canor Fúrási és Mintavételi Munkák Összefoglalása Települési Szilárdhulladék-lerakók Országos Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "canor Fúrási és Mintavételi Munkák Összefoglalása Települési Szilárdhulladék-lerakók Országos Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium"

Átírás

1 2003. január 23. Végső Jelentés Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása Települési Szilárdhulladék-lerakók Országs Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Települési Szilárdhulladék-lerakók Országs Felmérése Phare prject HU

2 Prject ffice Budapest Aulich utca 3 Grund flr 3 H-1054 Budapest (06-1) Telephne (06-1) Fax inf@int..hu Internet Dkumentum Címe Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása Státusz Végső jelentés Dátum január 23. Prject Phare-prject Települési Szilárdhulladék-lerakók Országs Felmérése HU9911 Prject száma Megbízó Hivatkzási szám Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 56146/WFT-PCs-488/01.03/Budapest Írta Cserei Pál Ellenőrizte Sjacc DE VOS Dátum és aláírás.. Jóváhagyta Jhan MATHIJSSEN Dátum és aláírás.. Települési Szilárdhulladék-lerakók Országs Felmérése Phare prject HU

3 TABLE OF CONTENTS 1. BEVEZETÉS A FÚRÓCÉGEK KIVÁLASZTÁSÁNAK PÁLYÁZTATÁSA A PÁLYÁZATON NYERTES CÉGEK ADATAI A FÚRÓ CÉGEK FELKÉSZÍTÉSE A MUNKÁK ÜTEMEZÉSE A FÚRÁSI MUNKÁK MŰSZAKI TARTALMA A FÚRÁSI MUNKÁK RÉSZLETEZÉSE A TALAJVÍZ MINTAVÉTELEK, GEODÉZIAI MÉRÉSEK A FÚRÁSI MUNKÁK DOKUMENTÁLÁSA A FÚRÁSI ÉS MINTAVÉTELI MUNKÁK ELLENŐRZÉSE ÖSSZEFOGLALÁS...7 MELLÉKLETEK 1. sz. A fúrócégek területi illetékességi térképe 2. sz. A kútkialakítás terve 3. sz. A fúráskra kijelölt hulladéklerakók térképe 4. sz. Fényképek a fúrási munkákról 5. sz. Mintavételi pntk kitűzésének helyszínrajza (minta) 6. sz. Fényképek a talajvíz mintavételekről 7. sz. Mintavételi jegyzőkönyv (minta) 8. sz. Gedéziai mérések jegyzőkönyve (minta) 9. sz. Fúrási adatlap (minta) 10. sz. A területi vezetők összefglaló jelentése a fúráskról (minta) Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés - i január 23.

4 1.BEVEZETÉS A Ryal Haskning és a CANOR Internatinal Kft. által létrejött knzrcium augusztus 2.-án kaptt megbízást a Környezetvédelmi Minisztériumtól a Települési Szilárdhulladéklerakók Országs Felmérése című prjekt végrehajtására. A prjekt feladatainak elvégzése hárm fázisban lettek meghatárzva: - 1.fázis : Módszertan kidlgzása a hulladéklerakók feltérképezésére, felmérésére és kategrizálására. - 2.fázis: A felmérések végrehajtása, a hulladéklerakók rendelkezésre álló adatainak összegyűjtése, a helyszíni felmérések elvégzése, a kijelölt hulladéklerakókn a mintavételi fúrásk, a talajvíz mintavételek és a vett talajvíz minták labratóriumi analízisének elvégzése. - 3.fázis: A felmérések és vizsgálatkra alapzttan a kckázatbecslés elvégzése és ezt követően a hulladéklerakók rangsrlásának és egy ptimális rszágs hulladéklerakó elszlási terv elkészítése. A jelentés a 2. fázisban végrehajttt mintavételi fúrási és talajvíz mintavételi munkák összefglalását tartalmazza. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

5 2.A FÚRÓCÉGEK KIVÁLASZTÁSÁNAK PÁLYÁZTATÁSA A fúrócégek kiválasztására meghíváss, egyfrdulós, zárt pályázatt írt ki a knzrcium. Az Ajánlati felhívás -t én küldte meg a knzrcium a felkért részvevők részére. A pályázatkat én 12 óráig kellet benyújtani a knzrciumhz. A pályázatk nyilváns bntására én 14 órakr került sr az Értékelő Bizttság és a pályázók részvétele mellett. A megadtt határidőre 10 pályázat érkezett be. Az Értékelő Bizttság március én értékelte a pályázatkat. Az értékelés alapján kiválaszttta a legmegfelelőbb pályázókat és értékelési javaslatát elfgadásra megküldte a KÖM és az EU delegáció felé. A pályázat nyertesei: PYRUS-Rumpld Környezetvédő Szlgáltató Rt. és a MERCATUS InterPrt Környezetföldtani Kutató, Fúró és Tervező Kft. által létrejött knzrcium. MECSEKÉRC Környezetvédelmi Rt. és a ROTAQUA Kft. által létrejött knzrcium. VIKUV-HYDROKOMPLEX Vízkutató és Vízműépítő Kft. AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

6 3.A PÁLYÁZATON NYERTES CÉGEK ADATAI A kiválaszttt cégek az alábbi területeken (KÖFE illetékességi területek) végezték a mintavételi fúráskat, illetve mintavételeket (1. sz. melléklet): PYRUS-Rumpld Környezetvédő Szlgáltató Rt. és a MERCATUS InterPrt Környezetföldtani Kutató, Fúró és Tervező Kft. által létrejött knzrcium az 1-es, 2-es, 3-as és 4-es régióban. MECSEKÉRC Környezetvédelmi Rt. és a ROTAQUA Kft. által létrejött knzrcium az 5-ös és a 6-s régióban. VIKUV-HYDROKOMPLEX Vízkutató és Vízműépítő Kft. a 7-es, 8-as, 9-es és 10-es régióban. AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft a 11-es és a 12-es régióban. A cégek főbb adatai: PYRUS-Rumpld Környezetvédő Szlgáltató Rt. és a MERCATUS InterPrt Környezetföldtani Kutató, Fúró és Tervező Kft. által létrejött knzrcium. Mintavételi fúráskat végezte: MERCATUS Kft. A fúróbrigádk száma: 3 A mintavételeket végezte: Pyrus-Rumpld Rt. A gedéziai méréseket végezte: Ge-Crcus Bt. MECSEKÉRC Környezetvédelmi Rt. és a ROTAQUA Kft. által létrejött knzrcium. Mintavételi fúráskat végezte: Rtaqua Kft. A fúróbrigádk száma: 3 A mintavételeket végezte: Mecsekérc Rt. A gedéziai méréseket végezte: Mecsekérc Rt. VIKUV-HYDROKOMPLEX Vízkutató és Vízműépítő Kft. Mintavételi fúráskat végezte: VIKUV-Hydrkmplex Kft. A fúróbrigádk száma: 5 A mintavételeket végezte: Nyírségvíz Rt. A gedéziai méréseket végezte: Kamarási Ferenc földmérő AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. Mintavételi fúráskat végezte: AQUAPLUS Kft. A fúróbrigádk száma: 1 A mintavételeket végezte: Aqualabr Kft. A gedéziai méréseket végezte: Penta Grid Kft. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

7 4.A FÚRÓ CÉGEK FELKÉSZÍTÉSE A fúrócégek részére a szerződések aláírását követően közpnti felkészítést tartttunk. A közpnti felkészítést május 22.-én tartttuk a prjekt közpnti irdájában (Budapest, Aulich u. 3. sz.). A felkészítésen a fúrócégek, a mintavevő cégek képviselői vltak jelen. Külön meghívtuk a labratóriumi vizsgálatkat végző cég képviselőjét is. A közpnti felkészítésen részletesen megtárgyaltuk a fúráskkal, mintavételekkel kapcslats szakmai és szervezési feladatkat. Külön egyeztettük a feladatk ütemezését. Meghatárztuk a fúrócégek jelentési kötelezettségeit. Tájékztattuk a résztvevőket a közpnt és a területi vezetők ellenőrzési rendszeréről és feladatairól. A mintavételt végzők részére a labratórium külön felkészítést tarttt. A szerződést a Dr. E. Wessling Kft (a tvábbiakban Wessling) nyerte el. Az összes minta elemzését ez a labratórium végezte. A munkálatk tényleges megkezdése előtt a Wessing szakértői általáns képzést tartttak a fúró cégek által szerződtetett mintavevők számára. A képzés az alábbi feladatkra terjedt ki: a mintavétel módja (mintavételi utasításk) a minták kezelése, a minták szállítása, a mintavétel és kezelés dkumentálása és a Wessling és a mintavevő labratóriumk közötti kmmunikáció. A mintavételi utasításkat és a dkumentum mintákat a 2. melléklet tartalmazza. A mintavétel a magyar szabványknak megfelelően történt (a Wessling által biztsíttt és előkészített edényzetbe). A mintákat 24 órán belül, hűtődbzkban szállíttták az elemző labratóriumba. 5.A MUNKÁK ÜTEMEZÉSE A fúrási és mintavételi fúráskat május 23.-tól augusztus 15.-éig terjedő időszakban kellett elvégezni. A fúrócégek a munkák megkezdése előtt leadták a munkavégzés ütemtervét, amit a közpnt hagytt jóvá. A PYRUS-Rumpld Környezetvédő Szlgáltató Rt. és a MERCATUS InterPrt Környezetföldtani Kutató, Fúró és Tervező Kft. által létrejött knzrcium a fúrási és mintavételi munkákat június 03. és augusztus 09. közötti időszakban végezte el. A MECSEKÉRC Környezetvédelmi Rt. és a ROTAQUA Kft. által létrejött knzrcium a fúrási és mintavételi munkákat június 03. és augusztus 09. közötti időszakban végezte el. A VIKUV-HYDROKOMPLEX Vízkutató és Vízműépítő Kft. a fúrási és mintavételi munkákat június 01. és augusztus 12. között végezte el. Az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. a fúrási és mintavételi munkákat június 20. és július 31. között végezte el. A munkákat a fúrócégek az ütemezésnek megfelelően elvégezték. 6.A FÚRÁSI MUNKÁK MŰSZAKI TARTALMA A fúrócégeknek a kútkiképzéseket a kiviteli tervdkumentációban meghatárztt műszaki tartalmmal kellett elvégezniük. A kiviteli tervdkumentáció részletesen meghatárzta a kútkialakításk műszaki előírásait, a kivitelezés legfntsabb alapelveit, a vízmintavétel szabályait, az adatszlgáltatás feladatait. A kútkialakítás tervét a 2. sz. melléklet tartalmazza. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

8 A fúrásknál, illetve a kutak kialakításánál, minimum 203/192 mm átmérőjű béléscső védelme alatt végrehajttt száraz fúrási eljárás került alkalmazásra. A kút (észlelőcső) belső átmérője minimum 93,5 mm átmérőjűnek kellett lennie. Az észlelőcső alján legalább 1 m iszapzsák és fölötte legalább 1 m hsszú szűrő kialakítása vlt előírva. A szűrőcső köré legalább 40 mm szűrőkavicst kellett elhelyezni. A szűrőkavics felett bentnit granulátummal kellett lezárni a réteget a felülről esetlegesen bekerülő vizek lezárása érdekében. A kút kialakítását követően a tisztítószivattyúzást kellett végezni a kitermelt víz hmk és iszapmentes letisztításáig. A tisztító szivattyúzást követően került sr a talajvíz mintavételre, illetve a kutak gedéziai bemérésére. Az előírásszerű mintavételezés után került sr a furatk eltömedékelésére duzzadó cementtel készített cementtejjel. A fúrásk srán a fúrócégeknek fúrási naplót, vízmintavételi jegyzőkönyvet, gedéziai mérési jegyzőkönyvet, a végleges fúrási pntkat tartalmazó térképvázlatt kellet készíteni. A fúrásk megkezdése előtt a 3-as és a 8-as régióban vízjgi létesítési eljárást kellett leflytatni. A többi régióban a vízügyi hatóságk engedélyezési kérelem és eljárás nélkül hzzájárultak a kutak kialakításáhz, azzal a megkötéssel, hgy tájékztassuk őket a kútkialakításk helyeiről, illetve küldjük meg a rendelkezésre álló talajvíz labratóriumi eredményeket. 7.A FÚRÁSI MUNKÁK RÉSZLETEZÉSE A terveknek megfelelően 144 hulladéklerakó lett kijelölve, ahl 720 mintavételi kút kialakítása vlt tervezve. A kivitelezés srán elvégzett feladatk: Fúrócég Lerakók száma Kútkialakítás db Összes fúrt Sikertelen fúrás Mintavétel db db fm db AQUAPLUSZ VIKUV MERCATUS ROTAQUA ÖSSZESEN A fúráskra kijelölt hulladéklerakók térképét, a készült fénykép dkumentációt, illetve a mintavételi pntk kitűzésének helyszínrajzát a sz. melléklet tartalmazza. A mintavételi fúrásk srán egy rendkívüli esemény történt. A balmazújvársi hulladéklerakónál az egyik fúrás srán a MOL Rt.- gázvezetéke mellett húzódó hírközlő kábel lett átfúrva. A távközlési szlgáltató céggel közösen július 16.-án jegyzőkönyvben rögzítettük a rendkívüli eseményt. Meg kell említeni, hgy a 144 fúrásból csupán 139 fúrás vlt sikeres, ez arra is magyarázatt ad, hgy miért csak 613 mintavétel történt. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

9 8.A TALAJVÍZ MINTAVÉTELEK, GEODÉZIAI MÉRÉSEK A kutak kialakítása után került sr a talajvíz mintavételekre. A mintavételek előtt a labratóriumi vizsgálatkat végző cég felkészítést tarttt a mintavevők részére. A felkészítésen meghatárzásra kerültek a mintavételek, a minták tárlásának, szállításának feladatai, illetve a mintavételi jegyzőkönyv kitöltésének módja. A mintavételeket mind a négy területen akkreditál mintavevő cégek végezték. A mintavételek, a minták tárlása és szállítása az előírásknak megfelelően történtek. Összesen 613 mintavételre került sr. A mintavételek jegyzőkönyvét és a mintavételek fénykép dkumentációját az 6-7. számú melléklet tartalmazza. A kutak kialakítását követően került sr a kutak gedéziai bemérésére. A mérés srán meg kellett határzni a kutak EOV X Y krdinátáit, be kellett mérni a kútperem és a terepszint mbf szintjét. Az EOV X Y krdinátákat 1 m-es pntssággal, a Z krdinátákat mbf-ben megadva 1 cm-es pntssággal kellett meghatárzni. A gedéziai mérés jegyzőkönyve a 8. sz. mellékletben található. 9.A FÚRÁSI MUNKÁK DOKUMENTÁLÁSA A fúrócégek a munkák ütemezéséről, állásáról írásban tájékztatták rendszeresen a közpntt. A fúrásk srán a fúrómestereknek flyamatsan vezetnie kellett a fúrási naplót, amelyben rögzítették a fúrási munkák flyamatát. A mintavevőknek el kellet készíteni a mintavételi jegyzőkönyvet, illetve a minták leadásáról átvételi igazlást kellet kérni a labratóriumtól. A gedéziai mérésekről jegyzőkönyvet kellett készíteni. A fúrási munkák összegzéséről a közpnt által kiadtt fúrási adatlapt kellett kitölteni (9. sz. melléklet). A fúrásk, mintavételek és gedéziai méréseket követően a dkumentumk a területi vezetőknek lettek átadva, akik a területtulajdnsk nyilatkzataival kiegészítve összefglaló jelentés frmájában adták át azkat a közpntnak. A fúrási dkumentumk a közpntba való beérkezésüket, leellenőrzésüket követően feldlgzásra kerültek, bekerültek a prjekt adatbázisába. 10.A FÚRÁSI ÉS MINTAVÉTELI MUNKÁK ELLENŐRZÉSE A fúrási és mintavételi munkákat flyamatsan ellenőrizték a közpnt szakemberei, illetve a területi vezetők. A területi vezetők a munkaterület átadásakr, a mintavételkr, illetve a terület átadásakr kötelezően jelen kellett lenni. Ezen felül szükség szerint ellenőrizték a fúrási és mintavételi munkákat. Az ellenőrzésekről, a munkák állásáról napi jelentést kellett küldeniük a közpntnak. Egy hulladéklerakó kmplett munkáinak befejezésekr összefglaló jelentést kellett készíteniük, amit a közpntnak kellett megküldeni (10 sz. melléklet). A közpnt részéről a fúráskat és mintavételeket hárm szakember flyamatsan ellenőrizte. Az ellenőrzésekről jegyzőkönyvet vettek fel, illetve észrevételeiket a helyszínen vezetett fúrási naplóban rögzítették. A fúrásk és mintavételek ellenőrzésében több esetben részt vettek a prjekt irányítói is. 11.ÖSSZEFOGLALÁS A prjekt feladatai között fnts szerepe vlt a mintavételi fúrásk, mintavételek jó előkészítésének, végrehajtásának és azk ellenőrzésének. A terveknek megfelelően 144 hulladéklerakón kellett mintavételi fúráskat végezni, melyek közül 139 lerakón történt sikeres fúrás. A fúráskat végző cégek pályázat útján lettek kiválasztva. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

10 A megbízást követően a cégek felkészítése megtörtént, melynek eredményeként egységes módszer szerint indultak el a munkálatk. Mindenki részére kiadásra került a kiviteli tervdkumentáció, mely összefglalta a fúráskkal, mintavételekkel kapcslats feladatkat. Két régióban a vízügyi hatóság határzatának megfelelően leflytattuk a furásk engedélyeztetési eljárását. A fúrásk és a mintavételek a meghatárztt időben elvégzésre kerültek. A kivitelezés néhány kezdeti prbléma ellenére összességében jó minőségben lett végrehajtva. Ez a kivitelező cégek munkájának, illetve a területi vezetők és a közpnt flyamats ellenőrzésének, segítőkészségének együttes eredménye. A beérkezett dkumentumk leellenőrzése megtörtént, a kért hiánypótláskat a fúrócégek elvégezték. A beérkezett adatk feldlgzása, az adatbázisba való felvétele megtörtént. A fúrócégek elszámlása a megfelelő egyeztetéseket követően időben megtörténtek. Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 56146/PCs-488/01.03/Budapest Végső jelentés január 23.

11 1. sz. melléklet A fúrócégek területi illetékességi térképe

12 2. sz. melléklet A kútkialakítás terve

13 3. sz. melléklet A fúráskra kijelölt hulladéklerakók térképe

14 4. sz. melléklet Fényképek a fúrási munkákról

15 Fúrási és Mintavételi Munkák Összefglalása 4. melléklet

16 5. sz. melléklet Mintavételi pntk kitűzésének helyszínrajza (minta)

17 6. sz. melléklet Fényképek a talajvíz mintavételekről

18 7. sz. melléklet Mintavételi jegyzőkönyv (minta)

19 8. sz. melléklet Gedéziai mérések jegyzőkönyve (minta)

20 9. sz. melléklet Fúrási adatlap (minta)

21 10. sz. melléklet A területi vezetők összefglaló jelentése a fúráskról (minta)

A MÉRNÖK SZEREPE AZ M0 ÉSZAKI DUNA-HÍD MEGVALÓSÍTÁSÁBAN

A MÉRNÖK SZEREPE AZ M0 ÉSZAKI DUNA-HÍD MEGVALÓSÍTÁSÁBAN A MÉRNÖK SZEREPE AZ M0 ÉSZAKI DUNA-HÍD MEGVALÓSÍTÁSÁBAN AZ M0 KÖRGYŰRŰ ÉSZAKI SZAKASZÁNAK LEBONYOLÍTÓI M0 Beruházási Főmérnökség 2007. október ELŐKÉSZÍTÉS IDŐSZAKA: Általában tendertervek, jelen esetben

Részletesebben

Közlekedési Tagozat. A Tagozat együttműködést kezdeményező megkereséssel fordult a Közlekedéstudományi Egyesület felé. A megkeresésre pozitív válasz

Közlekedési Tagozat. A Tagozat együttműködést kezdeményező megkereséssel fordult a Közlekedéstudományi Egyesület felé. A megkeresésre pozitív válasz Közlekedési Tagzat A Közlekedési Tagzat 2002. március havi küldöttgyűlésén megújíttta a Tagzat Elnökségének és Minősítő Bizttságának összetételét. Az újjáválaszttt, illetve új tagkból álló elnökség éves

Részletesebben

Általános tájékoztató

Általános tájékoztató Frrás: www.hajtervez.hu Általáns tájékztató Hajókikötők és egyéb úszóművek tervezéséről és a jóváhagyás menetéről 1 2 3 4 5 6 Az első eldöntendő kérdések Az érintett szakhatóságk és jgszabályk Hajómérnöki

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Projektek minőségbiztosítása: Hogyan előzhetők meg / fedezhetők fel időben a garanciális problémák? Nyiri Szabolcs Szakértői Iroda vezető

Projektek minőségbiztosítása: Hogyan előzhetők meg / fedezhetők fel időben a garanciális problémák? Nyiri Szabolcs Szakértői Iroda vezető Projektek minőségbiztosítása: Hogyan előzhetők meg / fedezhetők fel időben a garanciális problémák? Nyiri Szabolcs Szakértői Iroda vezető 2013.11.13. Tartalomjegyzék: Kivitelezési hibák, projekt végrehajtási

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Pályázati felhívás. Fontosabb feltételek még :

Pályázati felhívás. Fontosabb feltételek még : Pályázati felhívás A BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. 1203 Budapest, Csepeli átjáró 1-3. (tvábbiakban: ajánlatkérő) ajánlatt kér közvilágítás távfelügyeleti rendszer szállítására, installálására

Részletesebben

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám /

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám / Tanulmányi Megállapdás az ASSET ECVET Prjekthez A kmpetens intézmények lgói ECVET ASSET Autóipari Szlgáltatási Szektr ECVET Tesztelés Hivatkzási szám - 2008 3991 / 001-001 1 Tanulmányi Szerződés (ASSET

Részletesebben

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése Alsózslcai 2. sz. Óvda Az Alsózslcai 2. sz. Óvda önértékelése Beszámló a 2015/2016 nevelési évünk működéséről Bevezető: Az önértékelés célja, hgy segítséget adjn az intézmény pedagógiai-szakmai munkájának

Részletesebben

Tájékoztató. a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási jegyzői engedélyezési eljárásáról

Tájékoztató. a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási jegyzői engedélyezési eljárásáról Tájékoztató a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási jegyzői engedélyezési eljárásáról A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet alapján a települési önkormányzat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. A környezeti minták vételével foglalkozó szervezetek NAR-19-IV. 1. kiadás. 2001.

NEMZETI TESTÜLET. Nemzeti Akkreditálási Rendszer. A környezeti minták vételével foglalkozó szervezetek NAR-19-IV. 1. kiadás. 2001. NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET Nemzeti Akkreditálási Rendszer A környezeti minták vételével foglalkozó szervezetek akkreditálása NAR-19-IV 1. kiadás 2001. március 1. Bevezetés A környezeti minták vételével

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

A MEE évi gazdálkodása és programja

A MEE évi gazdálkodása és programja Magyar Elektrtechnikai Egyesület A MEE 2010. évi gazdálkdása és prgramja Güntner Attila 2009.Nvember 21. OET Paks [e Ft] 400000 2006-2009 ttál 2006 2009 ttál Bevétel Kiadás Eredmény 350000 345609 333177

Részletesebben

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat ELŐTERJESZTÉS Gencsapáti Község Önkrmányzata 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 229. Tel.: (94) 510-225 Fax: (94) 511-542 gencsapati@savaria.hu Tárgy: Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő Iktatószám: EHEA-22-1/2015 Prjekt szám: 559232-EPP-1-2014-1-HU-EPPKA3-BOLOGNA ÁRAJÁNLATKÉRÉS 1. Az ajánlatkérő adatai Név: Tempus Közalapítvány Cím: 1093 Budapest, Lónyay u. 31. Képviselő: Dr. Nemeslaki

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

HCT INST SZABÁLYKÖNYV V2.1 KIEGÉSZÍTÉS V1.0

HCT INST SZABÁLYKÖNYV V2.1 KIEGÉSZÍTÉS V1.0 HCT INST SZABÁLYKÖNYV V2.1 KIEGÉSZÍTÉS V1.0 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefn: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.gir.hu HCT Inst Szabálykönyv v2.1 Kiegészítés v1.0 Készítette A kijelenti,

Részletesebben

A tételsor a 21/2007. (V.21.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült.

A tételsor a 21/2007. (V.21.) SZMM rendeletben foglalt szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján készült. A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT PROJEKTMÓDSZERTAN AZ ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE

EGYSZERŰSÍTETT PROJEKTMÓDSZERTAN AZ ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu EGYSZERŰSÍTETT PROJEKTMÓDSZERTAN AZ ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE Intézményi

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS XXIV. Bálványsi Nyári Szabadegyetem és Diáktábr 2013. július 27. szmbat 14.00 óra I. 20 éves az NKA prgramsrzat ismertetése A

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS

SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS HÉB HUNGÁRIA ÉPÍTŐ ÉS BEFEKTETÉSI KFT. 1095 BUDAPEST, IPAR U. 7. B ÉP. VII. EM. 2. JÁNOSHALMA-MÉLYKÚT IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROJEKT KEOP-1.3.0/09-11-2011-008 SZEPTEMBER HAVI JELENTÉS Kedvezményezett: Jánoshalma

Részletesebben

Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem

Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem I. számú melléklet Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem Illetékbélyeg 1. A kérelmező : neve: címe (állandó lakhelye): anyja

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

Azbesztcement anyagú ivóvíz fővezetékek cseréje B.-A.-Z. megye kistérségi településein a GW-Borsodvíz Kft szolgáltatási területén

Azbesztcement anyagú ivóvíz fővezetékek cseréje B.-A.-Z. megye kistérségi településein a GW-Borsodvíz Kft szolgáltatási területén Azbesztcement anyagú ivóvíz fővezetékek cseréje B.-A.-Z. megye kistérségi településein a GW-Borsodvíz Kft szolgáltatási területén II. Napirendi pont - 2012. év legfontosabb eseményei Mérnök közbeszerzési

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Adásvételi szerződés a NKAK tárgyi feltételrendszerének

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

Fennmaradási engedélyezési eljárás

Fennmaradási engedélyezési eljárás Lakssági tájékztató Lakssági tájékztató a fennmaradási engedélyezési eljárás 2013. január 1 jén hatályba lépő új szabályairól Milyen esetben kérhető, és ki kérhet fennmaradási engedélyt? Fennmaradási engedély

Részletesebben

4-6 melléklet: Felszín alatti vizek monitoring programja Terepi jegyzőkönyvek

4-6 melléklet: Felszín alatti vizek monitoring programja Terepi jegyzőkönyvek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarországi része 4-6 melléklet: Felszín alatti vizek monitoring programja Terepi jegyzőkönyvek 1) Digitális regisztrálás ellenőrzési naplója kutakhoz

Részletesebben

Felelős műszaki vezető

Felelős műszaki vezető Felelős műszaki vezető A felelős műszaki vezető irányítja az építési munkahelyen a kivitelezést. A felelős műszaki vezető tevékenysége a vállalkozó (alvállalkozó) kivitelező építési szerződésében vállalt

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ 1. melléklet a 92/2011. (II. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI

Részletesebben

KÉRELEM Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem

KÉRELEM Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem KÉRELEM Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem 1. A kérelmező : neve: címe (állandó lakhelye): anyja neve:.... születési helye,

Részletesebben

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése Felhívás a Kazincbarcika és vnzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése című és SH1/1 számú prjekt keretében megvalósíttt Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása pályázati alap szakmai értékelői

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

I. Vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedély

I. Vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedély I. Vízjogi üzemeltetési/fennmaradási engedély A vízjogi létesítési engedély nélkül megépített vízilétesítményekre - az ásott és fúrt kutakra vízjogi fennmaradási engedélyt kell kérni. A vízgazdálkodásról

Részletesebben

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Prgram EOP-1.2.0/09-11 Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása című knstrukcióhz érvényes: 2011. február 10-től 1 Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS

Részletesebben

canor Útmutató a Hulladéklerakók Felméréséhez Települési Szilárdhulladék-lerakók Országos Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

canor Útmutató a Hulladéklerakók Felméréséhez Települési Szilárdhulladék-lerakók Országos Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Útmutató a Hulladéklerakók Felméréséhez 2003. január 23. Végső Jelentés Települési Szilárdhulladék-lerakók Országs Felmérése Phare Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Települési Szilárdhulladék-lerakók

Részletesebben

Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására

Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására AJÁNLATKÉRÉS Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

4-6. melléklet: Víz Keretirányelv felszín alatti vizek monitoring programja. Terepi jegyzőkönyvek

4-6. melléklet: Víz Keretirányelv felszín alatti vizek monitoring programja. Terepi jegyzőkönyvek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv 2-18 Nagykunság 4-6. melléklet: Víz Keretirányelv felszín alatti vizek monitoring programja Terepi jegyzőkönyvek 1) Digitális regisztrálás ellenőrzési naplója kutakhoz 2) Észlelési

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Monostorapáti Község Önkormányzata Szabályszerűségi ellenőrzés tárgyban Monostorapáti, 2017. október 2 ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Monostorapáti Község Önkormányzata szabályszerűségi ellenőrzése

Részletesebben

VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás

VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás VIDRA Környezetgazdálkodási Kft. Vízgazdálkodási és környezetvédelmi tervezés, tanácsadás MINTAVEVŐ NAT-1-1016/2006 9025 Győr, Bálint Mihály u. 100. telefon: (96) 510-480 fax: (96) 510-499 e-mail: vidrakft@vidra.hu

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 33-9/2015. MELLÉKLET: 5 db TÁRGY: Tájékoztató Fejér megye Integrált Területi Programja tervezésével és végrehajtásával

Részletesebben

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció.

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció. Visszajelző anyag Visszajelző dkumentáció HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL készített FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁSRÓL 2009. NOVEMBER 25. 1 Visszajelző anyag (részlet) Hódmezővásárhely

Részletesebben

Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatott Áramkör-Tervező Verseny

Országos Pattantyús Számítógépes Nyomtatott Áramkör-Tervező Verseny Országs Pattantyús Számítógépes Nymtattt Áramkör-Tervező Verseny 2017. december 8. Versenyfeladat Országs Pattantyús Számítógépes Nymtattt Áramkör-tervező Verseny 2017. december 8. Tájékztató a versenyzők

Részletesebben

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete

Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete Szolgáltatási Szerződés I.sz. Fejezete ZÖLDTERÜLET FENNTARTÁSI FELADATOK 1. Bevezetés A Szolgáltatási Szerződés I. számú fejezete, a közterület és parkfenntartás körébe tartozó feladatok, zöldfelületek

Részletesebben

MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum

MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum MINTA A KEOP Monitoring Bizottság előzetes tájékoztatását szolgáló nem végleges dokumentum PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében Ivóvízbázis-védelem konstrukció Távlati vízbázisok

Részletesebben

Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal

Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal K É R E L E M a 41/2017. (XII. 29.) BM rendelet 2. számú melléklete szerint a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedélyezési eljáráshoz Jegyzője,

Részletesebben

Vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem

Vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem I. számú melléklet Vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem 1. A kérelmező : neve: címe (állandó lakhelye): anyja neve: születési helye, ideje:........ 2. A vízjogi létesítési engedély

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt Szolnok, Arany János utca 20. Tel: 06/56/ , Fax: 06/56/ Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt Szolnok, Arany János utca 20. Tel: 06/56/ , Fax: 06/56/ Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János utca 20. Tel: 06/56/426-226, Fax: 06/56/513-395 E-mail: kozbeszerzes@karmentor.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Részletesebben

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása 620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása A könyvvizsgáló által igénybevett szakértő munkája megfelelőségének értékelése 12.

Részletesebben

Város Polgármesteri Hivatal. M űs zaki Osztály. Kérelem

Város Polgármesteri Hivatal. M űs zaki Osztály. Kérelem Város Polgármesteri Hivatal M űs zaki Osztály 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: muszak@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Illetékbélyeg helye (3000

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Besztás Besrlási csprt/fkzat AD 8 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességének ideje

Részletesebben

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Az ELTE rektra és az Egyetemi Hallgatói Önkrmányzat elnöke pályázatt ír ki a hallgatók kulturális tevékenységének támgatására. Kulturális támgatásra pályázni lehet különösen a következő céllal: - egyetemi,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER TERVEZÉSÉHEZ BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE Intézményi akkreditációs lajstrmszám: 01-0789-04 OM aznsítószám: FI33842 Tartalmjegyzék

Részletesebben

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Építési műszaki ellenőr. Továbbképzés Fejér Megyei Mérnöki Kamara Építési műszaki ellenőr Továbbképzés 2017. Fejér Megyei Mérnöki Kamara Az Építési Műszaki Ellenőr Definíció Feladatai Felelőssége Összeférhetetlenségi szabályok Vonatkozó jogszabályi környezet Definíció

Részletesebben

1303D2, GARRETT RECON-PRO AML-1000

1303D2, GARRETT RECON-PRO AML-1000 Tűzszerészeti mágneses talajvizsgálat Újfehértó-Bököny víziközmű fejlesztési projekthez (azonosítószám: KEOP-1.2.0/09-11-2011-0044) kapcsolódó lőszermentesítés előkészítési és feltáró munkálatok elvégzésevallon

Részletesebben

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS Nyílt ülésen tárgyalandó. 52/2011.09.08. A határzati javaslat elfgadásáhz egyszerű többség szükséges. Előterjesztés az Esztergm és Nyergesújfalu

Részletesebben

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Méhkerék Község Önkrmányzata Pstai cím: Kssuth u. 80 Várs/Község:

Részletesebben

Kötelező szakmai gyakorlat

Kötelező szakmai gyakorlat Kötelező szakmai gyakrlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakrlat teljesítéséhez az alábbi feladatkat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkr kezdheti meg a jelentkezést,

Részletesebben

5. Témakör TARTALOMJEGYZÉK

5. Témakör TARTALOMJEGYZÉK 5. Témakör A méretpontosság technológiai biztosítása az építőiparban. Geodéziai terv. Minőségirányítási terv A témakör tanulmányozásához a Paksi Atomerőmű tervezési feladataiból adunk példákat. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, JÚNIUS 30.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, JÚNIUS 30. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2016. 1. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tiszavasvári Települési Szilárd Hulladéklerakó rekultivációjának utógondozási

Részletesebben

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére Kmmunikálható infrmációk összefglalója, az etanácsadók részére - A TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és infrmatikai kmpetenciák fejlesztése kiemelt prjekt célja, a felnőtt magyar laksság tanulási hajlandóságának

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje 15. sz melléklet A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcslats tájékztatás rendje A KEDVEZMÉNYEZETTEK JELENTÉSTÉTELI ÉS MONITORING FELADATAI A Pályázati Alap kedvezményezettje köteles a TKSZ-t tájékztatni

Részletesebben

Tájékoztató a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási, létesítési és megszüntetési jegyzői engedélyezési eljárásáról

Tájékoztató a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási, létesítési és megszüntetési jegyzői engedélyezési eljárásáról Tájékoztató a kutak vízjogi üzemeltetési/fennmaradási, létesítési és megszüntetési jegyzői engedélyezési eljárásáról A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet

Részletesebben

PROJEKT SZINTŰ JELENTÉSEK

PROJEKT SZINTŰ JELENTÉSEK PROJEKT SZINTŰ JELENTÉSEK SZEMINÁRIUM VEZETŐ KEDVEZMÉNYEZETTEK RÉSZÉRE 2018. JÚNIUS 12., SZEGED HALÁSZ JÁNOS AZ ELŐADÁS TARTALMA PARTNERI JELENTÉS - FLC Jelentési időszak: 4 havnta a prjekt kezdetétől

Részletesebben

IZSÁKI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-LERAKÓINAK TÉRSÉGI SZINTŰ REKULTIVÁCIÓS PROGRAMJA

IZSÁKI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK-LERAKÓINAK TÉRSÉGI SZINTŰ REKULTIVÁCIÓS PROGRAMJA KEOP 2.3.0/2F/09 Települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációit érintő projektek Izsák Izsák és Térsége Rekultivációs Önkormányzati Társulás IZSÁKI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZER TELEPÜLÉSI

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A projekt azonosító száma: KEOP-5.5./A/12-213-326 3. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak:

Részletesebben

II.1.1) A szerződéshez rendelt elnevezés: CSAPI telephelyein felmerülő azbeszt mentesítési és tűzvédő bevonat készítési munkák

II.1.1) A szerződéshez rendelt elnevezés: CSAPI telephelyein felmerülő azbeszt mentesítési és tűzvédő bevonat készítési munkák 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 15-ei ülésére. Hegyvári János műszaki irodavezető

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 15-ei ülésére. Hegyvári János műszaki irodavezető Budakalász Város Polgármestere 308 /2011.(XII.15.) előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. december 15-ei ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Egészségház projekt helyszínének meghatározására

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Ajánlatkérési dokumentáció

Ajánlatkérési dokumentáció ! DEBRECENI VÍZMŰ ZÁRKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 4 0 2 5 Debrecen, Hatvan u. 12-14. sz. Ajánlatkérési dkumentáció Debreceni Vízmű Zrt., Debrecen, Balmazújvársi út 17. sz. alatti I. sz. Vízmű telep klórzási

Részletesebben

Teljesítési jelentés

Teljesítési jelentés Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Debrecen Hatvan u. 8-10. 4025 Teljesítési jelentés A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén az állami vízfolyások környezetébe illegálisan

Részletesebben

Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető Villamos távvezeték építő, üzemeltető.

Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető Villamos távvezeték építő, üzemeltető. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/20. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA VEZETŐ KEDVEZMÉNYEZETTI SZEMINÁRIUM SZEGED, 2018. JÚNIUS 12. DOBROTKA ÁGNES, PROGRAM MENEDZSER BEVEZETŐ A prjekt megvalósításról A prjekt megvalósításának legfntsabb elemei Irányítás

Részletesebben

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez 1. Kérelmező neve: lakcíme: elérhetősége (tel.szám, email cím):. Illetékbélyeg helye 2. A kérelemmel érintett ingatlan címe: Ófehértó,. utca..szám

Részletesebben

8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U TELEFON,FAX: 87/ , ,

8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U TELEFON,FAX: 87/ , , 1 Monostorapáti Közös Önkormányzati Hivatal 8296 MONOSTORAPÁTI, PETŐFI U. 123. TELEFON,FAX: 87/435-055, 535-005, E-mail: mapatik@hu.inter.net Tájékoztatás az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről

Részletesebben

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 1. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem

Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem I. számú melléklet Helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó kutak vízjogi üzemeltetési és fennmaradási engedély iránti kérelem 1. A kérelmező : neve: címe (állandó lakhelye): anyja neve: születési

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Ösztöndíj 2016/2017. tanév őszi félév

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Ösztöndíj 2016/2017. tanév őszi félév Pályázati felhívás - Kárli Gáspár Ösztöndíj 2016/2017. tanév őszi félév Elsőéves, másdéves és harmadéves önköltséges hallgatók számára I. Tájékztató a 2016/2017. tanév őszi félévében meghirdetett Kárli

Részletesebben