Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet"

Átírás

1

2 Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: A Széchenyi István Szakkollégiumot 1987-ben alapították. Az első hat évében közgazdász hallgatók átfogóbb társadalomtudományi képzését segítette. Mivel kollégiumunk alapvetően társadalomtudományi irányultságú, immár tizenhat éve nemcsak közgazdász, hanem jogász, szociológus, bölcsész és műszaki tanulmányokat hallgatókat is felvesz soraiba. A Szakkollégiumban folyó tudományos tevékenység alapja a kurzusrendszer, amely egyrészt egy-egy szakterület alaposabb megismerését, másrészt általánosabb tudományos igényű ismeretbővítést tesz lehetővé. A felvételiző eldöntheti, melyik szakterületre, úgynevezett sávra felvételizik, azaz melyik lesz az a tudományterület, amelyikkel elmélyültebben szeretne foglalkozni a Kollégiumban. Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet megtalálsz a honlapunkon a Szakmaiság címszó alatt, vagy a Vasziszdasz legújabb számában. A sávos kurzusok mellett ismeretbővítő kurzusok adnak lehetőséget más tudományterületek megismerésére, amelyeket a tagok érdeklődését figyelembe véve szervezünk magunknak a politikai filozófiától kezdve, az esszéíráson át a filmelméletig Természetesen szakkollégistaként közösségi programokat is szervezünk: sok-sok kirándulást, táborokat, bulikat, beszélgetéseket, esti kosarazásokat, focimeccseket; közös múzeum- és színházlátogatásokat. Kik felvételizhetnek a kollégiumba? A Szakkollégiumba egyetemek olyan hallgatói jelentkezhetnek, akiknek érettségi vizsgáitól a széchenyis felvételi időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és van olyan nappali tagozatos alapképzéses egyetemi szakjuk, amelynek első szemeszterét sikeresen lezárták, de negyedik szemeszterét még nem fejezték be. Ha úgy döntesz, hogy hozzánk felvételizel, párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adhatod be a jelentkezésed, és kizáró ok az is, ha ebben a félévben felvételiztél már másik szakkollégiumba. A kurzusokon gyakran angol nyelvű irodalmak kerülnek az asztalra, ezért az angol nyelv ismerete követelmény.

3 A felvételi felépítése: A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll. Most az írásbeli felvételi kérdőívet tartod a kezedben! A kérdőív rövidebb kérdéseket, valamint a sávoknak megfelelő esszékérdéseket tartalmaz. Ez utóbbiakból két kérdést kell kifejtened. Azt javasoljuk, először nézd meg a szakmai rendszerről szóló tájékoztatót, ennek alapján válaszd ki a neked legjobban tetsző sávot. Az esszékérdésekből legalább az egyiket az általad választott sávhoz tartozó kérdések közül válaszold meg! A kérdőívben megtalálod a sávoknak megfelelően kötelező irodalmat. Olvasd el az általad kiválasztott sávhoz kijelölt cikket, tanulmányt; egyrészt, hogy biztos legyél abban, hogy jól döntöttél, másrészt, mert a szóbeli felvételi első percében erről a cikkről fogunk beszélgetni. A cél nem az, hogy a cikk tartalmát felmondd, nem vizsgáztatunk a feladott irodalomból, sokkal inkább vagyunk arra kíváncsiak, hogy az olvasottak alapján tovább tudod-e gondolni a felvetett problémát. A szóbeli második részében érdekes, szabadabb, gondolkodtató kérdésekre várjuk a válaszod. Kérdőív leadási határidő: Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet legkésőbb május 2-án 24:00-ig add le a Széchenyi István Szakkollégium irodájában (IX. ker. Budapest, Ráday utca földszint, a bejárattól balra) vagy a második emeleti folyosón lézengő bármelyik széchenyisnek, illetve az egyetemeken elhelyezett dobozokba is bedobhatod. Szóbeli felvételi: A szóbeli részre május között kerül sor a Szakkollégium könyvtárában (szintén a Rádayban). A sávok szerint megjelöltünk három-három napot a szóbeli felvételikre. Kérlek, hogy az általad választott sáv szerint írd be a számodra megfelelő időpontokat (esetleg azokat az időpontokat is megadhatod, amelyek 100%, hogy nem jók számodra). A szóbeli időpontjáról értesítünk ben (ezért fontos, hogy megadd az címed), de május 3- tól a honlapunkon is megtalálhatod majd a beosztást. Ha esetleg nem kapnál értesítőt, pedig leadtad a kérdőívet, ezt mindenképp jelezd Vígvári Dorottyának a címen.

4 Név: Egyetem, kar, szak: Évfolyam: Állandó lakcím: Értesítési cím: Telefon: Választott sáv: Jelöld meg, melyik nap(okon) tudnál részt venni a szóbelin! Kormányzati gazdaságtan: május 8., 10., 12., Law and Economics: május 7., 9., 11., Pénzügyi közgazdaságtan: május 8., 10., 12. Szociológia: május 7., 9., 11., Megjegyzés: Kijelentem, hogy igazak rám az alábbiak: Egyetemi hallgató vagyok, akinek érettségi vizsgáitól a széchenyis felvételije időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és van olyan nappali tagozatos egyetemi szakom, amelynek első szemeszterét sikeresen lezártam, de negyedik szemeszterét még nem fejeztem be. A 2010/2011-es tanév tavaszi félévében párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adtam be a jelentkezésemet. Nem vagyok tagja másik szakkollégiumnak. Tisztában vagyok vele, hogy amennyiben bármelyik feltétel nem igaz rám, úgy akár visszamenőleges hatállyal - a széchenyis felvételim érvénytelen. aláírásom Kalandra fel! (A most következő kérdésekre fél oldalban várjuk válaszod!)

5 1. Mi a társadalom alapegysége: az egyén vagy a család? 2. Ha alapos tudományra akar szert tenni, olvasson keveset és gondolkodjék sokat. (Eötvös Károly)

6 3. Kötelező önkéntesség? 4. "Egyszer csakugyan megtalálják minden akarásunk és szeszélyünk képletét, vagyis azt, hogy mitől függenek, pontosabban milyen törvények szerint folynak le, milyen irányba haladnak ilyen vagy olyan esetben..." (F. M. Dosztojevszkij) Létezik-e ez a képlet?

7 5. Te mire áldoznád jószágaid egy esztendei jövedelmét? 6. Fair trade vagy magyar árut vennél inkább?

8 7. Assange: Ingyen nyilvánosságra hozom a cégek adatait és bűnöző vagyok. Zuckerberg: Pénzért nyilvánossá teszem az adataidat cégek számára és az év embere vagyok. (internetes mém) 8. Az amerikai álmot ismerjük, de milyen a magyar álom?

9 9. Ha díjat neveznének el rólad, azt miért kapnák? A következő felsorolásban a sávoknak megfelelő irodalmakat találod, melyek közül az általad választott sávnak megfelelőt a szóbeli felvételiig mindenképpen olvasd el, mert a szóbeli szakmai részen erről (is) fogunk beszélgetni! Az irodalmakat feltesszük a honlapra (www.szisz.hu), és a BCE Központi Könyvtárában az első emeleten mindenképpen elhelyezünk egy-egy fénymásolatot az olvasmányokból! Kormányzati gazdaságtan Le Grand, Julien: A kormányzati kudarcok elmélete. in: Csaba Iván, Tóth István György (szerk.) A jóléti állam politikai gazdaságtana (1999). Budapest: Osiris Kiadó Láthatatlan Kollégium Law and economics - Jog gazdasági elemzése Hynes, Richard Posner, Eric A.: Fogyasztói hitelezés jogi és közgazdasági elemzése. In.: Kormányzás, Közpénzügyek, Szabályozás, IV. évf. (2010), 1. szám, pp Pénzügyi közgazdaságtan Banai Király Nagy: Az aranykor vége Magyarországon. Külföldi szakmai és lokális tulajdonú bankok - válság előtt és válság után. Közgazdasági Szemle, LVII. évf. (2010), 2. szám, pp Szociológia Schelling, Thomas C.: Termosztátok, tragacsok és más modellcsaládok. In: Csontos László (szerk.): A racionális döntések elmélete (1998), Budapest: Osiris

10 Az alábbi kérdések közül válassz ki kettőt, de közülük legalább az egyik az általad választott sáv kérdései közül kerüljön ki! Ezeket a kérdéseket bővebben fejtsd ki, de legfeljebb egy-egy oldalban! Kormányzati gazdaságtan 1. "A teljes nyilvánosság lehetetlenné teszi a kormányzást. (Søren Kierkegaard) 2. Miért jövedelemfüggő az egészségbiztosítási járulék, és miért független az életviteltől? 3. Szerinted mi(k) ma Magyarországon a legerősebb érdekcsoport(ok), és a működése/ük társadalmilag hasznos-e? Law and economics - Jog gazdasági elemzése 1. Kulturális átalánydíj az internet-szolgáltatás árában. Hatásos eszköz-e a kalózkodás kezelésére? 2. Egy egyéni sportágban köztudottan mindenki doppingol, a vizsgálaton azonban csak egy versenyző bukik le. Ő válaszul feldobja a nagy riválisát. Kit hogyan büntetnél, esetleg jutalmaznál-e? 3. Hogyan lehetne felosztani egy csődbe ment cég vagyonát méltányosan, illetve hatékonyan a hitelezők között? Pénzügyi közgazdaságtan 1. Miért jelent problémát a nagy háztartási devizahitel-állomány hazánkban? Ha már kialakult, hogyan lehetne kezelni? 2. Szerinted jó befektetés ma Magyarországon a lakásvásárlás? 3. Hogyan működne a tőzsde egy kalózok által irányított országban? Szociológia 1. Budapesten hétfő délelőtt 10 órakor találkozol egy férfival, aki kedveli a komolyzenét és biciklivel jár dolgozni. Szerinted mi a foglalkozása, mennyit keres és hány éves? 2. Szerinted milyen társadalmi hatásokkal járna, ha a tankötelezettség korhatárát lecsökkentenék 15 évre? 3. A pénz nem boldogít? Miért nem növekszik a boldogság a GDP növekedését követve?

11 1. Választott sávnak megfelelő esszékérdés

12 2. Szabadon választott esszékérdés (Természetesen a második esszékérdést is választhatod a sávod kérdései közül.)

13 Még néhány kérdés: Milyen szerzők, művek voltak Rád nagy hatással? Milyen más (diák-, sport-, egyéb) szervezet vagy közösség tagja vagy? És amikor szabad az idő? Mindenki függ valamitől. Te mitől függsz? Mit írnál az égre?

PALYA. Diplomaátadók. Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. JÚNIUS

PALYA. Diplomaátadók. Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. JÚNIUS PALYA Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. JÚNIUS JÚLIUS pótfelvételi TOVÁBBTANULÁS Diplomaátadók Tartalom FILM TDK Nem varrószakkör, nem könyvklub. Nem készítjük őket, de nem is csak nézzük.

Részletesebben

Educatio 2012/2 Lukács Péter: Miért hisszük el? pp. 233 243.

Educatio 2012/2 Lukács Péter: Miért hisszük el? pp. 233 243. Miért hisszük el? A magyar felsőoktatásról szóló közbeszéd, és hasonlóképpen a felsőoktatás-politikai kormányzati megállapítások világa manapság a hiedelmek, előítéletek és ideológiák világa. A valósághoz

Részletesebben

Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők!

Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők! Kedves érdeklődők, kedves diákok és szülők! A következő oldalakon be szeretnénk mutatni, hogyan lehet nyolcadikos tanulóból móriczos diák. Ebben a kiadványban segítséget nyújtunk ehhez. Bemutatjuk, hogy

Részletesebben

magazın www.felvi.hu A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet

magazın www.felvi.hu A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet A hiteles forrás minden, amit a felsőoktatásról tudni lehet magazın XV. évfolyam, 1. szám 2015. FEBRuár www.felvi.hu Eddig nem jelentkeztél? Még nem késő! Tudj meg mindent az E-felvételiről! Hogy állsz

Részletesebben

Kedves BÁNKIS! BÁNKI HÖK

Kedves BÁNKIS! BÁNKI HÖK Kedves BÁNKIS! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres felvételidhez, amivel csatlakozhatsz Te is a Bánkisok dicső családjához! Kollégáimmal úgy éreztük mindenképp szükséged lesz egy rövid ismertetőre,

Részletesebben

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2014. november 05.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2014. november 05. GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2014. november 05. 1.Kérdés: Igaz-e, hogy a Boronkayba 4,5 alatt esélytelen bekerülni? A felvételi rendszerünk pontszámítása három elemre épül. Ebből csak az egyik

Részletesebben

Az előzetes tudás felmérése és elismerése

Az előzetes tudás felmérése és elismerése Az előzetes tudás felmérése és elismerése Készítette: Pillmann Judit Témavezető: Dr. Sallai Éva Veszprémi Egyetem, Tanárképző Kar Pedagógiai és Pszichológiai Tanszék Készült: 2006. 03. 12. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ADATLAP A JELENTKEZŐ TÖLTI KI

ADATLAP A JELENTKEZŐ TÖLTI KI Jelentkezési lap 2012-2014 A PÁLYÁZATI ŰRLAP KITÖLTÉSE ELŐTT KÉRJÜK, FIGYELMESEN TANULMÁNYOZD ÁT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓT! ADATLAP A JELENTKEZŐ TÖLTI KI Név Fénykép Évfolyam Nem Születési hely és idő 19..

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium 5650 Mezőberény Petőfi u. 13-15. E-mail: psg@mezobereny. hu Tel.: 66/515-578, 66/515-579 Fax.: 66/515-580 TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium Kollégium és Közétkeztetési

Részletesebben

F. LISKA TIBOR. A Liska-modell

F. LISKA TIBOR. A Liska-modell VISSZATEKINTÕ 940 F. Liska Tibor Közgazdasági Szemle, XLV. évf., 1998. október (940 953. o.) F. LISKA TIBOR A Liska-modell Liska Tibor (1925 1994) kutatásai olyan társadalmi-gazdasági modell kidolgozására

Részletesebben

VEZETŐI FUNKCIÓK ÉS FELADATOK FONTOSSÁGI SORRENDJÉNEK VIZSGÁLATA (felmérés, elemzés)

VEZETŐI FUNKCIÓK ÉS FELADATOK FONTOSSÁGI SORRENDJÉNEK VIZSGÁLATA (felmérés, elemzés) BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet Műszaki Pedagógiai Tanszék Közoktatási Vezető Szakirányú Továbbképzési

Részletesebben

Kivel (is) fordíttassunk?

Kivel (is) fordíttassunk? Kivel (is) fordíttassunk? Lehet, hogy meglepő a címben feltett kérdés, hiszen általában mindenki tudja, hogy fordítani fordítók szoktak. Sok esetben azonban a fordítóiroda is tud fordítani, sőt bizonyos

Részletesebben

7-8. 2009. szám. A tartalomból: Környezeti nevelés Kollégista találkozó Pályázati segítség. XIX. évfolyam. 10.old. 11.old.

7-8. 2009. szám. A tartalomból: Környezeti nevelés Kollégista találkozó Pályázati segítség. XIX. évfolyam. 10.old. 11.old. Szakmai - módszertani, információs folyóirat A tartalomból: Környezeti nevelés Kollégista találkozó Pályázati segítség 4.old. 10.old. 11.old. XIX. évfolyam 2009. 7-8. szám Árpád Kollégium, Székesfehérvár

Részletesebben

TÁMOP 4.1.3. CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG!

TÁMOP 4.1.3. CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG! TÁMOP 4.1.3 II. HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍVMODUL CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG! A most következő kérdések az Ön felsőfokú tanulmányaival lesznek kapcsolatosak.

Részletesebben

Gazdaságtudományi Kar

Gazdaságtudományi Kar MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar KARI TÁJÉKOZTATÓ Útmutató a tanulmányokhoz 2014. I. DÉKÁNI KÖSZÖNTŐ Napjaink a hazai felsőoktatást, ezen belül a közgazdász képzést is komoly kihívások elé állítja.

Részletesebben

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN "Az önkéntesek fantasztikus újítók. Ezért lelkünk rajta,ha nem vesszük munkájukat komolyan. De ne felejtsük el, mindannyian sokat tanulhatunk egymástól." Elisabeth Hoodless (1997), Igazgató, Community

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

Az iskolák belső világa

Az iskolák belső világa A gyakorlati pedagógia néhány alapkérdése Az iskolák belső világa Bábosik István Golnhofer Erzsébet Hegedűs Judit Hunyady Györgyné M. Nádasi Mária Ollé János Szivák Judit Bölcsész Konzorcium 2006 Kiadta

Részletesebben

EMBER ÉS TÁRSADALOM MŰVELTSÉGI TERÜLET

EMBER ÉS TÁRSADALOM MŰVELTSÉGI TERÜLET Falus Katalin Knausz Imre EMBER ÉS TÁRSADALOM MŰVELTSÉGI TERÜLET OKTATÓI MÓDSZERTANI KÉZIKÖNYV Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2009 Kiadja az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Részletesebben

Kérdés helyett vélemény?

Kérdés helyett vélemény? Kérdés helyett vélemény? LLL (life-long learning) és felnőttképzés A gyerekek még kérdeznek, a felnőtteknek inkább már véleményük van. Főként emiatt egészen más megközelítést, az alapoktatástól eltérő

Részletesebben

A Faipari Mérnöki Kar vezetése

A Faipari Mérnöki Kar vezetése Kedves Új Hallgatónk! Jó szerencsét! Sok szeretettel köszöntünk Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának hallgatójaként! Reméljük, hogy az itt töltött évek sok kellemes emlékkel,

Részletesebben

Külföldi lehetőségek

Külföldi lehetőségek Külföldi lehetőségek Évről évre egyre inkább nyitott kapukat dönget az, aki stabil nyelvtudással felvértezve határainkon kívül szeretné próbára tenni szakmai és személyes kompetenciáit. Hasábjainkon bemutatjuk,

Részletesebben

Ajánlások a szakdolgozatok elkészítéséhez

Ajánlások a szakdolgozatok elkészítéséhez Ajánlások a szakdolgozatok elkészítéséhez a BGF KVIK BA és MA hallgatói számára 2013/2014 1 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ HELYETT... 2 1. A SZAKDOLGOZAT... 4 2. A DOLGOZAT FORMÁZÁSA, SZERKESZTÉSE... 4 3. A DOLGOZAT

Részletesebben

A BRENNER JÁNOS NEVELÉSI KÖZPONT 8 ÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUMÁBA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK

A BRENNER JÁNOS NEVELÉSI KÖZPONT 8 ÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUMÁBA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK A BRENNER JÁNOS NEVELÉSI KÖZPONT 8 ÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUMÁBA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK Az alábbi információkkal és a mellékelt dokumentumokkal szeretnénk megkönnyíteni a diákok jelentkezését

Részletesebben

Kik tanulnak tovább? A 2008-BAN EGYETEMRE, FŐISKOLÁRA JELENTKEZŐK NÉHÁNY STATISZTIKAI MUTATÓJA

Kik tanulnak tovább? A 2008-BAN EGYETEMRE, FŐISKOLÁRA JELENTKEZŐK NÉHÁNY STATISZTIKAI MUTATÓJA FÁBRI ISTVÁN FELSŐOKTATÁSI MŰHELY Kik tanulnak tovább? A 2008-BAN EGYETEMRE, FŐISKOLÁRA JELENTKEZŐK NÉHÁNY STATISZTIKAI MUTATÓJA A kilencvenes évek elejéig jellemzően igen zárt volt a hazai felsőoktatás:

Részletesebben

Tőzsde- és pénzügyi ügynök, bróker Szakmabemutató információs mappa

Tőzsde- és pénzügyi ügynök, bróker Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: ALICE MARKETING MANUFAKTÚRA PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE SZAKMAI LEKTORÁLÁS: EREDICS ZSOLT, PRIVÁTBANKI TANÁCSADÓ, KÖZGAZDÁSZ,

Részletesebben

Kommentek megítélése. Elemzés

Kommentek megítélése. Elemzés Kommentek megítélése Elemzés 2012 Kommentek jelentősége Komment kifejezés ismertsége A kommentek, a kommentelés megkerülhetetlen jelensége a világhálónak: a rendszeresen internetezők döntő többsége, 82,2

Részletesebben

Teljesítmény-költségvetés technikák és külhoni tapasztalatok

Teljesítmény-költségvetés technikák és külhoni tapasztalatok II. évfolyam (2007) 2. szám 149 176. oldal http://www.kormanyzas.hu Teljesítmény-költségvetés technikák és külhoni tapasztalatok Szalai Ákos A bürokrácia közgazdaságtana a költségvetési szervek működését

Részletesebben

Hídépítés a felsőoktatás és a munka világa között

Hídépítés a felsőoktatás és a munka világa között Aktív ingyenes Xii. évfolyam 3 4. szám Hídépítés a felsőoktatás és a munka világa között Ahol a japán és a magyar kultúra találkozik Egy fedél alatt az X, az Y és a Z generáció Fotó: Csákvári Zsigmond

Részletesebben

ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK. Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23.

ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK. Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23. ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23. erasmus sikertörténetek Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei tartalomjegyzék 3 4

Részletesebben