TENS készülékek (Soft Touch, E2 Elite, E3 Intense, E4 Professional) Terápiás lehetőségek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TENS készülékek (Soft Touch, E2 Elite, E3 Intense, E4 Professional) Terápiás lehetőségek"

Átírás

1 TENS készülékek (Soft Touch, E2 Elite, E3 Intense, E4 Professional) Terápiás lehetőségek

2 A test egészét idegek hálózzák be, melyek a test helyes működésének fenntartásához elengedhetetlen feladatokat látnak el. Impulzusokat közvetítenek a központi idegrendszer és egy adott szerv, vagy testrész között. Parancsokat közvetítenek az agyból, ill. az agyba; szabályozzák az izmok összehúzódását és elernyedését. A TENS elektromos izom-, és idegstimulátorok elektroterápiás eszközök. Csökkentik és enyhítik a fájdalomérzetet. Azonban a fájdalom igen fontos figyelmeztető jele annak, ha a szervezetben valami nem megfelelően működik. Ezért a készülékek használata előtt javasolt a kezelőorvossal történő konzultáció. Fejfájás, migrén A legkellemetlenebb fájdalmak egyike, amikor a legerősebb fájdalomcsillapító gyógyszer sem használ. A munkaképtelenné váló személynek le kell feküdnie. Akiknél a migrénes rohamok rendszeresen jelentkeznek, már jól ismerik annak lefolyását. Ha a roham kezdetén a TENS elektródáit a két nagy nyaki izomra helyezik fel a hajtőhöz, a görcsösen feszített izmok kilazulnak, az agy vérellátása javul, gyorsan csillapodik a fájdalom, a roham elmarad. Gerinc tájéki fájdalmak A derékfájás ma már nem csak az idős emberekre jellemző. A munkaképesség elvesztésében a szívinfarktus és a rák mellett a gerinckárosodások egyre inkább vezető helyre kerülnek. Minden második leszázalékolási kérelmet gerincpanaszok miatt adják be. Gerincünk a csigolyáinkon kívül több mint 100 ízületből és több mint 200 izomból épül fel. S amilyen összetett a felépítése, olyan sokfajta oka lehet a fájdalmaknak is. Lumbágó Rossz mozdulattól hirtelen kialakuló gerinc tájéki fájdalom. A becsípődéstől kialakul egy védekezési reakció. Az izomzat az egyik oldalon feszessé válik, a páciens nem tud kiegyenesedni, gyakran az ágyból sem tud felkelni, tehát nem tudja a fizikoterápiás intézményt látogatni. Az izomzat ilyenkor keringési problémával is küzd, mert olyan merevvé válik, hogy elzárja a benne futó ereket. Túl sok salakanyag halmozódik fel, nincs megfelelő oxigénellátás, nem megfelelő a sejtanyagcsere. A TENS alkalmazásával az izmok nagyszerűen kilazulnak, a keringés fokozódik, a fájdalom gyorsan csökken, a mozgáskészség visszaáll. A rendszeresen jelentkező fájdalomroham csírájában elfojtható, a roham elmarad. Porckorong problémák A porckorongokat nem hálózza be az érrendszer, táplálása más módon történik. A gerincoszlop terhelésének megfelelő aránya biztosítja a tápanyagok és az oxigén szállítását, ill. a bomlástermékek eltávolítását. A TENS segít ennek az aránynak a helyreállításában, a fájdalom csillapításában. Nagyon jól használható a készülék a gerincműtétek után megmaradó vérellátási problémákra és érzékkiesésekre is. Ízületi, reumatikus betegségek Igen gyakori problémák a magyar lakosság körében. Annak a valószínűsége, hogy életünk során érint ez a fájdalom, háromszor akkora, mint az, hogy elkerüljük. A TENS készülékkel ingerelve az idegvégződéseket intenzívebbé válik a szervezet endorfintermelése. Az endorfinok olyan morfin szerű anyagok, amelyek

3 hatásosabban csillapítják a fájdalmat, mint a gyógyszerek. Talán erre a problémakörre igaz leginkább az, hogy könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. A TENS készülék rendszeres használatával az endorfin szint emelhető, a panaszok elkerülhetők. A már kialakult sokszor krónikus betegségek kezelésénél óriási jelentősége van annak, hogy a TENS készülékkel mellékhatások nélkül tudjuk megoldani a fájdalomcsillapítást. A hatás tartós, nem szorítkozik a kezelés idejére, hiszen az elektródák alatt felhalmozódott endorfinok hosszú ideig megmaradnak, és még kedélyjavító hatásuk is jelentkezik. Az emésztő-, kiválasztó rendszert tönkretevő gyógyszerszedés csökkenthető, ill. elhagyható. Elektroakupunktúrás kezelés A gyógyítás területén megnőtt az érdeklődés a régi eljárások iránt, a természetes gyógymódok egyre nagyobb bizalmat élveznek. Az ősi kínai gyógyítás, az akupunktúra több ezer éves múltra tekint vissza. Az emberi testen lévő akupunktúrás helyek alkalmasak az alacsonyfrekvenciás hullámok behatolásához. Ezeket a pontokat a TENS készülékkel ingerelve jótékony hatásokat gyakorolhatunk a szervezetre, mely révén sok betegség kedvezően befolyásolható. Néhány példa a kezelhető problémákból: alacsony vérnyomás, magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbaj, székrekedés, gyomorfekély, gyomorrontás, általános kifáradás. TENS alkalmazása a sportban A két izomterhelés közötti pihenési fázisnak legalább akkora jelentősége van mint magának az edzésnek. A regenerációs időszak hossza gyakran rövidnek bizonyul. A TENS használatakor ellazulnak az izmok, javul a tápanyag-ellátottságuk, fokozódik az oxigén-anyagcsere, elszállítódik a tejsav és a salakanyagok. Sportsérülések esetén is kiválóan alkalmazható. Rándulás, ficam, zúzódás esetén csökken a szöveti duzzanat, csökken a fájdalom, javul a mozgáskészség. A TENS készülékkel az ízületi bevérzések, külső, belső vérömlenyek felszívódása rendkívüli módon meggyorsítható. Kék-zöld foltok, narancsbőr A bőr alatti elszíneződések sok bosszúságot okoznak tulajdonosaiknak. A TENS keringésfokozó programjával ezek néhány nap alatt megszűntethetők. Műtétek utáni regeneráció Minél előbb kezdjük el műtét után használni a TENS készüléket, annál hamarabb észleljük a hatását. Némely kórházban már a műtőszobából úgy kerül ki a beteg, hogy működik rajta a készülék. Használatával a sebszélek gyógyulása javul, csökken a fájdalom, hamarabb lehet távozni a kórházból és a kezelések otthon folytathatók.

4 Bénulás, sorvadás A TENS rendkívül sokféle feszültségimpulzust képes előállítani. Ezek közül minden páciens megtalálhatja azt, amellyel a saját bénult izmait hatásosan ingerelheti. Nagy jelentősége van az otthoni nyugodt körülmények között végzett naponta többszöri kezeléseknek, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyors felépüléshez. A hosszan tartó ágyban fekvés, vagy a begipszelés okán nem használt izmok gyorsan veszítenek tömegükből, sorvadásnak indulnak. A beteg a legtöbbször tornászni képtelen, tehát az izomtorna csak külső ingerléssel történhet. A TENS alkalmazásával az izmok mozgásra késztethetők, a tápanyag-ellátottság javul, az izomerő növekszik. Kezdődő érszűkület A TENS keringésfokozó programjával a vér áramlási sebessége nagyobb lesz, megnyílnak azok a kapilláris erek, amelyek korábban már nem működtek. A vérszegénnyé vált területen javul a sejtanyagcsere, az ellátatlan területeken kialakult fájdalmak megszűnnek. Lábszárfekély Keringési problémák miatt kialakuló igen nehezen gyógyuló sebek, gyakran cukorbetegeknél. A reménytelennek tűnő sebgyógyulás semmi mással nem gyorsítható úgy, mint a TENS terápiával. Felfekvések Hasonló a helyzet, mint a lábszárfekély esetében, csak a kiváltó ok itt a tartós fekvés. A TENS alkalmazása a sebgyógyulás felgyorsulását eredményezi. Arcidegbénulás Erre a problémára, mint ahogy az a fáradt, bénult izmokra érvényes, a naponta többszöri, rövidebb ideig tartó kezelések hatásosabbak, mint a ritkább, de hosszú ideig tartók. A TENS mindig kéznél van, ha szükség van rá! Menstruációs görcsök A menstruációt megelőző napokban az ún. PMS szakaszban kiválóan használható a TENS görcsoldó programja. Menstruáció ideje alatt, ha a kezelések okozta vérbőség még nem zavaró, szintén használható. Csontritkulás Hol itt, hol ott jelentkező bizonytalan jellegű izomfájdalom. Csökken a teljesítőképesség, gyengülnek az izmok, gyengül a fizikai erőnlét. A TENS készüléket használva a fájdalom csökken, az izomerő megtartható, könnyebb a kalcium beépülése, javul a csontregeneráció. Ízületi és ideggyulladások A gyulladások akkut szakasza után a gyakran hónapokig megmaradó fájdalmat csillapíthatjuk a TENS fájdalomcsillapító programjával. A gyulladásos melléktermékek elszállítódnak, a sejtek oxigénellátása javul.

5 Tapadópárnák karbantartása A tapadópárnákat védeni kell: zsírosodástól kiszáradástól elázástól A kiszáradás veszélyét csökkenthetjük, ha nylon tasakban tartjuk a tartólapra helyezett tapadókorongot. A bőrfelület által elvont nedvességet időszakosan pótolni kell pár csepp vízzel (lásd: használati utasítás). A tapadópárna alatti bőrfelületet minden használat előtt tisztítsuk le (pl. szappan, habfürdő, leváló hámszövet, faggyúkipárolgás lehet a bőrön). A letisztított bőrfelület maradjon nyirkos. A tapadópárnák fel-, ill. levételénél ügyeljünk arra, hogy a kábelt fogjuk, hiszen ujjbegyünk faggyúkipárolgása a gél anyagának elzsírosodásához vezethet. - A tapadópárnákat minden esetben a tárolólapra helyezzük vissza. Útmutató a tapadópárnák felhelyezéséhez Heveny gyulladás (éles, szúró fájdalom) esetén ne használja a TENS készüléket, forduljon orvoshoz! A gyulladás lezajlása után visszatérhet a problémás testrész kezelésére. Beteg, hámhiányos bőrfelületre közvetlenül ne helyezzen tapadópárnákat! Ilyen esetben az ép részre téve, a seb szélétől 2-3 cm-re kezelhet. Ha bármilyen műtétnél fémet, fémprotézist ültettek valamelyik testrészbe, akkor a használat során nem szabad közrefognunk a fémet, tehát a tapadópárnákat a fém alá, vagy a fém fölé tegyük kb cm-rel. A tapadópárnát ne tegyük közvetlenül krémre, zsíros felületre! FIGYELMEZTETÉS! A tapadópárna (elektróda) felhelyezésének ajánlása általános tájékoztató, egyénenként változhat kiegészíti a használati utasítást és felhívja a figyelmet a sokrétű kezelési lehetőségekre, de nem pótolja a szakorvost. Ellenjavallatok: pacemaker vérzékenység magas láz cselekvőképtelenség akut TBC eszméletlen állapot infarktus után 6 hónapig, csak orvossal egyeztetve terhesség esetén, alhason beszélje meg orvosával, ha súlyos hipertónia vagy daganatos megbetegedés esete áll fenn!

6 Fejfájás, migrén kezelése (nyaki merevedés miatt, nyomás a fejben, keringésfokozás) Arcidegbénulás kezelése (fájdalomcsillapítás, idegstimuláció, keringésfokozás) Váll általános kezelése (reuma, meszesedés, letapadt izmok), Stresszoldás és vállizmok lazítása, Vállízület kezelése (ízületi fájdalom megelőzése és csillapítása

7 Nyaki gerinc (csontritkulás, meszesedés, nyaki érszűkület vagy idegbecsípődés) Háton (bordaközi idegfájdalom, bordatörés fájdalmának csillapítása) Mély hátizmok erősítése (gerincferdülés, tartáshibák) Gerincproblémák (fájdalomcsillapítás, lumbágó, izomhúzódás, becsípődés)

8 Isiász Hátfáradtság Álmatlanság (ülőideg fájdalom) (izomlazítás, keringésfokozás) Csípőízület (fájdalomcsillapítás, ízületi kopás, műtét utáni rehabilitáció), Keresztcsonti fájdalom (fájdalomcsillapítás) Has (székrekedés) Teniszkönyök Csuklóízületek

9 Combizom kezelés elől és hátul (húzódás, zúzódás, vérömleny, izomláz, bénulás) Térdízület kezelése Bokaízületek kezelése (ízületi fájdalom és kopás, csontritkulás, műtét utáni rehabilitáció) Dekoltázs kezelése (bőrkeringés javítás, ránctalanítás)

10 Stroke (agyi érkatasztrófa) (általában 4-6 hét után; rehabilitációs kezelések, gondozás támogatása, fájdalomcsillapítás, izomerősítés) Széklet, illetve vizelet inkontinencia Petyhüdt bénulás, idegsérülések kezelése végtagokon

11 Orvosi gyógyítást támogató és kiegészítő OMRON TENS kezelések Műtét utáni fájdalmak csökkentése Műtéti seb gyógyulásának segítése Kezelés módja: Közrefogjuk a tapadópárnákkal a sebet és a testtájéknak megfelelő kezelőprogramot használjuk (3-5 perc) gyakran, de kis intenzitással. Műtét utáni általános gyengeségénél erőnlét javítása Keringés javítása Izomtorna Kezelés módja: Testtájék szerinti programok. Diabétesz Magát az alapbetegséget nem kezeli, viszont az akupunktúrás és akupresszúrás hatások kihasználhatók. Fontos, hogy csak a legszükségesebb gyógyszereket szedjük, mert a cukorbetegek érzékenyebbek az egyéb gyógyszerekre, problémákra, betegségekre. Pl.: gombásodás, érszűkület. Szövődmények csökkentése: Keringésfokozás a lábon Érszűkület Lábszárfekély Keringésjavítás a lábfejen Fájdalomcsillapítás Izomerősítés Kezelés módja: Az aktuális testrész programja szerint, általában kar-láb program. Oszteoporózis Keringés fokozása (segíti a csontképződést) Fájdalomcsillapítás Izomerősítés Jellemző kezelési területek: Gerinc Csípőízület Térdízület Láb boka Kezelés módja: Testtájék szerinti program.

12 Copyright 2014 OMRON TENS HUNGIMPEX Kft Budapest, Kunigunda útja 60. Minden jog fenntartva! Az OMRONTENS készülékekkel kapcsolatos minden adat, megjelenés, grafikailag ábrázolható megjelölés, (szó, szóösszetétel, logo, ábra, térbeli alakzat), a CD-n szereplő nevek, logók, grafikák, tájékoztatók, elemzések és egyéb információs anyagok védjegy és szabadalmi jogi oltalom alatt állnak. A védjegy és szabadalmi jogi oltalom bárminemű megsértése kártérítési és büntetőjogi felelősséget von maga után!

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70.

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. IRODA MASSZÁZS VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. Irodai masszázs Az irodai masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak. A kezelést az Ön munkahelyén

Részletesebben

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Gyógyszolgáltatások A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Így: Kopásos jellegű ízületi betegségek (Arthrosis) Csípő-

Részletesebben

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata

Betegség Katalógus / Krankheitskatalog / Disease Catalog - Az Élet Háza Tata 1 Achilles ín szakadás utáni rehabilitáció 50% 50% 80% 0% 0% 20% 50% 10% 10% 2 Ágyékhúzódás 50% 80% 50% 0% 0% 20% 80% 0% 0% 3 Agyi vérellátás zavarai 0% 0% 80% 20% 0% 10% 50% 0% 0% 4 Agyvérzés utáni regeneráció

Részletesebben

Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil. Mágnes-terápiás rendszerhez

Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil. Mágnes-terápiás rendszerhez Indikációs táblázatok a 7 programos MAGmobil Mágnes-terápiás rendszerhez 1. Sebészet Csont- és sebgyógyulás, belső protézisek gyógyulásának elôsegítése, álízület képződés megakadályozása, Sudeck - disztrófia.

Részletesebben

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Electro Therapad ET-950 Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Köszönetnyilvánítás Köszönjük, hogy egészsége védelme érdekében az OTO termékét választotta. A felhasználói

Részletesebben

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás

REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ. Sokízületi gyulladás REUMATOLÓGIA BETEGTÁJÉKOZTATÓ Reumatoid artitisz Sokízületi gyulladás Mi is az a reuma? A köznyelv a reuma kifejezésen lényegében a mozgásszervi megbetegedéseket érti. A reumatológiai vagy reumás kórképek

Részletesebben

XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia. Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14.

XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia. Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14. XV. Országos JáróbetegSzakellátási Konferencia és X. Országos JáróbetegSzakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 12-14. Gellai Nándor gyógytornász-fizioterapeuta Dr. Berecz Zsuzsanna reumatológus

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ a TENSEL ME 2001 ideg és izomstimuláló készülékhez

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ a TENSEL ME 2001 ideg és izomstimuláló készülékhez HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ a TENSEL ME 2001 ideg és izomstimuláló készülékhez MINEL Kft. www.minel.hu 1 TENSEL ME2001 Kezelőszervek elhelyezkedése az előlapon program program kezelés frekvencia intenzitás tens

Részletesebben

Vezeték nélküli TENS-egységek - (Vélemények és Végső Vásárlási Útmutató 2019)

Vezeték nélküli TENS-egységek - (Vélemények és Végső Vásárlási Útmutató 2019) 2019. 08. 05. Vezeték nélküli TENS-egységek - (Vélemények és Végső Vásárlási Útmutató 2019) A fájdalomban élés a lehető legrosszabb érzés, és a vezeték nélküli TENS-eszközök a rendelkezésre álló klinikai

Részletesebben

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語 ORVOSI KÉZIKÖNYV Magyar ハンガリー 語 Az orvosnak Nem értem a japán orvosi kifejezéseket, ezért ezt a kézikönyvet használva szeretném leírni a tüneteim. Személyes Adatok Mai dátum Év Hónap Nap Név Keresztnév

Részletesebben

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu Alapfokú elsősegélynyújtás www.szegedizoltan.hu 1997. évi CLIV. törvény 5. (3)e, Mindenkinek kötelessége - a tőle elvárható módon - segítséget nyújtani és a tudomása szerint arra illetékes egészségügyi

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

Ahol a család és az üzlet találkozik

Ahol a család és az üzlet találkozik A TENS titkai Az otthoni egészségvédő-készülék termékcsaládunk áprilisban jelentősen kibővül, új, csúcsminőségű készülékekkel. Erre tekintettel nem árt összefoglalni a tudnivalókat a már ismert TENS készülékekről.

Részletesebben

ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK

ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK -10% -10-40% Egészségpénztárak: Aranykor, AXA, Credit Suisse Life & Pension, K & H Medicina, MKB, OTP, TEMPO Partnerkártya: Büki Szobaszövetség Érvényes TAJ kártyával ÜDÜLÉSI CSEKKET ELFOGADUNK DIAGNOSZTIKUS

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. A gyógytorna speciális módszerei A családorvosok elmondása szerint a betegeik mintegy 60%-a mozgásszervi

Részletesebben

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra A cukorbetegség (diabetes mellitus) a szénhidrátanyagcsere zavara, amely a vérben, illetve a testnedvekben megemelkedett cukorszinttel és kóros anyagcseretermékekkel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

C M Y K Verzió: 2 REF 5010 AMED-TECH

C M Y K Verzió: 2 REF 5010 AMED-TECH Verzió: 2 REF 5010 Tartalom A TENS indikációs területei, kontraindikációk 3 Mire használható a készülék? 4 A biztonságra vonatkozó fontos megjegyzések 5 A készülék elemei 6 Ábrák 7 Mûszaki adatok 7 A készülék

Részletesebben

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről

Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Kedves Betegünk! Tájékoztatás a fizioterápiás kezelésekről Tájékoztatónk célja, elkalauzolni Önt a fizioterápia világába. Összeállításunkkal szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy a Fizio-és mozgásterápia

Részletesebben

Stroke-ospáciensek felső végtagi funkcionális terápiájának hatékonyabbá tétele új, 4 csatornás FES (funkcionális elektromos stimuláció) segítségével

Stroke-ospáciensek felső végtagi funkcionális terápiájának hatékonyabbá tétele új, 4 csatornás FES (funkcionális elektromos stimuláció) segítségével ORSZÁGOS ORVOSI REHABILITÁCIÓS INTÉZET Stroke-ospáciensek felső végtagi funkcionális terápiájának hatékonyabbá tétele új, 4 csatornás FES (funkcionális elektromos stimuláció) segítségével Gelányi László

Részletesebben

Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is)

Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is) Elérhető fizi(k)óterápiás lehetőségek az atlétikában (is) Igaz Bálint Magyar Atlétikai Szövetség MASZ Sportegészségügyi konferencia 2017.11.18. Budapest A következő lehetőségek és elérhetőségek állnak

Részletesebben

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk.

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. Az eseteink túlnyomó részét neuro-, immunológiai eredetű kórképek adják.

Részletesebben

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Ön azt a feladatot kapta a munkahelyén, hogy készítsen kiselőadást a sejtek működésének anatómiájáról - élettanáról! Előadása legyen szakmailag alátámasztva, de a hallgatók számára érthető!

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az szinte már népbetegség

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Alapfokú elsősegélynyújtás betegszállítóknak. www.szegedizoltan.hu

Alapfokú elsősegélynyújtás betegszállítóknak. www.szegedizoltan.hu Alapfokú elsősegélynyújtás betegszállítóknak www.szegedizoltan.hu Állapot felmérés Biztonság!!! Rángatózik igen fejvédelme nem Van-e erős külső vérzés csillapítani (a vérzés súlyossága? Esetleges rejtett

Részletesebben

PAIN GONE Használati Utasítás

PAIN GONE Használati Utasítás PAIN GONE Használati Utasítás Nyílt sebre ne használja! Ha más személyt kezel, akkor kezelés közben ne érintse meg a kezelt személy testét. 1. Általános utasítás Hogyan használja a PAIN GONE-t Fogja kézbe

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

Albertné Zsibrik Anikó ZSU-DUO Egészségügyi és Szolgáltató Bt. Gyógytornász Működési nyilvántartási szám:

Albertné Zsibrik Anikó ZSU-DUO Egészségügyi és Szolgáltató Bt. Gyógytornász Működési nyilvántartási szám: MAGYARORSZÁGI OTTHONÁPOLÁSI ÉS HOSPICE EGYESÜLET XVIII. Otthoni Szakápolási Kongresszus Szakirányú terápiás ellátás lehetőségei Albertné Zsibrik Anikó ZSU-DUO Egészségügyi és Szolgáltató Bt. Gyógytornász

Részletesebben

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Melegítő sál hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Kedves Vásárlónk! Új melegítő sálja kellemesen simul a vállak és a nyak köré. A melegítő sálban több kamra található,

Részletesebben

Az elsavasodás állomásai bölcsőnktől a koporsónkig

Az elsavasodás állomásai bölcsőnktől a koporsónkig Az elsavasodás állomásai bölcsőnktől a koporsónkig Csak egyetlen betegség létezik: testünk elsalakosodása-elsavasodása. Romolo Mantovani 1592-1657 A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN 18374 Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ 3 RÖGZÍTŐ ALKATRÉSZEK.4 ALKATRÉSZ LISTA 5 ÖSSZESZERELÉS 7 HASZNÁLAT 11 GYAKORLATOK.11 KÖRNYEZETVÉDELEM

Részletesebben

A legdrágább sportoló, a sérült sportoló! TATA 2018 GYAKORLATI EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS

A legdrágább sportoló, a sérült sportoló! TATA 2018 GYAKORLATI EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS A legdrágább sportoló, a sérült sportoló! TATA 2018 GYAKORLATI EDZŐ TOVÁBBKÉPZÉS FARKAS János, MBA A legdrágább sportoló, a sérült sportoló! A sportsérülés miatt a játékos a felkészülésbe fektetett rengeteg

Részletesebben

LEGGYAKORIBB BETEGSÉGEK LAIKUSOK SZÁMÁRA

LEGGYAKORIBB BETEGSÉGEK LAIKUSOK SZÁMÁRA TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 LEGGYAKORIBB BETEGSÉGEK LAIKUSOK SZÁMÁRA Valamennyi betegségre igaz az, hogy a korai felismerés jelentősen növeli a gyógyulási esélyeinket és csökkenti a kezelések súlyosságát.

Részletesebben

SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék

SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy 0120 Gyártási szám:....................... Eladás kelte:........................................ aláírás p.h. Gyártja

Részletesebben

Obes betegek gyógytornája

Obes betegek gyógytornája Obes betegek gyógytornája Testsúly csökkentő program a Harkányi Gyógyfürdőkórházban Krómer Andrea 2010.10. 1 Team munka és jelentősége BETEG, ÉS CSALÁDJA Diéta+torna=sikeres zsírszövet vesztés Fontos az

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

Sarkantyú kezelése gyógytornával

Sarkantyú kezelése gyógytornával Sarkantyú kezelése gyógytornával A sarkantyú tulajdonképpen egy meszes kinövés a sarokcsont talpi felszínén, vagy az Achilles ín sarkon tapadó részén. Gyógytornászként sokszor találkozom ezzel a problémával,

Részletesebben

Funkcionális elektroterápia

Funkcionális elektroterápia STIWELL med4 Alexandra B. autóbaleset miatt agyvérzést (stroke) kapott. Ennek következtében testének egyik felét nem tudta megmozdítani és beszélni sem tudott. Kezelői azt mondták, hogy súlyosan fogyatékos

Részletesebben

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék

3 in 1 Mikrodermabráziós készülék AB-203 3 in 1 Mikrodermabráziós készülék (Ultrahang, gyémántfejes csiszoló, hideg-meleg vasaló) Fontos megjegyzés: 1) Kérjük olvassa el a használati utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. 2) Ne

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18265 AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 SZERKEZETI RAJZ... 4 ALKATRÉSZ LISTA... 5 ÖSSZESZERELÉS... 9 GYAKORLATOK... 13 KÖRNYEZETVÉDELEM...

Részletesebben

Általános ismertetö egyes tünetek kezeléséhez

Általános ismertetö egyes tünetek kezeléséhez Általános ismertetö egyes tünetek kezeléséhez KETTŐS HATÁSÚ ORVOSI KÉSZÜLÉK csökkenti a fájdalmat és gyógyítja a betegséget Proven Bizonyítottan efficacy hatásos in fájdalomcsillapításra pain reduction

Részletesebben

Tudnivalók a Kinesio szalagról

Tudnivalók a Kinesio szalagról Tudnivalók a Kinesio szalagról A Kinesio szalag használata csökkenti az izületek és izmok terhelését, igénybevételét, enyhíti az izületi- és izomfájdalmat, segíti az izommunkát és az izmok működést, jobb

Részletesebben

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat.

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus az egyik leggyakoribb okozója a súlyos hasmenésnek csecsemő és kisdedkorban. Évente világszerte

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imigran oldatos injekció+autoinjektor szumatriptán

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imigran oldatos injekció+autoinjektor szumatriptán Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imigran oldatos injekció+autoinjektor szumatriptán Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert

Részletesebben

Új orvosi eljárás a gyulladás és a fájdalom kezelésére. Mélysugárzó

Új orvosi eljárás a gyulladás és a fájdalom kezelésére. Mélysugárzó Új orvosi eljárás a gyulladás és a fájdalom kezelésére. Mélysugárzó .könnyen használható A REPULS... Hatása... gyulladásos neurotranszmitterek biokémiai befolyásolásával hat (12- Oxo-LTB4)...kis és nagy

Részletesebben

Felhasználói útmutató MIO VEIN. Figyelem: A MIO-VEIN ORVOSI KÉSZÜLÉK. A készülék használata előtt egyeztessen kezelőorvosával!

Felhasználói útmutató MIO VEIN. Figyelem: A MIO-VEIN ORVOSI KÉSZÜLÉK. A készülék használata előtt egyeztessen kezelőorvosával! Felhasználói útmutató MIO VEIN Figyelem: A MIO-VEIN ORVOSI KÉSZÜLÉK. A készülék használata előtt egyeztessen kezelőorvosával! MIO VEIN készülék Ellenjavallatok Terhesség során ne használja a készülék Pacemakerrel

Részletesebben

Kérdőív. Családban előforduló egyéb betegségek: A MAGYAR HASNYÁLMIRIGY MUNKACSOPORT ÉS AZ INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PANCREATOLOGY KÖZÖS VIZSGÁLATA

Kérdőív. Családban előforduló egyéb betegségek: A MAGYAR HASNYÁLMIRIGY MUNKACSOPORT ÉS AZ INTERNATIONAL ASSOCIATION OF PANCREATOLOGY KÖZÖS VIZSGÁLATA 1. Személyes adatok Kérdőív Név:. Születési dátum:.. KÓRHÁZ TAJ szám:... Nem: Rassz: férfi / nő indiai / ázsiai / fehér / fekete (a megfelelő aláhúzandó) ORVOS Képes-e a gyermek válaszolni a panaszaira,

Részletesebben

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL

GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL www.kristalygyogyitas.hu 2. BÓNUSZ A kéz akupresszúrás pontjai GYÓGYULJ KRISTÁLYOKKAL Vajon hogyan segíthet neked egy kő abban, hogy jobban érezd magad, vagy éppen meg is gyógyulj? Először azt kell megértenünk,

Részletesebben

Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - homeopátiás gyógyítás

Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - homeopátiás gyógyítás Mozgásszervi panaszok a gyógyfürdőkben - III. Orvosi Wellness Konferencia Dr. Zarándi Ildikó Belgyógyász, homeopátiás orvos Igazgató, CEDH Hungária Homeopátiás Oktató Szervezet Elnök, Magyar klinikai Homeopátiás

Részletesebben

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász LÁGYRÉSZ SÉRÜLÉSEK S SEK KEZELÉSE KÜLÖNBK NBÖZŐ GYÓGYTORNA GYTORNA MÓDSZEREKKEL Bély Zsófia gyógytornász Lágyrészek bőralatti kötőszövet inak ínhüvelyek íntapadások szalagok bursák tágabb értelemben ide

Részletesebben

Vállmelegítő párna. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI

Vállmelegítő párna. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI Vállmelegítő párna hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88183FV05X07VI 2016-07 333 429 Kedves Vásárlónk! Az Ön új vállmelegítő párnája kellemesen simul a vállaira és a nyaka köré. A párnában

Részletesebben

ALHASI GÖRCSÖKRE KIFEJLESZTETT TENS KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ALHASI GÖRCSÖKRE KIFEJLESZTETT TENS KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ALHASI GÖRCSÖKRE KIFEJLESZTETT TENS KÉSZÜLÉK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 2. ALKATRÉSZEK 3. ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÉS BIZTONSÁG 4. HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK 5. PROGRAMVÁLASZTÁS 6. GÉL

Részletesebben

Gyermekek érzéstelenítése

Gyermekek érzéstelenítése UKM Münsteri Egyetemi Kórház Gyermekek érzéstelenítése Alapvető tudnivalók gyermekeknek és szüleiknek Kedves Szülők! - - Gyermekét kórházunkban fogják műteni. Egy gyermek beutalása a legtöbb esetben félelemmel

Részletesebben

Kulcscsonttörés. A betegség leírása

Kulcscsonttörés. A betegség leírása Kulcscsonttörés A betegség leírása A kulcscsont a vállöv része, ez köti össze a kart a törzzsel. Alatta fontos erek és idegek futnak ezek mégis igen ritkán sérülnek, ha a kulcscsont eltörik. Általában

Részletesebben

Fáradásos törések. Prof. Dr. Berkes István

Fáradásos törések. Prof. Dr. Berkes István Fáradásos törések Prof. Dr. Berkes István Probléma Sportolók száma növekszik Sportterhelés fokozódik Képalkotó diagnosztika fejlődése Megfelelő prevenciós stratégia Után-vizsgálatok hiánya Definíció Túlterheléses

Részletesebben

Teljes csípőízületi protézis

Teljes csípőízületi protézis Teljes csípőízületi protézis Mi az ízületi gyulladás? Az ízületi gyulladás olyan betegségek gyűjtőneve, amely egy vagy több ízület károsodását okozza. Az Ön sebésze teljes csípőízületi protézis műtétet

Részletesebben

Repcemagos melegítőpárna

Repcemagos melegítőpárna Repcemagos melegítőpárna hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82660HB55XV 2015-06 322 834 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban.

Részletesebben

Dynasit Dinamikus ülőpárnák

Dynasit Dinamikus ülőpárnák Dinamikus ülőpárnák 1. Üljünk egészségesen! Felejtse el a statikus, mozgás nélküli ülést, vigyen dinamikát az ülésbe! Ébressze fel izmait, mozogjon többet ülés közben! Évente átlagosan több, mint 3000

Részletesebben

Krómer Andrea 2012.05.09.

Krómer Andrea 2012.05.09. Krómer Andrea 2012.05.09. Nőgyógyászati fizioteárpia balneoterápia fürdő iszapkezelés mechano/fizikoterápia gyógytorna / gátizom és kismedencei torna hüvelyi pesszáriumok gyógymasszázs elektromos kezelések

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció 0197 Verzió 7 REF 5002 Használati utasítás az AT TENS készülékekhez AT1, AT2, AT 2 TF készülékek Transzkután Elektromos Idegstimuláció Mi a TENS? Transzkután (bôrön keresztül történô) Elektromos Ideg Stimuláció

Részletesebben

Teljes térdízületi protézis

Teljes térdízületi protézis Teljes térdízületi protézis Mi az ízületi gyulladás? Az ízületi gyulladás olyan betegségek gyűjtőneve, amely egy vagy több ízület károsodását okozza. Az Ön sebésze teljes térdízületi protézis műtétet javasolt.

Részletesebben

Vegyen részt életmódváltó programunkban!

Vegyen részt életmódváltó programunkban! Vegyen részt életmódváltó programunkban! Európai Szociális Alap Életmód váltás Ha életmódot kívánunk váltani, első lépésben meg kell tanulnunk az egészséges életmód alapjait: hogyan kell változtatni mindennapi

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Voltaren Emulgel 1% gél ((betegtájékoztató a tubusos kiszereléshez)) Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható.

Részletesebben

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Zselés borogatások hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben.

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. VOLTAREN EMULGEL FORTE 20 MG/G GÉL Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél diklofenák-dietilamin HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imigran 50 mg tabletta Imigran 100 mg tabletta szumatriptán

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imigran 50 mg tabletta Imigran 100 mg tabletta szumatriptán Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imigran 50 mg tabletta Imigran 100 mg tabletta szumatriptán Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz

Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz www.printo.it/pediatric-rheumatology/hu/intro Reumás láz és sztreptokokkusz-fertőzés utáni reaktív artritisz Verzió 2016 1. MI A REUMÁS LÁZ 1.1 Mi ez? A reumás láz nevű betegséget a sztreptokokkusz baktérium

Részletesebben

Gyógyászat. Kezelések. 1. Medencefürdő

Gyógyászat. Kezelések. 1. Medencefürdő Gyógyászat A Gyulai Várfürdő negyvenéves fennállásának alapja az a termálvíz amely 1958. szeptember 17-e óta 2005 méteres mélységből, 72 C-os hőmérsékleten tör a felszínre és jellegzetes illata, barnás

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató.

Kézerősítő gyurma. - Theraputty - Használati útmutató. Használati útmutató - Theraputty - - Theraputty- Erős - Theraputty - Közepes 85 g - Theraputty - Gyenge 85 g 85 g A termék három eltérő lágysági fokozatban elérhető, mely lehetővé teszi a gyakorlatok intenzitásának

Részletesebben

Lehet, hogy szívelégtelenségem van?

Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Ez a kiadvány azért jött létre, hogy segítse önt a szívelégtelenség korai tüneteinek felismerésében. Mi a szívelégtelenség? A szívelégtelenség meghatározás nagyon ijesztőnek

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

A svéd- és reflexzóna masszázsról röviden

A svéd- és reflexzóna masszázsról röviden Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar Emberi Erőforrásfejlesztési Intézet Alkalmazott Egészségtudományi Tanszék A svéd- és reflexzóna masszázsról

Részletesebben

A SensaTONE férfiaknak medencealapi izomstimulátor készülék használati utasítása V2015-12

A SensaTONE férfiaknak medencealapi izomstimulátor készülék használati utasítása V2015-12 A SensaTONE férfiaknak medencealapi izomstimulátor készülék használati utasítása V2015-12 1 Használati utasítás A Body Clock cég által gyártott SensaTONE for MEN egy nagyon egyszerű, de mégis nagyon hatékony

Részletesebben

Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után

Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után A protokoll használatával lerövidül a külboka-szalagsérülések gyógyulási ideje, a sportolók hamarabb visszatérhetnek korábbi aktivitási szintjükhöz.

Részletesebben

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy Gyártási szám:........................... Eladás kelte:..............................................

Részletesebben

Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250

Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Akupunktúra készülék Rendelési szám: 840469, 841038 A készülék ismertetése Az elektromos idegingerlés szilárd helyet foglalt el magának

Részletesebben

Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr!

Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr! Az YCellbio árai a következők: -1db-os Kit (tartalmaz minden eszközt a folyamathoz): 19.995ft+Áfa -2db-os Kit: 34.995ft+Áfa -3db-os Kit: 49.995ft+Áfa Könnyű kivitelezés Körülbelül

Részletesebben

Befagyott a nyakam álmomban, segítene valaki?

Befagyott a nyakam álmomban, segítene valaki? Görcsös nyakfájdalomra ébredünk. Nyugtalan stresszes álmunkban az akaratlan mozgások által megfeszítjük nyakizmainkat, amelyek a túlerőltetés következtében begörcsölnek. A fájdalmat főleg mozgatás és az

Részletesebben

purecare Felhasználói útmutató Dr. Pro System Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor TENS EMS MASSZÁZS

purecare Felhasználói útmutató Dr. Pro System Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor TENS EMS MASSZÁZS purecare 982 Advanced Pro. Digitális Elektromos Stimulátor Felhasználói útmutató Mielőtt használni kezdi a készüléket, alaposan olvassa át és tanulmányozza az útmutatót! TENS EMS MASSZÁZS 1 KÉZI 2CSATORNÁS

Részletesebben

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások

III. melléklet. Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások III. melléklet Az Alkalmazási előírás és a Betegtájékoztató vonatkozó fejezeteiben szükséges módosítások Megjegyzés: Ezen alkalmazási előírás, betegtájékoztató és cimkeszöveg a referál eljárás eredményeként

Részletesebben

Ambuláns fájadomterápia Ausztriában. Alexander Kober MD, Ph.D

Ambuláns fájadomterápia Ausztriában. Alexander Kober MD, Ph.D Ambuláns fájadomterápia Ausztriában Alexander Kober MD, Ph.D Ellátása az akut fájdalomnak Akut fájdalom a leggyakoribb tünet különböző megbetegedéseknél.ausztriában az akut fájdalommal rendelkező betegek

Részletesebben

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 1 jade köves kézi masszázs GYVM3 Használati útmutató Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! hasznalati.qxp 2008.06.25. 13:34 Page 2 A JADE KÕ A jade

Részletesebben

Teljestest-hidegterápia. 2013.Április 19.

Teljestest-hidegterápia. 2013.Április 19. www.hidegkamra.hu Teljestest-hidegterápia 2013.Április 19. Teljestest-hidegterápia Szokványos alkalmazásai: -jeges folyóban fürdés -jeges dézsába merülés DE: TERÁPIÁS HATÁSA A 100 ºC ALATTI HŐMÉRSÉKLETNEK

Részletesebben

A Fájdalom Stop fájdalomcsillapító ceruza angol orvosok által fájdalomcsillapításra kifejlesztett orvostechnikai eszköz.

A Fájdalom Stop fájdalomcsillapító ceruza angol orvosok által fájdalomcsillapításra kifejlesztett orvostechnikai eszköz. A Fájdalom Stop fájdalomcsillapító ceruza angol orvosok által fájdalomcsillapításra kifejlesztett orvostechnikai eszköz. A Fájdalom Stop ceruza egy forradalmian új gyógyszermentes termék a fájdalomcsillapítás

Részletesebben

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Meridián 4-8 Repetíció Kezelés típusai Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Tüdő meridián Forráspont: 1. Tonizáló

Részletesebben

Lux Plus PROGRAMKÖNYV

Lux Plus PROGRAMKÖNYV Lux Plus PROGRAMKÖNYV A programcsomagok használatáról A készülék programcsomagjait alkalmazhatja egészséges állapotban, a közérzet javítására vagy az egészségügyi problémák, balesetek, sérülések esetén,

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

2367-06 Vizsgálatok-terápiás eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2367-06 Vizsgálatok-terápiás eljárások követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Betegének vércukorszint ellenőrzést rendeltek el. Tájékoztassa a beteget a vércukorteszt elvégzéséről! - a vércukorszint mérésének módja, menete - az ápolásetika fontossága az eljárásban tájékozott

Részletesebben

Tápanyag- és energiaszükséglet kiszámítása Iski Éva, Horváth Attila Dusán, Klinikai táplálási tanácsadók (dietetikusok)

Tápanyag- és energiaszükséglet kiszámítása Iski Éva, Horváth Attila Dusán, Klinikai táplálási tanácsadók (dietetikusok) Tápanyag- és energiaszükséglet kiszámítása Iski Éva, Horváth Attila Dusán, Klinikai táplálási tanácsadók (dietetikusok) Faktorok befolyásolják az energia igényt alapanyagcsere a testhőmérséklet fenntartása

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Voltaren emulgél Voltaren Emulgel 1% gél ((betegtájékoztató a tubusos kiszereléshez))

Részletesebben