8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest"

Átírás

1 Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest A Google tartalmi hálózata alatt azoknak a honlapoknak az összességét értjük, ahol az AdWords hirdetések megjelennek, kivéve a keresőprogramokat (tipikusan a google.hu, de ilyen még pl. itthon az ok.hu is). Ezek közül a honlapok közül a legtöbb teljesen független magától a Google-től, és látogatóik összességében lefedik az internetezők táborának közel 90%-át. Már Magyarországon is meglehetősen elterjedt levelező a Gmail, ami bár Google tulajdon, mégis a tartalmi hálózatot erősíti, sőt egy jelentős bástyája annak. A tartalmi hálózatban megjelenő hirdetések tulajdonképpen szöveges bannereknek tekinthetőek, de abban különböznek a klasszikus bannerektől, hogy nem kizárólag a hirdető és a tartalomszolgáltató ( honlap tulajdonos ) dönt a megjelenésekről, hanem hasonlóan a Google keresőben megjelenő hirdetésekhez, itt is versengés folyik az egyes hirdetések, az egyes hirdetők között. (A szöveges hirdetéseken kívül vannak más formátumok is pl. képes hirdetések -, de erről itt most nem írok részletesebben.) A jobban megírt, jobban célzott, alaposabban tesztelt hirdetések a tartalmi hálózatban is előnyben részesülnek, így az ügyes hirdető olcsóbban és eredményesebben hirdethet, mint a kevésbé tapasztalt versenytársai. A szempontunkból (tehát hirdetői szempontból) legfontosabb különbség amiből további sajátosságok is adódnak a következő: A tartalmi hálózat hirdetéseire kattintó felhasználók teljesen más lelki állapotban vannak, mint a Google-ben konkrétan valamire kereső érdeklődők. De miért? A válasz nagyon egyszerű, és benne is van a vastagon szedett mondatban. Aki megnyitja a Google keresőt és beír valamit, az konkrétan keres valamilyen választ vagy megoldást a kérdésére/problémájára. Aki egy honlap tartalmát nézi éppen át, és valahol meglát egy AdWords szöveges hirdetést, az lehet ugyan, hogy érdeklődést mutat a hirdetés iránt és rákattint, de semmiképpen sincs olyan aktív cselekvő állapotban, mint aki önszántából indít egy keresést. Ennek a megállapításnak két fő következménye van, amivel feltétlen számolni kell, s az egyikre ráadásul reagálni is lehet megfelelő felkészültség esetén.

2 73 A Sikeres Google AdWords Hirdetések Titkai 8.2. A tartalmi hálózat saját szabályai A tartalmi hálózatban legtöbbször más hirdetések és sokszor más landing page-ek lesznek a leghatékonyabbak, mint amik a keresőkben a legjobbaknak bizonyulnak! Ez az a felismerés, amire válaszul az okos hirdető megfelelően átalakított hirdetésekkel tud előrukkolni. A dolog nem feltétlen tűnik teljesen triviálisnak, mert már miért lennének más hirdetések hatékonyabbak a tartalmi hálózatban? Egy egyszerű példával próbálom megmutatni, hogy valóban ez a helyzet! Ha egy cég egyik középvezetője ki akarja szervezni az irodai takarítást (mert olcsóbb lenne kiszervezni, mint saját alkalmazottat tartani erre), akkor mondjuk beírja a Google-be, hogy irodatakarítás, és várja a keresés eredményét. Ebben a helyzetben, ha fel akarom kelteni az érdeklődését cégünk takarítási szolgáltatásaira, akkor olyan reklámüzenetet érdemes neki felkínálnom, ami feltételezi, hogy valamilyen problémával küzd, amiről ráadásul tud, és így keresi rá a megoldást. Ha azonban ugyanennek a vezetőnek nincs ilyen konkrét célja, de éppen egy cikket olvas egy olyan üzleti portálon (pl. költségcsökkentés témában), ami a Google tartalmi hálózatának tagja és megjelenik ott egy hirdetés ugyanerről a szolgáltatásunkról, akkor a hirdetésnek először igényt kell generálni hiszen az illetőnek még nincs problématudata sem! A eset: a felhasználónak problémája van, megoldást keres. B eset: a felhasználó a célcsoport tagja, de még nem tud róla, hogy problémája van. Az A esetben nyugodtan üzenhetem neki azt a hirdetésben, hogy Minőségi gépek, megbízható emberek. 24 órán belül ajánlatot adunk!, mert tudom, hogy jó eséllyel ez ténylegesen problémát jelent neki (amiről tud is ez fontos!). Egy ilyen üzenet számára vörös posztó lesz és már kattint is a hirdetésre. A B esetben nem mondhatom ugyanezt, mert nem biztos, hogy ezzel a helyzettel tisztában van, ezért nem is lenne rá hatással az üzenet. Neki inkább ilyesmit lenne érdemes mondani: Tavaly átlag 40%-ot spóroltunk az ügyfeleknek. Kérje tájékoztatónkat!

3 példa hirdetés a két esetre (keresőbe és a tartalmi hálózatra): A landing page-ek vonatkozásában csak annyit mondanék, hogy a fentiek analógiájára valószínűleg nem lesz optimális ugyanazt a landing page-et mutatni a problématudattal már rendelkező érdeklődőnek, mint a problémával/lehetőséggel még csak most ismerkedőnek. Az előbbi például lehet, hogy egyből kitöltene egy ajánlatkérő űrlapot, míg utóbbinak valószínűleg még információra lenne szüksége a továbblépés előtt.

4 75 A Sikeres Google AdWords Hirdetések Titkai 8.3. Hogyan működik a tartalmi hálózat? A tartalmi hálózatban történő megjelenés teljesen más elven működik, mint az eddig megismert, keresőhálózatos hirdetések esetében. Az eddig megismert alapelvek azért döntően működnek, de van néhány különbség, ezeket ismerheti meg ebben a fejezetben. A tartalmi hálózatban először is van két különböző hirdetéselhelyezési lehetőség, ráadásul ezeket kombinálni is lehet. Nem kell azért megijedni, nem olyan bonyolult. A régebbi, eredetileg használt módszer a kulcsszavakkal, szövegkörnyezetre célzott, az újabb pedig a konkrét weblapra célzott elhelyezés. A kombináció, vagyis a harmadik (de inkább a két és feledik) lehetőség azt jelenti, hogy elsősorban weblapra célzunk, de pluszban megadunk kulcsszavakat is, hogy a weblapon belül is csak releváns tartalmaknál jelenjenek meg a hirdetések. Haladjunk szépen sorjában! (A képen: a tartalmi hálózat néhány zászlóshajója.) Szövegkörnyezetre történő célzás kulcsszavakkal A Google tartalmi hálózatát számtalan honlap alkotja, így lehetetlen lenne manuálisan kiválogatni, hogy hol szeretnénk megjelentetni a hirdetéseket, és talán a kivitelezés is problémás.

5 76 Az automatizált, de mégis az egyes honlapok tartalmához célzott (tehát releváns) hirdetések megjelentetését a hálózathoz tartozó honlapok tartalmának elemzésével éri el a Google. Ha egy hirdető adótanácsadás témában szeretne a tartalmi hálózaton hirdetni olyan kulcsszavakkal, mint pl. adótanácsadás, adószakértő, nemzetközi adózás, akkor az AdWords megkeresi azokat a honlapokat, aminek a témája (tartalma) kapcsolódik ezekhez a kulcsszavakhoz. A megkeresés mikéntje azt hiszem nem fontos, a lényeg annyi, hogy bekerülnek egy kalapba azok a honlapok, amik a megadott kulcsszavakkal relevanciát (hasonlóságot, tartalmi kapcsolódást) mutatnak. A következő képen egy jó példáját láthatjuk a tartalmi hálózatban megjelenő hirdetéseknek. A Chip Magazin online kiadásának főoldalán egy kisebb bannernyi helyen 2 hirdetési pozíció áll a hirdetők rendelkezésére. Bár nem tudhatom, hogy a fenti két hirdetést pontosan milyen kulcsszavakkal hirdetik, de az azért szépen látszik, hogy a honlap témájához mindenképpen passzol mindkét hirdetés. (Egy adótanácsadással kapcsolatos hirdetés azt hiszem nyilvánvalóan nem lenne releváns ezen a honlapon!)

6 77 A Sikeres Google AdWords Hirdetések Titkai Különböző honlapokon különböző számú hirdetésnek van hely (a honlaptulajdonos döntésétől függően), de a továbbiakban az egyszerűség kedvéért számoljunk fixen 3 hirdetési hellyel - a valóságban lehet ennél kevesebb és több is egy honlapon. A három hirdetési pozícióért ugyanolyan verseny folyik, mint a keresőben lévő hirdetési helyekért. Tegyük fel, hogy tíz releváns hirdetés van egy adott témájú honlap három pozíciójára, a sorrendet és egyáltalán a megjelenés lehetőségét valahogy el kell dönteni! A minőségi pontszám fogalmát már megismerhette az előző fejezetekben. Természetesen a tartalmi hálózatban is van minőségi pontszám, de kissé más a kiszámítási módja, mint a keresőben megjelenő hirdetések esetében. Azt gondolom, hogy nem érdemes túl sokat rágódni a pontszám pontos kiszámítási módján. Elég, ha annyit tud, hogy az átkattintási aránynak és a hirdetés kulcsszóhoz mért relevanciájának kisebb a jelentősége, ugyanakkor a landing page-nek éppenhogy nagyobb. Az átkattintási arány teljesen más dimenzióba kerül a tartalmi hálózaton, például nagyságrendekkel alacsonyabb az értéke, így nem kell akkora hangsúlyt fektetni rá, mint a keresőhirdetések esetén. A hirdetés és a kulcsszavak egymáshoz mért relevancája pedig azért nem olyan fontos, mert a korábbiakban írtak szerint teljesen más hirdetési szövegek lehetnek hatékonyak, így a hatékony hirdetés záloga elsősorban nem a keresőhirdetések kapcsán tárgyalt relevancia (pl. nem akkora baj, ha a hirdetés címsora nem tartalmaz kulcsszót). A landing page minőségének kérdése így viszont még nagyobb jelentőséget kap, bár régen rossz, ha csak emiatt kezdi el optimalizálni ezeket az oldalakat. Weblapra történő célzás Ha van már kellő mennyiségű statisztikai adat, akkor a megfelelő lekérdezések és jelentések segítségével (erről bővebben a megfelelő fejezetekben és dvd-n) könnyedén megtudhatja, hogy a tartalmi hálózatban pontosan melyik honlapokon és milyen eredményességgel jelentek meg a szövegkörnyezetre (kulcsszóval) célzott hirdetései. Amennyiben ezen a listán talál olyan honlapot, ami különlegesen jó eredményeket hoz, vagy éppenhogy egy Ön által egyébként fontosnak tartott honlap nem szerepel rajta (mert pl. olyan nagy a konkurencia, hogy az Ön hirdetése nem fér be ), akkor lehetősége van ezekre a honlapokra direktben célozni, és erre a célzásra külön licitet

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS. - Elektronikus ügyvitel - főiskolai tanár 07213052

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS. - Elektronikus ügyvitel - főiskolai tanár 07213052 Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Szabadka GOOGLE ADWORDS - Elektronikus ügyvitel - Tanár: Hallgató: Dr. Zlatko Čović Adamov Igor főiskolai tanár 07213052 Szabadka, 2014 Tartalomjegyzék Mi is az a Google

Részletesebben

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket A Google neve mára gyakorlatilag összeforrott az internetes kereséssel, ha valamilyen információra van szükségünk,

Részletesebben

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném:

Részletesebben

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY SZÖVEGES KERESŐHIRDETÉSEK HATÉKONY HASZNÁLATA A GOOGLE ADWORDS RENDSZERÉBEN

Részletesebben

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 1. Válassz olyan kulcsszavakat és kifejezéseket, melyek szorosan kapcsolódnak termékéhez, vagy szolgáltatásához Az általános kulcsszavak több megjelenést

Részletesebben

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? írta: Csepregi Balázs, a MarketingSzoftverek társtulajdonosa és vezető tanácsadója Ha írásunk elnyerte tetszését és szeretné

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN A linképítés jelentős szerepe Konzulens: Damjanovich Nebojsa Vendégoktató Ujfalusi Anna Nappali tagozat Kereskedelem

Részletesebben

Röviden a keresőoptimalizálásról

Röviden a keresőoptimalizálásról Röviden a keresőoptimalizálásról Mielőtt a közepébe vágnánk Miért kell kiemelt figyelmet szentelned a keresőkben lévő helyezéseidre? A magyar felhasználók többsége az internetet keresésre használják. Nézd

Részletesebben

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Kommunikáció Szak Levelező tagozat Reklám szakirány A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon Budapest, 2007. Készítette:

Részletesebben

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2012 Copyright @ 2012 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK LEVELEZŐ TAGOZAT REKLÁM SZAKIRÁNY VÁLLALKOZÁST TÁMOGATÓ HONLAP, AVAGY PIACRA LÉPÉS ONLINE MARKETING SEGÍTSÉGÉVEL Készítette:

Részletesebben

AdWords kalauz - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

AdWords kalauz - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AdWords kalauz - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hogyan hozzuk ki a maximumot A Google AdWords rendszerből www.magyarmilliomos.hu 1 Bevezető A Google AdWords az egyike a ma

Részletesebben

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola SZAKDOLGOZAT. A keresőmarketing a leghatékonyabb marketingkommunikációs. Budapest

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola SZAKDOLGOZAT. A keresőmarketing a leghatékonyabb marketingkommunikációs. Budapest Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola SZAKDOLGOZAT A keresőmarketing a leghatékonyabb marketingkommunikációs eszköz Belső konzulens: Weinwurm Bence Vadász Gábor Üzleti kommunikáció szak Budapest 2009

Részletesebben

A keresômarketing önellentmondása: keresôk vagy tartalmi oldalak?

A keresômarketing önellentmondása: keresôk vagy tartalmi oldalak? A keresômarketing önellentmondása: keresôk vagy tartalmi oldalak? A Google és az ETARGET válaszai Magyarországon, 2008-ban 2009. január Copyright by Arcus Interactive Group www.aigroup.hu Arcus Search

Részletesebben

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka A hatékony weboldalak 9 titka Hogyan mutasd be a cégedet, és terméked az interneten úgy, hogy túléld a sorsdöntő első

Részletesebben

www.honlapbirodalom.hu Cégünk, a DBI Szoftver Kft. köztartozásmentes adózó!

www.honlapbirodalom.hu Cégünk, a DBI Szoftver Kft. köztartozásmentes adózó! 0 Csizmazia Gábor részére Tárgy: komplex honlapkészítés és online marketing árajánlat Árajánlat I. Üzleti honlapkészítés - alap honlap és a választható modulok - tárhely és domain név - üzleti levelezés,

Részletesebben

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2013 Copyright @ 2013 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával idézhetőek. Címünk:

Részletesebben

Kell egy jó domain-név!

Kell egy jó domain-név! Ez az, ami semmiképp sem lehet kérdés... Mint legutóbb említettük, a domain-név a honlapod címe az Interneten mondhatni a látogatók számára ez a kulcs a belépéshez. (Kiejtése: domén-név.) Általában valahogy

Részletesebben

Hol vérzik el a weblapok háromnegyede? Honlapszövegírás hatékonyan

Hol vérzik el a weblapok háromnegyede? Honlapszövegírás hatékonyan 1 Előszó Hol vérzik el a weblapok háromnegyede? Ezt az írást egy rövid bevezetőnek szántam arra, hogyan lehet az interneten megfogalmazni hatékonyan az üzeneteinket. Ugyan megfogadtam, hogy tanítani nem

Részletesebben

Debreceni Egyetem Informatika Kar. Keresőmarketing és weblap optimalizálás. Témavezető: Készítette:

Debreceni Egyetem Informatika Kar. Keresőmarketing és weblap optimalizálás. Témavezető: Készítette: Debreceni Egyetem Informatika Kar Keresőmarketing és weblap optimalizálás Témavezető: Dr. Rutkovszky Edéné Egyetemi tanársegéd Készítette: Cselényi Dávid Informatika tanár szak Debrecen 2008 1 Bevezetés...

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR AZ ADWORDS VILÁGA

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR AZ ADWORDS VILÁGA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Külgazgdaságtan szak Nappali tagozat Reklám szakirány AZ ADWORDS VILÁGA Budapest 2010 Készítette:Solymos Gábor 1 Tartalom Bevezetés:...6 A PPC

Részletesebben

SEO tények és tévhitek

SEO tények és tévhitek SEO tények és tévhitek 1. A linképítés halott (megint ) Ha ezt a kijelentést hallod, valószínű, hogy ezt egy konkurensed állítja, aki nem akarja, hogy leelőzd, vagy egy SEO "szaki", aki "ellinképítette"

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT Köles Gergely 2010

SZAKDOLGOZAT Köles Gergely 2010 SZAKDOLGOZAT Köles Gergely 2010 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Műszaki menedzser alapszak Online marketingkampány kisvállalati közegben Készítette:

Részletesebben

A SEO alapjai. Tartalomjegyzék. Web-Server.hu 2012

A SEO alapjai. Tartalomjegyzék. Web-Server.hu 2012 A SEO alapjai Tartalomjegyzék A SEO fogalma... 2 Ha jó helyen van a weboldalad... 3 Ha nincs esély az első hely megszerzésére... 4 Mire figyelj weboldalad elindításakor?... 6 Feltérképezhetőség... 6 Keresőbarát

Részletesebben

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell e-tanulmány Összeállította: Szeged, 2010. június 10. BEVEZETŐ Volt egyszer anno egy I. Szegedi Direktmarketing Szakmai Fórum, 2008 őszén. Ez a kis e-tanulmány

Részletesebben

http://kreativkontroll.hu ESETTANULMÁNY Szerző: kreativkontroll.hu Teljes weboldal szövegezése lépésről lépésre

http://kreativkontroll.hu ESETTANULMÁNY Szerző: kreativkontroll.hu Teljes weboldal szövegezése lépésről lépésre ESETTANULMÁNY Szerző: kreativkontroll.hu Teljes weboldal szövegezése lépésről lépésre 1 1. A feladat Új weboldal teljes szövegezése, melynek célja a látogató vásárlóvá változtatása, emellett pedig a keresőkben

Részletesebben

2.2.1 A kérdőíves technikák alapvető módszertani kérdései a pályakövető vizsgálatokban

2.2.1 A kérdőíves technikák alapvető módszertani kérdései a pályakövető vizsgálatokban 2. fejezet 2. KUTATÁSMÓDSZERTAN 31 2. Kutatásmódszertan 2.1 Bevezető Módszertani fejezetünk két nagy részre tagolódik: az elsőben a diplomás pályakövetéses kutatások néhány alapvető kérdését érintjük,

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e- mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e- mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e- mail tanfolyam. A keresőnek lelke van, vagy csak jól ismer minket? 12. lecke Kedves Barátom! Egyszer volt, hogy nem volt,

Részletesebben