Szentgál község Önkormányzata Képviselı-testületének

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentgál község Önkormányzata Képviselı-testületének"

Átírás

1 Szentgál község Önkormányzata Képviselı-testületének 3/20007 (III. 09.) számú rendelete A tanyagondnoki szolgálatról [Egységes szerkezetben a 3/2007. (III. 09.) rendeletet módosító 7/2009. (V. 04.) rendelettel.] Szentgál Község Önkormányzat Képviselı-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 59. (2) értelmében a tanyagondnoki szolgálat keretében ellátandó alapellátási feladatok körét, valamint a tanyagondnok által ellátandó egyéb szolgáltatási feladatokat és azok mértékét e rendeletben szabályozza. I. rész A rendelet célja, hatálya 1.. A rendelet célja, hogy a tanyagondnoki szolgálat szabályozott keretek között biztosítsa: a külterületi lakott helyek intézményhiányából eredı hátrányainak enyhítését, az életfeltételek javítását, az alapvetı szükségletek kielégítését segítı szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz, valamint egyes alapszolgáltatásokhoz való hozzájutás elısegítését, az önkormányzat által nyújtandó szociális alapellátások mőködtetésének elısegítését, a településre nézve kedvezı gazdasági folyamatok elindítását, a helyi adottságokhoz és sajátosságokhoz igazodó egyéni és közösségi szintő igények kielégítését, a közösségfejlesztést, a helyi társadalom és civil szféra erısítését. 2.. A rendelet hatálya Szentgál község közigazgatási területén életvitelszerően tartózkodó személyekre terjed ki. II. rész A tanyagondnoki szolgálat keretében ellátandó feladatok II. 1. Alapfeladatnak minısülı feladatok 3. a) közremőködés - az étkeztetésben, - a házi segítségnyújtásban, - a közösségi és szociális információk szolgáltatásában, b) az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása, így a háziorvosi rendelésre szállítás, az egyéb egészségügyi intézménybe szállítás, a gyógyszerkiváltás és a gyógyászati segédeszközökhöz való hozzájutás biztosítása, c) az óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek szállítása, így az óvodába, iskolába szállítás, egyéb gyermekszállítás.

2 4. (1) Az étkeztetésben való közremőködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2007. (III. 09.) önkormányzati rendelet 36. -a alapján megállapított szociális étkeztetés ellátás biztosítását, az étel házhoz szállításával a rászorulók részére. (2) Az étkeztetésben való közremőködés a tanyagondnoki szolgálat számára kötelezıen ellátandó feladat. A házi segítségnyújtásban való közremőködés 5. (1) A házi segítségnyújtásban való közremőködés során a tanyagondnoki szolgálat biztosítja az önkormányzat szociális ellátásokról helyi szabályozásáról szóló 4/2007. (III. 09.) önkormányzati rendelet 37. -a alapján megállapított ellátás biztosítását, a házi gondozó munkájába történı nem szakmai jellegő feladatok ellátásával (pl.: bevásárlás, gyógyszerek kiváltása). (2) A házi segítségnyújtáshoz kapcsolódó tanyagondnoki szolgáltatás térítésmentes. (3) Az (1) bekezdésben leírt feladat ellátása kötelezı. 6. Közösségi és szociális információk szolgáltatásában közremőködés (1) A tanyagondnok közremőködik a szociális információs szolgáltatás biztosításában, melynek célja, hogy a szociális törvényben meghatározott, illetve egyéb, a szociális biztonság megteremtéséhez kapcsolódó ellátásokat és szolgáltatások igénylık megfelelı tájékoztatást kapjanak az ellátások hozzáférhetıségével és az igénybevételükre vonatkozó szabályokkal kapcsolatban. (2) Részletes tájékoztatást kell nyújtani a) az évi III. törvényben és az évi XXXI. törvényben meghatározott személyes gondoskodást nyújtó ellátásokkal és szolgáltatásokkal, valamint egészségügyi ellátással kapcsolatban - a helyben igénybe vehetı ellátások é s szolgáltatások körérıl, feltételeirıl és az igénybevétellel kapcsolatos eljárási kérdésekrıl, - a helyben nem elérhetı ellátások és szolgáltatások körérıl, feltételeirıl és az igénybevétellel kapcsolatos eljárási kérdésekrıl; b) a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal, a családtámogatási ellátásokkal, a társadalombiztosítási és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellátásokkal, valamint a fogyatékossággal összefüggı ellátásokkal kapcsolatban - az ellátás megállapítására hatáskörrel és illetékességgel rendelkezı szerv elérhetıségérıl, - az ellátások igényléséhez szükséges iratokról, c) ifjúsági ügyekben. (3) A feladat ellátása kötelezı és térítésmentesen biztosítandó.

3 7. Egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása (1) A betegek háziorvosi rendelıbe, illetve egyéb egészségügyi intézményekbe szállítása az érintett személy lakásáról intézményig, illetve onnan lakóhelyre szállítását jelenti. (2) Az (1) bekezdésben foglalt szállítási feladatot a tanyagondnok a sürgıs, azonnali ellátást igénylı esetek kivételével - csak a polgármester engedélye alapján teljesíthet. (3) A szállítás engedélyezésekor figyelembe kell venni: - az igénylı egészségügyi állapotát, - a kezelés jellegét (szükséges, ajánlott, rehabilitációs jellegő stb.), - az igénylı és családja szociális helyzetét. Az egészségügyi állapot, a kezelés jellege, valamint a szociális helyzet megítélése során szükség szerint ki kell kérni a háziorvos, a házi gondozó véleményét, illetve szükség esetén környezettanulmányt kell készíteni. (E feladatokat a polgármester felkérésére a polgármesteri hivatal köteles ellátni.) (4) 1 (5) A településen és a helyi alapellátási körzeten belüli háziorvoshoz (Szentgál község területén), a helyi alapellátási körzeten kívüli háziorvoshoz történı szállítás, egyéb egészségügyi ellátásra, szakrendelıbe történı szállítás ha - a szállításra sürgısségi ellátás miatt került sor, - az ellátás más módon nem, vagy csak aránytalan hátrány elszenvedése árán biztosítható, - az ellátást igénylı mozgásában súlyosan korlátozott, - az ellátás igénybevétele tömegközlekedési eszközzel nem megoldható és az ellátást igénybevevı családjában sincs saját tulajdonú üzemképes gépjármő. (6) 2 8. Óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek szállítása (1) Az óvodások és iskolások szállítási feladata azt jelenti, hogy meg kell oldani az önkormányzat közigazgatási külterületén lakó gyermekek (2) bekezdésben meghatározott intézményekbe, illetve onnan vissza a közigazgatási területre történı szállítását, ha az intézmény munkarendje, programja nem igazodik a tömegközlekedés rendjéhez. (2) 3 Az óvodai nevelést, valamint az általános iskolai oktatást és nevelést ellátó intézmény neve és székhelye: Lırincze Lajos Általános Iskola és Óvoda Szentgál, Hársfa u. 14. (3) A szállítási feladat kiegészülhet egyes gyermekek óvodai, általános iskolai nevelésével kapcsolatos speciális oktatási, nevelési képzésben való részvétel céljából történı szállítással (fejlesztı képzés, más iskola/óvoda oktatási, nevelési programjaihoz való csatlakozás pl. versenyek). 1 A 7/2009. (V. 4.) rendelet 1. -a hatályon kívül helyezte május 1-jei hatállyal. 2 A 7/2009. (V. 4.) rendelet 2. -a hatályon kívül helyezte május 1-jei hatállyal. 3 Módosította a 7/2009. (V. 4.) rendelet 3. -a, hatályos május 1-jétıl.

4 (4) 4 A tanyagondnoki szolgálat egyéb, a (2) bekezdésben nem megjelölt oktatási intézménybe történı rendszeres szállítási feladatot egyedi képviselı-testületi határozat alapján végezhet, külön megállapodás alapján. (5) A szállítási szolgáltatás ingyenes, kivéve a (4) bekezdés szerinti szállítási szolgáltatást, ahol a határozat térítési díjfizetési kötelezettséget is elıírhat. II. 2. Kiegészítı feladatnak minısülı lakossági szolgáltatások 9. A tanyagondnoki szolgáltatás számára meghatározott közvetlen, személyes szolgáltatások közül kiegészítı feladatnak minısülı lakossági szolgáltatások közösségi, mővelıdési, sport- és szabadidıs tevékenységek szervezése, segítése, az egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése, lakossági igények továbbítása, az egyéb lakossági szolgáltatások, illetve az 5. a) pontban meghatározottakon kívüli egyéb alapszolgáltatások biztosításában való közremőködés. 10. Közösségi, mővelıdési, sport- és szabadidıs tevékenységek szervezése, segítése (1) Az önkormányzat és intézményei által szervezett rendezvények, közösségi, mővelıdési, sport- és szabadidıs tevékenységek szervezésében, lebonyolításában való részvétel a tanyagondnok számára a következı feladatot jelentheti: a) rendezvényekhez kapcsolódó szállítási feladatok /eszközök, személyek szállítása/, b) a rendezvény meghívottainak szállítása, c) a rendezvények során rendezıként való részvétel, a felmerült problémák kezelése, elhárítása stb. (2) A személyszállítás az önkormányzat és intézménye által olyan közzétett és meghirdetett rendezvényekre vonatkozó, közigazgatási területet érintı szállítási feladatot jelent, ahol a közzététel tartalmazza a személyszállítási feladat tanyagondnoki szolgálat keretében való megoldását is. (3) A személyszállítás történhet - meghatározott gyülekezıhelyrıl a rendezvényre és/vagy - rendezvényrıl meghatározott településrészre, lakóházhoz. (4) A szállítás térítésmentes, alanyi jogon jár. (5) A feladat ellátása a (2) bekezdésben fennálló feltételek teljesülése esetében a tanyagondnoki szolgálat számára kötelezı. (6) Önkormányzat és intézményei által szervezett rendezvényekre szükséges eszközök, anyagok szállítása kötelezı feladata a tanyagondnoknak. 4 Módosította a 7/2009. (V. 4.) rendelet 4. -a, hatályos május 1-jétıl.

5 11. Az egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése, lakossági igények továbbítása (1) Külterületi lakosok részére segíteni hivatalos ügyeik Szentgálon történı intézését, valamint lakossági igények Polgármesteri Hivatal felé történı továbbítása. (2) A szállítási feladatot heti rendszerességgel, egy alkalommal (szerdai napon) kell ellátni, ettıl eltérni csak különösen indokolt igény szerint lehet. A szállítás az érintett lakóhelyérıl a szállítási helyre közvetlenül történik. (3) A heti rendszeres szállításon felüli szállítás csak indokolt esetben teljesíthetık, amely térítésköteles.. A szállítás csoportos vagy egyedi igény alapján történik. II. 3. Önkormányzati feladatok megoldását segítı, közvetett szolgáltatások 12. A tanyagondnoki szolgáltatás számára meghatározott, az önkormányzati feladatok megoldását segítı, közvetett szolgáltatásnak minısül ételszállítás önkormányzati intézménybe, az önkormányzati információk közvetítése a lakosság részére, a tanyagondnoki szolgáltat mőködtetésével kapcsolatos teendık ellátása egyéb, nem részletezett szolgáltatás-jellegő feladatok. 13. Ételszállítás önkormányzati intézménybe (1) Fenyves Óvodában található konyháról ételszállítás az Idısek Klubjába és a Lırincze Lajos Általános Iskolába. (2) Az önkormányzati intézményekbe történı ételszállítás kötelezı tanyagondnoki feladat, mely térítésmentesen biztosítandó. 14. Az önkormányzati információk közvetítése a lakosság részére (1) A tanyagondnok közremőködik a jó kapcsolattartás érdekében: - az önkormányzat és a lakosság, valamint - az önkormányzati intézmények és a lakosság közötti információk közvetítésében. (2) A feladatellátás módjai a feladat összetettségére való tekintettel a következık lehetnek: - szóbeli kapcsolattartás a lakossággal (problémák meghallgatása), - az önkormányzati hivatal leveleinek kézbesítése külterületi lakosok részére, - önkormányzati szórólapok, újságok kézbesítése, - a feltárt problémák tolmácsolása az önkormányzat illetve intézményei felé, stb. (3) A tanyagondnoki szolgálat köteles a lakosságtól érkezı, önkormányzatot vagy önkormányzati intézményt érintı, közérdekő kéréseket, javaslatokat, egyéb információkat haladéktalanul továbbítani az illetékes vezetı (polgármester, jegyzı) felé.

6 (4) Az (1)-(3) bekezdés alapján leírt általános, valamint az általános feladat alapján konkretizált feladat ellátása a tanyagondnoki szolgálat számára kötelezı. (5) A feladat ellátásáért a tanyagondnoki szolgálatnak térítés nem jár. 15. A tanyagondnoki szolgálat mőködtetésével kapcsolatos teendık ellátása (1) A tanyagondnok a szolgálat mőködtetése érdekében rendszeresen kapcsolatot tart a polgármesterrel, a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıivel. Feladatait e rendeletben, illetve a helyi rendeletek alapján látja el. (2) Az önkormányzat kötelezı feladataihoz kapcsolódó szállítási és anyagbeszerzési feladatok ellátása is tanyagondnok feladatai közé tartozik. 16. Egyéb nem részletezett szolgáltatás jellegő feladatok (1) A tanyagondnok részére egyéb feladatok ellátásában való közremőködést is elrendelhet polgármester, jegyzı: - eboltásban való közremőködés, - pályázatokkal kapcsolatos meghatározott feladatok ellátása (pl. tulajdoni lap, térképkivonat beszerzése), - egyéb feladatellátáshoz kapcsolódóan az önkormányzat közhasznú foglalkoztatottak állományába tartozó dolgozóinak irányítása, felügyelete, a munka szervezése, - egyes köztisztasági feladatok ellátásában, bonyolításában való közremőködés, - közremőködés a közterületek karbantartásában, gondozásában, - az önkormányzati intézményeknél kisebb karbantartási javítási feladatok elvégzése, stb. - közterületek igénybevételének ellenırzése. (2) A feladatellátás történhet: - rendszeresen - eseti jelleggel (pl. eboltásban való közremőködés). (3) A tanyagondnoki szolgálat köteles ellátni az egyéb, a ba nem tartozó feladatokat, ha azok ellátására a polgármester utasítja, illetve intézkedésre kötelezi, és az nem ellentétes az e rendelet 1. -ában meghatározott céllal. (4) Az (1) (3) bekezdések szerint ellátott feladatok a tanyagondnoki szolgálat számára kötelezıek és térítésmentesek.

7 III. rész A falugondnoki szolgálat keretében ellátandó feladatok rangsorolása 17. (1) A tanyagondnoknak elsısorban az alapellátáshoz kapcsolódó szolgáltatási feladatokat kell ellátnia. (2) A többi kötelezı feladatot úgy kell ellátnia, hogy az alapellátáshoz kapcsolódó feladatellátással ne ütközzön. Az egyéb nem kötelezı - szolgáltatási feladatokat csak akkor láthatja el, ha a kötelezı feladatok ellátását nem veszélyeztetik. (3) A kötelezıen ellátandó feladatok rangsorolását a tanyagondnok végzi a polgármester iránymutatása szerint, míg a többi feladat esetében - amennyiben rangsorolni kell - a polgármester dönt. IV. rész A falugondnoki szolgáltatás igénybevételi rendszere Igénybevétel módja, valamint a jogtalanul igénybe vett ellátás jogkövetkezményei 18. A 3. -ban foglalt ellátásokat az önkormányzat az évi III. törvény alapján alkotott - szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló rendeletén alapuló határozatban foglaltak alapján lehet igénybe venni. 19. (1) A tanyagondnoki szolgáltatás keretében nyújtott ellátások igénybevételének lehetısége: - egyes szolgáltatások esetében kérelem alapján, vagy hivatalból hozott határozattal nyílik meg, - más szolgáltatások esetében alanyi jogon jár. (2) Ahol e rendelet az alanyi jogon való igénybevételrıl nem rendelkezik, ott a szolgáltatás igénybevételét kérelmezni kell. Lehetıség van arra, hogy az önkormányzat hivatalból is megállapítsa adott szolgáltatás igénybevételének lehetıségét. Az igénybevétel engedélyezésérıl a kérelmezıt, illetve a hivatalból indított eljárás érintettjét a döntésrıl értesíteni kell. (3) 5 Az ellátás elrendelésérıl, engedélyezésérıl a tanyagondnokot is tájékoztatni kell. A kérelem nyomtatványmintáit a 1. sz. melléklet tartalmazza, amely a kérelmet, az engedélyezı döntést, illetve a szolgáltatás teljesítésének igazolását is tartalmazza. (4) Az alanyi jogon igénybe vehetı ellátások esetében külön határozatot nem kell hozni. A szolgáltatás igénybevételének jogosságát a polgármester ítéli meg. (5) A kérelem elutasítását alakszerő határozatba kell foglalni. 5 Módosította a 7/2009. (V. 4.) rendelet 5. -a, hatályos május 1-jétıl.

8 20. (1) 6 Jogosulatlan igénybevétel gyanúja esetén a polgármester haladéktalanul intézkedik a kivizsgálásra. A jogtalanul igénybe vett szolgáltatásokért a ténylegesen megtett km alapján térítési díjat kell fizetni, és meg kell vizsgálni a tanyagondnok felelısségét is. Amennyiben fennáll a lehetısége, hogy a tanyagondnok mulasztása, vagy szándékossága közrehatott a jogosulatlan igénybevételnél, a Kjt. és az Mt. rendelkezéseinek figyelembevételével a tanyagondnok vétkességének mértékét is ki kell vizsgálni, és a szükséges intézkedést meg kell tenni. (2) 7 A tanyagondnoki szolgálat ellátása 21. (1) A tanyagondnoki szolgálat keretében ellátandó feladatokat a tanyagondnok, a szolgálat rendelkezésére bocsátott önkormányzati tulajdonú gépjármő segítségével látja el. (2) A tanyagondnoknak a feladatait a munkaköri leírásában, valamint a polgármester utasításának megfelelıen kell ellátnia. (3) A feladatokat heti 40 órás átlagos munkaidejő munkarend szerinti idıben köteles ellátni. A munkarendjét a feladatellátáshoz legjobban igazodó rend szerint kell megállapítani. (4) A tanyagondnokot szabadsága, betegsége, egyéb törvényes távolmaradása esetében helyettesíteni kell. A helyettesítésrıl a polgármester gondoskodik. Az eseti helyettesítéssel üzemelı tanyagondnoki szolgálat csak a kötelezıen ellátandó feladatokra terjed ki. A tanyagondnok egyéb feladatai 22. (1) Amennyiben a tanyagondnok tanyagondnoki szolgálattal kapcsolatos feladatai a 21. (3) bekezdésben meghatározott munkaidejét nem tölti ki, a munkaidıkerete mértékéig egyéb feladatokkal is megbízható. Ezek különösen: a) részt vesz a község közterületeinek karbantartásában, gondozásában, b) az önkormányzati tulajdonú intézményekben, épületeken, ingatlanokon kisebb szakértelmet nem igénylı karbantartási munkákat végez, c) szervezi, segíti, és felügyeli a közhasznú munkavégzést, d) a rendeletben nem meghatározott szolgáltatási feladatokat végez. (2) A tanyagondnok az (1) bekezdés szerinti feladatait a polgármester irányításával és utasítása szerint végzi. Az egyes ellátásokért fizetendı térítési díj Módosította a 7/2009. (V. 4.) rendelet 6. -a, hatályos május 1-jétıl. 7 Hatályon kívül helyezte a 7/2009. (V. 4.) rendelet 7. -a május 1-jétıl. 8 Hatályon kívül helyezte a 7/2009. (V. 4.) rendelet 8. -a május 1-jétıl.

9 (1) Az árubeszerzéssel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással kapcsolatos feladatoknál a tanyagondnok átvételi elismervény fejében veszi át a vásárlási elıleget, melynek maradványát a vásárlás befejeztével ismételt átvételi elismervény fejében ad vissza. A tényleges kiadásokkal nyugta alapján köteles elszámolni a szolgáltatást igénybevevınek. Az elszámolás megtörténtét az igénybevevı aláírásával igazolja. Az átvételi elismervény és elszámolás mintáját a 2. sz. melléklet tartalmazza. (2) A leigazoltatott elszámolást a tanyagondnoknak 3 hónapig meg kell ırizni. Hatályba léptetı rendelkezések 26. (1) A rendelet április 1. napján lép életbe. (2) A kihirdetésrıl a jegyzı gondoskodik. Szentgál, március 8. Vecsey Ferenc polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyzı A rendelet kihirdetve: Szentgál, március 9. Pintérné Kundermann Györgyi jegyzı 9 Hatályon kívül helyezte a 7/2009. (V. 4.) rendelet 8. -a május 1-jétıl.

10 1. sz. melléklet A. TANYAGONDNOKI SZOLGÁLTATÁS IRÁNTI KÉRELEM a településen és a helyi alapellátási körzeten belüli háziorvoshoz, helyi alapellátási körzeten kívüli háziorvoshoz, egyéb egészségügyi ellátásra,szakrendelıbe történı szállításra Név:.. születési hely, idı:.. anyja neve:.. lakcíme:.. Kérem, a tanyagondnoki szolgáltatás engedélyezését, a településen és a helyi alapellátási körzeten belüli háziorvoshoz történı szállításra. Az igénybevétel kért kezdı idıpontja: Szállítási cél: A kérelem rövid indokolása: kérelmezı aláírása ENGEDÉLY tanyagondnoki szolgáltatás teljesítésére Engedélyezem a tanyagondnoknak, hogy.-t a. címrıl címre és az ellátás igénybevételét követıen vissza szállítsa. A szolgáltatás kezdı idıpontja: 200 év. hó. nap.. óra/perc. A szolgáltatás térítési díj mentes. polgármester aláírása

11 A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA Név:.. lakcím:.. Aláírásommal igazolom a tanyagondnoki szolgáltatás teljesítését. Az igénybevétel kezdı idıpontja: 200 év. hó nap. óra/perc (km/óra állása: ) útvonala:.. záró idıpontja: 200 év. hó nap. óra/perc (km/óra állása: ) tanyagondnok aláírása igénybevevı aláírása

12 SZOLGÁLTATÁS IRÁNTI KÉRELEM egyéb szállítási célra (1. sz. melléklet 3. pont) Név:... születési hely, idı:... anyja neve:... címe:... Kérem, a szolgáltatás engedélyezését. történı szállítás céljára. Az igénybevétel kért kezdı idıpontja: 200 év hó.. nap.. óra Szállítási cél:.. A kérelem rövid indokolása: kérelmezı aláírása ENGEDÉLY szolgáltatás teljesítésére Engedélyezem a tanyagondnoknak, hogy...-t a..... útvonalon és vissza szállítsa. A szolgáltatás kezdı idıpontja: 200 év. hó. nap.. óra/perc. A várható szolgáltatási teljesítés: km polgármester aláírása

13 A TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA Név:... cím:... Aláírásommal igazolom a tanyagondnoki szolgáltatás teljesítését. Útvonal:. Szolgáltatás kezdete: 200 év. hó nap. óra/perc (km óra állása: ) A szolgáltatás befejezése: 200 év. hó nap. óra/perc (km óra állása: ) Teljesített összes km: tanyagondnok aláírása igénybevevı aláírása

14 Sorszám:. 2. sz. melléklet ÁTVÉTELI ELISMERVÉNY vásárlási elıleg átvételérıl Név:.. lakcíme:.. személytıl árubeszerzés, bevásárlás, gyógyszerkiváltás céljára....ft-ot azaz. forintot a mai napon elszámolási kötelezettséggel átvettem. tanyagondnok aláírása Sorszám:. Szolgáltatásban részesített személy adatai: ELSZÁMOLÁS vásárlási elılegrıl Név:.. lakcím:.. Vásárlás céljára átvett elıleg összege: Ft. Vásárlásra felhasznált összegek igazolása: 1. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. 2. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. 3. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. 4. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. 5. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. 6. sz. nyugtán szereplı összeg:.. Ft. Nyugtákon szereplı összegek összesen: - Ft. Az átvett elılegbıl visszajáró összeg: Ft. tanyagondnok aláírása

15 ELISMERVÉNY elszámolás megtörténtérıl és a visszajáró összeg átvételérıl. Aláírásommal elismerem, hogy a tanyagondnok az általam vásárlási célra átadott elıleg felhasználásáról elszámolt. A beszerzett anyagokat és az árukat, a kifizetett összegeket tartalmazó nyugtákat, továbbá az átadott elılegbıl Ft-ot azaz. Ft-ot a mai napon hiánytalanul átvettem. tanyagondnok aláírása igénybevevı aláírása

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel.

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. 1 Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. ) Hásságy Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi

Részletesebben

NYÍRMEGGYES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2009. (XI. 30) rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról

NYÍRMEGGYES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2009. (XI. 30) rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról 1 (Egységes szerkezetben!) NYÍRMEGGYES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2009. (XI. 30) rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Nyírmeggyes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hatályban

Részletesebben

I. fejezet A rendelet célja, hatálya 1..

I. fejezet A rendelet célja, hatálya 1.. MÁTRASZENTIMRE ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 11/2005. (X. 6.) rendelettel módosított 14/2000. (XI. 14.) számú rendelete A FALUGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL egységes szerkezetben Mátraszentimre Önkormányzat

Részletesebben

5/2000. (VII. 3.) sz. rendelete. A falugondnoki szolgálatról

5/2000. (VII. 3.) sz. rendelete. A falugondnoki szolgálatról 5/2000. (VII. 3.) sz. rendelete A falugondnoki szolgálatról Szentgyörgyvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv-ben kapott felhatalmazás, valamint

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2011. (II.15.) önkormányzati rendelet-tervezete a tanyagondnoki szolgálatról Zákány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hely önkormányzatokról

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2008. (IV. 16.) rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról. A rendelet célja, hatálya

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2008. (IV. 16.) rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról. A rendelet célja, hatálya JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2008. (IV. 16.) rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hely önkormányzatokról szóló - módosított - 1990.

Részletesebben

I. A rendelet célja, hatálya

I. A rendelet célja, hatálya Egységes szerkezet: 2015.02.13. Koroncó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (VII.31.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Koroncó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 20/2004. (IX. 24.) számú rendelete A tanyagondnoki szolgálatról Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2009. (XI. 30.) TKt rendelete a falugondnoki szolgálatról

Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2009. (XI. 30.) TKt rendelete a falugondnoki szolgálatról Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/2009. (XI. 30.) TKt rendelete a falugondnoki szolgálatról Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya. (2) A rendelet hatálya Nagykereki község közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó személyekre terjed ki.

A rendelet célja, hatálya. (2) A rendelet hatálya Nagykereki község közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó személyekre terjed ki. Nagykereki Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról (A 18/2017. (XI. 30.), 20/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelettel egységes

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

a falugondnoki szolgálatról

a falugondnoki szolgálatról Dámóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(VII.31.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Dámóc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2009. (VII.27.) RENDELETE A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL

NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2009. (VII.27.) RENDELETE A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL NYÁRLŐRINC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2009. (VII.27.) RENDELETE A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2008.( IV. 18.)rendelete. 1. rész A rendelet célja, hatálya

Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2008.( IV. 18.)rendelete. 1. rész A rendelet célja, hatálya Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2008.( IV. 18.)rendelete A tanyagondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 17/2009. (IX. 18.) rendelettel) Öreglak Községi

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki Szolgálatról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki Szolgálatról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki Szolgálatról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Orgovány Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének 8/2013.(VII.5.)önkormányzati rendelete

Orgovány Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének 8/2013.(VII.5.)önkormányzati rendelete Orgovány Nagyközség Önkormányzati Képviselőtestületének 8/2013.(VII.5.)önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról szóló 1/2011.(I.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Orgovány Nagyközség

Részletesebben

A tanyagondnoki szolgálat keretében ellátandó feladatok

A tanyagondnoki szolgálat keretében ellátandó feladatok Cserkút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2019. (I. 16.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Cserkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkében, valamint

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2015.(IX.30.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról

Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2015.(IX.30.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2015.(IX.30.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Dorogháza Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2014.(I.28.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2014.(I.28.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete 6/2014.(I.28.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Mezőberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

A falugondnoki szolgálatról

A falugondnoki szolgálatról Csöde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2009.(III.31.) számú rendelete A falugondnoki szolgálatról Csöde Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló - módosított

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (IV.11.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (IV.11.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (IV.11.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete

Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének. 9/2007. /XII.12./ számu. Rendelete Medina község Önkormányzati Képviselı-testületének 9/2007. /XII.12./ számu Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 MEDINA község Önkormányzati képviselı-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi

Részletesebben

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete. a falugondnoki szolgálatról

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete. a falugondnoki szolgálatról Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (IV.16) számú rendelete

Bér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (IV.16) számú rendelete Bér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2008. (IV.16) számú rendelete A falugondnoki és tanyagondnoki szolgálatról Bér Község Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Szakály Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2002. (XII.16.) számú rendelete A tanyagondnoki szolgálatról

Szakály Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2002. (XII.16.) számú rendelete A tanyagondnoki szolgálatról Szakály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2002. (XII.16.) számú rendelete A tanyagondnoki szolgálatról - 2 - Szakály község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017. (V. 2.) önkormányzati rendelete falugondnoki szolgálatról

Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017. (V. 2.) önkormányzati rendelete falugondnoki szolgálatról Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017. (V. 2.) önkormányzati rendelete falugondnoki szolgálatról Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. (2) bekezdésében, valamint

Részletesebben

Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének. 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról 1..

Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének. 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról 1.. Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testületének 5/2006.(II.10.) Önk. számú rendelete a falugondnoki szolgálatról Gyöngyösmellék község Önkormányzat Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgy

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének../2009. (II. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendı térítési díjakról szóló 6/2008.

Részletesebben

Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének. a falugondnoki szolgáltatásról.

Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének. a falugondnoki szolgáltatásról. Heresznye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006(IV. 28.) rendelete a falugondnoki szolgáltatásról. Heresznye község képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Bácsszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselı-testületének 1/2009. (I. 22.) ökr. számú rendelete a falugondnoki szolgáltatásról (egységes szerkezetben) Bácsszentgyörgy Község Önkormányzatának képviselı-testülete

Részletesebben

Tard Község Önkormányzatának 4/2003. ( IV.11. ) számú Rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról

Tard Község Önkormányzatának 4/2003. ( IV.11. ) számú Rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról Tard Község Önkormányzatának 4/2003. ( IV.11. ) számú Rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Tard község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló - módosított - 1990.évi LXV.

Részletesebben

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.3.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.3.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.3.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

8/2001. (VIII.1.) számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról

8/2001. (VIII.1.) számú rendelete. a falugondnoki szolgálatról Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2001. (VIII.1.) számú rendelete a falugondnoki szolgálatról Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a

Részletesebben

Kisszékely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (VI.29) rendelete. Afalugondnoki és tanyagondnoki szolgálatról

Kisszékely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (VI.29) rendelete. Afalugondnoki és tanyagondnoki szolgálatról Kisszékely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (VI.29) rendelete Afalugondnoki és tanyagondnoki szolgálatról Kisszékely Községi Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Helesfa Község Önkormányzat 6/2000(XI.2.)sz. rendelete a falugondnoki szolgálatokról

Helesfa Község Önkormányzat 6/2000(XI.2.)sz. rendelete a falugondnoki szolgálatokról Helesfa Község Önkormányzat 6/2000(XI.2.)sz. rendelete a falugondnoki szolgálatokról Helesfa Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló - módosított - 1990. évi LXV. tv.-ben

Részletesebben

A tanyagondnoki szolgálatról

A tanyagondnoki szolgálatról 1 Zalalövő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2010.(III.25.) számú önkormányzati rendelete A tanyagondnoki szolgálatról Zalalövő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2008. (XII.4.) számú rendelete

Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2008. (XII.4.) számú rendelete Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2008. (XII.4.) számú rendelete A falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a módosításokkal) Zalacséb Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

MARTONFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008.(XI.1.) RENDELETE A FALUGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL

MARTONFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008.(XI.1.) RENDELETE A FALUGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL MARTONFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008.(XI.1.) RENDELETE A FALUGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL Martonfa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Csönge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5 /2015.(III.6.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgáltatásról

Csönge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5 /2015.(III.6.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgáltatásról Csönge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5 /2015.(III.6.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgáltatásról Csönge Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

SAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (XI. 27.) rendelete A falugondnoki szolgálatról

SAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (XI. 27.) rendelete A falugondnoki szolgálatról SAND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (XI. 27.) rendelete A falugondnoki szolgálatról Sand Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi

Részletesebben

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról (Egységes szerkezetben a 12/2013. (VIII. 29.) önkormányzati rendelettel.) Inárcs

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (X. 28.) sz. önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Kardoskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (X. 28.) sz. önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Kardoskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2011. (X. 28.) sz. önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Kardoskút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Zalaboldogfa község Önkormányzati Képviselőtestületének 10/2008. (XII.11.) számú önkormányzati rendelete A falugondnoki szolgálatról. I.

Zalaboldogfa község Önkormányzati Képviselőtestületének 10/2008. (XII.11.) számú önkormányzati rendelete A falugondnoki szolgálatról. I. Zalaboldogfa község Önkormányzati Képviselőtestületének 10/2008. (XII.11.) számú önkormányzati rendelete A falugondnoki szolgálatról Zalaboldogfa Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. rész. A rendelet célja, hatálya 1..

I. rész. A rendelet célja, hatálya 1.. SZŐC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2005. (X. 1.) rendelete A falugondnoki szolgálatról A 4/2009. (III. 20.) R. módosítással egységes szerkezetben Szőc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003./XII. 29./ önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003./XII. 29./ önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2003./XII. 29./ önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Tiszakürt Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja

Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja Mátraszentimre Önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programja Mátraszentimre Önkormányzat képviselő-testülete az önkormányzat falugondnoki szolgáltatásának szakmai programját, figyelembe

Részletesebben

Zalaháshágy Község Önkormányzati Képviselő-testületének 13/2005. (X. 28.) számú rendelete

Zalaháshágy Község Önkormányzati Képviselő-testületének 13/2005. (X. 28.) számú rendelete Zalaháshágy Község Önkormányzati Képviselő-testületének 13/2005. (X. 28.) számú rendelete A falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a módosításokkal) Zalaháshágy Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzatának 29/2011. (XII.14.) számú önkormányzati rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról. 1. Rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Hajdúsámson Város Önkormányzatának 29/2011. (XII.14.) számú önkormányzati rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról. 1. Rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Hajdúsámson Város Önkormányzatának 29/2011. (XII.14.) számú önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Hajdúsámson Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (VI. 24.) számú ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (VI. 24.) számú ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (VI. 24.) számú ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e a tanyagondnoki szolgáltatásról A képviselő-testület az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Falugondnoki és tanyagondnoki szolgáltatás

Falugondnoki és tanyagondnoki szolgáltatás 1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról 1 Falugondnoki és tanyagondnoki szolgáltatás 60. (1) A falugondnoki, illetve tanyagondnoki szolgáltatás célja az aprófalvak és

Részletesebben

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról 1 Jánossmorja Város Önkormányzata Képviselı testületének 6/2007. (III.1.) rendelete az egyes gyermekvédelmi ellátásokról Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a gyermekek védelmérıl és

Részletesebben

Egyházasdengeleg Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (X.21.) önkormányzati rendelete. A falugondnoki szolgálatról

Egyházasdengeleg Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (X.21.) önkormányzati rendelete. A falugondnoki szolgálatról Egyházasdengeleg Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (X.21.) önkormányzati rendelete A falugondnoki szolgálatról Egyházasdengeleg Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete tanyagondnoki szolgálatról Módosítva: a 2/2007.(I.25.) ÖKT rendelettel, a 12/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.(II.20.)

Részletesebben

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III. 17.) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról (Egységes szerkezetben a 12/2013. (VIII. 29.) és a 7/2015. (VI. 25.) önkormányzati

Részletesebben

Hejőkürt Község Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2000. 1. rész A rendelet célja, hatálya

Hejőkürt Község Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2000. 1. rész A rendelet célja, hatálya 1 1. számú jegyzőkönyvi melléklet Hejőkürt Község Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2000. (V. 25.) számú rendelete a falugondnoki szolgálatról Hejőkürt község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról

Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Szakonyfalu Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2000. (IX. 18.) számú rendelete falugondnoki szolgálatról Módosította a 24/2006. (XII.15.) ÖKT. rendelettel, 11/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.

Részletesebben

Németbánya község Önkormányzati Képviselőtestületének 1/2006. / I.31./ rendelete. A Falugondnoki Szolgálatról. I. rész A rendelet célja, hatálya 2..

Németbánya község Önkormányzati Képviselőtestületének 1/2006. / I.31./ rendelete. A Falugondnoki Szolgálatról. I. rész A rendelet célja, hatálya 2.. Németbánya község Önkormányzati Képviselőtestületének 1/2006. / I.31./ rendelete A Falugondnoki Szolgálatról Németbánya község Önkormányzati képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről Beszámoló Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának 2013. évi tevékenységéről A tanyagondnoki szolgáltatás célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos egyéb belterületi lakott hely,

Részletesebben

Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2004. (I. 20.) Ökr. sz. rendelete. a falugondnoki szolgálatról

Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2004. (I. 20.) Ökr. sz. rendelete. a falugondnoki szolgálatról Csehbánya Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2004. (I. 20.) Ökr. sz. rendelete a falugondnoki szolgálatról (módosításokkal egységes szerkezetben) A rendelet száma: 1/2004.

Részletesebben

Nyársapát Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2008. (II. 15.) önkormányzati rendelete. A tanyagondnoki szolgálatról

Nyársapát Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2008. (II. 15.) önkormányzati rendelete. A tanyagondnoki szolgálatról Nyársapát Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2008. (II. 15.) önkormányzati rendelete A tanyagondnoki szolgálatról Nyársapát Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja:

(1) Az Önkormányzat a személyes gondoskodás keretében a következő ellátásokat nyújtja: Székkutas Község Önkormányzat egységes szerkezetbe foglalt 8/1993. (VI. 26.) ktr. számú rendelete a szociális törvény alapján biztosított Személyes gondoskodás formáiról Székkutas Község Önkormányzat képviselőtestülete

Részletesebben

I. FEJEZET. A rendelet hatálya

I. FEJEZET. A rendelet hatálya 1 JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2008. (II.28.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó, gyermekjóléti alapellátásokról és az igénybevétel feltételeirıl, valamint a fizetendı

Részletesebben

Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Hét Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IV.27.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Hatályos 2010. január 1-től A szociális igazgatásról

Részletesebben

Szociális és Egészségügyi Iroda

Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85. Tel.: 06 (32) 311-057 Ikt.szám: 47246/2005. J a v a s l a t a három éves szociális

Részletesebben

K É R E L E M. 2. Szolgáltatás típusa: 3. Milyen idıponttól kéri a szolgáltatás biztosítását: 200. hó nap. Dátum: 200 év hó nap

K É R E L E M. 2. Szolgáltatás típusa: 3. Milyen idıponttól kéri a szolgáltatás biztosítását: 200. hó nap. Dátum: 200 év hó nap Tiszavasvári Szociális-, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgáltató Központ 4440 Tiszavasvári, Vasvári Pál út 87. Jelzırendszeres házi segítségnyújtás Telephely: 4440 Tiszavasvári, Hısök út 38. K É R E

Részletesebben

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya Ordacsehi Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelıanyag támogatás helyi szabályairól Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 6/2011. (IV.18.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokról 6/2012.(II.29.), 6/2013 (IV.15.) 3/2014. (II.26.)

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1..

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1.. Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselı-testületének a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2004. (II.12.) rendelete (egységes szerkezetben) Magyarpolány Község Önkormányzatának Képviselıtestülete

Részletesebben

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart.

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart. Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2000. (I. 30.) számú rendelete a gyermekek átmeneti gondozása keretében megvalósítandó helyettes szülıi tevékenységrıl 1 (az idıközbeni módosításokkal

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelıanyag támogatás helyi szabályairól Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

I. A rendelet célja. II. A rendelet hatálya

I. A rendelet célja. II. A rendelet hatálya Takácsi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról

Részletesebben

I. A RENDELET HATÁLYA

I. A RENDELET HATÁLYA Kunpeszér Községi Önkormányzat 15/2005. (IV. 15.) sz. rendelete a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ellátásokért fizetendő térítési díjakról (Módosításokkal

Részletesebben

Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete. 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E

Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete. 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E Zalaszántó község Önkormányzati Képviselı-testülete 6/2004. (VII. 14.) számú R E N D E L E T E az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról (Egységes szerkezetben.) Egységes szerkezetbe

Részletesebben

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról Lovas Község Önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38.

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Elıterjesztés Medgyesbodzás Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére a szociális célú tőzifa

Részletesebben

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Szálkai Önkormányzat 9/2006. (VI.14.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról, a módosításokkal egységes szerkezetben

Szálkai Önkormányzat 9/2006. (VI.14.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról, a módosításokkal egységes szerkezetben Szálkai Önkormányzat 9/2006. (VI.14.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról, a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezető rész Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a Humánszolgáltató Társulás által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN A

EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Andocs Község Képviselő-testületének 10./2005. (VII.29.) számú rendelete a 7/2009.(VIII.31.) számú, valamint a 9/2011.(VI.22.) számú képviselő-testületi rendeletekben foglalt módosítás szövegével EGYSÉGES

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL TÓSZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008./IV.24./ számú r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 Tószeg község önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A R 3. sz. melléklete az alábbiak szerint módosul:

A R 3. sz. melléklete az alábbiak szerint módosul: Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete 6/2011. (IV.11.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló 25/1999. (IX.18.) KT. rendelet

Részletesebben

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (III.28) önkormányzati rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról

Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (III.28) önkormányzati rendelete. a tanyagondnoki szolgálatról Pacsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (III.28) önkormányzati rendelete a tanyagondnoki szolgálatról Pacsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete, a 16/2017. (VII.3.), valamint a 10/2018. (IV.4.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a Humánszolgáltató

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület január 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület január 27-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. január 27-i ülésére

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben)

(módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2008. (IV. 3.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról (módosításokkal egységes szerkezetben) A szociális

Részletesebben

Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete

Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének. 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete Zomba község Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2005. /X.4./ sz. Kt. Rendelete A TANYAGONDNOKI SZOLGÁLATRÓL 2 Zomba község Önkormányzati képviselő-testülete /a továbbiakban: Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-03-01 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete. A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) március 21.

Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete. A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) március 21. Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) 2016. március 21. Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselı-testület 2014. október 1 - i rendkívüli nyilvános testületi ülésére a 3. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Rendeletalkotás a szociális

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben