Mélységi diagnosztika

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mélységi diagnosztika"

Átírás

1 Mélységi diagnosztika A Bosch KTS 340 készülék a KRAFTHAND folyóirat professzionális körülmények között végzett gyakorlati tesztelésén Tisztán és világosan: a vezérlőegységek tényleges értékei (egyszerre akár nyolc különböző paraméter) a 8,4 méretű kijelzőnek köszönhetően áttekinthetően jeleníthetők meg. Amennyiben valamelyiket részletesen szeretnénk megtekinteni, egy listából lehet kiválasztani a kívánt értéket. Fotók: Schmidt A Bosch a 2008-as Automechanika vásáron bemutatott KTS 340 készülékkel egészítette ki kézi diagnosztikai készülékeinek kínálatát. A KTS 200 alapmodellnél nagyobb teljesítményű, a KTS 670 high-end készüléknél viszont kompaktabb kialakítású 340-es készülék a mobil diagnosztikában, illetve a mélységi hibafeltárásban egyaránt kiválóan alkalmazható. A KRAFTHAND professzionális műhelyében utánajártunk, mi lehet igaz mindabból, amit a készülék gyártója ígér. Az már felületes ránézésre is látszik, hogy a KTS 340 külső megjelenésre és tapintásra egyaránt tökéletesen illeszkedik a mobil Bosch készülékek családjába. A műhelyhasználatra tervezett műanyag ház mellett a kisebb testvéréhez hasonlóan két gumírozott felületű fogófelületet is találunk rajta. Ez a kialakítás kimondottan jó fogást kölcsönöz a készüléknek s ez még akkor is igaz, ha a külsejéhez képest kissé súlyosnak érzi, aki először veszi kézbe. 2 kilogrammos tömege ugyanakkor a mobil használathoz elfogadható.

2 Mint ahogyan a nagyobb méretű KTS 670 esetében megszoktuk, a ház itt is zöld-fekete színkombinációban készült, a kezelést pedig érintőképernyő teszi kényelmesebbé. Ez utóbbi 8,4 méretű, amit tapasztalatunk szerint jól választottak meg az alkalmazási területhez. Ahhoz elegendően nagy, hogy a szükséges információt olvasható méretű betűkkel, áttekinthetően lehessen rajta ábrázolni, ugyanakkor elegendően kicsi ahhoz, hogy a készülék teljes méretét ne kelljen miatta megnövelni, így az akár egy próbaút során is kényelmesen kézben tartható. Mielőtt azonban jobban belemélyednénk a kezelés ismertetésébe, a kezelő szoftver érdekes részleteinek boncolgatásába, vagy a külső kialakítás elemzésébe, lássuk milyen tapasztalataink voltak a diagnosztika mélységével és a készülék teljesítményével kapcsolatban. A diagnosztikai mélység elemzése Ennek meghatározása során a KTS 340 készüléknek a következő gépkocsikkal kellett megbirkóznia: Golf V 1,9 DTI, Opel Meriva 1,6 i 16 V, Renault Espace IV 2,2 DCI, illetve Mercedes-Benz S 320. A felsorolt gépkocsiknál tulajdonképpen szinte minden beépített rendszer hibatárolóját ki lehetett olvasni, illetve a tényleges értékek közül is jelentős számú paraméter megjeleníthető volt. Ugyanígy el lehetett végezni az inicializálások, alapbeállítások, illetve egyéb funkciók egy részét, mint amilyenek például a kormányzási szögérzékelő vagy az esőérzékelő betanítása, a részecskeszűrő regenerálása, vagy éppen a xenon fényszórók alapbeállítása. A Renault esetében az elektromos parkolóféket is szerviz-üzemmódra tudtuk állítani. A Ford S Max 1,8 DTCI gépkocsi esetében ugyanakkor az ABS rendszerrel egyáltalán nem, a motor-vezérlőegységgel pedig csak az OBD-n keresztül lehetett kapcsolatba lépni. Következő tesztautónk a Toyota RAV 4 volt, ennél a teszter gond nélkül kommunikált a motorelektronikával és az ABS-sel egyaránt. Más rendszert azonban a japán gépkocsi esetében nem lehetett kiválasztani. Egy Selespeedváltóval szerelt Alfa Romeo ( V) nem jelentett gondot, a készülék kielégítő vizsgálati mélységgel és rendszerlefedettséggel vizsgázott. A fentiek mellett még egy as Lancia Delta 1,4 i, valamint egy 2009-es modellévű BMW 116 állt rendelkezésünkre. Várakozásainknak megfelelően az olasz gépkocsinál csak az OBD diagnosztika volt elvégezhető, erre elfogadható magyarázat lehet a gépkocsi viszonylag fiatal kora, illetve az, hogy viszonylag kicsi az elterjedtsége. Egyelőre a BMW esetében sem volt kielégítő a rendszerlefedettség, ez azonban a gépkocsi évjáratának ismeretében nem számít rendkívüli dolognak. Az előzőekben felsoroltak alapján a készülékkel elérhető diagnosztikai mélység jó benyomást keltett bennünk - annál is inkább, mert a kipróbált gépkocsik korántsem jelentettek reprezentatív mintát a német autópiac szempontjából.

3 Diagnosztika, és még azon is túl... Hatósugár: A berendezéssel alapfelszerelésként szállított, három méter hosszú diagnosztikai kábel akár azt is lehetővé teszi, hogy a motortér előtt állva dolgozhassunk, ami hasznos segítség a rendszerazonosítás, illetve a vezérlőegységek keresése során, amikor a tényleges értékeket szeretnénk kiolvasni, vagy éppen a végrehajtó elemeket kívánjuk működtetni. Hibakeresés dokumentálása: Hibakeresés üzemmódban a munka során kapott adatokból vizsgálati jegyzőkönyvet lehet készíteni. Ehhez a vizsgálatot végző szakember például összehasonlíthatja a tényleges értékeket a megadott előírt értékekkel (nyilakkal), az előbbieket kiolvashatja közvetlenül a vezérlőegységből, illetve megmérheti a berendezés beépített multiméterével is. Ahhoz, hogy valaki ezeket a teszteket elvégezhesse, egyáltalán nincs szükség a KTS 340 hosszas tanulmányozására. A készülékhez tartozó rövid leírás elolvasása után az áttekinthetően elrendezett és logikusan felépített diagnosztikai szoftvernek köszönhetően bárki gyorsan elsajátíthatja annak kezelését. A mi példányunkon a teljes verziót próbálhattuk ki, amelyben 4 főmenü állt rendelkezésünkre: Járműinformációk, Diagnosztika, Hibakeresés, illetve a Karbantartás, amelyek közül a két utolsó opcionális (ezeket tehát az alapváltozat nem tartalmazza). Az egyes menük között egyszerűen lehet ide-oda kapcsolgatni. Ennek köszönhetően például a felhasználó beléphet közvetlenül a tényleges értékek menüpontjába, majd onnan válthat a hibakeresésre, illetve vissza. Ezzel kapcsolatban jegyezzük meg, hogy rendkívül gyakorlatias megoldásként az előző lépésben használt menüből megnyitott ablak egyetlen gombnyomással újra előhívható. A tényleges értékeken kívül a Diagnosztika menü tartalmazza a hibatároló kiolvasását és törlését is, valamint itt találhatók az állítóművek vezérlése, valamint a különböző részegységek inicializálása, illesztése és alapbeállítása menüpontok - már amennyiben az adott gépkocsihoz és rendszerhez léteznek ilyen lehetőségek. Ugyanez érvényes a vezérlőegység adatainak tükrözése funkcióra is. Ezzel a funkcióval egy adott vezérlőegységben tárolt információkat lehet kiolvasni és elmenteni, amivel aztán egy másik vezérlőegységet lehet felprogramozni. Egy másik gyakorlatias lehetőség a Rendszerkeresés. Ennek segítségével a gépkocsiba épített összes vezérlőegységből lehet

4 egyetlen lépésben kiolvasni a hibatárolók tartalmát. Annak érdekében, hogy próbaút során egy hibajelenséget egy tényleges érték folyamatos megfigyelésével lehessen felderíteni, a készülékben egy gyűrűbe kapcsolt memóriarészt alakítottak ki, amely aktiválás után az utolsó eltelt 5 perc tényleges értékeit tartalmazza. A Hibakeresés menüben a szakember számos almenüt talál. Itt vannak például a rendszerleírások, az elektromos kapcsolási rajzok, valamint az alkatrészek, relék és biztosítók beépítési helyei. Az itt található információk az általános érvényességű, illetve az adott rendszerhez tartozó útmutatókból állnak. Különösen jó segítséget nyújtanak az esetenként nagyon részletes hibakeresési útmutatók. Ennek segítségével a szakember már nem csak azt tudhatja meg, melyik alkatrészt kell megvizsgálnia az adott rendszerből, hanem az ellenőrzés mikéntjét is elolvashatja. Ilyen vizsgálatok lehetnek például a tápfeszültség, egy ellenállásérték, vagy egy áramerősség meghatározása, amit a felhasználó a beépített multiméterrel is megtehet. Ennek az eljárásnak az a nagy előnye, hogy a kapott mérési értékeket azonnal összehasonlíthatja az előírt értékkel, majd átemelheti a vizsgálati jegyzőkönyvbe. Ezt a digitális formátumú jegyzőkönyvet később át lehet másolni a műhely telepített számítógépére, majd akár papírra is nyomtatható. Az előző lépés azért fontos, mert a műhely számára lehetőséget ad arra, hogy a hibakeresés összes lépését dokumentálhassa az ügyfél számára. A "Hibakeresés" menüpont fentebb említett funkciói, illetve a diagnosztikai információk a felhasználhatóság és a hasznosság fontos jellemzői. Az a tény, hogy a használati útmutatók illetve a leírások nem teljes körűek - mint ahogyan nem is lehetnek azok - semmit sem von le ezek értékéből. Súgó a karbantartáshoz: A 'Karbantartás menüpont alatt számos ellenőrzési listát találhatunk, amelyek alapján a munka elvégezhető, illetve amelyet a gépben való kitöltés után szintén a műhely számítógépén keresztül lehet papírra nyomtatni. Az átvitelre a WLAN (wifi) hálózat, illetve a hagyományos USB kábeles kapcsolat egyaránt használható.

5 Alapkivitel: A KTS 340 alaptartozékai többek között egy OBD-diagnosztikai kábel, valamint a multiméterfunkciókhoz használható különféle mérőzsinórok és mérőcsúcsok. A Bosch-teszter azonban nem csak az eddig felsorolt tulajdonságai miatt volt meggyőző. Karbantartás moduljának segítségével a készülék a rendszeres karbantartások elvégzésénél is jól alkalmazható. Ennél a menüpontnál olyan ellenőrző listákat találunk, amelyek alapján a munkálatok könnyen elvégezhetők, majd az adott művelet a képernyőn kipipálható, végül a teljes munkafolyamat tárolható, illetve nyomtatható. Ugyanitt találjuk meg a feltöltési mennyiségeket, meghúzási nyomatékokat, illetve egyéb, a karbantartáshoz szükséges adatokat. A negyedik részben, a Gépkocsi információk menüpontban tekinthetjük át a kiválasztott gépkocsihoz tartozó műszaki adatokat. KRAFTHAND professzionális ellenőrzés Torsten Schmidt, a KRAFTHAND szerkesztője:,egyszerű külső megjelenése ellenére a funkcionalitás és a teljesítmény szempontjából ez a készülék egyaránt nagyon magasra helyezi a mércét, amelyhez a versenytársaknak kell majd igazodniuk. így hangzik a KRAFTHAND Profi-Check (vagyis professzionális ellenőrzése) során vizsgált KTS 340 készülék tesztelésének rövid összefoglalója. A berendezés nem csak kialakításával, illetve az opcionálisan nyújtott hibakeresési útmutatójával győzött meg minket. A diagnosztikai mélység szintén kiváltotta az elismerésünket, még így is, hogy nem minden rendelkezésünkre álló gépkocsival, illetve rendszerrel sikerült teljes mértékben együttműködnie. - Egyszerű vonalvezetésű, robosztus felépítésű készülék, amelyet a viszonylag nagyméretű képernyő ellenére is könnyű kezelni, a mobil használat céljaira kifogástalan. - Jól áttekinthető, világosan strukturált diagnosztikai szoftver, amely az opcionálisan rendelhető Hibakeresés modul segítségével nagyszámú ötletet és használati útmutatót nyújt a felhasználó számára. - A WLAN-adapteren keresztül drótnélküli kapcsolat alakítható ki a műhelyben lévő asztali számítógéppel, illetve nyomtatóval.

6 - Tesztsorozataink alatt kétszer fordult elő olyan állapot, amikor a készülék nem reagált többé a parancsokra, ezért teljesen újra kellett indítanunk. - Kézi készülékhez mérten kissé nehéznek tűnt. Kivitel A konstruktőrök a jó kezelhetőség mellett a kielégítő hatósugarat is prioritásként kezelték. A három méter hosszú OBD diagnosztikai kábelnek köszönhetően a gépkocsi farrészénél vagy a motortérnél egyaránt kényelmesen lehet dolgozni. A teszter tápellátását alaphelyezetben a gépkocsi OBD csatlakozó aljzata biztosítja. A készülékbe épített, hagyományos, kereskedelemben kapható akkumulátorok hozzávetőleg kétórányi használatot tesznek lehetővé. A beépített WLAN-adapternek köszönhetően a KTS 340 korszerű koncepciót valósít meg ezen keresztül drót nélkül köthető össze egy asztali számítógéppel, amin keresztül kinyomtathatók a vizsgálati jegyzőkönyvek, a karbantartási listák, illetve a tárolt hibakódok jegyzéke. A készülék az alaptartozékként szállított USB kábellel hagyományosan is csatlakoztatható a diagnosztikai szoftver frissítéséhez egyébként a gyártó ezt a kapcsolati módot javasolja. A frissítés egy asztali számítógép közvetítésével az interneten keresztül, illetve DVD-ről történhet, amelyre először az úgynevezett Startcenter programot kell telepíteni. A Linux operációs rendszeren alapuló, integrált multiplexerrel ellátott berendezés sebesség tekintetében teljesen megfelel a technika jelenlegi állásának. Amit a tesztelések során hiányoltunk, az a műhelykocsira való állítás lehetősége. Ehhez hasznos lenne a készülék hátoldalára épített kihajtható tartó. A készülék alaptartozékai közé tartozik a már említett Startcenter szoftver, az USB és a diagnosztikai kábel, valamint a hálózati tápegység, illetve a különféle mérőcsúcsok a multiméter üzemmódhoz. Ezt még kiegészíti a használati útmutató, valamint a műanyag műszertáska. Opcionálisan rendelhető egy töltőállomás, valamint az OBD-csatlakozó nélküli régebbi gépkocsi modellekhez használható márkaspecifikus adapterkábelek. Végül, de nem utolsósorban a KTS 340 már most kielégíti az Euro-5 követelményeit, így a vezérlőegységek flashmemóriájának átírását akár független autószervizek is elvégezhetik a Pass Thru funkción keresztül (ezzel kapcsolatban lásd a KRAFTHAND 1-2/2010, 16. oldalán megjelent írást). Ez utóbbi funkció egyébként előreláthatólag a jövőben még fontos szerephez fog jutni. Torsten Schmidt

Diagnosztika. Cikkszám: Cikkszám:

Diagnosztika. Cikkszám: Cikkszám: KTS 540-570 vezérlőegység diagnosztika KTS 540 vezérlőegység-diagnosztikai teszter PC-kapcsolat: Bluetooth, cserélhető, a KTS-be integrált ISO-CAN váltó adapter bővített Multiplexer-funkció fejlesztett

Részletesebben

Intent Autodiga akció

Intent Autodiga akció Intent Autodiga akció A2600 A-2600 Érintőképernyős autódiagnosztikai készülék, nyomtató funkció, MERCEDES, BMW, OPEL, VW / AUDI, MITSUBISHI, VOLVO stb... gépjárművekhez Gyári szintű diagnosztikai eljárásokhoz,

Részletesebben

WOW! 4.8.0 DVD. Milyen újdonságokat tartalmaz a 4.8.0-ás verzió:

WOW! 4.8.0 DVD. Milyen újdonságokat tartalmaz a 4.8.0-ás verzió: WOW! 4.8.0 DVD A 4.8.0-ás DVD kiadásával szeretnénk közreadni néhány frissítést és változást. A következő képernyőfotókkal szeretnénk egy elsődleges áttekintést nyújtani az új lehetőségekről és funkciókról.

Részletesebben

Bosch hozzáértő partner a műhelyfelszerelések területén

Bosch hozzáértő partner a műhelyfelszerelések területén Bosch hozzáértő partner a műhelyfelszerelések területén Vezérlőegység-diagnosztika KTS A Bosch fejlesztései a járműgyártás innovációinak szolgálatában Az autókban egyre nagyobb arányban jelenlévő elektronikus

Részletesebben

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A második verzióban az itt bemutatott új funkciók kaptak helyet. A gép használata előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és a PR650-es varrógéphez tartozó

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK

TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK Akkumulátorteszter BBT 305 Akkumulátorteszter BBT 605 Akkumulátorteszter BT 301 Akkumulátorteszter Milton Akkumulátorteszter Milton Digital Akkumulátorteszter 500A2

Részletesebben

EURO 5: KTS - ESI[tronic]

EURO 5: KTS - ESI[tronic] EURO 5: KTS - ESI[tronic] 1 Tartalom Mi az EURO 5 Vezérlőegység-újraprogramozás Miért jobb a Bosch megoldása 2 Mi az EURO 5? Az Euro 5 egy új európai szabvány, mely emissziós határértékeket határoz meg

Részletesebben

Egy mindenkiért mindenki eggyel: Vezérlőegység-diagnosztika a Bosch új KTS 200-asával

Egy mindenkiért mindenki eggyel: Vezérlőegység-diagnosztika a Bosch új KTS 200-asával Egy mindenkiért mindenki eggyel: Vezérlőegység-diagnosztika a Bosch új KTS 200-asával Bosch diagnosztika ESI[tronic] szoftver Diagnosztikai berendezések Szervizoktatás Műszaki tanácsadás KTS 200: teljesen

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló. Bosch diagnosztika. ESI[tronic] szoftver. Szerviz oktatás. Műszaki tanácsadás

Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló. Bosch diagnosztika. ESI[tronic] szoftver. Szerviz oktatás. Műszaki tanácsadás Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló Bosch diagnosztika ESI[tronic] szoftver Diagnosztikai berendezések Szerviz oktatás Műszaki tanácsadás A Bosch új FSA 450 rendszervizsgáló készüléke

Részletesebben

Tartozékok. A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából

Tartozékok. A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából Tartozékok A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából PRE-EOBD KÁBELADAPTEREK Lényeges eszköz minden Pre-EOBD (16 tűs)

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Launch X-431 PAD Bővíthető, többfunkciós diagnosztikai eszköz

Launch X-431 PAD Bővíthető, többfunkciós diagnosztikai eszköz Launch X-431 PAD Bővíthető, többfunkciós diagnosztikai eszköz A Launch X-431 PAD egy táblagép alapú, Windows-rendszeren futó, többfunkciós diagnosztikai eszköz. Alapvetően EOBD-szabványra épülő diagnosztikát

Részletesebben

Vezérlőegység-diagnosztika

Vezérlőegység-diagnosztika A járműspecifikus adapterek valamelyik UNI-kábelen keresztül csatlakoznak a műszerhez. csatlakozási séma Opel adapter 1 684 463 464 38 100 Opel, Vauxhall Multec adapter 1 684 463 410 21 700 VW/Audi adapter

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

Egyszerű hibafelvétel és gyors javítás Tehergépkocsi vezérlőegység-diagnosztika

Egyszerű hibafelvétel és gyors javítás Tehergépkocsi vezérlőegység-diagnosztika Egyszerű hibafelvétel és gyors javítás Tehergépkocsi vezérlőegység-diagnosztika KTS 800 Truck: Professzionális megoldás haszonjárművek számára A KTS 800 Truck és a tehergépkocsikhoz kifejlesztett ESI[Tronic]

Részletesebben

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590 Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Élvonalbeli Vezérlőegység diagnosztika az optimális hatékonyságért Az új és erős KTS 560 és KTS 590 modulok

Részletesebben

PROFI GARÁZSIPARI INFORMÁCIÓS RENDSZER INFORMATION SYSTEM

PROFI GARÁZSIPARI INFORMÁCIÓS RENDSZER INFORMATION SYSTEM PROFI GARÁZSIPARI INFORMÁCIÓS RENDSZER INFORMATION SYSTEM AUTOCOM INFO SYSTEM Bemutatjuk az Info System-et - a CARS és TRUCKS szoftver legjobb kiegészítését. Az Info System leírásokkal segít, hogy oldhatjuk

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Intent Hungária Kft.

Intent Hungária Kft. DEC SuperScan II. Intent Hungária Kft. Az Átfogó Diagnosztika www.intent.hu 2006 Köszönjük megtisztelő érdeklődését a D.E.C. SS II. műszerünk iránt. cégünk folyamatosan bővíti termékpalettáját az igényeknek

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550, 216-7017,

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

AVL DICOM 4000. www.energotest.hu KOMBINÁLT 4 GÁZELEMZ ÉS FÜSTÖLÉSMÉR M SZER

AVL DICOM 4000. www.energotest.hu KOMBINÁLT 4 GÁZELEMZ ÉS FÜSTÖLÉSMÉR M SZER AVL DICOM 4000 KOMBINÁLT 4 GÁZELEMZ ÉS FÜSTÖLÉSMÉR M SZER VS-4000-C-TYP-HU-01 Szállítási terjedelem: - Gázelemz és füstmér - DiSpeed 492-es fordulatszámmér - DiOBD 880-as mér modul - M szerkocsi - Mérésvezérl

Részletesebben

AA-SEA. KTS és ESI[tronic] Truck. Automotive Aftermarket

AA-SEA. KTS és ESI[tronic] Truck. Automotive Aftermarket AA-SEA 1 Tartalom A Bosch ajánlatának áttekintése a haszonjármű (Tgk.) piac számára Az új KTS Truck Az új ESI[tronic] Truck ZF adatbázis haszonjárművekhez Oktatás haszonjárművekhez Összegzés 2 Termékválaszték

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK A 41. sorszámú Elektronikai technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 523 02 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

REMA TIP TOP Teljes körű nyomásellenőrző rendszer

REMA TIP TOP Teljes körű nyomásellenőrző rendszer TPMS: angol RDKS: német rövidítés, jelentése: abroncsnyomás ellenőrző rendszer. A továbbiakban az angol TPMS rövidítést használjuk. Bevezetés A Metal-Carbon Kft., a TIP TOP abroncsjavító anyagok magyarországi

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ Optimo 2 a Stoneridge-tól Egy Dell tablet, amely a műhelyek igényeire lett fejlesztve, hogy könnyű kezelhetőségén és hasznos alkalmazásain keresztül növelje a műhelyek hatékonyságát

Részletesebben

2. modul - Operációs rendszerek

2. modul - Operációs rendszerek 2. modul - Operációs rendszerek Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 2. modul (Operációs rendszerek) syllabusát, amely az elméleti és gyakorlati modulvizsga követelményrendszere.

Részletesebben

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja.

A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja. A hálózat kettő vagy több egymással összekapcsolt számítógép, amelyek között adatforgalom

Részletesebben

mega macs 56 Gyorsindítási útmutató QSMM56V46HU0914SO

mega macs 56 Gyorsindítási útmutató QSMM56V46HU0914SO mega macs 56 Gyorsindítási útmutató HU QSMM56V46HU0914SO Tartalomjegyzék mega macs 56 Tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások... 4 1.1 Biztonsági utasítások a felhasználó számára... 4 1.2 Biztonsági utasítások

Részletesebben

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon, az új lézerjelölő a Macsa-tól Az icon egy specialista a Macsa-tól. Ez az új, kiskarakteres jelölő felszámolja a

Részletesebben

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter RSC-2R Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter Felhasználás Az RS232 rádiómodem egy DB9-es csatlakozóval RS232 portra kapcsolható, pl. PC-hez vagy egyéb soros kimenetű mobil

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest Betegek keresése... 2 Csatolmány a betegkartonhoz... 2 Mérések összehasonlítása...3 Fejpontok... 4 Allergia teszt... 4 Balancer... 5 Étrend

Részletesebben

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit.

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. 155 Professzionális, nagy teljesítményű gépek, olíva és más gyümölcsök szedésére fejlesztve,

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő TDM 200 TDM 200 Ideális időszakos átfolyás-, és nyomásmérési feladatokhoz Kábel nélküli kapcsolat Riasztás-kiadási lehetőség Beépített, újratölthető akkumulátor Beépített

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv

N szériás. Digitális videó rögzítő. Rövidített telepítői kézikönyv N szériás Digitális videó rögzítő Rövidített telepítői kézikönyv 1. Alapbeállítások 1.1 A készülék összeszerelése Ennek a leírásnak nem célja a különböző típus-variációk pontos összeszerelési lépéseinek

Részletesebben

Z-E3215. Beszerelési útmutató BMW

Z-E3215. Beszerelési útmutató BMW Z-E3215 Beszerelési útmutató BMW FIGYELEM Kösse a fő csatlakozó kábelt a Z-E3215 készülék hátuljához. Ügyeljen rá, hogy rendesen bepattanjon a helyére. Csatlakoztassa a főkábel mindkét 12-tűs csatlakozóját

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii i24. Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv. Rii i24. Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i24 Vezetéknélküli Billentyűzet 1. Bevezetés Ez egy kisméretű, vezetéknélküli, multifunkciós QWERTY billentyűzet, egér kurzorral kombinálva. Kiválóan alkalmas e- mailek írásához,

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató GPRS Remote GPRS alapú android applikáció távvezérléshez Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános leírás... 1 Új modul beállítás... 2 Új okostelefon beállítás... 2 Modulok karbantartása... 3 Okostelefonok

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Magyar nyelvű felhasználói útmutató a DS150Ehez Vista operációs rendszer alatt. Dangerfield January. 2009 V1.0 Delphi PSS

Magyar nyelvű felhasználói útmutató a DS150Ehez Vista operációs rendszer alatt. Dangerfield January. 2009 V1.0 Delphi PSS Magyar nyelvű felhasználói útmutató a DS150Ehez Vista operációs rendszer alatt 1 TARTALOM Főalkatrészek....3 Telepítési útmutató.. 5 Bluetooth kommunikáció beállítása 30 Paraméterek beállítása (OBD)....69

Részletesebben

SECBOX eszközök. Az egyes típusok a következők: SECBOX Desktop 15

SECBOX eszközök. Az egyes típusok a következők: SECBOX Desktop 15 SECBOX eszközök A Secbox egy MVCN-TECHNOLÓGIÁT alkalmazó intelligens hálózati kommunikációs eszköz, mely alkalmas arra, hogy zárt és biztonságos virtuális hálózatot hozzon létre az internet segítségével.

Részletesebben

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv

elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv elektromos kerékpár vezérlő kézikönyv 1/ 6 oldal Kijelző változatok Kompakt kijelző: ebben az egységben összeolvad a kijelző és a vezérlő, kellemes, kompakt nem feltűnő méretben. Kisebb méretének köszönhetően

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER 4 VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER Egy rendszer minden minden alkalmazáshoz A VIP rendszer egy csúcsminőségű videó beléptető rendszertechnológia kapcsolt szolgáltatásokkal, új adatátviteli utakkal,

Részletesebben

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER CITROËN INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER LEXIA PROXIA CD 29 AC / QCAV / MTD FILIÁLÉ / IMPORTOR / DR CITROËN MÁRKAKERESKEDO - Új jármu elokészíto. - Kampány koordinátorok. MÁRKASZERVIZ VEZETOK - Vevoszolgálati

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt.

Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt. Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt. Vezető gyártó a GNSS navigációban és helymeghatározásban 1 Fedezze fel a Magellan-t 2006. Augusztus 31.-én

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer!

Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer! Fat-O-Meat er II Még jobb lett a világon legnagyobb számban eladott sertésminősítő műszer! A Fat-O-Meat er II tulajdonságai: Három évtized alatt több mint 1000 db Fat-O-Meat er-t szereltünk fel a világon.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SHARP MX-M260 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3944140

Az Ön kézikönyve SHARP MX-M260 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3944140 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SHARP MX-M260. Megtalálja a választ minden kérdésre az SHARP MX-M260 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu Az M-Power termékcsaládunk a legújabb digitális technológiával rendelkező tuningbox a kínálatunkban. Számítógépes

Részletesebben

ADATMENTÉSSEL KAPCSOLATOS 7 LEGNAGYOBB HIBA

ADATMENTÉSSEL KAPCSOLATOS 7 LEGNAGYOBB HIBA ADATMENTÉSSEL KAPCSOLATOS 7 LEGNAGYOBB HIBA Készítette: Hunet Kft, 2013 Ez az alkotás a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország licenc alá tartozik. A licenc megtekintéséhez

Részletesebben

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER TÁRGYMUTATÓ A SZOFTVERRŐL TELEPÍTÉS ELŐTT A SZOFTVER TELEPÍTÉSE CSATLAKOZTATÁS A SZÁMÍTÓGÉPHEZ A NYOMTATÓ BEÁLLÍTÁSA HIBAKERESÉS Oldal 3.....................

Részletesebben

mega macs 66 Gyorsindítási útmutató QSMM66V46HU1014SO

mega macs 66 Gyorsindítási útmutató QSMM66V46HU1014SO mega macs 66 Gyorsindítási útmutató HU QSMM66V46HU1014SO Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások... 3 1.1 Biztonsági utasítások a felhasználó számára... 3 1.2 Biztonsági utasítások a mega

Részletesebben

AJÁNLAT. Pilis Város Önkormányzata. Hajnal Csilla polgármester asszony részére. Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése

AJÁNLAT. Pilis Város Önkormányzata. Hajnal Csilla polgármester asszony részére. Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése AJÁNLAT Pilis Város Önkormányzata Hajnal Csilla polgármester asszony részére Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése Tisztelt Ajánlatkérő! Ajánlat száma: 218/NJ/2017 Köszönjük,

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. LCD Kijelző... 3 5. Működési leírás... 3 6. Karbantartás...

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Termékinformáció: FSA 050 teszter hibrid járművekhez

Termékinformáció: FSA 050 teszter hibrid járművekhez Product Termékinformáció: FSA 050 teszter hibrid járművekhez 1 Internal AA-DGP/MKT2-Cl 8.12.2010 Robert Bosch GmbH 2010. All rights reserved, also regarding any disposal, exploitation, reproduction, Termék

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows 7 operációs rendszer és Internet Explorer 9 verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. Az Internet Explorer 9 megfelelősségének

Részletesebben

Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel)

Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel) Általános célra, kis és közepes forgalmú műhelyek számára (4-fejes mérés, 6 CCD kamerás mérés, kábeles adatátvitel) A mikroprocesszoros futómű-diagnosztizáló berendezés valamennyi személy és könnyű tehergépkocsi

Részletesebben

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232

AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 AKKUMULÁTOR TESZTER 24V 100A RS232 2 Felhasználás A teszter alkalmas 24V-os indító akkumulátorok indítóképességének vizsgálatára, akkumulátorok 1-20 órás kapacitásának, vagy tartalék tárolóképességének

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

Teljes körű megoldások! Vezérlőegység-diagnosztika és járműrendszer-vizsgálat a Boschtól

Teljes körű megoldások! Vezérlőegység-diagnosztika és járműrendszer-vizsgálat a Boschtól Teljes körű megoldások! Vezérlőegység-diagnosztika és járműrendszer-vizsgálat a Boschtól 1 Korszerű jármű-diagnosztika a Bosch kombinált megoldásaival ESI[tronic] 2.0 Műhelyszoftver az átfogó diagnosztika,

Részletesebben

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1 HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató SAFEHOME v1.1 Ez a leírás szakképzett telepítőknek szól. A telepítés megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a teljes leírást. A termék nem

Részletesebben

Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver

Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver Nav N Go igo 8 GPS navigációs szoftver Legfőbb előnyök Kompatibilis a piac legtöbb Windows Mobile alapú mobil eszközével.* Egyszerűen csatlakoztassa az SD memóriakártyát, és a szoftver máris működésre

Részletesebben

Leírás az ügyfelek számára

Leírás az ügyfelek számára Gyártó: NINGBO SANXING SMART ELECTRIC CO., LTD., Kína, Cicheng Town, Jianbei District, Ningbo, 310054, Fengwan Road No16 Forgalmazó: ODD Consulting Kft. Magyarország, 1115 Budapest, Etele tér 4. III/8

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása

Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása Építésügyi Monitoring Rendszer (ÉMO) komplex működését biztosító településrendezési tervek digitalizálása EKOP 1.2.17./B kiemelt projekt megvalósítása Felhasználói kézikönyv ÉMO Mobil GUI Készítette a

Részletesebben

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz - 2 - A készülék felépítése RS232 soros csatlakozó Dugaszolóaljzat hálózati töltő részére Csatlakozóaljzat a készülékek csatlakoztatásához

Részletesebben