J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Örménykút, Dózsa Gy. u. 26. Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Hunya, Rákóczi u. 19. /2012. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült február 1-jén Örménykút Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Hunya Község Önkormányzat Képviselő-testületének együttes üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőség hivatalának tanácskozóterme Örménykút Jelen vannak: Örménykút Község Képviselő-testülete Szakács Jánosné polgármester, Dragánné Juhász Irén alpolgármester, Adamikné Zuberecz Etelka, Gulyás Pálné képviselők Hunya Község Képviselő-testülete Petényi Szilárdné polgármester, Kiszely Imre alpolgármester, Pintér László képviselő Távolmaradását jelezte: Dr. Fabó János képviselő, Hegedűs Roland képviselő Tanácskozási joggal jelen van: Miskó Bence körjegyző Köszönti Hunya és Örménykút községek képviselő-testületeinek tagjait, külön köszönti Petényi Szilárdné polgármester asszonyt, a hunyai képviselő-testület tagjait és Miskó Bence körjegyzőt. Ezt követően megállapítja az ülés határozatképességét, mivel Hunya község képviselő-testületének 5 tagjából 3 fő jelen van, Örménykút község képviselő-testületének 5 tagjából 5 fő jelen van. Ezután javaslatot tesz az ülés napirendi pontjaira, melyek a következők: 1.) Az Örménykút és Hunya Községe Körjegyzősége Intézmény évi költségvetésének megtárgyalása, előadó Szakács Jánosné polgármester 2.) Az Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége Intézmény köztisztviselőinek évi átfogó teljesítmény követelményeinek megtárgyalása, előadó Szakács Jánosné polgármester 3.) Bejelentések. Amennyiben nincs más javaslat, kéri Örménykút és Hunya Község képviselőit a napirendi pontok tárgyalásának elfogadására. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangúlag egyetértett a javasolt napirendi pontok tárgyalásával.

2 Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyhangúlag egyetértett a javasolt napirendi pontok tárgyalásával. Javaslatot tesz a jegyzőkönyv hitelesítésére, Dragánné Juhász Irén és Kiszely Imre alpolgármestereket javasolja kijelölni. A képviselő-testület a jegyzőkönyv hitelesítésére Dragánné Juhász Irént, Örménykút község alpolgármesterét és Kiszely Imrét, Hunya község alpolgármesterét jelölte ki. 1. Az Örménykút és Hunya Községe Körjegyzősége Intézmény évi költségvetésének megtárgyalása Előadó: Szakács Jánosné polgármester Elmondja, hogy a napirendhez kapcsolódóan a képviselők részére írásban kiadásra került az előterjesztés, biztosan mindenki átnézte. Úgy véli, hogy az előterjesztés szöveges részében érthetően le vannak írva a költségvetés számadatai. Különösebbet ehhez hozzáfűzni nem kíván, amennyiben ezzel kapcsolatban van kérdés, kéri tegyék meg. Összességében az önkormányzatok hozzájárulása várhatóan ezer forinttal kevesebb lesz, mint a tavalyi évben volt. Ebben kiadáscsökkentő tényezők játszanak szerepet, mint a létszámcsökkentés végrehajtása, átszervezés végrehajtása. Megállapítja, hogy a körjegyzőség évi költségvetésének bevételi és kiadási előirányzata ezer forinttal van megtervezve, melyből az állami normatíva forint, és a településenkénti hozzájárulása forint. A határozati javaslat is szerepel az előterjesztésben, melyet a maga részéről elfogadásra javasol. Kérdése, hogy a cafeteria hogyan és milyen mértékben került betervezésre? Válaszában elmondja, hogy cafeteria keret van betervezve a költségvetésbe a köztisztviselőkről szóló törvény alapján, mely február 29-ig hatályos. A törvény azt mondja ki, hogy a cafeteriát a köztisztviselői illetményalap ötszörös és huszonötszörös mértékéig lehet meghatározni éves szinten. Ez a keret forinttól forintig terjed, viszont a március 1-től hatályos törvény úgy írja elő, hogy a cafeteria keretet a köztisztviselői illetmény alap minimum ötszörös mértékéig kell meghatározni. Ehhez kapcsolódóan a költségvetési törvény kimondja, hogy az idei évben, aki költségvetési szervnél dolgozik annak a cafeteria kerete nem haladhatja meg járulékokkal együtt a 200 ezer forintot éves szinten. Ez az összeg került betervezésre a dolgozók részére. További kérdése, hogy ez havonta milyen összeget jelent a dolgozók részére?

3 Ez az összeg nettó forint havonta, személyenként. A törvény cafeteria keretet említ, így a dolgozó dönti el, hogy mire használja, nem határozható meg. Úgy értelmezi, hogy a 12 ezer forintot így nem köteles a dolgozó Hunyán a hunyai konyhán étkezésre felhasználni. Az étkezési utalvány esetén forintnál magasabb összeg nem határozható meg. Amennyiben az étkezést az önkormányzat által fenntartott konyhán veszi igénybe abban az esetben adható forint. Itt feltétel, hogy a dolgozó munkahelyéül szolgáló konyhán történjen az étkezés. Az étkezési utalványra vonatkozóan milyen változások történtek? Az forintos étkezési utalvány biztosítását az SZJA szabályozás változása érinti. Amennyiben étkezési utalvány kerül biztosításra akkor forintig adható kedvezményes adózással, vagy akkor adható forint étkezésre, ha az önkormányzat által fenntartott üzemi konyhán veszik igénybe az étkezést meleg étel formájában. A törvény szerint a dolgozónak kell nyilatkoznia, hogy a cafeteria keretet milyen formában kéri. Molnár János (képviselő) Tudomása szerint az egészségpénztári szolgáltatásra meghatározott összegnek nem a teljes összege használható fel, mivel a pénztárak kezelési költséget vonnak le. Hozzáfűzi, hogy a bruttó összeg a tavalyi évhez viszonyítva változatlan, viszont emelték a járulékokat. A tavalyi évben forint volt a juttatás havi szinte, ez ebben az évben forint. Kérdése még a költségvetésben szereplő tételek kapcsán, hogy a költségtérítés összege - mely majd 2,5 millió forint - miből adódik? A két település nincs nagy távolságra egymástól, miért ilyen nagy ez az összeg? A ezer forint tartalmazza összesítve a személyhez kapcsolódó költségtérítéseket és hozzájárulásokat is. Az nem látszik az adatokból, hogy ez kinek a költségtérítése, milyen utazásokra voltak a költségek elszámolva.

4 Elmondja, hogy ebben az összegben szerepel az ő költségtérítése is, melyet a képviselőtestület határozott meg. Ugyancsak ebben az összegben szerepelnek a köztisztviselők kiküldetései kapcsán felmerült utazási költségtérítések, illetve a dolgozók két hivatal közötti utazásainak költsége is. Ezt a tételt próbálták úgy tervezni, hogy biztosan elegendő legyen. A tavalyi év kifizetései alapján határozták meg ezt az összeget. Hozzáfűzi, hogy a továbbképzések, tanfolyamokra történő utazások is ennél a tételnél vannak elszámolva. Továbbra is sokkalja ezt az összeget. Gulyás Pálné (képviselő) Kifogásolja, hogy a költségvetési számadatok összefoglalva vannak meghatározva, melyből ők semmit nem látnak, semmit nem tudnak konkrétan. Ő is ezt hiányolja, hogy ezekből a számadatokból nem derül ki, hogy ki, hová, mikor, milyen célból megy, egyáltalán elment-e a dolgozó arra a helyre, megjelent-e azon a helyen. Petényi Szilárdné (polgármester) Megjegyzi, hogy a költségtérítések elszámolásáról kimutatást kell vezetni, melyet igazolni kell. A kimutatások vezetve vannak a költségtérítések, kiküldetések elszámolásához. Ő még ilyen kimutatásokkal nem találkozott, nem látott ilyet. Biztosan találkozott már ilyen kimutatással, mivel a polgármester asszony által elszámolt költségtérítést ő írja alá. Ugyanilyen elszámolásokat tartanak nyilván az útnyilvántartásokról, kiküldetési rendelvényekről. Az elmúlt időszakban ellenőrzés része volt, hogy hogyan történik a kiküldetések elrendelése. Ezek az elszámolások megtekinthetőek, ugyanúgy részei a könyvelési anyagnak. A kiküldetés elrendelése is vezetve van, indokolt-e vagy sem a felmerült költség elszámolása. Adamikné Zuberecz Etelka (képviselő) Kérdése, hogy mit takar a köztisztviselők nyelvpótlékának előirányzata? Válasza, hogy a köztisztviselői törvény azt írja elő, hogy az angol, német, francia nyelvek esetén a nyelvpótlék kötelezően biztosítandó a státuszban lévő dolgozók részére. Amikor a költségvetés megtervezésre került akkor a Szujó Edinával terveztek, aki azóta nem dolgozik az önkormányzatnál, neki alapfokú és középfokú nyelvvizsgája volt. Az alapfokú nyelvvizsga

5 pótléka 5 ezer forint körüli összeg havonta, a középfokú nyelvvizsga pótléka forint köztisztviselői illetményalap 60 %-a, mely forint. Petényi Szilárdné (polgármester) Hangsúlyozza, hogy a dolgozók közül nem csak Szujó Edina kap nyelvpótlékot. Molnár Ildikó részére alapfokú nyelvvizsga utáni nyelvpótlék van meghatározva, forint összegben, Szujó Edinának van közép- és alapfokú nyelvvizsgája eltérő nyelvekben, így ő mind a két nyelvvizsgára megkapja a pótlékot kb ezer forint összegben havonta. Várhatóan most olyan dolgozót vesznek fel, akinek van nyelvvizsgája, így egy középfokú nyelvpótlék kerül majd megállapításra 23 ezer forint összegben. Kérdése, hogy a nyelvpótlékot kötelező kifizetni? Petényi Szilárdné (polgármester) A maga részéről a nyelvpótlék kifizetését már korábban is kifogásolta. Elmondja, hogy a törvény főszabályként előírja, hogy annak jár nyelvpótlék, akinek az idegen nyelv használata a munkakör ellátásához szükséges, ez az első három paragrafus. A munkáltatói jogkör gyakorlója állapítja meg azokat a nyelveket, melyeknek a használatát előírja, pl. lehetne olyan helyzet, mivel van Örménykúton nemzetiségi önkormányzat, így akinek van szlovák nyelvvizsgája, akkor elő lehetne írni a nyelvpótlék megállapítását. Viszont a törvény szerint az angol, a német és a francia nyelvek esetén a nyelvpótlék alanyi jogon jár. Adamikné Zuberecz Etelka (képviselő) Véleménye szerint ez a nyelvpótlék csak adható. Továbbra is hangsúlyozza, hogy a három nyelv esetében a nyelvpótlék alanyi jogon jár a törvény szerint. Ez a szabályozás az új köztisztviselői törvényben is ugyanilyen formában szerepel. Petényi Szilárdné (polgármester) Véleménye szerint a nyelvpótlék azt a személyt illeti meg, aki a munkája ellátásához használja az idegen nyelvet. Az ő fia a szarvasi önkormányzatnál dolgozott, három nyelvvizsgája van és mégsem kapott nyelvpótlékot. Ez a szabályozás a köztisztviselőkre vonatkozik. Petényi Szilárdné (polgármester) A fia köztisztviselői státuszban volt a szarvasi önkormányzatnál, és a megyei önkormányzatnál most sem kap nyelvpótlékot. Úgy érzi, hogy olyan kiadások, kifizetések történnek, melyek mögött nincs munkavégzés, még ha a törvény szerint jár is, vagy esetleg nem jár. Ebben az igen szoros gazdasági

6 helyzetben furcsa, mert mindenki igyekszik megszorítani, visszafogni ott ahol tud, itt pedig ilyen kifizetések vannak. A megtakarítás kapcsán annyit hozzáfűz, hogy a két önkormányzat hozzájárulása éves szinten majd három millió forinttal lecsökkent. A dolgozók részére azokat a juttatásokat adják, melyet a törvény előír. A nyelvpótlék esetén az ügykezelőkre vonatkozó szabályozás tesz kivételt, ebben az esetben csak adható. Az ügykezelői státusszal viszonyt az a probléma, hogy aláírási jogosultságot nem lehet kiadni ügykezelő részére. Megkérdezi, van-e további kérdés, felvetés, mivel nincs szavazásra bocsátja a körjegyzőség évi költségvetésre vonatkozó határozati javaslatot az előterjesztés szerinti formában. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, egyhangúlag a ÖRMÉNYKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 1/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége, Örménykút és Hunya Községek Képviselőtestületei az Államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. Számú törvény 70.. (1) bekezdése, valamint a csatolt előterjesztés alapján a következők szerint határozzák meg az Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége évi költségvetését. A Körjegyzőség évi költségvetése. 1. A képviselő-testületek a Körjegyzőség évi költségvetését az alábbiak szerint fogadja el. Előirányzat megnevezése Kiadások Főösszege Bevételek főösszege Költségvetés e. Ft e. Ft 2. A Körjegyzőség évi költségvetés szerinti bevételeit az 1. sz. melléklet bevételi forrásonkénti bontásban tartalmazza. 3. A Körjegyzőség működési, fenntartási kiadási előirányzatainak évi költségvetését Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a következők szerint hagyja jóvá. Előirányzat megnevezése Költségvetés Összesen: Ebből - személyi jellegű kiadások munkaadókat terhelő járulékok dologi és egyéb folyó kiadások egyéb általános tartalék 200 A Körjegyzőség működési kiadásainak költségvetése kiemelt előirányzatonként a 2. sz. melléklet tartalmazza. 4. A költségvetés nem tartalmaz felújítási és felhalmozási kiadási előirányzatot.

7 A költségvetési kiadások és bevételek alakulása szakfeladatonként. 5.A Körjegyzőség költségvetését feladatonként (szakfeladatonként) az 3. sz. melléklet tartalmazza. A költségvetési szerv költségvetésének alakulása. 6. A Körjegyzőség költségvetését az 1. sz. melléklet tartalmazza. A tartalék, illetve hiány/többlet összegének alakulása 7. A évi költségvetési tartalékok. A költségvetés 200 e. Ft általános tartalékot tartalmaz. 8.A Körjegyzőség a költségvetésében a költségvetési hiányt, illetve többletet az alábbiak szerint hagyja jóvá. Megnevezés Költségvetés Hiány 0 Többlet 0 Határidő: azonnal Felelős: Miskó Bence körjegyző Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 igen szavazattal, egyhangúlag a HUNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 8/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége, Örménykút és Hunya Községek Képviselőtestületei az Államháztartásról szóló többször módosított évi XXXVIII. Számú törvény 70.. (1) bekezdése, valamint a csatolt előterjesztés alapján a következők szerint határozzák meg az Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége évi költségvetését. A Körjegyzőség évi költségvetése. 1. A képviselő-testületek a Körjegyzőség évi költségvetését az alábbiak szerint fogadja el. Előirányzat megnevezése Kiadások Főösszege Bevételek főösszege Költségvetés e. Ft e. Ft 2. A Körjegyzőség évi költségvetés szerinti bevételeit az 1. sz. melléklet bevételi forrásonkénti bontásban tartalmazza. 3. A Körjegyzőség működési, fenntartási kiadási előirányzatainak évi költségvetését Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a következők szerint hagyja jóvá. Előirányzat megnevezése Költségvetés

8 Összesen: Ebből - személyi jellegű kiadások munkaadókat terhelő járulékok dologi és egyéb folyó kiadások egyéb általános tartalék 200 A Körjegyzőség működési kiadásainak költségvetése kiemelt előirányzatonként a 2. sz. melléklet tartalmazza. 4. A költségvetés nem tartalmaz felújítási és felhalmozási kiadási előirányzatot. A költségvetési kiadások és bevételek alakulása szakfeladatonként. 5.A Körjegyzőség költségvetését feladatonként (szakfeladatonként) az 3. sz. melléklet tartalmazza. A költségvetési szerv költségvetésének alakulása. 6. A Körjegyzőség költségvetését az 1. sz. melléklet tartalmazza. A tartalék, illetve hiány/többlet összegének alakulása 7. A évi költségvetési tartalékok. A költségvetés 200 e. Ft általános tartalékot tartalmaz. 8.A Körjegyzőség a költségvetésében a költségvetési hiányt, illetve többletet az alábbiak szerint hagyja jóvá. Megnevezés Költségvetés Hiány 0 Többlet 0 Határidő: azonnal Felelős: Miskó Bence körjegyző 2.) Az Örménykút és Hunya Községek Körjegyzősége Intézmény köztisztviselőinek évi átfogó teljesítménykövetelményeinek megtárgyalása Előadó: Szakács Jánosné polgármester Elmondja, hogy a napirend előterjesztése írásban kiadásra került a képviselők részére. Megállapítja, hogy ez minden évben visszatérő napirend. A teljesítménykövetelmény meghatározásának célja, hogy az itt dolgozó köztisztviselők munkavégzése terjedjen ki az ügyfelekkel való ügyintézés minőségére, és mindazon célokra melyek ebben meghatározásra kerülnek. A év teljesítményértékelését az előző évben meghatározott célok alapján kell majd elvégezni. Mást ehhez hozzáfűzni nem kíván. Írásban került kiadásra az anyag, biztosan mindenki átnézte, amennyiben van kérdés válaszol.

9 Annyit hozzáfűz, hogy Szujó Edina dolgozó részére kiadták a teljesítményértékelést, mivel megszűnt a munkaviszonya. Megkérdezi, van-e kérdés, hozzászólás, mivel nincs szavazásra bocsátja a körjegyzőség köztisztviselőinek évi teljesítménykövetelményének meghatározását az előterjesztés szerinti formában. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, egyhangúlag a ÖRMÉNYKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A Képviselő-testület a köztisztviselők jogállásáról szóló többször módosított évi XXIII. törvény 34. alapján Örménykút és Hunya Községek Körjegyzőség köztisztviselőinek évi munkateljesítmény értékeléséhez a teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célokat az alábbiak szerint elfogadja. 1. Az önkormányzatok évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének, valamint hatékonyságának biztosítása a célszerűség és a takarékosság szempontjainak megfelelően. Folyamatosan rendelkezésre álljanak a települések helyzetére, illetve annak változásaira vonatkozó információk, előrejelzések, elemzések. Az önkormányzati kintlévőségek csökkentése. 2. Az önkormányzati ciklusprogramban megfogalmazott fő feladatok megvalósításához szükséges források megszerzését elősegítő pályázati lehetőségek felkutatása, a sajáterő biztosítása mellett az egyéb források leghatékonyabb kihasználása. Ezzel összefüggésben a hivatali munka összehangolt, hatékony munkavégzése. 3. Az államigazgatási és az önkormányzati hatósági ügyek intézése során a szakszerűség és jogszerűség biztosítása, figyelemmel a október 1. napjától hatályban lévő Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvényre. 4. A polgárbarát, ügyfélközpontú, szolgáltató ügyintézés feltételeinek további javítása, képzett, motivált, feladatát eredményesen ellátó személyi állomány biztosításával, valamint az alkalmazottak szakmai ismereteinek folyamatos bővítésével. 5. Követelmény az ügyintézőkkel szemben, hogy kulturáltan, befolyásmentesen, ugyanakkor személyre szabottan, az ügyfelek megfelelő tájékoztatásával, a jogszabályoknak megfelelően és gyorsan, minden esetben a határidők betartásával intézzék az ügyeket. 6. Az Önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok, a vonatkozó anyagi és eljárási jogszabályok, valamint az önkormányzatok SZMSZ-ében foglaltak szakszerű ellátása. 7. A Képviselő-testületek munkatervéhez igazodóan a testületi ülések napirendi pontjai szerinti, valamint az egyéb, testületi döntést igénylő ügyek megfelelő időben történő előkészítése, szakszerű, jogszabályoknak megfelelő, célszerűségi és gazdaságossági

10 szempontokat is figyelembe vevő előterjesztések a képviselő-testületi döntés szakmai megalapozása. 8. A várható évi hivatali átalakulásra való felkészülés, a várható átszervezés előkészítése. A működtetés költségeinek csökkentése, a feladatellátás során takarékossági szempontok folyamatos érvényesítése, a munkavégzést segítő tárgyi eszközök megóvása. 9. A körjegyzőség munkáját támogató informatikai rendszerek fejlesztése, meglévő rendszerek alkalmazása. Az elektronikus információ kezelés fejlesztése, az elektronikus ügyintézésre való felkészülés. 10. Az elektronikus információszabadságról szóló évi XC. törvény és a kapcsolódó jogszabályok alkalmazásával a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzététele, illetve az adatok megismerésének biztosítása. 11. Az állampolgárok eljárásainak kezdeményezését megkönnyítő beadvány minták, eljárási tájékoztatók készítése és az önkormányzatok honlapjain elérhetővé tétele. 12. Az ügyfélbarát, szolgáltató közigazgatás feltételeinek további javítása, az ügyintézés folyamatának áttekinthetővé, követhetővé válása, az ügyfél-elégedettség növelése, a belső kommunikáció és a egymás közötti együttműködés hatékonyabbá tétele. 13. A közszolgáltatások minőségi színvonalának fejlesztése a lakossági igényekhez igazodóan és az önkormányzat lehetőségei függvényében. 14. Az ellenőrzési tevékenység színvonalasabbá, sokoldalúbbá tétele a meghatározott célkitűzések eléréséért folytatott tevékenység minden fázisára kiterjedően, az ellenőrzés tapasztalatainak folyamatos visszacsatolásával, a beavatkozás időbeliségének és dinamizmusának növelésével. Felelős: Petényi Szilárdné polgármester, Szakács Jánosné polgármester, Miskó Bence körjegyző Határidő: folyamatos Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 igen szavazattal, egyhangúlag a HUNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 9/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A Képviselő-testület a köztisztviselők jogállásáról szóló többször módosított évi XXIII. törvény 34. alapján Örménykút és Hunya Községek Körjegyzőség köztisztviselőinek évi munkateljesítmény értékeléséhez a teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célokat az alábbiak szerint elfogadja. 15. Az önkormányzatok évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének, valamint hatékonyságának biztosítása a célszerűség és a takarékosság szempontjainak megfelelően. Folyamatosan rendelkezésre álljanak a települések helyzetére, illetve annak változásaira vonatkozó információk, előrejelzések, elemzések. Az önkormányzati kintlévőségek csökkentése.

11 16. Az önkormányzati ciklusprogramban megfogalmazott fő feladatok megvalósításához szükséges források megszerzését elősegítő pályázati lehetőségek felkutatása, a sajáterő biztosítása mellett az egyéb források leghatékonyabb kihasználása. Ezzel összefüggésben a hivatali munka összehangolt, hatékony munkavégzése. 17. Az államigazgatási és az önkormányzati hatósági ügyek intézése során a szakszerűség és jogszerűség biztosítása, figyelemmel a október 1. napjától hatályban lévő Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvényre. 18. A polgárbarát, ügyfélközpontú, szolgáltató ügyintézés feltételeinek további javítása, képzett, motivált, feladatát eredményesen ellátó személyi állomány biztosításával, valamint az alkalmazottak szakmai ismereteinek folyamatos bővítésével. 19. Követelmény az ügyintézőkkel szemben, hogy kulturáltan, befolyásmentesen, ugyanakkor személyre szabottan, az ügyfelek megfelelő tájékoztatásával, a jogszabályoknak megfelelően és gyorsan, minden esetben a határidők betartásával intézzék az ügyeket. 20. Az Önkormányzatok működésével kapcsolatos feladatok, a vonatkozó anyagi és eljárási jogszabályok, valamint az önkormányzatok SZMSZ-ében foglaltak szakszerű ellátása. 21. A Képviselő-testületek munkatervéhez igazodóan a testületi ülések napirendi pontjai szerinti, valamint az egyéb, testületi döntést igénylő ügyek megfelelő időben történő előkészítése, szakszerű, jogszabályoknak megfelelő, célszerűségi és gazdaságossági szempontokat is figyelembe vevő előterjesztések a képviselő-testületi döntés szakmai megalapozása. 22. A várható évi hivatali átalakulásra való felkészülés, a várható átszervezés előkészítése. A működtetés költségeinek csökkentése, a feladatellátás során takarékossági szempontok folyamatos érvényesítése, a munkavégzést segítő tárgyi eszközök megóvása. 23. A körjegyzőség munkáját támogató informatikai rendszerek fejlesztése, meglévő rendszerek alkalmazása. Az elektronikus információ kezelés fejlesztése, az elektronikus ügyintézésre való felkészülés. 24. Az elektronikus információszabadságról szóló évi XC. törvény és a kapcsolódó jogszabályok alkalmazásával a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzététele, illetve az adatok megismerésének biztosítása. 25. Az állampolgárok eljárásainak kezdeményezését megkönnyítő beadvány minták, eljárási tájékoztatók készítése és az önkormányzatok honlapjain elérhetővé tétele. 26. Az ügyfélbarát, szolgáltató közigazgatás feltételeinek további javítása, az ügyintézés folyamatának áttekinthetővé, követhetővé válása, az ügyfél-elégedettség növelése, a belső kommunikáció és a egymás közötti együttműködés hatékonyabbá tétele. 27. A közszolgáltatások minőségi színvonalának fejlesztése a lakossági igényekhez igazodóan és az önkormányzat lehetőségei függvényében.

12 28. Az ellenőrzési tevékenység színvonalasabbá, sokoldalúbbá tétele a meghatározott célkitűzések eléréséért folytatott tevékenység minden fázisára kiterjedően, az ellenőrzés tapasztalatainak folyamatos visszacsatolásával, a beavatkozás időbeliségének és dinamizmusának növelésével. Felelős: Petényi Szilárdné polgármester, Szakács Jánosné polgármester, Miskó Bence körjegyző Határidő: folyamatos 3.) B e j e l e n t é s e k Elmondja, hogy van néhány bejelentés, mely mind a két önkormányzatot érinti, így az együttes ülésen döntést hozhatnak erről a képviselő-testületek. Elsőként Dévaványa Város Önkormányzatának megkeresését ismerteti a képviselőkkel. Elmondja, hogy Dévaványa Város Önkormányzata meg kívánja vásárolni a Gyomaendrőd Város Önkormányzat tulajdonát képező Regionális Hulladékkezelő Kft. 1 % üzletrészét, forint pénzügyi ellenszolgáltatásért. Ezzel kapcsolatban annyi a döntés lényege, hogy Örménykút és Hunya községnek is elővásárlási joggal bír a kft-ben. Arról kell dönteni, valamint nyilatkozni, hogy a két önkormányzat elővásárlási jogával kíván-e élni. Ismerteti a nyilatkozat tartalmát: az önkormányzat, mint a Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság (5500 Gyomaendrőd, Tanya IV. ker. 104.) üzletrésztulajdonosa kijelenti, hogy megismerte az eladó Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének 746/2011. (XII.22.) Gye.Kt. számú határozatát és a vevő Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (I.12.) Kt. határozatát a fenti gazdasági társaságban történő üzletrész-hányad vásárlással kapcsolatban. Mint a fenti ügylettel kapcsolatban elővásárlásra jogosult, az Önkormányzat kijelenti, hogy az elővásárlási jogát gyakorolni kívánja, illetve nem kívánja gyakorolni. Tudomása szerint a tervezet a cégnél 130 milliós kiadás és 100 milliós bevétel, tehát 30 millió forint hiány a tervek szerint ebben a cégben, melynél üzletrészt kívánnak vásárolni. Javaslat, hogy az önkormányzat ne éljen elővásárlási jogával, amennyiben ezzel egyetért a képviselő-testület, kéri szavazzanak. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, egyhangúlag a ÖRMÉNYKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 3/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő-testület tudomásul veszi Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 746/2011. (XII.22.) számú illetve Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (I.12.) számú határozatait, mely alapján Gyomeendrőd Város Önkormányzata üzletrészt kíván eladni Dévaványa Város Önkormányzata részére a Regionális Hulladékkezelő Korlátolt

13 Felelősségű Társaságban (5500 Gyomaendrőd, Tanya VI. ker 104.) meglévő üzletrészéből. A képviselő-testület, mint a nevezett Kft üzletrész tulajdonosa úgy dönt, hogy nem kíván élni elővásárlási jogával a tervezett adásvételben szereplő üzletrész vonatkozásában. Felhatalmazza a polgármestert és a körjegyzőt a szükséges intézkedések megtételére, a jognyilatkozatok megtételére. Határidő: azonnal Felelős: Szakács Jánosné polgármester Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 igen szavazattal, egyhangúlag a HUNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 10/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő-testület tudomásul veszi Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 746/2011. (XII.22.) számú illetve Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (I.12.) számú határozatait, mely alapján Gyomaendrőd Város Önkormányzata üzletrészt kíván eladni Dévaványa Város Önkormányzata részére a Regionális Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságban (5500 Gyomaendrőd, Tanya VI. ker. 104.) meglévő üzletrészéből. A képviselő-testület, mint a nevezett Kft üzletrész tulajdonosa úgy dönt, hogy nem kíván élni elővásárlási jogával a tervezett adásvételben szereplő üzletrész vonatkozásában. Felhatalmazza a polgármestert és a körjegyzőt a szükséges intézkedések megtételére, a jognyilatkozatok megtételére. Határidő: azonnal Felelős: Petényi Szilárdné polgármester Előadja, hogy a következő javaslat szintén mind a két önkormányzatot érinti. A Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium Taggyűlésének döntése alapján a korábban a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium részére tervezési hozzájárulásként befizetett és fennmaradt önerő 70 %-át át kellene utalni az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás bankszámlájára, mivel most már a társulás fogja kifizetni a tervezésből a részét. Ez Hunya esetében forint tesz ki, Örménykút esetében forintot tesz ki. Tulajdonképpen hozzájárulnak, hogy az egyik cégtől átkerüljön a másik céghez a pénzösszeg. Petényi Szilárdné (polgármester) Hozzáfűzi, hogy az NFÜ-től kaptak pénzt, így pénzmaradvány keletkezett, melyet felosztottak a települések között. Ezt az összeget vagy visszakérik az önkormányzatok, vagy bennhagyják működtetésre. Javasolja, hogy Hunya önkormányzat hagyja bent a pénzösszeget.

14 Örménykút önkormányzata részére is javasolja bennhagyni a pénzösszeget. Amennyiben nincs más javaslat, kéri a képviselők döntését. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, egyhangúlag a ÖRMÉNYKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 4/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő-testület a Dél-Alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium Taggyűlésének 8/2011. (XII.07.) határozata alapján nyilatkozik arról, hogy a Dél-Alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium részére tervezési hozzájárulásként befizetett és fennmaradt önerő 70 %-át, Ft-ot az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás sz. bankszámlájára kéri utalni. Felhatalmazza a polgármestert és a körjegyzőt a szükséges intézkedések megtételére, a jognyilatkozatok megtételére. Határidő: folyamatos Felelős: Szakács Jánosné polgármester, Miskó Bence körjegyző Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 igen szavazattal, egyhangúlag a HUNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 11/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő - testület a Dél-Alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium Taggyűlésének 8/2011. (XII.07.) határozata alapján nyilatkozik arról, hogy a Dél-Alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium részére tervezési hozzájárulásként befizetett és fennmaradt önerő 70 %-át, Ft-ot az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás sz. bankszámlájára kéri utalni. Felhatalmazza a polgármestert és a körjegyzőt a szükséges intézkedések megtételére, a jognyilatkozatok megtételére. Határidő: folyamatos Felelős: Petényi Szilárdné polgármester, Miskó Bence körjegyző Ugyancsak az ivóvízminőség-javító programhoz kapcsolódóan elmondja, hogy az programhoz szükséges önerő mértékét be kell tervezni a költségvetésbe, mely Hunya esetén forint összeget tesz ki, Örménykút esetén forintot. Az önerő teljes összege 3 évre lebontva kerül betervezésre. Dönteni kell arról, hogy a jelzett összeget vállalja a két település, illetve ez az összeg betervezésre kerül a költségvetésbe.

15 Petényi Szilárdné (polgármester) Kiegészíti annyival, hogy két pályázat volt, az első a saját kút, a másik pedig az aradi vízátvezetés. A saját kút pályázatát elutasították, ugyanakkor be lett nyújtva a pályázat az aradi vízátvezetésre. Pályázni fog az orosházi kistérség az önerő mértékére is, de ettől függetlenül a jelzett összeget be kell tervezni a költségvetésbe, mert előfordulhat, hogy az önkormányzatoknak kell kifizetni és később fogják visszakapni az összeget. Az aradi vízátvezetés önerő része Hunyát tekintve összesen ezer forint, melyet három év alatt kell megfizetni. Gulyás Pálné (képviselő) Véleménye szerint az aradi vízátvezetéssel ki lesz szolgáltatva a lakosság a vízellátást érintően. Petényi Szilárdné (polgármester) Ő is ezen a véleményen van, mindenképpen egy kiszolgáltatott helyzet lesz. Amennyiben nincs más kérdés, hozzászólás, kéri a képviselő-testületek döntését. Örménykút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5 igen szavazattal, egyhangúlag a ÖRMÉNYKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 5/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő - testület úgy dönt, hogy a KEOP-1.3.0/ kódszámú orosházi és a KEOP-1.3.0/ kódszámú ellátórendszeri pályázatban szereplő Ft települési önrész összegét a évi költségvetésében betervezi és biztosítja. Megbízza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételével. Határidő: február 29. Felelős: Szakács Jánosné polgármester Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 igen szavazattal, egyhangúlag a HUNYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 12/2012. (II.1.) SZÁMÚ KT. HATÁROZATA A képviselő-testület úgy dönt, hogy a KEOP-1.3.0/ kódszámú orosházi és a KEOP-1.3.0/ kódszámú ellátórendszeri pályázatban szereplő Ft települési önrész összegét a évi költségvetésében betervezi és biztosítja. Megbízza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételével. Határidő: február 29. Felelős: Petényi Szilárdné polgármester Megkérdezi, van-e valakinek bejelentése, mivel nincs, megköszöni a részvételt, majd az ülést lezárja.

16 k. m. f. Szakács Jánosné polgármester Petényi Szilárdné polgármester Miskó Bence körjegyző Jegyzőkönyv hitelesítők: Dragánné Juhász Irén alpolgármester Kiszely Imre alpolgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Örménykút Község Képviselő-testülete Ö r m é n y k ú t Hunya Község Képviselő-testülete H u n y a 2/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. február 01. napján Örménykút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld községek képviselő-testületeinek 2010. december 2 -i nyilvános együttes ülésén.

Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes és Salföld községek képviselő-testületeinek 2010. december 2 -i nyilvános együttes ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY- BALATONRENDES -SALFÖLD KÖZSÉGEK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI -------------------------------------------------------- Ikt.szám: Á- 47-161 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy, Balatonrendes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Örménykút Község Képviselő-testülete Ö r m é n y k ú t Hunya Község Képviselő-testülete H u n y a 14/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. augusztus 23. napján Örménykút Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2011. április 27. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2011. április 27. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről. Hunya Község Képviselő-testülete H u n y a 9/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. április 27. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőség

Részletesebben

Készült február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Készült február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2012. február 8.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2012. február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 31. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 31. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről. Hunya Község Képviselő-testülete H u n y a 7/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2012. május 31. napján Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőség

Részletesebben

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község

Borsod Abaúj Zemplén. megye SZENDRŐLÁD. község Borsod Abaúj Zemplén megye SZENDRŐLÁD község 6/2013. számú Szendrőlád, Balajt és Ládbesenyő Községek Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli közös testületi üléséről készült jegyzőkönyve Az ülés

Részletesebben

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Tárgy: A 2016. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester Összeállította: Dr. Görög István jegyző Melléklet: 2016. évi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok A 2017. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző 2017. évi kiemelt köztisztviselői célok Az előterjesztést

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÁPRILIS 29-ÉN TARTOTT Alap község Önkormányzata Alsószentiván Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 7012 Alsószentiván, Béke u. 56/a. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 25/224-501 alsosz@vnet.hu JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2012. évi célok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. május 05-én Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat -testülete nyílt r e n d k í v ü l i ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagylók és Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én 16 30 órai kezdettel tartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza Tanácsterme Nagylók

Részletesebben

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 383/2013. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzatának 2013.

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27.-én tartott együttes nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 5 példányban

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u / , 25/

Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u / , 25/ Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja.

Tarhos Község Önkormányzata 4 igen szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - a jegyzőkönyv hitelesítő személyére tett javaslatot elfogadja. Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5641 Tarhos, Petőfi u. 2. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 17-én megtartott soron következő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 456-20/2013.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2013. október 11-én (pénteken) 10 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről H A T Á R

Részletesebben

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.május 22-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.május 22-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.május 22-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 7/2014., c.) határozatai: 29-31., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Az önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről HERÉD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 3/2008.(II.12.) sz. rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem A Képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás, Pálmonostora, Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2014. február 18-án a Petőfiszállási Művelődési Házban megtartott együttes üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

Jelen vannak továbbá: Burányi Bernadett körjegyző, Tolnay Béláné gazdálkodási előadó, jegyzőkönyv-vezető

Jelen vannak továbbá: Burányi Bernadett körjegyző, Tolnay Béláné gazdálkodási előadó, jegyzőkönyv-vezető JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. november 17-én (szerdán) 17.30 órai kezdettel tartott Kisbajcs és Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületeinek együttes képviselő-testületi ülésén. Helye: Kisbajcs, Községháza

Részletesebben

Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal 3145 Mátraterenye Kossuth út 178.

Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Mátraterenyei Közös Önkormányzati Hivatal 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Szám: 195-6/2015/I. Előterjesztés Mátraterenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Mátranovák Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M.28-5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Czédly

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. november 26.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és inek 2012. szeptember 17-én 16 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Isztimér: Orbán Tibor Nesztor

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 28-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 28-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2/2012/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. február 28-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.november 8-án tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.november 8-án tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszacsécse község Önkormányzat 2013.november 8-án tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) határozatai: 52-57., c.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Beszámoló az önkormányzat 2013.évi költségvetésének háromnegyedéves

Részletesebben

Márkó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6. /2010. (IV.21.) számú rendelete az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Márkó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6. /2010. (IV.21.) számú rendelete az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról Márkó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6. /21. (IV.21.) számú rendelete az Önkormányzat gazdálkodásának zárszámadásáról Márkó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén 113-2/2008. Jegyző könyv Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén Határozat száma: Tárgya: 8/2008.(I.30.) Családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

KÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2./2012./II.20./ ÖK. sz. r e n d e l e t e. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

KÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2./2012./II.20./ ÖK. sz. r e n d e l e t e. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről KÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2./2012./II.20./ ÖK. sz. r e n d e l e t e az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztamiskei Családgondozói Feladatellátó Társulás Társulási Tanács 8455 Pusztamiske, Dózsa Gy. u. 26. Szám: 156-3/2014/Kol. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Pusztamiskei Családgondozói Feladatellátó Társulás

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Szőlősgyörök Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 4. napján megtartott együttes ülésén Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

o k t ó b e r á n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeghalom Város Polgármesteri Hivatala Szeghalom, Szabadság tér 4-8., T.: 371-611. 721-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. január 14-én tartott

Részletesebben

Ököritófülpös Nagyközség és Rápolt Község Önkormányzatának április 22-én tartott együttes NYÍLT ülésének:

Ököritófülpös Nagyközség és Rápolt Község Önkormányzatának április 22-én tartott együttes NYÍLT ülésének: Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rápolt Község Önkormányzat Képviselő-testülete ÖKÖRITÓFÜLPÖS RÁPOLT Száma: Ö/515-10/2014./ált. Ököritófülpös Nagyközség és Rápolt Község Önkormányzatának

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 16/2014.(II.20.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 17/2014.(II.20.)

Részletesebben

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 24. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 68/2013. (VI 24.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 5. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtök) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2017. január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Bertók Ferenc polgármester, Borbás Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny, Tanakajd, Csempeszkopács, Rum, Rábatöttös és Zsennye Községek Képviselő-testületeinek 2018. február 12-én megtartott együttes üléséről Hozott döntések: Vasszécseny

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 16-17 /2012. (II. 20.) számú határozatok.

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/2/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu 1 JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. SZEPTEMBER 21-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Napirendi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 4-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, i: 1-4/2010.(II. 4.) Iktatószáma: 1-5/2011. T á r g y s

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő

Jegyzőkönyv. Ignácz József György alpolgármester Bogdán Imre képviselő Orsós József képviselő Jegyzőkönyv Készült Pálmajor Község Önkormányzat képviselő-testületének 2015. szeptember 7-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Pozsonyi Erika polgármester

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető

JEGYZ KÖNYV. elnökhelyettes. Meghívottak: Szarka Andrea aljegyző Faragóné Barz Krisztina gazdálkodási irodavezető I-1/13-2/2016. ikt.sz. JEGYZ KÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 15-én megtartott ülésén Dévaványa, Hősök tere 1. szám alatt a Városháza 4-es

Részletesebben

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA 2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ (NÉV) Készült: 2 példányban 1 példány: Köztisztviselő 1 példány Humánpolitikai ügyintéző I. A KÖZTISZTVISELŐ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

Valente József képviselő késése okát előre jelezte.

Valente József képviselő késése okát előre jelezte. 1 Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 20-64/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

1. A évi Képviselő- testületi munkaterv megtárgyalása és elfogadása Előadó: Nagy József Attila

1. A évi Képviselő- testületi munkaterv megtárgyalása és elfogadása Előadó: Nagy József Attila I-1/9-6/2013. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 16-án megtartott ülésén Dévaványa, Hősök tere 1. szám alatt a Városháza 18 as

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-3/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. február 9-én (csütörtökön) 19 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-1/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-án 15,00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2015. szeptember 7.-én 17 órai kezdettel Segesd községben, a Segesd-Taranyi IV. Béla Király Általános Iskola

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 2/2012. RNÖ J e g y z ő k ö n y v Készült: Egyek Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2012. február 13.-án Egyeki Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyílt testületi ülésén. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes

17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes 17/2012. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. november 30-án megtartott együttes ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Karancsság Község

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására

J a v a s l a t. a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó parancsnoki teljesítménykövetelmények alapját képező célok meghatározására P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06 32) 460 918 Szám: 1-180/2010. J a v a s l a t a 2011. évi köztisztviselői és tűzoltó

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-5 /2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 14-én 14 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 27-én megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 27-én megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2017. november 27-én megtartott rendkívüli NYÍLT ülés jegyzőkönyvéhez 117/2017.(XI.27.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek február 13-án 16 órakor megtartott együttes üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek február 13-án 16 órakor megtartott együttes üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és Kincsesbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. február 13-án 16 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal 8044 Kincsesbánya,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt ülésén. A rendkívüli ülés telefonon lett összehívva. Az ülés időpontja: 2014. december 17. A kezdés időpontja:

Részletesebben

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött.

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött. 8522 Nemesgörzsöny, Széchenyi u. 10. ikt.szám:.../2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 09.-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 32-34 d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Előterjesztés

Részletesebben