Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme"

Átírás

1 Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület október 11-én órakor kezdıdı alakuló ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Jelen vannak: 29 fı képviselı (Ambrus János, Árkosi Sándor, Báder György, dr. Balázs Zoltán, dr. Balogh András, Baracskai Éva, Báthory Erzsi, Csaba Elemér, Goró Oszkár, Gyurcsánszky János, Gyurkovics Miklós, Hajdu László, dr. Hetyei László, Király Csaba, Koteschel Vendelné, László Tamás, Marsovszky Györgyné, Máté Gyula, Mihály Zoltán, Mihályi Zoltán, Mirilo Milos, Molnár István, Móricz Eszter, Németh Angéla, Novák Ágnes, dr. Pálinszki Antal, Tóth Imre, Varga Imre, Vizér Klára) Meghívottként jelen van: Dr. Nagy Antal jegyzı, dr. Herczeg Julianna aljegyzı, Dr. Kanta Tamás a Helyi Választási Bizottság elnöke, Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály vezetıje, Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetıje, Moór Árpád az Igazgatási Osztály vezetıje, Millián György az Építésügyi Osztály vezetıje, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetıje, Lindner Gusztáv a Mővelıdési, Oktatási és Sport Osztály vezetıje, Erdélyiné Kincses Andrea a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály vezetıje, Sütı Lászlóné, az Okmányügyi Osztály vezetıje, Vargáné Kalán Ilona, a Gyámhivatal vezetıje, dr. Paor Emıke a Jogi és Szervezési Osztály vezetıje, Balázs Zoltán fıépítész, Podmaniczky Elek a Lehetıség a Rászorulóknak Alapítvány részérıl, Lowescher Vilmos a BKIK XV. kerületi Szervezete részérıl A képviselı-testület ülésén részt vett még Szánti Ottóné a Polgármesteri Titkárság vezetıje és az Önkormányzati Csoport munkatársai.

2 2 Csaba Elemér korelnök: A XV. kerületi Önkormányzat megválasztott képviselıjeként mint korelnök köszönti a képviselı-testület alakuló ülésén megjelent képviselıket, a megválasztott polgármestert, a Helyi Választási Bizottság elnökét, a kerület jegyzıjét és a meghívott vendégeket. Kéri a képviselıket, énekeljék el együtt a Himnuszt. (Himnusz) Csaba Elemér: Felkéri dr. Kanta Tamást, a Helyi Választási Bizottság elnökét, ismertesse a október 1-jén megtartott helyi önkormányzati képviselıi, polgármesteri és kisebbségi önkormányzati választások hivatalos eredményét. Dr. Kanta Tamás: Budapest Fıváros XV. kerület Helyi Választási Bizottsága július 25.-én tartotta alakuló ülését október 11.-ig 16 alkalommal ülésezett, 246 határozatot hozott. A döntések ellen 7 alkalommal éltek fellebbezéssel. A Fıvárosi Választási Bizottság egyetlen esetben sem változtatott a Helyi Választási Bizottság által meghozott határozaton. Részletesen ismerteti a október 1-jén megtartott helyi önkormányzati képviselıi, polgármesteri és kisebbségi önkormányzati választások hivatalos eredményét. A Helyi Választási Bizottság nevében köszönetet mond a Polgármesteri Hivatal valamennyi dolgozójának, akik közremőködtek a választás lebonyolításában. Csaba Elemér: Felkéri dr. Kanta Tamást, a Helyi Választási Bizottság elnökét, vegye ki az esküt az újonnan megválasztott képviselıktıl. (A megválasztott képviselık leteszik az esküt.) Csaba Elemér: Felkéri dr. Kanta Tamást, a Helyi Választási Bizottság elnökét, Hajdu László polgármestertıl vegye ki az esküt. (Hajdu László polgármester leteszi az esküt.) (Dr. Kanta Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadja a polgármester és a képviselık megbízólevelét.) Csaba Elemér: Megköszöni dr. Kanta Tamás közremőködését. Felkéri dr. Nagy Antal jegyzıt, adja át a kerület polgármesterének a polgármesteri jelképeket.

3 3 (dr. Nagy Antal jegyzı átadja a polgármesteri láncot és a talárt.) Csaba Elemér: Átadja az ülés vezetését Hajdu Lászlónak, a kerület polgármesterének. Bejelenti, hogy 5 perc szünet után a képviselı-testület folytatja ülését. - S z ü n e t - Hajdu László: Újra van törvényes önkormányzati képviselıtestülete a XV. kerületnek, van önálló önkormányzat. Megköszöni, hogy ez törvényesen lebonyolításra került a Helyi Választási Bizottság elnökének, tagjainak, delegált tagjainak. Megköszöni a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, hogy ezt a törvényesen végrehajtott feladatot elvégezték minden zavar nélkül, példásan. Köszönet illeti a XV. kerület azon választópolgárait, akik éltek szavazati jogukkal és részt vettek abban a felelısségben, hogy megválasszák négy évre a XV. kerület önkormányzati képviselı-testületét. Esküt tettek az alkotmányra, a XV. kerület szolgálatára. A kerület polgármestereként maga is ezt tette, így valamennyi esküt tett képviselı-testületi tag nevében megköszöni a szavazók bizalmát. A megbízás munkára, feladatra és nem kevésbé felelısségre szól. A felelısséget vállalták, a munka már a mai nappal elkezdıdik. Köszönti az intézmények, a pártok, egyházak és civil szervezetek képviseletében megjelenteket, illetve a közösségi televízió nézıit. A képviselı-testületnek felkészült Polgármesteri Hivatala van dr. Nagy Antal jegyzı úr vezetésével, a mőködéshez a törvényes háttér biztosítva van szakmailag és a technikai feltételeket tekintve egyaránt. Az újonnan megválasztott képviselı-testület tagjainak az a feladata, hogy esküjéhez híven szolgálja a kerületet, a kerületben élı lakosságot, mőködtesse a kerületet, üzemeltesse az intézményeket, gyarapítsa vagyonát és fejlessze a kerületet. A feladat nem kevés, de ebben háttérintézmények segítik a képviselıket. Fontos, hogy párbeszéd alakuljon ki a lakossági kapcsolatokban, még sőrőbben tudjanak az ügyes-bajos dolgokkal képviselıként is foglalkozni. Fontos a párbeszéd mellett az információ, a beavatottság, amelyre készülnek, és amelyet szeretnének elérni. Nekik, közszereplıknek ebben a kerületben a közbeszéd irányítása is feladatuk lesz, ezért legyenek büszkék arra, hogy Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán élnek, hogy ezt a kerületet képviselhetik, és ehhez a kerülethez, illetve a képviselıtestülethez méltóan végzik ezt a feladatot. Végezetül megígéri a képviselıtestület nevében, hogy méltók lesznek a kerülethez és négy év múlva eredményekrıl, jelentıs fejlıdésekrıl fognak beszámolni.

4 4 Csaba Elemér: A képviselı-testületi ülés ünnepi részének végéhez értek. Bízik abban, hogy szilárd és jó lesz a kapcsolat a kerület lakosságával az elıttük álló négy esztendı munkája során is. Ismerteti az ülés további menetét. A Szózat eléneklése után 5 perc szünet következik, azután a képviselı-testület a megválasztott polgármester úr vezetésével tovább folytatja munkáját. (Szózat) Hajdu László: Mielıtt a ig tartó ciklusra megválasztott képviselı-testület munkáját megkezdené, megadja a szót László Tamás képviselı úrnak bejelentése megtételére. László Tamás: Egy csokor virág és egy meggyújtott mécses, társukra emlékeztet, aki a 9. választókerületben, Pestújhelyen indult egyéni képviselı jelöltként, İ Szentirmainé Jordán Eszter, aki egészen váratlanul súlyos betegségben egy héttel a választás elıtt szeptember 22.-én elhunyt. Évek óta önzetlenül készült erre a feladatra. Szívükben a helyette indított és megválasztott Báder György mellett İ Pestújhely képviselıje. Kéri, emlékezzenek rá egy perces felállással. (A képviselık egy perces felállással megemlékeznek.) Hajdu László: Ismerteti a napirendi javaslatot. Kérdés, észrevétel hiányában kéri a képviselı-testület szavazatát a napirend elfogadásáról. 379/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület elfogadja az elıterjesztett napirendi pontokat és azok tárgyalási sorrendjét. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, egyhangú) N A P I R E N D 1. Elıterjesztés a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal jegyzı

5 5 2. Elıterjesztés a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló 15/2003. (IV. 1.) ökr. módosítására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) a) a bizottságok elnökei és tagjai megválasztására b) tanácsnokok megválasztására c) a bizottságok nem képviselı tagjainak eskütétele Elıadó: Hajdu László polgármester R 3. Elıterjesztés a képviselık és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 24/2003. (VI. 30.) ökr. módosítására (Ikt.sz.: /2006. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester R 4. Elıterjesztés az alpolgármesterek megválasztására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) a) a titkos szavazáshoz 3 tagú SzSzB megválasztása b) javaslat az alpolgármesterek számára és személyére c) az alpolgármesterek eskütétele d) javaslat az alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének megállapítására (Ikt.sz.: /A/2006. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 5. Elıterjesztés a képviselı-testület II. félévi munkatervének megerısítésérıl (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 1. Elıterjesztés a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) Elıadó: dr. Nagy Antal Jegyzı Hajdu László: Átadja a szót az elıterjesztınek. dr. Nagy Antal: Törvényi kötelezettségnek tesz eleget a képviselı-testület, amikor az elsı ülésén megtárgyalja, illetve megvitatva jóváhagyja a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapításáról szóló elıterjesztést. Az elıterjesztésben megfogalmaztak minden olyan tényt, amely a polgármester illetményének megállapításához törvényi feltételként elıírt. Tájékoztatja a jelenlévıket, utaltak arra is, hogy a polgármester illetményét a képviselı-testület január 1-jétıl megállapította a 14,5-szeres szorzóban.

6 6 Az elıterjesztésben nincs eltérés az eredeti, korábbi képviselı-testület által megállapított illetménytıl. Kéri a képviselı-testületet, tárgyalja meg, és fogadja el az elıterjesztés határozati javaslatát. Hajdu László: Kérdés hiányában kéri a napirenddel kapcsolatos hozzászólásokat, észrevételeket. Vizér Klára: A 2. sz. határozati javaslathoz szeretne módosító indítványt benyújtani. Kéri, szavazzanak róla. A költségtérítés mértékére az elıterjesztı a polgármester úr havi illetményének 30%-ára tesz javaslatot. A polgármester úr havi illetménye a tervezett szerint 598 ezer forint. Ennek a 30%-a lenne az elıterjesztés szerint a részére járó költségtérítési átalány, ami mintegy forint. Ez adómentes jövedelem. Tekintettel az ország sanyarú sorsára és arra, hogy a polgármester úr mint parlamenti képviselı is kap kb. 140 ezer forintos költségátalányt, 30%-ról 20%-ra javasolja mérsékelni ezt az összeget. Kéri a képviselı-testületet, szavazatukkal támogassák módosító javaslatát. Hajdu László: További hozzászólás hiányában a vitát lezárja. Megadja a szót az elıterjesztınek. javaslatát. dr. Nagy Antal: Fenntartja eredeti, elıterjesztés szerinti Hajdu László: Szavazást kér a módosító indítványról. 380/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a polgármester költségátalányát október 1-tıl havi illetményének 20 %-ában, Ft-ban állapítja meg. (Szavazati arány: 12 igen szavazat, 12 ellenszavazat, 5 tartózkodás) Hajdu László: Megállapítja, hogy a képviselı-testület nem fogadta el a módosító indítványt. Megadja a szót Vizér Klárának ügyrendi hozzászólásra. Vizér Klára: Ha lehet, a határozati javaslatok alpontjairól külön-külön szavazzon a képviselı-testület.

7 7 Felhívja a Jegyzı Úr figyelmét, hogy a 4. sz. határozati javaslatban egy 4. pont lemaradt a Felkéri a Jegyzıt kezdető mondat elıtt. dr. Nagy Antal: Az elsı három határozati javaslat érdemi döntés, a 4. pont azért nem önálló határozati javaslat, mert az végrehajtandó feladatot ró a jegyzıre. Hajdu László: A kérésnek megfelelıen, minden javaslatról külön kéri a képviselı-testület szavazatát. 381/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy a polgármester havi illetményét október 1-tıl az önkormányzati illetményalap 14,5-szeresében, Ft-ban állapítja meg. Felelıs : jegyzı Határidı : október 12. (Szavazati arány: 28 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 1 tartózkodás) 382/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy a polgármester költségátalányát október 1-tıl havi illetményének 30 %-ában, Ft-ban állapítja meg. Felelıs : jegyzı Határidı : október 12. (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 3 tartózkodás) 383/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, jóváhagyja, hogy a hivatali gépjármő személyi használata során az azzal kapcsolatban felmerülı költségeket a Polgármesteri Hivatal viselje. Felkéri a jegyzıt, hogy az évi LXIV. tv a értelmében a polgármester foglalkoztatási jogviszonyával kapcsolatos ügyviteli feladatokat lássa el. Felelıs : jegyzı Határidı : október 12. (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 13 tartózkodás)

8 8 2. Elıterjesztés a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló 15/2003. (IV. 1.) ökr. módosítására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) a) a bizottságok elnökei és tagjai megválasztására b) tanácsnokok megválasztására c) a bizottságok nem képviselı tagjainak eskütétele Elıadó: Hajdu László polgármester Hajdu László: Kiosztásra került egy kiegészítı anyag, melyben név szerint tesznek javaslatot a bizottságok tagjaira, elnökeire és alelnökeire. Kéri az elıterjesztésre vonatkozó kérdéseket, hozzászólásokat. Csaba Elemér: Mi indokolja azt, hogy bevezetésre kerül a tanácsnoki rendszer? Hajdu László: A tanácsnoki rendszer bevezetését az indokolja, hogy új feladat merült fel, még pedig a környezetvédelem komplex kezelése. A forrásmegosztással összefüggı feladatok is szükségessé teszik egy olyan pénzügyi tanácsnok megválasztását, aki a fıvárosi, külsı kerületi és agglomerációs kapcsolatokat szervezi, és részt vesz a költségvetéssel kapcsolatos intézményi, illetve a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elé kerülı elıterjesztések elıkészítésében is. A feladatok súlya indokolja a két tanácsnok megválasztását, kéri a képviselı-testület támogatását. Vizér Klára: Kéri, hogy a szavazásnál a határozati javaslatok 1-es és 2-es pontjáról külön szavazzanak, tekintettel arra, hogy a bizottságok még nem álltak fel. A frakció részérıl történı módosítások közül javasolja újragondolni a 7 fıtanácsadói pozíció szükségességét a költségek megtakarítása érdekében, hiszen ezeket a területeket a 3 alpolgármester és a bizottságok lefedik. Indítványozzák a tanácsadók illetményét a költségvetésben elkülöníteni, és egyedi ügyekben, eseti megbízással szaktanácsadó segítségét kérni, mely ebbıl az elkülönített keretbıl fedezhetı lesz. A 7 fı tanácsadói hely szőnjön meg. Indítványozzák a rendelet alkotás idıkeretét és hozzászólását módosítani, az elıterjesztı ugyan minimum 20 percig beszélhet, ezzel szemben a kérdezni és hozzászólni csak 3 percben lehet. Szeretnék, ha ez az idıtartam 5 percre módosulna. Az elıterjesztésekkel kapcsolatban kérik, hogy ha a képviselı által készített, napirendrıl levett anyag formailag és jogi szempontból is megfelelı, akkor azt a soron következı ülésen tárgyalják meg.

9 9 Hajdu László: A képviselı-testületi ülést megelızte egy pártközi egyeztetı ülés, melyen teljes összhangban megállapodás született arra vonatkozóan, hogy a következı, maximum az azt követı testületi ülésen az SZMSZ a beérkezett javaslatokat figyelembe véve átalakításra kerül. Ebbıl kifolyólag indokolatlannak tartja addig a módosításokat, amíg a beérkezett javaslatok alapján az összefüggéseket nem látni. Vizér Klára képviselı asszony lehetıséget kap ügyrendi hozzászóláshoz. Vizér Klára: Örül, hogy az SZMSZ módosítása rövid idın belül megtárgyalásra kerül, ezért visszavonja módosító javaslatait azzal a feltétellel, hogy az elkövetkezendı két ülés valamelyikén megtárgyalásra kerül. Hajdu László: Az önkormányzati törvény elıírja, hogy az újonnan megalakult képviselı-testületnek az SZMSZ-ét hat hónapon belül kötelezı megtárgyalni. A FIDESZ frakció képviselıivel megállapodás történt különösen két bizottságra való tekintettel, arra vonatkozólag, hogy önálló javaslattal fognak élni, melyre igény van. Kéri a szavazást. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület úgy dönt, hogy - Megalkotja a Képviselı-testület és Szervei Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 15/2003. (IV. 1.) ök. rendeletét módosító 24/2006. ök. rendeletét. - Felkéri a polgármestert, hogy a kihirdetésrıl gondoskodjon. Felelıs : Polgármester Határidı : október 13. (kihirdetésre) (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú) szavazást. Hajdu László: Az elıterjesztett határozati javaslatokról kér

10 10 384/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy 1. A Bizottságok elnökeinek és tagjainak az alábbi képviselıket választja meg: a) Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság (7 fı) Elnökének : Vizér Klára képviselı (FIDESZ), Alelnök: Dr. Hetyei László képviselı (MSZP) Alelnök: Máté Gyula képviselı (SZDSZ) Tagjainak: Mirilo Milos képviselı (MSZP) Bónáné Kormos Klára nem képviselı (MSZP) Balogh Zoltán nem képviselı (FIDESZ) Major Sándor nem képviselı (FIDESZ) b) Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság (7 fı) Elnökének : Ambrus János képviselı (MSZP) Alelnök: Árkosi Sándor képviselı (MSZP Alelnök: László Tamás képviselı (FIDESZ) Tagjainak : Báder György képviselı (FIDESZ) Kain Lajos nem képviselı (MSZP) Magyar István nem képviselı (MSZP) Matolcsiné dr. Szimon Ildikó nem képviselı (FIDESZ) c) Lakásgazdálkodási Bizottság (7 fı) Elnökének : Báthory Erzsi képviselı (FIDESZ) Alelnök: Mirilo Milos képviselı (MSZP) Alelnök: Koteschel Vendelné képviselı (FIDESZ) Tagjainak : Tóth Imre képviselı (MSZP) Papp György nem képviselı (MSZP) Fekete István nem képviselı (MSZP) Kurucz László nem képviselı (FIDESZ) d) Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság (7 fı) Elnökének : Németh Angéla képviselı (MSZP) Alelnök: Baracskai Éva képviselı (MSZP) Alelnök: Mihály Zoltán képviselı (MIÉP-FKGP) Tagjainak : Gyurkovics Miklós képviselı (FIDESZ) Laky Lászlóné nem képviselı (MSZP) Rezács Istvánné nem képviselı (MSZP) Donga Árpádné nem képviselı (FIDESZ)

11 11 e) Pénzügyi és Gazdasági Bizottság (7 fı) Elnökének : Móricz Eszter képviselı (MSZP) Alelnök: Varga Imre képviselı (MSZP) Alelnök: dr. Balázs Zoltán képviselı (FIDESZ) Tagjainak : Goró Oszkár képviselı (FIDESZ) Sztojanovitsné Jóna Andrea nem képviselı (MSZP) Pálinszki András nem képviselı (MSZP) Dr. Pintér Gábor nem képviselı (MDF) f) Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság (9 fı) Elnökének : Mihályi Zoltán képviselı (MDF) Alelnök : Marsovszky Györgyné képviselı (MSZP) Alelnök: dr. Balogh András képviselı (FIDESZ) Tagjainak : Németh Angéla képviselı (MSZP) Csaba Elemér képviselı (MSZMP) Podmaniczky Elek nem képviselı (MSZP) Dr. Oláh Lajos nem képviselı (MIÉP-FKGP) Németh Gábor nem képviselı (FIDESZ) Mag Péter nem képviselı (FIDESZ) g) Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság (7 fı) Elnökének : Tóth Imre képviselı (MSZP) Alelnök: Molnár István képviselı (MSZP) Alelnök: Novák Ágnes képviselı (FIDESZ) Tagjainak : Vizér Klára képviselı (FIDESZ) Pál Gábor nem képviselı (MSZP) Makrai Jánosné nem képviselı (MSZP) Czibik Tamás nem képviselı (SZDSZ) Felelıs : Polgármester Határidı : október 11. (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú)

12 12 385/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy tanácsnokoknak az SzMSz 7. sz. melléklet szerinti önkormányzati feladatokra az alábbi képviselıket választja meg: a) Környezetvédelmi, környezet-egészségügyi tanácsnoknak: Marsovszky Györgyné képviselıt, b) Pénzügyi és gazdálkodási tanácsnoknak: Varga Imre képviselıt. Felelıs : Polgármester Határidı : október 11. (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 2 ellenszavazat, 11 tartózkodás) (A bizottságok szakértı tagjaitól Hajdu László polgármester kiveszi az esküt.) Hajdu László: Gratulál a bizottságok megválasztott szakértıi tagjainak, eredményes munkát kíván nekik. 3. Elıterjesztés a képviselık és bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 24/2003. (VI. 30.) ökr. módosítására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester Hajdu László: A rendelet megalkotása minden újonnan megalakult képviselı-testületnek a feladata. Törvényi módosulások miatt lényeges eltérések vannak a korábbi ciklusban szolgáló képviselık és bizottsági szakértıi tagok vonatkozásában, ezzel kapcsolatban az anyag kiosztásra került, szóbeli kiegészítést nem kíván tenni. Kérdés, hozzászólás hiányában szavazást kér a rendeleti javaslatról. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület úgy dönt, hogy - Megalkotja az önkormányzati képviselık és bizottsági tagok tiszteletdíjáról, juttatásairól, költségtérítésérıl szóló 24/2003. (VI. 30.) ök. rendeletét módosító 25/2006. ök. rendeletét. - Felkéri a polgármestert, hogy a kihirdetésrıl gondoskodjon. Felelıs : Polgármester Határidı : október 13. (kihirdetésre) (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú)

13 13 4. Elıterjesztés az alpolgármesterek megválasztására (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) a) a titkos szavazáshoz 3 tagú SzSzB megválasztása b) javaslat az alpolgármesterek számára és személyére c) az alpolgármesterek eskütétele d) javaslat az alpolgármesterek illetményének és költségtérítésének megállapítására (Ikt.sz: 275/A/2006. sz. anyag) Hajdu László: Az alpolgármesterek megválasztása titkos szavazással történik, ezért elıször a szavazatszámláló bizottság tagjaira tesz javaslatot. A bizottság felállításához minısített szavazattöbbség szükséges. 386/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy az alpolgármesterek titkos megválasztására létrehozott szavazatszámláló bizottság tagjává Varga Imre Koteschel Vendelné Tóth Imre képviselıket választja meg. Felkéri a megválasztott bizottság tagjait, hogy maguk közül válasszanak elnököt, és a titkos szavazást bonyolítsák le, majd ennek eredményét az elnök ismertesse. (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú) Hajdu László: Javaslatot tesz a három alpolgármesterre, Dr. Pálinszki Antal, Király Csaba és Gyurcsánszky János személyében. Kérdés, hozzászólás hiányában lezárja a javaslattételt. Tizenöt perc szünetet rendel el a szavazás lebonyolítására. S z ü n e t Varga Imre: A szavazatszámláló bizottság elvégezte munkáját, ismerteti az eredményt. A szavazólapot 29 fı képviselı átvette. Az érvényes szavazatok száma 22 db, az érvényteleneké 2 fınél 7 db, Gyurcsánszky Jánosnál 6 db. Volt egy olyan szavazólap, melyen csak egy személyt jelöltek meg, másik kettı esetében nem szavaztak.

14 14 Dr. Pálinszki Antal 14 igen és 8 ellenszavazatot, Gyurcsánszky János 19 igen és 4 ellenszavazatot, Király Csaba pedig 14 igen és 8 ellenszavazatot kapott. Ennek alapján a képviselı-testület alpolgármesternek Gyurcsánszky János képviselıt választotta meg. 387/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t Az évi LXV. tv. (Ötv.) 34. (1) bekezdésében foglalt titkos szavazás eredményeként a képviselı-testület megbízatásának idıtartamára Gyurcsánszky János képviselıt alpolgármesternek megválasztotta. Felkéri a polgármestert, hogy az alpolgármester közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos ügyviteli intézkedéseket tegye meg, és feladatát munkaköri leírásban rögzítse. Felelıs : Polgármester Határidı : október 12. (Szavazati arány: 19 igen szavazat, 4 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 388/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t Az évi LXV. tv. (Ötv.) 34. (1) bekezdésében foglalt titkos szavazás eredményeként nem fogadta el azt a javaslatot, hogy Király Csaba képviselıt válassza meg alpolgármesternek. (Szavazati arány: 14 igen szavazat, 8 ellenszavazat, 0 tartózkodás) 389/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t Az évi LXV. tv. (Ötv.) 34. (1) bekezdésében foglalt titkos szavazás eredményeként nem fogadta el azt a javaslatot, hogy Dr. Pálinszki Antal képviselıt válassza meg alpolgármesternek. (Szavazati arány: 14 igen szavazat, 8 ellenszavazat, 0 tartózkodás) Hajdu László: Az alpolgármester illetményére vonatkozóan nem kíván szóbeli kiegészítést tenni. Kérdés hiányában kéri a hozzászólásokat. Vizér Klára: Az alpolgármesterek javasolt havi illetménye Ft, a költségátalány a havi illetménynek a 20 %-a, vagyis Ft körüli összeget tesz ki.

15 15 Úgy gondolja, hogy a költségtérítést 20 % helyett 10 %-ban kellene megállapítani, ami így Ft lenne. Kéri a képviselıket, hogy támogassák módosító javaslatát. Hajdu László: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Kéri a képviselı-testület szavazatát a módosító indítvánnyal kapcsolatban. 390/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy az alpolgármester költségátalányát október 11-tıl havi illetményének 10 %-ában, Ft-ban állapítja meg. (Szavazati arány: 13 igen szavazat, 12 ellenszavazat, 4 tartózkodás) Hajdu László: Megállapítja, hogy a képviselı-testület nem fogadta el a módosító indítványt. Ismerteti az elıterjesztett határozati javaslatot, szavazást kér róla. 391/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy Gyurcsánszky János alpolgármester 1. havi illetményét október 11-tıl az önkormányzati illetményalap 13,5-szeresében, Ft-ban állapítja meg, 2. az alpolgármester költségátalányát október 11-tıl havi illetményének 20 %-ában, Ft-ban állapítja meg. Felkéri a polgármestert, hogy a döntéssel kapcsolatos ügyviteli feladatokat lássa el. Felelıs : Polgármester Határidı : október 12. (Szavazati arány: 17 igen szavazat, 9 ellenszavazat, 3 tartózkodás) Varga Imre: Véleménye szerint szavazniuk kellene arról, hogy a képviselı-testület Gyurcsánszky Jánost titkos szavazáson alpolgármesternek választotta meg. Hajdu László: Nem szükséges szavazni, a képviselı-testület titkos szavazással döntött. Kéri, hogy a teremben lévık álljanak fel alpolgármester úr eskütételéhez. (Gyurcsánszky János leteszi az esküt.)

16 16 5. Elıterjesztés a képviselı-testület II. félévi munkatervének megerısítésérıl (Ikt.sz: /2006. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester Hajdu László: Két változtatást javasol az írásban kiosztott munkatervben. Az október 22-i, ünnepi képviselı-testületi ülés idıpontja ról 12 órára módosul. Október 30-án, hétfın 8 órára rendkívüli képviselıtestületi ülést hív össze a panelplusz pályázat témájában. Más módosításra nem érkezett javaslat. Kéri a kérdéseket és hozzászólásokat a munkatervvel kapcsolatban. Novák Ágnes: Mit takar pontosan a november 8-i ülés elsı napirendje, mely a Dobó utcai lakóterület szabályozási tervérıl szól? A Városrész-központ szabályozási tervének részbeni módosításával kapcsolatban volt-e lakossági fórum, ha nem, akkor mikor lesz? Megjelent-e a tervezet a Városházi Naplóban? A kerületfejlesztési koncepciót mikor lehet megismerni? Volt-e ennek társadalmi vitája? Dr. Balázs Zoltán: Célszerőnek tartaná ad-hoc bizottság létrehozását a Szervezeti és Mőködési Szabályzat teljes áttekintésére. Kéri, támogassák a javaslatát. Novák Ágnes: Módosító határozati javaslata, hogy a november 29-i testületi ülésen az SZMSZ módosítását polgármester úr tőzze napirendre. Vizér Klára: Nagyon jó ötletnek tartja egy ad-hoc bizottság létrehozását, mert így a képviselı-testület elé már az átbeszélt módosítások kerülnének. Kéri polgármester urat, karolja fel a kezdeményezést. Dr. Balázs Zoltán: Az SZMSZ szerint a képviselık negyedének javaslatára van szükség bizottság létrehozásához. Ezt formálisan is meg lehet tenni. Dr. Hetyei László: Nem ért egyet a javaslattal. Nem tartja szükségesnek, hogy egy külön bizottság mely a többi bizottság felett áll - tárgyaljon arról, amit kötelezıen meg kell tárgyalnia a testületnek A testületi tárgyalást megelızıen valamennyi bizottság megkapja a tervezetet véleményezésre.

17 17 Vizér Klára: Az ad-hoc bizottság nem a többi bizottság felett állna, csak elıkészítené azok munkáját. Dr. Hetyei László: A bizottságok ugyanúgy meg fogják tárgyalni a tervezetet, elmondhatják javaslataikat, észrevételeiket. Dr. Nagy Antal: Az SZMSZ módosítások korábban is úgy történtek, hogy valamennyi képviselıtıl begyőjtötték a javaslatokat. Azok figyelembevételével alkotta meg a Jogi Csoport, illetve az erre létrehozott jogászokból álló kodifikációs csoport a normaszöveget. A tervezetet a Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság megkapta, véleményezte. A bizottság észrevételei alapján átdolgozott anyagot minden bizottság megkapta, megtárgyalta. Felhívja a figyelmet arra, hogy ad-hoc bizottság létrehozása esetén sem lehet figyelmen kívül hagyni a Polgármesteri Hivatal elıkészítı szerepét. A jegyzı törvényi kötelezettsége a rendeletek, így az SZMSZ elıkészítése is. A jegyzı és a hivatal kihagyása esetén a testületi ülésen már nem tudnák kellı jog háttérrel indokolni a változtatásokat. Dr. Balázs Zoltán: Nincs szó arról, hogy a hivatalt bárki ki akarja hagyni, a munkát akarja megkönnyíteni javaslatával. Tapasztalatai szerint egy kisebb bizottság, amely kifejezetten egy konkrét, nagy horderejő feladatot lát el, gyorsabban és hatékonyabban dolgozik. Hajdu László: Megállapítja, hogy több kérdés, hozzászólás nincs, a vitát lezárja. A szabályozási terveket minden esetben lakossági fórum elé terjesztik. Pontos választ nem tud adni, hogy a Dobó utcai tervvel kapcsolatban mikor lesz fórum. A módosító indítványról kér szavazást. 392/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy az SZMSZ módosítását a november 29-i ülésén napirendre veszi. Felelıs : Polgármester Határidı : november 29. (Szavazati arány: 25 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 4 tartózkodás) Hajdu László: A kiegészítésében ismertetett módosítások figyelembevételével kér szavazást a II. félévi munkaterv elfogadásáról.

18 18 393/2006. (X. 11.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy - a 392/2006. (X. 11.) sz. határozatban foglaltak figyelembevételével a képviselı-testület II. félévi munkatervét, az Ikt.sz: /2006. sz. elıterjesztéshez csatolt melléklet szerinti tartalommal megerısíti. - felkéri a polgármestert, hogy a munkatervet a helyben szokásos módon tegye közzé. Felelıs : Polgármester Határidı : október 12., közzétételre október 22. (Szavazati arány: 29 igen szavazat, egyhangú) Hajdu László: Vizér Klára képviselınek ad szót. Vizér Klára: November 1-jéig, október 31-i határidıvel az új vagyonnyilatkozatokat a képviselıknek le kell adniuk. Az új vagyonnyilatkozat leadásához szükséges nyomtatványokat október 16-án és 17- én, hétfın és kedden 16 és 18 óra között lehet átvenni a képviselıi irodában. Kéri a képviselıket, hogy a kitöltött nyomtatványokat október 30-án, hétfın a rendkívüli testületi ülésre hozzák vissza kitöltve. Aki nem tud részt venni az ülésen, az október 30-án és 31-én 16 és 18 óra között adhatja le nyilatkozatát. Hajdu László: A vagyonnyilatkozat határidıre történı leadása törvényi kötelezettség, feltétele a törvényes mőködésnek, az illetmény elszámolásának. A hatályos Szervezeti és Mőködési Szabályzat szerint a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos teendık ellátása a Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Integrációs Bizottság feladata. Megköszöni a képviselık részvételét, aktív közremőködést, az alakuló ülést bezárja. K.m.f. Dr. Nagy Antal Jegyzı Hajdu László polgármester

19 19

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2010. augusztus 18-án 17.00 órakor kezdıdı nyilvános rendkívüli ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV.,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről.

Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről. Szám: 1/1337-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 22-én 17.00 órai kezdettel tartott alakuló üléséről. Jelen vannak: Ambrus Tibor polgármester, Balogh

Részletesebben

készült a képviselı-testület október 22-én órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl

készült a képviselı-testület október 22-én órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2006. október 22-én 12.00 órakor kezdıdı ÜNNEPI ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3.

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Gratulál a polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak, részükre a megbízóleveleket átadja.

Gratulál a polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak, részükre a megbízóleveleket átadja. 11. számú Jegyzőkönyv Készült a Balatonszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. október 19-én 14,00 órakor a Községháza dísztermében (Balatonszentgyörgy, Berzsenyi D. u. 91.) megtartott

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez 161/2014.(X.21.) sz. önk.hat. 18/2014.(X.29.) önk.rend. 162/2014.(X.21.) sz. önk.hat. Napirendek

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 17-én 11.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2007. június 20-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata testületének 2013. március 14-én 17 00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta.

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta. Alakuló ülés Szabó Tibor korelnök: Köszönti az alakuló ülésen megjelenteket. Megállapítja a határozatképességet Ismerteti az ülés meghívó szerinti javasolt napirendjét. 1./ Választási Bizottság tájékoztatója

Részletesebben

Jegyzőkönyv alakuló Az ülés helye Jelen vannak: Tanácskozási joggal meghívottak: Tóth János korelnök Lőrincz János HVB. elnök Oláh Krisztián.

Jegyzőkönyv alakuló Az ülés helye Jelen vannak: Tanácskozási joggal meghívottak: Tóth János korelnök Lőrincz János HVB. elnök Oláh Krisztián. Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-én 9 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2009. október 28-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 8/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 8-án 9. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. október 22-én 16,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Pilisszentlászló Község Önkormányzat Képviselı-testülete Szám: 12/2010. Határozatok száma: 49-58 /2010. Rendeletek száma: 9 /2010. JEGYZİKÖNYV 2010. október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Napirendi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. október 12-én 15.00 órai kezdettel megtartott alakuló ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. október 12-én 15.00 órai kezdettel megtartott alakuló ülésérıl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi u. 38. Telefon 68/425-000 Fax: 68/526-331 13/2010 JEGYZİKÖNYV Készült: Medgyesbodzás Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottsága Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: KKESB112-16/2012. PJB 118-21/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198.

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Szám: Svh/79-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Borszörcsök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án (hétfőn)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u.59. 10/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én 17. 00 órakor a Bezi

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Másolat Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 6-án megtartott ünnepélyes alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 24. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 24. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 24. sz. JEGYZİKÖNYV Bér Község Önkormányzat Képviselı-testülete, Bér Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 1/3/3/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 11-én (hétfőn) 18.00 órai kezdettel tartott a l a k u l ó üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 105-9/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 21-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme

JEGYZŐKÖNYV. Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló üléséről Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 13 -án megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 13 -án megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 13 -án megtartott alakuló üléséről. Határozat száma Tárgy 73/2010.(X.13.) Szavazatszámláló bizottság létrehozása az alpolgármester

Részletesebben

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Hozott határozatok: 153-155/2010. (X. 6.) Perkáta,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2010. október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal. Jelen vannak: Bartók

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Hunyadfalva Községi Önkormányzat október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Hunyadfalva Községi Önkormányzat október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Hunyadfalva Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. M U T A T Ó : Határozat/Rendelet: Tárgy: 54/2014. (X. 27.) Napirendi pontok elfogadása.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 21-én, 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről Ikt.szám: 946-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 16 30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről A testületi ülésen meghozott száma, tárgya: HATÁROZAT

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-10/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. október 11-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 20-37 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről. Jelen voltak: Mlinkó

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 6. sz. JEGYZİKÖNYV Bér Község Önkormányzat Képviselı-testülete 2010. február 15.én megtartott zárt ülésérıl. Az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Etyek Község. 48/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata 49/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata

Etyek Község. 48/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata 49/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata Etyek Község 48/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata 49/2008. (II. 8.) sz. Képvisel-testületi határozata 1 J E G Y Z K Ö N Y V Készült: Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 2008.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 12 -én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 12 -én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2006. október 12 -én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma Tárgy 50/2006.(10.12.) Polgármester illetményének megállapítása.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: D-20-11 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Oroszi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án 17 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Ülés helye: Képviselő-testület

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE október 22-én megtartott. alakuló ülés jegyzőkönyvéhez

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE október 22-én megtartott. alakuló ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 22-én megtartott alakuló ülés jegyzőkönyvéhez 109/2014.(X.22.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 110/2014.(X.22.)

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja. JEGYZİKÖNYV Készült: A Képviselı-testület 2007. augusztus 15-i rendkívüli ülésérıl. Vecsés, Szent István tér 1. (Kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Balogh Csongor, Dabasi János, dr. Gerencsér Balázs,

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én, órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én, órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 27-én, 18.00 órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve 140/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása

Részletesebben

Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/ Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV

Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/ Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült 2010. október 06-án 17 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 21-én megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Balazsiné Balaskó Mária képviselı Gál László képviselı Lecsı Péter

Részletesebben

Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülésén 2014. október 22. napján 16.00 órakor, a Közösségi Ház Dísztermében

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 17-én (Péntek) 16:00 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. október 17. Határozat:

Részletesebben

Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER

Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala POLGÁRMESTER 1153 Bp., Bocskai u. 1-3. 1601 Bp. Pf. 46. Tel.: 307-6479 Fax.: 307-7360 polgarmester@bpxv.hu www.bpxv.hu Fogadónap: Minden

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2. Ügyszám: 15-147/2010. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2010. december 2. Nyirád 2010 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Szám: 01-96/2010-8 BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 2010. október 13. 9. számú jegyzőkönyv N a p i r e n d i p o n t o k : 1. A HVB elnökének tájékoztatója

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Papp Kriszina jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Papp Kriszina jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. október 15-én a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselőtestületének a Hubertus Bt. Vendégházában megtartott ünnepi, alakuló ülésén. Jelen vannak: Lombár Gábor polgármester

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 21-89/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október

Részletesebben

E L Ö T E R J E S Z T É S. A polgármester megnyitja az alakuló ülést és átadja a szót a Helyi Választási Bizottság elnökének.

E L Ö T E R J E S Z T É S. A polgármester megnyitja az alakuló ülést és átadja a szót a Helyi Választási Bizottság elnökének. E L Ö T E R J E S Z T É S Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 27. napján tartandó alakuló ülésére (az előterjesztés egyben forgatókönyv is) A polgármester megnyitja az alakuló

Részletesebben

M E G H Í V Ó június 12-én (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó június 12-én (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről.

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Szám: V/105-23/2014. Készült: 2 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés

Részletesebben

Simon László, Spaits Miklós, Szabó László Dezső képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü.

Simon László, Spaits Miklós, Szabó László Dezső képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. október 13- án 17.00 órai kezdettel megtartott testületi ülésén, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó

Részletesebben

Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről

Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről Szerencs város Képviselő-testülete Szám: 31-12/2006. Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében 2006. október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8582 Farkasgyepű, Petőfi S.u.42. Szám:8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása 1 Községi Önkormányzat Nemeskér 7-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 27/2014.(X.23.) 28/2014.(X.23.) 29/2014.(X. 23.) 30/2014.(X.23.) 31/2014.(X.23.) 32/2014.(X. 23.) 33/2014.(X.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU MEGHÍVÓ Dorog Város Képviselı-testületének 2010. április 9-én (péntek)

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 4 példányban! /2013 1. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2013. június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Zvaráné Béres Mária polgármester. Maruzs Tamásné képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Zvaráné Béres Mária polgármester. Maruzs Tamásné képviselő 1 Határozat száma Tárgy 114/2010.(10.12.) Polgármester programjának elfogadása 115/2010.(10.12.) Polgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének megállapítása 116/2010.(10.12.) Bizottság választása

Részletesebben

Monorierdő Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének

Monorierdő Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének 2014. október 22-én 15.10 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 1-6 Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a választás eredményéről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat 2006. október 16-án megtartott Alakuló Képviselő-testületi ülésén Az ülés helye: Nagykovácsi, Öreg Iskola Az ülés kezdete: 18.00 óra Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án megtartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János, Dr. Kárpáti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság július 5-i rendkívüli nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottsága Ülés száma: SZCSTB 109-11/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szajlai Helyi Választási Bizottság 3334. Szajla, Kertész utca 2. Iktatószám: 781-5/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. augusztus 6-án 13.00 órakor Szajla Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1-17/2014. szám J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 13-án (csütörtök) 14 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. II. Napirendi pont Az önkormányzati képviselők és a polgármester eskütétele, a megbízólevelek átadása

Jegyzőkönyv. II. Napirendi pont Az önkormányzati képviselők és a polgármester eskütétele, a megbízólevelek átadása Jegyzőkönyv Készült: Leányvár község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 16-án tartott alakuló ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Jelen vannak: Adamik Sándor, Csobán Zoltán, Frank

Részletesebben

2 Jegyzőkönyv Készült, Apaj Község Képviselő-testületének október 12-én megtartott alakuló üléséről. Ülés helye: Apaj Község Polgármesteri Hivat

2 Jegyzőkönyv Készült, Apaj Község Képviselő-testületének október 12-én megtartott alakuló üléséről. Ülés helye: Apaj Község Polgármesteri Hivat Apaj Község Polgármesteri Hivatal 2345. Apaj, Fő tér 2. Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Képviselő-testületének 2006. október 12-én megtartott alakuló üléséről Hozott határozatok: 54/2006.(10.12.) 55/2006.(10.12.)

Részletesebben

1./ Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről Előadó: Eisenberger Nóra HVB elnök

1./ Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről Előadó: Eisenberger Nóra HVB elnök Jegyzőkönyv Készült: 2014. október 22-én megtartott alakuló ülésén. Az ülés helye: Művelődési Ház, Alattyán Jelen vannak: Koczkás Gábor Budai Gábor Bárkányi Adrienn Ferencsik Gyula Józsáné Kovács Mónika

Részletesebben

Olvasásra olvasásra olvasásra

Olvasásra olvasásra olvasásra Apaj Község Önkormányzata 2345. Apaj, Fõ tér 2. Jegyzõkönyv Készült Apaj Község Képviselõ-testületének 2010. október 14-én megtartott ALAKULÓ ülésérõl Hozott határozatok: 89/2010.(X.14.) Kt.számú határozat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 12.400/2006. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Gilvánfa Község Önkormányzati Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Gilvánfa Község Önkormányzati Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. Jegyzőkönyv Készült Gilvánfa Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Községháza Gilvánfa Az ülés ideje: 2014. október 22., 08.00 óra

Részletesebben