SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER"

Átírás

1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, május 8. Kónyáné Dr. Zsarnovszky Judit jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére Tárgy: Beszámoló Siófok város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével összefüggő közszolgáltatási feladatainak évi ellátásáról. Előterjesztő: Dr. Lengyel Róbert polgármester Előkészítette: Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály Tárgyalta: Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság

2 Tisztelt Képviselő-testület! Siófok város helyi közösségi-közlekedésének biztosítását a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (továbbiakban: DDKK Zrt.) látta el a évben. A közszolgáltatást ellátónak évente részletes tájékoztatást kall adni, Siófok város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével összefüggő feladatainak ellátásáról. A DDKK Zrt. Vezérigazgatója év március 31.-én eljuttatta a siófoki helyi autóbuszközlekedési közszolgáltatási feladatok évi tevékenységéről, gazdálkodásáról szóló részletes beszámolóját, amelyet megismerés, tájékoztatás és megvitatás végett ezen előterjesztéshez az 1 sz. mellékletként csatolok. A beszámoló megérkezését követően kérdéseket intéztünk a szolgáltatóhoz, amelyek személyes egyeztetés során kerültek átbeszélésre. A beszámolóval kapcsolatos észrevételek alapján annak javítására sor került, így a mellékelt beszámoló észrevételezett pontjainak javított változatát tartalmazza a hivatkozott melléklet. A jelenleg érvényes menetrend módosításáról is folytattunk egyeztetések, amelyeket a előterjesztés II. fejezetében ismertetek. A menetrend korrekciókkal kapcsolatos egyeztetésen elhangzottakat a 2. sz. melléklet tartalmazza. I. Beszámoló a helyi autóbusz-közlekedés 2016 évi ellátásáról: A DDKK Zrt. a közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelően a közszolgáltatói feladatát elvégezte, járat indításával, 303,0 ezer kilométer-teljesítmény kibocsátásával, valamint utas elszállításával annak eleget tett. Az utas szám az országosan tapasztalható tendenciához hasonlóan továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A helyi autóbusz-közlekedés az alábbi jellemzők mellett üzemelt: - Menetrend módosítására jelentős mértékben került sor annak reményében, hogy a közlekedők igényéhez jobban igazodó ugyanakkor gazdaságosabban kisebb veszteséget eredményező legyen a város autóbuszos tömegközlekedése. Nem minden módosítás találkozott az utazóközönség igényeivel, elvárásaival. - A helyi közlekedés menetdíj tarifái nem változtak - Az utas tájékoztatás területén új rendszer került bevezetésre, a DDOP-5.1.2/B projekt keretében a váróteremben illetve az induló kocsi állásoknál a kor követelményeinek megfelelő információs táblák kihelyezésére került sor. - A késett járatok száma alacsony volt, járatkimaradásra csak forgalmi illetve közlekedési akadályok miatt került sor. - A helyi közösségi közlekedést kiszolgáló 6 db autóbuszból álló járműpark, a Balaton-parti Kft. által évben beszerzett és a Szolgáltató részére üzemeltetésre átadott 4 db Credo EN 12 típusú autóbuszból, egy évben felújított IK típusú autóbuszból és egy NABI OPTARE SOLO típusú kisebb befogadóképességű autóbuszból állt.

3 A helyi autóbusz-közlekedés 2016.évi bevételének alakulása: Az autóbusz-közlekedés összes árbevétele 64,4 millió forintra alakult, ami a tavalyi évhez viszonyítva 92,5 %-os mértéket mutat. A 2016.évben központi támogatást, E Ft összegben kaptunk a benyújtott pályázatunk alapján. A jövőben mindenképpen törekedni kellene a bevételek növelésére, akár a menetjegyek és bérletek árainak emelésével. A helyi autóbusz-közlekedés évi költségeinek alakulása: A helyi autóbusz-közlekedés összköltsége 125,7 millió Ft-ra alakult, amely az elmúlt évihez képest 3,2 %-os emelkedést jelentett. A közvetlen személyi jellegű költségek 12,3 %-al emelkedtek, amely az autóbuszvezetők bérköltségét, járulékait és egyéb személyi jellegű ráfordításait tartalmazza. Az üzemeltetés közvetlen anyagköltsége 2,3 %-al csökkent. A csökkenést a gázolajár kedvező alakulása, az autóbuszok üzemanyag fogyasztásának csökkenése okozta. A közvetlen karbantartás költsége 17,4%-kal kisebb összegben alakult, mivel a viszonylag új autóbuszok karbantartására és kisebb javítási munkáinak elvégzésére kevesebbet kellett költeni. Az eszközpótlás/finanszírozás az elmúlt évihez képest némileg csökkent, és 98,9 %-ra teljesült, ami a az üzemeltetésre átadott autóbuszok bérleti díjából illetve a másik 2 autóbusz értékcsökkenési leírásából tevődik ki. A közvetett/általános költségek közül a társasági általános költségek 982 E Ft-tal emelkedtek a forgalmi és műszaki általános költségek együttesen E Ft-tal növekedtek. Összegzés: A beszámolóban szereplő E Ft összegű valós veszteségen túl, a Közszolgáltatási Szerződés alapján a DDKK Zrt. mint Szolgáltató jogosult legalább 5%-os árbevétel arányos nyereségre, ami E Ft összegű, a évi árbevételből számolva. Önkormányzati előfinanszírozás keretében a veszteségből az önkormányzat előlegként E Ft-ot, a év során megfizetett. A fentiek alapján, a évi helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedés biztosítása során december 31.-ig a közszolgáltatónak E Ft összegű még pénzforgalmilag nem rendezett vesztesége keletkezett. Az önkormányzat évi költségvetésében a helyi tömegközlekedés évi veszteségének megtérítésére E Ft előirányzat szerepel, amelyet E Ft összegű pótelőirányzattal szükséges kiegészíteni a veszteség rendezéséhez.

4 II. Menetrend korrekciós javaslatok: A 2016-ban bevezetett menetrenddel kapcsolatosan több panasz, észrevétel érkezett, hozzánk amelyekkel kapcsolatosan azonnali intézkedésre is szükség volt, - a kettes járat útvonala meghosszabbításra került, bizonyos járatok esetében Kértük a lakosság türelmét, abban a vonatkozásban, hogy egy év elteltével újra értékeljük a menetrendet. Az általunk is megfontolásra érdemes jelzések, amelyek vonatkozásában el kell fogadnunk a közlekedést igénybe vevők igényét a következők voltak: 1. A helyi járatok közlekedtetése a Széchenyi utcán keresztül. A bevezetésre költségmegtakarítási szándékkal került sor, 5 millió forint megtakarítást vártunk az intézkedéstől. Az autóbuszok Széchenyi utcán történő közlekedése miatt az utcában lévő lakások súlyos károkat szenvednek a rezonancia miatt, a falak repedeznek. Az ott lakók szerint a buszok közlekedésekor földrengésszerű mozgást éreznek. A Széchenyi utca terhelésének csökkentése érdekében a 64 sz. járatokat teljes körűen a Dózsa Gy. utca felé közlekedtetnénk, a jelenleg abba az irányba közlekedőket pedig a Széchenyi utcára irányítanánk. Az intézkedéssel 30 járattal csökkenne a Széchenyi utca terhelése. További csökkentést nem látunk indokoltnak, mivel a követendő tendencia a városközpontokon belül a tömegközlekedésnek történő elsőbbség biztosítása. A felmerülő többletköltség a jelenlegi költségszinten számolva 3,1 millió forint. 2. Sok kritikát kapott a 12 és 21-es autóbuszvonal az Indóház utcán történő közlekedése, mivel az Indóház utcai megállóhely nehezen megközelíthető, az utasok csomagokkal, babakocsival kénytelenek a vasúti aluljáró lépcsőjén keresztül közlekedni. A peronok nincsenek kiépítve, nincs fedett váró, egy keskeny járdaszakaszon kell a forgalmas út mellett várakozni, esős nyári záporos idő esetén elviselhetetlen és méltatlan körülmények vannak. A sofőrök nem tudnak elmenni WC-re sehol az egész útvonalon. Álláspontunk kialakításánál figyelembe vettük az a körülményt, hogy az Indóház utcában az autóbusz öblözetek és várakozóhelyek biztonságos kialakításának költsége millió forint közötti összegért valósítható meg. Mivel évente 40 napról van szó megfontolandó az autóbusz pályaudvaron keresztül történő közlekedés, ahol a várakozás, a le és felszállás kulturált viszonyok mellett történhet. Az utazóközönség nagyszámú igénye illetve a szolgáltatás színvonalának megfelelő szintű biztosítása érdekében a közszolgáltató javaslatát elfogadva az alábbi változtatást vezetnénk be: A jelenlegi járatok helyett a járatokat 1 és 2 járatra választanánk szét, az autóbusz állomást induló és végállomásnak minősítenénk. A járatok üteme és száma megmaradna. Esetleges akadályoztatás, forgalmi dugó esetén a járatok az autóbusz pályaudvarról másik autóbusszal folytathatóak lennének. A felmerülő többletköltség a jelenlegi költségszinten számolva 1,4 millió forint.

5 3. A 4-es és 64-es autóbuszjárat a jövőben is a TESCO érintésével közlekedjen. A TESCO korábban fizetett a közszolgáltatónak azért, hogy a járatok az áruház érintésével közlekedjenek. Úgy ítéljük meg, hogy a beközlekedés megszüntetésével jelentős mértékben sérülne az áruház vásárlóinak és dolgozóinak jogos igénye. A jelenlegi menetrenden nem változtatnánk, így munkanapokon 16 járat közlekedne fel a TESCO áruházi megállóhoz. A felmerülő többletköltség a jelenlegi költségszinten számolva 1,8 millió forint. 4. A Tanácsház utca Keleti végének környezetében lakók tömegközlekedéssel történő kiszolgálása érdekében száznál is többen kérték, hogy a 4-es, 6-os 64-es járat a Dózsa György utcán keresztül közlekedjen annak érdekében, hogy a Kórház-rendelőintézet kellő gyakorisággal elérhető legyen számukra tömegközlekedéssel. A szolgáltatóval megegyező véleményünk szerint a 64-es járat Dózsa György utcán keresztül történő közlekedtetésével kielégíthetők az igények. Az 1. pontban már jelzett igény teljesítése esetén, a Tanácsház utca Keleti végének környezetében lakók is hozzájutnak az általuk kért szolgáltatáshoz, ami a Kórház rendelőintézet megközelítése. 5. A helyi tömegközlekedést érintően néhány menetrendet érintő változtatásra érkezett kezdeményezés: Ádándi csatlakozási kérelem; Orbánné Wald Marianna kérése. Az Ádándi csatlakozási probléma megoldására a 64 vonalon közlekedő járatok mellett a szezonidőszakon kívüli időben a 14:15 órás 16 járat a Dózsa Gy. utca felé közlekedtetésével biztosítanánk megoldást. Orbánné Wald Marianna által tolmácsolt 4-es helyi járat 12,40-kor induló járatának 12,55-órára történő módosítása is megvalósítható annak tudomásulvételével, hogy a módosítással a helyközi Kaposvár irányába történő csatlakozás lehetősége az autóbusz pályaudvaron megszűnik. Megszűnik továbbá a kor induló 16 sz-járatra való átszállás lehetősége. A fenti pontokban összefoglalt módosítások bevezetésére a nyári menetrend bevezetésével egy időben, július 10-én kerülne sor. Minden egyes módosítás többlet kilométer teljesítményt eredményez, ezért a menetrend korrekciókkal összességében, 6,3 millió Ft-tal emelheti a évi várható költségeket. A jövőben a veszteségek kezelhetősége érdekében megfontolandó a menetjegyek és a bérletek árának emelése, amelyre vonatkozó szándék esetén azok változtatásának időpontjául, 2018 január 1-ét kellene megcélozni. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fentiek és a mellékletek alapján tekintse át a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt évi helyi menetrend szerinti autóbuszközlekedésre vonatkozó beszámolóját, és a vitában elhangzottakkal kiegészítve azt fogadja el.

6 Az előterjesztést a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság valamint Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság tárgyalja álláspontjukat, a bizottságok elnökei a Képviselő-testület ülésén ismertetik. HATÁROZATI JAVASLAT: A Képviselő-testület megtárgyalta a Beszámoló Siófok város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével összefüggő közszolgáltatási feladatainak évi ellátásáról szóló beszámolót és az alábbi határozatokat hozza: I. A Képviselő-testület a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., Siófok város területén, a helyi menetrend szerinti autóbuszközlekedési közszolgáltatás évi ellátására vonatkozó gazdasági beszámolóját elfogadja. Megállapítja, hogy a évi helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedés ellátása során E Ft veszteség keletkezett. A évi költségvetésben rendelkezésre álló összegen felül az önkormányzat évi költségvetésének pótelőirányzata terhére E Ft összeget biztosít a veszteség finanszírozására. II. A Képviselő-testület az előterjesztésben szereplő menetrendi korrekciós javaslatokat jóváhagyja és felhatalmazza a Polgármestert a Közszolgáltatási szerződés módosításának aláírására. Felelős: Dr. Lengyel Róbert polgármester Határidő: azonnal. Siófok, május 8. Dr. Lengyel Róbert polgármester

7 Az előterjesztés 1. sz. melléklete B E S Z Á M O L Ó Siófok város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével összefüggő közszolgáltatási feladatainak évi ellátásáról Kaposvár, március 29.

8 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 9 SIÓFOK VÁROS HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSÉNEK BEMUTATÁSA... 9 Általános jellemzés... 9 Forgalomszervezési intézkedések A helyi közlekedés tarifái A szolgáltatás minőségi jellemzői Működési feltételek...11 Késett és kimaradt járatok...12 Utastájékoztatás...12 Utaspanaszok...12 Ellenőrzések...12 A HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS BEVÉTELEI A HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS KÖLTSÉGEI Üzemeltetés közvetlen személyi jellegű költsége Üzemeltetés közvetlen anyagköltsége Üzemeltetés egyéb közvetlen költsége Közvetlen karbantartási költség Infrastruktúra használat költsége Eszközpótlás/finanszírozás Közvetett/Általános költségek ÖSSZEGZÉS, A TEVÉKENYSÉG EREDMÉNYESSÉGE A KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁS SZERZŐDÉS SZERINTI ELLENTÉTELEZÉSI IGÉNYE... 18

9 BEVEZETŐ Siófok város közigazgatási területén belül a helyi közforgalmú közlekedési tevékenységet a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. az Önkormányzat által évben kiírt pályázat nyerteseként, a december 22-én megkötött közszolgáltatási szerződés alapján végezte. A közszolgáltatási szerződésben vállaltaknak való megfelelés érdekében a társaság kiemelt figyelmet fordított a szolgáltatásával szembeni elvárások teljesítésére, a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, a forgalmi technológiák és a menetrendek maradéktalan betartására. A Közszolgáltatási Szerződés 8.1. pontjában leírtaknak megfelelően került elkészítésre a helyi autóbusz-közlekedés évi teljesítményeit, bevételeit és költségeit tartalmazó beszámoló. A Közszolgáltatási Szerződésben rögzítetteknek megfelelően külön bemutatásra került a tevékenység eredményessége is. SIÓFOK VÁROS HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉSÉNEK BEMUTATÁSA Általános jellemzés Siófok város menetrend szerinti helyi közlekedése január 1-jétől teljes mértékben átalakult. A korábbi 8 vonal helyett 11 autóbuszvonalon közlekedtek autóbuszjáratok az alábbiak szerint: Autóbuszvonal számozása, viszonylata Vonal hossza (km) 12 Széplak, alsó Sóstó, kemping (július 10-től augusztus 20-ig) 13,0 21 Sóstó, kemping Széplak, alsó (július 10-től augusztus 20-ig) 13,6 2 Autóbusz-állomás Nyaralótelep (július 9-ig és augusztus 21-től) 4,7 2K Autóbusz-állomás Sóstó, kemping (július 9-ig és augusztus 21-től) 7,5 3 Autóbusz-állomás Volán-telep 3,0 4 Autóbusz-állomás Béke tér (TESCO érintésével) 4,1 (4,4) Béke tér Autóbusz-állomás (TESCO érintésével) 6,9 (7,2) 64 Autóbusz-állomás Szeptember 6-a tér (TESCO érintésével) 5,4 (5,7) Szeptember 6-a tér Autóbusz-állomás (TESCO érintésével) 8,1 (8,4) 16 Autóbusz-állomás Egry J. u. Kórház Autóbusz-állomás 5,3 5,0 (5,7) [7,7] 61 Autóbusz-állomás Kórház Egry J. u. Autóbusz-állomás 5,3 (6,0) [7,3] 5,2 6 Autóbusz-állomás Szépvölgyi út 2,7 (3,4) 2,4 (3,0) [7,1] 7 Autóbusz-állomás Töreki, alsó (július 9-ig és augusztus 21-től) 12,3 12,3 7 Autóbusz-állomás Somogyfok Töreki, alsó (július 10-től augusztus 11,0 (13,0) 20-ig) 10,8 (12,8) A helyi autóbusz-közlekedésben ötféle bérlet az összvonalas havi, az összvonalas félhavi, a tanuló-nyugdíjas összvonalas havi, a 7 napos

10 összvonalas és a felmutatóra szóló arckép nélküli összvonalas bérlet került rendszeresítésre. A évi kilométer-teljesítmény 303 ezer km-re alakult. A helyi autóbuszjáratok évben 1306,7 ezer utast szállítottak. Forgalomszervezési intézkedések A társaság a helyi autóbuszjáratok kihasználtságát a beszámoló évében folyamatosan figyelemmel kísérte évben a helyi menetrend módosítására 3 esetben került sor. 1.) január 11-től kezdődően új, 2K jelzésű helyi betétvonal került megnyitásra, amellyel a főszezonon kívüli időszakban a Sóstói városrészben lakók utazási igényei kerültek kielégítésre. 2.) március 1-jétől a Tanácsház utca vízvezeték rekonstrukciós munkálatai, valamint az azt követő burkolat felújítás időszakában a 4-es, 64-es, 7-es, 16-os és 61-es jelzésű helyi autóbuszjáratok június 19-ig útvonal módosítással közlekedtek. 3.) március 26-tól a 64 Autóbusz-állomás Szeptember 6-a tér helyi autóbuszvonalon az alábbi módosítások kerültek bevezetésre: - az autóbusz-állomásról szabad és munkaszüneti napokon 9:20, valamint a Szeptember 6-a térről 9:38 órakor induló autóbuszjáratok 20 perccel korábban közlekednek, - az autóbusz-állomásról szabad és munkaszüneti napokon 12:00, valamint a Szeptember 6-a térről 12:18 órakor induló autóbuszjáratok 30 perccel korábban közlekednek. A helyi közlekedés tarifái évben a helyi közlekedés tarifáit tekintve árváltozás nem volt, az áralkalmazás a többször módosított 43/2005. (XII.16.) számú önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően történt. A szolgáltatás minőségi jellemzői A társaság évben kiemelt figyelmet fordított a szolgáltatások minőségére, különös tekintettel: a járatok pontosságára, menetrendszerűségére, a zsúfoltságmentességre, az üzemeltetésében lévő utasforgalmi létesítmények és járművek tisztaságára,

11 a megbízható, mindenkor aktuális információkat biztosító információs szolgáltatásra, az idegenforgalmi szezonban az idegen nyelvű utastájékoztatásra, az utasokkal való udvarias, segítőkész bánásmódra és az utaspanaszok kezelésére, az utasok jegyellenőrzésére. Működési feltételek Személyi feltételek A társaság biztosította a zavartalan működéshez szükséges személyi- és szervezeti feltételeket, továbbá gondoskodott a tevékenység, annak veszélyes üzem jellege miatt megkövetelt irányítási, szabályozási, szervezési, ellenőrzési, oktatási és nyilvántartási feladatainak ellátásáról. Autóbusz-állomás A DDOP-5.1.2/B projekt keretében a társaság az autóbuszállomás utastájékoztató rendszerét korszerűsítette, a váróteremben és az induló kocsiállásokon a kor követelményének megfelelő információs táblákat helyezett el. Járművek A helyi közösségi közlekedési feladatokat végző 6 db-os járműpark a év IV. negyedévében a Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. által a társaság részére üzemeltetésre átadott 4 db Credo EN 12 típusú autóbusz forgalomba állítása eredményeként megújult. A évben állományban lévő autóbuszok jellemzői a következők: S.sz. Frsz Típus Gyártási év Életkor* ( ) Életteljesítmény (km) FLC811 NABI OPTARE SOLO , ,0 2 GHB061 IK , ,0 3 MMC448 CREDO EN , ,0 4 MMC449 CREDO EN , ,0 5 MNY954 CREDO EN ,0 6 MNY955 CREDO EN ,0 * Megjegyzés: A felújítás életkor-csökkentő hatása figyelembe vételével számított adat A GHB 061 frsz.-ú autóbusz beruházás keretében történő felújítása évben befejeződött. A szolgáltatás zavartalan ellátása érdekében a hatályos menetrendben szereplő járatok közlekedtetése, a javítás, műszaki vizsgáztatás időszakára kieső autóbuszok pótlása miatt a fenti járművek mellett helyközi állományú autóbuszok bevonására is szükség volt. A járművek ütemezett, időszakos műszaki felülvizsgálata a vonatkozó előírásoknak megfelelően megtörtént.

12 Kockázatkezelés Az üzemmenet kapcsán jelentkező kockázatokat a társaság az eszközpark és a kiszolgáló létesítmények tervszerű karbantartásával, a váratlan üzemelési problémák esetére kidolgozott tervekkel minimalizálja. A társaság alaptevékenységéből adódó kockázati tényezők jelentős része biztosítás útján kezelendő kockázat évben valamennyi autóbuszra érvényes kötelező biztosítással, a szolgáltatást igénybe vevő utazóközönségre vonatkozóan balesetbiztosítással rendelkezett a társaság. Késett és kimaradt járatok évben a késett járatok száma 50 db volt, a késési idő összesen 982 percre alakult. A késett járatok aránya az összes indított járathoz viszonyítva 0,111% volt. A késések műszaki meghibásodásból, a város belterületén folytatott útjavítási munkálatokból, a téli időszakban előforduló síkos, jeges útviszonyokból, valamint a nyári időszakban előforduló forgalmi torlódásokból adódtak. Kimaradt járat 6 db volt, amely valamennyi esetben a téli időszakban előforduló síkos, jeges útviszonyok miatt következett be. Utastájékoztatás A társaság a megfelelő utastájékoztatás érdekében a helyi autóbuszközlekedés menetrendjét honlapján közzé tette, a megállóhelyeken a hatályos menetrendet, az autóbusz-állomás kocsiállásain pedig a járatok indulási idejét tartalmazó indulási jegyzékeket helyezett ki, amelyeket folyamatosan karbantartott. Utaspanaszok A társaság valamennyi utaspanaszt az abban érintett munkavállaló(k) jegyzőkönyvi meghallgatásával az előírt határidőn belül kivizsgált, és megalapozott panasz bejelentés esetén a szükséges intézkedéseket megtette. A kivizsgálás eredményéről a bejelentőt, illetve a panaszost minden esetben tájékoztatta. A siófoki helyi közlekedést érintően évben 5 db, a menetrendi idők pontosabb betartásával és a csatlakozásokra vonatkozó kedvezőbb feltételek biztosításával kapcsolatos észrevétel, bejelentés érkezett. Ellenőrzések A társaság a közúti ellenőrzéshez kapcsolódó feladatokat évben a forgalomellenőrzési csoporthoz tartozó munkavállalók útján végezte. A tevékenységhez külső, vagy egyéb erőforrást (alvállalkozó, mellékfoglalkozású jogviszony, szerződéses vagy részmunkaidős foglalkoztatás keretében foglalkoztatottak, stb.) nem vett igénybe.

13 A forgalomellenőri tevékenység fő elemei a következők: 1. Utasok ellenőrzése viteldíj megfizetése, utazási és jogosultsági igazolványok megléte, érvényessége, utazási feltételek betartása. 2. Autóbusz-gépkocsivezetők ellenőrzése viteldíjak beszedése, utazási igazolványok kiszolgálása, kezelése, tevékenységre előírt okmányok megléte, kezelése, menetrendi előírások betartása, díjszabás és díjszabási feltételek helyes alkalmazása és érvényesítése, utazási feltételek helyes alkalmazása és érvényesítése, a közúti közlekedésre és a személyszállításra vonatkozó egyéb jogszabályok, előírások, technológiák betartása, a szolgáltatói magatartás és a szolgálatképes állapot. 3. Autóbuszok ellenőrzése okmányok megléte, érvényessége, a járati tevékenységhez szükséges felszerelések megléte, állapota, kilométer-számláló, menetíró-készülék, jegykiadó-gép működése, állapota, esztétikai állapot, tisztaság, tárolás és lezártság. 4. Autóbusz-állomás ellenőrzése utastájékoztatás, forgalomirányító és biztonsági berendezések állapota, működtetése, nyitvatartási rend, forgalmi technológia betartása, esztétika, tisztaság. 5. Autóbusz megállóhelyek ellenőrzése indulási jegyzékek megléte, állapota, érvényessége, KRESZ előírásainak megfelelő jelzések megléte és állapota. 6. Minden, a társaság személyszállítási tevékenységéhez kapcsolódóan észlelt rendellenesség vizsgálata, ellenőrzése, továbbá külön utasításban megfogalmazott egyedi célellenőrzések végzése.

14 A forgalomellenőrzési tevékenység keretében évben 516 járat ellenőrzésére került sor a siófoki helyi közlekedésben. Az ellenőri jelentések száma 6 3 db volt. Valamennyi esetben az utasok pótdíjazására került sor. A HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS BEVÉTELEI A helyi autóbusz-közlekedés összes árbevétele (az utasok által fizetett díj és a szociálpolitikai menetdíj-támogatás együttes összege) évben E Ft volt, amely a évinél E Ft-tal (7,5%-kal) alacsonyabb évben a díjbevétel E Ft-tal (8,7%-kal) maradt el az előző évi díjbevételtől, meghatározóan a menetjegyes forgalom kedvezőtlen alakulása miatt. A szociálpolitikai menetdíj-támogatás a bázishoz viszonyítva 531 E Ft-tal kisebb összegű volt, a kedvezményes tanuló-nyugdíjas bérletes utazások csökkenése következményeként. A jegyfajtánkénti árbevételt a bázishoz viszonyítva az alábbi táblázat mutatja be: Adatok E Ft-ban S. sz. Bevételek év év Index % Eltérés 1. Menetjegy , Összvonalas havi bérlet , Összvonalas félhavi bérlet , Tanuló-nyugdíjas bérlet , napos összvonalas bérlet ,9 53 I. Díjbevétel összesen , II. Szoc.pol.m.díj-tám ,7-531 ebből: díjmentes utazások után ,0 1 III. ÁRBEVÉTEL ÖSSZESEN ,

15 Az árbevétel alapján számított forgalomcsökkenés évben 7,5%-os mértékű volt. A jegyfajtánkénti bevételeket tekintve a 7 napos bérlet és az összvonalas félhavi bérlet kivételével, valamennyi jegyfajta forgalma csökkent az előző évhez viszonyítva. Az árbevétel csökkenésében E Ft-tal a menetjegyes utazások forgalmának kedvezőtlen alakulása 9,7%-os csökkenése játszott meghatározó szerepet. A tanuló-nyugdíjas bérletek szociálpolitikai menetdíj-támogatással együttes árbevétele az összes árbevétel 30,2%-át jelentette. A diagram szemlélteti, hogy évben a helyi közlekedés árbevételének meghatározó része, 44,0%-a a menetjegyes díjbevételből származott, az előző évi 45,0%-kal szemben. Összességében az árbevétel 76,0%-a származott a díjbevételből, és 24,0%-a a szociálpolitikai menetdíj-támogatásból, szemben a évi 77,0%-kal, illetve 23,0%-kal. Az árbevétel szerkezeti eltolódásában meghatározóan a menetjegyes és az összvonalas bérletes forgalom jelentős csökkenése fejeződik ki. Az előzőekben részletezett árbevételt E Ft-tal növelte a TESCO áruházat érintő járatok bevétele. Az előző évinél 431 E Ft-tal kisebb összegű, 23 E Ft-os reklám bevétel keletkezett évben a bevételek között elszámolásra került az önkormányzat által átutalt, a közösségi közlekedés támogatása címén költségvetési forrásból kapott E Ft, évben a támogatás összege E Ft volt. A fentiek alapján a helyi autóbusz-közlekedés árbevételének (díjbevétel és szociálpolitikai menetdíj-támogatás), valamint egyéb bevételének együttes összege évben E Ft volt, amely a bázis értéktől E Ft-tal, 6,6%-kal kisebb bevételt jelentett. A HELYI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS KÖLTSÉGEI A helyi autóbusz-közlekedés összes költsége E Ft-ra alakult, amely a bázis költséghez viszonyítva E Ft-tal (3,2%-kal) magasabb összeget jelentett. A társaságtól független kedvező változás volt, hogy a gázolaj literenkénti átlagára a jövedéki adó visszatérítést figyelembe véve évben 227,20 Ft volt, az előző évihez viszonyítva 22,63 Ft-tal, 9,1%-kal csökkent. A költségek részletes alakulását az alábbi táblázat és az 1. sz. melléklet mutatja be.

16 Adatok E Ft-ban S tény tény Index Eltérés Megnevezés % sz. (1) (2) (2/1) (2-1) 1 Üzemeltetés közvetlen személyi jellegű költsége , Üzemanyag , Üzemeltetés egyéb anyagköltsége , Üzemeltetés közvetlen anyagköltsége , Üzemeltetés egyéb közvetlen költsége , Közvetlen karbantartási költség , Infrastruktúra használat költsége , Eszközpótlás/finanszírozás , Közvetlen költségek összesen , Forgalmi általános költségek , Műszaki általános költségek , Társasági általános költségek , Közvetett költségek összesen , Összes költség , Km-teljesítmény (E km) 274, , ,2 28, Fajlagos költség (Ft/km) 443,26 414,83 93,6-28,43 A főbb költségek az alábbiak szerint alakultak: Üzemeltetés közvetlen személyi jellegű költsége Ez a költségsor tartalmazza az autóbuszvezetők bérköltségét, járulékait, egyéb személyi jellegű ráfordításait, amely költségek E Ft-ra alakultak. Az összköltségen belül ez a költségelem 29,7%-os részarányt képviselt. Üzemeltetés közvetlen anyagköltsége Az üzemeltetés közvetlen anyagköltsége az előző évhez viszonyítva 555 E Fttal, 2,3%-kal csökkent, a gázolaj költség változásával összefüggésben. A E Ft-os gázolaj költség a bázishoz viszonyítva 544 E Ft-tal (2,4%-kal) kisebb összegben alakult, 1 km-re vetített értéke 73,63 Ft volt a évi 83,14 Ft-tal szemben. Az üzemanyag költség alakulását az üzemanyag átlagára, a kibocsátott km teljesítmény és az autóbuszok fajlagos fogyasztása befolyásolta. Közülük a legnagyobb hatása a kilométer-teljesítmény növekedésének volt. A teljesítmény-növekedés költségnövelő hatása E Ft volt, ugyanakkor a kedvezőbb átlagár E Ft-tal, az autóbuszok alacsonyabb fajlagos fogyasztása 872 E Ft-tal csökkentette a költségeket. Üzemeltetés egyéb közvetlen költsége E költségsoron megjelenő költségek E Ft-os növekedésében jelentős szerepet játszott a formaruhák költsége.

17 Közvetlen karbantartási költség Ezen költségsor tartalmazza a fenntartási anyagköltségeket, az igénybe vett javítási szolgáltatás költségeit, a fenntartási munkát végzők (karbantartók) bérköltségét, járulékait, egyéb személyi jellegű ráfordítását, valamint a karbantartással összefüggő egyéb költségeket. A karbantartási költségek a bázisértéknél E Ft-tal, 17,4%-kal kisebb összegben alakultak, a helyi közlekedést ellátó autóbuszok előző évinél kisebb javítási, karbantartási igénye miatt. Infrastruktúra használat költsége A pályaudvar E Ft-os üzemeltetési költsége évhez viszonyítva 83 E Ft-tal növekedett. Eszközpótlás/finanszírozás Az eszközpótlás/finanszírozás költségei az előző évhez viszonyítva 320 E Ft-tal alacsonyabb összegben alakultak. E költségsoron jelent meg az üzemeltetésre átadott autóbuszok üzemeltetési (bérleti) díja, továbbá a helyi közlekedésben foglalkoztatott további autóbuszok értékcsökkenése. Közvetett/Általános költségek A E Ft-os közvetett (forgalmi-, műszaki- és társasági általános) költségek a bázisnál E Ft-tal, 11,1%-kal magasabb összegben alakultak. A forgalmi és a műszaki általános költségek együttesen E Ft-tal, a társasági általános költségek 982 E Ft-tal növekedtek az előző évhez viszonyítva. ÖSSZEGZÉS, A TEVÉKENYSÉG EREDMÉNYESSÉGE A társaság a helyi menetrend szerinti közszolgáltatási feladatait évben 44,7 ezer járat indításával, 303,0 ezer kilométer-teljesítmény kibocsátásával, valamint 1 306,7 ezer utas szállításával látta el. A helyi autóbusz-közlekedésben évben E Ft veszteség keletkezett. Ez az előző évinél E Ft-tal magasabb összegű veszteséget jelentett, mivel a bevételek E Ft-os, 6,6%-os elmaradását a költségek, ráfordítások E Ft-os, 3,2%-os növekedése kísérte. A bevételek bázisévhez viszonyított alakulásában a már ismertetettek szerint az utasforgalom kedvezőtlen változása, a költségek alakulásában a magasabb kilométer-teljesítmény játszott meghatározó szerepet.

18 Megállapítható, hogy a fajlagos bevétel a évi 267,86 Ft-ról 226,94 Ft-ra (40,92 Ft-tal, 15,3%-kal) csökkent, ugyanakkor a 414,83 Ft-os fajlagos költség a bázis 443,26 Ft-tal szemben 28,43 Ft-tal, 6,4%-kal kedvezőbben alakult. A helyi autóbusz-közlekedés évi bázis és évi tény adatait tartalmazó eredmény-kimutatást az 1. sz. melléklet, a naturáliák alakulását a 2. sz. melléklet tartalmazza. A KÖZSZOLGÁLTATÁSI FELADAT-ELLÁTÁS SZERZŐDÉS SZERINTI ELLENTÉTELEZÉSI IGÉNYE A Közszolgáltatási Szerződésben foglaltak alapján a Siófoki helyi közszolgáltatási feladatok ellátásának ellentételezési igénye a következő: Az 1. sz. mellékletben szereplő eredmény-kimutatás szerint a helyi közlekedés évi vesztesége E Ft. A december 22-én kelt háromoldalú megállapodás (Siófok Város Önkormányzata, Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft.) alapján az Önkormányzat a évi veszteség előfinanszírozási összegeként E Ft-ot biztosított. A Szerződés 5.1. és 7.2. pontjaiban foglaltak szerint a társaság a veszteség megtérítésén túl ésszerű nyereségre is jogosult. Az árbevétel-arányos (menetdíj és szociálpolitikai menetdíj-támogatás együttes összege), 5%-os mértékű nyereség összege E Ft. Az előzőekben részletezettek szerint, a Siófoki helyi közlekedés Önkormányzat által finanszírozandó veszteségtérítési és elvárt nyereség igénye E Ft, a következők szerint: S. Összeg Megnevezés sz. (E Ft) Megjegyzés 1. Veszteség A évi eredmény 2. Önkormányzati előfinanszírozás Pénzügyileg rendezett előleg 3. Árbevétel 5%-a A tevékenység elvárt nyeresége a évi árbevételből számítva 4. Összesen (1-2+3) Kaposvár, március 29. Bebics János vezérigazgató

19 A beszámoló 1. sz. melléklete: Megnevezés tény tény Index % Eltérés (1) (2) (2/1) (2-1) Menetdíj bevétel , ,63 91, ,92 Szociálpolitikai menetdíj-támogatás , ,89 96,7-531,03 Normatív/vissza nem térítendő állami támogatás 2 207, ,00 133,2 733,75 Normatív támogatáshoz kapcs. önkormányzati támogatás 0,00 0,00-0,00 Pótdíj bevétel 3,41 7,00 205,3 3,59 Egyéb közlekedési bevételek 1 873, ,99 77,7-417,85 Közlekedési bevétel , ,51 93, ,46 Bérköltség , ,81 114, ,32 Bérjárulékok 6 542, ,38 111,4 744,68 Béren kívüli juttatások költsége 3 685, ,37 102,9 105,25 Üzemeltetés közvetlen személyi jellegű költsége , ,56 112, ,25 Üzemanyag*** , ,46 97,6-543,58 Kenőanyag*** 195,77 336,38 171,8 140,61 Motorolaj*** 252,16 203,95 80,9-48,21 Gumiköltség 572,99 516,57 90,2-56,42 Egyéb anyagköltség 223,75 176,84 79,0-46,91 Üzemeltetés egyéb anyagköltsége 1 244, ,74 99,1-10,93 Üzemeltetés közvetlen anyagköltsége , ,20 97,7-554,51 KGFB 411,82 319,66 77,6-92,16 Utasbiztosítás 10,18 11,23 110,3 1,05 Gépjármű vizsgáztatás 66,51 117,94 177,3 51,43 Vagyonvédelmi szolgáltatás 208,71 261,92 125,5 53,21 Innovációs járulék 111,66 125,13 112,1 13,47 Formaruha, munkaruha, védőruha 94,98 723,57 761,8 628,59 Egyéb 869, ,87 184,8 737,24 Üzemeltetés egyéb közvetlen költsége 1 773, ,32 178, ,83 Üzemeltetés összes közvetlen költsége , ,08 108, ,57 Karbantartás közvetlen anyag, anyagjellegű és egyéb költsége 6 333, ,29 110,3 655,17 Karbantartás közvetlen személyi jellegű költsége 6 817, ,86 85, ,09 Harmadik fél által végzett karbantartás 3 414,87 890,76 26, ,11 Közvetlen karbantartási költség , ,91 82, ,03 Pályaudvar üzemeltetési költségei 1 020, ,64 108,1 82,85 Pályaudvar használati díj 0,00 0,00-0,00 Infrastruktúra használat költsége 1 020, ,64 108,1 82,85 Eszközpótlás/finanszírozás , ,19 98,8-320,07 Alvállalkozásba kiadott személyszállítási tevékenység költsége 0,00 0,00-0,00 Közvetlen költségek összesen , ,82 101, ,32

20 Forgalomvezetés 679,88 731,49 107,6 51,61 Operatív forgalomirányítás 2 074, ,63 115,4 319,26 Utastájékoztatás 696,77 727,65 104,4 30,88 Értékesítés 1 073, ,52 108,2 88,24 Elszámoltatás 1 142, ,89 113,0 149,03 Forgalomellenőrzés 686,56 765,25 111,5 78,69 Menetrendkészítés 201,50 265,16 131,6 63,66 Egyéb 477,50 482,53 101,1 5,03 Forgalmi általános költségek 7 032, ,12 111,2 786,40 Üzemvezetés 230,14 262,19 113,9 32,05 Operatív üzemirányítás 701,86 783,75 111,7 81,89 Anyagbeszerzés, raktározás 1 208, ,45 110,8 130,18 Egyéb 361,74 365,80 101,1 4,06 Műszaki általános költségek 2 502, ,19 109,9 248,18 Társasági általános költségek 8 617, ,67 111,4 981,84 ÖSSZES BEVÉTEL , ,51 93, ,46 ÖSSZES KÖLTSÉG , ,80 103, ,74 EREDMÉNY , ,29 118, ,20 Km-teljesítmény (E km) 274, , ,2 28,093 Fajlagos össz. költség (Ft/km) 443,26 414,83 93,6-28,43 Fajlagos össz. bevétel (Ft/km) 267,86 226,94 84,7-40,92

21 A beszámoló 2. sz. melléklete: Hónap Utasszám Utas km Férőhely km (fizető) Összes km Indított járatok száma január 123,7 475, ,2 22, ,0 február 121,8 467, ,7 23, ,0 március 110,2 423, ,8 25, ,0 április 104,7 402, ,3 25, ,0 május 100,7 388, ,5 25, ,0 június 93,6 362, ,2 25, ,0 július 92,9 370, ,0 30, ,0 augusztus 93,2 372, ,7 31, ,0 szeptember 114,1 439, ,5 23, ,0 október 118,0 453, ,0 23, ,0 november 115,4 443, ,7 23, ,0 december 118,5 455, ,4 23, ,0 összesen 1 306, , ,0 302, ,0

22 Az előterjesztés 2. sz. melléklete: Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. Eigner János szolgáltatási központvezető Tisztelt Eigner Úr! A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. mint közszolgáltató által elkészített, a Siófok város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével összefüggő közszolgáltatási feladatainak évi ellátásáról szóló beszámolóval kapcsolatosan az alábbi véleményünk, észrevételeink, javaslataink illetve kérdéseink merültek fel, amelyek egyeztetésére, április 18-án 9.00 órára várjuk Önöket a Siófoki Városházára. Véleményünk szerint elfogadhatatlan, hogy a bevételek 92,5 %-ra történő teljesülése mellett, a közvetett költségek 111,1 %-ra alakuljanak. Álláspontunk szerint a közvetett költségek nem haladhatnák meg a 100 %-ot. A költségek között indokolatlan mértékű 178,6 %-os növekedést mutat az üzemeltetés egyéb közvetlen költsége. DDKK. Zrt. válasza: A költségek alakulását meghatározóan a kibocsátott teljesítmények nagysága befolyásolja, azok a bevételek változásától nem függnek. A siófoki helyi közlekedés kilométer-teljesítménye évben 10,2%-kal magasabb volt a évinél, ami kifejezésre jutott a közvetett költségek alakulásában is. Ezen túlmenően a bérfejlesztés és az infláció (0,4%) hatása is szerepet játszott a költségek változásában. Az üzemeltetés egyéb közvetlen költsége (3 166 E Ft) E Ft-tal magasabb a évinél. A költségek változásában az alábbiak játszottak szerepet: - a formaruha költség 629 E Ft-tal haladta meg az előző évit, a évben mutatkozó elmaradás hatásaként; - a helyi adó növekedésének a hatása 329 E Ft; - a gépjármű vizsgáztatás költségei 51 E Ft-tal növekedtek; - a vagyonvédelmi szolgáltatások igénybe vétele 53 E Ft-tal magasabb összeget jelentett; - a KGFB költsége ugyanakkor 92 E Ft-tal csökkent. - az egyéb költségek (igénybe vett szolgáltatások, karambolos javítások, helyi adó) 737,2 E Ft-tal haladták meg bázis értéket. A növekedésben a kibocsátott hasznos km teljesítmény növekedés 102 E Ft-tal, az MNY-954 és MNY-955 frsz-ú autóbuszok karambolos javítása 329 E Ft-tal és a helyi adó növekedése 306 E Ft-tal játszott szerepet. A járművek életteljesítmény (km) adataiból számolva a évi kilométer teljesítmény kb.: 280 ezer km a beszámolóban szereplő 303 ezer km-el szemben. DDKK Zrt. válasza: A évi beszámolóban szereplő FLC-811 frsz-ú autóbusz életteljesítménye a km-rel szemben km-re alakult. Az adminisztrációs hibáért

23 elnézést kérünk, amelynek javítása folyamatban van. Tájékoztatom továbbá arról, hogy a beszámolóban feltüntetett 6 db autóbusz mellett a feladatok ellátásához a helyközi közlekedésben foglalkoztatott autóbuszok bevonására is szükség van. A jelenleg hatályos menetrend ellátásához 6 db autóbusz nem elegendő, illetve az autóbuszok javításának, műszaki vizsgáztatásának időszakára azok pótlása szükséges évben a helyi autóbusz-közlekedés teljesítményéből több mint 10 E km-t helyközi autóbuszok teljesítettek. A normatív támogatás igénylésekor a hozzá kapcsolódó önkormányzati támogatást meg kell jelenítenünk,az önkormányzat által előlegként átutalt összeget ami 24 millió forint. DDKK Zrt. válasza: Igen, a normatív támogatás igénylésekor kérjük a fenti összeg szerepeltetését. A2016-ban bevezetett menetrenddel kapcsolatosan sok panasz, észrevétel érkezett, hozzánk amelyekkel kapcsolatosan azonnali intézkedésre is szükség volt, - a kettes járat útvonala meghosszabbításra kerül, bizonyos járatok esetében - a kórház és rendelőintézet jobb megközelítése érdekében bizonyos járatok a Dózsa György utcán keresztül közlekedjenek Kértük a lakosság türelmét, abban a vonatkozásban, hogy egy év elteltével újra értékeljük a menetrendet. Az általunk is megfontolásra érdemes jelzések a következők voltak: 1. A helyi járatok közlekedtetése a Széchenyi utcán keresztül. A bevezetésre költségmegtakarítási szándékkal került sor, 5 millió forint megtakarítást vártunk az intézkedéstől. Az autóbuszok Széchenyi utcán történő közlekedése miatt az utcában lévő lakások súlyos károkat szenvednek a rezonancia miatt, a falak repedeznek. Az ott lakók szerint a buszok közlekedésekor földrengés szerű mozgást éreznek. DDKK Zrt. válasza: A siófoki autóbusz-állomás jelenleg egy szezonidőszakon kívüli munkanapon, tanítási napon az alábbi forgalmat bonyolítja le: Induló járatok száma: 198 ebből helyi járat 73 Érkező járatok száma: 197 ebből helyi járat 71 Átmenő járatok száma: 24 A helyi autóbuszjáratok közül nem érinti a Széchenyi utcát a 2; 2K; 3; és a járatok 50%-a (tekintettel annak körjárat jellegére), valamint a Dózsa Gy. utca érintésével közlekedő 6 db járat. A fentiek miatt a Széchenyi u. járati terhelése: 87 járat/nap. A Széchenyi utcát csak és kizárólag a helyi autóbuszjáratok veszik igénybe. A Dózsa Gy. utcán iskolai előadások napján 281 járat közlekedik, amelyből 6 járat helyi autóbuszjárat. Amennyiben az Önkormányzat a Széchenyi utcában élők panasza alapján további járatokat kíván a Dózsa Gy. utcára irányítani, úgy javasoljuk a 64 sz. járatokat teljes körűen a Dózsa Gy. utca felé közlekedtetni, és a jelenleg abban az irányban közlekedőket pedig a Széchenyi utcára irányítani. Ezáltal a

24 Széchenyi utca terhelése 87 járatról 57 járatra csökken, ugyanakkor a Dózsa Gy. utca terhelése 281 járatról 311 járatra nő. A teljesítmény kibocsátás a módosítás eredményeként munkanapon 21 km-el, szabad-, és munkaszüneti napokon 15,4 km-el nő. A jelenlegi menetrendi struktúra szerint szabad és munkaszüneti napokon nem merül fel többlet teljesítmény kibocsájtás. A járati útvonal módosításával kapcsolatosan éves szinten km többlet-teljesítmény merül fel, amelynek többletköltsége a jelenlegi költségszinten számolva 3,1 M Ft. 2. Sok kritikát kapott a 12 és 21-es autóbuszvonal az Indóház utcán történő közlekedése miatt, mivel az Indóház utcai megállóhely nehezen megközelíthető, az utasok csomagokkal, babakocsival kénytelenek a vasúti aluljáró lépcsőjén keresztül közlekedni. A peronok nincsenek kiépítve, nincs fedett váró, egy keskeny járdaszakaszon kell a forgalmas út mellett várakozni esős nyári záporos idő esetén elviselhetetlen és méltatlan körülmények vannak.. A sofőrök nem tudnak elmenni WCre sehol az egész útvonalon. Mivel 40 napról van szó megfontolandó az autóbusz pályaudvaron keresztül történő közlekedés, ahol a várakozás, a le és felszállás kulturált viszonyok mellett történhet. DDKK Zrt. válasza: Amennyiben a szezonális jelleggel közlekedő járatok az autóbusz-állomás érintésével közlekednének, akkor a járatonként felmerülő többletteljesítmény 1 km. Naponta 80 járat közlekedik, valamint a szezonidőszak 42 napjával számolva (július 10-augusztus 20), a felmerülő többlet-teljesítmény km, amellyel összefüggő többlet-költség 1,4 M Ft. Javasoljuk a 12, 21 járatok közlekedésének átgondolását, mert megítélésünk szerint az eredeti célt - közvetlen eljutási lehetőség egy menetjeggyel Sóstó és Széplak között - a járat így már nem biztosítaná.. A sz. járatok helyett javasoljuk a járatokat 1 és 2 járatra szétválasztani, az autóbusz-állomást induló, és végállomásnak minősíteni! A járatok üteme, száma továbbra is megmaradhatna. A javaslatunkat a fentiek mellett további indokok is alátámasztják: 1. A megváltott menetjegyek érvényessége az autóbusz-állomáson megszűnik, új menetjegy váltásával lehet továbbutazni, amely némi többletbevételt jelenthet. 2. Forgalomszervezési szabadságot ad, amely szükség esetén az autóbuszok cseréjére ad lehetőséget. 3. A parti szakaszon kialakult esetleges forgalmi dugó csak az 1-es, vagy a 2-es szakaszt érintené, hiszen az autóbusz-állomásról másik autóbusszal a járat folytatható, Az elmúlt évben volt példa több esetben is a forgalom leállására, különösen Sóstó térségében.. 3. A 4-es és 64-es autóbuszjárat a jövőben is a TESCO érintésével közlekedjen. A TESCO korábban fizetett a közszolgáltatónak azért, hogy bizonyos járatok aaz áruház érintésével közlekedjenek. Úgy ítéljük meg, hogy az áruház vásárlóinak és dolgozóinak jogos igénye a beközlekedés. DDKK Zrt. válasza: Jelenleg munkanapokon 16 járat közlekedik fel a TESCO áruházi megállóhoz. Ezen járatok felközlekedtetésének továbbra is javasoljuk, amely azonban a megrendelő számára többletköltséget jelent, hiszen ezek finanszírozását az áruház 2017.

25 februárjától nem vállalja. Ennek éves teljesítménye km, amelynek költsége 1,8 M Ft. 4. A Tanácsház utca Keleti végének környezetében lakók tömegközlekedéssel történő kiszolgálása érdekében száznál is többen kérték, hogy a 4-es, 6-os 64-es járat a Dózsa György utcán keresztül közlekedjen annak érdekében, hogy a Kórház-rendelőintézet elérhető legyen számukra tömegközlekedéssel. DDKK Zrt. válasza: A Széchenyi utcát érintő javaslatunkban érintettük a Dózsa Gy. utcai problémákat is. Megítélésünk szerint a 64 vonalon közlekedő járatok útvonalának módosítása kielégítené az igényeket. Amennyiben a fentieknek megfelelve valamennyi 4, 6, 64 járatot a Dózsa Gy. utcára irányítjuk, akkor a Széchenyi utcából az összes járatot kivonjuk, és további 4,2 km/nap többletteljesítmény felmerülésével kell számolni. 5. A helyi tömegközlekedést érintően néhány menetrendet érintő változtatásra érkezett kezdeményezés: Ádándi csatlakozási kérelem; Orbánné Vald Mariann kérése. DDKK Zrt. válasza: Jelenleg egy függőben lévő csatlakozási probléma van, ezért javasoljuk a 64 vonalon közlekedő járatok mellett a szezonidőszakon kívüli időben a 14:15 órás 16 járatot a Dózsa Gy. utca felé közlekedtetni. Minden egyes módosítás többlet kilométer teljesítményt eredményez, ezért a módosításokkal akár 20 millió Ft-tal emelkedhet a következő évtől a helyi autóbuszos tömegközlekedés vesztesége. Van-e valamilyen javaslata a szolgáltatónak a veszteségek csökkentésére. DDKK Zrt. válasza: Az 1-5 pontban foglalt módosítások, illetve a meglévő menetrend megtartása mellett jelentős mértékű költségcsökkentő, vagy bevételt növelő módosító javaslatunk nincs. A járatok megszüntetése, és az 1-es 2-es járatok különválasztása a szezonidőszakban hozhat bevétel növekedést, amely a felmerülő többletköltség egy részére fedezetet adhat. Melyek azok a járatok, amelyek igen alacsony kihasználtsággal üzemelnek? DDKK Zrt. válasza: Egyértelműen kijelenthető, hogy a 2K jelzéssel közlekedő járatok kihasználtsága minimális. A járatonkénti átlagos igénybevétel 1-3 fő. A felmerülő többletteljesítmény járatonként 3,2 km, azaz naponta (10 járat) 32 km. A 2K járatok szezonidőszakon kívül közlekedik, tehát az év 323 napján. Ebből adódóan a többlet-teljesítmény km, amelynek költsége 4,3 M Ft.

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2018. június 11. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2019. április 8. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének 2008. június 23-ai ülésére Tárgy: Beszámoló az autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítással kapcsolatos 2007.

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. Kazincbarcika, június 28.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. Kazincbarcika, június 28. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János vezető tanácsos Tárgy: Javaslat az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Kazincbarcika város helyi közforgalmú autóbusz közlekedésével

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 22-i ülésére Tárgy: Gemenc Volán Zrt. beszámolója a személyszállítás költségének, bevételének alakulásáról,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyijáratú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001. (XII.31.)

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés 2009. évi díjai Mell.: - Tisza Volán Rt. javaslata - rendelet-tervezet Szentes

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ. a évi Püspökladány város közigazgatási határán belül

Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ. a évi Püspökladány város közigazgatási határán belül Püspökladány Város Önkormányzata BESZÁMOLÓ a 2015. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készítette: SZIA 2000

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 103. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének 2018. évi teljesítményi adatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, február 21.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, február 21. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. között 2013. január 1-től 2013. június 30-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd, 2013. február 21. Előterjesztő:

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 141. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének 2017. évi teljesítményi adatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 4. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, március 26. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól

TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének évi teljesítményi adatairól AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 175. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Beszámoló Szekszárd város helyi tömegközlekedésének 2016. évi teljesítményi adatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Békés helyi személyszállítás évi beszámoló

Békés helyi személyszállítás évi beszámoló I. A SZERZŐDÉS TÁRGYA A felek között létrejött közszolgáltatási szerződés szerint Békés Város Önkormányzata a DAKK Zrt. jogelőd társaságát (továbbiakban: szolgáltató) bízta meg 2014. május 01. és 2023.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 1096-2/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2007. december 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A menetrend

Részletesebben

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról Útmutató a helyi közösségi közlekedés 2014. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásáról 1. A bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásának általános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. november 28-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról

Útmutató. a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt költségek meghatározásáról Útmutató a helyi közösségi közlekedés 2011. évi támogatásának igénylése során a bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásáról 1. A bevételekkel nem fedezett indokolt k meghatározásának általános

Részletesebben

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ a 2017. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készült: Püspökladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29 Beszámoló a Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről,

Részletesebben

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ a 2018. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készült: Püspökladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület május 27-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület május 27-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 148-11 /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. május 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A városi menetrend

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 12. 15. Javaslat az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás ellátására megkötött

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, november 25.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, november 25. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. (jelenleg: Északmagyarországi Közlekedési Központ Zrt.) között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási

Részletesebben

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ

SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ SZIA 2000 Bt. BESZÁMOLÓ a 2016. évi Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről Készült: Püspökladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. február 20. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013.

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

VESZPRÉM VÁROS. BALATON VOLÁN SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI Zrt. Veszprém, Pápai út 30. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÉVI TELJESÍTÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE

VESZPRÉM VÁROS. BALATON VOLÁN SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI Zrt. Veszprém, Pápai út 30. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÉVI TELJESÍTÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE BALATON VOLÁN SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI Zrt. Veszprém, Pápai út 30. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 2013. ÉVI TELJESÍTÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE VESZPRÉM VÁROS HELYI JÁRATI KÖZLEKEDÉSÉBEN 1. Helyi közlekedéssel kapcsolatos

Részletesebben

Ó z d, március 29. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl. és Vagyong. Osztály

Ó z d, március 29. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl. és Vagyong. Osztály J a v a s l a t az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Rt. között 2004. december 22-én kötött közszolgáltatási szerződés módosítására, illetve forgalomszervezési változtatások jóváhagyására

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Javaslat a Győr Megyei Jogú Város Közigazgatási területén helyi, autóbusszal végzett menetrend

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 28-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 11-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról

BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról Autóbusz-közlekedési Zrt. BESZÁMOLÓ Fonyód város helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatási feladatainak 2010. évi ellátásáról Készítette: Bebics János személyszállítási igazgató, vezérigazgató-helyettes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 25-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15.-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés üzemeltetési támogatása Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31.

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31. Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31. Németh Tamás vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló,

Részletesebben

2014. évi beszámoló. Komárom Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan

2014. évi beszámoló. Komárom Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Az Alba Volán Zrt. és a Vértes Volán Zrt. jogutódja 2800 Tatabánya, Csaba u. 19. www.knykk.hu 2014. évi beszámoló Komárom Város részére az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/939-1/2013/I. Üi.: Varga Imre Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Helyi autóbusz-közlekedéssel kapcsolatos

Részletesebben

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése 38 38A 238 278 279 280 938 Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése Új, korszerű, égszínkék, alacsonypadlós buszok Új, közvetlen járatok Sűrűbb közlekedés éjjel-nappal 2014. augusztus 23-ától átalakul

Részletesebben

Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 24. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: A helyi autóbusz-közlekedés viteldíjának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. év november 24.-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyijáratú autóbusz közlekedés 2009. január 1.-től érvényes szolgáltatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. december 20-i ülésére Tárgy: A menetrend szerinti helyi járatú autóbusz közlekedés szolgáltatási díjairól szóló 39/2001.(XII.31.)

Részletesebben

2014. ÉVI BESZÁMOLÓ a autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatásának teljesítéséről KESZTHELY

2014. ÉVI BESZÁMOLÓ a autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatásának teljesítéséről KESZTHELY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓ a autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatásának teljesítéséről KESZTHELY Zalaegerszeg, 2015. május 28. PAPP LÁSZLÓ vezérigazgató Keszthely Város Önkormányzata

Részletesebben

2017. éves vonali teljesítmény adatok. az Éves Megállapodáshoz és a havi megrendelt teljesítmény követelményhez viszonyítva Teljesítési arány az

2017. éves vonali teljesítmény adatok. az Éves Megállapodáshoz és a havi megrendelt teljesítmény követelményhez viszonyítva Teljesítési arány az 1. sz. melléklet A Közszolgáltatási Szerződés, illetve az Éves Megállapodás I. sz. melléklete szerinti teljes hasznos személyszállítási férőhelykilométer, illetve hajó és komp esetében üzemóra teljesítmények

Részletesebben

DAKK Zrt. beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről

DAKK Zrt. beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről DAKK Zrt. (jogelődjének) beszámolója a társaság 2014. évi Szatymaz településen végzett szolgáltatási tevékenységéről Szeged, 2015. június 2. Tartalomjegyzék 1. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 5-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Pannon Volán Zrt. beszámolója 2010. évi tevékenységéről Iktatószám:

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 23-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 23-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a helyi menetrend szerinti autóbusz közlekedés ellátására szóló / egy éves közszolgáltatási

Részletesebben

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2012. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2013. március 31.

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2012. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2013. március 31. Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2012. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2013. március 31. Németh Tamás vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló,

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról Ózd, 2011. június 21. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Építéshat.

Részletesebben

1. számú melléklet A MEGRENDELŐI ELLENŐRZÉS SZABÁLYAI I. Alapvető rendelkezések Jelen szabályzat hatálya a Közszolgáltatási Szerződésben (a továbbiakban Szerződés) a Szolgáltató részére meghatározott kötelezettségek

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. november 8. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila u. 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/512/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület október 6-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/512/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület október 6-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/512/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. október 6-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Döntés menetrend szerinti

Részletesebben

135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben

135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben 135-ös és 135A jelzésű új viszonylatok indítása a XXIII. kerületben 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a 135-ös és 135A új viszonylatok üzembe

Részletesebben

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS 21 III. Cím TÁJÉKOZTATÁS Az utastájékoztatási feladatokat a Szolgáltató látja el, továbbá gondoskodik arról, hogy az utasokat jogaikról, kötelezettségeikről, az igénybe vehető szolgáltatásokról tájékoztassa,

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Témafelelős: Czirokné Tárgy: Helyi közösségi közlekedés támogatása Melléklet: 1. sz.: TISZA VOLÁN Zrt. előterjesztése

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársaságának (korábban: Gemenc Volán Autóbuszközlekedési Zrt. ) 2013. évi beszámolójának elfogadására

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VI 630/2012. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: szerződésmódosítás Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl

Részletesebben

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Helyben Tisztelt Közgyűlés! Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Szegedi Közlekedési

Részletesebben

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon

1. A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a pápai, várpalotai, zirci és balatonfűzfői városi (helyi) autóbuszjáratokon 2/3. sz. melléklet A menetjegyek és bérletek fajtái és díjai a Veszprém megyében közlekedő városi (helyi) autóbuszjáratokon (Pápa, Várpalota, Zirc, Balatonfűzfő, Veszprém, Balatonfüred, Ajka) 1. A menetjegyek

Részletesebben

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára J A V A S L A T a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Ózd, 2014. április 30. Ózd Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. november 06. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68

Egyvonalas bérlet Havi Ft , ,30. Összonalas bérlet Havi Ft , ,68 BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. október 26-i ülésére Tárgy: A helyi-járatú autóbusz közlekedés

Részletesebben

TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET!

TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! 1. NAPIREND Ügyiratszám: 14/650-10/2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. július 19-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Helyijárati közszolgáltatási

Részletesebben

2013. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan

2013. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan 2013. évi beszámoló Tata Város részére az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31. Németh Tamás vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés

Melléklet. 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez. a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés Melléklet 9. számú melléklet a Közszolgáltatási Szerződéshez a belföldi közforgalmú menetrend szerinti helyközi (távolsági) autóbuszközlekedés legmagasabb díjairól 1 Tartalom 1. A belföldi helyközi (távolsági)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselőtestület december 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselőtestület december 18-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 156. 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 ELŐTERJESZTÉS A Képviselőtestület 2009. december 18-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről

Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről Kisalföld Volán Zrt. Győr Előterjesztés a Kapuvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 25-i ülésére Tájékoztató a Kisalföld Volán Zrt. tevékenységéről Győr, 2012. június 13. Pócza Mihály

Részletesebben

A személyközlekedés minősítési rendszere

A személyközlekedés minősítési rendszere A személyközlekedés minősítési rendszere személyközlekedés tervezése és működtetése során alapvető jelentőségűek a i jellemzők bonus-malus rendszer működtetésére a megrendelési szerződések szerint Minőség:

Részletesebben

A KNYKK Zrt. Üzletszabályzata 9. módosításának változásai

A KNYKK Zrt. Üzletszabályzata 9. módosításának változásai 1 KNYKK Zrt. Tatabánya, Csaba u. 19. A KNYKK Zrt. Üzletszabályzata 9. módosításának változásai Üzletszabályzat 19. oldal II. CÍM 3. Fejezet 3.4. pontból Üzletszabályzat 48. oldal B/RÉSZ I. Fejezet 1. pontból

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2011. (XII. 23.) önkormányzati rendelete a helyi autóbusz közösségi közlekedés díjáról 2 Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az árak megállapításáról

Részletesebben

Iktatószám: 01/ /2016. Közösségi közlekedési közszolgáltatási szerződések módosítása

Iktatószám: 01/ /2016. Közösségi közlekedési közszolgáltatási szerződések módosítása Előterjesztő megnevezése: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester Iktatószám: 01/49244-5/2016. Tárgy: Közösségi közlekedési közszolgáltatási szerződések módosítása Melléklet: 1 pld. határozati javaslat

Részletesebben

Tájékoztató a helyi autóbusz-menetrend változásáról

Tájékoztató a helyi autóbusz-menetrend változásáról 1 Tájékoztató a helyi autóbusz-menetrend változásáról Nyíregyháza város helyi autóbusz-közlekedésében, bár a vonalhálózatot bővítettük és a járműpark is megújult, folyamatosan csökken az utasok száma.

Részletesebben

2012. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan

2012. évi beszámoló. Tata Város részére. az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan 2012. évi beszámoló Tata Város részére az autóbusszal végzett helyi személyszállítás közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2013. március 31. Németh Tamás vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. november 28.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ózd, 2013. november 28. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és a BORSOD VOLÁN Zrt. között 2013. július 1-től 2016. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd, 2013. november 28. Előterjesztő:

Részletesebben

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében

A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében A 35-ös autóbusz útvonalának módosítása a Corvin út térségében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK kikérte az utazóközönség véleményét a 35-ös viszonylat Corvin út térségi útvonal-módosításával

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 320 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2008. (...) rendelete a helyi közlekedési viteldíjak megállapításáról szóló 30/1998. (XII.19.)

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről

T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről T Á J É K O Z T A T Ó a diákigazolványhoz, az Ellátottak utazási utalványa -hoz kapcsolódó utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről I. Diákigazolvány Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy 2012. január

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 31-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 31-ei ülésére VESZPRÉM MEGYEI CSOLNOKY FERENC NONPROFIT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Tel: 88/556-556 Fax: 88/556-209 e-mail: titkarsag@vmkorhaz.hu Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila u. 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila u. 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

a Képviselő-testület január 25-én tartandó ülésére

a Képviselő-testület január 25-én tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. január 25-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő város közigazgatási területén, menetrend szerinti helyi autóbuszközlekedés közszolgáltatási

Részletesebben

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS A Debrecen Airport folyamatos utasforgalmának növekedéséhez, valamint a repülőtérhez kapcsolható vállalkozások kiszolgálására,

Részletesebben

2800 Tatabánya, Csaba u. 19. *

2800 Tatabánya, Csaba u. 19. * 2800 Tatabánya, Csaba u. 19. * www.knykk.hu A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. beszámolója Székesfehérvár Megyei Jogú Város 2018. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2018. február12. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Ikt.szám: 20.049/2015. Javaslat Salgótarján megyei jogú város helyi közösségi autóbusz-közlekedésének biztosítását célzó közszolgáltatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2017. március 21... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

A VASÚTI ÉS AZ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS ÖSSZEHANGOLÁSI

A VASÚTI ÉS AZ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS ÖSSZEHANGOLÁSI A VASÚTI ÉS AZ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS ÖSSZEHANGOLÁSI LEHETŐSÉGEI SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN A címben megfogalmazott vizsgálat előzménye 2011 januárjában Sopron Megyei

Részletesebben

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Önkormányzat neve: címe:...... telefon:...... fax:.. e-mail cím:...... honlap cím:...... ügyintéző:...... kitöltés időpontja:...... I/ Településre

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/215-1/2012/I. Üi.: Varga Imre Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Helyi menetrend szerinti

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről szóló 14/2011. (V. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Cím: Sürgősségi előterjesztés a helyi tömegközlekedés 2011. évi feladatainak ellátásáról (pályázat elbírálás, szerződéskötés, normatív támogatás)

Cím: Sürgősségi előterjesztés a helyi tömegközlekedés 2011. évi feladatainak ellátásáról (pályázat elbírálás, szerződéskötés, normatív támogatás) Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: VI/64 221/2010. Cím: Sürgősségi előterjesztés a helyi tömegközlekedés 2011. évi feladatainak ellátásáról (pályázat elbírálás,

Részletesebben

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila út 70.

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt Miskolc, József Attila út 70. Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 3527 Miskolc, József Attila út 70. Beszámoló az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Hajdúszoboszló város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésével

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban

Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban Integrált közösségi közlekedési rendszer létrehozása a Szabadka-Szeged régióban Közösségi közlekedés Szeged térségben Szeged, 2012. február 24. Káity Károly Tisza Volán Zrt. - forgalomfejlesztési és koordinációs

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i rendes ülésére Tárgy: A személyszállítási közszolgáltatás saját társasággal

Részletesebben

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával

A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával A 79-es trolibusz útvonalának meghosszabbítása, és hétvégi üzemének kiváltása a 20E viszonylat átalakításával 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok Terveink szerint 2013. június 3-tól munkanapokon

Részletesebben

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 23.

J A V A S L A T. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, február 23. J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között 2017. január 1-től 2021. december 31-ig érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítására Ózd,

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 4. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben