adatokat a Mentés gombra kattintva tudjuk rögzíteni. Kérdőív kinézete fül: A fület választva a megtekinthetjük a kérdőívet. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 17 / 26 :

18 6.1. Hozzárendelt felhasználók (97200) A menüpontra lépve a kiválasztott kérdőívhez rendelt felhasználók névsorát láthatjuk. Ha kurzort a listára visszük, és megnyomjuk a jobb egér gombot, majd a megjelenő felületen az Oszlopszerkesztés feliratot választjuk. Akkor az így megjelenő felületen a Látható oszlopban található jelölőnégyzetek bepipálásával, és az Ok gombra való kattintással további információhoz juthatunk a felhasználókkal kapcsolatosan. A felület alján található Hozzád alkalmazottak és Hozzáad hallgatók gomb segítségével további egyéneket rendelhetünk az adott kérdőívhez. Az előbb említett gombokra kattintva a megjelenő listából válasszuk ki azt a személyt, akit a kérdőívhez akarunk rendelni, majd kattintsunk az Ok gombra. A hibásan felvett személyeket pedig a Töröl gombra kattintva tudjuk a listából eltávolítani. Hallgatói adatok fül: Ezen a fülön a fenti listából kiválasztott hallgató, vagy alkalmazott adatait tekinthetjük meg. (Neptun kód, Név, Státusz) Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 18 / 26 :

19 Saját kérdéscsoportok: Ezen a fülön a felhasználókhoz rendelt kérdéscsoportok listáját tekinthetjük meg (ugyanis előfordulhat elsősorban a templateből generált kérdőívek esetén, hogy az adott felhasználónak nem kell a kérdőív összes kérdésére válaszolni, csak kiválasztottakra) Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 19 / 26 :

20 Kérdőív kinézete fül: A fület választva a megtekinthetjük az adott felhasználókhoz rendelt kérdőívet. Természetesen az anonimitás miatt csak kitöltetlen állapotban, sablonként, még akkor is, ha a hallgató már kitöltötte a kérdőívet Kiértékelés (97300) A menüpontra lépve az adott kérdőívhez tartozó kérdések listáját tekinthetjük meg. A listában lévő kérdések egyikére kattintva a felület alsó részén megtekinthetjük, az adott kérdésre adható lehetséges válaszokat, illetve válaszonként láthatjuk, hogy hányan választották az adott válaszlehetőséget. Továbbá láthatjuk a minimális és maximális válaszok számát, valamint a válaszok számított átlagát és szórását. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 20 / 26 :

21 6.3. Egyes kérdőívek (97350) A menüpontra lépve a már kitöltött kérdőíveket lehet megtekinteni. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 21 / 26 :

22 7. Kérdőívcsoport (8650) A kérdőívek az adminisztrálás megkönnyítése véget kérdőívcsoportokba helyezhetők. Ezen a menüponton a már létrehozott kérdőívcsoportokat láthatjuk, illetve lehetőségünk nyílik új csoport létrehozására is. Kattintsunk a Hozzáad gombra, adjuk meg az új kérdőívcsoport nevét, majd kattintsunk a Mentés gombra. Ha módosítani akarunk egy tételt, akkor válasszuk először a Szerkesztés gombot, hajtsuk végre a változtatást, és kattintsunk a Mentés gombra. 8. Kérdőívtemplatek (6350) A kérdőívtemplatek segítségével dinamikus kérdőíveket állíthatunk elő, melyekben jelen lehet egyszerre több fajta kérdés (tárgyhoz, kurzushoz, kurzusoktatóhoz tartozó). A kérdőívtemplate attribútumai sok dologban azonosak a kérdőívekkel. Amiben mégis különböznek, hogyha van Kurzus, illetve Kurzusoktató típusú kérdéscsoport is a template-hez rendelve, akkor meghatározható, hogy ezek sorrendje hogyan alakuljon. (először jöjjön az összes kurzus, majd az összes kurzusoktató, vagy minden kurzus után jöjjenek a hozzájuk tartozó kurzusoktatók). A másik, amivel egy kérdőívtemplate több, mint egy kérdőív, hogy a nevében, leírásában lehet használni változókat, amelyekben hivatkozni lehet a tárgy nevére ($TARGYNEV), tárgy kódjára ($TARGYKOD), félévre ($FELEV). Ugyanígy a kérdéscsoportok nevében is lehet hivatkozni ezen változókra ($TARGYKOD, $TARGYNEV, $KURZUSKOD, Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 22 / 26 :

23 $KURZUSTIPUS, $KURZUSOKTATOKOD, $KURZUSOKTATONEV, $KURZUSOKTATOTIPUS). Így amikor a kérdőívtemplate alapján kérdőív lesz, akkor már a behelyettesített értékek szerepelnek ott. Ezen a menüponton a már létrehozott kérdőívtemplatek listáját tekinthetjük meg, illetve a Hozzáad gombra kattintva új kérdőívtemplateket hozhatunk létre. A létrehozott kérdőívtemplatek adatait a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, a Mentés gombbal pedig rögzíthetjük a változtatásokat. Ha törölni akarunk egy adott tételt, akkor válasszuk ki a listából, majd kattintsunk a Törlés gombra. Kérdőíves adatok fül: Név A kérdőívtemplate nevét olvashatjuk, illetve adhatjuk meg ezen a rovaton. Leírás Ezen a rovaton a kérdőívtemplatehez tartozó leírás szövegét adhatjuk meg, ami akár egy kitöltési útmutató is lehet. Ezt a leírást fogják a hallgatók a kérdőív elején olvasni. Érvényesség Itt adhatjuk meg azt a kezdő és végidőpontot, amely között a kérdőívtemplate kitölthető. Kötelező jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával kötelezővé tehetjük a hallgatók számára a kérdőívtemplate kitöltését. Elutasítható jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük, hogy az adott kérdőívtemplate kitöltése elutasítható legyen. Szöveges vélemény jelölőnégyzet A jelölőnégyzet bepipálásával lehetővé tehetjük a kitöltő személyek számára, hogy saját véleményüket is leírhassák a kérdéssel kapcsolatban. Témája Itt adhatjuk meg, hogy a hallgatók miről alkossanak egyéni véleményt. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 23 / 26 :

24 Félév A nyíl segítségével megadhatjuk, hogy a kérdőívtemplate melyik félévre vonatkozik. Típus A kérdőívtemplate típus megmutatja, hogy az adott kérdőívtemplate milyen jellegű (Általános, Kurzus, Kurzusoktató, vagy Tárgy). Ezt az itt található nyíl segítségével választhatjuk ki. Végig növekedő kérdéssorszám jelölőnégyzet Ha a jelölőnégyzetet bepipáljuk, akkor a kérdések sorszáma a kérdőívtemplateben folyamatosan növekszik. Ha nem pipáljuk be a jelölőnégyzetet, akkor a kérdések sorszáma kérdéscsoportonként újra kezdődik. A jelölőnégyzet alaphelyzetben mindig be van pipálva. Feltétel Metakifejezéssel meghatározhatjuk, hogy a kitöltési időben még milyen egyéb feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a felhasználó kitölthesse a kérdőívtemplatet (pl. már érvényes vizsga az adott tárgyból). Csoportnév Ezen rovaton a Csoportválasztás gombra kattintva lehetőségünk nyílik arra, hogy az adott kérdőívtemplatet kérdőív csoporthoz rendeljük. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 24 / 26 :

25 Lehetséges kérdéscsoportok fül: Ezen a fülön tekinthetjük meg a kérdőívtemplatehez rendelt kérdéscsoportokat, illetve a Kérdéscsoport hozzáadás gomb segítségével adhatunk hozzá újakat. A gombra kattintva a megjelenő listából válasszuk ki a megfelelő kérdéscsoportot, majd kattintsunk az Ok gombra. Amennyiben a művelet sikeres volt az újonnan hozzárendelt kérdéscsoportok is megjelennek a listában. A hibásan felvitt kérdéscsoportot a Kérdéscsoport törlése gombra kattintva tudjuk kitörölni. A kérdőívet a Szerkeszt gombbal módosíthatjuk, a Mentés gombbal pedig rögzíthetjük a változtatásokat. Minden kérdéshez kötelezően sorszámot kell rendelnünk, ami meghatározza, hogy a kérdéscsoport az adott kérdőívben hányadik helyen áll. 9. Kérdőív generálás Ha felületen lévő Kérdőív generálás gombra kattintunk, akkor a megjelenő tárgyak listájából kiválaszthatjuk azt a tárgyat, vagy tárgyakat, amelyekhez kérdőívet akarunk létrehozni az adott kérdőívtemplateből. A kérdőívlétrehozás menete: hozzárendeli a tárgytípusú és az általános típusú kérdéscsoportokat. Hozzárendeli a kurzustípusú kérdéscsoportokat annyi példányban, ahány kurzusa van a tárgynak, a kurzusoktató típusú kérdéscsoportokat is hasonló módon. Természetesen figyel a Kérdéscsoportban lévő kurzustípus változóra is. Az adott tárgy adott félévén lévő hallgatókat pedig hozzárendeli a kérdőívhez, és mindegyikhez hozzárendeli a megfelelő kérdéscsoportokat, amiket neki ki kell tölteni (értelemszerűen azokat a kurzusokat, Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 25 / 26 :

26 amikre ő jár). Így ezen template-lehetőségnek köszönhetően, akár egyetlen lépéssel is létrehozhatunk összetett/dinamikus kérdőíveket egyszerre több tárgyhoz is. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a kérdőív a hozzárendelés pillanatában generálódik le, azaz abban a pillanatban érvényes tárgy/kurzus hallgatólistát veszi alapul, így amennyiben utána adnak hozzá hallgatót a tárgyhoz vagy kurzushoz, vagy vesznek el belőle, akkor annak erre már semmi hatása sem lesz. Kiadás: Verzió: 2.2. Oldalszám: 26 / 26 :

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Mintatantervek karbantartása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Mintatantervek karbantartása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Mintatantervek karbantartása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.16. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 16 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

TÖRZSLAP NYOMTATÁS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009.

TÖRZSLAP NYOMTATÁS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009. Változáskezelés Verzió 2.0 Dátum 2009.08.10 3.8 Pont Változás Cím Teljes elektronikus index nyomtatása 23. Oldal Oldalszám: 2 / 21 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Vizsgalap létrehozása az ETRben

Vizsgalap létrehozása az ETRben Vizsgalap létrehozása az ETRben Ki hozhat létre az ETR webes felületén vizsgalapot? Aki a kurzushoz oktatói, tantárgyfelelősi, vagy adminisztrátori viszonyban van rendelve és rendelkezik a megfelelő jogelemmel.

Részletesebben

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE

JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE JOGI STÁTUSZ KEZELÉS MŰKÖDÉSE Felhasználói dokumentáció verzió 1.0. Budapest, 2012. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 1.1. 2013.07.10. 3.2. Üzenetküldés 7. Kiadás: 2012.09.04. Verzió:

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben

Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben 1. A szakdolgozati témakiírás előkészítése a tanulmányi rendszerben (rendszeradminisztrátori feladat) A szakdolgozat témakiírásához időszakot kell létrehozni

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2007.05.18. Verzió: 2.0. Oldalszám:

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7 Átsorolás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.07.10. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Átsorolás-kérési

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Tanszéki adminisztrátor. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tanszéki adminisztrátor. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tanszéki adminisztrátor Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.03.22. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 20 Tartalomjegyzék 1. k...

Részletesebben

Diákhitel igénylés folyamata

Diákhitel igénylés folyamata 1 Diákhitel igénylés folyamata Beállítások A DHK-tól kapott éles vagy teszt tanúsítványokat telepíteni kell a megfelelő szerveren, szervereken (ld. Neptun üzemeltetési dokumentáció). A tesztelési folyamat

Részletesebben

Hallgatói Web. Funkcionális leírás

Hallgatói Web. Funkcionális leírás Hallgatói Web Funkcionális leírás Budapest, 2006 Tartalomjegyzék 1. Saját adatok... 5 1.1. Törzsadatok...5 1.2. Címek... 5 1.3. Telefonszámok... 6 1.4. E-mail címek... 6 1.5. Bankszámlaszámok... 6 1.6.

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

ÓRANYILVÁNTARTÁS. Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014.

ÓRANYILVÁNTARTÁS. Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Felhasználói dokumentáció verzió 1.2 Budapest, 2014. Verzió Dátum 1.0 2014.07.14 1.2 2014.09.16 6 1.2 2014.09.16 7 1.2 2014.09.16 8 Változáskezelés Változás Pont Cím Oldal Óranyilvántartás menüpont a Szervezeti

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07.

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07. Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag Debreceni egyetem 2008. május 07. Szervezeti egységek (28000 (Tanszék Tárgyak (46800) Hozzáad gomb Tárgyak kezelése új tárgy felvitele a rendszerbe Tanszék Ezen a

Részletesebben

ERASMUS. Felhasználói dokumentáció verzió 1.4. Budapest, 2014.

ERASMUS. Felhasználói dokumentáció verzió 1.4. Budapest, 2014. Felhasználói dokumentáció verzió 1.4. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1 2013.07.10 3.2 Szerződés koordinátorának megadása 12 1.1 2013.07.10 3.6 Szerződéshez tématerületek

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN

TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN Elkészült a Neptun rendszerben az a fejlesztés, amely lehetővé teszi a tantárgyi tematikák berögzítését, illetve adott félévhez történő letárolását. Ennek a

Részletesebben

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1.

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. 2009. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1 2009.03.13 A teljes dokumentáció változása Kiadás: 2009.03.13.

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Oktatói Web. Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

Oktatói Web. Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Oktatói Web Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.2. 2006.11.07. 3.2.1. Évközi feladatok karbantartása 38. 2.2. 2006.11.07 3.4. Jegybeírás

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

S SDA Stúdió kft Hallgatók adatlap

S SDA Stúdió kft Hallgatók adatlap Az oktatói szerepkör leírása 1. Belépés a rendszerbe Ehhez szükség van az azonosító és a jelszó megadására. Az azonosítót kis- és nagybetűvel is beírhatjuk, a jelszó megadásánál viszont ügyelni kell rá,

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. OEP jelentések Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2007.02.12 3. Az OEP jelentéshez szükséges adatok 4. 2.1. 2007.02.12 4. OEP

Részletesebben

Tárgyak kezelése. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tárgyak kezelése. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tárgyak kezelése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.24. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 37 Tartalomjegyzék 1.Bevezetés...

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása a Neptunban manuálisan... 3 3 Feladatok kiadása a Neptunban

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Diákhitel engedményezés visszavonása Diákhitel bef

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Diákhitel engedményezés visszavonása Diákhitel bef Diákhitel engedményezésének menete Felhasználói dokumentáció verzió 2.1 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.11.03. 1.3.2. Diákhitel engedményezés visszavonása

Részletesebben

Tanszéki adminisztráció

Tanszéki adminisztráció Tanszéki adminisztráció V 1.1 Felhasználói leírás SDA Kft. Budapest, 2005 1. BEVEZETÉS...4 2. SAJÁT ADATOK MEGTEKINTÉSE ÉS SZERKESZTÉSE...4 2.1. SAJÁT ADATOK...4 2.1.1. Hivatalos adatok...5 2.1.2. Címek...6

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás

Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás rögzítése... 4 C eset: gyakorlati jegy rögzítése... 4 D

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. APEH járulékösszesítés Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.2. 2006.09.19. 1.3. 0608 Járulékok (11250) 5, 6. 2.2. 2006.09.19. 1.4.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Hallgatói WEB használata

Hallgatói WEB használata Hallgatói WEB használata A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.NET rendszerbe hallgatóként: http://www.mtf.hu/ A honlap fejsorában található füleken haladva a Hallgatóknak

Részletesebben

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk.

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk. Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Körlevelek, saját példányok kezelése 2012. 04. 12. Ez a felhasználói segédlet a Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer körlevelekkel, saját példányokkal kapcsolatos funkcióinak

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Online Nevezési Rendszer

Online Nevezési Rendszer Online Nevezési Rendszer Első lépések A kapott felhasználó névvel és jelszóval jelentkezzünk be! Az első belépés után a jelszót meg kell változtatni és az egyesülethez tartozó érvényes email címet meg

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. V 1.1 Funkcionális leírás

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. V 1.1 Funkcionális leírás NEPTUN.NET OKTATÓI WEB modul V 1.1 Funkcionális leírás Budapest, 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BELÉPÉS... 4 3. ÜZENETEK... 4 3.1. ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE... 4 3.2. ÜZENETEK LISTÁZÁSA... 5 3.3.

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Kollégium. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2.

Kollégium. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Kollégium Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2006.09.19. 3.10. Pénzügyek 37-48.. 2.2. 2006.11.16. 3.2.2.1. Képzés(ek) kollégiumi

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Archivált tanulmányi adatok importálása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.07.27. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 26 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben