Terít-autós rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Terít-autós rendszer"

Átírás

1

2 Terít-autós rendszer Basic rendszer 1. A RENDSZER FELÉPÍTÉSE: A rendszer alapját az autókon elhelyezésre kerül Psion mobil számítógépek alkotják. A kéziszámítógépeken egy speciális program fut, mellyel szállítólevél, számla, partnerlista, árutörzs, raktárkészlet, útvonalterv nyomtatása lehetséges. Minden autóba kerül egy kéziszámítógép, egy tartó egység, és egy mobil nyomtató. A központban szükség van egy asztali számítógépre mellyel az adatok fel és letöltése történik. A berendezések autóba szerelését ajánlatunk nem tartalmazza. A készlet kézitáskába szerelve is alkalmazható. Az erre vonatkozó szerelést, a kézitáska és a nyomtató 220V-os tápellátásának költségeit ajánlatunk opcionálisan tartalmazza. 2. A RENDSZER MKÖDÉSE: A központban az autók áruval történ feltöltése után, az autón lev áruk listája felkerül a kéziszámítógépre. Lehetség van elre elkészített szállítók feltöltésére is. A vevnél az autó vezetje a kész szállító alapján rakodik le, vagy a lelerakodott anyagok alapján készíti a szállítót, vagy számlát. A központba történ visszatéréskor a kéziszámítógépbl letölthetek az adatok. Ezek alapján elkészíthetk a számlák, valamint megfelel program segítségével nyilvántartások, kimutatások készíthetk az autók, termékek mozgásáról. Ezek a kimutatások az opcionálisan ajánlott számlázó, nyilvántartó rendszerrel készíthetk el. A rendszer illesztését az esetlegesen meglév számlázó, raktári programhoz, vállalatirányítási rendszerhez vállaljuk, ennek költségeit ajánlatunk nem tartalmazza.

3 Expert rendszer 3. A RENDSZER FELÉPÍTÉSE: A rendszer alapját ugyancsak az autókon elhelyezésre kerül Psion mobil számítógépek alkotják, de modulárisan kiegészíthet chipkártyás azonosító felülettel, ipari GSM telefonos kommunikációs modullal, központi tranzakciós szerver modullal. Teljes kiépítésben minden adat, mint például a cikktörzs, partnertörzs, egy központi tranzakciós szerveren található, a mobil terminálok úgynevezett vékony kliensként mködnek. A kézi számítógépeken egy speciális program fut, mely kommunikál a tranzakciós szerverrel, értékesítési tranzakciót kezdeményez, valamint kinyomtatja a végeredményt, a szállítólevelet, számlát, raktárkészletet, útvonaltervet. Minden esetben bröndbe szerelve szállítjuk az Expert rendszert, így könnyen mobilizálhatóvá tettük azt. 4. A RENDSZER MKÖDÉSE: Az alap mködés megegyezik a Basic rendszerrel a következ lehetségekkel: Minden mvelet eltt chip kártyás azonosítás az illetéktelen számlázás meggátolására. Központi adatnyilvántartás egy tranzakciós szerveren, ennek következtében megvalósítható az adat integráció több telephelyes cég esetében is. További elny, hogy a mobil terminál felhasználója nincs birtokában a teljes ügyfél listának, árlistáknak, stb. SMS alapú kommunikációs modul, az alacsony kommunikációs költségek érdekében, Akár tömeges program frissítési lehetség annak érdekében, hogy esetleges újabb program verziók esetén ne kelljen összegyjteni az összes eszközt. Lézerszkenneres leolvasó, amellyel az áru vonalkódos azonosítását biztosítjuk. A rendszer illesztését az esetlegesen meglév számlázó, raktári programhoz, vállalatirányítási rendszerhez vállaljuk, ennek költségeit ajánlatunk nem tartalmazza. A tranzakciós szoftver MS SQL adatbáziskezelt igényel, amelyet ajánlatunk nem tartalmaz. Javasolt a szoftvert elkülönített szerveren futtatni!

4 5. RENDSZERTÁMOGATÁS: A rendszerhez 2 éves rendszertámogatási szerzdést ajánlunk mely a következket tartalmazza: Telefonos szoftver és hardvertámogatást vállalunk napi 24 órában. A jogszabályok rendeletek változtatásával az elírásoknak megfelelen frissítjük a szoftvereket (szállítólevél-, számlaformátum). Hardvertámogatást és szervizt biztosítunk garantált javítási idkkel. 1 db csereeszközt (mobil terminál, perifériákkal, táskában) biztosítunk a saját raktárunkban.

5 6. MINDKÉT RENDSZER FUNKCIONÁLIS LEÍRÁSA A rendszer a következ mveleteket támogatja: 1. Adatok átvétele a központi rendszerbl 2. Túraterv 3. Adatok felvitele 4. Értékesítés, rendelésfelvétel az átvett és felvitt adatok alapján 5. Készletnyilvántartás, pénztár 6. Rendelés felvétel 7. Árképzés 8. Listák nyomtatása (bizonylattípusra, fizetési módra) 9. Módosult törzsadatok, készlet-, pénztár-, bizonylatadatok átadása központi rendszerbe Kéziszámítógép Kezeli felület Feltételrendszer Adatbázis kezelés Adatátvitel Modem/soros port Központi rendszer Adatátvitel Feltételrendszer Adatbázis kezelés 6.1. Adatok átvétele a központi rendszerbl Funkció célja: elektronikus adatáttöltés a PC-s rendszerbl. A központi rendszer az aktuális törzsadatokat meghatározott idközönként egy megosztott mappába exportálja. File-ok formátuma: szeparált text. Áttölthetek a vev és cikk adatok, készletadatok és igény szerint az elre elkészült szállítók. A kommunikáció történhet: - soros vonalon keresztül un. dokkoló egységgel - modemes behívással, kéziszámítógép oldali híváskezdeményezéssel 6.2. Túraterv Funkció célja: értékesítési útvonal áttöltése központi rendszerbl és annak kezelése. A PC-s rendszerben összeállított túraterv áttölthet. A rendszerben paraméterezhet a túraterv használatának módja: - kötelezen betartandó - módosítható Amennyiben a túraterv szerinti vevfelkeresés nem kötelez, megjelölhet kötelezen felkeresend vev. A túratervbe új vev a helyszínen is felvehet.

6 6.3. Adatok felvitele Funkció célja: adatfelvitel új vev rögzítése esetén vagy autók közötti készletátadás esetén. - Készlet felvitele: Az adatokat nem elektronikus kommunikációval vesszük fel, hanem manuálisan. Vonalkód rendszer bevezetése esetén történhet a vonalkód alapján is. A mveletet kézi bizonylat kíséri. - Vevtörzs/Új vev felvitele: Elkülönítve kezelend az átvett törzstl, a bizonylatoláshoz szükséges minimális mezk felvitelét követeli meg. A rendszer nem alkalmas kiterjesztett vevinformáció rögzítésére. Az új vevk átadásra kerülnek a központi rendszerbe Értékesítés Funkció célja: az értékesítés helyszíni bizonylatolása. A bizonylatoláshoz szükséges adatok bevitele legördül listákból történ választással vagy vonalkód alapján, illetve új törzsadat beviteli lehetség kiajánlásával. A rendszer külön táblában tárolja a vevi telephely és számlafogadó adatokat. Szállítólevél készítésekor telephely, számla készítésekor számlafogadó táblát ajánl ki. Egy számlafogadóhoz tetszleges számú telephely tartozhat, a kéziszámítógép összerendelést nem végez. Helyszínen készül bizonylatok: szállítólevél, kp-s számla, átutalásos számla, visszáru szállítólevél, számla másolat és sztornó számla. Értékesítéskor nem szolgálható ki az aktuális készletet meghaladó mennyiség 6.5. Készletnyilvántartás, pénztár Funkció célja: folyamatos készletfigyelés megvalósítása. A bizonylat jellege alapján meghatározott eljellel mozgatja a készletet és a pénztárt. A mozgások rögzítését nem tartalmazza, a mennyiségi értékek felülíródnak. Az adatok alapján bármikor nyomtatható készletlista Rendelés felvétel Funkció célja: Rendelés rögzítése helyszínen. Helyszíni rendelés rögzíthet a következ adatokkal: vev neve, telephely azonosítója, cikk neve, darabszáma és a szállítás dátuma. A rendelési adatok áttöltdnek a PC-s rendszerbe.

7 6.7. Árképzés Funkció célja: Egyedi árképzési metódusok, ügyfélhez és cikkhez kötd kedvezmények kezelése. Egy adott tétel ára az árutörzsben lev ár és a vevi kedvezmény szorzata. A számla teljes összege a tétel összege módosítva az eseti engedménnyel. A rendszer 2 árral dolgozik: listaár és készpénzes ár. Vevhöz rendelt kedvezmény, amit a vevtörzsben tárolunk Amennyiben az ár akciós, akkor a vevi kedvezmény nem vehet figyelembe Eseti engedménnel a kiszámolt kedvezményes ár csökkenthet, de csak a megadott korlát mértékéig. A korlát egy százalékban meghatározott érték. A módosított ár nem lehet kisebb mint a listaár csökkentve a megadott korláttal. Amennyiben a megadott korlát 0%, akkor eseti engedmény nem adható Listák nyomtatása (bizonylattípusra, fizetési módra) Funkció célja: Forgalmi adatok lekérdezése. Az értékesítés során bármikor nyomtathatóak az adatátadás után felvitt bizonylatok listája. A lekérdezésben külön választhatók a bizonylatok típus és fizetési mód alapján. A rendszerben bármikor elérhetek az aktuális készlet és pénztár adatok is Módosult törzsadatok, készlet-, pénztár-, bizonylatadatok átadása központi rendszerbe Funkció célja: Adatok átadása a központi rendszerbe Áttöltésre kerülnek az 1. pontban megadott módon az elkészült bizonylatok, az új vevk és a rendelés állomány, zárókészlet, túraútvonal, készpénzelszámolás.

8 7. A HARDVER A hardver eszközök kiválasztásánál az üzembiztonság és a mobilizálhatóság volt a f szempont. Minden eszköz a túláram védett tápegységen keresztül 12 V-os akkumulátorról üzemeltethet. A csatlakozást az autó feszültség forrásához szivargyújtó csatlakozóval biztosítjuk. A mechanikai védelmet táskába szerelés esetén a merev falú diplomata táska védettségén felül 2 réteg szivacs és egy 4 mm-es manyag lemez biztosítja. A táska elrendezésének sematikus rajzát a következ ábra szemlélteti: Mátrix nyomtató 2. Chipkártya olvasó 3. Tápegység 4. Mágnestalpas antenna 5. Ipari GSM adapter 6. Ipari Palm kéziszámítógép 7. Szivargyújtó aljzat 8. Küls antenna csatlakozó 9. Soros port többszöröz

9 8. MSZAKI ADATOK Feszültség: Tápfeszültég: 12 V DC +30% -20% Mechanikai jellemzk: Méretek: 48x38x12 cm Súly: 7,8 kg Mködési hmérséklet tartomány: C Kéziszámítógép mechanikai védettsége: IP54 Nyomtatási jellemzk: Alkalmazható papírszélesség: max 11,5 cm Példányszám: max. 3 db Nyomtatási szín: 2 (fekete és piros) Kommunikációs jellemz: Frekvencia: 900 MHz és 1,8 GHz

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv 1 DATECS Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv Ez a jelölés a szelektív gyűjtést igénylő elektromos és elektronikus berendezéseket jelzi. A jelöléssel ellátott berendezést

Részletesebben

CashCube pénztárgép. kezelési utasítás FORGALMAZÓ:

CashCube pénztárgép. kezelési utasítás FORGALMAZÓ: CashCube pénztárgép kezelési utasítás FORGALMAZÓ: Tartalom Ábrajegyzék 4 Bevezetés 6 Fontos tudnivalók 6 Jótállási feltételek 6 Csatlakozók, és panelek 7 Papírbefűzés menete 8 A hőpapír használata és tárolása:

Részletesebben

Rendszerkoncepció a vonali eredménykimutatás rendszerének előkészítésére - különös tekintettel a bérletjegyek egyértelmű vonalra oszthatóságára

Rendszerkoncepció a vonali eredménykimutatás rendszerének előkészítésére - különös tekintettel a bérletjegyek egyértelmű vonalra oszthatóságára Iktatószám: 200600264 Elővételi és fedélzeti eszközök a vonali eredmény-kimutatási rendszer előkészítésére 2006. október Rendszerkoncepció a vonali eredménykimutatás rendszerének előkészítésére - különös

Részletesebben

NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015

NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015 NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015 Forgalmazó: Prior Cash Kft 1133 Budapest Hegedűs Gyula utca 94 www.priorcash.hu 06-1/359-6760 1. OLDAL, ÖSSZESEN: 41 OLDAL Tartalom NovaTek Pénztárgép

Részletesebben

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal Számla Kezelési kézikönyv Tartalomjegyzék: Általános ismertető... 2 Törzsadatok áttekintése... 4 Anyagtörzs... 7 Partnertörzs... 7 Számlázás... 9 Számla stornó...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv

ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv 2. FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt termék újrahasznosítható, ezért életciklusának végén

Részletesebben

PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep.

PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep. Euro-100TX PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep.hu 2 Euro-100TX használati útmutató ECR-Trade Kft. Ez, a

Részletesebben

ER-420M Felhasználói kézikönyv

ER-420M Felhasználói kézikönyv ER-420 ER-420M Felhasználói kézikönyv ELECTRONIC CASH REGISTER Verzió: 1.10-051228 AP szám: 650 A gyártó fenntartja jogát a dokumentumban foglalt specifikációk értesítés nélküli megváltoztatására. A készülék

Részletesebben

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer A ruházati kereskedelemmel (azon belül is főként az egyszerre kis- és nagykereskedelemmel) foglalkozó cégek a mindennapi ügyvitel során számos olyan problémával

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv JC-230 Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.00-090625- AP szám: 772/2009 A gyártó fenntartja jogát a dokumentumban foglalt specifikációk értesítés nélküli megváltoztatására. FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt

Részletesebben

AdreCash Kereskedelmi Rendszer

AdreCash Kereskedelmi Rendszer AdreCash Kereskedelmi Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 ADRENALIN SZOFTVERHÁZ KFT. Ezen programterméket az ADRENALIN SZOFTVERHÁZ KFT. (továbbiakban: ADRENALIN) fejlesztette ki. A programtermék dokumentációját,

Részletesebben

A számítógépek (ill. processzorok) közötti kapcsolat szerint a tipikusan következ különböztetjük meg:

A számítógépek (ill. processzorok) közötti kapcsolat szerint a tipikusan következ különböztetjük meg: 1. A számítógép hálózatok alapjai A mai információs rendszerek alapvet en a számítógépes hálózatokra épülnek. A hálózat olyan egymáshoz kapcsolt számítógépb l áll, amelyek között így lehet ség van a különböz

Részletesebben

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

B. VIRÁGHALMY LEA Vállalatirányítási információs rendszerek funkcionális megközelítésben FĞiskolai jegyzet

B. VIRÁGHALMY LEA Vállalatirányítási információs rendszerek funkcionális megközelítésben FĞiskolai jegyzet B. VIRÁGHALMY LEA Vállalatirányítási információs rendszerek funkcionális megközelítésben F iskolaijegyzet 2002. B. VIRÁGHALMY LEA Vállalatirányítási információs rendszerek,, Budapest 2002. Michelberger

Részletesebben

www.penztargepcentrum.hu Sam4s ER-420M Eurós pénztárgép A tökéletes csapatjátékos Minőséget Mindenkinek!

www.penztargepcentrum.hu Sam4s ER-420M Eurós pénztárgép A tökéletes csapatjátékos Minőséget Mindenkinek! www.penztargepcentrum.hu K e z e l é s i ú t m u t a t ó Sam4s ER-420M Eurós pénztárgép A tökéletes csapatjátékos Minőséget Mindenkinek! 2 Kezelési útmutató ER-420 M Eurós pénztárgép Tisztelt Felhasználó!

Részletesebben

Központosított, több telephelyes. kéményseprő ipari nyilvántartó számítógépes rendszer. rövid ismertetője. (SENKE-INFO szoftver)

Központosított, több telephelyes. kéményseprő ipari nyilvántartó számítógépes rendszer. rövid ismertetője. (SENKE-INFO szoftver) Központosított, több telephelyes kéményseprő ipari nyilvántartó számítógépes rendszer rövid ismertetője (SENKE-INFO szoftver) Készítette: Senke-Info Kft, 2009 Telefon: +3630/688-6760 e-mail: jmolnar1@gmail.com,

Részletesebben

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6 PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor Felhasználói kézikönyv V1.6 1 Tartalomjegyzék: 1. A PROGRAM RÖVID LEÍRÁSA... 4 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 5 2.1. PC OLDALI HARDVER ÉS SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

NCT 90T. Kezelési és Programozási leírás

NCT 90T. Kezelési és Programozási leírás NCT 90T Kezelési és Programozási leírás Gyártó és fejleszt: NCT Ipari Elektronikai kft. H1148 Budapest Fogarasi út 5-7 Postafiók: 1631 Bp. pf. 26 Telefon: (+36 1) 467 63 00 Telefax:(+36 1) 363 6605 E-mail:

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

A logisztikai információs rendszer információt szolgáltat: a logisztikai menedzsmentnek, a logisztikai rendszer irányításához,

A logisztikai információs rendszer információt szolgáltat: a logisztikai menedzsmentnek, a logisztikai rendszer irányításához, A logisztikai információs rendszer információt szolgáltat: a logisztikai menedzsmentnek, a logisztikai rendszer tervezéséhez és fejlesztéséhez, a logisztikai rendszer irányításához, a logisztikai controllinghoz.

Részletesebben

csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal.

csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal. Nemzeti dohánybolt online pénztárgép rendszer csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal. Biztosítsa be nemzeti

Részletesebben

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer

Tájékoztató SAP Business One Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer Tájékoztató Integrált Vállalatirányítási Információs Rendszer. Átrium Park Irodaház Váci út 49. Budapest 1134 Telefon: +36 1 237 1730 www.hostlogic.hu Copyright 2012. Minden jog fenntartva. 1 Tájékoztató

Részletesebben

Általános szerződési feltétel

Általános szerződési feltétel Általános szerződési feltételek Szavatossági feltételek ruházatra Kérjük, őrizd meg a számlát arra az esetre, ha minőségi problémával fordulnál a HELL Energy Store-hoz. FIGYELEM! Ez a termékkör nem esik

Részletesebben

Bárki készíttethet energetikai tanúsítványt az épületére vagy a lakására, de elsősorban új épületek

Bárki készíttethet energetikai tanúsítványt az épületére vagy a lakására, de elsősorban új épületek Lakossági tájékoztató az energetikai tanúsítás 2013. január 1-jén hatályba lépő új szabályairól 2008. június végén megjelent az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. (VI. 30.)

Részletesebben

Adatbázisok elmélete, tervezése, és egy gyakorlati alkalmazás a B2C elektronikus kereskedelemből

Adatbázisok elmélete, tervezése, és egy gyakorlati alkalmazás a B2C elektronikus kereskedelemből Adatbázisok elmélete, tervezése, és egy gyakorlati alkalmazás a B2C elektronikus kereskedelemből 1. Bevezetés, alapfogalmak Adatbázison köznapi értelemben valamely rendezett, valamilyen szisztéma szerint

Részletesebben

Folyószámla kezelés modul

Folyószámla kezelés modul Folyószámla kezelés modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A főablakon található funkciók, és információk bemutatása... 3 2.1. Szűkítési feltételek... 3 2.2. Számlák rendezése... 6 2.3. Fizetési tételek / túlfizetési

Részletesebben

2. számú melléklet Egyes szolgáltatástípusok leírása. 2.a. melléklet: DSL internet szolgáltatás

2. számú melléklet Egyes szolgáltatástípusok leírása. 2.a. melléklet: DSL internet szolgáltatás A szolgáltatás leírása: 2. számú melléklet Egyes szolgáltatástípusok leírása 2.a. melléklet: DSL internet szolgáltatás DSL internet szolgáltatás Az Előfizető/használó ADSL vagy más DSL (VDSL, SHDSL, stb.)

Részletesebben