Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról"

Átírás

1 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2018. (XII. 21.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában, valamint az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 25. -ban meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat átmeneti gazdálkodásának szabályait január 1-től az alábbiak szerint állapítja meg: 1. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy január 1-től az önkormányzatot megillető bevételeket szedje be, és az esedékes kiadásokat a jelen rendeletben foglaltak szerint teljesítse. Intézmény finanszírozás, Nemzetiségek, Szegedi Kistérség Többcélú Társulása 2. /1/ Az önkormányzati finanszírozású költségvetési szervek a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (a továbbiakban: NGSZ) és a Móra Ferenc Múzeum kivételével dologi kiadásainak havi támogatása januárban a évi eredeti előirányzat 2/13-ad, február hónaptól 1/13-ad része. Amennyiben a fenti összeg a jogszabály által előírt kötelező feladatok/többletfeladatok ellátását nem biztosítja, úgy a támogatást meghaladó mértékben az intézmények jogosultak kiegészítő támogatásra. A Móra Ferenc Múzeum saját bevételének terhére és annak mértékéig teljesítheti kifizetéseit. Az NGSZ dologi kiadásainak havi támogatási kerete a évi eredeti előirányzat 50%- ának január hóban 2/13-ad, február hóban 1/13-ad része. /2/ Az önkormányzat a támogatást az intézmény által kért ütemezésben, az /1/ bekezdésben foglalt korlát figyelembe vételével folyósítja. /3/Az intézmény a feladatellátáshoz szükséges határidős beruházási és felújítási munkákra felújítási munka esetén a évi eredeti felújítási előirányzat erejéig, beruházási munka esetén a évi eredeti felhalmozási (beruházási) előirányzat 50%- áig vállalhat kötelezettséget, teljesíthet kifizetést. /4/ A költségvetési szervek az elszámolási kötelezettséggel bíró, december 31-éig vállalt kötelezettséggel terhelt összegekre - a központosított előirányzatok, kötött felhasználású előirányzatok, érdekeltség növelő előirányzat és az előadó művészeti intézmények támogatás terhére - az /1/ bekezdésben meghatározott támogatáson felüli igényüket a polgármesternek kötelesek bejelenteni. A többlettámogatás folyósításáról a polgármester dönt. /5/ A költségvetési szervek a évi realizált támogatás értékű bevételek és az átvett pénzeszközök terhére, a december 31-ig kötelezettséggel terhelt összegek kifizetéséhez az /1/ bekezdésben meghatározott támogatáson felüli többletigényüket a polgármesternek kötelesek bejelenteni. A többlettámogatás folyósításáról a polgármester dönt.

2 2 /6/ A nemzetiségi önkormányzatok részére önkormányzatonként 100 eft önkormányzati támogatást tárgyhó 10-ig kell az érintett bankszámlájára utalni. A Szegedi Nemzetiségi Önkormányzatok Társulása részére 800 eft támogatás utalandó havonta, a támogatást tárgyhó 10-ig kell utalni. /7/ A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása által ellátott szociális feladatok zavartalan működésének biztosítása érdekében a támogatottal egyeztetett időpontban és összegben havonta támogatási előleg folyósítható. Önkormányzat gazdálkodási körébe tartozó működési kiadások /1/ A korábbi években vállalt kötelezettségek teljesítése a kötelezettségvállalás dokumentumaiban foglaltak szerint, vagy időarányosan történhet. 3. /2/ A Szegedi Önkormányzat központi gazdálkodás körébe tartozó működési feladatok évi kiadási előirányzata terhére a évi költségvetésben meghatározott jogcímekhez tartozó eredeti előirányzatok időarányos összegének legfeljebb 50%-áig vállalható kötelezettség a /3/ - /13/ bekezdések kivételével, abban az esetben, ha az önkormányzati kötelezettségvállalás tervezett kifizetési időpontjában az önkormányzat likviditási tervei szerinti bevételek fedezetet nyújtanak a kiadások teljesítésére. /3/A segélyezési feladatokra a évi eredeti előirányzat időarányos összegének 150%- áig vállalható kötelezettség. /4/ Az önkormányzati tulajdonú, vagy az önkormányzattal szerződéses kapcsolatban lévő gazdasági társaságoknak a zavartalan működés biztosítása érdekében a évi költségvetés elfogadásáig működési támogatási előleg folyósítható legfeljebb az alábbiak szerint: adatok eft-ban Megnevezés január február Szegedi Közlekedési Kft Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft Szegedi Sport és Fürdők Kft RITEK Zrt. IKV Zrt. (takarítási üzletág) Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft

3 3 /5/ A /4/ bekezdés szerinti működési támogatási előlegen felül továbbá a Ritek Zrt. szolgáltatási szerződésére, valamint a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közvetített szolgáltatására a évi eredeti előirányzat időarányos részéig teljesíthető kifizetés. /6/ A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által ellátott önkormányzati feladatok előre nem tervezhető rendkívüli időjárási körülmények okozta költségnövekedésének finanszírozására, a havi támogatási ütemtervben biztosított támogatás 50%-áig adható többlettámogatás. /7/A DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központ Zrt.-vel kötött személyszállítási (tömegközlekedési) közszolgáltatási szerződésben vállalt elszámolási különbözet fizetési kötelezettséget szerződésben foglaltak szerint kell teljesíteni. /8/ A Magyar Államkincstár felé esedékes pénzügyi kötelezettségeket teljesíteni kell. /9/ A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj a 369/2018. (IX.21.) Kgy. sz. határozattal elfogadott Általános szerződési feltételek 2 sz. melléklete szerinti ütemterv alapján folyósítható. /10/ A Választókörzeti keret terhére a képviselők körzetenként 500 eft-ig vállalhatnak kötelezettséget a évi költségvetési rendelet elfogadásáig a /2018. (II.28.) PVB. sz. határozattal elfogadott felhasználási szabályzat alapján. A Választókörzeti keret évi fel nem használt részére kötelezettség vállalható a évi költségvetés elfogadásáig. /11/ A városrendezési tervek, tanulmánytervek készítéséhez, a közlekedéstervezéshez, forgalomszámláláshoz, beruházások, pályázatok előkészítéshez, a SASMob projekthez, a Youmig pályázathoz, a Rediscover projekthez valamint a Kiadványok és turisztikai feladatokhoz a évi módosított előirányzat mértékéig kötelezettség vállalható. /12/ Az átmenetileg szabad pénzeszközök számlavezető banknál történő betétlekötésére, magyar állampapír vásárlására fordíthatók. /13/ Vagyonbiztosításra vonatkozó szerződésben vállalt fizetési kötelezettséget szerződésben foglaltak szerint kell teljesíteni. Önkormányzat gazdálkodási körébe tartozó felhalmozási (beruházási), felújítási kiadások, alapok felhasználása 4. /1/ A kötelezettségvállalással rendelkező felhalmozási (beruházási) és felújítási munkák költségei a kötelezettségvállalás dokumentumaiban foglaltak szerint fizethetők ki. A közgyűlési határozatokban évre vállalt és kedvező elbírálásban részesült pályázatok önkormányzati saját ereje teljes mértékben kifizethető, elszámolható, az engedélyeztetési eljárások hatósági díjai kifizethető. A fejlesztési programokhoz szükséges közgyűlési-, bizottsági határozatban eldöntött, kisajátítási eljárásban megvásárolni kívánt ingatlanok az adásvételi szerződésben/kisajátítási határozatban foglaltak szerint fizethetők ki.

4 4 /2/ Beruházási engedélyokirattal vagy beszerzési összesítővel rendelkező felhalmozási (beruházási) és felújítási feladatok a megkötött szerződés szerinti fizetési ütem figyelembevételével fizethetők. Az engedélyokiratban vagy összesítőben foglalt szabad beruházási költség-előirányzatból a támogatással megvalósuló programok elszámolható költségeire vállalható új kötelezettség. /3/ Beruházási engedélyokiratban vagy beszerzési összesítőben meghatározott tartalékkeretet meghaladó mértékű pótmunka megrendelésére nem vállalható kötelezettség. /4/ Az önkormányzat évi módosított költségvetésében szereplő felhalmozási (beruházási) és felújítási feladatokra előirányzott összegek kötelezettségvállalással nem terhelt maradványára -/5/,/6/ és /7/ bekezdés kivételével- új szerződés, megállapodás nem köthető. /5/ A évi eredeti előirányzat erejéig vállalható új kötelezettség és teljesíthető kifizetés a felhalmozási (beruházási), felújítási feladatok között jelölt Fejlesztési feladatok cím alatti összes sornál, a Terület-előkészítésre, telekvásárlás sornál, a Városrészi központok felújítására, Út és járda rekonstrukciós keret és az Egyéb feladatok jogcímek alatti sorok kiadásaira. /6/ A évi módosított előirányzat erejéig vállalható új kötelezettség és teljesíthető kifizetés a Közterületek rekonstrukciója sorra a /7/ bekezdés figyelembe vételével. /7/ A projektekhez kapcsolódó beszerzési, és közbeszerzési eljárások eredményessége érdekében legfeljebb a évi Pályázati céltartalék új fejlesztésekhez és a Közbeszerzések és műszaki többletköltségek tartaléka módosított előirányzat erejéig vállalható többlet kötelezettség, amennyiben az adott feladat /5/ és /6/ bekezdés szerinti előirányzata nem nyújtana elegendő fedezetet. /8/ Az alapok terhére az engedélyokirattal, közgyűlési vagy bizottsági döntéssel rendelkező felhalmozási (beruházási) és felújítási munkák az engedélyokirat vagy megállapodás szerinti fizetési ütem figyelembevételével végezhetők. Az alapokat terhelő minden egyéb költség a vonatkozó szerződés szerint teljesíthető. Az alapok terhére új kötelezettségvállalás a /9/-ban foglalt kivétellel nem tehető. /9/ A Lakásalap terhére intervenciós feladatokra, lakásmobilitásra valamint társasházi tulajdonrészekhez kapcsolódóan kötelezettségvállalás a évi eredeti előirányzat mértékéig tehető. Környezetvédelmi alap sorainak terhére a évi eredeti előirányzat mértékéig bizottsági döntés alapján vállalható kötelezettség. /10/ Terület- és Településfejlesztési Operatív Program vagy Modern Városok Program keretében megvalósuló projektek esetén a hatályos és aláírt támogatási okirat/szerződés szerinti bevétel és a közgyűlési határozattal biztosított önerő összegéig lehet kötelezettséget vállalni.

5 5 Egyéb rendelkezések 5. A jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 3/2018. (II.20.) önkormányzati rendelet előírásai szerint kell eljárni. A rendelet hatálybalépése 6. Ez a rendelet január 1-jén lép hatályba. Rendelkezéseit január 1-től a évi költségvetésről szóló rendelet hatályba lépéséig kell alkalmazni. Dr. Botka László sk. polgármester Dr. Mózes Ervin sk. címzetes főjegyző Megalkotta: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése december 21-én tartott ülésén. Kihirdetve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Közlönyében.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 39/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelete az átmeneti gazdálkodásról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 65899/2014. Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 12.

polgármester Iktatószám: 65899/2014. Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Törvényességi véleményezésre bemutatva: december 12. Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 65899/2014. Tárgy: Átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda Véleményezésre

Részletesebben

KABA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016. ( II.22. ) Ör. sz. r e n d e l e t e. az önkormányzat évi költségvetéséről

KABA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1/2016. ( II.22. ) Ör. sz. r e n d e l e t e. az önkormányzat évi költségvetéséről KABA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2016. ( II.22. ) Ör. sz r e n d e l e t e az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

2/2018. (II. 07.) önkormányzati rendelet a évi költségvetéséről 1..

2/2018. (II. 07.) önkormányzati rendelet a évi költségvetéséről 1.. 2/2018. (II. 07.) önkormányzati rendelet a 2018. évi költségvetéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

Részletesebben

2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete 1. a évi költségvetéséről

2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete 1. a évi költségvetéséről 2/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete 1 a 2015. évi költségvetéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

Részletesebben

1/2017. (II. 08.) önkormányzati rendelet 1. a évi költségvetéséről

1/2017. (II. 08.) önkormányzati rendelet 1. a évi költségvetéséről 1/2017. (II. 08.) önkormányzati rendelet 1 a 2017. évi költségvetéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 64/2012. (XII. 13.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 64/2012. (XII. 13.) önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2012. december 13. Rimán Edina jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 64/2012. (XII. 13.) önkormányzati

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai 1. 2

1. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai 1. 2 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (III.3.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

Szentháromság utcai fasor helyreállítása (városüzemeltetés) Önként vállalt feladatok. A Rendeletben az

Szentháromság utcai fasor helyreállítása (városüzemeltetés) Önként vállalt feladatok. A Rendeletben az Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 16/2014. (VII.03.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetésérıl szóló 2/2014. (II.26.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

A Vhr. 3. (9) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A Vhr. 3. (9) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 23/2014. (XI. 25.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló 3/2014. (II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 14-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 14-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosításához

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosításához KIEGÉSZÍTÉS a 2016. évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosításához 1 Tisztelt Közgyűlés! A 2016. évi önkormányzati költségvetés 2. sz. módosításának elkészítése után beérkező előirányzat-módosítási

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2012. (IX. 28.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 4/2012. (II. 20.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről (Egységes szerkezetben a 7/2016.(V.24.), a 11/2016.VIII.01.), a 24/2016.(XI.29.)

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 156/2015 Tárgy: Javaslat Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2016. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotására; határozat 2016. évi likvidhitel igénybevételéről

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2017. (V.31.) önkormányzati rendelete a Város évi költségvetésének végrehajtásáról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2017. (V.31.) önkormányzati rendelete a Város évi költségvetésének végrehajtásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 22/2017. (V.31.) önkormányzati rendelete a Város 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Alaptörvény

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 6/2012 (II.13.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2012. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.07.), a 34/2012.(XII.28.)

Részletesebben

TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE. ELŐlE RJ ESZlÉS - a Közgyűléshez -

TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE. ELŐlE RJ ESZlÉS - a Közgyűléshez - NyíREGYHÁZA 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR l. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: GAZD/212-1/201S. ELŐlE

Részletesebben

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról 1/2013. (II.15.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2017.(II.14.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 14/2017. (V. 17) önkormányzati rendelete

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 14/2017. (V. 17) önkormányzati rendelete Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 14/2017. (V. 17) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. év költségvetési gazdálkodásáról szóló zárszámadás elfogadásáról, a feladatalapú állami támogatások

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Hatástanulmány Báta Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása: A rendelet módosításának közvetlen

Részletesebben

eft bh) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből,

eft bh) a fejezeti kezelésű előirányzat bevételeként elszámolható összegből, Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2013. évi költségvetéséről 2/2013. (II.12.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

Tisztelt Bizottság! HATÁROZATI JAVASLAT

Tisztelt Bizottság! HATÁROZATI JAVASLAT Tisztelt Bizottság! A helyi önkormányzatok költségvetésének elkészítésével kapcsolatos eljárás rendjét az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény szabályozza. A törvény 25. szerint, ha a költségvetési

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2016. (VI.30.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2016. (VI.30.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2016. (VI.30.) számú önkormányzati rendelete a megyei önkormányzat költségvetéséről szóló 8/2015.(XII.12.) számú önkormányzati rendelet módosításáról A

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013.(II.15.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 19/2013.(VII.30.),

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 2015. évi költségvetéséről Lovászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. december 18-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének elfogadásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet elfogadására

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 207. évi költségvetéséről szóló 5/207. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 3/207. (VI. 27.),

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Hatályos 2017.02.14-től Bögöt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bögöt község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztés, Sándorfalva Város Képviselő-testületének. polgármester

Előterjesztés, Sándorfalva Város Képviselő-testületének. polgármester 2. Előterjesztés Sándorfalva Város Képviselő-testületének Előterjesztő: Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester Tárgy: Rendelet-tervezet Sándorfalva Városi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. számú

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2018. (II. 14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Mátészalka Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. december 14-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város Önkormányzata 2018. évi költségvetésének elfogadásáig végrehajtandó átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelet megalkotására

Részletesebben

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről 1 Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (III.08.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E. Mátészalka Város Önkormányzata évi költségvetéséről MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014.(II.24.) R E N D E L E T E Mátészalka Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a módosításáról rendelkező 9/2014.(VIII.14.),

Részletesebben

Püspökmolnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.15.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Püspökmolnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.15.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Püspökmolnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(II.15.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Püspökmolnári Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosításáról SOMOGY MEGYEI FŐJEGYZŐ SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE Ügyiratszám: SMÖ/690/2014. ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosításáról Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (II..) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011.(II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról Ózd, 2012.

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

1/2013. ( ) Kgy. rendelet 1. A évi költségvetéséről

1/2013. ( ) Kgy. rendelet 1. A évi költségvetéséről 1/2013. (02. 05.) Kgy. rendelet 1 A 2013. évi költségvetéséről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény, Magyarország 2013.

Részletesebben

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Zalakaros Város Önkormányzat képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

a Város évi költségvetésének végrehajtásáról

a Város évi költségvetésének végrehajtásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 10/2015. (V.20.) önkormányzati rendelete a Város 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben

c) dologi kiadások 155 667 000 Ft, d) egyéb működési célú kiadások 3 500 000 Ft e) engedélyezett létszámkerete 92 fő.

c) dologi kiadások 155 667 000 Ft, d) egyéb működési célú kiadások 3 500 000 Ft e) engedélyezett létszámkerete 92 fő. BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (II.26.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 1 Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

20/2016. (V. 06.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat év költségvetési gazdálkodásáról szóló zárszámadás elfogadásáról, a normatív állami

20/2016. (V. 06.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat év költségvetési gazdálkodásáról szóló zárszámadás elfogadásáról, a normatív állami 20/2016. (V. 06.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat 2015. év költségvetési gazdálkodásáról szóló zárszámadás elfogadásáról, a normatív állami hozzájárulás elszámolásáról, a maradvány felhasználásáról

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 19-i ülésének napirendi pontja

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 19-i ülésének napirendi pontja Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. április 19-i ülésének napirendi pontja TárEv: Az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről és a végrehajtás rendjéről szóló 1 2016. (11.17.) önkormányzati

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-11-2/2014. Sorszám: 4. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27. napján tartandó ülésére

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete. Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete. Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (III.05.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az önkormányzat évi költségvetése. a) bevételi főösszegét ezer Ft-ban b) kiadási főösszegét 65.

A rendelet hatálya. Az önkormányzat évi költségvetése. a) bevételi főösszegét ezer Ft-ban b) kiadási főösszegét 65. Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről a módosításokkal egységes szerkezetben Szálka Község Önkormányzatának

Részletesebben

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének. 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 1/2015.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Maglóca Község Önkormányzatának

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2014.(III.11.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete

Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2015.(IV.14.) önkormányzati rendelete iszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (IV.14.) önkormányzati rendelete Tiszabura Községi Önkormányzat 2015. évi válságköltségvetéséről. Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 31/2013. (XII.20. ) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 7. számú előterjesztés a Képviselő-testület 2013.12.19.-i ülésére MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Bőcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Bőcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Bőcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Bőcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. (II.08.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2014. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 11/2014.(VI.27.) Önkormányzati

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (02.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

I. Tájékoztató a költségvetési rendelet közgyűlési döntést nem igénylő módosításairól

I. Tájékoztató a költségvetési rendelet közgyűlési döntést nem igénylő módosításairól Tisztelt Közgyűlés! A 2004. évi központi támogatásokról beérkező értesítések, a Polgármesteri Hivatal kezelésében levő, központi gazdálkodás körébe tartozó előirányzatok átcsoportosításai, valamint a költségvetési

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVI. évfolyam 7. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2015. MÁJUS 13. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 18/2015. (V.13.) sz. ÖR. a 2015. évi költségvetésről szóló 2/2015. (II.13.)

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.7.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.7.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről 1 Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.7.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikke

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Az önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Hatályos: 2016. május 24. Nyirád 2015 A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 5/2017. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 1 Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 7/2015. (II. 27.),

Részletesebben

(3) Az Önkormányzat költségvetésének működési kiadásait, annak forrásait a 3. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat költségvetésének működési kiadásait, annak forrásait a 3. melléklet tartalmazza. Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.22.) önkormányzati rendelete Apátistvánfalva Község Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről Apátistvánfalva Község Önkormányzatának

Részletesebben

a évi költségvetésről

a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a 2015. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti Község

Részletesebben

Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített

1. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összesített Bakonyság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (V. 12) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (III. 10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. szeptember 18-i ülésére Tárgy: Javaslat Polgár Város a 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II.14.) rendeletének módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1]

I. A rendelet hatálya. II. A költségvetés bevételei és kiadásai [1] Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlésének 2/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetésének megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben