Kiadási nyilatkozat. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Lapolvasás. Hibaelhárítás. Nyilatkozatok. Tárgymutató. Lexmark X84-X85

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiadási nyilatkozat. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Lapolvasás. Hibaelhárítás. Nyilatkozatok. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X84-X85"

Átírás

1 Kiadási nyilatkozat Megjelenés:2002. június A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ERRE A DOKUMENTUMRA NEM VÁLLAL SEMMILYEN SEM KIFEJEZETT, SEM JÁRULÉKOS GARANCIÁT, BELEÉRTVE TÖBBEK KÖZÖTT AZ ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGRE VAGY EGY ADOTT CÉLRA VALÓ FELHASZNÁLÁSRA VONATKOZÓ JÁRULÉKOS GARANCIÁKAT IS. Egyes államok bizonyos tranzakciók esetén nem teszik lehetővé a kifejezett vagy a járulékos garanciákról való lemondást, így lehet, hogy önre ez a bekezdés nem vonatkozik. Előfordulhat, hogy a dokumentum technikai pontatlanságokat és gépelési hibákat tartalmaz. A dokumentum tartalmát folyamatosan módosítjuk; ezek a változtatások a későbbi kiadásokban fognak megjelenni. A leírt termékek vagy programok bármikor megváltozhatnak vagy azoknak továbbfejlesztett verziója jelenhet meg. A dokumentummal kapcsolatos észrevételeiket a következő címre várjuk: Lexmark International, Inc., Department F95/032-2, 740 West New Circle Road, Lexington, Kentucky 40550, U.S.A. Az Egyesült Királyságban és Írországban a következő címre várjuk észrevételeiket: Lexmark International Ltd., Marketing and Services Department, Westhorpe House, Westhorpe, Marlow Bucks SL7 3RQ. A Lexmarknak jogában áll felhasználni vagy terjeszteni a hozzá eljuttatott információkat bármilyen módon, ami szerinte megfelelő, anélkül, hogy ezzel bármilyen kötelezettséget vállalna ön felé. A termékkel kapcsolatos dokumentumokból további példányok is rendelhetők az telefonszámon. Az Egyesült Királyságban és Írországban hívja a +44(0) számot, más országokban pedig forduljon eladójához. A kiadványban a termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra való hivatkozások nem jelentik azt, hogy a gyártó azokat minden olyan országban elérhetővé kívánja tenni, ahol üzleti tevékenységet folytat. A termékekre, programokra vagy szolgáltatásokra való hivatkozás nem jelenti azt, hogy csak az a termék, program vagy szolgáltatás használható. Helyettük használható bármilyen, működésében egyenértékű termék, program vagy szolgáltatás, amely nem sért meglévő szellemi tulajdonjogot. A felhasználó feladata azon termékek, programok vagy szolgáltatások működésének kiértékelése és ellenőrzése, amelyeket nem a gyártó ajánlott. Copyright 2001, 2002 Lexmark International, Inc. Minden jog fenntartva.

2 Lexmark X84-X85 Scan/Print/Copy Honlap Tippek az útmutató használatához Az oldal bal szélén lévő kategóriák segítségével témakörről-témakörre haladva végiglapozhatja az útmutatót. Az oldal jobb alsó sarkában lévő bal vagy jobb nyíl segítségével oldalról-oldalra haladva végiglapozhatja az útmutatót. Ha vissza akar térni a kezdőlapra, kattintson az oldal jobb alsó sarkában lévő ház ikonra. Ha rákattint következő hivatkozásra: Kiadási nyilatkozat, megtekintheti a kiadási információkat. Az útmutató kinyomtatásához válassza ki a Fájl i tulajdonságok parancsot. Ellenőrizze, hogy a Fekvő tájolás legyen kiválasztva. Válassza ki a nyomtatni kívánt oldalakat, majd kattintson az OK gombra.

3 Az alapok Gratulálunk a Lexmark X84-X85 Scan/Print/Copy megvásárlásához! A beolvasás, a nyomtatás és a másolás a nyomtató kezelőpanelje és a nyomtatószoftver segítségével végezhető el. A kezelőpanel használata A menük használata A Beolvasás és másolás vezérlőprogram A vezérlőprogram használata Papír betöltése A patronok cseréje A patronok igazítása A patronok tárolása 3

4 A kezelőpanel használata Az alapok

5 5 Az alapok Az alábbi táblázat az előző oldali ábrához tartozik. # Nyomja meg a következő gombot: A következő művelethez: 1 Példányszám Példányszám megadása 1 99 között. 2 Kicsinyítés/nagyítás A dokumentum kisebbé vagy nagyobbá tétele az eredetinél. 3 vagy Görgetés a menü kategóriái között. 4 Menü Beállítások módosítása a menükkel. A menükről további információ: 6. oldal. 5 Minőség Fotó, gyors vagy normál másolási beállítás választása. 6 Beolvasás helye A beolvasás helyének megadása, például Alkalmazás, Fájl, vagy Fax. 7 Mégse Beolvasás vagy másolás megszakítása, vagy egy menüelem visszaállítása az alapbeállításra. 8 Világosabb/sötétebb A dokumentum világosabbá vagy sötétebbé tétele az eredetinél. 9 Papírtípus Fényes papír, fotópapír, átlátszó fólia vagy normál papír kiválasztása. 10 Kiválasztás A megjelenített elem kiválasztása.

6 Az alapok 6 # Nyomja meg a következő gombot: A következő művelethez: 11 Színes másolat Színes másolat készítése. 12 Fekete másolat Fekete-fehér másolat készítése. 13 Beolvasás A beolvasás helyének megadása után nyomja meg a Beolvasás gombot. 14 Be/kikapcsoló A nyomtató be- vagy kikapcsolása. A menük használata 1 Nyomogassa a Menü gombot addig, amíg a kívánt menü meg nem jelenik. 2 Nyomja meg a Választás gombot. 3 Nyomogassa a vagy gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt menüelem. 4 Nyomja meg a Választás gombot. Egyszerű leválogatás A többoldalas dokumentum példányainak nyomtatásakor először kinyomtatódik az első példány 1 5. oldala, majd a második példány 1 5. oldala, és így tovább. Klónozás Ugyanannak a képnek több példányát nyomtatja egy oldalra. Választható oldalanként 4, 9 vagy 16 kép.

7 Az alapok 7 Poszter Nyelv Másolandó anyag típusa Kép nyomtatása több lapra. 4, 9 vagy 16 oldal közül választhat. Angol Francia Német Spanyol Olasz Holland Portugál (brazíliai) Lengyel Fénykép Szöveg Vonalrajz Vegyes Másolandó anyag mérete A4 Letter 3 hüvelyk x 5 hüvelyk 4 hüvelyk x 6 hüvelyk Gyári alapbeállítások Színintenzitás Kisebb Nagyobb Karbantartás Alapértékek visszaállítása Az aktuális beállítások lesznek az alapértelmezett beállítások. Kikapcsolási idő Visszaállítja a beállításokat a gyári alapértelmezésre. Patroncsere Patronok igazítása Patronok tisztítása Önteszt Azonnal 10 perc 30 perc 60 perc i szám időtúllépés 2 perc KI Időtúllépés csökkentése/növelése 2 perc KI Tintaszintek Fekete Színes

8 A Beolvasás és másolás vezérlőprogram Az alapok 8 Ha a szoftver telepítve van a számítógépre, a Beolvasás és másolás vezérlőprogrammal testreszabhatók a beolvasási, nyomtatási és másolási feladatok. A Beolvasás és másolás vezérlőprogram megnyitása: 1 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. Válassza a következő beállítást: Billentyűzet Kicsinyítés/nagyítás Igazítás a laphoz Automatikus levágás Elforgatás Fényerő-beállító sáv Színes Szürke A következő művelethez: Példányszám megadása 1 99 között. Görgetéssel a nyomtatás méretének kiválasztása. Görgetéssel a nyomtatás méretének kiválasztása. Kép levágása beolvasáskor. Beolvasáskor a kép 90 fokos elforgatása az óramutató járásával egyező irányban. A másolat világosságának beállítása. Színes beolvasás vagy másolat színes eredetiről. Fekete-fehér beolvasás vagy másolat színes eredetiről.

9 Az alapok 9 Válassza a következő beállítást: Fekete-fehér Szöveg/(OCR) Fax Küldés alkalmazásba A következő művelethez: Fekete-fehér beolvasás vagy másolat fekete-fehér eredetiről. A dokumentum beolvasása alkalmazásba a szöveg szerkesztéséhez. Másolat készítése az eredeti dokumentumról. A kép vagy dokumentum beolvasása és elküldése faxkészülékre. A kép vagy dokumentum beolvasása és csatolása új üzenethez. A kép vagy dokumentum beolvasása a kiválasztott képszerkesztő vagy szövegszerkesztő alkalmazásba. Beolvasás fájlba A dokumentum további módosításai másolás, nyomtatás vagy beolvasás előtt: 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. Válassza a következő lapot: A kép vagy dokumentum beolvasása és mentése kép- vagy szövegfájlként. A következő művelethez: Kép Beolvasás A beolvasott kép tulajdonságainak módosítása. A beolvasás módjának vagy helyének módosítása.

10 Az alapok 10 Válassza a következő lapot: Oldal /fax Alkalmazás A következő művelethez: A beolvasási keret helyének és méretének beállítása. A nyomtató tulajdonságainak beállítása vagy a faxillesztő kiválasztása. Az műveletekre vonatkozó beállítások módosítása. A gépen bármilyen alkalmazás kiválasztása és beállítása a Küldés alkalmazásba gomb használatához. OCR Rácshiba eltávolítása/ élesítés Az optikai karakterfelismeréshez (OCR) használni kívánt nyelv kiválasztása. Rácsozott minta eltávolítása a beolvasott kép hátteréből. Élesítési szint engedélyezése és beállítása. A vezérlőprogram használata A vezérlőprogrammal figyelhető a nyomtató vagy kicserélhetők a patronok. A vezérlőprogram megnyitásához kattintson a Start menü Programok vezérlőprogram parancsra.

11 Windows 98/Me Az alapok 11 Válassza a következő lapot: Állapot Lehetőségek Patronok A következő művelethez: A nyomtatási feladat állapotának nyomon követése. A nyomtatás megszakítása. Különböző szoftverfunkciók, például a Hangeffektusok vagy a Puffer üzemmód engedélyezése vagy letiltása. A tintaszint megjelenítése. Patronok betöltése vagy cseréje. Fúvókák megtisztítása. Tesztoldal kinyomtatása. Patronok igazítása a legjobb minőség érdekében. A patronok cikkszámának megtekintése és termékkiegészítők megrendelése közvetlenül a Lexmark webhelyéről.

12 Windows 2000/XP Az alapok 12 Válassza a következő lapot: Állapot Patronok Lehetőségek A következő művelethez: A nyomtatási feladat állapotának nyomon követése. A nyomtatás megszakítása. A tintaszint megjelenítése. Patronok igazítása a legjobb minőség érdekében. Fúvókák megtisztítása. Tesztoldal kinyomtatása. A patronok cikkszámának megtekintése és termékkiegészítők rendelése közvetlenül a Lexmark webhelyéről. A vezérlőprogram megjelenésének vezérlése. A nyomtatóikon letiltása.

13 Alapbeállítások megadása Az alapok 13 Ha általában egy adott beállítással végez másolást és beolvasást, például egy bizonyos méretű papírt olvas be, célszerű lehet ezt megadni alapbeállításként. Ha számítógéppel együtt használja a nyomtatót, a módosítások végrehajtásához egyaránt szükség van a kezelőpanelre és a Beolvasás és másolás vezérlőprogramra. A kezelőpanellel: Ellenőrizze a következőket: A Papírméret a kívánt méretre van állítva A Másolandó anyag mérete a kívánt méretre van állítva 1 Nyomja meg a Menü gombot. 2 Nyomogassa a vagy gombot addig, amíg meg nem jelenik a Nyelv vagy a Másolandó anyag mérete felirat a kijelzőn, majd nyomja meg a Választás gombot. A számítógéppel: Ellenőrizze a következőket: A Papírméret a kívánt méretre van állítva A Beolvasás és másolás vezérlőprogramban a kívánt papírméretre van állítva a beolvasandó terület 1 A program Fájl menüjében válassza ki a parancsot. 2 A nyomtatási beállítások testreszabásához kattintson a Tulajdonságok vagy a Nyomtató beállításai gombra. 3 A Papír lapon válassza ki a kívánt papírméretet, majd kattintson az OK gombra.

14 Az alapok 14 A kezelőpanellel: 3 Nyomogassa a vagy gombot addig, amíg meg nem jelenik a kívánt beállítás a kijelzőn, majd nyomja meg a Választás gombot. 4 Nyomja meg a Menü gombot. 5 Nyomogassa a vagy gombot addig, amíg meg nem jelenik az Alapértékek visszaállítása felirat a kijelzőn, majd nyomja meg a Választás gombot. A számítógéppel: 4 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 5 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra, majd válassza az Oldal fület. 6 Válassza ki a nyomtatni kívánt papírméretet, az OK gombra.

15 Papír betöltése Az alapok 15 1 Helyezze a papírt a papírtartó jobb oldalára, nyomtatási felülettel felfelé. Megjegyzés: Ne tolja be a papírt a nyomtatóba!

16 Az alapok 2 Szorítsa össze a kioldógombot és a papírvezetőt tolja jobbra, amíg a papír széléhez nem ér. 16

17 Speciális papírok betöltése Speciális papír betöltésekor tartsa szem előtt a következőket: Maximálisan betölthető papírlapok száma: Ellenőrizze a következőket: Az alapok lap tintasugaras papír (vastagságtól függően) A nyomtatási felület felfelé nézzen. A papír a papírtartó jobb oldalánál feküdjön. 10 boríték A nyomtatási felület felfelé nézzen. A borítékokat a papírtartó jobb oldalán függőlegesen töltse be. A bélyeg helye a bal felső sarokban legyen. A papírvezető a borítékok széléhez kerüljön. 10 üdvözlőkártya, katalógus, képeslap vagy fotókártya A nyomtatási felület felfelé nézzen. A kártyákat a papírtartó jobb oldalán függőlegesen töltse be. A papírvezető a kártyák széléhez kerüljön. 25 lap fotópapír A fényes felület felfelé nézzen. A papírvezető a fotópapír széléhez kerüljön.

18 Az alapok 18 Maximálisan betölthető papírlapok száma: Ellenőrizze a következőket: 10 átlátszó fólia A fóliák durva oldala felfelé nézzen. A papírvezető az átlátszó fólia széléhez kerüljön. 100 lap egyéni méretű papír A nyomtatási felület felfelé nézzen. A papír mérete ne haladja meg a következőket: Szélesség: mm 3,0 8,5 hüvelyk Hosszúság: mm 5,0 17,0 hüvelyk A papírvezető a papír széléhez kerüljön. 25 vasalható papír Kövesse a vasalható papír csomagolásán található betöltési utasításokat. A nyomtatási felület (üres felület) felfelé nézzen. A papírvezető a vasalható papír széléhez kerüljön.

19 A patronok cseréje Az alapok 19 A nyomtatóban a következő patronok használhatók: Fekete Színes Nagykapacitású fekete 12A M A1975 Nagykapacitású színes 15M Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a patron ajtaját. A patrontartó betöltési helyzetbe kerül, ha a nyomtató nem dolgozik éppen.

20 Az alapok 3 Húzza a régi patront maga felé, majd emelje ki. A patront tartsa légmentesen záródó csomagban, vagy dobja ki Töltse be az új vagy cserepatront. a Ha új patront tölt be, csak a címkét és az átlátszó szalagot távolítsa el a patron aljáról.

21 b Helyezze a patront a tartóba. Az alapok 21 c A patronokat tolja addig visszafelé, amíg helyükre nem pattannak. KATTANÁS KATTANÁS Vigyázat! Ne érjen hozzá a patron arany csatlakozóihoz!

22 5 Zárja be a patrontartó ajtaját. 6 A kezelőpanelen válassza ki a betöltött patron típusát. 7 A vagy gombbal lapozhatja át a választási lehetőségeket. 8 Nyomja meg a Választás gombot. Az alapok 22 Megjegyzés: Ha új patront töltött be, a nyomtató kinyomtat egy igazítási lapot. A kezelőpanelen lévő nyíl gombokkal választhatja ki azt a mintát és a minta számát, amellyel legegyenesebb lesz a vonal. További információ a következő szakaszban található. A patronok igazítása A nyomtatási minőség javításához szükség lehet a patronok igazítására. A kezelőpanel vagy a vezérlőprogram segítségével végezheti el a patronok igazítását. A vezérlőprogram használatával kapcsolatos tudnivalók a következő helyen találhatók: 10. oldal. A kezelőpanel használata: 1 Nyomogassa a Menü gombot, amíg meg nem jelenik a kijelzőn a Karbantartás felirat.

23 Az alapok 2 Nyomogassa a vagy gombot, amíg meg nem jelenik a kijelzőn a Patronok igazítása felirat Nyomja meg a Választás gombot. 4 A nyomtató kinyomtat egy különféle mintákat tartalmazó igazítási lapot. Minden minta alatt egy szám látható. A tesztminta az alábbihoz hasonló: 5 A tesztlap mindegyik igazítási csoportjában keresse meg azt a számot, amellyel legjobban lehet egyenes vonalat képezni.

24 Az alapok 6 Nyomogassa a vagy gombbal lépegessen a tesztlapon kiválasztott számig. 7 Nyomja meg a Választás gombot. A patronok tárolása 24 A nyomtatópatronok hosszú élettartama és a nyomtató optimális teljesítménye érdekében tegye a következőket: Az új patronokat a behelyezésig tartsa becsomagolva. A patront csak akkor távolítson el a nyomtatóból, ha azt ki akarja cserélni, tisztítani akarja vagy légmentesen záródó csomagba akarja helyezni. A patronnal nem lehet megfelelő minőségben nyomtatni, ha hosszabb ideig szabad levegőn hagyják. Ha egy patronból kifogy a tinta, hagyja az üres patront mindaddig a nyomtatóban, amíg készen nem áll a cserére. Ha úgy nyomtat, hogy csak egy patron van a nyomtatóban, hibák jelentkezhetnek. A Lexmark nyomtatóra vonatkozó garanciája nem vonatkozik azoknak a hibáknak vagy sérüléseknek a kijavítására, amely újratöltött patron miatt következtek be. A Lexmark nem ajánlja újratöltött patronok használatát. A patronok újratöltése befolyásolhatja a nyomtatási minőséget, és kárt okozhat a nyomtatóban. A legjobb eredmény elérése érdekében használjon Lexmark termékkiegészítőket.

25 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: i utasítások i beállítások testreszabása Speciális másolási funkciók használata Projekt készítése 25

26 i utasítások 26 Megjegyzés: Az alapértelmezett papírméret beállítására vonatkozó tájékoztatás A4-es méretű papírt használók számára: 13. oldal. A kezelőpanel használata: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomja meg a Színes másolat vagy a Fekete másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 Adja meg a példányszámot. 7 Kattintson a másolat kívánt színének megfelelő beállításra. 8 Kattintson a parancsra.

27 i beállítások testreszabása 27 előtt a dokumentumon további módosítások végezhetők. 1 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. 3 Válassza a /Fax lapot. 4 Adja meg a beállításokat. 5 A másoláshoz kattintson az OK gombra.

28 28 Az alapok Speciális másolási funkciók használata 1 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 2 Az Igazítás a laphoz területen görgetve válassza a Poszter, a Klónozás vagy a Legjobb elrendezés lehetőséget. 3 Kattintson a Papírtípus/i minőség gombra, majd válassza a Papír lapot a leválogatási funkcióhoz. Poszter Kép nyomtatása több lapra. Eredeti 2 x 2 3 x 3 4 x 4 Poszter létrehozásához nem szükséges számítógép. Lásd: 31. oldal.

29 29 Klónozás Ugyanannak a képnek több példányát nyomtatja egy oldalra. 2 kép 3 kép 4 kép 8 kép Klónozás a kezelőpanelről Ugyanannak a képnek több példányát nyomtatja egy oldalra. Eredeti 4 kép 9 kép 16 kép Kép klónozásához nem szükséges számítógép. Lásd: 34. oldal.

30 30 Legjobb elrendezés A kép nagyítása akkorára, hogy kitöltse az egész lapot. Eredeti Igazítás a laphoz Leválogatás A többoldalas dokumentum példányainak nyomtatásakor először kinyomtatódik az első példány 1 3. oldala, majd a második példány 1 3. oldala és így tovább.

31 Projekt készítése 31 Poszter nyomtatása A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomogassa a Menü gombot, amíg meg nem jelenik a kijelzőn a Poszter felirat. 6 Nyomja meg a Választás gombot. 7 Nyomogassa a vagy amíg a kívánt méret (4, 9 vagy 16 oldal) nem látható a kijelzőn. 8 Nyomja meg a Választás gombot. 9 Nyomja meg a Színes másolat vagy a Fekete másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 Válassza ki a kívánt színbeállítást. 7 Az Igazítás a laphoz területen válassza a Poszter lehetőséget. 8 Válassza ki a poszter kívánt méretét (2 x 2, 3 x 3 vagy 4 x 4), majd kattintson az OK gombra. 9 Kattintson a parancsra.

32 Poszter összeállítása 32 1 Az egymás melletti lapok közül az egyiknél vágja le a fehér részt minden lapon. Például vágja le a fehér széleket minden lap tetején és bal oldalán. 2 Rendezze el a lapokat úgy, hogy a levágott szélek a nem levágott szélek (a fehér rész) fölé kerüljenek. 3 Ragassza össze a lapok hátoldalát. 4 Utolsó lépésként vágja le a felesleges fehér részeket.

33 Nyugta másolása 33 A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a nyugtát a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomja meg a Fekete másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a nyugtát a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 Kattintson a parancsra. Megjegyzés: Ha halvány a nyugta, a kezelőpanel vagy a Beolvasás és másolás vezérlőprogram világosabb/sötétebb beállításával javíthatja a másolat minőségét.

34 Vetőmagcsomag klónozása kerti sorok jelöléséhez 34 A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a vetőmagcsomagot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomogassa a Menü gombot, amíg meg nem jelenik a kijelzőn a Klónozás felirat, majd nyomja meg a Választás gombot. 6 A vagy gombbal válassza ki a képek kívánt számát (4, 9 vagy 16 kép). 7 Nyomja meg a Választás gombot. 8 Nyomja meg a Színes másolat vagy a Fekete másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a vetőmagcsomagot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 A Igazítás a laphoz területen válassza a Klónozás lehetőséget. 7 Válasszon a 2, 3, 4 vagy 8 kép beállítás közül. 8 Válassza a Színes, a Szürke vagy a Fekete-fehér lehetőséget. 9 Kattintson a parancsra.

35 Vágja ki a képeket, és erősítse olyan tárgyhoz, amit a földbe lehet helyezni. 35 Megjegyzés: Ha a képeket a szabadban szeretné használni, érdemes azokat laminálni.

36 Minta nagyítása 36 A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a mintát a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomogassa a Kicsinyítés/nagyítás gombot a kívánt méret eléréséig, vagy az Egyéni beállítás megjelenéséig. 6 Nyomja meg a Választás gombot. 7 Ha az Egyéni beállítást választotta, a vagy gombbal állítsa be a kívánt százalékot. 8 Nyomja meg a Választás gombot. 9 Nyomja meg a Színes másolat vagy a Fekete másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a mintát a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 A Kicsinyítés/nagyítás területen válassza ki a kívánt százalékot. 7 Válassza a Színes, a Szürke vagy a Feketefehér lehetőséget. 8 Kattintson a parancsra.

37 Régi fényképek helyreállítása 37 A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Nyomogassa a Menü gombot, amíg meg nem jelenik a kijelzőn a Papírtípus felirat. 6 Nyomja meg a Választás gombot. 7 Nyomogassa a vagy gombot, amíg a kiválasztott papírtípus nem jelenik meg a kijelzőn, majd nyomja meg a Választás gombot. 8 Válassza a Legjobb fotó minőség beállítást. 9 Nyomja meg a Színes másolat gombot. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 A Kicsinyítés/nagyítás vagy az Igazítás a laphoz területen válassza ki a fénykép kívánt méretét. 7 Válassza a Színes gombot. 8 Kattintson a parancsra.

38 Átlátszó fólia létrehozása A fontos bemutatókat fekete-fehér vagy színes átlátszó fóliákkal teheti szemléletesebbé. 1 Nyomtassa ki a bemutatót normál papírra. 2 Töltse be az átlátszó fóliát a nyomtatóba. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva Színes fóliához nyomja meg a Színes másolat gombot. Fekete fóliához nyomja meg a Fekete másolat gombot.

39 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: i utasítások i beállítások testreszabása Projektek készítése 39

40 i utasítások 40 1 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 2 A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra. Ha Windows 98/Me rendszert használ, a nyomtatás testreszabásához kattintson a Nyomtató tulajdonságai elemre. Ha Windows 2000/XP rendszert használ, a nyomtatás testreszabásához kattintson a i beállítások elemre. További információ: 43. oldal. i beállítások testreszabása A szoftver több alkalmazást tartalmaz, amelyekkel nyomtatási feladatok végezhetők. A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel segítségével elvégezhetők a beállítások kívánt módosításai.

41 A Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanel megnyitása egy alkalmazásból A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen megadott beállítások csak az alkalmazásban éppen létrehozott dokumentumra vonatkoznak. 1 Nyissa meg az alkalmazás Fájl menüjét. 2 Válassza a Nyomtató (vagy ) beállításai elemet A Nyomtató beállításai párbeszédpanelen kattintson (a programtól függően) a Tulajdonságok, a Beállítások vagy Beállítás gombra. A Windows 98/Me rendszerben a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelhez négy lap tartozik: Feladat befejezése, Papír, Dokumentum/Minőség és Egyebek. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. Válassza a következő lapot: Feladat befejezése A következő művelethez: Kiosztott anyagok. Poszter. Kézikönyv. Kétoldalas dokumentum.

42 42 Válassza a következő lapot: Papír Dokumentum/Minőség Egyebek A következő művelethez: Papírméret és tájolás kiválasztása. Nyomtatandó példányszám megadása. A lapok nyomtatási sorrendjének megfordítása. Az első oldal lesz a papírgyűjtő tálcán a kinyomtatott lapok tetején. A dokumentum leválogatása. Kiválasztás Színbeállítás. Papírtípus. i minőség. Webes képjavítás az internetről származó képek jobb minőségű nyomtatása érdekében. A Hagyja az oldalakat megszáradni beállítás. Alapértelmezett beállítások. Módosítás Rácsrabontási beállítások. Képbeállítások.

43 Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel bármelyik lapján. A Windows 2000/XP i beállítások párbeszédpanelhez öt lap tartozik: Általános, Beállítások, Oldalbeállítás, Szín és Jellemzők. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. Válassza a következő lapot: A következő művelethez: 43 Általános Lehetőségek Kiválasztás Nyomtató. Nyomtatandó oldalak. Példányszám. Keretek. Minden kapcsolt dokumentum. Csatolások táblázata.

44 44 Válassza a következő lapot: Oldalbeállítás Színes A következő művelethez: Kiválasztás Papírméret. Papírtípus. i minőség. Papírtájolás. Fordított sorrend beállítás. Nyomtatandó példányszám. Példányok leválogatása beállítás. Kiválasztás Szín. Árnyékolás. Színmegjelenítés. Fényerő és kontraszt.

45 45 Válassza a következő lapot: Jellemzők A következő művelethez: Kiválasztás Szárítási késletetés beállítás. Kétoldalas nyomtatás beállítás. Kötés beállítása. Utasítások nyomtatása beállítás. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a i beállítások párbeszédpanel bármelyik lapján. A Windows Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanelének megnyitása A Windows Nyomtató tulajdonságai vagy i beállítások párbeszédpanelen megadott beállítások minden dokumentumra vonatkoznak. 1 Válassza a Start Beállítások Nyomtatók parancsot. 2 A Nyomtatók mappában kattintson a jobb oldali egérgombbal a nyomtató ikonjára. 3 A helyi menüből válassza a Tulajdonságok vagy a i beállítások pontot.

46 A Windows 98/Me rendszerben a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelhez hét lap tartozik: Feladat befejezése, Papír, Dokumentum/Minőség, Egyebek, Általános, Részletek és Színkezelés. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. 46 Válassza a következő lapot: Feladat befejezése Papír A következő művelethez: Kiosztott anyagok. Poszter. Kézikönyv. Kétoldalas dokumentum. Papírméret és tájolás kiválasztása. Nyomtatandó példányszám megadása. A lapok nyomtatási sorrendjének megfordítása. Az első oldal lesz a papírgyűjtő tálcán a kinyomtatott lapok tetején. A dokumentum leválogatása.

47 47 Válassza a következő lapot: Dokumentum/Minőség Egyebek Általános A következő művelethez: Kiválasztás Színbeállítás. Papírtípus. i minőség. Webes képjavítás az internetről származó képek jobb minőségű nyomtatása érdekében. Hagyja az oldalakat megszáradni. Alapértelmezett beállítások. Módosítás Rácsrabontási beállítások. Képbeállítások. Megjegyzés hozzáfűzése. Elválasztó lap beszúrás. Tesztoldal kinyomtatása.

48 48 Válassza a következő lapot: Részletek A következő művelethez: Nyomtatóport vagy illesztőprogram hozzáadása vagy törlése. Nyomtatóillesztő kiválasztása. Nyomtatóportok felismerése. Időtúllépési beállítások. Várólista- és portbeállítások testreszabása. Színkezelés Színprofil beállítása a nyomtatóhoz. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel bármelyik lapján.

49 A Windows 2000/XP i beállítások párbeszédpaneljéhez három lap tartozik: Oldalbeállítás, Szín és Jellemzők. A lapok a nyomtató és a szoftver működéséhez szükséges beállításokat tartalmazzák. 49 Válassza a következő lapot: Oldalbeállítás Színes A következő művelethez: Kiválasztás Papírméret. Papírtípus. i minőség. Papírtájolás. Fordított sorrend beállítás. Nyomtatandó példányszám. Példányok leválogatása beállítás. Kiválasztás A dokumentum színe. Árnyékolás. Színmegjelenítés. Fényerő és kontraszt.

50 50 Válassza a következő lapot: Jellemzők A következő művelethez: Kiválasztás Szárítási késletetés beállítás. Kétoldalas nyomtatás beállítás. Kötés beállítása. Utasítások nyomtatása beállítás. Megjegyzés: A nyomtatóillesztő súgójának megjelenítéséhez kattintson a Súgó gombra a i beállítások párbeszédpanel bármelyik lapján.

51 i beállítások testreszabása speciális papírokhoz 51 A szoftver telepítésekor a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanel az alapértelmezett beállításokat alkalmazza. Ha a dokumentumokat általában tintasugaras papírra nyomtatja, használja az alapértelmezett beállításokat. A következő táblázat alapján módosíthatja a speciális papírokra vonatkozó nyomtatóbeállításokat: Ha a következő anyagra nyomtat: Kattintson a Nyomtató tulajdonságai panelen a következő lapra: A következő beállítások elvégzéséhez: Boríték Papír 1 A Papírméret területen a gördítőnyilakkal adja meg a megfelelő borítékméretet. 2 Válassza a Fekvő tájolást. Megjegyzés: Lehet, hogy az alkalmazás felülbírálja a Nyomtató tulajdonságai panelen megadott borítékbeállításokat.

52 52 Ha a következő anyagra nyomtat: Kattintson a Nyomtató tulajdonságai panelen a következő lapra: A következő beállítások elvégzéséhez: Üdvözlőkártya, katalógus, képeslap vagy fotókártya Papír Dokumentum/ Minőség Adja meg a Papírméret megfelelő beállítását. A Papírméret területen jelölje ki az Üdvözlőkártya beállítást. Vasalható papír Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki a Vasalható papír beállítást. Megjegyzés: A vasalható papírra való nyomtatás előtt ajánlatos a dokumentumot előbb normál papírra kinyomtatni. Egyéni méretű papír Papír 1 A Papírméret listában a gördítőnyíllal jelölje ki az Egyéni beállítást. 2 Adja meg az egyéni méretű papír méreteit.

53 53 Ha a következő anyagra nyomtat: Kattintson a Nyomtató tulajdonságai panelen a következő lapra: A következő beállítások elvégzéséhez: Fotópapír Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki a Fényes vagy fotópapír beállítást. Megjegyzés: A fényképek nyomtatásakor a fényképeket közvetlenül nyomtatás után távolítsa el a nyomtatóból, és hagyja megszáradni, mielőtt egymásra teszi azokat. Átlátszó fólia Dokumentum/ Minőség A Papírméret területen jelölje ki az Átlátszó fólia beállítást. Válassza a Normál nyomtatási minőség beállítást. Megjegyzés: Átlátszó fóliák nyomtatásakor a fóliákat közvetlenül nyomtatás után távolítsa el a nyomtatóból, és hagyja megszáradni, mielőtt egymásra teszi azokat.

54 Projektek készítése Windows 98/Me Kétoldalas nyomtatás 54 Ez a beállítás takarékoskodik a papírral, ezenkívül a kézikönyvek nyomtatásánál is hasznos. 1 A Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen állíthatja be a kétoldalas nyomtatást. a Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 41. oldal. b Kattintson a Papír lapra a papírméret és -tájolás kiválasztásához. c Kattintson a Feladat befejezése lapra a Kétoldalas nyomtatás kiválasztásához. d Válassza ki a kötési oldalt. e A papírvisszatöltés módját leíró utasítások kinyomtatásához válassza ki a képernyőn a visszatöltési utasítások nyomtatására vonatkozó beállítást. f Kattintson az OK gombra. 2 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot.

55 3 A kétoldalas dokumentum első oldalának kinyomtatása után a szoftver figyelmeztet a papír visszatöltésére. 4 Kövesse a képernyőn vagy a kinyomtatott lapon olvasható utasításokat. 5 Kattintson az OK gombra. Visszatérés az egyoldalas nyomtatáshoz: 1 A Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelen kattintson a Feladat befejezése fülre. 2 Törölje a jelölést a Kétoldalas nyomtatás jelölőnégyzetből. 3 Kattintson az OK gombra. 55

56 Kiosztott anyagok nyomtatása A papírfelhasználást úgy is csökkentheti, ha a kiosztott anyagokat és a többoldalas képeket egyetlen lapra nyomtatja. 1 Állítsa be a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt kiosztott anyagok nyomtatásához. a Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 41. oldal. 56 b Kattintson a Papír lapra a papírtájolás és a dokumentumméret kiválasztásához. c Kattintson a Feladat befejezése fülre, és válasszon a következők közül: Kiosztott anyag Példányszám Lapszél nyomtatása, ha szükséges d Ha a tájékoztatót a papír egyik oldalára szeretné nyomtatni, kattintson az OK gombra. Ha a tájékoztatót a papír mindkét oldalára szeretné nyomtatni, tegye a következőket: Válassza a Kétoldalas nyomtatás beállítást. További információ: 54. oldal. Kattintson a Kötés oldalt vagy a Kötés felül beállításra. Kattintson az OK gombra.

57 2 Nyomtassa ki a tájékoztatót. 57 a Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. b A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra. Ha a tájékoztatókat a papír egyik oldalára szeretné nyomtatni, térjen vissza a normál nyomtatáshoz. Ha a tájékoztatókat kétoldalas nyomtatásra szánta, folytassa a tájékoztató második oldalának nyomtatásával. További információ: 54. oldal. Visszatérés a normál nyomtatáshoz: 1 A Feladat befejezése lapon válassza a Normál beállítást. 2 Kattintson az OK gombra. Kézikönyv nyomtatása A dokumentum kinyomtatásával és kötésével kézikönyvet készíthet. 1 Állítsa be a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt kézikönyv nyomtatásához. a Válassza az Álló tájolást. b Válassza ki a papírméretet. A Statement, a Letter, az A4 vagy az A5 méret közül választhat.

58 c Nyissa meg a Nyomtató tulajdonságai párbeszédpanelt. További információ: 41. oldal. d Kattintson a Feladat befejezése fülre. e Válassza a Kézikönyv beállítást. 58 f Válassza ki a számot a Lapszám kötegenként beállításnál. Megjegyzés: Egy köteg tetszőleges számú összehajtott papírlapot jelent. Ha a kézikönyv nyomtatásakor használt papír a szokottnál vastagabb, adjon meg kisebb számot a Lapszám kötegenként mezőben. g Válassza ki a képernyőn a visszatöltési utasítások nyomtatására vonatkozó beállítást. h Kattintson az OK gombra. 2 Nyomtassa ki és állítsa össze a könyvet. a Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. b A párbeszédpanelen kattintson az OK gombra. A program kinyomtatja a dokumentum első oldalát.

59 c A kézikönyv első oldalának kinyomtatása után a szoftver figyelmeztet a papír visszatöltésére. Megjegyzés: További információ a kétoldalas dokumentum visszatöltéséről és kinyomtatásáról: 54. oldal. d Kattintson az OK gombra. Megjegyzés: További információ a normál nyomtatáshoz való visszatérésről: 55. oldal. e Állítsa össze a kézikönyvet. 59 Kézikönyv összeállítása A dokumentum kinyomtatása után állítsa össze a kötegeket, és kösse be a könyvet. 1 Vegye ki az első köteget a papírgyűjtő tálcáról, hajtsa félbe, és tegye félre. 2 Helyezze a többi köteget is összehajtva az előző tetejére. 3 Kösse be a kötegeket.

60 Egyedi pólók készítése 1 A vasalható papírokat úgy töltse be, hogy üres oldaluk nézzen felfelé. 2 Nyissa meg a nyomtatóval kapott képszerkesztő programot. 3 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép vagy fénykép, clip art) egy képszerkesztő programban. 4 Válassza a tükörkép beállítást Nyomtassa ki a képet. 6 Kövesse a vasalható papír csomagolásán olvasható utasításokat. Megjegyzés: Készíthet egyedi párnahuzatot, táskát vagy a rávasalásra alkalmas bármilyen tárgyat. Címke létrehozása 1 Töltsön be egy ív címkét. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép vagy fénykép, clip art) egy képszerkesztő programban.

61 3 Alakítsa ki a kívánt címkét. 4 Nyomtassa ki a címkéket. Oklevelek és bizonyítványok létrehozása 1 Hozza létre az oklevelet vagy bizonyítványt egy szöveg- vagy képszerkesztő programban. 2 Igazítsa középre és nagyítsa ki a címsor szövegét. 3 Állítsa be a betűméretet, és írja meg az oklevél vagy bizonyítvány szövegét az alkalomnak megfelelően. 4 Kiegészítheti clip art képekkel vagy saját grafikákkal Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 6 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 7 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 8 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást.

62 9 Kattintson az OK gombra Kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Az oklevél vagy bizonyítvány kinyomtatható kartonlapra is. Felirat készítése 1 Hozza létre a feliratot egy szöveg- vagy képszerkesztő programban. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki egy grafikát tetszése szerint. 3 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 5 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 6 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást. 7 Kattintson az OK gombra. 8 Kattintson az OK gombra.

63 Hűtőgéphez való mágnes készítése 63 1 Töltsön be mágneses papírt. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép, fénykép, objektum, clip art) egy képszerkesztő programban. 3 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Nyomtató tulajdonságai gombra. 5 Adja meg a beállításokat. 6 Kattintson a parancsra. Egyedi tárgyak készítése 1 Válassza ki a beborítani kívánt tárgyat. 2 Hozzon létre vagy válasszon ki tetszőleges képet (beolvasott kép vagy fénykép, clip art) egy képszerkesztő programban. 3 Nyomtassa ki a képet. 4 Illessze a képet az adott tárgy alakjához a lelógó szélek levágásával. 5 Rögzítse a képet a tárgyhoz.

64 CD-borítók készítése 1 Hozza létre vagy válassza ki a CD-borítóra szánt képet. 2 Írhat hozzá szöveget is Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 4 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 5 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 6 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírtípust és papírméretet. 7 Kattintson az OK gombra. 8 Kattintson az OK gombra. 9 Vágja a papírt a CD-toknak megfelelő formára.

65 Az alábbi fejezet a következő témákról tartalmaz információt: Beolvasási utasítások Beolvasási beállítások testreszabása 65 Speciális beolvasási funkciók használata Projektek készítése

66 Beolvasási utasítások 66 Az alapértelmezett papírméret beállítására vonatkozó tájékoztatás A4-es méretű papírt használók számára: 13. oldal. A kezelőpanellel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Tartsa nyomva a Beolvasás helye gombot addig, amíg a kívánt beolvasási cél (Alkalmazás, Fájl, vagy Fax) meg nem jelenik a kijelzőn. A számítógéppel: 1 Ellenőrizze, hogy a nyomtató és a számítógép be van-e kapcsolva. 2 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 3 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 4 Zárja be az elülső fedelet. 5 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 6 Kattintson a beolvasás kívánt helyének megfelelő gombra (Küldés alkalmazásba, Beolvasás fájlba, vagy Fax).

67 67 A kezelőpanellel: 6 Nyomja meg a Beolvasás gombot. A megjelenő képernyőn kiválaszthatja a beolvasás helyét. A számítógéppel: 7 Ha a Küldés alkalmazásba lehetőséget választja, görgetéssel válassza ki a megfelelő alkalmazást. 8 Válassza ki a fájltípust a beolvasáshoz. 9 Kattintson a Küldés gombra. Beolvasási beállítások testreszabása A kezelőpanel vagy a Beolvasás és másolás vezérlőprogram segítségével adhatja meg a beolvasási beállításokat. További információ a kezelőpanel használatáról: 5. oldal. További információ a Beolvasás és másolás vezérlőprogram használatáról: 8. oldal. Beolvasás előtt a dokumentumon további módosítások végezhetők. 1 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 2 Kattintson a Fájl Beállítás parancsra. 3 Válassza a Beolvasás lapot. 4 Adja meg a beállításokat. 5 Kattintson az OK gombra.

68 Speciális beolvasási funkciók használata Fénykép beolvasása be Fénykép beolvasása fájlba Beolvasás szövegbe/(ocr) Beolvasás alkalmazásba Beolvasás a Windows vágólapjára Fénykép beolvasása be 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja be az elülső fedelet. 4 Tartsa nyomva a Beolvasás gombot, amíg az felirat nem jelenik meg a kijelzőn. 5 Nyomja meg a Beolvasás gombot. 6 Adja meg a kijelzőn az címet. 7 Kattintson a Küldés gombra. 68

69 Fénykép beolvasása fájlba 69 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja le a fedelet. 4 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 5 Kattintson a Fájl Beállítás Beolvasás lapra a beállítások testreszabásához. 6 Kattintson a Beolvasás fájlba elemre. 7 Nyomja meg a Beolvasás gombot. 8 A fájllistáról válassza ki célfájlt a beolvasáshoz. 9 Kattintson a Mentés gombra.

70 Beolvasás szövegbe/(ocr) 70 A Szöveg/OCR (optikai karakterfelismerő) beállítás lehetővé teszi szöveg beolvasását, majd annak szövegszerkesztő alkalmazásokkal való szerkesztését. 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a dokumentumot a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja le a fedelet. 4 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 5 Válassza a Szöveg/(OCR) elemet. 6 Kattintson a beolvasás kívánt helyének megfelelő beolvasás gombra. 7 Válassza ki a szoftveralkalmazást, amelyikbe a beolvasást szeretné végezni. 8 Kattintson a Küldés gombra. Így a dokumentum a szövegszerkesztő alkalmazásban szerkeszthető.

71 Beolvasás alkalmazásba 71 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva. 3 Zárja le a fedelet. 4 Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 5 Kattintson a Küldés alkalmazásba gombra. 6 Az alkalmazáslistáról válassza ki az alkalmazást, amelyikbe a beolvasást szeretné végezni. 7 A fájltípusok listájáról válassza ki a fájltípust. 8 Kattintson a Küldés gombra. Beolvasás a Windows vágólapjára 1 Nyissa fel a készülék elülső fedelét. 2 Helyezze a fényképet a képet tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva.

72 3 Zárja le a fedelet Kattintson a Start menü Programok Beolvasás és másolás vezérlőprogram parancsára. 5 Kattintson a Küldés alkalmazásba gombra. 6 Válassza a Vágólap parancsot. 7 A fájltípusok listájáról válassza ki a fájltípust. 8 Kattintson a Küldés gombra. Projektek készítése Egyéni receptkártyák készítése 1 Töltsön be katalóguspapírt vagy egyéni méretű papírt. 2 Válassza ki a receptet egy szakácskönyvből, újságból vagy más forrásból. 3 Helyezze a receptet a szöveget tartalmazó oldalával lefelé a lapolvasó jobb alsó széléhez igazítva.

73 4 A Beolvasás és másolás vezérlőprogramban az Igazítás a laphoz területen válassza ki a megfelelő méretet. 5 Adja meg a beállításokat Kattintson a parancsra. Egyedi névjegykártya, cégjelzéses papír és boríték készítése 1 Töltsön be névjegykártyát, normál papírt vagy borítékot. 2 Olvassa be a vállalati logót egy képszerkesztő programba. 3 Írja be a cégnevet és a címet. 4 Az alkalmazás Fájl menüjében válassza a parancsot. 5 Kattintson a Tulajdonságok parancsra. 6 A Dokumentum/Minőség lapon válassza ki a dokumentumtípust, a papírtípust és a nyomtatási minőséget. 7 A Papír lapon válassza ki a dokumentumhoz a megfelelő papírméretet és tájolást. 8 Kattintson az OK gombra. 9 Kattintson az OK gombra.

74 Esküvői meghívó nyomtatása 1 Helyezzen egy szál friss virágot vagy más tárgyat a lapolvasó síkágyára. 2 Tegyen egy papírlapot a virágra Olvassa be a virágot vagy más tárgyat a képszerkesztő programba. 4 Írja meg az esküvői meghívó szövegét. Megjegyzés: Ha az esküvői meghívót kézikönyvként szeretné kinyomtatni, olvassa el a következő részt: 57. oldal. 5 Nyomtassa ki az esküvői meghívót. Albumba illeszthető oldalak nyomtatása 1 Olvasson be egy fényképet egy képszerkesztő programba. 2 Végezze el a fényképen a szükséges módosításokat. 3 A szöveg eszköz segítségével adjon címet az oldalnak. 4 Nyomtassa ki az albumba illesztendő oldalt.

75 Ha a nyomtatóval valami probléma van, először az alábbiakat ellenőrizze: A hálózati csatlakozókábel be van dugva a nyomtatóba és a konnektorba is. A nyomtató be van kapcsolva. El van távolítva a szalag a patronok aljáról. 75 Az USB kábel megfelelően van csatlakoztatva a számítógéphez és a nyomtatóhoz. A papír helyesen van betöltve. Ez a nyomtató az alapértelmezett nyomtató. A számítógép be van kapcsolva. Hibalehetőségek A nyomtató nem nyomtat A dokumentum nyomtatása lassú A papír rosszul töltődik be vagy elakad A dokumentum nyomtatása gyenge minőségű Problémák a speciális papírokkal Hibaüzenetek

76 A nyomtató nem nyomtat 76 Ellenőrizze, hogy a patronok betöltése megfelelő-e. További információ: 19. oldal. Használjon sérülésmentes USB kábelt. Ellenőrizze a nyomtató állapotát, hogy nincs-e szüneteltetve a dokumentum kinyomtatása. A nyomtató állapotának ellenőrzése: 1 Kattintson a Start Beállítások Nyomtatók parancsra. 2 Kattintson duplán a nyomtató ikonjára. 3 Ellenőrizze, hogy a szüneteltetése beállítás nincs-e bejelölve. 4 Tesztoldal kinyomtatása. 5 Ellenőrizze a szoftveralkalmazást.

77 A dokumentum nyomtatása lassú 77 Zárja be a nem használt programokat. A Beolvasás és másolás vezérlőprogramban, a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen a Dokumentum/Minőség lapon válassza a Normál vagy Gyors beállítást. További információ: 41. oldal. Érdemes több memóriát (RAM) vásárolni a számítógépbe. Megjegyzés: A grafikát tartalmazó fényképek vagy dokumentumok nyomtatása több időt vesz igénybe, mint a normál szöveg nyomtatása. A papír rosszul töltődik be vagy elakad A papír rosszul töltődik be vagy több lap töltődik be Ellenőrizze a következőket: Tintasugaras nyomtatóhoz ajánlott papírt használ. A papírt nem erőltetve nyomja a nyomtatóba. Nem tölt be túl sok papírt. További információ: 15. oldal.

78 A papírt megfelelően töltötte be. 78 A papírvezető a papír bal szélénél áll, és a papír nem hajlik rá a papírtartóra. A nyomtató vízszintes, egyenletes felületen áll. A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen, illetve a Beolvasás és másolás vezérlőprogramban a megfelelő papírtípust és -méretet választotta. Papírelakadás Vegye ki a papírt a nyomtatóból. Ha a papír túl mélyen van a nyomtatóban, és nem tudja kihúzni: 1 Kapcsolja ki a nyomtatót a Be-kikapcsolás gombbal. 2 Egy határozott mozdulattal húzza ki a papírt. Ha nem éri el a papírt, mert az túl mélyen van a nyomtatóban: a Nyissa fel a patrontartó ajtaját, és húzza ki a papírt. b Zárja be a patrontartó ajtaját. 3 A nyomtató újbóli bekapcsolásához nyomja meg a Be/kikapcsolás gombot, és nyomtassa ki a dokumentumot újból.

79 A dokumentum nyomtatása gyenge minőségű A függőleges egyenes vonalak nem egyenletesek A táblázatokban, szegélyekben vagy grafikonokban található függőleges egyenes vonalak minőségének javítása: A Beolvasás és másolás vezérlőprogramban, a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen a Dokumentum/Minőség lapon válassza a Fotó vagy a Legjobb fotó minőség beállítást. További információ: 41. oldal. Ellenőrizze a patron igazítását. További információ: 22. oldal. Tisztítsa meg a fúvókákat. További információ: 83. oldal. Karakterek hiányoznak vagy felesleges karakterek jelennek meg Ellenőrizze, hogy tiszta-e a lapolvasó olvasófelülete. 1 Nedvesítsen meg egy szöszmentes, tiszta törlőruhát Óvatosan törölje meg a lapolvasó üvegfelületét. Megjegyzés: Mielőtt a dokumentumot a lapolvasóba helyezi, győződjön meg arról, hogy a tinta vagy a javítófesték megszáradt.

80 A nyomtatás túl sötét vagy elmosódott Ellenőrizze a következőket: A tinta megszáradt a papír kézbevétele előtt. 80 A Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanelen, illetve a Beolvasás és másolás vezérlőprogramban a megfelelő papírtípust és -méretet választotta. A papír sima és gyűrődésmentes. A papírtípusnak megfelelő minőséget választotta. Ha normál papírra nyomtat, válassza a Gyors beállítást a Beolvasás és másolás vezérlőprogramban, vagy a Nyomtató tulajdonságai vagy a i beállítások párbeszédpanel a Dokumentum/Minőség lapján. További információ: 41. oldal. A fúvókák tiszták. További információ: 83. oldal.

Kiadás lap. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Beolvasás. Hibaelhárítás. Függelék. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X73

Kiadás lap. Az alapok. Másolás. Nyomtatás. Beolvasás. Hibaelhárítás. Függelék. Tárgymutató. www.lexmark.com Lexmark X73 Kiadás lap Megjelenés: 2001 március A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol az ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ERRE A DOKUMENTUMRA NEM VÁLLAL SEMMILYEN

Részletesebben

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Bevezetés 2002. június www.lexmark.com A Federal Communications Commission (FCC) megfelelőségi tanúsítványa Megállapítást nyert, hogy ez a termék megfelel a B osztályú digitális

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK X73 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387159

Az Ön kézikönyve LEXMARK X73 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2387159 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

X73 Scan/Print/Copy. Bevezetés. 2001 március. www.lexmark.com

X73 Scan/Print/Copy. Bevezetés. 2001 március. www.lexmark.com X73 Scan/Print/Copy Bevezetés 2001 március www.lexmark.com Megjelenés: 2001 március A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokban, ahol az ütközne a helyi törvényekkel: A LEXMARK INTERNATIONAL,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19

Nyomtatási útmutató. A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése. Nyomtatási útmutató. 1 Húzza ki a tálcát. Oldal: 1 / 19 Oldal: 1 / 19 Nyomtatási útmutató A 250 vagy 550 lapos tálca betöltése VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: A berendezés stabilitásvesztésének elkerülése érdekében minden egyes tálcába különkülön töltse be a papírt.

Részletesebben

3100 Series Multifunkciós készülék

3100 Series Multifunkciós készülék 3100 Series Multifunkciós készülék Használati útmutató A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása Munka digitális fényképekkel Nyomtatás, beolvasás, másolás és faxolás Karbantartás Hibaelhárítás

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

2006. május www.lexmark.com

2006. május www.lexmark.com 350 Series Bevezetés 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter

Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Z700 Series Color Jetprinter P700 Series Photo Jetprinter Használati útmutató Windows rendszerhez Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás Megoldás a gyakori üzembe helyezési problémákra. A nyomtató

Részletesebben

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató

LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT. Gyorshasználati útmutató LASERJET PROFESSIONAL M1130/M1210 MFP SOROZAT Gyorshasználati útmutató Nyomtatás különleges papírra, címkékre vagy írásvetítőfóliákra Windows rendszerben 1. A szoftver Fájl menüjében kattintson a Nyomtatás

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK P700

Az Ön kézikönyve LEXMARK P700 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LEXMARK P700. Megtalálja a választ minden kérdésre az LEXMARK P700 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program.

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program. Oldal: 1 / 13 Nyomtatási minőség útmutató Ha az itt megadottak a problémát nem orvosolják, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Előfordulhat, hogy a nyomtatójának egy alkatrészét be kell állítani

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Lézernyomtatók 2012. január www.lexmark.com Megjegyzés a kiadáshoz 2012. január A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokra,

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató. NyelvHasználati útmutató

Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató. NyelvHasználati útmutató Lexmark X5100 Series Kombinált készülék Használati útmutató NyelvHasználati útmutató Használati útmutatónyelve Biztonsággal kapcsolatos tudnivalók A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja,

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő.

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő. Xerox WorkCentre 9/9 többfunkciós nyomtató A másolás folyamata. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló bemeneti tálcájába. Állítsa be úgy a vezetőt, hogy. Nyomja meg a vezérlőpult

Részletesebben

Illesztőprogram küldése

Illesztőprogram küldése Illesztőprogram küldése Rendszergazdai útmutató 2013. január www.lexmark.com Áttekintés 2 Áttekintés Az Illesztőprogram küldése alkalmazás segítségével egyszerűen beszerezheti a kívánt nyomtatómodellhez

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

2006. december www.lexmark.com

2006. december www.lexmark.com Lexmark 1300 Series Használati útmutató 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

2006. május

2006. május 350 Series Üzembe helyezési segédanyagok 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Lexmark X74-X75 Kombinált készülék. Használati útmutató

Lexmark X74-X75 Kombinált készülék. Használati útmutató Lexmark X74-X75 Kombinált készülék Használati útmutató Használati útmutató Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt Lexmark tápegységet használja. A tápegységet egy készülékhez közeli, könnyen

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik. A termék

Részletesebben

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Nyomtatás. 1. ábra. Nyomtatás

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Nyomtatás. 1. ábra. Nyomtatás Prezentáció, előkészítése Nyomatás PowerPointban ikonra kattintva készíthetjük el nyomtatási mun- A Fájl/ (Ctrl+P) vagy a kánkat. 1. ábra A Felső részben először a nyomtatót választhatjuk ki. A Tulajdonság

Részletesebben

Z25, Z35 Color Jetprinter

Z25, Z35 Color Jetprinter Z25, Z35 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Windows98, WindowsMe, Windows2000, WindowsXP, Mac OS 8.6 9.2 és Mac OS X 10.0.3 10.1 rendszerhez 2002.

Részletesebben

Használati útmutató Windows rendszerhez. Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal. Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről.

Használati útmutató Windows rendszerhez. Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal. Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről. X6100 Series Használati útmutató Windows rendszerhez Ismerkedés a Multifunkciós készülékkel, 9. oldal Információ a nyomtató részegységeiről és a szoftverről. Hálózatkezelés, 75. oldal A Multifunkciós készülék

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

X1100 Series Multifunkciós készülék

X1100 Series Multifunkciós készülék X1100 Series Multifunkciós készülék Felhasználói kézikönyv A multifunkciós készülék használata A szoftver bemutatása A multifunkciós készülék használata Karbantartás Hibaelhárítás www.lexmark.com Kiadás:

Részletesebben

2600 Series használati útmutató

2600 Series használati útmutató 2600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...7 Bevezetés...8 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...8 A nyomtató üzembe helyezése...10 A biztonsági

Részletesebben

Color Jetprinter. Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9

Color Jetprinter. Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9 Lexmark Z22/Z32 Color Jetprinter Kezelési útmutató a következő rendszerekhez: Windows 95, Windows 98, Mac OS 8.6 és Mac OS 9 Megjelenés: 2000 május A következő bekezdés nem érvényes az olyan országokban,

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása Ha ki szeretnénk nyomtatni az elkészített dokumentumainkat, akkor a nyomtató vezérlőprogramját a számítógépre kell telepítenünk. Ezáltal a számítógép irányítani tudja a nyomtatót, érzékeli üzeneteit. A

Részletesebben

2006. május

2006. május Lexmark 840 Series Használati útmutató 2006. május www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Beolvasás a RightFax szolgáltatásba

Beolvasás a RightFax szolgáltatásba Beolvasás a RightFax szolgáltatásba Rendszergazdai kézikönyv 2016. november www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Áttekintés...3 Telepítés készenléti állapotának ellenőrzőlistája... 4 Az alkalmazás konfigurálása...5

Részletesebben

5400 Series multifunkciós készülék

5400 Series multifunkciós készülék 5400 Series multifunkciós készülék Használati útmutató 2007. január www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

5400 Series multifunkciós készülék

5400 Series multifunkciós készülék 5400 Series multifunkciós készülék Üzembe helyezési segédanyagok 2007. január www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye

Részletesebben

2006. július www.lexmark.com

2006. július www.lexmark.com 350 Series Használati útmutató 2006. július www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

HP Photosmart 5520 series

HP Photosmart 5520 series HP Photosmart 5520 series Tartalom 1 HP Photosmart 5520 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Állapotjelző fények és gombok...7 Tartalom

Részletesebben

1. A gép kicsomagolása

1. A gép kicsomagolása 1. A gép kicsomagolása A másológépek üzembe helyezését csak kiképzett szerviz technikus végezheti el! Távolítson el mindent a dobozból, és ellenőrizze a tartalmát MFX-2200, MFX-2700 alapgép MFX-2225, MFX-2725

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

1 HP Deskjet 3840 series nyomtató

1 HP Deskjet 3840 series nyomtató 1 HP Deskjet 3840 series nyomtató Ha kérdésére választ keres, kattintson a következő témakörök egyikére: Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása Fényképek nyomtatása

Részletesebben

Z2300 Series - használati útmutató

Z2300 Series - használati útmutató Z2300 Series - használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...5 Bevezetés...6 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...6 A nyomtató üzembe helyezése...8 A biztonsági

Részletesebben

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai útmutató. 5.1 Verzió július

Űrlapok és kedvencek. Rendszergazdai útmutató. 5.1 Verzió július Űrlapok és kedvencek 5.1 Verzió Rendszergazdai útmutató 2016. július www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatási előzmények... 3 Áttekintés...4 Az alkalmazás konfigurálása...5 A beépített webkiszolgáló

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J05/J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J00/ J85DW/J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

1 HP Deskjet 6500 series nyomtató

1 HP Deskjet 6500 series nyomtató 1 HP Deskjet 6500 series nyomtató Ha kérdésére választ keres, kattintson a megfelelő lenti témakörre: HP Deskjet 6540-50 series Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása

Részletesebben

1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR. Xerox C75 színes nyomdagép Gyorsismertető

1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR. Xerox C75 színes nyomdagép Gyorsismertető 1.0 VERZIÓ 2013 FEBRUÁR 2012 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Xerox és a Xerox and Design ábrás védjegy a Xerox Corporation védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz

HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz HP LaserJet P2050 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási hordozóhoz Copyright és licenc 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása,

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

6300 Series multifunkciós készülék

6300 Series multifunkciós készülék 6300 Series multifunkciós készülék Használati útmutató May 2005 www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok

Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok Biztonságos várakozó nyomtatási feladatok 3.0 verzió Rendszergazdai útmutató 2016. január www.lexmark.com Tartalom 2 Tartalom Változtatási előzmények... 3 Áttekintés...4 Központi telepítés ellenőrzőlistája...

Részletesebben

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv

Memóriamodulok. Felhasználói kézikönyv Memóriamodulok Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt található információ értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira kizárólag az adott

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I.

Microsoft Word előadás. Bevezetés az informatikába I. Microsoft Word előadás Bevezetés az informatikába I. A Word felépítése Menüsor Eszköztár Vonalzók Kurzor Dokumentum Állapotsor Betűk betűtípus fogalma betűméret félkövér, dőlt, aláhúzott proporcionális

Részletesebben

i5000 sorozatú szkennerek

i5000 sorozatú szkennerek i5000 sorozatú szkennerek Vezérlő kód információk _hu Vezérlőkód információk Tartalomjegyzék Vezérlő minta részletek... 4 Vezérlő minta tájolás... 5 Vonalkód részletek... 7 Vezérlő pozícionálása... 9 Papír

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK Z55SE

Az Ön kézikönyve LEXMARK Z55SE Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LEXMARK X1100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3962936

Az Ön kézikönyve LEXMARK X1100 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3962936 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Z45 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig 2002. január www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja vagy

Részletesebben

hp deskjet 948c/940c/920c series tudjon meg többet nyontatójáról... 1

hp deskjet 948c/940c/920c series tudjon meg többet nyontatójáról... 1 gyors súgó hp deskjet 948c/940c/920c series tartalomjegyzék tudjon meg többet nyontatójáról................... 1 az ön hp deskjet nyomtatójának bemutatása................. 2 információkeresés....................................

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

LASERJET PRO M1530 MFP SERIES. Gyorshasználati útmutató

LASERJET PRO M1530 MFP SERIES. Gyorshasználati útmutató LASERJET PRO M1530 MFP SERIES Gyorshasználati útmutató Nyomtatás különleges papírra, címkékre vagy írásvetítő-fóliákra 1. A program Fájl menüjében kattintson a Nyomtatás lehetőségre. 2. Jelölje ki a készüléket,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

HP Photo Printing referenciaútmutató

HP Photo Printing referenciaútmutató Képek bevitele a képtárba Az alábbi eljárások bármelyikével képeket adhat a képtárhoz. A képtár a HP Photo Printing program bal oldali ablaktáblája. Ez a nyomtatásnak és a fényképalbumlapok létrehozásának

Részletesebben

Series. Használati útmutató

Series. Használati útmutató 3500-4500 Series Használati útmutató March 2007 www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

1 HP Deskjet 3740 series nyomtató

1 HP Deskjet 3740 series nyomtató 1 HP Deskjet 3740 series nyomtató Ha valamely kérdésére választ keres, kattintson a következő témakörök egyikére: Megjegyzések Különleges jellemzők Az első lépések Nyomtató csatlakoztatása Fényképek nyomtatása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató Útmutató a papírhoz és a nyomtatási médiához Szerzői jog és licenc 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli

Részletesebben

HP Deskjet 1510 series

HP Deskjet 1510 series HP Deskjet 1510 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1510 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1510 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 A vezérlőpanel funkciói... 5 Állapotot jelző fény...

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Ahhoz, hogy egy gyors példán keresztül bemutassunk, a program működését, egy Plytex címkét hozunk létre. Először létre kell hozni egy címkét, majd kinyomtatni

Részletesebben

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája

Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája Az MS Word szövegszerkesztés modul részletes tematika listája A szövegszerkesztés alapjai Karakter- és bekezdésformázás Az oldalbeállítás és a nyomtatás Tabulátorok és hasábok A felsorolás és a sorszámozás

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Z600 Series Color Jetprinter

Z600 Series Color Jetprinter Z600 Series Color Jetprinter Hsználti útmuttó Windows rendszerhez Az üzeme helyezéssel kpcsoltos hielhárítás Megoldás gykori üzeme helyezési prolémákr. A nyomttó áttekintése Tudnivlók nyomttó részegységeiről

Részletesebben

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája

Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája Az MS Excel táblázatkezelés modul részletes tematika listája A táblázatkezelés alapjai A táblázat szerkesztése A táblázat formázása A táblázat formázása Számítások a táblázatban Oldalbeállítás és nyomtatás

Részletesebben

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU

A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A PR-650 2. verziójának új funkciói HU A második verzióban az itt bemutatott új funkciók kaptak helyet. A gép használata előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót és a PR650-es varrógéphez tartozó

Részletesebben

18. Szövegszerkesztők

18. Szövegszerkesztők 18. Szövegszerkesztők A szövegszerkesztés olyan számítógépes művelet, amelynek során később nyomtatásban megjelenő szövegegységeket, dokumentumokat hozunk létre, majd azokat papírra kinyomtatjuk. A különböző

Részletesebben