I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. 1. Cím A közigazgatási hivatal jogállása és képviselete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. 1. Cím A közigazgatási hivatal jogállása és képviselete"

Átírás

1

2 1 A közigazgatási hivatalokról szóló 297/2006. (XII.23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 12. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal (a továbbiakban: közigazgatási hivatal) szervezeti és működési szabályzatát (a továbbiakban: SzMSz) az alábbiakban állapítom meg: I. FEJEZET ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 1. Cím A közigazgatási hivatal jogállása és képviselete 1. A közigazgatási hivatal a Kormány területi államigazgatási szerve. Az önkormányzatokért felelős miniszter által kiadott alapító okirata az SzMSz 1. számú melléklete. 2. A közigazgatási hivatalt a Kormány az önkormányzatokért felelős miniszter közreműködésével irányítja. 3. A közigazgatási hivatal közvetlenül a közigazgatási hivatal vezetőjének (a továbbiakban: hivatalvezető) vezetése alatt álló szervezeti egységekből, továbbá ágazati szakigazgatási szervekből (a továbbiakban: szakigazgatási szervek), valamint az állami főépítész irodájából áll. 4. A közigazgatási hivatal illetékessége az R. 30. (2) és (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a Közép-magyarországi régió (Budapest főváros és Pest megye) közigazgatási területére terjed ki. 5. Az állami főépítész a közigazgatási hivatal szervezeti keretében működik, illetékessége az R. 31. (4) bekezdése értelmében megegyezik a közigazgatási hivatal illetékességével. 6. A közigazgatási hivatal jogi személy, általános képviseletét a hivatalvezető látja el. 7. A közigazgatási hivatal költségvetés alapján, önállóan gazdálkodó, az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv. 8. A hivatalvezető vezetése alatt álló szervezeti egységek, a szakigazgatási szervek és az állami főépítész irodája egy költségvetési szervet képeznek.

3 1. A közigazgatási hivatal elnevezése: 2 2. Cím A közigazgatási hivatal elnevezése, címe, székhelye, bélyegzői és számlái Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Székhelye: Budapest Címe: 1056 Budapest-Belváros, Váci u Levelezési címe: 1364 Budapest, Pf A munkavégzés helye: 1056 Budapest-Belváros, Váci u Budapest-Belváros, Városház u A közigazgatási hivatal szakigazgatási szerveinek elnevezése és címe: 2.1. Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége Székhelye: Budapest Címe: 1052 Budapest-Belváros, Városház u. 7. Levelezési címe: 1364 Budapest, Pf Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala Székhelye: Budapest Címe: 1056 Budapest-Belváros, Váci u Levelezési címe: 1364 Budapest, Pf A közigazgatási hivatal keretében működő állami főépítész elnevezése és címe: Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Állami Főépítész Székhelye: Budapest Címe: 1056 Budapest-Belváros, Városház u. 7. Levelezési címe: 1364 Budapest, Pf A közigazgatási hivatal bélyegzői: 4.1. A körbélyegzők: Középen tartalmazzák a Magyar Köztársaság címerét, körben a Közigazgatási Hivatal elnevezését, székhelyét és a bélyegző sorszámát A hivatalvezető bélyegzője a pont szerinti leírású, azzal az eltéréssel, hogy a sorszám helyett a "hivatalvezető" elnevezést tartalmazza A hivatalvezető-helyettes bélyegzője a pont szerinti leírású, azzal az eltéréssel, hogy a sorszám helyett a "hivatalvezető-helyettes" elnevezést tartalmazza A szakigazgatási szervek bélyegzői a pont szerinti leírásúak, azzal az eltéréssel, hogy körben a szakigazgatási szerv megnevezése is szerepel.

4 Az állami főépítész bélyegzője középen tartalmazza a Magyar Köztársaság címerét, körben a közigazgatási hivatal elnevezését, székhelyét, valamint az állami főépítész megjelölést Az építésfelügyelő bélyegzője középen tartalmazza a Magyar Köztársaság címerét, körben a közigazgatási hivatal elnevezését, székhelyét, valamint az építésfelügyelő megjelölést A fejbélyegzők: A közigazgatási hivatal fejbélyegzője téglalap alakú, rajta a közigazgatási hivatal megnevezése és postacíme is szerepel A közigazgatási hivatal szakigazgatási szerveinek fejbélyegzője téglalap alakú, rajta a szakigazgatási szerv megnevezése és postacíme is szerepel Az állami főépítész fejbélyegzője téglalap alakú, rajta az állami főépítész megnevezés és a postacím szerepel Bélyegző-nyilvántartás: A közigazgatási hivatalban használt bélyegzők lenyomatát, valamint a sorszámokkal azonosíthatóan az egyes bélyegzők használatára feljogosított személyeket, illetve szervezeti egységeket a közigazgatási hivatal bélyegzőnyilvántartása tartalmazza. A bélyegző-nyilvántartást a pénzügyi főosztály vezeti. 5. A közigazgatási hivatal költségvetésének végrehajtására szolgáló számlák: 5.1. Előirányzat-felhasználási keretszámla: Programfinanszírozási előirányzat-felhasználási keretszámla: Beruházási előirányzat-felhasználási keretszámla: Európai Uniós programok célelszámolási forintszámla: Lakásépítési alapszámla:

5 4 3. Cím A közigazgatási hivatal feladatai 1. A közigazgatási hivatal alaptevékenységként ellátott feladatai a következők: 1.1. A Közigazgatási Hivatal: - ellátja a helyi önkormányzatok, a települési és területi kisebbségi önkormányzatok és kijelölés esetén az országos kisebbségi önkormányzat, további a helyi önkormányzati társulások törvényességi ellenőrzését, a kistérségi fejlesztési tanácsok, a megyei területfejlesztési tanácsok, a térségi fejlesztési tanácsok és a regionális fejlesztési tanácsok törvényességi felügyeletét, - törvényben, vagy kormányrendeletben megállapított jogkörben hatósági jogkört gyakorol, - ellátja a területi államigazgatási szervek tekintetében az R-ben meghatározott koordinációs, ellenőrzési, informatikai, képzési és továbbképzési feladatokat, gyakorolja az e feladatok ellátásához szükséges hatásköröket, - végzi az államigazgatási feladatokat végző önkormányzati szervek köztisztviselőinek (ügyintézőinek és ügykezelőinek) képzését, továbbképzését, gondoskodik a közigazgatási alapvizsgák, szakvizsgák, továbbá külön jogszabály által meghatározott egyéb, előmenetelhez előírt vizsgák, valamint az ezek előkészítésére szolgáló tanfolyamok megszervezéséről és lebonyolításáról, - ellátja a választásokkal, népszavazásokkal összefüggő informatikai feladatokat A Közigazgatási Hivatal építésfelügyelője: - elsőfokú építésfelügyeleti hatóságként építésfelügyeleti ellenőrzést folytat, építésfelügyeleti hatósági intézkedést tesz A Közigazgatási Hivatal keretében működő Állami Főépítész: - ellátja az egyes területfejlesztéssel, területrendezéssel, településrendezéssel kapcsolatos építésügyi, a térségi terület-felhasználási engedéllyel összefüggő és egyéb hatósági feladatokat, továbbá szakmai tanácsadó testületként működteti a településrendezési, építészeti műszaki tervtanácsot A Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége: - ellenőrzi mindazon tevékenységekre vonatkozó jogszabályi és hatósági előírások megtartását, amelyek a fogyasztókat érintik vagy érinthetik, - vizsgálja az áruk és szolgáltatások biztonságosságát és megfelelőségét, - ellátja a gazdasági reklámtevékenységekre vonatkozó rendelkezések betartásának ellenőrzését. Jogszabályban meghatározott esetekben szabálysértési hatóságként jár el A Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala: - ellátja a gyermekvédelmi és gyámügyi, valamint a szociális feladat- és hatásköreit, továbbá a szakmai irányítás, felügyelet körébe tartozó feladatokat. 2. A Közigazgatási Hivatal alaptevékenységéhez kapcsolódóan az alábbi kiegészítő, kisegítő tevékenységeket és feladatokat végzi:

6 5 - alaptevékenységhez kapcsolódó oktatások, szakmai rendezvények szervezése, feleslegessé vált tárgyi eszközök és készletek értékesítése. 3. A Közigazgatási Hivatal alaptevékenységének forrásai: a költségvetési támogatás, valamint a támogatásértékű és a működési bevétel. A kisegítő, kiegészítő tevékenységek és feladatok forrása a működési bevétel. 4. A Közigazgatási Hivatal vállalkozási tevékenységet nem végez. 5. A Közigazgatási Hivatal tevékenységeihez mutatószámok nem tartoznak. 6. A közigazgatási hivatal feladatait a hatályos jogszabályok, valamint az SzMSz tartalmazzák. 7. Önálló ügyrenddel rendelkeznek - az egyes szakigazgatási szervek, - az állami főépítész. - a gazdálkodási tevékenységet végző belső szervezeti egység.

7 6 II. FEJEZET A HIVATAL SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE ÉS SZEMÉLYI ÁLLOMÁNYA 1. Cím A hivatal szervezeti felépítése 1. A hivatalvezető közvetlen vezetése alatt álló személyek és szervezeti egységek: általános hivatalvezető-helyettes, hivatalvezető-helyettes, belső ellenőr, Titkársági és Humánpolitikai Főosztály, Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály, - Fővárosi és Kerületi Önkormányzati Osztály, - Megyei és Települési Önkormányzati Osztály, - Felügyeleti és Kisebbségi Osztály (a főosztályvezető közvetlen vezetésével), Hatósági Főosztály, - Kisajátítási és Általános Igazgatási Osztály, - Adóigazgatási, Ipar-kereskedelmi és Perképviseleti Osztály, - Okmányügyi Igazgatási Osztály, - Általános Hatósági Osztály, Építésügyi Főosztály, - Budapesti Területi Osztály, - Pest megyei Területi Osztály, - Építésfelügyeleti Osztály, - Jogi Osztály, Szervezési Főosztály, - Továbbképzési Osztály, - Koordinációs és Ellenőrzési Osztály, Informatikai Főosztály, - Üzemeltetési Osztály, Főosztály, - Költségvetési és Számviteli Osztály, - és Ellátási Osztály A főosztályok élén főosztályvezetők, a főosztályokon belül található osztályok élén főosztályvezető-helyettesek vagy osztályvezetők állnak. 2. A közigazgatási hivatal szakigazgatási szervei: 2.1. A fogyasztóvédelmi felügyelőség:

8 A közigazgatási hivatal szervezetében működő szakigazgatási szerv, amely fogyasztóvédelmi hatósági feladatait a fogyasztó-védelemért felelős miniszter, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakmai irányításával látja el A fogyasztóvédelmi felügyelőséget a regionális igazgató címet viselő, minisztériumi főosztályvezető-helyettes besorolású vezető vezeti. A szervezeti egységben továbbá egy főosztályvezető-helyettes, valamint két osztályvezető tevékenykedik Belső szervezeti tagolása: - Ellenőrzési Osztály, - Fogyasztókapcsolati Osztály, - Hatósági és Jogi Osztály A szociális és gyámhivatal: A közigazgatási hivatal szervezetében működő szakigazgatási szerv, amely feladatait a szociális ügyekért és családpolitikáért felelős miniszter szakmai irányításával látja el A szociális és gyámhivatalt a regionális szociális és gyámhivatal vezető címet viselő, minisztériumi főosztályvezető-helyettes besorolású vezető vezeti. A szervezeti egységben továbbá egy főosztályvezető-helyettes, valamint két osztályvezető tevékenykedik Belső szervezeti tagolása: 3. Az állami főépítész - Szociális és Gyermekvédelmi Osztály, - Gyermekvédelmi Intézmények Felügyeleti Osztálya, - Szociális Intézmények Felügyeleti Osztálya 3.1. A közigazgatási hivatal szervezeti keretében működő szerv az állami főépítész, aki az önálló osztály jogállású főépítészi irodát vezeti Az állami főépítész főosztályvezető besorolású köztisztviselő, tevékenységének szakmai irányítását és felügyeletét az önkormányzati és területfejlesztési miniszter látja el. Működése tekintetében a hivatalvezető szervi irányítást gyakorol.

9 1. A hivatalvezető jogállása: 8 2. Cím A közigazgatási hivatal személyi állománya A/ A hivatalvezető 1.1. A hivatalvezetőt pályázat alapján a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és az önkormányzatokért felelős miniszter együttes javaslatára a miniszterelnök bízza meg. A hivatalvezető megbízását a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és az önkormányzatokért felelős miniszter együttes javaslatára a miniszterelnök vonja vissza A hivatalvezető felett a vezetői megbízás és a vezetői megbízás visszavonása kivételével a munkáltatói jogokat az önkormányzatokért felelős miniszter gyakorolja A hivatalvezető minisztériumi főosztályvezetői besorolású köztisztviselő, megbízása határozatlan időre szól. 2. A hivatalvezető feladatai: 2.1. A jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően vezeti a közigazgatási hivatalt, e jogkörében: munkáltatói jogokat gyakorol a hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói tekintetében az SzMSz-ben és az egységes közszolgálati szabályzatban, valamint a munkavállalókra vonatkozó szabályzatban meghatározott módon (e szabályzatok tartalmazzák az általa átruházott munkáltatói jogokat is), ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe utalt feladatokat, gondoskodik a közigazgatási hivatal szakigazgatási szervei feladatainak ellátásáról, elkészíti a közigazgatási hivatal SzMSz-ét, gondoskodik a jogszabályban előírt belső szabályzatok elkészítéséről, négyévenként egy alkalommal az önkormányzatokért felelős miniszter előterjesztésében beszámol a Kormány előtt a közigazgatási hivatal tevékenységéről és a területi államigazgatás helyzetéről, évente összegző jelentést készít a közigazgatási hivatal tevékenységéről az önkormányzatokért felelős miniszter részére, elkészíti a hivatal éves munkatervét, kialakítja és irányítja a hivatal referensi rendszerét, érvényesíti a közigazgatás korszerűsítésének követelményeit, a hivatal nevében fizetési vagy más teljesítési kötelezettséget vállal mely kiterjed a szakigazgatási szerv vezetőjének önálló munkáltatói jogkörében hozott fizetési és teljesítési kötelezettséggel járó döntéseire is, e jogkörét a külön szabályzatban foglaltak szerint más személyekre átruházhatja, gondoskodik a belső ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról, évente munkaértekezlet keretében értékeli a hivatali munkát,

10 figyelemmel kíséri az európai uniós tagságból eredő jogharmonizációs követelmények érvényesülését, kezdeményezi a feladat és hatáskörébe tartozó irat szolgálati titokká minősítését és a minősítés felülvizsgálatát. 3. A hivatalvezető feladatai és jogosítványai a szakigazgatási szervek tekintetében A hivatalvezető e feladatkörében 3.1. szervi irányítást gyakorol, 3.2. gondoskodik a szakigazgatási szervek és az állami főépítész feladatainak ellátásához szükséges feltételek biztosításáról, 3.3. tájékoztatót, beszámolót kérhet a szakigazgatási szerv tevékenységéről, 3.4. szükség szerint meghatározott feladat végrehajtását rendelheti el, 3.5. meghatározza a szakigazgatási szerv és az állami főépítész feladatainak ellátásával összefüggő költségvetési kiadás mértékét, 3.6. a szakigazgatási szerv vezetőjénél munkáltatói intézkedést kezdeményezhet. 4. A területi államigazgatási szervekkel kapcsolatos jogkörében, a régióra kiterjedően 4.1. véleményezi a koordinációs és ellenőrzési jogkörébe tartozó, a régión belüli székhellyel rendelkező megyei és az egy megyét meghaladó illetékességgel rendelkező területi államigazgatási szervek vezetőinek vezetői megbízását és megbízásuk visszavonását, javaslatot tehet megbízásuk visszavonására, kitüntetésükre, jutalmazásukra, kezdeményezheti fegyelmi felelősségre vonásukat, 4.2. véleményezi a területi államigazgatási szervek létrehozására, átszervezésére és megszüntetésére, valamint jogállásuk és illetékességi területük módosítására vonatkozó előterjesztést, 4.3. véleményezi a területi államigazgatási szervek létszámának megállapítására és a költségvetésük meghatározására vonatkozó előterjesztést, javaslatot. 5. A Kormánynak alárendelt, államigazgatási feladatot ellátó szervekkel és személyekkel kapcsolatos jogkörében 5.1. kérelemre vagy hivatalból tájékoztatást kérhet az általuk ellátott államigazgatási feladatot érintően a döntéseikről, intézkedéseikről, 5.2. törvénysértés észlelése esetén felügyeleti eljárást, ennek eredménytelensége esetén a feladatkörében érintett miniszter eljárását kezdeményezi, 5.3. ha a törvénysértés másként nem orvosolható, kezdeményezi az önkormányzatokért felelős miniszternél, hogy a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterrel együttesen tegyen javaslatot a Kormánynak a törvénybe ütköző határozat vagy intézkedés megsemmisítésére, illetve megváltoztatására. 6. A területszervezési eljárások kezdeményezésével kapcsolatos jogkörében a régióra kiterjedően 6.1. ellenőrzi az eljárás törvényességét, értékeli a kezdeményezés törvényi feltételeinek a teljesítését másik megyéhez történő település-átcsatolás, új község alakítása, településegyesítés megszüntetése, településegyesítés, települési önkormányzatok között területrész átadása, átvétele, cseréje, várossá

11 10 nyilvánítás, megyei jogú várossá nyilvánítás, megye területének, elnevezésének, székhelyének megállapítása esetén, 6.2. véleményt ad új kistérség megalakításának kezdeményezéséről, 6.3. véleményezi a település másik kistérségbe történő átsorolásának kezdeményezését, 6.4. az előkészítő bizottság felkérése esetén szakmai segítséget ad lakott területrész másik települési önkormányzat részére történő átadására vonatkozó javaslat elkészítéséhez. 7. Törvényességi ellenőrzési és törvényességi felügyeleti jogkörében: 7.1. ellátja a helyi önkormányzatok és a kisebbségi önkormányzatok, valamint a helyi önkormányzatok társulásainak törvényességi ellenőrzését, 7.2. kezdeményezheti a polgármester és az önkormányzati képviselő összeférhetetlenségének kimondását, ha a képviselő-testület nem dönt az összeférhetetlenségről, vagy döntése jogszabálysértő, 7.3. ellátja a többcélú kistérségi társulások törvényességi ellenőrzését, 7.4. törvényességi felügyeletet gyakorol Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács, a Pest megyei Területfejlesztési Tanács, a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének a megyei területfejlesztési és a kistérségi fejlesztési tanács feladat- és hatáskörébe tartozó ügyben hozott döntése, a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, valamint a kistérségi fejlesztési tanácsok működése felett, 7.5. kezdeményezi a kistérségi fejlesztési tanács megalakulás céljából történő összehívását, ha a többcélú kistérségi társulás megszűnik, vagy a társulásban nem valamennyi önkormányzat vesz rész, 7.6. ellátja a kistérségi fejlesztési tanács megalakulásával és az alakuló ülés összehívásával kapcsolatos igazgatási és szervezési feladatokat, 7.7. ellátja a kistérségi fejlesztési tanács megalakulása előtti időpontig a civil szervezetek bejelentkezésével kapcsolatos feladatokat, elbírálja a bejelentkezést elutasító döntés elleni kifogást, 7.8. összehívja az egyeztető fórum alakuló ülését és a megyei kistérségi fórum alakuló ülését. 8. Hatósági jogkörében: Törvényben vagy kormányrendeletben megállapított hatósági ügyekben hatósági jogkört gyakorol. A nevére, illetve a közigazgatási hivatal nevére címzett hatásköröket az SzMSz-ben vagy más belső szabályzatban foglaltak szerint kiadmányozási joggal felruházott vezető, illetve köztisztviselő útján is gyakorolhatja. 9. Koordinációs feladat- és hatáskörében: 9.1. jogszabály és külön megbízás alapján gondoskodik a több ágazatot érintő kormányzati döntések és a közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos feladatok területi összehangolásáról, 9.2. létrehozza, vezeti és működteti a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Kollégiumot (a továbbiakban: államigazgatási kollégium), 9.3. gondoskodik a közigazgatás korszerűsítésével, az elektronikus közigazgatás kialakításával kapcsolatos feladatok területi összehangolásáról, szervezéséről,

12 tájékoztatást kérhet a koordinációs és ellenőrzési jogkörébe tartozó területi államigazgatási szervek vezetőitől, 9.5. kezdeményezheti a területi államigazgatási szervek ügyfélfogadási, ügyfélszolgálati rendszerének összehangolását, szakmai támogatást nyújt az ügyfélszolgálati tevékenység bővítéséhez, 9.6. gondoskodhat a területi elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer koordinálásáról, ennek keretében elősegíti annak naprakész működését a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter által meghatározottak szerint közreműködik a központi közszolgálati nyilvántartás működtetésével kapcsolatos feladatok ellátásában. 10. Ellenőrzési feladat- és hatáskörében gondoskodik a területi államigazgatási szervek ellenőrzési terveinek összehangolásáról, egyeztetett végrehajtásáról, a tapasztalatok közös elemzéséről, gondoskodik a gazdaságos, egymást kiegészítő ellenőrzési módok kialakításáról, alkalmazásáról, éves az illetékes ügyészséggel egyeztetett ellenőrzési tervet és programot készít a területi államigazgatási szervek feladatellátása körében a Ket. végrehajtásának, illetve általában a hatósági tevékenység jogszerűségének ellenőrzésére, éves ellenőrzési tervet és programot készít a területi államigazgatási szerveket érintő egyéb ellenőrzések elvégzésére, az ellenőrzések tapasztalatairól szükség esetén tájékoztatja a felügyeleti jogkört gyakorló szervet, illetve az ágazati minisztert, kezdeményezi intézkedését, illetve gyakorolja az R. 28. (1) bekezdésében meghatározott jogait, felettes szervként ellenőrzi a jegyző, a főjegyző, címzetes főjegyző, a képviselő-testület hivatala ügyintézőjének első fokú hatósági tevékenységét, ellenőrzi az illetékes ügyészséggel egyeztetett ellenőrzési terv és program szerint a területi államigazgatási szervek tevékenységében a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény végrehajtását, e szervek hatósági tevékenységének jogszerűségét, ellenőrzi a közigazgatási szervek vezetőinek köztisztviselőkkel, ügykezelőkkel, közalkalmazottakkal kapcsolatos munkáltatói intézkedései törvényességét, ellenőrzi az ügyiratkezelésről, valamint a közigazgatási szervek által kezelt adatok nyilvántartásáról és védelméről, a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló jogszabályok végrehajtását, az adatkezelés törvényességének ellenőrzésére adatvédelmi felelőst nevez ki, ellenőrzi a területi államigazgatási szervek által alkalmazott informatikai programok jogtisztaságát, vezeti és irányítja a hivatalban a belső ellenőrzési tevékenységet. 11. A hivatalvezető informatikával kapcsolatos feladatai az informatikai tevékenység régión belüli összehangolása érdekében kezdeményezi az ügyviteli tevékenység összhangjának megteremtését, előmozdítja annak egységes program szerinti ellátását, valamint a

13 12 közigazgatási informatikáért felelős miniszter irányítása mellett és az általa biztosított feltételeknek megfelelően biztosítja az ügyviteli és informatikai feladatok szolgáltatás alapú ellátásának kereteit, az államigazgatási kollégium közreműködésével gondoskodik a közigazgatási informatika fejlesztésének összehangolásáról, kezdeményezheti ennek érdekében az ágazati miniszter intézkedését, a közigazgatási informatikáért felelős miniszter irányítása mellett és az általa biztosított feltételek keretei között gondoskodik a területi államigazgatási szervek, valamint igény esetén az önkormányzatok és kistérségek informatikai rendszereinek távfelügyeleti rendszerben történő működtetéséről, ennek érdekében központi rendszergazdai és segítségnyújtó szolgáltatást biztosíthat, előmozdítja a központi közszolgálati nyilvántartás hatékony működését és adattartalmának a területi államigazgatási szervek feladatával összefüggő használatát, illetve ellenőrzi a nyilvántartás adatainak védelmére vonatkozó szabályok érvényesülését, gondoskodik arról, hogy az önkormányzati törzsadattárat, az önkormányzati törvényességi és hatósági statisztikai rendszer adatait a területi államigazgatási szervek használhassák, irányítja a választásokkal és a népszavazásokkal összefüggő informatikai feladatok ellátását, irányítja az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében való hivatali közreműködést. 12. A hivatalvezető képzéssel, továbbképzéssel kapcsolatos feladatkörében gondoskodik a hivatali és önkormányzati köztisztviselők, ügykezelők középtávú és éves továbbképzési tervének összeállításáról, közreműködik a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternek a köztisztviselők, ügykezelők képzésével, továbbképzésével, valamint a szakember-utánpótlás megszervezésével kapcsolatos feladatainak ellátásában, előmozdítja az ágazati, szakmai alapképzés rendszerességét, kezdeményezheti az ágazati képzéseket a területi államigazgatási szervek vezetőinél, a miniszternél, összehangolja az ágazati területi államigazgatási szervek feladatkörébe tartozó, köztisztviselőket, ügykezelőket érintő képzési, továbbképzési feladatok ellátását, elemzi a képzés, továbbképzés színvonalát és eredményességét a területi államigazgatási szervek tekintetében, kezdeményezi az érintett szerveknél a szükséges intézkedéseket, összehangolja a közigazgatási szervek által az ügyfelek számára nyújtott elektronikus ügyintézést támogató képzéseket, továbbképzéseket, biztosítja azok megfelelő nyilvánosságát, terjeszti az elektronikus ügyintézés módszereit, összehangolja, és az erre biztosított költségvetési kereteknek megfelelően megszervezi a közigazgatási ügyintézéshez szükséges informatikai ismeretek oktatását, továbbképzését, érvényesíti a köztisztviselői vizsgarendszerben az informatikai követelményeket,

14 gondoskodik a hivatali és önkormányzati köztisztviselők, valamint ügykezelők középtávú és éves továbbképzési tervének összeállításához szükséges adatok szolgáltatásáról, éves terv alapján szervezi az államigazgatási feladatokat ellátó önkormányzati szervek, valamint a hivatal köztisztviselőinek, ügykezelőinek képzését, továbbképzését, gondoskodik a közigazgatási alapvizsgák, szakvizsgák, anyakönyvi szakvizsgák, továbbá külön jogszabály által meghatározott egyéb vizsgák és az előkészítésükre szolgáló tanfolyamok megszervezéséről és lebonyolításáról, közreműködik a helyi önkormányzatok és a kisebbségi önkormányzatok tisztségviselőinek, képviselőinek képzésében, elemzi és értékeli a hivatal képzési, továbbképzési tevékenységét, és intézkedéseket tesz színvonalának javítására, együttműködik a köztisztviselők és ügykezelők, az állami és önkormányzati szervek szakmai, érdekképviseleti szerveivel a képzési, továbbképzési feladatok megvalósításában, gondoskodik az önkormányzatok helyi éves képzési tervei elkészítésének és végrehajtásának ellenőrzéséről.

15 14 B/ A hivatalvezető-helyettes 1. A hivatalvezető munkáját két hivatalvezető-helyettes segíti. 2. A hivatalvezető-helyettes jogállása: 2.1 A hivatalvezető-helyettest a hivatalvezető javaslatára az önkormányzatokért felelős miniszter bízza meg, illetve vonja vissza a vezetői megbízását A hivatalvezető-helyettes felett a vezetői megbízás és a vezetői megbízás visszavonása kivételével a munkáltatói jogokat a hivatalvezető gyakorolja A hivatalvezető-helyettes minisztériumi főosztályvezető-helyettes besorolású köztisztviselő, megbízása határozatlan időre szól. 3. Az általános hivatalvezető-helyettes feladatai: 3.1. az SzMSz-ben meghatározottak szerint helyettesíti a hivatalvezetőt, 3.2. ellátja a munkaköri leírásában meghatározott feladatokat, 3.3. gyakorolja a hivatal belső szabályzataiban és a munkaköri leírásában részletezett hatáskörökben a kiadmányozási jogot, 3.4. gyakorolja az egységes közszolgálati szabályzat és a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint a hivatalvezető által rá átruházott munkáltatói jogkört, 3.5. a hivatalvezető által meghatározottak szerint ellátja az építésügyi főosztály, a szervezési főosztály tevékenységének szakmai irányítását, illetve a fogyasztóvédelmi felügyelőség szervi irányítását, 3.6. szakmai területén elősegíti az egységes jogalkalmazást, 3.7. tagja a regionális államigazgatási kollégiumnak, a hivatalvezető által meghatározottak szerint gondoskodik az államigazgatási kollégium ügyrendjének, napirendjének, állásfoglalásainak előkészítéséről, közreműködik a kollégium működtetésében. 4. A hivatalvezető-helyettes feladatai: 4.1. az SzMSz-ben meghatározottak szerint helyettesíti a hivatalvezetőt, 4.2. ellátja a munkaköri leírásában meghatározott feladatokat, 4.3. gyakorolja a hivatal belső szabályzataiban és a munkaköri leírásában részletezett hatáskörökben a kiadmányozási jogot, 4.4. gyakorolja az egységes közszolgálati szabályzat és a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint a hivatalvezető által rá átruházott munkáltatói jogkört, 4.5. a hivatalvezető által meghatározottak szerint ellátja a hatósági főosztály, az informatikai főosztály tevékenységének szakmai irányítását, illetve a szociális és gyámhivatal szervi irányítását, 4.6. szakmai területén elősegíti az egységes jogalkalmazást, 4.7. tagja a regionális államigazgatási kollégiumnak, a hivatalvezető által meghatározottak szerint gondoskodik a kollégiumi ülés egyes napirendi javaslatainak és a hozzájuk kapcsolódó állásfoglalások tervezetének elkészítéséről.

16 A Ket. egységes értelmezése és alkalmazása feladatkörében együttműködik az ÖTM illetékesivel.

17 1. Az állami főépítész jogállása: 16 C/ Az állami főépítész 1.1. Az állami főépítészt a hivatalvezető bízza meg, illetve vonja vissza a vezetői megbízását Az állami főépítész főosztályvezető besorolású köztisztviselő, megbízása határozatlan időre szól. 2. Az állami főépítész feladatai: 2.1. az ágazati miniszter szakmai irányításával és felügyeletével gyakorolja a jogszabályban megállapított hatáskörét, hatósági jogkörét szervezi és ellenőrzi a főépítészi iroda feladatainak végrehajtását, biztosítja az ügyintézés szakszerűségét, a szakmai követelmények érvényesülését gyakorolja az egységes közszolgálati szabályzatban rá átruházott munkáltatói jogköröket a főépítészi iroda köztisztviselői és ügykezelői felett véleményez minden olyan munkáltatói intézkedést, amely a vezetése alatt álló szervezeti egység köztisztviselőit, munkavállalóit érinti és a hivatalvezető hatáskörébe tartozik javaslatot tehet a hivatalvezetőnek a főépítészi iroda köztisztviselőit, ügykezelőit érintően az ágazati miniszter által adományozható kitüntetésre történő felterjesztésre kezdeményezi a munkavégzés személyi és tárgyi feltételei biztosításához szükséges intézkedések megtételét közreműködik a hivatal éves költségvetésének a főépítészi irodára vonatkozó előirányzata tervezésében évente tájékoztatást ad a hivatalvezető részére a tevékenységéről. D/ A szakigazgatási szerv vezetője 1. A szakigazgatási szerv vezetőjének jogállása: 1.1. A szakigazgatási szerv vezetőjét az ágazati miniszter egyetértésével a hivatalvezető bízza meg, illetve vonja vissza a vezetői megbízását A szakigazgatási szerv vezetője felett az egyéb munkáltatói jogokat a hivatalvezető gyakorolja A szakigazgatási szerv vezetője minisztériumi főosztályvezető-helyettes besorolású köztisztviselő, megbízása határozatlan időre szól. 2. A szakigazgatási szerv vezetőjének feladatai: 2.1. a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek megfelelően vezeti a szakigazgatási szervet, 2.2. gyakorolja a szakigazgatási szervhez címzett hatásköröket, a szakigazgatási szerv nevében a kiadmányozási jogot. E jogkörét az SzMSz-ben és az ügyrendben meghatározott módon átruházhatja,

18 elkészíti a szakigazgatási szerv ügyrendjét, 2.4. szervezi és ellenőrzi a szakigazgatási szerv feladatainak végrehajtását, biztosítja az ügyintézés szakszerűségét, a szakmai követelmények érvényesülését, 2.5. gyakorolja a munkáltatói jogot a szakigazgatási szerv köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói felett, az egységes közszolgálati, illetve a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint, 2.6. részt vesz a szakmai irányítását, felügyeletét ellátó központi államigazgatási szerv értekezletein, valamint a hivatalvezető által tartott vezetői értekezleten, 2.7. évente, illetve a szakmai irányítást, felügyeletét ellátó központi államigazgatási szerv által elrendelt esetekben beszámolót, jelentéseket készít, 2.8. évente tájékoztatást ad a hivatalvezető részére a szakigazgatási szerv tevékenységéről, 2.9. tagja a regionális államigazgatási kollégiumnak, a hivatalvezető által meghatározottak szerint gondoskodik a kollégiumi ülés egyes napirendi javaslatainak és a hozzájuk kapcsolódó állásfoglalások tervezeteinek elkészítéséről. E/ A főosztályvezető 1. Az SzMSz-ben meghatározottak szerint helyettesíti a hivatalvezetőt. 2. A jogszabályok és az SZMSZ keretei között közreműködik a belső szabályzatok és hivatalvezetői utasítások, illetve intézkedések kidolgozásában, elkészíti az irányítása alatt álló főosztályon dolgozó köztisztviselők, ügykezelők és munkavállalók munkaköri leírásait, szervezi és ellenőrzi a feladatok végrehajtását. 3. Vezeti a főosztályt, biztosítja és ellenőrzi az ügyintézés szakszerűségét és az ügyintézési határidők betartását. 4. A jogszabályok és az SZMSZ keretei között az általa vezetett szervezeti egységre vonatkozóan biztosítja a folyamatos munkavégzés feltételeit, gondoskodik a munkafegyelem betartásáról. 5. Gyakorolja a főosztály köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói tekintetében a rá átruházott munkáltatói jogokat, az egységes közszolgálati szabályzat, illetve a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint. 6. Javaslatot tesz a főosztály működését érintő szervezeti döntések meghozatalára. 7. Az SzMSz-ben és a kiadmányozási szabályzatban meghatározott módon gyakorolja a kiadmányozási jogot, ellenjegyzi a főosztály által készített, a hivatalvezető által kiadmányozandó ügyiratokat. 8. Tagja a regionális államigazgatási kollégiumnak, a hivatalvezető által meghatározottak szerint gondoskodik a kollégiumi ülés egyes napirendi javaslatainak, és a hozzájuk kapcsolódó állásfoglalások tervezeteinek az elkészítéséről. 9. Hozzájárul a hivatal funkcionális feladatainak ellátásához, a hivatalvezető akadályoztatása esetén, illetve megbízása alapján képviseli a hivatalt. 10. Ellátja mindazokat az ügyeket, amelyeket a hivatalvezető állandó vagy eseti jelleggel a feladat- és hatáskörébe utal.

19 18 F/ A hivatalvezető közvetlen vezetése alatt álló szervezeti egységek, valamint a szakigazgatási szervek főosztályvezető-helyettese 1. Munkáját a főosztályvezető, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjének irányítása mellett végzi. 2. Segíti a főosztályvezetőt, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjét a szervezeti egység tevékenységének vezetésében, szervezésében és ellenőrzésében. 3. A főosztályvezetőt, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjét távolléte vagy akadályoztatása esetén az SzMSz-ben és az ügyrendben meghatározottak szerint helyettesíti. 4. Ellátja a főosztályvezető, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjének meghatározása szerinti képviseleti feladatokat. 5. Ellátja a munkaköri leírásában meghatározott ügyintézői feladatokat. 6. Közreműködik a főosztályon, illetve a szakigazgatási szervnél dolgozó ügyintézők és ügykezelők feladatainak meghatározásában. 7. Gyakorolja a főosztály, illetve a szakigazgatási szerv köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói tekintetében a rá átruházott munkáltatói jogokat, az egységes közszolgálati szabályzat, illetve a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint. 8. Az SzMSz-ben foglaltak szerint, valamint a főosztályvezető, illetve a szakigazgatási szerv vezetője által meghatározott módon helyettesíti a főosztályvezetőt, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjét. G/ A hivatalvezető közvetlen vezetése alatt álló szervezeti egységek és a szakigazgatási szervek osztályvezetője 1. Munkáját a főosztályvezető, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjének irányítása mellett végzi. 2. Vezeti, szervezi, ellenőrzi az irányítása alá tartozó szervezeti egység tevékenységét. 3. Ellátja a főosztályvezető, illetve a szakigazgatási szerv vezetőjének meghatározása szerinti képviseleti feladatokat. 4. Ellátja a munkaköri leírásában meghatározott ügyintézői feladatokat. 5. Gyakorolja az osztály köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói tekintetében a rá átruházott munkáltatói jogokat, az egységes közszolgálati szabályzat, illetve a munkavállalókra vonatkozó szabályzat szerint.

20 19 H/ Az ügyintéző Előkészíti a közigazgatási hivatal feladat- és hatáskörébe tartozó ügyeket érdemi döntésre, illetve felhatalmazás esetén a döntést kiadmányozza, szakértelemmel foglalkozik a rábízott feladatokkal összefüggő valamennyi kérdéssel, felelős saját tevékenységéért és munkaterületén a közigazgatási szerv állandó és időszakos célkitűzéseinek érvényesítéséért, a munkaköri leírásában részére megállapított, illetve a vezető által kiadott feladatokat a kapott utasítások és határidők figyelembevételével, a jogszabályok és az ügyviteli szabályok ismeretében és betartásával végzi. I/ Az ügykezelő Az ügykezelő a hivatal közhatalmi, irányítási, ellenőrzési és felügyeleti tevékenységéhez kapcsolódó ügyviteli feladatot lát el. A munkaköri leírásban részére megállapított, illetve a vezető által kiadott feladatokat a kapott utasítások és határidők figyelembevételével, a jogszabályok és az ügyviteli szabályok ismeretében és betartásával végzi. J/ A fizikai alkalmazott Tevékenységével segíti az érdemi ügyintézői, ügyviteli feladatok ellátását, ellátja mindazokat a kisegítői feladatokat, amelyekkel a munkáltatói jogkör gyakorlója megbízza.

21 20 III. FEJEZET A KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL SZERVEZETI EGYSÉGEINEK FELADATAI A hivatal feladatait a II. fejezet 1. címében foglalt szervezeti tagozódásban látja el. A jóváhagyott létszámkeretet a 2. számú melléklet tartalmazza. A hivatal szervezeti felépítéséhez igazodóan (3. számú melléklet) az egyes belső szervezeti egységek (főosztályok, osztályok) és a szakigazgatási szervek, valamint az állami főépítész főbb feladat- és hatásköreit a szervezeti és működési szabályzat jelen fejezete részletezi. 1.Cím Titkársági és Humánpolitikai Főosztály 1. A főosztály feladatkörébe tartozó területeken kapcsolatot tart és együttműködést szervez a területi államigazgatási szervek szakmai főosztályaival, a helyi önkormányzatokkal. 2. Kapcsolatot tart a hivatal által megbízott ügyvéddel, a munkaügyi perekben, polgári perekben és nemperes eljárásokban képviseli a hivatalt, évente értékeli és elemzi a főosztály peres ügyekben szerzett tapasztalatait, különös figyelemmel a más szervezeti egységek által is hasznosítható bírósági döntésekre. 3. Előkészíti a Hivatal egészét érintő szabályzatokat vezetői koordinációra és jóváhagyásra, az egyes hivatali szervezeti egységek által készített szabályzatokat jogi szempontból véleményezi. Gondoskodik a szabályzatok közzétételéről. 4. Előkészíti a Hivatal működésével kapcsolatos vezetői döntéseket, valamint figyelemmel kíséri a vezetőtestületi üléseken meghatározott feladatok végrehajtását, és erről a hivatalvezetőt folyamatosan tájékoztatja. 5. A főosztályok javaslatai alapján összeállítja a hivatal évkönyvét, a hivatal éves munkatervét, és elkészíti az annak teljesítéséről szóló jelentés-tervezetet. 6. Megszervezi a vezetőtestületi és apparátusi értekezleteket, elkészíti és továbbítja az emlékeztetőket. 7. Lebonyolítja a hivatalvezető és a hivatalvezető-helyettesek levelezését, koordinálja a hivatalvezető utasításainak végrehajtását, szervezi napirendjét. 8. Megszervezi a hivatalvezetőhöz érkező kiemelt panaszok vizsgálatát, ezen belül azok jogi alapját, illetve a panaszok okát, jogi véleményt ad a panaszosnak szóló tájékoztatás tekintetében, a panaszokban feltárt szervezeti hiányosságok esetén kezdeményezi a hivatalvezetőnél a megfelelő intézkedést. 9. A hivatalvezető irányításával megszervezi és végzi a Hivatal humánpolitikai tevékenységét, gondoskodik az ezzel kapcsolatos vezetői döntések szakmai és jogi megalapozottságáról, részt vesz a humánpolitikai stratégia kidolgozásában, az annak végrehajtásához szükséges vezetői döntések előkészítésében. 10. Vezeti a hivatali belső közszolgálati nyilvántartást. 11. Szervezi és döntésre előkészíti a Hivatal köztisztviselőit, ügykezelőit és munkavállalóit érintő szociális, üdülési, egészségvédelmi, munkavédelmi döntéseket. 12. Gondoskodik a Hivatal vagyonkezelői szerződéseinek, egyéb polgári jogi szerződéseinek, illetve közbeszerzéseinek véleményezéséről. 13. Gondoskodik a belső ellenőr működési feltételeinek biztosításáról.

22 Ellátja a védelmi igazgatással kapcsolatos feladatokat. 15. Szervezi és felügyeli a hivatal munkavédelmi, tűzvédelmi feladatainak ellátását. 16. Szervezi a hivatal média kapcsolatait, ellátja az általános szóvivői feladatokat. 17. Szervezi a külső és belső hivatali honlapok működtetésével kapcsolatos szakmai feladatokat. 18. Ellátja a hivatali adatvédelmi felelősi feladatokat. 19. Irányítja és szervezi a hivatal egészét érintő belső kommunikációs feladatokat. 20. Szervezi és irányítja a hivatal rendkívüli helyzetekben ellátandó feladatait. 21. Ellátja a hivatal titkos ügykezelésével kapcsolatos és a titokvédelmi felügyelői feladatköröket. 22. Szervezi az Életmentő emlékérem adományozására vonatkozó felterjesztéssel, jogi véleményezéssel és az átadás lebonyolításával kapcsolatos feladatokat. 23. A főosztályvezető tagként részt vesz a regionális államigazgatási kollégium munkájában; a hivatalvezető által meghatározottak szerint gondoskodik a kollégiumi ülés egyes napirendi javaslatainak és a hozzájuk kapcsolódó állásfoglalások tervezeteinek elkészítéséről. 24. Ellátja a hivatal vezetésének ügyviteli, adminisztrációs, iktatási feladatait. 25. Ellátja a hivatalvezető illetve a hivatalvezető-helyettesek által meghatározott egyéb feladatokat. 2. Cím Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály 1. A hivatalvezető nevében és megbízásából ellátja a helyi önkormányzat és szervei, valamint a kisebbségi önkormányzat és szervei törvényességi ellenőrzését. Törvényességi ellenőrzési jogkörben eljárva vizsgálja a képviselő-testület (közgyűlés), a képviselő-testület bizottsága, a részönkormányzat, a polgármester (főpolgármester), valamint a kisebbségi önkormányzat döntéseinek jogszerűségét, az önkormányzat szervezetének és működésének jogszabályszerűségét, a döntéshozatali eljárás törvényességét. 2. Végzi a helyi önkormányzatok társulásainak törvényességi ellenőrzését. 3. A feladatkörét képező ügyekben a helyi önkormányzatok, részönkormányzatok számára szakmai segítséget nyújt. 4. Igény szerint közreműködik a helyi önkormányzatokkal kapcsolatos jogi szabályozás és az egyedi állami döntések tervezeteinek előkészítésében. 5. Közreműködik a hivatalvezetőnek a területfejlesztési tanácsok működése, szervezete és döntései feletti törvényességi felügyeleti jogkörével kapcsolatos feladatok ellátásában, a területfejlesztési tanácsok ülésein képviseli a hivatalvezetőt, illetve a hivatalt. 6. Felkéri az érintett szakmai főosztályokat egyes önkormányzati döntések törvényességének megítéléséhez szükséges ágazati szempontú állásfoglalásra (pl. városrendezési szabályzatok, tervek, helyi adórendeletek). A felkért szervezeti egység számára tájékoztatást nyújt a törvényességi észrevételről. 7. Számítógépes nyilvántartást vezet az önkormányzati döntésekről valamint a törvényességi ellenőrzés során tett intézkedésekről. Havonta adatokat szolgáltat,

23 22 negyedévente tájékoztatást nyújt, félévente elemzéseket készít a hivatalvezető részére, évente pedig a hivatal irányító szerve számára. 8. Véleményezi a jogszabálytervezeteket. 9. Ellátja a jogi képviseletet, illetve ha azt ügyvéd látja el, akkor az iratanyagot átadásra előkészíti azokban az ügyekben, amelyekben a törvénysértés megszüntetését célzó intézkedésének eredménytelensége miatt a hivatalvezető pert indít a helyi önkormányzat, szervei, illetve a kisebbségi önkormányzat ellen. 10. Szerkeszti a Kisebbségi Tájékoztatót és a félévenként megjelenő Törvényességi Tájékoztatót. 11. Ellátja a hivatalvezető, illetve a hivatalvezető-helyettesek által meghatározott feladatokat. 12. Feladatkörében részt vesz a hivatal évkönyvének összeállításában. A/ Fővárosi és Kerületi Önkormányzati Osztály 1. Ellátja a fővárosi és a kerületi önkormányzatok és szerveik döntéseinek és működésének ellenőrzését. E körben vizsgálja: 1.1. a képviselő-testület (közgyűlés), a képviselő-testület bizottsága, a részönkormányzat, a polgármester (főpolgármester), az önkormányzat döntéseinek jogszerűségét, 1.2. az önkormányzat szervezetének és működésének jogszabályszerűségét, és a döntéshozatali eljárás törvényességét. 2. Ellenőrzi, hogy a megyei területfejlesztési-, illetve kistérségi fejlesztési tanácsi hatáskörben eljáró Fővárosi Közgyűlés, illetve a KMRFT, a PMTFT, a DTFT és a BAFT 2.1. alapszabálya és egyéb szabályzatai megfelelnek-e a jogszabályoknak, 2.2. szervezete, működése, döntéshozatali eljárása, határozatai nem sértenek-e jogszabályokat, alapszabályt vagy egyéb normákat. 3. A feladatkörébe tartozó ügyekben közreműködik a főosztály szakmai segítségnyújtási tevékenységében. 4. Havonta adatokat szolgáltat a főosztály számítógépes nyilvántartásai számára (TÖRV). 5. Részt vesz a hivatal szabályzataival, működésével kapcsolatos feladatok ellátásában. 6. Törvénysértés észlelése esetén elkészíti a törvénysértés megszüntetését célzó intézkedés tervezetét: 6.1. a törvényességi észrevételt, 6.2. a megyei területfejlesztési-, illetve kistérségi fejlesztési tanácsi hatáskörben eljáró Fővárosi Közgyűléshez intézett törvényességi felhívást, 6.3. a Fővárosi Közgyűlésnek a megyei területfejlesztési-, illetve kistérségi fejlesztési tanácsi hatáskörben hozott a közérdek súlyos sérelmével vagy elháríthatatlan kárral járó jogszabálysértő határozata végrehajtásának felfüggesztését,

24 a megyei területfejlesztési-, illetve kistérségi fejlesztési tanácsi hatáskörének gyakorlása vonatkozásában a Fővárosi Közgyűlés vagy annak szerve, illetve tisztségviselője működésének felfüggesztését és felügyelő biztos kirendelését, 6.5. az alkotmánybírósági indítványt, 6.6. a bírósági keresetlevelet, 6.7. a képviselő-testület összehívására irányuló intézkedést, 6.8. a tisztségviselő felelőssége megállapításának kezdeményezését, 6.9. az Állami Számvevőszék vizsgálatának kezdeményezését, az önkormányzati döntés végrehajtásának felfüggesztésére irányuló javaslatot, az alkotmányellenesen működő képviselő-testület feloszlatásának kezdeményezését, az egyéb államigazgatási (pl. közbeszerzési döntőbizottsági) vagy bírósági eljárás megindítására vonatkozó javaslatot. B/ Megyei és Települési Önkormányzati Osztály 1. Ellátja a Pest megyei helyi önkormányzatok és szerveik, valamint a helyi önkormányzatok társulásai felett a törvényességi ellenőrzést. 2. Előkészíti az Alkotmánnyal ellentétesen működő helyi önkormányzati képviselőtestület feloszlatásának kezdeményezését. 3. Vizsgálja, hogy a helyi önkormányzat szervezete, működése, döntéshozatali eljárása, illetve döntései (rendelete, határozata), valamint az önkormányzat bizottsága, részönkormányzata, polgármestere, a megyei közgyűlés elnöke által hozott önkormányzati határozat megfelel-e a jogszabályoknak. 4. Előkészíti a jogszabálysértés megszüntetését célzó intézkedéseket. 5. Előkészíti a képviselőtestület - törvénysértés megszüntetése céljából történő - összehívására, a képviselőtestület tisztségviselője felelősségének megállapítására vonatkozó kezdeményezést. 6. Előkészíti a képviselőtestület Ötv. 98. (2) bekezdés f) pontja szerinti összehívását. 7. Szükség esetén kezdeményezi az alkotmánybírósági, bírósági felülvizsgálatot, előkészíti az indítványt, illetve a keresetlevelet. 8. Előkészíti vizsgálat kezdeményezését az Állami Számvevőszéknél. 9. Az érdekelt önkormányzatok megállapodásának hiányában előkészíti a körjegyzőséghez tartozó községek kijelölését. 10. Gondoskodik a törvényességi ellenőrzéssel, az önkormányzatok működésével kapcsolatos adatok gyűjtéséről, azok ellenőrzéséről, feldolgozásáról. 11. Feldolgozza és elemzi az önkormányzatok törvényességi ellenőrzésének tapasztalatait. 12. A társfőosztályokkal együttműködve működteti a törvényességi ellenőrzés információs rendszerét. 13. Ellenőrzi a területszervezési eljárás törvényességét, értékeli a kezdeményezés törvényi feltételeinek teljesítését, előkészíti azok az Önkormányzati és Területfejlesztési

25 24 Minisztériumhoz történő felterjesztését. 14. Ellátja a tevékenységi körét érintő mindazon feladatokat, melyeket jogszabály a hivatalvezető hatáskörébe utal. 15. Ellátja a főosztályvezető által meghatározott egyéb feladatokat. 16. Ellátja az európai uniós tagsággal összefüggésben felmerülő feladatokat. 17. Figyelemmel kíséri és elemzi a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásainak működését. 18. Az érintett hivatali egységekkel közreműködve segíti az önkormányzati szervek működését, jogszabály-értelmezések, szakmai állásfoglalások, és szakmai tájékoztatók, illetve ajánlások megjelentetése útján. C/ Felügyeleti és Kisebbségi Osztály 1. Törvényességi felügyeletet gyakorol a Közép-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács (KMRFT), a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács ( PMTFT), a Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács (DTFT) és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács (BAFT), valamint a kistérségi fejlesztési tanácsok felett. E körben ellenőrzi, hogy a felsorolt szervek - alapszabálya és egyéb szabályzatai megfelelnek-e a jogszabályoknak, - szervezete, működése, döntéshozatali eljárása, határozatai nem sértenek-e jogszabályokat, alapszabályt vagy más normákat. 2. A kisebbségi önkormányzat és szervei törvényességi ellenőrzése során esetenként részt vesz a kisebbségi önkormányzat testületi ülésein. A törvényességi ellenőrzés körében vizsgálja: - a kisebbségi önkormányzat testülete, bizottsága és elnöke önkormányzati döntéseinek jogszerűségét, - a kisebbségi önkormányzat szervezetének, működésének és döntéshozatali eljárásnak törvényességét. 3. Ellátja a helyi önkormányzatok településrendezési terveinek és egyéb szabályzatainak törvényességi ellenőrzését. 4. Részt vesz a hivatal szabályzataival, működésével kapcsolatos feladatok ellátásában. 5. Ellátja a kisebbségi tájékoztató elkészítésével kapcsolatos feladatokat. 6. A feladatkörét képező ügyekben a kisebbségi önkormányzatok részére szakmai segítséget nyújt. 7. Közreműködik a kisebbségi önkormányzatokat érintő jogi szabályozás és az egyedi állami döntések véleményezésében, tervezetek előkészítésében. 8. Félévente elemzi a kisebbségi önkormányzatok működését érint törvényességi észrevételek alakulását. 9. Közreműködik a kisebbségi önkormányzati elnökök és képviselők továbbképzésében. 10. A feladatkörébe tartozó ügyekben részt vesz a főosztály szakmai segítségnyújtási tevékenységében.

I. Fejezet ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. 1. Cím A közigazgatási hivatal jogállása és képviselete

I. Fejezet ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. 1. Cím A közigazgatási hivatal jogállása és képviselete A közigazgatási hivatalról szóló 177/2008. (VII. 1.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 11. c) pontjában kapott felhatalmazás alapján a Nyugatdunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal (a továbbiakban:

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

19/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás. a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról

19/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás. a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról A jogszabály mai napon hatályos állapota 19/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról A Kormány általános hatáskörű

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Miskolc Koordinációs és Belső Igazgatási Főosztály Székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 1. szám Levelezési cím: 3541 Miskolc, Pf.:184 Telefonszám: 46/512-905

Részletesebben

24/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás. a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról

24/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás. a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról 24/2008. (HÉ 54.) ÖM utasítás a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának kiadásáról A Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szervéről szóló

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Telefon: (22) 514-761 Fax: (22) 526-942, 526-905 E-mail: szervezes@fejer.gov.hu

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32)

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32) Nógrád Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) 620-706 Fax: 06 (32) 620-714 E-mail e-mail

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése a Kiadmányozási és Helyettesítési Szabályzatról 2 A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalban

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében:

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: a) Közreműködik az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében, a TÖRV, NRT és TERKA rendszerek működtetésével, karbantartásával,

Részletesebben

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai 1.) Jogi, Testületi és Területfejlesztési Főosztály 1.1. előkészíti, egyezteti, véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket, elvégzi a testületi

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E október 1., péntek

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E október 1., péntek HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E 2010. október 1., péntek 83. szám Tartalomjegyzék III. Utasítások, jogi iránymutatások 20/2010. (X. 1.) KIM utasítás a Baranya Megyei

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

2. A Hivatal szervezeti egységei ügyrendjeit ezen utasítás hatálybalépésétõl számított 30 napon belül készíti el, amelyet a hivatalvezetõ hagy jóvá.

2. A Hivatal szervezeti egységei ügyrendjeit ezen utasítás hatálybalépésétõl számított 30 napon belül készíti el, amelyet a hivatalvezetõ hagy jóvá. 11900 H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2010. évi 83. szám A közigazgatási és igazságügyi miniszter 30/2010. (X. 1.) KIM utasítása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatal Szervezeti és Mûködési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Szociális és Gyámhivatala. Jóváhagyom: Dr. Dorkota Lajos sk. Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Szociális és Gyámhivatala. Jóváhagyom: Dr. Dorkota Lajos sk. Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Szociális és Gyámhivatala Szám: 06/312-2/2011. Jóváhagyom: Dr. Dorkota Lajos sk. Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízott Székesfehérvár, 2011. április 27. Fejér Megyei

Részletesebben

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása

A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése A munkafelügyeleti rendszer szervezeti átalakítása Előadó: dr. H. Nagy Judit főosztályvezető-helyettes

Részletesebben

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje

Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje Szám: 04-37-21/2009. Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium Ügyrendje 2 Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium ÜGYRENDJE I. Általános rendelkezések 1.. A Kollégium megnevezése,

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról 8. (5) bekezdésében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Miniszter Szám: 4740-2/2003. A Csongrád Megyei Munkaügyi Központ ALAPÍTÓ OKIRATA I. Általános rendelkezések 1. A munkaügyi központ jogállása A Csongrád

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának feladatai 1.1. Szervezési Osztály 1. A Szervezési Osztály koordinációs feladatai

Részletesebben

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály Feladat- és hatásköri jegyzék

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet 1. számú melléklet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinet I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1) Az ügyrend célja A Kormánymegbízotti Kabinet feladat- és hatáskörének meghatározása,

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei ÁROP 1.1.19-2012-2012-0006 - Stratégiai tervdokumentumok és című projektben vállalt társadalmi fenntarthatósági szempont: A szervezeti felelősségi rendszer bemutatása a Külügyminisztériumban 2013. novemberi

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY. Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9.

NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY. Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9. NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9. Levelezési cím: Telefon: 06 (32) 620-722 Fax: 06 (32) 620-716 3100 Salgótarján, Rákóczi u. 36. 3100 Salgótarján,

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

K I V O N A T Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének a március 11-én megtartott rendkívüli ülésén készült jegyzőkönyvből

K I V O N A T Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének a március 11-én megtartott rendkívüli ülésén készült jegyzőkönyvből K I V O N A T Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 205. március -én megtartott rendkívüli ülésén készült jegyzőkönyvből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 93/205. (III.2.) Tata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2012. évi célok

Részletesebben

"31. A jegyző és az aljegyző" "Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki.

31. A jegyző és az aljegyző Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki. Cece Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.20.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2013.(XII.30.)önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

A Kormány. rendelete. az országos főépítészről és az állami főépítészekről

A Kormány. rendelete. az országos főépítészről és az állami főépítészekről A Kormány rendelete az országos főépítészről és az állami főépítészekről Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. -ának (1) bekezdés b) pontjában és a területfejlesztésről

Részletesebben

A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról

A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL A Gazdasági Versenyhivatal Elnökének 21/Eln./2010. évi belső utasítása a Gazdasági Versenyhivatal Alapító Okiratának módosításáról Egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás Az államigazgatás Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás A., Központi államigazgatás I. A kormány miniszterelnökből és miniszterekből áll 1. A kormány megalakulása a., a választások után

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szervezeti és Működési Szabályzatának 1.-4. -a KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 2005. ÉVRE 1. Fejezeti szám, megnevezése: 16 Környezetvédelmi

Részletesebben

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai

Védelmi Bizottság Titkársága. I. A szervezeti egység adatai 3. sz. melléklet Védelmi Bizottság Titkársága I. A szervezeti egység adatai 1. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága (jelen mellékletben a továbbiakban: Titkárság) alapadatai

Részletesebben

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér

Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 2. oldal 2800 Tatabánya, Szent István út Szekszárd, Garay tér Magyar joganyagok - Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala - 1. oldal Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Magyarországi Németek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. február 25. E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012.

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012. 12.A területfejlesztés és területrendezés jogintézményei és szervei /A területfejlesztés és területrendezés célja és feladata/ Szabályozás: 1996. évi XXI. törvény a területfejlesztésről és a területrendezésről

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Szociális és Gyámhivatal ÜGYRENDJE. Nyíregyháza, március 31.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Szociális és Gyámhivatal ÜGYRENDJE. Nyíregyháza, március 31. 972-1/2011/SZGY. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatal ÜGYRENDJE Nyíregyháza, 2011. március 31. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szomód Község Önkormányzatának Képviselő-testülete SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. ÁPRILIS 1. Szomódi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Törvényességi felügyeletet érintő jogszabályi változások

Törvényességi felügyeletet érintő jogszabályi változások Törvényességi felügyeletet érintő jogszabályi változások dr. Sipos János 1 Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Főosztály Ágazati referensi rendszer Területfelelősi rendszer Ügyfelek: állampolgárok,

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Katasztrófavédelem Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófa Igazgatóság Polgári Védelemi Kirendeltség Miskolc Miskolc Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség Helyi

Részletesebben

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat - 1 - DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL Alapító okirat Dunasziget Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás 51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (I. 31.) EMMI utasítás módosításáról 1 hatályos: 2014.01.01-2014.01.02 A központi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések A fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2013. (I. 18.) KIM utasítás (a továbbiakban: SzMSz) Mellékletének 30. (4) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE DR. GYURITA RITA A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZGATÓJA I. A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE AZ ALAP A Kormány a fővárosi és

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

lfj'j. számú előterjesztés

lfj'j. számú előterjesztés Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere l lfj'j. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Zalakomár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Művelődési Ház alapító okiratát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése

Részletesebben

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata Iktatószám: 7712/2008. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága Alapító Okirata Az oktatási és kulturális miniszter az államháztartásról szóló 1992. XXXVIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. május E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. május havi

Részletesebben

288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet. a fővárosi és megyei kormányhivatalokról. 1. Illetékességi és hatásköri szabályok. 2. Szakigazgatási szervek

288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet. a fővárosi és megyei kormányhivatalokról. 1. Illetékességi és hatásköri szabályok. 2. Szakigazgatási szervek 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet a fővárosi és megyei kormányhivatalokról A Kormány az Alkotmány 35. (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alkotmány 40. (2) bekezdésében

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2017. február 7-étől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata:

Részletesebben