Hét kérdés amelyre neked is választ kell kapnod logotervezés előtt

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hét kérdés amelyre neked is választ kell kapnod logotervezés előtt"

Átírás

1 Hét kérdés amelyre neked is választ kell kapnod logotervezés előtt

2 Előszó Emlékszem, amikor az első saját logómat, az arculat stúdió logót terveztem. Nagyon űtőset és egyedit akartam. És a végén azt találtam ki, hogy egy iniciálészerű jel legyen, amiben az A betűt egy jó kis karakteres arccal egyesítem. Bizony nekem nagyon tetszett, hiszen én találtam ki és készítettem el. Jó pár év telt el, amikorra kezdtem felfedezni a hibáit. Gyakran megkérdezték tőlem, hogy miért ilyen szomorú ez az arc? Amit én karakteres arcnak tartottam a tervezéskor, azt a vevőim egy része szomorúnak látta. Ahogy egyre jobban megismertem a szimbolika és a vizuális kommunikáció rejtelmeit, rájöttem a további hibákra is. A karakteres arc balra nézett, és ez az irány a múltat jelképezi. Tehát többek között figuráinknak, motívumainknak jobbra kell nézniük, ha egy felfelé ívelő jövőbe szeretnénk juttatni vállalkozásunkat. Ilyen és ehhez hasonló szempontokkal ismerkedtem meg, ahogy egyre mélyebb és közelebbi kapcsolatba kerültem ezzel a szimbolikus szemléletű tervezéssel. Sokéves tapasztalatom, hogy a hazai kis- és középvállalkozói céges logók jelentős része is rendelkezik ezekkel a hibákkal. És mégis a kisés középvállalatok két kézzel szórják ki pénzüket olyan logók megrendelésére, amely a legjobb esetben is csak úgy-ahogy szolgálják a belső lényeg megjelenítését. Melyek azok a hibák, amelyeket az ilyen cégek tulajdonosai elkövetnek logóterveztetés előtt és közben, és ráadásul úgy, hogy nem is tudnak róla? Melyek azok a kérdések, amelyeket feltétlenül fel kell tenned, mielőtt elfogadsz egy gyanúsan kedvező ajánlatot? Hogyan válaszd meg úgy a cég- vagy márkanevet, hogy ne kérdezzenek vissza: Elnézést, mit is mondott, nem tudtam megjegyezni? Ványai Kovács Sándor logó- és arculattervezési szakértő

3 1. Mi az a három hiba, amit kerülj el, mielőtt még belefogsz a logóterveztetésbe? NE NÉZEGESD KÖZBEN, HOGY MÁSOK HOGYAN CSINÁLJÁK! Ha azt látod, hogy mások másképp csinálják, mint ahogy előre elgondoltad, könnyen elbizonytalanodhat. Egyáltalán nem biztos, hogy az Te helyzetedre optimálisan alkalmazhatóak mások megoldásai. Nem minden üzletágban és nem minden logóban ugyanazok a motívumok és színek lesznek a legkedvezőbb hatásúak. NE MÁSOLD LE! Minél inkább a saját elgondolásodat és saját belső indíttatásodat követed, annál hitelesebb lesz a végeredmény. NE HASONLÍTSD MAGAD MÁSOKHOZ! A céged és annak küldetése egyedi. Csak a Te cégedre jellemző. Ha ebből az egyedileg megfogalmazott küldetésből nő ki a céglogó, akkor biztos a siker!

4 2. Mit ábrázoljon a logóm? EZ MINDIG NAGY DILEMMA, EZÉRT JÓ, HA TISZTÁZZUK AZ ALAPELVEKET. A logód is egy jel, egy szimbólum, amely a cégedet vagy szolgáltatásodat szimbolizálja egyedi, jól felismerhető módon. Egy olyan jel, melynek elsődleges célja az egyediség kifejezése, a megkülönböztetés másoktól, az egyértelmű egyedi megjelölés. Itt felvetődik egy további kérdés: Mitől egyedi a céged, mi az az egyedülálló belső érték, amit közvetít? Azaz: mi a Te és a céged küldetése? Mindez megalapozza majd a tájékozódást a piac szereplői között vagyis, hogy a cégedet, szolgáltatásodat mindig felismerjék. A logó lehet maga egy szöveges felirat, a szolgáltatás vagy a cég neve, akár szlogennel együtt is. A leggyakoribb megoldás a cégnév használata. Ha a cégnevet használjuk a logóban, akkor a cég nevének megválasztása, azaz a logotípia kulcsfontosságú és nagy körültekintést igénylő tényezővé válik. Hiszen, ha jó nevet választunk, akkor márkanév is lehet belőle. Az is fontos, hogy a név frappáns, rövid, jól megjegyezhető, pozitív érzetet keltő legyen! De tartozhat a felirathoz valamilyen grafikai ábra, embléma is. Ebben az esetben magát az ábrát használhatja majd önmagában is, a nevet elhagyva, hiszen egy kellően bejáratott, ismertté tett márkajelzés a cég nevének feltüntetése nélkül is egyértelműen utal az adott cégre. Nézzük csak meg például a közismert Adidas (három levél), Nike (pipa), Puma emblémákat, de ide tartoznak a nagy autómárkák is, mint például az Audi, Mercedes, Toyota stb.

5 3. Milyen színeket érdemes alkalmazni logómban? Nagyon fontos a színek hatása a logóban, hiszen a színek érzelmeket keltenek. Ha az alkalmazott színek pozitív érzelmeket ébresztenek nézőnkben, leendő vásárlónkban, akkor feldobottabbá, nyitottabbá és befogadóbbá válik. Ellenkező esetben befelé fordulóbb, lehangoltabb, visszahúzódóbb lesz és sokkal kritikusabban, bizalmatlanabbul tekint cégünkre és termékünkre. Az is nagyon fontos, hogy a színek és az általuk megjelenő érzelmek harmonikusan és hitelesen kapcsolódjanak a cég, termék vagy szolgáltatás jellegéhez, egyéniségéhez, vagyis a már megfogalmazott küldetéshez.

6 NÉZZÜK MEG A LEGFŐBB SZÍNEK HATÁSÁT, MŰKÖDÉSÉT. A barna szín a nyugalom, az egyszerűség, a szilárdság, a megbízhatóság, az állandóság, az önuralom hatását kelti. Úgy hat, akár a csokoládé. Boldogságérzetet nyújt, stressz ellen nagyon hatásos. A túl sok barna hatására visszahúzódóvá is válhat az ember. A rózsaszín a romantika, a békesség, az odaadás színe. A test színe is. Hagyományosan az érzékenység, az érzelmek és a fiatalság társul a jelentéséhez. A házasság beteljesülését a piros és a fehér keveredése jelzi, amelyből létrejön a rózsaszín. A fekete az erő és a szakértelem színe. Komoly szín, ami komoly érzelmeket kelt. De vigyázat, a túl sok fekete olyan, mint ha el akarná tiporni a nézőt. A piros a vér, a tűz, az erő, a hatalom, az energia, a dinamizmus színe. Izgalmat és mozgalmasságot kelt. Gyakran a háborúval, veszéllyel, agresszív erővel társítják, de megjelenik a szerelem, a vágy, a szenvedély kifejezőjeként is. Használata, mint kiemelő szín javasolt. A szürke színt a praktikus, időtálló, gyakorlati dolgokkal azonosítják. A túl sok szürke viszont unalmas. Egy kis szürke itt-ott a termék, a logó megbízhatóságát erősíti. A lila a gazdagság, a szellemi jólét, a haladás, és a bölcsesség színe. Jelentheti még a magasabb intelligenciát, a szellemi tudást, a vallási áhítatot, a szentséget, az alázatosságot, a bűnbánatot, a nosztalgiát. A fehér az egyszerűség, tisztaság, a fény biztonsága. A rikító színek hiányára, a természetesség kifejezésére is használatos. A narancssárgában egyesül a piros által sugalmazott energia és a sárga boldogsága. A leglángolóbb, legélénkebb szín. A jókedv, boldogság, ambíció, kreativitás, melegség színe. Az emberi szemnek a narancssárga egy nagyon meleg szín. A bíbort összekapcsolhatjuk a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbor a magasztossághoz kapcsolódik. Szimbolizálja az erőt, a nemességet a luxust és a becsvágyat. A bíborról a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára is gondolhatunk. A kék a nyugalom, a bizalom színe, de ez nem minden árnyalatára igaz. Túl sok vagy túl sötét kék nyugalmatlanságot szül. A ragyogó sárga a nap színe, boldogságot, gazdagságot jelent. A világos sárga az intellektus, a frissesség és az öröm jele. A világoskék az élet, a gyógyítás, a béke, a megértés, a puhaság érzetét kelti. A zöld, az emberi szem számára, a legmegnyugtatóbb szín. A szeretet, a fejlődés és a remény színe. Állandóságot és állóképességet is sugall.

7 4. Kire bízzam a logóm elkészítését? A profi logótervezést sokan tévesztik össze azzal, hogy valaki ért-e a számítógéphez. Mi több, általában mindenkinek akad olyan ismerőse, aki ügyesen használja a grafikus programokat és össze is tud állítani valami olyat, ami logónak néz ki. Az egyik ismerősöm is tud logót csinálni, nekünk igazán nem kell, túl bonyolult. A bizalomépítés egyik igen fontos eszköze a logó és az arculat. Ha nem precízek a grafikai elemek, ha az látszik az arculaton és a logón, hogy tulajdonosa a legolcsóbb megoldást kereste, akkor a látogatók joggal hihetik azt, hogy a mögötte álló cég is ilyen. Nem profi a kínálata, nem figyel oda a részletekre. Nagyon sokan még mindig azt a megoldást választják, ami kisebb egyszeri kiadással jár, ezzel egyszerűen a logó és cégük sikeréről mondanak le. De ugyan igénybe vennéd-e a szolgáltatásaimat, ha holnap azzal keresnélek fel: Ne költs feleslegesen Ft-ot öltönyre! Tegnap vettem egy jó kis varrógépet, én majd megvarrom a tárgyalási öltönyödet! A válaszod biztosan nem, de ha mégis megteszed, hogy velem varratod meg az öltönyödet, ez azt eredményezné, hogy az emberek megmosolyognának az utcán, a munkahelyén, a tárgyaláson. Saját magad ellen biztosan nem követnél el ilyesmit. És a saját céged ellen?

8 5. Mennyibe kerül vajon egy jól működő logó? A legtöbb logótervező cég Ft+áfa közötti áron kínálja szolgáltatását. Ez egy jó középárnak tekinthető. Összehasonlítani azonban akkor tudjuk az árat, ha kiderül az, hogy például milyen figyelmet fordítanak a cég, termék, vagy szolgáltatás küldetésének kifejezésére, hány koncepcióterv készül, stb.. VALÓJÁBAN KIT ÉS MIT KELL IGAZÁBÓL MEGFIZETNI? Egy olyan logó- és arculattervezőt, aki nem a céged logóján akarja kiteljesíteni művészi pályáját, hanem ő olyan, aki egy kicsit marketinges is, tudja, hogyan gondolkodik a vevő, az érdeklődő, a látogató, milyen vizuális benyomásoknak kell őt érnie a bizalom elnyeréséhez és a vásárláshoz. Felépíti a leendő arculat szerkezetét, egyben és teljességében látja a folyamatot, mert tudja, hogy a logó az egész arculat alapeleme, alappillére. Adott estben a marketingest, aki felméri és megmutatja azt, hogy milyen lehetőségeid vannak egy jól működő logóval és arculattal. És nem csak megmutatja, hanem megfogalmazza a cég küldetését, megírja a szlogent.

9 6. Mi a helyzet a szerzői jogokkal? Igen lényeges szempont, hogy az elkészült logó szerzői jogait ki birtokolja? A legtisztább megoldás és általában az alapeset, hogy a kész logó átadásakor a tulajdonjog és a szerzői jogok birtoklása is a megrendelőé lesz. Ha a továbbiakban úgy döntesz, hogy a logót védjegyezteted, vagyis védjegyoltalom alá helyezteted, akkor a lajstromozására irányuló eljárást a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz benyújtott bejelentéssel indíthatja meg. A lajstromozást követően a logó védjegyként szolgál, ami alapján a védjegyjogosultnak, azaz neked a tulajdonosnak kizárólagos joga van a védjegy használatára. A védjegyet csak a jogosult, vagyis Te használhatod, de használati engedélyt (licencia) adhatsz másnak is. Így a lajstromozást követően a logó komoly értéket képviselhet. A védjegy jelzéseként Magyarországon az szimbólumot használjuk, vagy a Törv. védve feliratot.

10 7. Miért van minderre szükség, miért fontos? Gondolj bele, hogy neked mi szükséges ahhoz, hogy egy terméket bizalommal megvásárolj? Nyílván a jó minőségű és kedvező árú termék mellett, rengeteget számít, annak az embernek, annak az értékesítőnek a szakértelme, megbízhatósága, akitől vásárolsz, akinek a szemébe tudsz nézni. A céged működésében sok fontos folyamat van. Az egyik legfontosabb terület mégis az értékesítési. Ma, amikor az számít fejlődőképes cégnek, akinek biztos vevői vannak, különösen fontos maga az értékesítési és vevőkapcsolati munka. Az értékesítés szóban pedig benne van az érték szó is. Hát nem érdekes? Magyar nyelvünk igen figyelemre méltó. Sokat súg nekünk arról, hogy mi a lényeges, mire figyeljünk igazán. Nézzük meg ezt az érdekességet: Érték Értékes Értékesít Értékesítés Az értékesítés tehát az a fázis, amikor a termékben addig összegyűjtött értékek átadásra kerülnek. Az értékesítés egy értékesülési folyamat! Amikor a vásárló birtokba veszi a terméket, onnantól új életre kel, elkezd működni, hogy betöltse célját, küldetését, amiért megalkották. ÉS HOL ITT A LOGÓ ÉS ARCULAT SZEREPE? Most érkeztünk a lényeghez! Mert ezt írtam az elején - a Mit ábrázoljon a logóm? kérdésnél: Ha ebből az egyedileg megfogalmazott küldetésből nő ki a céglogó, akkor biztos a siker!

Színek és jelentésük

Színek és jelentésük Színek és jelentésük Múzeumi foglalkozás festmények tanulmányozásához Dr. Vadász István, múzeumigazgató Kiss Pál Múzeum, Tiszafüred, 2011 É R T E L E M 1. A kompozíció (=összeállítás) az elemek (=tárgyak)

Részletesebben

Tanácsok bemutatók készítéséhez. Farkas Attila Eszteházy Károly Főiskola

Tanácsok bemutatók készítéséhez. Farkas Attila Eszteházy Károly Főiskola Tanácsok bemutatók készítéséhez Farkas Attila Eszteházy Károly Főiskola témakör időtartam Előkészületek a prezentáció célja (ismeretátadás, értékesítés ) hallgatóság száma hallgatóság érdeklődési köre

Részletesebben

S Z Í N E S JÁ T É K

S Z Í N E S JÁ T É K S Z Í N E S JÁ T É K 3 10 éves gyermekeknek Láttál már SZIVÁRVÁNYT? Ugye milyen szép? Hogyan keletkezik a szivárvány? Süt a nap és esik az eső, vagy eláll az eső és kisüt a nap. A levegőben sok a vízcsepp.

Részletesebben

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia.

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. Angyal Mágia Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. A szertarta s menete: 1. Válassz egy szép gyertyát magadnak,

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Magyarországi Evangélikus Egyház logó és arculat terv pályázat

Magyarországi Evangélikus Egyház logó és arculat terv pályázat logó és arculat terv pályázat Budapest 2009 1064 Budapest, Izabella u. 69. fsz. 2. Telefon: 06 1 332 3261 e-mail: civertan@civertan.hu www.civertan.hu A pályázati anyagban szereplô információk, tervek

Részletesebben

KISKUNMAJSAI HELYI TERMÉK VÉDJEGY ARCULATI TERVEZET

KISKUNMAJSAI HELYI TERMÉK VÉDJEGY ARCULATI TERVEZET KISKUNMAJSAI HELYI TERMÉK VÉDJEGY ARCULATI TERVEZET Védjegytervek bemutatása Kiskunmajsa, 2012. március 20. HELYI TERMÉK A termék hozzáadott értékének nagy része ötven km-en belülről származik és helyben

Részletesebben

használata Az EU emblémájának az uniós programokkal összefüggésben Útmutató a kedvezményezettek és más harmadik felek számára 2012.

használata Az EU emblémájának az uniós programokkal összefüggésben Útmutató a kedvezményezettek és más harmadik felek számára 2012. Az EU emblémájának használata az uniós programokkal összefüggésben Útmutató a kedvezményezettek és más harmadik felek számára 2012. október Szervezeti közlemény 2 Bevezetés számos olyan programmal rendelkezik,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS AZ OLIMPIAI JELKÉPEK SZABÁLYSZERŰ HASZNÁLATÁRÓL MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS AZ OLIMPIAI JELKÉPEK SZABÁLYSZERŰ HASZNÁLATÁRÓL MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS AZ OLIMPIAI JELKÉPEK SZABÁLYSZERŰ HASZNÁLATÁRÓL MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN Az utóbbi időben számos alkalommal találkoztunk az olimpiai ötkarika és más olimpiai jelképek, illetve maga

Részletesebben

Az eredetvédelem jelentősége, kreatív védelem, védjegyek és földrajzi árujelzők Eredetvédelmi Országjárás Helvéciai Fórum

Az eredetvédelem jelentősége, kreatív védelem, védjegyek és földrajzi árujelzők Eredetvédelmi Országjárás Helvéciai Fórum Az eredetvédelem jelentősége, kreatív védelem, védjegyek és földrajzi árujelzők Eredetvédelmi Országjárás Helvéciai Fórum Helvécia, 2017. április 24. Rabné dr. Molnár Mónika SZTNH A termékhez/szolgáltatáshoz

Részletesebben

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról

Néhány gondolat a vizuális koncepcióról Néhány gondolat a vizuális koncepcióról A BKIK Elnöksége által életre hívott ad-hoc Arculati Bizottság által megfogalmazott alapelvek szerint készült el a BKIK Kisarculati Kézikönyve. Arculati alapelvek

Részletesebben

Kreatív védelem. Dr. Ladányi Katalin. Hogyan tűnjünk ki a tömegből és használjuk eredményesen az oltalmak biztosította lehetőségeket?

Kreatív védelem. Dr. Ladányi Katalin. Hogyan tűnjünk ki a tömegből és használjuk eredményesen az oltalmak biztosította lehetőségeket? Kreatív védelem Hogyan tűnjünk ki a tömegből és használjuk eredményesen az oltalmak biztosította lehetőségeket? Budapest, Eredetvédelmi Fórumsorozat 2016. november 15. Dr. Ladányi Katalin Márka- Védjegy-

Részletesebben

Puriter. Szerzés: vásárlás - Lektorátus Érték: 700.000.-Ft Származás: a művésztől Állapot: Ép Fénykép száma: Lemez száma:

Puriter. Szerzés: vásárlás - Lektorátus Érték: 700.000.-Ft Származás: a művésztől Állapot: Ép Fénykép száma: Lemez száma: Leltári szám: 2011/1 Puriter Baglyas Erika, 2005 Szappan, tükör, szöveg 90x30x300 cm Üveglapon három sorba rendezett szappandarabkákba vésett szórészletekből a tökéletes tisztaság lehetetlenségéről értekező

Részletesebben

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK 2013. márciusi kiadás MéTa kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Fotók: Qaradah Szimonetta Nyomtatás: Nemzeti Védelmi Szolgálat Tartalomjegyzék: Szerintük mit jelent. Szerinted mit

Részletesebben

1. Logó család: Kör + pajzs

1. Logó család: Kör + pajzs 1. Logó család: Kör + pajzs Kulcsszavak: modern, globális, hagyományőrző A kör + pajzs családhoz tartozó logók mindegyike magában hordozza az alább felsorolt tulajdonságokat: a kör alap, a letisztult formák

Részletesebben

ARCULATTERVEZÉS ARCULATTERVEZÉS Ajánlott alapelemei: Mikro arculat Kisarculat Komplett arculat

ARCULATTERVEZÉS ARCULATTERVEZÉS Ajánlott alapelemei: Mikro arculat Kisarculat Komplett arculat ARCULATTERVEZÉS tervezési árlista Az ARCULATTERVEZÉS abban jelent többet az egyszerű Logótervezésnél, hogy az elkészített logót egy, hozzá és a céghez illeszkedő grafikai környezettel is felruházzuk meghatározva

Részletesebben

Dombóvár Város Arculati Kézikönyve

Dombóvár Város Arculati Kézikönyve Dombóvár Város Arculati Kézikönyve tartalomjegyzék 1. Általános koncepció 4. Elektronikus eszközök 4.1 Honlap 2. Alapvető arculati elemek 4.2 Hírlevél 2.1 Logó kinézet 2.2 Logó szerkezet 2.3 Logó színek

Részletesebben

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ http://kreativkontroll.hu. Érvényes: 2012. augusztus 1-jétől visszavonásig HOGYAN KÉPEZZÜK ÁRAINKAT? Mivel a szövegírás minden esetben más, ezért az adott projectekhez igazítjuk árainkat.

Részletesebben

Elvek a színek használatához

Elvek a színek használatához Elvek a színek használatához Starkné dr. Werner Ágnes A színek szerepe A színesen közölt információt könnyebben meg tudjuk jegyezni. A színek használhatók megkülönböztetésre, kódolásra, vagy esztétikai

Részletesebben

Gyógyulás csakravirágokkal

Gyógyulás csakravirágokkal Gyógyulás csakravirágokkal játékos csakra harmonizálás gyerekeknek Balázs Mónika http://www.lelekmuhely.hu Kedves Szülık! Kineziológiai oldásaink során, már régóta használunk ehhez a gyakorlathoz hasonló

Részletesebben

IPARJOGVÉDELMI ALAPOK. SEED Hölgyek 2008.03.13.

IPARJOGVÉDELMI ALAPOK. SEED Hölgyek 2008.03.13. IPARJOGVÉDELMI ALAPOK SEED Hölgyek 2008.03.13. Cs2 A szellemi tulajdon védelme A szellemitulajdon-védelem a tevékeny, alkotó ember elismerésének, érdekei védelmének és érvényesítésének jogi szabályozását

Részletesebben

Az Online Comparison Shopping Kft.-ről

Az Online Comparison Shopping Kft.-ről Arculati kézikönyv Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Az Online Comparison Shopping Kft.-ről... 3 Alap logó...4 Szürkeárnyalatos logó... 5 Teli fehér logó...6 Teli fekete logó... 7 Speciális logók...

Részletesebben

Szőlőssy borpince arculati kézikönyv

Szőlőssy borpince arculati kézikönyv Szőlőssy borpince arculati kézikönyv Küldetésünk A Szőlőssy Borpince egy kis családi vállalkozás. Küldetésünk a borkedvelőknek borainkkal örömet szerezni. Kis mennyiségben állítjuk elő borfajtáinkat, vásárlóink

Részletesebben

8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde 8. Az image és az egyedi vállalati arculat (CI) Végné Faddi Andrea Marketing 12. osztály tankönyve alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde A vállalati image az a kép, a benyomásoknak és véleményeknek

Részletesebben

Égési sérülések ellátása Égési sérülést okozhat minden olyan tárgy, gőz, gáz, levegő, folyadék, aminek a hőmérséklete magasabb a testhőmérsékletnél, vagy egyéb külső tényezők, mint az elektromos áram savak,

Részletesebben

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni?

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni? Szolgáltatásaink Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért Készülékfüggetlen megjelnítés. Google AdWords fizetős hirdetések Szeretne a Google találati lista elején állni? Arculattervezés az egységes

Részletesebben

Földrajzi árujelző. Néhány közismert földrajzi jelzés a mezőgazdasági termékek világából

Földrajzi árujelző. Néhány közismert földrajzi jelzés a mezőgazdasági termékek világából Földrajzi árujelző Néhány közismert földrajzi jelzés a mezőgazdasági termékek világából Földrajzi árujelző Az eredetmegjelölés valamely táj, helység, kivételes esetben ország neve, amelyet az e helyről

Részletesebben

Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától

Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától MARKETINGSTRATÉGIA - WEISER ISTVÁN CIKKE Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától Weiser István marketingstratéga, Wermer

Részletesebben

Információ megjelenítés Diagram tervezés

Információ megjelenítés Diagram tervezés Információ megjelenítés Diagram tervezés Statisztikák Háromféle hazugság van: hazugságok, átkozott hazugságok és statisztikák A lakosság 82%-a nem eszik elég rostot. 3-ból 2 gyerek az USA-ban nem nem tudja

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. A kézikönyv célja és alkalmazása... 2 2. Arculati alapelemek... 3. 3. Arculati alapelemek megjelenítése... 16

Tartalomjegyzék. 1. A kézikönyv célja és alkalmazása... 2 2. Arculati alapelemek... 3. 3. Arculati alapelemek megjelenítése... 16 Tartalomjegyzék 1. A kézikönyv célja és alkalmazása... 2 2. Arculati alapelemek... 3 2.1. Színvilág... 3 2.2. Betűtípusok... 4 2.3. Szöveges alapelemek... 5 2.3.1 A név... 5 2.3.2. A szlogen... 5 2.3.3.

Részletesebben

Sikeres partnerkeresés a Seahorse Kft. weboldala

Sikeres partnerkeresés a Seahorse Kft. weboldala Sikeres partnerkeresés a Seahorse Kft. weboldala Novák Angéla Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Kereskedelem és marketing szak 2014.12.07. Motiváció A honlap kiválasztása a témaválasztás kezdetétől

Részletesebben

Arculat, grafikai tervezés és weboldal készítés

Arculat, grafikai tervezés és weboldal készítés www.emblemakeszites.hu DOLGOZZUNK EGYÜTT, EGYMÁSÉRT! Grafikai megoldások Arculat, grafikai tervezés és weboldal készítés 1 CÉLKITŰZÉSÜNK Feladatunknak tekintjük, hogy vállalkozását segítésük grafikai alapokon.

Részletesebben

ÉLELMISZEREK EGÉSZSÉGKOMMUNIKÁCIÓJA AVAGY ÁLLÍTÁSOK 2013

ÉLELMISZEREK EGÉSZSÉGKOMMUNIKÁCIÓJA AVAGY ÁLLÍTÁSOK 2013 Dr. Horacsek Márta OÉTI ÉLELMISZEREK EGÉSZSÉGKOMMUNIKÁCIÓJA AVAGY ÁLLÍTÁSOK 2013 ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 2003 ÓTA FORRONGÓ TÉMA Rendelet tárgyalása (csak engedélyezett

Részletesebben

Megfelelőségi táblázatok

Megfelelőségi táblázatok Megfelelőségi táblázatok Legnagyobb bútorélzáró kollekció Maximális színazonosság 24 h kiszolgálás ABS élzárók ALU fóliával 2000 HD 29661 ABS alu csiszolt 2003 HD 29930 ABS arany csiszolt 22x0,45mm 22x1mm

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál

Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Komplex szervezetfejlesztés megvalósítása Tab Város Önkormányzatánál Szervezeti megoldások bevezetése a lakosság naprakész és folyamatos tájékoztatásának javítására, a döntések nyilvánossá tételére 2010

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019

ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019 ARCULATI KÉZIKÖNYV 2019 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 Az Online Comparison Shopping Kft.-ről... 3 Alap logó... 4 Szürkeárnyalatos logó... 5 1 szín - fehér logó... 6 1 szín - fekete logó... 7 Speciális

Részletesebben

Arculati kézikönyv. Tartalom

Arculati kézikönyv. Tartalom Arculati kézikönyv Tartalom 1. Alapvető arculati elemek... 2 1.1. A logotípia méretezése és színei... 2 1.1 A logotípia változatai... 3 1.2 A logotípia helyes használata... 4 1.3 Arculati betű és szöveg

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék. A Naspers OCS Hungary Kft.-ről. Alap logó. Szürkeárnyalatos logó. Teli fehér logó.

Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék. A Naspers OCS Hungary Kft.-ről. Alap logó. Szürkeárnyalatos logó. Teli fehér logó. Arculati kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék A -ről Alap logó Szürkeárnyalatos logó Teli fehér logó Teli fekete logó Speciális logók Logó használatára vonatkozó szabályok Ország Boltja Az Árukereső

Részletesebben

KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS WWW.KONYVJELZOKUCKO.HU SZERENCSEHOZÓ... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR.

KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS WWW.KONYVJELZOKUCKO.HU SZERENCSEHOZÓ... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR. KÖNYVJELZŐ KATALÓGUS SZERENCSEHOZÓ.... 1 FENG SHUI. 4 HÁZI KEDVENC.. 16 EZOTERIKUS 20 MESEKÖNYV 22 GÉMKAPOCS 26 KONYHATÜNDÉR. 35 SELYEMSZALAG. 38 BOJTOS 42 BOJT SZOKNYÁS ANGYALKA. 46 SZIVECSKE. 49 OKLEVÉL.

Részletesebben

Mindenkit Szeressetek

Mindenkit Szeressetek Gondolatok Mindenkit Szeressetek Életem napjaiban Szivem sarkaiban Egyszerű szeretettel Gondolok mindenkire. A szél fújásával Szabadon száguldok. Szivem dobogásával Ajkam suttogásával Szeretettel kérlek

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Bútorfogantyúk. 1882-56 - fém. 1884-48 - fém. antik ezüst. antik ezüst. 1885-56 - fém. 1886-36 - fém. antik ezüst. antik ezüst.

Bútorfogantyúk. 1882-56 - fém. 1884-48 - fém. antik ezüst. antik ezüst. 1885-56 - fém. 1886-36 - fém. antik ezüst. antik ezüst. Bútorfogantyúk. 88- - fém 88-8 - fém antik ezüst 0000700 antik ezüst 0000700 9 9 9 8, 88- - fém 88- - fém 00007070 antik ezüst 00007080 7,,, 0 antik ezüst, 9 88-09 - fém antik ezüst 0000700 8 7 09 887-

Részletesebben

MIRE JÓ A SZELLEMI- TULAJDON-VÉDELEM. SEED családi délelőtt 2009. November 5.

MIRE JÓ A SZELLEMI- TULAJDON-VÉDELEM. SEED családi délelőtt 2009. November 5. MIRE JÓ A SZELLEMI- TULAJDON-VÉDELEM SEED családi délelőtt 2009. November 5. HOGY A BEFEKTETETT CSALÁDI TŐKE NE MÁSNAK HOZZON HASZNOT Alapigazságok Ha valamilyen szellemi értéket létrehoztunk, oltalmazzuk

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! A Magyar Epilepszia Liga vezetősége nevében szeretettel várunk érdeklődésüket! Prof. Fogarasi András.

Tisztelt Partnerünk! A Magyar Epilepszia Liga vezetősége nevében szeretettel várunk érdeklődésüket! Prof. Fogarasi András. Tisztelt Partnerünk! 2018. tavaszán 14. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Epilepszia Liga országos kongresszusa. A korábbi évekhez hasonlóan most is az a célunk, hogy az epileptológiát és az epilepsziás

Részletesebben

Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk?

Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk? Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk? És ez az alábbi, kétsornyi logó vajon melyik országra lehet jellemző? És milyen

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV. Készítette: Line Design Kft. Budapest, 2012

ARCULATI KÉZIKÖNYV. Készítette: Line Design Kft. Budapest, 2012 ARCULATI KÉZIKÖNYV a É Készítette: Line Design Kft. Budapest, 2012 É TARTALOM 1. BEVEZETÉS 1.1. Mi az egységes arculat? 1.2. Miért fontos? 1.3. Hol helyezkedik el a kommunikáció eszköztárában? 1.4. Hogyan

Részletesebben

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 9/2009. (II. 26.) közleménye ÚMVP Irányító Hatóságának 75/2010 (XI. 30.) közleménye

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 9/2009. (II. 26.) közleménye ÚMVP Irányító Hatóságának 75/2010 (XI. 30.) közleménye Az ÚMVP Irányító Hatóságának /00. (II. 6.) közleménye a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében a kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatások"

Részletesebben

Ünnepi készülődés A Feng Shuiban rejlő harmónia...

Ünnepi készülődés A Feng Shuiban rejlő harmónia... Ünnepi készülődés A Feng Shuiban rejlő harmónia... Ne feledd, ha a karácsony hiányzik a szívedből, akkor a fa alatt sem találsz rá. (Charlotte Carpenter) Az erő, az energia ott van körülöttünk, mindenben

Részletesebben

Furnitura kollekció UNI bútorlapok

Furnitura kollekció UNI bútorlapok D102 PS14 Beige (Kastamonu) 2 3 820 Ft 206 Ft Hasonló szín Felület Vastagság 18mm Élzárás 1mm 324 Ft Felület Enyhén recés Élzárás 2mm 359 Ft D1313 HDF 800 Ft D104 PS11 Elefántcsont (Kastamonu) 2 3 820

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz

K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata. bankkártyakép design pályázathoz K&H Csoport arculati kézikönyv kivonata bankkártyakép design pályázathoz 1.a logó formái I. alap logók 1. 2. 3. 4. A logó a cég arculatának alappillére. Meg je le né se, formája, színei meghatározot tak,

Részletesebben

Tájékozódás az élelmiszerek világában. Élelmiszer-jelölés, szabályozás, jelek és védjegyek

Tájékozódás az élelmiszerek világában. Élelmiszer-jelölés, szabályozás, jelek és védjegyek Tájékozódás az élelmiszerek világában. Élelmiszer-jelölés, szabályozás, jelek és védjegyek Pálfi Erzsébet, dietetikus,, főiskolai tanársegéd Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Ételed az életed!

Részletesebben

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK Hatékony egészségügyi honlap és -közösségi oldal készítése, működtetése A hatékony weboldal Működő közösségi média és PR megoldások Az optimális média mix Felépítése az üzleti célok elérését szolgálja,

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS Arculati kézikönyv

BUDAKALÁSZ VÁROS Arculati kézikönyv 1.0 Tartalom Tartalom 1.0 Alapvető arculati elemek 2.0 Embléma 2.1 Címer 2.2 Az embléma arányai 2.3 Az embléma színváltozatai 2.4 Az embléma helyes használata 2.5 Az embléma helytelen használata 2.6 Arculati

Részletesebben

Gyermekprogram Adwords landing page specifikáció

Gyermekprogram Adwords landing page specifikáció Gyermekprogram Adwords landing page specifikáció KREANOD A projekt, amelyben ezúttal a közreműködéseteket kérem egy beugró munka. Beugró, mert a legjobb koncepció kidolgozójának hosszú távú együttműködési

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

A SIKERES KOMMUNIKÁCIÓ ALAPJAI

A SIKERES KOMMUNIKÁCIÓ ALAPJAI A SIKERES KOMMUNIKÁCIÓ ALAPJAI 2. A POZITÍV KÉRÉSEK KIFEJEZÉSE Prof. Ian R. H. Falloon 22 Elgondolkodott már azon, hogy Ön miként kér segítséget valaki mástól valamely problémája megoldásához? Nyaggatja

Részletesebben

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a

A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a 365 365 A 365 Solutions Kft. büszke a teljesítményére, az elért sikereire és a munkatársai képességeire. Kamatoztassa ön is a tapasztalatainkat és a tökéletesre való törekvésünket: Legyen a partnerünk,

Részletesebben

A védjegyoltalom megszerzése és megszűnése

A védjegyoltalom megszerzése és megszűnése A védjegyoltalom megszerzése és megszűnése Dr. Lukácsi Péter Ügyvéd / Partner SBGK Védjegyjogi Szeminárium, 2015. március 31. Az oltalom alapfeltételei Grafikai ábrázolhatóság Sieckman feltételek: világos,

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

BELÜGYI ALAPOK ÚTMUTATÓ A KEDVEZMÉNYEZETTEK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEIRŐL (ÚTMUTATÓ )

BELÜGYI ALAPOK ÚTMUTATÓ A KEDVEZMÉNYEZETTEK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEIRŐL (ÚTMUTATÓ ) BELÜGYI ALAPOK ÚTMUTATÓ A KEDVEZMÉNYEZETTEK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEIRŐL (ÚTMUTATÓ ) Bevezető Az Útmutató és a Belügyi Alapok Kézikönyv együttes alkalmazása Minden projekt megvalósítása során alkalmazandó

Részletesebben

Shaggy szőnyeg 51 Bone

Shaggy szőnyeg 51 Bone Shaggy szőnyeg 51 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 1.oldal Shaggy szőnyeg 63 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 2.oldal Shaggy szőnyeg 690 Bone RENDELÉSRE - - 5 990 Ft - 24 900 Ft 3.oldal

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

AUDIOVIZUÁLIS TARTALMAK BEFOGADÁSÁT SEGÍTŐ ESZKÖZÖK HATÉKONYSÁGA

AUDIOVIZUÁLIS TARTALMAK BEFOGADÁSÁT SEGÍTŐ ESZKÖZÖK HATÉKONYSÁGA AUDIOVIZUÁLIS TARTALMAK BEFOGADÁSÁT SEGÍTŐ ESZKÖZÖK HATÉKONYSÁGA Befogadást segítő eszközök Jelnyelvi tolmács (leköti a vizuális figyelem nagy részét, speciális ismeret kell hozzá) -a válaszadó siketek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 26.-i ülésére Tárgy: Zirc arculati tervének és városi honlapjának elkészítése Előadó: dr. Benczik Ágnes Adrienn képviselő

Részletesebben

TARTÓSÍTOTT IZLANDI ZUZMÓ

TARTÓSÍTOTT IZLANDI ZUZMÓ 1 TARTÓSÍTOTT IZLANDI ZUZMÓ Fedezd fel az új dizájnt. Hagyd, hogy a Wallgo tartósított zuzmódekorációk elcsábítsanak egyedi stílusukkal! KATALÓGUS 2 3 TARTALOM 6 8 10 12 14 18 20 22 24 A betakarítás Színek

Részletesebben

ELYI TERMÉK KISKUNMAJSAI

ELYI TERMÉK KISKUNMAJSAI ARCULATI KÉZIKÖNYV Készítette: Line Design Budapest, 2012 TARTALOM 1. BEVEZETÉS 1.1. Mi az egységes arculat? 1.2. Miért fontos? 1.3. Hol helyezkedik el a kommunikáció eszköztárában? 1.4. Hogyan használjuk

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Expressz felmérés eredmények

Expressz felmérés eredmények Expressz felmérés eredmények Felmérés időtartama: 2013 április 9-tól 16-ig WOM express survey: Superbrands Bevezetés: Expressz felmérés a trnd-től. Gyors felmérés a trnd ~60 000 fős -közösségében, melynek

Részletesebben

Visual Science Az adatmegjelenítés legjobb gyakorlata

Visual Science Az adatmegjelenítés legjobb gyakorlata Visual Science Az adatmegjelenítés legjobb gyakorlata Földi Tamás Starschema www.starschema.net A vizuális megjelenítés ősi múltra tekint vissza 6200 BC: Fali festmény, Catal Hyük, Törökország Térkép,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ ALFÖLD SLOW EGYESÜLET RÉSZÉRE LOGÓ ÉS SZLOGEN MEGTERVEZÉSÉRE február 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ ALFÖLD SLOW EGYESÜLET RÉSZÉRE LOGÓ ÉS SZLOGEN MEGTERVEZÉSÉRE február 1. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ ALFÖLD SLOW EGYESÜLET RÉSZÉRE LOGÓ ÉS SZLOGEN MEGTERVEZÉSÉRE 2019. február 1. A pályázat témája A pályázat témája a 2018-ban alakult Alföld Slow Egyesület logójának és szlogenjének

Részletesebben

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve

A Maxinery Kft. arculati kézikönyve A Maxinery Kft. arculati kézikönyve Készült: 2016. A Maxinery Kft. arculati kézikönyve tartalmazza a Maxinery Kft.-nek készült logót, a logónak a helyes használatát és egyéb reklámeszközökön való megjelenítését.

Részletesebben

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében

Kálmán Eszter SZINASZTRIA. Kapcsolatok az asztrológia tükrében Kálmán Eszter SZINASZTRIA Kapcsolatok az asztrológia tükrében Előszó Önmagunkra a kapcsolataink tükrében látunk rá a legjobban: kik vagyunk valójában, mi a Sorsunk, mikor, kivel mi a feladatunk. Mind olyan

Részletesebben

Egyebek (A világ működése - Ember)

Egyebek (A világ működése - Ember) Tartalom Néhány dolog az emberről, melyek más témákba nem fértek bele. Az emberi szépség: jellemzői, külsőnk és belsőnk kapcsolata és a szépség hatalma. Az emberi faj rugalmassága. Megjegyzés Viszonylag

Részletesebben

GRAFIKAI DESIGN ÁRAK

GRAFIKAI DESIGN ÁRAK GRAFIKAI DESIGN ÁRAK A folyamat A kifinomult és igényes design szakértelemre vall. Manapság az egyre magasabb szintű és színvonalú grafikai tervezés az igény. Nem véletlen: a brand az a felület, amellyel

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

1. Vizuális azonosítók

1. Vizuális azonosítók 1. Vizuális azonosítók 1.1. Cégszínek rculati színek Négyszín color nyomás esetén Direktszín nyomás esetén Piros 0C 100M 100Y 0K Pantone 485 Zöld 70C 0M 100Y 0K Pantone 360 Fekete 0C 0M 0Y 100K Pantone

Részletesebben

A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL A RÓMAI SZERZÕDÉSEK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL GRAFIKAI ÚTMUTATÓ Logó A logó A logó mérete A logó háttere (üresen maradó keret) A logó színei A logó különbözõ nyelvi változatai Kerülendõ Tipográfia Színek

Részletesebben

ARCULATI KÉZIKÖNYV. Munka és magánélet összehangolását segítő, helyi innovatív kezdeményezések Komlón

ARCULATI KÉZIKÖNYV. Munka és magánélet összehangolását segítő, helyi innovatív kezdeményezések Komlón ARCULATI KÉZIKÖNYV segítő, helyi innovatív kezdeményezések TARTALOM: 1. A logó szellemisége... 3 2. A logó és arculat színei... 4 3. A logotípia és tipográfia... 5 4. A logóhasználat szabályai... 9 5.

Részletesebben

REKLÁMPSZICHOLÓGIA. 9. az IMÁZS. és az imázstranszfer

REKLÁMPSZICHOLÓGIA. 9. az IMÁZS. és az imázstranszfer REKLÁMPSZICHOLÓGIA 9. az IMÁZS és az imázstranszfer KONNOTÁCIÓ (összekapcsolás) ATTRIBÚCIÓ (neki tulajdonítás) Védelem Orange KONNOTÁCIÓ (összekapcsolás) ATTRIBÚCIÓ (neki tulajdonítás) Napocska Donuts

Részletesebben

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS Jelölje be azt a sort, amelyben kizárólag a weboldalakkal szemben támasztott alapkövetelmények szerepelnek. Értékes információtartalom, olvashatóság, vonzó és igényes megjelenés. Olvashatóság, felhasználói

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Ülésdokumentum

EURÓPAI PARLAMENT. Ülésdokumentum EURÓPAI PARLAMENT 2004 Ülésdokumentum 2009 C6-0018/2006 2003/0165(COD) 19/01/2006 Közös álláspont A Tanács által 2005. december 8-án elfogadott KÖZÖS ÁLLÁSPONT az élelmiszereken alkalmazott, tápanyag-összetételre

Részletesebben

Taxi arculat. A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció

Taxi arculat. A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció Taxi arculat A Budapesti taxik egységes arculata Koncepció Egyes nagyvárosokban a taxik is szimbólumai, jellegzetes szereplői a városképnek. New York, London ma már elképzelhetetlen a yellow cab, vagy

Részletesebben

2. ábra 55. oldal. 3. ábra 43. oldal

2. ábra 55. oldal. 3. ábra 43. oldal A főépítészi tevékenységem bő egy éve alatt közel 50 településképi bejelentési eljárást folytattunk le, ami azt mutatja, hogy a település lakossága aktív a lakókörnyezetük felújításában. Ez nagyon örömteli,

Részletesebben

Poszterek tervezése és készítése. Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez

Poszterek tervezése és készítése. Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez Poszterek tervezése és készítése Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez A poszter szerepe Az írott kommunikáció formája Összefoglaló információk Képi és szöveges elemek Figyelem felkeltése Eredményközlés

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

Miért érdemes csatlakozni?

Miért érdemes csatlakozni? Miért érdemes csatlakozni? Az Internetes Vásárlás Napja szervezője bemutatja: A karácsonyi vásárlás nem gyerekjáték. De mi azzá tesszük, hogy több időt tölthess szeretteiddel! Koncepció Tavalyi évben először

Részletesebben

4. Lecke. Körök és szabályos sokszögek rajzolása. 4.Lecke / 1.

4. Lecke. Körök és szabályos sokszögek rajzolása. 4.Lecke / 1. 4.Lecke / 1. 4. Lecke Körök és szabályos sokszögek rajzolása Az előző fejezetekkel ellentétben most nem újabb programozási utasításokról vagy elvekről fogunk tanulni. Ebben a fejezetben a sokszögekről,

Részletesebben

Construction Automotive Industry ÉLET A SZABADBAN RELAZZO. A TERASZ. www.rehau.hu

Construction Automotive Industry ÉLET A SZABADBAN RELAZZO. A TERASZ. www.rehau.hu Construction Automotive Industry ÉLET A SZABADBAN RELAZZO. A TERASZ. www.rehau.hu Ma még álombeli terasz, holnap élettér az ötlettől a kész teraszig Olyan teraszra vágyom, amely illik hozzám és az életstílusomhoz.

Részletesebben

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv

Völgyvidék Helyi Termék Védjegy Arculati Kézikönyv TARTALOM A Völgyvidék Helyi Termék Védjegy bemutatása 2 I. Arculati ALAPELEMEK Logo Betűtípus II. VÉDJEGY HASZNÁLATA Szerkesztési alapok Elhelyezés termékcsomagoláson Elhelyezés saját arculatban 3 3 12

Részletesebben

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése 32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése Szia! Örülök, hogy letöltötted, a 32+ eszközből álló listánkat, amik segíteni fogják a tervezési folyamatod. Nagyon gondosan választottük

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak?

Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak? Kell-e cél és filozófiai háttér a multimédia oktatásnak? Géczy László Óbudai Egyetem NIK Ez a kedvenc ábrám. A kedvenc ábrám azt hiszem, megmutatja a célt. Megmutatja, hogy a célt az igazi multimédiával

Részletesebben

Védjegyek és egyéb megjelölések szabályozása egyes nemzetközi sporteseményekkel összefüggésben

Védjegyek és egyéb megjelölések szabályozása egyes nemzetközi sporteseményekkel összefüggésben Védjegyek és egyéb megjelölések szabályozása egyes nemzetközi sporteseményekkel összefüggésben dr. Pósa Dorottya Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Az előadás témái Bevezetés Az Olimpiai Játékokkal kapcsolatos

Részletesebben

Mit árul el rólad a kézírásod?

Mit árul el rólad a kézírásod? Mit árul el rólad a kézírásod? W 2017. március 18. 09:10 Neurotikus, érzelmes, vagy inkább nemtörődöm vagy az írásképed alapján? Bámultál már valaha meredten az előtted heverő, macskakaparással teli papírlapra,

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

Fogd a Kezem Alapítvány. Kézműves termékkatalógus

Fogd a Kezem Alapítvány. Kézműves termékkatalógus Fogd a Kezem Alapítvány Kézműves termékkatalógus Fogd a kezem és megmutatom a világnak, hogy szüksége van rád szól az alapítvány hitvallása. Azokat az értelmükben akadályozott fiatalokat akarjuk megszólítani,

Részletesebben