ZoomText 11 USB. Telepítési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ZoomText 11 USB. Telepítési útmutató"

Átírás

1 ZoomText 11 USB Telepítési útmutató

2 Szerzői jog ZoomText Nagyító Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Minden jog fenntartva. ZoomText Nagyító/Felolvasó Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Minden jog fenntartva. ZoomText 11 USB Telepítési útmutató Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Minden jog fenntartva. A szoftver és a dokumentáció jogosulatlan másolását, sokszorosítását, értékesítését vagy bármi más módon történő terjesztését tiltják a szerzői jogi törvények és egyeznények. Ez a termék sem részben, sem egészében nem reprodukálható, nem adható tovább, nem tárolható visszakereső rendszerben és nem fordítható le semmilyen nyelvre, ha erre nem adott kifejezett írásbeli engedélyt a Freedom Scientific, Inc. (d.b.a. VFO ). Védjegyek A ZoomText és az xfont a Freedom Scientific, Inc. bejegyzett védjegye. A ZoomText Nagyító, a ZoomText Nagyító/Felolvasó és a ZoomText Voices a Freedom Scientific, Inc. védjegye. A NeoSpeech a NeoSpeech, Inc. védjegye. A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye február Freedom Scientific, Inc, d.b.a. VFO st Court North, St. Petersburg, FL USA Licencszerződés A szoftver hasznosítási jogát szerezte meg, nem a tulajdonjogot. Önnek el kell fogadnia a telepítő képernyőjén megjelenő licencszerződést, vagy haladéktalanul vissza kell küldeni a szoftverrel együtt a ZoomText USB terméket, hogy visszakaphassa a termék árát a visszaküldés költségei nélkül.

3 ZoomText USB - Telepítési útmutató Mai életünkben már mindenhol számítógépekkel találkozunk, bárhova megyünk, szükségünk lehet számítógép használatára otthon, az iskolába, a munkahelye, sőt a könyvtárakban és egyéb közösségi szolgáltatásoknál is. Annak érdekében, hogy akiknek szükséges, a ZoomText mindig használatra kész legyen, az Ai Squared bevezette a ZoomText USB változatot, azaz a ZoomText olyan USB memóriában változatát, amit a felhasználók kényelmesen magukkal vihetnek és bármikor használhatnak. A ZoomText USB használatával a ZoomText bármikor és bárhol telepíthető (rendszergazdai jogosultsággal) és használható anélkül, hogy meg kellene szerezni a szoftver külön licencét az egyes telepítésekhez, illetve minden telepítést aktiválni kellene. Ez azért történik, mert a ZoomText USB meghajtója telepítési eszközként és hardverkulcsként is szolgál. Tehát a ZoomText telepíthető aktiválás nélkül minden olyan számítógépre, amelyiken a ZoomText használatára szüksége lehet. Amikor az egyik ilyen gépen szükség van a ZoomText futtatására, csak csatlakoztatni kell a ZoomText USB meghajtót, és már indítható is a ZoomText. A ZoomText mindaddig indítható és futtatható, amíg az USB meghajtó csatlakoztatva van. A ZoomText USB létezik a ZoomText Nagyító és a ZoomText Nagyító/Felolvasó változatra is. A ZoomText Nagyító változatot zöld USB meghajtón, a ZoomText Nagyító/Felolvasó változatot pedig kék USB meghajtón szállítjuk. A jelen telepítési útmutató A ZoomText USB telepítési útmutatója a ZoomText 11 Nagyító és Nagyító/Felolvasó USB változatának sajátosságait ismerteti. A ZoomText Nagyító, illetve a ZoomText Nagyító/Felolvasó változat telepítéséről és használatáról teljes körű tájékoztatás a ZoomText 11 Felhasználói kézikönyvben található.

4 2 A ZoomText USB főbb előnyei A ZoomText USB a következő főbb előnyöket biztosítja: Használat bármely számítógépen A ZoomText USB bármelyik számítógépre csatlakoztatható, és a ZoomText használható anélkül, hogy arra a gépre külön licencet kellene vásárolnia. Hordozható és mindig kéznél van A ZoomText USB meghajtója elfér a zsebében, tehát bárhova megy, mindig magával viheti. Könnyen használható A ZoomText USB meghajtót csak be kell dugni a számítógép csatlakozójába, és ki kell választani a ZoomText telepíteni kívánt termékét. Ha a ZoomText már telepítve lett, e választás eredményeként elindul a ZoomText telepített példánya. Magától működő licenckezelés Mivel a sorozatszámot a ZoomText USB meghajtóhoz kötött, nem kell megadnia azt a licenceléshez, és az aktiválással sem kell bajlódnia. Három számítógépre is tartalmaz aktiválási lehetőséget A ZoomText USB egyfelhasználós változata három számítógépen való használatra szóló licencet tartalmaz, így a leggyakrabban használt számítógépen az USB meghajtó csatlakoztatására sincs szükség. Hordozhatók a beállítások is A ZoomText testreszabott beállításai az USB meghajtón tárolódnak, és automatikusan betöltődnek, amikor a meghajtót csatlakoztatja, és elkezdi a ZoomText használatát.

5 ZoomText USB - Telepítési útmutató 3 A ZoomText USB beállítása A ZoomText USB használatával történő telepítés olyan gördülékeny eljárás, ami csak néhány percig tart, és csak néhány lépést kell végrehajtani. Rendszerkövetelmények A ZoomText 11 működéséhez a következő hardver- és szoftvereszközökre van szükség: Windows 10, 8.1 vagy 7 az SP1 (vagy újabb) szervizcsomaggal. Processzor: 2 GHz i3 vagy hasonló kétmagos processzor. i5 vagy i7 ajánlott. 4 GB RAM. 8 GB ajánlott. Videokártya a DirectX 10 vagy újabb verziójának támogatásával Ajánlott: 256 MB dedikált videomemória 400 MB szabad hely a merevlemezen. SSD meghajtó ajánlott. 5 pontos többérintéses kijelző az érintőmód támogatásához. USB 2.0 (vagy újabb) a ZoomText USB és a ZoomText Kamera támogatásához. Megjegyzés: Ha az Ön számítógépén csak újabb, C típusú USB csatlakozóhely van, szüksége lesz olyan adapterre, amelyik az A típusú USB eszközt átalakítja a C típusú USB csatlakozáshoz.

6 4 A ZoomText hangkaraktereinek telepítése Fontos! Ez a lépés csak a ZoomText Nagyító/Felolvasó többnyelvű változatát érinti. Ha Ön nem ezt a változatot használja, folytassa az alábbi, ZoomText 11. telepítése című részben leírtak szerint. Ha a ZoomText Nagyító, vagy a ZoomText Nagyító/Felolvasó csak angol változatát vásárolta meg, és szeretne igénybe venni más nyelvi támogatást is, lépjen kapcsolatba az Ai Squared céggel vagy a ZoomText forgalmazójával, hogy megvásárolja a ZoomText Nagyító/Felolvasó többnyelvű használatát lehetővé tévő frissítést. A ZoomText Nagyító/Felolvasó mindegyik verziója tartalmazza a NeoSpeech angol nyelvű kiváló hangkaraktereinek olyan készletét, amelyiket a ZoomText telepítőprogramja automatikusan telepít. A ZoomText Nagyító/Felolvasó többnyelvű változata több, különböző nyelvű, általánosan használt ZoomText hangkaraktert is tartalmaz. Az Ön Windows operációs rendszere nyelvének megfelelő vagy a ZoomText futtatásakor használni kívánt egyéb nyelvű hangkaraktereket előzetesen kell telepíteni. Ez lehetővé teszi, hogy a ZoomText már a telepítésekor a Windows operációs rendszernek megfelelő hangkaraktert válassza ki automatikusan, és azzal induljon a telepítés után is. Amikor a ZoomText fut, bármikor választhat a ZoomText részére másik hangkaraktert. A ZoomText hangok telepítése nagyon gördülékeny, az eljárás elvégzését lehetővé teszi néhány lépésben.

7 ZoomText USB - Telepítési útmutató 5 A ZoomText hangkaraktereinek telepítése a ZoomText USB meghajtóról 1. Dugja be a ZoomText USB meghajtót egy szabad USB csatlakozóba. Megjelenik a Windows Automatikus lejátszás párbeszédpanelje. 2. Válassza a Mappa megnyitása a fájlok megtekintéséhez lehetőséget. Megjelenik a Windows Intéző és mutatja az USB meghajtón lévő fájlokat és mappákat, közülük kettő tartalmazza az install szót. 3. Válassza az Install ZoomText Voices (ZT hangkaraktereinek telepítése) lehetőséget, és nyomja le az Enter billentyűt. 4. A képernyőn megjelenő utasításokat követve hajtsa végre a telepítést. Megjegyzés: A ZoomText hangkaraktereinek telepítésekor a telepítőprogram rendszerszintű összetevőket is telepít. Ezeknek az összetevőknek a telepítéséhez rendszergazdai jogosultságra van szükség. Ha nincs ilyen jogosultsága, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával a telepítés megkezdése előtt.

8 6 A ZoomText 11 telepítése A ZoomText telepítése nagyon egyértelmű, az eljárás elvégzését lehetővé teszi néhány lépésben. A ZoomText hangkaraktereinek telepítése a ZoomText USB meghajtóról 1. Dugja be a ZoomText USB meghajtót egy szabad USB csatlakozóba. Megjelenik a Windows Automatikus lejátszás párbeszédpanelje. 2. Válassza a Mappa megnyitása a fájlok megtekintéséhez lehetőséget. Megjelenik a Windows Intéző és mutatja az USB meghajtón lévő fájlokat és mappákat, közülük kettő tartalmazza az install szót. 3. Válassza az Install ZoomText 11 lehetőséget, és nyomja le az Enter billentyűt. 4. A képernyőn megjelenő utasításokat követve hajtsa végre a telepítést. Megjegyzés: A ZoomText telepítőprogramja rendszerszintű összetevőket is telepít. Ezeknek az összetevőknek a telepítéséhez rendszergazdai jogosultságra van szükség. Ha nincs ilyen jogosultsága, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával a telepítés megkezdése előtt.

9 ZoomText USB - Telepítési útmutató 7 A ZoomText elindítása a ZoomText USB meghajtóról Miután a ZoomText telepítve lett a számítógépére, csatlakoztassa a ZoomText USB meghajtót és indítsa el a programot az alábbiak szerint. A ZoomText elindítása Választhatja az alábbiak egyikét: A Windows Start menüjében válassza a ZoomText 11 parancsot. Használja a ZoomText indító billentyűparancsát: Ctrl + Alt + Shift + Z A Windows asztalán kattintson kétszer a ZoomText 11 programikonra A ZoomText aktiválása A ZoomText USB változatának egy felhasználós licence három számítógépre engedélyez aktiválást. Ez lehetővé teszi, hogy az Ön által leggyakrabban használt három számítógépen aktiválja a ZoomText használatát, így ezeken a ZoomText elindításához az USB meghajtó csatlakoztatására sincs szükség. A teljes körű tájékoztatást a telepített ZoomText aktiválásáról lásd: A ZoomText aktiválása, ez a ZoomText felhasználói útmutatójában vagy súgórendszerében a 2. fejezet A ZoomText telepítése cím alatt található. Megjegyzés: Bár a szoftver telepíthető legfeljebb három számítógépre, a használata bármely időpontban csak egy felhasználóra korlátozódik. A több felhasználó általi egyidejű használat a jelen licencszerződés megsértését jelenti.

10 8 A ZoomText leállítása és a ZoomText USB meghajtó leválasztása Mint minden USB meghajtónál, most is fontos, hogy a ZoomText USB meghajtót ne húzza ki, amikor a rendszer a meghajtóra ír vagy onnan olvas, ilyenkor a ZoomText telepítéséhez és használatához szükséges fontos fájlok is megsérülhetnek. A kockázat elkerülése érdekében mindig lépjen ki a ZoomText programból, mielőtt kihúzná a ZoomText USB meghajtót. A ZoomText telepítésének eltávolítása Ha az adott számítógépen már a ZoomText nem szükséges, bármikor eltávolíthatja róla. A teljes körű tájékoztatást a ZoomText telepítésének eltávolításáról lásd: A ZoomText telepítésének eltávolítása, ez a ZoomText felhasználói útmutatójában vagy súgórendszerében a 2. fejezet A ZoomText telepítése cím alatt található.

11 ZoomText USB - Telepítési útmutató 9 Konfigurálási fájlok kezelése A konfigurációs fájlok használatával a ZoomText minden beállítása tárolható és újra betölthető. A konfigurációs fájlok meghatározzák a ZoomText minden funkcióját, a nagyítási fokozatot, a nagyítási ablak típusát, a kiemelési és felolvasási módokat, az alkalmazási beállításokat és a billentyűparancsokat. A ZoomText konfigurálási adatairól készíthető mentés és biztonsági mentés a ZooomText USB meghajtójára, és lehet onnan az adatokat betölteni és visszaállítani. Konfigurálási fájlok mentése és betöltése Ha a ZoomText indítása a ZoomText USB meghajtó használatával történik, a ZoomText konfigurálási beállítása (alapértelmezés szerint) az USB meghajtóról töltődik be, és a mentés is oda történik. Ez a kényelmi szolgáltatás garantálja, hogy a ZoomText beállításait mindig magával vihesse amikor áttér egy másik számítógép használatára. Beállítások mentése konfigurációs fájlba 1. Állítsa be a ZoomText funkcióit a kívánsága szerint. 2. Válassza a ZoomText menü Konfigurációk > Egyéni konfigurálás mentése parancsát. Megjelenik a Konfiguráció mentése párbeszédpanel, amelyik felsorolja a létező konfigurációs fájlokat. 3. Írja be az új konfiguráció nevét a Fájl neve: mezőbe. 4. Kattintson az OK gombra. Beállítások betöltése konfigurációs fájlból 1. Válassza a ZoomText menü Konfigurációk > Egyéni konfigurálás megnyitása parancsát. Megjelenik a Konfiguráció megnyitása párbeszédpanel, amelyik felsorolja a létező konfigurációs fájlokat. 2. Jelölje ki a kívánt konfigurációs fájlt. 3. Kattintson a Megnyitás gombra.

12 10 Konfigurálási fájlok biztonsági mentése és visszaállítása Ha a ZoomText indítása a ZoomText USB meghajtó használatával történik, a ZoomText alapértelmezett konfigurálási fájlja az USB meghajtóról töltődik be, és a módosítása után a mentése is oda történik. Az Ön kényelme érdekében erről a konfigurálási fájlról készíthet egy olyan biztonsági másolatot a helyi számítógépre az aktív felhasználói mappába, amelyiket később, ha az eredeti sérült vagy törlődött, onnan helyre állíthat. Megjegyzés: A ZoomText aktiválási fájljáról a biztonsági mentés és a helyreállítás is ezzel az eljárással történik. A ZoomText konfigurálási fájljainak biztonsági mentése 1. Nyissa meg a Windows Intézőt, és lépjen a ZoomText USB meghajtóra. 2. Nyissa meg a Backup and Restore (biztonsági mentés és helyreállítás) mappát. 3. Válassza a BackupConfig.bat fájlt, és nyomja meg az Enter billentyűt. A ZoomText konfigurálási fájljának biztonsági mentése elkezdődik. 4. Járjon el a képernyőn megjelenő útmutatás szerint. A ZoomText konfiguráéási fájljainak helyreállítása 1. Nyissa meg a Windows Intézőt, és lépjen a ZoomText USB meghajtóra. 2. Nyissa meg a Backup and Restore (biztonsági mentés és helyreállítás) mappát. 3. Válassza a RestoreConfig.bat fájlt, és nyomja meg az Enter billentyűt. A ZoomText USB helyreállítása elkezdődik. 4. Járjon el a képernyőn megjelenő útmutatás szerint.

13 ZoomText USB - Telepítési útmutató 11 Gyakori kérdések Rendelkezik-e a ZoomText USB változat mindazokkal a szolgáltatásokkal, amit a ZoomText telepítőlemezes (az asztali") változat tartalmaz? Igen. A ZoomText USB ugyanazokat a szolgáltatásokat és képességeket tartalmazza (a beszédszintetizátorokat is beleértve), mint a ZoomText szabványos változata, csupán kiegészül az aktiválás hordozhatóságának kényelmi többletével. Szükség van-e a ZoomText telepítésére a ZoomText USB használatához? Igen. Bizonyos szoftverösszetevőknek a számítógépen kell lenni a professzionális nagyító és képernyőolvasó szoftverek mindegyikénél, tehát a ZoomText USB használata előtt szükség van a telepítési eljárásra. Megjegyzés: A ZoomText telepítésének végrehajtásához rendszergazdai jogosultság szükséges. Mi történik, ha a ZoomText régebbi vagy újabb verziója van a számítógépre telepítve, például a 10.1 vagy a (leendő) 12? A ZoomText 11 kialakítása olyan, hogy a ZoomText régebbi vagy újabb verziói mellé is telepíthető. Ezért a ZoomText 11 verzió szabályszerűen települ és működik, még akkor is, ha található a számítógépen régebbi vagy újabb ZoomText termék. Hol található meg a ZoomText USB termék sorozatszáma? A ZoomText telepítése után a termék verziószáma megjelenik a Programadatok párbeszédpanelen. A ZoomText menüben válassza A ZoomText névjegye parancsot. A sorozatszám megtalálható a ZoomText USB meghajtó gyökérkönyvtárában lévő SerialNumber.txt fájlban is.

14 12 Szükség van mindig a ZoomText USB meghajtó bedugására a ZoomText használatához? Az attól függ. Ha a ZoomText USB egyfelhasználós verziójával rendelkezik, legfeljebb három számítógépen aktiválhatja a ZoomText használatát, így a leggyakrabban használt számítógépeken az USB meghajtó csatlakoztatására sincs szükség. Megjegyzés: Bár a szoftver telepíthető legfeljebb három számítógépre, a használata bármely időpontban csak egy felhasználóra korlátozódik. A több felhasználó általi egyidejű használat a jelen licencszerződés megsértését jelenti. Hány aktiválást nyújt a ZoomText USB? A ZoomText USB meghajtón lévő hordozható aktiváláson kívül a ZoomText USB egyfelhasználós változata három aktiválási lehetőséget tartalmaz. A ZoomText USB többfelhasználós változatához nem jár számítógépes aktiválási lehetőség. Készíthetek-e használható másolatot a ZoomText USB meghajtóról másik USB meghajtóra? Nem. Bár a ZoomText USB meghajtó tartalmát átmásolhatja másik USB meghajtóra, azon nem lesz használható licenc. Mit tehetek, ha a ZoomText USB meghajtó elveszett vagy tönkrement? Vegye fel a kapcsolatot az Ai Squared vagy a ZoomText forgalmazását végző szervezet ügyfélszolgálatával, hogy megvásárolja a pótlást, illetve ha megkötötte a ZoomText USB ilyen biztosítását, kérje a pótlást. Megjegyzés: A ZoomText USB biztosítási csomagjára csak a ZoomText USB megvásárlásával egyidejűleg köthet szerződést.

15 ZoomText USB - Telepítési útmutató 13 Működtethető-e a ZoomText USB rendszergazdai jogosultság nélkül? A rendszergazdai jogosultságra csak a ZoomText számítógépre való telepítésekor van szükség. Ha a ZoomText már telepítve lett, a ZoomText működtetéséhez nincs szükség a rendszergazdai jogosultságra.

16 Telefon: (802) (800) Fax: +1 (802) Levél:cím PO Box 669 Manchester Center, VT USA

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez

Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez Kiegészítés a ZoomText 10.1 felhasználói kézikönyvéhez A ZoomText 10 felhasználói kézikönyvének jelen kiegészítése azokat az új szolgáltatásokat és változásokat ismerteti, amelyek a ZoomText 10.1 jellemzői.

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1. Gyorskalauz. Köszönti az SUSE Linux Enterprise Server! Minimális rendszerkövetelmények

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1. Gyorskalauz. Köszönti az SUSE Linux Enterprise Server! Minimális rendszerkövetelmények Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Server új, 11 SP1 verziójának telepítéséhez a következő

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Server 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta.

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. MAGYAR Conceptronic CTVDIGU2 Gyorstelepítési útmutató Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. A hardver telepítése céljából csatolt útmutató lépésről lépésre elmagyarázza, miként

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.81 FOR NOKIA 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Issue 2 Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A

Részletesebben

Telepítési Kézikönyv

Telepítési Kézikönyv Intelligens Dokumentum Kezelő Rendszer Telepítési Kézikönyv 1/15. oldal Dokumentum áttekintés Dokumentum címe: doknet telepítési kézikönyv Dokumentum besorolása: szoftver telepítési leírás Projektszám:

Részletesebben

Telepítési és aktiválási útmutató

Telepítési és aktiválási útmutató Telepítési és aktiválási útmutató Köszönjük, hogy a memoq 4.5 rendszert választotta, amely immár a szabadúszó fordítók, a fordítóirodák és a vállalatok első számú fordítási környezete. Az alábbiakban arról

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Windows Vista Telepítési útmutató

Windows Vista Telepítési útmutató Windows Vista Telepítési útmutató A számítógép használata előtt be kell állítania a hardvert és telepíteni kell az illesztőprogramot. A megfelelő beállítás és telepítés érdekében olvassa el a Gyorstelepítési

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Telepítési leírás verzió: 1.33 2017.10.05. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. KEAASZ TELEPÍTÉSE... 3 3. A KEAASZ ALKALMAZÁS ELTÁVOLÍTÁSA...

Részletesebben

Használati útmutató. CamBoard 1.0

Használati útmutató. CamBoard 1.0 Használati útmutató CamBoard 1.0 Az interaktív készlet tartalma: 1. LifeCam webkamera 2. Háromlábú állvány a kamera biztonságos elhelye zésé hez 3. Infratoll 4. Telepítő CD, mely tartalmazza az interaktív

Részletesebben

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ Novell Messenger 1.0 GYORSKALAUZ www.novell.com A Novell Messenger egy vállalati, keresztplatformos gyorsüzenet-kezelő program, amelynek működése a Novell edirectory TM címtáron alapul. A Messenger rendszer

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Rendszerkezelési útmutató

Rendszerkezelési útmutató Rendszerkezelési útmutató Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Képviselet az Európai Unióban: Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Motorola Phone Tools. Első lépések

Motorola Phone Tools. Első lépések Motorola Phone Tools Első lépések Tartalom Minimális követelmények... 2 Telepítés előtt Motorola Phone Tools... 3 A Motorola Phone Tools telepítése... 4 Mobileszköz telepítése és beállítása... 5 Online

Részletesebben

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Operációs rendszer A Nintex Workflow 2007 szoftvert Microsoft Windows Server 2003 vagy 2008 alá kell telepíteni. Böngésző kliens Microsoft Internet Explorer 6.x, de a Microsoft Internet

Részletesebben

ZoomText 9.1. Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz. Ai Squared

ZoomText 9.1. Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz. Ai Squared ZoomText 9.1 Kiegészítés a Felhasználói kézikönyvhöz Ai Squared Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2008., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A ZoomText Nagyító/Felolvasó

Részletesebben

National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet

National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet 1 NI LabVIEW gyakorlati szeminárium Szoftver telepítési segédlet Tartalom 1. opció: Letöltés és telepítés az ni.com

Részletesebben

Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez

Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez Kiegészítés a ZoomText felhasználói kézikönyvéhez Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2014., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva. A ZoomText Nagyító/Felolvasó változat

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET. Windows áttelepítő használatához

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET. Windows áttelepítő használatához INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET Windows áttelepítő használatához INFORMATIKA TANTÁRGY 2014. január 31.......

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

ZoomText 10.1 for Windows. Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez

ZoomText 10.1 for Windows. Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez ZoomText 10.1 for Windows 8 Kiegészítés a ZoomText for Windows 8 felhasználói kézikönyvéhez Szerzői jog A ZoomText Nagyító változat Copyright 2013., Algorithmic Implementations, Inc. Minden jog fenntartva.

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Üdvözöljük felhasználóik között! Köszönjük, hogy

Részletesebben

Hardver és szoftver követelmények

Hardver és szoftver követelmények Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Telepítési útmutató Hardver és szoftver követelmények A java-s nyomtatványkitöltő program az alábbi hardverigényt támasztja a számítógéppel szemben: 400 MHz órajelű

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE

STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE Megjegyzések STATISTICA VERSION 13 CONCURRENT NETWORK TELEPÍTÉSE 1. A konkurrens hálózati verzió telepítése két részből áll: a) szerver telepítés, és b) munkaállomás telepítés minden kliensen. Ezzel szemben,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Távolléti díj kezelése a Novitax programban

Távolléti díj kezelése a Novitax programban Mire jó a FirebirdSettings.exe Ezzel a programmal a Firebird adatbázis-kezelővel és az adatbázisokkal kapcsolatos beállításokat lehet elvégezni. Mit kell tenni a használata előtt A FirebirdSettings.exe

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Üdvözöljük felhasználóik között! Köszönjük, hogy

Részletesebben

USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató

USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató USB2.0 HD AV digitalizáló Használati útmutató 1. Bevezetés Ezzel a komponens videó bemenettel rendelkező USB-s videó digitalizálóval könnyen lehetséges tetszőleges AV készülékekről (pl. DV, V8, Hi8, VHS,

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben

Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1 Licenc eljárás és a licenc problémák megoldása az ARCHline.XP-ben 1. Bevezetés... 2 2. Licenc információk... 2 2.1. Program sorozatszám... 3 2.2. Aktiválási kód... 3 3. A licenc információk bevitele...

Részletesebben

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra TELEPÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK: Ez a dokumentum a WorldShip alkalmazás WorldShip DVD-ről való frissítését ismerteti. A WorldShip alkalmazást az internetről is telepítheti. Keresse fel a következő weblapot, majd

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ Ez az útmutató megmutatja Önnek, hogyan frissítheti térképét a következő Peugeot weboldalról: http://www.peugeot.hu/terkep-frissites.html 1) PENDRIVE

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM HSM_FS_M_HU_v_.indd 1 Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 Rendszerkövetelmények Microsoft Windows Vista / XP SP3 1,5 GHz Intel Pentium 4 osztály, vagy hasonló AMD Athlon processzor 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez-terület

Részletesebben

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A

Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Digitális TV USB 2.0 dongle, VG0002A Használati útmutató Tartalomjegyzék 1.0 Biztonsági előírások 2.0 Bevezetés 3.0 Felállítás 4.0 Total Media szoftver 5.0 CE Nyilatkozat 1.0 Biztonsági előírások Állítsa

Részletesebben

MAGic nagyfeliratos billentyűzet

MAGic nagyfeliratos billentyűzet MAGic nagyfeliratos billentyűzet Használatbavételi útmutató Freedom Scientific, Inc. 2011. február 440522-001 Rev A Freedom Scientific, Inc., 11800 31 st Court North, St. Petersburg, Florida 33716-1805,

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Backup Premium Rövid útmutató

Backup Premium Rövid útmutató A programról A Memeo Backup Premium egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. Az értékes, érzékeny dokumentumokról automatikus biztonsági másolatot

Részletesebben

EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház

EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház 2 MAGYAR EM7042/EM7043/EM7046 - Merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A javítást csak az Eminent képzett szakembere végezheti! Tartalomjegyzék 1.0 Jótállási

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ

WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ WINDOWS TELEPÍTÉSI ÉS AKTIVÁLÁSI ÚTMUTATÓ A FOTOBETYAR.HU - PHOTOSHOP PLUGINJEIHEZ Köszöntünk! Jó döntést hoztál, hogy az általunk fejlesztett plugineket választottad, nézzük is meg gyorsan, hogyan tudod

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése

CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése CGS Civil 3D Extensions 2012 telepítése Indítsuk el a telepítést a setup_2012_hun_xx 1 bit_vyy 2.exe fájlra való kattintással. A megjelenő telepítő varázsló lapon olvassuk el az információkat, majd kattintsunk

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N76 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek

Részletesebben

Sharpdesk Információs útmutató

Sharpdesk Információs útmutató Sharpdesk Információs útmutató Tartsa meg ezt a kézikönyvet, mivel nagyon fontos információkat tartalmaz. Sharpdesk sorozatszámok Ez a termék csak a licencekkel megegyező számú számítógépre telepíthető.

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND

Az Ön kézikönyve SAMSUNG CLP-770ND Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben