A Novitax Árfolyam-lekérdező szoftver beállításai, használata és alapfogalmak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Novitax Árfolyam-lekérdező szoftver beállításai, használata és alapfogalmak"

Átírás

1 A Novitax Árfolyam-lekérdező szoftver beállításai, használata és alapfogalmak A szoftver beállításai a Novitax Menükezelőben A Cégadatok / Cégbeállítások/ Devizaárfolyam-lekérdező beállításai menüpontba belépve lehet konfigurálni a Novitax Devizaárfolyam-lekérdező kiegészítő modult: Árfolyamok automatikus lekérdezése minden nap, első indításkor Bekapcsolása esetén, minden nap, az első feldolgozóprogram (TAXA, NTAX, BÉR, RAXLA vagy UTAK) elindításakor a beállítottaknak megfelelően elindul az árfolyam lekérdező. Csendes lekérdezés A beállítás alatti paraméterekkel automatikusan megtörténik az árfolyamok lekérdezése, mely után a kívánt feldolgozóprogram is elindul. Bank Csendes lekérdezés beállítása esetén a lekérdezendő bank neve. Típus Csendes lekérdezés beállítása esetén a lekérdezendő árfolyam típusa (jellemzően deviza, valuta, csekk, kereskedelmi stb.). Ez bankonként eltérő, általában a bank holnapja alapján kerül feltöltésre. Cégben nem létező devizák felvitele Csendes lekérdezés beállítása esetén használható. Bekapcsolt állapotában a bank honlapján található összes devizanemet rögzíti a program lekérdezése előtt, ha az még nem létezik. Kikapcsolt állapotában az árfolyamlekérdező csak a feldolgozó programok által már használt és rögzített devizanemekhez tartozó árfolyamokat hozza létre.

2 Csak középárfolyam használata Csendes lekérdezés beállítása esetén használható. A Magyar Nemzeti Bank kizárólag középárfolyamot hoz nyilvánosságra, de a legtöbb bank szintén közli ezt az információt, ezért az árfolyam-lekérdező is létre tud hozni olyan árfolyamokat, ahol az eladási és vételi árfolyam megegyezik a középárfolyammal. Keresztárfolyamok lekérdezése Csendes lekérdezés beállítása esetén használható, de csak HUF (magyar forint) devizanemtől eltérő alapdeviza vagy könyvvezetés esetén (pl. EUR könyvvezetés). Keresztárfolyamnak nevezzük azokat az árfolyamokat, amiben a nemzeti valuta (HUF) nem vesz részt. Ilyen pl. egy USD/EUR árfolyam. Képzése a következő módon történik (az előző példa alapján): USD/HUF árfolyamértékét osztjuk az EUR/HUF árfolyamértékkel. Egy példával illusztrálva: USD/HUF árfolyam 220; EUR/HUF árfolyam 300, így az USD/EUR árfolyam 220/300 = 0, Az Árfolyam-lekérdező használata Amennyiben az árfolyam-lekérdezőt a Devizaárfolyamok lekérdezése internetről menüponttal vagy az előbbi beállításokban a Csendes lekérdezés kikapcsolásával futtatjuk, a következőképpen indul a program:

3 Következő lépés a Bank kiválasztása. Amennyiben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) árfolyamát kívánjuk lekérdezni, akkor az alábbiak szerint válasszuk ki azt. Amennyiben azt kívánjuk, hogy a program az adott évre az összes eddigi árfolyamot töltse le, akkor a Visszamenőleges lekérdezés lehetőséget is aktiválni szükséges. A Tovább gombra kattintva a program megkezdi az kommunikációt a kiválasztott bank honlapjával. Amennyiben a következő figyelmeztetést küldi a program: Az OK gomra kattintva indítható az adatok letöltése a választott bank honlapjáról.

4 A következő ablakban a lekérdezés dátumát ellenőrizni szükséges, illetve azt is, hogy azok a devizák vannak bejelölve amelyeknek az árfolyamait be kívánjuk olvastatni. A fenti lekérdezés január 17-én 8 óra 47 perckor készült, a figyelmeztető üzenet pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a kiválasztott bank honlapján még nem érhetőek el a napi árfolyamok! Ugyanezen az ablakon be lehet állítani a gyakran használt devizanemekhez tartozó árfolyamok létrehozását, melyet a program megjegyez, így a továbbiakban csak a változásokat kell majd átvezetnie. Gördítő sáv: A jelölési lehetőségek nem fértek ki a program képernyőjén rendelkezésre álló helyen, így további devizanemek is elérhetőek a gördítő sáv használatával! További beállítási lehetőségek ezen a képernyőn Nemlétező devizanemek automatikus létrehozása Amennyiben új, a feldolgozóprogramok által eddig még nem használt és nem rögzített devizanemet jelöl meg ezen a képernyőn, azokat ezzel a beállítással automatikusan létrehozza. Ellenkező esetben a program nem fogja létrehozni a sem devizát, sem az árfolyamot! Fordított árfolyamok létrehozása Általános esetben egy árfolyam azt fejezi ki, hogy egy idegen deviza váltásához mennyi hazai deviza szükséges, azaz pl. 1 EUR = 300 HUF. Egy gazdálkodó szervezet életében szükséges lehet ennek fordítottjára is, azaz pl. 1 HUF = 0, EUR. Ilyen fordított árfolyamok létrehozására is lehetőség van az árfolyamlekérdező program segítségével, a normál árfolyamok mellett (azok mindenképpen létrejönnek).

5 Keresztárfolyamok létrehozása Csak HUF (magyar forint) devizanemtől eltérő alapdeviza vagy könyvvezetés esetén (pl. EUR könyvvezetés). Keresztárfolyamnak nevezzük azokat az árfolyamokat, amiben a nemzeti valuta (HUF) nem vesz részt. Ilyen pl. egy USD/EUR árfolyam. Képzése a következő módon történik (az előző példa alapján): USD/HUF árfolyamértékét osztjuk az EUR/HUF árfolyamértékkel. Egy példával illusztrálva: USD/HUF árfolyam 220; EUR/HUF árfolyam 300, így az USD/EUR árfolyam 220/300 = 0, A Tovább gombra kattintva a program lekérdezi a kiválasztott árfolyamokat majd lehetőség van a Kilépésre. A Kilépés gombbal a program bezárható. Visszamenőleges lekérdezés használata A visszamenőleges lekérdezés csak olyan bankokkal működőképes, amely lehetővé teszi, hogy valamilyen formában letölthető, lekérdezhető legyen. A Magyar Nemzeti Bank ezt támogatja, ezért ismét ezen a bankon keresztül mutatjuk be a program működését. A megszokott kezdőképet az alábbiak szerint kell beállítani:

6 A Tovább gombra kattintva a program kapcsolatba lép a bank szerverével és ezt a képet mutatja: A tesztelésre szolgáló cégben csak az EUR devizanem létezik, ezért visszamenőlegesen csak ez kérdezhető le. A lekérdezés kezdőnapja általában a folyó év első napja, míg a lekérdezés zárónapja a folyó év utolsó napja, illetve az aktuális dátum. Egyszerre egy év árfolyamait lehet lekérdezni, mind a szerver, mind az adatbázis túlterhelésének elkerülése érdekében. Természetesen lehetőség van a korábbi évek árfolyam adatainak letöltésére, de a fenti szabályok abban az esetben is érvényesek!

7 A Tovább gombra kattintva a program kapcsolatba lép a bank szerverével és egy listán megmutatja a lekérdezett árfolyam adatokat: Fordított árfolyamok létrehozása Általános esetben egy árfolyam azt fejezi ki, hogy egy idegen deviza váltásához mennyi hazai deviza szükséges, azaz pl. 1 EUR = 300 HUF. Egy gazdálkodó szervezet életében szükséges lehet ennek fordítottjára is, azaz pl. 1 HUF = 0, EUR. Ilyen fordított árfolyamok létrehozására is lehetőség van az árfolyamlekérdező program segítségével, a normál árfolyamok mellett (azok mindenképpen létrejönnek). Keresztárfolyamok létrehozása Csak HUF (magyar forint) devizanemtől eltérő alapdeviza vagy könyvvezetés esetén (pl. EUR könyvvezetés). Keresztárfolyamnak nevezzük azokat az árfolyamokat, amiben a nemzeti valuta (HUF) nem vesz részt. Ilyen pl. egy USD/EUR árfolyam. Képzése a következő módon történik (az előző példa alapján): USD/HUF árfolyamértékét osztjuk az EUR/HUF árfolyamértékkel. Egy példával illusztrálva: USD/HUF árfolyam 220; EUR/HUF árfolyam 300, így az USD/EUR árfolyam 220/300 = 0, A Tovább gombra kattintva a program létrehozza az előbbiekben felsorolt összes árfolyamot, majd a megszokott záró képpel búcsúzik.

Átlagárfolyam kezelése

Átlagárfolyam kezelése Átlagárfolyam vezetésének számviteli háttere, alapvető információk Az Átlagárfolyam szerinti árfolyamvezetés azt jelenti, hogy a program árfolyamot csak a deviza mennyiség növelésekor kér, csökkenéskor

Részletesebben

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Adott előlegek Ahhoz, hogy a RAXLA-ban (Számlázási rendszer) kiállított adott előleg számlák, kiegyenlítésük és végszámlába történő beszámításuk átadásra

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Win-Tax évi ös verzió

Win-Tax évi ös verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.12.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.12.31. Regisztrált

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ

FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ FRISSÍTÉSI LEÍRÁS A WINIKSZ PROGRAMCSOMAGHOZ Az átalánydíjas szerződésben foglaltak alapján a programcsomagot a mindenkori jogszabályoknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük. A program újabb verziói

Részletesebben

ShopRenter Kulcs-Soft beállítás

ShopRenter Kulcs-Soft beállítás ShopRenter Kulcs-Soft beállítás Az Összekapcsolás segítségével a webáruházban leadott rendelések bekerülnek a Kulcs-Soft szoftver Vevői rendelések listájába (az Ügyféladatok az Ügyfelek listájába, a termékadatok

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2018-ról 2019-re

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2018-ról 2019-re IPTAX, RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S, RAKTAX, RETAX, ELOTAX, KPTAX, JOV-TAX Újranyitás előtti teendők FRISSÍTÉS Minden nyitási és újranyitási folyamat előtt frissíteni szükséges az aktuális és az előző évi

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-sza mla za s Program Felhaszna lo i leı ra s a 2013.01.01.-to l e rve nyes programmo dosı ta sokhoz Tartalom 1 Pénzforgalmi ÁFA... 2 1.1 Pénzforgalmi ÁFA választásának beállítása...

Részletesebben

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2017-ről 2018-ra

Számlázó és készletnyilvántartó programok újranyitása 2017-ről 2018-ra RAXLA, RAXLA-E, RAXLA-D, RAXLA-S, RAKTAX, RETAX, ELOTAX, KPTAX, JOV-TAX programok újranyitása 2017-es évről 2018-ra Újranyitás előtti teendők Frissítés Minden nyitási és újranyitási folyamat előtt frissíteni

Részletesebben

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése)

Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott előleg kezelése) Előlegszámla és végszámla készítése (Kapott és Adott előleg kezelése) Kapott előleg (Kimenő előlegszámla) kezelés a RAXLA-D, RAXLA-S és RAXLA számlázó programban illetve a WIN-TAX rendszerben lehetséges.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

DOAS-VMI adatok lekérdezése

DOAS-VMI adatok lekérdezése DOAS-VMI adatok lekérdezése 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1 Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A korábban kapott VMI adatok lekérdezése...3 Szűrő feltételek...4

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer 2016. évi változatához Verzió: 17.05 Dátum: 2016.11.22. Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2016.02.29. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő

Részletesebben

Kézikönyv. Árfolyam rögzítés

Kézikönyv. Árfolyam rögzítés Kézikönyv Árfolyam rögzítés Tartalomjegyzék 1 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - ÜRES... 4 2 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - ÚJ... 5 3 PÉNZNEM ÁRFOLYAM - MEGJELENÍTÉS [188 EUR20120626 ]... 7 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 5 ÁRFOLYAMTÁBLÁZAT

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft.

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA ÚJ FUNKCIÓK 1 Karton áthelyezés a Vegában A karton áthelyezés azt jelenti, hogy a Vegában lévő eszközt vagy anyag karton mennyiséget másik tárolóhelyre helyezünk

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék

NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben v.4 Tartalomjegyzék 1 NAV Online Számla adatküldés a DOAS rendszerben...2 2 Az adatküldés törvényi hivatkozásai...2 3 A regisztráció folyamata...3 4 Számlázáskor

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.

SQL Backup and FTP. A program telepítésének menete. A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp. SQL Backup and FTP A szoftvert a következő weboldalról ingyenesen tölthető le: https://sqlbackupandftp.com/ A program telepítésének menete A telepítő elindítása után megjelenő képernyő a Next > gomb megnyomásával

Részletesebben

ivms-4200 kliensszoftver

ivms-4200 kliensszoftver ivms-4200 kliensszoftver Felhasználói segédlet v1.02 2012.11.21. HU 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Bevezető... 2 2.1. Felhasználás... 2 2.2. Hardverigény... 2 3. Használat... 3 3.1. Vezérlőpult... 3 3.2.

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt.

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt. Grafikonrajzoló Felhasználói kézikönyv UNIQA Biztosító Zrt. 1 Tartalomjegyzék I. Eszközalapok kiválasztása... 3 1. Kiválasztott eszközalapok - felső sáv... 3 2. Kereső/szűrő sáv... 4 3. Eszközalapokat

Részletesebben

Adónaptár. A cégenkénti adónaptár a menükezelő Egyéb Cégenkénti adónaptár menüpontjából indítható.

Adónaptár. A cégenkénti adónaptár a menükezelő Egyéb Cégenkénti adónaptár menüpontjából indítható. A cégenkénti adónaptár funkcióval, olyan eszközt kívántunk kifejleszteni, amely alkalmas a könyvelőirodai munka bizonyos fokú szervezésére. A rendszerben rögzíteni lehet bevallás típusokat, adatszolgáltatás

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - Android kliens

Felhasználói kézikönyv - Android kliens Felhasználói kézikönyv - Android kliens Tartalom Telepítés Indítás Fő képernyők Térkép Rétegválasztó ablak Kilépés Keresés Lista Részletek Telepítés Az Élő Berek Android alkalmazás letölthető a www.e-berek.hu

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis

Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Foglalkoztatási és Szociális Adatbázis Gyakorlati alkalmazás tapasztalatai Kiskunfélegyházán Az adatbázis előnyei Nem kell határozatot nyomtatni a Munkaügyi Központnak értesül (a határozat mintában): -

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonat vagy számlatörténet fájljainak

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

Kisvállalati adó 2017.

Kisvállalati adó 2017. Kisvállalati adó 2017. A KIVA (Kisvállalati adó) adózást választó társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adót kell választani és a vállalkozási formánál Társaságot. A helyes könyvvezetési mód:

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

18HIPA bevallás elkészítése

18HIPA bevallás elkészítése A 18HIPA bevallás elkészítésének folyamata Illetékes önkormányzatok kiválasztása, megosztási mód beállítása A HIPA bevallás működtetéséhez Cégadatok, Könyvvezetés, Adózás lapfülön be kell állítani a székhely

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához Budapest, 2018. augusztus 8. oldal 1 / 7 ekréta Informatikai Zrt. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ALAPADATOK MEGADÁSA... 4 HETIRENDEK,

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V2017.2 VERZIÓHOZ Változások a V2017.1 verzió kiadása után Adatbázis frissítés Általános információk A CobraContoLight 2017.2-es verziójában módosult az adatbázis struktúra.

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA VII. KÖTET (IKTATÁS, DÖNTÉS KÖZLÉSE, JÓVÁHAGYÓ DÖNTÉS JOGERŐSÍTÉSE SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2014.06.30. 0 Tartalomjegyzék

Részletesebben

GeoVision CLOUD kamera beállítás. Felhasználói útmutató KÉSZÍTETTE: GEOVISION HUNGÁRIA KFT.

GeoVision CLOUD kamera beállítás. Felhasználói útmutató KÉSZÍTETTE: GEOVISION HUNGÁRIA KFT. 2017 GeoVision CLOUD kamera beállítás Felhasználói útmutató KÉSZÍTETTE: GEOVISION HUNGÁRIA KFT. Tartalomjegyzék Csatlakoztatás... 2 Telepítés... 2 Beállítás... 3 Összegzés... 6 1 Csatlakoztatás Mindenek

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA)

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA) Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA) 1. Menüpontok A Számlázás-házipénztár programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó beállítások, funkciók egy új menüpontba

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Astra áttöltés Dimension-be

Astra áttöltés Dimension-be Astra áttöltés Dimension-be Az Astra-Dimension átállással kapcsolatosan a következő feladatokat kell végrehajtani. Kérem, olvassa át ezt a dokumentációt, hogy az áttöltés hiba nélkül történjen meg. Az

Részletesebben

Gépjármű értékesítési akciók modul

Gépjármű értékesítési akciók modul Gépjármű értékesítési akciók modul 1. Bevezetés... 2 2. Új gépjármű értékesítési akció felvitele... 3 2.1. Gépjárműhöz tartozó értékesítési akciók... 5 2.1.1. Konkrét modellre történő értékesítési akció...

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás

DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás A számlázó programokkal szembeni követelmények 2018. július 1-től változnak. 2018. július 1-től azokról a számlákról kell kötelezően a NAV Online Számla rendszerén

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: Pénzügyi bizonylatok kontírozása, könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben