KIEGÉSZÍTÉS NAPIRENDI PONTHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KIEGÉSZÍTÉS NAPIRENDI PONTHOZ"

Átírás

1 KIEGÉSZÍTÉS A 8. NAPIRENDI PONTHOZ

2 Tisztelt Közgyűlés! I. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. pályázataihoz kapcsolódó előterjesztések A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (továbbiakban: Társaság) célkitűzése összhangban a hazai és az EU energiapolitikával a környezeti szempontok érvényesítése a gazdasági fejlődésünkben. Ennek egyik feltétele a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználása a hagyományos energiaforrások felől a megújuló energiaforrások irányába való elmozdulás elősegítésével. A) Tulajdonosi hozzájárulás kiadása a Napelemes megújuló energia előállítás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sándorfalvi úti telephelyén c. pályázathoz A KEOP Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-, valamint biometán-termelés tárgyú pályázati felhívás és útmutató a Kormány által elfogadott es időszakra vonatkozó akciótervei alapján került kidolgozásra. A pályázatok célja a megújuló energiák abszolút felhasználásának és arányának növelése a hazai fosszilis energiahordozó-készlet felhasználási ütemének csökkentése, az ország importfüggőségének csökkentése. A Társaság célja egy olyan 2 x 50 kw teljesítményű napcella telepítése két különálló csatlakozási ponton, mely a tervezett 20 éves üzemeltetési időszakra számítva jelentősen csökkenti társaságunk villamosenergia költségeit. A pályázati konstrukció keretein belül villamos hálózattal együttműködő, villamosenergia hálózatba termelő kapacitás kiépítését tervezzük megvalósítani, mely az energia költségek csökkentésén kívül hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentéséhez, az ország uniós kötelezettségvállalásának teljesítéséhez. Jelen kiírásban a pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek kiválasztásra. Pályázat megnevezése: Napelemes megújuló energia előállítás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sándorfalvi úti telephelyén (KEOP ) Pályázat beadásának határideje: Pályázat összköltségvetése: ,- Ft + ÁFA Támogatási arány: 60 % Vissza nem térítendő támogatás mértéke: ,- Ft + ÁFA Önerő mértéke: ,- Ft + ÁFA Számított megtérülési idő: 8 év A beruházás fedezetét a tulajdonos engedélyével a Társaság önerőből kívánja biztosítani. A pályázat megvalósítása és előkészítése az Önkormányzat részéről anyagi kötelezettségvállalást nem igényel.

3 A két különálló tervezett kiserőműből egy, a Társaság üzemeltetésében álló Szeged II. kerület, 01207/86 hrsz.-ú Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló ingatlanon kerülne megvalósításra. A nyilatkozatban szereplő többi helyrajzi szám, a kiszolgáló létesítmények helyét jelöli, ezáltal érinti a beruházást. B) Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Központi Szociális Épület Energetikai rekonstrukciója c. pályázat A KEOP /A - helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal tárgyú pályázati felhívás és útmutató a Kormány által elfogadott es időszakra vonatkozó akciótervei alapján került kidolgozásra. Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése összhangban a hazai és EU stratégiával ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését és vissza nem térítendő támogatás formájában támogatni a napkollektoros rendszerek megvalósítását. A Társaság célja egy olyan 92,8 m2 felületű síkkolektor elhelyezése, telepítése a Városgazda sori irodaépület tetőszerkezetére, mely a meglévő kazánházi műszaki berendezések felhasználásával, kisebb mértékű átalakításával nagymértékben csökkenteni tudja a használati melegvíz előállítására fordított energiaköltségeket. Tevékenységünk jellegéből fakadóan a tavalyi évben kialakításra került fekete-fehér öltöző létesítményekben naponta 180 fő használati melegvíz igényt kell kielégíteni. Jelen kiírásban a pályázatok egyfordulós eljárás keretében kerülnek kiválasztásra. Pályázat megnevezése: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Központi Szociális Épület Energetikai rekonstrukciója (KEOP /A) Pályázat beadásának határideje: Pályázat összköltségvetése: ,- Ft + ÁFA Támogatási arány: 60 % Vissza nem térítendő támogatás mértéke: ,- Ft + ÁFA Önerő mértéke: ,- Ft + ÁFA Számított megtérülési idő: 8 év A beruházás fedezetét a tulajdonos engedélyével Társaságunk önerőből kívánja biztosítani. A pályázat megvalósítása és előkészítése az Önkormányzat részéről anyagi kötelezettségvállalást nem igényel. II. Az 527/2010. (XII. 10.) Kgy. számú határozat módosítása A Közgyűlés az 527/2010. (XII. 10.) Kgy. sz. határozat alapján elfogadta a Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában c. projekt beruházási engedélyokiratának módosítását. A beruházás a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) és a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) támogatásaival valósul meg. Az eredeti beruházási engedélyokirat módosítására a támogatási szerződések pontos számai és időütemezései alapján került sor decemberében. A projekt építési kivitelezésére az elkészült kiviteli tervek alapján februárjában nyílt közbeszerzési eljárás indult.

4 Az ajánlatkérési dokumentációt 14 társaság váltotta ki, amelyből a megadott határidőre 12 társaság nyújtott be ajánlatot. Az ajánlatok formai értékelése után két részletben első körben jogosultsági, második körben műszaki hiányosságok tekintetében hiánypótlási lehetőséget kaptak az ajánlattevők. A benyújtott hiánypótlásokkal kiegészített ajánlatok teljeskörű értékelésére ezt követően került sor. A Bíráló Bizottság a hivatalos közbeszerzési szakértő szakértői jelentése alapján a hiánypótlás elmulasztása, illetve a nem megfelelő hiánypótlás miatt 5 ajánlat érvénytelenné nyilvánítását javasolta. A bírálati szempont a Bíráló Bizottság által elfogadott ajánlati felhívás szerint a legalacsonyabb ár volt. Az érvényes ajánlatok közül a legalacsonyabb összeget ajánló ajánlattevő ára viszont a rendelkezésre álló, a projekt beruházási engedélyokiratában szereplő, építési kivitelezési tevékenységre fordítható pénzügyi keretet meghaladja. A Bíráló Bizottság ezért a nyertes ajánlattevőre vonatkozó javaslatát feltételhez kötötte. Eredményt hirdetni kizárólag a pénzügyi fedezet rendelkezésre állása esetén lehet. Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelete a felhalmozási kiadások között tartalmazza a Közbeszerzési eljárások kötelezettség-vállalási keretét. A költségvetés végrehajtási szabályairól szóló 14/2011. (IV.20.) önkormányzati rendelettel módosított 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelet szabályozza ezen keret felhasználását. Eszerint A Közbeszerzési eljárások kötelezettség-vállalási kerete előirányzat terhére történő felhasználásról a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság dönt. Az előirányzaton rendelkezésre álló keret: eft A pénzügyi fedezet biztosítása érdekében a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság felé előterjesztést kezdeményeztünk, hogy engedélyezze a Közbeszerzési eljárások kötelezettségvállalási kerete előirányzaton rendelkezésre álló e Ft Agóra Pólus létesítmény megvalósítására történő felhasználását. A Közbeszerzési eljárások kötelezettség-vállalási kerete előirányzaton rendelkezésre álló e Ft pénzügyi keretet felhasználását az AGÓRA kivitelezéséhez- a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság a május 20-i ülésén, a /2011. (V.20.) JÜKB számú határozatával hagyta jóvá. Az átcsoportosítást az Agóra TIOP c. előirányzatra az Önkormányzat évi költségvetésének 2. sz. módosításában át kell vezetni. A jelen előterjesztés tárgyát képező beruházási engedélyokirat-módosítás, már tartalmazza a többletforrást. A projekt megvalósítása folyamatos, ugyanakkor több hátráltató tényező miatt többhavi csúszással tud indulni a kivitelezés, így a kezdési és tervezett befejezési határidők módosítására is szükség van. A határidő csúszás miatt a Támogató felé januárjában határidő módosítási kérelmet indítottunk, mely alapján támogatási szerződés módosítást engedélyeztek, az új fizikai zárónap: szeptember 15.

5 III. Városrehabilitáció I. Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése (DAOP /C ) Mint ismeretes, a projektet az önkormányzat a Szegedi Vásár és Piac Kft-vel konzorciumban valósította meg. Az önkormányzati tulajdonú társaság kedvezményezett partnerünk volt, és mint gazdasági társaság, a támogatás kifizetéséhez biztosíték nyújtására kötelezett. A 259/2009.(V.15.) Kgy. számú határozat 7. pontja szerint: A Közgyűlés a Vásár és Piac Kft. számára a támogatásának biztosítékaként a Szeged, hrsz-ú ingatlant (Gábor Dénes Szakközépiskola, Mars tér 14.) biztosítja. A támogató további feltétele, hogy a jelzálogfedezetül szolgáló ingatlan biztosítási szerződésében engedményesként kerüljön feltüntetésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Kérem a T. Közgyűlést, hogy az előterjesztéseket megvitatni és a határozati javaslatokról dönteni szíveskedjen. Szeged, május 23. Dr. Botka László

6 KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése május 27. napján tartott soros (nyílt) ülése jegyzőkönyvéből.../2011. (V.27.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés tudomásul veszi, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a KEOP pályázati felhívására, megújuló energia alapú villamosenergia termelési célú 2*50 kw-os kiserőművek megvalósítására pályázatot nyújt be, Napelemes megújuló energia előállítás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sándorfalvi úti telephelyén címmel. A beruházás összköltsége e Ft+ÁFA, önerő e Ft+ÁFA, melyet a Kft. biztosít. 2.) A Közgyűlés hozzájárul a pályázat megvalósításához a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő területeken (01207/75, 01207/86 hrsz.), valamint annak a megvalósítást követő legalább 5 éves fenntartásához és üzemeltetéséhez. 3.) A Közgyűlés felhatalmazza a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy az 1. pont szerinti fejlesztéshez kapcsolódóan az ott meghatározott összegig kötelezettséget vállaljon és a szükséges szerződéseket megkösse. Határidő: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője Felelős: folyamatosan 4.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. számára az 1. sz. pontban körülírt beruházás vonatkozásában anyagi vagy egyéb támogatást nem nyújt. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az önrész biztosítását követően a feladatai ellátásához az Önkormányzattól többletfinanszírozást nem igényelhet.

7 5.) A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozat mellékletét képező, pályázat benyújtásához szükséges hozzájáruló nyilatkozatot aláírja. Határidő: Polgármester Felelős: azonnal Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

8 ./2011. (VI.27.) Kgy. sz. határozat melléklete Hozzájáruló nyilatkozat Alulírott Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármestere nyilatkozom, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (6727 Szeged Városgazda sor 1. adószám: ) által megvalósítandó Napelemes megújuló energia előállítás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Sándorfalvi úti telephelyén című KEOP kódszámú pályázat tervezett tartalmát megismertem. A fejlesztéssel érintett területek közül a Szeged II. kerület 01207/75 és 01207/86, hrsz.-ú területek tulajdonosa Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 1/1 arányban. Szeged MJV Önkormányzata képviselőjeként nyilatkozom, hogy hozzájárulok a Napelemes megújuló energia előállítás a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sándorfalvi úti telephelyén című projekt megvalósításához, a SZMJV Önkormányzatának tulajdonában lévő területeken, valamint annak a megvalósítást követő legalább 5 éves fenntartásához és üzemeltetéséhez. Szeged, május 27. Dr. Botka László Polgármester

9 KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése május 27. napján tartott soros (nyílt) ülése jegyzőkönyvéből.../2011. (V.27.) Kgy. sz. HATÁROZAT 1.) A Közgyűlés hozzájárul, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a KEOP /A pályázati felhívásra, síkkolektor telepítésével megvalósuló, használati melegvíz előállítására pályázatot nyújtson be Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Központi Szociális Épület Energetikai rekonstrukciója címmel. A beruházás összköltsége: e Ft+Áfa, önerő e Ft + ÁFA, melyet a Kft. biztosít. 2.) A Közgyűlés felhatalmazza a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy az 1. pont szerinti fejlesztéshez kapcsolódóan az ott meghatározott összegekig kötelezettséget vállaljon és a szükséges szerződéseket megkösse. 3.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. számára az 1. sz. pontban felsorolt beruházások vonatkozásában anyagi és egyéb támogatást nem nyújt. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az önrész biztosítását követően a feladatai ellátásához az Önkormányzattól többletfinanszírozást nem igényelhet. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László s.k. polgármester Kmf. Kivonat hiteléül: Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző

10 KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése május 27. napján tartott soros (nyílt) ülése jegyzőkönyvéből.../2011. (V.27.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés a 527/2010. (XII. 10.) Kgy. számú határozatának 1.) és 2.) pontját az alábbiak szerint módosítja: 1. A Közgyűlés jóváhagyja a Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában című, a határozat mellékletét képező beruházási engedélyokiratát bruttó e Ft értékben. A Közgyűlés a polgármester útján felkéri a Fejlesztési Irodát, hogy a beruházási engedélyokirat végrehajtásához szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője Határidő: folyamatos 2. A Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy a TIOP pályázathoz az önkormányzat részéről szükséges saját forrás összegét az éves költségvetésekben az alábbiak szerint biztosítja: évi költségvetésben e Ft évi költségvetésben e Ft évi költségvetésben e Ft Felelős: Fejlesztési Iroda vezetője, Közgazdasági Iroda vezetője Határidő: Az éves költségvetések tervezésekor A határozat módosításokkal nem érintett része változatlan tartalommal hatályban marad. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László s.k. polgármester Kmf. Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

11 ./2011. (V. 27.) Kgy. sz. határozat melléklete Beruházási engedélyokirat I.) A beruházás alapadatai: a.) A beruházó megnevezése, címe: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchényi tér b.) A beruházás megnevezése, címe: Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában c.) A beruházás költség-előirányzata: bruttó e Ft d.) A beruházás kapacitása, rövid műszaki leírása: A beruházás keretében a Jósika utca Gogol utca Londoni körút - Kálvária sugárút által határolt tömbbelsőben 6751,2 m² nettó alapterületű új közművelődési létesítmény épül, melyhez 37 db fedett és 41 db nyitott parkoló is létesül. A földszint + három emeletes hagyományos szerkezetű épületben négy funkció kap helyet: a Százszorszép Gyermekház, az Informatika Történeti Múzeum, az Informatórium és a Pólus Disszeminációs tér. Ezeken túl közös használatú terek lesznek kialakítva: aula, 280 fős és 85 fős előadóterem, gépészeti terek, fedett-nyitott parkoló, stb. Az ingatlanon kialakításra kerül még egy díszes kapuépítmény, nyári pavilon, 1643 m² térszinti zöldfelület, az épületen 915 m² zöldtető, valamint 2838,7 m² térburkolat. Az épület hő-és hűtési igényét hőszivattyús rendszer fogja biztosítani. Az épületre felszerelésre kerül kb. 92 m² területen napelem az elektromos áram előállításához, illetve 46 m²-nyi napkollektor a hőszivattyús rendszer kiegészítéséhez. Ezen az ingatlanon a projekthez kapcsolódóan kerül felújításra szintén a meglévő IKV irodaház a Százszorszép Gyermekház irodái számára. 2.) A megvalósítás tervezett időadatai: a.) Tervezéssel összefüggő hatósági engedélyek meglétének, tartalmának rövid ismertetése (tervezési program) Építési és bontási engedélyek teljes körűen rendelkezésre állnak. b.) Kivitelezés várható kezdésének és befejezésének időpontja A kivitelezés kezdési időpontja: II. negyedév A teljes megvalósulás várható időpontja: IV. negyedév I.) A beruházás költségelőirányzatának források, pályázati projektek és évek szerinti

12 megoszlása Szeged Agóra Pólus beruházási költségadatok ezer Ft-ban Összesen Pályázatban elszámolható Pályázatban nem elszámolható Pályázatban elszámolható Pályázatban nem elszámolható Pályázatban elszámolható Pályázatban nem elszámolható önerő saját forrás önerő támogatás saját forrás önerő Pályázatban elszámolható Pályázatban nem elszámolható támogatás támogatás saját forrás önerő támogatás saját forrás TIOP KEOP 4.2.0/B- hő és energiaigény KEOP 4.4.0/Anapelem Összesen: A beruházás költségelőirányzatának részletezése Mindösszesen: (Bruttó) e Ft tervezési költség kivitelezési költség tartalékkeret eszközbeszerzés pályázati projektmenedzsment, pénzügyi szolgáltatás műszaki ellenőr, tervellenőrzés, műszaki szak felügyelet kommunikáció, nyilvánosság közbeszerzési költségek egyéb költségek Bruttó összesen: Beruházás lebonyolításáért felelős szervezet: Csomiber Kft. A módosított beruházást Szeged MJV Közgyűlése a... /2011. (V. 27.) Kgy. sz. határozatával hagyta jóvá. Szeged, Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző

13 KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése május 27. napján tartott soros (nyílt) ülése jegyzőkönyvéből.../2011. (V.27.) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés hozzájárul, hogy a DAOP-5.1.2/C azonosító számú Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése projekt keretében a Szegedi Vásár és Piac Kft., mint kedvezményezett konzorciumi partnere számára, a 259/2009. (V.15.) Kgy. számú közgyűlési határozatban biztosított, jelzálogfedezetül szolgáló ingatlan (Szeged, hrsz-ú ingatlan Gábor Dénes Szakközépiskola, Mars tér 14.) biztosítási szerződésében engedményesként kerüljön feltüntetésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. 2.) A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert a határozat mellékletét képező engedményezési nyilatkozat aláírására. Határidő: azonnal Felelős: Polgármester Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Kabinet, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Kivonat hiteléül: Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző

14 Allianz Hungária Biztosító Zrt. részére Értesítés biztosítási szerződéshez kapcsolódó engedményezésről /2011. Kgy. sz. határozat melléklete A biztosított neve: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata A biztosított címe: 6720 Szeged, Széchenyi tér Biztosítási módozat: Tűz és elemi kár biztosítás Kötvényszám: A biztosított vagyontárgy/ak megnevezése: Gábor Dénes Szakközépiskola és Kollégium: ingatlan (épület, építmény) A biztosított vagyon helye/kockázatviselési hely: Szeged, Mars tér 14. (hrsz.: 25587) Biztosítási összeg: ,- Ft A biztosítási szerződés időtartama: határozatlan Pályázati azonosító szám: DAOP-5.1.2/C ( Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése ) A támogatás összege: ,- Ft Az engedményes neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Az engedményes címe: 1077 Budapest, Wesselényi u Az engedményes számlaszáma: (Magyar Államkincstár ) Az engedményezés időtartama: visszavonásig Alulírott biztosított tájékoztatom Önöket, hogy a fenti biztosítási szerződés alapján engem megillető jövőbeni kártérítési összegre vonatkozó Allianz otthonbiztosítási szerződések esetében a Ft-ot elérő vagy meghaladó, kizárólag épületkárokból származó követelésemet a fent megjelölt hitel/kölcsönszerződés alapján annak fennállása alatt az engedményesre engedményeztem. Alulírott biztosított a jelen nyilatkozat aláírásával akként rendelkezem, hogy a nyilatkozat átvételét követően a biztosító a szolgáltatás összegét az engedményezés erejéig az engedményes fenti számú bankszámlájára utalja át. Tudomásul veszem, hogy a káresemény bekövetkezésekor köteles vagyok az engedményessel közös nyilatkozatban bejelenteni a tartozás összegét. Az engedményezés megszűnéséről 30 napon belül közös levelünkkel tájékoztatjuk Önöket. Kérem, hogy az engedményezés tényének bejegyzéséről az engedményest írásban tájékoztatni szíveskedjenek. Tudomásul veszem, hogy kár esetén a biztosító a szolgáltatást csak az engedményes és az engedményező közös nyilatkozatát követően teljesíti. Kelt: Szeged, év 05. hónap 12. nap NYILATKOZAT a titokvédelem alóli felmentésről az engedményező (biztosított) aláírása (cégszerű aláírás) Jelen nyilatkozatommal hozzájárulok ahhoz, hogy a fentiekben megjelölt biztosítási szerződésem biztosítási titoknak minősülő adatait az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és a biztosítási szerződések adatait kezelő Hungária Számítástechnikai Kft. az engedményezés időtartama alatt továbbítsa a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mint engedményes részére, valamint az engedményezés alapjául szolgáló szerződésre vonatkozó adatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mint engedményes átadja az Allianz Hungária Biztosító Zrt. részére. Kelt: Szeged, év 05. hó 12. nap szerződő (cégszerű aláírás) biztosított (cégszerű aláírás)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 26-án tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 26-án tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. október 29.-i képviselő-testületi ülés 13-as számú - A saját naperőmű létrehozására pályázat beadásáról tárgyú - napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. augusztus 11-én tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz

KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! I. Civil szervezetek pályázatainak támogatása Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása c. (TÁMOP 5.5.4-13/2) pályázattal kapcsolatban együttműködési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: TOP-3.2.2-15 Napelemes kiserőmű létesítése Komlón című pályázat támogatása

Részletesebben

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Tisztelt Közgyűlés! 1./ Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képezi 1/1 arányban

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. 11. napirendi pontjához

KIEGÉSZÍTÉS. 11. napirendi pontjához KIEGÉSZÍTÉS a Közgyűlés 2006. május 12-én tartandó ülésének 11. napirendi pontjához a Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései című előterjesztéshez Tisztelt Közgyűlés! I.) Tájékoztatás Szeged Megyei

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. január 28. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. január 28. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből.../2005. ( I. 28.) Kgy. sz. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1.) Az Önkormányzat pályázatot nyújt be Az alsóvárosi Mária szoborcsoport rekonstrukciójának

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t a Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. KEOP-3.3.0. sz. pályázat keretében A Tarjáni Gyermektábor

Részletesebben

Energetikai pályázatok 2012/13

Energetikai pályázatok 2012/13 Energetikai pályázatok 2012/13 Összefoglaló A Környezet és Energia Operatív Program keretében 2012/13-ban 8 új pályázat konstrukció jelenik meg. A pályázatok célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

1. sz. KIEGÉSZÍTÉS. 13. napirendi ponthoz. (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései)

1. sz. KIEGÉSZÍTÉS. 13. napirendi ponthoz. (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései) 1. sz. KIEGÉSZÍTÉS a 13. napirendi ponthoz (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései) 1. Pályázat benyújtása a Dél-Alföldi operatív Program DAOP-2009-3.2.1/A kódszámú pályázati kiírására, Szeged

Részletesebben

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat

83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat 83/2013. (II. 21.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya (4024 Debrecen, Piac u. 54. szám) által

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat Előterjesztő: Polgármester Iktatószám: 8476-23/2011. Tárgy: Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás Melléklet: 1 db Határozati javaslat Készítette: Szociális, Családvédelmi

Részletesebben

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011.

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Tárgy: Az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött ellátási

Részletesebben

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal

Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10.0/A Célja Jelen pályázati felhívás kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást

Részletesebben

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Polgármester Iktatószám: 01/56668-3/2009. Tárgy: Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, 2009. évi támogatási pályázat benyújtása Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-15/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS VÁROSÜZEMELTETÉSI IRODA VEZETŐJE. Szám: 2130-6/2009.

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS VÁROSÜZEMELTETÉSI IRODA VEZETŐJE. Szám: 2130-6/2009. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS VÁROSÜZEMELTETÉSI IRODA VEZETŐJE Szám: 2130-6/2009. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2009. május 28-i Közgyűlésére

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 24-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-302. E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 2747-1/2013. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Jegyzői Iroda Szám: 18.206-2/2012. Tárgy: Lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztató Melléklet: 1 db határozat-tervezet

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2015. december 7., hétfő. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, 2015. december 7., hétfő. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2015. december 7., hétfő 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2015. december 7., hétfő 6. szám

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2016. (III. 30.) sz. határozata

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2016. (III. 30.) sz. határozata K I V O N A T a képviselő-testület 2016. március 30-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 36/2016. (III. 30.) sz. határozata Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati

Részletesebben

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő Dr. Solymos László várospolitikai al Iktatószám: 01/17951-2/2009. Tárgy: Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

polgármester Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései 5 pld. határozati javaslat

polgármester Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései 5 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 19394/2013. Tárgy: Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 5 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. január 13. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző. Szám: /2013. Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Jegyzői Iroda Szám: 28.405-2/2013. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Melléklet: 1 db határozat-tervezet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 7-én, 14:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2013. május 31-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendkívüli ülésének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: dr. Solymos László alpolgármester Az előterjesztés tárgya: A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása Iktatószám: 42797-7/2012.

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP Sertéstartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.5-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére 2998-2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére Tárgy: EU Önerő Alap támogatási kérelem benyújtása Új óvoda építése az Erdő utca és Park utca

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, szeptember 26.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály. Ózd, szeptember 26. Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra a Katona József Úti Bölcsőde felújítása, bővítése céljából Ózd, 2019. szeptember

Részletesebben

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ

Részletesebben

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z 2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z Szeged város foglalkoztatási helyzete, valamint a közfoglalkoztatásról szóló együttműködési megállapodások és egyes ellátási szerződések módosítása

Részletesebben

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Tárgy: Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Melléklet:

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 65899/2014. Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 12.

polgármester Iktatószám: 65899/2014. Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 12. Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 65899/2014. Tárgy: Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda Véleményezésre

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26. J a v a s l a t az Ózdi Távhő Kft. által benyújtott KEOP-5.4.0/11-2011-0014. jelű pályázat támogatási szerződéséhez alapítói hozzájárulás megadására, illetve biztosíték adására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

J A V A S L A T. Konzorciumi Együttműködési Megállapodások megkötéséhez történő hozzájárulásra

J A V A S L A T. Konzorciumi Együttműködési Megállapodások megkötéséhez történő hozzájárulásra J A V A S L A T Konzorciumi Együttműködési Megállapodások megkötéséhez történő hozzájárulásra Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője Ózd, 2017. március 23. Tisztelt Képviselő Testület!

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 25-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. rendkívüli ülésének könyvéből. 105/2009. (VI. 25.) Kt. határozat elfogadja a 2009. június 25.-ei rendkívüli ülés alábbi napirendi pontjait: 1. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2. Kistérségi

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek - EU önerő Alap pályázat benyújtása

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 20364-27/2010. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 6 határozati javaslat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 185. MELLÉKLET:- TÁRGY: Javaslat a TOP-6.5.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás keretében a Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda Szőlőhegyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Szécsényi Tamás termében, 2014. június 26-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 4 települési képviselő:

Részletesebben

J A V A S L A T. Konzorciumi Együttműködési Megállapodás és Támogatási Szerződés megkötéséhez történő hozzájárulásra

J A V A S L A T. Konzorciumi Együttműködési Megállapodás és Támogatási Szerződés megkötéséhez történő hozzájárulásra J A V A S L A T Konzorciumi Együttműködési Megállapodás és Támogatási Szerződés megkötéséhez történő hozzájárulásra Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője Ózd, 2017. szeptember

Részletesebben

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul.

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul. Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a Baromfitartó telepek korszerűsítése pályázati felhívás! A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. Miután a napirendi pontokkal kapcsolatban javaslat, módosítás nem volt, a bizottság az alábbi határozatot hozta: JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2015. május 6-án 9.00 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 15-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Kerékpárút építésére vonatkozó pályázat benyújtása Iktatószám:

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v e

J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 5. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 13/2013./II.5./ számú testületi határozat Energetikai fejlesztés Öcsödön

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. augusztus 01-jén megtartott rendkívüli nyilvános ülésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén. Ikt. szám: 6-5/2013. POLGÁRMESTERI HIVATAL HAJDÚBAGOS, Nagy u. 101. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hajdúbagos Község Önkormányzat 2013. február 22-én megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésén. TARTALOMBÓL

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) FAX: (06-32) JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) 460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-30/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT a pásztói hulladékgazdálkodási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 22-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Támogatási kérelem benyújtása a Jedlik Ányos terv keretében meghirdetett

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert új eljárás megindítására gumilapos burkolatú játszóudvar kialakítására.

Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert új eljárás megindítására gumilapos burkolatú játszóudvar kialakítására. 154/2017.(IX.06.) KT Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Árubeszerzés a Bölcsőde fejlesztés Dunaföldváron című TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00009 azonosítószámú projekt megvalósítása során

Részletesebben

~;t; (2;1,~~~s- . szám ú ;~~i;:~

~;t; (2;1,~~~s- . szám ú ;~~i;:~ HudazJt'l;!! ~~:.~:r:~~~~;~~~;;:;i t ü.,";,~~ ; 15 ~;t; (2;1,~~~s-. szám ú ;~~i;:~ Előterjesztés a Képviselő-testület részére a KMOP-5.1.1/A-9-2f-211-1 azonosító számú "Kőbányai 'Kis-Pongrác' lakótelep

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET utca 2. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

Kosik Dénes Pál, Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor Önkormányzati képviselők. költségvetéshez

Kosik Dénes Pál, Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor Önkormányzati képviselők. költségvetéshez Előterjesztő: Kosik Dénes Pál, Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor Önkormányzati képviselők Iktatószám: /2015 Előterjesztés tárgya: Módosító javaslat ( III. ) a 2015. évi költségvetéshez Melléklet: 1 db. határozati

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19.

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. április 19. Javaslat a Dunaújváros labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztése II. ütem kivitelezési munkáinak elvégzése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzatának 2013. augusztus 29. napján tartandó Képviselőtestületi ülésére Tárgy: feltételes szabadkézi beszerzések indítása közbeszerzési tanácsadó kiválasztására

Részletesebben

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ)

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) BEMUTATÁSRA KERÜLŐ PÁLYÁZATOK Pályázati kód GINOP-4.1.1-8.4.4-16 GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Kihagyva a kihagyandókat! K I V O N A T Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 4-én megtartott ülése jegyzőkönyvéből 225/2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13.án ( szerdán ) 17.00-órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. április 15-én tartott munkaterv szerinti nyilvános üléséről Jelen voltak: Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei Zsolt bizottsági

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda JAVASLAT

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda JAVASLAT Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 41691/2012. JAVASLAT A Zagyva folyó kerékpáros turisztikai fejlesztése a Salgótarján - Boldog

Részletesebben

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2011.

polgármester Iktatószám: 01/ /2011. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/6383-32/2011. Tárgy: Az M43 autópálya Szegedet elkerülő szakaszának úthasználati díj mentességével kapcsolatos felterjesztés a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL. 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL. 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz. HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Városi Önkormányzat

Részletesebben

108/2005. (IX. 15.) Kgy. határozat

108/2005. (IX. 15.) Kgy. határozat 108/2005. (IX. 15.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Kórház céltámogatása a megvalósuló egészségügyi gépműszer beszerzése engedélyokiratának jóváhagyása, közbeszerzési eljárásának indítása 1. A Baranya

Részletesebben

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: 2014. március 27-ei ülésén született döntések, valamint a szavazás nyilvános adatai: Kálmán), távol lévő 3 fő (Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József) megalkotta az 5/2014. (IV.1.) önkormányzati

Részletesebben

Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A

Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A Helyi hő és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal KEOP-2012-4.10/A Jelen pályázat célja: Vissza nem térítendő támogatás formájában támogatni a következő technológiáknak az épületek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 26-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Komló Város területén lévő piac és vásárcsarnok rekonstrukciója

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-121/2015. Tárgy: Tájékoztató a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004 sz. pályázat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 18. napján 9 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a 14. sz. napirendi ponthoz

KIEGÉSZÍTÉS a 14. sz. napirendi ponthoz KIEGÉSZÍTÉS a 14. sz. napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú, 2014. december 12. napján postázásra került előterjesztéshez a következő kiegészítést

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. június 07-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Városfejlesztési alpolgármester. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései

Városfejlesztési alpolgármester. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései Előterjesztő: Városfejlesztési alpolgármester Ikt.sz.: 11386-2/2009 Tárgy: Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 5 db határozati javaslat Készítette: Fejlesztési Iroda Véleményezésre

Részletesebben

K I V O N A T a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptember 30-i ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptember 30-i ülése jegyzőkönyvéből 45/2016. (IX.30.) Kgy. H a t á r o z a t A közgyűlés ülésének napirendje 1. Tájékoztató két testületi ülés közötti ügyekről Előadó: Rideg László, a megyei közgyűlés e 2. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014

KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014 KEOP-2014-4.10.0/N- napelem pályázat 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukcióhoz. Alapvető cél Az Európai

Részletesebben

Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására

Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására AJÁNLATKÉRÉS Tájékoztatás, nyilvánosság feladatok ellátására Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér

Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési Alpolgármestere 6745 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Ikt.sz.: 02/9543-1/2010. Tárgy: Sürgısségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Szeged Tisztelt Közgyőlés!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E L N Ö K E VI. /2015 E L Ő T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére Tárgy: A Települési Pályázati és Fejlesztési Alapra beérkezett

Részletesebben

ll~v Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ város POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FÖOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZTÁLY

ll~v Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ város POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FÖOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZTÁLY Ügyiratszám: 6258/2012.05 Ügyintéző: Tóthné Csatlós Ildikó NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ város POLGÁRMESTERI HIVATALA HUMÁN FÖOSZTÁLY SZOCIÁLIS OSZTÁLY 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42)

Részletesebben