Hazugságok és tények

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hazugságok és tények"

Átírás

1 Hazugságok és tények Az Orbán kormány kétharmados felhatalmazását nem a Magyarországot régóta feszítő társadalmi, gazdasági és politikai problémák orvoslására használja, hanem saját hatalma bebetonozása érdekében visszaél a polgárok bizalmával. Tehetetlenségüket, átgondolatlanságukat, koncepciótlanságukat és dilettantizmusokat az elmúltnyolcévezéssel, a szocialista kormányokra való folyamatos visszamutogatással, a teljesítmény elhazudozásával, a tények folyamatos meghazudtolásával leplezik. Az alábbiakban tényszerűen, tételesen cáfolom azokat az igazságtalan vádakat és hazugságokat, amelyeket Pócs János velem szemben az országgyűlésben és a Facebookon meghirdetett, megfogalmazott. Szekeres Imre országgyűlési képviselő Közüzemi szolgáltatások A Gyurcsány-Bajnai kormányok hagyták, hogy 2002 és 2010 között a közüzemi szolgáltatók profitja megduplázódjon. A közüzemi szolgáltatók 1040 milliárd forint profitot tegyenek zsebre, különösen a szocialista kormányok alatt, amikor a profit duplájára nőtt a drasztikusan megemelkedett villamosenergia és a földgáz ára miatt. Extraprofitot az Orbán kormány biztosított még 2000-ben az erőművek számára úgy, hogy megszüntette a kormány ármeghatározási jogát. A szocialista kormány az így elszabadult árakat és az extraprofitot letörő, hatósági árakat visszaállító törvényjavaslatát a Fidesz később nem szavazta meg. A szolgáltatók a nyereségüket lényegesen meghaladó mértékű beruházást hajtottak végre Magyarországon. Ezért lett 2010-re az egyik legfejlettebb energetikai infrastruktúra a magyarországi, ezért lehetnénk akár regionális gázelosztó-központ, ezért kevesebb az üzemszünet, ezért nincsenek váratlan áramkimaradások, ezért épült több mint km vezeték az ország olyan részein, is, ahol közművek nem voltak, ezért nem Magyarország fordul segítségért a szomszédjaihoz, ha baj van, hanem ez fordítva történik.

2 Energiaárak A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére a villany árát és 2010 között több mint ötszörösére (500%-ra) 20USD/hordóról 100USD/hordó felettire növekedett az olaj világpiaci ára, ennek megfelelően a földgáz import ára is, így elkerülhetetlen volt, hogy nálunk is emelkedjenek az árak. Azért nem kellett ötszörösére emelni, mert a szocialisták gázár-kompenzációt vezettek be: január 1-jéig mindenkinek alanyi jogon járt, vagyis a földgázárrobbanás hatását az állam jelentősen, akár felére is tompította től szociális helyzet alapján járt kompenzáció úgy, hogy a legnagyobb támogatást a legkisebb jövedelemmel rendelkezők kapták májusában 1,6 millió háztartás részesült szociális alapon gázár támogatásban, és további 350 ezer távfűtéses lakásban lakó család kapott havi 1150 Ft támogatást. Az Orbán kormány ezt a támogatási rendszert megszüntette. Ma háromszor annyian vannak, mint a kormányváltáskor (az összes háztartás csaknem egy hatoda 598 ezer lakás, 1,4 millió ember), akik nem tudják megfelelően fűteni lakásukat, mert csökkent a jövedelmük. Összesen 1,4 millió háztartás késett a villany-, 855 ezer a gáz-, 180 ezer pedig a távhőszámla kiegyenlítésével. Annak ellenére, hogy az energiahordozók ára nem nő a világpiacon, két év alatt a legalacsonyabb jövedelmű emberek szembesültek a legnagyobb, 33%-os emeléssel. Nyugdíjak, pedagógusbérek A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején elvették a pénzt a nyugdíjasoktól, a pedagógusoktól, az egészségügyi dolgozóktól. A kampányban azt ígérték, megvédik a fizetéseket és a nyugdíjakat, megnyerték a választást, és elvették a 13. havi nyugdíjat a 13. havi fizetést. Fordítva volt! A választás után 2002-ben vezette be az szocialista kormány a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi fizetést és emelte meg a béreket 50%-kal. Mindezeket azonban a választás előtt, a világgazdasági válság közepén, 2009-ben már nem tudta mindenkinek tovább biztosítani. Az alacsony fizetésűek azonban akkor is megkapták a 13. havi fizetést, és természetesen mindenkinek megmaradt az 50%-os béremelés is. Orbán Viktor három év kormányzás után sem vezette be újra a 13. havi nyugdíjat és béreket. Ha valóban tündérmese lenne a gazdaság teljesítménye, akkor megengedhetné magának Magyarország, hogy ismét legyen 13. havi nyugdíj és fizetés. Két eset lehetséges: vagy nem jó a gazdaság helyzete és nem lehet 13. havi nyugdíjat és bért fizetni ebben az esetben elfogadhatatlan, hogy támadják a

3 szocialistákat, akik kormányon fizették azt; vagy lenne rá pénz, de nem adják oda a nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak ez is elfogadhatatlan. Tény, hogy 2010-ben a nyugdíjak vásárlóértéke több mint 32%-kal volt magasabb a évinél. Az Orbán kormány három év után is csak a reálértékét őrizte meg a nyugdíjaknak, vagyis a vásárlóérték növekedése 0%. A szocialista kormány vezette be 2002-ben újra a súlyos megélhetési gondokkal küzdő idős emberek támogatására a méltányossági nyugdíjemelés lehetőségét. A szocialista kormány volt az is, aki a világgazdasági válság ellenére is megvalósította a nyugdíjkorrekciós programot, amely sok százezer nyugdíjas számára jelentett érezhető nyugdíjemelést és mai is élvezi annak előnyét. Családok, devizahitelesek Magukra hagyták a gyermeket nevelő családokat, a devizahiteleseket Ez a legnagyobb hazugság! 2002 és 2010 között több mint kétszeresére nőtt a gyermeket nevelő családok támogatása. A családi pótlékra, GYES-re, GYET-re, GYED-re fordított kiadások a évi 250 milliárd forintról 2010-re 530 milliárd forintra emelkedtek között háromszorosára nőtt a családi pótlék összege, vásárlóértéke pedig megduplázódott. A bölcsődék száma a évi 532-ről 2008-ban 594-ra emelkedett, a bölcsődébe járó gyermek száma pedig 29 ezerről 34 ezerre nőtt. 2,5-szeresére nőtt a bölcsődei normatíva. A szocialisták intézkedései a nagycsaládosokat, a tartósan beteg, fogyatékos gyermeket nevelőket és az egyedülálló szülők gyermekeit külön támogatták; összesen mintegy 700 ezer gyermek, a diákok fele ingyen jutott a tankönyveihez. Fokozatosan, egyre szélesebb körben ingyen étkeztetést biztosított az alacsony jövedelmű családok gyermekei számára a bölcsődében, majd az általános iskolában is között 31 ezerről 53 ezerre nőtt az ápolási díjban, 175 ezerről 326 ezerre emelkedett a pénzbeli vagy természetbeni lakásfenntartási támogatásban részesültek száma. Lehetőségei szerint segített a devizahiteleseknek is. A szocialista kormány augusztus-november között ezer (különösen indokolt esetben 100 ezer) forint közötti támogatást adott azoknak, akik a válság miatt nehéz helyzetbe kerültek. A szocialista kormány 2008 novemberében megállapodást kötött a legnagyobb hitelintézetekkel, melyben a bankok a nehéz helyzetbe került adósaik felé a fizetési terhek enyhítését biztosító többletszolgáltatásokat vállaltak 2008 végéig (futamidő meghosszabbítás, devizahitel forint hitellé alakítása, átmeneti törlesztési könnyítés, szerződésmódosítási díjak elengedése).

4 Az állam garanciavállalással segítette azokat, akik banki jelzáloghitelük megugrott törlesztő részleteit nem tudták fizetni, mert a válság miatt elvesztették munkahelyüket. Ők két évre áthidaló kölcsönnel mérsékelhették havi törlesztő részletüket. Az eredeti törlesztő részlet és a csökkentett összeg különbözetére a banktól felvett áthidaló kölcsön összegére az állam készfizető kezességet vállalt. ÁFA- és árcsökkentés Nagy kár, hogy az MSZP csak ellenzékben jelenti be naponta, hogy éppen minek az ÁFÁ-ját csökkentené, ám amíg kormányon volt, ezzel homlokegyenest ellentétes politikát folytatott. Az ÁFA csökkentést a kereskedelem és a szolgáltatás mindig benyeli, és nem marad az emberek zsebében. Fordítva igaz! Orbán Viktor ellenzékben arról beszélt, hogy az áfával az állam a legszegényebbeken akar keresni, ezért szerinte a csökkentéssel szemben kevés ellenérv szól. Mi változott? Miért érvel most például a Jászságban Pócs János? Most miért az az álláspont, hogy a kereskedő benyeli az ÁFA-csökkentést? Talán az, hogy Pócs János jól ismert nagykereskedő a Jászságban, így netán magából indul ki? A tény az, hogy az előző, szocialista kormányok a gazdasági válság idején csökkentették az alapvető élelmiszerek árát (a tej, ízesített tejek, sajtok, túrók; a gabona, liszt, keményítő vagy tej felhasználásával készült termékekét) úgy hogy ezeknek a termékeknek az ÁFA-kulcsa 18%-ra, a távhő esetében 5%-ra csökkent. Ezzel érezhetően csökkent a termékek ára, a kenyér, zsemle ára például 4-5%-kal, a távhőé 19%-kal. Rezsicsökkentés A rezsicsökkentés családonként átlag Ft. megtakarítást fog az emberek zsebében hagyni. Kiében? 90 ezer forintos megtakarítás csak a nagyon jómódú, nagy rezsit fizető családokra igaz. Az Orbán kormány javaslata szerinti teljes fogyasztásra kiterjedő 10%-os árcsökkentés esetén ugyanis az energiaköltségekben jelentkező megtakarítás 3/4-e a lakosság legtöbbet fogyasztó 1/4 énél csapódna le. A legkevesebbet fogyasztó alsó húsz százalék fogyasztása villany esetében mindössze 149 forint megtakarítást jelenthet egy évben, míg a legtöbbet fogyasztók esetében a megtakarítás forint. A Fidesz ahelyett, hogy a szegényebb családok és a nyugdíjasok rezsijét csökkentette volna legalább százalékkal, azt akarja, hogy minél többet fogyaszt valaki, annál több kedvezményt élvezzen. És ez hasonlóan az Orbán kormány más intézkedéseihez igazságtalan.

5 Egy átlagos család legfeljebb évi ezer forintot takarít meg a közműszolgáltatások árának csökkentésén, miközben ezer forinttal többet fizet be az államkasszába az elmúlt évek során kivetett extra adók, adóemelések miatt. Mindezek miatt többet fizetnek az emberek a Jászságban is és ezeket a megszorításokat a Jászság képviselője, Pócs János kivétel nélkül megszavazta. A rezsicsökkentés megszavazásáról Pócs János hazugsága: A közüzemi díjak befagyasztását, a rezsicsökkentést Szekeres Imre nem szavazta meg! Az országgyűlés eddig nem döntött a rezsicsökkentésről. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ez a mindenkori kormány hatásköre nem volt tehát mit megszavazni. Most tárgyal először az országgyűlés a rezsicsökkentésről, amihez beadtam módosító javaslatot. A módosító javaslatom arról szól, hogy az átlagfogyasztás mértékéig ne 10, hanem 15% legyen az árcsökkentés. Az átlagfogyasztás felett pedig mindenki azonos megtakarításra kapjon lehetőséget, így például az átlag háromszorosát fogyasztó is kap 5% árcsökkentést. Ez igazságosabb megoldás annál, mint amikor minél többet fogyaszt valaki, annál több kedvezményt élvez. Kíváncsian várom, hogy Pócs János hogyan szavaz. A választási ígéretekről Az Orbán-Gyurcsány vitában Gyurcsány azt mondta, hogy úriember nem mond igaztalan dolgokat a kórházi napidíj, a recept felírási díj kapcsán, majd megnyerték a választást és mindezeket bevezették. A kampányban csökkentették az ÁFÁ-t, majd megnyerték a választást és azonnal megemelték, volt, amit 5-ről 20%-ra. Természetesen nem a kampányban csökkentettük az ÁFÁ-t, hanem a költségvetés és adótörvények tárgyalásakor. És nem 5%-ra, hanem 25%-ról 20%-ra minden termék és szolgáltatás esetében. Sajnos ez nem bizonyult tartósnak, mert a költségvetési bevételek hiányoztak a következő évben, ezért vissza kellett emelni 25%-ra. Az Orbán kormány emelte 27%-ra az ÁFÁ-t. A 300 forintos kórházi napidíj és recept díjnak ma sokszorosát fizetik az emberek a kórházakban és a gyógyszertárakban. Sokat nem kellett annak idején fizetni, mert eltöröltük a népszavazás után. Kíváncsi lennék az emberek véleményére, nem lett volna-e jobb, mint ami most van? Hónapokat várnak műtétre, a gyógyszerek megfizethetetlenek!

6 Önkormányzati adósságrendezés A Fidesz nem ígért az önkormányzatoknak adósságrendezést, MÉGIS 2000 ÖNKORMÁNYZATTÓL 685 MILLIÁRD ADÓSSÁGOT ÁTVÁLLALT. És? Ugyanúgy ki kell fizetni, mint eddig. Mi a különbség? Most nem az az önkormányzat fizeti, aki felvette, hanem minden állampolgár. A hitelek felvételében a fideszes vezetésű települések jártak élen, mint például Hódmezővásárhely, Esztergom, vagy Szolnok. Az adósságátvállalás következményeként ma már minden magyar állampolgár kénytelen viselni a korábban eladósodott önkormányzatok terheit. Azok az önkormányzatok azonban pórul jártak, amelyek felelősen gazdálkodtak és nem vettek fel óriási hiteleket. E települések polgármesterei, képviselői most joggal kifogásolják, hogy a Fidesz azokat segítette, akik évekig felelőtlenül vettek fel jelentős összegű hiteleket. Ezért a kormánytól elvárható lenne, hogy ismerje el a korábban felelősségteljesen gazdálkodó önkormányzatok teljesítményét, ezért a szocialisták kezdeményezték, hogy a kormány nyújtson számukra fejlesztési célú különtámogatást, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe az eladósodott önkormányzatokkal szemben.

/149. 2015. évi... törvény. az energiaárak világpiaci csökkenése pozitív hatásainak а lakossághoz történő igazságos

/149. 2015. évi... törvény. az energiaárak világpiaci csökkenése pozitív hatásainak а lakossághoz történő igazságos itl^^,,.:.у 2г>rг+ : 1 _ /149 i ь :\'isi'tííi l 2015. évi.... törvény Erkez tt : 2 @ 15 JA N 1 Q. az energiaárak világpiaci csökkenése pozitív hatásainak а lakossághoz történő igazságo s eljuttatása érdekében

Részletesebben

Orbán-levél: A hazugság ódája. Korózs Lajos Elnökségi tag

Orbán-levél: A hazugság ódája. Korózs Lajos Elnökségi tag Orbán-levél: A hazugság ódája Korózs Lajos Elnökségi tag Orbán garanciája semmit nem ér! A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz

Részletesebben

25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet

25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet 25/2004. (VI.01.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a pénzbeni és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló többször módosított 35/1996. (VI.25.) sz. önkormányzati rendelet

Részletesebben

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 2 MEGSZORÍTÁSOK Gyurcsány Ferenc nyilatkozata a választások előtt:

Részletesebben

2015. évi... törvény

2015. évi... törvény í,na ',,ággyűlés Hivetftl4 irc inánys á n : ~ p.2.j 1 t U &icezelt : 2015 AUG I a, 2015. évi.... törvény az energiaárak világpiaci csökkenésével összefüggésben a rezsicsökkentése k végrehajtásáról szóló

Részletesebben

A társadalombiztosítási és egyes szociális jogszabályok legfőbb változásai 2009-ben

A társadalombiztosítási és egyes szociális jogszabályok legfőbb változásai 2009-ben A társadalombiztosítási és egyes szociális jogszabályok legfőbb változásai 2009-ben A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint a szolgáltatások fedezetéről szóló törvény

Részletesebben

Tények hazugságok helyett

Tények hazugságok helyett Tények hazugságok helyett Azt állítja a FIDESZ: hogy nyomorog az ország, szétporladóban van a szociális biztonság. A GDP hány százalékát költjük a fontosabb jóléti kiadásokra idén, és mennyit költöttünk

Részletesebben

Az Országgyűlésről szóló évi XXXVI. törvény a alapján mellékelten az alábbi

Az Országgyűlésről szóló évi XXXVI. törvény a alapján mellékelten az alábbi Országgyűlési képviselő Képviselői önálló indítvány Országgyűlési határozati javaslat kezdeményezése Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlésről szóló

Részletesebben

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások

Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátások Szt. (1993. évi III. törvény) Mindegyik pénzbeli ellátás igénylése a Polgármesteri Hivatalban történik! Hatályos: 2011.12.31-ig! Tájékoztató a szociális ellátásokról a SINOSZ tagjai számára Szociális rászorultságtól

Részletesebben

Iromány száma: T/7215. Benyújtás dátuma: :13. Parlex azonosító: 1FXTWNYS0001

Iromány száma: T/7215. Benyújtás dátuma: :13. Parlex azonosító: 1FXTWNYS0001 Iromány száma: T/7215. Benyújtás dátuma: 2019-08-26 15:13 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 1FXTWNYS0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Korózs Lajos szociológus elnökségi tag

Korózs Lajos szociológus elnökségi tag Korózs Lajos szociológus elnökségi tag A szegénység annál jobban nő, minél mélyebb a szegénység! A rossz helyzetű kistérségekben rohamosan romlott a gyerekes családok helyzete a válság és a kormányzati

Részletesebben

2016. évi... törvény Érkezett 2016 MÁRC A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása

2016. évi... törvény Érkezett 2016 MÁRC A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény módosítása Országgy űlés Hivatal a lrományszám :T) 9 6-4- 2016. évi.... törvény Érkezett 2016 MÁRC 16. az egyes törvényeknek a nehéz körülmények között él ő nők helyzetének javítását célz ó módosításáró l 1. A szociális

Részletesebben

Országgy ű lés Hivatala Irományszám : Érkezett: 2016 NOV 08. Tisztelt Elnök Úr!

Országgy ű lés Hivatala Irományszám : Érkezett: 2016 NOV 08. Tisztelt Elnök Úr! Országgy ű lés Hivatala Irományszám : AtM.5 Országgyűlési képvisel ő Érkezett: 2016 NOV 08. Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben Képviselői önálló indítvány Törvényjavaslat kezdeményezése

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-9/2018. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja Mell.: 2 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (IX.29.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Csolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Polgármesterétõl 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 01-24426-4/2006. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Részletesebben

Tájékoztató a 2010. évi szociális igazgatási munkáról, a település szociálpolitikai helyzetéről

Tájékoztató a 2010. évi szociális igazgatási munkáról, a település szociálpolitikai helyzetéről Tájékoztató a. évi szociális igazgatási munkáról, a település szociálpolitikai helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület! A. évben Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990 évi LXV. törvény 16.

Részletesebben

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös

Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös Ha további kérdései vannak a témával kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.ezert.hu honlapot, vagy hívja helyi hívás díjáért a 06 40 33 44 55-ös számon tájékoztató vonalunkat, ahol még részletesebben

Részletesebben

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait.

A Képviselő-testület minden évben év végén tekinti át a jövő évi szolgáltatási díjakat, köztük a gyermekétkezetés intézményi térítési díjait. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-8353-5/2016. Témafelelős: Lencséné Szalontai Mária Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselőtestületének

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselőtestületének Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselőtestületének /2009.( ) rendelete a kerületi polgárok szociális és gyermekvédelmi ellátásáról szóló módosított 20/2008.(VI.20.) rendelet módosításáról

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-3/2017. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja Mell.: 2 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

KORÓZS LAJOS elnökségi tag Lajos.korozs@mszp.hu + 36 30 63 73 954

KORÓZS LAJOS elnökségi tag Lajos.korozs@mszp.hu + 36 30 63 73 954 KORÓZS LAJOS elnökségi tag Lajos.korozs@mszp.hu + 36 30 63 73 954 Most is van lehetőség természetben nyújtani a családi pótlékot vagy a segély egy részét! Az utalvánnyal kötötté teszik a pénz felhasználását.

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (IV.27.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 23/2004. (IV. 20.) ÖKT rendelet módosításáról

Részletesebben

A kormány Új Egyensúly Programjának rövid előzetes hatásvizsgálata

A kormány Új Egyensúly Programjának rövid előzetes hatásvizsgálata A kormány Új Egyensúly Programjának rövid előzetes hatásvizsgálata A program teljes hatásáról a kormány nem adott tájékoztatást annak ellenére, hogy a törvényi előírások szerint ezt a törvényjavaslatok

Részletesebben

Iromány száma: T/2600. Benyújtás dátuma: :55. Parlex azonosító: ITWRXRSJ0001

Iromány száma: T/2600. Benyújtás dátuma: :55. Parlex azonosító: ITWRXRSJ0001 Iromány száma: T/2600. Benyújtás dátuma: 2018-10-15 10:55 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: ITWRXRSJ0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Iromány száma: T/17683. Benyújtás dátuma: 2017-10-05 09:24 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere

Budakalász Város Polgármestere Budakalász Város Polgármestere 10/2012(I.26.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2012. január 26 -i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesterre átruházott igazgatási

Részletesebben

I. A rendelet szabályozási célja. II. Általános rendelkezések

I. A rendelet szabályozási célja. II. Általános rendelkezések SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 15/1998. /IX. 25./ számú r e n - d e l e t e a SZOCIÁLISAN HÁTRÁNYOS HELY- ZETBEN LÉVŐK ADÓSSÁGTERHÉNEK ENYHíTÉSÉRŐL =============================================================

Részletesebben

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ 1. A kérelmező neve: Születési helye, ideje: Anyja neve: Családi állapota: Lakcíme:.. Tartózkodási helye:. TAJ száma:. Bankszámlaszám:.

Részletesebben

Gyermektelenek és egygyermekesek

Gyermektelenek és egygyermekesek Adócsökkentés: kiszámoltuk, mennyivel marad több a zsebedben 2015.05.02 13:38 A kormány múlt héten bejelentett tervei szerint jövőre a mostani 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó

Részletesebben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2013. ( ) önkormányzati rendelet

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2013. ( ) önkormányzati rendelet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2013. ( ) önkormányzati rendelet 1. számú melléklet A szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 8/2011. (II. 28.) GYMJVÖ.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2009.(IX. 1.) KGY r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 8/2007. (II. 13.)

Részletesebben

A szocialista kormányok teljesítménye

A szocialista kormányok teljesítménye Előtte utána A szocialista kormányok teljesítménye A tisztánl nlátás s kedvéé éért Szerkesztette: dr. Molnár Csaba Növekedés és fejlesztések A magyar gazdaság folyamatosan növekedett a válság kezdetéig,

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális célú tűzifa támogatásról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2.

A rendelet hatálya 1. Általános rendelkezések 2. Dejtár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2010.(II.17.)) sz. rendelete a nyersanyagnormák és térítési díjak megállapításáról valamint az étkezési hozzájárulásról Dejtár Község Önkormányzata

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Összefogás a reformokért

Összefogás a reformokért Összefogás a reformokért A Reformszövetség történetének és tevékenységének bemutatása 2009. május 14. A Reformszövetség megalakulásának körülményei Pénzügyi és reálgazdasági válság kirobbanása Csak az

Részletesebben

Előterjesztés. I. Javasoljuk, hogy a rendkívüli települési támogatás magasabb összegben kerüljön meghatározásra. A jelenlegi szabályozás az alábbi:

Előterjesztés. I. Javasoljuk, hogy a rendkívüli települési támogatás magasabb összegben kerüljön meghatározásra. A jelenlegi szabályozás az alábbi: Csorvás Város Önkormányzatának Jegyzőjétől 5920 Csorvás, Rákóczi u. l7. Tel.: 66/258-001 Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez a települési támogatások rendszeréről, valamint

Részletesebben

Első forduló (1-9. lecke)

Első forduló (1-9. lecke) Első forduló (1-9. lecke) I. Tankönyvi témához kapcsolódó feladatok 1. A család a társadalom fontos része, tagjai közvetlen rokoni, házastársi, élettársi kapcsolatban vannak egymással. A családnak fontos

Részletesebben

2.. 3.. Az Ör 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép:

2.. 3.. Az Ör 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2006.(06.15.) számú rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról szóló 38/2003. (10.03.) számú rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése,

Részletesebben

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2004. (02.20.) számú rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló 27/2003.

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2011.február 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Képviselő-testülete 28/2011. (02.24.) Öh. sz. határozata Tájékoztató a Polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: (89) 515-021 Fax: (89) 311-989 e-mail: szoccsoport@papa.hu JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápa Város

Részletesebben

Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről

Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről Szentkirály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről Szentkirály község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért!

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila: Együtt a megszorításokért! A baloldal eddig előkerült tervei, nyilatkozatai és javaslatai egyértelművé teszik, hogy Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (...) rendelete Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2010. (....) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális, valamint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjáról Kelebia Községi Önkormányzat

Részletesebben

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I.

A különadó. Kire nem vonatkozik a minimum járulékalap. Új járulék kedvezmények július 1- jétől. A minimum járulék-alap II. A minimum járulék-alap I. A minimum járulék-alap I. A járulék és egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség várható változásai 2007. január 1-jétől 2006. december 15. A munkaviszonyban álló biztosított foglalkoztatója a társadalombiztosítási

Részletesebben

TÁMOP A-13/ PROJEKT

TÁMOP A-13/ PROJEKT TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0042 PROJEKT Esélyegyenlőségi program X. rész Szociális támogatások 2014 Nyíregyháza, 2014. február 3-4 Kiskunfélegyháza, 2014. február12-13 Nyíregyháza, 2014. február 17-18 Szeged,

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról Készítette: Szipőcsné dr. Molnár Éva

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY III. törvény 54. valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 50. Jegyzői hatáskör

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2004. ( II. 16. ) ÖR. számú RENDELETE

HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2004. ( II. 16. ) ÖR. számú RENDELETE HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2004. ( II. 16. ) ÖR. számú RENDELETE A szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló 7/2003. (IX. 11.) ÖR. számú rendelet

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2017.(IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2017.(IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2017.(IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Demecser Város Önkormányzat Szociális ellátások intézményi térítési díjairól szóló 6/2013.(IV.15.) rendeletének

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 23/2011. (I.25.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2011. január 25-i ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesterre átruházott igazgatási

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Beszámoló. A Szociális és Egészségügyi Bizottság döntéseinek száma és a Képviselő-testület döntését előkészítő tevékenysége. beszámolók véleményezése

Beszámoló. A Szociális és Egészségügyi Bizottság döntéseinek száma és a Képviselő-testület döntését előkészítő tevékenysége. beszámolók véleményezése Beszámoló A Dévaványa Város Képviselő-testületének 211. március 31.-i ülésére. A lakosság szociális helyzetének értékelése, a Szociális és Egészségügyi Bizottság beszámolója a 21. évben végzett munkájáról.

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátásokról és a helyi lakáscélú támogatásokról szóló 19/2005.

Részletesebben

3. AZ IGAZSÁGOS CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZER MEGTEREMTÉSE

3. AZ IGAZSÁGOS CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZER MEGTEREMTÉSE 3. AZ IGAZSÁGOS CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZER MEGTEREMTÉSE Az elmúlt években a családi pótlék emelésével, a legnehezebb helyzetben lévő gyermekek ingyenes tankönyvellátásának, ingyenes és kedvezményes étkezésének

Részletesebben

A kormány ahol, tud segít! Korózs Lajos Elnökségi tag Szociológus

A kormány ahol, tud segít! Korózs Lajos Elnökségi tag Szociológus A kormány ahol, tud segít! Korózs Lajos Elnökségi tag Szociológus GyED és TGYÁS A GYED-en és TGYÁS-en lévő kismamák jövedelempótlékot igényelhetnek a kormánytól, mely akár 100 (azaz egyszáz) Ft is lehet.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére Új napirendi pont Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Tárgy: A szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII. 26.) rendelet

Részletesebben

Iromány száma: H/ Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1D9VP7FG0001

Iromány száma: H/ Benyújtás dátuma: :02. Parlex azonosító: 1D9VP7FG0001 Iromány száma: H/18383. Benyújtás dátuma: 2017-11-15 12:02 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 1D9VP7FG0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Határozati javaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA. Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt.

AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA. Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt. AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt. regos@szazadveg.hu 2018 AZ EGÉSZSÉGÜGY FINANSZÍROZÁSA DEMOGRÁFIA FOLYAMATOK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGFINANSZÍROZÁS HELYZETE NEMZETKÖZI

Részletesebben

2/A. Helyi gázár- és távhőtámogatás

2/A. Helyi gázár- és távhőtámogatás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselőtestületének 37/2011. (XII.12.) rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 25/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 15/2014. (XI.26), a 19/2014.(XII.19.) valamint az 5/2015 (II.26.) rendeletekkel önkormányzati módosítva!)

EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 15/2014. (XI.26), a 19/2014.(XII.19.) valamint az 5/2015 (II.26.) rendeletekkel önkormányzati módosítva!) EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 15/2014. (XI.26), a 19/2014.(XII.19.) valamint az 5/2015 (II.26.) rendeletekkel önkormányzati módosítva!) Foktő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013 (X.14.) önkormányzati

Részletesebben

Három példa a bankszektor valótlan állításaiból, félrevezetéseiből

Három példa a bankszektor valótlan állításaiból, félrevezetéseiből Három példa a bankszektor valótlan állításaiból, félrevezetéseiből Minden devizahitel mögött deviza van. A bankrendszer állítja, hogy a deviza és a deviza elszámolású kölcsönök mögött deviza van. Vagyis

Részletesebben

Új egyensúly. Sikerek és kihívások

Új egyensúly. Sikerek és kihívások Új egyensúly Sikerek és kihívások Felzárkózik a gazdaság GDP évenkénti növekedési üteme az Európai Unióban és Magyarországon (az előző időszak %-ában) 4,9 5,2 4,2 4,5 4,5 4,3 3,9 3,8 3,4 3,0 3,0 2,4 1,9

Részletesebben

Tendenciák a segélyezésben. Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva

Tendenciák a segélyezésben. Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva Tendenciák a segélyezésben Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva Mit is vizsgálunk? időszak: 2004-2008/2009 ebben az időszakban történtek lényeges átalakítások ellátások: nem mindegyik támogatás, csak

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor, felzárkózó nyugdíjak

ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor, felzárkózó nyugdíjak ELSZÁMOLÁS 2006. Biztonságosabb időskor, felzárkózó nyugdíjak Jelentés a kormány részére a nyugdíjasok életkörülményeinek alakulásáról Célunk, hogy a nyugdíjasoknak biztosítsuk a méltóságteljes, békés,

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete A gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a módosító 16/2013. (XII.20.) és az 5/2015. IV.7.)

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete. szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2015. (X. 28.) önkormányzati rendelete szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Tabajd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben)

(módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2008. (IV. 3.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról (módosításokkal egységes szerkezetben) A szociális

Részletesebben

Támogatási táblázat 2006

Támogatási táblázat 2006 Támogatási táblázat 2006 Minimálbér: 2006. január 1-tıl: a kötelezı legkisebb munkabér (minimálbér) havi összege bruttó: 62 500 Ft/fı/hó, minimális órabér 360 Ft/fı/óra 2006. július 1-tıl 2006. december

Részletesebben

15/1998. (VII. 27.) RENDELETE

15/1998. (VII. 27.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/1998. (VII. 27.) RENDELETE BUDAPEST III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL FENNTARTOTT NEVELÉSI- OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ

Részletesebben

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat

Rendelettervezet. helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet, összehasonlító táblázat Ikt. sz.: 1/288-1/2015/I. Üi.: dr. Ákosi Ádám Gábor Rendelettervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Mell.: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet,

Részletesebben

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez 6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez NYILATKOZAT a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei, mini bölcsödei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez 1. Alulírott...

Részletesebben

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális rászorultságtól függő pénzben és természetben nyújtott ellátásokról szóló 10/2006. (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása Mikebuda Község Önkormányzata képviselő-testületének 11/2013. (XII. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzati segély kialakításával összefüggő rendeletmódosításokról Mikebuda Község Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó térítési

Részletesebben

Előterjesztés. az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 7/ /2009. ( ) Ör. számú rendelet módosításához

Előterjesztés. az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 7/ /2009. ( ) Ör. számú rendelet módosításához Előterjesztés az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 7/2009. (10. 30.) Ör. számú rendelet módosításához Tisztelt Képviselő- testület! A szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

A földgáz fogyasztói árának 1 változása néhány európai országban 1999. július és 2001. június között

A földgáz fogyasztói árának 1 változása néhány európai országban 1999. július és 2001. június között A földgáz fogyasztói árának 1 változása néhány európai országban 1999. július és 2001. június között A gázárak változását hat európai ország -,,,,, Egyesült Királyság - és végfelhasználói gázárának módosulásán

Részletesebben

Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete

Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete Ete Község Képviselőtestülete 6/2011. (IX.14.) sz. rendelete a szociális ellátásokról és eljárásról (Egységes szerkezetben a 3/2012.(I.25.) önkormányzati rendelettel, a 11/2012.(IX.13.) önkormányzati rendelettel

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Bizottság

Egészségügyi és Szociális Bizottság Város Képviselő-testület Egészségügyi és Szociális Bizottság 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: hivatal@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu

Részletesebben

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07.

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07. A Fidesz társadalompolitikájának csődje Sajtótájékoztató 2012. 02.07. Soha ennyi szegény ember nem volt Magyarországon, mint most! Közel 4 millió ember él a létminimum alatt! Legalább 50 ezer gyermek éhezik!

Részletesebben

Fenntartható és fenntarthatatlan elemek a hazai közműszektorra vonatkozó rezsicsökkentési politikában

Fenntartható és fenntarthatatlan elemek a hazai közműszektorra vonatkozó rezsicsökkentési politikában Fenntartható és fenntarthatatlan elemek a hazai közműszektorra vonatkozó rezsicsökkentési politikában Kaderják Péter Igazgató, REKK MKT Vándorgyűlés Nyíregyháza, 2014. szeptember 5. Főbb üzenetek Szabályozói

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL 1 BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL I. A TELEPÜLÉS DEMOGRÁFIAI MUTATÓI: Jánossomorján 2015. december 31-én 6182 fő élt, míg 2016. december 31-én 6124 fő. Az említett adatok

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. a hitelintézetekről 1 a I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján SAJTÓKÖZLEMÉNY a hitelintézetekről 1 a 2015. I. negyedév végi 2 prudenciális adataik alapján Budapest, 2015. május 29. A hitelintézetek mérlegfőösszege 2015. I. negyedévben 1,4%-kal csökkent, így 2015.

Részletesebben

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 01-22872-4/2007. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális rendeletek módosítása Mell.: 1 db rendelet-tervezet

Részletesebben

A LAKOSSÁG LAKÁSPIACI VÁRAKOZÁSAI 1

A LAKOSSÁG LAKÁSPIACI VÁRAKOZÁSAI 1 2002. ELSÕ ÉVFOLYAM 3. SZÁM 51 SKULTÉTY LÁSZLÓ A LAKOSSÁG LAKÁSPIACI VÁRAKOZÁSAI 1 Az utóbbi idõben erõsödött a háztartások lakásépítési, -vásárlási, valamint -felújítási hajlandósága. Azok a háztartások,

Részletesebben

MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP

MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP HÁLÓZAT A KÖZÖSSÉGÉRT MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP (Az internetes felületen 2012.02.15-ét követően, az itt látható szerkezetű űrlapot kell a pályázóknak kitölteniük. Jelen űrlap kizárólag előzetes tájékoztatásul

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény által szabályozott pénzbeli

Részletesebben

egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról

egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S egyes szociális tárgyú önkormányzati rendeletek módosításáról 1. Az étkeztetést biztosító intézmények vezetői

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017.(XI.20.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017.(XI.20.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017.(XI.20.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

Pályázati felhívás önkormányzati tulajdonú lakások szociális alapon történő bérbeadására

Pályázati felhívás önkormányzati tulajdonú lakások szociális alapon történő bérbeadására Pályázati felhívás önkormányzati tulajdonú lakások szociális alapon történő bérbeadására Cím: lakás alapterülete : (négyzetméter) szobaszám: komfortfokozat: lakásfenntartás havi költségei: lakbér (szociális

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete. egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete. egyes önkormányzati rendeletek módosításáról TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete az 1. alcím tekintetében

Részletesebben

Devizahitel-kiváltást

Devizahitel-kiváltást Fórum MI TÖRTÉNIK A HAZAI LAKÁSÁLLOMÁNNYAL? MERRE A KIÚT, VAN-E MEGHATÁROZHATÓ KIÚT A MŰEMLÉKI LAKÓÉPÜLETEKET ÉS AZ ÚJ ÉPÍTÉSŰ INGATLANOKAT EGYARÁNT ÉRINTŐ GAZDASÁGI PROBLÉMÁK KÖRÉBŐL. LETENYEI LÁSZLÓ

Részletesebben

A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS EGYES SZOCIÁLIS JOGSZABÁLYOK LEGFŐBB VÁLTOZÁSAI 2009.

A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS EGYES SZOCIÁLIS JOGSZABÁLYOK LEGFŐBB VÁLTOZÁSAI 2009. A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS EGYES SZOCIÁLIS JOGSZABÁLYOK LEGFŐBB VÁLTOZÁSAI 2009. I. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint a szolgáltatások fedezetéről szóló törvény

Részletesebben

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete Bátaapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló a 6/2011. (IV.13.) önkormányzati

Részletesebben