Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Jelen vannak:"

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: a január 24. napján du órakor megkezdett soron következő rendes nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Békefi Edina alpolgármester Rolkó Gábor képviselő Marton János képviselő Fodor Péter képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Panyi Szilvia Orsolya jegyző Kéri Katalin települési főépítész Meilingerné Simon Natália pénzügyi ügyintéző Tigelmann János üdülőtulajdonosi képviselő Selmeczi Ferenc üdülőtulajdonosi képviselő Tanácskozási joggal meghívott, de meg nem jelent: 0 fő Résztvevő állampolgárok száma: 0 fő Szabó László polgármester: köszöntötte a megjelenteket. Ismerteti, hogy Németh Tünde jegyző elfoglaltsága miatt dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető kapott megbízást, hogy tanácskozási joggal részt vegyen a testületi ülésen és vezesse a jegyzőkönyvet. Ezt követően megállapította, hogy a testületi ülés valamennyi képviselő jelenlétével határozatképes. Majd ismertette a napirendet: a javasolt napirendet a meghívó tartalmazza, melyet a kiadott anyagtól eltérően módosításra javasol a Kerkápoly utcai ingatlan értékesítési ügyével 6. napirendi pontként betéve a vegyes ügyek elé, valamint Bokányi Barna kérelmével, amelyet a vegyes ügyek között javasol szerepeltetni. Szavazásra teszi fel a módosított napirendi elfogadásának kérdését. A Képviselő-testület az ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Napirendi pontok: 1./ Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról. 2./A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának módosítása.

2 3./Főépítészi ügyek változásáról szóló tájékoztatás, valamint az új építésügyi jogszabályoknak megfelelő helyi rendeletalkotás megtárgyalása. Előadó: Kéri Katalin települési főépítész 4./ A évi önkormányzati költségvetéssel kapcsolatos egyeztető megbeszélés I. fordulóban. 5./ A képviselő-testület évi munkatervének megtárgyalása. 6./ A Kerkápoly köz 396/2. hrsz-ú ingatlan értékesítési ügye. 7./ Vegyes ügyek. Napirend a zárt ülésre: 1./ Segélyezési ügyek. 1./ Tájékoztató a lejárt határidejű határozatokról. Szabó László polgármester: a napirend kapcsán köszöni a részletes írásbeli tájékoztatást, kérdezi, hogy ezzel kapcsolatban van-e kérdés vagy észrevétel? Kérdés és hozzászólás nem lévén a képviselő-testület 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag jóváhagyta a lejárt határidejű határozatokról szóló tájékoztatót. 2./A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának módosítása. Szabó László polgármester: a napirendi ponthoz részletes írásbeli előterjesztés készült, melynek kapcsán átadja a szót a kirendeltség vezető asszonynak. Dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: röviden ismerteti az előterjesztés lényegét, miszerint a Magyar Államkincstár hiánypótlási felhívásának kell eleget tennie mind az öt önkormányzatnak. A módosításra azért kell sort keríteni, mert csak egy irányító szerve lehet a közös hivatalnak, illetve a hivatal szakfeladati rendjében történik változtatás. Szabó László polgármester: kéri a képviselőket, hogy egyet értés esetén az írásbeli előterjesztésben foglalt határozati javaslatnak megfelelően szíveskedjenek a határozatot meghozni. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg:

3 1./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Alapító okiratának 6.)-os és 8.)-as pontját az alábbiak szerint módosítja: 6.) Az alaptevékenységek szakfeladatrend szerinti besorolása: 6.1. Az alaptevékenységek szakfeladatrend szerinti besorolása: Önkormányzati jogalkotás Országgyűlési képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek Önkormányzati képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek Országos és helyi nemzetiségi önkormányzati választásokhoz kapcsolódó tevékenységek Európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek Országos és helyi népszavazáshoz kapcsolódó tevékenységek Önkormányzatok általános végrehajtó igazgatási tevékenységek Adó, illeték kiszabása, adóellenőrzés Statisztikai tevékenység Építésügy, területpolitika, területi igazgatása és szabályozása Önkormányzatok elszámolásai Közterület rendjének fenntartása Aktív korúak ellátása Ápolási díj méltányossági alapon Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás Óvodáztatási támogatás Közgyógyellátás Munkáltatók által nyújtott lakástámogatás Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás 6.2. A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal vállalkozási tevékenységet nem végez. 8.) Irányító szerv neve, székhelye, alapítók neve, székhelye: 8.1. Irányító szerv neve, székhelye Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8237 Tihany, Kossuth L. u Alapító szervek neve, székhelye Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8237 Tihany, Kossuth L. u Örvényes Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8242 Örvényes, Fenyves u Aszófő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8241 Aszófő, Árpád u Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8242 Balatonudvari, Ady Endre u Balatonakali Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8243 Balatonakali, Kossuth L. u. 45.

4 A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat aláírására. Felelős: Szabó László polgármester 3./Főépítészi ügyek változásáról szóló tájékoztatás, valamint az új építésügyi jogszabályoknak megfelelő helyi rendeletalkotás megtárgyalása. Szabó László polgármester: sajnos a napirendi pont kezdetéig a főépítész asszony még nem érkezett meg. Mindenesetre annyit szeretne elmondani, és ezt elmondja majd előtte is, ha megjön, hogy a főépítész asszony megbízási szerződésének anyagát elfogadásra javasolja. A négy rendelet tervezettel kapcsolatban viszont aggályai vannak, mégpedig azért, hogy szükség van-e ilyen mértékű részletszabályozásra. Az elővéleményezési eljárás szinte mindent magában foglal, és ez sok problémát hozhat maga után. Szeretné részletesen látni, hogy mit is célszerű a polgármesteri véleményezési körbe bevonni. Javasolja, hogy térjenek át az 5. napirendi pontra addig, amíg a pénzügyes kolléganő és a főépítész asszony is megérkezik. A polgármester javaslatával a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodással egyhangúlag egyet értett és megkezdte az 5. napirendi pont tárgyalását. 5./ A képviselő-testület évi munkatervének megtárgyalása. Szabó László polgármester : az idei évi testületi ülési munkatervi javaslat kapcsán kéri a képviselők véleményét. Ez egy vázlat tulajdonképpen az elmúlt év tapasztalatai alapján. Dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: a nyári közmeghallgatás időpontját szeretné megkérdezni. Békefi Edina alpolgármester: javasolja, hogy augusztus 4-én, az első vasárnap legyen a nyári nyaralós közmeghallgatás. Marton János képviselő: szeretné kérni, hogy a rendőrségnek a nyári programokról küldjenek tájékoztatást, mert ezt kérték. Szabó László polgármester: köszöni a kérést, van erről tudomása és intézkedni fognak. Ha nincs egyéb kérdés, javaslat, akkor javasolja elfogadni az írásbeli előterjesztés szerinti határozati javaslatot. A munkatervben pedig kéri feltüntetni az augusztus 4-i közmeghallgatás időpontját. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg:

5 2./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a képviselő-testület évi munkatervét jóváhagyólag elfogadja. Felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. Határidő: folyamatos Felelős: Szabó László polgármester 6./ A Kerkápoly köz 396/2. hrsz-ú ingatlan értékesítési ügye. Szabó László polgármester: ismerteti, hogy több ok miatt sajnos továbbra is húzódik a Kerkápoly közi ingatlan értékesítésének ügye a szomszédos ingatlantulajdonos részére. Egyeztetve az ügyvédi iroda ügyvédjével, úgy látszik, hogy ennek ellenére nincs akadálya a felső ingatlan meghirdetésének órakor megérkezett Kéri Katalin települési főépítész. Szabó László polgármester: szeretné a megkezdett naprendi pontot befejezni és azt követően javasolja visszatérni a 3. napirendi pont tárgyalására. A polgármester javaslatával a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodással egyhangúlag egyet értett és folytatta a napirendi pont tárgyalását. Fodor Péter képviselő: kérdezi, hogy mi történik abban az esetben, ha a szomszédos ingatlan tulajdonosa visszalép a vételtől? Szabó László polgármester: véleménye szerint fel lehet ajánlani a területet szomszédos ingatlan tulajdonosainak megvételre. a két dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: javasolja megállapítani az új pályázati határidőket, valamint a korábbi 123-as határozatot is vissza kell vonni. Szabó László polgármester: javasolja, hogy február 20-i határidő legyen az ajánlattételi határidő, és azt követő napon kerüljön sor a rendkívüli ülésen történő döntéshozatalra, egyebekben a korábbi határozatban foglalt feltételek megfelelőek most is. A minimális vételi ár akkor 10 millió forint + áfában lett megállapítva. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag a 123./2012. (VI.18.) számú határozatának visszavonása mellett az alábbi határozatot hozta meg: 3./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat tulajdonát képező Balatonudvari, 396/2. hrsz-ú, természetben a Balatonudvari, Kerkápoly köz. 1. szám alatt található

6 gazdasági épület és udvar ingatlan nyilvános pályázati eljárás keretében történő értékesítését határozza el. Az ingatlan pályázati értékesítése kapcsán a minimális vételárat 10 millió forint + ÁFA összegben állapítja meg. További pályázati kiírási feltétel, hogy az értékesítés kapcsán az ajánlattevő tudomásul veszi, hogy az építéshatósági előírásoknak megfelelően a 396/1. hrsz-ú szomszédos ingatlan határa mellett a saját ingatlana területén egy főfalat kell építenie az épület határvonalán. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a pályázati kiírás hirdetésének feladására a települési honlapon és a Veszprém Megyei Naplóban. Határidő: a pályázat meghirdetésére azonnal, az ajánlattételi határidő: február 20. du óra 3./Főépítészi ügyek változásáról szóló tájékoztatás, valamint az új építésügyi jogszabályoknak megfelelő helyi rendeletalkotás megtárgyalása. Szabó László polgármester: köszönti Kéri Katalin települési főépítész asszonyt, és ismerteti a napirendi pont kapcsán korábban elhangzottakat. Szeretné kérni, hogy napolja el a testület a négy rendelet tervezet megtárgyalását, mivel pontosabban szeretné átbeszélni az azokban foglaltakat. Kéri Katalin települési főépítész: véleménye szerint el kell fogadni a rendeleteket, mivel az építéshatóságnál már vannak beadva ezt érintő ügyek. A rendelet-tervezetek a hatályos jogszabályoknak megfelelően lettek előkészítve, azok módosítására a későbbiekben bármikor sor keríthető. Ami a lényeg, hogy helyi rendeletet hozhat a képviselő-testület, annak érdekében, hogy az építési engedélyhez kötött tevékenységeknél az eljárás a településen kezdődhessen meg. Az ügyfeleknek a dokumentációt a polgármesterhez kell benyújtania, aki a főépítész szakmai véleménye alapján kiadja a véleményezését, melynek birtokában mehet az ügyfél az építéshatósághoz engedélykérelem iránt. A jogszabályban a 32 megjelölt ügytípusból 18 már ki lett véve, csak a legfontosabbak szerepelnek a rendelet-tervezetben. Ezek olyan építési engedélyhez nem kötött tevékenységek, melyek fontosak, ha nem kerülnek helyi rendeleti szabályozásra, akkor abból problémák adódhatnak. Ha az ügyfél ilyen tevékenységet akar végezni, ahhoz dokumentációt kell benyújtania a polgármesterhez, aki jogosult véleményezni azt, és ezek alapján ellenőrizhető lesz a településen az építési tevékenységek végzése. Nem érzi a helyi szabályozást ilyen veszélyesnek, persze mint minden újdonság furcsa kezdetben. Szabó László polgármester: csak a legfontosabbakat szeretné véleményezni, nem szeretne ebből felszültséget gerjeszteni a településen. Fodor Péter képviselő: véleménye szerint, ha lehet később módosítani, akkor nincs akadálya az elfogadásuknak. Szabó László polgármester: mérlegelve a vitát, új javaslata az, hogy ha a testület is úgy gondolja, legyen elfogadva a négy rendelet, várják meg az ezekkel kapcsolatos reakciókat és március végéig áttárgyalják újra.

7 Kéri Katalin települési főépítész: kéri, hogy lehetőség szerint gyorsan lépjenek hatályba a rendeletek. Azok elfogadását be is kell jelenteni az építéshatóságnak, hogy úgy tudják tájékoztatni már az ügyfeleket. dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető: kiszámolva a dátumokat, amennyiben január 28-án kihirdetésre kerülnek, úgy február 1-jével lehetne azokat hatályba léptetni. Szabó László polgármester: a napirendi pont lezárásaként az írásbeli előterjesztésben foglaltaknak megfelelően szavazásra teszi fel a kérdést a négy rendelet-tervezet elfogadását illetően. Kéri, hogy aki egyet ért az szavazzon. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi rendeleteit alkotta meg: 1./2013. (I.28.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Balatonudvari Község önkormányzat Képviselő-testületének 2./2012. (I.28.) önkormányzati rendelete a helyi településrendezési előírások tartalmáról szóló előzetes tájékoztatás és a tervekkel kapcsolatos szakmai konzultáció szabályairól 3./2012. (I.28.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról Balatonudvari Község önkormányzat Képviselő-testületének 4./2012. (I.28.) önkormányzati rendelete a helyi építészeti-műszaki tervtanács létrehozásáról, működési feltételeiről és eljárási szabályairól A rendeletek jelen jegyzőkönyv mellékletét képezik az előterjesztéssel együtt. Szabó László polgármester: végezetül az írásbeli előterjesztésben foglaltaknak megfelelően szavazásra teszi fel a kérdést a főépítészi társulás megszüntetése és a települési főépítész megbízási szerződéssel történő foglalkoztatása tárgyában. Kéri, hogy aki egyet ért az írásbeli előterjesztésben foglaltakkal, a határozati javaslatnak megfelelő határozat meghozatalával, az kézfelemeléssel szavazzon. Az elhangzottak alapján a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatokat hozta meg:

8 4./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete A Paloznak, Lovas, Balatonudvari és Balatonakali települési Önkormányzatok által a társult települési önkormányzati Főépítészi feladatkör ellátásra április 30. napján létrehozott Észak-Balatoni főépítészi Társulás megszüntetését december 31. napjával jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert A Társulási Megállapodást megszüntető okirat aláírására. 5./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 1. napjától Kéri Katalin okleveles építészt (Székhely: Veszprém, Jázmin u. 34., adószáma: Kamarai szám: E ) bízza meg, határozatlan időre Balatonudvari község települési főépítészi feladatainak ellátásával. A megbízási díját Ft / hó összegben hagyja jóvá az aktuális éves önkormányzati költségvetései terhére. A Képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a megbízási szerződés megkötésére. Határidő: január / A évi önkormányzati költségvetéssel kapcsolatos egyeztető megbeszélés I. fordulóban. Szabó László polgármester : a napirendi pont kapcsán köszönti Meilingerné Simon Natália pénzügyi ügyintézőt, és át is adja neki a szót. Meilingerné Simon Natália pénzügyi ügyintéző: ismerteti, hogy egy előzetes tájékoztató anyag készült el a évi önkormányzati költségvetés kapcsán. Az anyagot nagyon nehéz volt összeállítani, mivel kevés az eddigi adat, amit megkaptak hozzá. Ami még mindig nagyon kérdéses, hogy milyen módon kerüljön betervezésre a köztisztviselők teljes bérköltsége, mert véleménye szerint azt a tihanyi közös önkormányzati hivatal költségvetésében kell megtervezni, az önkormányzati költségvetésben pedig átadott pénzeszközként fog szerepelni. Szabó László polgármester: ismerteti, hogy a e forintos költségvetési főösszeg nagyon kevés az elmúlt évihez képest. Jelenleg előzetes számadatokkal került kalkulálásra az anyag. Olyan mértékű változások vannak, hogy a tavaly évihez képest lényegesen alacsonyabb az áthozat, ennyivel kevesebb az önkormányzati költségvetés. Az előzetesen

9 kalkulált főösszeg is bizonytalan jelenleg, mivel nem ismertek még bizonyos költségek,mint pl. a füredi többcélú társuláshoz fizetendő önkormányzati hozzájárulások. Az anyagban ezért is szerepel csak kis mértékű tartalék. Sajnos sok a bizonytalanság, nem tudni, hogy mi történik a következő hónapokban. A napirendi pont kapcsán döntéshozatalra nincs szükség, áttanulmányozásra javasolja az anyagot, február 15-ig kerül benyújtása a költségvetési rendelet-tervezet a testület elé. 7./ Vegyes ügyek. a) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri a két rendőr idei évi bérleti szerződésének a jóváhagyását a testülettől. Azzal a határozati szövegbeli kiegészítéssel, hogy elővásárlási jogot biztosítsanak számukra a bérleti szerződésben az ingatlan esetleges értékesítése során. Az ügyvéddel egyeztetésre kerület ez a kérdés és javaslat az elővásárlási jog megadása a részükre. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatokat hozta meg: 6./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező fövenyesi Strand u. 1. szám alatti szolgálati lakást bérbe adja január december 31. napjáig terjedő határozott időtartamra Dávid Lajos (8242 Balatonudvari, Strand u. 1) körzeti megbízott rendőr részére. A képviselő-testület a bérleti díjat és a bérlet egyéb feltételeit a évi bérleti szerződésnek, valamint a 3./2000.(XI.27.) helyi rendelet előírásainak megfelelően hagyja jóvá, valamint a bérleti szerződésbe bérlő részére elővásárlási jogot biztosít az ingatlan értékesítése esetében. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a bérleti szerződés aláírására. 7./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező fövenyesi Strand u. 1. szám alatti szolgálati lakást bérbe adja január december 31. napjáig terjedő határozott időtartamra Barkó István (8242 Balatonudvari, Strand u. 1) rendőr részére. A képviselő-testület a bérleti díjat és a bérlet egyéb feltételeit a évi bérleti szerződésnek, valamint a 3./2000.(XI.27.) helyi rendelet előírásainak megfelelően hagyja jóvá, valamint a bérleti szerződésbe bérlő részére elővásárlási jogot biztosít az ingatlan értékesítése esetében A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a bérleti

10 szerződés aláírására. b) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri cégjogszabályok változása miatt beérkezett kérelmezők esetében a szükséges határozati javaslatok elfogadását. A Bokányi Kft. kérelme is ehhez a részhez tartozik, itt javasolja a határozat meghozatalát az ő esetükben is. A Gazdabolt bérlője kéri továbbá azt is, hogy állandó lakhelyet létesíthessen benne a családjával együtt. Úgy gondolja, hogy járuljon ehhez is hozzá a testület és kerüljön ezzel kiegészítésre a határozati javaslat. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatokat hozta meg: 8./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari Balaton u. 1. szám alatti lakóház ingatlant gazdabolt üzemeltetése céljára bérbe adja január december 31. napjáig terjedő határozott időtartamra a NETWORK-GATE Bt. (8243 Balatonakali, Pipacs u. 3. képviselője: Kiss István) részére. A képviselő-testület a bérleti díjat és a bérlet egyéb feltételeit a évi bérleti szerződésnek megfelelően hagyja jóvá azzal, hogy a bérleti díjat évben a hivatalos inflációs rátának megfelelő összeg terheli. A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy bérlő az ingatlant a vállalkozása hivatalos székhelyeként és telephelyeként használja, valamint, hogy állandó lakhelyet létesítsen benne családja 3 tagja részére. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a bérleti szerződés aláírására. 9./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari 725/1. hrsz. alatti fövenyesi CAMP-OH kemping vonatkozásában hozzájárul ahhoz, hogy Simon és Társa Bt. (8220 Balatonalmádi, Fűzfői út 23. Cg ) a bérelt ingatlant telephelyként használhassa. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges Intézkedések megtételére.

11 10./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari Levendula u. 16. szám alatti orvosi rendelő vonatkozásában hozzájárul ahhoz, hogy az Uniprax Eü. Bt. (8243 Balatonakali, Révész u. 1. Cg: ) az önkormányzati ingatlant térítésmentesen használja, ott fióktelephelyet létesítsen. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. 11./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a tulajdonát képező Balatonudvari 560/3. hrsz. alatti strandfürdő területén lévő Hami büfé vonatkozásában hozzájárul ahhoz, hogy a Bokányi Kft. (8245 Vászoly, Imre u. 19, Cg ) a bérelt ingatlant telephelyként használhassa. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a szükséges intézkedések megtételére. c) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri a folyószámla hitelkeret létesítéséhez a határozati javaslatnak megfelelő határozat meghozatalát, amennyiben a testület is egyet ért. Úgy gondolja, hogy az esetlegesen keletkező likviditási hullámot ezzel a hitellel lehetne áthidalni, 10% a kamat a felvételre kerülő hitel után, de bízik benne, hogy nem is lesz szükség a hitel felvételére. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 12./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete folyószámla hitelkeret felvételét határozza el ,- Ft keret összegben ig tartó futamidővel az OTP Bank Nyrt-től. A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a futamidő alatti évi költségvetésébe a hitel és járulékai visszafizetésére a fedezetet saját bevételeiből a fejlesztések előtt betervezi, jóváhagyja és biztosítja. A képviselő-testület a hitel fedezetéül az OTP Bankra engedményezi az állami támogatásból és hozzájárulásból, továbbá az átengedett gépjárműadóból és a helyi adókból származó bevételeit.

12 A képviselő-testület inkasszójogot biztosít valamennyi a Magyar Államkincstárnál vagy más pénzügyi intézménynél vezetett vagy későbbiekben megnyitásra kerülő valamennyi fizetési számláira, ahol ezt jogszabály nem zárja ki. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a hitelszerződés, engedményezési szerződés megkötésére és a kapcsolódó inkasszós felhatalmazások aláírására az OTP Bank Nyrt-vel. A képviselő-testület nyilatkozik, hogy az önkormányzat hitelfelvétele nem esik törvényi korlátozás alá a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. Törvény 10.. (2) bek. d) pontja értelmében. Határidő: szerződés kötésre március 15. egyebekben folyamatos d) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri a tihanyi iskola, óvodai elmúlt évi költségek kifizetéséhez a testület hozzájárulását. Ezt az összeget rendezni kell, még tavaly évi kötelezettség. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 13./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a évi önkormányzati költségvetése terhére a Tihanyi Általános Iskolába és Óvodába járó balatonudvari gyermekek után Ft összegű hozzájárulást fizet. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert az összeg átutalására. e) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri a DRV Zrt részére a határozat meghozatalát. Célszerű a DRV Zrt-t megbízni a fejlesztési terv elkészíttetésével, természetesen ahhoz az önkormányzat véleménye és jóváhagyása kell majd. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 14./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete a viziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. Törvény 11. -ában foglalt kötelezettségének eleget téve felkéri a DRV Zrt-t, hogy a 15 éves időtávra szóló gördülő fejlesztési tervet térítésmentesen készítse el az önkormányzat véleményezésével és jóváhagyásával. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a DRV Zrt. tájékoztatására.

13 Határidő: január 31. f) Szabó László polgármester: az írásbeli előterjesztésnek megfelelően kéri az informatikai rendszergazdai szerződés megkötéséhez a testület döntését. A polgármester javaslatával egyet értve a képviselő-testület 5 igen szavazattal 0 ellenszavazattal 0 tartózkodás mellett egyhangúlag az alábbi határozatot hozta meg: 15./2013. (I.24.) számú Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat és a kirendeltség informatikai eszközeinek karbantartására, hibajavítására és a települési honlap karbantartására vállalkozói szerződés megkötését határozza el február 28-ig a Sé dkomp Kft (8200 Veszprém, Óváros tér 22. adószáma: ) vállalkozóval. A vállalkozási díjat ,- Ft + áfa / hó összegben a évi önkormányzati költségvetés terhére biztosítja. A képviselő-testület felhatalmazza Szabó László polgármestert a vállalkozói szerződés aláírására. Több napirendi pont és hozzászólás nem lévén a polgármester a testületi ülést órakor bezárta. K.m.f. Szabó László polgármester dr. Panyi Szilvia Orsolya kirendeltség vezető

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15. napján de. 8.30 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 2. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 26. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 18. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Fodor Péter képviselő Marton János képviselő Rolkó Gábor képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Fodor Péter képviselő Marton János képviselő Rolkó Gábor képviselő Jegyzőkönyv Készült: a 2014. augusztus 19. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Jánosi Attila képviselő Békefi Edina képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester Jánosi Attila képviselő Békefi Edina képviselő Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 21. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 10-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. december 21. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. november 15-én a Mérges Községházban megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Balázs

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módositott napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módositott napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 20. napján de 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ 21- /2015. Tárgy: Vegyes ügyek. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó László polgármester Az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019.június 27. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 17. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. február 14. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 26. napján de 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Ecsegfalva Község Önkormányzata 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/ ,

Ecsegfalva Község Önkormányzata 5515 Ecsegfalva, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/ , Ecsegfalva Község Önkormányzata, Fő u. 67 Tel/Fax: 66/487-100, e-mail: ecsegfalva@t-online.hu 973-10/2015.ikt.sz J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről.

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. Időpontja: 2013. augusztus 22. 19:20 órai kezdettel Helye: Kiskunlacháza Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: polgármester Dr.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 3 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendkívüli ülés napirendjét 3 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján du. 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 457/3/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 23.-án megtartott rendkívüli üléséről - 1 - Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. március 07-én, Folyáson a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Önkormányzati Képviselő-testület soron kívüli nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Magyar

Részletesebben

1/2013.(I.15.) SZÁMÚ HATÁROZAT

1/2013.(I.15.) SZÁMÚ HATÁROZAT JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült a Péteri Közös Önkormányzati Hivatalban Péteri Község Önkormányzat Képviselőtestületének, Bénye Község Önkormányzat Képviselő-testéletének és Káva Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a 2014. május 13. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 2/7/2013. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 2/7/2013. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/7/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 21. napján 7.30 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. szeptember 24. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Szám: 38-8/2010. Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. május 27-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 476-14/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 72/2017. (VIII. 02.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 72/2017. (VIII. 02.) HATÁROZATA BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Szám: 212-10/2017/K. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. augusztus 2. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23.

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23. Ügyszám: 16-22/2015. JEGYZŐKÖNYV nyilvános üléséről 2015. február 23. Szőc 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános üléséről Szőci Művelődési Ház Szőc, Kossuth L. u. 41. Az ülés időpontja:

Részletesebben

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése A L S Ó N E M E S A P Á T I és N E ME S A P Á T I Községek ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2013. augusztus 9-ei együttes ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 151-2/2013/ANA. Tartalom:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/20-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 3-án, 18:00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. november 09- én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Czédly

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 5 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2019. július 25. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről a települési kultúrház nagytermében. Jelen vannak:

Részletesebben

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testülete 80-8/2013/X J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 15-én megtartott nyilvános üléséről Készült: Dunaremete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v BÁCSSZENTGYÖRGY: Faa Béla polgármester

J e g y z ő k ö n y v BÁCSSZENTGYÖRGY: Faa Béla polgármester Gara Község Képviselő-testülete Bácsszentgyörgy Község Képviselő-testülete 2/2012. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bácsszentgyörgy

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a módosított napirendet 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a módosított napirendet 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. május 30. napján de. 10.00 órakor megkezdett soron következő nyílt üléséről a hivatali kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 64-4 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016. február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: 2./ Az Önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: 2./ Az Önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról szóló rendelet megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a 2014. április 28. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés módosított napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. október 27. napján de. 8.30 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzat hivatali kirendeltségének helyiségében.

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. március 27-én (kedd) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2012. március 27. Határozat:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-10//2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 03-án 14.30 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/3/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 25-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a 2014. április 14. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester

1./ A rendezési tervet érintő akutális kérdések megtárgyalása. Előadó: Szabó László polgármester Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 18. napján 19.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. május 26. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 214-14/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30-án

Részletesebben

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Szám: 01-377/2012/6. BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 2012. április 25. 6. számú jegyzőkönyv 1 Határozatok: 25/2012. (IV.25.) számú Képviselő-testület

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28. napján du. 17.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető Jegyzőkönyv Készült: 2010.július 29-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós Csaba

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kéri Katali társulási főépítész Sasvári Tamás igazgatási-szociális ügyintéző 2 fő Balatonudvari lakos

Jegyzőkönyv. Kéri Katali társulási főépítész Sasvári Tamás igazgatási-szociális ügyintéző 2 fő Balatonudvari lakos Jegyzőkönyv Készült: a 2011. október 24. napján 18.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: Szabó László polgármester Marton János képviselő Tavasz László

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 9-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 9-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 3/22-3/3/2015. Tárgy: A Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi költségvetésének jóváhagyása. ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 9-i rendes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Dunaszentpál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9175 Dunaszentpál, Iskola tér 1. J e g y z ő k ö n y v

Dunaszentpál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9175 Dunaszentpál, Iskola tér 1. J e g y z ő k ö n y v Iktatószám: II/1-17/2015. Dunaszentpál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9175 Dunaszentpál, Iskola tér 1. J e g y z ő k ö n y v mely készült 2015. december 9-én 17:00 órakor az önkormányzat hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) , , FAX. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9184 KUNSZIGET, JÓZSEF A. U. 2. TEL.: (96) 552-003, 485-388, 485-040 FAX.: (96) 552-056 Sz.: III/1-16/2017. Jegyzőkönyv mely készült 2017. augusztus

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 4/2015 Határozatok száma: 47-48/2015.(02.26.) Rendeletek száma: 3/2015. (II.26.) JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2016. június 20-án a Balatonújlaki Községi Önkormányzat tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Virág László alpolgármester Muszti Csaba képviselő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 19. napján de. 10.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a

Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a A Ramocsaházi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratáról A Képviselő-testület: 1. A Ramocsaházi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.november 8-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.november 8-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010.november 8-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Csatlós Csaba képviselő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 16.-án 17 óra 30

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről Tartalmazza a : 87/2014.(VII.30.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29. napján 14.00 órakor megkezdett rendkívüli nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: Svh 79-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület az ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület az ülés napirendjét 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv Készült: a 2012. augusztus 30. napján du. 19.00 órakor megkezdett soronkövetkező rendes nyílt üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 235/12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: KOZP/4657-6/2013. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 31-i rendkívüli ülésére Tárgy: A) Eplényi temető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/180-6/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. május 29-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET március 22-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 73/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. március 22-i ülésére Tárgy: Javaslat a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 97-99 /2012. (XI. 24.) számú határozatok.

Részletesebben