Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: /2005. Témafelelős: Ádám Aranka

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: 02-1476/2005. Témafelelős: Ádám Aranka"

Átírás

1 Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal JEGYZŐJÉTŐL 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Ikt.sz.: /2005. Témafelelős: Ádám Aranka Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Melléklet: 1 db Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 201//2000.(IX.24.) Kt. sz. határozatával döntött az egyes szolgáltatási díjak megállapításának testületi hatáskörébe vonásáról. Az érintett intézmények évre elkészítették a díj megállapítási javaslatukat, ami alkalmas az intézmények által leadott közgazdasági tartalmú önköltségszámítás adatainak összehasonlítása révén a javasolt díjak emelésének áttekintésére. Az anyag előkészítése kapcsán tapasztaltak, az önköltség, illetve a piaci viszonyok, a helyben alkalmazott árak összehasonlítása figyelembevételével a mellékelt 1. sz. táblázatban kimutatott díjakra teszünk javaslatot. A Terney Béla Középiskolai Kollégiumnál megszűntek a 2-3 ágyas szobák a Pedagógiai Szakszolgálat átköltözésével. Azért, hogy a jövőben az fő vendégnek ne kelljen a teljes 4 ágyas szobaárat kifizetni éjszakánként, bontottuk le a fenti 4 ágyas szobaárakat főre az 1. sz. táblázatban. A évi szobaár-emelés szintjét az magyarázza, hogy a kollégium jelenlegi állagának színvonala véleményünk szerint nem enged a tervezettnél jelentősebb áremelést. A megállapított díjak ÁFA változatlan a 2006-os évre is 15%-os. A Szigligeti üdülőben a évi térítési díjak megállapításánál figyelembe vettük az előző évek vendégforgalmát és az üzemelési költségek alakulását, valamint a községben, magánszálláshelyeken alkalmazott árakat. Ezek figyelembevételével, néhány esetben korrigáltuk a évi árakat. Szállásdíjaknál szem előtt tartottuk, hogy a magánszálláshelyek ,-Ft-os áron igénybe vehetők, ezért csak nagyon minimális emelést lehet alkalmazni. Ez viszont szükséges az emelkedő energiaárak, és a csökkenő vendégszám miatt. Néhány kategóriában nem változtak a térítési díjak, ennek oka az ár-érték arány (a biztosított szolgáltatás színvonala, minősége, illetve annak ellenértéke) megtartása. Étkezésnél is hasonló a helyzet, ahol az energiaárak indokolják a kis mértékű áremelést. A megállapított díjak ÁFA változatlan az étkezés és szállásdíjnál a 2006-os évre is 15%-os, kivételt képez a kerékpár kölcsönzés, amely évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 20 %-ra csökkent.

2 - 2 - Az üdülőházak és kempingnél a fa- és kőházak térítési díjainál a piaci viszonyokra tekintettel nem javasolunk emelést. Ugyanakkor a főszezoni, korábbi 25 %-os kedvezményt 10 %-ra célszerű mérsékelni, mivel ezen időszakban a férőhely-kihasználtság alacsonyabb mértékű kedvezménnyel is biztosítható. A kemping szolgáltatások díjtételeit viszont indokolt mintegy 20 %-kal megemelni, mivel a jelenlegi ár az uszodai belépőjegyeknél alacsonyabb. A viszonylag magas áremelkedést a 30 éjszakát meghaladó kempingezők 10 %-os árkedvezménye mérsékli. Az áramdíj jelenlegi díjtétele nem fedezi a fogyasztást, ezért javasolt a reális ár kialakítása. Az Uszodai szolgáltatásoknál a környező települések áraihoz viszonyítva nem indokolt az emelés. A lakosság igényeit figyelembe véve azonban célszerű változtatni a bérletek jelenlegi érvényességi idején. Javaslat, hogy az éves és az alkalomra szóló bérletek az eddigiektől eltérően (májustól áprilisig, illetve naptári év), a vásárlástól számított 365 napig legyenek érvényesek. Új kategóriaként javasoljuk bevezetni a kabin idénybérletet ( ), mérsékelt díjtétellel, mivel az utóbbi években kabin éves bérletére nem merült fel igény. A medencék bérleti díja a évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 15 %-ra csökkent. A nettó árak a hazai sportolóknál nem változnak, a vendégsportolóknál 6,7 %-os emelése célszerű. Az áfás érték ezeken a tételeken is csökken. A többi, jelenleg 25 %-os áfa tartalmú kategóriáknál a évi 20 %-os áfa kulcs bevezetésével a bruttó díjtétel mérséklődik. A szauna magasabb igénybevétele érdekében javasoljuk bevezetni a 10 alkalomra szóló szauna bérletet. A kísérőjegy eredeti funkcióját elvesztette, ezért a gyermekek szülői, kísérői részére csak a kísérőjegy bérlet fennmaradását javasoljuk. Az eddigi kísérőjegyet a sétálójegy váltaná fel, amelynek térítési díját a kísérőjegynél magasabb tarifával célszerű megállapítani. A Sportközpont létesítményeinek bérleti díját új alapokra szükséges helyezni. A Dózsa-ház terembérleti díjánál az egyéb célra történő igénybevételnél szükséges a magasabb mértékű áremelés. Ezzel a korrekcióval a sportcélú hasznosítás aránytalansága megszűnik. A táncterem havi bérleti díját javasoljuk óradíjban megállapítani, és ezzel biztosítható az igénybevett órák alapján történő számlázás. Az irodahelyiségek bérleténél is reálisabb a havi bérleti díj helyett Ft/m 2 egység alkalmazása. A Futballpálya pályahasználatánál a rendezvény óradíjánál az önköltségszámítás alapján nem javaslunk áremelést, viszont az egyéb célra (vidámpark, cirkusz) történő igénybevételénél közel 10 %-os emelés indokolt. A Teniszpályán a személyi díjtételeket célszerű törölni, ezeket a kategóriákat az óránkénti pályadíj (létszámtól függetlenül) pótolja. Indokolt a teniszversenyekre, tanfolyamokra is pályadíj megállapítása, melynek mértékét az óránkénti pályadíj 35,9 %-ában javasoljuk.

3 - 3 - A Sportszálló évi bérleti díja a két fél közös megegyezése alapján ,- Ft/hó. A 20 %-os mérséklést a megnövekedett rezsiköltségek, valamint a városi sport- és kulturális rendezvényekhez kapcsolódó szolgáltatási igények indokolják. Igényként merült fel a mobil lelátó bérbevétele, ezért új kategóriaként jelenik meg a lelátó kölcsönzési díja. A Sportcsarnok terembérleti díjának megállapításánál átlagosan 10 %-os emeléssel számoltunk. Tekintettel arra, hogy a középiskolák teremhasználata mintegy 50 %-kal visszaesett, az iskolai igénybevételnél javasoljuk a évi árak megtartását. A nemzetközi és országos rendezvények terembérleti díjából javasolt 70 %-os kedvezmény a 3/2005.(X.27.)GYISB/PÜB határozatán alapul. A reklámdíjak átlagosnál alacsonyabb emelését a kereslet csökkenése, valamint az áfa tartalom változása indokolja. Bevételnövelő céllal szeptembertől megszűnt a mérkőzések ingyenes látogatása és bevezetésre került a mérkőzési jegy, valamint a mérkőzési bérlet. A Művelődési Központnál 2006-ra tervezett szolgáltatási díjairól összességében megállapítható, hogy 2005-höz viszonyítva szinte valamennyi összeg emelkedne, kivéve az önkormányzati intézmények, ahol a évi díjak maradnak érvényben. Terembérletek esetében indokolja a döntést a különböző szolgáltatások díjainak növekedése (gáz, áram, víz, csatorna, távfűtés), illetve az eszközök kölcsönzésekor a berendezések, felszerelések javíttatási költsége és a saját dolgozók bérének alakulása. Az alapszámítások szerint - átlagban - 4 és 8 % közötti az emelkedés mértéke, természetesen költségarányosan felosztva. A mikrobusz igénybevétel tételsora megszűnik, mert az intézmény értékesítette a járművet. A megállapított díjak ÁFA változatlan, kivétel a mobil színpad és az egyéb eszközkölcsönzés bérleti díja, amely a évi áfa törvény módosításával 25 %-ról 20 %-ra csökken évben. A Tóth József Színházteremnél a költségek emelkedésének arányában javasoljuk emelni a bérleti díjakat. Több napos vásár két-három alkalommal fordul elő egy évben a színház előcsarnokában ( nap) - ebben az esetben a még értékesíthető árát határoztuk meg. (Fűtés az előcsarnokban lényegében nincs.) A Művelődési és Ifjúsági Házban az átlagos számítástól eltérően növeltük négy helyiség, illetve terület szolgáltatási díjait. Az előadóterem igénybevétele megnőtt, a kereslet bővült, a 6.050,- Ft-os óradíj már nem fejezte ki a valós értéket (általában egy-két-három óráról szól a szerződés). Hasonlóan terveztük meg a szakköri helyiségek díját, ami óránként 100 forinttal lehetne több. Ez nem jelent visszatartó hatást. A nagyjátékterem egész napos igénybevételi díjának 20 %-os emelésével, az óradíjak mértékéhez kívántuk közelíteni az árat. Az Ifjúsági Park területét gyakrabban veszik igénybe, ezért célszerű az eddig is alacsony árat nagyobb mértékben növelni. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban a nagyterem és a Klub I. óradíját emeltük az átlagosnál jobban, mert a számításainkból kiderült, hogy a két terem fenntartása is tovább növekedett.

4 - 4 - A mobil színpad, a dobogók, a fény- és hangtechnikai berendezések bérleti díjainak megállapításánál figyelembe vettük az igénybevételek gyakoriságát és a kölcsönzők által elfogadható áremelést. Az asztalok, székek és kiállítási paravánok a felsorolt árakon is jól bérbe adhatók és az igény évről-évre növekszik. A 25 %-os emelés egy-egy tétel esetében még nem jelentős mértékű. A mozijegy árát 11,2%-kal kívánjuk emelni. Ugyanakkor a csoportos diákkedvezmény ára maradna a évi szinten. Bevezetnénk egy új kedvezményt a legkevésbé látogatott hétfői és csütörtöki napokra. A Galéria belépődíja a környező települések kiállítóhelyeinek és múzeumi jegyeinek áraihoz viszonyítva is igen alacsony, ezért javasoltuk a 100 %-os emelést. Fenntartva továbbra is a diákoknak csoportos látogatáskor a díjmentességet. A Könyvtár Kht-nál és a Városi Gyermekkönyvtárnál a beiratkozási díjtétel tartalmaz 15,4%-os emelést. A könyvtár szolgáltatásai bővültek, illetve a beszerzett dokumentumok száma az elmúlt időszakban jelentősen nőtt, ezért indokolt emelni a beiratkozási díjat. A Könyvtár Kht. szolgáltatási díjai között a fénymásolás és a nyomtatás, valamint az Internet használat jelent számottevő bevételt. A fénymásolást szolgáltatón keresztül végzik, így a jelenlegi árak is magasabbak, mint a városban fénymásolással foglalkozó egyéb szolgáltatók árai. A nyomtatás és szkennelés díjai szintén elég magasak, további emelés a forgalom radikális csökkenését eredményezné. A terembérleti díjnál 20%-os emelést terveztünk, mert a hasonló adottságú helyiségek díjaihoz viszonyítva ez a reálisabb összeg. Bár a könyvtár csak alkalmanként adja bérbe az előadótermet, tehát a bevétel szempontjából ez nem jelentős tétel. Az Internet használati díj bruttó 100 Ft/óra, melyet emelni az emagyarország Pont pályázati szerződés értelmében 2006-ban még nem lehet. A beiratkozási díj és előjegyzés ÁFA tartalma évben is 15%-os marad, míg a többi díjtételnél 25%-ról 20%-ra változik. A Városi Gyermekkönyvtár a lézeres nyomtatás esetén 50%-os emeléssel számol. Ennél a technikánál az üzemeltetési költségek viszonylag alacsonyak, azonban a karbantartási költségek jóval magasabbak a tintapatronos nyomtatókhoz képest. Az emeléssel ezt kívánjuk korrigálni. A fénymásolás árait nem kívánjuk emelni, mert a jelenlegi árak is magasabbak, mint a városban fénymásolással foglalkozó egyéb szolgáltatók árai. A fentieket figyelembe véve kérem, hogy a szolgáltatási díjakról szóló előterjesztést a mellékletben foglaltak szerint megvitatni és elfogadni szíveskedjenek.

5 - 5 -./2005.(XI.18.) Kt. Tárgy: Intézmények szolgáltatási díjának megállapítása Határozati javaslat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az intézmények szolgáltatási díjairól készült előterjesztést megtárgyalta és az alábbiak szerint dönt: 1. Az 1. sz. melléklet szerint kimunkált szolgáltatási díjak mértékét jóváhagyja. 2. Felhívja a figyelmet arra, hogy az önkormányzat évi költségvetésében a jóváhagyott díjak mértékével kell számolni, és az intézmények saját bevételei között a megfelelő összeget kell szerepeltetni. Felelős: intézményvezetők Határidő: évi költségvetés benyújtása 3. A bevételek és kiadások összhangját a költségvetésben a jóváhagyásnak megfelelően kell biztosítani. Felelős: intézményvezetők Határidő: évi költségvetés benyújtása A határozatról értesítést kapnak: 1. Az önkormányzati intézmények vezetői 2. Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda általa az érintettek Helyben 3. Irattár Szentes, november 3. Dr. Sztantics Csaba

6 1.)TERNEY BÉLA KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM Szobaárak Ft/nap évre megállapított díj év javasolt 1. sz. melléklet 2006/2005 jav. emelés I. 2 ágyas II. 3 ágyas III. 4 ágyas extra (4fő/éjszaka) ,3-1fő/éjszaka IV. 4 ágyas sima (4fő/éjszaka) ,3-1fő/éjszaka ágyas 2. éjszakától (4fő/éj.) ,3-1fő/éjszaka I IV-ig igénybevétel diákoknak ,0 Klubhelyiség bérleti díja ,0 2.) SZIGLIGETI ÜDÜLŐ Étkezés Ft/nap évre megáll. díj év javasolt 2006/2005 jav. emelés 1. Reggeli ,1 Kedvezményes reggeli (fél adag) Ebéd Kedvezményes ebéd (fél adag) Vacsora ,0 Kedvezményes vacsora ( fél adag) Kedvezményes étkezés 50%-os normafelhasználás mellett gyermekeknek, 7 éves korig rendelhető. A napi menütől eltérő, egyéni igényeknek megfelelő (diétás, vegetáriánus stb.) étkezést 10% felár megfizetése ellenében biztosítunk. Sorszám Sorszám Sorszám Szállás Ft/nap évre megáll. díj év javasolt 2006/2005 jav. Emelés I. Üdülőházban gyermekeknek 7 éves korig, faházban gyerm., ,9 diákoknak ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén II. Üdülőházban gyermekeknek 14 éves korig, faházban ,8 felnőtteknek ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén III. Üdülőházban felnőtteknek ,2 ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj ,8 teljes ellátás esetén IV. Sátorban ellátás nélkül kedvezményes 4 v. több éj. + teljes ellátás esetén

7 Kerékpár kölcsönzés 1 órára ,2 4 órára ,2 1 napra ( 4 óra felett) ,2 Kedvezmények: Kedvezményes szállásdíj számítható 4 vagy több éjszakai tartózkodás esetén teljes ellátás igénybevételekor. Az érvényben lévő szállásdíjból a csoportosan érkező szentesi gyerekeknek és a szolgáltatást igénybevevő szentesi köztisztviselőknek, közalkalmazottaknak 10%-os kedvezményt biztosítsanak. Diákcsoportoknál a csoportot vezető pedagógusok, a diákoknak meghatározott árat fizetik, és legalább 4 éjszakai tartózkodás esetén minden 21. fő szállása ingyenes. Üdülési csekkel történő fizetés esetén a magas kezelési költség miatt, kedvezmény nem vehető igénybe. 3.)USZODA ÉS ÜDÜLŐHÁZAK Üdülőház árai Ft/nap év jóváhagyott főszezoni árak máj.1-szept.15- ig év jóváhagyott előés utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig év javasolt főszezoni árak máj.1-szept.15- ig év javasolt elő- és utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig, dec. 31-ig 2 ágyas faház ágyas faház ágyas kőház Újép.2 ágyas kőház Újép.4 ágyas kőház ágyas faház emeletes ágyakkal Lakókocsi, lakóa személyi díj, felnőtt - + személyi díj, év alatt Sátorhely személyi díj, felnőtt - + személyi díj, év alatt Kutya Áram Személygk., motorkerékpár Kerékpár kölcs.: - 1 óra időtartamra óra időtartamra egész napra (4 óra felett) családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): * 4 óra időtartamra * egész napra (4 óra felett) Kedvezmények: 1.) Főszezonban május 1-től szeptember 15-ig az érvényben lévő díjakból: - 20 fő vendégszám és két vendégéjszaka felett 10%, - 30 éjszakát meghaladó kempingező esetén 10% kedvezmény. 2.) Elő és utószezonban szeptember december 31.

8 - 10 fő és 2 vendégéjszaka felett 10% kedvezmény - 20 fő felett: faházak esetén 1.000,- Ft/fő/éj kőházak esetén 1.500,- Ft/fő/éj - osztálykirándulásoknál faházban történő elhelyezés esetén 800,- Ft/fő/éj január 1-től április 30-ig és 2006 szeptember 16-tól december 31-ig - 10 fő és 2 vendégéjszaka felett 10% kedvezmény - 30 éjszakát meghaladó kempingező esetén 10% kedvezmény. 3.) Nemzetközi Kemping Kártyával (ACSI) és Magyar Turizmus Kártyával szerződést köt a fenntartó a következő idényre, amely 10% kedvezményre jogosítja fel a kártyával érkezőket. 4.) Mindkét szálláslehetőségre vonatkozóan a beeső vendégek 10% kedvezményre jogosultak, amennyiben a szabad kapacitás ezt lehetővé teszi. AZ USZODA BÉRLETRENDSZERE Kategória évre megállapított díj évre javasolt 2006/2005. jav. emelés Családi jegy Felnőtt éves bérlet Felnőtt hajnali bérlet Felnőtt havi bérlet Felnőtt heti bérlet Felnőtt vakációbérlet ( ) Felnőtt napijegy Felnőtt csoportos 15 főtől Felnőtt délutáni jegy Iskolai jegy Kabin +4 belépő Napi kabinjegy *Kedvezményes éves bérlet *Kedvezményes hajnali bérlet *Kedvezményes havi bérlet *Kedvezményes heti bérlet *Kedvezményes vakációbérlet ( ) *Kedvezményes napijegy *Kedvezményes csoportos 15 főtől *Kedvezményes délutáni jegy Kísérőjegy bérlet úszóedzésre (30 alkalomra) Kísérőjegy bérlet úszásoktatásra ,7 (30 alkalomra) Kísérőjegy Sétálójegy éves korig 65 éves kor felett korkedvezményes /csak szentesi lakosra érvényes/ Ingyenes Ingyenes - **Szentesi diák éves bérlet **Szentesi diák vakációbérlet ( ) **Szentesi diák napijegy **Szentesi diák délutáni jegy Felnőtt bérlet 10 alkalomra Felnőtt bérlet 30 alkalomra

9 Elveszett bérletek pótlása: - 14 év felettiek év alatti diák esetén Tanmedence bérlet Ft/óra (hazai sportolók részére) - pályánként ,0 - egész medence (6 pálya) ,0 Tanmedence bérlet Ft/óra (vendégsportolók részére) - pályánként ,9 - teljes medence (6 pálya) ,9 Versenymedence bérlet Ft/óra (hazai sportolók részére) - pályánként ,0 - egész medence (8 pálya) ,0 Versenymedence bérlet Ft/óra (vendégsportolók részére) - pályánként ,9 - teljes medence (8 pálya) ,9 Medencebérlet Ft/óra Szervezett úszásoktatásra Terület-igénybevételi dij - alkalmanként (Ft/nap) havonta (Ft/hó) Italautomata - rezsiköltség átalány, Ft/hó/db ,0 Minigolf-pálya - pálya- és eszközhaszn. díj, Ft/óra ,0 Lengőteke - eszközhasználati díj, Ft/óra ,0 Vízibicikli kölcsönzés Ft/óra Egyéb vízi jármű kölcsönzés Ft/óra Tollaslabdapálya - eszközhasználati díj (Ft/óra) ,0 * A kedvezményes díjakat nyugdíjas, diák veheti igénybe. ** A szentesi kedvezményezett belépők köre kiterjesztve a vonzáskörzetben lakó tanulókra és a vonzáskörzetben bejelentett állandó lakással rendelkező állampolgárokra. KATEGÓRIA év jóváhagyott főszezoni árak máj.1- szept.15-ig év jóváhagyott előés utószezoni árak szept.16- ápr.30-ig év javasolt főszezoni árak máj.1-szept.15- ig 2006.év javasolt elő- és utószezoni - árak jan.01- ápr.30-ig, szept.16- dec.31- ig Szauna jegy(uszodai szolg. együtt) Szauna pótjegy (érvényes bérlethez* kiegészítő jegy, valamint az üdülővendégek számára szükséges jegy) Szaunabérlet (10alkalom) (érvényes uszodai jeggyel és bérlettel) * Sportolói bérlettel rendelkező látogatók részére is érvényes

10 Megjegyzés: - A vásárolt éves és alkalomra szóló bérletek a vásárlástól számított egy évig (365 napig) érvényesek. - A kísérőjegy bérlet csak az egyesületek keretein belül sportoló, valamint a házirend szerinti úszásoktatáson részt vevő 10 éven aluli gyermekek kísérőjét illeti meg. - Sétálójegy: uszodai szolgáltatásra nem jogosít fel. Ez a jegytípus érvényes az uszodai rendezvényeken (pl. strandnyitó, strandzáró party). - A szervezett úszásoktatás medencebérleti díja a tanfolyam résztvevőinek belépődíját nem tartalmazza. Szervezett úszásoktatást csak a Sportközponttal kötött szerződés alapján szakképzett úszásoktató végezhet. - A mérkőzésjegyek árát a mérkőzést szervező, lebonyolító állapítja meg. 4.) SPORTKÖZPONT Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Dózsa-ház Teremhasználat óránként - egyéb célra ,2 - sportcélra Táncterem bérleti díja Ft/hó Táncterem bérleti díja Ft/óra Irodahelyiség bérleti díja Ft/m 2 /hó Reklám díj Ft/hó/m ,7 Büfé bérleti díja ,1 Futballpálya Sportrendezvényre bérleti díj óra/pálya Bérleti díj egyéb nap/pálya ,1 Rendezvénnyel összefüggő díj ,1 (előkészület, összeszerelés) Teniszpálya - Felnőtt éves bérlet ,8 - Felnőtt 10 óra időtartamra ,9 - Felnőtt 30 óra időtartamra ,2 - Diák ,0 - Nyugdíjas ,2 2 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - 3 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - 4 személy esetén Ft/fő/óra Törölni javasoljuk - Pályadíj Ft/óra (létszámtól függetl.) Szentesi Egyesületek teniszversenyeire, tenisztanfolyamaira pálya igénybevétele * Ft/óra Mobil lelátó kölcsönzési díja Egy mobil lelátó elem Ft/nap ,0 Egy lépcsőelem Ft/nap ,0 Sportszálló Ft/hó ** - bérleti díj (üzemeltetési megáll.) ,0 * Teniszversenyt, tenisztanfolyamot csak az üzemeltetővel kötött érvényes szerződéssel lehet szervezni. ** Januártól-májusig és december hónapokban ,- Ft/hó júniustól-novemberig ,- Ft/hó

11 A SPORTCSARNOK TEREMBÉRLETI DÍJAI 2006/2005. Megnevezés évre év javasolt jav. emelés megáll. díj Fénymásolás díja ,3 Iskola (testnevelési óra) Egész pálya Ft/óra Háromnegyed pálya Ft/óra Fél pálya Ft/óra Negyed pálya Ft/óra Egyesületek, diáksport kedvezményes csarnokhasználati díja Egész pálya Ft/óra ,4 Háromnegyed pálya Ft/óra ,1 Fél pálya Ft/óra ,0 Negyed pálya Ft/óra ,2 Sportrendezvények céljára Egész pálya Ft/óra ,6 Háromnegyed pálya Ft/óra ,8 Fél pálya Ft/óra ,1 Negyed pálya Ft/óra ,7 Nemzetközi felnőtt és országos felnőtt bajnokság Egész pálya Ft/óra ,0 Háromnegyed pálya Ft/óra ,8 Fél pálya Ft/óra ,5 Negyed pálya Ft/óra ,6 Egyéb (kiállítás, vásár, koncert, nagygyűlés stb.) Egész pálya Ft/óra ,0 Háromnegyed pálya Ft/óra ,6 Fél pálya Ft/óra ,0 Negyed pálya Ft/óra ,4 Előcsarnok és karzat Ft/óra Mérkőzési jegy Mérkőzési bérlet (éves) Színpad kölcsönzése ,0 Székek kölcsönzése Ft/db ,8 Italautomata - rezsiköltség átalány (Ft/hó/db) ,9 Büfé bérleti díja (Ft/hó) ,6 Kondicionáló terem (Ft/hó) ,0 Reklám díj Ft/hó/m ,7 Az előkészületek és utómunkálatok idejére a bérleti díj összege az alapdíj 60. A szentesi csoportok kulturális rendezvényei, ha belépődíj nélküliek, valamint az iskolák egyéb rendezvényei 40%-os kedvezményben részesülnek! A palánkos és a PVC létesítést igénylő rendezvények esetén az ezekkel kapcsolatos költség az igénybevevőt terheli. A 3/2005. (X.27.)GYISB/PÜB határozat alapján felhatalmazást kapott a GYISB, hogy határozza meg azokat az országos jelentőségű rendezvényeket, amelyekre kiterjed a terembérleti díj 70%-os kedvezménye.

12 5.) MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Tóth József Színházterem Terem Ft/nap ,1 Terem fűtési idényben Ft/nap ,4 Előcsarnok Ft/nap többnapos vásár Ft/nap Előtér Ft/nap Művelődési és Ifjúsági Ház Pódiumterem Ft/nap ,4 Pódiumterem félnap ,1 Pódiumterem Ft/óra ,1 Bál Ft/nap ,1 Előadóterem Ft/óra ,2 Klub II. Ft/óra ,6 Klub I. Ft/óra ,9 Szakkör Ft/óra ,1 Szakkör tanfolyam esetén Ft/óra ,3 Nagy játékterem nap ,0 Nagy játékterem Ft/óra ,1 Ifjúsági Park Ft/nap ,0 Móricz Zsigmond Művelődési Ház Nagyterem Ft/nap ,9 Nagyterem fűtési idényben, 9,1 lakodalom, bál Ft/nap Nagyterem Ft/óra ,3 Klub I. Ft/óra ,2 Ismeretterjesztő Ft/óra ,1 Mobil színpad - komplett dobogóval egy napra ,7 + további napok Ft/nap ,6 - sátorszerkezete ponyvával egy napra ,6 + további napok Ft/nap ,6 Dobogó kölcsönzés Ft/nap ,8 Hangtechnika kölcs. nagy telj. +24 csat. keverő egy napra ,5 + további napokra Ft/nap ,1 Hangtechnika kölcs. Közepes telj. +12 csat. keverő egy napra ,0 + további napokra Ft/nap ,0 Kis telj. Hangtechnika Ft/nap ,4 Mikrofon Ft/db/nap ,4 Fénytechnika kölcsönzése Ft/nap ,9 + további napokra Ft/nap ,3 Egyéb eszközkölcsönzés Asztal típustól függetl. Ft/db/nap ,0

13 Fából készült összecsukható szék Ft/db/nap ,0 Műanyag karosszék Ft/db/nap ,0 Kárpitozott szék Ft/db/nap ,6 Kiállítási paraván Ft/db/nap ,7 Mikrobusz igénybevétel Ft/km Galéria belépő ,0 Mozi belépő Ft/db ,2 - diák (iskoláknak) kedvezményes hétfő, csütörtök Az önkormányzati intézmények esetében a évi megállapított díj marad érvényben 6.) VÁROSI KÖNYVTÁR KHT. Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jóv. emelés Beiratkozási díj ,4 Ingyenes a 16 éven aluliaknak és 70 éven felülieknek. Kedvezmények: 50%-os kedvezmény a 16 éven felüli nappali tagozatos diákok számára (törvény szerint). Könyvek előjegyzése (postai árváltozástól függően) Dokumentum elvesztése Eredeti dokumentum beszerzése vagy a fénymásolás és köttetés költsége. Könyvtárközi kölcsönzés A kölcsönző könyvtár által megszabott összeg + postaktg. (100,- Ft a postai árváltozástól függően) Nyomtatás ,0 Nyomtatás, színes ,0 Fénymásolás A gép bérbeadója határozza meg. - A/4-es egyoldalas A/4-as egyoldalas ,0 - A/3-es kétoldalas ,0 - A/3-as kétoldalas ,3 Fax küldése - Szentesen 1 oldal ,1 - további oldal ,3 - Távolsági 1 oldal ,0 - további oldal ,1 Spirálozás oldalig ,1-51 oldalanként Terembérlet Ft/óra ,0 Internet Ft/óra - Beiratkozott olvasó ,2 - Nem könyvtári tag ,0

14 7.) VÁROSI GYERMEKKÖNYVTÁR Megnevezés évre megáll. díj év javasolt 2006/2005. jav. emelés Beiratkozási díj ,4 Ingyenes a 16 éves aluliaknak és a 70 éven felülieknek. Kedvezmények 50%-os kedvezmény a 16 éven felüli nappali tagozatos diákok számára (törvény szerint). Dokumentum elvesztése Eredeti dokumentum vagy másolás köttetés költsége Könyvtárközi kölcsönzés A kölcsönző könyvtár által megszabott összeg + postaköltség (100,-- Ft a postai árváltozástól függően) *Nyomtatás tintasugaras Ft/oldal *Nyomtatás lézer Ft/oldal ,0 Fénymásolás A/4-es egyoldalas A/3-as egyoldalas A/4-es kétoldalas A/3-as kétoldalas * Csak fekete-fehér

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2007. február 1-i ülésére Tárgy: Javaslat Gödöllő város 2007. évi költségvetésére Előterjesztő: Dr. Gémesi György polgármester

Részletesebben

- a Közgyűléshez. az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok 2008. évi üzleti tervének módosítására

- a Közgyűléshez. az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok 2008. évi üzleti tervének módosítására NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS ÜZEMELTETÉSI IRODA 441 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-524, (42) 524-54; Fax: (42) 524-541 E-mail: nyhvagyo@nyirhalo.hu

Részletesebben

Önkormányzati Rendeletek Tára

Önkormányzati Rendeletek Tára Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (VIII.02.) önkormányzati rendelete 1 a gyermekvédelem Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 17/2013.(VIII.02.)

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Ellátó és Szolgáltató Szervezet. Önköltség számítás szabályzat

Polgármesteri Hivatal Ellátó és Szolgáltató Szervezet. Önköltség számítás szabályzat Polgármesteri Hivatal Ellátó és Szolgáltató Szervezet Önköltség számítás szabályzat 1 Bevezetés A Számviteli Politika keretében a Polgármesteri Hivatal Ellátó és Szolgáltató Szervezetnek el kell készíteni

Részletesebben

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2012.novemberében

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2012.novemberében Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Irodáján 2012.novemberében Szentes Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012.

Részletesebben

Előterjesztés. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. november 28-i ülésére Szentes város 2009. évi költségvetési koncepciójáról

Előterjesztés. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. november 28-i ülésére Szentes város 2009. évi költségvetési koncepciójáról Szentes Város Önkormányzata SZENTES VÁROS 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA KÉSZÜLT: 2008. NOVEMBER HÓNAPBAN 2 SZENTES VÁROS POLGÁRMESTERE Előterjesztés Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Szentgotthárd város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010.

Szentgotthárd város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010. Szentgotthárd város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010. 1 Tartalomjegyzék 1. Szentgotthárd szociális ellátórendszerének megvalósult fejlesztései, eredményei a 2008-as koncepció

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND VÁROSI KÖNYVTÁR. Könyvtárhasználati szabályzat

MÓRICZ ZSIGMOND VÁROSI KÖNYVTÁR. Könyvtárhasználati szabályzat A Szervezeti és Működési Szabályzat 2. sz. melléklete MÓRICZ ZSIGMOND VÁROSI KÖNYVTÁR Könyvtárhasználati szabályzat 2014. 2 BEVEZETŐ A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár települési ellátást végző nyilvános

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. február 15-én (kedd) 17 órakor

M E G H Í V Ó. 2011. február 15-én (kedd) 17 órakor Albertirsa Város Polgármesterétől 2730 Albertirsa, Irsay K. u. 2. M E G H Í V Ó Albertirsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 15-én (kedd) 17 órakor tartja rendkívüli ülését, melyre ezúton

Részletesebben

Pásztó Város Önkormányzata. 2009. évi költségvetésének tervezetére. I. forduló

Pásztó Város Önkormányzata. 2009. évi költségvetésének tervezetére. I. forduló PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-9/2009. Javaslat Pásztó Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének tervezetére

Részletesebben

G lt.9. szám ú előterjesztés

G lt.9. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere G lt.9. szám ú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 17-én 14.00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Megállapodás közös önkormányzati hivatal alakítására és fenntartására Előadó: Dr. Gál László jegyző

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Megállapodás közös önkormányzati hivatal alakítására és fenntartására Előadó: Dr. Gál László jegyző Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2012. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. december 17-én (hétfőn) 17,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

JELENTÉS A Képviselő-testület 2008. október 30-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról

JELENTÉS A Képviselő-testület 2008. október 30-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról JELENTÉS A Képviselő-testület 2008. október 30-i ülésére A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról Képviselő-testület 192/2007. (VI. 26.) KT számú határozat (Határidő: 2008.09.30) Tárgy: Endrődi Vásártér

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. dr. Kékes Ferenc, a közgyűlés elnöke

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. dr. Kékes Ferenc, a közgyűlés elnöke E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 186-16/2005. MELLÉKLETEK: 27 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének /2005. ( ) Kgy. rendelete

Részletesebben

Bevezetés. Jogszabályi környezet: A szabályzat hatálya. Az önköltség számítási szabályzat célja, hogy. Az önköltségszámítás tárgya:

Bevezetés. Jogszabályi környezet: A szabályzat hatálya. Az önköltség számítási szabályzat célja, hogy. Az önköltségszámítás tárgya: Bevezetés A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény, valamint az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet előírása

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918

PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-146/ 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE IGAZSÁGÜGYI MINISZTER Ikt. szám: 7134-4/2015/JISZOC A 2011. évi CXII. törvény 27. (5)-(7) bekezdései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2015. január 28-án. ELŐTERJESZTÉS a Kormány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 30.-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 30.-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztő : Készítette: Tárgyalta: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. április 30.-án tartandó ülésére Beszámoló Polgár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről Tóth

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata 3/2007. (III. 12.) számú rendeletének részletes indokolása

Paks Város Önkormányzata 3/2007. (III. 12.) számú rendeletének részletes indokolása Paks Város Önkormányzata 3/2007. (III. 12.) számú rendeletének részletes indokolása Paks Város Önkormányzata 2007. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának rendjéről I. AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK

Részletesebben

BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó

BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A képviselő-testület 2014. április 24-i ülésén hozott döntések: 136/2014. Kth. Munkaterv módosítása és Napirend elfogadása

A képviselő-testület 2014. április 24-i ülésén hozott döntések: 136/2014. Kth. Munkaterv módosítása és Napirend elfogadása A képviselő-testület 2014. április 24-i ülésén hozott döntések: 136/2014. Kth. Munkaterv módosítása és Napirend elfogadása 137/2014. Kth. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete ezen előterjesztés melléklete

Részletesebben

Művészetek Háza. Pilisvörösvár

Művészetek Háza. Pilisvörösvár Szervezeti és Működési Szabályzat Művészetek Háza - Kulturális Központ és Városi Könyvtár, Pilisvörösvár Pilisvörösvár, 2014. április 1. 1. Tartalomjegyzék: I. Bevezető II. SZMSZ alapjául szolgálójogszabályok

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. 2012. ÉV. Szeged, 2013. február 18. Károlyfalvi Zsolt ügyvezető igazgató

ÉVES BESZÁMOLÓ SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. 2012. ÉV. Szeged, 2013. február 18. Károlyfalvi Zsolt ügyvezető igazgató ÉVES BESZÁMOLÓ SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK KFT. 2012. ÉV Szeged, 2013. február 18. Károlyfalvi Zsolt ügyvezető igazgató I. ÖSSZEFOGLALÓ A 2012. ÉV ÉVES BESZÁMOLÓJÁRÓL Társaság neve: Szegedi Sport és Fürdők

Részletesebben

2014. évi költségvetéséről

2014. évi költségvetéséről Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (I.28.) önkormányzati rendelete 2014. évi költségvetéséről Ajka város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a Magyarország

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (V.12.) számú rendelete a szociális ellátásokról, és a lakbértámogatás helyi szabályairól

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (V.12.) számú rendelete a szociális ellátásokról, és a lakbértámogatás helyi szabályairól MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (V.12.) számú rendelete a szociális ellátásokról, és a lakbértámogatás helyi szabályairól (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 36/2003. (IX.9.)

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 10/2008.(IV.30.) KR. számú rendelete

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 10/2008.(IV.30.) KR. számú rendelete Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 10/2008(IV30) KR számú rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet könyvtárhasználati és szolgáltatási szabályzatáról, valamint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Tard Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetése

JEGYZŐKÖNYV. 1. Tard Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetése JEGYZŐKÖNYV Száma:./2014 Készült: Tard Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. március 5.-én 17,30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. 56/556-010 MEGHÍVÓ FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL TESTÜLETE 2014. JÚNIUS 19-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN- 15 ÓRAKOR ÜLÉST TART, Melyre tisztelettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 15-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 15-i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 47-154/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010.

Részletesebben