MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ"

Átírás

1 MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ Csak olyat adj el, amit értesz! A PROGRAM CÉLJA A Minősített Befektetési Tanácsadó képzés célja banki és egyéb befektetési termékek értékesítését végző szakemberek képzése. A program a befektetési termékek és azok gazdasági, szabályozói és adójogi környezetének megismerését teszi lehetővé. Ez a tudás az értékesítésben részt vevők számára oly kritikus ügyfél-elégedettség növelésének, valamint az ügyfél-akvizíció és -megtartás sikerének alapja.

2 KINEK AJÁNLJUK, TÉMAKÖRÖK KINEK AJÁNLJUK? A Minősített Befektetési Tanácsadó képzést azoknak ajánljuk, akik - pénzügyi, befektetési termék tanácsadásával vagy értékesítésével foglalkoznak (banki ügyintézőknek, pénztárosoknak, értékesítőknek, tanácsadóknak, ügyfélszolgálati munkatársaknak, hitelügyintézőknek, biztosítási ügynököknek, biztosítási alkuszoknak, befektetési vagy pénzügyi tanácsadóknak), - munkájuk során kapcsolatba kerülnek ezekkel a termékekkel, és szeretnék azok tulajdonságait és piacait jobban megismerni, - az Európai Pénzügyi Tanácsadó vagy a Pénzügyi Tervező képzéseket szeretnék elvégezni, mivel ezekhez a Minősített Befektetési Tanácsadó vizsga megléte szükséges. A képzést sikeresen elvégzők bekerülnek a Pénzügyi Tervezők Szakmai Tanácsa (PTSZT) honlapján ( hu) nyilvánosan hozzáférhető regiszterbe. A végzettek részére a PTSZT továbbá egy sorszámozott, névre szóló plasztikkártyát bocsát ki (l. balra), mely a regiszterrel összhangban azonosítja a képesített szakem bereket. TÉMAKÖRÖK A képzés során az alábbi témakörökkel foglalkozunk: 1. modul: Gazdasági alapismeretek Általánosan áttekintjük az alapvető gazdasági folyamatokat és mutatószámokat, valamint a különböző piacokat, így a pénz- és tőkepiacot és a munkaerőpiacot. A cél, hogy megtanuljuk értelmezni a hétköznapokban gyakran előforduló gazdasági alapfogalmakat és azok közötti összefüggéseket, úgy mint a GDP fogalmát, Betekintést nyújtunk a monetáris és - mint kitérünk a gazdasági növekedés tényezőire és a globalizáció folyamatára. Végül bemutatjuk és elemezzük a magyar gazdaság aktuális helyzetét és kilátásait. 2. modul: Pénzügyi számítások A pénzügyi számítások témakör a pénzügyi életben használatos alapvető számítási eljárások és a mögötte meghúzódó összefüggések bemutatására koncentrál. Tárgyaljuk a kamatés hozamszámítás alapjait, különböző pénzügyi termékek pénzáramlásának meghatározását, és azok értékelését (jelenérték-számítás), valamint a befektetések értékeléséhez szükséges jövedelmezőségi számítások eszköztárát. Az elsajátított eszköztár felhasználásával különböző befektetési lehetőségek jövedelmezőségi összehasonlítására alkalmas, a gyakorlatban is jól használható szemléltetési eszközöket mutatunk be.

3 TÉMAKÖRÖK 3. modul: Hiteltermékek, hitelpiacok A modul keretében bemutatjuk a legfontosabb lakossági célú hiteltermékeket, illetve azok kezelésével és felhasználásával kapcsolatos alapvető banki eljárásokat. Részletesen tárgyaljuk a különböző hitelkonstrukciókat, hitelfedezeteket, speciális hiteltermékeket és konstrukciókat (pl. befektetési termékkel kombinált hitelek, lakástakarék-pénztárak), illetve a hitelezés folyamatát banki és ügyfél szemszögből, a hitelbírálat folyamatát, valamint a hitelek árazási mechanizmusát. Külön kitérünk a devizahitelek témakörére és a lízingügyletekre, valamint a betét-elhelyezéssel és számlavezetéssel kapcsolatos alapvető ismeretekre. 4. modul: Kötvények, kötvénypiacok A modul keretében ismertetjük a kötvény fogalmát, típusait, a kötvények piacát, kibocsátási mechanizmusát és kereskedelmét, illetve kitérünk a különböző kötvényindexekre és a magyar kötvénypiaci konvenciókra. A gyakorlati kérdéseken túl részletesen bemutatjuk a kötvények pénzáramlásának meghatározását, és az árazási mechanizmus működését. Külön kitérünk annak elemzésére, hogy a kötvény, mint befektetési eszköz milyen előnyöket és kockázatokat jelent a különböző típusú befektetők számára. 5. modul: Részvények, részvénypiacok A modul keretében ismertetjük a részvény fogalmát, különböző fajtáit és a részvénypiacok működésének sajátosságait, melyen belül külön is kitérünk a hazai és külföldi tőzsdei kereskedési konvenciókra, megbízásokra. Bemutatjuk a részvények értékelési lehetőségeit, a részvényértékelési módszertanokat (technikai, fundamentális elemzés, piaci mutatókon alapuló értékelés), azok előnyeit, hátrányait és alkalmazhatóságukat, illetve kapcsolatukat a piaci részvényárak alakulásával. Külön kitérünk annak elemzésére, hogy a részvény, mint befektetési eszköz milyen előnyöket és kockázatokat jelent a különböző típusú befektetők számára. 6. modul: Származtatott termékek A modul keretében ismertetjük az alapvető származtatott termékek, mint határidős termékek és opciók fogalmát, azok alkalmazási lehetőségét, és a tőzsdei és tőzsdén kívüli piacok működését, konvencióit, sajátosságait. Külön kitérünk azon befektetési termékek ismertetésére, melyek valamilyen módon származtatott terméket tartalmaznak (strukturált termékek), azok kockázati sajátosságaira és értékelési lehetőségükre. A modul keretében betekintést nyújtunk a származtatott termékek, mint befektetési eszközök alkalmazhatóságára. 7. modul: A befektetési alapok piaca A modul keretében ismertetjük a befektetési alapok és befektetési jegyek fogalmát és piacát. Bemutatjuk az alapok különböző fajtáit, az alapok működési kereteit, jogszabályi és etikai környezetüket. Betekintést nyújtunk az alapok teljesítményértékelési normáiba, a befektetési jegyek kockázataiba, és értékeljük, hogy az egyes típusú befektetési jegyek milyen típusú befektetőknek ajánlottak.

4 TÉMAKÖRÖK 8. modul: Nyugdíjrendszer A modul során áttekintjük a hazai - ai és munkaerő-piaci közegét, valamint az időskori jövedelembiztonság megteremtésének eszközeit. Ismertetjük a különböző nyugdíjrendszereket, valamint a nyugdíjreform céljait. 9. modul: Életbiztosítások A megtakarítások egyik népszerű formája az életbiztosítás. A modul keretében bemutatjuk az egyéni kockázatkezelési megoldásokat, a biztosítható kockázatok körét, az életbiztosítás megkötésének lépéseit, a kockázatvetületeit. felmérés és a szerződés jogi Ismertetjük az életbiztosítási termékek fajtáit, röviden kitérünk a kiegészítő biztosításokra, és bemutatjuk, hogy az életbiztosítás, mint befektetési eszköz hogyan alkalmazható, milyen előnyei és hátrányai vannak és melyek a kockázatai. 10. modul: Jog és szabályozás a tőkepiacon Ez a modul a korábban megismert pénzügyi piacok és termékek jogi és szabályozási vetületét tárgyalja. Ismerteti a különböző jogforrásokat, a pénzügyi közvetítő intézményrendszer jogrendszerét, a pénz- és tőkepiacok szabályozását, valamint a felügyelő szervek szabályozását és működését. 11. modul: A befektetési tanácsadás jogi vonzatai A modul keretében részletesen tárgyaljuk a befektetési tanácsadás fogalmát és jogi szabályozását, mely során részletesen bemutatjuk a MiFID vonatkozó előírásait és annak hazai jogkörnyezetbe és gyakorlatba implementált előírásait. Külön kitérünk a témához kapcsolódó gyakorlati problémákra és kihívásokra, a szempontokra. 12. modul: A befektetések adózása Ez a modul a korábban megismert befektetési termékek adózási vonzatát ismerteti részleteiben és aktuálisan. A befektetési termékek adózási vonzata mellett a jogi személyekre vonatkozó adószabályokat is áttekintjük, így az intézményi befektetőkre vonatkozó adózási szabályokat, valamint a külföldi befektetésekre érvényes nemzetközi egyezményeket is. 13. modul: Szintetizálás, befektetési szimuláció A szintetizáló modul célja a megszerzett ismeretek gyakorlati közegbe ültetése. A modul keretében a hallgatók befektetési tanácsadási esettanulmányokat dolgoznak fel oktatók vezetésével és szituációs gyakorlatok keretében. A különböző lehetséges megoldásokat a hallgatók az oktatóval közösen értékelik és elemzik. A modult egy minta vizsgasor közös megoldása zárja.

5 TÉMAKÖRÖK OKTATÓK A képzés időtartama 13,5 nap. A teljes program így egy szemeszter (három hónap) alatt teljesíthető. A képzést minden év őszi és tavaszi félévében hirdetjük meg. A következő táblázat az egyes modulok időtartamát mutatja: Modul Gazdasági alapismeretek Pénzügyi számítások Hiteltermékek, hitelpiacok Kötvények, kötvénypiacok Részvények, részvénypiacok Származtatott termékek A befektetési alapok piaca Nyugdíjrendszer Életbiztosítások Jog és szabályozás a tőkepiacon A befektetési tanácsadás jogi vonzatai A befektetések adózása Szintetizálás, befektetési szimuláció Összesen Idő 1,5 nap 1,5 nap 0,5 nap 13,5 nap Berendi Judit (Bankárképző) Borza Gábor (Budapesti Corvinus Egyetem, BCE) Czachesz Gábor (OTP Alapkezelő Zrt.) Farkas Miklós (BAMOSZ) Farkas Yvette (Erste Befektetési Zrt.) Herczog Péter (Concorde Alapkezelő Zrt.) Juhász István (Károly Róbert Főiskola) Major Klára (ELTE) Marczi Erika (BCE) Matits Ágnes (BCE) Michaletzky Márton (BCE) Oravecz Beatrix (BCE) Szabó Dániel (GMFT Ügyvédi Iroda) Vidovics-Dancs Ágnes (BCE)

6 MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ JELENTKEZÉSI LAP A jelentkező adatai Online jelentkezés: Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: Levelezési cím: Ir. szám: Telefon: Munkahely neve: Munkahely címe: Munkakör (beosztás): Iskolai végzettség: Oktatási intézmény neve: Honnan értesült az MBT-ről? (Kérjük, húzza alá!) internet / hírlevél / munkahely / brosúra / ismerős / egyéb Hozzájárul, hogy a jövőben képzéseinkkel, rendezvényeinkkel kapcsolatban információkat és hírlevelet küldjünk az címére? (Kérjük, húzza alá!) igen / nem Dátum: A jelentkező aláírása: Finanszírozó intézmény adatai (ha a számlázási cím eltér a jelentkezőétől) Finanszírozó neve: Finanszírozó címe: Finanszírozó levelezési címe (amennyiben a fentivel nem megegyező): Ir. szám: Finanszírozó adószáma: Költségtérítés mértéke: % Kapcsolattartó neve: Telefon: Dátum: Fénymásolt példányt is elfogadunk. Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Tel: Fax: bankarkepzo@bankarkepzo.hu Bankszámlaszám: MKB A program nyilvántartásba vételi száma: E /2014/B004 Az intézmény felnőttképzési engedélyszáma: E /2014 Nyilvántartási szám: Fizetési feltételek is jelenti. A tanfolyam díját a kiállított számla alapján, a számlán feltüntetett határidőre, a tanfolyamot megelőzően rendezni fogjuk a Bankárképző bankszámlájára történő átutalással Lemondási feltételek A tanfolyamon történő részvétel lemondását kizárólag írásban fogadja el a Bankárképző, a tanfolyamot megelőző legkésőbb 15. napig. A tanfolyamot 8-14 nappal megelőzően történő lemondás esetén a tanfolyam részvételi díjának 50%-a adminisztrációs díjként kiszámlázásra kerül. A tanfolyamot megelőző 7. napon, vagy ezt követően történő lemondás esetén, illetve lemondás hiányában a teljes tanfolyami díj kiszámlázásra kerül. A tanfolyam időpontja előtt írásban a tvevő más személlyel helyettesíthető.

7 A KÉPZÉS DÍJA A BANKÁRKÉPZŐ A tandíj Ft + Áfa, amely magában foglalja - az oktatást, - az előadások és kiegészítő anyagok nyomtatott változatát. Az oktatási anyagot a résztvevők nyomtatott formában kapják kézhez, elektronikus formában nem elérhető. Záróvizsga díja: Ft + Áfa Pótvizsga díja: Ft + Áfa KEDVEZMÉNYEK A képzési díjból - 30% kedvezményt nyújtunk végzett és jelenlegi BADI hallgatóinknak, - 20% kedvezményt nyújtunk sikeresen végzett VAP és FEBI hallgatóinknak. Az aktuális díjakat és kedvezményeket A díjak változtatásának jogát fenntartjuk. keresse honlapunkon! A Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt., Közép-Kelet-Európa első bankárképző intézménye 1988-ban jött létre. OKTATÁS Az intézmény közel 30 éves fennállása során több mint hallgatót oktatott, köztük a hazai bankszakma több elismert képviselőjét is. Folyaa speciális, bankszakmai tanfolyamok mellett hazai és nemzetközileg akkreditált szakképesítést nyújtó és diplomát adó programok találhatók. TANÁCSADÁS Az oktatási tevékenység mellett a Bankárképző Magyarország vezető banki tanácsadója, mely specializáltan üzleti, kockázatkezelési megoldásokat nyújt ügyfelei számára. ELÉRHETŐSÉGEK INFORMÁCIÓS VONAL HONLAP TÉMAVEZETŐ Tóth Csilla cstoth@bankarkepzo.hu ÜGYFÉLKAPCSOLATI MENEDZSER Tamás Erika etamas@bankarkepzo.hu

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MEGÚJULT TEMATIKA Csak olyat adj el, amit értesz! MINDEN, AMIT EGY BEFEKTETÉSI SZAKEMBERNEK, TANÁCSADÓNAK IS- MERNIE KELL! A megújult képzés az aktuális piaci ismeretekre

Részletesebben

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ Csak olyat adj el, amit értesz! MINDEN, AMIT EGY BEFEKTETÉSI SZAKEMBERNEK, TANÁCSADÓNAK ISMERNIE KELL! A megújult képzés az aktuális piaci ismeretekre koncentrálva került

Részletesebben

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ

MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINŐSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ CSAK OLYAT ADJ EL, AMIT ÉRTESZ! MINÓSÍTETT BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓ MINTA BARNABÁS OKLEVÉL SORSZÁMA 123456 A PROGRAM CÉLJA A Minősített Befektetési Tanácsadó képzés célja

Részletesebben

EURÓPAI PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ

EURÓPAI PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ EURÓPAI PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ e ezők szakmai EUROPEAN FINANCIAL ADVISOR EURÓPAI PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ MINTA BARNABÁS oklevél sorszáma: 00012345 A Bankárképző oktatási programja a minőségi pénzügyi szolgáltatásért.

Részletesebben

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja VAP VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja A Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők

Részletesebben

KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS

KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS KÉPESÍTETT KOCKÁZATKEZELŐ KÉPZÉS www.bankarkepzo.hu A tanfolyam célja, hogy stabil hitelintézeti kockázatkezelői alaptudást adjon; átfogóan, egységes szerkezetben mutassa be a kockázatkezelés, kockázatelemzés

Részletesebben

FEBI OKJ 55 343 02 SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS

FEBI OKJ 55 343 02 SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ bizonyítványát, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség Tanúsítványát egy programon belül!»

Részletesebben

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFÁT! a díj bruttó 356.250 Ft

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFÁT! a díj bruttó 356.250 Ft BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFÁT! a díj bruttó 356.250 Ft A BADI Magyarország egyetlen másoddiplomát nyújtó bankszakmai képzése, amely

Részletesebben

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja VAP VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja A Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők

Részletesebben

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM. Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFA EGY RÉSZÉT!

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM. Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFA EGY RÉSZÉT! CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM Törvényi változás miatt áfás lett a program, de MI ÁTVÁLLALJUK AZ ÁFA EGY RÉSZÉT! Felkészítő tanfolyam és vizsga A CEFA Befektetés-elemzői Program a European

Részletesebben

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA

VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAP II. A BANKÁRKÉPZŐ BEFEKTETÉSKEZELŐI OKTATÁSI PROGRAMJA VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A VAP II. program az EFFAS-CIIA programon belül koncentrált szakmai ismereteket nyújt program. A VAP II. a VAP I. programot

Részletesebben

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM Felkészítő tanfolyam és vizsga www.effas.hu A CEFA Befektetés-elemzői Program a European Federation for Financial Analysts Societies (EFFAS, www.effas.net)

Részletesebben

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Miért válassza Ön is a BADI-t?

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Miért válassza Ön is a BADI-t? BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM A BADI Magyarország egyetlen másoddiplomát nyújtó bankszakmai képzése, amely a Bankárképző és a Budapesti Corvinus Egyetem közös programja Miért válassza Ön is a BADI-t? korszerű,

Részletesebben

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők IFRS SZERINTI BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL (2 NAP) ÚJ ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A KÉPZÉS OKTATÁSI ANYAGAIT A RÉSZTVEVŐK A BANKÁRKÉPZŐ ONLINE OKTATÁSI FELÜLETÉN IS ELÉRHETIK! A KÉPZÉS CÉLJA

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM Felkészítő tanfolyam és vizsga www.effas.hu A CEFA Befektetés-elemzői Program a European Federation for Financial Analysts

Részletesebben

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja

A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja VAP VAGYON, ALAP, PORTFÓLIÓ A Bankárképző és a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége közös oktatási programja A Vagyon, Alap, Portfólió (VAP) a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség Tanúsítványát

Részletesebben

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP Szerezze meg a Bankárképzőnél az OKJ szakképesítést, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM

CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM CEFA (EFFAS) CIIA BEFEKTETÉS-ELEMZŐI PROGRAM Felkészítő tanfolyam és vizsga www.effas.hu A CEFA Befektetés-elemzői Program a European Federation for Financial Analysts Societies (EFFAS, www.effas.net)

Részletesebben

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Miért válassza Ön is a BADI-t?

BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM. Miért válassza Ön is a BADI-t? BADI BANKMENEDZSMENT PROGRAM A BADI Magyarország egyetlen másoddiplomát nyújtó bankszakmai képzése, amely a Bankárképző és a Budapesti Corvinus Egyetem közös programja Miért válassza Ön is a BADI-t? korszerű,

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 Szerezze meg a Bankárképző emelt szintű OKJ szakképesítését, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

2015 ŐSZI PROGRAMJAINK

2015 ŐSZI PROGRAMJAINK 2015 ŐSZI PROGRAMJAINK SZEMÉLYRE SZABOTTAN A programfüzetben megtalálható összes rövid szakmai képzés megrendelhető hitelintézetek, vállalatok részére, személyre szabott formában. ELŐJELENTKEZÉSI KEDVEZMÉNY

Részletesebben

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP

FEBI FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP T FEBI SZAKKÉPESÍTETT BANKREFERENS KÉPZÉS OKJ 55 343 02 FEBI KLASSZIK FEBI INTENZÍV 18 HÓNAP 12 HÓNAP Szerezze meg a Bankárképzőnél az OKJ szakképesítést, az Europass bizonyítványkiegészítőt és a Bankszövetség

Részletesebben

KÉPESÍTETT BANKI IFRS 9 SZAKÉRTŐ

KÉPESÍTETT BANKI IFRS 9 SZAKÉRTŐ KÉPESÍTETT BANKI IFRS 9 SZAKÉRTŐ KÉPZÉS (3 NAP) ÚJ ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A KÉPZÉS OKTATÁSI ANYAGAIT A RÉSZTVEVŐK A BANKÁRKÉPZŐ ONLINE OKTATÁSI FELÜLETÉN IS ELÉRHETIK! A KÉPZÉS CÉLJA A pénzügyi instrumentumok

Részletesebben

BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév. Környezetirányítási rendszer. Energiagazdálkodási irányítási rendszer

BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév. Környezetirányítási rendszer. Energiagazdálkodási irányítási rendszer BUREAU VERITAS MAGYARORSZÁG KFT. TANFOLYAMI KÍNÁLATA 2013. II. negyedév Tanfolyam megnevezése ISO 9001 belső auditor, AKKREDITÁLT, PL-5716 ISO 9001 vezető auditor, A magyar környezetvédelmi jog alapjai

Részletesebben

BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS A GYAKORLATBAN SZIMULÁCIÓ (2 NAP) KINEK AJÁNLJUK? A TANFOLYAM CÉLJA MIKOR, HOL, MENNYIÉRT?

BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS A GYAKORLATBAN SZIMULÁCIÓ (2 NAP) KINEK AJÁNLJUK? A TANFOLYAM CÉLJA MIKOR, HOL, MENNYIÉRT? BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS A GYAKORLATBAN SZIMULÁCIÓ (2 NAP) A TANFOLYAM CÉLJA KINEK AJÁNLJUK? hogy az értékpapírokat, befektetési jegyeket értékesítő kollégák - megismerjék a modern portfólió-elmélet alapjait,

Részletesebben

2017 ŐSZI PROGRAMJAINK

2017 ŐSZI PROGRAMJAINK 2017 ŐSZI PROGRAMJAINK Programjainkról részletes ismertetőt talál a honlapon: www.bankarkepzo.hu DIPLOMAPROGRAMOK BEFEKTETÉSI ISMERETEK ONLINE IS VÉGEZHETŐ PROGRAM DIPLOMAPROGRAMOK Posztgraduális Bankmenedzsment

Részletesebben

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA KÉPZÉSÉT.

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA KÉPZÉSÉT. A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA SPORTSZERVEZŐ, -MENEDZSER KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 52 813 01 Szakképesítés szintje: felső középfokú szakképesítés A JELENTKEZÉS

Részletesebben

2017 TAVASZI PROGRAMJAINK

2017 TAVASZI PROGRAMJAINK 2017 TAVASZI PROGRAMJAINK DIPLOMAPROGRAMOK BEFEKTETÉSI ISMERETEK ÚJDONSÁG! ONLINE IS VÉGEZHETŐ PROGRAM DIPLOMAPROGRAMOK Posztgraduális Bankmenedzsment Program (BADI) A Budapesti Corvinus Egyetemmel közös

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól

KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: június 20-tól KONDÍCIÓS LISTA ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2019. június 20-tól SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ 1 SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK

bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK bankárképző TANÁCSADÁS ÉS OKTATÁS 2016 TAVASZI PROGRAMJAINK SZEMÉLYRE SZABOTTAN Valamennyi képzésünk megrendelhető személyre szabottan ( a megrendelő elvárásainak, belső rendszerének, sajátosságainak tematika

Részletesebben

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM Tanulmányi és vizsgaszabályzat Érvényes: 2017 januárjától TARTALOMJEGYZÉK I. TANULMÁNYI SZABÁLYZAT... 3 Jelentkezés, felvétel...

Részletesebben

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Főbb stratégiai célok

Részletesebben

Magiszter Menedzser Kft.

Magiszter Menedzser Kft. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-13 Ütemezés: Változó (órarend szerint) Időtartam: 4 hónap Helyszín: Budapest Tanfolyami napok: kérje az órarendet (06 30 940 8179) Oktatás díja egy összegben:

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től

KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE. Hatályos: május 24-től KONDÍCIÓS LISTA KIEMELT ONLINE ÜGYFELEK RÉSZÉRE Hatályos: 2018. május 24-től SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ TBSZ SZÁMLA ESETÉN SZÁMLANYITÁSI DÍJ BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK

Részletesebben

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján Rendelkezik közbeszerzési végzettséggel és fontos Önnek a szakmai fejlődés? Csak az aktualitások érdeklik, és nem szeretne az általánosságokkal foglalkozni? Nincs ideje elméleti előadásokat hallgatni,

Részletesebben

AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON ÓZON BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Ózon Befektetési Alap (továbbiakban: az

Részletesebben

AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON VISION SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Vision Származtatott Befektetési

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505 Beépített tűzjelző és/vagy tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyama és továbbképzése

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től.

KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE. Hatályos: január 1-től. KONDÍCIÓS LISTA A HOLD ALAPKEZELŐ VAGYONKEZELT ÜGYFELEI RÉSZÉRE Hatályos: 2018. január 1-től. SZÁMLAVEZETÉSI ÉS LETÉTŐRZÉSI DÍJ* MAX. 0,5% BEFEKTETÉSI JEGY MEGBÍZÁSOK* VÉTEL/VISSZAVÁLTÁS MAX. 1% EGYÉB

Részletesebben

2018 TAVASZI PROGRAMJAINK

2018 TAVASZI PROGRAMJAINK 2018 TAVASZI PROGRAMJAINK Programjainkról részletes ismertetőt talál a honlapon: www.bankarkepzo.hu KIEMELT AJÁNLATAINK Európai Pénzügyi Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés A Bankárképző és az idén 160

Részletesebben

2016 ŐSZI PROGRAMJAINK

2016 ŐSZI PROGRAMJAINK 2016 ŐSZI PROGRAMJAINK DIPLOMAPROGRAMOK OKJ-S SZAKKÉPESÍTÉSRE FELKÉSZÍTŐ PROGRAM BEFEKTETÉSI ISMERETEK ÚJDONSÁG! ONLINE IS VÉGEZHETŐ PROGRAM DIPLOMAPROGRAMOK Posztgraduális Bankmenedzsment Program (BADI)

Részletesebben

ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK

ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK ADATVÉDELEM INCIDENSEK ÉS KEZELÉSÜK hatósági vizsgálatok lebonyolítása Dr. Soós Andrea Klára adatvédelmi szakjogász, LLM 2019. október 31. 10:00-12:45 HELYSZÍN EDUTUS Ház Falk1 Rendezvényközpont MAVOR

Részletesebben

A Pénzügyi (hitel) közvetítői vizsga, minden olyan személynek kötelező, akik nem rendelkeznek: szakmai felsőfokú iskolai végzettséggel,

A Pénzügyi (hitel) közvetítői vizsga, minden olyan személynek kötelező, akik nem rendelkeznek: szakmai felsőfokú iskolai végzettséggel, A hitelintézeti törvény módosítása értelmében 2011. január elsejétől csak azok a pénzügyi közvetítők végezhetik tovább tevékenységüket, akik rendelkeznek megfelelő képesítéssel. A Pénzügyi (hitel) közvetítői

Részletesebben

Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz

Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz Egyedi Értékpapír Üzletági Hirdetmény egyes kedvezményes díjtételekről a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzathoz Hatályos: 2014. május 27. napjától OTP Bank Nyrt. Székhelye: 1051 Budapest,

Részletesebben

A tanfolyamot INDÍTJUK!

A tanfolyamot INDÍTJUK! A képzés kezdésének időpontja: 2018. március 28. (szerda) A képzés helyszín(ei): 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12. és/vagy 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. A tanfolyamot INDÍTJUK! ntéző (OKJ 51 344 01;

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ (OKJ 54 344 02 0000 00 00) ADOSZT tagoknak 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: A Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu. 100Tőzsdei AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS. Szakvizsga. felkészítő

Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu. 100Tőzsdei AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS. Szakvizsga. felkészítő Közép-európai Brókerképző Alapítvány www.brokerkepzo.hu AZ ÉRTÉKPAPÍRPIACOK TESTKÖZELBŐL ÓRÁS Szakvizsga 100Tőzsdei felkészítő ÁLTALÁNOS INFO Az értékpapírpiacok testközelből 100 órás tanfolyam Tőzsdei

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde dr. Szalay Rita

A Budapesti Értéktőzsde dr. Szalay Rita A Budapesti Értéktőzsde dr. Szalay Rita 13.04.2011 A Budapesti Értéktőzsde tulajdonosi szerkezete A BÉT tulajdonosai MNB 6,95% KBC Securities 5,19% Concorde 4,17% Österreichische Kontrollbank AG 18,35%

Részletesebben

Közép-Európai Brókerképző Alapítvány Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program EFFAS/CIIA

Közép-Európai Brókerképző Alapítvány Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program EFFAS/CIIA Közép-Európai Brókerképző Alapítvány Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program EFFAS/CIIA Tanulmányi és vizsgaszabályzat 2012. szeptember Nyilvántartási

Részletesebben

AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON VALUE SZÁRMAZTATOTT DEVIZA BEFEKTETÉSI ALAP 2008. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN

TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN PSIDIUM AKKREDITÁCIÓS KÉPZÉS TÁJÉKOZTATÓ PSIDIUM RENDSZERISMERETI KÉPZÉS DÖNTÉSTÁMOGATÓ MÓDSZEREK A HUMÁNERŐFORRÁS MENEDZSMENTBEN OBJEKTIVITÁS ÉS MÉRHETŐSÉG BEVEZETÉSE PAK TÁJÉKOZTATÓ Programjaink célja,

Részletesebben

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére

A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Belépési sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A Alapítvány, társadalmi szervezet, köztestület, közhasznú társaság részére Tanácsadás telefonon, írásban: Telefon: 237-9826, 237-9800/147 Telefax: 237-9821

Részletesebben

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2007. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON ÁZSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Ázsia Részvény Befektetési

Részletesebben

Pénzügyi instrumentumok számvitele

Pénzügyi instrumentumok számvitele Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Budapest Nappali tagozat MESTERSZAK Pénzügyi instrumentumok számvitele Tantárgyi útmutató 2014/2015 tanév tavaszi félév 1 Tantárgy megnevezése:

Részletesebben

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 A legkülönfélébb üzleti területek sorra vezetik be az üzletfejlesztést, amelynek révén biztosítani kívánják a hosszú távú jövedelmezőséget

Részletesebben

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő:

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő: Megfelelési teszt Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és kiegészítő tevékenysége és kiegészítő szolgáltatása keretében történő szerződéskötést,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉS PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTŐ - továbbképző tanfolyam (komplex értékesítési-értékesítői kompetencia-fejlesztő képzési

Részletesebben

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ (OKJ 54 344 02 0000 00 00) 2013. nyár Budapest 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: A Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kovács Erzsébet

Oktatói önéletrajz Dr. Kovács Erzsébet egyetemi tanár Közgazdaságtudományi Kar Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1992-1998 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Aktuárius, szakközgazdász 1973-1978

Részletesebben

2015. képzési naptár

2015. képzési naptár Gyakorlati Szeminárium közigazgatás belső ellenőrei számára február 17. március 24. április 21. május 12. június 2. szeptember 22. október 13. november 24. Belső kontroll rendszerek: megfelelés a jogszabályoknak

Részletesebben

Biztosítási Tanácsadó ( ) képzés

Biztosítási Tanácsadó ( ) képzés Biztosítási Tanácsadó (55 343 01) képzés Iskolarendszeren kívül, tanfolyamfelnőttképzési formában, távoktatásban (péntek-szombat) a konzultációs órák száma összesen 80 óra. A képzés felnőttképzési nyilvántartásbavételi

Részletesebben

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap Féléves jelentés 2016 DIALÓG Octopus Származtatott Befektetési Alap MNB lajstromszám: 1111-395 MNB engedélyszám: EN-III/TTE-339/2010 ISIN kód: HU0000709241 A sorozat ISIN kód: HU0000713375 EUR sorozat

Részletesebben

Féléves jelentés 2015 DIALÓG EURO Származtatott Befektetési Alap Általános adatok:

Féléves jelentés 2015 DIALÓG EURO Származtatott Befektetési Alap Általános adatok: Féléves jelentés 2015 DIALÓG EURO Származtatott Befektetési Alap MNB lajstromszám: 1111-380 MNB engedélyszám: EN-III/TTE-142/2010 ISIN kód: HU0000708714 A Féléves jelentés a kollektív befektetési formákról

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja:

H I R D E T M É N Y. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja: H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja: 2013.01.01. Személyi kölcsön A kölcsön összege: 300.000 Ft - 2.000 000,- Ft A kölcsön futamideje: 12-72 hónap Díjak

Részletesebben

Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában. Jozipovics Tímea osztályvezető

Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában. Jozipovics Tímea osztályvezető Karrierlehetőségek az OTP Bank Nyrt. Dél-dunántúli Régiójában Jozipovics Tímea osztályvezető Toborzás 2 KIEMELT FIGYELEM A MEGFELELŐ SZAKMAI KVALITÁSOKKAL RENDELKEZŐ JELÖLTEK FELKUTATÁSÁSRA, VEZETŐI UTÁNPÓTLÁS

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat teljes címe: Trénerképző, tréner továbbképző tanfolyam: Képzők képzése»train the trainer program«2.) A pályázat kiírója és a képzési program jogtulajdonosa:

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505

KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT 1033 Budapest, Laktanya u. 33. Tel: 06(1)436-1500, BM: 27-500, Fax: 06(1)436-1505 Beépített tűzjelző és/vagy tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő tanfolyama és továbbképzése.

Részletesebben

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ Minősített RID Oktatói képzés Budapest, 2017. 04. 24-05.05. MEGHÍVÓ Időpontja: 2017. április 24 május 5. Maximális létszám: 20 fő Helyszíne: HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület (Budapest, Teréz körút krt.

Részletesebben

Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program CEFA (EFFAS) -CIIA

Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program CEFA (EFFAS) -CIIA Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesülete Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. Befektetés-elemzői program CEFA (EFFAS) -CIIA Tanulmányi és vizsgaszabályzat 2018. szeptember TARTALOMJEGYZÉK I. TANULMÁNYI SZABÁLYZAT...

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Hitelintézeti számvitel

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Hitelintézeti számvitel IV. évfolyam Pénzügyi és számvitel szak Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Hitelintézeti számvitel tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Hitelintézeti

Részletesebben

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási.

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási. VISSZATEKINTÉS A TŐZSDEMÁMOR Lépj be velünk a tőzsde világába! című programso orozat foglalkozásairól A foglalkozáso ok időpontja: 2014. január 28. (kedd), délelőtt 8.00-12.00, 2014. február 12. (szerda),(

Részletesebben

Figyelmeztetés a kockázatokra:

Figyelmeztetés a kockázatokra: A jelen előadáson vagy videóban elhangzottak az előadó magánvéleményét tükrözik. Nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont

Részletesebben

Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Értéktőzsde Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Pénztárak, mint a tőzsdei társaságok tulajdonosai Horváth Zsolt a BÉT vezérigazgatója Gondolkozzunk hosszú távon! A pénztárak természetükből adódóan hosszú távú befektetésekben

Részletesebben

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap

Féléves jelentés DIALÓG Octopus Származtatott Deviza Befektetési Alap Féléves jelentés 2015 DIALÓG Octopus Származtatott Befektetési Alap MNB lajstromszám: 1111-395 MNB engedélyszám: EN-III/TTE-339/2010 ISIN kód: HU0000709241 A sorozat ISIN kód: HU0000713375 EUR sorozat

Részletesebben

AEGON MONEYMAXX EXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON MONEYMAXX EXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MONEYMAXX EXPRESS BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON MoneyMaxx Express Befektetési

Részletesebben

Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak

Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak 2009-ben indult Mit jelez a hosszú név: biztosítási és pénzügyi matematika szak? a mesterszak oktatási programja több tudományterületre épül, multidiszciplináris

Részletesebben

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök:

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök: Vállalkozásfejlesztés MSc szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elsajátított elméleti és módszertani ismeretanyag

Részletesebben

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2015 A továbbképzés célja a folyton változó piaci körülmények között működő gazdálkodó szervezetek sikeres tevékenységéhez szükséges vezetői készségek

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

b) rendelkeznek az OKJ államilag elismert biztosításszakmai szakképesítéssel

b) rendelkeznek az OKJ államilag elismert biztosításszakmai szakképesítéssel A Biztosítási törvény 2008. július 1.-jétol életbe lépett szabályozása értelmében ettol az idoponttól kezdve azon biztosításközvetítok jegyezhetok be, vagy maradhatnak benn a Magyar Nemzeti Bank által

Részletesebben

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei KÉRDİÍV Ügyfél neve:... Számlaszáma (bankszámlaszám vagy értékpapír számlaszám):.......... Adóazonosító jele:........... Állandó lakcím:.. Ügyfél MIFID alapbesorolása: LAKOSSÁGI A Raiffeisen Bank Zrt.

Részletesebben

A BELSŐ ELLENŐRZÉS ALAPJAI A BELSŐ ELLENŐZÉS GYAKORLATA

A BELSŐ ELLENŐRZÉS ALAPJAI A BELSŐ ELLENŐZÉS GYAKORLATA A BELSŐ ELLENŐRZÉS ALAPJAI A BELSŐ ELLENŐZÉS GYAKORLATA 1. A tréning programja 1.1. Megnevezés Belső ellenőrzés alapjai a belső ellenőrzés gyakorlata 1.2. A tréning célja A hatnapos tréning sikeres elvégzésével

Részletesebben

A programsorozat legalább 8 előadásán való igazolt részvétel esetén jogosulttá válik a BEMSZ Szakértői Névjegyzékébe való

A programsorozat legalább 8 előadásán való igazolt részvétel esetén jogosulttá válik a BEMSZ Szakértői Névjegyzékébe való 2016. évi programok: Gyakorlati Szemináriumok programsorozat közigazgatásban dolgozó szakemberek számára A programsorozat legalább 7 előadásán való igazolt részvétel esetén jogosulttá válik a BEMSZ Szakértői

Részletesebben

CIB Partner kedvezmény Magánszemélyek részére

CIB Partner kedvezmény Magánszemélyek részére Hatályos: 2014. január 1-től A kedvezménycsomag igénybevételére azon magánszemélyek jogosultak, akik munkajogviszonyuk vagy egyéb (pl. tagsági) - az Együttműködési megállapodásban megjelölt - jogviszonyuk

Részletesebben

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel Edutus Főiskola 2015 A képzés célja a változó európai feltételekhez igazodó legkorszerűbb ismeretanyag átadása

Részletesebben

Közérthető közbeszerzés Workshop

Közérthető közbeszerzés Workshop Közérthető közbeszerzés Workshop Workshop az új Közbeszerzési törvény alkalmazására való felkészülésre, és a jelenleg hatályos Közbeszerzési törvény alkalmazását érintő kérdések megvitatására. 2011. szeptember

Részletesebben

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS MUNKAÜGYI SZAKREFERENS 340020 GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A programba való bekapcsolódás feltételei: A programba való bekapcsolódáshoz középfokú végzettség szükséges,

Részletesebben

Hasznos ismeretek befektetési szolgáltatási termékek értékesítéséhez

Hasznos ismeretek befektetési szolgáltatási termékek értékesítéséhez Hasznos ismeretek befektetési szolgáltatási termékek értékesítéséhez Készítette: dr. Verle Katalin Takarékbank Zrt. Compliance Osztály 2017. június Hogyan kerüljük el a befektetési tanácsadást? BEFEKTETÉSI

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Február hónapra 2017. február 28. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2016 November hónapra 2016.november 30. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés. 2012. Április QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2012. Április Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2012. Április Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2012. november 27. Határozat száma: 2012/5/37. Hatálybalépés

Részletesebben

A SZAKDOLGOZAT KÖVETELMÉNYEI A SZEXUÁLPSZICHOLÓGIAI SZAKPSZICHOLÓGUS KÉPZÉSBEN

A SZAKDOLGOZAT KÖVETELMÉNYEI A SZEXUÁLPSZICHOLÓGIAI SZAKPSZICHOLÓGUS KÉPZÉSBEN A SZAKDOLGOZAT KÖVETELMÉNYEI A SZEXUÁLPSZICHOLÓGIAI SZAKPSZICHOLÓGUS KÉPZÉSBEN A szexuálpszichológiai szakpszichológusi diploma megszerzésének feltétele szakdolgozat benyújtása. Szakdolgozati témát a hallgató

Részletesebben

Tartalomjegyzék. GÁL ERZSÉBET: Bankok, bankügyletek Miskolci Egyetemi Kiadó 2009

Tartalomjegyzék. GÁL ERZSÉBET: Bankok, bankügyletek Miskolci Egyetemi Kiadó 2009 GÁL ERZSÉBET: Bankok, bankügyletek Miskolci Egyetemi Kiadó 2009 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...1 BEVEZETŐ...6 1. FEJEZET...7 A BANK FOGALMA, MIKRO- ÉS MAKROÖKONÓMIAI FUNKCIÓI...7 1.1. MI IS A BANK?...

Részletesebben