BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterj esztés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterj esztés"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba Szent István tér 7. Ilet. sz.: IV Előadó: Mell.: 2 db Márton László Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) Telefax: (66) E-maii: vantara.gyula@bekescsaba.hu NYILVANos ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen (Kegyi Trade Kft.) Előkészítő: Stratégiai-Fejlesztési Osztály Véleményező: Pénzügyi Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság Előterj esztés BékéscsabaMegyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének november 23-án tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyűlés! A KEGYI TRADE Kft. (székhely: 1117 Budapest Budafoki út telephely: 5600 Békéscsaba Csorvási út 17/3.) vételi ajánlatot nyújtott be a Békéscsaba Északi Ipartelep Balassa utca mellett található kivett beépítetlen terület művelési ágú 6147/10 hrsz. alatt felvett 6913 m 2 területű belterületi ingatlan egy részére. A Kft. területigénye m 2 amelyen irodákkal szociális kiszolgáló helységekkel rendelkező csarnok felépítését tervezik pályázati források igénybevételével ahol a Kft. termelő- és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozna. A fenti területigényt a jelenleg adott telekkialakitás nem fedi a 6147/10 hrsz.-ú telek megosztására lesz szükség. A pályázat beadásának feltételei között szerepel hogy vagy a tulajdonjogot igazoló tulajdoni lapot vagy egy bérleti konstrukciót tartalmazó szerződést fogad el a pályázat kiírója a terület feletti jogosultság igazolására. A végleges adásvételi szerződés megkötésére jelenleg nincs lehetőség mivel telekalakítási eljárás lefolytatása szükséges. Az érintett ingatlan korlátozattan forgalomképes vagyoni körbe tartozik elidegenítése a közgyűlés kizárólagos hatásköre. Az ipari területen az infrastruktúra kialakítása uniós pályázati forrásból valósult meg. A pályázati feltételek teljesítése és a foglalkoztatás érdekében célszerű annak elősegítése hogy elsősorban stabil alapokon nyugvó innovatív helyi vállalkozások kapjanak elhelyezést az adott területen így indokolt az önkormányzati érdekre való hivatkozással a zártkörű pályáztatással történő elidegenítés. A zártkörű pályázat gyors elbírálása lehetővé teszi azt hogy a vevő a rövid pályázati határidőnek eleget tudjon tenni. A vételi ajánlatot tett Kft.-n kívül célszerű lenne a 6147/10 hrsz.-ú ingatlannal szomszédos földrészletet használó Electropiast Magyarország Kft.-t (székhely: 5600 Békéscsaba Balassa u. 6147/9 hrsz.) is meghívni a pályázatra hiszen neki is érdeke fiíződhet az általa bérelt 6147/9 hrsz. alatt felvett telephely bővítéséhez.

2 2 Az Európai Bizottságnak a hatóságok általi fóldterület- és épületértékesítés állami támogatási elemeiről szóló 97/C 2009/03 számú közleménye szerint köztulajdonban lévő fóldterület és épület vállalkozások részére történő értékesítésére kizárólag akkor kerülhet sor az Európai Bizottság eljárása nélkül ha a jogügylet során a vállalkozás nem jut állami támogatáshoz. A közlemény alapján a támogatási elem hiánya fiiggetlen értékbecslésre jogosult szakértő által megállapított vételár figyelembe vételével biztosítható. A szükséges szakértői véleményt a megjelölt területre elkészíttettük amely szerint az ingatlan m 2 ára nettó Ft azaz nettó háromezer-ötszáz forint. A fentiekre tekintettel javaslom a nyertes pályázóval a bérleti szerződés zártkörű pályázat kiírását. megkötését és A javaslatot a Pénzügyi Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság véleményezi. A bizottsági határozat a közgyűlési előterjesztés mellékletét képezi. Kérem a Tisztelt Közgyűlést hogy döntését az alábbi határozati javaslat alapján hozza meg. A határozat végrehajtásában közreműködő felelős hivatali egység: Stratégiai-Fejlesztési Osztály. HATÁROZATI JAVASLAT: I. l. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet alapján zártkörű pályázat útján értékesít a tulajdonában lévő az Ipari út északi területén elhelyezkedő a békéscsabai 6147/10 hrsz.-ú m 2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlanból kb m 2 területet amely a hrsz.-ú ingatlannal szomszédos. 2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a jelen határozat mellékletét képező pályázati kiírást és elrendeli az alábbi vállalkozások részére való megküldését: KEGY! TRADE Kft. (székhely: 1117 Budapest Budafoki út lll-ib. telephely: 5600 Békéscsaba Csorvási út 17/3.) Electropiast Magyarország Kft. (székhely: 5600 Békéscsaba Balassa u. 6147/9 hrsz.) 3. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a pályázaton benyújtott ajánlatok véleményezésére bíráló bizottságként Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságát jelöli ki. 4. A területre vonatkozó pályázat nyertesének a bíráló bizottság véleménye alapján az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb az ingatlanra vonatkozó szakértői véleményben meghatározott összeget elérő illetve azt meghaladó vételárat tartalmazó érvényes pályázatot benyújtó ajánlattevőt kell kihirdetni.

3 3 5. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert hogy a pályázat elbírálását követően a nyertessel az adásvételi előszerződést valamint a megosztást követően a végleges adásvételi szerződést kösse meg az alábbi feltételekkel: A pályázat nyertese a megosztás után a támogatási szerződés aláírását követően 30 napon belül adásvételi szerződés megkötésére köteles. Az ingatlan eladási ára a nyertes ajánlatban feltüntetett az ingatlanforgalmi szakértői véleményben meghatározott összeget elérő vagy azt meghaladó összeg. A vevő a vételárat a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egy összegben fizeti meg. Az eladó a tulajdonjog-változás bejegyzéséhez a teljes vételár megfizetését követően járul hozzá. Az ingatlan eladási ára nem tartalmazza a közmühálózati csatlakozások díjait azok megfizetése a vevőt terheli. A vevő köteles az ingatlanon fennálló beépítési kötelezettséget december 31-ig teljesíteni. Arra az esetre ha a beépítési kötelezettség határidőre nem teljesül az eladó visszavásárlási jogot köt ki az ingatlanra az eredeti vételár évi 5 %-kal csökkentett értékén illetve kötbér igényt érvényesít amelynek mértéke az ingatlan bruttó forgalmi értékének a 20 %-a. A megvásárolt ingatlantovábbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet erre az esetre az eladó elővásárlási jogot köt ki. Az elő szerződés megkötésével egyidejűleg a terület biztosítása és a felmerülő költségek fejében a vevő Ft-ot letétbe helyez az önkormányzat házipénztárába. Amennyiben az ingatlanra vonatkozó végleges adásvételi szerződés nem kerül aláírásra úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül és azt az eladó nem fizeti vissza. Amennyiben a végleges adásvételi szerződés megkötésre kerül úgy a letétbe helyezett összeg a vételárba beleszámít. 6. Békéscsaba Megyei Jogó Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a 6147/10 hrsz.-ú ingatlanból kb m 2 terület kialakítását és felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert hogy a telekalakítási-engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos intézkedéseket megtegye. II. Amennyiben a I. pont szerint kiírt zártkörű pályázat nyertese igényli Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése bérleti szerződést köt a békéscsabai 6147/10 hrsz. ú m 2 területű beépítetlen terület művelési ágú ingatlanból kb m 2 területre a 6147/12 hrsz.-ú ingatlannal határos ingatlanrészre az alábbi feltételekkel: A bérleti szerződést határozott időre kell megkötni a pályázati kiíráshoz igazodóan legkorábban december 10. napjával a projekt lezárását követően a fenntartási időszak végéig de legkésőbb december 31. napjáig. Amennyiben a bérelt ingatlan vonatkozásban a felek között a jövőben adásvételi szerződés jön létre a bérleti szerződéssel szabályozott bérleti jogviszony a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzésével egyidejűleg megszünik. A bérleti díj - tekintettel a megkötésre kerülő adásvételi előszerződésre július 31. napjáig nettó Ftlhó (bruttó Ft/hó) augusztus 1.

4 4 napjától bruttó Ftlhó amelyet a bérlő előre minden tárgyhónap lo-ig megfizet. Ezen kötelezettség megszegése rendkívüli felmondási oknak: tekintendő. Az önkormányzat január 1. napjától a bérleti díjat évente a KSH által közölt fogyasztói árindex (infláció) mértékével azonos mértékkel növeli. A bérlő köteles saját költségén a teljes ingatlant és környékét karbantartani tisztántartani és őrzéséről gondoskodni. A bérlő tudomásul veszi hogy rendkívüli felmondás esetén sem pénzbeli kártérítést sem csereingatlant vagy egyéb elhelyezési igényt a bérbeadóval szemben nem támaszthat. A bérlő a bérleményt nem vagy csak kizárólag a pályázati lehetőségek előírásai miatt létrehozott olyan gazdasági társaságnak adhatja használatba vagy bérbe amely 100 %-os tulajdonában van a bérlőnek és vállalja a szerződésben rögzített kötelezettségek teljesítését. A bérlő tudomásul veszi hogy az általa - akár engedéllyel akár engedély nélkül végzett értéknövelő beruházások ellenértékét nem követelheti a bérbeadótól arról a szerződés aláírásával lemond. Amennyiben a bérlő által beadott pályázat támogatásban nem részesül és az adásvételi szerződés nem jön létre úgy bármelyik fél jogosult 30 napos felmondási idővel a bérleti szerződést felmondani. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: március 31. Békéscsaba november 13. Vantara Gyula polgármester Ellenjegyzés: JOgi: ~. Pénzügyi:...~.(.... t.

5 PÁLYÁZATI KIÍRÁs Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának a szabályairól szóló 19/2012. (V 2.) önkormányzati rendelet 21. -ára figyelemmel a következő pályázati felhívást teszi közzé a.../2012. (Ix. 3.) közgy. határozata alapján: 1. Pályázatot kiíró szerv megnevezése székhelye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 5600 Békéscsaba Szent István tér Pályázat célja: önkormányzati ingatlan értékesítése. 3. Pályázat jellege: zárt. 4. Pályáztatásra kerülő ingatlan: A Balassa utca mentén elhelyezkedő 6147/10 hrsz.-ú ingatlanból leválasztott kb m 2 telület. A terület nagysága: kb m 2 A végleges ingatlan telekmegosztás során alakul ki. Az ingatlanok művelési ága: beépítetlen terület. Az ingatlanok közművekkel történő ellátottsága: A Balassa utcán négy közmű (gáz víz szennyvíz távközlés) gerincvezetéke megtalálható a rácsatlakozás költségei az igények megjelölését követően további egyeztetéseket igényelnek az elektromos hálózatra való rácsatlakozásra az Ipartelep középső részén található transzformátor állomásról van lehetőség. Minimális vételár: nettó Ftlm 2. Az ajánlat megtételekor az ajánlati ár kialakítása során az ajánlattevőnek figyelemmel kell lennie arra hogy ez az összeg nem tartalmazza a közműhálózati csatiakozások díjait. 5. A pályázat tartalma terjedjen ki az alábbiakra: - A pályázó tevékenységének részletes bemutatása referenciái. Tervezett tevékenység bemutatása annak tervezett nagysága és időtartama a foglalkoztatottak összetétele és száma (új munkahelyek létesítésének szándéka). - Tevékenységének esetleges bővítésére vonatkozó elképzelések. - Az ingatlan vételára. - Közmű hálózati kapacitások igénye. - 3 hónapnál nem régebbi közjegyző által hitelesített cégkivonat aláírási címpéldány. - Az ajánlattevőrészletes és jogilag kötelező erejű alábbi nyilatkozatai: ~ a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására ~ az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre ~ a vételár összegére ~ az ajánlati kötöttségre vonatkozóan

6 ~ egyéb a kiíró által meghatározott kötelezettségvállalásra Az ajánlatok ben}'í!itásának helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoport (5600 Békéscsaba Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda). 7. Az ajánlatok benyújtásának módja: az ajánlatok benyújthatók személyesen meghatalmazott útján vagy postai úton. Az ajánlatot zárt borítékban két példányban - l db eredeti és l db másolati példányban az eredeti példány megjelölésével - kell benyújtani a borítékon kérjük feltüntetni "Ajánlat az Északi Ipartelepen kialakított 2. számú ingatlan vételére". Az ajánlatokat cégszerű aláírással kell ellátni. 8. Az ajánlatok benyújtásának határideje: december óra (a postai "Úton feladott pályázatoknak ezen időpontig be kell érkezniük). 9. A pályázatok bontásának időpontja helye: december óra Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportja 5600 Békéscsaba Szent István tér 7. I. emelet 124. iroda. A pályázat bontása - külön meghívó nélkül- a megjelent pályázókjelenlétében történik. 10. Az ajánlati kötöttség időtartama: a pályázó által meghatározott időpont amely nem lehet korábbi mint március 31. ll. A jelen pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportjánál (5600 Békéscsaba Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda Czigléczkiné Liszkai Edit ügyintéző 66/ ) a hivatal ügyfélfogadás idejében. Indokolt esetben előzetes időpont egyeztetést követően a helyszíni szemle lehetősége biztosított az ajánlatok értékeléséig. 12. Az ajánlatok elbírálásának szempontja: az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb az ingatlanra vonatkozó szakértői véleményben meghatározott összeget elérő illetve meghaladó vételárat tartalmazó érvényes ajánlat. Értékelési részszempontok: Vételár: Legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: Második legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: Új munkahelyek létesítése: Meglévő munkahelyek megtartása: 50 pont 10 pont + 25 pont + 25 pont 13. A pályázat kiírója fenntartja azon jogát hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlattevővel se kössön szerződést és ily módon a pályázatot - akár indokolás nélkül is - eredménytelennek minősítse.

7 14. Az önkormányzat tájékoztatja az ajánlattevőket az alábbiakról: 3 - A pályázat nyertese a telekhatár-rendezések után a támogatási szerződés aláírását követően 30 napon belül adásvételi szerződés megkötésére köteles. - Az ingatlan eladási ára a nyertes ajánlatban feltüntetett az ingatlanforgalmi szakértői véleményben meghatározott összeget elérő vagy azt meghaladó összeg. - A vevő a vételárat a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egy összegben fizeti meg. Az eladó a tulajdonjog-változás bejegyzéséhez a teljes vételár megfizetését követően járul hozzá. - Az ingatlan eladási ára nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait azok megfizetése a vevőt terheli. - A nyertes ajánlattevő köteles az ingatlanon fennálló beépítési kötelezettséget december 31-ig teljesíteni. - A nemzeti vagyonról szóló CXCVI. törvény alapján a Magyar Államnak elővásárlási joga van az adott ingatlanokra vonatkozóan. - Arra az esetre ha a beépítési kötelezettség határidőre nem teljesül a kiíró visszavásárlási jogot köt ki az ingatlanra az eredeti vételár évi 5 %-kal csökkentett értékén illetve kötbérigényt érvényesít amelynek mértéke az ingatlan bruttó forgalmi értékének a 20 %-a. - A megvásárolt ingatlan továbbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet erre az esetre az eladó elővásárlási jogot köt ki az eredeti vételi áron. - Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést. - Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja illetve módosíthatja. - Az elő szerződés megkötésével egyidejűleg a terület biztosítása és a felmerülő költségek fejében a vevő Ft-ot letétbe helyez az önkormányzat házipénztárába. Amennyiben az ingatlanra vonatkozó végleges adásvételi szerződés nem kerül aláírásra úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül és azt az eladó nem fizeti vissza. Amennyiben a végleges adásvételi szerződés megkötésre kerül úgy a letétbe helyezett összeg a vételárba beleszámít. 15. A pályázatok elbírálásának módja. várható ideje: A beérkezett pályázatok véleményezését mint bíráló bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) végzi a december hónapban tartandó ülésén. A nyertes pályázó kiválasztása Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének.../2012. () közgy. határozata és a bíráló bizottság véleménye alapján az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb érvényes ajánlat kiválasztásával történik. 16. A szerződéskötés várható időpontjáról a kiíró tájékoztatja a nyertes ajánlattevőt.

8 /osrvasút ul ~ ~~0' :::=:=ez- -é2f!3i2- ~... ~ -<ll- "O" ~ Jr ~ <! () /} ~ <> 'i "" 0- ("'~ v'... ~.. " ~. o.... " ~.... ' ; " '.... ;' 6202/ ? ] ~ '~ Q O ~ G""!~t.<4JI"'r:f::;. ~ íe.tm'"er ~o 0: ~~w~ "'>0 ) / /6 ~~ (/ I 1--1 <y I '. ""~-~--'---~ {;:'; r'..ji"'-. I ~ l _A

9 INGATLANÉRTÉKBECSLÉS Készült a békéscsabai 6147/10 hrsz. alatt felvett 'beépítetlen terület' megnevezésűingatlan térképen jelölt kb m2 területű részéről Készült: Békéscsabán november 12. napján C-Jl --. ( _I Készítette: Cseke Tamás CS-269/2006. LllXOR "'U"8E!<Y'l bp< 5clb fr 1 Tele'o "_ 'l I AC' z II 13 3)... ' ~ (2 ) Ellenőrizte: Szabó Lajos /1993. LUXOR TRADE KFT. B~késcsabaAndrássy u. 14. T: 66/ /

10 Értékelt ingatlan: 5600 Békéscsaba belterulet 6147/10 hrsz. 1. A SZAKÉRTŐI JELENTÉS TÁRGYA AZ ÉRTÉKELÉS CÉLJA: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA megbízta a LUXOR TRADE KFT.-t a Békéscsaba belterület 6147/10 hrsz. szám alatti l/l tulajdoni hányadban Békéscsaba Megyei Jogú város Önkonnányzata tulajdonát képező ingatlan mellékelt vázrajzon jelölt telekrészének értékelésével. Az értékelés kizárólag a mellékelt rajzon jelölt összesen kb m2 területre vonatkozik. Pontos terület a későbbi telekkialakítás után. Az ingatlanértékelés célja piaci forgalmi érték megállapítása értékesítéshez. 2. AZ ÉRTÉKBECSLÉST MEGRENDELŐADATSZOLGÁLTATÁSAI: - Tulajdoni lap másolat - Helyszíni szemle - Tulajdonos tájékoztatása - Térképmásolat 3. AZ INGATLAN ISMERTETÉSE: 3.1. Ingatlan-nyilvántartási adatok: 5600 Békéscsaba belterület 6147/10 helyrajzi szám Település: Besorolás: Helyrajzi szám: Megnevezése: Terület összesen: Tulajdonos bejegyzetten: Széljegy: Szolgalmi jog jogi jelleg: Bejegyző határozat: Bejegyző határozat: Terhelés: Békéscsaba belterület 6147/10 beépítetlen terület m 2 (értékelt terület m2) l/l tul. hányad Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzata Nem szerepel. Nem szerepel. Az III alatti ingatlan a békéscsabai 6147/5 hrsz-ú ingatlan megosztásából keletkezett. Az III alatti ingatlan területe 2526 m2-rel csökken telekhatárrendezés során. Nem szerepel. Luxor Trade Kft. (5600 Békéscsaba Andrássy út 14.) 25-

11 Értékelt ingatlan: 5600 Békéscsaba belterület 6147/10 hrsz Az ingatlan elhelyezkedése általános leírása: Az ingatlan elhelyezkedése környezete: IoIAGYAIIORSZÁG IlÖZlc;AZCATAsl 1llll(ÉPf Békéscsaba Megyei Jogú Város a Tiszántúl déli részén Békés megye földrajzi középpontjában a Körös-Maros közén a Kettős-Körös folyótól 8 km-re délnyugatra fekszik. A város Gyulától 16 km-re nyugatra Orosházától36 km-re északkeletre található. A román határ (Gyulavarsánd) mintegy 20 km-re keleti irányban húzódik. Békéscsaba a 44-es és 47-es fóútvonalak találkozópontja. A 44-es számú elsőrendú főút Kecskemét-Szarvas-Békéscsaba-Gyula-országhatár míg a 47-es másodrendű főút Debrecen Berettyóújfalu-Szeghalom-Békéscsaba-Orosháza-Hódrnezővásárhely-Szeged irányába biztosít megfelelő kapcsolatot. Ezen kívül mellékutak és egyéb alacsonyabb besorolású útszakaszok futnak be a városba illetve indulnak ki onnan. A két számjegyű fóútvonalak jó állapotban vannak. Luxor Trade Kft. (5600 Békéscsaba Andrássy út 14.)

12 Értékelt ingatlan: 5600 Békéscsaba. belterület 6147/10 hrsz. Az értékelt ingatlan a várost elkerülő út mellett frekventált igen forgalmas ipari környezetben helyezkedik el. Környezetében elsősorban telephelyek ipari területek az elkerülő út túloldalán mezőgazdaságiterületek tanya ingatlanok találhatók. Az ingatlan megközelítése az elkerülő útról 2 sávos igen forgalmas jó minőségűút felől illetve a Balassa utcából ipari telephelyek felől szintén jó minőségűúton lehetséges útcsatlakozás jelenleg nincs kiépítve. Az ingatlan a város önkormányzatától kb m távolságra fekszik napi élelmiszert árusító üzlettől kb. 600 m orvosi rendelőtől kb m a tömegközlekedés megállóhelye kb. 500 m. Az ingatlan megközelítése gépkocsival több iránybóliehetséges parkolás jelenleg nem megoldott. A környék infrastrukturális és közmű ellátottsága teljes. Az ingatlan alakja domborzati viszonyai: Az ingatlan téglalap alakú sík terület nem kerített. A telek felszíne jelenleg műveletlen felépítmény nem található rajta. Az értékelt terület egy része régészeti lelőhelyként nyilvántartott azonban az építési lehetőségeket ez nem befolyásolja (vázrajz mellékelve) ezért a telek értékét nem befolyásolja. Közműellátottság: Az ingatlan közművekkel nem rendelkezik. A keletkezett csapadékvíz elvezetése természetes úton illetve a Balassa utca felől kialakított csapadékvíz elvezető árokba megoldott. Jelenlegi hasznosítás: Az ingatlan jelenleg műveletlenazonban az Északi-ipartelep közelsége és a megközelíthetősége miatt ipari célokra kiválóan hasznosítható Övezeti besorolás: Az ingatlan Gksz-3 építési övezetbe tartozik. (megengedett beépítési mód szabadonálló; megengedett legkisebb telekterület 3000 rn2; megengedett legnagyobb beépítési százalék 50%; megengedett legnagyobb építménymagasság 105 m) 4 Luxor Trade Kft. (5600 Békéscsaba Andrássy út 14.) Á ZI-

13 Értékelt ingatlan: 5600 Békéscsaba belterulet 6147/10 hrsz. 4. ÉRTÉKELÉS: Az ingatlan jellege miatt az értékelést a piaci összehasonlító módszerrel végeztük el. 4.1.Piaci összehasonlító alapú értékmeghatározás: Az ingatlan jelenlegi becsült forgalmi értékének megállapítása során figyelemmel voltam az ingatlan fekvésére közművesítettségére jellegére területére a használhatóságára valamint a hazai ingatlanpiacon kialakult viszonyokra az ingatlanpiaci gazdasági lehetőségeire. Összehasonlító adatok bemutatása: Irányítószám Település Békéscsaba Békéscsaba Békéscsaba Utca belterolet belterolet belterolet Ingatlan típusa beépftetlen terolet beépftetlen terolet beépftetlen terolet Telek területe (m2) Eladási/kínálati ár OOO OOO OOO Kínálati ár korrekció -15% Fajlagos ár (Ft/m2) Telekterület miatti korrekció +5% Közmúvesítettség -10% Jogi jelleg Telek alakjajutcafront szélessége +5% Megközelíthetőség +5% Elhelyezkedés +10% Régészeti lelőhely területe +20% Korrigált fajlagos ár 3500 Ft/m Ft/m Ft/m2 Átlagos korrigált fajlagos ár: Ft/m Ft/m2 A fajlagos telekár nettó Ft/m2 Az értékelt telekrész pontos értékét csak a telekhatárrendezés után kapjuk meg. ---:---:-~~~-5 j' Luxor Trade Kft. (5600 Békéscsaba Andrássy út 14.) ej-

14 Értékelt ingatlan: 5600 Békéscsaba belterulet 6147/10 hrsz. 5. ÖSSZEFOGLALÁS: A Békéscsaba belterület 6147/10 helyrajzi szám alatti 1/1 tulajdoni hányadban Békéscsaba Megyei Jogú város Önkormányzata tulajdonát képező ingatlan mellékelt vázrajzon bejelölt részének november 12. fordulónapra érvényes fajlagos forgalmi értéke nettó: Ft/m2 azaz Háromezer-ötszáz forint négyzetméterenként. Az ingatlan likviditációs értéke: 70 % A kialakítottforgalmi értéket 90 napigfenntartom. Kijelentem hogyfelelősséget vállalok az értékbecslés tartalmáért a megállapított értékért. Az ingatlan értékbecslést megrendelő tudomásul veszi hogy az ingatlan értékének megállapítása szemrevételezéssel ill. a megrendelő adatszolgáltatásai alapján készült. Geodéziai statikai talajmechanikai épületfizikai környezetvédelmi és egyéb vizsgálatok nem készültek. Az értékbecslést végző nem vállal felelősséget a tulajdonos által szolgáltatott adatok ténylegességéért később jelentkező gazdasági vagy fizikai tényezőkért amelyek a későbbiekben befolyásolhatják az itt meghatározott értéket. Ajelen értékelés kizárólag csak a megjelölt célra használható egyéb célra történő felhasználás csak az értékelést készítő értékbecslő hozzájárulásával. Azadatszolgáltatás során kapott információkat ellenőrzés nélkül elfogadtam. Békéscsaba november 12. _I Készítette: Cseke Tamás CS-269/2006. LITXOR r1'r DE KFT J60n deke<;(':;d'"1 A.ldré'S5Y [' 14 Tek/ur 1'i:: hds" lm lj/3..'1g (-? Ellenőrizte: Szabó Lajos II. 8642/1993. LUXOR TRADE KFT. Békéscsaba Andrássy u. 14. T: 66/ / Luxor Trade Kft. (5600 Békéscsaba Andrássy út 14.)

15 2. oldal összesen: 2 Nem hiteles tulaj doni lap Nem J:ri.teles tulaj doni lap Bát;c. ab3j. }:örzcti FöLdtuY.ltal Béké::caba 560 l Békéscsaba HUl1'jadL tér l Pi 171 III N"1ll bit..jes tulajci:'lli lap Sz..mie lljfu-.oht BÉKÉSCSABA Belterulet 6147/10 helyrajzi szám!l1ogrenddéssz:im: 300COS/:;4198i Ú ' Szektor I.RESZ J.. P.oz.l ngat lan ada taj.. alréb~let adatok rn~~elési ág/kivett megnevezéai "'1.0.0 terulet kat.t.jov. aloa:tály adatok I-la m2 k.eill hr kat.jcv I-la m2 k.fül. Kivett beép.ltetlen terolet o bejegy"ő határo"at: '4509J A~ l/l. alatt!. J.ngatlan a béké~~abai 6147/~ hrs~-l1.lngatlan me:gos-'ztásábol k~letlli'zc:t:t. bejegyző I-latáro"at J2J A= IJ1. alatt4.lngatlan t~~ület& 2526 m~ QOl.'án. tulajdon~ hányad: III be]egy;:ó határozat óry.ez4~i l.c1ó; ~4)09/2008.lHL29 er.det~ I-latáro"at:.4994/ jogcím: vétel 44994J jog.illáa: tulajdono3 nov: BÉKÉSCSABA NEGl:e.I JOGÓ város ÖN~:ORI LÓJ~YZl'.TA eim: 5600 BÉKÉSCSAB!'. Szent Ist"án tér 7 ID RÉSZ NEJ] TART!'.LN!'.z BE.le.Gy;;e.ST TULAJDONI LAP VÉGE Nem l:ri.teles tulajdolú lap Nemhiteles tulajdolú lap

16 0615/ ~~'" "'" """ ~ " / / / 3000 m2 'J ~ 'ö" 30'00 m2 " " «: ~ "~ksz-3...' m2 '' "~~OOO " " SZ-50%-m.~ ' /8 'A

17 k 5600 Bék6scaaba. eebrolet6147/10 hiu. Az. Ingatlan környezete

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikt. sz.: IV. 457/2013. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: l db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal PÁLYÁZATI KIÍRÁS a vagyonkezelésében lévő Kecskemét 6124/8 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a 6000 Kecskemét, Ceglédi út 2. szám alatti épületekben lévő üzlethelyiségek bérlet útján történő hasznosítására

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 239-8/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. szeptember 3-án n Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 314-4/2014. Előadó: Moravszkyné Kalcsu Gizella, Vass Csaba Mell.: 2 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Előterjesztés BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTEJlÉTőL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 669-2/2012. Előadó: Márton László Mell: 2db Postacím: 5601 Pl 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 45512018. Előadó: Moravszkyné Kalcsu

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐl Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 754/2012. Előadó: Mell.: 3 db Stiibe Gergely Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804

Részletesebben

Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása

Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása Sorszám: Tárgy:.. Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása Döntéshozalal módja: Véleményező bizottság: Minősített többség a Ugyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális vagyonrendelet 10.

Részletesebben

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet Helvécia Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező helvéciai 1136.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2013. december 16. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen A közgyőlés

Részletesebben

46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete. Pályázati kiírás

46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete. Pályázati kiírás 46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete Pályázati kiírás Mélykút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (6449 Mélykút Petőfi tér 1.) a Képviselő-testület 46/2014.(III.25.)Kt. számú határozata

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. június 9 Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13253/2013. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Tisztelt Közgyűlés! A Salgó Vagyon Kft

Részletesebben

7. Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) december 14. ELŐTERJESZTÉS

7. Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) december 14. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14-ei ülésére 7. napirend Tárgya: Előadó: Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) Tabányi Pál polgármester

Részletesebben

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Pályázati felhívás Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Ajánlatkérő neve: Berhida Város Önkormányzata Ajánlatkérő címe: 8181 Berhida,

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület június 21-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület június 21-én tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. június 21-én tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Kossuth utca 3 szám alatti (12074/4 helyrajzi számú) önkormányzati

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 49412015. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó, Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 1 db- Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó,

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, 1. számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Község Önkormányzata pályázatot hirdet a kizárólagos tulajdonában lévő, 6783 Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, összesen 113 m 2 alapterületű

Részletesebben

I. az ingatlan adatai

I. az ingatlan adatai Tárnok Nagyközség Önkormányzata /2461 Tárnok, Dózsa György út 150-152./ n y i l v á n o s p á l y á z a t o t í r k i az alábbi Tárnok Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő beépítetlen ingatlan értékesítésére:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POL GARMES TERÉ TŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POL GARMES TERÉ TŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POL GARMES TERÉ TŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 375-3 /2014. Előadó: Csizmadia Bernadett Mel!.:l db Hiv. sz.:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Ingatlan forgalmi értékbecslés

Ingatlan forgalmi értékbecslés 1. számú példány Ingatlan forgalmi értékbecslés. A 9241 Jánossomorja 782/4 hrsz-ú, udvar megnevezésű forgalmi értékéről Pataki Tamás Igazságügyi forgalmi szakértő 1 SZAKÉRTŐI JELENTÉS ÉRTÉK-TANÚSÍTVÁNY

Részletesebben

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján A Budakalász, 0184/4 hrsz kivett agyagbánya önkormányzati tulajdonban lévő tó felület értékesítésére KIÍRÓ:

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. április 11-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én tartandó ülésére Tárgy: 01634/12 hrsz-ú ingatlanból magáncélú beruházási jelleggel ingatlan értékesítésére indított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. év november 28-i ülésére Tárgy: Lakótelkek kialakítása, értékesítésre kijelölése a Szeptember 6. utcában Előadó: Horváth László

Részletesebben

Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft.

Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft. VAIIaIkozói Központ és Inkubátorház Business Incubator Centre Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft. Entrepreneurial Center of Békéscsaba Ltd. (Hungary) H-5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 3.' Tel./Fax: +36-66/442-720

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ábrahámhegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi út 13.) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint az önkormányzat vagyonáról

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 228-2012015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 2 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601Pf112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Önkormányzati ingatlan eladása

Önkormányzati ingatlan eladása VGCS 263-178/2018. Önkormányzati ingatlan eladása Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesíteni kívánja a Zalaegerszeg 4205 hrsz-ú (Dózsa u. 2.), 739 m

Részletesebben

BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK. Ajánlattételi feltételek

BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK. Ajánlattételi feltételek BÉRBE ADHATÓ INGATLANOK Ajánlattételhez szükséges letölthető dokumentumok - Ajánlattételi feltételek - Ajánlattételi adatlap - Szerződés-tervezet Ajánlattételi feltételek Tisztelt Érdeklődő! A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: IV. 65412015. Előadó: Csizmadia Bernadett Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016.09.22. Javaslat a dunaújvárosi 2976/18 helyrajzi számon nyilvántartott, kivett épület, udvar megnevezésű, természetben

Részletesebben

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: 1018-33/100/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat Zárt ülés Javaslat a Miskolc, Aulich utcai beépítetlen

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. 09. 20. Javaslat a dunaújvárosi 2976/36 és a 2976/38 helyrajzi számon nyilvántartott kivett beépítetlen terület

Részletesebben

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI SZAKVÉLEMÉNY A Hunya, Széchenyi utca 11. szám alatti beépítetlen terület megjelölésű ingatlan értékesítés előtti becsült forgalmi értékének megállapításáról Készült: 2016. március

Részletesebben

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ingatlan területe. beépítetlen terület 688 m 2 bruttó ,- Ft ( ,- Ft + ÁFA)

Pályázati felhívás. Ingatlan területe. beépítetlen terület 688 m 2 bruttó ,- Ft ( ,- Ft + ÁFA) Pályázati felhívás Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesíteni kívánja a Zalaegerszeg 4205 hrsz-ú (Dózsa u. 2.), 739 m 2 nagyságú, lakóház, udvar, gazdasági

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 11-én tartandó rendkívüli

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanvásárlási igények Előterjesztő: Szabó Loránd

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos kisajátítási eljárás megindítására

Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos kisajátítási eljárás megindítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos

Részletesebben

Előterjesztés a január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! A Ványa Cipő Bt. ügyvezetője Hunya István és a Földesi és Társa Bt. ügyvezetője Földesi Zoltán vételi

Részletesebben

Mellékeljük az Értékelő Bizottság által felvett jegyzőkönyvet és az emlékeztetőt. (3-4. számú melléklet)

Mellékeljük az Értékelő Bizottság által felvett jegyzőkönyvet és az emlékeztetőt. (3-4. számú melléklet) BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. október 7. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Ingatlan forgalmi értékbecslés

Ingatlan forgalmi értékbecslés 1. számú példány Ingatlan forgalmi értékbecslés A 9241 Jánossomorja 888 hrsz-ú, természetben Jánossomorja Vasút utca 25. szám alatt fekvő gazdasági épület, udvar megnevezésű forgalmi értékéről Győr, 2015.

Részletesebben

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték:

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest II. ker. Hárshegyi út 1. szám alatti ingatlan (10937/21 Hrsz) tulajdonjogának értékesítésére

Részletesebben

Pályázati felhívás. Tompa Város Önkormányzata egyfordulós, nyilvános, egyszerűsített pályázatot hirdet. önkormányzati ingatlanok értékesítésére

Pályázati felhívás. Tompa Város Önkormányzata egyfordulós, nyilvános, egyszerűsített pályázatot hirdet. önkormányzati ingatlanok értékesítésére Pályázati felhívás Tompa Város Önkormányzata egyfordulós, nyilvános, egyszerűsített pályázatot hirdet önkormányzati ingatlanok értékesítésére A pályázat kiírója: Tompa Város Önkormányzata 6422 Tompa Szabadság

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKf.."SCSABA MEGfEJ JOGÚ varas POLCÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván tér 7. Ikl. sz.:1v.855-612009. Elűadó:Czigléczkiné Liszkai Edil Mell.:2 db Hiv. sz.: Postacím: 560/ Pf 112. relefoll: (66) 523-801

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Budakalász, Kálvária domb melletti 4203, 4204, 45 hrsz ingatlanok egy tételben történő értékesítésére KIÍRÓ: BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011 Budakalász, Petőfi tér 1. Telefon:

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\ NvíREGVHAZA MEGVEI JOG Ú VAROS POLGARMESTERI HIVATALA VAGVONGAZoALKooAslOSZTALV 440' NvfREGVHÁZA, KOSSUTH TtR 1. PF.: 8~. TELEFON: +36 4> 5>1"540; FAX: +36 4> 524"541 E-MAIl.!VAGYONGAZDALKODA5@NVIREGVHAZA.HU

Részletesebben

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt

Pályázati felhívás. Megjegyzés: Az ingatlan üzemeltetője a BFVK Zrt Pályázati felhívás Kiíró: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.), (székhelye: 1013 Budapest, Attila út 13/a), Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából. Pályázat célja: A Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Eperföld utcai

Részletesebben

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület!

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület! ioo/ tof5 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. május 13. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kártalanítási összegek

Részletesebben

Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek

Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanokat: Cím (Zalaegerszeg) 1. Zalaegerszeg,

Részletesebben

Előterjesztés a április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! A Ványa Cipő Bt. ügyvezetője Hunya István és a Földesi és Társa Bt. ügyvezetője Földesi Zoltán vételi

Részletesebben

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. SZ.: IV 394-3/20J5. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: Jdb Hiv. sz: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. 1. A pályázat kiírója: 2. A pályázat célja és jellege:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. 1. A pályázat kiírója: 2. A pályázat célja és jellege: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest V. kerület Fővám tér 5. fsz. szám alatti ingatlan (hrsz.: 23926/0/A/3) tulajdonjogának értékesítésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Gesztenyési u. 9. sz. alatti 153/1 hrsz-ú ingatlan értékesítése Iktatószám:

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3-9/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 26-i üléséről. Napirend: Abony,

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 27/2008. (IV.14.) számú önk. rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 435/2015. Előadó:Tarné Stuber Éva / Kucseráné dr. Krizsán Gyöngyi Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S. Dunavarsány Város Önkormányzatának. tulajdonában lévő

P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S. Dunavarsány Város Önkormányzatának. tulajdonában lévő Dunavarsány Város Önkormányzata 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., www.dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 P Á L Y Á Z A T I K I Í R Á S Dunavarsány Város Önkormányzatának tulajdonában

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker. és hrsz. ingatlanok megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat Budapest XXIII. ker. és hrsz. ingatlanok megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII.

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) GAUDIUM CAPITAL Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-171607, székhely: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10.., levelezési cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10..), mint a(z) Sky Realty

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE 7. melléklet a 18/2019. (X.31.) önkormányzati rendelethez A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKET ELLÁTÓ BIZOTTSÁG Az önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 19-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 19-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Lakiter Hungária Európa Kft. ingatlan vásárlása Iktatószám:

Részletesebben

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV.

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV. Sorszám: A Prevail Co. Kft. vételi ajánlata a 1 Békés 3736/12 helyrajzi számú 1). területre Döntéshozatal módja: Véleményező bizottság: Minősített többség Pénzügyi Bizottság Tárgyalás módja: Előkészítette:

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 183208/1, 183208/3,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 383/2015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell. : 2 db Hiv. sz.:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 101/2018. (IX.20.) számú ÖKT határozata

Részletesebben

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Az előterjesztés 2. sz. melléklete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 7/2012. (III.5.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. ingatlan hasznosítására, wellness szálloda és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása céljából

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. ingatlan hasznosítására, wellness szálloda és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása céljából PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ingatlan hasznosítására, wellness szálloda és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása céljából Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2010. február 12. 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ingatlan

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/138-12/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 4-i nyilvános ülésére

5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/138-12/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 4-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 1/138-12/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. május 4-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Döntés laktanyai ingatlanok adásvétel

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K Ikt. sz.: IV. 305-2/2007. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K ALJEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. Mell.: rendelettervezet, bizottságok állásfoglalása Hiv. SZ: Postacím: 5601 Pf. 112.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület december 15-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/ 217- /2016 Előkészítő: Takácsné Szigetvári Anett Melléklet: Pályázat

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 8-i rendes ülésére Egyszerű többség Tárgy: A Dombóvári Ipari Parkban található ingatlan önkormányzati

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Piacfelügyelete (a továbbiakban: Piacfelügyelet ) az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő V. kerület 24066 hrsz. alatti ingatlan tulajdonjogának értékesítésére 1. A pályázat kiírója: A pályázat

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2018. augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Ingatlan adásvétel

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületek bérbe-, használatba- és haszonbérbe adására vonatkozó eljárási

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3.

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2017.(IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az Ingatlan megnevezése: raktár. 1 A pályázat kiírója: 2 A pályázat célja és jellege:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az Ingatlan megnevezése: raktár. 1 A pályázat kiírója: 2 A pályázat célja és jellege: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest V. kerület Alkotmány u. 15. szám alatti épületben a 24873/3/A/7 hrsz. alatti ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Advoco Kft. (cégjegyzékszám: 08-09-003091, székhely: 9022 Győr, Liszt F. utca 37.., levelezési cím: 9022 Győr, Liszt F. utca 37..), mint a(z) Acélárugyár Zrt. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete május 26-i ülésére Tárgy: Dr. Józsa Csaba kérelme a 2190 hrsz-ú telek vételi ajánlat Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám:

Részletesebben

Az újabb értékbecslés mely az előterjesztés 3. sz. mellékletét képezi - az irányadó bruttó vételárat 13 millió Ft-ban határozta meg.

Az újabb értékbecslés mely az előterjesztés 3. sz. mellékletét képezi - az irányadó bruttó vételárat 13 millió Ft-ban határozta meg. Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 16/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt.sz: 1785/2008 Véleményező Bizottság: PTB Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő -testületének Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

Kérelem tartalma: (1. melléklet)

Kérelem tartalma: (1. melléklet) Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2012. augusztus 14-én tartandó ülésére Tárgy: Balázs

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. A bérlemény általános adatai: Dombóvár, Dombó P. u. 9. - Hrsz.: 1299/5/A/76 - Ingatlan megnevezése:

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben