Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: /2005. Témafelelős: Ádám Aranka

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 02-1476/2005. Témafelelős: Ádám Aranka"

Átírás

1 Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: /2005. Témafelelős: Ádám Aranka Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Melléklet: 1 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 201//2000.(IX.24.) Kt. sz. határozatával döntött az egyes szolgáltatási díjak megállapításának testületi hatáskörébe vonásáról. Az érintett intézmények évre elkészítették a díj megállapítási javaslatukat, ami alkalmas az intézmények által leadott közgazdasági tartalmú önköltségszámítás adatainak összehasonlítása révén a javasolt díjak emelésének áttekintésére. Az anyag előkészítése kapcsán tapasztaltak, az önköltség, illetve a piaci viszonyok, a helyben alkalmazott árak összehasonlítása figyelembevételével a mellékelt 1. sz. táblázatban kimutatott díjakra teszünk javaslatot. A Terney Béla Középiskolai Kollégiumnál megszűntek a 2-3 ágyas szobák a Pedagógiai Szakszolgálat átköltözésével. Azért, hogy a jövőben az fő vendégnek ne kelljen a teljes 4 ágyas szobaárat kifizetni éjszakánként, bontottuk le a fenti 4 ágyas szobaárakat főre az 1. sz. táblázatban. A évi szobaár-emelés szintjét az magyarázza, hogy a kollégium jelenlegi állagának színvonala véleményünk szerint nem enged a tervezettnél jelentősebb áremelést. A megállapított díjak ÁFA változatlan a 2006-os évre is 15%-os. A Szigligeti üdülőben a évi térítési díjak megállapításánál figyelembe vettük az előző évek vendégforgalmát és az üzemelési költségek alakulását, valamint a községben, magánszálláshelyeken alkalmazott árakat. Ezek figyelembevételével, néhány esetben korrigáltuk a évi árakat. Szállásdíjaknál szem előtt tartottuk, hogy a magánszálláshelyek ,-Ft-os áron igénybe vehetők, ezért csak nagyon minimális emelést lehet alkalmazni. Ez viszont szükséges az emelkedő energiaárak, és a csökkenő vendégszám miatt. Néhány kategóriában nem változtak a térítési díjak, ennek oka az ár-érték arány (a biztosított szolgáltatás színvonala, minősége, illetve annak ellenértéke) megtartása. Étkezésnél is hasonló a helyzet, ahol az energiaárak indokolják a kis mértékű áremelést. A megállapított díjak ÁFA változatlan az étkezés és szállásdíjnál a 2006-os évre is 15%-os, kivételt képez a kerékpár kölcsönzés, amely évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 20 %-ra csökkent.

2 - 2 - Az üdülőházak és kempingnél a fa- és kőházak térítési díjainál a piaci viszonyokra tekintettel nem javasolunk emelést. Ugyanakkor a főszezoni, korábbi 25 %-os kedvezményt 10 %-ra célszerű mérsékelni, mivel ezen időszakban a férőhely-kihasználtság alacsonyabb mértékű kedvezménnyel is biztosítható. A kemping szolgáltatások díjtételeit viszont indokolt mintegy 20 %-kal megemelni, mivel a jelenlegi ár az uszodai belépőjegyeknél alacsonyabb. A viszonylag magas áremelkedést a 30 éjszakát meghaladó kempingezők 10 %-os árkedvezménye mérsékli. Az áramdíj jelenlegi díjtétele nem fedezi a fogyasztást, ezért javasolt a reális ár kialakítása. Az Uszodai szolgáltatásoknál a környező települések áraihoz viszonyítva nem indokolt az emelés. A lakosság igényeit figyelembe véve azonban célszerű változtatni a bérletek jelenlegi érvényességi idején. Javaslat, hogy az éves és az alkalomra szóló bérletek az eddigiektől eltérően (májustól áprilisig, illetve naptári év), a vásárlástól számított 365 napig legyenek érvényesek. Új kategóriaként javasoljuk bevezetni a kabin idénybérletet ( ), mérsékelt díjtétellel, mivel az utóbbi években kabin éves bérletére nem merült fel igény. A medencék bérleti díja a évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 15 %-ra csökkent. A nettó árak a hazai sportolóknál nem változnak, a vendégsportolóknál 6,7 %-os emelése célszerű. Az áfás érték ezeken a tételeken is csökken. A többi, jelenleg 25 %-os áfa tartalmú kategóriáknál a évi 20 %-os áfa kulcs bevezetésével a bruttó díjtétel mérséklődik. A szauna magasabb igénybevétele érdekében javasoljuk bevezetni a 10 alkalomra szóló szauna bérletet. A kísérőjegy eredeti funkcióját elvesztette, ezért a gyermekek szülői, kísérői részére csak a kísérőjegy bérlet fennmaradását javasoljuk. Az eddigi kísérőjegyet a sétálójegy váltaná fel, amelynek térítési díját a kísérőjegynél magasabb tarifával célszerű megállapítani. A Sportközpont létesítményeinek bérleti díját új alapokra szükséges helyezni. A Dózsa-ház terembérleti díjánál az egyéb célra történő igénybevételnél szükséges a magasabb mértékű áremelés. Ezzel a korrekcióval a sportcélú hasznosítás aránytalansága megszűnik. A táncterem havi bérleti díját javasoljuk óradíjban megállapítani, és ezzel biztosítható az igénybevett órák alapján történő számlázás. Az irodahelyiségek bérleténél is reálisabb a havi bérleti díj helyett Ft/m 2 egység alkalmazása. A Futballpálya pályahasználatánál a rendezvény óradíjánál az önköltségszámítás alapján nem javaslunk áremelést, viszont az egyéb célra (vidámpark, cirkusz) történő igénybevételénél közel 10 %-os emelés indokolt. A Teniszpályán a személyi díjtételeket célszerű törölni, ezeket a kategóriákat az óránkénti pályadíj (létszámtól függetlenül) pótolja. Indokolt a teniszversenyekre, tanfolyamokra is pályadíj megállapítása, melynek mértékét az óránkénti pályadíj 35,9 %-ában javasoljuk.

3 - 3 - A Sportszálló évi bérleti díja a két fél közös megegyezése alapján ,- Ft/hó. A 20 %-os mérséklést a megnövekedett rezsiköltségek, valamint a városi sport- és kulturális rendezvényekhez kapcsolódó szolgáltatási igények indokolják. Igényként merült fel a mobil lelátó bérbevétele, ezért új kategóriaként jelenik meg a lelátó kölcsönzési díja. A Sportcsarnok terembérleti díjának megállapításánál átlagosan 10 %-os emeléssel számoltunk. Tekintettel arra, hogy a középiskolák teremhasználata mintegy 50 %-kal visszaesett, az iskolai igénybevételnél javasoljuk a évi árak megtartását. A nemzetközi és országos rendezvények terembérleti díjából javasolt 70 %-os kedvezmény a 3/2005.(X.27.)GYISB/PÜB határozatán alapul. A reklámdíjak átlagosnál alacsonyabb emelését a kereslet csökkenése, valamint az áfa tartalom változása indokolja. Bevételnövelő céllal szeptembertől megszűnt a mérkőzések ingyenes látogatása és bevezetésre került a mérkőzési jegy, valamint a mérkőzési bérlet. A Művelődési Központnál 2006-ra tervezett szolgáltatási díjairól összességében megállapítható, hogy 2005-höz viszonyítva szinte valamennyi összeg emelkedne, kivéve az önkormányzati intézmények, ahol a évi díjak maradnak érvényben. Terembérletek esetében indokolja a döntést a különböző szolgáltatások díjainak növekedése (gáz, áram, víz, csatorna, távfűtés), illetve az eszközök kölcsönzésekor a berendezések, felszerelések javíttatási költsége és a saját dolgozók bérének alakulása. Az alapszámítások szerint - átlagban - 4 és 8 % közötti az emelkedés mértéke, természetesen költségarányosan felosztva. A mikrobusz igénybevétel tételsora megszűnik, mert az intézmény értékesítette a járművet. A megállapított díjak ÁFA változatlan, kivétel a mobil színpad és az egyéb eszközkölcsönzés bérleti díja, amely a évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 20 %-ra csökken évben. A Tóth József Színházteremnél a költségek emelkedésének arányában javasoljuk emelni a bérleti díjakat. Több napos vásár két-három alkalommal fordul elő egy évben a színház előcsarnokában ( nap) - ebben az esetben a még értékesíthető árát határoztuk meg. (Fűtés az előcsarnokban lényegében nincs.) A Művelődési és Ifjúsági Házban az átlagos számítástól eltérően növeltük négy helyiség, illetve terület szolgáltatási díjait. Az előadóterem igénybevétele megnőtt, a kereslet bővült, a 6.050,- Ft-os óradíj már nem fejezte ki a valós értéket (általában egy-két-három óráról szól a szerződés). Hasonlóan terveztük meg a szakköri helyiségek díját, ami óránként 100 forinttal lehetne több. Ez nem jelent visszatartó hatást. A nagyjátékterem egész napos igénybevételi díjának 20 %-os emelésével, az óradíjak mértékéhez kívántuk közelíteni az árat. Az Ifjúsági Park területét gyakrabban veszik igénybe, ezért célszerű az eddig is alacsony árat nagyobb mértékben növelni. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban a nagyterem és a Klub I. óradíját emeltük az átlagosnál jobban, mert a számításainkból kiderült, hogy a két terem fenntartása is tovább növekedett.

4 - 4 - A mobil színpad, a dobogók, a fény- és hangtechnikai berendezések bérleti díjainak megállapításánál figyelembe vettük az igénybevételek gyakoriságát és a kölcsönzők által elfogadható áremelést. Az asztalok, székek és kiállítási paravánok a felsorolt árakon is jól bérbe adhatók és az igény évről-évre növekszik. A 25 %-os emelés egy-egy tétel esetében még nem jelentős mértékű. A mozijegy árát 11,2%-kal kívánjuk emelni. Ugyanakkor a csoportos diákkedvezmény ára maradna a évi szinten. Bevezetnénk egy új kedvezményt a legkevésbé látogatott hétfői és csütörtöki napokra. A Galéria belépődíja a környező települések kiállítóhelyeinek és múzeumi jegyeinek áraihoz viszonyítva is igen alacsony, ezért javasoltuk a 100 %-os emelést. Fenntartva továbbra is a diákoknak csoportos látogatáskor a díjmentességet. A Könyvtár Kht-nál és a Városi Gyermekkönyvtárnál a beiratkozási díjtétel tartalmaz 15,4%-os emelést. A könyvtár szolgáltatásai bővültek, illetve a beszerzett dokumentumok száma az elmúlt időszakban jelentősen nőtt, ezért indokolt emelni a beiratkozási díjat. A Könyvtár Kht. szolgáltatási díjai között a fénymásolás és a nyomtatás, valamint az Internet használat jelent számottevő bevételt. A fénymásolást szolgáltatón keresztül végzik, így a jelenlegi árak is magasabbak, mint a városban fénymásolással foglalkozó egyéb szolgáltatók árai. A nyomtatás és szkennelés díjai szintén elég magasak, további emelés a forgalom radikális csökkenését eredményezné. A terembérleti díjnál 20%-os emelést terveztünk, mert a hasonló adottságú helyiségek díjaihoz viszonyítva ez a reálisabb összeg. Bár a könyvtár csak alkalmanként adja bérbe az előadótermet, tehát a bevétel szempontjából ez nem jelentős tétel. Az Internet használati díj bruttó 100 Ft/óra, melyet emelni az emagyarország Pont pályázati szerződés értelmében 2006-ban még nem lehet. A beiratkozási díj és előjegyzés ÁFA tartalma évben is 15%-os marad, míg a többi díjtételnél 25%-ról 20%-ra változik. A Városi Gyermekkönyvtár a lézeres nyomtatás esetén 50%-os emeléssel számol. Ennél a technikánál az üzemeltetési költségek viszonylag alacsonyak, azonban a karbantartási költségek jóval magasabbak a tintapatronos nyomtatókhoz képest. Az emeléssel ezt kívánjuk korrigálni. A fénymásolás árait nem kívánjuk emelni, mert a jelenlegi árak is magasabbak, mint a városban fénymásolással foglalkozó egyéb szolgáltatók árai. A fentieket figyelembe véve kérem, hogy a szolgáltatási díjakról szóló előterjesztést a mellékletben foglaltak szerint megvitatni és elfogadni szíveskedjenek.

5 - 5 -./2005.(XI.18.) Kt. Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Határozati javaslat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az intézmények szolgáltatási díjairól készült előterjesztést megtárgyalta és az alábbiak szerint dönt: 1. Az 1. sz. melléklet szerint kimunkált szolgáltatási díjak mértékét jóváhagyja. 2. Felhívja a figyelmet arra, hogy az önkormányzat évi költségvetésében a jóváhagyott díjak mértékével kell számolni, és az intézmények saját bevételei között a megfelelő összeget kell szerepeltetni. Felelős: intézményvezetők Határidő: évi költségvetés benyújtása 3. A bevételek és kiadások összhangját a költségvetésben a jóváhagyásnak megfelelően kell biztosítani. Felelős: intézményvezetők Határidő: évi költségvetés benyújtása A határozatról értesítést kapnak: 1. Az önkormányzati intézmények vezetői 2. Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda általa az érintettek Helyben 3. Irattár Szentes, november 3. Dr. Sztantics Csaba

6 1.)TERNEY BÉLA KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM Szobaárak Ft/nap évre megállapított díj év javasolt 1. sz. melléklet 2006/2005 jav. emelés I. 2 ágyas II. 3 ágyas III. 4 ágyas extra (4fő/éjszaka) ,3-1fő/éjszaka IV. 4 ágyas sima (4fő/éjszaka) ,3-1fő/éjszaka ágyas 2. éjszakától (4fő/éj.) ,3-1fő/éjszaka I IV-ig igénybevétel diákoknak ,0 Klubhelyiség bérleti díja ,0 2.) SZIGLIGETI ÜDÜLŐ Étkezés Ft/nap évre megáll. díj év javasolt 2006/2005 jav. emelés 1. Reggeli ,1 Kedvezményes reggeli (fél adag) Ebéd Kedvezményes ebéd (fél adag) Vacsora ,0 Kedvezményes vacsora ( fél adag) Kedvezményes étkezés 50%-os normafelhasználás mellett gyermekeknek, 7 éves korig rendelhető. A napi menütől eltérő, egyéni igényeknek megfelelő (diétás, vegetáriánus stb.) étkezést 10% felár megfizetése ellenében biztosítunk. Sorszám Sorszám Sorszám Szállás Ft/nap évre megáll. díj év javasolt 2006/2005 jav. Emelés I. Üdülőházban gyermekeknek 7 éves korig, faházban gyerm., ,9 diákoknak ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén II. Üdülőházban gyermekeknek 14 éves korig, faházban ,8 felnőtteknek ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén III. Üdülőházban felnőtteknek ,2 ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén IV. Sátorban ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj. + teljes ellátás esetén

7 Kerékpár kölcsönzés 1 órára ,2 4 órára ,2 1 napra ( 4 óra felett) ,2 Kedvezmények: Kedvezményes szállásdíj számítható 4 vagy több éjszakai tartózkodás esetén teljes ellátás igénybevételekor. Az érvényben lévő szállásdíjból a csoportosan érkező szentesi gyerekeknek és a szolgáltatást igénybevevő szentesi köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak 10%-os kedvezményt biztosítsanak. Diákcsoportoknál a csoportot vezető pedagógusok, a diákoknak meghatározott árat fizetik, és legalább 4 éjszakai tartózkodás esetén minden 21. fő szállása ingyenes. Üdülési csekkel történő fizetés esetén a magas kezelési költség miatt, kedvezmény nem vehető igénybe. 3.)USZODA ÉS ÜDÜLŐHÁZAK Üdülőház árai Ft/nap év jóváhagyott főszezoni árak máj.1-szept.15- ig év jóváhagyott előés utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig év javasolt főszezoni árak máj.1-szept.15- ig év javasolt elő- és utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig, dec. 31-ig 2 ágyas faház ágyas faház ágyas kőház Újép.2 ágyas kőház Újép.4 ágyas kőház ágyas faház emeletes ágyakkal Lakókocsi, lakóa személyi díj, felnőtt - + személyi díj, év alatt Sátorhely személyi díj, felnőtt - + személyi díj, év alatt Kutya Áram Személygk., motorkerékpár Kerékpár kölcs.: - 1 óra időtartamra óra időtartamra egész napra (4 óra felett) családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): * 4 óra időtartamra * egész napra (4 óra felett) Kedvezmények: 1.) Főszezonban május 1-től szeptember 15-ig az érvényben lévő díjakból: - 20 fő vendégszám és két vendégéjszaka felett 10%, - 30 éjszakát meghaladó kempingező esetén 10% kedvezmény. 2.) Elő és utószezonban szeptember december 31.

8 - 10 fő és 2 vendégéjszaka felett 10% kedvezmény - 20 fő felett: faházak esetén 1.000,- Ft/fő/éj kőházak esetén 1.500,- Ft/fő/éj - osztálykirándulásoknál faházban történő elhelyezés esetén 800,- Ft/fő/éj január 1-től április 30-ig és 2006 szeptember 16-tól december 31-ig - 10 fő és 2 vendégéjszaka felett 10% kedvezmény - 30 éjszakát meghaladó kempingező esetén 10% kedvezmény. 3.) Nemzetközi Kemping Kártyával (ACSI) és Magyar Turizmus Kártyával szerződést köt a fenntartó a következő idényre, amely 10% kedvezményre jogosítja fel a kártyával érkezőket. 4.) Mindkét szálláslehetőségre vonatkozóan a beeső vendégek 10% kedvezményre jogosultak, amennyiben a szabad kapacitás ezt lehetővé teszi. AZ USZODA BÉRLETRENDSZERE Kategória évre megállapított díj évre javasolt 2006/2005. jav. emelés Családi jegy Felnőtt éves bérlet Felnőtt hajnali bérlet Felnőtt havi bérlet Felnőtt heti bérlet Felnőtt vakációbérlet ( ) Felnőtt napijegy Felnőtt csoportos 15 főtől Felnőtt délutáni jegy Iskolai jegy Kabin +4 belépő Napi kabinjegy *Kedvezményes éves bérlet *Kedvezményes hajnali bérlet *Kedvezményes havi bérlet *Kedvezményes heti bérlet *Kedvezményes vakációbérlet ( ) *Kedvezményes napijegy *Kedvezményes csoportos 15 főtől *Kedvezményes délutáni jegy Kísérőjegy bérlet úszóedzésre (30 alkalomra) Kísérőjegy bérlet úszásoktatásra ,7 (30 alkalomra) Kísérőjegy Sétálójegy éves korig 65 éves kor felett korkedvezményes /csak szentesi lakosra érvényes/ Ingyenes Ingyenes - **Szentesi diák éves bérlet **Szentesi diák vakációbérlet ( ) **Szentesi diák napijegy **Szentesi diák délutáni jegy Felnőtt bérlet 10 alkalomra Felnőtt bérlet 30 alkalomra

9 Elveszett bérletek pótlása: - 14 év felettiek év alatti diák esetén Tanmedence bérlet Ft/óra (hazai sportolók részére) - pályánként ,0 - egész medence (6 pálya) ,0 Tanmedence bérlet Ft/óra (vendégsportolók részére) - pályánként ,9 - teljes medence (6 pálya) ,9 Versenymedence bérlet Ft/óra (hazai sportolók részére) - pályánként ,0 - egész medence (8 pálya) ,0 Versenymedence bérlet Ft/óra (vendégsportolók részére) - pályánként ,9 - teljes medence (8 pálya) ,9 Medencebérlet Ft/óra Szervezett úszásoktatásra Terület-igénybevételi dij - alkalmanként (Ft/nap) havonta (Ft/hó) Italautomata - rezsiköltség átalány, Ft/hó/db ,0 Minigolf-pálya - pálya- és eszközhaszn. díj, Ft/óra ,0 Lengőteke - eszközhasználati díj, Ft/óra ,0 Vízibicikli kölcsönzés Ft/óra Egyéb vízi jármű kölcsönzés Ft/óra Tollaslabdapálya - eszközhasználati díj (Ft/óra) ,0 * A kedvezményes díjakat nyugdíjas, diák veheti igénybe. ** A szentesi kedvezményezett belépők köre kiterjesztve a vonzáskörzetben lakó tanulókra és a vonzáskörzetben bejelentett állandó lakással rendelkező állampolgárokra. KATEGÓRIA év jóváhagyott főszezoni árak máj.1- szept.15-ig év jóváhagyott előés utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig év javasolt főszezoni árak máj.1-szept.15- ig 2006.év javasolt elő- és utószezoni - árak jan.01- ápr.30-ig, szept.16- dec.31- ig Szauna jegy(uszodai szolg. együtt) Szauna pótjegy (érvényes bérlethez* kiegészítő jegy, valamint az üdülővendégek számára szükséges jegy) Szaunabérlet (10alkalom) (érvényes uszodai jeggyel és bérlettel) * Sportolói bérlettel rendelkező látogatók részére is érvényes

10 Megjegyzés: - A vásárolt éves és alkalomra szóló bérletek a vásárlástól számított egy évig (365 napig) érvényesek. - A kísérőjegy bérlet csak az egyesületek keretein belül sportoló, valamint a házirend szerinti úszásoktatáson részt vevő 10 éven aluli gyermekek kísérőjét illeti meg. - Sétálójegy: uszodai szolgáltatásra nem jogosít fel. Ez a jegytípus érvényes az uszodai rendezvényeken (pl. strandnyitó, strandzáró party). - A szervezett úszásoktatás medencebérleti díja a tanfolyam résztvevőinek belépődíját nem tartalmazza. Szervezett úszásoktatást csak a Sportközponttal kötött szerződés alapján szakképzett úszásoktató végezhet. - A mérkőzésjegyek árát a mérkőzést szervező, lebonyolító állapítja meg. 4.) SPORTKÖZPONT Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Dózsa-ház Teremhasználat óránként - egyéb célra ,2 - sportcélra Táncterem bérleti díja Ft/hó Táncterem bérleti díja Ft/óra Irodahelyiség bérleti díja Ft/m 2 /hó Reklám díj Ft/hó/m ,7 Büfé bérleti díja ,1 Futballpálya Sportrendezvényre bérleti díj óra/pálya Bérleti díj egyéb nap/pálya ,1 Rendezvénnyel összefüggő díj ,1 (előkészület, összeszerelés) Teniszpálya - Felnőtt éves bérlet ,8 - Felnőtt 10 óra időtartamra ,9 - Felnőtt 30 óra időtartamra ,2 - Diák ,0 - Nyugdíjas ,2 2 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - 3 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - 4 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - Pályadíj Ft/óra (létszámtól függetl.) Szentesi Egyesületek teniszversenyeire, tenisztanfolyamaira pálya igénybevétele * Ft/óra Mobil lelátó kölcsönzési díja Egy mobil lelátó elem Ft/nap ,0 Egy lépcsőelem Ft/nap ,0 Sportszálló Ft/hó ** - bérleti díj (üzemeltetési megáll.) ,0 * Teniszversenyt, tenisztanfolyamot csak az üzemeltetővel kötött érvényes szerződéssel lehet szervezni. ** Januártól-májusig és december hónapokban ,- Ft/hó júniustól-novemberig ,- Ft/hó

11 A SPORTCSARNOK TEREMBÉRLETI DÍJAI 2006/2005. Megnevezés évre év javasolt jav. emelés megáll. díj Fénymásolás díja ,3 Iskola (testnevelési óra) Egész pálya Ft/óra Háromnegyed pálya Ft/óra Fél pálya Ft/óra Negyed pálya Ft/óra Egyesületek, diáksport kedvezményes csarnokhasználati díja Egész pálya Ft/óra ,4 Háromnegyed pálya Ft/óra ,1 Fél pálya Ft/óra ,0 Negyed pálya Ft/óra ,2 Sportrendezvények céljára Egész pálya Ft/óra ,6 Háromnegyed pálya Ft/óra ,8 Fél pálya Ft/óra ,1 Negyed pálya Ft/óra ,7 Nemzetközi felnőtt és országos felnőtt bajnokság Egész pálya Ft/óra ,0 Háromnegyed pálya Ft/óra ,8 Fél pálya Ft/óra ,5 Negyed pálya Ft/óra ,6 Egyéb (kiállítás, vásár, koncert, nagygyűlés stb.) Egész pálya Ft/óra ,0 Háromnegyed pálya Ft/óra ,6 Fél pálya Ft/óra ,0 Negyed pálya Ft/óra ,4 Előcsarnok és karzat Ft/óra Mérkőzési jegy Mérkőzési bérlet (éves) Színpad kölcsönzése ,0 Székek kölcsönzése Ft/db ,8 Italautomata - rezsiköltség átalány (Ft/hó/db) ,9 Büfé bérleti díja (Ft/hó) ,6 Kondicionáló terem (Ft/hó) ,0 Reklám díj Ft/hó/m ,7 Az előkészületek és utómunkálatok idejére a bérleti díj összege az alapdíj 60. A szentesi csoportok kulturális rendezvényei, ha belépődíj nélküliek, valamint az iskolák egyéb rendezvényei 40%-os kedvezményben részesülnek! A palánkos és a PVC létesítést igénylő rendezvények esetén az ezekkel kapcsolatos költség az igénybevevőt terheli. A 3/2005. (X.27.)GYISB/PÜB határozat alapján felhatalmazást kapott a GYISB, hogy határozza meg azokat az országos jelentőségű rendezvényeket, amelyekre kiterjed a terembérleti díj 70%-os kedvezménye.

12 5.) MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Tóth József Színházterem Terem Ft/nap ,1 Terem fűtési idényben Ft/nap ,4 Előcsarnok Ft/nap többnapos vásár Ft/nap Előtér Ft/nap Művelődési és Ifjúsági Ház Pódiumterem Ft/nap ,4 Pódiumterem félnap ,1 Pódiumterem Ft/óra ,1 Bál Ft/nap ,1 Előadóterem Ft/óra ,2 Klub II. Ft/óra ,6 Klub I. Ft/óra ,9 Szakkör Ft/óra ,1 Szakkör tanfolyam esetén Ft/óra ,3 Nagy játékterem nap ,0 Nagy játékterem Ft/óra ,1 Ifjúsági Park Ft/nap ,0 Móricz Zsigmond Művelődési Ház Nagyterem Ft/nap ,9 Nagyterem fűtési idényben, 9,1 lakodalom, bál Ft/nap Nagyterem Ft/óra ,3 Klub I. Ft/óra ,2 Ismeretterjesztő Ft/óra ,1 Mobil színpad - komplett dobogóval egy napra ,7 + további napok Ft/nap ,6 - sátorszerkezete ponyvával egy napra ,6 + további napok Ft/nap ,6 Dobogó kölcsönzés Ft/nap ,8 Hangtechnika kölcs. nagy telj. +24 csat. keverő egy napra ,5 + további napokra Ft/nap ,1 Hangtechnika kölcs. Közepes telj. +12 csat. keverő egy napra ,0 + további napokra Ft/nap ,0 Kis telj. Hangtechnika Ft/nap ,4 Mikrofon Ft/db/nap ,4 Fénytechnika kölcsönzése Ft/nap ,9 + további napokra Ft/nap ,3 Egyéb eszközkölcsönzés Asztal típustól függetl. Ft/db/nap ,0

13 Fából készült összecsukható szék Ft/db/nap ,0 Műanyag karosszék Ft/db/nap ,0 Kárpitozott szék Ft/db/nap ,6 Kiállítási paraván Ft/db/nap ,7 Mikrobusz igénybevétel Ft/km Galéria belépő ,0 Mozi belépő Ft/db ,2 - diák (iskoláknak) kedvezményes hétfő, csütörtök Az önkormányzati intézmények esetében a évi megállapított díj marad érvényben 6.) VÁROSI KÖNYVTÁR KHT. Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jóv. emelés Beiratkozási díj ,4 Ingyenes a 16 éven aluliaknak és 70 éven felülieknek. Kedvezmények: 50%-os kedvezmény a 16 éven felüli nappali tagozatos diákok számára (törvény szerint). Könyvek előjegyzése (postai árváltozástól függően) Dokumentum elvesztése Eredeti dokumentum beszerzése vagy a fénymásolás és köttetés költsége. Könyvtárközi kölcsönzés A kölcsönző könyvtár által megszabott összeg + postaktg. (100,- Ft a postai árváltozástól függően) Nyomtatás ,0 Nyomtatás, színes ,0 Fénymásolás A gép bérbeadója határozza meg. - A/4-es egyoldalas A/4-as egyoldalas ,0 - A/3-es kétoldalas ,0 - A/3-as kétoldalas ,3 Fax küldése - Szentesen 1 oldal ,1 - további oldal ,3 - Távolsági 1 oldal ,0 - további oldal ,1 Spirálozás oldalig ,1-51 oldalanként Terembérlet Ft/óra ,0 Internet Ft/óra - Beiratkozott olvasó ,2 - Nem könyvtári tag ,0

14 7.) VÁROSI GYERMEKKÖNYVTÁR Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Beiratkozási díj ,4 Ingyenes a 16 éves aluliaknak és a 70 éven felülieknek. Kedvezmények 50%-os kedvezmény a 16 éven felüli nappali tagozatos diákok számára (törvény szerint). Dokumentum elvesztése Eredeti dokumentum vagy másolás köttetés költsége Könyvtárközi kölcsönzés A kölcsönző könyvtár által megszabott összeg + postaköltség (100,-- Ft a postai árváltozástól függően) *Nyomtatás tintasugaras Ft/oldal *Nyomtatás lézer Ft/oldal ,0 Fénymásolás A/4-es egyoldalas A/3-as egyoldalas A/4-es kétoldalas A/3-as kétoldalas * Csak fekete-fehér

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 03-21950/2007. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 03-21950/2007. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 03-21950/2007. Témafelelős: Szabics Aranka Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása

Részletesebben

Szállás Ft/nap 2016. évi díj. gyermekeknek 4 éves korig (fő/éj) Kedvezményes* 491,52 +ÁFA

Szállás Ft/nap 2016. évi díj. gyermekeknek 4 éves korig (fő/éj) Kedvezményes* 491,52 +ÁFA 1.) CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONT SZIGLIGETI ÜDÜLŐ Sor szá m I. II. III. IV. V. VI. Normál Előre, a szállással együtt rendelve Zóna Előre, a szállással együtt rendelve Normál Helyszínen, a napi menü alapján rendelve

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZÕJÉTÕL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 02-6626/2006. Témafelelõs: Ádám Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZÕJÉTÕL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 02-6626/2006. Témafelelõs: Ádám Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZÕJÉTÕL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 02-6626/2006. Témafelelõs: Ádám Aranka Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-5798/2009. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-5798/2009. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-5798/2009. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e

Részletesebben

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: A-7387/2008. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: A-7387/2008. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: A-7387/2008. Témafelelős: Szabics Aranka Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-378/2010. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-378/2010. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-378/2010. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s

Részletesebben

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes

Részletesebben

Ft/nap Nettó ÁFA 2.) CSALÁDSEGÍTİ KÖZPONT SZIGLIGETI ÜDÜLİ. A 231/2011. (XI.28.) határozat melléklete 1.)TERNEY BÉLA KOLLÉGIUM.

Ft/nap Nettó ÁFA 2.) CSALÁDSEGÍTİ KÖZPONT SZIGLIGETI ÜDÜLİ. A 231/2011. (XI.28.) határozat melléklete 1.)TERNEY BÉLA KOLLÉGIUM. A 231/2011. (XI.28.) határozat melléklete 1.)TERNEY BÉLA KOLLÉGIUM Szobaárak Szobaárak Ft/nap Ft/nap Nettó ÁFA I. *4 ágyas extra (4fı/éjszaka) 7.797 +ÁFA -1fı/éjszaka 1.949 +ÁFA II. *4 ágyas sima (4fı/éjszaka)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont jegyárai

Szentesi Üdülőközpont jegyárai Szentesi Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1. zóna 2. zóna 1+2 zóna Napijegy (kültéri és fedett 50 méteres medence) 16 óra után (délutáni kedvezmény máj. 1. szept. 15.) Szauna + wellness Összesen 16 óra

Részletesebben

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK

Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK Szentesi Sport- Üdülőközpont jegyárai NAPIJEGYEK 1.zóna Napijegy (kültéri, fedett 50 méteres medence és élményrészleg) 16 óra utáni délutáni kedvezmény 2.zóna Napijegy (Szauna + wellness) 1+2 zóna 16 óra

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában Kunfehértó Polgármesteréről E l ő t e r j e s z t é s az önkormányzati, 2015. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában (Képviselő-testület 2015. február 11-i ülésére) Kunfehértó Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó ülésére

Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 5846/2013 Előterjesztés Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-án tartandó

Részletesebben

S z e n t e s Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2010. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 6 db

S z e n t e s Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2010. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 6 db Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. +36-63/400-123 (recepció) +36-63/400-100 (pénztár) www.udulokozpont-szentes.hu Üi.: V- 373/2009. Témafelelős: Deák Albert Szentes

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában

E l ő t e r j e s z t é s. az önkormányzati, évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában Kunfehértó Polgármesteréről E l ő t e r j e s z t é s az önkormányzati, 2014. évre vonatkozó árak-díjak megállapítása tárgyában (Képviselő-testület 2014. február 13-i ülésére) Kunfehértó Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Az intézményekben a gyermekek részére az ebédhez kiszabott normák az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

Az intézményekben a gyermekek részére az ebédhez kiszabott normák az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Tárgy: Központi Gyermekélelmezési Konyha szolgáltatási díjának

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 841/2011. 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez szolgáltatásai

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2012. 1/f. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 10-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 10-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polgarmester@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2011. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 5 db Üi.: V- 533 / 2010. Témafelelős: Deák Albert Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. www.udulokozpont-szentes.hu

Részletesebben

Tárgy:Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2013. évi szolgáltatási díjai

Tárgy:Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2013. évi szolgáltatási díjai A Üi.: V- 611/ 2012. Témafelelős: Szűcs Szabolcs Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. www.udulokozpont-szentes.hu

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Előterjesztés Dorog Város Képviselő-testületének 2014. december 12-i

Részletesebben

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

W/W. Mj-ü&l. Atf lloo<* ÍN DEC 1 7 Budapest. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő W/W Budapest Főyírns X. kerület Kőbányai önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandfürdő Mj-ü&l. Atf lloo

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az alábbi határozati javaslatot szíveskedjen elfogadni.

ELŐTERJESZTÉS. Fentiekre tekintettel kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az alábbi határozati javaslatot szíveskedjen elfogadni. ELŐTERJESZTÉS Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 18-én (szerdán) 16 órai kezdettel tartandó ülésére...napirendi pont Előterjesztő: Szabó István PTÜK Bizottság elnöke Tollner József

Részletesebben

Az általános iskola étkezési térítési díjai. nettó ÁFA bruttó

Az általános iskola étkezési térítési díjai. nettó ÁFA bruttó 1 1. számú melléklet 1, 2 3, 4, 5, Az általános iskola étkezési térítési díjai Diák étkezés: nettó ÁFA bruttó 3x-i étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna: 455 123 578 2x-i étkezés: 373 101 474 Csak ebéd: 277

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1.

Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Előterjesztés a Kastélypark Kft 2017-es pénzügyi tervéről. Tisztelt Képviselő testület! Tisztelt Képviselő testület!

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2007. (XI.6.) Ör. sz. rendelete a közművelődésről és a nyilvános könyvtári ellátási feladatokról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2007.11.01.-től

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2015.06.15-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

1.. Touring Hotel SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek

1.. Touring Hotel SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 17/2014. (XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő és Gyógyászati Központ által üzemeltetett szálláshelyek évi díjtételeiről Cserkeszőlő Községi Önkormányzat

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-36303/2012. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE. 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE. 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 508/2014. 3/d E LŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez az

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 16/2014.(XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2015. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, JANUÁR 30.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, JANUÁR 30. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2013. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Önkormányzati

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 8. napirendi pont E - 172 Előterjesztő: Bencsik Mónika Polgármester Előterjesztést készítette: dr. Halmosi-Rokaj Odett Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Pénzügyi Bizottság Mellékletek: terembérleti

Részletesebben

Tárgy: Intézmények 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db

Tárgy: Intézmények 2015. évi szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: Témafelelős: Kovács Györgyné Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Intézmények

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra.

Százhalombatta Város Önkormányzatának 312/2015. (XII.16.) számú határozata alapján a könyvtár nyitva tartása heti 30 óra. Szolgáltatási normák A könyvtár szolgáltatásainak igénybevételére mindenki jogosult, aki a könyvtár könyvtárhasználati szabályzatát magára nézve kötelezően elismeri, és az adatait regisztráltatja. A beiratkozás

Részletesebben

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2014.évi megállapításáról. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában

Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában Könyvtárhasználati és szolgáltatási díjak a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Központi Könyvtárában HATÁLYOS 2014.01.01-től Kérjük a kedvezményre jogosító igazolványok felmutatását! 1. SZJ 92.51.11.

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-23/2013/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-i nyílt üléséről. Napirend:

Részletesebben

1.. Az Áfa törvény hatálya alá tartozó önkormányzati helyiségek bérleti dija:

1.. Az Áfa törvény hatálya alá tartozó önkormányzati helyiségek bérleti dija: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 20/2010.(XI.18.)sz.rendelettel módosított Szolgáltatási dijak megállapításáról szóló 11/2010/V.14./sz.rendelete. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

TEREM- TERÜLET ÉS HELYISÉGHASZNÁLATI DÍJAK

TEREM- TERÜLET ÉS HELYISÉGHASZNÁLATI DÍJAK 34/2014.(III.26.) számú képviselő- testületi határozat 1. sz. melléklet Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény TEREM- TERÜLET ÉS HELYISÉGHASZNÁLATI DÍJAK 1.

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-35658/2011. Témafelelős: Szabics Aranka

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-35658/2011. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: A-35658/2011. Témafelelős: Szabics Aranka Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/267-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 12. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület december 12. napján tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. december 12. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzatának tulajdonában álló Alsózsolca, Széchenyi út 46 szám alatti bérlakás

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

Szám: 1-53/2015. A rendelet-tervezet elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges! JAVASLAT

Szám: 1-53/2015. A rendelet-tervezet elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges! JAVASLAT Pásztói polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey utca 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Szám: 1-53/2015. A rendelet-tervezet elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges! JAVASLAT A személyes

Részletesebben

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. 0688/482-472 www.tatorjan.hu tatorjan.jatekvar@invitel.hu ELŐTERJESZTÉS Tisztelt

Részletesebben

1.. Touring Hotel. (2) Ünnepnapokra főszezoni árak érvényesek. Idegenforgalmi adó: 400 Ft/fő/éj (18 év felett) SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek

1.. Touring Hotel. (2) Ünnepnapokra főszezoni árak érvényesek. Idegenforgalmi adó: 400 Ft/fő/éj (18 év felett) SZOBAÁRAK. Az árak forintban értendőek Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 17/2014. (XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő és Gyógyászati Központ által üzemeltetett szálláshelyek évi díjtételeiről Cserkeszőlő Községi Önkormányzat

Részletesebben

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2012. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 4 db

Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2012. évi szolgáltatási díjai Melléklet: 4 db Üi.: V- 580/ 2011. Témafelelős: Szűcs Szabolcs Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. Tárgy: Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 2012. évi szolgáltatási

Részletesebben

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására

Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2005. december 15-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás díjait szabályozó önkormányzati rendelet mellékletének módosítására Előterjesztő:

Részletesebben

Könyvtári szolgáltatás Feltételek Időtartam Mennyiség/Egység /kölcsönzési határidő

Könyvtári szolgáltatás Feltételek Időtartam Mennyiség/Egység /kölcsönzési határidő Beiratkozás A könyvtárhasználati szabályzat elfogadása és betartása. A díj alóli mentességet és a kedvezményre való jogosultságot igazolni kell. beiratkozás napjától számított Szimpla csomag dokumentum

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE. 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE. 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2015. 4/b. E LŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak

A rendelet hatálya. Intézményi térítési díjak Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. június 29. Hatályos 2015. július 1-től Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan.

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan. Városi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságától Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 11-i ülésére Tárgy: Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés 2009. évi díjai Mell.: - Tisza Volán Rt. javaslata - rendelet-tervezet Szentes

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Legfontosabb tudnivalók A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati szabályzatot magára nézve elfogadja és betartja. A könyvtárat használhatja

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Gödöllői Távhő Kft. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. október 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a távhőszolgáltatás hődíjának változtatására Előterjesztő: Tóth István ügyvezető - 2 - Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db függelék

Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Mell.: 1 db függelék 1 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kovács Györgyné Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére. Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére. Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása 5. ELŐTERJESZTÉS A képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére Tárgy: Berecz Skolasztika Szociális Intézmény intézményi térítési díjak módosítása Ikt. sz{m: 298-18/2012. Előterjesztés jellege: Rendelet-tervezet

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (....) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjáról Kelebia Községi Önkormányzat

Részletesebben

SZIVAR VÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYÚJTÓ

SZIVAR VÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYÚJTÓ i Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése SZIVAR VÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYÚJTÓ vj XW\ +&[ 1WJÓ, KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG na ^ 2009 ÁPR. 1 6 1108 Budapest, Újhegyi sétány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Képviselő testület!

ELŐTERJESZTÉS. Tisztelt Képviselő testület! ELŐTERJESZTÉS Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő testületének - 2011.március 24-én tartandó ülésének 5/b. számú - A szociális pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó ellátások helyi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 28-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Előkészítésben részt vesz: A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotása Tárnok Lászlóné jegyző dr. Bimbó Mária osztályvezető, Igazgatási

Részletesebben

Az intézmények vezetői továbbra sem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a évre vonatkozóan.

Az intézmények vezetői továbbra sem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a évre vonatkozóan. Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság E

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 27-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 18-23/2014/JT Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

A Képviselő-testület december 15.-i ülésére

A Képviselő-testület december 15.-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:1/217- /2016 Előkészítő: Répásy Ildikó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. december 15.-i ülésére Tárgy: A

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE

MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE MIKEPÉRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (IX.12.) SZ. KT RENDELETE az oktatási térítési díjak és tandíjak megállapításának szabályairól Mikepércs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404

Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 Sárospatak Város Jegyzőjétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek

Részletesebben

A Somogyi-könyvtár térítési díjai április 1-jétől

A Somogyi-könyvtár térítési díjai április 1-jétől A Somogyi-könyvtár térítési díjai 2015. április 1-jétől Az 1997. évi CXL. törvény 57. -a alapján a regisztrációhoz a könyvtárhasználónak igazolnia* kell adatait: nevét, anyja nevét, születési helyét és

Részletesebben

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Polgármesterétõl 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 01-24426-4/2006. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Részletesebben

750 Ft Diák, nyugdíjas, nagycsaládos belépő 2 órára szaunával. 550 Ft Gyermek belépő (3-14 éves) 4 órára Gyermek belépő (3-14 éves) 2 órára

750 Ft Diák, nyugdíjas, nagycsaládos belépő 2 órára szaunával. 550 Ft Gyermek belépő (3-14 éves) 4 órára Gyermek belépő (3-14 éves) 2 órára Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere O 2.-'. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kocsis Sándor Sportközpont Újhegyi Uszoda és Strandfürdő jegyárainak

Részletesebben

2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont

2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont 2012.03.05. Humán Erőforrás Bizottság nyilvános ulés 3/ Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Sárvár város Önkormányzata által fenntartott oktatási, nevelési intézményekben alkalmazandó térítési díjak és élelmezési

Részletesebben

1.. (1) Az intézményi térítési díj megállapítása a következő ellátásokra terjed ki:

1.. (1) Az intézményi térítési díj megállapítása a következő ellátásokra terjed ki: Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 3/2012. (II.16.) önkormányzati rendelete A Nagyközségi Szociális Gondozási Központ Intézmény Cibakháza Székhely által nyújtott szociális ellátások

Részletesebben

Előterjesztés. a képviselő-testület január 28.- i ülésére

Előterjesztés. a képviselő-testület január 28.- i ülésére Ötvöskónyi Község Önkormányzata Polgármesterétől 7511 Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710-490 E-mail: otvos@latsat.hu Előterjesztés a képviselő-testület 2016. január 28.- i ülésére Tárgy: Ötvöskónyi Község

Részletesebben

Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól

Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól SZMSZ 4.sz. függ. Belső szabályozás a Téglási Városi Könyvtár térítési díjairól Összeállította: igazgató Hatályos: Téglás, 2015. január 1-től Könyvtári tagsági díjak 16 éven aluli és 70 éven felüli olvasóknak

Részletesebben

. BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata

. BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata . BEMKK Nagy Károly Városi Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata I. A könyvtárhasználat feltételei 1. A könyvtár szolgáltatásait minden érdeklődő állampolgár igénybe veheti, aki személyazonosságát hitelt

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. Szentes Csallány Gábor Part 4.

Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. Szentes Csallány Gábor Part 4. Üi.:II. 635 /2015. Témafelelős: Márton Mária Tárgy: 2016. évi jegyárpolitika Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselő-testület! A jegyárpolitika kialakításánál figyelembe

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2010. március 25-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2010. (III.29.)

Részletesebben

-1'!3. számú előterjesztés

-1'!3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je -1'!3. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére aszociális szolgáltatásokról szóló 39/2004. (VI. 24.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat Ikt. sz.: 1/288-1/2015/I. Üi.: dr. Ákosi Ádám Gábor Rendelettervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet,

Részletesebben

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68 BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. október 26-i ülésére Tárgy: A helyi-járatú autóbusz közlekedés

Részletesebben

egyéni megállapodás szerint

egyéni megállapodás szerint Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Véleményező Biz.: Tervezett döntés: Döntés: Kálmán-ftlrdő 2014. évi belépöjegy árai Siklósi István polgármester Fesetőné Sipos Judit titkársági ügyintéző Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu

8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-14/2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-021 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző

Tárgy: Javaslat az önkormányzat által a szociális étkezés térítési díjának felülvizsgálatára. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 20-AI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 749-7/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az önkormányzat

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-46/2016. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22/2015. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja Mell.: 1. pld. fogyasztói

Részletesebben

II. Vasvári Pál Általános Iskolai Tagintézmény Újfehértó, Kökény u. 22. Helyiség Terület (m2) Bérleti díj (áfá-val)

II. Vasvári Pál Általános Iskolai Tagintézmény Újfehértó, Kökény u. 22. Helyiség Terület (m2) Bérleti díj (áfá-val) 1. számú melléklet a 7/2015. (I. 28.) számú határozathoz Az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek valamint a Városi Sportlétesítmény (4244. Újfehértó, Vasvári Pál utca 15.) bérleti díjai 2015. február

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Sényő Község Önkormányzatának 1/2008. (I. 31.) számú rendeletének 1. számú melléklete AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Önköltségszámítás 2008. január 01. Az 1993. évi III. törvény, valamint 29/1993. (II. 17.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

Részletesebben

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester

Előterjesztés. Készítette:Feketéné E. Hilda jegyző Orbán Andrásné pénzügyi főea Előadó: Simonné Rummel Erzsébet polgármester Előterjesztés Tárgy: Az iskolai és szociális étkezés biztosítása, az étkezésért fizetendő díjakról szóló rendelet elfogadása Készült: A Bakonynánai képviselő-testületek 2013. június 24-ei ülésére Készítette:Feketéné

Részletesebben