MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés"

Átírás

1 MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2015

2 A továbbképzés célja a folyton változó piaci körülmények között működő gazdálkodó szervezetek sikeres tevékenységéhez szükséges vezetői készségek fejlesztése és ismeretek átadása. Olyan szakembereket képzünk, akik képesek megtervezni, megszervezni, irányítani és ellenőrizni a kis- és közepes méretű vállalkozások marketingstratégiáját, marketingpolitikáját és marketingfolyamatait: Mint marketingvezetők a végzettek alkalmasak legyenek arra, hogy a menedzsment tagjaként részt vegyenek a stratégiai és operatív tervezési folyamatokban egyaránt. A végzettek - mint vezetők- tudjanak munkatársakat, munkacsoportokat irányítani, motiválni, szervezni, feladatot és felelősséget delegálni. Jártasságot szerezzenek a marketing eszköztárának, illetve az információs és kommunikációs technikák eszközeinek alkalmazásában. Képesek legyenek hatásos módon prezentálni vállalaton belül és kívül az elért eredményeket, kommunikálni a szervezet környezetével. A végzettek kellő nemzetközi kitekintéssel rendelkezzenek, különösen a marketing területén A képzés időtartama 2 szemeszter, azaz 200 tanóra. szemeszterenként 100 tanóra, 7 hétvégén. A képzés péntek délután 13:30-tól 20,15-ig, szombaton 8:00-tól 15,00-ig tart. A képzés helyszíne: Edutus Főiskola Budapesti Tagozat 1114 Budapest, Villányi út Határidők: A jelentkezési határidő: szeptember 19. A képzés indulása: október 2. A képzés díja: ,-Ft/szemeszter, amely magában foglalja a: - képzést - vizsgákat - elektronikusan letölthető tananyagokat nem foglalja magában az: - ajánlott irodalom költségeit - ismételt vizsgák költségeit A képzéssel kapcsolatos további információ: Dr. Szaniszló Gábor Hoksza Márta Tel: (1) Tel: (1)

3 Részletes technikai információk a képzésről Nyilvántartásba vételi szám: OH FRKP/ /2007. A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Marketingvezető A szakirányú továbbképzés képzési területe: Gazdaságtudományok A felvétel feltételeként: a képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel - BSc, BA rendelkezők vehetnek részt. Záróvizsga részei: - Komplex szóbeli vizsga - Szakdolgozat védése ppt prezentáció keretében Az oklevél megszerzéséhez összesen 60 kredit szükséges. A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditértékek I. szemeszter Marketingvezető szakirányú továbbképzés tanterv Tantárgy Óraszám Számonkérés Kreditpont Gazdasági ismeretek* 20 kollokvium 5 Marketingvezető kihívások 12 kollokvium 3 Marketingkörnyezet és elemzése 12 kollokvium 4 Vezetői információs rendszerek 12 gyakorlati jegy 4 Marketing információs rendszer 12 kollokvium 3 Termékstratégia 12 kollokvium 4 Árstratégia 12 kollokvium 4 Kommunikáció és protokoll ismeretek 8 gyakorlati jegy 3 Összesen * Közgazdaságtan és Vállalatgazdaságtan alapok II. szemeszter Tantárgy Óraszám Számonkérés Kreditpont Fogyasztói és szervezeti magatartás 12 kollokvium 3 Szervezés 8 kollokvium 2 Vezetés és HR menedzsment 12 kollokvium 3 Forgalmazás, logisztika, értékesítés 12 kollokvium 3 Online marketing 12 kollokvium 3 Marketingkommunikáció 12 kollokvium 3 Marketingstratégia, marketingtervezés 12 kollokvium 3 Projektmenedzsment és pályázatírás 12 gyakorlati jegy 3 Szakdolgozat konzultáció 8 aláírás Szakdolgozat 7 Összesen Összesen a két szemeszter:

4 A szak alapítóiról: Dr. Kandikó József Közgazdász, kandidátus. Főiskolai tanár, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája volt rektora. A Magyar Marketing Szövetség elnöke 1991-től. Hazai és külföldi felsőfokú intézmények rendszeres előadója. Bejegyzett marketing szakértő. Gyakorló tanácsadó. Kutatási területei: marketingkommunikáció, marketing-tervezés, piackutatás, imázs-vizsgálat, piacszegmentálás. Dr. Fixler László Közgazdász, egyetemi doktor. A Qualiforum Vezetési és Marketing Tanácsadó igazgatója 1991 óta. Főiskolai docens, rendszeres előadója a hazai felsőfokú oktatási intézményeknek. A Magyar Marketing Szövetség elnökségének tagja. Bejegyzett marketing szakértő, gyakorló tanácsadó. Szakterületei: vezetéselmélet, stratégiai tervezés, termékpolitika, értékesítés- technika. " Azért hoztuk létre a szakot, mert gazdaságunkban a nagyvállalatoknak stratégiai szintű gondolkodású, az együttműködő marketing szervezetekkel kommunikálni tudó, míg a kis- és középvállalatoknak univerzális marketing szakemberekre van szükségük. A marketingvezető szak sajátos felépítésénél fogva mindkét igénynek megfelel." /a szak alapítói/ A stratégiai gondolkodás és a hétköznapi üzletviteli fortélyok egyaránt fontosak, és nem hiányozhatnak egy cégvezető tárházából. A Marketingvezető képzés ehhez adott nekem muníciót. dr. Rédei István, CO-OPSTAR Rt. elnök-vezérigazgató /a képzés első évfolyamán végzett hallgató/ A képzés során nem csak a tárgyi tudásom bővült, hanem a szemléletem is megváltozott, mert rádöbbentett arra, hogy a marketinget milyen átfogóan kell értelmezni, és hogy annak jelentősége a cég növekedése arányában nő. - dr. Kirillyné Molnár Ágnes, MADE-INFO Kft. ügyvezető Már az eddigi tanulmányaimat is fel tudtam használni a mindennapi munkámban. - Erdélyi Tibor elnök-vezérigazgató, CENTRÁL MOSODÁK RT. Kiegészítő információk: - A befizetett tandíjról (oktatási költségként elszámolható) számlát állítunk ki. - Az Edutus Főiskola Könyvtára kedvező, a konzultációkhoz rugalmasan alkalmazkodó időbeosztással látogatható a képzés résztvevői számára. - Az itt nem szabályozott kérdésekben az Edutus Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzata a mérvadó.

5 EDUTUS FŐISKOLA MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés JELENTKEZÉSI LAP 1. Személyi adatok: Név (családi és utónév):... Születési hely, idő:... Állandó lakás:... Értesítési cím:... Telefon: Munkahely:... Beosztás: Diploma: Egyetem, főiskola:... Kelte: Szakképzettség: Költségviselő: Neve:... Címe:... A jelentkezési laphoz csatolandó: önéletrajz 1 példányban diploma fénymásolata 1 db igazolványkép... jelentkező aláírása Jelentkezési határidő: szeptember 19. Program indulása: október 2. A jelentkezési lapot a melléklettel együtt az Edutus Főiskola Budapesti Tagozatára, dr. Szaniszló Gábor nevére (cím: 1114 Budapest, Villányi út ) kérjük eljuttatni.