LogControl Raktár Management

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LogControl Raktár Management"

Átírás

1 1

2 2 LogControl Raktár Management Egy korszeru raktárkezelo és számlázó rendszer fo funkciója egy cégen belüli áruforgalom tételes rögzítése és nyomon követése. A rendszer kialakításakor figyelembe vett tényezok - korszeru rendszertervezési módszertanok alkalmazása - a hibalehetoségek minimálissá tétele (a leheto legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk, számla, stb. azonosításakor) - olyan képernyofelületek kialakítása, melyek csak azokat az információkat tartalmazzák, melyek a felhasználók számára elérhetoek, ezáltal könnyen átláthatók és kezelhetok - hatékony jogosultságrendszer kiépítése, mely lehetové teszi, hogy aprólékosan megadható legyen az, hogy ki milyen információhoz férhet hozzá, ill. milyen muvelteket végezhet el - korszeru SQL alapú relációs adatbáziskezelo rendszer támogatása (MSSQL), amelyiket a megrendelo a szoftver módosítása nélkül mindig az igényeihez és pénztárcájához mérten módosíthat - szabadon variálható moduláris felépítés, késobbi bovíthetoség - adatok fogadása és továbbítása más alkalmazások felé (pl. Microsoft Excel táblázatkezelo) Más említésre méltó szempontok - megrendelések indítása és törlése, hozzájuk státuszok rendelése - beszerzések megrendelésekhez kötése (opcionális) - megrendelések árajánlatokhoz kötése (opcionális) - betároláskor a leheto legnagyobb segítség nyújtása a beérkezett áru megrendelésekhez rendeléséhez - a teljes rendszert átfogó központi adminisztráció - kivételes emberi beavatkozások, hibák naplózása - a raktárkészlet korszeru algoritmusok útján való szabályozása - raktárforgalmi kimutatások készítése - lehetoség mobil terminál használatát támogató modul késobbi adaptálására

3 3 A LogControl Raktár Management funkciói: 1. Törzsadatok nyilvántartása - cikkek - cikk kategóriák - partnerek - raktárak / tárolóhelyek - pénznemek - felhasználók 2. Szállítói és vevoi árajánlatok kezelése - új árajánlat készítése/módosítása/törlése - árajánlat exportálása Excelbe ( en keresztül történo küldési lehetoség) - árajánlatok érvényességének szabályozása - legjobb beszállítói árajánlat megkeresése adott cikkbol 3. Szállítói és vevoi megrendelések kezelése - új megrendelés készítése/módosítása/törlése - megrendelés exportálása Excelbe ( en keresztül történo küldési lehetoség) - megrendelések érvényességének szabályozása - megrendelések teljesítése/felbontása 4. Készletadatok nyilvántartása - a raktáron lévo tételek átfogó nyilvántartása - adatbázis szinten hierarchikus készletnyilvántartás (nagy mennyiségu adat gyors eléréséhez) 5. Raktárgazdálkodás - korábbi készletmozgások részletes rögzítése - adott cikkbol korábbi mozgásadatok alapján optimális készletszínt számítása - készletsávok rugalmas használatának lehetosége (minimális, optimális és jelzési színt) - automatikus figyelmezteto üzenet generálása, amikor valamely cikkbol a készletszínt eléri a jelzési színtet - beszerzési cikkárak alakulása adott beszállítóra és idoszakra - cikk eladási statisztika adott idoszakra nézve

4 4 6. Raktármozgások kezelése - bevételezés/betárolás - átraktározás - kiadás/eladás - leltározás - lefoglalás/felszabadítás 7. Szolgáltatások kezelése - szolgáltatás sablonok készítése - kimeno szolgáltatások rögzítése 8. Nyomtatványok készítése - Excelbe exportált árajánlatok/megrendelések dinamikus módosítása ill. nyomtatása - leltárlista készítése - kiszedési cikklista készítése a komissiózáshoz - számlakészítés 9. Árképzés - árkategóriák dinamikus kezelése - haszonkulcsok kezelése árkategóriánként - akciós árak kezelése - cikkek minimális, átlag és maximális árainak meghatározása adott készletre és igény szerint visszameno idoszakra vonatkozóan - devizák kezelése 10. Számlakészítés - a törvény által meghatározott számlák nyomtatása: normál számla, export számla,stornó számla, helyesbíto számla, jövedéki termék számla, jövedéki termék számla (nem sor) 11. Egyéb funkciók - egyedi cikkre és cikktípusra vonatkozó vonalkódok nyomtatása - pénztárgép kezelés Bovítési lehetoségek - mobil terminál használatát támogató modul készítése - raktárirányítás weben keresztül - webáruház létrehozása - bizományi értékesítés - igény szerinti kimutatások és diagramok a raktárirányítás támogatására - egyéb, a megrendelo számára fontos modulok

5 5 Felhasználók kezelése A szoftver teljesköru és átfogó jogosultság- és felhasználókezeléssel rendelkezik. A rendszergazdai jogokkal rendelkezo személy létrehozhat új jogosultság csoportokat, amelyekhez tetszés szerint rendelhet jogosultságokat. A felhasználók jogosultság csoportokhoz lesznek rendelve és a szoftvernek csak azon finkcióit használhatják, melyekre a jogosultság csoport hatásköre kiterjed.

6 6 Cikktörzs A cikkek cikk kategóriákba vannak csoportosítva (egyszintu osztályozás). A cikkszám minden cikk esetében egyedi, de a késobbiekben módosítható. A vonalkód az adott cikk összes raktáron lévo egyedét azonosítja. A kijelölt ár a szoftver egy speciális funkcióját takarja: vannak olyan cikkek, melyek esetében a gyártó árkategóriánként (pl. végfelhasználói, nagykereskedelmi, viszonteladói, stb) eloírja azt a kötelezo összeget, melynél olcsóbban az adott cikket nem lehet értékesíteni (függetlenül a beszerzési ártól, vagy a cikk kategóriában nyújtott általános kedvezményektol). A legördülo listák mellett található nyomógombok az összes többi felületen is megtalálhatók, egy márkanév esetében pl. arra szolgálnak, hogy a felhasználó a cikk rögzítése közben egy, még nem rendszerben lévo márkanevet is felvihessen, majd kiválaszthasson.

7 7 Partnerek Beszállítók és vevok együttesen alkotják a partner törzset. Speciális funkciók: - partnerre szóló árkedvezmény biztosítása - hitel esetében tartozás pontos vezetése - partner osztályozása: pontos, kevésbbé fontos, határidore fizet, stb.

8 8 Árajánlatok A rendszer beszerzoi (szállítói) és vevoi árajánlatokat kezel. A felhasználó létrehoz egy árajánlat fejlécet, majd ezt követoen tételesen rögzíti a cikkeket. Fontos, hogy minden árajánlatnak (hasonlóképpen megrendelésnek) van egy érvényességi határideje. Az árajánlaton/megrendelésen szereplo cikkekhez tartozik egy ár, minimális darabszám (ezzel együtt érvényes az ár), valamint egy szállítási határido (az árajánlat elküldésének dátumához viszonyítva). Egy megrendelésen a felhasználó megadhatja azt az árajánlatot, amelyre a megrendelés ki lett állítva, így a folyamat egységessé válik, továbbá ellenorizhetové válik, hogy a beszállító az árajánlaton szereplo áron szállított-e.

9 9 Bevételezés/betárolás A szoftver dinamikus raktárkezelést valósít meg, tehát a raktárak dinamikusan hozhatók létre, ill. törölhetok. Vannak viszont speciális raktárak, ezek még a rendszergazda által sem módosíthatók: bevételezés raktár, eladás raktár, selejt raktár, belso felhasználás raktár, stb. Pl. selejtezéskor a tétel bekerül a selejtraktárba, eladáskor az eladás raktárba, stb. A raktáros által bevételezett cikkek egy ideiglenes tárolóba kerülnek, és a raktáros utasításáig ott is maradnak. Egy bevételezési folyamat megszakítható, majd folytatható. A bevételezés ellenorzésére megjelenítésre kerül az eddig bevételezett tételek össz számlaértéke. Betárolás akkor történik, amikor a raktáros közvetlenül elhelyezi a tételt egy fizikai raktárba, ill. annak egy tárolóegységébe. A rendszer a bevételezést egy speciális funkcióval is támogatja: bevételezés megrendelésre. Ekkor egy megrendelés tételei automatikusan átkerülnek a bevételezés felületre és a raktárosnak csak ki kell egészítenie a megfelelo értékekkel az egyes tételeket.

10 10 Átraktározás, selejtezés Az átmozgatás azt jelenti, hogy egy vagy több raktáron szereplo tételt a raktáros áthelyez egy másik raktárba, vagy ugyanazon raktár másik tárolóegységébe. A selejtezés tulajdonképpen átmozgatás a selejtraktárba egy egyszerusített felületen, ahol a raktárosnak nem kell megadnia a célt, csak a kiválasztott készlet tételbol a leselejtezendo darabszámot.

11 11 Lefoglalás Lefoglaláskor a fölso táblázatban a teljes készletállomány megjelenik, és adott raktár adott tárolóegységébol lehet egy partner számára a cikkbol egy mennyiséget lefoglalni. A lefoglalt tételek csak az adott partner számára eladhatók, viszont lehetoség van egy lefoglalás felbontására is. Lefoglalt tételek átmozgatása a foglalás felbontásával jár. A raktáros megmondhatja, hogy egy bizonyos vevoi megrendelés következtében történik egy tétel lefoglalása, ekkor a partner automatikusan kiválasztódik.

12 12 Raktárgazdálkodás Amennyiben valamelyik cikkbol a készletszínt eléri a jelzési értéket, a rendszer üzenetet generál, melyben értesíti a szervezot, hogy az adott cikkbol indokolttá vált a beszerzés. A rendszer a szervezo munkáját készletszínt meghatározó algoritmusok segítségével támogatja, mely korábbi eladási adatok alapján meghatározza az optimális rendelési mennyiséget. A szervezo rugalmasan szabályozhatja a számításnál figyelembe vett idointervallumot. A szervezo munkáját különbözo diagramok is segítik, mint pl. a cikkforgalom nyomonkövetése, a beszállítói cikkárak alakulása, vagy a vevoi rendelések mennyisége diagramok.

13 13 Leltározás A raktáros egy felületen rögzíti az egyes raktárak tárolóegységeinek tartalmát, a rendszer pedig a leltározás végén jelzi az eltérést. A raktárosnak a következo lehetoségei vannak: - leltártöbblet bevételezése - hiány kivezetése a raktárból selejtként vagy belso felhasználásként Eltárési jegyzokönyv is készítheto, ezen a tényleges raktárállapottól való eltérés van részletesen lejegyezve.

InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó programok ismertetje

InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó programok ismertetje Számlázó és raktárkészlet nyilvántartó programok Tel./Fax: 75/510-312 obil: 20/932-5164 és GS termékek online kereskedelme InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó

Részletesebben

ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER

ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER ACTUAL ÜGYVITELI RENDSZER Verzió: 2.1.56 Felhasználói kézikönyv Kronos Trade Kft. 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 12 KERESKEDELEM (SZÁMLÁZÁS)... 13 KÉSZLETNYILVÁNTARTÁS... 14 GYÁRTÁS... 14 HÁZIPÉNZTÁR...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NextStep Kereskedelmi programcsomag Felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 9 A rendszer hardverigénye 9 Javasolt konfiguráció 9 Általános Szabályok 10 A rendszer használata 11 1. Forgalom 12

Részletesebben

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft.

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft. Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer számlázó program írásos dokumentáció Verziószám: NS0014 Frissítés dátuma: 2015.09.01. Okos-Számla online számlázó program, mely összetett integrált ügyviteli

Részletesebben

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft.

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft. Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer OKOS-SZÁMLA: online számlázó program írásos dokumentáció Verziószám: NS0003 Frissítés dátuma: 2014.10.06. Okos-Számla online számlázó program, mely összetett

Részletesebben

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Számla...5 Számla készítése / partner kiválasztása,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 1.4 változat

Felhasználói kézikönyv 1.4 változat Felhasználói kézikönyv 1.4 változat 1. oldal Copyright 2007-2010 Webpartners Media Group Kft. Minden jog fenntartva. 2.1 verzió, átdolgozva 10/06. Ezen dokumentum vagy szoftver egyetlen része sem reprodukálható

Részletesebben

TRON. Integrált Vállalatirányítási Rendszer. Termékismertetõ

TRON. Integrált Vállalatirányítási Rendszer. Termékismertetõ TRON Integrált Vállalatirányítási Rendszer Termékismertetõ 2000 Bevezetés A mai felgyorsult, számítógépek által irányított gazdasági életben, tevékenységi körtõl függetlenül már a néhány fõt foglalkoztató

Részletesebben

INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER.

INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER. INTELLIGENS, A LEGÚJABB INTERNET KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIÁKAT ALKALMAZÓ LOGISZTIKAI SZOFTVER. Sok szempontból előnyös a PROGRAMJA! raktár üzemeltetési Bevezető. Kedves Partnerünk! Ön is jól tudja, hogy

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Karbantartás (Rendszer adminisztráció) modul 2 BEVEZETŐ 2 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA 2 TÖRZSADATOK 3 Cégek kezelése 3 Új

Részletesebben

Modulok a Nettarget Kft internetes értékesítési rendszerében:

Modulok a Nettarget Kft internetes értékesítési rendszerében: Modulok a Nettarget Kft internetes értékesítési rendszerében: 1. Adminisztrációs felület 1.1. A webáruház rendelkezik adminisztrációs felülettel, melyen minden funkció elérhető és kezelhető 1.2. Átlátható

Részletesebben

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Első kiadás 2009-2011 SymbolTech Kft - 1 - Főablak felépítése, alapvető programfunkciók... 8 Bejelentkezés, több cég és több felhasználó kezelése... 8 Főablak felépítése...

Részletesebben

DigiConto Tájékoztató Zalaware Kft. Termelésirányítás

DigiConto Tájékoztató Zalaware Kft. Termelésirányítás Termelésirányítás Referenciák és még több, mint 40 cég és könyvelőiroda NAV Programunk megfelel a mindenkori számlakészítési szabályoknak. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a törvényi változásokat és

Részletesebben

AMiX-digital Informatikai Kft.

AMiX-digital Informatikai Kft. AMiX-digital Informatikai Kft. AMiX Kezelési Útmutató Verzió 0.3 AMiX-digital Informatikai Kft. 2 Tartalomjegyzék: AMiX Integrált Ügyviteli Rendszer áttekintése... 4 Partnertörzs feltöltése... 5 Raktár...

Részletesebben

Kereskedelmi Rendszer 2007 nevű számítógépes rendszer áttekintő bemutatása

Kereskedelmi Rendszer 2007 nevű számítógépes rendszer áttekintő bemutatása Kereskedelmi Rendszer 2007 nevű számítógépes rendszer áttekintő bemutatása Multiszolg Bt. Szentes +36/30/535-1142 www.multiszolg.hu level@multiszolg.hu 1.1. A célközönség bemutatása A program funkcióinak

Részletesebben

OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5

OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5 OPS Vállalatirányítási Rendszer V 1.5 2/14 oldal OPS - Optimized Productivity System Nr:11082901 A bemutatása A cég 2000-ben alakult német-magyar tulajdonosi háttérrel azzal a céllal, hogy a német beszállítói

Részletesebben

Infor MAX+ Vállalatirányítási rendszer. 9700 Szombathely Selyemrét út 2. Telefon/Fax: (94) 311-120. 9023 Gyır Tihanyi Árpád út 10/A

Infor MAX+ Vállalatirányítási rendszer. 9700 Szombathely Selyemrét út 2. Telefon/Fax: (94) 311-120. 9023 Gyır Tihanyi Árpád út 10/A Infor MAX+ Vállalatirányítási rendszer 9700 Szombathely Selyemrét út 2. Telefon/Fax: (94) 311-120 9023 Gyır Tihanyi Árpád út 10/A Web: http://www.szintezis-erp.hu E-mail: erp@szintezis.hu Vállalati háttér

Részletesebben

EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER

EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER e-book 2012 Contorg Kft 1 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 4 A készletmodul működési elve... 5 A főmenü... 6 Cikkek csoportosítása... 7 Főcsoport... 7 Cikkcsoport... 8 Cikkcsoport

Részletesebben

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció 1.0.1.1. 2010. szeptember Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó szoftver Ez a dokumentáció a szoftver 1.0.1.1-es verziójához

Részletesebben

A tökéletes megoldás kis- és középvállalkozások számára

A tökéletes megoldás kis- és középvállalkozások számára SzintezisERP MAX+ // p12-01 // cyan magenta yellow black Infor MAX+ Vállalatirányítási Rendszer A tökéletes megoldás kis- és középvállalkozások számára Áttekintés Vállalatirányítási Rendszer egyaránt sikeresen

Részletesebben

KFKI ISYS. MFG/PRO eb2. Integrált vállalatirányítási rendszer KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT.

KFKI ISYS. MFG/PRO eb2. Integrált vállalatirányítási rendszer KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT. KFKI ISYS MFG/PRO eb2 Integrált vállalatirányítási rendszer KFKI ISYS INFORMATIKAI KFT. B E V E Z E T Ô MFG/PRO integrált vállalatirányítási rendszer Az MFG/PRO integrált vállaltirányítási rendszer mûködésének

Részletesebben

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás csak a modul azon menüpontjainak, adatinak,

Részletesebben

Logisztika (Logistics)

Logisztika (Logistics) Logisztika (Logistics) ÁTTEKINTÉS Minden olyan cég számára, amely árukat vagy szolgáltatásokat biztosít ügyfelei számára, kritikus fontosságú az áruk megfelelő helyre, megfelelő mennyiségben és állapotban

Részletesebben

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Bevezetés A mai világba mikor már szinte minden felköltözik az internetre un. felhőkbe felmerül a kérdés, hogy az vállalkozások ügyvitele miért helyhez kötött még mindig.

Részletesebben

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető

Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény. Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul. Termékismertető Kevesebb ráfordítással, jobb eredmény Manufacturing Support Modul Gyártást támogató modul Termékismertető www.turuls.com A Turul MSM modulról a Turul Standard megoldáshoz kapcsolódó Turul MSM modul a gyártási

Részletesebben

Vállalati információs rendszerek

Vállalati információs rendszerek Dr. Holyinka Péter Vállalati információs rendszerek BMF NIK Budapest, 2001. augusztus 6. Kézirat gyanánt Tartalomjegyzék 1. Bevezetés, alapfogalmak 3. 2. A külső információs kapcsolatok 8. 3. Cikkek és

Részletesebben

RIWO Számítástechnikai és Kereskedelmi KFT. Hardver követelmények Szoftver követelmények Általános tudnivalók A program célja Kezdőoldal Számla és Készletnyilvántartás - Leírás Adatbevitel - Bevét - Számlázás

Részletesebben

Navision Support Online

Navision Support Online A Dynamics NAV rendszer funkcionális leírása Egy sikeres üzlet mögött hatékony ügyviteli folyamatok állnak, ahol a megfelelő információk, megfelelő időben, a megfelelő személynél állnak rendelkezésre.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

ENSO ÜGYVITELI RENDSZER FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ. profin. egyszerűen. hatékonyan. v1.11 2013-09-27

ENSO ÜGYVITELI RENDSZER FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ. profin. egyszerűen. hatékonyan. v1.11 2013-09-27 ENSO ÜGYVITELI RENDSZER FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ v1.11 2013-09-27 egyszerűen profin hatékonyan TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 10 Átfogóan a rendszerről... 10 Főbb funkciók... 11 Kiknek ajánljuk?... 11 Támogatott

Részletesebben