1988. November 9. Dr. Vígh Károly "A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában" címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1988. November 9. Dr. Vígh Károly "A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában" címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban."

Átírás

1 1988. Október 7. A Rákóczi Szövetség megalakítását előkészítő első megbeszélés, amelyen részt vettek: B. Kiss Tamás, Bodnár Mónika, Czenthe Miklós, Dobossy László, Firon András, Fried István, Garai István, Göndöcs László, Izsák Lajos, Kis Péter, Kovács László, Kun Ferencz, Pénzes Éva, Sándor László, Simén András, Szoláry Henriette, Szarka László, Torday Ferenc, Tóth László, Tóth Istvánné, Vígh Károly, Virághalmy Lea, dr. Wieber Józsefné. Október - Március További megbeszélések, a Rákóczi Szövetség alakuló gyűlésének előkészítése, a szervezőknek a felvidéki magyarság érdekében végrehajtott különböző megnyilatkozásai és akciói. November 9. Dr. Vígh Károly "A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában" címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban. November 17. Dr. Käfer István "A cseh és szlovák irodalom magyar fogadtatása" címmel előadást tartott az Amicus Körben.

2 1989. Tiltakozó levél megküldése az MSZMP Központi Bizottságához Grósz Károly csehszlovákiai nyilatkozata miatt, amelyben Grósz Károly köszönetét tolmácsolta a Csehszlovákiában folytatott nemzetiségi politikáért és kijelentette, hogy "nagyon elégedetten, jó érzésekkel megyünk haza". Március 2. A Rákóczi Szövetség szervezői részt vettek a Vaclav Havel bebörtönzése ellen tiltakozó tűntetésen és tiltakozásukat levélben eljuttatták a Csehszlovák Nagykövetséghez. Március 7-8. Részvétel a CSEMADOK negyven éves évfordulóján, a Csehszlovák Kultúra Házában rendezett irodalmi esten (Duba Gyula, Tőzsér Árpád és Grendel Lajos szlovákiai magyar írók voltak a meghívottak), és Sidó Zoltán CSEMADOK elnök előadásán. Március 14. Az Czuczor Gergely múzeum körúti emléktáblájának megkoszorúzása, közösen az Érsekújvári Baráti Körrel. Március 20. A Rákóczi Szövetség alakuló közgyűlése a Rajk Szakkollégiumban (VIII. kerület, Makarenkó u. 20.). A Rákóczi Szövetség első elnöke Dobossy László. Március 30. A Rákóczi Szövetség Szervező Bizottságának első ülése, amelyen létrehozták a Szervezői Munkacsoportot. Április 2. A Klubtanács 5.000,-Ft támogatást szavazott meg a Szövetség céljaira. Április 4.

3 Részvétel a Pozsonyi Baráti Kör estjén (Angelika eszpresszó, Batthyány tér). Április 5. Sajtótájékoztató az Eötvös Klubban. Ennek nyomán a másnapi Magyar Nemzetben MTI közlemény jelent meg "A Rákóczi Szövetség fellép a szlovákiai magyarság érdekében" címmel. Április 6. Megbeszélés Vass Csabával a Hazafias Népfront Társadalompolitikai Osztályának vezetőjével a Népfront és a Szövetség kapcsolatáról. A Rakpart Klubbal közös rendezvény: "Helyzetjelentés a Felvidékről" címmel. Előadást tartott Vígh Károly és Molnár Imre. Felkért hozzászólók: Bába Iván, Szesztay András és Szarka László. Április 7. A Prágai Sörlovagrend Hrabal estje. A Rákóczi Szövetség részéről Bába Iván tartott előadást "Prága " Címmel. Április 12. Kapcsolatfelvétel a MISZOT-tal (Magyar Ifjúsági Szövetség Országos Tanácsa). A Rákóczi Szövetség Ifjúsági és Túraszervezői Csoportja megfigyelő tagként kérte felvételét. Április 13. Kapcsolatfelvétel a Hazafias Népfront Budapesti Bizottságával. Április 19. Részvétel a Nagysallói csata évfordulóján Léván rendezett koszorúzáson és emlékünnepségen. A Rákóczi Szövetséget Balázs György és Mezey András képviselte, Kun Ferencz mondott beszédet. Április 20. A Rákóczi Szövetség első választmányi ülése. A választmány kinevezte a Csehszlovákiai Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriumát. Tagjai B. Kiss Tamás, Csík Ibolya, Kiss Gy. Csaba, Molnár Imre, Vásárhelyi Judit. Április 26.

4 A Rákóczi Szövetség "felvidéki asztalának" elindítása. Összejövetel minden héten szerdán 16 órakor az Angelika Eszpresszóban (Batthyány tér). Az alapítvány kuratóriumának első ülése, amely megtárgyalta az alapító levél tervezetét. Árpilis 27. Kapcsolatfelvétel a Magyarországi Szlovákok Demokratikus Szövetségével. Május 7. Halzl József kezdeményezésére a Rákóczi Szövetség fellépést szervezett a Marcibányi Téri Művelődési Házban a Kassai Magyar Ipari Szakközépiskola színpada részére. Előadásra kerül Sütő András "Kalandozások Ihajcsuhajdiában" című mesejátéka. Május 8. Négy fiatal szlovákiai magyar festő kiállításának megnyitója. Május 18. Az Amicus Kör és a Rákóczi Szövetség közös rendezvénye "A magyar csehszlovákiai politika" címmel. A Rákóczi Szövetség részéről felszólalt Bába Iván, Molnár Imre, Szarka László. Május 25. Az Amicus Kör rendezvényén előadást tartott Käfer István. Május 27. Részvétel az Amicus Kör programjában: egynapos sörtúra Pozsonyban. Június A Rákóczi Szövetség meg szervezte a 15. felvidéki honismereti kerékpártúrát, szervezők: Simén András, és Balázs György. A túra színtere a volt Gömör-Kishont Vármegyében a magyarlakta települések: Sajó-völgy, Rima-völgy, Pelsőc-Sajógömör, Tornalja, Rimaszécs, Vály-völgye, Balog. Augusztus A Szövetség tagjai közül többen részt vettek a Klubtanács táborprogramjában. Téma: Változások Kelet-Európában.

5 Szeptember Halzl József szervezésében Szentendrén az Energiagazdálkodási Intézet üdülőjében megrendezésre került az első szentendrei főiskolás tábor, amelyen 40 csehszlovákiai magyar főiskolás vett részt. A tábor résztvevői jeles magyar közéleti személyiségekkel találkozhattak. A tábor résztvevői közül a Nyitrai Főiskola egy csoportját - miután az egyetem vezetői tudomást szereztek a diákok részvételéről a táborban - kizárták az egyetemről és a kizárás végrehajtását csak az akadályozta meg, hogy novemberben az úgynevezett bársonyos forradalom elsöpörte a csehszlovák kommunista rendszert. Szeptember 19. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Szeptember 21. Megalakult a Közép-Európai Egyesület, amelynek titkára a Rákóczi Szövetség vezetőségi tagja, Szarka László. Szeptember 23. A pozsonyi öregdiákok találkozója a Rózsadomb Étteremben, amelyen száztízen vettek részt. A Rákóczi Szövetség képviseletében Ébert Tibor, Stelczer Elemér, Kun Ferencz, Czenthe Miklós volt jelen. A párkányi Balassi Klub 100. klubestje. A klubvezetőt, Himler Györgyöt, a Rákóczi Szövetség tagját és a Szlovák-magyar Klubtanács elnökét a hatóságok többször zaklatták. Szeptember 25 A Rákóczi Szövetség levélben fejezte ki együttérzését azon szlovák ellenzékiek és családjaik iránt (Ján Camogursky, Miroslav Kusy), akik ellen koncepciós per indult. Az iratot Kun Ferencz állította össze, később a szlovák sajtó is leközölte. Szeptember Október 1. A Rákóczi Szövetség a szentendrei Petőfi Egyesülettel és a lévai CSEMADOK-kal közösen autóbusztúrát szervezett Kassára és a Szepességre.

6 Október 6. A Rákóczi Szövetség képviseletében Kun Ferencz, a kassai és szepsi CSEMADOK-kal közösen megkoszorúzta gr. Dessewffy Arisztid aradi vértanú sírját Margonyán. Október 11. A Rákóczi Szövetség magyar szlovák fórumot szervezett, amelyen Kafer István tartott előadást a magyarországi szlovákokról. Október 17. A választmány tájékoztatást kapott a magyarországi nemzetiségi politikáról Dr. Eperjessy Emőtől, a Művelődési Minisztérium nemzetiségi osztályvezetőjétől. Október 19. Gyivicsán Anna, a magyarországi szlovákok néprajzának szakértője tartott előadást. Október Sopronban, a szomszédos országok kisebbségeinek találkozóján a Rákóczi Szövetség részéről Szarka László vett részt. Október 24. A Rákóczi Szövetség nyílt fórumon tájékoztatta a közvéleményt céljairól és a szlovákiai magyarság helyzetéről. A fórumról tájékoztatást adott a Magyar Nemzet és a Szabad Európa Rádió. Október 28. A Rákóczi Szövetség a Csepel Táncegyüttessei együtt Felvidéki bált rendezett mátyusföldi, zoboralji és csallóközi népi együttesek bevonásával. November 2. Turczel Lajos pozsonyi irodalomtörténész professzor megkapta a Bethlen-díjat, Hites Kristóf pedig a Márton-emlékérmet. A Rákóczi Szövetség képviselői vacsorát rendeztek Turczel Lajos tiszteletére. November 17. A Rákóczi Szövetség a Prágai Sörlovagrenddel közösen nagysikerű emlékestet rendezett Szalatnai

7 Rezső tiszteletére. Az emlékest műsorát "Két hazában egy igazsággal" címmel Ébert Tibor szerkesztette, Szalatnai Judit, Kun Ferencz és Selmeczi Elek közreműködésével. Az estről beszámolt a Magyar Nemzet és Magyar Rádió is. November 25. Az Amicus Kör közgyűlésén Käfer Istvánt választották elnökké és elhatározták, hogy továbbra is szorosan együttműködnek a Rákóczi Szövetséggel. Dr. Halzl Józsefnek szervezésében szavalóversenyt tartottak a városmajori katolikus ifjúság közreműködésével felvidéki és erdélyi költők verseiből. November 27. András Károly, a Rákóczi Szövetség Münchenben élő tagja előadást tartott a Magyarságkutató Intézetben a magyar kisebbségek helyzetének megítéléséről. A Rákóczi Szövetség nyilatkozatban biztosította szolidaritásáról a csehszlovákiai forradalomba bekapcsolódó magyar szervezeteket. A nyilatkozatról beszámolt a Magyar Nemzet napilap is. November 29. A szlovákiai Független Magyar Kezdeményezés 3 szóvivője Huncik Péter, A. Nagy László és Barak László sajtótájékoztatót tartott Filep Tamás lakásán. November 30. A TV Napzárta című műsorában Duray Miklós, Jeszenszky Géza és Fényi Tibor szerepelt. December 1. A Közép-Európai Klub magyar-szlovák-cseh találkozóján a Rákóczi Szövetség részéről felszólalt Käfer István. December 5. A Rákóczi Szövetség választmányi ülésén részt vett Duray Miklós, Püspöki Nagy Péter, Popély Gyula, András Károly (München), Turczel Lajos, Hites László (USA) és Hunyady István (Franciaország). December 7.

8 A Rákóczi Szövetség képviselői Lezsák Sándorral az MDF-fel történő együttműködéséről tárgyaltak.

9 1990. Január 25. Luzsicza Lajos szervezésében megnyitották Dudor István csehszlovákiai magyar festő kiállítását. Február l. A Rákóczi Szövetség választmányi ülésén elfogadták az év első félévére kidolgozott programot. Február 2. Bemutatkozott a Régió című csehszlovákiai magyar kisebbségtudományi szemle. Az évente négyszer megjelenő folyóirat megindítását Tóth László kezdeményezte, a szerkesztésben rajta kívül a Rákóczi Szövetség részéről Szarka László, G. Kovács László, Molnár Imre és Filep Tamás vett részt. A Rákóczi Szövetség tagjai fél áron előfizethetik. Február 3. A Rákóczi Szövetség küldöttsége Pitvaroson barátsági esten találkozott a helyi kitelepített felvidékiekkel. A Szövetség részéről Kun Ferencz, Vígh Károly és Tamáska Péter volt jelen. Beszámolt a rendezvényről a Csongrád Megyei Hírlap is. Február 7. A "Szabadság közös" címmel Pomogáts Béla az Erdélyi Szövetség társelnöke kezdeményezésével több magyar társszervezet üzenetet intézett a román értelmiséghez. A felhívást a Rákóczi Szövetség nevében Kun Ferencz, Selmeczi Elek és Czenthe Miklós írták alá. Az üzenetet a Magyar Nemzet is ismertette. Február 8. A Tabajdi Csaba miniszterhelyettes vezetésével működő Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Kollégiuma állásfoglalást készített a háború után kitelepítettek, így a szlovákiai magyarok és a hazai svábok rehabilitásáról. Február 9. A Párkány-Esztergom közötti Mária-Valéria híd újjáépítéséről Esztergomban folytatott tárgyaláson,

10 amelyen Pozsgai Imre államminiszter is részt vett, a Rákóczi Szövetséget Simén András, Czenthe Miklós, Selmeczi Elek, Horváth István és Balázs György képviselte. A Rákóczi Szövetség által alapított Alapítvány megkezdte működését. Csehszlovákiai Magyar Kultúráért Február 23. A Szlovákiai Nap c. magyar lap Kun Ferencz és Czenthe Miklós cikkét közli a Rákóczi Szövetségről "Figyelőszolgálat magyarért" címmel. Február 24. Prágában megalakult a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége, elnöke Csémi Tamás lett, a Rákóczi Szövetség képviseletében Molnár Imre és Tóth László volt jelen. Február 27. Molnár Imre a Csehországba deportált magyarság kálváriájáról tartott előadást Prágában. Február 27. A Rákóczi Szövetség tiltakozott az ellen, hogy a román kormány korlátozza a könyvek bevitelét Romániába. A Komáromi Magyar Területi Színház Budapesten, a Csehszlovákiai Kulturális Központban tartott előadásán Kun Ferencz virágcsokorral köszöntötte a színészeket. Március 1. A Magyar Naplóban megjelent Käfer István cikke: "Nyílt levél a bizalomért, tanuljuk meg egymást" címmel, a magyar-szlovák kölcsönösségről. Március 7. Dobossy László, az Rákóczi Szövetség elnöke Masaryk születésének 100. évfordulója alkalmából előadást tartott. Március 10. A Rákóczi Szövetség képviseletében Kun Ferencz, Szabó Andor, Vígh Károly, Mezei András és Horváth Sándor vett részt a Tótkomlóson megrendezett felvidéki esten. A rendezvényről tudósított a TV Hét című műsora is.

11 Március 15. A Rákóczi Szövetség képviselői hagyományosan megkoszorúzták Czuczor Gergely Múzeum körúti emléktábláját. A koszorúra ezúttal a szlovák nemzeti szalagot is elhelyezték. Az ünnepségen Szabó András Czuczor-verseket, Thirring Viola Janko Král-verseket szavalt. Rozsnyón a Rákóczi Szövetség képviseletében Kun Ferencz vett részt a helyi ünnepségen. Március 17. Megalakulásának egyéves évfordulóján a Rákóczi Szövetség több tagja fehér asztalnál a budai Szlovák étteremben ünnepelt, ezen Pomogáts Béla, az Erdélyi Szövetség társelnöke is részt vett. Március 29. A Rákóczi Szövetség az Amicus Körrel közös rendezvényt tartott a Csehszlovák Kulturális Központban, ezen többek közt elhangzott Käfer István előadása: "Rákóczi fejedelem hűséges szlovák népe" címmel. Április 7. A Rákóczi Szövetség szervezésében csehszlovák magyar politikai szervezetek vezetői tartottak tájékoztatást: Duray Miklós, Szabó Rezső, Tóth Károly, Püspöki Nagy Péter. Az est szervezői Göndöcs László, Szarka László és B. Kiss Tamás voltak. Április 12. A Magyar Naplóban megjelent Käfer István cikke "Nemzetiségből nemzetiség, a szlovákoknak is van Trianonjuk". Április 19. A Rákóczi Szövetség részéről Kun Ferencz és Szabó Zoltán vett részt a nagysallói csata lévai hősi emlékművének megkoszorúzásánál. Az eseményről a Magyar Nemzet is hírt adott. Április 21. A pápa pozsonyi látogatásával egyidőben a Magyar Nemzet közölte Göndöcs Lászlónak A szlovákiai magyar katolikusok sérelmeiről írt levelét. Április 24.

12 Az 1975-ben indult felvidéki honismereti kerékpártúra mozgalomról adott tájékoztatást Balázs György, a Szövetség Honismereti és Ifjúsági Csoportjának vezetője és a társszervező Köteles László (Szepsi). Április 28 - Május 01. A nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYlK) megrendezte 11. ghymesi táborát, amelyen a Rákóczi Szövetséget Molnár Imre képviselte. Május 02. A Magyar Nemzetben megjelent Vígh Károly "Szlovákok és magyarok" című cikke. Május A kassai Thália Színház budapesti vendégfellépésén vettek részt a Rákóczi Szövetség tagjai. Május 04. Magyar-szlovák-cseh értelmiségi találkozóra került sor a Kossuth Klubban, Szarka László szervezésében. Május 06. A Magyar Rádió "Vesszőfutások-kényszerlakhelyzetek" című műsorában a felvidéki magyarság kitelepítéséről beszéltek a Rákóczi Szövetség részéről Molnár Imre, Szabó Andor, Csáji Attila és Soóky Dezső. Május 08. A Rákóczi Szövetség szervezésében Duray Miklós Budapesten tótkomlósi és pitvarosi kitelepített felvidékiekkel találkozott. Május 10. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Május Dokumentumfilm összeállítást mutattak be a Műcsarnokban: Szlovákia felfedezése, Szlovákia története között címmel. A Rákóczi Szövetség részéről közreműködött Molnár Imre és

13 Käfer István. Május 15. A Magyar Nemzetben megjelent Vígh Károly cikke "Thália papjai Kassáról" címmel. Május 16. Párkányban a Mária-Valéria-híd újjáépítéséről Híd-fórumot szerveztek, amelyen a Rákóczi Szövetség részéről Simén András és Selmeczi Elek jelent meg. Május 17. Hites Kristóf (USA) a Cseszlovákiai Magyarok Nemzeti Bizottmányának elnöke a Rákóczi Szövetség választmányának vendége. Elhatározták, hogy a CSMNB "Kettős járom alatt" című lapja egyesül a felvidéki Hírvivővel Rákóczi Hírvivő címmel. Ugyanaznap Molnár Imre a pécsi Értelmiségi Klubban tartott előadást a szlovákiai magyarok kitelepítéséről. Május 22. A Rákóczi Szövetség közgyűlése. A vezetőség beszámolt eddigi munkájáról, majd tisztújítás következett. Az idős kora miatt visszavonuló Dobossy László utódaként Halzl Józsefet választották a Szövetség elnökévé. Május 23. A Rákóczi Szövetség a Társadalomtudományi Klubbal közösen Esterházy János emlékestet tartott Molnár Imre és Göndöcs László közreműködésével. Felszólalt Szentivány Gábor (USA) is, akinek a CSMNB támogatásával megjelent Esterházy-monográfiája. Május 25. Nyitraújlakon az Esterházy család sírkertjében a Szövetség képviselői koszorút helyeztek el a szlovákiai magyarság mártír politikusának emlékére. Június A Szövetség Honismereti és Ifjúsági Csoportja Balázs György és Simén András vezetésével Fertő-tó menti kerékpártúrán vett részt.

14 Június 07. A szövetség Új választmányának első ülése. Június 10. Megjelent a Rákóczi Szövetség lapja, a felvidéki Hírvivő Selmeczi Elek felelős szerkesztésében 8 oldalon és 1000 példányban. Július 02. A Rákóczi Szövetség szervezésében a magyarországi szakmai gyakorlaton résztvevő szlovákiai magyar orvostanhallgatókkal találkozott Kun Ferencz és Simén András. Július A Rákóczi Szövetség Honismereti és Ifjúsági Csoportja őrségi kerékpártúrát szervezett. Július A Rákóczi Szövetség és a felvidéki magyarok közös, 16. felvidéki honismereti kerékpártúrája, amelynek során találkoztak a cipszerek és ruszinok képviselőivel. Túravezető Köteles László (Szepsi) volt. Július Zselízi gimnazisták látogattak Budapestre a Rákóczi Szövetség szervezésében. A programot Kun Ferencz szervezte. Augusztus A felvidéki ifjúság honismereti ifjúsági tábora Őrsújfalun. A Rákóczi Szövetség is képviseltette magát a rendezvényen. Augusztus 18. Selmeczi Elek alelnök Érsekújvárott a város török alóli felszabadulásának évfordulójára rendezett ünnepségen találkozott és tárgyalt Sidó Zoltánnal a CSEMADOK elnökével. A Rákóczi Szövetség képviselői (Duray Miklós, Boross Zoltán, Horváth Sándor, B. Kiss Tamás, Szabó Andor és Vígh Károly) Nagybánhegyesen találkoztak a kitelepített felvidékiekkel.

15 Augusztus 23. A Szabadföldműves című szlovákiai magyar lapban interjú jelent meg Czenthe Miklóssal "Mit kell tudni a Rákóczi Szövetségről?" címmel. Augusztus 25. A rimaszombati járási művelődési táborban a Rákóczi Szövetség részéről megjelent Czenthe Miklós. Augusztus 30. A Rákóczi Szövetség képviselői a Magyar Kisebbségek titkárságán megbeszélést folytattak Molnár Imre kormányfőtanácsossal és Varga György prágai nagykövettel. Szeptember Második alkalommal rendezték meg Szentendrén a Rákóczi Szövetség Ifjúsági Művelődési táborát, melyen 60 felvidéki, erdélyi és kárpátaljai főiskolás vett részt. A rendezvényt a Városmajori Katolikus Ifjúsági Csoport és az Energia Gazdálkodási Intézet támogatta. A szervező Halzl József volt. Az előadók sorában szerepelt Jeszenszky Géza, Für Lajos, Käfer István, Molnár Imre. Szeptember 06. Az Association France-Hongrie képviselői látogattak el a Szövetséghez Ébert Tibor kíséretében. Szeptember 20. A Rákóczi Szövetségben a magyarországi szlovákság helyzetéről tartottak megbeszélést Gyivicsán Anna, Käfer István, Szarka László és Dobossy László részvételével. Szeptember 21. A CSEMADOK képes hetilapjában, a Hétben Csáky Pál interjúja Kun Ferenczzel a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. Szeptember 27. A budmerici Magyar-Szlovák Értelmiségi Találkozó. A Szövetség részéről Szarka László, Käfer István, Kiss Gy. Csaba, Molnár Imre és Kovács László vettek részt. Szeptember 28.

16 Ünnepélyes tanévnyitó a Nemzetközi Előkészítő Intézetben. A 200 kisebbségi (30 felvidéki) diák taníttatási költségeit a magyar állam vállalta. Az évnyitón megjelent Antall József miniszterelnök, Duray Miklós. A Rákóczi Szövetséget Halzl József és Tamás Judit képviselte. Szeptember A Honismereti és Ifjúsági Csoport kerékpártúrája a Fertő-tónál. Szeptember 29. A hagyományos pozsonyi öreg diákok találkozóján a Rákóczi Szövetség képviseletében Ébert Tibor, Stelczer Elemér, B. Kiss Tamás vett részt. Október 04. Selmeczi Elek a CSEMADOK pozsonyi székházában tárgyalt Neszméri Sándor főtitkárral a Rákóczi Hírvivő közös szerkesztéséről. Október 09. A Komárom-Esztergom Megyei Könyvtári Napok keretében a Rákóczi Szövetség képviselői (Käfer István, Szarka László és Tóth László) tartottak előadást. A Rákóczi Szövetséget Simén András és Czenthe Miklós mutatta be. Október 11. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Október A 20. Szenczi Molnár Albert Napok vendége volt Szencen Halzl József és Kun Ferencz. Október 24. Ünnepi est a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnökének, Dobossy Lászlónak 80. születésnapja alkalmából. Közreműködött Turczel Lajos, Czine Mihály, Thirring Viola és Szabó András. Október 26. Simén András részt vett a Magyar Ifjúsági Szövetség ülésén, Rév-Komáromban. Göndöcs László cikke a Magyar Nemzetben a hazai szlovákok kulturális igényének támogatásáról.

17 Október 30. Käfer István előadása a Társadalomtudományi Klubban a magyar-szlovák viszony aktuális kérdéseiről. Október 31. Rév-Komáromban Selmeczi Elek, Hites László, Hábel György a Rákóczi Szövetség részéről és Neszméri Sándor főtitkár a CSEMADOK részéről megállapodtak a Rákóczi Hírvívő közös szerkesztéséről. Halzl József, Simén András és Czenthe Miklós a Nemzetközi Előkészítő Intézetben találkozott a felvidéki és kárpátaljai diákokkal. November 01. Halzl József találkozója az Erdélyi Szövetség vezetőivel. November 02. Käfer István a Széchenyi Klubban megnyitotta a "Szlovák kiadványok Magyarországon" Című kiállítást. November 05. Popély Gyula tájékoztatást adott a Rákóczi Szövetség vezetőinek a szlovákiai nyelvtörvényről. November 06. Popély Gyula a Társadalomtudományi Klubban tartott előadást "Csehszlovák-magyar önismeret" címmel. Halzl József, Selmeczi Elek és Neszméri Sándor a Magyarok Világszövetségének megbízott főtitkárával, Komlós Attilával tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről. November 07. A Dunaszerdahelyen megrendezett Esterházy János emlékünnepségen Molnár Imre tartott előadást. Az ünnepségen a Szövetség részéről részt vett Kun Ferencz és Neumann Tibor. November 08. Leányfalun eltemették Sinkó Ferencet, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli tagját, akit Göndöcs László búcsúztatott.

18 November 09. Kun Ferencz előadást tartott a pozsonyi magyar orvostanhallgatók Selye János Klubjában. November A háború előtti katolikus reformmozgalomnak, a Prohászka Körnek a képviselői találkoztak Iszkaszentgyörgyön Göndöcs László szervezésében. A találkozón részt vett és a Rákóczi Szövetség tevékenységéről tájékoztatást adott Halzl József. November 12. András Károly (München), a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli tagja tartott előadást a KDNP székházában. November 20. Käfer István előadást tartott Érsekújváron, a Slovenska Matica helyi Szervezetében. A CSEMADOK-kal közös rendezvényen jelent volt Tamás Judit és Kun Ferencz is. Az előadó a szlovák-magyar párbeszéd szükségességét emelte ki. Göndöcs László a Társadalomtudományi Klubban előadást tartott a Prohászka Kör történetéről. November 24. Käfer István a szenci Kétnyelvűség-szemináriumon tartott előadást. November 26. Se1meczi Elek Rév-Komáromban a helyi CSEMADOK-kal tárgyalt és a Rákóczi Szövetség nevében köszöntötte Komárom új polgármesterét, Pásztor Istvánt. December 08. A Rákóczi Szövetség támogatásával a Cseh-magyar Tanítók Központi Énekkara megalakulásának 25. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt rendeztek Pozsonyban. Selmeczi Elek, a Rákóczi Szövetség nevében Budapesten felszólalt az Anyanyelvápolók Szövetsége évi közgyűlésén. December 10. Göndöcs László, a Nemzetközi Előkészítő Intézetben tanuló felvidéki diákoknak "Nemzeti

19 önépítés" címmel tartott előadást. December 12. A Magyar-Szlovák Értelmiségi Fórum tanácskozásán Dobos László méltatta a Rákóczi Szövetségnek a magyarországi szlovákok érdekében kifejtett tevékenységét. December 13. Érsekújváron megnyílt Luzsicza Lajos festőművész válogatott műveinek kiállítása. December 14. A Rákóczi Szövetség Ifjúsági és Honismereti Csoportja vendégül látta a Nagyváradi Magyar Ifjúsági Szervezet 15 fős csoportját. A csoport másnap a Szövetség támogatásával részt vett az 1. Szlovákmagyar Táncház-találkozón, Dunaszerdahelyen. December 15. Kun Ferencz Dunaszerdahelyen találkozott a Szlovák-magyar Cserkészszövetség elnökével, Hodosi Gyulával és 18 cserkész vezetővel. December 17. A Rákóczi Szövetség vezetősége találkozott Katona Tamás külügyi államtitkárral. December 21. A Rákóczi Szövetség képviselői megjelentek azon a Magyarok Világszövetsége által rendezett fogadáson, amelyet azzal kapcsolatban rendezetek, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök kitüntetéseket adott át Dobos László és Duba Gyula íróknak, valamint F ónod Zoltán irodalomtörténésznek.

20 1991. Január 04. A Rákóczi Szövetség érdekvédelmi csoportja (Soóky Dezső, Takács Sándor és Vígh Károly) beszámolt a kitelepítettek anyagi kártérítésének ügyében folytatott tárgyalásokról. Január 11. A Rákóczi Szövetség, az Erdélyi Szövetség és az Erdélyi Magyarok Egyesülete találkozott Horváth Balázzsal, a határon túli magyarok ügyében illetékes tárca nélküli miniszterrel. Január 24. A Rákóczi Szövetség képviselői találkoztak Sebők Zoltánnal, az Együttélés révkomáromi városi szervezetének vezetőjével. Január Az IDF "Interfórum" címmel megrendezte a határon túli magyar ifjúsági szervezetek találkozóját, amelyen a Szövetség Ifjúsági és Honismereti Csoportját Simén András és Czenthe Miklós képviselte. Február 09. A vámosladányi parasztbálon a Rákóczi Szövetség részéről megjelent Kun Ferencz, Bikki István. Február 16. Felvidéki farsangi bál volt Tahitótfalun. Szervezők: Balázs György, Kovács László és Gál Péter. Mintegy 100 fő jelent meg Szlovákiából és Magyarországról. Február 23. A Magyar Rádió Hajszálgyökerek műsorában Cservenka Judit felelős szerkesztő "Szenczi Molnár Albert városától a Rákóczi Szövetségig" címmel dr. Halzl Józseffel, a Szövetség elnökével beszélgetett. Február Az Együttélés Politikai Mozgalom Kassán megrendezte 3.. országos konferenciáját. A Rákóczi

21 Szövetséget Göndöcs László képviselte Március A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség fennállásának 2. évfordulója alkalmából Ungváron tudományos tanácskozást szerveztek "A Kárpát-medence magyarsága a XX. század végén" címmel. A Rákóczi Szövetséget Göndöcs László képviselte. Március 07. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. A Magyar Rádió Hajszálgyökerek című műsorában Molnár Imre beszélt Esterházy Jánosról. Március Pozsonyban Esterházy János emlékünnepséget rendeztek. Az ünnepségen részt vett Esterházy János lánya, Esterházy Alíz. A Rákóczi Szövetséget Neumann Tibor képviselte. Ez alkalommal a II. világháború óta először volt magyar nyelvű szentmise a Szent Márton Székesegyházban. Március 11. Érsekújváron a CSEMADOK rendezésében került sor a 22. Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok rendezvénysorozatára. Molnár Imre tartott előadást Esterházy Jánosról. Március 14. A Rákóczi Szövetség nevében Szőke István koszorúzta meg Czuczor Gergely érsekújvári szobrát. Március 14. A "Bölcsőnk" címmel meghirdetett felvidéki ifjúsági honismereti pályázat ünnepélyes díjkiosztása. Kun Ferencz értékelte a beérkezett pályázatokat. Március 15. A Cseh és Szlovák Kulturális Központtal közösen Czuczor Gergely emléktáblájánál koszorúzási ünnepséget tartott a Rákóczi Szövetség. Március 18. Szarka László az érsekújvári Czuczor Gergely Napok keretében a csehszlovákiai kisebbségi politika

22 történetéről beszélt. Március 23. A Losonci Gimnázium 400. évfordulója alakalmából ünnepséget rendeztek Losoncon. A Rákóczi Szövetség képviseletében és az öreg diákok nevében dr. Göndöcs László mondott ünnepi beszédet és ebben egy alapítványra tett javaslatot, amely a losonci és környékbeli középiskolás diákok támogatását szolgálná. Március 26. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Április 13. A Rákóczi Szövetség Mágocson vidéki estet rendezett, amelyen a Szövetség képviselői (Szabó Andor, Vígh Károly, Tamáska Péter és B. Kiss Tamás) találkoztak a felvidéki kitelepítettek egy csoportjával. 48 új taggal bővült a Rákóczi Szövetség ezen az estén. Április 16. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Április Halzl József, Kun Ferencz és Czenthe Miklós Budapesten találkozott a Csallóközi Értelmiségi Fórum vezetőivel. Hulkó Gábor elnökkel, Ambrovics Ferenc alelnökkel, Huszár László szervezeti titkárral. Április 27. A Rákóczi Szövetség nyílt levélben hívta fel a figyelmet a Mária-Valéria-híd újjáépítésének fontosságára. Április 30. Megalakult az Esterházy János Emlékbizottság, amely feladatául tűzte ki Esterházy János szellemi örökségének ápolását, a mártír politikus rehabilitálását. A Bizottság elnöke Stelczer Elemér. Május 12. Imavasámapot rendeztek Komáromban a Komáromi Magyar Püspökségért. Az eseményen megjelent

23 Göndöcs László. Május 25. A Rákóczi Szövetség megtartotta közgyűlését. Május 29. A Kormáromi Színház ünnepi előadásán a Rákóczi Szövetség részéről részt vett Czenthe Mikós és B. Kiss Tamás. Július 08. A Rákóczi Szövetség és a Csehszlovákiai Magyar Kultúráért Alapítvány vezetőinek hivatalos megbeszélése, amelyen részt vettek: Zöld Ferenc, B. Kiss Tamás, Göndöcs László, Selmeczi Elek, Czenthe Miklós és Takács Sándor. Augusztus 03. A Rákóczi Szövetség részéről Kun Ferencz mondott beszédet Selye János komáromi emléktáblájának felavatásán. Részt vett az ünnepségen továbbá Halzl József és Göndöcs László is. Augusztus A Rákóczi Szövetség hagyományos esztergomi anyanyelvi tábora kárpátaljai kisiskolásoknak. Szeptember A Rákóczi Szövetség hagyományos szentendrei főiskolás tábora, amelyen ebben az évben is jelentős közéleti személyiségek látogattak el az EGI szentendrei üdülőjébe, hogy találkozzanak a kb. 60 felvidéki és erdélyi magyar főiskolással. Szeptember 02. A Galántai Magángimnázium ünnepélyes évnyitóján a Rákóczi Szövetséget Malatinszky István képviselte. Szeptember Megalakult a Rákóczi Szövetség miskolci és salgótarjáni székhelyű megyei szervezete. Az alakuló üléseken a Szövetséget Halzl József képviselte.

24 Szeptember A Rákóczi Szövetség képviselőinek kirándulása a lezárt szalkai hídhoz. Október A Rákóczi Szövetség hagyományos honismereti biciklitúrája a Fertő-tó körül. Október 07. Megalakult a Rákóczi Szövetség egri székhelyű Heves-megyei szervezete. Az alakuló ülésen részt vett Halzl József, Göndöcs László, Kun Ferencz, Bikki László. Október 09. A Rákóczi Szövetség kezdeményezésére megalakult az Erdélyi Szövetség, a Hunyadi Szövetség és a Kárpátaljai Kör együttműködési tanácsa. Minden szervezetet 3 személy képvisel a tanácsban. A Rákóczi Szövetség delegáltjai: Halzl József, Vígh Károly és Tamáska Péter. Október 10. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Október 11. Halzl József, Vígh Károly és Soóky Dezső Dr. Zétényi Zsolt országgyűlési képviselővel tárgyalt a felvidéki magyarok kárpótlási ügyeiről. Október 12. Bátaszéken tartott vidéki estet a Rákóczi Szövetség. A Szövetség képviselői (Szabó Andor, Ste1czer Elemér, Izsák Lajos, Tamáska Péter, Soóky Dezső, B. Kiss Tamás és mások) találkoztak a Felvidékről áttelepített magyarokkal. Az estről tudósításban számolt be a helyi lap. Október 17. A Mária- Valéria-híd újjáépítésére alakult társadalmi bizottság első ülése, amelyen a Rákóczi Szövetséget Simén András képviselte. Október 20.

NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit.

NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit. NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit. Január 12. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Szarka

Részletesebben

N A P L Ó 1996. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél.

N A P L Ó 1996. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. N A P L Ó 1996. Január 4. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Január 5. Zsámbok Tamásnak, a Tornalja és Vidéke Városi Célalap munkabizottsága elnökének

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett.

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett. NAPLÓ 1992. Január 10. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Január 13. Duray Miklós az Együttélés Politikai Mozgalom elnöke előadást tartott az MDF Akadémia keretében "A szlovákiai magyarság jelene és

Részletesebben

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18.

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18. N A P L Ó 2000. Január 13. Halzl József Ajkán találkozott a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetőjével, Héjjásy Sándorral és a helyi szervezet több más tagjával. Halzl József tájékoztatást adott

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

FOGALMAK felülről vezérelt átalakitás Római Klub Todor Zsivkov társad. növekvő ellenállása túlméretezett birodalom környezetszennyezés Nicolae

FOGALMAK felülről vezérelt átalakitás Római Klub Todor Zsivkov társad. növekvő ellenállása túlméretezett birodalom környezetszennyezés Nicolae FOGALMAK felülről vezérelt átalakitás Római Klub Todor Zsivkov társad. növekvő ellenállása túlméretezett birodalom környezetszennyezés Nicolae Ceausescu Magyar Demokrata Fórum fegyverkezési verseny korl

Részletesebben

"De azt akarom, tisztán és fehéren, legyetek vígak és bársonyba-járók, a kezetekben egy nagy arany-érem, s hódítsátok meg az egész világot.

De azt akarom, tisztán és fehéren, legyetek vígak és bársonyba-járók, a kezetekben egy nagy arany-érem, s hódítsátok meg az egész világot. IV. évf. 2018. nyár Megjelenik havonta Kosztolányi Dezső Céltársulás Tájékoztató Kiadványa KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ "De azt akarom, tisztán és fehéren, legyetek vígak és bársonyba-járók, a kezetekben egy nagy

Részletesebben

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének

Részletesebben

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről A Kör programjai: Január 21. Vezetőségi ülés. Tájékoztató a debreceni tiszteletbeli konzulátus alapításáról. Személyi javaslatok a

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22.

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Hunyadi János és Kapisztrán János seregei 558 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én állították meg a Nándorfehérvárt ostromló oszmán hadat. A győztes csata emlékére

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Terney Béla Kollégium Szentes 2014/2015 Készült a 229/2012. (VIII. 28.) nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormányrendelet 23.. alapján. 1. A kollégiumban

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 17. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: TÁRGY: Tájékoztató a közgyőlés két ülése között történt fontosabb eseményekrıl ELİTERJESZTİ: Vargha

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a október 17. napjától november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a október 17. napjától november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. október 17. napjától 2017. november 20. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. október 17. napjától

Részletesebben

Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben

Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben 2015/11/09-2015/11/10 2015/10/30 Több kulturális intézmény közös szervezésében, Husz János halálának 600. évfordulója alkalmából, tudományos

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről

9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről 9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről Tanulmányok, recenziók, cikkek, kéziratok, kiadványszerkesztés Barthó Zsuzsanna 1. A salgótarjáni házicselédek

Részletesebben

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra 2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január 9. Január 17. 16 óra Január 26. 15 óra Január 27. 11.00 óra Január 30. 10-17 óra Február 1. Február

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007

A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007 A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 A tanulók száma 300 250 200 150 100 50 0 257 267 267 243 225 213 199 Osztályok

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Európa-Mozgalom Németországi Hálózata Németországi Európa-Szövetség Európa-Mozgalom Magyar Tanácsa Európai Intézet, Budapest A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Szakmai Fórum: Kisebbségek társadalmi

Részletesebben

A magyar vers ünnepe

A magyar vers ünnepe A magyar vers ünnepe Tizedik alkalommal hirdette meg a Palóc Társaság a magyarságversek előadói versenyét az ipolysági születésű Sajó Sándor emlékének ápolására. A versmondó versenyre 2010. november 12-én,

Részletesebben

Tájékoztató a december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Tájékoztató a december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Tájékoztató a 2015. december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 2015. 12.07. - A hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett programot nyitottam meg, ahol filmvetítéssel

Részletesebben

Január. Február. 02. szombat 18 óra. 15. péntek 18 óra. 19. kedd 17 óra 22. péntek 17 óra

Január. Február. 02. szombat 18 óra. 15. péntek 18 óra. 19. kedd 17 óra 22. péntek 17 óra Január 02. 15. 19. kedd 22. 23. 30. 01. hétfő 06. 16:30 12. Újévi koncert R: Jánossomorjai Fúvós Egyesület tel.: 20/435-8431 www.jfe.hu Megemlékezés a doni áttörés 67. évfordulója alkalmából H: Kalafszky

Részletesebben

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174

Részletesebben

Pozsony, Egyetemi Könyvtár, Ventúr utca 11.

Pozsony, Egyetemi Könyvtár, Ventúr utca 11. MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016-2017 1 Kiemelt nevelési, oktatási és egyéb feladataink: Folyamatos felkészülés a kompetenciamérésre. Az olvasás- és íráskészség, a szövegértés fejlesztése

Részletesebben

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában 2003. Január 18.: részvétel a Lengyel Bálon (Bal Polonii) Hűvösvölgyi Vigadóban. Január 29. Új tagok köszöntése a Magyar-Lengyel Baráti Körben. Február 15. Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat választása

Részletesebben

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6.

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6. Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, 2016. október PROGRAMFÜZET 2016. október 20. november 6. 2016. október 20., csütörtök 11:00 óra A MAGYAR IFJÚSÁG TÖRTÉNELMET ÍRT Ünnepi megemlékezés Beszédet

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. június

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító KKETTKK-56P-04-0050 Pályázó neve: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító 15350844-2-05

Részletesebben

Monor város évi I. féléves programtervezete

Monor város évi I. féléves programtervezete Rendezvény időpontja: 2018. január 8. 2018. január 12. 18:00 Rendezvény megnevezése: megnyitója Magócsi Ildikó fotóművész Újévi operett 2018. január 13. Jégvirágtól Borvirágig forralt boros túra 2018.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22.

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22. . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ország Izrael, Tel-Aviv Miniszteri delegáció

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE MOZGÓ VILÁG Tisztelettel meghívjuk az ÜNNEPI KÖNYVHÉT rendezvényeire 1980. május 30 - június 6. AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZOLNOKI RENDEZVÉNYEI Könyvárusitás 9-18 óráig a Könyvtéren

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Fekete Zoltán ügyvezető igazgató Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 n.n. titkárságvezető Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 Nagy Attila IIR vezető,

Részletesebben

Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz

Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ALPOLGÁRMESTER 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-510; FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: ALPOLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:

Részletesebben

2008/1. Találkozások. A kiállítást dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkár nyitotta meg.

2008/1. Találkozások. A kiállítást dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkár nyitotta meg. Nápolytól délre 2008. január 21-én nyílt meg Nicola Giuseppe Smerilli fotókiállítása Nápolytól délre címmel. A fotókat Olaszország legdélibb részének tájai, illetve Dante Marianacci Odüsszeusz a szélben

Részletesebben

Zalaegerszegi testvérvárosi delegáció Marosvásárhelyen

Zalaegerszegi testvérvárosi delegáció Marosvásárhelyen Zalaegerszegi testvérvárosi delegáció Marosvásárhelyen Zalaegerszegi hivatalos testvérvárosi delegáció látogatott az erdélyi Marosvásárhelyre, a XVII. Marosvásárhelyi Napok rendezvénysorozatra, amely 2013.

Részletesebben

Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz

Előterjesztés. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524'585; FAX: +36 42 524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város 2015. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

POLITIKA: A FELTÁMADÁS REMÉNYE

POLITIKA: A FELTÁMADÁS REMÉNYE POLITIKA: A FELTÁMADÁS REMÉNYE ÚJSÁGCIKKEK 1956. OKTÓBER 23. - NOVEMBER 4. A KÖTETET SZERKESZTETTE, AZ ELŐSZÓT ÉS A JEGYZETEKET ÍRTA SZIGETHY GÁBOR HOLNAP KIADÓ TARTALOM Szigethy Gábor: IDŐRENDBEN / 5

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

Rendezvény archívum 2005

Rendezvény archívum 2005 Rendezvény archívum 2005 Január 2005. január 11. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete tanács 2005. január 12. A Nádasdy Alapítvány és Akadémia könyvbemutatója 2005. január 12. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. alatti székhelyén 2014. február 25-én 17.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak: a csatolt

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére 331-6/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Kunok és jászok a Kárpát-medencében 770 éve című kötet megjelentetéséhez támogatás

Részletesebben

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár város 2017. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK 1989 2017 2017 Lovász László elnök Csépe Valéria kutatóprofesszor MTA Természettudományi Kutatóközpont Cziráki Szabina titkár Országos Tudományos Diákköri Tanács

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

Rendezvény archívum 2001

Rendezvény archívum 2001 Január 2001. január 9. A NEKTÁR Alkalmazói Tanácsának 2001. január 15. AMICUS-bemutató 20001. január 18. A Könyvtári és Szakirodalmi Tájékoztatási Szabványosítási Bizottság 2001. január 23. A Magyar Tudományos

Részletesebben

Szeghalom Város Polgármestere

Szeghalom Város Polgármestere Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Köszönetnyilvánítás a

Részletesebben

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék és Régészeti Tanszék szervezésében BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. július 26. FŐVÉDNÖK: DR. VERES ANDRÁS szombathelyi megyéspüspök A SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. 2014. július 26.

Részletesebben

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.)

1. TEVK 1. számú szavazókör (Művelődési és Ifjúsági Központ, Deák F. u. 6.) A 2010. október 3. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán Kisújszállás városban működő szavazatszámláló bizottságok választott tagjai, póttagjai 1. TEVK

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben Augusztus Augusztus 15. Augusztus 22. Augusztus 15-24 Augusztus 23-26. Augusztus 29. Augusztus 30. Vezetőségi értekezlet Tantestületi

Részletesebben

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés ELŐADÁSOK Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés 1. Szabó Dezső Trianonról. Konferencia-előadás, Evangélikus iskolák kutató tanárainak I. konferenciája Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, 2013.

Részletesebben

17.00 Klimo Könyvtár és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Könyvtárának megtekintése

17.00 Klimo Könyvtár és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Könyvtárának megtekintése Az itt olvasható összeállítással (a rendezvény programjával, az előadások prezentációival és egy fotógalériával) szeretnénk bemutatni a rendezvény eseményeit. (Fotók: Balogh Ferenc és Boda Miklós ) 1.

Részletesebben

PÁRTÁLLAM ÉS NEMZETISÉGEK ( )

PÁRTÁLLAM ÉS NEMZETISÉGEK ( ) PÁRTÁLLAM ÉS NEMZETISÉGEK (1950-1973) Összeállította, jegyzetekkel ellátta és a bevezető tanulmányt írta: Tóth Ágnes Kecskemét, 2003 TARTALOM Bevezető. 1. Budapest, 1950. március 21. A Vallás- és Közoktatási

Részletesebben

Munkaterv 2018/2019-es tanév. Humán munkaközösség

Munkaterv 2018/2019-es tanév. Humán munkaközösség Munkaterv 2018/2019-es tanév Humán munkaközösség 1.A munkaközösség tagjai: 1.Fábiánné Morvai Dóra 2.Horvátné Baranyai Rita 3.Kapus Ildikó 4.Kobánné Horváth Éva 5.Kovácsné Györke Katalin 6.Látos Jenő 7.Nagy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Nagykörű Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. M U T A T Ó : Határozat/Rendelet: Tárgy: 106/2014. (X. 27.) Napirendi pontok elfogadása.

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT SZÉCHENYI ISTVÁN SZÜLETÉSÉNEK 225. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ ÜNNEPSÉGSOROZATRA IDŐPONT: 2016. SZEPTEMBER 21. HELYSZÍN: NAGYCENK A SZÉCHENYI-EMLÉKBIZOTTSÁG

Részletesebben

A Rákóczi Szövetség Elnöksége által elbírált belső pályázatok Elődeink és értékeinkprogramsorozat

A Rákóczi Szövetség Elnöksége által elbírált belső pályázatok Elődeink és értékeinkprogramsorozat BP/2018/01 BP/2018/02 BP/2018/03 BP/2018/04 BP/2018/05 BP/2018/06 2018.01.29., 15:23 2018.01.29., 19:06 2018.02.03., 13:09 2018.02.06., 07:39 2018.02.07., 22:23 2018.02.07., 22:44 Győri Kazinczy Ferenc

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival,

Részletesebben

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke Kedves Bajtársnőnk, Bajtársunk! Tisztelt Látogató! Összeállításunkban 2015. május 14-től megtekinthetik azokat a fontosabb eseményeket, programokat, amelyeken részt vettünk, vagy amelyeket mi szervezetünk.

Részletesebben

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók INFOPROG 2017 Iskolák versenye Levelező fordulók Döntő Felh.B Felh. A Prog.B Prog. A Bemutató Felh.B Felh.A Prog.B Prog.A Vetélkedő Összesen Open Szlovákia # Iskola 40 40 40 40 20 100 100 100 100 100 680

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3/2018. (II.05.) számú költségvetési határozatának 2. számú módosításáról (a jegyzőkönyv 3. sz. melléklete)

Jegyzőkönyv. 3/2018. (II.05.) számú költségvetési határozatának 2. számú módosításáról (a jegyzőkönyv 3. sz. melléklete) Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kaposvár, Kossuth tér 1. szám alatti hivatali helyiségben 2018. május 28.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2011. évi módosított rendezvénytervének

Részletesebben

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye a polgármesterek, és helyi képviselők 2010. október 3-án megtartott választásának Budapest főváros XVI. kerületének végleges eredményeiről A POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben