ZoomText 10.1 for Windows. Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ZoomText 10.1 for Windows. Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez"

Átírás

1 ZoomText 10.1 for Windows 8 Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez

2 Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2013., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A ZoomText Nagyító/Felolvasó változat Copyright 2013., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez Copyright 2013., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A szoftver és a dokumentáció jogosulatlan másolását, sokszorosítását, értékesítését vagy bármi más módon történő terjesztését tiltják a szerzői jogi törvények és egyezmények. Ez a termék sem részben, sem egészében nem reprodukálható, nem adható tovább, nem tárolható visszakereső rendszerben és nem fordítható le semmilyen nyelvre, ha erre nem adott kifejezett írásbeli engedélyt az Algorithmic Implementations, Inc. (d.b.a. Ai Squared). Védjegyek A ZoomText és az xfont az Algorithmic Implementations, Inc. bejegyzett védjegye. A ZoomText Nagyító, a ZoomText Nagyító/Felolvasó és a ZoomText ImageReader az Algorithmic Implementations, Inc. védjegye. A TruVoice a ScanSoft, Inc. védjegye. A NeoSpeech a NeoSpeech, Inc. védjegye. A ViaVoice az International Business Machines Corporation bejegyzett védjegye. A Microsoft, a Windows, a Windows 8 és a Microsoft Speech Synthesis Engine a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye. Első kiadás: július Ai Squared, P.O. Box 669, Manchester Center, VT 05255

3 ZoomText 10.1 for Windows 8 Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez A ZoomText 10 felhasználói kézikönyvének jelen kiegészítése azokat az új szolgáltatásokat és változásokat ismerteti, amelyek a ZoomText 10.1 for Windows 8 jellemzői. A ZoomText for Windows 8 telepítésére és használatára vonatkozó elsődleges utasításokat és ismereteket a ZoomText 10 felhasználói kézikönyvében vagy a ZoomText 10.1 súgójában kaphat. Fontos! A ZoomText 10.1 telepítése előtt tekintse meg a jelen kiegészítésben felsorolt rendszerkövetelményeket. A ZoomText 10.1 for Windows 8 használatához a konkrét hardverre és szoftverre van szükség. További tájékoztatás a ZoomText 10.1 for Windows 8 használatához A kiegészítő kézikönyvön kívül, a ZoomText for Windows 8 használatához, oktató videoanyagokat is beleértve, a webhelyen találhat.

4 2 A ZoomText 10.1 újdonságai A ZoomText 10.1 a következő olyan új szolgáltatásokat és tökéletesítéseket tartalmazza, amelyek nagyobb hatékonyságot biztosítanak a Windows 8 operációs rendszerben és a népszerű alkalmazások legújabb verzióiban: A Windows 8 támogatása A ZoomText 10.1 páratlan nagyítási és felolvasási képességeivel támogatja az új Windows 8 operációs rendszert és annak felhasználói felületét. Futtassa bár a Windows 8 új alkalmazásait vagy a hagyományos szoftvereket, a ZoomText lehetővé teszi, hogy a munkáját mind gyorsaságában, mind termelékenységében a legjobban végezhesse. ZoomText 10.1 tartalmazza a ZoomText szabadalmazott xfont nagyítási eljárását, amelyik a piacon jelenleg elérhető legélesebb szövegnagyítást biztosít. A Microsoft Office 2013 támogatása A ZoomText 10.1 támogatja a Microsoft Office 2013 alapvető alkalmazásait, beleértve a Word, az Excel és az Outlook használatát is. Dokumentumait könnyedén és pontosan készítheti el, járhatja be és olvashatja el. Az Internet Explorer 10 támogatása Az Internet Explorer 10 (IE10) mindenre kiterjedő támogatásával a ZoomText 10.1 villámgyorssá teszi a böngészést a weben. A ZoomText saját webes keresőjével és felolvasó eszközeivel megtalálhatja a kedvenc webhelyeit, navigálhat, és elolvashatja a kínált tartalmat.

5 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 3 Továbbfejlesztett támogatás a videók és játékok használatához A nagyítás új vezérlőprogramjával és a teljes DirectX támogatással a ZoomText már lehetővé teszi minden típusú videó és játék élvezését. Érintőképernyős eszközök támogatása A ZoomText 10.1 használható a különböző Windows 8 érintőképernyős eszközökön, a tableteken, laptopokon és asztali monitorokon is. A ZoomText minden alkalmazásban fogadja az érintőképernyős tapintást, vontatást és csúsztatást. A ZoomText fő funkciói pedig állandóan elérhetők a ZoomText érintő ikonja és a kézmozdulatok használatával. Megjegyzés: Ehhez 5 pontos vagy nagyobb érintőképernyős eszközre van szükség. További nagyítási szintek A nagyobb mértékű nagyítást igénylő felhasználók és a közeljövő különösen nagy felbontású képernyői támogatása érdekében a ZoomText nagyítási szintjei már kiegészültek a 42x, 48x, 54x és 60x nagyítási szinttel. Az 1x és 5x nagyítási szint között további közbülső szinteket is létrehoztunk. Tökéletesített nyomkövetés és visszajelzés a programok használatakor A ZoomText továbbfejlesztett eseménykezelője pontosabb és teljesebb követést és olvasást biztosít az alkalmazások menürendszerének, párbeszédpaneleinek és egyéb vezérlőelemeinek bejárásakor.

6 4 Élsimítottegérmutatók A ZoomText már minden nagyítási szinten képes az egérmutató ferde vonalait is a szemnek kellemesebben, folyamatos vonalként megjeleníteni. Kiemelés színekkel és áttűnésekkel A ZoomText új áttűnési effektusa a kiemelési sémák váltogatásakor kellemesebbé teszi az átmenetet a különböző színkombinációk között.

7 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 5 Mi az, amire a ZoomText 10.1 most nem képes A ZoomText 10 következő szolgáltatásai jelenleg nem érhetők el a ZoomText 10.1 verzióban. Ezeket a szolgáltatásokat a következő ingyenes frissítésben igyekszünk újra elérhetővé tenni, amilyen gyorsan csak leht. Figyelőkeret Helykereső a Fix és Sarokablak nagyítási módban Két monitor használata Keresés az Asztalon Keresés szövegben A követési terület beállítása ZoomText Camera USB csatlakozású ipari tévék támogatása

8 6 Rendszerkövetelmények A ZoomText 10.1 for Windows 8 használatához a következő hardverre és szoftverre van szükség: Windows 8 (megjegyzés: a Windows 8.1 Preview jelenleg nem támogatott) Processzor: 2 GHz egymagos vagy 1 GHz kétmagos Memória (RAM): 2 GB o Ajánlott: 4 GB vagy több Videokártya a DirectX 9.1 vagy újabb verziójának támogatásával o o Ajánlott: DirectX 10 vagy újabb Ajánlott: 256 MB dedikált videomemória Hely a merevlemezen: 350 MB vagy több a honosított verzióknál A ZoomText érintőmódos támogatásához 5 pontos többérintéses kijelzőre van szükség. Hangkártya (csak a Nagyító/Felolvasó változat esetén) USB 2.0 (a ZoomText Camera jövőbeni támogatásához)

9 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 7 Az első lépések Ez a szakasz ismerteti a ZoomText telepítésének, használatba vételének és eltávolításának azon lépéseit, amelyek sajátosak a Windows 8 operációs rendszer esetén. Az ezekre az eljárásokra vonatkozó részletes tudnivalók a ZoomText 10 felhasználói kézikönyvében, illetve a ZoomText 10.1 súgójában találhatók. A ZoomText 10.1 telepítése A ZoomText telepítése 1. Kapcsolja ki a vírusvédelmi szoftvert, és zárjon be minden más programot. 2. Tegye a ZoomText 10.1 for Windows 8 telepítőlemezét a meghajtóba. A ZoomText telepítése automatikusan elindul. 3. A képernyőn megjelenő utasításokat követve hajtsa végre a telepítést. Ha a telepítő nem indul el automatikusan 1. Használja a Windows + R billentyűparancsot, hogy megnyissa a Futtatás párbeszédpanelt. 2. Tallózzon a telepítőlemezt tartalmazó meghajtóhoz. 3. Válassza ki a telepítőprogramot, majd kattintson a Megnyitás parancsra. 4. Kattintson az OK gombra a Windows Futtatás párbeszédpanelén.

10 8 A ZoomText 10.1 indítása Választhatja az alábbiak egyikét: A Start képernyőn kattintson a ZoomText 10.1 csempére. A Windows asztalán kattintson a ZoomText 10.1 programikonra. A Start képernyőn nyissa meg a gombok sávját, és válassza a Keresés gombot ez a művelet megnyitja a Keresés ablaktáblát. A Keresés szövegmezőjébe írja be, hogy: ZoomText. A képernyő bal felső sarkában megjelenik a keresésnek megfelelő elemek listája. Válassza a ZoomText 10.1 elemet. A ZoomText 10.1 eltávolítása Választhatja az alábbiak egyikét: A Start képernyőn a jobb oldali egérgombbal kattintson a ZoomText 10.1 ikonra. A képernyő alján megjelenő alkalmazássávban válassza az Eltávolítás lehetőséget. A Start képernyőn írja be, hogy A ZoomText eltávolítása. A képernyő bal felső sarkában megjelenő találatok közül válassza az A ZoomText 10.1 eltávolítása elemet.

11 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 9 Az érintő képernyő támogatása A ZoomText 10.1 használható a különböző Windows 8 érintőképernyős eszközökön, a tableteken, laptopokon és asztali monitorokon is. A ZoomText minden alkalmazásban fogadja az érintőképernyős tapintást, vontatást és csúsztatást. A ZoomText az ilyen kézmozdulatokra ugyanúgy reagál, mint a billentyűzet vagy az egér használatával kiváltott eseményekre. Ugyanazokkal a szokásos, más alkalmazásoknál használt kézmozdulatokkal érhető el a ZoomText kezelőfelülete is. A Windows 8 és az alkalmazások érintőképernyővel történő kezeléséről bővebb tájékoztatás kapható a Windows 8 súgórendszerében illetve használati útmutatójában, a Microsoft Windows webhelyén is megkeresheti azokat a cikkeket, amelyek a Windows 8 érintőképernyős használatát tárgyalják: Megjegyzés: Olyan Windows 8 alapú eszközt kell használni, amelyiken egyszerre legalább öt ponton érinthető. Az ilyen eszközökön a Windows 8 Designed for Windows logója látható.

12 10 Képernyőnagyító használata az érintőképernyőn Van néhány olyan fontos fogalom, viselkedés és technika, amit érdemes figyelembe venni, ha a képernyőnagyítót érintőképernyőn használjuk a Windows 8 operációs rendszerben: Több alkalmazás is lehetővé teszi a megjelenített dokumentumok nagyítását és pásztázását. A képernyőnagyító szoftver ezek felett hozza létre a nagyítás és pásztázás második rétegét. Ez zavaró lehet, ha az alkalmazás és a képernyőnagyító szoftver egyszerre nagyít. Az ilyen zavaró élmény elkerülése érdekében ajánlott, hogy egyidejűleg csak a nagyítás egyik rétegét használja. Az önálló érintőképernyős eszköz a képernyőn megjelenő billentyűzet használatát feltételezi. A képernyőnagyító szoftver használatakor a képernyőn megjelenő billentyűzet esetleg nem teljesen látszik, ezért esetenként a nagyítóval kell pásztázni valamelyik billentyű eléréséhez. Ez lelassíthatja a gépelést így csökkentve a hatékonyságot. Ezért azt javasoljuk, hogy csatlakoztasson valódi billentyűzetet is, ha nagyobb mennyiségű beírásra van szüksége.

13 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 11 A ZoomText érintésváltó ikonja A ZoomText 10.1 for Windows 8 tartalmaz egy speciális ikont, amelyikkel lehet váltogatni, hogy az érintéssel a Windows és alkalmazásai vagy a ZoomText saját szolgáltatásai legyenek vezérelve. Az ilyen szolgáltatások közé tartozik a nagyítás és kicsinyítés, a nagyított terület görgetése, valamint a ZoomText AppReader és a SpeakIt felolvasó eszköz. Íme így működik... Alapértelmezés szerint a ZoomText 10.1 for Windows 8 érintőképernyős eszközre telepítésekor a ZoomText érintésváltó ikonja megjelenik a képernyő egyik sarkában. Ez a lebegő ikon a nagyításkor, kicsinyítéskor és a nagyított terület görgetésekor is ugyanott marad látható. Az ikon áthelyezhető a képernyő szélén több helyre is. Ez lehetővé teszi, hogy oda tegye a képernyőn, ahova szeretné, illetve bármikor áthelyezze, ha ott letakarna egy látni kívánt elemet. Megjegyzés: A ZoomText érintésváltó ikonjának és hozzá kapcsolódó kézmozdulatoknak a használatához 5 vagy több ponton érinthető érintőképernyő szükséges.

14 12 A ZoomText érintésváltó ikonjának két üzemmódja van: a Windows-vezérlési mód és a ZoomText-vezérlési mód. A Windows-vezérlési mód minden kézmozdulatot a Windows és azon alkalmazásai részére továbbítja, amelyek meg vannak nyitva a képernyőn, úgy mintha nem is futna a ZoomText a számítógépen. Ez az az üzemmód, amelyikre az asztalon vagy az alkalmazásokban lévő elemek (beleértve a ZoomText kezelőfelületét is) kézmozdulatokkal történő kezeléséhez van szükség. A Windowsvezérlési módban az ikon a Windows 8 Start képernyőjének csempéit ábrázolja, amire rámutat egy ujj:

15 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 13 A ZoomText-vezérlési mód minden kézmozdulatot a ZoomText részére továbbít. Ez az az üzemmód, amelyikre akkor van szüksége, amikor ZoomText kézmozdulatokkal végrehajtható funkcióit (kis mértékű nagyítás, kicsinyítés, illetve pásztázás a nagyított területtel) kívánja használni. A ZoomTextvezérlési módban az ikon a ZoomText emblémáját ábrázolja, amire rámutat egy ujj: Ez az ikon pulzál is (el-elhalványul), hogy jelezze, most a ZoomText-vezérlési mód az aktív.

16 14 A Windows 8 Start képernyője a ZoomText-vezérlési mód Érintés ikonjával

17 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 15 A ZoomText érintésváltó ikonjának bekapcsolása és működése Ez a szakasz mutatja be a ZoomText érintésváltó ikonjának bekapcsolását és használatát. Tipp! A ZoomText-vezérlési mód Érintés ikonjának használatához tekintse meg a videót a webcímen. Az érintésváltó ikon bekapcsolása és kikapcsolása Válassza a Beállítások menü Érintőképernyő támogatása Érintésváltó ikon bekapcsolása parancsát. Ha be van kapcsolva, az érintésváltó ikon megjelenik a képernyő egyik sarkában. Ha ki van kapcsolva, az érintésváltó ikon rejtett. Megjegyzés: Az érintésváltó ikon akkor is rejtett lesz, ha a ZoomText letiltott. Az érintésváltó ikon átméretezése Válassza a Beállítások menü Érintőképernyő támogatása Érintésváltó ikon mérete {méret} parancsát. Az érintésváltó ikon átméreteződik a választott méretnek megfelelően.

18 16 Az érintésváltó ikon színsémájának kiválasztása Válassza a Beállítások menü Érintőképernyő támogatása Érintésváltó ikon színe {szín} parancsát. Az érintésváltó ikon színe a választott színre változik. Az érintésváltó ikon áthelyezése a képernyő szélén Tartsa lenyomva az egyik ujját az ikonon, és csúsztassa azt a képernyő valamelyik szélén bárhova. Amikor felemeli az ujját az ikonról, az automatikusan a legközelebbi rögzítési pontjára ugrik. A Windows-vezérlési és a ZoomText-vezérlési mód váltogatása Érintse meg egy ujjal kétszer az érintésváltó ikont. A Windows-vezérlési módban az ikon a Windows 8 Start képernyőjének csempéit ábrázolja: Amikor ZoomText-vezérlési módban van, az ikon a ZoomText emblémáját mutatja.

19 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 17 Tipp: Az érintéssel vezérlés módja ideiglenesen is átváltható arra az időre, amíg azt egy ujjal nyomja. Amikor leveszi az ujját az ikonról, visszaáll az érintéssel vezérlés eredeti módja. Ez azt jelenti, hogy a Windowsvezérlési módból átválthat egy kis időre a ZoomTextvezérlési módba, hogy egy kézmozdulatot a ZoomText részére adjon át, majd automatikusan visszatérjen a Windows-vezérlési módba. Ez fordítva is igaz, a ZoomText-vezérlési módból átválthat egy kis időre a Windows-vezérlési módba, hogy egy kézmozdulatot a Windows részére adjon át, majd automatikusan visszatérjen a ZoomText-vezérlési módba.

20 18 A ZoomText funkcióinak használata érintéses kézmozdulatokkal Ez a szakasz ismerteti a ZoomText érintésváltó ikonjának használatát, és azokat a kézmozdulatokat, amelyikkel elérhetők és vezérelhetők a ZoomText alapvető kézmozdulatai. Ne feledje ellenőrizni, illetve átváltani az ikont, hogy az az érintéses ZoomTextvezérlési módban legyen. A ZoomText ilyen funkcióiról a ZoomText 10 felhasználói kézikönyvében vagy a ZoomText 10.1 súgórendszerében található információ. A ZoomText kezelőfelületének megjelenítése Kétszer érintés négy ujjal. A nagyítási szint megváltoztatása (nagyítás és kicsinyítés) Kétszer érintés, három ujj lenyomva tartása, majd felfelé húzva nagyítás, lefelé húzva kicsinyítés. Pásztázás a nagyított területtel Húzás három ujjal a képernyőn a kívánt helyre.

21 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 19 A nagyítási ablak méretének és helyének beállítása 1. A Nagyítás eszköztáron válassza a Típus Méretezés parancsot. Az ablakméretezők megjelennek a nagyítási ablak keretén, és a méretezés lehetővé válik. 2. Az ablak átméretezéséhez tartsa lenyomva az egyik ujját az ablakméretezőn, és húzza addig, amíg eléri a kívánt méretet. 3. Az ablak áthelyezéséhez tartsa lenyomva az egyik ujját a nagyítási ablakban, és húzza a kívánt helyre. 4. A méretezési funkció megszüntetéséhez három ujjal kétszer érintsen. Helykijelölő használata 1. Kétszer érintés három ujjal. A nagyítás ideiglenesen megszűnik, és megjelenik a nagyított területet jelző helykijelölő. 2. A helykijelölő áthelyezéséhez tartsa lenyomva az egyik ujját a helykijelölőben, és húzza azt a kívánt helyre. 3. A helykijelölési módból kilépni, és az új nagyítási területhez lépni kétszeri egy ujjal történő érintéssel lehet. 4. A helykijelölési módból kilépni, és az előző nagyítási területhez lépni kétszeri három ujjal történő érintéssel lehet.

22 20 A Felolvastató használata 1. Válassza a Felolvasás eszköztár Felolvastató gombját. A Felolvastató aktívvá válik. 2. Egyetlen szó felolvastatásához érintse meg a szót. 3. Szövegblokkot a felolvastatásához egy ujjal átlós irányban áthúzva lehet kijelölni. Ha befejezte a húzást (felengedte az ujját), meghallgatható a teljes kijelölt szöveg. 4. A felolvasó funkció megszüntetéséhez három ujjal kétszer érintsen.

23 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 21 Az AppReader használata 1. Nyissa meg az olvasandó dokumentumot, weblapot vagy elektronikus levelet. 2. Az AppReader elindításához az alábbi két módszer bármelyike használható: o o Felolvasás indítása valamelyik szónál: Kétszeri tapintás egy ujjal arra a szóra, amelyiknél a felolvasást kezdeni kell. Felolvasás indítása a kurzor helyétől (ha aktív a szövegkurzor): Kétszeri érintés kettő ujjal. Az AppReader elkezdi a felolvasást. 3. A felolvasás indításához és leállításához, illetve a szavankénti, soronkénti, mondatonkénti és bekezdésenkénti léptetéshez és felolvasáshoz az alábbi táblázatban jelzett kézmozdulatok használhatók. 4. Az AppReader leállításához három ujjal kétszer érintsen. Az AppReader leállásakor a kurzor automatikusan a legutóbb kiemelt szóhoz kerül (ha van kurzor az alkalmazásban).

24 22 Az AppReader felolvasási kézmozdulatai Művelet Lejátszás és szünet váltogatása Olvasás új helyről Következő szó felolvasása Előző szó felolvasása Aktuális szó felolvasása Fölötte lévő szó felolvasása Kézmozdulat 2 ujjal egyetlen érintés 1 ujjal egyetlen érintés 1 ujjal csúsztatás jobbra 1 ujjal csúsztatás balra Az 1 ujjal kettős érintés felolvassa a szót. Ennek a kézmozdulatnak ugyanazon szón két másodpercen belüli ismétlésével a következő lehetőségek közül lehet váltogatni: felolvasás, betűzés, betűzés azonosító szavakkal. Két másodperc eltelte után visszaáll a felolvasásra. 1 ujjal csúsztatás lefelé Alatta lévő szó felolvasása 1 ujjal csúsztatás felfelé Következő mondat felolvasása Előző mondat felolvasása Következő bekezdés felolvasása 2 ujjal csúsztatás jobbra 2 ujjal csúsztatás balra 2 ujjal csúsztatás lefelé

25 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 23 Előző bekezdés felolvasása Dokumentum vége Dokumentum eleje 2 ujjal csúsztatás felfelé 4 ujjal csúsztatás lefelé 4 ujjal csúsztatás felfelé

26 24 Áttűnési effektusok Az áttűnési effektusok azért lettek kialakítva, hogy a ZoomText kiemelési sémái közötti váltáskor sima legyen az átmenet. A ZoomText 10.1 az első az ilyen, a színhatást tökéletesítő sémák közötti váltást zavarmentessé tévő effektusokat kínálók között. Az áttűnési effektusok engedélyezése és letiltása 1. A Beállítások menüben válassza a Felhasználói felület... parancsot. Megjelenik a Beállítások párbeszédpanel Kezelőfelület lapja. 2. Győződjék meg róla, hogy az Átmenetesség engedélyezése a képernyő kiemeléséhez jelölőnégyzeti az igény szerint bejelölt vagy nem bejelölt. 3. Kattintson az OK gombra.

27 Kiegészítés a ZoomText 10.1 for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez 25

28 Telefon: +1 (802) Fax: +1 (802) Levelezési P.O. Box 669 postacím: Manchester Center, VT USA

Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez

Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez A ZoomText 10 felhasználói kézikönyvének jelen kiegészítése azokat az új szolgáltatásokat és változásokat ismerteti, amelyek a ZoomText 10.1 jellemzői.

Részletesebben

Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez

Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2014., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A ZoomText Nagyító/Felolvasó változat

Részletesebben

ZoomText 11 USB. Telepítési útmutató

ZoomText 11 USB. Telepítési útmutató ZoomText 11 USB Telepítési útmutató Szerzői jog ZoomText Nagyító Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Minden jog fenntartva. ZoomText Nagyító/Felolvasó Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Minden

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

ZoomText 10.1. Használati útmutató. verzió

ZoomText 10.1. Használati útmutató. verzió ZoomText Használati útmutató verzió 10.1 Tartalomjegyzék ZoomText 10.1 Köszöntő... 2 Rendszerkövetelmények... 3 A ZoomText telepítése... 4 A ZoomText elindítása... 5 A ZoomText aktiválása... 6 Az érintő

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

ZoomText 9.1. Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz. Ai Squared

ZoomText 9.1. Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz. Ai Squared ZoomText 9.1 Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz Ai Squared Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2008., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A ZoomText Nagyító/Felolvasó

Részletesebben

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot!

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! 2 sz melléklet 20140218 Bemutatkozás Horváth Zoltán informatika tanár vagyok Az Inczédy György középiskolában tanítok Tudásszint felmérés Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! Tananyag elérhető:

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA

BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA 1 BAMBOO GESTURE GUIDE ÚTMUTATÓ A BAMBOO PAD HASZNÁLATA Az érintésérzékelő Wacom termékek úgy vannak kialakítva, hogy azok használata fokozzák munkája színvonalát. A Bamboo Pad ujjal való vezérlése lehetőséget

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel

MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel MAGic Képernyőnagyító szoftver beszédképességgel Használatbavételi útmutató a demó változathoz Freedom Scientific, Inc. 440771-001 Rev. B MAGic Használatbavételi útmutató KIADTA: Freedom Scientific 11800

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Issue 2 Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) AZ ELŐADÁS TELJES ANYAGA MEGTALÁLHATÓ AZ OTH HONLAPJÁN! ACER Aspire E 15 15,6

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

ZoomText. Használati útmutató. verzió

ZoomText. Használati útmutató. verzió ZoomText Használati útmutató verzió 10 Tartalomjegyzék ZoomText 10 Köszöntő...2 Rendszerkövetelmények...3 A ZoomText telepítése...4 A ZoomText aktiválása...5 A ZoomText elindítása...7 A ZoomText kezelőfelülete...8

Részletesebben

Windows Vista Telepítési útmutató

Windows Vista Telepítési útmutató Windows Vista Telepítési útmutató A számítógép használata előtt be kell állítania a hardvert és telepíteni kell az illesztőprogramot. A megfelelő beállítás és telepítés érdekében olvassa el a Gyorstelepítési

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Operációs rendszerek alapjai 2. Windows 2000 ismeretek- Munka a képernyőn 3. Windows 2000 ismeretek- A Start menü elemei 4. Windows

Részletesebben

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat C. átdolgozás 2011. február 3. Áttekintés Ez a dokumentum a PolyVision illesztőprogram 2.2. változatára vonatkozó kibocsátási megjegyzéseket

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

MAGic nagyfeliratos billentyűzet

MAGic nagyfeliratos billentyűzet MAGic nagyfeliratos billentyűzet Használatbavételi útmutató Freedom Scientific, Inc. 2011. február 440522-001 Rev A Freedom Scientific, Inc., 11800 31 st Court North, St. Petersburg, Florida 33716-1805,

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM HSM_FS_M_HU_v_.indd 1 Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 Rendszerkövetelmények Microsoft Windows Vista / XP SP3 1,5 GHz Intel Pentium 4 osztály, vagy hasonló AMD Athlon processzor 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez-terület

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett

Részletesebben

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével vírusirtási útmutató 1. A vírus definíciós adatbázis frissítése A tálca jobb alsó sarkán található NOD32 ikon segítségével nyissa meg a Vezérlő központot.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Tegyünk nagyszerű dolgokat!

Tegyünk nagyszerű dolgokat! Tegyünk nagyszerű dolgokat! Ismerős Természetes környezet Multiplatform Nagyobb hatékonyság Letöltés Ismerős és minden elődjénél jobb Ismerős felületa Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja még

Részletesebben

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK A Polar WebSync 2.2 (vagy újabb) szoftver és a Polar FlowLink adatátviteli egység lehetővé teszi a Polar Active aktivitásmérők és a polargofit.com webes szolgáltatás

Részletesebben

A szerzőkről... xiii A csapat... xiv Az Online Training Solutions, Inc. (OTSI)... xiv

A szerzőkről... xiii A csapat... xiv Az Online Training Solutions, Inc. (OTSI)... xiv A szerzőkről... xiii A csapat... xiv Az Online Training Solutions, Inc. (OTSI)... xiv A Windows 7 bemutatása...xv A Windows 7 kiadásai... xvi Minimális rendszerkövetelmények... xix Windows 7... xix A gyakorlatok...

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

2. modul - Operációs rendszerek

2. modul - Operációs rendszerek 2. modul - Operációs rendszerek Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 2. modul (Operációs rendszerek) syllabusát, amely az elméleti és gyakorlati modulvizsga követelményrendszere.

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

Motorola Phone Tools. Első lépések

Motorola Phone Tools. Első lépések Motorola Phone Tools Első lépések Tartalom Minimális követelmények... 2 Telepítés előtt Motorola Phone Tools... 3 A Motorola Phone Tools telepítése... 4 Mobileszköz telepítése és beállítása... 5 Online

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU Nokia N76-1 Kezdő lépések 9254327, 2. kiadás HU A készülék gombjai és részei (összecsukott és kinyitott állapot) A továbbiakban: Nokia N76. 1 Jobb oldali fedélgomb 2 Középsõ gomb 3 Bal oldali fedélgomb

Részletesebben

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet

Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet Alapvető beállítások elvégzése Normál nézet A Normál nézet egy egyszerűsített oldalképet mutat. Ez a nézet a legalkalmasabb a szöveg beírására, szerkesztésére és az egyszerűbb formázásokra. Ebben a nézetben

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Figyelem! A mintafejezetek csak kiragadott részleteket tartalmaznak a teljes jegyzetből!

Figyelem! A mintafejezetek csak kiragadott részleteket tartalmaznak a teljes jegyzetből! Figyelem! A mintafejezetek csak kiragadott részleteket tartalmaznak a teljes jegyzetből! Windows 8 számítógépen, táblagépen és telefonon Táblagépek Intel processzoros gépek ARM processzoros gépek Windows

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Hardver és szoftver követelmények

Hardver és szoftver követelmények Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Telepítési útmutató Hardver és szoftver követelmények A java-s nyomtatványkitöltő program az alábbi hardverigényt támasztja a számítógéppel szemben: 400 MHz órajelű

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat

Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat Íme néhány tanács az általános feladatok használatának megkezdéséhez. Első lépések sorozat 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 és Microsoft Dynamics CRM Online 2013 ősze Először is érdemes a megfelelő munkaterületet

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv A ForteMap használatához 1 T a r talomjegyzék 1. AZ ALKALMAZÁS ELINDÍTÁSA... 3 1.1. A KEZELŐFELÜLET ISMERTETÉSE... 3 1.2. NAVIGÁLÁS A TÉRKÉPEN... 3 1.2.1. Térkép nagyítása... 4 1.2.2.

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató Archive Player Divar Series hu Kezelési útmutató Archive Player Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 4 2 Működés 5 2.1 A program indítása 5 2.2 A fő ablak bemutatása 6 2.3 Megnyitás gomb 6

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

Ablak és ablakműveletek

Ablak és ablakműveletek Ablak és ablakműveletek 1. Jelölje meg az igaz állításokat! A. A képen egy ablakot lehet látni. B. A Windows operációs rendszerben a mappák és programok ablakokban nyílnak meg. C. Egyszerre csak egy ablakot

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához

Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához QUICK START GUIDE Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához Mi a Visual Voicemail? 2 Visual Voicemail a telefonján 2 A Visual Voicemail elérése 3 Bejelentkezett állapot megtartása

Részletesebben

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ Novell Messenger 1.0 GYORSKALAUZ www.novell.com A Novell Messenger egy vállalati, keresztplatformos gyorsüzenet-kezelő program, amelynek működése a Novell edirectory TM címtáron alapul. A Messenger rendszer

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Windows XP ismeretek- Munka a képernyőn 2. Windows XP ismeretek- A Start menü elemei 3. Windows XP ismeretek- A billentyűzet 4. Windows

Részletesebben

2 PowerPoint 2016 zsebkönyv

2 PowerPoint 2016 zsebkönyv 2 PowerPoint 2016 zsebkönyv BBS-INFO Kiadó, 2016. 4 PowerPoint 2016 zsebkönyv Bártfai Barnabás, 2016. Minden jog fenntartva! A könyv vagy annak oldalainak másolása, sokszorosítása csak a szerző írásbeli

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben