Kiadás lap. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Beolvasás. Hibaelhárítás. Függelék. Tárgymutató. Lexmark X73

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiadás lap. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Beolvasás. Hibaelhárítás. Függelék. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X73"

Átírás

1 Kiadás lap Megjelenés: 2001 március A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol az ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ERRE A DOKUMENTUMRA NEM VÁLLAL SEMMILYEN SEM KIFEJEZETT, SEM JÁRULÉKOS GARANCIÁT, BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT AZ ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGRE VAGY EGY ADOTT CÉLRA VALÓ FELHASZNÁLÁSRA VONATKOZÓ JÁRULÉKOS GARANCIÁKAT IS. Egyes államok bizonyos tranzakciók esetén nem teszik lehetővé a kifejezett vagy a járulékos garanciákról való lemondást, így lehet, hogy önre ez a bekezdés nem vonatkozik. Előfordulhat, hogy a dokumentum technikai pontatlanságokat és gépelési hibákat tartalmaz. A dokumentum tartalmát folyamatosan módosítjuk; ezek a változtatások a későbbi kiadásokban fognak megjelenni. A leírt termékek vagy programok bármikor megváltozhatnak vagy azoknak továbbfejlesztett verziója jelenhet meg. A dokumentummal kapcsolatos észrevételeiket a következő címre várjuk: Lexmark International, Inc., Department F95/032-2, 740 West New Circle Road, Lexington, Kentucky 40550, U.S.A. Az Egyesült Királyságban és Írországban a következő címre várjuk észrevételeiket: Lexmark International Ltd., Marketing and Services Department, Westhorpe House, Westhorpe, Marlow Bucks SL7 3RQ. A Lexmarknak jogában áll felhasználni vagy terjeszteni a hozzá eljuttatott információkat bármilyen módon, ami szerinte megfelelő, anélkül, hogy ezzel bármilyen kötelezettséget vállalna ön felé. A termékkel kapcsolatos dokumentumokból további példányok is rendelhetők az telefonszámon. Az Egyesült Királyságban és Írországban hívja a számot, más országokban pedig forduljon eladójához. A kiadványban a termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra való hivatkozások nem jelentik azt, hogy a gyártó azokat minden olyan országban elérhetővé kívánja tenni, ahol üzleti tevékenységet folytat. A termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra való hivatkozás nem jelenti azt, hogy csak az a termék, program vagy szolgáltatás használható. Helyettük használható bármilyen, működésében egyenértékű termék, program vagy szolgáltatás, amely nem sért meglévő szellemi tulajdonjogot. A felhasználó feladata azon termékek, programok vagy szolgáltatások működésének kiértékelése és ellenőrzése, amelyeket nem a gyártó ajánlott. Copyright 2001 Lexmark International, Inc. Minden jog fenntartva.

2 Kiadás lap UNITED STATES GOVERNMENT RESTRICTED RIGHTS This software and documentation are provided with RESTRICTED RIGHTS. Use, duplication or disclosure by the Government is subject to restrictions as set forth in subparagraph (c)(1)(ii) of the Rights in Technical Data and Computer Software clause at DFARS and in applicable FAR provisions: Lexmark International, Inc., Lexington, KY

3 Lexmark X73 Scan/Print/Copy Kezdőlap Tippek az útmutató használatához Az oldal bal szélén levő kategóriák segítségével témakörről-témakörre haladva végiglapozhatja az útmutatót. Az oldal jobb alsó sarkában levő bal vagy jobb nyíl segítségével oldalról-oldalra haladva végiglapozhatja az útmutatót. Ha vissza akar térni a kezdőlapra, kattintson az oldal jobb alsó sarkában levő ház ikonra. A megjelenítési információk megtekintéséhez kattintson a Kiadás lap. Az útmutató kinyomtatásához válassza ki a Fájl i tulajdonságok parancsot. Ellenőrizze, hogy a Fekvő tájolás legyen kiválasztva. Válassza ki a nyomtatni kívánt oldalakat, majd kattintson az OK gombra.

4 Az alapok Az alapok 4 Gratulálunk a Lexmark X73 Scan/Print/Copy megvásárlásához! A beolvasás, a nyomtatás és a másolás a nyomtató operátori panelje és a nyomtatószoftver segítségével végezhető el. Az operátori panel használata A és másolás vezérlőprogram A vezérlőprogram használata Papír betöltése A patronok cseréje A patronok igazítása A patronok tárolása

5 Az operátori panel használata Az alapok

6 A nyomtató operátori panelén levő nyolc gomb segítségével végezhető el a dokumentumok másolása, beolvasása, nyomtatása és testreszabása. Az alapok 6 # Nyomja meg a következő gombot: Ha a következőt szeretné: 1 Beállítás A és másolás vezérlőprogrammal végezhető másolás és beolvasás beállítása a számítógépen. 2 A kép vagy dokumentum beolvasása és csatolása új üzenethez. 3 Kép vagy dokumentum beolvasása és elküldése egy szoftveralkalmazásnak. 4 Papírbetöltés Papír kiadása a nyomtatóból, vagy papír betöltése a nyomtatóba. 5 Színes Színes másolat készítése egy képről. 6 Fekete Fekete-fehér másolat készítése egy képről. 7 Fax Kép vagy dokumentum beolvasása és elküldése faxként. 8 Be/kikapcsoló A nyomtató be- vagy kikapcsolása. Az operátori panelen két jelzőlámpa is található. Az Állapot jelzőlámpa a hibákat, a Be/kikapcsolás jelzőlámpa pedig a készülék bekapcsolt állapotát jelzi.

7 A és másolás vezérlőprogram Az alapok 7 Ha a szoftver telepítve van a számítógépre, a és másolás vezérlőprogrammal testreszabhatók a beolvasási, nyomtatási és másolási feladatok. A és másolás vezérlőprogram megnyitása: 1 Kattintson a Start menü Programok és másolás vezérlőprogram parancsára. Válassza a következő beállítást: Billentyűzet Kicsinyítés/nagyítás Igazítás a laphoz Automatikus levágás Elforgatás Fényerő-beállító sáv Színes Szürke A következő művelethez: Példányszám megadása 1 99 között. Görgetéssel a nyomtatás méretének kiválasztása. Görgetéssel a nyomtatás méretének kiválasztása. Kép levágása beolvasáskor. kor a kép 90 fokos elforgatása az óramutató járásával egyező irányban. A másolat világosságának beállítása. Színes beolvasás vagy másolat színes eredetiről. Fekete-fehér beolvasás vagy másolat színes eredetiről.

8 Az alapok 8 Válassza a következő beállítást: Fekete-fehér Szöveg/(OCR) Fax Küldés alkalmazásba A következő művelethez: Fekete-fehér beolvasás vagy másolat fekete-fehér eredetiről. A dokumentum beolvasása alkalmazásba a szöveg szerkesztéséhez. Másolat készítése az eredeti dokumentumról. A kép vagy dokumentum beolvasása és elküldése faxkészülékre. A kép vagy dokumentum beolvasása és csatolása új üzenethez. A kép vagy dokumentum beolvasása a kiválasztott képszerkesztő vagy szövegszerkesztő alkalmazásba. fájlba A dokumentum további módosítása másolás, nyomtatás vagy beolvasás előtt: 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. Válassza a következő lapot: A kép vagy dokumentum beolvasása és mentése kép- vagy szövegfájlként. Ha a következőt szeretné: Kép A beolvasott kép tulajdonságainak módosítása. A beolvasás módjának vagy helyének módosítása.

9 Az alapok 9 Válassza a következő lapot: Oldal /fax Alkalmazás OCR Rácshiba eltávolítása/ élesítés Ha a következőt szeretné: A beolvasási keret helyének és méretének beállítása. A nyomtató tulajdonságainak beállítása vagy a faxillesztő kiválasztása. Az műveletekre vonatkozó beállítások módosítása. A gépen bármilyen alkalmazás kiválasztása és beállítása a Küldés alkalmazásba gomb használatához. Az optikai karakterfelismeréshez (OCR) használni kívánt nyelv kiválasztása. Félárnyékos minta eltávolítása a beolvasott kép hátteréből. Élesítési szint engedélyezése és beállítása. A vezérlőprogram használata A vezérlőprogrammal figyelhető a nyomtató vagy kicserélhetők a patronok. A vezérlőprogram megnyitásához kattintson a Start Programok vezérlőprogram parancsra.

10 Windows 98/Me Az alapok 10 Kattintson ide: Állapot lap Ha a következőt szeretné: A nyomtatási feladat állapotának nyomon követése. A nyomtatás megszakítása. Beállítások lap Patronok lap Különböző szoftverfunkciók, például a Hangeffektusok vagy a Puffer üzemmód engedélyezése vagy letiltása. A tintaszint megjelenítése. Patronok betöltése vagy cseréje. Patronok igazítása a legjobb minőség érdekében. Fúvókák megtisztítása. Tesztoldal nyomtatása. A patronok cikkszámának megtekintése és termékkiegészítők rendelése közvetlenül a Lexmark webhelyéről.

11 Windows 2000 Az alapok 11 Kattintson ide: Állapot lap Patronok lap Beállítások lap Ha a következőt szeretné: A nyomtatási feladat állapotának nyomon követése. A nyomtatás megszakítása. A tintaszint megjelenítése. Patronok betöltése vagy cseréje. Patronok igazítása a legjobb minőség érdekében. Fúvókák megtisztítása. Tesztoldal nyomtatása. A patronok cikkszámának megtekintése és termékkiegészítők rendelése közvetlenül a Lexmark webhelyéről. A vezérlőprogram megjelenésének vezérlése. A nyomtatóikon letiltása.

12 Papír betöltése Az alapok 12 1 Helyezze a papírt a papírtartó jobb oldalára, nyomtatási felülettel felfelé. Megjegyzés: Ne tolja be a papírt a nyomtatóba!

13 Az alapok 2 Szorítsa össze a kioldógombot és a papírvezetőt tolja jobbra, amíg a papír széléhez nem ér. 13

14 Speciális papírok betöltése Speciális papír betöltésekor tartsa szem előtt a következőket: Maximálisan betölthető papírlapok száma: Ellenőrizze a következőt: Az alapok lap tintasugaras papír (vastagságtól függően) A nyomtatási felület felfelé néz. A papír a papírtartó jobb oldalánál fekszik. 10 boríték A nyomtatási felület felfelé néz. A borítékokat a papírtartó jobb oldalán függőlegesen töltse be. A bélyeg helye a bal felső sarokban legyen. A papírvezető a borítékok széléhez kerüljön. 10 üdvözlőkártya, katalógus, képeslap vagy fotókártya A nyomtatási felület felfelé néz. A kártyákat a papírtartó jobb oldalán függőlegesen töltse be. A papírvezető a kártyák széléhez kerüljön.

15 Az alapok 15 Maximálisan betölthető papírlapok száma: Ellenőrizze a következőt: 25 lap fotópapír A fényes felület felfelé nézzen. A papírvezető a fotópapír széléhez kerüljön. 10 átlátszó fólia A fóliák durva oldala felfelé nézzen. A papírvezető az átlátszó fólia széléhez kerüljön. 100 lap egyéni méretű papír A nyomtatási felület felfelé néz. A papír mérete ne haladja meg a következőket: Szélesség: mm 3,0 8,5 hüvelyk Hosszúság: mm 5,0 17,0 hüvelyk A papírvezető a papír széléhez kerüljön. 25 vasalható papír Kövesse a vasalható papír csomagolásán található betöltési utasításokat. A nyomtatási felület (üres felület) felfelé nézzen. A papírvezető a vasalható papír széléhez kerüljön.

16 A patronok cseréje A nyomtatóban a következő patronok használhatók: Az alapok 16 12A M A1975 Fekete Színes Nagykapacitású fekete 15M0125 Nagykapacitású színes 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a patron ajtaját. A patrontartó betöltési helyzetbe kerül, ha a nyomtató nem foglalt.

17 Az alapok 3 Húzza a régi patront maga felé, majd emelje ki. A patront tartsa légmentesen záródó csomagban, vagy dobja ki Töltse be az új vagy cserepatront a nyomtatóba. a Ha új patront tölt be, csak a címkét és az átlátszó szalagot távolítsa el a patron aljáról.

18 b Helyezze a patront a tartóba. Az alapok 18 c A patront tolja addig visszafelé, amíg helyére nem pattan. KATT KATT Figyelem: Ne érjen hozzá a patron arany csatlakozóihoz!

19 5 Zárja be a patrontartó ajtaját. Az alapok 19 6 A Nyomtató vezérlőprogram Patronok lapján válassza ki a Patron betöltése/cseréje parancsot. További információ: 9. oldal. 7 Válassza ki a behelyezett patron típusát, majd kattintson az OK gombra. 8 Ha új patront töltött be, megjelenik az Igazítás párbeszédpanel. A patron betöltésének befejezéséhez kövesse az Igazítás képernyőn megjelenő utasításokat. További információ a következő részben található. 9 Ellenőrizze, hogy a nyomtatóban van-e papír. A nyomtató kinyomtat egy igazítási lapot. A program kérni fogja, hogy adjon meg számokat a kinyomtatott mintákkal kapcsolatban. További információ a következő részben található. A patronok igazítása A nyomtatási minőség javításához szükség lehet a patronok igazítására.

20 Az alapok 1 Válassza ki a vezérlőprogram Patronok Patronok igazítása parancsot. További információ: 9. oldal. A nyomtató kinyomtat egy igazítási lapot, és a képernyőn megjelenik a Patronok igazítása párbeszédpanel. Minden minta alatt egy szám látható. A tesztoldal az alábbihoz hasonló: 20 2 A tesztlap mindegyik igazítási csoportjában keresse meg azt a számot, amellyel legjobban lehet egyenes vonalat képezni.

21 Az alapok 3 A Patronok igazítása párbeszédpanelen adja meg a legjobb igazítási beállítás számait. 4 Miután minden mintához megadta a számot, kattintson az OK gombra. 21 A patronok tárolása A nyomtatópatronok hosszú élettartama és a nyomtató optimális teljesítménye érdekében tegye a következőket: Az új patronokat a behelyezésig tartsa becsomagolva. A patront csak akkor távolítson el a nyomtatóból, ha azt ki akarja cserélni, tisztítani akarja vagy légmentesen záródó csomagba akarja helyezni. A patronnal nem lehet megfelelő minőségben nyomtatni, ha hosszabb ideig szabad levegőn hagyják. Ha egy patronból kifogy a tinta, hagyja az üres patront mindaddig a nyomtatóban, amíg készen nem áll a cserére. Ha úgy nyomtat, hogy csak egy patron van a nyomtatóban, hibák jelentkezhetnek. A Lexmark nyomtatóra vonatkozó garanciája nem vonatkozik azoknak a hibáknak vagy sérüléseknek a kijavítására, amely újratöltött patron miatt következtek be. A Lexmark nem ajánlja újratöltött patronok használatát. A patronok újratöltése befolyásolhatja a nyomtatási minőséget, és kárt okozhat a nyomtatóban. A legjobb eredmény elérése érdekében használjon Lexmark termékkiegészítőket.

22 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: i utasítások i beállítások testreszabása Speciális másolási funkciók használata Projekt készítése 22

23 i utasítások 23 Az operátori panellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomja meg a Színes vagy a Fekete gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 Adja meg a példányszámot. 7 Kattintson a másolat kívánt színének megfelelő beállításra. 8 Kattintson a gombra.

24 i beállítások testreszabása 24 előtt a dokumentumon további módosítások végezhetők. 1 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. 3 Válassza a /Fax lapot. 4 Adja meg a beállításokat. 5 A másoláshoz kattintson az OK gombra.

25 25 Az alapok Speciális másolási funkciók használata 1 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 2 Az Igazítás a laphoz területen görgetve válassza a Poszter, a Klónozás vagy a Legjobb elrendezés lehetőséget. 3 Kattintson a Papírtípus/i minőség gombra, majd válassza a Papír lapot a leválogatási funkcióhoz. Windows Poszter Eredeti 2 x 2 3 x 3 4 x 4 98/Me Kép nyomtatása több lapra.

26 26 Windows Klónozás 2 kép 3 kép 4 kép 8 kép 98/Me Ugyanannak a képnek több példányát nyomtatja egy oldalra. Windows 98/Me/2000 Legjobb elrendezés A kép nagyítása akkorára, hogy kitöltse az egész lapot. Eredeti Igazítás a laphoz Windows 98/Me/2000 Leválogatás A többoldalas dokumentum példányainak nyomtatásakor először kinyomtatódik az első példány 1 3. oldala, majd a második példány 1 3. oldala és így tovább.

27 Projekt készítése Poszter nyomtatása (Windows 98/Me) 27 Az operátori panellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomja meg a Beállítás gombot. Megjelenik a Beállítás képernyő. 6 Zárja be a Beállítás képernyőt. Megjelenik a és másolás vezérlőprogram. 7 Az Igazítás a laphoz területen válassza a Poszter lehetőséget. 8 Válassza ki a poszter kívánt méretét (2 x 2, 3 x 3 vagy 4 x 4). 9 Kattintson az OK gombra. 10 Kattintson a parancsra. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 Az Igazítás a laphoz területen válassza a Poszter lehetőséget. 7 Válassza ki a poszter kívánt méretét (2x2, 3x3 vagy 4x4). 8 Kattintson az OK gombra. 9 Kattintson a parancsra.

28 Poszter összeállítása 28 1 Az egymás melletti lapok közül az egyiknél vágja le a fehér részt minden lapon. Például vágja le a fehér széleket minden lap tetején és bal oldalán. 2 Rendezze el a lapokat úgy, hogy a levágott szélek a nem levágott szélek (a fehér rész) fölé kerüljenek. 3 Ragassza össze a lapok hátoldalát. 4 Utolsó lépésként vágja le a felesleges fehér részeket.

29 Recept másolása 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét Helyezze a receptet a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 Kattintson a parancsra. Megjegyzés: Ha a recept halvány, a és másolás vezérlőprogram világosabb/ sötétebb beállításával javíthatja a másolat minőségét. Vetőmagcsomag klónozása kerti sorok jelöléséhez 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét.

30 3 Helyezze a vetőmagcsomagot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 A Igazítás a laphoz területen válassza a Klónozás lehetőséget Válasszon a 2, 3, 4 vagy 8 kép beállítás közül. 8 Válassza ki a Színes, a Szürke vagy a Fekete-fehér gombot. 9 Kattintson a gombra. Megjegyzés: Ha a képeket a szabadban szeretné használni, érdemes azokat laminálni. Minta nagyítása 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a mintát a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva.

31 4 Zárja be az elülső fedelet Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 A Kicsinyítés/nagyítás területen válassza ki a kívánt százalékot vagy adjon meg egyéni értéket. 7 Válassza ki a Színes, a Szürke vagy a Fekete-fehér gombot. 8 Kattintson a gombra. Régi fényképek helyreállítása 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 6 A Kicsinyítés/nagyítás területen válassza ki a fénykép kívánt méretét.

32 7 Válassza a Színes gombot. 8 Kattintson a gombra. Átlátszó fólia létrehozása A fontos bemutatókat fekete-fehér vagy színes átlátszó fóliákkal teheti szemléletesebbé. 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyomtassa ki a bemutatót normál papírra. 3 Töltse be az átlátszó fóliát a nyomtatóba Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 5 Színes fóliához nyomja meg a Színes másolat gombot. Fekete fóliához nyomja meg a Fekete másolat gombot.

33 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: i utasítások i beállítások testreszabása Projekt készítése 33

34 i utasítások 34 1 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 2 A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra. Ha Windows 98/Me rendszert használ, a nyomtatás testreszabásához kattintson a Nyomtató tulajdonságai elemre. Ha Windows 2000 rendszert használ, a nyomtatás testreszabásához kattintson a i beállítások elemre. i beállítások testreszabása A szoftver több alkalmazást tartalmaz, amelyekkel nyomtatási feladatok végezhetők. A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel segítségével elvégezhetők a beállítások kívánt módosításai.

35 A Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanel megnyitása egy alkalmazásból A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen megadott beállítások csak az alkalmazásban éppen létrehozott dokumentumra vonatkoznak. 1 Nyissa meg az alkalmazás Fájl menüjét. 2 Válassza a Nyomtató (vagy ) beállításai elemet A Nyomtató beállításai párbeszédpanelen kattintson (a programtól függően) a Tulajdonságok, a Beállítások vagy Beállítás gombra. A Windows 98/Me rendszerben a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelhez négy lap tartozik: Feladat befejezése, Papír, Dokumentum/Minőség és Egyebek. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. Válassza a következő lapot: Feladat befejezése Ha a következőt szeretné: A következők nyomtatása: Kiosztott anyagok. Poszter. Kézikönyv. Kétoldalas dokumentum.

36 36 Válassza a következő lapot: Papír Dokumentum/Minőség Egyebek Ha a következőt szeretné: Papírméret és tájolás kiválasztása. Nyomtatandó példányszám megadása. A lapok nyomtatási sorrendjének megfordítása. Az első oldal lesz a papírgyűjtő tálcán a kinyomtatott lapok tetején. A dokumentum leválogatása. A következő kiválasztása: Színbeállítás. Papírtípus. i minőség. Webes képjavítás az internetről származó képek jobb minőségű nyomtatása érdekében. A Hagyja az oldalakat megszáradni beállítás. Alapértelmezett beállítások. A következők beállítása: Félárnyék-beállítások. Képbeállítások. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel bármelyik lapján.

37 37 A Windows 2000 i beállítások párbeszédpanelhez öt lap tartozik: Általános, Beállítások, Oldalbeállítás, Szín és Jellemzők. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. Válassza a következő lapot: Általános Beállítások Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Nyomtató. Nyomtatandó oldalak. Példányszám. A következők nyomtatása: Keretek. Minden kapcsolt dokumentum. Csatolások táblázata.

38 38 Válassza a következő lapot: Oldalbeállítás Színes Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Papírméret. Papírtípus. i minőség. Papírtájolás. Fordított sorrend beállítás. Nyomtatandó példányszám. Példányok leválogatása beállítás. A következő kiválasztása: Szín. Árnyékolás. Színmegjelenítés. Fényerő és kontraszt.

39 39 Válassza a következő lapot: Jellemzők Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Szárítási késletetés beállítás. Kétoldalas nyomtatás beállítás. Kötés beállítása. Utasítások nyomtatása beállítás. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a i beállítások párbeszédpanel bármelyik lapján. A Windows Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanelének megnyitása A Windows Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanelen megadott beállítások minden dokumentumra vonatkoznak. 1 Válassza a Start Beállítások Nyomtatók parancsot. 2 A Nyomtatók mappában kattintson a jobb oldali egérgombbal a nyomtató ikonjára. 3 A helyi menüből válassza a Tulajdonságok vagy a i beállítások pontot.

40 A Windows 98/Me rendszerben a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelhez hét lap tartozik: Feladat befejezése, Papír, Dokumentum/Minőség, Egyebek, Általános, Részletek és Színkezelés. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. 40 Válassza a következő lapot: Feladat befejezése Papír Ha a következőt szeretné: A következők nyomtatása: Kiosztott anyagok. Poszter. Kézikönyv. Kétoldalas dokumentum. Papírméret és tájolás kiválasztása. Nyomtatandó példányszám megadása. A lapok nyomtatási sorrendjének megfordítása. Az első oldal lesz a papírgyűjtő tálcán a kinyomtatott lapok tetején. A dokumentum leválogatása.

41 41 Válassza a következő lapot: Dokumentum/Minőség Egyebek Általános Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Színbeállítás. Papírtípus. i minőség. Webes képjavítás az internetről származó képek jobb minőségű nyomtatása érdekében. A Hagyja az oldalakat megszáradni beállítás. Alapértelmezett beállítások. A következők beállítása: Félárnyék-beállítások. Képbeállítások. Megjegyzés hozzáfűzése. Elválasztó lap beszúrás. Tesztoldal nyomtatása.

42 42 Válassza a következő lapot: Részletek Ha a következőt szeretné: Nyomtatóport vagy illesztőprogram hozzáadása vagy törlése. Nyomtatóillesztő kiválasztása. Nyomtatóportok felismerése. Időtúllépési beállítások. Várólista- és portbeállítások testreszabása. Színkezelés Színprofil beállítása a nyomtatóhoz. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel bármelyik lapján.

43 A Windows 2000 i beállítások párbeszédpanelhez három lap tartozik: Oldalbeállítás, Szín és Jellemzők. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. 43 Válassza a következő lapot: Oldalbeállítás Színes Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Papírméret. Papírtípus. i minőség. Papírtájolás. Fordított sorrend beállítás. Nyomtatandó példányszám. Példányok leválogatása beállítás. A következő kiválasztása: Szín. Árnyékolás. Színmegjelenítés. Fényerő és kontraszt.

44 44 Válassza a következő lapot: Jellemzők Ha a következőt szeretné: A következő kiválasztása: Szárítási késletetés beállítás. Kétoldalas nyomtatás beállítás. Kötés beállítása. Utasítások nyomtatása beállítás. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a i beállítások párbeszédpanel bármelyik lapján.

45 Nyomtatóbeállítások testreszabása speciális papírokhoz 45 A szoftver telepítésekor a i tulajdonságok párbeszédpanel az alapértelmezett beállításokat alkalmazza. Ha a dokumentumokat általában tintasugaras papírra nyomtatja, használja az alapértelmezett beállításokat. A nyomtatóbeállítások a következő táblázat alapján módosíthatók speciális papír használatához: Ha erre nyomtat: Kattintson erre a lapra: A következő kijelölésekhez: Boríték Papír 1 A Papírméret területen a gördítőnyilakkal adja meg a megfelelő borítékméretet. 2 Válassza a Fekvő tájolást. Megjegyzés: Számos alkalmazás felülbírálja a Nyomtató tulajdonságai panelen megadott borítékbeállításokat. Üdvözlőkártya, katalógus vagy képeslap Papír Dokumentum/ Minőség Adja meg a Papírméret megfelelő beállítását. A Papírméret területen jelölje ki az Üdvözlőkártya beállítást.

46 46 Ha erre nyomtat: Kattintson erre a lapra: A következő kijelölésekhez: Vasalható papír Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki a Vasalható papír beállítást. Megjegyzés: A vasalható papírra való nyomtatás előtt ajánlatos a dokumentumot előbb normál papírra kinyomtatni. Egyéni méretű papír Papír 1 A Papírméret listában a gördítőnyíllal jelölje ki az Egyéni beállítást. 2 Adja meg az egyéni méretű papír méreteit. Fotópapír Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki a Fényes vagy fotópapír beállítást. Megjegyzés: A fényképek nyomtatásakor a fényképeket közvetlenül nyomtatás után távolítsa el a nyomtatóból, és hagyja megszáradni, mielőtt egymásra teszi azokat.

47 47 Ha erre nyomtat: Kattintson erre a lapra: A következő kijelölésekhez: Átlátszó fólia Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki az Átlátszó fólia beállítást. Válassza ki a nyomtatási minőséget: Normál Megjegyzés: Átlátszó fóliák nyomtatásakor minden fóliát távolítson el a nyomtatóból, és hagyja megszáradni, mielőtt egymásra teszi azokat.

48 Projekt készítése Windows 98/Me Kétoldalas nyomtatás 48 Ez a beállítás takarékoskodik a papírral, ezenkívül a kézikönyvek nyomtatásánál is hasznos. 1 A Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen állíthatja be a kétoldalas nyomtatást. a Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 35. oldal. b Kattintson a Papír lapra a papírméret és -tájolás kiválasztásához. c Kattintson a Feladat befejezése lapra a Kétoldalas nyomtatás kiválasztásához. d Válassza ki a kötési oldalt. e A papírvisszatöltés módját leíró utasítások kinyomtatásához jelölje be a Visszatöltési utasítások nyomtatása jelölőnégyzetet. f Kattintson az OK gombra. 2 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot.

49 3 A kétoldalas dokumentum első oldalának kinyomtatása után a szoftver figyelmeztet a papír visszatöltésére. 4 Kövesse a képernyőn vagy a kinyomtatott lapon olvasható utasításokat. 5 Kattintson az OK gombra. Visszatérés az egyoldalas nyomtatáshoz: 1 A Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Feladat befejezése fülre. 2 Törölje a jelölést a Kétoldalas nyomtatás jelölőnégyzetből. 3 Kattintson az OK gombra. 49

50 Kiosztott anyagok nyomtatása A papírfelhasználást úgy is csökkentheti, ha a kiosztott anyagokat és a többoldalas képeket egyetlen lapra nyomtatja. 1 Állítsa be a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt kiosztott anyagok nyomtatásához. a Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 35. oldal. 50 b Kattintson a Papír lapra a papírtájolás és a dokumentumméret kiválasztásához. c Kattintson a Feladat befejezése fülre, és válasszon a következők közül: Kiosztott anyag Oldalak száma egy lapon Lapszél nyomtatása d Ha a tájékoztatót a papír egyik oldalára szeretné nyomtatni, kattintson az OK gombra. Ha a tájékoztatót a papír mindkét oldalára szeretné nyomtatni, tegye a következőket: Válassza a Kétoldalas nyomtatás beállítást. További információ: 48. oldal. Kattintson a Kötés oldalt vagy a Kötés felül beállításra. Kattintson az OK gombra.

51 2 Nyomtassa ki a tájékoztatót. 51 a Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. b A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra. Ha a tájékoztatókat a papír egyik oldalára szeretné nyomtatni, térjen vissza a normál nyomtatáshoz. Ha a tájékoztatókat kétoldalas nyomtatásra szánta, folytassa a tájékoztató második oldalának nyomtatásával. További információ: 48. oldal. Visszatérés a normál nyomtatáshoz: 1 A Feladat befejezése lapon válassza a Normál beállítást. 2 Kattintson az OK gombra. Kézikönyv nyomtatása A dokumentum kinyomtatásával és kötésével kézikönyvet készíthet. 1 Töltsön be papírt. További információ: 12. oldal. 2 Állítsa be a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt kézikönyv nyomtatásához. a Válassza az Álló tájolást.

52 b Válassza ki a papírméretet. A Statement, a Letter, az A4 vagy az A5 méret közül választhat. c Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 35. oldal. d Kattintson a Feladat befejezése fülre. e Válassza a Kézikönyv beállítást. 52 f Válassza ki a számot a Lapszám kötegenként beállításnál. Megjegyzés: Egy köteg tetszőleges számú összehajtott papírlapot jelent. Ha a kézikönyv nyomtatásakor használt papír a szokottnál vastagabb, adjon meg kisebb számot a Lapszám kötegenként mezőben. g Válassza ki a képernyőn a visszatöltési utasítások nyomtatására vonatkozó beállítást. h Kattintson az OK gombra. 3 Nyomtassa ki és állítsa össze a könyvet. a Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. b A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra.

53 c A kézikönyv első oldalának kinyomtatása után a szoftver figyelmeztet a papír visszatöltésére. Megjegyzés: További információ a kétoldalas dokumentum visszatöltéséről és kinyomtatásáról: 48. oldal. d Kattintson az OK gombra. Megjegyzés: További információ a normál nyomtatáshoz való visszatérésről: 51. oldal. e Állítsa össze a kézikönyvet. 53 Kézikönyv összeállítása A dokumentum kinyomtatása után állítsa össze a kötegeket, és kösse be a könyvet. 1 Vegye ki az első köteget a papírgyűjtő tálcáról, hajtsa félbe, és tegye félre. 2 Helyezze a többi köteget is összehajtva az előző tetejére. 3 Kösse be a kötegeket.

54 Egyedi pólók készítése 1 A vasalható papírokat úgy töltse be, hogy üres oldaluk nézzen felfelé. 2 Nyissa meg a nyomtatóval kapott képszerkesztő programot. 3 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban. 4 Válassza a tükörkép beállítást. 5 Nyomtassa ki a képet Kövesse a vasalható papír csomagolásán olvasható utasításokat. Megjegyzés: Készíthet egyedi párnahuzatot, táskát vagy a vasalható papírok felhasználására alkalmas bármilyen tárgyat.

55 Oklevelek és bizonyítványok létrehozása 1 Hozza létre az oklevelet vagy bizonyítványt egy szöveg- vagy képszerkesztő programban. 2 Igazítsa középre és nagyítsa ki a címsor szövegét. 3 Állítsa be a betűméretet, és írja meg az oklevél vagy bizonyítvány szövegét az alkalomnak megfelelően. 4 Kiegészítheti clip art képekkel vagy saját grafikákkal Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 6 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 7 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 8 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást. 9 Kattintson az OK gombra. 10 Kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Az oklevél vagy bizonyítvány kinyomtatható kártyákra is.

56 Felirat készítése 1 Hozza létre a feliratot egy szöveg- vagy képszerkesztő programban. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki egy grafikát tetszése szerint. 3 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Tulajdonságok parancsra A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 6 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást. 7 Kattintson az OK gombra. 8 Kattintson az OK gombra.

57 Hűtőgéphez való mágnes készítése 57 1 Töltsön be mágneses papírt. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban. 3 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Nyomtató tulajdonságai gombra. 5 Adja meg a beállításokat. 6 Kattintson a parancsra. Egyedi tárgyak készítése 1 Válassza ki a beborítani kívánt tárgyat. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban. 3 Nyomtassa ki a képet. 4 Illessze a képet az adott tárgy alakjához a lelógó szélek levágásával. 5 Rögzítse a képet a tárgyhoz.

58 CD-borítók készítése 1 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban Írhat hozzá szöveget is. 3 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 5 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 6 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírtípust és papírméretet. 7 Kattintson az OK gombra. 8 Kattintson az OK gombra. 9 Vágja a papírt a CD-toknak megfelelő formára.

59 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: i utasítások i beállítások testreszabása Speciális beolvasási funkciók használata Projektek készítése 59

60 i utasítások 60 Az operátori panellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a beolvasás kívánt helyének megfelelő gombra (, be vagy és fax). A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Start menü Programok és másolás vezérlőprogram. 6 Kattintson a beolvasás kívánt helyének megfelelő gombra (Küldés alkalmazásba, fájlba, vagy Fax). 7 Ha a Küldés alkalmazásba lehetőséget választja, görgetéssel válassza ki a megfelelő alkalmazást és alkalmazástípust. 8 Kattintson a Küldés gombra.

61 i beállítások testreszabása 61 előtt a dokumentumon további módosítások végezhetők. 1 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. 3 Válassza a lapot. 4 Adja meg a beállításokat. 5 Kattintson az OK gombra. Speciális beolvasási funkciók használata Fénykép beolvasása be Fénykép beolvasása fájlba szövegbe/(ocr) alkalmazásba a Windows vágólapjára

62 Fénykép beolvasása be 62 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be az elülső fedelet. 4 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 5 Kattintson az gombra. 6 Adja meg a kijelzőn az címet. 7 Kattintson a Küldés gombra. Fénykép beolvasása fájlba 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be a fedelet.

63 4 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 5 Kattintson a Fájl Beállítás lapra a beállítások testreszabásához. 6 Kattintson a fájlba gombra. 7 A fájllistáról válassza ki célfájlt a beolvasáshoz. 8 Kattintson a Küldés gombra. 63 szövegbe/(ocr) A Szöveg/OCR (optikai karakterfelismerő) beállítás lehetővé teszi szöveg beolvasását, majd annak szövegszerkesztő alkalmazásokkal való szerkesztését. 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be a fedelet. 4 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 5 Válassza a Szöveg/(OCR) gombot.

64 6 Kattintson a beolvasás kívánt helyének megfelelő gombra. 7 Válassza ki a szoftveralkalmazást, amelyikbe a beolvasást szeretné végezni. 8 Kattintson a Küldés gombra. Így a dokumentum a szövegszerkesztő alkalmazásban szerkeszthető. alkalmazásba 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be a fedelet. 4 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 5 Kattintson a Küldés alkalmazásba gombra. 6 Az alkalmazáslistáról válassza ki az alkalmazást, amelyikbe a beolvasást szeretné végezni. 7 A fájltípusok listájáról válassza ki a fájltípust. 8 Kattintson a Küldés gombra. 64

65 a Windows vágólapjára 65 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze az eredeti fényképet vagy dokumentumot arccal lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be a fedelet. 4 Kattintson a Start Programok és másolás vezérlőprogram parancsra. 5 Kattintson a Küldés alkalmazásba gombra. 6 Válassza a Vágólap parancsot. 7 A fájltípusok listájáról válassza ki a fájltípust. 8 Kattintson a Küldés gombra.

66 Projektek készítése Címke létrehozása 1 Töltse be a címkéket Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban. 3 Alakítsa ki a kívánt címkét. 4 Nyomtassa ki a címkét. Esküvői meghívó nyomtatása 1 Helyezzen egy szál friss virágot vagy más tárgyat a lapolvasóba. 2 Tegyen egy papírlapot a virágra. 3 Olvassa be a virágot vagy más tárgyat a képszerkesztő programba. 4 Írja meg az esküvői meghívó szövegét. Megjegyzés: Ha az esküvői meghívót kézikönyvként szeretné kinyomtatni, olvassa el a következő részt: 51. oldal. 5 Nyomtassa ki az esküvői meghívót.

67 Albumba illeszthető oldalak nyomtatása 1 Olvasson be egy fényképet egy képszerkesztő programba. 2 Végezze el a fényképen a szükséges módosításokat. 3 A szöveg eszköz segítségével adjon címet az oldalnak. 4 Nyomtassa ki az albumba illesztendő oldalt. Egyedi névjegykártya, cégjelzéses papír és boríték készítése 1 Töltsön be névjegykártyát, normál papírt vagy borítékot. 2 Olvassa be a vállalati logót egy képszerkesztő programba. 3 Írja be a cégnevet és a címet. 4 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 5 Kattintson a Tulajdonságok parancsra A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 7 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást.

68 8 Kattintson az OK gombra. 9 Kattintson az OK gombra. Egyéni receptkártyák készítése 1 Töltsön be katalóguspapírt vagy egyéni méretű papírt. 2 Válassza ki a receptet egy szakácskönyvből, újságból vagy más forrásból. 3 Helyezze a receptet a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 A és másolás vezérlőprogramban az Igazítás a laphoz területen válassza ki a megfelelő méretet. 5 Adja meg a beállításokat. 6 Kattintson a gombra. 68

69 69 Ha a nyomtatóval valami probléma van, először az alábbiakat ellenőrizze: A hálózati csatlakozókábel be van dugva a nyomtatóba és a konnektorba is. A nyomtató be van kapcsolva. A patron aljáról a címke és az átlátszó szalag el lett távolítva. Az USB kábel megfelelően van csatlakoztatva a számítógéphez és a nyomtatóhoz. A papír helyesen van betöltve. A nyomtató az alapértelmezett nyomtató. A számítógép be van kapcsolva. Hibalehetőségek A nyomtató nem nyomtat A dokumentum nyomtatása lassú A papír rosszul töltődik be vagy elakad A dokumentum nyomtatása gyenge minőségű Problémák a speciális papírokkal Villogó jelzőfények és hibaüzenetek

70 A nyomtató nem nyomtat 70 Ellenőrizze, hogy a nyomtató működése nem szünetel-e. Ellenőrizze, hogy a patronok betöltése megfelelő-e. További információ: 16. oldal. Használjon sérülésmentes USB kábelt. A nyomtató állapotának ellenőrzése: 1 Kattintson a Start Beállítások Nyomtatók parancsra. 2 Kattintson duplán a nyomtató ikonjára. 3 Ellenőrizze, hogy a szüneteltetése beállítás nincs-e bejelölve. 4 Tesztoldal nyomtatása. 5 Ellenőrizze a szoftveralkalmazást. A dokumentum nyomtatása lassú Zárja be a nem használt programokat. Válassza a Normál vagy a Gyors beállítást a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel Dokumentum/Minőség lapján. További információ: 35. oldal.

71 Érdemes több memóriát (RAM) vásárolni a számítógépbe. 71 Megjegyzés: A grafikát tartalmazó fényképek vagy dokumentumok nyomtatása több időt vesz igénybe, mint a normál szöveg nyomtatása. A papír rosszul töltődik be vagy elakad A papír rosszul töltődik be vagy több lap töltődik be Ellenőrizze a következőket: Tintasugaras nyomtatóhoz ajánlott papírt használ. A papírt nem erőltetve nyomja a nyomtatóba. Nem tölt be túl sok papírt. További információ: 12. oldal. A papírt megfelelően töltötte be. A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen, illetve a és másolás vezérlőprogramban a megfelelő papírtípust és -méretet választotta. A papírvezető a papír bal szélénél áll, és a papír nem hajlik rá a papírtartóra.

72 Papírelakadás 72 Vegye ki a papírt a nyomtatóból. Ha a papír túl mélyen van a nyomtatóban, és nem tudja kihúzni: 1 A Be/kikapcsolás gomb megnyomásával kapcsolja ki a nyomtatót. 2 Egy határozott mozdulattal húzza ki a papírt. Ha nem éri el a papírt, mert az túl mélyen van a nyomtatóban: a Nyissa fel a patrontartó ajtaját, és húzza ki a papírt. b Zárja be a patrontartó ajtaját. 3 A nyomtató újbóli bekapcsolásához nyomja meg a Be/kikapcsolás gombot, és nyomtassa ki a dokumentumot újból.

73 A dokumentum nyomtatása gyenge minőségű A függőleges egyenes vonalak nem egyenletesek A táblázatokban, szegélyekben vagy grafikonokban található függőleges egyenes vonalak minőségének javítása: Válassza a Fotó vagy a Legjobb fotó minőség beállítást a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel Dokumentum/Minőség lapján. További információ: 35. oldal. Ellenőrizze a patron igazítását. További információ: 19. oldal. Tisztítsa meg a fúvókákat. További információ: 77. oldal. Karakterek hiányoznak vagy felesleges karakterek jelennek meg Ellenőrizze, hogy a lapolvasó olvasófelülete tiszta-e. 1 Nedvesítsen meg egy szöszmentes, tiszta törlőruhát. 2 Óvatosan törölje meg a lapolvasó üvegfelületét. 73 Megjegyzés: Mielőtt a dokumentumot a lapolvasóba helyezi, győződjön meg arról, hogy a tinta vagy a javítófesték megszáradt.

74 A nyomtatás túl sötét vagy elmosódott Ellenőrizze a következőket: A tinta megszáradt a papír kézbevétele előtt. 74 A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen, illetve a és másolás vezérlőprogramban a megfelelő papírtípust és -méretet választotta. A papír sima és gyűrődésmentes. A papírtípusnak megfelelő minőséget választotta. Ha normál papírra nyomtat, válassza a Gyors beállítást a és másolás vezérlőprogramban, vagy a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel a Dokumentum/Minőség lapján. További információ: 35. oldal. A fúvókák tiszták. További információ: 77. oldal.

75 A papír szélén gyenge a nyomtatás minősége 75 Más nyomtatókhoz hasonlóan ez a nyomtató nem tud a lap legszélére nyomtatni. Használja a következő minimális beállításokat: Bal és jobb margó: 6,35 mm (0,25 hüvelyk) az A4 méret kivételével minden papírméretnél 3,37 mm az A4 papírméretnél Felső margó: 1,7 mm Alsó margó: 16,51 mm A nyomtató a lapokon felváltva sötét és világos sávokat nyomtat (akadozó nyomtatás) Ellenőrizze, hogy a Pufferhasználat engedélyezése jelölőnégyzet be van-e jelölve a vezérlőprogram Beállítások lapján. További információ: 16. oldal. Válassza a Fotó vagy a Legjobb fotó minőség beállítást a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen a Dokumentum/Minőség lapon. További információ: 35. oldal.

76 A színek halványak vagy nyomtatásuk nem megfelelő Ellenőrizze a tintaszinteket a vezérlőprogram Patronok lapján látható grafikonon. Lehet, hogy valamelyik tintapatronban elfogyott vagy kevés a tinta. További információ: 9. oldal. 76 Adjon meg másik színbeállítást. Válassza a Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanel Dokumentum/Minőség lapjának Természetes színek beállítását. További információ: 35. oldal. Használjon más márkájú papírt. A tinta különböző papírokon másképpen viselkedik, és a színek nyomtatása is kismértékben eltérhet. Tisztítsa meg a fúvókákat. További információ a következő részben található. Törölje meg a fúvókákat. További információ: 79. oldal.

77 A fúvókák tisztítása 77 1 A Nyomtató vezérlőprogram Patronok lapján válassza ki a Fúvókák tisztítása parancsot. További információ: 9. oldal. A nyomtató betölt egy papírlapot, és kinyomtat az alábbi ábrán láthatóhoz hasonló fúvókatesztet.

78 2 Hasonlítsa össze a nyomtatott sávok feletti és alatti átlós vonalakat. Ellenőrizze, hogy a nyomtatott sávok feletti átlós vonalak nem töredezettek-e. Ha a vonalak töredezettek, az azt jelzi, hogy a fúvókák eltömődtek. Ha az alsó vonalak töredezettek, futtassa le a tesztet még kétszer. Ha a teszt háromszori futtatása után az alsó és felső vonalak minősége kielégítő, a fúvókák tiszták. A további lépéseket nem kell elvégeznie. Ha a teszt háromszori futtatása után az alsó és felső vonalak minősége még mindig nem kielégítő, törölje meg a fúvókákat. További információ a következő részben található. 78

79 A fúvókák megtörlése 79 Ha a minőség a fúvókák megtörlése után sem javul, a fúvókákat vagy a csatlakozásokat valószínűleg beszáradt tinta tömíti el. A nyomtatófúvókák és csatlakozások megtörlése: 1 Vegye ki a patront a nyomtatóból. További információ: 16. oldal. 2 Nedvesítsen meg egy szöszmentes, tiszta törlőruhát, és óvatosan törölje meg a fúvóka aranyozott részét. Figyelem: A fúvókákat egy irányba törölje, hogy a színek ne keveredjenek össze. 3 A beszáradt tinta feloldása érdekében tartsa a törlőruhát körülbelül három másodpercig a nyomtatófúvókákon. Ezután finoman itassa fel, törölje le a nedvességet.

80 4 Nedvesítse meg a szöszmentes, tiszta törlőruha másik felét, és óvatosan törölje meg az arany csatlakozókat. 80 Figyelem: A fúvókák és a csatlakozók törléséhez ne használja a törlőruhának ugyanazt a részét! 5 A beszáradt tinta feloldása érdekében tartsa a törlőruhát körülbelül három másodpercig a nyomtatófúvókákon. Ezután finoman itassa fel, törölje le a nedvességet. Hagyja az aranyszínű területet megszáradni, mielőtt visszatölti a patront a nyomtatóba. Töltse be újra a patront, és ismételje meg a fúvókák tesztjét. További információ: 77. oldal.

81 Problémák a speciális papírokkal 81 Az átlátszó fóliák vagy a fényes papírok összeragadnak Az oldalakat közvetlenül nyomtatás után vegye ki a nyomtatóból, és csak teljesen szárazon tegye azokat egymásra. Használjon tintasugaras nyomtatóhoz készült fóliát vagy fotópapírt. A fóliák vagy a fényképek fehér vonalakat tartalmaznak A Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen válassza ki a Fotó vagy a Legjobb fotó beállítást. További információ: 35. oldal. Tisztítsa meg a fúvókákat. További információ: 21. oldal. Tisztítsa meg a lapolvasót olvasófelületét. A borítékok betöltése nem megfelelő Ha a normál papír betöltésekor nincs semmi probléma, ellenőrizze a következőket: A borítékot megfelelően töltötte be. További információ: 14. oldal. A használt borítékméretet a nyomtató támogatja, és a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen ez a méret van megadva. A Nyomtató tulajdonságai vagy a beállításai párbeszédpanelen a megfelelő papírtípust és -méretet választotta.

82 Villogó jelzőfények és hibaüzenetek Elakadt a papír üzenet 82 Vegye ki a papírt a nyomtatóból. Ha a papír túl mélyen van a nyomtatóban, és nem tudja kihúzni: 1 A Be/kikapcsolás gomb megnyomásával kapcsolja ki a nyomtatót. 2 Egy határozott mozdulattal húzza ki a papírt. Ha nem éri el a papírt, mert az túl mélyen van a nyomtatóban: a Nyissa fel a patrontartó ajtaját, és húzza ki a papírt. b Zárja be a patrontartó ajtaját. 3 A nyomtató újbóli bekapcsolásához nyomja meg a Be/kikapcsolás gombot, és nyomtassa ki a dokumentumot újból. Kevés a tinta üzenet A patronban kifogyóban van a tinta. Vegyen új patront. További információ a patron cseréjéről: 16. oldal.

83 Kifogyott a papír üzenet 83 1 Ha a nyomtatóból kifogyott a papír, töltsön be papírt. További információ: 12. oldal. 2 Nyomja meg a Papírbetöltés gombot. Lapolvasó-csatlakozási hiba 1 Húzza ki az USB kábelt a nyomtatóból. 2 Csatlakoztassa újra az USB kábelt. 3 Kapcsolja ki a nyomtatót. 4 Húzza ki a nyomtatót. 5 Csatlakoztassa a nyomtatót újra az elektromos hálózatba. 6 Kapcsolja be a nyomtatót. 7 Indítsa újra a számítógépet.

84 A Be/kikapcsolás jelzőfény világít, és az Állapot jelzőfény villog Ha a nyomtatóból kifogyott a papír: 1 Töltse be a papírt. További információ: 12. oldal. 2 Nyomja meg a Papírbetöltés gombot. 3 Nyomtassa ki újból a dokumentumot. Ha a papír elakadt, lásd: 72. oldal. A Be/kikapcsolás jelzőfény kettőt villan A patron megakadt. 1 Kapcsolja ki a nyomtatót. 2 Várjon pár másodpercig, majd kapcsolja be újra a nyomtatót. 3 Nyomtassa ki újból a dokumentumot. 84

85 Az Állapot jelzőfény világít és a nyomtató üresjáratban van 1 Kapcsolja ki a nyomtatót. 2 Húzza ki a nyomtatót. 3 Várjon pár másodpercig, majd kapcsolja be újra a nyomtatót. 4 Kapcsolja be a nyomtatót. Egyéb hibaüzenetek 1 Kapcsolja ki a nyomtatót. 2 Várjon pár másodpercig, majd kapcsolja be újra a nyomtatót. 3 Ha a nyomtató nem nyomtatja ki a dokumentumot, nyomtassa ki újból. 85

Kiadási nyilatkozat. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Lapolvasás. Hibaelhárítás. Nyilatkozatok. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X84-X85

Kiadási nyilatkozat. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Lapolvasás. Hibaelhárítás. Nyilatkozatok. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X84-X85 Kiadási nyilatkozat Megjelenés:2002. június A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ERRE A DOKUMENTUMRA NEM VÁLLAL SEMMILYEN

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK X73 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387159

Az Ön kézikönyve LEXMARK X73 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387159 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

X73 Scan/Print/Copy. Bevezetés. 2001 március. www.lexmark.com

X73 Scan/Print/Copy. Bevezetés. 2001 március. www.lexmark.com X73 Scan/Print/Copy Bevezetés 2001 március www.lexmark.com Megjelenés: 2001 március A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol az ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL,

Részletesebben

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Bevezetés 2002. június www.lexmark.com A Federal Communications Commission (FCC) megfelelőségi tanúsítványa Megállapítást nyert, hogy ez a termék megfelel a B osztályú digitális

Részletesebben

3100 Series Multifunkciós készülék

3100 Series Multifunkciós készülék 3100 Series Multifunkciós készülék Használati útmutató A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása Munka digitális fényképekkel Nyomtatás, beolvasás, másolás és faxolás Karbantartás Hibaelhárítás

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK P700

Az Ön kézikönyve LEXMARK P700 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LEXMARK P700. Megtalálja a választ minden kérdésre az LEXMARK P700 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Használati útmutató Windows rendszerhez Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás Megoldás a gyakori üzembe helyezési problémákra. A nyomtató

Részletesebben

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT Gyorshasználati útmutató Nyomtatás különleges papírra, címkékre vagy írásvetítőfóliákra Windows rendszerben 1. A szoftver Fájl menüjében kattintson a Nyomtatás

Részletesebben

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19 Oldal: 1 / 19 Nyomtatási útmutató A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: A berendezés stabilitásvesztésének elkerülése érdekében minden egyes tálcába különkülön töltse be a papírt.

Részletesebben

2006. május www.lexmark.com

2006. május www.lexmark.com 350 Series Bevezetés 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Lézernyomtatók 2012. január www.lexmark.com Megjegyzés a kiadáshoz 2012. január A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokra,

Részletesebben

Illesztőprogram küldése

Illesztőprogram küldése Illesztőprogram küldése Rendszergazdai útmutató 2013. január www.lexmark.com Áttekintés 2 Áttekintés Az Illesztőprogram küldése alkalmazás segítségével egyszerűen beszerezheti a kívánt nyomtatómodellhez

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

Z25, Z35 Color Jetprinter

Z25, Z35 Color Jetprinter Z25, Z35 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Windows98, WindowsMe, Windows2000, WindowsXP, Mac OS 8.6 9.2 és Mac OS X 10.0.3 10.1 rendszerhez 2002.

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. AirPrint

Felhasználói kézikönyv. AirPrint Felhasználói kézikönyv AirPrint BEVEZETÉS Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e dokumentumban található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget a hatáskörén

Részletesebben

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel A berendezés áttekintése A berendezés áttekintése Funkciók A konfigurációtól függően a berendezés a következő szolgáltatásokat nyújtja: 8 Másolás E-mail Internetes fax Kiszolgáló fax Dokuadagoló. tálca

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program.

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program. Oldal: 1 / 13 Nyomtatási minőség útmutató Ha az itt megadottak a problémát nem orvosolják, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Előfordulhat, hogy a nyomtatójának egy alkatrészét be kell állítani

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

2006. december www.lexmark.com

2006. december www.lexmark.com Lexmark 1300 Series Használati útmutató 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Color Jetprinter. Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9

Color Jetprinter. Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9 Lexmark Z22/Z32 Color Jetprinter Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9 Megjelenés: 2000 május A következő bekezdés nem érvényes az olyan országokban,

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

2006. május

2006. május Lexmark 840 Series Használati útmutató 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

2006. május

2006. május 350 Series Üzembe helyezési segédanyagok 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő.

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő. Xerox WorkCentre 9/9 többfunkciós nyomtató A másolás folyamata. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló bemeneti tálcájába. Állítsa be úgy a vezetőt, hogy. Nyomja meg a vezérlőpult

Részletesebben

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez.

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. Gyors tájékoztató 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. 5 Helyezze be a tálcát. Szükség esetén, a nyomtató kezelőpanelén, a papír menüben állítsa be a betöltöttnek

Részletesebben

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai kézikönyv. 5,2 Verzió augusztus

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai kézikönyv. 5,2 Verzió augusztus Űrlapok és kedvencek 5,2 Verzió Rendszergazdai kézikönyv 2017. augusztus www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatások előzményei...3 Áttekintés...4 Alkalmazás konfigurálása...5 Az Embedded Web Server

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK X1100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3962936

Az Ön kézikönyve LEXMARK X1100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3962936 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Z45 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig 2002. január www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja vagy

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató. NyelvHasználati útmutató

Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató. NyelvHasználati útmutató Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató NyelvHasználati útmutató Használati útmutatónyelve Biztonsággal kapcsolatos tudnivalók A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja,

Részletesebben

X1100 Series Multifunkciós készülék

X1100 Series Multifunkciós készülék X1100 Series Multifunkciós készülék Felhasználói kézikönyv A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása A multifunkciós készülék használata Karbantartás Hibaelhárítás www.lexmark.com Kiadás:

Részletesebben

2600 Series használati útmutató

2600 Series használati útmutató 2600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...7 Bevezetés...8 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...8 A nyomtató üzembe helyezése...10 A biztonsági

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik. A termék

Részletesebben

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai útmutató. 5.1 Verzió július

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai útmutató. 5.1 Verzió július Űrlapok és kedvencek 5.1 Verzió Rendszergazdai útmutató 2016. július www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatási előzmények... 3 Áttekintés...4 Az alkalmazás konfigurálása...5 A beépített webkiszolgáló

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

Lexmark X74-X75 Kombinált készülék. Használati útmutató

Lexmark X74-X75 Kombinált készülék. Használati útmutató Lexmark X74-X75 Kombinált készülék Használati útmutató Használati útmutató Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt Lexmark tápegységet használja. A tápegységet egy készülékhez közeli, könnyen

Részletesebben

Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok

Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok 3.0 verzió Rendszergazdai útmutató 2016. január www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatási előzmények... 3 Áttekintés...4 Központi telepítés ellenőrzőlistája...

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Lézernyomtatók 2014. augusztus Tartalom 2 Tartalom Legmagasabb támogatható konfigurációk...3 5027 nyomtatógép-típus...3 7527 nyomtatógép-típus...4

Részletesebben

AirPrint útmutató. B verzió HUN

AirPrint útmutató. B verzió HUN AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DN/L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Részletesebben

2006. július www.lexmark.com

2006. július www.lexmark.com 350 Series Használati útmutató 2006. július www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1 HP Deskjet 3840 series nyomtató

1 HP Deskjet 3840 series nyomtató 1 HP Deskjet 3840 series nyomtató Ha kérdésére választ keres, kattintson a következő témakörök egyikére: Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása Fényképek nyomtatása

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Beolvasás a RightFax szolgáltatásba

Beolvasás a RightFax szolgáltatásba Beolvasás a RightFax szolgáltatásba Rendszergazdai kézikönyv 2016. november www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Áttekintés...3 Telepítés készenléti állapotának ellenőrzőlistája... 4 Az alkalmazás konfigurálása...5

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Z2300 Series - használati útmutató

Z2300 Series - használati útmutató Z2300 Series - használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...5 Bevezetés...6 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...6 A nyomtató üzembe helyezése...8 A biztonsági

Részletesebben

1 HP Deskjet 6500 series nyomtató

1 HP Deskjet 6500 series nyomtató 1 HP Deskjet 6500 series nyomtató Ha kérdésére választ keres, kattintson a megfelelő lenti témakörre: HP Deskjet 6540-50 series Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása

Részletesebben

P700 Series Photo Jetprinter

P700 Series Photo Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Fényképkezelési útmutató 2003. március www.lexmark.com Kiadás: 2003. március A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol ütközne a helyi törvényekkel: A

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK Z55SE

Az Ön kézikönyve LEXMARK Z55SE Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz Copyright és licenc 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása,

Részletesebben

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használható: USB porttal rendelkező PC Microsoft Windows 98,

Részletesebben

HP Photosmart 5520 series

HP Photosmart 5520 series HP Photosmart 5520 series Tartalom 1 HP Photosmart 5520 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Állapotjelző fények és gombok...7 Tartalom

Részletesebben

5400 Series multifunkciós készülék

5400 Series multifunkciós készülék 5400 Series multifunkciós készülék Használati útmutató 2007. január www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J05/J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J00/ J85DW/J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Használati útmutató Windows rendszerhez. Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal. Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről.

Használati útmutató Windows rendszerhez. Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal. Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről. X6100 Series Használati útmutató Windows rendszerhez Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről. Hálózatkezelés, 75. oldal A Multifunkciós készülék

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

HP Deskjet 1010 series

HP Deskjet 1010 series HP Deskjet 1010 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1010 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1010 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 Be gomb jelzőfénye... 5 Automatikus kikapcsolás...

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Nyomtatás. 1. ábra. Nyomtatás

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Nyomtatás. 1. ábra. Nyomtatás Prezentáció, előkészítése Nyomatás PowerPointban ikonra kattintva készíthetjük el nyomtatási mun- A Fájl/ (Ctrl+P) vagy a kánkat. 1. ábra A Felső részben először a nyomtatót választhatjuk ki. A Tulajdonság

Részletesebben

1. A gép kicsomagolása

1. A gép kicsomagolása 1. A gép kicsomagolása A másológépek üzembe helyezését csak kiképzett szerviz technikus végezheti el! Távolítson el mindent a dobozból, és ellenőrizze a tartalmát MFX-2200, MFX-2700 alapgép MFX-2225, MFX-2725

Részletesebben

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Ahhoz, hogy egy gyors példán keresztül bemutassunk, a program működését, egy Plytex címkét hozunk létre. Először létre kell hozni egy címkét, majd kinyomtatni

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása Ha ki szeretnénk nyomtatni az elkészített dokumentumainkat, akkor a nyomtató vezérlőprogramját a számítógépre kell telepítenünk. Ezáltal a számítógép irányítani tudja a nyomtatót, érzékeli üzeneteit. A

Részletesebben

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I.

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I. Microsoft Word előadás Bevezetés az informatikába I. A Word felépítése Menüsor Eszköztár Vonalzók Kurzor Dokumentum Állapotsor Betűk betűtípus fogalma betűméret félkövér, dőlt, aláhúzott proporcionális

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

HP Deskjet 1510 series

HP Deskjet 1510 series HP Deskjet 1510 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1510 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1510 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 A vezérlőpanel funkciói... 5 Állapotot jelző fény...

Részletesebben

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Lézernyomtatók 2015. január www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Legmagasabb támogatható konfigurációk...4 Lexmark CS310, CS410 és CS510 sorozat...4

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

1 HP Deskjet 3740 series nyomtató

1 HP Deskjet 3740 series nyomtató 1 HP Deskjet 3740 series nyomtató Ha valamely kérdésére választ keres, kattintson a következő témakörök egyikére: Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása Fényképek nyomtatása

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW.

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW. AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J530DW/J560DW/J570DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket

Részletesebben

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A második verzióban az itt bemutatott új funkciók kaptak helyet. A gép használata előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és a PR650-es varrógéphez tartozó

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

Használati útmutató. Z55 Color Jetprinter. Használati útmutató. 2001. december. www.lexmark.com

Használati útmutató. Z55 Color Jetprinter. Használati útmutató. 2001. december. www.lexmark.com Használati útmutató Z55 Color Jetprinter Használati útmutató 2001. december www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt Lexmark tápegységet használja, vagy hivatalos Lexmark cserealkatrészként

Részletesebben

1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR. Xerox C75 színes nyomdagép Gyorsismertető

1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR. Xerox C75 színes nyomdagép Gyorsismertető 1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR 2012 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Xerox és a Xerox and Design ábrás védjegy a Xerox Corporation védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

Z600 Series Color Jetprinter

Z600 Series Color Jetprinter Z600 Series Color Jetprinter Hsználti útmuttó Windows rendszerhez Az üzeme helyezéssel kpcsoltos hielhárítás Megoldás gykori üzeme helyezési prolémákr. A nyomttó áttekintése Tudnivlók nyomttó részegységeiről

Részletesebben