N A P L Ó Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "N A P L Ó 1996. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél."

Átírás

1 N A P L Ó Január 4. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Január 5. Zsámbok Tamásnak, a Tornalja és Vidéke Városi Célalap munkabizottsága elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Január 9. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Január 11. Halzl József részt vett a Rákóczi Szövetség baktalórántházai szervezetének alakuló ülésén. Az alakuló ülésen több mint 70 személy csatlakozott a Rákóczi Szövetséghez, akik megválasztották a helyi szervezet ügyvivő bizottságát. Január 12. Halzl József Vásárosnaményben találkozott a város polgármesterével Hegedűs Antallal, aki ígéretet tett arra, hogy kapcsolatrendszere révén előmozdítja a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének megalakulását a városban. Január 15. Halzl Józsefnek a Rákóczi Szövetség elnökének és Csáky Pálnak a Szlovákiai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnökének látogatása a Budakeszi Széchenyi körben. A látogatás során tájékoztatást adtak a szlovákiai magyarság helyzetéről és a Rákóczi Szövetség ezzel kapcsolatos tevékenységéről. Többen

2 2 csatlakoztak a Szövetséghez, és kinyilvánították azon szándékukat, hogy készek volnának a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének megalakításában közreműködni. Január 16. Dolányi Andrásnak, a Rákóczi Szövetség Szécsényi helyi szervezete elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Január 17. Esterházy Alíz grófnő látogatása a Rákóczi Szövetségnél, ahol Halzl Józseffel és Molnár Imrével tárgyalt az ez évi Esterházy János ünnepségek programjáról. Január 18. Halzl József látogatása a Magyarok Világszövetségében, találkozás Dobos László alelnökkel, akivel megállapodtak abban, hogy a Rákóczi Szövetség hagyományos - az első osztályba beiratkozó szlovákiai magyar diákokat segítő - könyvakcióját a Madách Posonium könyvkiadóval közösen hajtják végre, a könyvkiadó által forgalmazott könyveket fogják ajándékként átadni a diákoknak. Január 19. Halzl József látogatása Várpalotán és Ajkán. Előadást tartott az ajkai Konzervatív Klub rendezvényén, amelyen a társadalmi szervezetek fontosságát hangsúlyozta és tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. Január 24. Halzl József látogatást tett Hegedűs Lóránt református püspöknél. Ennek során elsősorban a Szövetségnek az ifjúság körében való népszerűsítésében kért segítséget a Püspök úrtól. Január 25. Halzl József kárpátaljai gyerekek egy csoportjával találkozott, akik magyarországi tanulmányi kiránduláson vettek részt.

3 3 Január 29. Halzl József Kozma Imrével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetőjével találkozott és megtárgyalták a Rákóczi Szövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködési lehetőségeit, különös tekintettel a szomszédos országok magyarságának támogatására. Január 31. Vitéz Lászlónak, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség elnökének látogatása a Rákóczi Szövetség elnökénél. Február 1. Fábián Editnek, a Rozsnyó és Vidéke Célalap helyi munkabizottsága elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Február 6. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Február 9. Halzl József látogatása a Baár Madas Református Gimnáziumban, ahol Arany János igazgatóval tárgyalt a Rákóczi Szövetség népszerűsítésének lehetőségeiről a Gimnázium diákjai között. Február 10. A Rákóczi Szövetség komáromi városi szervezetének alakuló ülése a Városi Tanács dísztermében. Az alakuló ülésen részt vett Halzl József, Hegyi László és a Rákóczi Szövetség Komárom megyei helyi szervezeteinek több vezetője. Megválasztották a helyi szervezet vezetőségét. Halzl József nyilatkozatot adott a helyi televíziónak. Február 12. Halzl József látogatása Miskolcra, találkozás a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének tagjaival.

4 4 Február 13. Halzl József látogatása a Budapesti Piarista Gimnáziumban, megbeszélés Borján Tiborral, a Gimnázium igazgatójával, a Rákóczi Szövetség népszerűsítésének lehetőségeiről, a Gimnázium diákjai között. Halzl József megbeszélése Csányi Sándorral, az OTP Rt. vezérigazgatójával, amelyben elvileg megállapodtak azokról az együttműködési lehetőségekről, amelyek alapján az OTP Rt. a Rákóczi Szövetség célkitűzéseit támogathatja. Halzl József és Hegyi László látogatása a Budapesti Munkásfiatalok Egyesületében, ahol a Rákóczi Szövetség tevékenységéről adtak tájékoztatást. Február 15. Halzl József látogatása a Katolikus Ifjúsági Mozgalom Műegyetemi Csoportjánál. Tájékoztatás a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. Február 16. Halzl József látogatása a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Tárgyalás Sasvári Mártával, a Gimnázium igazgatónőjével az együttműködés lehetőségeiről. Halzl József látogatása a Katolikus Értelmiségi Társaság Klubjában, Herényi Károllyal, az MDF sajtószóvivőjével. Február 21. Halzl József látogatása a Budafoki Gimnáziumban, ahol az iskola igazgatójával a Rákóczi Szövetség és az iskola együttműködési lehetőségeiről tárgyaltak. Halzl József részt vett és felszólalt a Magyarok Világszövetségének rendezvényén, amelyen a trianoni békeszerződés 75. évfordulója alkalmából elemzi a Kárpátmedencében kialakult helyzetet.

5 5 Február 23. Halzl József Németh Zsolt társaságában részt vett a Pápai Polgári Kör rendezvényén, amelyen a Rákóczi Szövetség tevékenységéről adtak tájékoztatást. Február 27. Halzl József Lauer Edittel, a Magyar Amerikai Koalíció elnökével találkozott és tárgyaltak a két szervezet együttműködési lehetőségeiről. Február 28. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Március 1. Böszörményi Istvánnak, a Losonc, Fülek és Vidéke Alapítvány helyi munkabizottsága elnökének és Száraz Dénesnek, az Érsekújvár és Vidéke Célalap helyi munkabizottsága elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Március 7. Halzl József és Stelczer Elemér, az Esterházy János Emlékbizottság elnöke részt vettek azon a nagyszabású emlékünnepélyen, amelyet gróf Esterházy János emlékére az Osztrák Parlament épületében rendeztek. A rendezvényen Schambek professzor, a Parlament alelnöke és Alois Mock volt külügyminiszter mondott méltató emlékbeszédet Esterházy János életéről és munkásságáról. A program keretében Halzl József és Stelczer Elemér Esterházy emlékplakettet adott át az előadóknak. A rendezvényen számos ország nagykövete (pl.: Németország) és a vatikáni nuncius is részt vett. Március 14. Halzl József részt vett a Diákhálózat rendezésében a Pozsonyi Magyar Főiskolásokért Célalap munkabizottsági ülésén Pozsonyban.

6 6 Március 15. A Rákóczi Szövetség hagyományos emléktábla koszorúzó ünnepsége Czuczor Gergely Múzeum körúti emléktáblájánál. A programot Szőke István vezette. Az ünnepségen megjelentek az érsekújvári CSEMADOK küldöttei is. Március 19. Halzl József és Molnár Imre a Budafoki Polgári Kör meghívására részt vettek a Kör ülésén, ahol tájékoztatást adtak a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. A jelenlévők közül többen csatlakoztak a Rákóczi Szövetséghez. Március 20. Nagy Gábornak, a Zselíz és Vidéke Célalap helyi munkabizottságának vezetőségi tagja látogatott el a Rákóczi Szövetségbe. Március 24. Halzl József Hegyi László és Simén András társaságában a Borsi Rákóczi Ferenc Emléktársaság meghívására részt vettek a hagyományos borsi Rákóczi emlékünnepségeken. Az ünnepség keretében felszólalt Halzl József is, aki Rákóczi korszerűségéről tartott előadást. Március 28. A Rákóczi Szövetség koszorúzási ünnepsége a Kossuth Lajos téri Rákóczi szobornál. Az első ízben megrendezett, hagyományteremtőnek szánt ünnepségen a Szövetség tagjai mellett az ifjúság képviselői is részt vettek. A Gyömrői Általános Iskolából egy busznyi diák jött el, de koszorúzott a Rákóczi Ferenc Gimnázium és a Fasori Evangélikus Gimnázium is. Közreműködött Béres Ferenc előadóművész. Március 29. Halzl József és Simén András részt vettek a Kodolányi János Intézetben megrendezett nagyszabású ifjúsági találkozón, ahová mindazok meghívást kaptak, akik az elmúlt években ebben az Intézetben végezték tanulmányaikat. Halzl József előadást tartott a Rákóczi Szövetség tevékenységéről, különös tekintettel a Kodolányi János Intézet részére végzett szolgálatairól.

7 7 Április 2. Öttevényben a Rákóczi Szövetség képviselői és a Nagymegyer és Vidéke Célalap munkabizottsága találkoztak és megvitatták az Alapítvány által támogatandó projekteket. Ezt követően délután négy órakor Mosonmagyaróváron megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete. Az alakuló ülésen részt vettek a pozsonyi Együttélés és a Magyar Polgári Párt képviselői is. Megválasztották a helyi szervezet vezetőségét. Április 3. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Április 5. Fóthy Jánosnak, a Somorja és Vidéke Célalap helyi munkabizottsága elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségben. Április 10. Halzl József találkozója Orbán Viktorral, a FIDESZ-MPP elnökével. Halzl József tájékoztatta Orbán Viktort a Rákóczi Szövetség programjairól. Április 11. A Léva és Vidéke Városi Célalap helyi munkabizottsága vezetőinek látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Április 15. A Magyar Írószövetség sajtótájékoztatója. A sajtótájékoztatón Pomogáts Béla, a Magyar Írószövetség elnöke és Halzl József tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség által kezdeményezett 1956-os középiskolai szavalóversenyről. Április 20. Halzl József látogatást tett Kolozsváron, a Kolozsvári Magyar Diákszövetségnél. A Diákszövetség vezetői tájékoztatást adtak a Szövetség munkájáról és méltatták a Rákóczi Szövetség támogatását a KMDSZ tevékenységéhez.

8 8 Április 25. A Rimaszombat és Vidéke Városi Célalap munkabizottsága vezetőinek látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Április Halzl József és Molnár Imre látogatása Zoboralján. Részt vettek a Nyitra és Vidéke Városi Célalap helyi munkabizottságának ülésén, meglátogatták a Zoboralja magyar iskoláit és találkoztak a magyar katolikus papokkal. Május 3. Halzl József látogatása Losoncra. Részt vett a Losonc és Vidéke Városi Célalap helyi munkabizottságának ülésén. Május 12. Halzl József részt vett a Rákóczi Szövetség Szentendreszigeti Szervezete által Tahitótfaluban megrendezett Rákóczi ünnepségen. Az ünnepségre meghívták a szenci alapiskola diákjait is. Halzl József tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség ez évi terveiről. Május 15. Halzl József látogatást tett a Budapesti Hittudományi Főiskolán, ahol a Budapesten tanuló felvidéki papnövendékek kezdeményezésére megszervezett találkozón tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség munkásságáról. Június 9. Halzl József részt vett a Rákóczi Szövetség Neszmélyi Helyi Szervezetének millecentenáriumi emlékünnepélyén. Neszmélyben előadást tartott a millencentenárium jelentőségéről. Június 25. Halzl József és Molnár Imre látogatást tett Keszegfalván, ahol részt vettek a felvidéki magyar papnövendékek összejövetelén. Előadást tartottak a Rákóczi Szövetség

9 9 tevékenységéről és a magyar nemzeti tudat megőrzésének lehetőségeiről a Felvidéken. Július 19. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Augusztus 15. A Galánta és Vidéke Városi Célalap vezetőinek látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Augusztus 16. Halzl József látogatása Alsószemeréden, ahol részt vett Herdics György helyi plébános által kezdeményezett millecentenáriumi ünnepségen. Előadást tartott a millecentenárium fontosságáról. Augusztus 28. Halzl József és Molnár Imre látogatása Pozsonyban. Találkoztak Frideczky Jánossal, a Pozsonyból Nyugatra elszármazott üzletemberrel, aki alapítványa révén jelentős mértékben segíti a szórványban élő felvidéki magyarok anyanyelvi oktatását. Megállapodtak az együttműködés lehetőségeiről. Szeptember 18. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Október 2. Halzl József látogatása Oroszlányban, találkozás a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetőivel. Október 18. A Rákóczi Szövetség és a Műegyetem 1956 Alapítvány közös sajtótájékoztatója a Műegyetemen az 1956-os ifjúsági emlékünnepélyek tárgyában.

10 10 Október 20. A Rákóczi Szövetség Tatabányai Szervezete által rendezett ifjúsági történelmi os vetélkedő döntője Tatabányán. Az 1956-ról szóló első magyarországi középiskolai vetélkedőn nagy számban vettek részt magyarországi és felvidéki középiskolák csapatai. Az első díjat az Érsekújvári Gimnázium csapata nyerte el, az első hat csapat között végzett a pozsonyi és a párkányi középiskolások csapata is. Október 21. A Rákóczi Szövetség és a Műegyetem 1956 Alapítvány által a Magyar Írószövetség védnöksége alatt megrendezett ifjúsági szavalóverseny középdöntői a Budapesti Prohászka Ottokár Gimnáziumban, a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban és a Kodolányi János Intézetben. Ugyanezen a napon fűtéstechnika-történeti vetélkedő az 1956-os ünnepségeken résztvevő diákok számára a Műegyetemen. Október 22. Az 1956-os szavalóverseny döntője a Műegyetem dísztermében os ifjúsági emlékünnepség a Műegyetemen, amelyen a korábbi évek hagyományaihoz híven a határon túli magyar egyetemi diákszervezetek képviselői is felszólaltak. Koszorúzás a Bem szobornál, fáklyás felvonulás a Várba, zászlószentelés a Mátyás templomban. November Halzl József és Duka Zólyomi Árpád közös előadókörútja az Egyesült Államokban. Tárgyalások az USA Külügyminisztériumában és a Helsinki Bizottság képviselőivel. Látogatás több város magyar közösségeinél (New York, Washington, Cleveland, Chicago, Denver, Los Angeles, San Francisco, New Brunswick), a szlovákiai magyarság helyzetének ismertetése, tájékoztatás a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. December 5. A Szabolcs-Szatmár megyei Lónyán megalakult a Rákóczi Szövetség helyi szervezete, az alakuló ülésen részt vett Halzl József.

11 11 December 8. Száraz Dénesnek, az Érsekújvár és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. December 13. Egerben ünnepélyes külsőségek között, nagy érdeklődés mellett a Városháza dísztermében megalakult a Rákóczi Szövetség egri szervezete. Az ülésen részt vett Halzl József és Hegyi László, megválasztották a helyi szervezet öttagú vezetőségét. Az ülésen részt vett és felszólalt Duray Miklós, az Együttélés Politikai Mozgalom elnöke. December 20. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése a Műegyetemen. A választmányi ülés értékelte a Szövetség évi munkáját. Ezt követően fogadás a választmány tagjai és az 1956-os ünnepség szervezői tiszteletére. December 30. Halzl József, Hegyi László és Simén András találkozott a Rákóczi Szövetség szervezésében Budapestre érkező pozsonyi gépész-, vegyész- és villamosmérnök hallgatók csoportjával.

NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit.

NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit. NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit. Január 12. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Szarka

Részletesebben

N A P L Ó 2003. Január 3. Január 7. Január 8.

N A P L Ó 2003. Január 3. Január 7. Január 8. N A P L Ó 2003. Január 3. Halzl József interjút adott Szikora Józsefnek, az Új Ember című hetilap munkatársának a Rákóczi Szövetségnek a Rákóczi-évvel kapcsolatos terveiről. A Rákóczi-év nyitányaként a

Részletesebben

N A P L Ó 1997 Január 8. Január 9. Január 14.

N A P L Ó 1997 Január 8. Január 9. Január 14. 1 N A P L Ó 1997 Január 8. dr. Selmeczi Eleknek, a Rákóczi Szövetség alelnökének temetése a Farkasréti temetőben. Az elhunyttól a Rákóczi Szövetség nevében dr. Vigh Károly alelnök és Stelczer Elemér, az

Részletesebben

1999. évi N A P L Ó. Január 11. Halzl József fogadta Klaus Kühneisen urat, az NSZK Budapesti Nagykövetségének másodtitkárát.

1999. évi N A P L Ó. Január 11. Halzl József fogadta Klaus Kühneisen urat, az NSZK Budapesti Nagykövetségének másodtitkárát. 1999. évi N A P L Ó Január 6. Szabó Tibor a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke hivatalában fogadta Halzl Józsefet. Megbeszélést folytattak az Illyés Közalapítvány és a Rákóczi Szövetség ez évi terveiről,

Részletesebben

Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől

Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyar óvodásnak. Az ajándékcsomagot 12931

Részletesebben

2004. évi NAPLÓ Január 6. Január 8. Január 15.

2004. évi NAPLÓ Január 6. Január 8. Január 15. 2004. évi NAPLÓ Január 6. Halzl József látogatást tett Pokorni Zoltánnál, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség alelnökénél. Tájékoztatta Pokorni Zoltánt a Rákóczi Szövetség helyzetéről és arról, hogy az állami

Részletesebben

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18.

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18. N A P L Ó 2000. Január 13. Halzl József Ajkán találkozott a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetőjével, Héjjásy Sándorral és a helyi szervezet több más tagjával. Halzl József tájékoztatást adott

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

Határtalanul a Felvidéken

Határtalanul a Felvidéken Határtalanul a Felvidéken A nyitrai piarista gimnázium 1698-tól 1919-ig működött. Bottyán János ezredestől misealapítványt szereztek. Végül 1701-ben Mattyasovszky László püspök tett számukra nagyobb alapítványt.

Részletesebben

2006. évi NAPLÓ. Január 7-8.

2006. évi NAPLÓ. Január 7-8. 2006. évi NAPLÓ Január 2. Halzl József találkozott Vincze Lászlóval, a Magyar Nemzet újságírójával és részletesen tájékoztatta a felvidéki beiratkozási ösztöndíj akcióról. Január 3. Ugron Gáspár találkozott

Részletesebben

2002. évi N A P L Ó Január 4. Január 6. Január 8. Január 9.

2002. évi N A P L Ó Január 4. Január 6. Január 8. Január 9. 2002. évi N A P L Ó Január 4. Halzl József fogadta Angyal Bélát, a Gúta és Vidéke Célalap vezetőjét. Megbeszélést folytattak a Célalap 2002. évi terveiről. Január 6. A Szövetség ELTE alapszervezetének

Részletesebben

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett.

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett. NAPLÓ 1992. Január 10. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Január 13. Duray Miklós az Együttélés Politikai Mozgalom elnöke előadást tartott az MDF Akadémia keretében "A szlovákiai magyarság jelene és

Részletesebben

10. Kárpát-medencie Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság

10. Kárpát-medencie Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság 10. Kárpát-medencie Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság Karpatiasport polgári társulás és az Aranycsapat alapítvány 2012 június 6-án rendezte meg a 10. Kárpátmedencie Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki

Részletesebben

R á k ó c z i S z ö v e t s é g

R á k ó c z i S z ö v e t s é g Rákóczi Szövetség A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG CÉLJAI Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II.

Részletesebben

2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/ A.

2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/ A. ...... ii.'; RÁKÓCZI SZÖVETSÉG Iktatószám: RSZ-213j2012 BIATORBÁGY VAROS POLGÁaMF..STERlIHVATht, Érkeztelt. száma:... f.l.. 2012 Mm 1 3. Iktatá, :deje :.. i ::ei \'5.1 : :;_.: I............ it..... \ ;

Részletesebben

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC 2017 Képviselőtestületi ülés 2016.05.21. A diák-polgármesteri beiktatás után meghívást nyertem a soron következő képviselő-testületi

Részletesebben

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6.

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6. Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, 2016. október PROGRAMFÜZET 2016. október 20. november 6. 2016. október 20., csütörtök 11:00 óra A MAGYAR IFJÚSÁG TÖRTÉNELMET ÍRT Ünnepi megemlékezés Beszédet

Részletesebben

N A P L Ó 2010. Január 3. Január 8. Január 9. Január 12. Január 13. Január 18. Január 19. Január 20.

N A P L Ó 2010. Január 3. Január 8. Január 9. Január 12. Január 13. Január 18. Január 19. Január 20. N A P L Ó 2010. Január 3. Csáky Csongor a gödöllői székhelyű Pelikán Rádió Szikla c. műsorában Budaházy Árpád műsorvezető kérdéseire tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség elmúlt évi tevékenységéről.

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret:

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Pályázati 2.1. Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: 8.000.000 Ft Ikt. szám Pályázó neve Helység Pályázat címe Teljes költség

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

1988. November 9. Dr. Vígh Károly "A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában" címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban.

1988. November 9. Dr. Vígh Károly A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban. 1988. Október 7. A Rákóczi Szövetség megalakítását előkészítő első megbeszélés, amelyen részt vettek: B. Kiss Tamás, Bodnár Mónika, Czenthe Miklós, Dobossy László, Firon András, Fried István, Garai István,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS

2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS 2018/2019. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS I. Korcsoport Leány 1 Borsod-AZ Szent Imre Római Katolikus Általános és Óvoda Miskolc 2 Pest Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Érd 3 Budapest Budapest XIII.

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

2007. ÉVI NAPLÓ. Halzl József Dr. Kocsis István vezérigazgató meghívására részt vett a Magyar Villamos Művek Zrt. hagyományos újévköszöntő ünnepségén.

2007. ÉVI NAPLÓ. Halzl József Dr. Kocsis István vezérigazgató meghívására részt vett a Magyar Villamos Művek Zrt. hagyományos újévköszöntő ünnepségén. 2007. ÉVI NAPLÓ Január 2. A Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezete megtartotta évzáró összejövetelét. Nagy Csaba beszámolt az elmúlt év főbb programjairól, mindenekelőtt a szervezet legnagyobb rendezvényéről,

Részletesebben

2008. évi NAPLÓ. Január 18.

2008. évi NAPLÓ. Január 18. 2008. évi NAPLÓ Január 5. Martényi Árpád részt vett az oroszlányi Rákóczi szervezet által 1997. óta minden év januárjában megszervezett megemlékezésen, amelynek keretében elhelyezték mécseseiket, virágaikat

Részletesebben

AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS. MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság tér 6. magyar- romani nyelven

AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS. MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság tér 6. magyar- romani nyelven XX. NEMZETKÖZI JUBILEUMI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS R ÉS ZLETES P RO GRAMTERVEZET IDŐ : 2010. október 26-27. HELYSZÍN: MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság

Részletesebben

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

HALZL JÓZSEF - NAPLÓ 2012

HALZL JÓZSEF - NAPLÓ 2012 HALZL JÓZSEF - NAPLÓ 2012 Január 5. Kun Ferencz a hetényi Tarczi Lajos Alapiskolában részt vett és a Tarczi Emléknap keretében előadást tartott Tarczi Lajosról. A rendezvényről részletes beszámolót közölt

Részletesebben

A Kárpát-medence idegenforgalma Nemzetközi földrajzverseny az alapiskolák és a középiskolás diákok részére

A Kárpát-medence idegenforgalma Nemzetközi földrajzverseny az alapiskolák és a középiskolás diákok részére A Kárpát-medence idegenforgalma Nemzetközi földrajzverseny az alapiskolák és a középiskolás diákok részére A Kárpát-medence földtörténeti, természet- és társadalomföldrajzi értékeinek megismerése, a magyarságtudat

Részletesebben

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés ELŐADÁSOK Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés 1. Szabó Dezső Trianonról. Konferencia-előadás, Evangélikus iskolák kutató tanárainak I. konferenciája Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, 2013.

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán

Önéletrajz. Személyi adatok. Foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat. Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Balogh Zoltán Cím(ek) Mikecz Kálmán utca 19/b, 4400 Nyíregyháza (Magyarország) Mobil +36 30 205 7047 E-mail(ek) bazoli@freemail.hu Állampolgárság

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló)

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló) Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló) Pályázati Érvénytelen pályázatok 2.3. 5620/2007 Helemba Község

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

2009. évi Napló Halzl József

2009. évi Napló Halzl József 2009. évi Napló Halzl József Január 4. Csáky Csongor a Pelikán Rádióban Budaházy Árpád Szikla c. műsorában telefoninterjút adott és ennek keretében összefoglalta a Rákóczi Szövetség 2008. évi tevékenységét

Részletesebben

TÁRSADALMI ÉS MÉDIA KAPCSOLATOK... 5 RENDEZVÉNYEK... 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI...

TÁRSADALMI ÉS MÉDIA KAPCSOLATOK... 5 RENDEZVÉNYEK... 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI... TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉLET... 3 A Szövetség elérhetőségei:... 3 A Szövetség vezető szervei:... 3 Taglétszám bővülése... 3 2005-ben alakult helyi szervezetek... 3 TÁRSADALMI ÉS MÉDIA KAPCSOLATOK...

Részletesebben

A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL TARTALOM SZERVEZETI ÉLET... 3 TÁRSADALMI ÉS MÉDIA KAPCSOLATOK... 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI... 16 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG HELYI SZERVEZETEINEK

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről A Kör programjai: Január 21. Vezetőségi ülés. Tájékoztató a debreceni tiszteletbeli konzulátus alapításáról. Személyi javaslatok a

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Helyszín: Főemelet 11.

Helyszín: Főemelet 11. NYUGAT-EURÓPAI SZERVEZETEK REGIONÁLIS ÜLÉSE Elnök: Bihari Szabolcs KIM Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai: Brendus Réka, Tóth László Helyszín: Főemelet 11. 1. Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek

Részletesebben

Szlovák állampolgárok a magyar oktatási rendszerben. Reisinger Adrienn Széchenyi István Egyetem radrienn@rkk.hu SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

Szlovák állampolgárok a magyar oktatási rendszerben. Reisinger Adrienn Széchenyi István Egyetem radrienn@rkk.hu SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában (AGGLONET) WS 5 OKTATÁS ÉS EGÉSZSÉGÜGY 2010. április

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 14-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. 25/2018. (III. 14.) határozata a 2018. március havi jelentés elfogadásáról Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadta a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés közötti időszak

Részletesebben

2011. Diákranglista - egyesületi végeredmény. Egyesül et. Hely. Pont. Vác Városi. Evezős. Budapes ti. Evezős. Regatta Club - Külker Evezos Klub

2011. Diákranglista - egyesületi végeredmény. Egyesül et. Hely. Pont. Vác Városi. Evezős. Budapes ti. Evezős. Regatta Club - Külker Evezos Klub Hely Egyesül et Pont 1 Vác Városi 1454 2 Szegedi Vízisport Egyesüle 856 3 Mosonm agyaróvá ri 657 4 Csongrá di Vízügyi 642 5 Budapes ti 632 6 Kalocsai Sport Egyesüle 531 7 Danubius Nemzeti Hajós 498 8 Csepel

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

BEIRATKOZÁSI PROGRAM SZERVEZETI ÉLET ANYANYELVI TÁBOROK TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK RENDEZVÉNYEK BESZÁMOLÓ

BEIRATKOZÁSI PROGRAM SZERVEZETI ÉLET ANYANYELVI TÁBOROK TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK RENDEZVÉNYEK BESZÁMOLÓ BEIRATKOZÁSI PROGRAM 1 SZERVEZETI ÉLET ANYANYELVI TÁBOROK TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK RENDEZVÉNYEK BESZÁMOLÓ 2013 2 3 TARTALOM RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2013 Tartalom 3 Szervezeti élet 5 Társadalmi-

Részletesebben

Mozgalomból örökség - nemzetközi konferencia Kolozsváron

Mozgalomból örökség - nemzetközi konferencia Kolozsváron Mozgalomból örökség - nemzetközi konferencia Kolozsváron 2016. 11. 10. NOVEMBER 17., CSÜTÖRTÖK A BBTE AULA MAGNA, FARKAS (KOGALNICEANU) UTCA 11. sz. II. Emelet 14.00 - Regisztráció 15.00-15.30 Köszöntések

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

5. Jeremiás Roland Dávid 2002 Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Pest Megyei D 13,0

5. Jeremiás Roland Dávid 2002 Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Pest Megyei D 13,0 FIÚ EREDMÉNYEK - V. KORCSOPORT ssz név szül. év Iskola (Feladatellátás helye) város (cím) OM kód megye eredmény 100 m fiú V. kcs. 11.7 Tokos Zsolt 2002 Perczel Mór Gimnázium 11.7 1. Tóth Csaba 2002 Törökbálint,

Részletesebben

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium - 2015/2016-os tanév ütemterve 1 ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE 1 Szo 2 V 3 H 4 K 5 Sz 6 Cs 7 P 8 Szo 9 V 10 H 11 K 12 Sz 13 Cs 14 P 15 Szo 16 V 17 H 18

Részletesebben

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Budapest, 2011. február 18. Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Országos Igazoló Bizottság Cím/Address: H 1025 Budapest, Tömörkény u. 3/a. Levélcím/Letters: H 1255 Budapest, Pf.: 192 Tisztelt

Részletesebben

24. KIDS KUPA MEZEI FUTÓBAJNOKSÁG MÁRCIUS 24. BALASSAGYARMAT, IPOLY-GÁT EREDMÉNYEK

24. KIDS KUPA MEZEI FUTÓBAJNOKSÁG MÁRCIUS 24. BALASSAGYARMAT, IPOLY-GÁT EREDMÉNYEK CSAPAT EREDMÉNYEK: 24. KIDS KUPA MEZEI FUTÓBAJNOKSÁG 2017. MÁRCIUS 24. BALASSAGYARMAT, IPOLY-GÁT EREDMÉNYEK I. korcsoport LÁNY: (4 csapat) 1. Szent Imre Kat. Ált. Iskola Kecskemét 2. Szent Imre Balassagyarmat

Részletesebben

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének. Határozat száma 71/2016. 72/2016. 73/2016. 74/2016. 75/2016. Előterjesztő Gulyás Tibor Határozat tartalma A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS. MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság tér 6. VÉDNÖKÖK

AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS. MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság tér 6. VÉDNÖKÖK XX. NEMZETKÖZI JUBILEUMI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA AKIKET NEM HORDOTT TENYERÉN A SORS R ÉS ZL ET ES P ROGRAMT ERVEZET IDŐ: 2010. október 26-27. HELYSZÍN: MAGYAR KULTÚRA ALAPÍTVÁNY CORVIN TEREM I. ker. Szentháromság

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő,

Részletesebben

MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI?

MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI? MIÉRT ÉPPEN SZÉCHENYI? Készítette A Csornai Széchenyi Ist ván Általános Iskola csapata: Funtek Dániel, Hernitz Bianka, Kiss Virág, Kocsis Bianka, Nagy Anna,Tuba Frida, Vári Dorina 2019. 04. 26. GRÓF SZÉCHENYI

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Pográny. Makkosjánosi. Nyékvárkony. Lakszakállas. Bodrogszentes.

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Pográny. Makkosjánosi. Nyékvárkony. Lakszakállas. Bodrogszentes. Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Pályázati Érvénytelen pályázatok 2.6 1114/2008 Alapiskola és óvoda, Csáb Csáb 2.6 1015/2008 Körtvélyes Község Körtvélyes 2.6 1217/2008 2.6 1260/2008 2.6

Részletesebben

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók INFOPROG 2017 Iskolák versenye Levelező fordulók Döntő Felh.B Felh. A Prog.B Prog. A Bemutató Felh.B Felh.A Prog.B Prog.A Vetélkedő Összesen Open Szlovákia # Iskola 40 40 40 40 20 100 100 100 100 100 680

Részletesebben

Rákóczi Szövetség által elbírált Belső Pályázatok 2012

Rákóczi Szövetség által elbírált Belső Pályázatok 2012 Helyi szervezet Pályázat Pályázott program Pályázott összeg Döntés Megjegyzés Rákóczi Szövetség Mosonmagyaróvári Csoportja Piarista Ifjúsági Szervezete BP/01/2012 Az eszenyi (Kárpátalja, Ungvári Járás)

Részletesebben

Strandröplabda Diákolimpia 2016/2017. NEVEZÉSEK

Strandröplabda Diákolimpia 2016/2017. NEVEZÉSEK Strandröplabda Diákolimpia 0/0. NEVEZÉSEK Nyílt fiú páros kategória IV. korcsoport 0 Eszterházy Károly Egyetem Gyarkoló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet Bartók Béla Téri

Részletesebben

Sorszám / Helyezés. Szóbeli pontszámok Elért eredmény. Hozott pontszám. Magyar nyelv. Matematika. Tagozat Számítógép-szerelő,karbantartó

Sorszám / Helyezés. Szóbeli pontszámok Elért eredmény. Hozott pontszám. Magyar nyelv. Matematika. Tagozat Számítógép-szerelő,karbantartó 42 Ágoston Dávid Roland Balla Károly Ált. Isk. 2212 Csévharaszt 163 32 19 7 48 106 55 Antal Renátó 44 Báki István 22 Bari Richárd 40 Benkő Balázs 61 Bényei Krisztián 58 Bíró Dominik 41 Borsós Dominik Szebasztián

Részletesebben

Rendezvény archívum 2001

Rendezvény archívum 2001 Január 2001. január 9. A NEKTÁR Alkalmazói Tanácsának 2001. január 15. AMICUS-bemutató 20001. január 18. A Könyvtári és Szakirodalmi Tájékoztatási Szabványosítási Bizottság 2001. január 23. A Magyar Tudományos

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK: A Rákóczi Szövetség évi Beszámolója 1

TARTALOMJEGYZÉK: A Rákóczi Szövetség évi Beszámolója 1 TARTALOMJEGYZÉK: SZERVEZETI ÉLET 2 A Szövetség vezetõ szervei: 2 2003-ban alakult helyi szervezetek 2 POLITIKAI ÉS TÁRSADALMI KAPCSOLATOK 4 RENDEZVÉNYEK 9 Saját rendezvények 9 Hangverseny a Zeneakadémián

Részletesebben

Pályaválasztási nyílt napok a tanévben

Pályaválasztási nyílt napok a tanévben Intézmény Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium Pályaválasztási nyílt napok/beiskolázási k Előre történő bejelentkezés alapján az érdeklődő diákok az iskola bemutatása után

Részletesebben

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival,

Részletesebben

HALZL JÓZSEF NAPLÓ 2013

HALZL JÓZSEF NAPLÓ 2013 HALZL JÓZSEF NAPLÓ 2013 Január 7. Halzl József látogatást tett az Adenauer Alapítvány budapesti irodájában, és találkozott Frank Spenglerrel, az alapítvány magyarországi irodájának új vezetőjével. Tájékoztatást

Részletesebben

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke Kedves Bajtársnőnk, Bajtársunk! Tisztelt Látogató! Összeállításunkban 2015. május 14-től megtekinthetik azokat a fontosabb eseményeket, programokat, amelyeken részt vettünk, vagy amelyeket mi szervezetünk.

Részletesebben

Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása között. ELTE Levéltári Nap November 3.

Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása között. ELTE Levéltári Nap November 3. Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása 1830-1880 között ELTE Levéltári Nap 2017. November 3. 1847-ben működő felsőoktatási intézmények Sorszám Intézmény Korszak 1. Budai-Pesti

Részletesebben

A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG évi BESZÁMOLÓJA

A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG évi BESZÁMOLÓJA A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2000. évi BESZÁMOLÓJA 1. Szervezeti élet A Rákóczi Szövetség 2000-ben, mködésének második évtizedébe lépett. Az els évtizedben kialakított tevékenységi körét tovább folytatva igyekezett

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN

EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN EGYSÉGES FELNŐTTKÉPZÉS KÁRPÁT-MEDENCEI HÁLÓZATBAN Miskolc, 2009. október 13. Molnár György igazgató Békéscsabai Regionális Képző Központ TÉMAKÖRÖK ELŐZMÉNYEK (2004-2009) IDŐSZERŰ FEJLESZTÉSEK JÖVŐKÉP ELŐZMÉNYEK

Részletesebben

Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa 2010. május 22. döntő A DÖNTŐBE AZ ALÁBBI 116 ÁLTALÁNOS ISKOLA 259 TANULÓJA KERÜLT:

Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa 2010. május 22. döntő A DÖNTŐBE AZ ALÁBBI 116 ÁLTALÁNOS ISKOLA 259 TANULÓJA KERÜLT: Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa 2010. május 22. döntő A DÖNTŐBE AZ ALÁBBI 116 ÁLTALÁNOS ISKOLA 259 TANULÓJA KERÜLT: Baja Balassagyarmat Balkány Berettyóújfalu Budaörs ÚÁMK Felsővárosi Tagintézménye

Részletesebben

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT Dunaújváros, 2014. november 08. 1 2014. ÉVI SZABADFOGÁSÚ BIRKÓZÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ DUNAÚJVÁROS, 2014. 11. 08. IV. KORCSOPORT

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Statisztikai adatok az egyes intézményekben tanult, törlesztésre kötelezett ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM:

Részletesebben

V. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2004.04.24 1.oldal. Jurandori Maxi Fiú (7 nevezés) I. Vartek Mátyás Lágymányosi Ju-Jitsu Klub

V. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2004.04.24 1.oldal. Jurandori Maxi Fiú (7 nevezés) I. Vartek Mátyás Lágymányosi Ju-Jitsu Klub V. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2004.04.24 1.oldal 1.Jurandori versenyszám (54 nevezés) Jurandori Mini Fiú (7 nevezés) I. Halmagyi Viktor II. Kisling Zénó III. Vígh Péter IV. Petővári Nicola Jurandori

Részletesebben

MAGYAR DIASZPÓRA TANÁCS 2011. NOVEMBER 17.

MAGYAR DIASZPÓRA TANÁCS 2011. NOVEMBER 17. EURÓPAI REGIONÁLIS ÜLÉS Levezető elnök: Brendus Réka Titkár: Tóth László Helyszín: Gobelin terem 1. Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége Deák Ernő elnök 2. Magyarok Angliai Országos Szövetsége

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. április 1-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről.

Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről. 1 Jegyzőkönyv Készült Sásd Város Német Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 21. napján tartott alakuló üléséről. Ülés helye: Jelen vannak: Városháza Tanácskozóterme Sásd, Dózsa

Részletesebben

R Á K Ó C Z I S Z Ö V E T S É G ÉVI BESZÁMOLÓJA

R Á K Ó C Z I S Z Ö V E T S É G ÉVI BESZÁMOLÓJA R Á K Ó C Z I S Z Ö V E T S É G 2002. ÉVI BESZÁMOLÓJA 2 Rákóczi Szövetség 2002. évi beszámolója T a r t a l o m j e g y z é k : Szervezeti élet............................................4 A szövetség

Részletesebben

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT SZÉCHENYI ISTVÁN SZÜLETÉSÉNEK 225. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ ÜNNEPSÉGSOROZATRA IDŐPONT: 2016. SZEPTEMBER 21. HELYSZÍN: NAGYCENK A SZÉCHENYI-EMLÉKBIZOTTSÁG

Részletesebben

Szövetség a Közös Célokért

Szövetség a Közös Célokért E-magyar világ a tájékztató irdáiban - Felvidéken A társulás 2001-ben alakult. Infrmációs irdahálózat, amely elsősrban a Szmszéds államkban élő magyarkról szóló törvényből adódó lehetőségekről nyújt tájékztatást

Részletesebben

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE

ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK ÜTEMTERVE 2015/2016. Helyi országos 1 Szo 2 V 3 H 4 K 5 Sz 6 Cs 7 P 8 Szo 9 V 10 H 11 K 12 Sz 13 Cs 14 P 15 Szo 16 V 17 H 18 K 19 Sz 20 Cs Ünnep 21 P 22 Szo 2015. augusztus 23 V 24

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG

NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG NYELVTANULÁS A VILÁGON SPANYOL MAGYARORSZÁG 2018 A spanyol mint idegen nyelv Magyarországon Magyarországon egy többen érdeklődnek a spanyol nyelvtanulás iránt. Általában második vagy harmadik idegen nyelvként

Részletesebben

MOB Sportiskolai Program évi forrás

MOB Sportiskolai Program évi forrás MOB Sportiskolai Program 2015. évi forrás sorszám támogatott szervezet támogatás célja támogatás összege (Ft) megvalósulás helye KLIK fenntartású intézmények támogatásai: 1. Sugovica Sportiskolai Általános

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

T Á M O G A T Á S Á R Ó L

T Á M O G A T Á S Á R Ó L A Generális Konvent elnökségének döntése a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap 2012. évi gyűjtésére benyújtott PÁLYÁZATOK T Á M O G A T Á S Á R Ó L A döntést a Generális Konvent elnöksége a Debrecenben,

Részletesebben