Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről"

Átírás

1

2 Kedves Felvételiző! A Széchenyi István Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben. Az írásbeli felvételi kitöltése előtt a Kollégiumról és a felvételi menetéről olvashatsz hasznos és lényeges információkat. A SZISZ-ről A SZISZ egyszerre nyújt lehetőséget elmélyült szakmai munkára, mely remekül kiegészíti illetve túlmutat az egyetemi oktatáson, emellett pezsgő közösségi életet jelent egy impulzív és érdeklődő közegben. A SZISZ-ben az egyetemi oktatástól eltérően a szakmai munka pillérei a kiscsoportos, interaktivitásra épülő kurzusok, amelyek lehetőséget adnak a szakterületükön kiemelkedő oktatókkal való intenzív kapcsolat kialakítására is. A tudományos tevékenység alapja a kurzusrendszer, amely egyrészt egy-egy szakterület alaposabb megismerését, másrészt általánosabb tudományos igényű ismeretbővítést tesz lehetővé. Felvételizőként eldöntheted, melyik szakterületre, úgynevezett sávra felvételizel, azaz melyik lesz az a tudományterület, amelyikkel specializáltabban szeretnél foglalkozni a Kollégiumban. A sávrendszer igazi SZISZ-es kuriózumnak számít: kormányzati gazdaságtan, law and economics, pénzügyi közgazdaságtan és szociológia sávjaink 4 féléven át tartó kurzusain elmélyülhetsz az érdeklődésednek megfelelően és a gyakorlatban is alkalmazhatod a megszerzett tudást. A sávok mindegyikét az alkalmazott közgazdaságtan elemein és eszköztárán keresztül ismerjük meg. Természetesen a SZISZ minden félévben ismeretbővítő kurzusokat is kínál a legváltozatosabb témákban. Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet megtalálsz a honlapunkon a Szakmaiság címszó alatt. Természetesen szakkollégistaként közösségi programokat is szervezünk: sok kirándulást, tábort, bulit, beszélgetést, esti kosarazást, focimeccset, közös múzeumés színházlátogatást. A SZISZ-ben lehetőség van rátalálni a téged érdeklő területre, ezzel együtt sikeresen megalapozhatod a hozzád illő szakmai pályát. Az egyetemi éveidet pedig rengeteg többlettel töltheted meg mind a szakmai karrier, mind a szoros közösségi élet, mind a kapcsolati háló kialakításának területén.

3 Kik felvételizhetnek a SZISZ-be? A Széchenyi István Szakkollégiumba budapesti egyetemek olyan hallgatói jelentkezhetnek, akiknek: érettségi vizsgáitól a felvételi időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és olyan nappali tagozatos egyetemi alapszakra vagy osztatlan képzésre járnak, amelynek első szemeszterét sikeresen lezárták, de a negyedik szemesztert még nem fejezték be. Ha úgy döntesz, hogy hozzánk felvételizel, párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adhatod be a jelentkezésed, és kizáró ok az is, ha ebben a félévben felvételiztél már másik szakkollégiumba. A kurzusokon gyakran angol nyelvű irodalmak feldolgozása a feladat, ezért az angol nyelv ismerete követelmény. A felvételi felépítése A felvételi írásbeli és szóbeli részből áll. A felvételi folyamat során egy vagy két sávra adhatod be a jeletkezésedet. Dönthetsz úgy, hogy csak egy sávot jelölsz, vagy dönthetsz két sáv megjelölése mellett, ám fontos, hogy ekkor egy preferencia sorrendet kell felállítanod. Csak akkor ajánljuk a második sáv megjelölését, ha tényleg nem tudsz dönteni a két sáv közül, és mindkettőről el tudnád képzelni, hogy két éven keresztül azt tanulod. Fontos, hogy csak egy sávra nyerhetsz felvételt. Az, hogy egy vagy két sávot jelölsz, önmagában nem jelent sem előnyt, sem hátrányt a felvételi során. A sávodhoz kapcsolódó szakmai kérdések a szóbelin és az írásbelin is előkerülnek. A kérdőív vége felé találhatóak a sávos esszékérdések, ez utóbbiakból két kérdést kell kifejtened. Ha egy sávot jelöltél meg, akkor legalább az egyiket a sávod kérdései közül kell választanod, amennyiben két sávot jelöltél meg, akkor az egyiket az egyik, a másikat a másik választott sávod kérdései közül kell választanod. Arra kérünk, hogy a kérdőívet lehetőség szerint kézzel írt formában add le.

4 Kérdőív leadása A kitöltött kérdőívet legkésőbb május 4-én éjfélig tudod leadni: ig a BCE Központi Könyvtárában lévő dobozban (1092 Budapest Közraktár utca 4-6.) vagy 24:00-ig a SZISZ lakhelyén, a Ráday Kollégium portájánál lévő dobozban (1092 Budapest, Ráday utca ). Ezt követően kérünk, hogy küldj egy t a felveteli2015@szisz.hu címre jelezve, hogy leadtad a kérdőíved. Szóbeli felvételi A felvételi szóbeli részére május között kerül sor a SZISZ könyvtárában, a Ráday koliban, amelyre mindenkit behívunk, aki leadta az írásbeli kérdőívét. A szóbelid időpontjáról -ben értesítünk május 5-én. Ha esetleg nem kapnál értesítőt, pedig leadtad a kérdőívet, ezt mindenképp jelezd a febelnok@szisz.hu címen! Alább a sávos irodalmakat találod, a szóbelire az egyetlen vagy első helyen választott sávodnak megfelelőt mindenképpen olvasd el, mert a szóbeli szakmai részén először erről fogunk beszélgetni, emellett az esetlegesen másodikként megjelölt sávhoz kapcsolódóan fogunk szakmai kérdéseket feltenni (a két sávot megjelölőknek pár perccel hosszabb szóbelire kell számítaniuk). Az irodalmakat megtalálod elektronikus formában honlapunkon ( és nyomtatott formában a BCE könyvtárában. Szóbeli felvételi irodalmak Kormányzati gazdaságtan Buchanan, J. M. (1992). Járadékvadászat és profitra törekvés. In Z. Pápai & G. László (Szerk.), A. Szegő (Ford.), Piac, állam, alkotmányosság : Válogatott tanulmányok (pp ). Budapest: Közgazd. és Jogi Kvk. Law and economics - Jog közgazdasági elemzése Balogh, V. (2012). Fogyasztóvédelem, Szabályozás, Hatékonyság. Iustum Aequum Salutare, 8, 7. Pénzügyi közgazdaságtan Krekó, J., Balogh, C., Lehmann, K., Mátrai, R., Pulai, G., & Vonnák, B. (2012). Nemkonvencionális jegybanki eszközök alkalmazásának nemzetközi tapasztalatai és hazai lehetőségei. MNB-tanulmányok 100. Szociológia Bukodi, E. (2002). Ki kivel (nem) házasodik? A partnerszelekciós minták változása az egyéni életútban és a történeti időben. Szociológiai Szemle, 2,

5 Kérjük, add meg az alábbi adataidat! Név: Születési év, hónap: Érettségi éve: Egyetem, kar, szak, évfolyam (ha több van, mind): Állandó lakcím: Mobilszám: Választott sávod: Második választott sáv (opcionális): Be szeretnél költözni a kollégiumba? IGEN NEM (A végleges döntést majd csak a szóbelin kell meghoznod.) Kérjük jelöld meg, mely napszakban nem tudnál részt venni a szóbelin! Május 08. Május 12. Május 17. Május 09. Május 12. Május 17. Május 10. Május 13. Május 18. Május 10. Május 15. Május 18. Május 11. Május 16. Május 19. Május 11. Május 16. Május 19.

6 Kijelentem, hogy igazak rám az alábbiak: Egyetemi hallgató vagyok, akinek érettségi vizsgáitól a SZISZ-es felvételije időpontjáig legfeljebb négy év telt el, és van olyan nappali tagozatos egyetemi szakom, amelynek első szemeszterét sikeresen lezártam, de negyedik szemeszterét még nem fejeztem be. A 2014/2015-ös tanév tavaszi félévében párhuzamosan másik szakkollégiumba nem adtam be a jelentkezésemet. Nem vagyok tagja másik szakkollégiumnak. Tisztában vagyok vele, hogy amennyiben bármelyik feltétel nem igaz rám, úgy akár visszamenőleges hatállyal - a SZISZ-es felvételim érvénytelen. aláírásom

7 1. Magyarország az EU gazdasági bevándorlója? 2. Kinek van nagyobb hatása a jelenre, Henry Fordnak vagy Mahatma Gandhinak?

8 3. Egyre több magánvállalat kísérletezik azzal, hogy mindenhol ingyenes internet hozzáférést biztosítson. Milyen változásokat várhatunk egy ilyen kezdeményezéstől világszerte? 4. A profit egy részét a keletkezés helyén illik elkölteni. (Demján Sándor)

9 5. Amíg otthon, a négy fal között történik, addig nincs hozzá közöm. 6.Milyen lenne Magyarország Kapitány, a nem létező képregény-szuperhős?

10 7. Milyen használati utasítást adnál magadról? (Bátran rajzolj, fess, akár ragassz!) 8. Filterrel minden szebb az Instagramon. Te mire tennél filtert? 9. Milyen tevékenység a szellem szabadesése? 10. Mit csökkentenél a rezsi után?

11 Sávos esszékérdések Az alábbi kérdések közül válassz ki kettőt, és bővebben, nagyjából egy-egy oldalban fejtsd ki őket! Ha egy sávot jelöltél meg, az egyik kérdést ahhoz kapcsolódóan, a másikat szabadon választhatod meg. Ha két sávot jelöltél meg, a két választott sávhoz kapcsolódó kérdésekből válassz egyet-egyet. Kormányzati gazdaságtan 1. Növekedne az adóbevétel, ha a befizetett adó mértékével nőne az egyéni szavazatok súlya? 2. Hogy tennéd olcsóbbá egy állami villanykörte cseréjét? 3. Miért javítja a monopol helyzetű MÁV a szolgáltatás színvonalát pl. ingyenes Wi-Fi biztosításával? Law and economics - Jog közgazdasági elemzése 1. Szerinted engedélyhez kell kötni a drónok polgári vásárlását és/vagy használatát? 2. Kit büntetnél jobban, aki biciklit lop, vagy azt, aki tudja, hogy lopott a kerékpár, de mégis megveszi tőle? előtt lomtalanítás alkalmával a kirakott tárgyak tulajdonszerzése szabad volt, azóta a lom a város tulajdona, elvételük büntetendő. Milyen hatékonysági érvek szólnak az egyes szabályozások mellett? Pénzügyi közgazdaságtan 1. A nem konvencionális jegybanki lépések felélénkültek a válságot követően. Mit gondolsz, hatásosnak bizonyulhat a jegybank Növekedési Hitelprogramja? Milyen kockázatokat rejthet magában? 2. Mitől stabil egy bankrendszer? 3. A Twitter évről évre százmilliós nagyságrendű veszteséget realizált, ennek ellenére jelenleg 32,5 milliárd dollár a cég piaci értéke. Reális-e ez az érték? Érvelj mellette és/vagy ellene! Szociológia 1. A feminizmus szükségszerűen maga után vonja a férfigyűlölet gondolatát? 2. Milyen módon segít az internet és a közösségi média a fogyatékkal élők mindennapjaiban? 3. Közelebb hozza egymáshoz vagy elválasztja a nemzeteket a globalizáció?

12 1. Esszékérdés (az egyetlen vagy elsődlegesen választott sávodnak megfelelő)

13 2. Esszékérdés (szabadon választott vagy a második sávnak megfelelő)

14 Mikor kötöttél alkut az ördöggel? Magyarország a 10 millió... országa. Te mit kutatnál? Mi lenne a témád, hogy kezdenél neki, mi lenne a társadalmi hozzáadott értéke, és személy szerint neked miért fontos? Milyen szerzők, művek voltak Rád nagy hatással? Milyen más (diák-, sport-, egyéb) szervezet vagy közösség tagja vagy? És amikor szabad az idő?

15

KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről Kik felvételizhetnek a SZISZ-be? A felvételi felépítése

KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről Kik felvételizhetnek a SZISZ-be? A felvételi felépítése KEDVES FELVÉTELIZŐ! Néhány szó a SZISZ-ről A Széchenyi István Szakkollégium egyszerre nyújt lehetőséget elmélyült szakmai munkára, mely remekül kiegészíti, illetve túlmutat az egyetemi oktatáson, emellett

Részletesebben

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről

Kedves Felvételiző! A SZISZ-ről Kedves Felvételiző! A Széchenyi István Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben. Az írásbeli felvételi kitöltése előtt a Kollégiumról és a felvételi menetéről olvashatsz hasznos és lényeges

Részletesebben

Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet

Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: Mielőtt döntenél, feltétlenül olvasd el tájékoztatónkat a szakmai rendszerünkről, amelyet Kedves Felvételiző! Néhány szó a SZISZ-ről: A Széchenyi István Szakkollégiumot 1987-ben alapították. Az első hat évében közgazdász hallgatók átfogóbb társadalomtudományi képzését segítette. Mivel kollégiumunk

Részletesebben

Kedves Felvételiző! szisz.uni-corvinus.hu 1

Kedves Felvételiző! szisz.uni-corvinus.hu 1 Kedves Felvételiző! Néhány szó a Széchenyiről: A Széchenyi István Szakkollégiumot több mint húsz évvel ezelőtt alapították. Az első hat évében közgazdász hallgatók átfogóbb társadalomtudományi képzését

Részletesebben

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM

RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM FELVÉTELI KÉRDŐÍV RAJK LÁSZLÓ SZAKKOLLÉGIUM 2013 Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj.

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2014-es felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

Rajk László Szakkollégium

Rajk László Szakkollégium Rajk László Szakkollégium 2016 FELVÉTELI KÉRDŐÍV Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj.

Részletesebben

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek

Előre is köszönjük munkádat és izgatottan várjuk válaszaidat! A Helleresek A Heller Farkas Szakkollégium 2018-as felvételi kérdőívét tartod a kezedben, amely által megteheted az első lépést a Helleres úton. Az írásbeli kérdőív kitöltése után a felvételi következő lépése egy szóbeli

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés 2012 Közhasznúsági jelentés 2012 Budapest, 2013. június 25. 1. Beküldő adatai Viselt név: Dr. Balázs Zoltán Születési név: ugyanaz Anyja neve: Asztalos Ágnes Születési ország neve: Magyarország Születési ideje:

Részletesebben

Bókay János Humán Szakközépiskola

Bókay János Humán Szakközépiskola Beiskolázási tájékoztató a 2015-16. tanévre A tájékoztató a 35/2014. EMMI rendelet és a 20/2012. EMMI rendelet alapján készült. I. Általános adatok Az iskola neve: Bókay János címe: 1086 Budapest, Csobánc

Részletesebben

Kedves Jelentkező! A leadási határidő május :00

Kedves Jelentkező! A leadási határidő május :00 Kedves Jelentkező! A Rajk László Szakkollégium felvételi kérdőívét tartod a kezedben, aminek kitöltése az első lépés ahhoz, hogy a kollégium tagjává válj. A Corvinus G, T, K karjairól, illetve az ELTE

Részletesebben

Ápolás és betegellátás alapszak Ápoló szakirány levelező tagozat IV. évfolyam

Ápolás és betegellátás alapszak Ápoló szakirány levelező tagozat IV. évfolyam Központ: 5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Tel.: +36-66-524-700 Fax: +36-66-447-220 E-mail: dekan@gk.szie.hu Telephely: Egészségtudományi Campus, 5700 Gyula, Szent István u. 17-19.,Tel., Fax:: +36-66-561-620

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól,

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség az egyetemi órákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 5. oldal szekciók LisKaLand műhelyek Szakmai Hetek közösségépítés

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Osztatlan tanárszak közgazdásztanár szakképzettség (nappali munkarend) 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014.

Részletesebben

Szociológia mesterszak. Pótfelvételi tájékoztató Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015.

Szociológia mesterszak. Pótfelvételi tájékoztató Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015. Szociológia mesterszak Pótfelvételi tájékoztató 2015. Miskolci Egyetem, BTK, Szociológiai Intézet, 2015. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: AUGUSZTUS 10! JELENTKEZNI LEHET: www.felvi.hu Részletes tájékoztató a képzésről:

Részletesebben

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4.

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4. Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 2015. február 4. Miért jó a hallgatói mobilitás? Nyelvtudás fejlesztése; Interkulturális és szakmai kapcsolatok építése

Részletesebben

Ha elnyert külföldi ösztöndíjat a fenti szakon folytatott tanulmányai során, akkor az ösztöndíjas félévek felsorolása:

Ha elnyert külföldi ösztöndíjat a fenti szakon folytatott tanulmányai során, akkor az ösztöndíjas félévek felsorolása: E L T E T á T K K ö z t á r s a s á g i Ö s z t ö n d í j P á l y á z a t m e l l é k l e t Megpályázott szak: szint: alapképzés / mesterképzés Ha elnyert külföldi ösztöndíjat a fenti szakon folytatott

Részletesebben

Érettségi-felvételi tájékoztató. 2015. január 28.

Érettségi-felvételi tájékoztató. 2015. január 28. Érettségi-felvételi tájékoztató 2015. január 28. Érettségi vizsgatárgyak Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika Idegen nyelv Választott tárgy idegen nyelv, földrajz, informatika, testnevelés, szakmai

Részletesebben

KÉRDŐÍV Hallgatói pályaorientáció egyetemi szolgáltatások munkaerőpiaci kilátások hallgatók az EU-ról

KÉRDŐÍV Hallgatói pályaorientáció egyetemi szolgáltatások munkaerőpiaci kilátások hallgatók az EU-ról UNIVERSITAS PRESS JELTÁRS Képzési és Tudományos Információs Ügynökség Jelenkor Társadalomkutató Műhely 1146 Budapest, Ajtósi D. sor 19-21. 1146 Budapest, Ajtósi D. sor 19-21. Tel.: 321-32-46, 343-48-00/368.

Részletesebben

OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév

OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév OMHV eredmények intézményi szintű összesítése, értékelése 2015/2016. tanév tavaszi félév Kedves Hallgatóink! A 2015/2016. tanév tavaszi szemeszterében az előző félévekhez hasonlóan az oktatói munka hallgatói

Részletesebben

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280

Kedves Tanuló! A 2015/2016-os tanévre meghirdetett osztályok OM azonosító: 029280 Kedves Tanuló! Bizonyára nehéz feladat előtt állsz, hiszen döntened kell arról, hogy milyen iskolában akarsz tanulni az elkövetkezendő néhány évben. Tájékoztatónkkal szeretnénk számodra segítséget nyújtani,

Részletesebben

Az ELTE Bolyai Kollégium Felvételi Szabályzata

Az ELTE Bolyai Kollégium Felvételi Szabályzata Az ELTE Bolyai Kollégium Felvételi Szabályzata ALAPELVEK 1. A Bolyai Kollégium (a továbbiakban: Szakkollégium) szakkollégista tagjává válhatnak mindazok, akik megfelelnek a jelen Szabályzatban foglalt

Részletesebben

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK!

MINTA. Kedves Elsőéves Egyetemi POLGÁRUNK! PTE Marketing Osztály Elsőéves egyetemi egyetemi polgárok polgárok kérdőíve kérdőíve A megjelölés módja: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola

MUNKATERV 2014-15. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola MUNKATERV 2014-15 Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola 2014. SZEPTEMBER H 1 8 15 22 29 Évnyitó + 3. of óra Enapló ellenőrzése szept. 14-19. lengyel diákcsere

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség a tanórákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 9. oldal KommON BME Kommunikációs Szakkollégium Szakkollégiumunk

Részletesebben

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás

2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás 2017/2018. tanévre szóló Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj felhívás Pályázók köre A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2016. július 1-jétől hatályos módosítása szerint, a 114/D. (1) bekezdés

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar KATONAI GAZDÁLKODÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK Az alapszak képzési célja A képzés célja olyan közgazdász tisztek képzése, akik a képzés során

Részletesebben

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG Munkaközösségünkhöz 10 kolléga tartozik. A 2010/2011. tanévben a nyelvi órákat 9-an látjuk el, 1 kollégánk gyermekeit neveli. Bordi Zsuzsa Drubina Éva Erdélyiné Aradi Beáta Hegedűsné

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA SZAKFORDÍTÓ ÉS TOLMÁCS (SZLÁV ÉS BALTI NYELVEK) SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK 1.ASZAKOT GONDOZÓ INTÉZET:

TANEGYSÉGLISTA SZAKFORDÍTÓ ÉS TOLMÁCS (SZLÁV ÉS BALTI NYELVEK) SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK 1.ASZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet és kiegészítő jelentés szöveges kiegészítése kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet 2016 évi beszámolójához

Közhasznúsági melléklet és kiegészítő jelentés szöveges kiegészítése kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet 2016 évi beszámolójához Széchenyi István Szakkollégiumi Alapítvány 1092 Budapest, Ráday u 43-45 Adószám: 19011802-2-43 Bejegyző határozat száma: 13 PK 061676/1990/11 Nyilvántartási szám: 01/09/2008 Közhasznúsági melléklet és

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató az elektronikus témafoglalásról BGF-PSZK

Hallgatói tájékoztató az elektronikus témafoglalásról BGF-PSZK Hallgatói tájékoztató az elektronikus témafoglalásról BGF-PSZK B G F - P S Z K Tájékoztató a bolognai képzésben tanulmányokat folytató hallgatók részére a szakdolgozat témaválasztásához. 2013. júniusától

Részletesebben

Hallgatói elégedettségi felmérés

Hallgatói elégedettségi felmérés Hallgatói elégedettségi felmérés 2012/2013. tanév 1. és 2. félév Kérdések k4 k5 k6 k7 k8 k9 k10 k11 k12 k13 k14 Az oktató mennyire felkészült az órákra? Mennyire érthető az oktató által átadott ismeret?

Részletesebben

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje Általános tudnivalók A felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése : 2013. december 16. Esetleges változások( ún. pótkötet) a tájékozatóban

Részletesebben

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989

CSOKONAI ÚJPEST. Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM. Alapítva:1989 ÚJPEST CSOKONAI Alapítva:1989 Felvétel tájékoztató 2018/2019. tanév U JPESTI CSOKONAI VITE Z MIHA LY A LTALA NOS ISKOLA E S GIMNA ZIUM 1048 Budapest Bo rfesto u. 5-9. www.csvmg.hu ÚJPESTI CSOKONAI VITÉZ

Részletesebben

SZAKOK AZ ALBA REGIA MŰSZAKI KARON Felsőoktatási szakképzés (FOSZ) Mérnökinformatikus asszisztens Alapképzés (BSc) Földmérő és földrendező mérnök (angol nyelven is) Gépészmérnök Mérnök informatikus Műszaki

Részletesebben

A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti,

A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti, A TDK a Tudományos Diákköri Konferencia rövidítése, amely egy kétlépcsős megmérettetése egy tudományos dolgozatnak. Intézményünkben zeneművészeti, ill. építészeti képzés is folyik, ezért mi a TMDK, Tudományos

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KAUTZ GYULA GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR A diplomamunka készítés és a záróvizsgák rendjére vonatkozó előírások Utolsó módosítás: 2017. február 24. 1. Témaválasztás (1) A szakdolgozat/diplomamunka

Részletesebben

Jelentkezés emelt szintű képzésre. 2011. március 31.

Jelentkezés emelt szintű képzésre. 2011. március 31. Jelentkezés emelt szintű képzésre 2011. március 31. Érettségi vizsga 2013 Nem válik szét az érettségi és a felvételi. Kétszintű az érettségi Középszint: a hagyományos érettségi Emelt szint: részben a felvételit

Részletesebben

Mutatószámok és javaslatok

Mutatószámok és javaslatok Szakkollégiumok és minőség konferencia Előadó: Demeter Endre Mutatószámok és javaslatok Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 2012. február 24. Szakkollégiumok tevékenységének

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM

A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM A 2015/2016. TANÉV FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE - 9. ÉVFOLYAM Választható tanulmányi területek, ágazatok: 001 gimnázium emelt óraszámú angollal (1 osztály 28 fő) 006 dekoratőr (0,5 osztály 14 fő) 007 divat-

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben és felsıfokú szakképzésben meghirdetett szakok. Képzési Képz. idı (félév) / Költségtérítés.

Alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben és felsıfokú szakképzésben meghirdetett szakok. Képzési Képz. idı (félév) / Költségtérítés. DE-EFK Intézmény elérhetısége: Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetıség: 4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4. Telefon: (42) 404-411 Fax: (42) 408-656 Honlap: http://www.de-efk.hu Tanulmányi Osztály Telefon:

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 15. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2017. november 15. Molnár Lajos iskolavezető Miről lesz szó? Milyenek vagyunk? Miben vagyunk mások? Felvételi Anyagiak Végső dia Küldetésünk Demokrácia Milyenek vagyunk? Együttműködés

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna TOVÁBBTANULÁS - 2014 Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna BOLOGNAI KÉPZÉSI RENDSZER Felsőoktatási szakképzés JELENTKEZÉSI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK 1. Tájékozódás (nyílt nap, internet) Kapacitásszámok www.felvi.hu

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI KÖZÉPSZINTŰ Az írásbeli és a szóbeli vizsga az intézményben. A szaktanár értékel. Az írásbeli időpontja: 2014. május 5-26. A szóbeli időpontja:

Részletesebben

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar

Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Információs nap 2018. szeptember 5. Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin, oktatási dékánhelyettes Zaránd Szilvia, oktatási referens Hova is kerültem? Dékán Dékánhelyettesek

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév Kérem a kitöltött jelentkezési lap alapján a javaslattételt,

Részletesebben

Felvételi Eljárás MŰSZAKI FÖLDTUDOMÁNYI KAR. 11 hó

Felvételi Eljárás MŰSZAKI FÖLDTUDOMÁNYI KAR.  11 hó Felvételi Eljárás MŰSZAKI FÖLDTUDOMÁNYI KAR www.mfk.uni-miskolc.hu 20 16 11 hó FELVÉTELIVEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ MISKOLCI EGYETEM Műszaki Földtudományi Kar Telefon: +36 46 565 051 Email: mfkto@uni-miskolc.hu

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató

Beiskolázási tájékoztató Beiskolázási tájékoztató A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium (OM azonosító 035987) a 2019/2020. tanévre a következő képzési formákat hirdeti meg: Négyosztályos gimnáziumi

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS - 2015. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna

TOVÁBBTANULÁS - 2015. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna TOVÁBBTANULÁS - 2015 Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna BOLOGNAI KÉPZÉSI RENDSZER Felsőoktatási szakképzés JELENTKEZÉSI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK 1. Tájékozódás (nyílt nap, internet) Kapacitásszámok www.felvi.hu

Részletesebben

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az Oberstufe célja A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az egyetemi tanulmányok folytatásához szükséges kompetenciák elsajátítása tartalmi, nyelvi és

Részletesebben

Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete

Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete DE BTK alapszakjai: Bölcsészettudomány andragógia anglisztika germanisztika (néderlandisztika, német) Társadalomtudomány kommunikáció- és médiatudomány politológia

Részletesebben

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 23. Molnár Lajos iskolavezető

KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA november 23. Molnár Lajos iskolavezető KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA 2018. november 23. Molnár Lajos iskolavezető Miről lesz szó? Milyenek vagyunk? Miben vagyunk mások? Felvételi Anyagiak Végső dia Milyenek vagyunk? KÜRT, A RÁD SZABOTT ISKOLA:

Részletesebben

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező tanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Ha ebbe az épületbe lépsz, immár százéves szándék megvalósulásának mozaikjait láthatod a falaink között, és örömmel látunk mindenkit itt, akik e bennünk élő szépnek

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd Neptun rendszer jelentkezési segéd Cserháti Sándor Kollégium Mosonmagyaróvár Ezen segédlet azon elsőéves hallgatóknak készült, akik az Mezőgazdaság és Élelmiszertudomány Karán található szakok közül az

Részletesebben

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM az elte MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM felvételi szabályzata Márton Áron Szakkollégium 2017 a szervezeti és működési szabályzat (a továbbiakban: szmsz) második számú melléklete Jelentkezés a Szakkollégiumba

Részletesebben

Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára

Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára Előrehozott érettségi vizsga Tájékoztató a 11. évfolyam számára Az előrehozott informatika érettségi Szintjei: közép és emelt Részei: gyakorlati közép szinten: május 18. csütörtök - emelt szinten: május

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KÜLÜGYI BIZOTTSÁG

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT KÜLÜGYI BIZOTTSÁG Határozat a levélszavazás eredményéről 2019. április 10.- 2019. április 13. 18:00 Menyhárt Barbara, az ELTE HÖK külügyi alelnöke, az Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság (EHKB) elnökre 2019. április 10.-én

Részletesebben

Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató

Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató Bocskai István Gimnázium, Szakközépiskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Szakmai Szolgáltató OM azonosító: 200886 Cím: 3900 Szerencs, Ondi út 1. Telefon: 47/362-533 47/361-444 47/362-132 Fax: 47/362-533/102-es

Részletesebben

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola

Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Ha ebbe az épületbe lépsz, immár százéves szándék megvalósulásának mozaikjait láthatod a falaink között, és örömmel látunk mindenkit itt, akik e bennünk élő szépnek

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT

FELVÉTELI SZABÁLYZAT FELVÉTELI SZABÁLYZAT A Szervezeti és Működési Szabályzat 5. (2) bekezdésének felhatalmazása alapján a Közgyűlés a következő Felvételi Szabályzatot alkotja: Alapelvek 1. Az ELTE Bibó István Szakkollégium

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés. Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Hegedűsné Lellei Andrea. Vinczéné Farkas Györgyi

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés. Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Hegedűsné Lellei Andrea. Vinczéné Farkas Györgyi ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG Munkaközösségünkhöz 11 kolléga tartozik. Bajczi Tünde Drubina Éva Hegedűsné Lellei Andrea Kiss Gergely Ladinszki István Palicz Éva Pesti Pálma Price Andrew Szányelné Ősz Andrea Vasváry

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI SZERVEZETEKRŐL A korábbi leírásokban, köszöntőben, a gólyatábori meghívóban olvashattátok, hogy az egyetemen életre szóló élményekre és barátságokra

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2012. Hogyan tovább? Gyakran Ismételt Kérdések

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2012. Hogyan tovább? Gyakran Ismételt Kérdések Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar 2012 Hogyan tovább? Gyakran Ismételt Kérdések Mi a lényege a változásnak? 2011. december 23.: új Felsőoktatási törvény gyakorlatilag megszűnt az ingyenes

Részletesebben

MNB Kiválósági Ösztöndíj

MNB Kiválósági Ösztöndíj MNB Kiválósági Ösztöndíj Pályázati felhívás a 2017/18-as tanévre Az MNB Társadalmi Felelősségvállalási Stratégiája alapján aktív szerepet vállal a közgazdasági értékteremtésben, aminek keretében MNB kiválósági

Részletesebben

Új tagozatok a as tanévben!

Új tagozatok a as tanévben! 1 Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium SAPERE AUDE! MERJ GONDOLKODNI! Új tagozatok a 2017-2018-as tanévben! A tanulók érdeklődésük és felvételi eredményeik alapján kerülhetnek be

Részletesebben

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket.

1. A tanulók április 13-ig adhatják le a tantárgy és a felkészülési szint megválasztásával kapcsolatos döntésüket. AZ EMELT ÉS KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ FAKULTÁCIÓKKAL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK A 2015/2016. TANÉVBEN a 11. A, a 11.B, a 11.C és a 11.D OSZTÁLYBA LÉPŐKNEK 1. A tanulók április 13-ig adhatják

Részletesebben

Diplomamunka tájékoztató előadás SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM AUDI HUNGARIA JÁRMŰMÉRNÖKI KAR BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOROK TANSZÉK

Diplomamunka tájékoztató előadás SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM AUDI HUNGARIA JÁRMŰMÉRNÖKI KAR BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOROK TANSZÉK Diplomamunka tájékoztató előadás SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM AUDI HUNGARIA JÁRMŰMÉRNÖKI KAR BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOROK TANSZÉK Tartalom 1. Határidők 2. Témaválasztás, -keresés 3. Témára jelentkezés 4. Titkosítás

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2017 2017 2017 Szeptember 01 02 03 1. tanítási nap 04 05 06 07 08 09 10 2. tanítási nap 3. tanítási nap 4. tanítási nap 5. tanítási nap 6. tanítási nap 11 12 13 14 15 16 17 7. tanítási nap 8. tanítási

Részletesebben

Kollégiumi jelentkezés

Kollégiumi jelentkezés Kollégiumi jelentkezés 2016 Szociális helyzet Pályázati kiírás és hivatalos infók: http://semmelweis.hu/kollegiumok/hireink/ http://semmelweis.hu/ehok/kollegiumokrol/kollegiumifelveteli-eljaras-2016/ Közéleti,

Részletesebben

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20

OM azonosító: 201573 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK. angol, német, Emelt óraszámban angol nyelv oktatása. 20 Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

Szakiskolai alapozó képzés osztály nappali tagozat (tandíjmentes)

Szakiskolai alapozó képzés osztály nappali tagozat (tandíjmentes) Szakiskolai alapozó képzés 9-10. osztály nappali tagozat (tandíjmentes) Alapozó képzésünket azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik befejezték a 8. osztályt és szeretnének 9-10. osztály elvégzése után szakiskolai

Részletesebben

Érettségi-felvételi tájékoztató január 28.

Érettségi-felvételi tájékoztató január 28. Érettségi-felvételi tájékoztató 2016. január 28. Érettségi vizsgatárgyak Érettségi feltétele: a tantárgyi követelmények teljesítése, 50 óra közösségi szolgálat Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP SZFE KOLLÉGIUM

JELENTKEZÉSI LAP SZFE KOLLÉGIUM JELENTKEZÉSI LAP SZFE KOLLÉGIUM (KÉRJÜK NYOMTATOTT NAGYBETŰKKEL KITÖLTENI!) NÉV SZAK-ÉVFOLYAM E-MAIL-CÍM TELEFONSZÁM BEJELENTETT LAKCÍM 1 IDEIGLENES LAKCÍM/TARTÓZKODÁSI HELY 2 A 2014/2015-ös tanévben milyen

Részletesebben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben

Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra. a 2015/2016. tanévben Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. évfolyamra a 2015/2016. tanévben A 11. (12-13.) évfolyamon a tanrend az érettségi - felsőoktatási felvételi igényekhez igazodik Tanulóink korábbi választásuktól

Részletesebben

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Érettségi felkészítés Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Alapvető információk Az iskola az alaptantervi órákon a középszintű érettségi vizsgához nyújt képzést, a

Részletesebben

Szakkollégiumok Magyarországon

Szakkollégiumok Magyarországon Szakkollégiumok Magyarországon Helyzetkép Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 A kutatás céljai 1. Általános helyzetkép felvázolása A szakkollégiumok típusainak azonosítása A

Részletesebben

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban

Képzési rend 2016-2017. tanév. Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban Képzési rend 2016-2017. tanév Iskolánk képzési rendje és pontszámítás az egyes képzési formákban 9. A humán tantervű osztály magyar nyelv és irodalom csoport (17 fő) Tagozatkód: 001 1. : angol nyelv, német

Részletesebben

Szakirányválasztás 2019 feltételek, eljárás, határidők, keretszámok

Szakirányválasztás 2019 feltételek, eljárás, határidők, keretszámok Szakirányválasztás 2019 feltételek, eljárás, határidők, keretszámok Dr. Márkus Eszter, egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes oktatas@barczi.elte.hu ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Budapest,

Részletesebben

SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS

SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS SPORTEDZŐK SZAKKÉPZÉS A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 20 sportágban 1 éves levelező tanfolyamot indít a 2015/2016-os tanévben az új felnőttképzési törvény szerint AZ ELŐZŐ ÉVI

Részletesebben

Audi Hungaria Általános Művelődési Központ. Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév

Audi Hungaria Általános Művelődési Központ. Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév Audi Hungaria Általános Művelődési Központ Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév Intézményünk felépítése Fenntartó: Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány

Részletesebben

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program Tehetséggondozó képzésünkben nyolc e-learning kurzussal várjuk diákjaikat az MCC Középiskolás Programjába. A Programban való részvétel ingyenes, a távoktatási

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd Neptun rendszer jelentkezési segéd Multifunkciós épület Hegedűs Gyula Kollégium Mészáros Lőrinc úti Kollégium Famulus Kollégium A kollégiumi jelentkezésben az aktív nappali tagozatos hallgatók vehetnek

Részletesebben

1. táblázat: alapozó és törzstárgyak

1. táblázat: alapozó és törzstárgyak RLEVÉL Fizikus Tanszékcsoport - Kedves Kollégák, Diákok, fizika iránt érdeklődő Olvasók! számában ezekre a kérdésekre szeretnénk válaszolni. számjegy a számolási illetve laboratóriumi gyakorlatok óraszámát

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának. Demonstrátori Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Demonstrátori Szabályzata Pécs 2010. 2013. május 22. napjától hatályos változat A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar oktatói és kutatói munkájának,

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek:

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek: MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ A PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Általános rendelkezések: 1. Pályázat célja támogatni azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik a Nyugat magyarországi

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

OKTATOTT IDEGEN NYELV

OKTATOTT IDEGEN NYELV Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA

EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA EGRI SZC REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLÁJA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017 tanévre RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Tel.: 36/341-131 www.remenyikzs.sulinet.hu EGRI SZC REMENYIK

Részletesebben

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat.

Minden programra felvételi eljárásban választjuk ki a tanulókat. Az iskola neve: Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Címe: 5200 Törökszentmiklós, Almásy út 1. Telefon/fax: 06-56/390-002 E-mail: tmbercsenyi@gmail.com Igazgató: Kocsis

Részletesebben

Érettségi és felvételi tájékoztató 2019/20-as tanév

Érettségi és felvételi tájékoztató 2019/20-as tanév Érettségi és felvételi tájékoztató 2019/20-as tanév Szülői feladatok: Érettségire való jelentkezés segítése (január 20-a után) ellenőrzés/javítások elvégzése otthon hivatalos iratok alapján - útlevél vagy

Részletesebben