Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 VIZSGÁZÓKNAK: VIZSGA ELŐTT: A csoportos vizsgák KOMPLEX ÍRÁSBELI SZÓBELI Vizsga B1 idejéről B2 és helyéről levélben értesítünk C Vizsgadíj Ft Vizsgahelyi Ft díj Befizetendő Ft Próbavizsga Ft héten belül tartjuk. Az írásbeli vizsgák kezdési időpontja általában óra közé esik. A magnóhallgatás kezdési időpontja általában 8-12 óra közé esik. A szóbeli vizsgarész kezdési időpontja általában 8-17 óra közé esik. A vizsgák vasárnap kivételével bármilyen napra eshetnek! A változtatás jogát fenntartjuk! VIZSGA-ÉS ELJÁRÁSI DÍJAK Vizsgadíjak: A szóbeli vizsgákat a csoportos vizsganap (magnóhallgatás, ill. írásbeli) előtti vagy utáni 2 FIGYELEM! A nyelvvizsga jelentkezéshez nem elégséges önmagában csak a vizsgadíj befizetése, jelentkezési lapot is le kell adni postán vagy személyesen!

2 Eljárási díjak: Pótjelentkezési díj részvizsgánként: Igazolás (sikeres nyelvvizsgáról): Halasztás (teljes és részvizsga esetén), Lemondás: Időpont módosítás: Felülvizsgálati díj: 3000 Ft 2000 Ft 5000 Ft 5000 Ft 4000 Ft A vizsga- és eljárási díj befizethető - személyesen az ügyfélszolgálatunkon - átutalással bankszámlánkra - rózsaszín postai utalványon (postán hozzáférhető) Számlatulajdonos: COVENTRY HOUSE NYELVISKOLA KFT. Számlaszám: OTP Közlemény: BME Nyelvvizsga és a vizsgázó neve, címe

3 VIZSGABEOSZTÁS vizsgaidőszakonként feltöltésre kerül VIZSGAHALASZTÁS: Ha a kijelölt időpontban nem tudsz a vizsgán megjelenni, legkésőbb a vizsga napját megelőző 6. naptári napon kérheted a vizsgád következő vizsgaidőszakra való elhalasztását. Halasztást kizárólag írásban lehetséges a honlapunkról letöltött formanyomtatvány kitöltésével és a halasztási díj egyidejű befizetésével! Határidőn túli halasztást kizárólag orvosi igazolás bemutatásával tudunk elfogadni, ami vagy kórházi zárójelentés vagy az integrált kórházi/rendelői ügyviteli rendszerben kiállított és ambuláns naplószámmal ellátott igazolás lehet. Fontos, hogy a következő vizsgaidőszak jelentkezési időszakában újra jelentkezési lapot kell kitöltened és leadnod vizsgahalasztásra csak egyszer van lehetőséged. Halasztott vizsgát lemondani, vagy tovább halasztani nem lehet! ha komplex vizsgára jelentkeztél, csak a teljes vizsgát halaszthatod (az írásbelit és a szóbelit is). VIZSGALEMONDÁS: A vizsgát kizárólag írásban mondhatod le, legkésőbb a vizsgát megelőző 6. naptári napon. Ebben az esetben visszatérítjük a mindenkori halasztási díjjal csökkentett, befizetett vizsgadíjat. A visszatérítés átutalással vagy postai úton történik. Postai úton történő visszafizetés esetén a visszatérítendő összeget a postai költség csökkenti. Ha komplex vizsgára jelentkeztél, csak a teljes vizsgát mondhatod le (az írásbelit és a szóbelit is). Ha a lemondást elmulasztod, és nem jelensz meg a vizsgán, a vizsgadíjból nem tarthatsz igényt visszatérítésre. Határidőn túli lemondásod kizárólag orvosi igazolás bemutatásával fogadhatjuk el, ami vagy kórházi zárójelentés vagy az integrált kórházi/rendelői ügyviteli rendszerben kiállított és ambuláns naplószámmal ellátott igazolás lehet.

4 VIZSGA UTÁN: HATÁRIDŐK: BME vizsga esetén a vizsgaeredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon a honlapunkon tekintheted meg. Eredményedet a vizsgán kapott egyéni kódszám alapján azonosíthatod. A vizsgán kapott kódlapon feltüntetett megtekintési napokon (vizshagelyen), de legkésőbb a vizsgaeseménytől számított 1 éven belül, előzetes bejelentkezés után (vizsgaközpont) lehetőséged van az értékelt dolgozatod megtekintésére. Amennyiben szükségesnek érzed, egyéni konzultációt kérhetsz, ahol az értékelt dolgozatodat a akkreditált vizsgáztató tanár segítségével elemezheted. A konzultáció díjköteles, Ft/45 perc Sikeres vizsga esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a csoportos vizsga napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen Budapesten vagy postai úton. Előfordulhat azonban, hogy nem sikerül a vizsgád. Ebben az esetben a vizsgaeredményed közzétételétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelmet nyújthatsz be. A budapesti vizsgaközpont vezetője a benyújtásától számított 15 napon belül a felülvizsgálati kérelem tárgyában meghozza a döntését, amelyről írásban kapsz értesítést. Kedvező döntés esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a döntés napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen Budapesten vagy postai úton. Kedvezőtlen döntés esetén a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül az Oktatási Hivatalhoz címzett de a vizsgaközpontnál két példányban előterjesztett panasszal élhetsz, jogszabálysértésre vagy eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. A fellebbezés illetékköteles. EREDMÉNYEK: BME vizsga esetén a vizsgaeredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon tesszük közzé Eredményed a vizsgán kapott egyéni kódszám alapján azonosíthatod. A vizsgaeredményekről külön értesítést nem küldünk és a személyiségi jogaid védelme érdekében telefonon nem adunk felvilágosítást. A vizsgád akkor sikeres, ha a részvizsgánként az elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy mellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése és kétnyelvű vizsga esetén a közvetítés) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred. Az eredményednél részletesen feltüntetjük a pontszámaidat, az értékelést ( megfelelt (sikeres), ill. nem felelt meg (sikertelen), és azt, hogy a vizsgán elért eredményed alapján milyen bizonyítványt kapsz.

5 Eredményeidet mindig csak a következő vizsgaidőszakig nézheted meg, ezt követően csak a vizsgaközpont vagy a vizsgahely ügyfélszolgálatán érdeklődhetsz. Ha elveszítetted vagy elfelejtetted kódszámod, személyazonosságod igazolásával, személyesen vagy meghatalmazott útján, eljárási díj ellenében a vizsgaközpont vagy a vizsgahely ügyfélszolgálatán kérheted annak pótlását. A vizsgád eredményéről a bizonyítvány kiállításáig térítés ellenében igazolást kérhetsz. Eredményközlés az adott napon legkésőbb 17 órától! MEGTEKINTÉS (díjmentes) Előzetes bejelentkezés után, meghatározott napokon (vizsgahely), de legkésőbb a vizsgaeseménytől számított 1 éven belül (vizsgaközpont) lehetőséged van az értékelt dolgozatod megtekintésére. A megtekintés időtartama 30 perc. Ez alatt betekinthetsz a színes kidolgozási lapjaidba és a feladatlapokba, valamint a szóbeli vizsgán készült jegyzőkönyvbe. Az értékelés megértéséhez a rendelkezésedre bocsátjuk a javító kulcsokat (megoldások) és javítási szempontokat. A megtekintéskor a vizsgahely által biztosított eszközökkel (írószer, papír) kizárólag a saját megoldásaidról készíthetsz jegyzetet (mindarról, ami a színes kidolgozási lapon szerepel). A dolgozatról fénymásolatot vagy fotót nem készíthetsz az esélyegyenlőség elvének biztosítása érdekében, ill. a megfelelő személyi és technikai feltételek hiánya miatt. Távozás előtt kötelességed a jegyzeteidet bemutatni a teremfelügyelőnek, aki azokat ellenőrzi és aláírásával ellátja. Egyben aláírod a megtekintési nyilatkozatot. Amennyiben nem csak a saját megoldásaidról, hanem a feladatokról is készítettél jegyzetet, jegyzeted nem tarthatod meg. Az esetet jegyzőkönyvben rögzíti a teremfelügyelő. Külön kérésedre angol és német nyelvből vizsgakonzultációs lehetőséget is biztosítunk. A konzultáció során a kijavított dolgozatod akkreditált vizsgáztató tanár segítségével elemezheted, akitől személyre szabott útmutatást is kapsz a további felkészülésedhez. A konzultációt csak személyesen veheted igénybe. Az egyéni konzultáció időtartama 45 perc, díja Ft. Jelentkezni személyesen ügyfélszolgálatunkon a konzultáció díjának egyidejű befizetésével lehet.

6 FELÜLVIZSGÁLAT Az eredmény közlésétől számított 15 napon belül, a vizsga értékelésére, jogszabálysértésre vagy az eredményszámítás számolási hibájára hivatkozva, felülvizsgálati kérelemmel élhetsz, függetlenül attól, hogy a dolgozatod megtekintetted-e. A kérelmet a Felülvizsgálati kérelem űrlapon Budapestre a vizsgaközpont vezetőjéhez kell benyújtanod személyesen az Ügyfélszolgálatukon vagy postai úton. Utóbbi esetben a kérvényt a postára adással egy időben a Kormányrendeletben megszabott határidők rövidsége miatt elektronikus úton a vizsga@nyi.bme.hu címre vagy faxon a számra is el kell juttatnod. Amennyiben a felülvizsgálati kérelmed a vizsga értékelésére vonatkozik, a felülvizsgálati eljárás a dolgozat újraértékelését jelenti, ami díjköteles (4.000 Ft). A vizsgaközpont vezetője a felülvizsgálati kérelmed tárgyában a benyújtásától számított 15 napon belül hozza meg döntését, melyről írásban értesítünk. Amennyiben a kérelmedben foglaltakkal egyetért, intézkedik az eredmény módosításáról, valamint sikeresnek ítélt vizsgád esetében a bizonyítványod kiállításáról. Kedvezőtlen döntés esetén a felülvizsgálati kérelmed tárgyában hozott döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül az Oktatási Hivatalhoz címzett de a vizsgaközpontnál két példányban előterjesztett panasszal élhetsz jogszabálysértésre vagy eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. A fellebbezés illetékköteles, melynek összege 5.000,- Ft, azaz ötezer forint, amelyet az Oktatási Hivatal számú számlájára kell befizetned nyelvvizsga fellebbezés megjegyzéssel. A panaszt az OH Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ bírálja el a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény ai szerint. IGAZOLÁS, BIZONYÍTVÁNY A vizsgád akkor sikeres, ha a részvizsgánként elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy mellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése és kétnyelvű vizsga esetén a közvetítés) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred. A sikeres vizsgáról/részvizsgáról írásbeli, szóbeli vagy komplex bizonyítványt kapsz, de ezt megelőzően kérésedre igazolást is kiállíthatunk az eredményedről. Az igazolás díjköteles. Az országos elektronikus rendszerbe továbbított és ott véglegesített eredményadatok alapján, nyomdai úton előállított nyelvvizsga-bizonyítványok a Nyelvvizsgaközpontban kerülnek aláírásra és lepecsételésre majd - legkésőbb a vizsgától számított 60. napig - tértivevényes küldeményként a budapesti Vizsgaközpont postázza.

7 Amennyiben a bizonyítványba egyértelműen a saját hibádból téves adat kerül, a javított bizonyítvány Ft összegű újranyomtatási költséget jelent számodra. A postázás előtt esetenként a budapesti Vizsgaközpont lehetőséget biztosít a bizonyítványok átvételére személyesen vagy meghatalmazott áltat. Ennek lehetőségéről és időpontjáról a honlapjukon tájékozódhatsz. A bármilyen okból postán visszaérkező bizonyítványokat 1 évig őrzik díjmentesen Budapesten. A határidő lejárta előtt levélben felkérnek az átvételre. Az egy év letelte után csak eljárási díj ellenében veheted át a bizonyítványodat. Ha elveszítetted a bizonyítványodat, ugyanarról a vizsgáról még egyszer nem kaphatsz bizonyítványt, csak ún. másodlatot, ami az elvesztett bizonyítványban szereplő adatokról szóló hatósági igazolás. Másodlatot az OH Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ jogosult kiadni.

BME Nyelvvizsgaközpont. Vizsgaszabályzat

BME Nyelvvizsgaközpont. Vizsgaszabályzat Vizsgaszabályzat Vizsgaidőpontok és vizsgadíjak A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz illesztett BME nyelvvizsgákat három szinten

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól

Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól Vizsgaszabályzat Hatályos 2014. március 20-tól 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től

Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től Vizsgaszabályzat Hatály os 201 5. május 7-től 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott elvárásokhoz

Részletesebben

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf

Következő nyelvvizsga: Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Következő nyelvvizsga: Vizsgaidőszak: 2014.12.05-12. Jelentkezés: 2014.10.16-11.19. Jelentkezési lap letöltései: www.krai.hu/osd/pdf/jellap_osd.pdf Vizsgadíjak és jelentkezés Vizsga Vizsgadíj Vizsgadíj

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés. 1.1. Vizsgaidőpont

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés. 1.1. Vizsgaidőpont VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: január február, tavaszi: május június

Részletesebben

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei

A Vizsga. A vizsgára történő jelentkezés feltételei A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű üzleti szaknyelvi, EuroPro kétnyelvű üzleti szaknyelvi) vizsgákra vonatkozó tartalmi,

Részletesebben

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola Kft. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA

NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM ÁLLAMILAG ELISMERT EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola Kft. 6000 Kecskemét,

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT AZ ARMA ÉS A NATO STANAG 6001 NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA Bevezetés Az ARMA akkreditált kétnyelvű katonai szaknyelvi vizsgarendszer, melyben angol, francia, német, olasz, orosz,

Részletesebben

nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont és a vizsgahelyek honlapjáról

nyomtatható formátumban letölthető a Vizsgaközpont és a vizsgahelyek honlapjáról VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: január február, tavaszi: április

Részletesebben

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT Vizsgaszabályzat Hatály os 2017. december 1 8-tól 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Nyelvvizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott

Részletesebben

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C

B1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól alapfok C B2 Zertifikat Deutsch = 60%-tól középfok C C1 Zertifikat Deutsch = 60%-tól felsőfok C Vizsgaszabályzat Az ÖSD nyelvvizsgáról Az akkreditált és nemzetközileg elismert ÖSD nyelvvizsgák előnyt jelentenek a továbbtanulásnál és a globalizált munkaerőpiacon. Az Osztrák Nyelvi Diploma (ÖSD) nyelvvizsga

Részletesebben

KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA

KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA KODOLÁNYI JÁNOS FÕISKOLA 2009 Általános vizsgarendszer Államilag elismert alap-, közép-, és felsôfokú nyelvvizsgák angol és német nyelvbôl VAN MIRÕL BESZÉLNÜNK... Államilag elismert a társalkodó vizsgarendszer?

Részletesebben

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET

ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET NYELVISKOLA ÉS NYELVVIZSGA-CENTRUM E-000491/2014 ÁLLAMILAG ELISMERT ANGOL, NÉMET EGY- ÉS KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGA Diplomához, felvételihez, nyelvpótlékhoz vagy csupán a sikerélményért! Coventry House Nyelviskola

Részletesebben

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat. Hatály os március 1 0-től

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat. Hatály os március 1 0-től Vizsgaszabályzat Hatály os 201 7. március 1 0-től 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Nyelvvizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott

Részletesebben

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat. Hatály os március 1 0-től

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat. Hatály os március 1 0-től Vizsgaszabályzat Hatály os 201 7. március 1 0-től 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Nyelvvizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés Vizsgaidőpont

VIZSGASZABÁLYZAT. 1. Jelentkezés Vizsgaidőpont VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: február március, tavaszi: május június

Részletesebben

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat Vizsgaszabályzat Kérem, kattintson a megfelelő linkre: 2018. novemberi vizsgázók 2019. januári vizsgázók Vizsgaszabályzat Hatályos 2017. december 18-tól 1. Vizsgalehetőségek, időpontok és vizsgadíjak 1.1.

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. a Theolingua Nyelvvizsgaközpont Belső Működési Rendjének a vizsgázókra vonatkozó kivonata

VIZSGASZABÁLYZAT. a Theolingua Nyelvvizsgaközpont Belső Működési Rendjének a vizsgázókra vonatkozó kivonata VIZSGASZABÁLYZAT a Theolingua Nyelvvizsgaközpont Belső Működési Rendjének a vizsgázókra vonatkozó kivonata Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Theolingua Nyelvvizsgaközpont alkalmazottjaira,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó a Budapesti Corvinus Egyetem Corvinus Szaknyelvi Vizsgaközpontjáról és az OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga vizsgaszabályzata cím: 1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. ügyfélszolgálat:

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro üzleti

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA. hatályos 2015. szeptembertől

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA. hatályos 2015. szeptembertől NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA hatályos 2015. szeptembertől Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A Vizsgaközpont elérhetőségei... 3 Vizsgaidőpontok...

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro üzleti

Részletesebben

Az ÖSD nyelvvizsgáról

Az ÖSD nyelvvizsgáról Vizsgaszabályzat Jelen vizsgaszabályzat a budapesti Osztrák Intézetben lebonyolított nyelvvizsgákra vonatkozik. Amennyiben más vizsgahelyen, más városban tesz nyelvvizsgát, a vizsgával kapcsolatos tudnivalókról

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK szaknyelvi vizsga

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK szaknyelvi vizsga Corvinus Nyelvvizsgaközpont NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK szaknyelvi vizsga VIZSGASZABÁLYZAT cím: 1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. ügyfélszolgálat: (06-1) 482-7268, fax: (06-1) 482-7152 e-mail: nyelvvizsga@uni-corvinus.hu

Részletesebben

Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ államilag elismert ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA. Általános rendelkezések 1.

Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ államilag elismert ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA. Általános rendelkezések 1. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ államilag elismert ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed az ELTE Idegennyelvi Továbbképző

Részletesebben

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos december 6-tól

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos december 6-tól 1 Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos 2016. december 6-tól 2 Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Részletesebben

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK A vizsgaidőpontokat és a jelentkezési feltételeket az ECL vizsgaközpont a vizsgarendszer honlapján (www.ecl.hu) jelenteti

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Vizsgáztatás és vizsgaszervezés az Euroexam nyelvvizsgákon. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Vizsgáztatás és vizsgaszervezés az Euroexam nyelvvizsgákon. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Vizsgáztatás és vizsgaszervezés az Euroexam nyelvvizsgákon Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest 2 A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest

Vizsgaszabályzat. Jelentkezési és részvételi feltételek. Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest Vizsgaszabályzat Jelentkezési és részvételi feltételek Euro Nyelvvizsga Központ, Budapest A Vizsga A Magyarországon szervezett EUROEXAM (Euro egynyelvű általános, Euro kétnyelvű általános és EuroPro egynyelvű

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT Jelen vizsgaszabályzat a budapesti Osztrák Intézetben lebonyolított nyelvvizsgákra vonatkozik. Amennyiben más vizsgahelyen, más

VIZSGASZABÁLYZAT Jelen vizsgaszabályzat a budapesti Osztrák Intézetben lebonyolított nyelvvizsgákra vonatkozik. Amennyiben más vizsgahelyen, más VIZSGASZABÁLYZAT Jelen vizsgaszabályzat a budapesti Osztrák Intézetben lebonyolított nyelvvizsgákra vonatkozik. Amennyiben más vizsgahelyen, más városban tesz nyelvvizsgát, a vizsgával kapcsolatos tudnivalókról

Részletesebben

Jelentkezéskor minden esetben a jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy

Jelentkezéskor minden esetben a jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy VIZSGASZABÁLYZAT 1. Jelentkezés 1.1. Vizsgaidőpont A DExam Vizsgaközpont (a továbbiakban: Vizsgaközpont) három alkalommal szervez vizsgaidőszakot angol nyelvből (téli: január február, tavaszi: április

Részletesebben

LCCI Vizsgaszabályzat JANUÁR 1.

LCCI Vizsgaszabályzat JANUÁR 1. LCCI Vizsgaszabályzat 2018. JANUÁR 1. Vizsgajelentkezés feltételei Vizsgára bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés évében betölti a 14. életévét. A vizsgázó a jelentkezési lap aláírásával vagy

Részletesebben

Vizsgainformációk. Vizsgadíjak. Külön írásbeli vizsga. Külön írásbeli vizsga

Vizsgainformációk. Vizsgadíjak. Külön írásbeli vizsga. Külön írásbeli vizsga Euro angol és német Vizsgainformációk Komplex vizsga (írás- és szóbeli együtt) Vizsgadíjak Külön írásbeli vizsga Külön szóbeli vizsga B1-Alapfok 24 900 Ft 17 900 Ft 15 900 Ft B2-Középfok 28 500 Ft 21 900

Részletesebben

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK A vizsgaidőpontokat és a jelentkezési feltételeket az ECL Vizsgaközpont a vizsgarendszer honlapján (www.ecl.hu) jelenteti

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatály os szepte mbe r 26-tól

Vizsgaszabályzat Hatály os szepte mbe r 26-tól Vizsgaszabályzat Hatály os 2016. szepte mbe r 26-tól 1. Vizsgalehetıségek, idıpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Vizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről. 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei

Adatkezelési tájékoztató. a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről. 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei Adatkezelési tájékoztató a DExam Vizsgaközpont által végzett adatkezelésekről 1. Az adatkezelő megnevezése és elérhetőségei DExam Vizsgaközpont Székhely: 4032 Debrecen, Komlóssy út 56. E-mail cím: dexam@unideb.hu

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat az EZRA Nyelvvizsgaközpont nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Jogszabályi háttér Az EZRA Nyelvvizsgaközpontja nyelvvizsgáztatás-szolgáltatást nyújt a jelentkezo k

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2017. április 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2016. évi LII. törvény az állami tisztviselőkről (a továbbiakban: Áttv.) 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján VIZSGASZABÁLYZAT (a Működési Rend kivonata) 2013. február 27-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján 1 A Vizsgaközpont tájékoztató felületei, elérhetősége 1.1 Tájékoztató felületek A Vizsgaközponttal, a

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től. a 137/2008. Korm. rendelet alapján

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től. a 137/2008. Korm. rendelet alapján VIZSGASZABÁLYZAT (a Működési Rend kivonata) 2010. október 1-től a 137/2008. Korm. rendelet alapján 1 A Vizsgaközpont tájékoztató felületei, elérhetősége 1.1 Tájékoztató felületek A Vizsgaközponttal, a

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Pallas 70 Oktatási Kft január 1. Érvényes: visszavonásig

Vizsgaszabályzat. Pallas 70 Oktatási Kft január 1. Érvényes: visszavonásig Vizsgaszabályzat Pallas 70 Oktatási Kft. 2017. január 1. Érvényes: visszavonásig Általános tudnivalók Jelen vizsgaszabályzat a Pallas 70 Oktatási Kft. által szervezett OKJ modulzáró és OKJ szakmai képesítő

Részletesebben

OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga

OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga Corvinus Nyelvvizsgaközpont OECONOM közgazdasági szaknyelvi vizsga VIZSGASZABÁLY ZA T cím: 1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. ügyfélszolgálat: (06-1) 482-7268, fax: (06-1) 482-7152 e-mail: nyelvvizsga@uni-corvinus.hu

Részletesebben

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDŐPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK A vizsgaidőpontokat és a jelentkezési feltételeket az ECL Vizsgaközpont a vizsgarendszer honlapján (www.ecl.hu) jelenteti

Részletesebben

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS

AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS AZ ELSŐ SIKERES NYELVVIZSGA ÉS AZ ELSŐ EMELT SZINTŰ IDEGEN NYELVBŐL TETT ÉRETTSÉGI VIZSGA DÍJÁHOZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS A támogatásra jogosultság megítélése szempontjából első sikeres komplex nyelvvizsgának

Részletesebben

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA

AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA AZ ECL NYELVVIZSGARENDSZER VIZSGASZABÁLYZATA VIZSGAIDİPONTOK, JELENTKEZÉS, VIZSGADÍJAK A vizsgaidıpontokat és a jelentkezési feltételeket az ECL vizsgaközpont a vizsgarendszer honlapján (www.ecl.hu) jelenteti

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A szabályzat hatálya kiterjed a Miskolci Egyetem alkalmazottaira,

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2012. október 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 174/2011. (VIII.31.) Korm. rend. a közigazgatási

Részletesebben

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Postai cím: 8201 Veszprém, Pf: 415. Intézményi azonosító: FI 34533 Adószám: 18916948-2-19 OTP Bank 11748007-20102269 Tel.: +36-88-542-700

Részletesebben

ORIGO nyelvvizsga. Jelentkezés a nyelvvizsgára. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai:

ORIGO nyelvvizsga. Jelentkezés a nyelvvizsgára. Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai: ORIGO nyelvvizsga Jelentkezés a nyelvvizsgára Az Origó típusú, államilag elismert nyelvvizsgára jelentkezési lappal lehet jelentkezni. Jelentkezési lapokhoz az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ ügyfélszolgálatán

Részletesebben

Vizsgaszabályzat Hatály os december 18-tól

Vizsgaszabályzat Hatály os december 18-tól Vizsgaszabályzat Hatály os 2017. december 18-tól 1. Vizsgalehetıségek, idıpontok és vizsgadíjak 1.1. A BME Nyelvvizsgaközpont által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfogalmazott

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA NYELVVIZSGAKÖZPONT A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA BUDAPEST, 2018 (Hatályos: 2018. március hó 1. napjától) Bevezetés (1) A Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGA SZABÁLYZATA Miskolc, 2014. 3.11. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM IDEGENNYELVI OKTATÁSI KÖZPONTJÁNAK INTÉZMÉNYI

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA NYELVVIZSGAKÖZPONT A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM NYELVVIZSGAKÖZPONT ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA BUDAPEST, 2017 (Hatályos: 2017. április hó 10. napjától) Bevezetés (1) A Budapesti Gazdasági Egyetem Nyelvvizsgaközpontja

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. akkreditált Origó és akkreditált LforS nyelvvizsgarendszereinek VIZSGASZABÁLYZATA

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. akkreditált Origó és akkreditált LforS nyelvvizsgarendszereinek VIZSGASZABÁLYZATA 1 / 20 Az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft. akkreditált Origó és akkreditált LforS nyelvvizsgarendszereinek VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos 2019. február 01-től 2 / 20 A szabályzat hatálya 1. 1.1. A szabályzat

Részletesebben

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) december 1-től 137/2008. (V. 16.) Kormányrendelet (továbbiakban: R.) 8. alapján

VIZSGASZABÁLYZAT. (a Működési Rend kivonata) december 1-től 137/2008. (V. 16.) Kormányrendelet (továbbiakban: R.) 8. alapján VIZSGASZABÁLYZAT (a Működési Rend kivonata) 2015. december 1-től 137/2008. (V. 16.) Kormányrendelet (továbbiakban: R.) 8. alapján 1 A Vizsgaközpont tájékoztató felületei, elérhetősége 1.1 Tájékoztató felületek

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. 2015. június 22. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont

Vizsgaszabályzat. 2015. június 22. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Vizsgaszabályzat 2015. június 22. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Vizsgaszabályzat, 2015. június 22. 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...

Részletesebben

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján)

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) 1. Az érettségi vizsga anyaga: az általános és vizsgakövetelményekben leírtak szerint 2. Érettségi vizsga közép-

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2018. február 1. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló közép- és emelt szintre

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. 2012. február 1. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ

Vizsgaszabályzat. 2012. február 1. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Vizsgaszabályzat 2012. február 1. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Vizsgaszabályzat, 2012. február 1. 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt

Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 2. oldal (2) Az pont c) alpontja szerinti esetben az emelt Magyar joganyagok - 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet - az első sikeres nyelvvizsga 1. oldal 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2012. november 27. Határozat száma: 2012/5/37. Hatálybalépés

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről

ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről ÉRETTSÉGI 2013 Általános tájékoztató az érettségiről 2013.01.17. Jelentkezés Az egyes tanulók jelentkezésével kapcsolatos adminisztrációt az adott osztályhoz tartozó jegyző látja el. A diákok személyre

Részletesebben

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum akkreditált ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos május 02-től

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum akkreditált ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos május 02-től 1 Az ELTE Origó Nyelvi Centrum akkreditált ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos 2018. május 02-től 2 Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed az ELTE Origó Nyelvi

Részletesebben

megteheti itt és most: a dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva.

megteheti itt és most: a   dubihar.voroskereszt.hu/ internetcímre kattintva. A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez elengedhetetlen, hogy az alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel és az ezt igazoló vizsgával valamennyi gépjárművezető rendelkezzen. A Magyar Vöröskereszt az

Részletesebben

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat

A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia. Vizsgaszabályzat A TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia Vizsgaszabályzat TÜV Rheinland InterCert Kft. Akadémia üzleti terület Cím: 1132 Budapest, Váci út 48 / A - B. Telefon: 461-1240 Fax: 461-1199. E-mail: akademia@hu.tuv.com

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2019. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

LCCI English for Business

LCCI English for Business LCCI English for Business EGYNYELVŰ, ÁLLAMILAG ELISMERT NEMZETKÖZI ANGOL ÜZLETI SZAKNYELVVIZSGA Miért érdemes az LCCI vizsgát választani? A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete (LCCI)

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. 2010. szeptember 6. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ

Vizsgaszabályzat. 2010. szeptember 6. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Vizsgaszabályzat 2010. szeptember 6. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsga és Továbbképző Központ Vizsgaszabályzat, 2010. szeptember 6.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL Az OECONOM GAZDASÁGI SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett és

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA Készült a 137/ 2008. sz. Kormányrendelet és a TELC GmbH vizsgaszabályzata alapján.

Részletesebben

21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát

21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát 21. Nyelvvizsgázni hol, hogyan mennyiért? azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga nélkül nem kapnak diplomát Jogszabályi háttér 2005. évi CXXXIX. törvény a felsőoktatásról 62. (1) A felsőfokú tanulmányok

Részletesebben

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA Készült a 137/ 2008. sz. Kormányrendelet és a TELC GmbH vizsgaszabályzata alapján.

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGÁJÁRÓL A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK SZAKNYELVI VIZSGARENDSZER a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgaközpontja által kifejlesztett

Részletesebben

SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK!

SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK! SZEGEDI FELSŐOKTATÁSI NYELVVIZSGA FELHÍVÁS ÉRDEKLŐDŐKNEK! Tisztelt Nyelvvizsgázni Vágyó! Szeretnénk a figyelmét ismételten felhívni arra a nyelvvizsgázási és felkészülési lehetőségre, amit a szegedi Gál

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. 2015. október 20. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont

Vizsgaszabályzat. 2015. október 20. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Vizsgaszabályzat 2015. október 20. Budapesti Gazdasági Főiskola Nyelvvizsgaközpont Vizsgaszabályzat, 2015. október 20. 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...

Részletesebben

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM. Tanulmányi és vizsgaszabályzat Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. VAGYON-, ALAP-, PORTFÓLIÓ KÉPZÉSI PROGRAM Tanulmányi és vizsgaszabályzat Érvényes: 2017 januárjától TARTALOMJEGYZÉK I. TANULMÁNYI SZABÁLYZAT... 3 Jelentkezés, felvétel...

Részletesebben

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos október 24-től

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos október 24-től 1 Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos 2017. október 24-től 2 Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Részletesebben

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA. hatályos 2018.

NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA. hatályos 2018. NKE NYELVVIZSGAKÖZPONT ARMA ÉS NATO STANAG 6001 KATONAI SZAKNYELVI NYELVVIZSGÁK VIZSGASZABÁLYZATA hatályos 2018. szeptember 14-től Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A Vizsgaközpont elérhetőségei... 3 Vizsgaidőpontok...

Részletesebben

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA Készült a 137/ 2008. sz. Kormányrendelet és a TELC ggmbh vizsgaszabályzata alapján.

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet II. RÉSZ A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 1. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Személyi hatály 195. (1) A felvételi eljárás rendjének hatálya az Nftv. 40. -ában foglaltak alapján az alapképzésre, az osztatlan képzésre

Részletesebben

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos október 24-től

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos október 24-től 1 Az ELTE Origó Nyelvi Centrum ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének VIZSGASZABÁLYZATA Hatályos 2017. október 24-től 2 Általános rendelkezések 1. 1. A szabályzat hatálya kiterjed az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Részletesebben

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT.

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. Általános információk Képzések típusa: Képzéseinket az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi,

Részletesebben

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1 TELC (The European Language Certificates) Vizsgaközpontjának VIZSGASZABÁLYZATA Készült a 137/ 2008. sz. Kormányrendelet és a TELC ggmbh vizsgaszabályzata alapján.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK MEGJELENÉS A VIZSGÁN A VIZSGA KEZDETE ELŐTT 30 PERCCEL VISELET: EGYENRUHA TEREMBEOSZTÁS HIRDETŐTÁBLÁN A VIZSGATEREMBEN CSAK A FELÜGYELŐ TANÁR JELENLÉTÉBEN SZABAD TARTÓZKODNI ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l

Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Adatvédelmi szabályzat az Euro Nyelvvizsga Kft. Euro/EuroPro nyelvvizsgáztatással kapcsolatos adatkezeléseiro l Jogszabályi háttér Az Euro Nyelvvizsga Kft. nyelvvizsgáztatás-szolgáltatást nyújt a jelentkezo

Részletesebben

PANNON NYELVVIZSGAKÖZPONT VIZSGASZABÁLYZAT 2015.01.01.

PANNON NYELVVIZSGAKÖZPONT VIZSGASZABÁLYZAT 2015.01.01. PANNON NYELVVIZSGAKÖZPONT VIZSGASZABÁLYZAT 2015.01.01. Pannon Nyelvvizsga Vizsgaszabályzat A jelen vizsgaszabályzat a Pannon Egyetem Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézet keretein belül működő Pannon

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

A kétszintű érettségiről

A kétszintű érettségiről A kétszintű érettségiről Átszámítás A kétszintű érettségi vizsga rendszere Érettségi vizsga Munkaerőpiac Szakképzés Középiskola Középszint Emelt szint Felsőoktatás A legfelkészültebbek számára Magasabb

Részletesebben

A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak

A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak A kétszintű érettségi https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2017tavaszi_vizsgaidoszak Átszámítás A kétszintű érettségi vizsga rendszere Középiskola Nyilvános és a középiskolában elsajátítható követelmények

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2016. szeptember 2016. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók

Részletesebben

LCCI Vizsgaszabályzat és adatvédelmi tájékoztató JANUÁR 1.

LCCI Vizsgaszabályzat és adatvédelmi tájékoztató JANUÁR 1. LCCI Vizsgaszabályzat és adatvédelmi tájékoztató 2018. JANUÁR 1. Vizsgajelentkezés feltételei Vizsgára bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés évében betölti a 14. életévét. A vizsgázó a jelentkezési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A GDF INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁHOZ A felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő 107. -a értelmében az állami mentesség az intézmény döntése és a törvényben

Részletesebben

Általános angol nyelvvizsgák

Általános angol nyelvvizsgák Általános angol nyelvvizsgák Cambridge English: Preliminary (PET) és PET for Schools - B1 (alapfok) A Cambridge English: Preliminary (PET) olyan készségeket mér, melyek meglétére hétköznapi helyzetekben

Részletesebben