Április 1-jével új feladatok kerültek a kormányhivatalokhoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Április 1-jével új feladatok kerültek a kormányhivatalokhoz"

Átírás

1 Április 1-jével új feladatok kerültek a kormányhivatalokhoz április 1-jével átalakult a fővárosi és megyei kormányhivatalok eddigi szervezeti struktúrája, valamint a évi VI. törvény új, eddig más szervek által ellátott feladatokat delegált a kormányhivatalokhoz. A Magyar Államkincstár családtámogatási és szociális ellátási, valamint a lakáscélú állami támogatással összefüggő feladataiban ezentúl a kormányhivatalok járnak el. Az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási támogatás, a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódóan a nagycsaládosok földgáz árkedvezménye, továbbá a fogyatékossági támogatás iránti kérelmeket a kormányablakoknál, járási hivataloknál, valamint a települési ügysegédeknél is benyújthatják az ügyfelek. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár területi hivatalaitól a baleseti megtérítéssel és a keresőképesség vizsgálatával összefüggő feladatok ugyancsak a kormányhivatalokhoz kerültek. Az állampolgároknak kedvező változás, hogy ügyeiket lakóhelyükhöz közel, akár kistelepüléseken, ügysegédek útján is intézhetik. Elsődleges cél a hatékony és gyors ügyintézés, az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése és a bürokrácia csökkentése. A szervezeti átalakulás az ellátások szempontjából nem jelent változást, a juttatások határidőben, változatlan összeggel megérkeznek az állampolgárokhoz.

2 Igazságosabb és átláthatóbb támogatási rendszer A kormány átalakította a rászorulók támogatási rendszerét is. Az új rendszer igazságosabb és átláthatóbb lesz, emellett véget vet a segélyekkel való visszaéléseknek. Az új támogatási rendszer alapelve, hogy az állam továbbra is támogatja azokat, akik nem képesek munkavégzésre, vagy nem kapnak munkát (még a közfoglalkoztatás keretében sem). A jövőben viszont csak azok kapnak támogatást, akik valóban rászorulnak. Ez összhangban van az Alaptörvény rendelkezéseivel is. Az állam által biztosított támogatási formákon túl a magyar emberek szociális támogatással való ellátása a jövőben az önkormányzatok feladata lesz. Amennyiben az önkormányzatok döntenek a támogatásokról, minden rászoruló kap majd juttatást, azok viszont nem, akik korábban visszaéltek a szabályokkal. A helyi közösségek rendelkeznek ugyanis leginkább azzal a tudással, amely alapján eldönthetik: ki jogosult támogatásra, és ki nem. Az új támogatási rendszerben senki sem maradhat ellátás nélkül, ugyanis a megfelelő adóerő-képességgel nem rendelkező önkormányzatok központi költségvetési forráshoz jutnak ben összességében több forrás áll majd rendelkezésre szociális támogatásokra. Energiahatékonysági fejlesztésekről egyeztetett a kormánymegbízott A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkárával egyeztetett a kormánymegbízott. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és dr. Nemcsok Dénes Sándor helyettes államtitkár a megbeszélésen többek között a Somogy Megyei Kormányhivatal épületeihez kapcsolódó

3 energiahatékonyságot növelő beruházásokról, és az erre vonatkozó idei Európai Uniós pályázati lehetőségekről is tárgyalt, valamint egyeztetésre került sor a 2020-ig rendelkezésre álló energiahatékonyság növelő beruházások forrásainak tervezéséhez kapcsolódó előkészítési munkák pályázati finanszírozásáról. A közszolgálati televízió is bemutatta a Somogy Megyei Kormányhivatal hangostérképét A Somogy Megyei Kormányhivatal úgynevezett hangostérképet fejlesztett ki a vak és gyengénlátó ügyfelek akadálymentes tájékozódása érdekében. Az országosan is egyedülálló mobiltelefonos applikációt jó példaként a közszolgálati televízió esélyegyenlőségi magazinja is bemutatta október 15-én a Fehér bot napján indult el a projekt, amely ma már minden rászoruló számára elérhető. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a február végén tartott bemutatón elmondta: az akadálymentesítés célja az volt, hogy minden somogyi polgár egyenlő eséllyel tudja igénybe venni a közszolgáltatásokat, s az alkalmazás segítségével a látássérültek részére egy olyan hangostérkép készüljön, amely elősegíti a tájékozódást a törzshivatalt, annak főosztályait valamint az új kormányablakot is magába foglaló központi épületben. Az M1 Esély című magazinjában a kormánymegbízott hangsúlyozta, a forradalmian új applikáció a vak és gyengénlátó polgároknak is lehetőséget ad arra, hogy önállóan, az épületen belül pontrólpontra mindenféle segítség nélkül eljussanak. A Somogy Megyei Kormányhivatal által kifejlesztett hangostérképről készült anyag az alábbi linken tekinthető meg:

4 A Somogy Megyei Kormányhivatal is támogatja a sportcsarnok építését Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett a Nemzeti Kézilabda Akadémiai épülő új sportcsarnokának ünnepélyes alapkőletételén Balatonbogláron. A kiemelt állami támogatásból megvalósuló beruházás - melynek keretében került sor az új sportcsarnok alapkőletételére - megteremti a legkorszerűbb körülményeket a fiatalok fejlődéséhez. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár és Mocsai Lajos a Nemzeti Kézilabda Akadémia tudományos és szakmai igazgatója. Az Urányi János Sportközpont mellett új, nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportcsarnok épül, amely az akadémia hallgatóinak és az ott edzőtáborozó külföldi versenyzőknek biztosít majd lehetőséget a sportolásra és szolgálja a magyar fiatalok és a sportág jövőjét. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntő beszédében elmondta, a Somogy Megyei Kormányhivatal a sport elkötelezett támogatójaként - a kiemelt állami beruházásra való tekintettel - ezúttal is segítette a jó célok megvalósulását.

5 A kaposszerdahelyi polgármesterrel találkozott a kormánymegbízott Kaposszerdahelyen folytatódott a Somogy megyei kormánymegbízott megyejárása. A megbeszélés célja a helyi önkormányzatokkal való hatékonyabb együttműködés. A találkozón a kormánymegbízott a településvezetővel egyeztette a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokkal kapcsolatos, az ellátórendszer átalakításához kapcsolódó változásokat. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a megbeszéléseken Prépost László Kaposszerdahely polgármesterével áttekintette a településüket érintő problémákat, illetve a településfejlesztés egyéb kérdéseit is. Közös célunk a sikeres érettségi A Somogy Megyei Kormányhivatal kiemelt célja az állampolgárok védelme, ezért a Kormányhivatal oktatási és hatósági osztálya mindent megtesz a 2015-ös érettségi sikeres lebonyolítása érdekében, emelte ki Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a megyei vizsgaelnökök felkészítésén. A Somogy Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztályának Oktatási és Hatósági Osztálya félnapos érettségi vizsgaelnöki felkészítést szervezett. A vizsgaelnököket Dr. Neszményi Zsolt is köszöntötte. A kormánymegbízott kiemelte: a Somogy Megyei Kormányhivatal elsődleges célja a polgárok érdekeinek képviselete, ezért a Kormányhivatal oktatási és hatósági osztálya mindent megtesz a vizsgáztatás sikeréért. Dr. Neszményi Zsolt hozzátette, érettségi elnöknek lenni nemcsak szakmai elismerés, hanem egyben nagy felelősség is, így arra kérte őket, a vizsgázókat értékeljék következetesen, elfogulatlanul, szeretettel.

6 A védőnőket köszöntötte a Kormányhivatal Idén ünnepli fennállása 100. évfordulóját a Magyar Védőnői Szolgálat. A centenárium alkalmából tartott ünnepi rendezvénysorozat keretében rendezett konferenciát a Somogy Megyei Kormányhivatal, melyen Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is köszöntötte a mintegy 170 Somogy megyei védőnőt. A védőnői szolgálat példaértékű szerepet vállal és játszik az édesanyák mindennapi életében a gyermekvárástól egészen a kisgyermekes korig, hazánkban immáron 100 éve, hangsúlyozta beszédében a kormánymegbízott. Dr. Neszményi Zsolt hozzátette, örvendetes tény, hogy a megyében 2013-ban kedvező fordulatot vett a gyermekszületések száma, 2013-ról 2014-re jelentősen, mintegy 245 fővel emelkedett ben így összesen 2671 újszülött jött a világra Somogy megyében. Szita Károly polgármester és Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője is köszöntötte a konferencia résztvevőit. Bábiné Szottfried Gabriella a centenáriumi programsorozat koordinátora itt jelentette be, hogy a Magyar Védőnői Szolgálatot a napokban nemzeti értékként hungarikummá minősítették. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Schanda Tamás ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár. A politikus szerint hazánkban, az immár 100 éve kiválóan működő védőnői szolgálaton keresztül valósul meg leghatékonyabban a gyermekek és az édesanyák védelme. A rendezvény keretében két, csaknem 40 éve szolgálatot ellátó szakembert - kiváló munkájuk és elhivatott tevékenységük elismeréséül - emlékplakett adományozásával ismert el Dr.

7 Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott, hat megyei védőnő pedig elismerő oklevélben részesült, melyet Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője adott át.

8 SMKH Népegészségügyi Főosztály A Somogy Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet Egészséges munkahely címmel. A pályázat célja az értékteremtés és az olyan jó példák bemutatása, melyek hozzájárulnak a munkavállalók egészségének megőrzéséhez, egészségesebb életvitelük kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a cég eredményességét. Lehetőséget kínálunk a munkáltatóknak megmutatni, milyen aktivitásokat, rendezvényeket valósítanak meg dolgozóik jó közérzetének elérése és fenntartása érdekében. Pályázók köre: - Kisvállalatok 0-49 fő foglalkoztatottal - Középvállalatok fő foglalkoztatottal - Nagyvállalatok 250 fő feletti foglalkoztatottal - Költségvetési szervek A pályázatok benyújtásának módja: A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a mellékelt linkről letölthető adatlapon: %20Eg%C3%A9szs%C3%A9ges%20Munkahely% pdf cím: A pályázatra jelentkezés határideje: május 31. A pályázati anyag elkészítésének határideje: október 31. A pályázat tartalmi elemei: - Pályázati adatlap - Pályázat témájához kapcsolódó rendezvények, aktivitások, tréningek, előadások, programok, intézkedések bemutatása (Eddigi eredmények, kitűzött célok, tervek, stratégia) - Fotók, dokumentációk, rövid szöveges értékelés az elért célokról, eredményekről Az egészséges munkavállaló érték! További információ: dr. Pálca-Juhász Márta, 82/ /463 mellék Kiss-Kincses Éva, 82/ /409 mellék

9 Helyi Egészségterv készítését szorgalmazza minden településen a Kormányhivatal Somogy megye lakosságának egészségi állapota drámai. Halálozási viszonyaink országos összehasonlításban is rendkívül kedvezőtlenek, és tragikusan alakulnak az idült, nem fertőző megbetegedések, az egészséget károsító kockázati tényezők mutatói is. Ez mind a megye jövőjét, munkaképességét, életminőségét fenyegető folyamat, melyen csak akkor tudunk változtatni, ha a települések lakói, a különböző civil és nem civil szervezetek, intézmények közösen cselekszenek az egyének és a közösség életminőségének javításáért. Az önkormányzatok kiemelt szereppel bírnak a népegészségügyi tennivalók tervezésében, kivitelezésében, és az egészségre figyelemmel hozott döntések kialakításában, ezért a Megyei Egészség Fórum törekvéseinek egyik fontos pontja, hogy lehetőleg minden önkormányzat rendelkezzen helyi egészségtervvel, mely a legalkalmasabb eszköz arra, hogy a rendelkezésükre álló eszközöket és forrásokat az egészség érdekében a leghatékonyabban mozgósítsák. E célkitűzéssel a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetősége teljes mértékben egyetért, a Megyei Egészség Fórum kezdeményezését szakmapolitikai szempontból támogatja. A Kormányhivatal a Népegészségügyi Főosztály által készített Somogy megye lakosságának népegészségügyi helyzetelemzése című tanulmány önkormányzatok számára való megküldésével kíván segítséget nyújtani azok számára, akik észlevén a megye lakosságának igen aggasztó egészségi állapotát, helyi Egészségterv készítésével és annak végrehajtásával, cselekvő módon járulhassanak hozzá a településén és egyben a megyében élők egészségének javításához, a közösségfejlesztés társadalmilag támogatott koncepciójának megvalósításához.. Az Egészségterv elkészítéséhez információk találhatók a weboldalon, valamint felmerült kérdések feltehetők az elérhetőségen, illetve személyesen a KH Népegészségügyi Főosztályán a 82/ telefonszámon.

10 Védőoltási hét A védőoltási hét (2015. április ) a WHO által meghirdetett esemény, melynek célja, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a védőoltások jelentőségére. Tény, hogy az elmúlt 30 évben bevezetett immunizációs programok hatására a védőoltással megelőzhető fertőző betegségek okozta megbetegedések és halálozások száma jelentősen csökkent. A WHO Európai Régiója 2002 óta mentes a járványos gyermekbénulástól és az elmúlt 10 évben 90%-kal csökkent a kanyaró megbetegedések száma. Ugyanakkor a védőoltások következtében sok fertőző betegség ritkává, szinte ismeretlenné vált, amely alapján az a vélemény alakulhat ki a szülőkben és az egészségügyi dolgozókban, hogy a továbbiakban nincs szükség a védőoltások végzésére. E miatt fontos, hogy minden évben egy hétig figyelemfelhívó kampányokkal segítsük, hogy a lakosság érezze a védőoltások értük vannak és tudatosuljon, hogy minden gyermeknek joga van a betegségmentes élethez! A Somogy Megyei Egészségfórum ezért a védőoltási héten a facebook oldalán (Népegészségügy Somogyi Egészségfórum) kampányt indít, ahol naponta fontos, érdekes információkat közöl. SMKH Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Vizsgálati kapacitásnövelés a megváltozott munkaképességű személy komplex minősítésénél A Somogy Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya a komplex rehabilitáció szakmai hátterének megerősítése című TÁMOP / számú projekt háttértámogatásával a hét munkanapjai mellett szombaton is végez komplex minősítést. Szombati napra azon ügyfelek kerülnek behívásra, akik kérték komplex minősítésüket és felülvizsgálatuk a szakvéleményben, szakhatósági állásfoglalásban megjelölt időpontban még nem történt meg. A komplex minősítést végző szakértői bizottság 4 tagból áll, az orvos-, foglalkozási rehabilitációs és szociális szakértőkből álló bizottság a megmaradt egészségi állapot, a meglévő és fejleszthető képességek, továbbá a szociális és a foglalkoztathatósági körülmények figyelembevételével alakítja ki véleményét. A vizsgálatok nem érkezési sorrendben történnek, a meghatározott időpontra történő behívás ellenére a vizsgálati idő meghosszabbodhat, ezért javasoljuk, hogy az érintettek a rendszeresen szedett gyógyszereiket vegyék be, szükség esetén a gyógyszereiket hozzák magukkal (ügyfeleink idézéssel együtt írásban is tájékoztatást kapnak). Kérjük együttműködésüket, megértésüket.

Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012

Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012 Kiváltás. A fogyatékos személyek ellátásának jövője Budapest, 2012-1- -2- Kiváltás A fogyatékos személyek ellátásának jövője Összeállította: Nemzeti Erőforrás Minisztérium Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

A Kormány. 1257/2011. (VII.21.) Korm. h a t á r o z a t a

A Kormány. 1257/2011. (VII.21.) Korm. h a t á r o z a t a A Kormány 1257/2011. (VII.21.) Korm. h a t á r o z a t a a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról és a végrehajtásával kapcsolatos

Részletesebben

JELENTÉS. az AJB-2618/2012. számú ügyben. Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória. 2012. június

JELENTÉS. az AJB-2618/2012. számú ügyben. Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória. 2012. június NAIH nyilvántartási szám: 40689 JELENTÉS az AJB-2618/2012. számú ügyben Előadó: dr. Kozicz Ágnes, dr. Ottrok Viktória 2012. június Jelentés az AJB 2618/2012. számú ügyben Az eljárás megindítása Az idei

Részletesebben

Kivonat Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2015. január 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2015. január 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2015. január 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2015.(I.29.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szociális Jelentés Magyarország 2014

Szociális Jelentés Magyarország 2014 Szociális Jelentés Magyarország 2014 1. Bevezető... 5 2. A szegénység és társadalmi kirekesztés megszüntetését célzó meghatározó intézkedések... 6 3. A társadalmi felzárkózás területén a közelmúltban végrehajtott

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó 3

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó 3 TARTALOMJEGYZÉK Előszó 3 A fogyatékos személyek jogai, az esélyegyenlőség célterületei 4 A fogyatékos személyt megillető jogok 4 Az esélyegyenlősítés célterületei 5 A rehabilitáció 7 A tartós betegségre,

Részletesebben

Edde Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programja

Edde Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programja Edde Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programja Tartalomjegyzék: Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata ( 2015) Helyi Esélyegyenlőségi Program ( 2013-2018) Edde Község Önkormányzata

Részletesebben

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról. Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról. Szociális és Munkaügyi Minisztérium Szociális és Munkaügyi Minisztérium Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium A Minisztérium postacíme: 1373 Budapest, Postafiók 609. A Minisztérium központi telefonszáma:

Részletesebben

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály Tájékoztató

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály Tájékoztató Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály Tájékoztató fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról 2012 1 Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Részletesebben

ALTERNATÍV MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁS EGYSÉGES SZOLGÁLTATÁS-MÓDSZERTAN

ALTERNATÍV MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁS EGYSÉGES SZOLGÁLTATÁS-MÓDSZERTAN ALTERNATÍV MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÁS EGYSÉGES SZOLGÁLTATÁS-MÓDSZERTAN Szerzők: Deák Éva Füzessy Józsefné Daróczy- Hajas Klaudia Hajas György Jásper Éva Kóródi Edit Pántya Erika Török Réka Valiczkó Éva

Részletesebben

heves megyei pénzvilág Fogyasztóbarát mobilapplikáció Hamarabb indul a dinnyeszezon Japán üzletemberek a megyében Kormányablak Lőrinciben

heves megyei pénzvilág Fogyasztóbarát mobilapplikáció Hamarabb indul a dinnyeszezon Japán üzletemberek a megyében Kormányablak Lőrinciben heves megyei pénzvilág a MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYa 2014. július 5. évfolyam 7. szám Fogyasztóbarát mobilapplikáció Hamarabb indul a dinnyeszezon Japán üzletemberek a megyében Kormányablak

Részletesebben

1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz. Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020

1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz. Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 1. melléklet az 1068/2012. (III.20.) Korm. határozathoz Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 Tartalomjegyzék I. HELYZETELEMZÉS 1. Az önkéntesség meghatározása 2. Az önkéntesség hazai történetének áttekintése

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató

Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról 2014 1 Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Nógrádmegyer Község Önkormányzata. 2013. július 18.

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Nógrádmegyer Község Önkormányzata. 2013. július 18. Helyi Esélyegyenlőségi Program Nógrádmegyer Község Önkormányzata 213. július 18. 1 Tartalom Bevezetés...3 A település bemutatása...3 Értékeink, küldetésünk...6 Célok...7 A Helyi Esélyegyenlőségi Program

Részletesebben

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet Visszaemlékezés Több mint 30 év eredményesen! Apró kavicsként görögnek emlékeim. Mintha ma lett volna. Arcok, fények, felvillanások, töredékek a közeli és távoli múltból. Már sokan nem élnek, csak emlékeink

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben

A megváltozott munkaképességű személyek támogatási rendszere társadalmi-gazdasági hatékonyságának vizsgálata

A megváltozott munkaképességű személyek támogatási rendszere társadalmi-gazdasági hatékonyságának vizsgálata A megváltozott munkaképességű személyek támogatási rendszere társadalmi-gazdasági hatékonyságának vizsgálata Tanulmány 2009. október Állami Számvevőszék Kutató Intézete A megváltozott munkaképességű személyek

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA

KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA KESZTHELY VÁROS ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA 2 I. BEVEZETŐ A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése Magyarország számára is alapvető jelentőségű. A demográfiai változások, a foglalkoztatás növelése, a

Részletesebben

Jelentés a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság 2011. évi feladatainak végrehajtásáról

Jelentés a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság 2011. évi feladatainak végrehajtásáról Jelentés a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság 2011. évi feladatainak végrehajtásáról Budapest, 2012. március 29. SZERKESZTETTE: Drosztmérné Kánnai Magdolna magdolna.kannai@kim.gov.hu

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA 2010 2015.

SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA 2010 2015. SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA 2010 2015. Megyei Jogú Város Önkormányzatának Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT ÖNKÉNTESEK TEVÉKENYSÉGÉNEK FELMÉRÉSE VÉGEGYHÁZÁN Januári számunkban kezdtük el a fenti címen megjelent kutatómunka tapasztalatainak ismertetését, amelyet most az

Részletesebben

Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP Kétmilliós segítség a kárpátaljai Eszenynek XXVII. évfolyam 15. szám 2015. április 23. Állás: jogász A Nagykanizsai Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ pályázatot hirdet

Részletesebben

Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020

Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014-2020 Tartalom 1 Köszöntő... 4 2 Bevezetés... 6 3 Tervezési és végrehajtási alapelvek... 8 3.1 A tématerület pontos definiálása a tervezés során...

Részletesebben

Elektronikus kézikönyv Karrier Irodák és hallgatók számára

Elektronikus kézikönyv Karrier Irodák és hallgatók számára i Elektronikus kézikönyv Karrier Irodák és hallgatók számára Készült a KKT - Készség, Kompetencia, Tudás A Budapesti Gazdasági Főiskola komplex szolgáltatásfejlesztése a munkaerőpiac kompetenciafejlesztési

Részletesebben

Hatvan Város Önkormányzata

Hatvan Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Program Hatvan Város Önkormányzata 2013. 1 Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)...3 Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 5 Célok... 5 A Helyi

Részletesebben

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság Központi Ügyfélszolgálati Iroda Összeállította: Ruminé

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató

Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztató fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról 2014 1 Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális

Részletesebben

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról

Tájékoztató. fogyatékossághoz és egészségkárosodáshoz kötődő ellátásokról és szolgáltatásokról Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság Központi Ügyfélszolgálati Iroda Összeállította: Ruminé

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Ózd Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Ózd Város Önkormányzata 1. melléklet a 171/2013 (VI.28.) határozathoz Helyi Esélyegyenlőségi Program Ózd Város Önkormányzata 2013. június 1 Tartalom Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 3 Bevezetés... 3 A település bemutatása...

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Alsónemesapáti Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Alsónemesapáti Község Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Program Alsónemesapáti Község Önkormányzata 2013 Tartalom Bevezetés... 3 A település bemutatása... 3 Értékeink, küldetésünk... 6 Célok... 11 A Helyi Esélyegyenlőségi Program Helyzetelemzése

Részletesebben