Belföldi vándorlás Alapvető trendek és attitűdök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belföldi vándorlás Alapvető trendek és attitűdök"

Átírás

1 Belföldi vándorlás Alapvető trendek és attitűdök TRENDEK DIÓHÉJBAN A belföldi vándorlás nyomon követésének hivatalos statisztikai módszertan alapját a törvényileg előírt, kötelező lakcím-bejelentési rendszer jelenti. 1 Ezen belül kétféle mozgást lehet megkülönböztetni. Az állandó vándorlás a lakóhely elhagyását, illetve másik településre való elköltözést jelenti. Ezzel szemben az ideiglenes vándorlás a lakóhely fenntartásával történik, azaz az új lakóhely nem állandó, hanem csak tartózkodási helyet jelent. Ha valaki egy adott településen belül költözik, akkor azt a hivatalos statisztika nem tekinti vándorlásnak. Aki kicsit is ismeri a magyarországi lakcímnyilvántartás működésének napi rutinjait, joggal teheti fel azt a kérdést, hogy vajon mennyire nyújtanak az így nyert adatok valós képet a magyar társadalom országhatáron belüli mozgásáról? A válasz röviden az, hogy nyilvánvalóan vannak olyan társadalmi csoportok, vagy még inkább élethelyzetek, amelyek esetében nagyobb valószínűséggel fordul(hat) elő az, hogy valaki életvitelszerűen sem az állandó, sem pedig az ideiglenes lakcímén, hanem valahol máshol él. 2 Ennek ellenére alternatív statisztikai módszer jelenleg nem létezik. Módszertani kísérleteket lehet végezni azzal kapcsolatban, hogy vajon hol torzítanak átlag felett az adatok, ezek azonban önmagukban nyilvánvalóan nem képesek arra, hogy elemzési szinten kiváltsák a hivatalos népesség-nyilvántartás által közölt adatokat. Ilyen újszerű (és nyilvánvalóan számos más típusú csapdát magában rejtő) módszer lehetne az, ha egy meghatározott időszakon belül azt lehetne vizsgálni, hogy az összes lakossági használatban lévő mobiltelefon milyen lokációs adatokkal jellemezhető. Például az adott településének mobil adótorony celláin az év x kiválasztott éjszakáján hány telefon van regisztrálva. A lakóhelyváltozást az alapvető élethelyzet nyilvánvaló megváltozásai (családi okok, munkavállalás, tanulás, stb.) mellett sok esetben a kedvezőbb adózás vagy egyéb támogatási formák megszerzése is motiválhatja. Az 1990-ben kezdődő két évtized alapstatisztikáit vizsgálva az látható, hogy az 1000 lakosra jutó összes állandó vándorlás viszonylag stabil képet mutat, ugyanakkor az ideiglenes vándorlások már tágabb határok között mozogtak. 1 KSH (2012) a belföldi vándorlás főbb folyamatai, Izgalmas kutatási kérdés lenne annak vizsgálata, hogy vajon a jobbnak tartott, vagy valamilyen más szempont miatt preferált általános és középiskolákba sőt akár óvodákba való beiratkozás miatt hányan váltanak ma Magyarországon állandó lakcímet

2 Ezer lakosra jutó belföldi vándorlás a vándorlás típusa szerint, ábra % állandó vándorlás ideiglenes vándorlás Az elmúlt 2 évben átlagosan évente nagyjából 400 és 00 ezer között ingadozott az öszszes regisztrált lakóhely-változtatás száma. Ennél azonban vélhetően többen változtattak (települések között) lakóhelyet ideiglenes jelleggel. A belföldi vándorlás elsősorban a fiatalabb, mobilabb társadalmi csoportokra jellemző, részben munkavállalás, részben pedig tanulás miatt. Így az sem különösebben meglepő, hogy mind az állandó, mind pedig az ideiglenes vándorlások száma nyár végén (augusztus-szeptember között) a legmagasabb. Létezik egy teljes vándorlási arányszámnak nevezett indikátor, amely azt mutatja meg, hogy egy ember az élete során hányszor vándorolt települések között. A rendszerváltás óta eltelt időben ez a mutató a teljes magyar népességre számolva 1,6 és 2,2 között mozgott. (Bálint és Gödri, 201) Ezek a számok azonban nagyon különbözőek akkor, ha figyelembe vesszük a két település közti távolságot is. Amennyiben a megyehatárokat is átlépő mozgásokat vizsgáljuk, ennek a mutatónak az értéke már alig éri el az egyet, míg a régiók közötti vándorlások száma még ennél is jóval kevesebb (0,-0,6) volt. Konkrét távolságok szerint az átlagos vándorlási távolság az elmúlt 2 évben 0- km között mozgott, a medián távolság értéke pedig nem sokkal haladta meg a 20 km-t. Másképpen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy a népesség több mint fele a lakóhelyváltozása során nem ment messzebb 2 km-nél.

3 Az intenzív belföldi vándorlással kapcsolatban alighanem sokaknak juthat eszébe az Egyesült Államok, ahol a sztereotip (részben az amerikai filmek által közvetített) kép az egymástól távol lévő szövetségi államokban élő családok, akik a Hálaadás és a Karácsony idejére sok száz vagy ezer mérföldes utakat tesznek meg, hogy együtt ünnepelhessenek. Kétségkívül sokan vannak az USA-ban is azok, akik valóban így élnek, ugyanakkor egy amerikai kutatás adatai azt mutatják, hogy dacára az összehasonlíthatatlanul nagyobb területnek, egy átlagos amerikai sem feltétlenül költözik nagyon messze a szüleitől. A 2008-as The Health and Retirement Study számításai szerint az amerikaiak medián földrajzi távolsága az anyjuktól 18 mérföld (kb. 29 km) volt. Az alábbi ábra adatai azt mutatják, hogy csupán a lakosság 10-1%-a tartozik abba a csoportba, ahol ez a távolság eléri vagy meghaladja az 1000 km-t, míg az alsó kb. 40% öt mérföldön belül él a szüleitől. Az anyák és gyerekeik átlagos földrajzi távolsága %-os csoportok szerint az Egyesült Államokban (2008) 2. ábra Staying close Distance between mothers and their adult children, by percentile 9th 90th 8th 80th 7th 70th 6th 60th th 0th 4th 40th 3th 30th 2th 20th 1th 10th th miles miles (Half of all Americans live 18 miles or less from their mothers) 11 Forrás:

4 Ezek a számok is azt támasztják alá, hogy ugyan vannak természetes földrajzi, kulturális, gazdasági okokra visszavezethető különbségek az egyes országok határon belüli vándorlási mintázataik között, összességében azonban az emberek jelentős része élete során az eredeti lakóhelyéhez viszonylag közel él. (Kivételt jelenthetnek természetesen azok az intenzív társadalmi mozgások, amelyek elsősorban az iparosodással, a munkaerő falvakból városokba való vándorlásával jellemezhetők. Magyarországon azonban az elmúlt 2-3 évtizedben ilyen a korábbiakkal összevethető intenzív belföldi migrációs folyamatok nem mentek végbe.) TERÜLETI KÜLÖNBSÉGEK Vizsgáljuk most meg, hogy melyek voltak az elmúlt 2 év vándorlási folyamatainak területi jellegzetességei. Adott földrajzi terület attól függően, hogy lakosságot vesztett vagy nyert, rendelkezhet pozitív vagy negatív vándorlási egyenleggel. Általános tendenciaként elmondható, hogy az elmúlt több mint két évtizedben Közép-Magyarország és Nyugat-Dunántúl számítottak befogadó területnek, Közép-Dunántúl a kezdeti többlet után pedig már negatív egyenlegre váltott, míg az ország keleti és déli régióban lényegében a teljes időszakban meghaladta az elvándorlók száma az odavándorlókét. Az 1990-es évek elején Budapestről jelentős mértékű elvándorlás indult el, amely ban érte el csúcspontját, amikor a főváros egy év alatt 18 ezer főt veszített lakosságából. Ezzel egy időben a községek esetében jelent meg pozitív vándorlási egyenleg, amely nagy része összeköthető a Budapest környéki agglomeráció fejlődésével. Ez a folyamat azonban a 2000-es évek végére lényegében megállt, sőt kismértékű visszarendeződés kezdődött el. Budapest vándorlási vesztesége tehát megszűnt, sőt, a vándorlási egyenleg től kezdődően pozitív, míg a községek, illetve az egyéb városok egyenlege nulla közelében (vagy kicsivel az alatt mozog). A klasszikus szuburbanizációs folyamat (vagy legalábbis annak intenzív szakasza) tehát nagyjából egy évtizeddel ezelőtt megállt.

5 A Budapest környéki agglomerációs települések népességszámának változása 1990 és 2013 között (A 20 legnagyobb lakosságszám-bővüléssel rendelkező település) 3. ábra Település Változás (főben) Szentendre Göd Pomáz Veresegyház Piliscsaba Dunakeszi Fót Gödöllő Nagykovácsi Pécel Biatorbágy Budaörs Maglód Diósd Gyömrő Érd Szigetszentmiklós Gyál Dunaharaszti Szigethalom 1 Érd Szigetszentmiklós Dunakeszi Veresegyház Budaörs Szigethalom Diósd 69 8 Biatorbágy 9 9 Fót 2 10 Szentendre Dunaharaszti Gyömrő Göd Gyál Pécel Piliscsaba Gödöllő Nagykovácsi Pomáz Maglód 3977 Adatok forrása: KSH/Teir 1990 és 2013 a lakosságszám legnagyobb mértékű bővülése Érden, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin és Veresegyházán ment végbe. Mind a négy településen több mint 10 ezer fővel nőtt a lakosság száma. A bővülés egyedül Érden majdnem elérte a 20 ezer főt. Két kivétellel (Visegrád és Vác) a hivatalosan budapesti agglomerációnak számító települések mindegyikében nőtt az állandó népesség száma.

6 A vándorlási egyenleg településtípusonként, ábra Fő Budapest Megyei jogú város Város Község Forrás: Bálint Lajos, Gödri Irén (201) Belföldi vándorlás, in Monostori Judit - Őri Péter - Spéder Zsolt (201) (szerk.): Demográfiai portré 201. KSH NKI, Budapest: A következő négy táblázatban (külön a városokra, illetve a falvakra) az ország egészére vonatkoztatva mutatjuk be az elmúlt 2 év legnagyobb nyerteseit és veszteseit a lakosság számának változását tekintve.

7 TOP1 város az közötti népesség-szám növekedés alapján 1. táblázat No. Település Típus Megye végén, 1990 végén, 2013 Változás %-ban 1 Veresegyház város Pest % 2 Diósd város Pest % 3 Kozármisleny város Baranya % 4 Piliscsaba város Pest % Szigetszentmiklós város Pest % 6 Zalakaros város Zala % 7 Biatorbágy város Pest % 8 Őrbottyán város Pest % 9 Szigethalom város Pest % 10 Rácalmás város Fejér % 11 Hajdúsámson város Hajdú-Bihar % 12 Tököl város Pest % 13 Dunakeszi város Pest % 14 Maglód város Pest % 1 Dunavarsány város Pest % Adatok forrása: KSH/Teir TOP1 egyéb település az közötti népesség-szám növekedés alapján 2. táblázat No. Település Típus Megye végén, 1990 végén, 2013 Változás %-ban 1 Telki község Pest % 2 Gosztola község Zala % 3 Pócsmegyer község Pest % 4 Keszü község Baranya % Budajenő község Pest % 6 Uszka község Szabolcs-Szatmár-Bereg % 7 Nagykovácsi nagyközség Pest % 8 Csomád község Pest % 9 Leányfalu nagyközség Pest % 10 Hajmáskér község Veszprém % 11 Nagykozár község Baranya % 12 Úrhida község Fejér % 13 Szada nagyközség Pest % 14 Cserkút község Baranya % 1 Üröm község Pest % Adatok forrása: KSH/Teir

8 TOP1 város az közötti népesség-szám csökkenés alapján 3. táblázat No. Település Típus Megye végén, 1990 végén, 2013 Változás %-ban 1 Mezőhegyes város Békés % 2 Dunaújváros megyei jogú város Fejér % 3 Kondoros város Békés % 4 Kazincbarcika város Borsod-Abaúj-Zemplén % Sátoraljaújhely város Borsod-Abaúj-Zemplén % 6 Csorvás város Békés % 7 Battonya város Békés % 8 Záhony város Szabolcs-Szatmár-Bereg % 9 Vép város Vas % 10 Salgótarján megyeszékhely Nógrád % 11 Csurgó város Somogy % 12 Csanádpalota város Csongrád % 13 Mezőtúr város Jász-Nagykun-Szolnok % 14 Gyomaendrőd város Békés % 1 Mélykút város Bács-Kiskun % Budapest főváros % Adatok forrása: KSH/Teir TOP1 egyéb település az közötti népesség-szám csökkenés alapján 4. táblázat No. Település Típus Megye végén, 1990 végén, 2013 Változás %-ban 1 Iborfia község Zala % 2 Lendvajakabfa község Zala % 3 Tornabarakony község Borsod-Abaúj-Zemplén % 4 Libickozma község Somogy % Bödeháza község Zala % 6 Bódvarákó község Borsod-Abaúj-Zemplén % 7 Bakonyság község Veszprém % 8 Szaknyér község Vas % 9 Kány község Borsod-Abaúj-Zemplén % 10 Csér község Győr-Moson-Sopron % 11 Becskeháza község Borsod-Abaúj-Zemplén % 12 Litka község Borsod-Abaúj-Zemplén % 13 Pusztaapáti község Zala % 14 Baglad község Zala % 1 Pányok község Borsod-Abaúj-Zemplén % Adatok forrása: KSH/Teir

9 Az alábbi térkép a magyarországi települések lakosságszámának változását mutatja az előzőekben már bemutatott időszakban ( között). A zöld színnel jelölt települések lakosságszáma nőtt, míg a barnáké csökkent. A színek erőssége a változás relatív mértékére utal. A lakosság számának változása 1990 és 2013 között. ábra Adatok forrása: KSH/Teir Az egyes megyék közti vándorlásokat vizsgálva a 2010 és 2013 közötti időszakban már csupán négy megyében (Győr-Moson-Sopron, Vas, Fejér, Pest), továbbá a fővárosban volt pozitív a belföldi vándorlás egyenlege. Az ország összes Dunától keletre eső megyéje (kivétel ez alól Pest Megye vonatkozó része) viszont veszített lakosságából a vándorlás következtében. Mint már említettük, erre az időszakra a klasszikus szuburbanizációs folyamat Budapest környékén már véget érni látszott, így nem véletlen, hogy a vidékről Budapestre és környékére költözők száma még a Budapestről kiköltözők számát is meghaladta. A külföldre történő hosszabb-rövidebb idejű migráció mellett tehát egyértelmű tendencia, hogy Budapest és környéke az ország legtöbb megyéjéből vonzza az odavándorlókat.

10 A nyers vándorlási ráta és a megyék közötti nettó vándorlások száma és iránya, ábra Ráta -3, - -3,1-3,0 - -2,0-1,9-0,0 0,1-2,0 2,1-4,9 Vándorlások Forrás: Bálint Lajos, Gödri Irén (201) Belföldi vándorlás, in Monostori Judit - Őri Péter - Spéder Zsolt (201) (szerk.): Demográfiai portré 201. KSH NKI, Budapest: A belföldi (el)vándorlás hátterében meghúzódó okok mint már arról korábban szó volt nyilvánvalóan sokfélék lehetnek. Az egyik ilyen szempont lehet a jövőkép, a helyi munkalehetőség hiánya, vagy csak egyszerűen az alacsonyabb kereseti lehetőségek. Ebben a rövid írásban természetesen ez a kérdés részletesen és mélységében nem vizsgálható, de egy egyszerűbb összefüggést érdemes bemutatni. Az alábbi ábra a lakosságszám elmúlt 2 évre vetített változását mutatja az adott településen 2013-ban mért átlagos jövedelem függvényében. (Az ábra az 0 és 10%-os határok között lévő településeket ábrázolja, így néhány extrém magas értékkel rendelkező település a jobb átláthatóság kedvéért lemaradt róla.) az ábra első és legfontosabb tanulsága az, hogy e két változó között nincs különösebben erős kapcsolat. Tehát az semmiképpen sem jelenthető ki, hogy Magyarországon a rosszabb gazdasági helyzetben lévő települések veszítették el (nem csak a vándorlás következtében) arányát tekintve a legtöbb lakosukat 1990 és 2013 között. Az. ábrán bemutatott térképen ugyanakkor az is látszik, hogy az ország keleti és dél / dél-nyugati megyéiben több olyan kistelepülés található, amelyek lakossága jelentős mértékben bővült. Ezeknek a településeknek a jelentős része olyan gettósodó falu, ahol a népességgyarapodás elsősorban a roma lakosság növekedésének köszönhető.

11 A lakosságszám közötti változása és a 2013-as települési szintű jövedelmek kapcsolata 7. ábra közötti lakosságszám változása %-ban (1990=100) Egy lakosra jutó átlagos munkajövedelem Adatok forrása: KSH/Teir ATTITŰDÖK A BELFÖLDI VÁNDORLÁSSAL KAPCSOLATBAN A belföldi vándorlás témakörében a saját (TÁRKI által lebonyolított) kutatásunkban azt kérdeztük meg, hogy az emberek hajlandóak lennének-e a jelenlegi lakóhelyükről az ország különböző (keleti-nyugati) részein lévő, eltérő nagyságú településre költözni. Szándékosan nem konkrét helyekre kérdeztünk rá, mivel a cél az ország vonzókevésbé vonzó területeivel kapcsolatos általános percepciók feltárása volt. Az eredmények azt mutatják, hogy természetesen mindenkiben van egy nagyfokú ragaszkodás a saját lakóhelyéhez, illetve annak környékéhez. (Amit a kemény adatok is visszaigazolnak, hiszen mint láttuk, az emberek jelentős része inkább kisebb távolságokon belül mozog.) Az alábbi táblázatban a színes pöttyök a vándorlási kedv átlagos mértékét mutatják. A fekete jelzi azt, hogy oda a megkérdezettek semmiképpen sem költöznének; ennél valamivel kevésbé negatív, de még mindig az egyértelműen elutasító kategóriát jelenti a piros; míg a sárga már értékelhető mértékű vonzódásra utal; végül pedig a zöld jelenti a leginkább pozitív költözéssel kapcsolatos attitűdöt.

12 Az országon belüli mozgás iránya ha beszélhetünk ilyenről egyáltalán egyértelműen kelet-nyugati irányú. Pontosabban nyugatról lényegében senki sem szeretne keletre költözni, míg az ország keleti felén élők nagyobb valószínűséggel vándorolnának az ország nyugati területei felé. Az ábra összesen három zöld pöttyöt tartalmaz, ezek pedig kivétel nélkül a helyben maradásra, illetve az azonos országrész azonos típusú településére utalnak (BudapestàBudapest külső kerülete; nyugat-dunántúli megyeszékhelyànagyváros az ország nyugati felén; nyugat-dunántúli községàfalu az ország nyugati felén) Belföldi vándorlással kapcsolatos attitűdök mátrixa. táblázat Elköltözne-e jelenlegi lakóhelyéről az alábbi településre? jelenlegi lakóhely Budapest belvárosa Budapest külső területe Budapesti agglomeráció nagyváros az ország keleti felén nagyváros az ország nyugati felén kisváros az ország keleti felén kisváros az ország nyugati felén falu az ország keleti felén falu az ország nyugati felén Közép Magyarország Közép Dunántúl Nyugat Dunántúl Dél Dunántúl Észak Magyarország Észak Alföld Dél Alföld város község Budapest megyeszékhely város község megyeszékhely város község megyeszékhely város község megyeszékhely város község megyeszékhely város község megyeszékhely város község teljes minta Adatok forrása: TÁRKI Omnibusz (saját kutatás)

13 Érdemes azt is megvizsgálni, hogy hányan vannak és kik azok, akik (saját bevallásuk szerint) nem szeretnének egyik felkínált országrészbe és településtípusba sem elköltözni. Ezt úgy számoltuk ki, hogy az inkább igen és a teljes mértékben válaszlehetőségeket tekintettük pozitív szándéknak, minden más esetben viszont elutasítást feltételeztünk. Ennek alapján az összes megkérdezett 4%-a sorolható abba az immobil csoportba, akik nem lennének hajlandóak elköltözni. Az adatok alapján a legerősebb röghöz kötő tényező a vagyoni helyzet, azaz a legrosszabb anyagi helyzetben élők gondolták úgy, hogy hajlandóak lennének elköltözni. Más településre való költözési hajlandóság az egyes életkori csoportokban 8. ábra 100% 80% 60% 77% 66% 3% 41% % 40% 20% 23% 34% 48% 9% 4% 0% felett Teljes minta nem költözne költözne Adatok forrása: TÁRKI Omnibusz (saját kutatás) Végezetül érdemes még egy pillantást vetni az összesített rangsorra, ahol nem vettük figyelembe azt, hogy jelenleg ki hol lakik. Ennek alapján az ország nyugati felének nagyvárosai, a budapesti agglomeráció, a külső kerületek, illetve a nyugati kisvárosok a leginkább elfogadott/vágyott lakóhelyek ma Magyarországon. (Nem feledve természetesen azt, hogy az emberek többsége helyben, vagy a lakóhelyéhez közel maradna, amit egyébként a konkrét adatok is igazolnak )

14 Az egyes településtípusok összesített sorrendje (Aszerint hogy a teljes mintában mennyire szívesen költöznének oda az emberek, 1-4 válaszkategóriák átlaga, ahol az 1-es jelenti az egyáltalán nem, míg a 4-es a teljes mértékben válaszokat) 9. ábra Nagyváros az ország nyugati felén Budapesti agglomeráció Budapest külső kerülete Kisváros az ország nyugati felén Falu az ország nyugati felén Budapest belvárosa Nagyváros az ország keleti felén Kisváros az ország keleti felén Falu az ország keleti felén Adatok forrása: TÁRKI Omnibusz (saját kutatás) FORRÁSOK Bálint Lajos, Gödri Irén (201) Belföldi vándorlás, in Monostori Judit - Őri Péter - Spéder Zsolt (201) (szerk.): Demográfiai portré 201. KSH NKI, Budapest: KSH (2012) a belföldi vándorlás főbb folyamatai,

A legfrissebb foglalkoztatási és aktivitási adatok értékelése május

A legfrissebb foglalkoztatási és aktivitási adatok értékelése május A legfrissebb foglalkoztatási és aktivitási adatok értékelése - 2004. május A regisztrált munkanélküliek főbb adatai - 2004. május Megnevezés 2004 május Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 364858

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 368093

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 378737

Részletesebben

2007 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NŐTT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA

2007 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NŐTT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA 2007 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NŐTT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA A foglalkoztatás és a munkanélküliség jellemzően szezonális jelenségek. Az időjárásnak kitett ágazatok miatt és

Részletesebben

2008 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NÖVEKEDETT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA

2008 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NÖVEKEDETT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA 2008 DECEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS NÖVEKEDETT A MUNKANÉLKÜLIEK SZÁMA A foglalkoztatás és a munkanélküliség jellemzően szezonális jelenségek. Az időjárásnak kitett ágazatok miatt

Részletesebben

2011 SZEPTEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS CSÖKKENT A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA

2011 SZEPTEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS CSÖKKENT A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA 2011 SZEPTEMBERÉBEN A SZEZONÁLISAN KIIGAZÍTOTT ADATOK SZERINT IS CSÖKKENT A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK SZÁMA A foglalkoztatás és a munkanélküliség jellemzően szezonális jelenségek. Az időjárásnak kitett

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT 2006 január

Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT 2006 január Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT Megnevezés 2006 január Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli és nyilvántartott

Részletesebben

A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER

A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER Központi Statisztikai Hivatal Szegedi főosztálya Kocsis-Nagy Zsolt főosztályvezető Bruttó hazai termék (GDP) 2012 Dél-Alföld gazdasági

Részletesebben

TAMP ÉS CO-TAMP KÖZÖS ÉS NEMZETI VONZÓKÉPESSÉGI PLATFORM

TAMP ÉS CO-TAMP KÖZÖS ÉS NEMZETI VONZÓKÉPESSÉGI PLATFORM TAMP ÉS CO-TAMP KÖZÖS ÉS NEMZETI VONZÓKÉPESSÉGI PLATFORM Nagy András PhD Lechner Nonprofit Kft. http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/attractive-danube Project co-founded by European Union funds

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Intézményfejlesztési Terve

A Debreceni Egyetem Intézményfejlesztési Terve A Debreceni Egyetem Intézményfejlesztési Terve 2016 2020 HELYZETÉRTÉKELÉS HÁTTÉRTÁBLÁK I/2. melléklet 2016. március 1. Háttértábla száma Táblázat címe Forrás TABL_01 Az egy főre jutó GDP, 2008 2013 KSH

Részletesebben

A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében)

A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében) A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében) Dr. Simon Attila István Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Helyettes Államtitkár Székesfehérvár, 2017. január 31.

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 4. évfolyam eszközök tanítók részére 1. félév 1. modul 7. melléklet 4. évfolyam tanítói karton 145 307 451 495 505 541 370 450 500 504 550 703 2. modul 2. melléklet

Részletesebben

BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE NOVEMBER

BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE NOVEMBER BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2016. nov. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban Főben %-ban Nyilvántartott

Részletesebben

BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE OKTÓBER

BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE OKTÓBER BARANYA MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2016. aug. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban Főben %-ban Nyilvántartott

Részletesebben

1. óra: Területi statisztikai alapok viszonyszámok, középértékek

1. óra: Területi statisztikai alapok viszonyszámok, középértékek 1. óra: Területi statisztikai alapok viszonyszámok, középértékek Tér és társadalom (TGME0405-GY) gyakorlat 2018-2019. tanév Viszonyszámok Viszonyszá m Viszonyítandó adat (A) Viszonyítási alap (B) 1. Megoszlási

Részletesebben

Nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is jelentős

Nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is jelentős Nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is jelentős Magyarország lakossága nyolc év alatt 2%-kal (215 ezer fővel) csökkent a KSH adatai szerint. (Amennyiben hozzávesszük az olyan külföldön élőket vagy

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁJUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁJUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

A Balatonra utazó magyar háztartások utazási szokásai

A Balatonra utazó magyar háztartások utazási szokásai A ra utazó magyar háztartások utazási szokásai Összeállította a Magyar Turizmus Rt. a A Magyar Turizmus Rt. megbízásából a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság 2000 októberében vizsgálta a magyar

Részletesebben

Trendek és helyzetkép gazdaság és munkaerőpiac Magyarországon és Veszprém megyében

Trendek és helyzetkép gazdaság és munkaerőpiac Magyarországon és Veszprém megyében Trendek és helyzetkép gazdaság és munkaerőpiac Magyarországon és Veszprém megyében TOP 1+2 kiadvány bemutatója Veszprém 217. november 7. Freid Mónika elnökhelyettes A bruttó hazai termék (GDP) alakulása

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

A GDP területi különbségei Magyarországon, 2007

A GDP területi különbségei Magyarországon, 2007 2009/99 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu III. évfolyam 99. szám 2009. július 06. A GDP területi különbségei Magyarországon, 2007 A tartalomból 1 Egy főre jutó GDP 2 Bruttó hozzáadott

Részletesebben

A belföldi vándorlás aktuális trendjei,

A belföldi vándorlás aktuális trendjei, A belföldi vándorlás aktuális trendjei, 212 217 Szabolcs-Szatmár-Bereg Jász-Nagykun-Szolnok Bács-Kiskun Békés Csongrád Pest Hajdú-Bihar Nógrád Heves Borsod-Abaúj- Zemplén Tolna Somogy Zala Baranya Vas

Részletesebben

Tóth Ákos. Bács-Kiskun megye gazdasági teljesítményének vizsgálata

Tóth Ákos. Bács-Kiskun megye gazdasági teljesítményének vizsgálata Tóth Ákos Bács-Kiskun megye gazdasági teljesítményének vizsgálata Az elemzésben arra vállalkozunk, hogy a rendszerváltás első éveitől kezdődően bemutassuk, hogyan alakult át Bács-Kiskun megye gazdasága.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁRCIUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL MÁRCIUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai december FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai december FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL A munkaerőpiaci helyzet alakulása 2004. decemberben az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai

Részletesebben

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai július FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai július FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL A munkaerőpiaci helyzet alakulása 2004. júliusában az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚNIUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚNIUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 213.. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben %-ban

Részletesebben

Összesítő táblázat a feladatellátási hely típusa szerint Közoktatási statisztika 2003/2004

Összesítő táblázat a feladatellátási hely típusa szerint Közoktatási statisztika 2003/2004 Feladatellátási hely típusa Gyermekek, tanulók létszáma Összesítő táblázat a feladatellátási hely típusa szerint Közoktatási statisztika 2003/2004 Főmunkaviszony keretében pedagógus-munkakörben alkalmazottak

Részletesebben

KÖZMUNKA ÉS A POLITIKA október 26.

KÖZMUNKA ÉS A POLITIKA október 26. KÖZMUNKA ÉS A POLITIKA 2016. október 26. A közmunka kérdése nem csak foglalkoztatáspolitikai szempontból jelentős kérdés, hanem politikai okok miatt is. 2012-től alapvető váltás következett be a hazai

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Elektronikus ügyindítás

Elektronikus ügyindítás Lakossági tájékoztató az építésügyi hatósági engedélyezési eljárás elektronikus megindításáról Jelen tájékoztató az összevont engedélyezési eljárás, a fennmaradási engedélyezési eljárás, a bontási engedélyezési

Részletesebben

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE november / November 2007

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE november / November 2007 AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE Kategóriák / Categories Létszám, fő Number of képest / Changes compared to previous Változás az előző

Részletesebben

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE december / December 2007

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE december / December 2007 AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE Kategóriák / Categories Létszám, fő Number of képest / Changes compared to previous Változás az előző

Részletesebben

TEHETSÉGGONDOZÁS. Térképek. Európai Szociális Alap

TEHETSÉGGONDOZÁS. Térképek. Európai Szociális Alap Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TEHETSÉGGONDOZÁS Térképek Európai Szociális Alap Arany János Tehetséggondozó

Részletesebben

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján 1. sz. melléklet Fellebbezési arányok a 2010. év során a helyi bíróságokon befejezett, és a 2011. évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján Büntető peres Gazdasági ebből Szabálysértési

Részletesebben

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE január / January 2008

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE január / January 2008 AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE Kategóriák / Categories Létszám, fő Number of képest / Changes compared to previous Változás az előző

Részletesebben

Fizetési trendek a magyarországi nemzetközi vállalatoknál

Fizetési trendek a magyarországi nemzetközi vállalatoknál Fizetési trendek a magyarországi nemzetközi vállalatoknál Megbízható bérezési adatok a DUIHK 2014 es Bérezési Tanulmányában Jövőre átlagosan négy százalékkal szeretnék a külföldi vállalatok munkavállalóik

Részletesebben

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE október / October 2008

AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE október / October 2008 AZ ÁFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE HUNGARIAN PUBLIC EMPLOYMENT SERVICE Kategóriák / Categories Létszám, fő Number of képest / Changes compared to previous Változás az előző

Részletesebben

Statisztikai Jelentések

Statisztikai Jelentések XX. évfolyam, 4. szám, 2015 Statisztikai Jelentések TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2015. augusztus 17-i operatív jelentések alapján) Tájékoztató jelentés a nyári mezőgazdasági munkákról

Részletesebben

HÖT-ök napi készenléti szolgálati létszáma 54%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontásban)

HÖT-ök napi készenléti szolgálati létszáma 54%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontásban) -ök napi készenléti szolgálati létszáma 5%-os egységes tartalékképzéssel (megyei bontás) Létszám Módosított javaslat OSZ jav. tartalék % nettó OSZ jav. Tartalék % Mohács 5 5, 5,, - -,,, 5,, -, 5,, 5, 5,

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE december / December 2015

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE december / December 2015 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE február/ February 2019

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE február/ February 2019 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

Adminisztráció

Adminisztráció Pro Bérjelentés Adminisztratív alkalmazott - Adminisztráció Adminisztráció 2019.08.01. Adminisztratív alkalmazott - Adminisztráció A pozíció a fizetések rangsorában a(z) 414. helyet foglalja el A helyzetben

Részletesebben

NÉPESEDÉSI FOLYAMATOK A BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓBAN

NÉPESEDÉSI FOLYAMATOK A BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓBAN Központi Statisztikai Hivatal Tájékoztatási főosztály Területi tájékoztatási osztály NÉPESEDÉSI FOLYAMATOK A BUDAPESTI AGGLOMERÁCIÓBAN Budapest, 2006 Központi Statisztikai Hivatal Tájékoztatási főosztály,

Részletesebben

Hírhatár online MÉDIAAJÁNLAT 2015

Hírhatár online MÉDIAAJÁNLAT 2015 MÉDIAAJÁNLAT 2015 OLDALINK: Online (központi oldal) Bács-Kiskun megye Bajai Kalocsai Kecskeméti Kiskunfélegyházi Kiskunhalasi Baranya megye Baranya Megyei Mohácsi Pécsi Szigetvári Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2018/2019. tanévben

Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2018/2019. tanévben Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2018/2019. tanévben 2018. december 1. Jogszabályi háttér A 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet írja elő

Részletesebben

Statisztikai Jelentések

Statisztikai Jelentések XX. évfolyam, 3. szám, 2015 Statisztikai Jelentések TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2015. július 20-i operatív jelentések alapján) Tájékoztató jelentés a nyári mezőgazdasági munkákról

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE november/ November 2017

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE november/ November 2017 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE január/ January 2017

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE január/ January 2017 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE június/ June 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE június/ June 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE augusztus/ August 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE augusztus/ August 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE július/ July 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE július/ July 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE október/ October 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE október/ October 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE március/ March 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE március/ March 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE szeptember/ September 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE szeptember/ September 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE december/ December 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE december/ December 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE november/ November 2018

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE november/ November 2018 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

Statisztikai Jelentések TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL

Statisztikai Jelentések TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL XIX. évfolyam, 4. szám, 2014 Statisztikai Jelentések TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2014. augusztus 11-i operatív jelentések alapján) Tájékoztató jelentés a nyári mezőgazdasági munkákról

Részletesebben

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE január/ January 2019

AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE január/ January 2019 AZ NFSZ ADATAINAK ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATA SUMMARY REPORT OF THE NATIONAL EMPLOYMENT SERVICE Nyilvántartott álláskeresők összesen Registered jobseekers total Ebből / From this Kategóriák / Categories álláskeresési

Részletesebben

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése 28. szeptember Tagság alapadatai A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak jelenleg 819 tagja van. A tagság megyék szerinti megoszlása

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JANUÁR

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JANUÁR TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2013. jan. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben

Részletesebben

STATISZTIKAI JELENTÉSEK

STATISZTIKAI JELENTÉSEK XXI. évfolyam 4. szám 2016 STATISZTIKAI JELENTÉSEK TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2016. augusztus 15-i operatív jelentések alapján) Tájékoztató jelentés a nyári mezőgazdasági munkákról

Részletesebben

A kreatív iparágak szinergiáinak feltérképezése Szlovákiára és Magyarországra

A kreatív iparágak szinergiáinak feltérképezése Szlovákiára és Magyarországra A kreatív iparágak szinergiáinak feltérképezése Szlovákiára és Magyarországra SZAKÁLNÉ KANÓ IZABELLA, SLÁVKA KLASOVÁ Szegedi Tudományegyetem, Technical University in Košice Motiváció Magyarország és Szlovákia

Részletesebben

Fókuszban a megyék I. negyedév Térségi összehasonlítás

Fókuszban a megyék I. negyedév Térségi összehasonlítás Fókuszban a megyék 2017. I. negyedév Térségi összehasonlítás 2017 I. negyedévében Magyarországon 22 072 gyermek született, és 38 589 személy hunyt el. Az élveszületések száma 1,7%-kal csökkent, a halálozásoké

Részletesebben

támogatás támogatási

támogatás támogatási szerződés tárgya aláírás dátuma 2013.08.24 2013.09.04 szerződés típusa szerződés értéke szerződés hatálya szerződő partner szerződés 500.000 hott 2013.08.31 Alföldkutatásért Alapítvány szerződés 1.000.000

Részletesebben

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016 EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016 Tartalom Tartalom... 1 Bevezető... 2 A mérésről... 2 A mérés tartalma... 2 A mérés lebonyolítása... 3 A mérésben érintett telephelyek... 4 A telephelyek

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Statisztikai Osztály TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS AZ ÖNTÖZÉSRŐL (2009. OKTÓBER 5-I JELENTÉSEK ALAPJÁN) A K I

Agrárgazdasági Kutató Intézet Statisztikai Osztály TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS AZ ÖNTÖZÉSRŐL (2009. OKTÓBER 5-I JELENTÉSEK ALAPJÁN) A K I Agrárgazdasági Kutató Intézet TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS AZ ÖNTÖZÉSRŐL (2009. OKTÓBER 5-I JELENTÉSEK ALAPJÁN) A K I BUDAPEST 2009. október Készült: az Agrárgazdasági Kutató Intézet Gazdaságelemzési Igazgatóság

Részletesebben

A bruttó hazai termék (GDP) területi megoszlása 2010-ben (előzetes adatok)

A bruttó hazai termék (GDP) területi megoszlása 2010-ben (előzetes adatok) A bruttó hazai termék (GDP) területi megoszlása 2010-ben (előzetes adatok) Központi Statisztikai Hivatal 2012. május Tartalom A bruttó hazai termék (GDP) területi megoszlása 2010-ben (előzetes adatok)...

Részletesebben

A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XV. VÁNDORGYŰLÉSE

A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XV. VÁNDORGYŰLÉSE A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG XV. VÁNDORGYŰLÉSE DUALITÁSOK A REGIONÁLIS TUDOMÁNYBAN Laki Ildikó PhD, főiskolai docens (SZTE JGYPK): A magyarországi fogyatékossággal élő emberek területi megoszlása

Részletesebben

Tájékoztató. A képzés célja:

Tájékoztató. A képzés célja: Tájékoztató A gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok együttműködésének elősegítése. A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem okozta ártalmak azonosítása és kezelése c. képzésről A képzést szervezi:, EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-

Részletesebben

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2017

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2017 EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2017 Tartalom Tartalom... 1 Bevezető... 2 A mérésről... 2 A mérés tartalma... 2 A mérés lebonyolítása... 3 A mérésben érintett telephelyek... 4 A telephelyek

Részletesebben

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember

VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése szeptember VSZT tagság és adatszolgáltatás statisztikai elemzése 2007. szeptember Tagság alapadatai A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak jelenleg 811 tagja van. A tagság megyék szerinti megoszlása

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

A 2014/2015-ös tanévi idegen nyelvi mérés országos jelentésének elemzése

A 2014/2015-ös tanévi idegen nyelvi mérés országos jelentésének elemzése A 2014/2015-ös tanévi idegen nyelvi mérés országos jelentésének elemzése EBESI ARANY JÁNOS MAGYAR-ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 4211 Ebes, Széchenyi tér 5. OM azonosító:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚLIUS

TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL JÚLIUS TÁJÉKOZTATÓ BARANYA MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL Megnevezés A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESŐK FŐBB ADATAI 2013. júl. Változás az előző hónaphoz képest Változás az előző évhez képest Főben

Részletesebben

3. számú MELLÉKLET Díjszabás megrendeléshez

3. számú MELLÉKLET Díjszabás megrendeléshez 3. számú MELLÉKLET Díjszabás megrendeléshez 2005. évi LXIV. törvény a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről (a 2011. évi LXXXVIII. törvénnyel módosított tervlapjaihoz) SZELVÉNYKIOSZTÁS Budapesti

Részletesebben

Oktatási Hivatal. Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2012/2013. tanévben december

Oktatási Hivatal. Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2012/2013. tanévben december Oktatási Hivatal Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2012/2013. tanévben 2012. december 1. Jogszabályi háttér Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról

Részletesebben

STATISZTIKAI JELENTÉSEK

STATISZTIKAI JELENTÉSEK XXII. évfolyam 4. szám 2017 STATISZTIKAI JELENTÉSEK TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2017. augusztus 14-i operatív jelentések alapján) Tájékoztató jelentés a nyári mezőgazdasági munkákról

Részletesebben

Összefoglaló a magán-munkaközvetítők évi tevékenységéről

Összefoglaló a magán-munkaközvetítők évi tevékenységéről Foglalkoztatási Hivatal Összefoglaló a magán-munkaközvetítők 2005. évi tevékenységéről Budapest 2 A magán-munkaközvetítők működését a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásról szóló

Részletesebben

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016

EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016 EREDMÉNYEK ÖSSZESÍTÉSE Idegen nyelvi mérés, 2016 Tartalom Tartalom... 1 Bevezető... 2 A mérésről... 2 A mérés tartalma... 2 A mérés lebonyolítása... 3 A mérésben érintett telephelyek... 4 A telephelyek

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZAKTERÜLET) A 2016. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG MAGYARORSZÁG Legfőbb Ügyészség Budapest, 2017 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai május FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai május FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkanélküli nyilvántartásának fontosabb adatai FOGLALKOZTATÁSI HIVATAL A munkaerőpiaci helyzet alakulása 2004. májusában az Állami Foglalkoztatás Szolgálat adatai alapján

Részletesebben

Előadó: Dégi Zoltán igazgató NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Veszprém, november 7.

Előadó: Dégi Zoltán igazgató NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Veszprém, november 7. Előadó: Dégi Zoltán igazgató NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága Veszprém, 2017. november 7. VESZPRÉM MEGYE 2016. TOP 100+200 Amiről szó lesz.. 1 TOP 100+200 elemzés 2 Kedvezmények 3 Adóbevételek

Részletesebben

A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS TÉRBELI KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON

A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS TÉRBELI KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS TÉRBELI KORLÁTAI MAGYARORSZÁGON 51. KÖZGAZDÁSZ-VÁNDORGYŰLÉS Békéscsaba-Gyula, 2013. szept. 26-28. Lengyel Imre MTA doktora, intézetvezető egyetemi tanár Közgazdaságtani Doktori Iskola

Részletesebben

A kalászos gabonák betakarított területe, termésmennyisége és termésátlaga, 2008

A kalászos gabonák betakarított területe, termésmennyisége és termésátlaga, 2008 Közzététel: 2008. szeptember 19. Sorszám: 191. Következik: 2008. szeptember 22. Népmozgalom A kalászos gabonák betakarított területe, termésmennyisége és termésátlaga, 2008 2008-ban a 2007. évinél 2%-kal

Részletesebben

A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon

A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon Tikász Ildikó Edit 216. december 8. Donau Soja Kongresszus Hüvelyesek Nemzetközi Éve GMO-mentes jelölés Rekord szójatermés Termeléshez kötött

Részletesebben

OE_marketing_2012. Válaszadók száma = 738. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

OE_marketing_2012. Válaszadók száma = 738. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% OE_marketing_0 Válaszadók száma = 78 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0% Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

Tájékoztató. A képzés célja:

Tájékoztató. A képzés célja: Tájékoztató A gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok együttműködésének elősegítése. A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem okozta ártalmak azonosítása és kezelése c. képzésről A képzést szervezi:, EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-

Részletesebben

Tájékoztató az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország hét. Járványosan terjed az influenza

Tájékoztató az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország hét. Járványosan terjed az influenza KÓRHÁZHIGIÉNÉS ÉS JÁRVÁNYÜGYI FELÜGYELETI FŐOSZTÁLY Tájékoztató az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2018. 03. hét Járványosan terjed az influenza A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok

Részletesebben

Népszámlálási nemzetiségi adatok romák

Népszámlálási nemzetiségi adatok romák KÁLLAI ERNŐ Népszámlálási nemzetiségi adatok romák Rövid írásunkban arra teszünk kísérletet, hogy a 2001-ben lezajlott népszámlálás adataiból következtetéseket vonjunk le a magyarországi romákra vonatkozólag.

Részletesebben

Oktatási Hivatal. Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2011/2012. tanévben december

Oktatási Hivatal. Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2011/2012. tanévben december Oktatási Hivatal Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról a 2011/2012. tanévben 2011. december 1. Jogszabályi háttér Jelentés a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazásáról

Részletesebben

Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány

Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója az influenza figyelőszolgálat adatairól Magyarország 2017. 01. hét Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései

Részletesebben

1. MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPOTT SZEMÉLYEK ELŐZŐ ÁLLAMPOLGÁRSÁG ORSZÁGA SZERINT

1. MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPOTT SZEMÉLYEK ELŐZŐ ÁLLAMPOLGÁRSÁG ORSZÁGA SZERINT Tartalom 1. MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPOTT SZEMÉLYEK ELŐZŐ ÁLLAMPOLGÁRSÁG ORSZÁGA SZERINT 2. MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPOTT SZEMÉLYEK MEGOSZLÁSA ELŐZŐ ÁLLAMPOLGÁRSÁG ORSZÁGA SZERINT 3. MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

Részletesebben

Túl a mélyponton a lakásépítés Lakásépítések, építési engedélyek, I IV. negyedév

Túl a mélyponton a lakásépítés Lakásépítések, építési engedélyek, I IV. negyedév Közzététel: 2015. február 24. Következik: 2015. február 26. Beruházás. 2014. IV. negyedév Sorszám: 29. Túl a mélyponton a lakásépítés Lakásépítések, építési engedélyek, 2014. I IV. negyedév 2014-ben 8358

Részletesebben

A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban év

A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban év A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban 2011. év felmer. obj. ok együtt új határnap napolt Főváros 30527 8293-69 238 4451 96 308 4 395 7 195 70 217 657 1586 311 5501

Részletesebben

A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon

A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon A szójatermesztés színvonala és jövedelmezősége Magyarországon Tikász Ildikó Edit 2015. november 17. Az EU-28 szójatermesztése Terület (1000 hektár) 2014 2015 15/14 EU-28 (%) %-ában IT 233 320 +37 45 FR

Részletesebben

Agrárgazdasági Kutató Intézet Statisztikai Osztály

Agrárgazdasági Kutató Intézet Statisztikai Osztály Agrárgazdasági Kutató Intézet TÁJÉKOZTATÓ JELENTÉS A NYÁRI MEZŐGAZDASÁGI MUNKÁKRÓL (2010. augusztus 16-i operatív jelentések alapján) A K I BUDAPEST 2010. augusztus Készült: az Agrárgazdasági Kutató Intézet

Részletesebben

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája

VEKOP kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája VEKOP-1.2.3-16 kódszámú Mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében Hitelprogramban résztvevő MFB Pontok listája Közép-Magyarország Budapest 1015 Budapest Hattyú utca

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM 11 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben