KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 KOLEOS RÖVID ÚTMUTATÓ

2 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz! Ez egy kényelmes, könnyen alakítható, nagy teljesítményű gépkocsi, amely megkönnyíti az Ön mindennapjait. Ezen felül kiemelkedő terepjáró képességekkel rendelkezik, és minden helyzetben tökéletes biztonságot kínál Önnek. Ebben a dokumentumban megtalálja a gépkocsira vonatkozó legfontosabb információkat. Ez a dokumentum nem helyettesíti a kezelési kézikönyvet. A gépkocsi Fontos tudnivalók útmutatójában bemutatott felszerelésekkel kapcsolatos részletesebb információkért kérjük, olvassa el a teljes kezelési kézikönyvet. A Fontos tudnivalók útmutató a feltüntetett típusok összes (szériában vagy opcióként létező) felszereltségét jelzi, amelynek megléte mindig a gépkocsi típusától, a választott opcióktól és a forgalmazó országtól függ. A e-guide internetes oldalon egy kattintással elérheti a gépkocsi használatával, karbantartásával és garanciájával kapcsolatos összes információt, illetve az adott modellel kapcsolatos videókat és szimulátorokat az segítségével. Francia nyelvről fordítva. A gépkocsi gyártójának írásos engedélye nélkül tilos ezen útmutató teljes vagy részleges sokszorosítása és fordítása.

3 Elülső rész és motor tér 3 Utasoldal 4 Hátsó ülések 5 Hátsó rész 6 A gépkocsi központi zárja 7 RENAULT kár tya 8 Műszerfal 9 Kijelzőegység 0 Multimédia rendszerek Világítás/ablaktörlés 3 Kezelőszer vek 4 Vezetés 6 Összkerékmeghajtás 7 Légkondicionáló rendszer 8 Üzemanyag 9 Hasznos felszerelések 20 Renault eco2 2

4 e l s ő r é s z é s m o t o r t é r A 4 6 A motorháztető kinyitása Húzza meg a nyitófogantyút, majd tolja el a kart 4 (A irányban). Ablakmosó tartály folyadékszintje Szükség esetén töltsön folyadékot a tartályba 2. Hűtőfolyadék A tartályon 3 jelzett szintnek a MIN. és MAX. jelölés között kell elhelyezkednie. Ha a szint beállítása szükséges, az utántöltést feltétlenül hideg motornál végezze. Motorolajszint: A műszerfali kijelzőn tájékozódhat a motorolaj szintjéről: ha a funkció ellenőrzés üzenet megjelenik a műszerfali kijelzőn, nyomja meg a 5 vagy a 6 gomb egyikét. Az olajszint megjelenik a műszerfali kijelzőn. Feltétlenül tartsa be az átvizsgálások előírt időpontját; és a gépjárművéhez tesztelt, megfelelő minőségű motorolajat használjon. A motorolaj-feltöltés előírásaival kapcsolatban tájékozódjon a gépjármű karbantartási füzetében, valamint a kezelési kézikönyv 4. fejezetében.

5 u t a s o l d a l 4 2 Az első utasoldali légzsák kikapcsolása A gyermekülés felszerelése során (erre a helyre kizárólag menetiránynak háttal alkalmazható ülés szerelhető), feltétlenül ki kell kapcsolni a légzsákot: álló gépkocsinál illessze be a RENAULT kártyába épített kulcsot a reteszbe, és forgassa el OFF helyzetbe (lásd a kezelési kézikönyv. fejezetét). Bekapcsolt gyújtásnál feltétlenül ellenőrizze, hogy a visszajelzőlámpa 2 kigyulladt-e. Az első utasoldali légzsák bekapcsolása Ha kiveszi a gyermekülést az első utasülésből, kapcsolja vissza a légzsákot, hogy az első utas ütközés elleni védelme biztosítva legyen. A légzsák visszakapcsolása: álló gépkocsinál illessze be a RENAULT kártyába épített kulcsot a reteszbe, és forgassa el ON helyzetbe. Bekapcsolt gyújtásnál feltétlenül ellenőrizze, hogy a visszajelzőlámpa 2 kialudt-e. Ha már nem használ gyermekülést az ülésen, feltétlenül állítsa vissza a reteszt ON helyzetbe.

6 H á t s ó ü l é s e k A hátsó ülés háttámláinak beállítása (típustól függően) A hátsó ülés háttámláinak beállításához 5 helyzet áll rendelkezésre. Billentse el, miközben felemeli a kart. Csapóajtó a sílécek elhelyezéséhez A hátsó középső könyöktámaszt 2 lehajtva elérhető a sílécek átvezetésére szolgáló fedél. A hátsó ülések lehajtása Minden esetben húzza meg a hevedert 3 és billentse el az ülés ülőrészét, majd emelje fel a nyitószerkezetet és engedje le a háttámlát. Felszereltségtől függően az ülések lehajtását a gépkocsi hátsó része felől is elvégezheti. Húzza meg a kart 4 a megfelelő oldalon. ISOFIX Rendszer Minden hátsó oldalsó utasülés fel van szerelve rögzítésekkel ISOFIX a gyermekülések felszereléséhez 5. Az alkalmazott gyermekülés típusának megfelelően a felszerelés különös elővigyázatosságot igényel. A sajátosságokkal kapcsolatban lásd a kezelési kézikönyv. fejezetének Gyermekek biztonsága című részét. Az adott gépkocsihoz rendelkezésre álló felszerelésekkel kapcsolatban forduljon a márkaképviselethez. Az ülés lehajtása előtt győződjön meg arról, hogy senki nem tartózkodik az ülés közvetlen környezetében. Távolítson el mindent a hátsó ülésről.

7 h á t s ó r é s z Kettős nyitású csomagtérajtó Lehetővé teszi a csomagtér gyors vagy teljes elérését. Kinyitás Gyors elérés: nyomja meg a kapcsolót, emelje fel a felső részt. Teljes elérés: húzza meg a fogantyút 3, és kísérje végig az alsó rész mozgását. Zárás Emelje fel az alsó részt, ellenőrizze a megfelelő rögzülését, majd zárja vissza a felső részt a fogantyú 2 segítségével. Pótkerék A pótkerék a csomagtartó alján kiképzett fészekben van. Az eléréséhez emelje fel a csomagtér padlószőnyegét 4 és a tartórekeszt 7. Akassza be a hevedert 5 a horogba 6. Megjegyzés: Gépjárműtől függően a járműben lehet hangszóró. A pótkerék eléréséhez ezt először le kell szerelni (tájékozódjon a használati útmutatóban). Parkolást segítő rendszer Ha a gépkocsi fel van szerelve parkolást segítő rendszerrel, a rendszer méri a távolságot a gépkocsi hátsó és/vagy első része és az akadály között. Közeledéskor a hangjelzések gyakorisága növekszik, és ha az akadály 30 centiméterre van a gépkocsitól, a hangjelzés folyamatossá válik. A rendszer átmenetileg vagy állandó jelleggel kikapcsolható (a műszerfalon található kapcsoló segítségével: tájékozódjon a kezelési kézikönyvben). A csomagtérajtó alsó részére maximum 200 kg tömegű terhet helyezhet el, egyenletesen elosztva.

8 A g é p k o c s i k ö z p o n t i z á r j a 7 A gépkocsi központi zárása/nyitása A RENAULT kártya rendszere helyettesíti a hagyományos kulcsot. A gépkocsi nyitása többféle módon lehetséges: távolról és közelről elegendő egyetlen gombnyomás. TÁVIRÁNYÍTÓS RENAULT KÁRTYA Nyomja meg a következőt: a központi nyitáshoz; a központi záráshoz; ˆ a külső világítás távolról történő bekapcsolásához; csak a csomagtartó zárásához/nyitásához. biztonsági központizárral felszerelt gépkocsik esetén, a gomb (vagy az ajtók és a csomagtérajtó nyitófogantyúján elhelyezkedő gomb) egyszeri megnyomása megakadályozza a gépkocsi nyitását (még belülről sem nyitható). A gépkocsi zárásához (biztonsági központizár nélkül) kétszer nyomja meg. 2 SZABAD KÉZ RENAULT KÁRTYA Ha a kártya Önnél van, a távirányítós RENAULT kártya funkcióin kívül a következőkre van lehetőség: automatikus központi nyitás valamely ajtófogantyú meghúzásával; bezárás az ajtók vagy a csomagtérajtó nyitófogantyúján elhelyezkedő gomb megnyomásával. Megjegyzés: szükség esetén használhatja a kézi üzemmódot (ebben az esetben a szabad kéz üzemmód a következő indítás után lesz ismét működőképes) vagy a kulcsot. A kiemeléshez, nyomja meg a gombot 2. Megjegyzés: minden esetben: a központi zárást az irányjelző-lámpák két felvillanása jelzi; a központi nyitást az irányjelző-lámpák egy felvillanása jelzi. Különlegességek soha ne hagyja a RENAULT kártyát a gépkocsiban; a kártya felismerési zónája, a gépkocsi központi nyitásának és zárásának maximális távolsága a környezettől és a kártya elhelyezésétől függ. Az ablakok automatikus felemelése Amennyiben a gépkocsi összes ablaka impulzusos működtetésű, egyidejűleg bezárhatja az összes ablakot a gomb, vagy valamelyik ajtófogantyún elhelyezkedő gomb kétszeri megnyomásával. Figyelem: biztonsági központizárral felszerelt gépkocsik esetén nyomja le egy másodpercnél hosszabb ideig. Még rövid időre se hagyja soha a Renault kártyát a járműben, ha ott gyermek (vagy állat) marad.

9 R e n a u l t k á r t y a A motor beindítása Ha a távirányítós kártya RENAULT a kártyaleolvasóban 2 van vagy a szabad kéz kártya RENAULT az utastérben (néhány felső zóna kivételével, pl. napellenző stb.) található, teljesítse az indításhoz szükséges feltételeket: Mechanikus SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar üres állásban, nyomja meg a gombot. AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ Sebességváltó kar P helyzetben, nyomja meg a gombot. Megjegyzés: a szabad kéz kártyával RENAULT rendelkező gépkocsik esetén, a motor indításához nyomja le a fékpedált. 2 A motor leállítása A gépkocsi álló helyzetében nyomja meg a gombot. A funkciók elérése A gépkocsi összes funkciójának eléréséhez, nyomja meg a gombot, a pedálok lenyomása nélkül. Nyomja meg kétszer a gombot a működés leállításához. Adott esetben, a gépkocsi központi zárását követően a funkciók kikapcsolhatnak. 8

10 M ű s z e r f a l 9 Az említett felszerelések megléte a változattól és az adott országtól függ Hangkürt és a vezetőoldali légzsák helye. 2 Kijelzőegység 3 vagy 6 Az első utasoldali biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés: ha a visszajelzőlámpa kigyullad, az első utasoldali biztonsági öv nincs bekötve. 3 vagy 4 az első utasoldali légzsák kikapcsolásának visszajelzőlámpája. 5 Vészvillogók. 7 Automata parkolófék kapcsolója. 8 Sebességváltó kar. 9 RENAULT kártya leolvasója és a motor indító- és leállítógombja. 0 Rakodóhely vagy az autórádió helye. Légkondicionáló berendezés kapcsolói 2 Sebességtartó és sebességhatároló kapcsolói. 3 Üzemanyagbetöltő-nyílás fedelének nyitókarja

11 K i j e l z ő e g y s é g Visszajelzőlámpák: 0 A visszajelzőlámpa kigyulladása esetén vezessen kíméletesen, és minél előbb keresse fel a RENAULT márkaképviseletet. Ezen előírás figyelmen kívül hagyása a gépkocsi károsodásához vezethet. Fordulatszámmérő (ford/perc 000). 2 Sebességmérő (km/h vagy mph). 3 Üzemanyagszint-jelző. Ha a szint a minimumon van, a visszajelzőlámpa 6 hangjelzés kíséretében kigyullad. 4 Vízhőmérséklet kijelzője. 5 Információ kijelzők. 7 6 Üzemanyag megtakarítási segítség: (típustól függően) A mechanikus sebességváltóval rendelkező gépkocsik esetén ez a funkció az alacsony üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimális fokozatváltás pillanatát jelzi. \ kapcsoljon felsőbb fokozatba; [ kapcsoljon alsóbb fokozatba. 5 A visszajelzőlámpa kigyulladása esetén, biztonsági okokból azonnal álljon meg, a forgalmi viszonyoknak megfelelően. Állítsa le a motort és ne indítsa újra. Forduljon a RENAULT márkaképviselethez. A következő karbantartás esedékessége: Bizonyos gépkocsik olyan rendszerrel vannak felszerelve, ami valós időben elemzi az olaj minőségét. Ez garantálja a motor megbízhatóságát, az olajcsere intervallumokat a gépkocsi használatának megfelelően állítva be. Bizonyos használati feltételek esetén a karbantartás esedékessége üzenet jelenhet meg az esedékesség előtt. Ha ezt követően a Karbantartás szükséges üzenet is megjelenik, a lehető legrövidebb időn belül el kell végeztetni a gépkocsi karbantartását. 7 Fedélzeti számítógép.

12 B l u e t o o t h a u d i ó r e n d s z e r 0:46 3 FM RADIO TRAFFIC RDS-AF T A kapcsolók és a kijelzések jelenléte és működése típustól függően különböző lehet. A működéssel kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját. A kormánykerék alatti kapcsoló lehetővé teszi a rendszer vezérlését működés közben. Részletesebb információkkal kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját.

13 N a v i g á c i ó s r e n d s z e r / t e l e f o n k i h a n g o s í t ó 2 BACK MAP 2D/3D INFO ROUTE DEST HOME MENU SET REPEAT MUTE LIGHT DARK A kapcsolók és a kijelzések jelenléte és működése típustól függően különböző lehet. A működéssel kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját. A kormánykerék alatti kapcsoló lehetővé teszi a rendszer vezérlését működés közben. Részletesebb információkkal kapcsolatban lásd a berendezés útmutatóját.

14 v i l á g í t á s / a b l a k t ö r l é s A B C D E Világítás A gyűrűt az alábbi állásba állítsa: š a helyzetjelző világítás bekapcsolásához; k a tompított fényszórók bekapcsolásához; Kiindulási helyzetben, húzza maga felé a kapcsolókart a távolsági fényszóró bekapcsolásához. AUTO a világítás automatikus bekapcsolása funkció aktiválásához (gépkocsitól függően); Távolsági fényszóró: a gyűrű helyzetben k, nyomja meg a kapcsolókart. Forgassa a gyűrűt 2 helyzetbe: g: első ködfényszórók bekapcsolása; Forgassa el a gyűrűt 2, majd engedje fel a következő funkciók eléréséhez: h: hátsó ködlámpa bekapcsolása. A kikapcsoláshoz ismételje meg a műveletet. Ablaktörlés Állítsa a kapcsolókart 3 az alábbi funkciók eléréséhez: A: szabályozott törlés; B: leállítás; C: szakaszos törlés vagy automatikus törlés (típustól függően); D: Folyamatos lassú törlés; E: Folyamatos gyors törlés. Első ablakmosó: húzza meg a kapcsolókart 3; Hátsó ablakmosó: nyomja meg a kapcsolókart 3. Hátsó ablaktörlő: forgassa el a gyűrűt 5. Megjegyzés: a törlési sebesség és az automatikus bekapcsolás érzékenységének beállításához forgassa el a gyűrűt 4.

15 v e z e t ő t é r : ü l é s e k Kézi működtetésű ülések Az ülés előretolása és hátrahúzása Emelje fel a kart, tolja el az ülést, majd engedje vissza a kart. Mindig ellenőrizze, hogy megfelelően reteszelve legyen. az ülés felemelése és leengedése Húzza meg a kart 2 ahányszor szükséges: a felemeléshez: felfelé húzza; a leengedéshez: lefelé tolja. Az üléstámla dőlésszögének beállítása Emelje meg a kapcsolókart 3 és állítsa be a háttámla helyzetét. Elektromos működtetésű ülések Az ülés előretolása és hátrahúzása Tolja előre vagy húzza hátra a kapcsolót 4 a kívánt helyzetig. az ülés felemelése és leengedése Húzza fel vagy nyomja le a kapcsolót 4 a kívánt magasság eléréséig. Az ülőrész első részének felemelése vagy leengedése A vezetőoldalon, emelje fel vagy nyomja le a kapcsoló első részét 4, a kívánt magasság eléréséig. az üléstámla dőlésszögének beállítása Billentse előre vagy hátra a kapcsoló felső részét 5, a kívánt helyzet eléréséig. A vezetőülés deréktámaszának beállítása Süllyessze le a kart 6 a támasz növeléséhez, és emelje fel a csökkentéséhez.

16 v e z e t ő t é r : b e á l l í t á s o k 5 2 B C D 3 4 E Fejtámla A fejtámla felemelése Emelje fel a fejtámlát. A fejtámla leengedése Nyomja meg a gombot, majd engedje le a fejtámlát. a fejtámla dőlési szögének beállítása Billentse el a fejtámla felső részét. Biztonsági övek Magasságállítás Húzza meg a kapcsolót 2, tartsa meg, majd állítsa a biztonsági övet a megfelelő magasságba. Fűthető ülések Felszereltségtől függően nyomja meg a gomb 3 felső részét (a maximális fűtés beállításához) vagy a gomb alsó részét (a mérsékelt fűtés eléréséhez). A kikapcsoláshoz állítsa a gombot 3 középső helyzetbe. A termosztáttal ellátott rendszer szabályozza a fűtést, és kikapcsolja, ha szükséges. Az első utasoldali ülés fűtésének működésekor a kijelzőegységen kigyullad egy visszajelzőlámpa. Visszapillantó tükrök Elektromos vezérlésű visszapillantó tükrök Válassza ki a beállítandó visszapillantó tükröt, elforgatva a gombot 4 B vagy D helyzetbe, majd mozgassa a gombot 4 a kívánt pozíció beállításához. Behajtható külső visszapillantó tükrök Állítsa a kapcsolót az 4 helyzetbe E: a visszapillantó tükrök behajtódnak. Visszaállításhoz állítsa B, C vagy D helyzetbe.

17 V e z e t é s Automata parkolófék A behúzás a motor leállásakor automatikusan megtörténik a motor indító- és leállítógombjának megnyomása esetén (kivéve a motor lefulladásakor). A kiengedés automatikusan megtörténik járó motornál, bekapcsolt sebességfokozat esetén, amikor gázt adva felengedi a tengelykapcsolót (mechanikus sebességváltó). Az automata parkolófék a kézifékhez hasonlóan lehetővé teszi a következőket: kézi behúzás: emelje fel a kapcsolót ; kézi kiengedés: lenyomott fékpedálnál, nyomja le a kapcsolót. Sebességtartó és sebességhatároló automatika Ï Ð A sebességtartó funkció segítséget nyújt Önnek a haladási sebesség állandó értéken tartásában. A sebességhatároló funkció segítséget nyújt abban, hogy menet közben ne lépje át a beállított sebességértéket. Válassza ki a sebességtartó vagy a sebességhatároló funkciót a kapcsoló 2 használatával (felszereltségtől függően) Sebességtartó / sebességhatároló automatika kapcsolói 2 Központi be- és kikapcsoló. 3 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve csökkentése (-). 4 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve növelése (+). 5 A felügyeleti sebesség bekapcsolása, elmentése, illetve visszahívása (R). 6 A funkció készenléti állapota (a felügyeleti sebesség memorizálásával) (O). A sebességtartó és sebességhatároló automatika használatát lásd a kezelési kézikönyv 2. fejezetében.

18 Ö s s z k e r é k h a j t á s 7 AUTO : a motor indításakor alkalmazott referencia üzemmód, a rendszer az összes kerékre továbbítja a motornyomatékot; 2WD: ez az üzemmód kizárólag az első kerekeket használja; 4WD Lock : ez az üzemmód az első és a hátsó futóművet is használja a teljesítmény 50%-os megosztásával. A rendszer különlegességeinek megismerése érdekében tájékozódjon a használati útmutatóban. Összkerékhajtás: négykerék-meghajtás (4WD) A gépkocsi felszereltségétől függően a kapcsoló a menetfeltételeknek megfelelően lehetővé teszi a váltást a következők között:

19 l é g k o n d i c i o n á l ó r e n d s z e r Légkondicionálás A gomb 8 lehetővé teszi a légkondicionálás működésének engedélyezését (beépített visszajelzőlámpa világít) vagy letiltását (beépített visszajelzőlámpa nem világít). 5 0 Levegőkeringtetés Amennyiben el kívánja szigetelni az utasteret a külső levegőtől, nyomja meg a gombot 0; a gombba épített visszajelzőlámpa világít. Manuális légkondicionálás A különböző funkciók elérése: hőmérséklet beállítása: forgassa el a kapcsolót ; levegő-recirkuláció bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 2; ventilátor fordulatszámának beállítása: forgassa el a kapcsolót 3; a levegőelosztás módosítása: léptesse az 5 helyzetet a kapcsoló elforgatásával 4; légkondicionálás bekapcsolása/kikapcsolása: nyomja le a kapcsolót 5; Automata légkondicionáló Az automata légkondicionálás bekapcsolásához válassza ki a bal és jobb oldali hőmérsékletet a gombok 6 és 9 segítségével, és nyomja meg a gombot 7. Megjegyzés: a többi gomb megnyomásával kiléphet az automata üzemmódból, az Ön igényeinek megfelelően. A gomb 7 2 másodpercnél hosszabb ideig tartó megnyomása az utasoldali hőmérsékletet a vezetőoldali hőmérsékletnek megfelelő értékre állítja be. 9

20 Ü z e m a n y a g Üzemanyagtartály Az üzemanyagtartály kapacitása körülbelül 65 liter. Feltöltés Húzza meg a kapcsolót : a fedél 3 kinyílik. Csavarja le a zárósapkát 2 és a feltöltés idejére helyezze a megfelelő helyre 4. A feltöltés után csavarja vissza a zárósapkát 2 és forgassa el a rögzítőrendszer záródásáig. Ha menet közben kigyullad az alacsony üzemanyagszintre figyelmeztető visszajelzőlámpa, tankoljon minél előbb. A visszajelzőlámpa kigyulladását követően még körülbelül 50 km megtételére elegendő az üzemanyag.

21 H a s z n o s f e l s z e r e l é s e k Tájékozódó tükör Nyomja le a gombot 2 a tükör kiemeléséhez. A tükör függőleges irányban állítható. A visszahelyezéshez emelje fel a beakadásig. Rakodóhelyek A gépkocsi (felszereltségtől függően) több rakodórekesszel rendelkezhet (több mint 70 liter tárolási kapacitás): könyöktámasz kivehető rakodórekesze 3 (a fül 4 segítségével emelhető ki), kesztyűtartó, fedéllel lezárt rakodórekeszek a hátsó utasok lábai alatt, a csomagtartó oldalsó rakodórekeszei stb. További rakodórekeszekkel kapcsolatban tájékozódjon a kezelési kézikönyvben. Napfényroló Gépkocsitól függően a hátsó ajtók napfényrolókkal lehetnek felszerelve. A felhelyezésükhöz húzza meg a középső nyelvet 6 és állítsa a két rögzítőhorgot 5 a helyére. A visszaállításukhoz emelje fel a középső nyelvet 6 a két rögzítőhorog 5 kiakasztásához, és kísérje vissza a napellenzőt a feltekeredés során.

22 r e n a u l t E C O 2 A gépkocsi használata során alkalmazzon gazdaságos vezetési stílust. Ezek a vezetési előírások alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményeznek. A mindennapokban alkalmazható hat gyakorlati tanács, amely 0% - 20%-os üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Megfelelő sebességváltások Kapcsoljon magasabb fokozatba dízel változat esetén 2000 ford/perc, benzines változat esetén 2400 ford/perc fordulatszám elérésekor; kapcsoljon alacsonyabb fokozatba 000 ford/perc fordulatszám elérésekor; állandó sebesség esetén vagy enyhe gyorsításkor használja a legmagasabb sebességfokozatot. 2 Lendületes vezetési stílus alkalmazása Folyamatosan kísérje figyelemmel a forgalmat, és ha lehetséges, a fékpedál helyett inkább a motorféket használja; 50 km/h felett tartson egyenletes sebességet. 3 A gázadások és a sebességfokozat ellenőrzése 50 km/h sebességig adjon gázt, az 5. sebességfokozat gyors elérése érdekében; 50 km/h sebesség felett mérsékelje a gázadásokat és korlátozza a fordulatszámot. 4 Megfelelő közlekedés emelkedőn és lejtőn Lejtőn történő haladáskor tartsa meg a haladási sebességet; emelkedőn, a forgalom zavarása nélkül hagyja lassulni a gépkocsit. 5 A motor átgondolt használata 2 30 másodpercnél hosszabb ideig tartó állás esetén állítsa le a motort; indulás előtt ne járassa alapjáraton a motort (az üzemi hőmérséklet elérése érdekében), még télen sem. 6 A gépkocsi optimális használata A légkondicionálást csak akkor használja, ha szükséges: a külső és a belső hőmérséklet közötti eltérést korlátozza 5 C értékre; havonta ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását; ne hagyjon felesleges terheket a gépkocsiban.

23 ( ) RENAULT S.A.S. SOCIÉTÉ PAR ACTIONS SIMPLIFIÉE AU CAPITAL DE / 3-5, QUAI LE GALLO 9200 BOULOGNE-BILLANCOURT R.C.S. NANTERRE SIRET / TÉL. : RP R 04/20 Edition hongroise à999039ròòîä 92

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz! Új gépkocsija fedélzetén könnyűnek fogja találni az életet a gépkocsi tágas belső terének, kivételes kényelmének,

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE GT KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kijelzőegység:.......................................................................... 2 Visszajelzőlámpák.................................................................

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz

Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz Kiegészítő a Master kezelési útmutatóhoz Busz változatok Elektromos működtetésű oldalsó tolóajtó... Kézi működtetésű oldalsó tolóajtó... 3 Fogantyúk... 4 Fellépő... 4 Hátsó ülések: működés... 5 Hátsó biztonsági

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész

Műszaki leírás/adatlap. 1. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 1. rész 1 db szolgálati használatra szánt, önálló

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift Sport

Felszereltség Suzuki Swift Sport uzuki wift port ebességváltó PORT FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Defektjavító készlet 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa 195/45R17 + könnyűfém

Részletesebben

Automata világításvezérlés - - - -

Automata világításvezérlés - - - - Swift Motor Benzin Benzin Diesel 1.2L 1.2L 1.3L Ajtók száma 3 és 5 5 3 és 5 Hajtás 2WD 4WD 2WD Sebességváltó 5MT 5MT/4AT 5MT/4AT 5MT 5MT Felszereltség GC GLX GS GLX GLX Futómű Abroncsok és keréktárcsák

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LATITUDE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ajánlás ELF Az ELF a RENAULT számára a kenőanyagok teljes temékcsaládját kínálja: motorolajok, sebességváltó-olajok manuális és automata váltókhoz. Figyelmeztetés: a motor optimális

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató

OPEL MOVANO. Kezelési útmutató OPEL MOVANO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 59 Műszerek és kezelőszervek... 67 Világítás... 86 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LAGUNA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Un réseau automobile à l échelle mondiale 6 000 points Renault en France 11 000 en Europe Az ELF a World Series by Renault partnere 14 000 dans le Monde

Részletesebben

SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SCENIC KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

81C 181C BIZTOSÍTÉKOK. Utastéri biztosíték- és relédoboz 81C-1. Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található.

81C 181C BIZTOSÍTÉKOK. Utastéri biztosíték- és relédoboz 81C-1. Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található. 181C BIZTOSÍTÉKOK 81C Utastéri biztosíték- és relédoboz Ez a biztosítékdoboz az utastérben, a bal oldalon található. A fedél (A) mögött a balkormányos gépkocsik esetén. A fedél (B) mögött a jobbkormányos

Részletesebben

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MEGANE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 54 Műszerek és kezelőszervek... 71 Világítás... 100 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 53 Műszerek és kezelőszervek... 70 Világítás... 99 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE MÉGANE EXPRESSION KÜLÖNLEGES AJÁNLATUNK CÉGES ÜGYFELEINK RÉSZÉRE O OÚj Energy 1,2 TCe 115 LE motor Stop&Start rendszerrel OOFlottakedvezmény már egy autó vásárlásakor is O OGazdag felszereltség: Kétzónás

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Biztosítékok és relék

Biztosítékok és relék UTASTÉRI BIZTOSÍTÉK- ÉS RELÉDOBOZ (1016) Elhelyezkedés Ez a doboz az utastérben található, a mszerfal bal oldalán. A biztosítékok címkéi: 31 30 29 28 4 3 2 1 8 7 6 5 35 34 33 32 12 11 10 9 16 15 14 13

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

OPEL ANTARA. Kezelési útmutató

OPEL ANTARA. Kezelési útmutató OPEL ANTARA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 56 Műszerek és kezelőszervek... 75 Világítás... 110 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

ELF EXCELLIUM LDX 5W-40 Optimális teljesítmény, maximális védelem a legnehezebb körülmények között Minden vezetési stílus

ELF EXCELLIUM LDX 5W-40 Optimális teljesítmény, maximális védelem a legnehezebb körülmények között Minden vezetési stílus A az ELF-et ajánlja Minden motortípus Minden típusú benzinmotor Minden motortípus, kivéve a 3.0 dci dízel és a részecskeszûrõvel felszerelt 2.2 dci dízel Mechanikus sebességváltó Automata sebességváltó

Részletesebben

ESPACE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ESPACE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ESPACE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A RENAULT az ELF- et ajánlja Az ELF a kenőanyagok teljes termékskáláját fejleszti a RENAULT számára: motorolajok olajok manuális és automata sebességváltókhoz Figyelmeztetés: a

Részletesebben

Renault TRAFIC. Kezelési útmutató

Renault TRAFIC. Kezelési útmutató Renault TRAFIC Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

KOLEOS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

KOLEOS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ KOLEOS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A RENAULT az ELF- et ajánlja Az ELF a kenőanyagok teljes termékskáláját fejleszti a RENAULT számára: motorolajok olajok manuális és automata sebességváltókhoz Figyelmeztetés: a

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 2605050/215, Fax: 2624736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 2818000/215, Fax: 2812981 1112 Budapest Budaörsi út

Részletesebben

MASTER kezelési útmutató. Mikrobusz változatok

MASTER kezelési útmutató. Mikrobusz változatok MASTER kezelési útmutató Mikrobusz változatok A gyermekek biztonsága.................................................................. 2 Kiegészítő légkondicionáló/fűtőberendezés...................................................

Részletesebben

Renault KADJAR. Kezelési útmutató

Renault KADJAR. Kezelési útmutató Renault KADJAR Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Renault CLIO. Kezelési útmutató

Renault CLIO. Kezelési útmutató Renault CLIO Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik szakértelmüket

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Köszöntjük új Volvójában! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben nyújt segítséget ez a Quick Guide, amellyel gyorsan és könnyen megismerheti a legfontosabb funkciókat.

Részletesebben

Ford Transit Courier. 2015.75-ös modellév Érvényes: 2015. június 1-jei gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/04.

Ford Transit Courier. 2015.75-ös modellév Érvényes: 2015. június 1-jei gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/04. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

WIND KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

WIND KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIND KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A RENAULT az ELF- et ajánlja Az ELF a kenőanyagok teljes termékskáláját fejleszti a RENAULT számára: motorolajok olajok manuális és automata sebességváltókhoz Figyelmeztetés: a motor

Részletesebben

Műszaki leírás/adatlap. 2. rész

Műszaki leírás/adatlap. 2. rész Műszaki leírás/adatlap Adásvételi szerződés keretében személygépjármű beszerzés az Országos Vízügyi Főigazgatóság részére tárgyú közbeszerzési eljárás 2. rész 2 db egyterű 1. kategóriába tartozó, 80-129

Részletesebben

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató

OPEL ZAFIRA TOURER. Kezelési útmutató OPEL ZAFIRA TOURER Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 21 Ülések, biztonsági rendszerek... 38 Tárolás... 65 Műszerek és kezelőszervek... 97 Világítás...

Részletesebben

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

FORD KA. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 2605050/215, Fax: 2624736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 2818000/215, Fax: 2812981 1112 Budapest Budaörsi út

Részletesebben

Trend. Titanium nettó bruttó nettó bruttó 1.0l 100 LE M5 FWD 3 769 843 Ft 4 832 700 Ft. - 1.5 TDCi 75 LE M5 FWD 4 048 268 Ft 5 206 300 Ft

Trend. Titanium nettó bruttó nettó bruttó 1.0l 100 LE M5 FWD 3 769 843 Ft 4 832 700 Ft. - 1.5 TDCi 75 LE M5 FWD 4 048 268 Ft 5 206 300 Ft Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Ampera 08/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 57 Világítás... 95 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 2605050/215, Fax: 2624736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 2818000/215, Fax: 2812981 1112 Budapest Budaörsi út

Részletesebben

FLUENCE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

FLUENCE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FLUENCE KEZELÉSI ÚTMUTATÓ szenvedély és teljesítmény Un réseau automobile à l échelle mondiale 6 000 points Renault en France 11 000 en Europe Az ELF a World Series by Renault partnere 14 000 dans le Monde

Részletesebben

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8 Urban Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 6 M/T Stop & Start rendszerrel Fogyasztás (utoljára a 2004/3 rendelettel módosított 80/1268 EU direktíva alapján) Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!* OPEL Movano Csak Euro Diesel EN 590!* Az Opel gépkocsik dízelmotorjait az autóipari kutatások legújabb eredményei alapján fejlesztették ki, így magas mûszaki színvonalat és kifinomult technológiát képviselnek,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Fiat Fiorino árlista

Fiat Fiorino árlista Fiat FIORINO 75 LE 75 LE E5 75 LE E5 SX Sincom-kód: Kivitel: Hengerûrtartalom (cm 3 ): Teljesítmény (kw/le): Nyomaték (Nm): Üzemanyag: Fogyasztás (l/100 km, városi/városon kívüli/vegyes)* CO 2 -kibocsátás

Részletesebben

Renault MEGANE. Kezelési útmutató

Renault MEGANE. Kezelési útmutató Renault MEGANE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató Renault CAPTUR Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

FORD FIESTA Gyors tájékoztató

FORD FIESTA Gyors tájékoztató FORD FIEST Gyors tájékoztató jelen kiadványban szereplő információk a nyomdábaadás időpontjában érvényes adatokat tükrözik. fejlesztés érdekében fenntartjuk a jogot a specifikációk, a kivitelezés vagy

Részletesebben

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató

Renault CAPTUR. Kezelési útmutató Renault CAPTUR Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység:

Árajánlat. Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Mennyiség, mennyiségi egység: Árajánlat minta Árajánlat Ajánlatkérő neve: Ajánlatkérő címe: Ajánlattevő neve: Ajánlattevő címe: Ajánlattevő adószáma: Ajánlat tárgya: Mennyiség, mennyiségi egység: Gépjármű pontos megnevezése: M1 mikrobusz

Részletesebben

Szoba edzőgép

Szoba edzőgép Szoba edzőgép 10022302 10022301 Tisztelt vásárló, gratulálunk Önnek a Klarfit eszköz vásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Fiat Doblò Cargo árlista

Fiat Doblò Cargo árlista Fiat Doblò Cargo árlista Modell Sincomkód Kivitel Nyomaték Üzemanyag Hengerûrtart. Teljesítmény Teherbírás Tengelytáv cm 3 kw/le Nm kg mm Nettó ár Bruttó ár Doblò Cargo 1.4 16V E6 263.11A.0 zárt furgon

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Motor. Az árlistán feltüntetett modellek és opciók kizárólag a készlet erejéig elérhetőek. Kérjük, tájékozódjon Ford márkakereskedőjénél!

Motor. Az árlistán feltüntetett modellek és opciók kizárólag a készlet erejéig elérhetőek. Kérjük, tájékozódjon Ford márkakereskedőjénél! Felszereltség Trend Titanium 1.4l TDCi DPF (70LE) M5 Motor 5 ajtós 3 600 000 Ft 3 740 000 Ft 4 000 000 Ft 3 810 000 Ft 3 950 000 Ft Az árlistán feltüntetett modellek és opciók kizárólag a készlet erejéig

Részletesebben

CLIO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CLIO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CLIO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ajánlás ELF Az ELF a RENAULT számára a kenőanyagok teljes temékcsaládját kínálja: motorolajok, sebességváltó-olajok manuális és automata váltókhoz. Figyelmeztetés: a motor optimális

Részletesebben

Renault MEGANE. Kezelési útmutató

Renault MEGANE. Kezelési útmutató Renault MEGANE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

Spark. Üzemeltetői kézikönyv

Spark. Üzemeltetői kézikönyv Spark Üzemeltetői kézikönyv Tartalom Bevezetés... 2 Rövid áttekintés... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 35 Tárolás... 56 Műszerek és kezelőszervek... 63 Világítás...

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824886 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Felszereltség. Karosszéria változat Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Meghajtás. 2WD kapcsolható

Felszereltség. Karosszéria változat Szimpla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Dupla kabin Meghajtás. 2WD kapcsolható Japán. Munka. Erô Felszereltség Karosszéria változat Szimpla kabin Meghajtás 2WD 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig 4WD 100km/h-ig Motor 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 2.5 L Dízel 3.0 L Dízel 3.0 L

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig!

Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig! Fiat Fiorino E5+ árlista A Készlet erejéig! Sincom-kód: Kivitel: Hengerûrtartalom (cm 3 ): Teljesítmény (kw/le): Nyomaték (Nm): Üzemanyag: Fogyasztás (l/100 km, városi/városon kívüli/vegyes) CO 2 -kibocsátás

Részletesebben

Renault MASTER. Kezelési útmutató

Renault MASTER. Kezelési útmutató Renault MASTER Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

OPEL COMBO. Kezelési útmutató

OPEL COMBO. Kezelési útmutató OPEL COMBO Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 30 Tárolás... 46 Műszerek és kezelőszervek... 53 Világítás... 72 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával!

Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Új Hyundai H350 3 év kilométerkorlátozás nélküli garanciával! Karosszéria Teljesítmény / Hajtás Listaár (nettó) Listaár (bruttó) ECO 2.5 CRDi LP 5,7m Alváz (CAB) 150 LE / Hátsókerék 6 299 000 7 999 730

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv 1/ 6 oldal Kijelző változatok Kompakt kijelző: ebben az egységben összeolvad a kijelző és a vezérlő, kellemes, kompakt nem feltűnő méretben. Kisebb méretének köszönhetően

Részletesebben

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ A CITROËN a -t választotta Innovatív együttmûködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehetõ legjobb

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824891

Az Ön kézikönyve OPEL CORSA http://hu.yourpdfguides.com/dref/2824891 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Üdvözöljük autója fedélzetén

Üdvözöljük autója fedélzetén Üdvözöljük autója fedélzetén Ez a kezelési és karbantartási útmutató tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek segítségével Ön: alaposan megismerheti gépjárművét, és így ideális használati feltételekkel

Részletesebben

Fiat Scudo E5+ árlista

Fiat Scudo E5+ árlista Scudo furgon Fiat Scudo E5+ árlista Verzió Kivitel Sincom Tengelytáv Nettó ár Bruttó ár -kód mm cm 3 kw/le Nm kg m 3 Ft Ft Scudo 1.6 Mjet. L1H1 E5+ furgon 272.1L6.0 3 000 1 560 66/90 180 1 000 5 4 231

Részletesebben

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian

Vehicle Security System VSS 1. Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Vehicle Security System VSS 1 Rendszer beállítási útmutató - Hungarian Tisztelt Vásárló, Ebben az útmutatóban a következőkhöz találja meg a szükséges információt és műveleteket : A riasztórendszer üzembeállításának

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató

TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató TB-006D4 dönthető kerékpár szállító szerelési útmutató A kerékpárszállító az első használat előtt figyelmes összeszerelést igényel. Ez a folyamat megfelelő körültekintéssel házilag is elvégezhető, de amennyiben

Részletesebben

CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN C4 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ CITROËN A CITROËN a -t választotta Innovatív együttműködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehető legjobb

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Üdvözöljük autója fedélzetén

Üdvözöljük autója fedélzetén Üdvözöljük autója fedélzetén Ez a kezelési és karbantartási útmutató tartalmazza mindazokat az információkat, amelyek segítségével Ön: alaposan megismerheti gépjárművét, és így ideális használati feltételekkel

Részletesebben