Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet"

Átírás

1

2 Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: A Széchenyi István Szakkollégiumot 1987-ben alapították. Az első hat évében közgazdász hallgatók átfogóbb társadalomtudományi képzését segítette. Mivel kollégiumunk alapvetően társadalomtudományi irányultságú, immár tizenhat éve nemcsak közgazdász, hanem jogász, szociológus, bölcsész és műszaki tanulmányokat hallgatókat is felvesz soraiba. A Szakkollégiumban folyó tudományos tevékenység alapja a kurzusrendszer, amely egyrészt egy-egy szakterület alaposabb megismerését, másrészt általánosabb tudományos igényű ismeretbővítést tesz lehetővé. A felvételiző eldöntheti, melyik szakterületre, úgynevezett sávra felvételizik, azaz melyik lesz az a tudományterület, amelyikkel elmélyültebben szeretne foglalkozni a Kollégiumban. Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet megtalálsz a honlapunkon a Szakmaiság címszó alatt, vagy a Vasziszdasz legújabb számában. A sávos kurzusok mellett ismeretbővítő kurzusok adnak lehetőséget más tudományterületek megismerésére, amelyeket a tagok érdeklődését figyelembe véve szervezünk magunknak a politikai filozófiától kezdve, az esszéíráson át a filmelméletig Természetesen szakkollégistaként közösségi programokat is szervezünk: sok-sok kirándulást, táborokat, bulikat, beszélgetéseket, esti kosarazásokat, focimeccseket; közös múzeum- és színházlátogatásokat. Kik felvételizhetnek a kollégiumba? A Szakkollégiumba egyetemek olyan hallgatói jelentkezhetnek, akiknek érettségi vizsgáitól a széchenyis felvételi időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és van olyan nappali tagozatos alapképzéses egyetemi szakjuk, amelynek első szemeszterét sikeresen lezárták, de negyedik szemeszterét még nem fejezték be. Ha úgy döntesz, hogy hozzánk felvételizel, párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adhatod be a jelentkezésed, és kizáró ok az is, ha ebben a félévben felvételiztél már másik szakkollégiumba. A kurzusokon gyakran angol nyelvű irodalmak kerülnek az asztalra, ezért az angol nyelv ismerete követelmény.

3 A felvételi felépítése: A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll. Most az írásbeli felvételi kérdőívet tartod a kezedben! A kérdőív rövidebb kérdéseket, valamint a sávoknak megfelelő esszékérdéseket tartalmaz. Ez utóbbiakból két kérdést kell kifejtened. Azt javasoljuk, először nézd meg a szakmai rendszerről szóló tájékoztatót, ennek alapján válaszd ki a neked legjobban tetsző sávot. Az esszékérdésekből legalább az egyiket az általad választott sávhoz tartozó kérdések közül válaszold meg! A kérdőívben megtalálod a sávoknak megfelelően kötelező irodalmat. Olvasd el az általad kiválasztott sávhoz kijelölt cikket, tanulmányt; egyrészt, hogy biztos legyél abban, hogy jól döntöttél, másrészt, mert a szóbeli felvételi első percében erről a cikkről fogunk beszélgetni. A cél nem az, hogy a cikk tartalmát felmondd, nem vizsgáztatunk a feladott irodalomból, sokkal inkább vagyunk arra kíváncsiak, hogy az olvasottak alapján tovább tudod-e gondolni a felvetett problémát. A szóbeli második részében érdekes, szabadabb, gondolkodtató kérdésekre várjuk a válaszod. Kérdőív leadási határidő: Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet legkésőbb május 2-án 24:00-ig add le a Széchenyi István Szakkollégium irodájában (IX. ker. Budapest, Ráday utca földszint, a bejárattól balra) vagy a második emeleti folyosón lézengő bármelyik széchenyisnek, illetve az egyetemeken elhelyezett dobozokba is bedobhatod. Szóbeli felvételi: A szóbeli részre május között kerül sor a Szakkollégium könyvtárában (szintén a Rádayban). A sávok szerint megjelöltünk három-három napot a szóbeli felvételikre. Kérlek, hogy az általad választott sáv szerint írd be a számodra megfelelő időpontokat (esetleg azokat az időpontokat is megadhatod, amelyek 100%, hogy nem jók számodra). A szóbeli időpontjáról értesítünk ben (ezért fontos, hogy megadd az címed), de május 3- tól a honlapunkon is megtalálhatod majd a beosztást. Ha esetleg nem kapnál értesítőt, pedig leadtad a kérdőívet, ezt mindenképp jelezd Vígvári Dorottyának a febelnok@szisz.hu címen.

4 Név: Egyetem, kar, szak: Évfolyam: Állandó lakcím: Értesítési cím: Telefon: Választott sáv: Jelöld meg, melyik nap(okon) tudnál részt venni a szóbelin! Kormányzati gazdaságtan: május 8., 10., 12., Law and Economics: május 7., 9., 11., Pénzügyi közgazdaságtan: május 8., 10., 12. Szociológia: május 7., 9., 11., Megjegyzés: Kijelentem, hogy igazak rám az alábbiak: Egyetemi hallgató vagyok, akinek érettségi vizsgáitól a széchenyis felvételije időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és van olyan nappali tagozatos egyetemi szakom, amelynek első szemeszterét sikeresen lezártam, de negyedik szemeszterét még nem fejeztem be. A 2010/2011-es tanév tavaszi félévében párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adtam be a jelentkezésemet. Nem vagyok tagja másik szakkollégiumnak. Tisztában vagyok vele, hogy amennyiben bármelyik feltétel nem igaz rám, úgy akár visszamenőleges hatállyal - a széchenyis felvételim érvénytelen. aláírásom Kalandra fel! (A most következő kérdésekre fél oldalban várjuk válaszod!)

5 1. Mi a társadalom alapegysége: az egyén vagy a család? 2. Ha alapos tudományra akar szert tenni, olvasson keveset és gondolkodjék sokat. (Eötvös Károly)

6 3. Kötelező önkéntesség? 4. "Egyszer csakugyan megtalálják minden akarásunk és szeszélyünk képletét, vagyis azt, hogy mitől függenek, pontosabban milyen törvények szerint folynak le, milyen irányba haladnak ilyen vagy olyan esetben..." (F. M. Dosztojevszkij) Létezik-e ez a képlet?

7 5. Te mire áldoznád jószágaid egy esztendei jövedelmét? 6. Fair trade vagy magyar árut vennél inkább?

8 7. Assange: Ingyen nyilvánosságra hozom a cégek adatait és bűnöző vagyok. Zuckerberg: Pénzért nyilvánossá teszem az adataidat cégek számára és az év embere vagyok. (internetes mém) 8. Az amerikai álmot ismerjük, de milyen a magyar álom?

9 9. Ha díjat neveznének el rólad, azt miért kapnák? A következő felsorolásban a sávoknak megfelelő irodalmakat találod, melyek közül az általad választott sávnak megfelelőt a szóbeli felvételiig mindenképpen olvasd el, mert a szóbeli szakmai részen erről (is) fogunk beszélgetni! Az irodalmakat feltesszük a honlapra ( és a BCE Központi Könyvtárában az első emeleten mindenképpen elhelyezünk egy-egy fénymásolatot az olvasmányokból! Kormányzati gazdaságtan Le Grand, Julien: A kormányzati kudarcok elmélete. in: Csaba Iván, Tóth István György (szerk.) A jóléti állam politikai gazdaságtana (1999). Budapest: Osiris Kiadó Láthatatlan Kollégium Law and economics - Jog gazdasági elemzése Hynes, Richard Posner, Eric A.: Fogyasztói hitelezés jogi és közgazdasági elemzése. In.: Kormányzás, Közpénzügyek, Szabályozás, IV. évf. (2010), 1. szám, pp Pénzügyi közgazdaságtan Banai Király Nagy: Az aranykor vége Magyarországon. Külföldi szakmai és lokális tulajdonú bankok - válság előtt és válság után. Közgazdasági Szemle, LVII. évf. (2010), 2. szám, pp Szociológia Schelling, Thomas C.: Termosztátok, tragacsok és más modellcsaládok. In: Csontos László (szerk.): A racionális döntések elmélete (1998), Budapest: Osiris

10 Az alábbi kérdések közül válassz ki kettőt, de közülük legalább az egyik az általad választott sáv kérdései közül kerüljön ki! Ezeket a kérdéseket bővebben fejtsd ki, de legfeljebb egy-egy oldalban! Kormányzati gazdaságtan 1. "A teljes nyilvánosság lehetetlenné teszi a kormányzást. (Søren Kierkegaard) 2. Miért jövedelemfüggő az egészségbiztosítási járulék, és miért független az életviteltől? 3. Szerinted mi(k) ma Magyarországon a legerősebb érdekcsoport(ok), és a működése/ük társadalmilag hasznos-e? Law and economics - Jog gazdasági elemzése 1. Kulturális átalánydíj az internet-szolgáltatás árában. Hatásos eszköz-e a kalózkodás kezelésére? 2. Egy egyéni sportágban köztudottan mindenki doppingol, a vizsgálaton azonban csak egy versenyző bukik le. Ő válaszul feldobja a nagy riválisát. Kit hogyan büntetnél, esetleg jutalmaznál-e? 3. Hogyan lehetne felosztani egy csődbe ment cég vagyonát méltányosan, illetve hatékonyan a hitelezők között? Pénzügyi közgazdaságtan 1. Miért jelent problémát a nagy háztartási devizahitel-állomány hazánkban? Ha már kialakult, hogyan lehetne kezelni? 2. Szerinted jó befektetés ma Magyarországon a lakásvásárlás? 3. Hogyan működne a tőzsde egy kalózok által irányított országban? Szociológia 1. Budapesten hétfő délelőtt 10 órakor találkozol egy férfival, aki kedveli a komolyzenét és biciklivel jár dolgozni. Szerinted mi a foglalkozása, mennyit keres és hány éves? 2. Szerinted milyen társadalmi hatásokkal járna, ha a tankötelezettség korhatárát lecsökkentenék 15 évre? 3. A pénz nem boldogít? Miért nem növekszik a boldogság a GDP növekedését követve?

11 1. Választott sávnak megfelelő esszékérdés

12 2. Szabadon választott esszékérdés (Természetesen a második esszékérdést is választhatod a sávod kérdései közül.)

13 Még néhány kérdés: Milyen szerzők, művek voltak Rád nagy hatással? Milyen más (diák-, sport-, egyéb) szervezet vagy közösség tagja vagy? És amikor szabad az idő? Mindenki függ valamitől. Te mitől függsz? Mit írnál az égre?

Kedves Felvételiző! szisz.uni-corvinus.hu 1

Kedves Felvételiző! szisz.uni-corvinus.hu 1 Kedves Felvételiző! Néhány szó a Széchenyiről: A Széchenyi István Szakkollégiumot több mint húsz évvel ezelőtt alapították. Az első hat évében közgazdász hallgatók átfogóbb társadalomtudományi képzését

Részletesebben

KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről Kik felvételizhetnek a SZISZ-be? A felvételi felépítése

KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről Kik felvételizhetnek a SZISZ-be? A felvételi felépítése KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről A Széchenyi István Szakkollégium egyszerre nyújt lehetőséget elmélyült szakmai munkára, mely remekül kiegészíti, illetve túlmutat az egyetemi oktatáson, emellett

Részletesebben

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről Kedves Felvételiző! A Széchenyi István Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben. Az írásbeli felvételi kitöltése előtt a Kollégiumról és a felvételi menetéről olvashatsz hasznos és lényeges

Részletesebben

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről Kedves Felvételiző! A Széchenyi István Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben. Az írásbeli felvételi kitöltése előtt a Kollégiumról és a felvételi menetéről olvashatsz hasznos és lényeges

Részletesebben

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM FELVÉTELI KÉRDŐÍV RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM 2013 Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj.

Részletesebben

8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre. Hunfalvy János

8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre. Hunfalvy János 8. osztályosoknak FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2009/2010-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola 1011 Budapest, Ponty utca 3. www.hunfalvy-szki.hu

Részletesebben

Bókay János Humán Szakközépiskola

Bókay János Humán Szakközépiskola Beiskolázási tájékoztató a 2015-16. tanévre A tájékoztató a 35/2014. EMMI rendelet és a 20/2012. EMMI rendelet alapján készült. I. Általános adatok Az iskola neve: Bókay János címe: 1086 Budapest, Csobánc

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés 2012 Közhasznúsági jelentés 2012 Budapest, 2013. június 25. 1. Beküldő adatai Viselt név: Dr. Balázs Zoltán Születési név: ugyanaz Anyja neve: Asztalos Ágnes Születési ország neve: Magyarország Születési ideje:

Részletesebben

Szociológia mesterszak. Pótfelvételi tájékoztató Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015.

Szociológia mesterszak. Pótfelvételi tájékoztató Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015. Szociológia mesterszak Pótfelvételi tájékoztató 2015. Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: AUGUSZTUS 10! JELENTKEZNI LEHET: www.felvi.hu Részletes tájékoztató a képzésről:

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2014-es felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2018-as felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Egyetemi Doktori Tanács Elnök: Dr. Koren Csaba egyetemi tanár Titkár: Horváth Balázs egyetemi adjunktus 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefon: (96) 503-400/3121 Fax: (96) 329-263 E-mail:

Részletesebben

Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete

Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete DE BTK alapszakjai: Bölcsészettudomány andragógia anglisztika germanisztika (néderlandisztika, német) Társadalomtudomány kommunikáció- és médiatudomány politológia

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2011.10.01. TANULMÁNYI

Részletesebben

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola MUNKATERV 2014-15 Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 2014. SZEPTEMBER H 1 8 15 22 29 Évnyitó + 3. of óra Enapló ellenőrzése szept. 14-19. lengyel diákcsere

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 MISKOLCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM MEZŐKÖVESDI SZENT LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKGIMNÁZIUMA 3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 146. Telefon/fax: 49/500-033; 500-034 Web: www.szlgimi.t-online.hu E-mail:

Részletesebben

Új tagozatok a as tanévben!

Új tagozatok a as tanévben! 1 Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium SAPERE AUDE! MERJ GONDOLKODNI! Új tagozatok a 2017-2018-as tanévben! A tanulók érdeklődésük és felvételi eredményeik alapján kerülhetnek be

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2017 2017 2017 Szeptember 01 02 03 1. tanítási nap 04 05 06 07 08 09 10 2. tanítási nap 3. tanítási nap 4. tanítási nap 5. tanítási nap 6. tanítási nap 11 12 13 14 15 16 17 7. tanítási nap 8. tanítási

Részletesebben

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989 ÚJPEST CSOKONAI Alapítva:1989 Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév U JPESTI CSOKONAI VITE Z MIHA LY A LTALA NOS ISKOLA E S GIMNA ZIUM 1048 Budapest Bo rfesto u. 5-9. www.csvmg.hu ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2011/2012-es tanévre Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelemi, Közgazdasági Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2010.10.01. TANULMÁNYI

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása:

A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója. Tanulmányi területek kódja, neve és leírása: 1 A Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium felvételi tájékoztatója Cím: 1016, Budapest, Mészáros utca 5-7. Tel/Fax: 225-7055 OM azonosító: 035219 Intézményvezető: Bajkó Judit Tanulmányi területek

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT

FELVÉTELI SZABÁLYZAT FELVÉTELI SZABÁLYZAT A Szervezeti és Működési Szabályzat 5. (2) bekezdésének felhatalmazása alapján a Közgyűlés a következő Felvételi Szabályzatot alkotja: Alapelvek 1. Az ELTE Bibó István Szakkollégium

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014

ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014 ESEMÉNYNAPTÁR 2013-2014 08. 26. hétfő Az első munkanap 08. 27 kedd Munkaközösségi értekezlet 08. 28 szerda Pótvizsgák 08. 29. csütörtök Tagozatos értekezlet 08. 30. péntek Tanévnyitó értekezlet 08.31.

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet és kiegészítő jelentés szöveges kiegészítése kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet 2016 évi beszámolójához

Közhasznúsági melléklet és kiegészítő jelentés szöveges kiegészítése kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet 2016 évi beszámolójához Széchenyi István Szakkollégiumi Alapítvány 1092 Budapest, Ráday u 43-45 Adószám: 19011802-2-43 Bejegyző határozat száma: 13 PK 061676/1990/11 Nyilvántartási szám: 01/09/2008 Közhasznúsági melléklet és

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2012.10.30. TANULMÁNYI TERÜLETEK

Részletesebben

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM az elte MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM felvételi szabályzata Márton Áron Szakkollégium 2017 a szervezeti és működési szabályzat (a továbbiakban: szmsz) második számú melléklete Jelentkezés a Szakkollégiumba

Részletesebben

Rajk László Szakkollégium

Rajk László Szakkollégium Rajk László Szakkollégium 2016 FELVÉTELI KÉRDŐÍV Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj.

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2019/2020-as tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben

Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére

Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére Iskola azonosító sorszáma osztály sorszáma (A kérdező tölti ki a kérdőív kitöltetése előtt) Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére Szia! Végzős középiskolások érettségi utáni terveivel kapcsolatos

Részletesebben

Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt)

Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt) Az iskola nyitva tartása: Szorgalmi időszak idején 7.00-16.00 (Eltérő nyitva tartás az iskolai szünetek ideje alatt) Rendezvények, események a 2018/19-es tanév során Dátum Nap Esemény, rendezvény 2018.09.02

Részletesebben

Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember tanévnyitó mindenki szeptember tantestületi értekezlet

Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember tanévnyitó mindenki szeptember tantestületi értekezlet Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember 3 8.00 tanévnyitó mindenki szeptember 3 15.00 tantestületi értekezlet teljes tant. szeptember 3 Ismerkedési est kollégium szeptember

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

TEMATIKA Államháztartástan 2. Pénzügyi Jog és Közmenedzsment Tanszék

TEMATIKA Államháztartástan 2. Pénzügyi Jog és Közmenedzsment Tanszék TEMATIKA Államháztartástan 2. Pénzügyi Jog és Közmenedzsment Tanszék Tárgy neve: Államháztartástan 2. Szak: IGAZGATÁSSZERVEZŐ Tárgy besorolása: kötelező Kreditértéke: 3 Helye a mintatantervben: BA III.

Részletesebben

8. OSZTÁLYOSOKNAK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

8. OSZTÁLYOSOKNAK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 8. OSZTÁLYOSOKNAK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 2014. OKTÓBER 28. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 1011 Budapest, Ponty utca 3. TANULMÁNYI TERÜLETEK (TAGOZATOK)

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

PSZK Mesterképzési és Távoktatási Központ / H-1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. / 1426 Budapest Pf.:35. Levező tagozat MESTERSZAK

PSZK Mesterképzési és Távoktatási Központ / H-1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. / 1426 Budapest Pf.:35. Levező tagozat MESTERSZAK PSZK Mesterképzési és Távoktatási Központ / H-1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. / 1426 Budapest Pf.:35 Levező tagozat MESTERSZAK Tantárgyi útmutató 2014/2015 tanév tavaszi félév 1 Tantárgy megnevezése:

Részletesebben

Ápolás és betegellátás alapszak Ápoló szakirány levelező tagozat IV. évfolyam

Ápolás és betegellátás alapszak Ápoló szakirány levelező tagozat IV. évfolyam Központ: 5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Tel.: +36-66-524-700 Fax: +36-66-447-220 E-mail: dekan@gk.szie.hu Telephely: Egészségtudományi Campus, 5700 Gyula, Szent István u. 17-19.,Tel., Fax:: +36-66-561-620

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ HATODIK és NYOLCADIK OSZTÁLYOS TANULÓKNAK! A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2015/2016-os tanévre a HATÉVFOLYAMOS GIMNÁZIUM

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI KÖZÉPSZINTŰ Az írásbeli és a szóbeli vizsga az intézményben. A szaktanár értékel. Az írásbeli időpontja: 2014. május 5-26. A szóbeli időpontja:

Részletesebben

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium Felvételi szabályzat A szakkollégiumnak egyszerre legfeljebb 30 hallgatói tagja lehet. A felvételi eljárás első éves hallgatók esetében minden év augusztusában, felsőbb

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV 1. Neme 2. Születési éve 3. Lakhelye 1 4. Melyik évben végzett? 5. Melyik szakon végzett? 2 6. Milyen tagozaton végzett? 7. Idegen nyelv ismerete

Részletesebben

A 2012-2013-as tanév helyi rendje a Szent László ÁMK Középiskolájában Dátum Esemény Megjegyzés

A 2012-2013-as tanév helyi rendje a Szent László ÁMK Középiskolájában Dátum Esemény Megjegyzés A 2012-2013-as tanév helyi rendje a Szent László ÁMK Középiskolájában Dátum Esemény Megjegyzés 2012.08.24. 2012.08.27. Javító, pótló és osztályozóvizsgák Kezdési idő: 8:00 2012.09.03. Veni Sancte Kezdési

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Demonstrátori Szabályzata Pécs 2010. 2013. május 22. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatói és kutatói munkájának,

Részletesebben

Pécs, Berek utca 15. Tel. 72/ ;

Pécs, Berek utca 15. Tel. 72/ ; Tisztelt Szülők, Kedves Nyolcadikosok! A Pécsi Tudományegyetem (PTE SZESZI) jogelődjét 1945-ben alapították. A fenntartói jogokat 2008 óta a Pécsi Tudományegyetem gyakorolja. Iskolánkban 1995-től érettségire

Részletesebben

Tagozatkódok és leírásuk

Tagozatkódok és leírásuk BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC (Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma) Iskola OM azonosítója 203061 Telephely kódja 006 Iskola címe 1011 Budapest,

Részletesebben

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet 2018.aug.29. szerda Munkaközösségi értekezletek 2018.aug.30.

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Beiskolázási nyílt nap Szülői értekezlet 2018. szeptember 12. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Sok szeretettel köszöntjük a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Érdeklődőket!

Részletesebben

Tagozatkódok és leírásuk

Tagozatkódok és leírásuk BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC (Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnáziuma) Iskola OM azonosítója 203061 Telephely kódja 006 Iskola címe 1011 Budapest,

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2017. november 15. Molnár Lajos iskolavezető Miről lesz szó? Milyenek vagyunk? Miben vagyunk mások? Felvételi Anyagiak Végső dia Küldetésünk Demokrácia Milyenek vagyunk? Együttműködés

Részletesebben

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek:

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek: MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ A PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Általános rendelkezések: 1. Pályázat célja támogatni azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik a Nyugat magyarországi

Részletesebben

Hallgatói elégedettségi felmérés

Hallgatói elégedettségi felmérés Hallgatói elégedettségi felmérés 2012/2013. tanév 1. és 2. félév Kérdések k4 k5 k6 k7 k8 k9 k10 k11 k12 k13 k14 Az oktató mennyire felkészült az órákra? Mennyire érthető az oktató által átadott ismeret?

Részletesebben

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Tan. nap 21 Hó H K Sz Cs P Szo V A B F Hét A tanév eseményei Szeptember 1. 2. 3. 1 1 35 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 36 11. 12. 13. 14.

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program 2015 februárjától továbbra is négy, ingyenesen végezhető távoktatási kurzussal, havonta, szombatonként megrendezett készségfejlesztő tréningekkel, és az

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 23. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 23. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2018. november 23. Molnár Lajos iskolavezető Miről lesz szó? Milyenek vagyunk? Miben vagyunk mások? Felvételi Anyagiak Végső dia Milyenek vagyunk? KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA:

Részletesebben

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 008 szeptemberében levelező tagozaton, 009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó Közgazdálkodás és közpolitika

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra a 2015/2016. tanévben A 11. (12-13.) évfolyamon a tanrend az érettségi - felsőoktatási felvételi igényekhez igazodik Tanulóink korábbi választásuktól

Részletesebben

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29.

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29. 2018. augusztus 21. kedd Tankönyvszállítás 2018. augusztus 27. hétfő 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 29. szerda Gólyatábor - Velence

Részletesebben

Mutatószámok és javaslatok

Mutatószámok és javaslatok Szakkollégiumok és minőség konferencia Előadó: Demeter Endre Mutatószámok és javaslatok Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 2012. február 24. Szakkollégiumok tevékenységének

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre

Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre Az intézmény: - Neve: EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium - Címe: 3300. Eger, Cifrakapu tér 24. - Telefon: 36/517-510

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Osztatlan tanárszak közgazdásztanár szakképzettség (nappali munkarend) 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014.

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév Kérem a kitöltött jelentkezési lap alapján a javaslattételt,

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák

A évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A 2016. évi május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák A B C 1. Emelt szintű írásbeli érettségi vizsga 2. magyar nyelv és irodalom Középszintű érettségi írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalom, magyar mint

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017

8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 2015. OKTÓBER 15. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskolája 1011 Budapest,

Részletesebben

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára a 2017/2018. tanévre Kedves Érettségiző! A Nyíregyházi SZC Széchenyi

Részletesebben

SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN!

SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN! SEGÍTÜNK A JÓ DÖNTÉSBEN! Ha ezt olvasod, az első jó döntést már meg is hoztad. Talán még bizonytalan vagy az iskolaválasztást illetően, de lehet, hogy már tudod, milyen irányba akarsz elindulni. Segíteni

Részletesebben

8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018

8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018 8. OSZTÁLYOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2017/2018 2016. OKTÓBER 15. Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakgimnáziuma 1011 Budapest, Ponty

Részletesebben

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Ha ebbe az épületbe lépsz, immár százéves szándék megvalósulásának mozaikjait láthatod a falaink között, és örömmel látunk mindenkit itt, akik e bennünk élő szépnek

Részletesebben

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre A Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium eseménynaptára a 2015-2016. tanévre Eseménynaptár 2015-2016. tanév Augusztus Aug. 17. 9 h Dátum Esemény Tantárgyfelosztás,

Részletesebben

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Ha ebbe az épületbe lépsz, immár százéves szándék megvalósulásának mozaikjait láthatod a falaink között, és örömmel látunk mindenkit itt, akik e bennünk élő szépnek

Részletesebben

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI

Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI BMSZC Petrik Lajos KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ VEGYIPARI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI SZAKGIMNÁZIUMA Több mint 130 éve az érték a mérték! Kapcsolat 2 1146 Budapest, Thököly 48-54. Telefon: +36-1-343-4810

Részletesebben

Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára

Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára Az előrehozott informatika érettségi Szintjei: közép és emelt Részei: gyakorlati közép szinten: május 18. csütörtök - emelt szinten: május

Részletesebben

TEMATIKA ÉS KÖVETELMÉNYRENDSZER

TEMATIKA ÉS KÖVETELMÉNYRENDSZER TEMATIKA ÉS KÖVETELMÉNYRENDSZER 2008/09 tanév őszi szemeszter BA és főiskolai szakok N és L SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete

Részletesebben

Érettségi-felvételi tájékoztató. 2015. január 28.

Érettségi-felvételi tájékoztató. 2015. január 28. Érettségi-felvételi tájékoztató 2015. január 28. Érettségi vizsgatárgyak Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika Idegen nyelv Választott tárgy idegen nyelv, földrajz, informatika, testnevelés, szakmai

Részletesebben

MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS

MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási BA képzés 2006/2007. tanévben indult

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200909 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2020 2021. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail

Részletesebben

Miskolci Egyetem BTK Politikatudományi Intézet POLITOLÓGIA ALAPSZAK NAPPALI TAGOZAT 2017-ben felvételt nyert hallgatók számára MINTATANTERV

Miskolci Egyetem BTK Politikatudományi Intézet POLITOLÓGIA ALAPSZAK NAPPALI TAGOZAT 2017-ben felvételt nyert hallgatók számára MINTATANTERV Miskolci Egyetem BTK Politikatudományi Intézet POLITOLÓGIA ALAPSZAK NAPPALI TAGOZAT 2017-ben felvételt nyert hallgatók számára MINTATANTERV ELSŐ ÉVFOLYAM 1. évf. 1. félév 28 BTUPLN105 Bevezetés a közigazgatástanba

Részletesebben

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program Tehetséggondozó képzésünkben nyolc e-learning kurzussal várjuk diákjaikat az MCC Középiskolás Programjába. A Programban való részvétel ingyenes, a távoktatási

Részletesebben

Szabadpiac és Protekcionizmus

Szabadpiac és Protekcionizmus Szabadpiac és Protekcionizmus KONFERENCIA PROGRAM Budapesti Corvinus Egyetem III. előadó 2008. március 13. antars Program Délelőtti szekció (angol nyelvű) Vita az ipar- és piacvédelemről, illetve a szabadpiac

Részletesebben

ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM

ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM ZSIGMOND KIRÁLY EGYETEM INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 TÁJÉKOZTATÓ A KÜLSŐ SZAKMAI GYAKORLAT TELJESÍTÉSÉRŐL A külső szakmai gyakorlatot a következő szakokon kell teljesíteni: a) felsőoktatási szakképzések

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA

JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A HATOSZTÁLYOS KÉPZÉSRE JELENTKEZŐK SZÁMÁRA Általános rész A felvételi eljárásban részt vevő tanuló tetszőleges számú Jelentkezési lapot állíthat ki. Egy Jelentkezési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ EGYÉNI TANREND ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ A 11. ÉVFOLYAMRA. a 2019/2020. tanévben

TÁJÉKOZTATÓ AZ EGYÉNI TANREND ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ A 11. ÉVFOLYAMRA. a 2019/2020. tanévben TÁJÉKOZTATÓ AZ EGYÉNI TANREND ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ A 11. ÉVFOLYAMRA a 2019/2020. tanévben A 11. (12.) évfolyamon a tanrend az érettségi - felsőoktatási felvételi igényekhez igazodik Tanulóink korábbi választásuktól

Részletesebben

Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ OM: 034923 1086 Budapest, Bauer Sándor u. 6-8. A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE

Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Művelődési Központ OM: 034923 1086 Budapest, Bauer Sándor u. 6-8. A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE A 2012/2013. TANÉV HELYI RENDJE Alakuló értekezlet 2012. augusztus 27. 9.00 Konzultációk 2012. augusztus 27. 10.00-13.00 2012. augusztus 28. 9.00-13.00 Osztályozó- és javítóvizsgák az esti tagozaton 2012.

Részletesebben

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az Oberstufe célja A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az egyetemi tanulmányok folytatásához szükséges kompetenciák elsajátítása tartalmi, nyelvi és

Részletesebben

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium

Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Szakképző Iskola és Kollégium Munkaterve a 2013/2014. tanévre Fehérgyarmat, 2013. szeptember 2. 1 Készült az emberi erőforrások minisztere 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelete

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL

PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUM 2092 BUDAKESZI, SZÉCHENYI U. 141. TÁJÉKOZTATÓ A FELVÉTEL RENDJÉRŐL A 2019/2020-as TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK SZÁMÁRA Telephelyi kód: 001 Tagozatkód: 1111 8 évfolyamos

Részletesebben

Tanévnyitó szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat

Tanévnyitó szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat Tanévnyitó 2015. szeptember 3. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola a második esély gimnáziuma 1 Felnőttoktatási Tagozat www.ktkt.suli.hu Osztályaink

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév

ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév Iskola ESEMÉNYNAPTÁR 2016/2017-es tanév Óvoda Dátum Esemény Esemény 2016. augusztus 22-26 Nevelőtestületi értekezletek Nevelőtestületi értekezletek 24 Nyitás összevont csoporttal 29 Javító- és osztályozó

Részletesebben

Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz!

Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz! Jó emberként lépj be, jobb emberként távozz! Tisztelt Szülők, kedves Nyolcadikos és Negyedikes Tanulók! Mindenki számára elismerhető és elfogadható tény az, hogy a jövő sok tekintetben függ gyermekeink,

Részletesebben

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS

Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Székesfehérvári Szakképzési Centrum FELNŐTTOKTATÁS Tudnivalók: DIÁKOKNAK A felnőttoktatásra vonatkozó külön rendelkezések Ha a tanuló a nyolc évfolyamos általános iskola elvégzése esetén 17., gimnázium

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2014. augusztus 29. P R O G R A M T E R V 2014-2015. TANÉV A tanév rendje A tanév: 2014. szeptember 1.-2015. augusztus 31. 180 tanítási nap A tanítási év: 2014.

Részletesebben

SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS

SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 20 sportágban 1 éves levelező tanfolyamot indít a 2015/2016-os tanévben az új felnőttképzési törvény szerint AZ ELŐZŐ ÉVI

Részletesebben

A Széchenyi István Gimnázium éves munkarendje 2012/2013 Feladat Felelős Időpont

A Széchenyi István Gimnázium éves munkarendje 2012/2013 Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Alakuló értekezlet Szabó Miklós augusztus 24. 9,00 Javító-és osztályozó vizsgák Szabó Miklós augusztus 27. 9,00 Munkaközösségi értekezletek munkaközösség-vezetők augusztus 27-31.

Részletesebben