EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! érv, hogy rézcsövet használjunk

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! érv, hogy rézcsövet használjunk"

Átírás

1 EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! 10 érv, hogy rézcsövet használjunk

2 1 MEGBÍZHATÓ, IDŐTÁLLÓ ANYAG A réz csővezeték biztonságos, tartós és megbízható, az ingatlantulajdonos nyugodt álma garantált. A réz az egyetlen, ma is használt csőszerelési anyag, mely évezredek óta megbízhatóan szállítja a vizet. Első ismert használata egészen i.e ig nyúlik vissza, amikor Egyiptomban, az Abusir melletti templomban használtak rezet vízvezetésre. A római kori réz csővezeték rendszerek ép részei a mai napig megtekinthetők Pompeiinél és Herculaneumnál, azokban a városokban, melyeket a Vezúv kitörése pusztított el i.sz. 79-ben. A 20. században a réz a fűtési és vízellátási rendszerek elsőszámú anyagává vált, a színvonal mércéjét olyan magasra állítva, amit a versenytárs anyagok csak próbálnak megközelíteni. A réz megbízhatóságát sok évtizeden keresztül bizonyították rézcsővel szerelt európai otthonok milliói, és így joggal szerezte meg a legjobb csőanyagnak járó elismerést. A réz már kiállta az idő próbáját, és továbbra is a modern otthonok legkedveltebb csőszerelési anyaga. Ez a bizonyított teljesítmény igazolja, hogy a réz bármely más csőanyag által felülmúlhatatlan erényekkel rendelkezik.

3 2 MÉG SZÉLSŐSÉGES KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS KIVÁLÓ Mindenki, aki nagy nyomást, magas hőmérsékletet elviselő, tűzálló anyagot keres, tudja, hogy a réz nem hagyja cserben. Kiváló mechanikai és fizikai tulajdonságainak köszönhetően a réz elviseli a zord és szélsőséges hőmérsékleti - és nyomásértékeket és környezeti körülményeket. Az időjárás hatásainak (UV sugárzás, napsütés, oxigén) kitett rézcső nem öregszik és az idő múlásával nem változtatja meg tulajdonságait, nem úgy, mint egyes műanyagok. A szolárrendszerek 200 C körüli hőmérsékletétől egészen a cseppfolyós állapotú gázok -200 C-os hőmérsékletéig, légkondicionáló berendezésekben előforduló bar nyomásig a réz mindezt nagy biztonsággal tűri. Amennyiben olyan megbízható, tűzálló anyagot szeretne, ami elviseli a 650 C-ot 30 percig - így biztonságosan szerelhető vele a gázhálózat, vagy akár az életmentő automata tűzoltórendszer csővezetékei -, nem kell a réznél tovább keresnie. A réz a háztartási csővezeték hálózatok legmegfelelőbb anyaga, hiszen az ott előforduló 80 C körüli legmagasabb hőmérsékletet, ill. maximum 10 bar nyomást nagy biztonsággal, játszva elviseli.

4 3 SOKOLDALÚ A réz kielégíti a korszerű épületek minden csővezetékezési igényét. A korszerű, modern épületek sokféle épületgépészeti rendszerének vezetékei szinte kivétel nélkül szerelhetők rézcsövek és szerelvények felhasználásával: Ivó- és melegvíz-vezetékek Fűtési rendszerek radiátoros központi fűtés, padló- és falfűtés Gázvezetékek földgáz, propán-bután, orvosi és ipari gázok Napkollektoros rendszerek Légkondicionálás, hűtés Olajszállítás Automata tűzoltó-, más néven sprinkler-rendszerek Esővíz újrahasznosítás A réz erős, könnyen hajlítható, és a belőle készült rendszerek előregyártva, vagy a helyszínen egyaránt szerelhetők. A rézzel bármilyen feladatot hatékonyan oldhat meg, és megbízhat az eredményben. A réz igazán sokoldalú. Van vajon olyan versenytárs anyag, amely a nyomásra, hőmérsékletre és biztonságra vonatkozó igényeket az alkalmazási területek ilyen széles skáláján tudja kielégíteni?

5 4 EGÉSZSÉGES IVÓVÍZ A réz csővezetékeket évtizedek óta széles körben használják - az eredmény: gondtalan, problémamentes ivóvíz rendszerek. A rézcsövekből semmilyen ismeretlen anyag vagy összetevő nem oldódik ki a vízbe, és nem lehetséges a gázok diffúziója a csőfalon keresztül - ez azt jelenti, hogy a kellemetlen szagok vagy más zavaró hatások nem juthatnak be a rendszerbe és nem károsítják a víz minőségét. Az eredmény: mindig első osztályú ivóvíz az egész házban. A tudósok a versenytárs anyagoknál kisebb Legionella populációkat figyelték meg a réz hálózatokban, a rendszertervezés és a fertőtlenítés lehetőségeiből adódóan. A réz csővezeték rendszerek rendszeresen, magas hőmérsékleten, termikusan fertőtleníthetők a karbantartási terv részeként, ellentétben a piacon jelenlévő többi olyan anyaggal, amelyek öregedésre hajlamosak, és magas hőmérséklet hatására károsodhatnak.

6 5 AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS BAJNOKA A réz számtalanszor újrahasznosítható anélkül, hogy veszítene tulajdonságaiból, vagy értékéből. Az építőipari termékek fenntarthatósága napjainkban egyre inkább kulcskérdés az európai építőipar számára. A réznek ezen a téren is kiváló mutatói vannak. Tartóssága és hosszú élettartama okán már eleve hozzájárul az épületek fenntarthatóságához, de ha bontásra vagy felújításra van szükség, a réz sok más építőanyaggal ellentétben újrahasznosíthatóságának köszönhetően nem növeli a szeméthegyeket. Az újrafelhasznált réz azonos marad az elsődleges rézzel, nem számít, hogy hány alkalommal hasznosították újra. Európa rézigényét már most 43%-ban újrahasznosított anyagból fedezi. A végtelen számú újrahasznosítási ciklusnak köszönhetően lehetséges, hogy otthonunk új csőrendszerének néhány atomja középkori rézékszerből, esetleg a Római Birodalomban vert pénzérméből származik.

7 6 TERMÉSZETES, EGÉSZSÉGES, SEMMI SZINTETIKUS A rézcsövek és szerelvények pusztán tiszta rézből készülnek. 100%-ban tiszta, természetes fém, melynek a kémiai összetétele jól ismert, használata évezredes tapasztalaton alapszik, és nélküle jövőnk is elképzelhetetlen ez a réz. A réz egy elem, mely nem tartalmaz ember alkotta összetevőket. Használata során nem kell kellemetlen meglepetésekre számítani. A műanyagokkal ellentétben a réz nem tartalmaz adalékanyagokat és komplex illékony szerves vegyületeket, melyek bejuthatnának az ivóvízbe. A réz egy természetes anyag, mely nyomelemként elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. Kis mennyiségű rézre nap mint nap szükségünk van, és ezt tej, diófélék, magvak, máj vagy csokoládé bevitelével fedezhetjük.

8 7 ELEGÁNS, ESZTÉTIKUS Büszkén tekint rá, szívesen megmutatja, és nem is kívánja elrejteni. A réz csővezeték kiválóan teljesít akkor is, amikor a szem elől rejtve a falban és a padlóban fut, de ne bánja, ha a csőhálózat bármely okból nem rejthető el, egyszerűen szerelje falon kívül a rezet, és hagyja, hogy látható maradjon mindenki méltányolni fogja. A kis külső átmérőnek, az alacsony hőtágulásnak, a nagyszerű mechanikai tulajdonságoknak és a megkapó, esztétikus megjelenésnek köszönhetően a rézcsövek könnyen szerelhetők falon kívül is. A versenytárs anyagokat viszont inkább rejtsük el, messze nem mutatnak így!

9 8 SZABVÁNYOSÍTOTT, GYÁRTÓFÜGGETLEN A rézcsövek és szerelvények az európai szabványoknak megfelelően készülő, minőségi termékek Bárhonnan is szerzi be rézcsöveit és szerelvényeit, biztos lehet benne, hogy a rézcsőhálózatok minden egyes eleme felcserélhető más gyártók termékeivel, valamennyi gyártó csöve és a számos idomgyártó terméke tökéletesen illeszkedik. Megnyugodhat, hogy a rézrendszer elemei univerzális, szabványosított méretsorban, általánosan hozzáférhetők szerte Európában és hazánk minden épületgépész kereskedésében most, és a jövőben is. A műanyag rendszerek használatakor a különböző gyártóktól származó elemek (csövek, idomok) nem mindig keverhetők, nem szavatolható az ilyen csőhálózat biztonságos működése. Egy műanyag hálózat felújítása vagy bővítése során, néhány évvel a beszerelés után, az eredeti rendszer gyártóját kellene megtalálni új elemek beszerzése céljából. Ezen felül, nem minden műanyagrendszer összes eleme kapható valamennyi épületgépészeti kereskedésben.

10 9 ELŐNYÖK, MELYEKET A SZAKEMBEREK ÉRTÉKELNEK A legfontosabb műszaki előnyök bővebben tájékozódjon csőszerelőjétől! Elismerve a réz minden műszaki előnyét, a szakképzett csőszerelők szeretnek vele dolgozni, megbíznak benne, és szívesen beépítik otthonaikba is. Következzen néhány, a legfontosabb érvekből: A réz csőrendszerek egyszerűen, gyorsan szerelhetők. Kötésmódok széles skálája alkalmazható (lágy- és keményforrasztás, préselés, gyorscsatlakozós, roppantógyűrűs), valamennyi megbízható, és könnyen kivitelezhető. Kis nyomásveszteség a csőhálózatban: a csatlakozásoknál nincs keresztmetszet-csökkenés. Számos műanyag rendszer esetén szükséges betétet elhelyezni a csatlakozásoknál, ami a belső átmérőt csökkentve nyomásveszteséghez vezet, és nő a szivattyú energiafelhasználása. Szereléskor kisebb a helyigény. A rézcső kis külső átmérő mellett elviseli a nagy nyomást és a benne áramló közeg tömegárama is megfelelő. Kis tágulási együtthatóval, magas korrózióállósággal rendelkezik, higiénikus, nem öregszik, tulajdonsága idővel nem változik, előnyös tulajdonságaival a réz a fenntartható építésben is kulcsszerepet játszik, de legfontosabb alkalmazási területe a jövőben is az ivóvízvezeték és a fűtés lehet.

11 10 AZ INGATLAN HOZZÁADOTT ÉRTÉKE A minőségi építőanyagok alkalmazása emeli az ingatlan értékét. A réz az egyetlen csőanyag, amely gyorsan, és egyszerűen szerelhető, könnyű, emellett tartós és megbízható, minimális a karbantartási igénye és még antibakteriális is. Igényes termékek széles választéka áll a belsőépítész rendelkezésére, hogy az esztétikumra és a funkcionalitásra egyaránt törekedve pl. vízcsapot, kádat vagy zuhanyzót válasszon. Ahhoz azonban, hogy otthonunk kényelmét és biztonságát hosszú távon élvezhessük, rendkívül fontos a látható elemek tetszetőssége mellett az ezeket a falak mögött láthatatlanul, de hosszú távon megbízhatóan kiszolgáló csövek minősége is, vagyis a külcsín és a belbecs! A rézcsövek ezt a hosszútávra gondolkodó ember által megkövetelt minőséget képviselik, és emelik az ingatlan értékét is. Figyelembe véve a csőhálózat teljes élettartamára vetített költségeket, a piacon elérhető csőszerelési anyagok közül nyilvánvalóan a réz nyújtja a legjobb értéket a pénzért.

12 Magyar Rézpiaci Központ 1053 Budapest, Képíró u. 9. Tel.: EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! 1. Megbízható, időtálló anyag 2. Még szélsőséges körülmények között is kiváló 3. Sokoldalú 4. Antibakteriális, egészségbarát anyag 5. Az újrahasznosítás bajnoka 6. Természetes, egészséges, semmi szintetikus 7. Elegáns, esztétikus 8. Szabványosított, gyártófüggetlen 9. Előnyök, melyeket a szakemberek értékelnek 10. Az ingatlan hozzáadott értéke

EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL!

EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL! 10 érv, hogy rézcsövet használjunk RÉZ 1 MEGBÍZHATÓ, IDŐTÁLLÓ ANYAG A réz csővezeték biztonságos, tartós és megbízható, az ingatlantulajdonos nyugodt álma garantált. A réz az egyetlen,

Részletesebben

Időtlen szépség 10 ÉRV, HOGY REZET HASZNÁLJUNK

Időtlen szépség 10 ÉRV, HOGY REZET HASZNÁLJUNK Időtlen szépség 10 ÉRV, HOGY REZET HASZNÁLJUNK 1 Tartós, hosszú élettartamú, megbízható anyag A réz választása egyszer, s mindenkorra szól! Az épületek külső burkolására alkalmazott réz tartóssága több

Részletesebben

Rézcsövek a hűtés- és klímatechnikában. Pintér Róbert, ügyvezető, ERI Európai Réz Intézet Kft , Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap 2017

Rézcsövek a hűtés- és klímatechnikában. Pintér Róbert, ügyvezető, ERI Európai Réz Intézet Kft , Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap 2017 Rézcsövek a hűtés- és klímatechnikában Pintér Róbert, ügyvezető, ERI Európai Réz Intézet Kft. 2017.10.26., Klíma- és Légtechnikai Szakmai Nap 2017 A rézcsőszerelés fejlődése Vízvezetésre és tárolásra a

Részletesebben

ENERGIA- MEGTAKARÍTÁS

ENERGIA- MEGTAKARÍTÁS ENERGIA- MEGTAKARÍTÁS RÉZZEL PADLÓFŰTÉS ÉS HŰTÉS RÉZCSÖVEK HASZNÁLATÁVAL SOROZAT/ 3 Sorozat előszó A réz tartós és fenntartható fémként, hosszú élettartammal és teljesmértékű újrahasznosíthatósággal, döntő

Részletesebben

RÉZ SZAKSZERŰ RÉZCSŐSZERELÉS. Oktatási program középszintű szakiskolák részére. a szakszerű választás víz-, gáz- és fűtési rendszerekhez

RÉZ SZAKSZERŰ RÉZCSŐSZERELÉS. Oktatási program középszintű szakiskolák részére. a szakszerű választás víz-, gáz- és fűtési rendszerekhez RÉZ a szakszerű választás víz-, gáz- és fűtési rendszerekhez SZAKSZERŰ RÉZCSŐSZERELÉS Oktatási program középszintű szakiskolák részére MAGYAR

Részletesebben

GEBERIT VOLEX GEBERIT MINŐSÉG A MINDENNAPOKRA

GEBERIT VOLEX GEBERIT MINŐSÉG A MINDENNAPOKRA GEBERIT VOLEX GEBERIT MINŐSÉG A MINDENNAPOKRA IVÓVÍZ RADIÁTOROS FŰTÉS PADLÓFŰTÉS ÉS HŰTÉS A MEGBÍZHATÓSÁG IRÁNTI SZENVEDÉLYTŐL VEZÉRELVE 1874 óta a Geberit név a kompromisszumok nélküli minőséget és a

Részletesebben

Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001

Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001 Huszár Tibor: Gázszerelés rézcsôvel Lektorálta: Sáfár Gyula Hungarian Copper Promotion Centre, átdolgozott kiadás 2001 A kiadvány megjelenését az International Copper Association támogatta 3 4 A nemzetközi

Részletesebben

Műanyag csővezetékek összehasonlítása

Műanyag csővezetékek összehasonlítása Műanyag-Csőgyártók Szövetsége Műanyag csővezetékek összehasonlítása 2018. január 25. Szepesi Vince Pipelife Tartalom A szerelőipari feladatok, A rendelkezésre álló anyagok, Az alkalmazások, UV és vegyi

Részletesebben

A Click-In 45 mm-es rendszer

A Click-In 45 mm-es rendszer P100934 P94925 P100980 P94483 P100993 P80527 P100912 A Click-In 45 mm-es rendszer 2 OptiLine és Altira az új Click-In 45 mm-es rendszer épületek számára. Moduláris és rugalmas. Okos részmegoldások tömegével.

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Ismertesse az SI mértékrendszer szerinti nyomás, hőmérséklet, mechanikai feszültség stb. mértékegységeket! 2.) Melyek azok a fizikai, kémiai, mechanikai tulajdonságok, amelyek

Részletesebben

A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ.

A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ. A nemesacél új generációja: A gazdaságos Viega 1.4521-es Sanpress csœ. Több gazdaságosság a tervezésben és a kalkulációban: Viega 1.4521-es Sanpress csœ. A Viega válasza az ingadozó nemesacél árakra A

Részletesebben

Leírás a termékekhez. TiSUN nagyfelületű kollektorok

Leírás a termékekhez. TiSUN nagyfelületű kollektorok Jön a TiSUN A tiroli központú TiSUN GmbH. a napkollektoros rendszerek specialistája. Európában az egyik elsőként, immáron 20 éve elkötelezte magát annak a felelősségteljes feladatnak, hogy a Nap energiáját

Részletesebben

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért

DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért DesinFix Fertőtlenítő szer az Ön környezetéért A tiszta víz globális szükség A Kemira elkötelezett a hatékony és innovatív szennyvíz tisztító technológiák iránt. A fertőtlenítés lehetővé teszi a szennyvízkezelés

Részletesebben

Termékismertető. Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENDSZER. Solutions for Essentials

Termékismertető. Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENDSZER. Solutions for Essentials Wavin KM PVC VÍZNYOMÓCSŐ RENSZER Solutions for Essentials Előnyös tulajdonságok Víznyomócsövek Nyomócsőívek KM PVC víznyomócső Termékleírás A Wavin KM PVC nyomócsövek és idomok 63 külső átmérőtől 315 külsõ

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

BETON A fenntartható építés alapja. Hatékony energiagazdálkodás

BETON A fenntartható építés alapja. Hatékony energiagazdálkodás BETON A fenntartható építés alapja Hatékony energiagazdálkodás 1 / Hogyan segít a beton a hatékony energiagazdálkodásban? A fenntartható fejlődés eszméjének fontosságával a társadalom felelősen gondolkodó

Részletesebben

Általános csőszerelési előkészítő és kiegészítő feladatok-ii.

Általános csőszerelési előkészítő és kiegészítő feladatok-ii. 8 ) M u t a s s a b e a s z e r e l é s e l ő k é s z í t ő m u n k á i t a z a l á b - b i v á z l a t f e l h a s z n á l á s á v a l Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos

Részletesebben

Uponor PE-Xa csőrendszer

Uponor PE-Xa csőrendszer Uponor PE-Xa csőrendszer Gyors szerelés a Quick & Easy technológiának köszönhetően Egyedülálló memóriaeffektus Alacsony nyomásveszteség, magas hatékonyság Könnyű és biztonságos szerelés Ellenáll a betonkorróziónak

Részletesebben

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK KÁBELVÉDŐ CSÖVEK PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK A csöveket a Szerb Nyersanyagellenőrző Intézet, valamint a Nikola Tesla elektrotechnikai intézet vizsgálta be, valamint rendelkeznek a PTT unió nemzetközi

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK ÉPÜLETGÉPÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ SZÓBELI VIZSGA MINTAFELADATOK ÉS ÉRTÉKELÉSÜK 1. tétel Épületgépészeti dokumentációk. Önt egy családi ház építése során a használati melegvíz rendszer kiépítési feladatára

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

ENERGIA- MEGTAKARÍTÁS HŐVISSZANYERÉS A FÜRDŐVÍZBŐL RÉZCSÖVEK SEGÍTSÉGÉVEL RÉZZEL SOROZAT/ 1

ENERGIA- MEGTAKARÍTÁS HŐVISSZANYERÉS A FÜRDŐVÍZBŐL RÉZCSÖVEK SEGÍTSÉGÉVEL RÉZZEL SOROZAT/ 1 ENERGIA- RÉZZEL MEGTAKARÍTÁS HŐVISSZANYERÉS A FÜRDŐVÍZBŐL RÉZCSÖVEK SEGÍTSÉGÉVEL SOROZAT/ 1 Sorozat előszó A réz tartós és fenntartható fémként, hosszú élettartammal és teljesmértékű újrahasznosíthatósággal,

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

Szerelési - beépítési termékek

Szerelési - beépítési termékek Szerelési - beépítési termékek 5 próságok okos megoldásokhoz 85 Telepítési elemek 87 Táguláskiegyenlítők - H 6, SI 10, U 88 Kereszt idomok a vízszintes hálózati szerelvényekhez 89 Visszacsapó szelepek

Részletesebben

Vízellátás, fûtéstechnika

Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika A nagy szabadságfok: A RAUTITAN épületgépészeti csõvezetékrendszer a kivitelezés során felmerülõ összes követelménynek eleget tesz. A rendszer univerzálisan

Részletesebben

Lindab Topline Cserepeslemezek. Lindab Topline. Lindab Cserepeslemezek. Maradandót alkotunk!

Lindab Topline Cserepeslemezek. Lindab Topline. Lindab Cserepeslemezek. Maradandót alkotunk! Lindab Topline Lindab Cserepeslemezek Maradandót alkotunk! Válasszon ízlése szerint! A Lindab Topline cserepeslemez szilárd és elegáns acéllemez fedés, amely nagyszerűen fest új házakon, és gyönyörűen

Részletesebben

Gázellátás. Gázhálózat szakaszai 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár

Gázellátás. Gázhálózat szakaszai 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár Gázellátás Gázhálózat szakaszai 2009/2010 Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár 1 Gázvezeték hálózatok Nyomás szerinti felosztás: Kisnyomású Emelt kisnyomású Középnagy nyomású Nagyközép nyomású Nagynyomású

Részletesebben

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel Geberit vizelderendszer Minden igénynek megfelel Előnyök egy kézből A Geberit vizelderendszert rugalmasság jellemzi: tökéletes megoldást nyújt bármely kívánság vagy építési helyzet esetén. A teljes körű

Részletesebben

KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE

KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE 6212-11 KÖZMŰ CSŐHÁLÓZATOK SZERELÉSE Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 03 Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész technikus A jegyzet a

Részletesebben

KG (PVC) CSÖVEK ÉS IDOMOK

KG (PVC) CSÖVEK ÉS IDOMOK KG (PVC) CSÖVEK ÉS IDOMOK 2 OLDAL l KG (PVC) CSÖVEK ÉS IDOMOK KG (PVC) Csövek és idomok beltéri és utcai lefolyórendszerekhez BEMUTATÁS. A csövek a benti és utcai lefolyórendszerekhez a megfelelő csatlakozókkal

Részletesebben

Vízellátás, fûtéstechnika

Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika Vízellátás, fûtéstechnika A nagy szabadságfok: A RAUTITAN épületgépészeti csõvezetékrendszer a kivitelezés során felmerülõ összes követelménynek eleget tesz. A rendszer univerzálisan

Részletesebben

HydroModul. rendszerek. HydroModul rendszerek. Gyerekjáték összerakni. www.bwt.hu

HydroModul. rendszerek. HydroModul rendszerek. Gyerekjáték összerakni. www.bwt.hu HydroModul rendszerek HydroModul rendszerek Gyerekjáték összerakni www.bwt.hu HydroMODUL univerzális megoldás ivóvízhálózatok és fűtési hálózatok 1. csatlakozó: pl.: Infinity M Az ivóvízrendszer korróziómentes

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 582 01 ÉPÜLETGÉPÉSZ TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET

INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 582 01 ÉPÜLETGÉPÉSZ TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 582 01 ÉPÜLETGÉPÉSZ TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS TANMENET KÖVETELMÉNYMODUL 10209-12 Épületgépészeti csővezeték-szerelés Épületgépészeti csővezetékek

Részletesebben

Lindab Rainline. Lindab Rainline. Lindab Ereszcsatorna rendszer. Adjon a házának új arculatot!

Lindab Rainline. Lindab Rainline. Lindab Ereszcsatorna rendszer. Adjon a házának új arculatot! Lindab Rainline Lindab Ereszcsatorna rendszer Adjon a házának új arculatot! A sokszínű rendszer Miért ne választhatna sötétbordó csatornát fehér homlokzathoz? Miért ne szerelhetne fel exkluzív rézvöröset

Részletesebben

VÍZELLÁTÁS, CSATORNÁZÁS

VÍZELLÁTÁS, CSATORNÁZÁS 6211-11 VÍZELLÁTÁS, CSATORNÁZÁS Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 03 Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész technikus A jegyzet a következő

Részletesebben

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN!

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A napkollektor TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A meleg víz előállítása az egyik legállandóbb háztartási kiadás. Ez a költség az egyetlen amelyet ellentétben a fűtéssel és a légkondicionálással-

Részletesebben

Az eredeti fűtőkábel megújul

Az eredeti fűtőkábel megújul A DEVIflex felváltja a DTIP kábelt találja meg az új cikkszámokat itt IEC 60800:2009tanúsítás PVC burkolat I-5 C-ig szerelhető Kör keresztmetszet 360 -os árnyékolás lefedettség DTIP = DEVIflex A DEVIflex

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

Get Water. Termékkatalógus

Get Water. Termékkatalógus Get Water Termékkatalógus GWA hordaléktűrő takarékos csapvégek Szabvány méretű ½ colos komplett vízadagolók csaptelepekre, krómozott réz keret, adagolókapszula, tömítőgyűrű Előnye, hogy a belső szűrő öblös

Részletesebben

Napkollektorok szerelése drain-back rendszerben

Napkollektorok szerelése drain-back rendszerben Napkollektorok szerelése drain-back rendszerben 1. Mit jelent a drain back kifejezés? A drain back angol kifejezés, jelentése: visszaeresztés. Esetünkben ez a szolárköri folyadék visszaeresztését jelenti

Részletesebben

Épületgépész technikus oktatás a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolában. 4024 Debrecen Varga u. 5.

Épületgépész technikus oktatás a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolában. 4024 Debrecen Varga u. 5. A 2013 szeptemberétől életbelépő új szakképzési kerettanterv a szakközépiskolai oktatásban két képzési formát ír elő. - 4 év ágazati képzés +1 év szakma-specifikus képzés (5 éves képzés) - 4 év nem ágazati

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben 2 Példaértékű kutatás A mérőhelyeken minden egyes MAGIC.SENS valamennyi funkciója ellenőrzésre kerül.

Részletesebben

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez.

Előszerelt energiatakarékos csatlakoztató rendszerek napkollektor berendezésekhez. A Kaiflex Solar EPDMplus 2in2 előszigetelt csatlakoztató rendszer szállítható rozsdamentes bordás acélcsövekkel (VA) vagy lágy rézcsövekkel (CU). A váltakozó hosszal gyártott Kaiflex Solar EPDMplus 2in2

Részletesebben

MŰANYAG CSŐVEZETÉKEK ALKALMAZÁSÁNAK FELTÉTELEI A MODULÁRIS HŐKÖZPONTOK HMV BLOKKJA ESETÉBEN

MŰANYAG CSŐVEZETÉKEK ALKALMAZÁSÁNAK FELTÉTELEI A MODULÁRIS HŐKÖZPONTOK HMV BLOKKJA ESETÉBEN MŰANYAG CSŐVEZETÉKEK ALKALMAZÁSÁNAK FELTÉTELEI A MODULÁRIS HŐKÖZPONTOK HMV BLOKKJA ESETÉBEN Lászlófi András, REHAU Forgalmazó Kft. okl. gépészmérnök, mérnök szaktanácsadó A 98/83/EK irányelv fontosabb

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS cod. 3952121 [VII] - www.sime.it EGY KAZÁN AZ ÖSSZES TÍPUSÚ BERENDEZÉSHEZ A Vera HE az előkeveréses kondenzációs falikazánok új termékcsaládja, mely különböző megoldásokat

Részletesebben

TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN

TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN TANÚSÍTÁS - MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETBEN A MEGFELELŐSÉG IGAZOLÁS MÓDSZEREI: a/ termék típusvizsgálata a gyártó, vagy egy kijelölt szervezet által, b/ gyártónál vett minták vizsgálata- gyártó,

Részletesebben

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS I. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A MUNKA TARTALMA II. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁSA ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS VÍZELLÁTÁS

Részletesebben

Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére!

Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére! 1 5 ) M u t a s s a b e a v ö r ö s r é z c s ő v e z e t é k k é s z í t é s é t a z a l á b b i v á z l a t f e l h a s z n á l á s á v a l Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT 04 / 2019

TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT 04 / 2019 TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT 04 / 2019 A termék(ek) neve: A termék(ek) gyártója: Csőcsatlakozó idomok; Vízóra-, ólomcső- és vízakna csatlakozók; Golyóscsapok; Radiátor szelepek és kapcsolódó szerelvényeik;

Részletesebben

Geberit Mapress préskötésű fém csővezetéki rendszer

Geberit Mapress préskötésű fém csővezetéki rendszer 772 Engedélyek Szolár Gáz Levegő Víz Gőz Fűtés FKM kék gumigyűrű FKM kék gumigyűrű FKM kék gumigyűrű Forróvíz Inert ( éghető) gázok Éghető gázok FKM kék FKM kék DVGW, VdS, FM, SVGW, TÜV, DIBt, TRbF HBNR-Sárgásbarna

Részletesebben

Hajlítás és alakformálás

Hajlítás és alakformálás Hajlítás és alakformálás Széles választék specifikus hajlítási és alakítási igényekhez. Megbízható minőség. Típus Modellek száma in. Oldal Karos csőhajlítók Csővezetékek 7 5 8-3 4 10-18 8.2 Szerszám 8

Részletesebben

A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S

A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S következetesség a választásainkban. Az ember mindig is szeretett jobb élőhelyet kialakítani magának. Az Uponor ebben nyújt segítséget. Mert ha egész évben kellemes

Részletesebben

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére.

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére. 1 781 1781P01 Symaro Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21 Felhasználás Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére A QAE21 merülő hőmérséklet érzékelők fűtési, szellőző

Részletesebben

A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT. www.rehau.hu

A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT. www.rehau.hu A CSŐ, AMELY ŐRZI AZ ÖN ÁLMÁT raupiano PLUS - PRÉMIUM ZAJVÉDELEM AZ OTTHONÁBAN www.rehau.hu termék: RAUPIANO PLUS Prémium zajvédelem nagy objektumokhoz RAUPIANO PLUS: lefolyórendszer minden olyan alkalmazáshoz,

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA

VÁLASSZA AZ ADESO ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIÁT ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA ÖNTAPADÓ TECHNOLÓGIA Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Miért válassza az ADESO öntapadó technológiát Az ADESO technológia egy forradalmi megoldás kettős összetételű öntapadó lemezek gyártására,

Részletesebben

ÚJ!!! Gázömlés biztonsági szelep GSW55. A legnagyobb üzembiztonság. a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0.5 mbar éték alatt marad

ÚJ!!! Gázömlés biztonsági szelep GSW55. A legnagyobb üzembiztonság. a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0.5 mbar éték alatt marad Gázömlés biztonsági szelep GSW ÚJ!!! A legnagyobb üzembiztonság úgy, hogy a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0. mbar éték alatt marad A rugó a gázáramlással szemben burkolva van A túlfolyás érzékelő

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT 1. A terméktípus egyedi azonosító kódja: TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT Kiadva a 275/2013. (VII.16.) kormányrendelet alapján 2016/011 sz. GENERAL FITTINGS gyártmányú - prés és szorítógyűrűs idomok, - osztó-gyűjtők

Részletesebben

PN 16 ivóvízhez is NORMACONNECT. Felhasználási körök. Előnyök összefoglalása. Információ KPE CSATLAKOZÓK. Nyomás alatti műanyag szerelvények

PN 16 ivóvízhez is NORMACONNECT. Felhasználási körök. Előnyök összefoglalása. Információ KPE CSATLAKOZÓK. Nyomás alatti műanyag szerelvények 2 1 Külső menetes összekötő -MA 1 4 6 2 3 Egyenes összekötő - SC Belső menetes összekötő - FA 3 4 Karima adapter - FLA 8 5 9 7 5 6 7 8 9 90 -os ívidom EB Külső menetes 90 -os ívidom - MB Belső menetes

Részletesebben

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS 6209-11 FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS Tartalomjegyzéke Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 02 Központifűtés - és gázhálózat-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK IS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN. Olajcsere nélkül nincs tökéletes működés. MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül

Részletesebben

ÚJ!!! Gázömlés biztonsági szelep GSW55. A legnagyobb üzembiztonság. a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0.5 mbar éték alatt marad

ÚJ!!! Gázömlés biztonsági szelep GSW55. A legnagyobb üzembiztonság. a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0.5 mbar éték alatt marad Gázömlés biztonsági szelep GSW ÚJ!!! A legnagyobb üzembiztonság úgy, hogy a nyomáscsökkenés jóval a megengedett 0. mbar éték alatt marad A rugó a gázáramlással szemben burkolva van A túlfolyás érzékelő

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Zeparo Cyclone. Automata légtelenítők és leválasztók Automatikus iszapleválasztók

Zeparo Cyclone. Automata légtelenítők és leválasztók Automatikus iszapleválasztók Zeparo Cyclone Automata légtelenítők és leválasztók Automatikus iszapleválasztók IMI PNEUMATEX / Vízminőség / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone Átfogó termékválaszték az iszap és a magnetit leválasztására

Részletesebben

Az okos kötés. Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16

Az okos kötés. Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16 Az okos kötés Gömbgrafitos öntvény idomok PVC/PE víznyomócsövekhez, DN 63-tól DN 225-ig. PN 10/16 Egyszerû. Biztonságos. Innovatív. A gömbgrafitos öntvény gyártása, és feldolgozása során szerzett, több

Részletesebben

A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

Uponor előreszerelt megoldások

Uponor előreszerelt megoldások Uponor előreszerelt megoldások Minőségi, időtálló anyagokból készülnek A hőközpontok előnykapcsolását a strapabíró, mechanikus PM szelep látja el Nem igényelnek karbantartást Nagy volumen esetén egyedi

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN AUTÓJÁNAK IS SZÜKSÉGE VAN MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül szükséges, hogy gépjárműve motorolaját bizonyos időközönként a CITROËN-szabványoknak

Részletesebben

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A friss és hűvös levegőt nyújtó légkondicionáló nagyon fontos a fedélzeti kényelemhez. Ez a vásárlási útmutató segít megérteni a légkondicionáló modellek különböz

Részletesebben

HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841)

HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841) 1 K I V I T E L I T E R V D O K U M E N T Á C I Ó É P Ü L E T G É P É S Z E T I T E R V F E J E Z E T HELYI PIAC KIALAKÍTÁSA BODONYBAN (3243 Bodony Liget utca 1. hrsz.:841) Szakági tervező: BEVO Building

Részletesebben

Egy. globális partner

Egy. globális partner MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Tervezze alkalmazását maximális teljesítményre, méretezze a hőcserélőket a tökéletes illeszkedésre! Danfoss XGC típusú szerelhető lemezes hőcserélők Egy globális partner A

Részletesebben

vízvezetékszerelés RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal

vízvezetékszerelés RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal vízvezetékszerelés ALKALMAZÁSI PÉLDÁK RAUTITAN csatlakozó könyök vakolat alatti WC-tartályhoz D tartó, hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal D tartó hosszú vagy rövid RAUTITAN falikoronggal és szifon-

Részletesebben

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók Filled with quality! HU Termékismertetõ Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók www.phobextools.com Premium Neutrális Szilikon ÁTLÁTSZÓ Egykomponensû, semleges, szagtalan, penészálló szilikon.

Részletesebben

HEGESZTÉSI SZAKISMERET

HEGESZTÉSI SZAKISMERET HEGESZTÉSI SZAKISMERET 1.) Melyek azok a főbb hegesztési eljárások, melyek alkalmasak műanyagok (polimerek) kötésére? 2.) Mely tulajdonságok teszik lehetővé a műanyagok hegesztését? 3.) Ismertesse a műanyagok

Részletesebben

Egy komplett és intelligens rendszer gyors és egyszerû szerelhetôséggel

Egy komplett és intelligens rendszer gyors és egyszerû szerelhetôséggel Termékek és rendszerek [BEVEZETÉS] Egy komplett és intelligens rendszer gyors és egyszerû szerelhetôséggel A Legrand kábelvezetési megoldások minden problémára megoldást nyújtanak A lehetôségek száma végtelen,

Részletesebben

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Tűzoltó készülékek Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Porraloltó 50 kg.-os készülék Porraloltó GLÓRAI készülék Habbaloltó IFEX készülékek Halonnal oltó készülék Széndioxiddal oltó készülék Japán gyártmányú

Részletesebben

FLUIDTHERM CSÖVEK ÉS FITTINGEK MELEG ÉS HIDEGVIZES RENDSZEREKHEZ

FLUIDTHERM CSÖVEK ÉS FITTINGEK MELEG ÉS HIDEGVIZES RENDSZEREKHEZ FLUIDTHERM CSÖVEK ÉS FITTINGEK MELEG ÉS HIDEGVIZES RENDSZEREKHEZ 2 OLDAL l FLUIDTHERM CSÖVEK ÉS FITTINGEK pro rozvody teplé a studené vody BEMUTATÁS. A PP-R csövek gyártásához használandó nyersanyagot

Részletesebben

Helyiség szabályozás TM

Helyiség szabályozás TM Helyiség szabályozás TM Uponor Uponor a legjobb választás Innováció, rendszer, megbízhatóság Az Uponor Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a

Részletesebben

Geberit Mapress préskötésű fém csővezetéki rendszer

Geberit Mapress préskötésű fém csővezetéki rendszer Geberit Mapress préskötésű fém csővezetéki rendszer Közeg Rozsdamentes acél (1.4401) Geberit Mapress felhasználhatóság Rozsdamentes acél (1.4301) Szénacél kívül horganyzott Szénacél kívülbelül horganyzott

Részletesebben

január CEMENTKÖTÉSŰ LAPOK Cementkötésű Lapok

január CEMENTKÖTÉSŰ LAPOK Cementkötésű Lapok Cementkötésű A Siniat cementkötésű lapok közül sok típus az alkalmazások sokféleségét teszi lehetővé: magas páratartalmú helyiségekben, külső alkalmazásoknál, illetve a szerkezeti lemez felhasználását

Részletesebben

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A fenntarthatóság iránt elkötelezett építészetért Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A SCHÜCO rendszer műanyag nyílászárói a hazai piacon is egyre nagyobb teret és elismerést nyernek, hiszen előnyös tulajdonságaikkal,

Részletesebben

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Mi az ECOSE Technológia? egy forradalmian új, természetes, formaldehid-mentes kötőanyagtechnológia, mely üveg-, kőzetgyapot és számos más termék gyártásakor biztosítja

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz

Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2/3/4 csavarzatokhoz Kötéstechnika termosztatikus szelepekhez és Combi 2//4 csavarzatokhoz Termék Csom. egység Termékszám Megjegyzés Ofix s csavarzatok belső menetes szerelvényekhez Ofix CEP s nyomócsavarzat, réz csővezetékek

Részletesebben

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3

MAXI 3 3 oldalon feszített mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz mérettartomány víz gáz 48-102 16 5 88-282 16 4 270-460 10 3 katalógus UNIFIX MAXI palástjavító Felhasználási terület: Csővezetékeken keletkezett lyukak, repedések és porózusos csőszakaszok tömítésére alkalmazható, a Maxi típusok ezen kívül csövek összekötésére

Részletesebben

Tökéletes. KLUDI COCKPIT Discovery. design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection.

Tökéletes. KLUDI COCKPIT Discovery. design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection. Tökéletes design, intuitív használat, könnyű kezelés, műszaki kifinomultság - Water in Perfection. Az egyszerűség művészete Intuitív működés A repülőgépek pilótafülkéit és a sportkocsik műszerfalát testre

Részletesebben

Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig. Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft.

Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig. Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft. Vízbiztonság a vízműtől a fogyasztóig Basics Ferenc Aqualabor Kft. Basics Kft. Bevezetés Az Alaptörvényben biztosított jog, hogy Magyarország minden lakója egészséges ivóvízhez jusson. Ezen jog egyik alapfeltétele,

Részletesebben

Viega Profipress. Biztonság minden formában.

Viega Profipress. Biztonság minden formában. Viega Profipress. Biztonság minden formában. Viega Profipress. Biztonság minden csatlakozásnál. Az új Profipress méretekkel most teljes körű réz rendszer áll az Ön rendelkezésére. A Profipress minden elképzelhető

Részletesebben

BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA

BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA 1. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK Utasítások és ajánlások A szerelést és üzembe helyezést csak képesítéssel rendelkező kivitelező szakember

Részletesebben

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel

Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel Zehnder Charleston Fedezze fel az eredetit valami különlegessel 1 Mindig jó klíma A Charleston csőradiátorok biztosítják a kiegyensúlyozott és tökéletes beltéri klímát a kényelmes fűtőteljesítményt a

Részletesebben

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal Présszerszámok Mindig egyforma préserő jellemzi, ami mindig ugyanolyan megbízható, vízzáró illesztést biztosít. Kiváló konstrukció, mely a legjobb minőséget és tartósságot biztosítja - RIDGID élethosszig

Részletesebben

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ!

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! GARANTÁLT MINŐSÉGŰ GUMIABRONCS EURÓPAI ELSŐ OSZTÁLYÚ Az új európai gyártású SEBRING gumiabroncsot az egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó gyártja. A minőség a legfontosabb

Részletesebben

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet ...komfort Neked naturalhouse épületgépészet Energiatakarékosság A természet energiája a lábunk elõtt hever A hõszivattyú biztosítani tudja Önnek a szükséges energiát a fûtéshez, melegvíz készítéshez.

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L

Általános jellemzők. Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban. Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Általános jellemzők Burkolat /szorító héj/ Saválló acél AISI 304L vagy 316L Szélesség: 135 és 200 mm-es mérettartományban Méret tartomány: Szélesség: 135 mm vagy 200 mm Zár: 1 vagy 2 zár új szereléshez

Részletesebben