Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz."

Átírás

1 Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: szeptember 3-án n Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos helyiségében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének soron kívüli nyilvános ülésén. (Technikai megjegyzés: Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére a jegyzőkönyv rövidített formában készült. A hozzászóló neve után tett számok az egyes megnyilatkozások hangfelvételen lévő helyét jelölik meg. A jegyzőkönyv készítése során különböző típusú magnetofonok kerültek alkalmazásra. A hangfelvétel esetleges visszahallgatása során a számeltérések a különböző típusú magnetofonok eltéréséből adódnak.) Jelen volt: Vantara Gyula polgármester, országgyűlési képviselő, Hanó Miklós alpolgármester, országgyűlési képviselő, Kiss Tibor alpolgármester, Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, Dr. Fábián Ágnes tanácsnok, Herczeg Tamás tanácsnok, Köles István, Futaki Sándor, Dr. Kerekes Attila, Tímár Ella, Kutyej Pál, Csicsely Ilona, Zelenyánszki Péter, Strifler Attila, Szabóné Kocziha Tünde, Takács Péter, Hrabovszki György képviselő Igazoltan távol volt: Miklós Attila képviselő Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Szvercsák Szilvia jegyző. Meghívottként jelen volt: Dr. Kiss Gyula aljegyző, Dr. Deák Zoltán, a Titkársági Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport csoportvezetője, Tarné Stuber Éva, a Pénzügyi és Gazdasági Osztály osztályvezetője, Wittmann László, a Stratégiai-Fejlesztési Osztály osztályvezetője, Dr. Marosvölgyi Emese, a Stratégiai-Fejlesztési Osztály csoportvezetője, Dr. Tőgye Ildikó, a Szociálpolitikai Osztály osztályvezetője, Opauszki Zoltán kabinetvezető Vantara Gyula polgármester: Köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes, 17 fő képviselő van jelen. Távolmaradását előzetesen Miklós Attila képviselő jelentette be. Az ülést megnyitotta. Tájékoztatásul közölte, hogy a képviselői kérdésekre, illetve észrevételekre a Bejelentések napirend keretében biztosít lehetőséget. Van-e a napirenddel kapcsolatban kérdés, észrevétel, módosító javaslat? Nincs. Szavazásra bocsátotta a napirend tervezetet. - Megállapította, hogy a közgyűlés a napirendre vonatkozó javaslatot 17 igen, egyhangú szavazattal elfogadta.

2 2 NAPIRENDI PONTOK: Nyilvános ülés: 1.) Telekértékesítés az Északi Ipartelepen Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester 2.) A Békéscsaba 2998/12/A/17. hrsz. alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan árverés útján történő elidegenítése Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester 3.) A Békéscsaba Lázár utca 2./1 sz. alatti ingatlan értékesítése Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Előterjesztő: Vantara Gyula polgármester 4.) BEJELENTÉSEK Vantara Gyula polgármester: A nyilvános ülés megkezdése előtt kiegészítésként közölte, hogy pályázathoz kapcsolódó vagyoni ügyeket tárgyal a testület, illetve egy ingatlan vonatkozásában vételi szándék érkezett. A további, előkészítés alatt lévő vagyoni témát a szeptemberi soros ülésen tűzik napirendre. (Kazetta 1/ ) Napirend tárgya: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen Vantara Gyula polgármester: Az előterjesztést véleményezte a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság. Kérte Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnököt, ismertesse az ülésen kialakított álláspontot. (Kazetta 1/ ) Dr. Ferenczi Attila képviselő, a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke: A bizottság az előterjesztés szerinti határozati javaslatot csak annyiban kívánja módosítani, hogy az 5. pont utolsó bekezdésében eredeti vételi ár kitétel szerepeljen. Ennek megfelelően a bekezdés helyesen: A megvásárolt ingatlan továbbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet, erre az esetre az eladó elővásárlási jogot köt ki az eredeti vételi áron. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Jelezte, hogy a javaslatot előterjesztőként befogadja. (Kazetta 1/ ) Hrabovszki György képviselő: Nem szabad, hogy elővételi jog legyen kikötve. (Kazetta 1/ ) Dr. Szvercsák Szilvia jegyző: Pontosításként elmondta, hogy a megnevezés helyesen vételi jog. (Kazetta 1/ ) Takács Péter képviselő: Módosító javaslatában kezdeményezte, hogy mind a két telek esetében ne zártkörű pályázati eljárási rendbe történjen az értékesítést, hanem nyilvános

3 3 árverésre kerüljön sor. Eddig minden hasonló esetben nyilvános árverés útján történt az értékesítés, jelen esetben is ezt tartja célszerű eljárásnak. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Az előterjesztésben a Bora Ital Nagykereskedelemnél a munkahely megtartás indokolt. A jelenlegi telephelyet azonban érinti a Gyár utcai rekonstrukció, emiatt új telephelyet kell létesítenie. A Marzek Kner Packaging Kft. logisztikai központot létesít, ami szintén fontos a város szempontjából. Személy szerint a zárkörű árverés útján történő értékesítéssel ért egyet. Megkérdezte Takács Péter képviselőt, hogy továbbra is fenntartja módosító javaslatát. (Kazetta.1/ ) Takács Péter képviselő: Igen. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Szavazásra bocsátotta a módosító javaslatot. Kérte kézfelnyújtással szavazzanak. - Megállapította, hogy a közgyűlés 2 igen, 15 nem szavazattal a javaslatot elvetette. Szavazásra bocsátotta az előterjesztés szerinti határozati javaslatot. Kérte kézfelnyújtással szavazzanak. (Kazetta 1/ ) Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen A közgyűlés 13 igen szavazattal, 4 tartózkodással a következő határozatot hozta: 234/2012. (IX. 3.) közgy. H A T Á R O Z A T 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet alapján zártkörű pályázat útján értékesíti a tulajdonában lévő, az Ipari út északi területén elhelyezkedő, az előterjesztés mellékletét képező légi felvételen megjelölt 1-es számú, kb m 2 területű és 2- es számú, kb m 2 területű ingatlanjait. 2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a jelen határozat mellékletét képező pályázati kiírásokat és elrendeli az alábbi vállalkozások részére való megküldését: 1-es számú ingatlan esetében: - Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. (székhely: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 78.) - Electroplast Magyarország Kft. (székhely: 5600 Békéscsaba, Balassa u. 6147/9 hrsz.) 2-es számú ingatlan esetében: - Marzek Kner Packaging Kft. (székhely: 5600 Békéscsaba, Baross u )

4 4 - Electroplast Magyarország Kft. (székhely: 5600 Békéscsaba, Balassa u. 6147/9 hrsz.) 3. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a pályázatokon benyújtott ajánlatok véleményezésére bíráló bizottságként Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságát jelöli ki. 4. Az egyes területekre vonatkozó pályázatok nyertesének a bíráló bizottság véleménye alapján az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb, az ingatlanokra vonatkozó szakértői véleményben meghatározott összeget elérő, illetve azt meghaladó vételárat tartalmazó érvényes pályázatot benyújtó ajánlattevőt kell kihirdetni. 5. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert, hogy a pályázatok elbírálását követően a nyertesekkel az adásvételi előszerződéseket, valamint a telekhatár-rendezéseket követően a végleges adásvételi szerződéseket kösse meg az alábbi feltételekkel: - A pályázat nyertese a telekhatár-rendezések után, a támogatási szerződés aláírását követően 30 napon belül adásvételi szerződés megkötésére köteles. - Az ingatlan eladási ára a nyertes ajánlatban feltüntetett, az ingatlanforgalmi szakértői véleményben meghatározott összeget elérő vagy azt meghaladó összeg. - A vevő a vételárat a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egyösszegben fizeti meg. Az eladó a tulajdonjog-változás bejegyzéséhez a teljes vételár megfizetését követően járul hozzá. - Az ingatlan eladási ára nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait, azok megfizetése a vevőt terheli. - A vevő köteles az ingatlanon fennálló beépítési kötelezettséget december 31-ig teljesíteni. - Arra az esetre, ha a beépítési kötelezettség határidőre nem teljesül, az eladó visszavásárlási jogot köt ki az ingatlanra az eredeti vételár évi 5 %-kal csökkentett értékén, illetve kötbér igényt érvényesít, amelynek mértéke az ingatlan bruttó forgalmi értékének a 20 %-a. - A megvásárolt ingatlan továbbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet, erre az esetre az eladó vételi jogot köt ki az eredeti vételi áron. 6. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja az előterjesztés mellékletében meghatározott 1-es és 2-es számú ingatlanok kialakítását és felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert, hogy a telekalakítási-engedélyezési eljárásokkal kapcsolatos intézkedéseket megtegye. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: március 31. PÁLYÁZATI KIÍRÁS Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának a szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.)

5 5 önkormányzati rendelet 21. -ára figyelemmel a következő pályázati felhívást teszi közzé a 234/2012. (IX. 3.) közgy. határozata alapján: 1. Pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, 5600 Békéscsaba, Szent István tér Pályázat célja: önkormányzati ingatlan értékesítése. 3. Pályázat jellege: zárt. 4. Pályáztatásra kerülő ingatlan: Az ingatlan a 44-es főút, valamint az Ipari út között lévő, a Balassa utca mentén elhelyezkedő, a mellékelt légi felvételen 2-es számú terület. A terület nagysága: m 2 A terület jelenleg két, külön helyrajzi számon lévő ingatlant érint, a végleges ingatlan telekhatár-rendezés során alakul ki. Az ingatlanok művelési ága: beépítetlen terület. Az ingatlanok közművekkel történő ellátottsága: A Balassa utcán négy közmű (gáz, víz, szennyvíz, távközlés) gerincvezetéke megtalálható, a rácsatlakozás költségei az igények megjelölését követően további egyeztetéseket igényelnek, az elektromos hálózatra való rácsatlakozásra az Ipartelep középső részén található transzformátor állomásról van lehetőség. Minimális vételár: nettó 3.500,- Ft/m 2. Az ajánlat megtételekor, az ajánlati ár kialakítása során az ajánlattevőnek figyelemmel kell lennie arra, hogy ez az összeg nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait. 5. A pályázat tartalma terjedjen ki az alábbiakra: - A pályázó tevékenységének részletes bemutatása, referenciái. - Tervezett tevékenység bemutatása, annak tervezett nagysága és időtartama, a foglalkoztatottak összetétele és száma (új munkahelyek létesítésének szándéka). - Tevékenységének esetleges bővítésére vonatkozó elképzelések. - Az ingatlan vételára. - Közmű hálózati kapacitások igénye. - 3 hónapnál nem régebbi közjegyző által hitelesített cégkivonat, aláírási címpéldány. - Az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű alábbi nyilatkozatai: - a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására, - az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre, - a vételár összegére, - az ajánlati kötöttségre vonatkozóan, - egyéb, a kiíró által meghatározott kötelezettségvállalásra. 6. Az ajánlatok benyújtásának helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoport (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda).

6 6 7. Az ajánlatok benyújtásának módja: az ajánlatok benyújthatók személyesen, meghatalmazott útján vagy postai úton. Az ajánlatot zárt borítékban, két példányban 1 db eredeti és 1 db másolati példányban, az eredeti példány megjelölésével kell benyújtani, a borítékon kérjük feltüntetni Ajánlat az Északi Ipartelepen kialakított 2. számú ingatlan vételére. Az ajánlatokat cégszerű aláírással kell ellátni. 8. Az ajánlatok benyújtásának határideje: szeptember óra (a postai úton feladott pályázatoknak ezen időpontig be kell érkezniük). 9. A pályázatok bontásának időpontja, helye: szeptember óra, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportja, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 124. iroda. A pályázat bontása külön meghívó nélkül a megjelent pályázók jelenlétében történik. 10. Az ajánlati kötöttség időtartama: a pályázó által meghatározott időpont, amely nem lehet korábbi, mint december A jelen pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda, Czigléczkiné Liszkai Edit ügyintéző 66/ ) a hivatal ügyfélfogadás idejében. Indokolt esetben, előzetes időpont egyeztetést követően a helyszíni szemle lehetősége biztosított az ajánlatok értékeléséig. 12. Az ajánlatok elbírálásának szempontja: az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb, az ingatlanra vonatkozó szakértői véleményben meghatározott összeget elérő, illetve meghaladó vételárat tartalmazó érvényes ajánlat. Értékelési részszempontok: Vételár: - Legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: 50 pont - Második legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: 10 pont Új munkahelyek létesítése: Meglévő munkahelyek megtartása: + 25 pont + 25 pont 13. A pályázat kiírója fenntartja azon jogát, hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlattevővel se kössön szerződést, és ily módon a pályázatot akár indokolás nélkül is eredménytelennek minősítse. 14. Az önkormányzat tájékoztatja az ajánlattevőket az alábbiakról: - A pályázat nyertese a telekhatár-rendezések után, a támogatási szerződés aláírását követően 30 napon belül adásvételi szerződés megkötésére köteles. - Az ingatlan eladási ára a nyertes ajánlatban feltüntetett, az ingatlanforgalmi szakértői véleményben meghatározott összeget elérő vagy azt meghaladó összeg.

7 7 - A vevő a vételárat a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egyösszegben fizeti meg. Az eladó a tulajdonjog-változás bejegyzéséhez a teljes vételár megfizetését követően járul hozzá. - Az ingatlan eladási ára nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait, azok megfizetése a vevőt terheli. - A nyertes ajánlattevő köteles az ingatlanon fennálló beépítési kötelezettséget december 31-ig teljesíteni. - A nemzeti vagyonról szóló CXCVI. törvény alapján a Magyar Államnak elővásárlási joga van az adott ingatlanokra vonatkozóan. - Arra az esetre, ha a beépítési kötelezettség határidőre nem teljesül, a kiíró visszavásárlási jogot köt ki az ingatlanra az eredeti vételár évi 5 %-kal csökkentett értékén, illetve kötbérigényt érvényesít, amelynek mértéke az ingatlan bruttó forgalmi értékének a 20 %-a. - A megvásárolt ingatlan továbbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet, erre az esetre az eladó vételi jogot köt ki az eredeti vételi áron. - Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért, és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést. - Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja, illetve módosíthatja. 15. A pályázatok elbírálásának módja, várható ideje: A beérkezett pályázatok véleményezését mint bíráló bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) végzi, a szeptember hónapban tartandó ülésén. A nyertes pályázó kiválasztása Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 234/2012. (IX.3.) közgy. határozata és a bíráló bizottság véleménye alapján az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb, érvényes ajánlat kiválasztásával történik. 16. A szerződéskötés várható időpontjáról a kiíró tájékoztatja a nyertes ajánlattevőt. PÁLYÁZATI KIÍRÁS Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának a szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet 21. -ára figyelemmel a következő pályázati felhívást teszi közzé a 234/2012. (IX. 3.) közgy. határozata alapján: 1. Pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, 5600 Békéscsaba, Szent István tér Pályázat célja: önkormányzati ingatlan értékesítése. 3. Pályázat jellege: zárt. 4. Pályáztatásra kerülő ingatlan:

8 8 Az ingatlan a 44-es főút, valamint az Ipari út között lévő, a Balassa utca mentén elhelyezkedő, a mellékelt légi felvételen 1-es számú terület. A terület nagysága: m 2 A terület jelenleg két, külön helyrajzi számon lévő ingatlant érint, a végleges ingatlan telekhatár-rendezés során alakul ki. Az ingatlanok művelési ága: beépítetlen terület. Az ingatlanok közművekkel történő ellátottsága: A Balassa utcán négy közmű (gáz, víz, szennyvíz, távközlés) gerincvezetéke megtalálható, a rácsatlakozás költségei az igények megjelölését követően további egyeztetéseket igényelnek, az elektromos hálózatra való rácsatlakozásra az Ipartelep középső részén található transzformátor állomásról van lehetőség. Minimális vételár: nettó 3.500,- Ft/m 2. Az ajánlat megtételekor, az ajánlati ár kialakítása során az ajánlattevőnek figyelemmel kell lennie arra, hogy ez az összeg nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait. 5. A pályázat tartalma terjedjen ki az alábbiakra: - A pályázó tevékenységének részletes bemutatása, referenciái. - Tervezett tevékenység bemutatása, annak tervezett nagysága és időtartama, a foglalkoztatottak összetétele és száma (új munkahelyek létesítésének szándéka). - Tevékenységének esetleges bővítésére vonatkozó elképzelések. - Az ingatlan vételára. - Közmű hálózati kapacitások igénye. - 3 hónapnál nem régebbi közjegyző által hitelesített cégkivonat, aláírási címpéldány. - Az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű alábbi nyilatkozatai: - a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására, - az általa vállalt szolgáltatásokra és kötelezettségekre, - a vételár összegére, - az ajánlati kötöttségre vonatkozóan, - egyéb, a kiíró által meghatározott kötelezettségvállalásra. 6. Az ajánlatok benyújtásának helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoport (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda). 7. Az ajánlatok benyújtásának módja: az ajánlatok benyújthatók személyesen, meghatalmazott útján vagy postai úton. Az ajánlatot zárt borítékban, két példányban 1 db eredeti és 1 db másolati példányban, az eredeti példány megjelölésével kell benyújtani, a borítékon kérjük feltüntetni Ajánlat az Északi Ipartelepen kialakított 1. számú ingatlan vételére. Az ajánlatokat cégszerű aláírással kell ellátni. 8. Az ajánlatok benyújtásának határideje: szeptember óra (a postai úton feladott pályázatoknak ezen időpontig be kell érkezniük).

9 9 9. A pályázatok bontásának időpontja, helye: szeptember óra, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportja, 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 124. iroda. A pályázat bontása külön meghívó nélkül a megjelent pályázók jelenlétében történik. 10. Az ajánlati kötöttség időtartama: a pályázó által meghatározott időpont, amely nem lehet korábbi, mint december A jelen pályázattal kapcsolatban további információ kérhető: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Stratégiai-Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 123. iroda, Czigléczkiné Liszkai Edit ügyintéző 66/ ) a hivatal ügyfélfogadás idejében. Indokolt esetben, előzetes időpont egyeztetést követően a helyszíni szemle lehetősége biztosított az ajánlatok értékeléséig. 12. Az ajánlatok elbírálásának szempontja: az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb, az ingatlanra vonatkozó szakértői véleményben meghatározott összeget elérő, illetve meghaladó vételárat tartalmazó érvényes ajánlat. Értékelési részszempontok: Vételár: Legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: Második legmagasabb vételárat tartalmazó pályázat: Új munkahelyek létesítése: Meglévő munkahelyek megtartása: 50 pont 10 pont + 25 pont + 25 pont 13. A pályázat kiírója fenntartja azon jogát, hogy a pályázat során ajánlatot tett egyik ajánlattevővel se kössön szerződést, és ily módon a pályázatot akár indokolás nélkül is eredménytelennek minősítse. 14. Az önkormányzat tájékoztatja az ajánlattevőket az alábbiakról: - A pályázat nyertese a telekhatár-rendezések után, a támogatási szerződés aláírását követően 30 napon belül adásvételi szerződés megkötésére köteles. - Az ingatlan eladási ára a nyertes ajánlatban feltüntetett, az ingatlanforgalmi szakértői véleményben meghatározott összeget elérő vagy azt meghaladó összeg. - A vevő a vételárat a végleges adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egyösszegben fizeti meg. Az eladó a tulajdonjog-változás bejegyzéséhez a teljes vételár megfizetését követően járul hozzá. - Az ingatlan eladási ára nem tartalmazza a közműhálózati csatlakozások díjait, azok megfizetése a vevőt terheli. - A nyertes ajánlattevő köteles az ingatlanon fennálló beépítési kötelezettséget december 31-ig teljesíteni. - A nemzeti vagyonról szóló CXCVI. törvény alapján a Magyar Államnak elővásárlási joga van az adott ingatlanokra vonatkozóan.

10 10 - Arra az esetre, ha a beépítési kötelezettség határidőre nem teljesül, a kiíró visszavásárlási jogot köt ki az ingatlanra az eredeti vételár évi 5 %-kal csökkentett értékén, illetve kötbérigényt érvényesít, amelynek mértéke az ingatlan bruttó forgalmi értékének a 20 %-a. - A megvásárolt ingatlan továbbértékesítése az eladó hozzájárulása mellett történhet, erre az esetre az eladó vételi jogot köt ki az eredeti vételi áron. - Az ajánlattevő nem igényelhet térítést a kiírótól az ajánlata kidolgozásáért, és az ajánlattétellel kapcsolatosan más jogcímen sem terjeszthet elő követelést. - Az ajánlattevő a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja, illetve módosíthatja. 15. A pályázatok elbírálásának módja, várható ideje: A beérkezett pályázatok véleményezését, mint bíráló bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) végzi, a szeptember hónapban tartandó ülésén. A nyertes pályázó kiválasztása Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 234/2012. (IX.3.) közgy. határozata és a bíráló bizottság véleménye alapján az önkormányzat érdekeinek összességében legmegfelelőbb, érvényes ajánlat kiválasztásával történik. 16. A szerződéskötés várható időpontjáról a kiíró tájékoztatja a nyertes ajánlattevőt. Napirend tárgya: A Békéscsaba 2998/12/A/17. hrsz. alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan árverésútján történő elidegenítése Vantara Gyula polgármester: Az előterjesztést véleményezte a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság, és az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság. Kérte a bizottságok elnökeit, ismertessék a bizottsági ülésen kialakult álláspontot. (Kazetta 1/ ) Dr. Kerekes Attila képviselő, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke: A bizottság egyhangúlag támogatta az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. (Kazetta 1/ ) Dr. Ferenczi Attila képviselő, a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke: A bizottság támogatta a határozati javaslat elfogadását. (Kazetta 1/ ) Takács Péter képviselő: Az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnökéhez intézte kérdését. Az előterjesztésből az derül ki, hogy az ingatlan a bizottság kompetenciájában van. Szolgálati lakásként, vagy bérlakásként funkcionál jelenleg? Annyira jól áll a város szociális és szolgálati lakások vonatkozásában, hogy magánosíthat? Tudomása szerint, amikor a bizottság egy-egy lakást meghirdet, számosan jelentkeznek. Ezért indokolt a kérdést feltenni: miért kell az ingatlant értékesíteni? (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Azokat a telkeket, amelyeket a Kis-Tabán utcában fognak értékesíteni, a szociális lakáskörbe utalják, így szabad felhasználású lesz. Megkeresés érkezett

11 11 a Peter Jilemniczky utcát érintően, de időközben a vevő visszalépett, így az ingatlant szociális célra hasznosítják a továbbiakban. Egyeztetés van folyamatban a színházzal, a kórházzal és a megyei intézményfenntartó központtal. A jelenlegi ismeretek szerint mintegy öt lakás kerül vissza a rendszerbe. Az előterjesztés indoka, hogy egy család a bővítés lehetőségével kereste meg az önkormányzatot. (Kazetta 1/ ) Dr. Kerekes Attila képviselő: Az elhangzottakat az alábbiakkal egészítette ki: Amikor támogatta az ügyet, szem előtt tartotta Takács Péter képviselő azon észrevételét, miszerint az önkormányzat nem teljesíti az előirányzott bevételeket. (Kazetta 1/ ) Takács Péter képviselő: Ilyen alapon, a bevétel teljesülése érdekében gyakorlatilag a szociális bérlakások jelentős része is értékesítésre kerülhet. Nem erről van azonban szó. Az előző ciklusban 12, vagy 8 honvédelmi lakás került a város tulajdonába, amit annak idején jelentős eredményként értékeltek. Megjegyezte, hogy szociális bérlakás tekintetében nem áll jól a város. Ezért ne értékesítse az ingatlant. A jelenlegi lakáspiacon bőven van lehetőség arra, hogy a bővíteni szándékozó család a jelenleginél nagyobb, számára megfelelő ingatlant vásároljon. (Kazetta 1/ ) Herczeg Tamás tanácsnok: Valóban indokolt lenne Takács Péter képviselő által ismertetett gondolatmenet megfontolása, ha nem létezne az a szociális város rehabilitációs program, amelyre remélhetőleg a következő hónapokban a város jó eséllyel pályázhat. Hiányában szorgalmazná, hogy értsenek egyet a képviselő által elmondottakkal. Remélhetőleg az említett program lehetőséget biztosít a jelenlegi lakásállomány bővítésére. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Szavazásra bocsátotta az előterjesztés szerinti határozati javaslatot. Kérte kézfelnyújtással szavazzanak. (Kazetta 1/ ) A közgyűlés 15 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodással a következő határozatot hozta: 235/2012. (IX. 3.) közgy. H A T Á R O Z A T 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő békéscsabai 2998/12/A/17. hrsz.-ú, 48 m 2 területű ingatlant bruttó ,- Ft, azaz ötmillió-háromszázötvenezer forint kikiáltási áron, árverés útján értékesíti. Az árverési hirdetmény az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelet 3. mellékletét képező árverési szabályzat alapján kerül elkészítésre. 2. Az árverésen kialakult licitárat a vevőnek az adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egy összegben kell megfizetnie.

12 12 3. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert, hogy az 1. pontban meghatározott ingatlanárverés nyertesével az adásvételi szerződést kösse meg. 4. A tulajdonjog bejegyzést követően a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-vel kötött lakásingatlanokat tartalmazó megállapodást az ingatlan vonatkozásában módosítani szükséges. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése felhatalmazza Vantara Gyula polgármestert ezen megállapodás módosításának aláírására. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: december 31. Napirend tárgya: A Békéscsaba Lázár utca 2/1. sz. alatti ingatlan értékesítése Vantara Gyula polgármester: Az előterjesztést véleményezte a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság. Kérte Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnököt, ismertesse a bizottság álláspontját. (Kazetta 1/ ) Dr. Ferenczi Attila képviselő, a Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke: Korábban, az Északi Ipartelep betelepülői számára a város lehetőségként biztosította, hogy a telket elővételi szerződéssel, pályázati alapként használhassák fel. Amennyiben a pályázat nyert, sor került a végleges adásvételi szerződés megkötésére. Ezzel véleménye szerint a város nagyon komolyan támogatta a helyi vállalkozásokat, kezdeményezéseket, befektetőket, ugyanakkor, ha nem nyer a pályázat, elállási lehetőséggel élhet a pályázó. Úgy gondolja, hogy bizonyos bánatpénz megilletheti a várost, ezért a javasolt összeg beemelésre került az előterjesztésbe, miszerint: Amennyiben az árverés nyertese az adásvételi szerződés megkötését kéri, lehetőséget kell biztosítani a vevő számára 6 hónapon belüli, jogkövetkezmények nélküli elállásra ,- Ft bánatpénz megfizetése mellett, a végleges adásvételi szerződés megkötése alól arra az esetre, ha az ingatlan megvásárlása érdekében benyújtott pályázata sikertelen lesz és a pályázat eredménytelenségét hivatalos dokumentummal az önkormányzat számára igazolja. Így nem csak a város, hanem a pályázó is bizonyos kockázatot vállal. A bizottság az ismertetett módosítással a határozati javaslat elfogadását 6 igen szavazattal, 1 tartózkodással támogatta (Kazetta 1/ ) Dr. Szvercsák Szilvia jegyző: Semmi akadálya a módosításnak. Azonban elhangzott a jogkövetkezmények nélküli elállás. Jelezte, hogy maga a bánatpénz is egy jogkövetkezmény már, tehát csak az elállás esetén kitételt kell szerepeltetni, kérte, hogy a jogkövetkezmények nélküli kifejezés maradjon ki az említett szövegrészből. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Jelezte, hogy az elhangzott módosításokkal, mint előterjesztő egyetért. Az ,- Ft a keletkezett költségek finanszírozására elegendő. (Kazetta 1/ ) Takács Péter képviselő: Mi indokolja, hogy az önkormányzat felvállalja a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület Közhasznú Szervezet elhelyezési kötelezettségét? Annak idején, amikor hozzájárulását adta a testület az intézmény jelenlegi ingatlanba kerüléséhez, elsősorban azért tette, hogy legyen gazdája az ingatlannak. A november 19-én készült

13 13 közgyűlési kivonat azonban nem tartalmaz elhelyezési kötelezettséget. Mi a változás oka? Amennyiben az egyesületnek el kell hagynia az ingatlant, hol biztosít az önkormányzat megfelelő helyet? (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Az egyesület tevékenysége kiegészíti az önkormányzati szociális rendszer tevékenységét, hiszen speciális körrel, a nagycsaládosokkal foglalkozik. Az elhelyezési kötelezettség azt jelenti, hogy a jelenlegi ingatlant az egyesület saját erejéből hozta rendbe, (fűtés, világítás, festés, stb.) ezért az önkormányzattal közösen keresnek olyan ingatlant, amely a jelenlegi színvonalnak megfelelő elhelyezést biztosít. Sikeres pályázat esetén az önkormányzat egy eddig kihasználatlan ingatlanban biztosít elhelyezést. Megjegyezte, hogy az egyesület korábbi pályázata sikertelen volt. Az elhangzott kiegészítésekkel szavazásra bocsátotta az határozati javaslatot. Kérte, kézfelnyújtással szavazzanak. (Kazetta 1/ ) A közgyűlés 14 igen szavazattal, 3 tartózkodással a következő határozatot hozta: 236/2012. (IX. 3.) közgy. H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a békéscsabai hrsz-ú ingatlan értékesítésével kapcsolatban az alábbi döntést hozza: I. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése nyilvános árverésen értékesíti a békéscsabai hrsz-ú ingatlant, az alábbi feltételekkel: - az ingatlan kikiáltási ára ,- Ft + áfa, azaz huszonhárommillióötszázezer forint + áfa, - a nyilvános árverésen történő részvétel feltétele a bruttó kikiáltási ár 10 %- ának megfelelő árverési letéti díj megfizetése, - az árverés nyertesével végleges adásvételi vagy adásvételi előszerződés köthető, - amennyiben az árverés nyertese az adásvételi előszerződés megkötését kéri, akkor lehetőséget lehet biztosítani a vevő számára 6 hónapon belüli elállásra 500 ezer Ft bánatpénz megfizetése mellett - a végleges adásvételi szerződés megkötése alól, arra az esetre, ha az ingatlan megvásárlása érdekében benyújtott pályázata sikertelen lesz, és a pályázat eredménytelenségét hivatalos dokumentummal az önkormányzat számára igazolja, - a vevő 6 hónapon belüli elállása esetén az árverési letéti díj a részére visszafizethető, az önkormányzat ebben az esetben kamatot nem fizet a visszaadott összeg után, - a vevő 6 hónapon belüli elállása esetén az árverés során második legkedvezőbb ajánlatot adó ajánlattevővel a szerződés megköthető, - a 6 hónapos határidő lejártát követően a végleges adásvételi szerződést meg kell kötni, - a vevőnek vállalni kell, hogy a volt iskola ingatlan udvarán keresztülhaladó, a Lázár utcai ingatlanok egy részének ivóvízellátását biztosító gerincvezetéket a

14 14 saját költségén kiváltja vagy a zavartalan üzemeltetésre térítésmentesen garanciát biztosít, - a hrsz-ú ingatlan bérlőinek a kialakult licitáron, az árverés nyertesére vonatkozó feltételekkel elővásárlási jogot kell biztosítani. II. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a végleges adásvételi szerződés megkötéséig a békéscsabai hrsz-ú ingatlan hasznosítását az alábbiak szerint szabályozza: - a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület Közhasznú Szervezet és a Bé-Kis Kft. az általuk használt ingatlanrészeket a korábbi feltételekkel továbbra is használhatják, - amennyiben a hrsz-ú ingatlan értékesítése az előzőekben írt határidőig megtörténik, a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület Közhasznú Szervezet részére csereingatlant kell felajánlani, - a csereingatlan biztosításáról szóló döntést az önkormányzat vagyonáról és a vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 19/2012. (V. 2.) önkormányzati rendeletben biztosított hatáskörök szerint kell meghozni. III. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 497/2010. (XI. 19.) közgy. határozatot hatályon kívül helyezi. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: április 30. Vantara Gyula polgármester: Tájékoztatásul közölte, hogy a testület soron következő ülésére szeptember 28-án kerül sor. Mészáros János, a Területi GYEMSZI vezetője ígéretet tett arra, hogy az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság ülésén részletes tájékoztatást ad a kórházak helyzetéről. (Kazetta 1/ ) Takács Péter képviselő: Érdeklődött a bizottsági ülés időpontja felől, valamint arról, hogy a képviselők erre az ülésre kapnak-e meghívást. (Kazetta 1/ ) Dr. Kerekes Attila képviselő, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke: Jelezte, hogy a bizottsági ülés időpontja szeptember 25-én 14 óra, valamennyi képviselő meghívást kap. (Kazetta 1/ ) Vantara Gyula polgármester: Több kérdés, észrevétel nem lévén a közgyűlés ülését 15 óra 30 perckor berekesztette. (Kazetta 1/ ) K.m.f. Vantara Gyula polgármester Dr. Szvercsák Szilvia jegyző

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Előterjesztés BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTEJlÉTőL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 669-2/2012. Előadó: Márton László Mell: 2db Postacím: 5601 Pl 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen A közgyőlés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS VÁROS- FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 45512018. Előadó: Moravszkyné Kalcsu

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2017. június 9 Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása

Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása Sorszám: Tárgy:.. Tarhos, Petőfi u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítása Döntéshozalal módja: Véleményező bizottság: Minősített többség a Ugyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális vagyonrendelet 10.

Részletesebben

I. az ingatlan adatai

I. az ingatlan adatai Tárnok Nagyközség Önkormányzata /2461 Tárnok, Dózsa György út 150-152./ n y i l v á n o s p á l y á z a t o t í r k i az alábbi Tárnok Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő beépítetlen ingatlan értékesítésére:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13253/2013. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Tisztelt Közgyűlés! A Salgó Vagyon Kft

Részletesebben

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet Helvécia Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező helvéciai 1136.

Részletesebben

7. Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) december 14. ELŐTERJESZTÉS

7. Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) december 14. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14-ei ülésére 7. napirend Tárgya: Előadó: Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése II. (4262/30 hrsz.) Tabányi Pál polgármester

Részletesebben

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal PÁLYÁZATI KIÍRÁS a vagyonkezelésében lévő Kecskemét 6124/8 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a 6000 Kecskemét, Ceglédi út 2. szám alatti épületekben lévő üzlethelyiségek bérlet útján történő hasznosítására

Részletesebben

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján A Budakalász, 0184/4 hrsz kivett agyagbánya önkormányzati tulajdonban lévő tó felület értékesítésére KIÍRÓ:

Részletesebben

Mellékeljük az Értékelő Bizottság által felvett jegyzőkönyvet és az emlékeztetőt. (3-4. számú melléklet)

Mellékeljük az Értékelő Bizottság által felvett jegyzőkönyvet és az emlékeztetőt. (3-4. számú melléklet) BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. október 7. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület június 21-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület június 21-én tartandó rendkívüli ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. június 21-én tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Kossuth utca 3 szám alatti (12074/4 helyrajzi számú) önkormányzati

Részletesebben

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én tartandó ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én tartandó ülésére Tárgy: 01634/12 hrsz-ú ingatlanból magáncélú beruházási jelleggel ingatlan értékesítésére indított

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: 1018-33/100/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: (2 db) - térképmásolat - közgyűlési határozat Zárt ülés Javaslat a Miskolc, Aulich utcai beépítetlen

Részletesebben

Önkormányzati ingatlan eladása

Önkormányzati ingatlan eladása VGCS 263-178/2018. Önkormányzati ingatlan eladása Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesíteni kívánja a Zalaegerszeg 4205 hrsz-ú (Dózsa u. 2.), 739 m

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Budakalász, Kálvária domb melletti 4203, 4204, 45 hrsz ingatlanok egy tételben történő értékesítésére KIÍRÓ: BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011 Budakalász, Petőfi tér 1. Telefon:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ábrahámhegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi út 13.) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint az önkormányzat vagyonáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 11-én tartott soron kívüli nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Molnár

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. 09. 20. Javaslat a dunaújvárosi 2976/36 és a 2976/38 helyrajzi számon nyilvántartott kivett beépítetlen terület

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ÉS VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK ELNÖKÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 11-én tartandó rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. április 15-én tartott munkaterv szerinti nyilvános üléséről Jelen voltak: Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei Zsolt bizottsági

Részletesebben

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Pályázati felhívás Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Ajánlatkérő neve: Berhida Város Önkormányzata Ajánlatkérő címe: 8181 Berhida,

Részletesebben

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték:

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest II. ker. Hárshegyi út 1. szám alatti ingatlan (10937/21 Hrsz) tulajdonjogának értékesítésére

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. 1. A pályázat kiírója: 2. A pályázat célja és jellege:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. 1. A pályázat kiírója: 2. A pályázat célja és jellege: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest V. kerület Fővám tér 5. fsz. szám alatti ingatlan (hrsz.: 23926/0/A/3) tulajdonjogának értékesítésére

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. április 11-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Pályázati felhívás. Ingatlan területe. beépítetlen terület 688 m 2 bruttó ,- Ft ( ,- Ft + ÁFA)

Pályázati felhívás. Ingatlan területe. beépítetlen terület 688 m 2 bruttó ,- Ft ( ,- Ft + ÁFA) Pályázati felhívás Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesíteni kívánja a Zalaegerszeg 4205 hrsz-ú (Dózsa u. 2.), 739 m 2 nagyságú, lakóház, udvar, gazdasági

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Gesztenyési u. 9. sz. alatti 153/1 hrsz-ú ingatlan értékesítése Iktatószám:

Részletesebben

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat 187257/4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. június 18-án tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Aranyi Tímea Kovács Sándor Gergely

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. További információkat lsd. a jelen Befektetői tájékoztató III. fejezetében. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő V. kerület 24066 hrsz. alatti ingatlan tulajdonjogának értékesítésére 1. A pályázat kiírója: A pályázat

Részletesebben

46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete. Pályázati kiírás

46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete. Pályázati kiírás 46/2014.(III.25.)Kt. számú határozat melléklete Pályázati kiírás Mélykút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (6449 Mélykút Petőfi tér 1.) a Képviselő-testület 46/2014.(III.25.)Kt. számú határozata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó,

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, 1. számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Község Önkormányzata pályázatot hirdet a kizárólagos tulajdonában lévő, 6783 Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, összesen 113 m 2 alapterületű

Részletesebben

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: IV. 65412015. Előadó: Csizmadia Bernadett Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

Előterjesztés a január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. január 29-én tartandó Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! A Ványa Cipő Bt. ügyvezetője Hunya István és a Földesi és Társa Bt. ügyvezetője Földesi Zoltán vételi

Részletesebben

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-12/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az Ingatlan megnevezése: raktár. 1 A pályázat kiírója: 2 A pályázat célja és jellege:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az Ingatlan megnevezése: raktár. 1 A pályázat kiírója: 2 A pályázat célja és jellege: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest V. kerület Alkotmány u. 15. szám alatti épületben a 24873/3/A/7 hrsz. alatti ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. személyiség nélküli gazdasági társaságok, vagy azok konzorciuma A pályázat nyelve: magyar

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. személyiség nélküli gazdasági társaságok, vagy azok konzorciuma A pályázat nyelve: magyar I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat tulajdonában lévő Szent István tér Mélygarázs Beruházó és Üzemeltető Kft. üzletrészének értékesítésére 1. A pályázat

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Alkotmány u. 53. II. emelet 9. szám (hrsz: 1339/2/A/9) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 1339/2/A/9 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 241/2010. (XI.17.sz. Kth.)

23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 241/2010. (XI.17.sz. Kth.) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.:12.497-2/2010. 23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 241/2010. (XI.17.sz.

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Advoco Kft. (cégjegyzékszám: 08-09-003091, székhely: 9022 Győr, Liszt F. utca 37.., levelezési cím: 9022 Győr, Liszt F. utca 37..), mint a(z) Acélárugyár Zrt. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/553-1/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2018. augusztus 15-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Ingatlan adásvétel

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 116 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 22- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A Községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról.

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-7/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. május 28-án (kedden) 15.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 7. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bizottsága 2006. november 6-án megtartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor Opauszki Zoltán

Részletesebben

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték:

4. A pályázati eljárás: 5. A pályázati biztosíték: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő 24947/0/A/3 hrsz. (Alkotmány u. 20. fszt.) és 24948/0/A/3 hrsz. (Bajcsy-Zsilinszky út 72. pinceszint)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE augusztus 28-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE augusztus 28-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2015. augusztus 28-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Előterjesztés napirendre történő felvétele A közgyűlés 14

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére 3324-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére Tárgy: A 2412 hrsz-ú ingatlan értékesítése az ipari területből Az előterjesztést

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) GAUDIUM CAPITAL Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-171607, székhely: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10.., levelezési cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 8-10..), mint a(z) Sky Realty

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2013. december 16. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére. Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére. Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő - testület 2007. február 22.-i ülésére 32. Napirendi pont Tárgy: Juhászné Varga Éva bérlakás megvásárlására irányuló kérelme Készítette: Csényi István ügyintéző Képviseli:

Részletesebben

7/2012. számú április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E /2012. (IV.05.sz. Kth.)

7/2012. számú április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E /2012. (IV.05.sz. Kth.) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 3168-2/2012. 7/2012. számú 2012. április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 49-50/2012. (IV.05.sz. Kth.)

Részletesebben

MEGYEI JOGÚ. A Közgyűlés a Polgármester előterjesztésére az 1/2013. (I.24.) önkormányzati rendelet 20. (1) bekezdés b.

MEGYEI JOGÚ. A Közgyűlés a Polgármester előterjesztésére az 1/2013. (I.24.) önkormányzati rendelet 20. (1) bekezdés b. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4024 Debrecen, Piac u. 20. 4024 Debrecen, Piac u. 20. Tel.: +36 52 511-410 Fax: (52) 511-401 E-mail: polgarmester@ph.debrecen.hu Tárgy: Sürgősségi indítvány A DMJV

Részletesebben

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. október 16-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli, nyílt üléséről. Helye: Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440

Részletesebben

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Eperföld utcai

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést szíveskedjen megvitatni és az alábbi határozatot meghozni: Határozat

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést szíveskedjen megvitatni és az alábbi határozatot meghozni: Határozat Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 21/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt. szám: 32- /2008. Véleményező bizottság: PTB, TVMB Tárgy: Az ÁSOTT-TELSZO Nonprofit Kft. értékesítésére pályázat

Részletesebben

Előterjesztés a április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. április 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! A Ványa Cipő Bt. ügyvezetője Hunya István és a Földesi és Társa Bt. ügyvezetője Földesi Zoltán vételi

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 228-2012015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 2 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601Pf112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Tizek Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-729062, székhely: 1211 Budapest,, Rézmű utca 2.-4.., levelezési cím: 1211 Budapest,, Rézmű utca 2.-4..), mint a(z) AUTÓ-BRILL Kereskedelmi és

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016.09.22. Javaslat a dunaújvárosi 2976/18 helyrajzi számon nyilvántartott, kivett épület, udvar megnevezésű, természetben

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 101/2018. (IX.20.) számú ÖKT határozata

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Az újabb értékbecslés mely az előterjesztés 3. sz. mellékletét képezi - az irányadó bruttó vételárat 13 millió Ft-ban határozta meg.

Az újabb értékbecslés mely az előterjesztés 3. sz. mellékletét képezi - az irányadó bruttó vételárat 13 millió Ft-ban határozta meg. Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 16/2008. Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt.sz: 1785/2008 Véleményező Bizottság: PTB Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő -testületének Tárgy: Az Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 21/2015 Határozatok száma: 198-200/2015.(09.07.) Rendeletek száma: - JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 22-én 8,00 órai kezdettel tartott soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 11-én, 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza,

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-109 /2017. Megtárgyalás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 14. napján 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 14. napján 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: -1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 14. napján 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 34-4/2013. Császártöltés Község Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Császártöltés község Képviselő-testületének 2013. június 4-én 8,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 265-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

Árverési Hirdetmény. nyilvános árverés

Árverési Hirdetmény. nyilvános árverés Árverési Hirdetmény A(z) Alexander & Co Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-709122, székhely: 1042 Budapest, Árpád utca 57-59.., levelezési cím: 1042 Budapest, Árpád utca 57-59..), mint a(z) TRIS Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

PÁLYÁZAT Cégközlöny 2010. július 01-jei szám

PÁLYÁZAT Cégközlöny 2010. július 01-jei szám PÁLYÁZAT Cégközlöny 2010. július 01-jei szám Cégközlöny 26/2010-i szám I. A MÁTRAHOLDING Gazdasági és Tanácsadó ZRt. (1146 Budapest, Cházár András u.9; Cg.sz.: 01-10-043926), mint a TIGA ÉPKER Kereskedelmi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. július 8-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3-9/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 26-i üléséről. Napirend: Abony,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 18-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal hivatalai helyiségében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésének alkalmából. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben