Lenovo TAB 2 A Használati útmutató V1.0. Használat előtt olvassa el a mellékelt kézikönyvben található biztonsági előírásokat.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lenovo TAB 2 A Használati útmutató V1.0. Használat előtt olvassa el a mellékelt kézikönyvben található biztonsági előírásokat."

Átírás

1 Lenovo TAB 2 A10-70 Használati útmutató V1.0 Használat előtt olvassa el a mellékelt kézikönyvben található biztonsági előírásokat.

2 1. fejezet A Lenovo TAB 2 A10-70 áttekintése 1-1 Megjelenés 1-2 Gombok 1-3 A kijelző aktiválása/inaktiválása 1-4 A képernyő zárolása/a zárolás feloldása 1-5 Navigálási tippek 1-6 Kezdőképernyő 1-7 Állapotsor 1-8 Legutóbbi alkalmazások 1-9 Alkalmazások kezelése 1-10 Szöveg beírása Tippek Típus és verzió Típus Verzió Lenovo TAB 2 A10-70F Lenovo TAB 2 A10-70L WLAN WLAN+LTE (Csak adatok) Az útmutató minden *-gal jelölt információja kizárólag a WLAN + LTE típusra (Lenovo TAB 2 A10-70L) vonatkozik. 1-1 Megjelenés A képek csak referencia célt szolgálnak és eltérhetnek az Ön készülékétől.

3 1-2 Gombok Be-/kikapcsológomb A táblagép bekapcsolásához nyomja le és tartsa lenyomva ezt a gombot kb. 3 másodpercig, majd engedje fel. Ha a táblagép be van kapcsolva, nyomja meg ezt a gombot a kijelző inaktiválásához. Ha a kijelző inaktiválva van, nyomja meg ezt a gombot az aktiválásához. A táblagép kikapcsolásához nyomja le és tartsa lenyomva ezt a gombot kb. 1 másodpercig, majd a leállításához válassza ki az OK gombot a Kikapcsolás előugró ablakban. MEGJEGYZÉS: Ha a készülék USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, ellenőrizze, hogy az akkumulátor töltöttsége elegendő-e a normál működéshez, ellenkező esetben töltse fel a hálózati adapter segítségével, mielőtt az USB-csatlakozást létrehozná. Hangerő-szabályozások A hangerő beállításához nyomja meg a Hangerő fel vagy a Hangerő le gombot.

4 1-3 A kijelző aktiválása/inaktiválása A kijelző aktiválása A kijelző inaktivált állapotában az aktiválásához nyomja meg a táblagépen a Be/Ki gombot. Ekkor a táblagép kijelzője világítani kezd, jelezve, hogy aktiválva lett. A kijelző inaktiválása Ha átmenetileg nem kívánja használni a táblagépet, a Be/Ki gomb megnyomásával inaktiválhatja a kijelzőt. Ekkor a táblagép az energiatakarékosság érdekében készenléti állapotra vált. 1-4 A képernyő zárolása/a zárolás feloldása Képernyő zárolása Automatikus zárolás A képernyő időkorlátját a Beállítások > Kijelző > Alvó állapot menüpontra koppintva állíthatja be. Ha az előre beállított készenléti időn belül nem végez semmilyen műveletet, a kijelző automatikusan inaktiválódik, és a táblagép automatikusan zárolódik. Manuális zárolás Ha átmenetileg nem kívánja használni a táblagépet, a Be/Ki gomb kb. 1 másodpercig tartó megnyomásával inaktiválhatja a kijelzőt. Ekkor a táblagép zárolódik és készenléti üzemmódra vált. A képernyő zárolásának feloldása Készenléti üzemmódban a kijelző aktiválásához nyomja meg a táblagépen a Be/Ki gombot. Ezután érintse meg hosszabban a zárolás ikont, és húzza keresztül a csúszkát a zárolás feloldása ikonon az alábbi ábra szerint.

5 Képernyő-zárolási minta beállítása A képernyő-zárolási mintát a Beállítások > Biztonság > Képernyő zárolása > Minta menüpontra koppintva állíthatja be. A funkció engedélyezése után nyomon kell követnie egy személyre szabott zárolásfeloldási mintát, hogy a táblagép használata előtt feloldja a képernyő zárolását. 1-5 Navigálási tippek Vissza : Visszatérés az előző képernyőre. Kezdőképernyő : Visszatérés a Kezdőképernyőre. Legutóbbi alkalmazások : A legutóbb használt alkalmazások megjelenítése. Speciális menü : Parancsikonok megjelenítése, például: Hozzáadás, Háttérkép, Képernyőkezelő, Asztal beállításai és Beállítások.

6 1 Vissza 2 Kezdőképernyő 3 Legutóbbi alkalmazások 4 Speciális menü 1-6 Kezdőképernyő Az asztal segítségével gyorsan megtekintheti és megnyithatja az összes alkalmazását. A Kezdőképernyőn vezérlőket adhat hozzá és módosíthatja a háttérképet. Ha parancsikont szeretne hozzáadni a Kezdőképernyőhöz, érintse meg hosszabban a másik képernyő ikonját, amíg hozzá nem adódik a Kezdőképernyőhöz. A háttérkép módosításához koppintson a > Háttérkép elemre, és válasszon ki egy háttérképet a Helyi háttérkép listából. Ha törölni szeretne valamit a Kezdőképernyőről, érintse meg hosszabban, kb. 2 másodpercig a kiválasztott elemet, amíg az elem mellett meg nem jelenik az ikon, majd az elem eltávolításához koppintson az területre.

7 Kezdőképernyők közötti váltás A táblagép több asztallal rendelkezik. Az ujját a kijelzőn át húzva váltson a képernyők között. Az ikonok áthelyezhetők egyik panelről a másikra. 1-7 Állapotsor A rendszerüzenetek, ha vannak, az állapotsorban jelennek meg. A WLAN-csatlakozásokkal, vétellel, energiaszintekkel, töltöttségi állapottal kapcsolatos információk és egyéb értesítések az állapotsorban jelennek meg. Nyissa le az állapotsort, hogy megjeleníthesse az értesítési panelt, amely a következő elemeket tartalmazza: Beállítások parancsikon, Repülőgép üzemmód kapcsoló, WLAN-beállítások parancsikon, *Adatkapcsolat kapcsoló, *Adathasználat, Bluetooth-beállítások parancsikon, Automatikus forgatás kapcsoló, Fényerő-beállítási eszköztár stb.

8 1-8 Legutóbbi alkalmazások A táblagép megjegyzi a legutoljára használt alkalmazásokat. Koppintson a ikonra a legutoljára használt alkalmazások megjelenítéséhez. A megnyitásához koppintson egy alkalmazásra a listán. A befejezéséhez koppintson az alkalmazásra felfelé vagy lefelé. 1-9 Alkalmazások kezelése Az ujját a Kezdőképernyőn húzva nyissa meg az alkalmazáslistát.

9 Az összes alkalmazás kezeléséhez koppintson a Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások kezelése menüpontra. Eltávolítás 1. Koppintson az eltávolítani kívánt alkalmazásra a Letöltve fül alatt. 2. Koppintson fent az Eltávolítás gombra. 3. Koppintson az OK gombra. Az összes alkalmazás kezeléséhez koppintson a Beállítások > Alkalmazások > Szolgáltatások futtatása menüpontra. Futó alkalmazás leállítása 1. Koppintson a Futó fülre. 2. Koppintson a leállítani kívánt futó alkalmazásra.

10 3. Koppintson a Leállítás gombra. 4. Koppintson az OK gombra Szöveg beírása Az érintőképernyő virtuális billentyűzetén egyszerűen beírhat bármilyen szöveget, például kapcsolattartási adatokat vihet fel a Névjegyek alkalmazásba vagy SMS-üzeneteket írhat és szerkeszthet. Az angol betűket és a numerikus szimbólumokat közvetlenül beírhatja az érintőképernyőn. Virtuális billentyűzet A virtuális billentyűzet elrejtéséhez Koppintson a Kész gombra. A virtuális billentyűzet megjelenítéséhez koppintson a szövegbeviteli mezőbe. Beviteli módok közötti váltás A betűk és számok közötti váltáshoz koppintson a / gombra. Nagybetű beírásához koppintson a gombra. Vagy érintse meg hosszabban a gombot, amíg gombbá nem változik, hogy bekapcsolja a nagybetű funkciót. A feloldásához koppintson rá újra. Szimbólumok és speciális karakterek beírásához számbeviteli módban koppintson a gombra. Ha szeretne visszatérni számbeviteli módba, koppintson a gombra. Beviteli lehetőségek Koppintson a Beállítások > Nyelv és bevitel elemre a BILLENTYŰZET ÉS BEVITELI MÓDOK menü megnyitásához. Kiválaszthatja a Google billentyűzet vagy a Google hang utáni gépelés menüpontot is. Borító: Lenovo TAB 2 A10-70 használati útmutató 2. fejezet: Kapcsolódás az internethez

11

12 2. fejezet Kapcsolódás az internethez 2-1 Böngésző 2-1 Böngésző Ahhoz, hogy az internetet elérje a webböngésző segítségével, hálózati támogatásra van szükség. Ha problémái vannak a hálózat elérésével, forduljon közvetlenül a hálózat üzemeltetőjéhez vagy a szolgáltatóhoz. A táblagépen lévő webböngésző WLAN vagy LTE-hálózaton keresztül éri el az internetet üzleti és/vagy személyes használathoz (az LTEhálózat nem alkalmazható a WLAN-verzióra). A böngésző megnyitásához a kezdőképernyőn koppintson a Chrome ikonra. A böngésző az alábbi funkciókat támogatja: Webcímek beírása Koppintson a címsorra, majd az előugró virtuális billentyűzet segítségével írjon be egy webcímet. A weboldal megnyitásához koppintson a virtuális billentyűzeten az UGRÁS billentyűre. Kilépés a böngészőből A böngészőből való kilépéshez és a Kezdőképernyőre való visszatéréshez koppintson az alsó sávban található ikonra.

13 Könyvjelzők: Megjelenít egy listát, amely a Könyvjelzőkhöz hozzáadott összes weboldalt tartalmazza. Könyvjelző hozzáadásához koppintson a ikonra, hogy az aktuális weboldalt hozzáadja a Könyvjelzőkhöz. Könyvjelző szerkesztéséhez érintse meg hosszabban a könyvjelzőt, hogy megnyíljon egy előugró ablak. Az ablakban megnyithatja, szerkesztheti vagy törölheti a kiválasztott webhelyet. Előzmények: Megjeleníti az utoljára meglátogatott összes weboldalt tartalmazó listát. Többlapos böngészés A webböngészési élménye megsokszorozása érdekében ugyanabban az ablakban több weboldalt is megnyithat egyszerre. Új fül megnyitásához koppintson a ikonra, és kattintson az Új fül gombra. Ha másik weboldalra kíván váltani, csak koppintson a hozzá tartozó fülre. A fül bezárásához koppintson a rajta lévő ikonra. További funkciók Frissítés: Weboldal manuális frissítéséhez koppintson a ikonra. Vissza/előre: A vagy az ikonra koppintva visszatérhet az előző oldalra vagy tovább léphet a következő oldalra. Szöveg kijelölése: Szöveget jelölhet ki az aktuális oldalon másolás, megosztás, keresés vagy webes keresés céljából. Könyvjelzők szerkesztése: A könyvjelzők kezeléséhez koppintson a ikonra, majd kattintson a Könyvjelzők gombra. További lehetőségek: A lehetőségek listájának megjelenítéséhez koppintson a ikonra. A lehetőségek: Új fül, Új ismeretlen fül, Könyvjelzők, Legutóbbi fülek, Előzmények, Nyomtatás stb.

14 1. fejezet: A Lenovo TAB 2 A10-70 áttekintése 3. fejezet: Alkalmazások

15 3. fejezet Alkalmazások 3-1 Naptár 3-2 Kamera 3-3 Óra 3-4 Az ujját a Kezdőképernyőn balra húzva nyissa meg az alkalmazáslistát. 3-1 Naptár A naptár megnyitásához az alkalmazáslistán koppintson a Naptár elemre. Új naptári esemény Új esemény létrehozásához koppintson a ikonra a Naptár nézetben. Úgy is létrehozhat új eseményt, ha hosszabban megérint egy időpontot a Hét vagy a Nap nézetben. Naptári események kezelése Az oldal tetején a megfelelő fülre koppintva válthat a Nap, Hét, Hónap és Év időszakok között. Nap nézet: A Nap nézetben koppintson egy eseményre a megtekintéséhez, szerkesztéséhez, törléséhez vagy megosztásához. Hét nézet: A Hét nézetben koppintson egy eseményre a megtekintéséhez, szerkesztéséhez, törléséhez vagy megosztásához. Hónap nézet: A Hónap nézetben bármilyen dátumra koppintva kezelheti az utolsó nézet eseményeit. Év nézet: Koppintással több évből álló tartomány eseményeit

16 tekintheti meg. A Naptár nézetben a napra vonatkozó naptárt. ikonra koppintva elérheti az aktuális 3-2 Kamera A kamera kezelőfelületének megnyitásához az alkalmazáslistán koppintson a Kamera elemre. A kezelőfelületen az alábbi műveleteket végezheti: Kamerák közötti váltás A táblagép elülső/hátsó kamerával rendelkezik. Az elülső és hátsó kamerák közötti váltáshoz a fénykép/videó kezelőfelületen koppintson a ikonra. Kamera módok közötti váltás A táblagép öt kamera móddal rendelkezik. A Normál módra váltáshoz a kamera kezelőfelületen koppintson a ikonra. Fényképek készítéséhez más módokra is koppinthat. Fényképek Fényképezés Fénykép készítéséhez a fénykép kezelőfelületen koppintson a ikonra. A kamera tulajdonságainak beállításához koppintson a A felvétel beállításához koppintson a ikonra. Normál mód PIP mód Élő fénykép mód Panoráma mód ikonra.

17 Több szögből megtekintés mód Mosoly felismerése HDR Fényképek megtekintése A fénykép kezelőfelület jobb felső sarkában megjelenik a legutoljára készített fénykép miniatűr képe. A fényképmegtekintő kezelőfelület megnyitásához koppintson a képre. A fényképekről diavetítést állíthat be és játszhat le. Vagy a fényképmegtekintő kezelőfelület megnyitásához koppintson a kép kezelőfelület bal oldalára. Fényképmentés helye A rendszer a készített fényképeket a Galéria alkalmazásba menti. Az összes elkészített fénykép listájának megnyitásához a kezdőképernyőn koppintson a Galéria ikonra. A fényképeket megtekintheti Albumok, Helyek és Időpontok szerint. Videók Videofelvétel A videó kezelőfelületen koppintson a ikonra a felvétel indításához, vagy a ikonra a felvétel leállításához. Videók megtekintése A videó kezelőfelület jobb felső sarkában megjelenik a legutoljára felvett videó miniatűr képe. A videolejátszó megnyitásához koppintson a képre. Vagy húzza balra az ujját a videó kezelőfelületen, és koppintson a képre a videolejátszó megnyitásához. Panorámaképek készítése Panorámaképek rögzítése A rögzítés indításához a panorámakép kezelőfelületen koppintson a

18 ikonra. Mozgassa lassan a táblagépet mindaddig, amíg automatikusan 8 újabb fényképet nem készít. Ezután a rendszer a teljes tervezett jelenetet egyetlen fényképen rögzíti. Fényképek megtekintése A panorámakép kezelőfelület jobb felső sarkában megjelenik a legutoljára készített fénykép miniatűr képe. A fényképmegtekintő kezelőfelület megnyitásához koppintson a képre. Vagy a fényképmegtekintő kezelőfelület megnyitásához koppintson a panorámakép kezelőfelület bal oldalára. Fényképmentés helye A rendszer a készített panorámaképeket a Galéria alkalmazásba menti. Az összes elkészített fénykép listájának megnyitásához a kezdőképernyőn koppintson a Galéria ikonra. 3-3 Óra Az óra megnyitásához az alkalmazáslistán koppintson az Óra elemre. Ébresztés hozzáadásához koppintson az Ébresztés, majd a ikonra. Miután befejezte az ébresztés szerkesztését, az aktiválásához koppintson a Kész gombra. Egy már beállított ébresztés újraindításához koppintson a ikonra, hogy átváltson állapotra. Ha megszólal az ébresztés hangjelzés, húzza át a ikont a ikonra az ébresztés kikapcsolásához, vagy a ikonra, hogy 5 percig késleltesse az ébresztést

19 A táblagép postaládájának használatához hálózati támogatásra van szükség. Ha problémái vannak a hálózat elérésével, forduljon közvetlenül a hálózat üzemeltetőjéhez vagy a szolgáltatóhoz. A kezdőképernyőn koppintson az ikonra. 2. fejezet: Kapcsolódás az internethez 4. fejezet: Beállítások

20 4. fejezet Beállítások 4-1 VEZETÉK NÉLKÜLI ÉS HÁLÓZATOK 4-2 KÉSZÜLÉK 4-3 SZEMÉLYES 4-4 FIÓKOK 4-5 RENDSZER A Beállítások kezelőfelület megnyitásához az alkalmazáslistán koppintson a Beállítások elemre. 4-1 VEZETÉK NÉLKÜLI ÉS HÁLÓZATOK Ez a beállítási modul az alábbi elemeket tartalmazza: *SIM-kezelés, WLAN, Ethernet konfiguráció, Bluetooth, Adathasználat és Egyéb... (Repülőgép üzemmód, *Alapértelmezett SMS alkalmazás, Átjátszás és hordozható átjátszó, VPN, *Mobilhálózat és USB-internet). *SIM-kezelés A beállítás segítségével megtekintheti a SIM-kártya adatait, illetve be- /kikapcsolhatja az adatkapcsolatot. WLAN A beállítás segítségével engedélyezheti/letilthatja a WLAN-kapcsolatokat. Ha a WLAN engedélyezve van, a táblagép automatikusan megkeresi az elérhető

21 vezeték nélküli hálózatokat, és megjeleníti azokat a WLAN-hálózatok listáján. A hálózatállapot ikon azt jelzi, hogy a hálózat használatához nincs szükség jelszóra, és közvetlenül lehet hozzá csatlakozni. A ikon viszont azt jelzi, hogy a hálózatot titkosították, és csak a szükséges jelszó megadása után lehet hozzá csatlakozni. Tetszése szerint bármilyen hálózatot kiválaszthat a listáról. A hálózat kiválasztása után adja meg a jelszót, majd a közvetlen csatlakozáshoz koppintson a Csatlakozás ikonra. Vagy jelölje be a Speciális beállítások megjelenítése elem előtt lévő jelölőnégyzetet, hogy megadja a proxy és az IPv4 beállításait az előugró szövegbeviteli mezőben, majd koppintson a Csatlakozás ikonra, hogy csatlakozzon a hálózathoz. Vagy ha manuálisan kíván hozzáadni hálózatot, válassza ki a WLAN-beállítások megnyitásához koppintson a Hálózat hozzáadása elemet. A speciális > Speciális ikonra. Hálózattal kapcsolatos értesítés: Ha aktiválva van, a rendszer értesíti, ha bármilyen nyitott hálózat elérhető. WLAN bekapcsolt állapotban tartása alvó üzemmódban: A WLAN bekapcsolt állapotban tartás alvó üzemmódban: Mindig, Csak ha csatlakoztatott Soha *(növeli az adatforgalmat). A Keresés mindig elérhető: Engedje, hogy a Google szolgáltatás és a többi alkalmazás hálózatokat keressen még akkor is, ha a WLAN ki van kapcsolva. *Rossz csatlakozások elkerülése: Csak akkor használjon WLAN-hálózatot, ha jó internetkapcsolattal rendelkezik. Tanúsítvány telepítése: Telepítheti a tanúsítványt. WLAN optimalizálása: Csökkentse minimálisra az akkumulátor használatát, ha a WLAN be van kapcsolva. Áteresztő pont: Automatikus csatlakozás az áteresztő pontként működő hozzáférési pontokhoz. MAC-cím: A MAC-cím megtekintése. IP-cím: Az IP-cím megtekintése. Ethernet konfiguráció Nem csatlakoztathatja a táblagépet kábellel az USB Ethernet adapteren keresztül, hogy az Ethernet-hálózat segítségével böngésszen az interneten. Bluetooth

22 A Bluetooth-technológia segítségével vezeték nélküli kapcsolatot létesíthet bármilyen másik Bluetooth-kompatibilis eszközzel. Bluetooth-kompatibilis eszközök, például a sztereó fülhallgatók, a billentyűzet stb. Mivel a Bluetooth-kompatibilis eszköz rádióhullámok segítségével kommunikál más eszközökkel, nem kell a táblagépet közvetlenül a másik eszköz irányába fordítania. Azonban ne feledje, hogy a Bluetooth-kapcsolatot néha megszakíthatják olyan akadályok, mint a falak vagy más elektronikus eszközök. Az Ön táblagépe a Bluetooth V4.0 verzióját támogatja. A táblagépe és más Bluetooth-kompatibilis eszközök hatékony működésének biztosítása érdekében csak a Lenovo által jóváhagyott, a táblagépével kompatibilis tartozékokat használjon. Továbbá, ellenőrizze a másik eszköz gyártójánál, hogy az adott eszköz kompatibilis-e az Ön táblagépével. Bizonyos esetben korlátozhatják a Bluetooth használatát. Ez ügyben forduljon a helyi hatóságokhoz vagy a szolgáltatóhoz. Bluetooth-technológiát igénylő alkalmazások használata vagy háttérben történő futtatása a táblagép akkumulátorának gyorsabb lemerüléséhez és az élettartama csökkenéséhez vezet. A Bluetooth-beállításokban az alábbi műveleteket végezheti: ELÉRHETŐ ESZKÖZÖK: Miután aktiválta a Bluetooth-kapcsolatot, a táblagépen automatikusan megjelenik azoknak a Bluetooth-kompatibilis eszközöknek a listája, amelyek az érvényes hatótávolságon belül találhatók (vagyis megkeresi az eszközöket). Adathasználat Ellenőrizheti az adathasználatát megadott időszakra vonatkozóan. Egyéb... Repülőgép üzemmód: Ha a Repülőgép üzemmód engedélyezve van, a táblagép összes vezeték nélküli kapcsolata le lesz tiltva. *Alapértelmezett SMS alkalmazás: A beállítások segítségével kiválaszthat egy

23 alkalmazást az SMS-üzenetei kezeléséhez. Átjátszás és hordozható átjátszó: Megoszthatja a táblagép mobilhálózati adatkapcsolatát USB vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül vagy működhet hordozható WLAN-átjátszóként is. VPN: A beállítások segítségével különböző típusú VPN-hálózatokat (virtuális magánhálózatok) adhat hozzá és állíthat be. *Mobilhálózatok: Ez a beállítási modul a következő elemeket tartalmazza: Adatkapcsolat, Adatbarangolás, Preferált hálózattípusok, Hozzáférési pontok neve és Hálózatüzemeltetők. *Az LTE funkció engedélyezési módja: Ez a rész azt ismerteti, hogyan tekintheti meg vagy szerkesztheti a táblagépen a mobiladatszolgáltatásokra vonatkozó Hozzáférési pontok nevét (APN). Az APN meghatározza a hálózat elérési útját az összes mobiladatkapcsolatra vonatkozóan. Ha a mezőkben helytelen adatokat ad meg, letilthatja a mobiladat-kapcsolatot. Az APN-adatok helyességének ellenőrzése érdekében forduljon az éppen használt MicroSIM-kártya mobilhálózat-szolgáltatójához. Az APN-beállításokat a táblagépén a következő helyen tekintheti meg: Beállítások > VEZETÉK NÉLKÜLI ÉS HÁLÓZATOK > Egyéb... a Vezeték nélküli és hálózatok > Mobil hálózatok > Hozzáférési pontok neve elem alatt. *Az APN beállítása Az LTE-beállítások megadásához kövesse az alábbi utasításokat. Azután az LTE megfelelően fog működni. 1. lépés: Húzza az ujját balra a Kezdőképernyőn.

24 2. lépés: Koppintson a Beállítások ikonra. 3. lépés: Válassza ki a VEZETÉK NÉLKÜLI ÉS HÁLÓZATOK > Egyéb... > Mobil hálózatok > Hozzáférési pontok neve elemet. 4. lépés: Koppintson a ikonra. 5. lépés: Az APN-beállításokért forduljon az LTE-szolgáltatóhoz, nyissa meg a webhivatkozást, koppintson az Új APN gombra, majd írja be őket az Hozzáférési pont szerkesztése alatt található szövegmezőkbe. 6. lépés: Térjen vissza a kezdőképernyőre, majd indítsa el a Chrome alkalmazást, és ellenőrizze, hogy a hálózat funkció elérhető-e. USB-internet: A Windows PC internet megosztása USB-kábelen keresztül. 4-2 KÉSZÜLÉK Hangprofil Koppintson a Beállítások > KÉSZÜLÉK > Hangprofilok elemre, hogy

25 beléphessen a profilbeállítások kezelőfelületére. Az ELŐRE MEGADOTT PROFILOK közé tartoznak:általános, Csendes, Értekezlet és Kültéri. Koppintson a Beállítás gombra, ahol a következő beállítási lehetőségeket találja: ÁLTALÁNOS (*Rezgés, Lenovo hangjelzések és hangerők), ÉRTESÍTÉSEK (Alapértelmezett értesítési hang), RENDSZER (Érintési hangok, Képernyőzár hangja és Érintésre rezgés beállítások). Kijelző Koppintson a Beállítások > KÉSZÜLÉK > Kijelző elemre, hogy beléphessen a megjelenítési beállítások kezelőfelületére. Megjelenítési beállítások: MiraVision, Zárolási képernyő értesítései, Háttérkép, Képernyőzár háttérképe, Fényerő, Alvó állapot, Éber alvó állapot, Betűméret és Képernyő kivetítése. MiraVision: Ezzel a beállítással megjelenítheti a képminőség optimalizálását. Zárolási képernyő értesítései: Kiválaszthatja, hogy megjelenjenek-e az értesítések a zárolási képernyőn. Háttérkép: Bármilyen képeket kiválaszthat saját háttérképeként a következő helyekről: Galéria, Élő háttérképek, Fényképek és Videó-háttérkép. Képernyőzár háttérképe: Bármilyen képeket kiválaszthat saját képernyőzárháttérképeként a következő helyekről: Galéria és Statikus háttérképek. Fényerő: A fényerőt manuálisan állíthatja be. Alvó állapot: Ezzel a beállítással kiválaszthatja, mennyi ideig maradjon a képernyő aktivált állapotban bármilyen műveletvégzés nélkül, mielőtt az energiatakarékosság érdekében automatikusan zárolódik. A következő időtartamok valamelyikét állíthatja be: 15 másodperc, 30 másodperc, 1 perc, 2 perc, 5 perc, 10 perc vagy 30 perc. Éber alvó állapot: Itt állíthatja be az interaktív képernyővédőket.

26 Betűméret: Itt állíthatja be a betűméretet: Kicsi, Normál, Nagy vagy Nagyon nagy. Képernyő kivetítése: A képernyőt kivetítheti a TV-készüléken. Tároló A belső tároló megtekintéséhez koppintson a Beállítások> KÉSZÜLÉK > Tároló elemre. A névleges kapacitás kiszámítási módszere: 1 GB = 1000 MB = KB = bájt Az operációs rendszer méretének kiszámítási módszere: 1 GB = 1024 MB = KB = bájt Maga a rendszer is elfoglal bizonyos területet, ezért a rendelkezésre álló szabad terület kevesebb lesz a kiszámítottnál. Akkumulátor Koppintson a Beállítások > KÉSZÜLÉK > Akkumulátor elemre, hogy ellenőrizze az akkumulátorhasználati adatokat, a fennmaradó energia állapotát és az akkumulátorhasználat részletes előzményeit. Alkalmazások Koppintson a Beállítások > KÉSZÜLÉK > Alkalmazások elemre, hogy egyszerűen kezelhesse és törölhesse a kiválasztott alkalmazásokat. Kiszűrheti az alkalmazáslistából a futó alkalmazásokat vagy a külső gyártóktól származó alkalmazásokat is. Alkalmazások kezelése: Kezelheti és eltávolíthatja a telepített alkalmazásokat. Futó szolgáltatások: Megtekintheti és vezérelheti az aktuálisan futó szolgáltatásokat.

27 Preferált telepítési hely: Új alkalmazások esetében megváltoztathatja a preferált telepítési helyet. Miután kiválasztott egy alkalmazást, megtekintheti a részletes adatait és a hozzá kapcsolódó információkat. Továbbá végrehajthatja a következő funkciókat is: Leállítás kényszerítése, Eltávolítás, Gyorsítótár kiürítése, Adatok törlése stb. 4-3 SZEMÉLYES A beállítás az alábbi elemeket tartalmazza: Hely, Biztonság, Nyelv és bevitel és Biztonsági mentés és visszaállítás. Hely Koppintson a Beállítások > SZEMÉLYES > Hely elemre, hogy engedélyezhesse az alkalmazásokat, és használhassa a helyre vonatkozó információkat, valamint kiválaszthassa, hogyan határozza meg a táblagép a helyét. Biztonság Koppintson a Beállítások > SZEMÉLYES > Biztonság elemre, hogy elérhesse a biztonsági beállításokat, melyek a következő elemeket tartalmazzák: KÉPERNYŐBIZTONSÁG, TITKOSÍTÁS, *SIM-KÁRTYAZÁR, JELSZAVAK, ESZKÖZFELÜGYELET és HITELESÍTŐ ADATOK TÁROLÁSA. KÉPERNYŐBIZTONSÁG: Beállíthatja a képernyőzárolás módját, és a zárolási képernyőn megjelenítendő tulajdonosi adatokat. Képernyő zárolása: A kijelző zárolását a következő hat módszer egyikével oldhatja fel: Csúsztatás, Feloldás arccal, Feloldás hanggal, Minta, PIN-kód és Jelszó. A képernyőzárat a Nincs lehetőség kiválasztásával is inaktiválhatja.

28 Koppintson a Csúsztatás elemre, hogy a zár ikonra koppintva feloldhassa a kijelző zárolását. Koppintson a Feloldás arccal elemre, szembenézve a képernyővel, az arcképét a pontozott vonalakon belül tartva. Ha a rendszer összegyűjtötte az arcára vonatkozó adatokat, az arca segítségével feloldhatja a kijelző zárolását. Koppintson a Feloldás hanggal elemre, mondjon néhány szót, amelyet a kijelző feloldásához kíván használni. Koppintson a Minta elemre, és az ujjával (az ábra szerint) rajzoljon egy zárfeloldó mintát. Miután beállította és aktiválta a zárfeloldó minta funkciót, a zárfeloldó billentyűzet megjelenik, amikor a kijelző zárolását fel kell oldani. Az ujjával kövesse az előre beállított mintást a billentyűzeten. Ha pontosan adta meg az előre beállított mintát, a képernyőzár feloldódik. Koppintson a PIN-kód elemre, és adja meg a kijelző feloldásához használni kívánt PIN-kódot (minimum 4 számjegy).

29 Koppintson a Jelszó elemre, és adja meg a kijelző feloldásához használni kívánt jelszót (minimum 4 karakter). TITKOSÍTÁS: Ahhoz, hogy a táblagépét titkosítsa minden alkalommal a bekapcsoláskor, egy numerikus PIN-kódra vagy jelszóra van szükség. *SIM-KÁRTYAZÁR: Beállíthatja a SIM-kártya zárját. A SIM-kártyazár megakadályozza a táblagép elvesztését és illetéktelen használatát. Minden SIMkártyához be lehet állítani egy személyes azonosítószámnak (PIN-kód) nevezett jelszót. A táblagép csak a helyes jelszó megadása után lép normál állapotba. Három egymást követő helytelen PIN-kód megadása után a táblagép SIMkártyája zárolódik. A feloldásához a PUK zárfeloldó kódot kell használnia.(akkor jelenik meg, ha érvényes SIM-kártyát helyez be) JELSZAVAK: Itt eldöntheti, hogy a kiválasztott jelszó a megadásakor látható legyen-e vagy sem. Ha a jelölőnégyzetet bejelöli, a jelszó látható lesz. Ha nincs bejelölve, akkor a jelszó helyett a megadásakor jelenik meg, így a jelszó még biztonságosabb lesz. ESZKÖZFELÜGYELET: Ezzel a beállítással felügyelheti a táblagépet és engedélyezheti ismeretlen forrásokból származó alkalmazások telepítését. Eszköz rendszergazdái: Ezzel a beállítással megtekintheti vagy inaktiválhatja az eszköz rendszergazdáit. Ismeretlen források: Itt engedélyezheti olyan alkalmazások telepítését, amelyeket nem az elektronikus piacról szerzett be. Alkalmazások ellenőrzése: A beállítás bejelölésével letilthatja vagy figyelmeztetést adhat az olyan alkalmazások telepítésével kapcsolatban, amelyek kárt okozhatnak. HITELESÍTŐ ADATOK TÁROLÁSA: A funkció segítségével a táblagép elérheti azokat a weboldalakat és LAN-hálózatokat, amelyek esetében adott biztonsági tanúsítványra vagy más tanúsítvány van szükség. Tárolás típusa: A tanúsítványok tárolási típusának megjelenítése. Megbízható hitelesítő adatok: A kiválasztásával megjelenítheti az összes megbízható CA-tanúsítványt.

30 Telepítés USB-tárolóról: A tanúsítványok telepítése USB-tárolóról. Hitelesítő adatok törlése: A kiválasztásával törölheti az összes aktuálisan mentett tanúsítványt. Nyelv és bevitel Nyelv: Válassza ki azt a nyelvet, amelyiken működtetni szeretné a táblagépet. Helyesírás-ellenőrző: A helyesírás-javítás be-/kikapcsolása. Saját szótár: Itt adhat új szavakat és kifejezéseket a táblagépen lévő szótárhoz. BILLENTYŰZET ÉS BEVITELI MÓDOK: Itt választhatja ki és állíthatja be a beviteli módokat (például: Google billentyűzet és Google hang utáni gépelés. BESZÉD: Itt állíthatja be a Hangvezérlés és -keresés funkciót. EGÉR/ÉRINTŐPAD: Itt állíthatja be a mutató sebességét, az elsődleges és másodlagos gombok közötti váltást és a dupla kattintás sebességét. Biztonsági mentés és visszaállítás Itt végezheti el az adatai biztonsági mentését, törölheti az összes DRM-licencet, illetve visszaállíthatja a táblagépet a gyári alapértelmezett beállításokra. 4-4 FIÓKOK Fiók hozzáadása Kiválaszthatja, hogy vállalati, vagy Lenovo-fiókot kíván-e hozzáadni.

31 4-5 RENDSZER Dátum és idő Itt számos idővel kapcsolatos beállítást adhat meg, például a rendszeridőt. Engedélyezheti a hálózaton keresztül történő automatikus idő- és időzónafrissítéseket (ehhez hálózati támogatásra van szükség), kiválaszthat egy időzónát, beállíthat konkrét dátumot és időt, illetve beállíthatja a dátum és idő megjelenítési formátumát. Be-/kikapcsolás ütemezése Itt állíthatja be a táblagép automatikus be- vagy kikapcsolását. Kisegítő lehetőségek SZOLGÁLTATÁSOK: Ezzel a beállítással be-/kikapcsolhatja a Talkback funkciót. RENDSZER: Itt állíthatja be a nagyítási/kicsinyítési kézmozdulatokat és a nagy méretű szöveget. Beállíthatja továbbá a szöveg beszéddé alakításának kimenetét, a hosszabban érintés késleltetését, a jelszavak kimondását és a képernyő automatikus tájolásának BE-/KIkapcsolását. A táblagép névjegye Itt tekintheti meg a táblagépre vonatkozó adatokat, például: rendszerfrissítés, állapot, jogi információk, típusszám, Android-verzió, *alapsávverzió, kernelverzió, buildszám, hardververzió, CPU, RAM, ROM. 3. fejezet: Alkalmazások 5. fejezet: Függelék

32 5. fejezet Függelék 5-1 Fontos biztonsági és használati információk 5-2 Elektronikus kisugárzással kapcsolatos figyelmeztetések 5-3 Környezetvédelmi, újrahasznosítási és leselejtezési információk 5-4 Információk az ENERGY STAR típusról 5-5 Exportbesorolási nyilatkozat 5-1 Fontos biztonsági és használati információk A személyi és vagyontárgyakban esett sérülés vagy a termék véletlen sérülésének elkerülése érdekében a termék használatának megkezdése előtt olvassa el a jelen fejezetben található információkat. A készülék biztonságos üzemeltetésével kapcsolatos további tippekért keresse fel az alábbi weboldalt: Óvatosan kezelje készülékét Ügyeljen arra, hogy ne ejtse le, hajlítsa meg, vagy szúrja meg a készüléket, ne helyezzen bele idegen tárgyakat, vagy helyezzen rá súlyos tárgyakat. A készülékben található érzékeny alkatrészek megsérülhetnek. A készülék kijelzője üvegből készült. Ha kemény felületre ejtik, nagy erő hatásának teszik ki, és súlyos tárgyakat ejtenek rá, a kijelző összetörhet. Ha az üveg kicsorbul vagy megreped, ne érintse meg a törött üveget, és ne próbálja meg eltávolítani a készülékről. Azonnal fejezze be a készülék használatát, és forduljon a Lenovo műszaki támogatásához a javítással, cserével vagy leselejtezéssel kapcsolatos tájékoztatásért. A készüléket ne használja forró vagy nagy feszültségű környezetben, például elektromos készülékek, elektromos melegítőberendezés vagy elektromos főzőeszközök közelében. A károsodás elkerülése érdekében a berendezést csak 0 C és 40 C között használja (tárolás: - 20 C és 60 C között). Ne próbálja szétszerelni vagy módosítani a készüléket

33 A készülék le van pecsételve. Nincsenek benne végfelhasználó által javítható alkatrészek. A belső javításokat hivatalos Lenovo szervizben vagy a Lenovo által jóváhagyott szerelőnek kell végeznie. Ha kinyitja vagy módosítja a készüléket, a garancia sérül. Beépített akkumulátorokkal kapcsolatos megjegyzés VESZÉLY: Ne próbálja meg kicserélni a beépített lítiumion akkumulátort! A cserével kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a Lenovo ügyfélszolgálatával. Műanyag zacskóra vonatkozó megjegyzés VESZÉLY: A műanyag zacskók veszélyesek lehetnek. Csecsemőktől és gyermekektől tartsa távol a műanyag zacskókat a fulladás veszélye miatt! Adapterinformációk Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön víz a készülékre vagy a váltóáramú adapterre. Ne merítse a készüléket vízbe, és ne tegye ki víz vagy más folyadék hatásának. Csak jóváhagyott töltési eljárásokat használjon. A készülék belső akkumulátorának feltöltéséhez az alábbi töltési eljárásokat használhatja: Töltési eljárás Kijelző bekapcsolva Kijelző kikapcsolva Váltóáramú adapter Támogatott, de az akkumulátor csak lassan fog tölteni. Támogatott A készüléken lévő egyenáramú bemenethez és a személyi számítógépen vagy más készüléken található, az USB 2.0 szabványainak megfelelő USBporthoz csatlakoztatott USB-kábel Csak USB 2.0 vagy nagyobb verziószámú USB-portok használhatók. Támogatott, de további energiát fog fogyasztani, így az akkumulátor a megszokottnál lassabban töltődik majd. Támogatott, de az akkumulátor csak lassan fog tölteni. Megjegyzések: Bekapcsolt kijelző: A készülék be van kapcsolva Kikapcsolt kijelző: A készülék ki van kapcsolva, vagy képernyőzár üzemmódban van A készülék töltés közben a normál használat mellett túlmelegedhet. Ha az eszköz töltés alatt áll, ügyeljen a megfelelő szellőzésre. Ha az alábbiak egyikére kerül sor, szüntesse meg az eszköz töltését: Ha a töltés alatt álló eszközt eső vagy valamilyen folyadék éri, vagy magas páratartamú

34 környezet veszi körül. Ha a töltés alatt álló eszköz sérült. A töltés alatt álló eszköz tisztítása esetén. Figyelmeztetés: A nem saját gyártmányú vagy általa nem jóváhagyott termékek teljesítményéért és biztonságáért a Lenovo nem vállal felelősséget. Kizárólag a Lenovo által jóváhagyott váltóáramú adaptereket és akkumulátorokat használjon. Halláskárosodás elkerülése A készülék fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik. A fejhallgatókhoz (más néven headsetekhez) vagy fülhallgatókhoz mindig a fejhallgató-csatlakozót használja. VIGYÁZAT! A fej- vagy fülhallgató túlzott szintű hangnyomásszintje halláscsökkenést okozhat. Az equalizer maximálisra állítása megnöveli a fej- és fülhallgató kimeneti feszültségét és a hangerőt. Ezért a hallásának védelme érdekében állítsa az equalizert a megfelelő szintre. Veszélyes lehet, ha túl sok ideig használ fej- vagy fülhallgatót nagy hangerő mellett, amennyiben a fej- vagy fülhallgató kapcsainak kimeneti feszültsége nem felel meg az EN szabványban rögzített műszaki adatoknak. A készülék fejhallgatójának kimeneti csatlakozója eleget tesz az EN szabvány 7. alpontjában leírtaknak. Ez a leírás 150 mv értékre korlátozza a készülék szélessávú, valódi RMS kimeneti feszültségét. A halláscsökkenés elleni védekezést segíti, ha meggyőződik arról, hogy az Ön által használt fej- vagy fülhallgató eleget tesz-e az EN (7. alpont korlátozásai) szabványban leírt 75 mv-os szélessávú karakterisztikának. Az EN szabványtól eltérő fejhallgató használata veszélyes lehet a túlzott hangerő miatt. Ha a készülék a csomagban fej- vagy fülhallgatóval érkezik (egyetlen készletként), a fej- vagy fülhallgató és a készülék együttes kombinációja eleget tesz az EN szabványban leírt követelményeknek. Ha ettől eltérő fej- vagy fülhallgatót használ, győződjön meg arról, hogy eleget tesz-e az EN szabvány (6.5 alpont: Korlátozási értékek) előírásainak. Az EN szabványtól eltérő fejhallgató használata veszélyes lehet a túlzott hangerő miatt. Hangnyomásra vonatkozó figyelmeztetés Az EN : 2006+A11:2009+A1:2010+A12:2011 szabványnak megfelelően tesztelt készüléknél, kötelező audiotesztet végezni az EN50332 szabványra vonatkozóan. A készülék megfelel a vonatkozó EN és/vagy EN szabványokba foglalt, hangnyomásszint tekintetében előírt követelményeknek. A fülhallgatók és fejhallgatók magas hangerőn való huzamosabb használata maradandó halláskárosodáshoz vezethet. Figyelmeztetés Az esetleges halláskárosodás megelőzése érdekében ne hallgassa magas hangerőn huzamosabb ideig. Legyen óvatos, ha a készüléket gépjárművön vagy kerékpáron használja Ügyeljen a saját és a mások biztonságára. Tartsa be a vonatkozó törvényeket. Vegye figyelembe a mobil elektronikus készülékek, például a jelen készülék gépjármű vagy kerékpár vezetése

35 során történő használatát előíró törvényeket és előírásokat. A termék leselejtezése során vegye figyelembe a helyi törvényeket és előírásokat Ha a készülék elérte hasznos időtartama végét, ne zúzza össze, ne égesse el, ne merítse vízbe, és a leselejtezés során vegye figyelembe a vonatkozó törvényeket és előírásokat. A készülék egyes belső alkatrészei olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a nem szabályos leselejtezés esetén felrobbanhatnak, kiszivároghatnak, vagy károsíthatják a környezetet. További tájékoztatásért lásd az Újrahasznosítás és környezetvédelmi információk című fejezetet. A készüléket és annak tartozékait kisgyermekektől tartsa távol A gyermekek a készülék apró alkatrészeit lenyelhetik, ami fulladásveszélyt okozhat. Leejtés vagy kemény felületnek hajítás esetén a készülék üvegből készült képernyője eltörhet vagy megrepedhet. Ügyeljen adatai és szoftverei védelmére Ne törölje le azokat a fájlokat, amelyekről nem tudja, hogy pontosan micsodák, és ne változtassa meg azoknak a fájloknak vagy mappáknak a nevét, amelyeket nem Ön hozott létre. Ellenkező esetben a szoftver nem fog megfelelően működni. Vegye figyelembe, hogy a hálózathoz való csatlakozás esetén a készüléket számítógépes vírusoknak, hackereknek, kémprogramoknak és más olyan rosszindulatú tevékenységeknek teheti ki, amelyek az eszközt, a szoftvereket és adatokat károsíthatják. A megfelelő védelem biztosítása tűzfalak, vírusirtó alkalmazások és kémprogramszűrő szoftverek formájában, s ezen alkalmazások frissítése az Ön felelőssége. Tartsa távol a készüléktől az elektromos berendezéseket, például a ventilátorokat, rádiókat, nagy teljesítményű hangsugárzókat, légkondicionálókat és mikrohullámú sütőket. Az elektromos berendezések által létrehozott erős mágneses mező károsíthatja a készülék képernyőjét és az azon tárolt adatokat. A készülék a működése során hőt fejleszt Ha a készülék be van kapcsolva, vagy az akkumulátor töltés alatt áll, egyes részei felforrósodhatnak. Az elért hőmérséklet a rendszer leterheltségétől és az akkumulátor töltöttségi szintjétől függ. Ha a készülék hosszabb ideig a testéhez ér, az kellemetlen érzéseket vagy akár égést is okozhat, még akkor is, ha ez a ruhán keresztül történik. Ügyeljen rá, hogy a készülék forró részei ne érjenek hosszabb ideig a kezéhez, a combjához, vagy a teste más részeihez. A polivinil-klorid (PVC) kábelekkel és zsinórokkal kapcsolatos figyelmeztetés FIGYELMEZTETÉS: A termék vagy a termékkel kapcsolatban lévő tartozékok zsinórjainak érintése ólomszennyezés veszélyével jár, amely Kalifornia államban rákkeltő, születési rendellenességet vagy termékenységi problémákat okozó anyagként ismert. A kábelek érintése után mosson kezet!

36 5-2 Elektronikus kisugárzással kapcsolatos figyelmeztetések FCC-megfelelőségi nyilatkozat Ezt az eszközt tesztelték és úgy találták, hogy megfelel a B osztályú digitális eszközökre vonatkozó, az FCC-szabályok 15. szakaszában leírt korlátozásoknak. Ezeket a korlátozásokat úgy alakították ki, hogy ésszerű védelmet nyújtsanak a lakóépületeken belüli káros interferencia ellen. Ez az eszköz rádiófrekvenciás energiát hoz létre, használ, és esetleg sugároz; ha nem a gyártó utasításai szerint telepítik és használják, akkor káros interferenciát okozhat a rádiótávközlésben. Mindazonáltal nincs rá garancia, hogy egy-egy adott telepítésnél nem léphet fel interferencia. Amennyiben ez az eszköz káros interferenciát okoz a rádió- és televíziós vételben, amit az eszköz ki-bekapcsolásával lehet megállapítani, akkor a felhasználót arra biztatjuk, hogy az interferenciát az alábbi intézkedések közül valamelyikkel vagy akár több intézkedéssel is próbálja meg kiküszöbölni: Fordítsa más irányba vagy tegye máshová a vevőantennát. Növelje a távolságot a vevő és az eszköz között. Az eszközt ne ugyanarra a kimenetre vagy hálózati áramkörre csatlakoztassa, mint amelyikre a vevőt csatlakoztatták. Kérjen tanácsot a kereskedőtől vagy szerelőtől. A Lenovo nem felelős a berendezésen történt jogosulatlan módosítások által okozott rádiós és televíziós interferenciákért. A nem engedélyezett módosítások érvényteleníthetik a felhasználónak a készülék üzemeltetésére vonatkozó használati jogát. Ez a termék megfelel az FCC szabályok 15. szakaszában foglaltaknak. A berendezés az alábbi két feltétel teljesülése esetén üzemeltethető: (1) ez az eszköz nem okoz káros interferenciát és (2) az eszköznek el kell fogadnia minden kapott interferenciát, ideértve az olyan interferenciát is, amely nem kívánt működést okoz. Felelős vállalat: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefonszám: FCC-figyelmeztetés Ezt az eszközt tilos más antenna vagy adóállomás közelébe helyezni, vagy azokkal összeköttetésben működtetni. Az Industry Canada B típusú készülékekre vonatkozó megfelelőségi nyilatkozata Ez a B osztályú digitális készülék megfelel a kanadai ICES-003 előírásoknak. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada.

37 IC-figyelmeztetés A készülék megfelel az Industry Canada engedélykötelezettségre vonatkozó RSS-szabványainak. A berendezés az alábbi két feltétel teljesülése esetén üzemeltethető: (1) A készülék nem okozhat interferenciát, és (2) ennek az eszköznek el kell fogadnia minden kapott interferenciát, ideértve az olyan interferenciát is, amely nem kívánt működést okoz. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Az Industry Canada B típusú készülékekre vonatkozó megfelelőségi nyilatkozata Ez a B osztályú digitális készülék megfelel a kanadai ICES-003 előírásoknak. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Az EU elektromágneses kompatibilitásra vonatkozó irányelveinek való megfelelőség A termék megfelel az Európa Tanács 2004/108/EK irányelvében foglalt védelmi követelményeknek, s ezáltal a tagállamok elektromágneses kompatibilitásra vonatkozó törvényeinek. A Lenovo nem vállal felelősséget a védelmi előírások olyan típusú megszegéséért, ami a termék nem javasolt módosításainak például más gyártók bővítőkártyáinak beszerelése a következménye. A tesztek szerint a termék megfelelt az EN szabvány B osztályú információs technológiai berendezésekre vonatkozó korlátozásainak. A B osztályú berendezésekre vonatkozó korlátozásokat az átlagos lakóépületek jellemzőinek figyelembe vételével számították ki, hogy megfelelő védelmet biztosítson a licencelt kommunikációs berendezésekkel való interferencia ellen. Európai Uniós cím: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slovakia Német megfelelőségi nyilatkozat a B osztályú készülékek számára Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die

38 Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland. Zulassungsbescheinigung laut dem Deutschen Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln, EMVG vom 20. Juli 2007 (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten), bzw. der EMV EG Richtlinie 2004/108/EC (früher 89/336/EWG), für Geräte der Klasse B. Dieses Gerät ist berechtigt, in Übereinstimmung mit dem Deutschen EMVG das EG- Konformitätszeichen - CE - zu führen. Verantwortlich für die Konformitätserklärung nach Paragraf 5 des EMVG ist die Lenovo (Deutschland) GmbH, Gropiusplatz 10, D Stuttgart. Informationen in Hinsicht EMVG Paragraf 4 Abs. (1) 4: Das Gerät erfüllt die Schutzanforderungen nach EN und EN Klasse B. Koreai megfelelőségi nyilatkozat a B osztályú készülékek számára B 급기기 ( 가정용방송통신기자재 ) 이기기는가정용 (B 급 ) 전자파적합기기로서주로가정에서사용하는것을목적으로하며모든지역에서사용할수있습니다. Japán VCCI megfelelőségi nyilatkozat a B osztályú készülékek számára この装置は クラス B 情報技術装置です この装置は 家庭環境で使用することを目的としていますが この装置がラジオやテレビジョン受信機に近接して使用されると 受信障害を引き起こすことがあります 取扱説明書に従って正しい取り扱いをして下さい A japán VCCI-B megfelelőségi nyilatkozat azokra a termékekre vonatkozik, amelyek a távfeszültséghez csatlakoztatva fázisonként legfeljebb 20 A áramerősséggel rendelkeznek. 日本の定格電流が 20A/ 相以下の機器に対する高調波電流規制高調波電流規格 JIS C 適合品 5-3 Környezetvédelmi, újrahasznosítási és leselejtezési információk Az újrahasznosítással kapcsolatos általános megjegyzések A Lenovo arra biztatja az információs technológia (IT) körébe tartozó berendezések tulajdonosait, hogy felelősségteljesen járjanak el berendezéseik újrahasznosítása érdekében, amikor azok feleslegessé válnak. A Lenovo különféle programokat és szolgáltatásokat ajánl, amelyek segítik a számítástechnikai berendezések tulajdonosait a használt készülékek újrahasznosításában. A Lenovo termékek újrahasznosításáról részletesen tájékozódhat a következő címen: Az újrahasznosítással kapcsolatos általános megjegyzések Az adott országokra vonatkozó információk a következő címen érhetők el:

39 Török megfelelőségi nyilatkozat A Lenovo termék megfelel az Egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozására (EEE) vonatkozó, a Török Köztársaság által lefektetett irányelv követelményeinek. Bu Lenovo ürünü, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Elektrik ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Sınırlandırılmasına Dair Yönetmelik (EEE) direktiflerine uygundur. EEE Yönetmeliğine Uygundur. Declarações de Reciclagem no Brasil Descarte de um Produto Lenovo Fora de Uso Equipamentos elétricos e eletrônicos não devem ser descartados em lixo comum, mas enviados à pontos de coleta, autorizados pelo fabricante do produto para que sejam encaminhados e processados por empresas especializadas no manuseio de resíduos industriais, devidamente certificadas pelos orgãos ambientais, de acordo com a legislação local. A Lenovo possui um canal específico para auxiliá-lo no descarte desses produtos. Caso você possua um produto Lenovo em situação de descarte, ligue para o nosso SAC ou encaminhe um para: reciclar@lenovo.com, informando o modelo, número de série e cidade, a fim de enviarmos as instruções para o correto descarte do seu produto Lenovo. Japánra vonatkozó újrahasznosítási információk A Japánra vonatkozó újrahasznosítással és leselejtezéssel kapcsolatos információk az alábbi URLcímen érhetők el: Indiára vonatkozó újrahasznosítási információk Az Indiára vonatkozó újrahasznosítással és leselejtezéssel kapcsolatos információk az alábbi címen érhetők el: Akkumulátor-újrahasznosítási jelek Akkumulátor-újrahasznosítási jelek Tajvanra vonatkozóan Az Egyesült Államokra és Kanadára vonatkozó akkumulátor-újrahasznosítási információk Az Európai Unióra vonatkozó akkumulátor-újrahasznosítási információk

40 5-4 Információk az ENERGY STAR típusról ENERGY STAR is a joint program of the U.S. Environmental Protection Agency and the U.S. Department of Energy aimed at saving money and protecting the environment through energy efficient products and practices. Lenovo is proud to offer our customers products with the ENERGY STAR qualified designation. Lenovo TAB 2 A10-70F has been designed and tested to conform to the ENERGY STAR program requirements for computers. By using ENERGY STAR qualified products and taking advantage of the powermanagement features of your computer, you can help reduce the consumption of electricity. Reduced electrical consumption can contribute to potential financial savings, a cleaner environment, and the reduction of greenhouse gas emissions. For more information about ENERGY STAR, go to: Exportbesorolási nyilatkozat This tablet product is subject to the United States Export Administration regulations (EAR) and has an Export Classification Control Number (ECCN) of 5A992.c mass market. The tablet can be re-exported except to any of the embargoed countries in the EAR E1 country list. 4. fejezet: Beállítások 6. fejezet: Hibaelhárítás

41 6. fejezet Hibaelhárítás Nincs elegendő memória hibaüzenet jelenik meg az alkalmazás telepítésekor Szabadítson fel némi memóriát, és próbálja meg ismét telepíteni. Az érintőképernyő nem működik, vagy nem elég érzékeny Nyomja meg a bekapcsológombot legalább 10 másodpercig az újraindításhoz. A készülék nem indítható el, vagy a rendszer összeomlott Töltse az akkumulátort legalább fél óráig, majd nyomja meg a bekapcsológombot legalább 10 másodpercig az újraindításig. Nyomja meg a micro-sd-kártya nyílásának fedele mögött található Visszaállítás gombot, de ne feledje, hogy ezt a módszert óvatosan kell használni. A készülék híváskor nem jelez, vagy a jelzés nem hallható Állítsa be a kívánt hangerőt a hangerőszabályozó gombokkal. Az internet a vezeték nélküli hálózaton nem érhető el Indítsa újra a vezeték nélküli útválasztót, vagy indítsa újra a WLAN-hálózatot a Beállítások menüpont alatt. A táblagép alvó módját nem lehet megszakítani

42 Indítsa újra a bekapcsológomb megnyomásával. 5. fejezet Függelék

43

Lenovo TAB 2 A7. Lenovo TAB 2 A7-10F. Lenovo TAB 2 A7-20F. Használati útmutató V1.0

Lenovo TAB 2 A7. Lenovo TAB 2 A7-10F. Lenovo TAB 2 A7-20F. Használati útmutató V1.0 Lenovo TAB 2 A7 Lenovo TAB 2 A7-10F Lenovo TAB 2 A7-20F Használati útmutató V1.0 Használat előtt olvassa el a mellékelt kézikönyvben található biztonsági előírásokat é fontos megjegyzéseket. 1. fejezet

Részletesebben

Alapismeretek. Kezdőképernyő. Képernyőgombok. Értesítések

Alapismeretek. Kezdőképernyő. Képernyőgombok. Értesítések Alapismeretek Megjegyzések: Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Biztonság, jótállás és gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok "Fontos

Részletesebben

Lenovo PHAB Használati útmutató

Lenovo PHAB Használati útmutató Lenovo PHAB Használati útmutató Lenovo PB1-750M Alapok Megjegyzések: Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Biztonság, jótállás és gyors használatba

Részletesebben

Lenovo TAB4 8. Használati útmutató. Lenovo TB-8504F Lenovo TB-8504X

Lenovo TAB4 8. Használati útmutató. Lenovo TB-8504F Lenovo TB-8504X Lenovo TAB4 8 Használati útmutató Lenovo TB-8504F Lenovo TB-8504X Jelen útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a WLAN+LTE típusra vonatkozik (Lenovo TB-8504X). Alapok Mielőtt felhasználná

Részletesebben

Lenovo TAB3 7 Essential

Lenovo TAB3 7 Essential Lenovo TAB3 7 Essential Használati útmutató Lenovo TB3-710F Lenovo TB3-710I Jelen útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a ECDMA típusra vonatkozik (Lenovo TB3-710I). Alapok Megjegyzések:

Részletesebben

Lenovo PHAB Plus Használati útmutató

Lenovo PHAB Plus Használati útmutató Lenovo PHAB Plus Használati útmutató Lenovo PB1-770M Alapok Megjegyzések: Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Biztonság, jótállás és gyors használatba

Részletesebben

Lenovo TAB 7. Használati útmutató. Lenovo TB-7504F Lenovo TB-7504X

Lenovo TAB 7. Használati útmutató. Lenovo TB-7504F Lenovo TB-7504X Lenovo TAB 7 Használati útmutató Lenovo TB-7504F Lenovo TB-7504X Az útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a WLAN+LTE típusra vonatkozik (Lenovo TB-7504X). Alapok Mielőtt felhasználná

Részletesebben

Lenovo TAB3 8 Plus. Használati útmutató. Lenovo TB-8703F Lenovo TB-8703X

Lenovo TAB3 8 Plus. Használati útmutató. Lenovo TB-8703F Lenovo TB-8703X Lenovo TAB3 8 Plus Használati útmutató Lenovo TB-8703F Lenovo TB-8703X Az útmutatóban *-gal jelölt információk kizárólag a WLAN+LTE típusra (Lenovo TB-8703X) vonatkoznak. Alapok Mielőtt felhasználná ezt

Részletesebben

Lenovo PHAB2 Plus. Használati útmutató V1.0. Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y

Lenovo PHAB2 Plus. Használati útmutató V1.0. Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y Lenovo PHAB2 Plus Használati útmutató V1.0 Lenovo PB2-670M Lenovo PB2-670Y Alapok Gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Függelék A Gyors használatba vételi útmutató és a Jogi nyilatkozatok

Részletesebben

YOGA Tab 3 Plus. Használati útmutató. Lenovo YT-X703F Lenovo YT-X703L Lenovo YT-X703X

YOGA Tab 3 Plus. Használati útmutató. Lenovo YT-X703F Lenovo YT-X703L Lenovo YT-X703X YOGA Tab 3 Plus Használati útmutató Lenovo YT-X703F Lenovo YT-X703L Lenovo YT-X703X Jelen útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a WLAN+LTE típusra vonatkozik (Lenovo YT-X703L és Lenovo

Részletesebben

Lenovo TAB4 10. Használati útmutató. Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X

Lenovo TAB4 10. Használati útmutató. Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X Lenovo TAB4 10 Használati útmutató Lenovo TB-X304F Lenovo TB-X304L Lenovo TB-X304X Jelen útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a WLAN+LTE típusra vonatkozik (Lenovo TB-X304L és Lenovo

Részletesebben

YOGA Tab 3 8. Használati útmutató. Lenovo YT3-850F Lenovo YT3-850L Lenovo YT3-850M

YOGA Tab 3 8. Használati útmutató. Lenovo YT3-850F Lenovo YT3-850L Lenovo YT3-850M YOGA Tab 3 8 Használati útmutató Lenovo YT3-850F Lenovo YT3-850L Lenovo YT3-850M Jelen útmutatóban a * jelöléssel ellátott összes információ csak a WLAN+LTE típusra vonatkozik (Lenovo YT3-850L és Lenovo

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

YOGA BOOK Használati útmutató

YOGA BOOK Használati útmutató YOGA BOOK Használati útmutató Lenovo YB1-X90F Lenovo YB1-X90L Alapok Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa el a következőket: Biztonsági és gyors használatba vételi útmutatók

Részletesebben

Alapismeretek. MEGJEGYZÉS: A készülék jellemzői és kezdőképernyője a földrajzi helytől, nyelvtől, szolgáltatótól és típustól függően más és más lehet.

Alapismeretek. MEGJEGYZÉS: A készülék jellemzői és kezdőképernyője a földrajzi helytől, nyelvtől, szolgáltatótól és típustól függően más és más lehet. Alapismeretek Megjegyzések: Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Biztonság, jótállás és gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Fontos

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Lenovo S90-A. Használati útmutató V1.0

Lenovo S90-A. Használati útmutató V1.0 Lenovo S90-A Használati útmutató V1.0 Alapok Gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Függelék A Gyors használatba vételi útmutató és a Jogi nyilatkozatok felkerültek a webhelyre a http://support.lenovo.com

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

YOGA BOOK Használati útmutató

YOGA BOOK Használati útmutató YOGA BOOK Használati útmutató Lenovo YB1-X90F Lenovo YB1-X90L Alapok Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Biztonság, jótállás és gyors használatba

Részletesebben

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás Kezdeti lépések Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban. Az itt szereplő információ előzetes értesítés

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

A csomag tartalma. R6100 WiFi útválasztó Telepítési útmutató

A csomag tartalma. R6100 WiFi útválasztó Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

1. Gombok és funkciók

1. Gombok és funkciók Kezelési útmutató 1. Gombok és funkciók 1. Első kamera 2. Hangerő + gomb 3. Hangerő - gomb 4. Hátoldali kamera 5. Fülhallgatóaljzat 6. SIM-kártya nyílása 7. Főkapcsoló és zár gomb 8. Áramkábel (DC-bemenet)

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

E-Freight beállítási segédlet

E-Freight beállítási segédlet E-Freight beállítási segédlet Az E-Freight rendszer működéséhez szükséges programok és beállítások v08 A legújabb verzióért kérjük, olvassa be az alábbi kódot: 1. Támogatott böngészők Az E-Freight az Internet

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2017_170501 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

YOGA TABLET 8. Felhasználói útmutató V1.0

YOGA TABLET 8. Felhasználói útmutató V1.0 YOGA TABLET 8 Felhasználói útmutató V1.0 Kérjük, hogy használat előtt olvassa el a mellékelt útmutató Fontos biztonsági előírások című részében foglaltakat. 1. fejezet YOGA TABLET 8 áttekintés 1-1 Megjelenés

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Wi-Fi beállítási útmutató

Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi- Csatlakoztatás a nyomtatóhoz Csatlakoztatás számítógéphez Wi-Fi útválasztón keresztül A számítógép közvetlen csatlakoztatása Csatlakoztatás intelligens eszközhöz Wi-Fi

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Áttekintés Lencse Mikrofon Hangszóró Bekapcsolás Jelzőfény Sztenderd 1/4"-os rögzítőpont Reset Burning hole Védőtok Tolókapcsoló Micro USB bemenet Lightning bemenet Micro SD kártya

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Modell szám: WF2416 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware Információ... 1 3. Felhasználás... 2 (1) AP Router mód (Alap beállítás-

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

Lenovo VIBE P1m. Használati útmutató V1.0

Lenovo VIBE P1m. Használati útmutató V1.0 Lenovo VIBE P1m Használati útmutató V1.0 Alapok Gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Függelék A Gyors használatba vételi útmutató és a Jogi nyilatkozatok felkerültek a webhelyre a http://support.lenovo.com

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

AirPrint útmutató. B verzió HUN

AirPrint útmutató. B verzió HUN AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DN/L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Traveler 5 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. A készülék üzembe helyezése 4 1.1 Funkcióbillentyűk 5 1.2 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR

Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Vasco Mini HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR Copyright 2018 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Tartalomjegyzék 1. Eszközkezelés 4 1.1 Funkciógombok 5 1.2 Az akkumulátor töltése 6 1.3 Gyári SIM-kártya

Részletesebben

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz Figyelmeztetés: A probléma mentes működés érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót üzembehelyezés előtt és tartsa elérhető helyen

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

Chime. Beüzemelési útmutató

Chime. Beüzemelési útmutató Chime Beüzemelési útmutató Tartalomjegyzék 2 Mi van a dobozban?... 3 Elektromossági követelmények... 4 Gyors telepítés... 5 Fényjelzések leírása... 6 A Ringgel mindig otthon érezheti magát! Mi van a dobozban?

Részletesebben

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás Android verzió Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A SilverCrest Action Camcorder alkalmazás elindítása... 2 Rögzítés üzemmód... 2 A Média album... 3 Felvételek átvitele

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz

Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz használatba vétele előtt olvassa el ezt a rövid üzembehelyezési

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Lenovo A2010-a. Használati útmutató V1.0

Lenovo A2010-a. Használati útmutató V1.0 Lenovo A2010-a Használati útmutató V1.0 Alapok Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Függelék

Részletesebben

13. óra op. rendszer ECDL alapok

13. óra op. rendszer ECDL alapok 13. óra op. rendszer ECDL alapok 1. Mire szolgál az asztal? a) Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. b) A telepített alkalmazások tárolására. c) A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet 1. e e etés.... somag tartalma. e ds er k etelmé ek..... Megjegyzések: 1. Az Amazon Fire TV-vel együtt csak az "Apps2Fire" androidos alkalmazáson

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

Gyors felszerelési útmutató

Gyors felszerelési útmutató Gyors felszerelési útmutató 1 Gyors felszerelési útmutató 2-8 Ez az útmutató minden 48.50.72.79 és feletti firmware verzióval rendelkező PnV kameránál alkalmazható. Korábbi verzióknál is működni fog, de

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-T560 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 09/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez

Az EV3. Az EV3 technológia csatlakoztatása. LEGO.com/mindstorms. Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Az EV3 csatlakoztatása Az EV3 Brick (Tégla) csatlakoztatása a számítógéphez Csatlakoztassuk az EV3 Brick-et a számítógépünkhöz USB kábellel, vagy vezeték nélküli módon Bluetooth vagy Wi-Fi segítségével.

Részletesebben

Phonak Remote. Használati útmutató

Phonak Remote. Használati útmutató Phonak Remote Használati útmutató Az első lépések A Phonak Remote alkalmazást a hallássegítő megoldások világvezető vállalata, a svájci, zürichi székhelyű Phonak fejlesztette ki. Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Lenovo A6010. Használati útmutató V1.0

Lenovo A6010. Használati útmutató V1.0 Lenovo A6010 Használati útmutató V1.0 Alapok Mielőtt felhasználná ezt az információt és a támogatott terméket, olvassa el a következőket: Gyors használatba vételi útmutató Jogi nyilatkozatok Függelék A

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben