Betegtájékoztató PARICALCITOL FRESENIUS 5 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Betegtájékoztató PARICALCITOL FRESENIUS 5 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ"

Átírás

1 PARICALCITOL FRESENIUS 5 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ Paricalcitol Fresenius 5 mikrogramm/ml oldatos injekció Paricalcitol Fresenius 2 mikrogramm/ml oldatos injekció parikalcitol HATÓANYAG: Parikalcitol. Az oldatos injekció milliliterenként 5 mikrogramm parikalcitolt tartalmaz. Az oldatos injekció milliliterenként 2 mikrogramm parikalcitolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: Etanol, propilénglikol és injekcióhoz való víz. JAVALLAT: A Paricalcitol Fresenius hatóanyaga a parikalcitol. A parikalcitol egy szintetikus (mesterségesen elõállított) D vitamin származék. Egészséges emberekben a D vitamin aktív formája a vesében képzõdik, azonban veseelégtelenségben az aktív vitamin képzõdése csökken, ami alacsony kalcium- és emelkedett mellékpajzsmirigy-hormon szintet okozhat a vérben. A parikalcitolt a szervezetben a természetes, aktív D vitamin helyettesítésére alkalmazzák. A parikalcitolt a mellékpajzsmirigy következményes túlmûködésének (mellékpajzsmirigy-hormon szintjének emelkedése és következményes csont anyagcserezavar) megelõzésére és kezelésére alkalmazzák, amely a veseelégtelenség során alakul ki, mûvesekezelést kapó betegeknél. Ha Ön következményes mellékpajzsmirigy-túlmûködésben szenved, akkor az alábbiakat tapasztalhatja: -Gyengeség illetve fáradtság érzés -Csökkent étvágy -Émelygés vagy hányás -Csont- vagy izomfájdalom -Gyakori vizeletürítés. ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza a Paricalcitol Freseniust: -ha allergiás (túlérzékeny) a parikalcitolra vagy a Paricalcitol Fresenius egyéb összetevõjére. -ha az Ön vérében nagyon magas a kalcium- vagy D vitaminszint. Kezelõorvosa ellenõrizni fogja a vérszintjét, és tájékoztathatja Önt, ha ezek a körülmények vonatkoznak Önre. MELLÉKHATÁS: Mint minden gyógyszer, így a Paricalcitol Fresenius is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Különbözõ allergiás reakciókat figyeltek meg a Paricalcitol Fresenius-szal összefüggésben. Fontos: Azonnal tájékoztassa orvosát vagy a nõvért, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli: 1.

2 -légszomj -légzési vagy nyelési nehézség -ziháló légzés -bõrkiütés, viszketés vagy csalánkiütés -az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagy a torok megduzzadása. Tájékoztassa orvosát vagy a nõvért, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét észleli: Gyakori (100 kezelt ember közül 1-10 et érint): -fejfájás -szokatlan íz a szájban -bõrviszketés -alacsony mellékpajzsmirigy hormonszint -magas kalciumszint (hányinger vagy hányás, székrekedés vagy zavartság), foszforszint a vérben (nem feltétlenül jár tünetekkel, de törékenyebbé teheti a csontokat). Nem gyakori (1000 kezelt ember közül 1-10 et érint): -allergiás reakciók (például légszomj, ziháló légzés, kiütés, viszketés vagy az arc és az ajkak megduzzadása), viszketõ hólyagok a bõrön -vérmérgezés, csökkent vörösvérsejtszám (vérszegénység - gyengeség, légszomj, sápadtság), csökkent fehérvérsejtszám (fertõzésekre való fokozott hajlam), duzzadt nyirokcsomók a nyakban, a hónaljban és/vagy a lágyéki részen, megnyúlt vérzési idõ (a vér lassabban alvad meg) -szívroham, szélütés, mellkasi fájdalom, szabálytalan/szapora szívverés, alacsony vérnyomás, magas vérnyomás -kóma (mély öntudatlanság, amely alatt a személy nem képes reagálni a környezetére) -szokatlan fáradtság, gyengeség, szédülés, ájulás -az injekció helyén fellépõ fájdalom -tüdõgyulladás (pneumonia), folyadék felhalmozódás a tüdõben, asztma (ziháló légzés, köhögés, nehézlégzés) -torokfájás, nátha, láz, influenzaszerû tünetek, rózsaszín szem (viszketõ szemhéj/váladék lerakódás a szemhéjakon), emelkedett szembelnyomás, fülfájás, orrvérzés -ideges rángások, zavartság, ami alkalmanként súlyos lehet (delírium), izgatottság (nyugtalanság érzés, szorongás), idegesség, személyiségzavar (mintha nem önmaga lenne) -tûszúrásérzés vagy zsibbadás, a tapintás érzékelés csökkenése, alvászavarok, éjszakai verejtékezés, izomgörcsök a karokban és a lábakban, akár alvás közben is -szájszárazság, szomjúság, hányinger, nyelési nehézség, hányás, étvágycsökkenés, fogyás, gyomorégés, hasmenés és gyomorfájdalom, székrekedés, végbélvérzés -merevedési zavar, emlõrák, hüvelyi fertõzések -az emlõ fájdalma, hátfájás, ízületi-/izomfájdalom, nehéz láb érzése, amelyet általános duzzanat vagy a bokák, lábfejek és a lábak helyi duzzanata (ödéma) okoz, kóros járás -hajhullás, fokozott haj- és szõrnövekedés -a májenzimszintek emelkedése, magas mellékpajzsmirigy hormonszint, magas káliumszint a vérben, alacsony kalciumszint a vérben. Ismeretlen gyakoriság: az arc, az ajkak, a száj, a nyelv vagy a torok megduzzadása, ami nyelési vagy légzési nehézséget okoz, bõrviszketés (csalánkiütés). Gyomorvérzés. Azonnal forduljon orvoshoz! Elõfordulhat, hogy Ön nem tudja megmondani, hogy a fent felsorolt mellékhatások némelyike jelentkezett-e 2.

3 Önnél, csak ha kezelõorvosa elmondja ezt Önnek. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát. FIGYELMEZTETÉS: Ez a készítmény 11 térfogat % etanolt (alkoholt) tartalmaz, ami adagonként 2 ml sörrel vagy 1 ml borral egyenértékû. Alkoholizmusban szenvedõk számára a készítmény ártalmas. Terhes vagy szoptató nõk, gyermekek és magas kockázati csoportba tartozó betegek, pl.: májbetegek vagy epilepsziás betegek esetén a készítmény alkalmazása megfontolandó. A kezelés megkezdése elõtt fontos, hogy korlátozza az étrendben lévõ foszfor mennyiségét. Magas foszfortartalmú étel például a tea, szóda, sör, sajt, tej, tejszín, hal, csirke- vagy marhamáj, bab, zöldborsó, gabonapelyhek, diófélék és gabonafélék. A foszforszint kontrollálásához foszfátkötõ gyógyszerekre lehet szükség; ezek meggátolják a foszfor felszívódását az ételbõl. Ha kalciumtartalmú foszfátkötõ gyógyszert szed, az orvos módosíthatja annak adagját. Kezelõorvosa vérvizsgálattal fogja ellenõrizni az Ön kezelését. KÖLCSÖNHATÁS: Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Egyes gyógyszerek befolyásolhatják a Parikalcitol Fresenius hatását vagy felerõsíthetik a mellékhatásokat. Különösen fontos, hogy tájékoztassa orvosát, ha a következõ gyógyszerek bármelyikét szedi: -gombás fertõzések például candida vagy szájpenész kezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl. ketokonazol) -szívbetegségek és vérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl. digoxin és diuretikumok vagy vízhajtó tabletták). -magnéziumtartalmú gyógyszerek (pl. bizonyos típusú emésztést elõsegítõ gyógyszerek, az ún. savlekötõk, mint például a magnézium triszilikát). -alumíniumtartalmú készítmények (pl. foszfátkötõk, mint például alumínium hidroxid). Mielõtt bármilyen gyógyszert bevenne, kérjen tanácsot kezelõorvosától, az egészségügyi személyzettõl vagy gyógyszerészétõl. A Paricalcitol Fresenius egyidejû alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal: A Paricalcitol Fresenius bevehetõ étkezés elõtt, után és közben. Nagyon fontos, hogy a kezelõorvosa által elõírt diétát pontosan betartsa annak érdekében, hogy a kezelés a lehetõ leghatékonyabb legyen és megelõzze a súlyos mellékhatásokat. Ne szedjen egyéb étrend-kiegészítõt/vitamint (pl. kalciumot, D vitamint), kivéve, ha orvosa ezt javasolja. TERHESSÉG / SZOPTATÁS: Ha terhes vagy terhességet tervez, a Paricalcitol Fresenius szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával. Terhes nõkön történõ alkalmazásra nincs megfelelõ adat a Paricalcitol Fresenius tekintetében. Emberben a potenciális veszély nem ismert, ezért a Paricalcitol Freseniust a terhesség ideje alatt nem szabad alkalmazni, 3.

4 csak akkor, ha erre egyértelmûen szükség van. Nem ismert, hogy a parikalcitol átkerül-e az anyatejbe. Tájékoztassa kezelõorvosát, ha szoptat. Orvosa fogja eldönteni, hogy ez a kezelés szükséges e az Ön számára. GÉPJÁRMÛVEZETÉS: A Paricalcitol hatására Ön szédülhet vagy zavarttá válhat, ami befolyásolhatja a gépjármûvezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ne vezessen gépjármûvet, illetve ne kezeljen gépeket, amíg nem tudja, hogy milyen hatással van Önre ez a gyógyszer. ADAGOLÁS / ALKALMAZÁS: A szokásos adagot orvosa számítja ki. A Paricalcitol Fresenius adagja betegenként különbözõ. Kezelõorvosa a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján dönti el, hogy az Ön számára mi a megfelelõ dózis. A Paricalcitol Fresenius-kezelés megkezdése után az adag módosítására lehet szükség, attól függõen, hogy Ön hogyan reagál a kezelésre. Az alkalmazás módja: A Paricalcitol Freseniust intravénásan (egy vénába szúrt tûn keresztül) adja be az orvos, miközben Ön a mûvesekezelést kapja. A Paricalcitol Freseniust maximum naponta egyszer adják be Önnek. A Paricalcitol Fresenius alkalmazása gyermekeknél: A Paricalcitol Fresenius 5 évesnél fiatalabb gyermekeknél történõ alkalmazására vonatkozóan nincsenek információk; az 5 év feletti gyermekeknél történõ alkalmazásra vonatkozóan pedig korlátozottak a tapasztalatok. Orvosa fogja eldönteni, hogy szükséges e ez a kezelés. TÚLADAGOLÁS: A túlságosan nagy adag Paricalcitol Fresenius magas vér kalciumszintet okozhat, ami kezelést igényelhet. A túlságosan nagy adag Paricalcitol Fresenius beadását követõen rövid idõn belül a következõ tünetek jelentkezhetnek: -gyengeség és/vagy álmosság érzés -fejfájás -hányinger vagy hányás -szájszárazság, székrekedés -izom- vagy csontfájdalom -szokatlan íz a szájban. A túlságosan nagy adag Paricalcitol Fresenius beadását követõen hosszabb idõ után jelentkezõ tünetek a következõk lehetnek: -étvágytalanság -álmosság -testsúlycsökkenés -szemfájdalom -orrfolyás -bõrviszketés 4.

5 -hõhullám és láz -a szexuális vágy csökkenése -erõs hasi fájdalom -vesekövek -Megváltozhat a vérnyomása és elõfordulhat, hogy saját szívverését érzékeli (palpitáció). A Paricalcitol Fresenius egyéb összetevõként polipropilénglikolt tartalmaz. Ritkán beszámoltak nagy dózisú propilénglikollal összefüggõ mérgezõ hatásokról, amelyek elõfordulása azonban mûvesekezelés alatt álló vesebetegeknél nem várható, mert a dialízis a propilénglikolt eltávolítja a vérbõl. Orvosa azonban ellenõrizni fogja a vérszintjeit, és ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, azonnal kérjen orvosi segítséget. TÁROLÁS: A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! A dobozon és az ampullán vagy injekciós üvegen feltüntetett lejárati idõ (EXP) után ne alkalmazza a Paricalcitol Fresenius-t. A lejárati idõ az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A Paricalcitol Fresenius-nak tisztának és színtelennek kell lennie. Ne használja, ha az oldat elszínezõdött vagy részecskék vannak benne. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. CSOMAGOLÁS: A Paricalcitol Fresenius oldatos injekció látható részecskéktõl mentes, tiszta és színtelen oldat. Paricalcitol Fresenius 5 mikrogramm/ml oldatos injekció: Kiszerelés: 1 db 1 ml, ampullában, 5 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal 5 db 1 ml, ampullában, 5 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal 1 db 2 ml, ampullában, összesen 10 mikrogramm hatóanyagtartalommal 5 db 2 ml, ampullában, összesen 10 mikrogramm hatóanyagtartalommal vagy 1 db 1 ml, injekciós üvegben, 5 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal 5 db 1 ml, injekciós üvegben, 5 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal 1 db 2 ml, injekciós üvegben, összesen 10 mikrogramm hatóanyagtartalommal 5 db 2 ml, injekciós üvegben, összesen 10 mikrogramm hatóanyagtartalommal Paricalcitol Fresenius 2 mikrogramm/ml oldatos injekció: 1 db 1 ml, ampullában, 2 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal kerül forgalomba 5 db 1 ml, ampullában, 2 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal kerül forgalomba vagy 1 db 1 ml, injekciós üvegben, 2 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal kerül forgalomba 5 db 1 ml, injekciós üvegben, 2 mikrogramm/ml hatóanyagtartalommal kerül forgalomba 5.

6 EGYÉB: Az alábbi információk kizárólag orvosoknak vagy más egészségügyi szakembereknek szólnak: Paricalcitol Fresenius 2 és 5 mcg/ml oldatos injekció Az oldatos injekció elkészítése A Paricalcitol Fresenius 2 és 5 mcg/ml oldatos injekció kizárólag egyszeri használatra szolgál. Más injekciós készítményhez hasonlóan a felhígított oldatnál beadás elõtt ellenõrizni kell, hogy nem láthatóak benne részecskék vagy elszínezõdés. Kompatibilitás: A propilénglikol kölcsönhatásba lép a heparinnal, és semlegesíti a hatását. A Paricalcitol Fresenius oldatos injekció segédanyagként propilénglikolt tartalmaz, így más injekciós kanülön keresztül kell beadni, mint a heparint. Ezt a gyógyszerkészítményt nem szabad más gyógyszerkészítményekkel keverni. Tárolás és lejárati idõ: A parenterális gyógyszereket az alkalmazás elõtt vizuálisan meg kell vizsgálni, hogy nem tartalmaznak-e szemcséket vagy nem színezõdtek-e el. Az oldat tiszta és színtelen. Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. Ennek a gyógyszernek az eltarthatósági idõtartama 2 év. Adagolás és alkalmazás: A Paricalcitol Fresenius oldatos injekciót a hemodialízisre használt kanülön keresztül alkalmazzák. Felnõttek: 1.) A kezdõ dózis a mellékpajzsmirigy-hormon (PTH) kezdeti koncentrációja alapján számítandó ki: A parikalcitol kezdõ dózisa a következõ képlet alapján számítható ki: Kezdõ dózis (mcg) = kiindulási intakt PTH-szint pmol/l-ben/8 VAGY Kezdõ dózis (mcg) = kiindulási intakt PTH-szint pg/ml-ben/80 Ezt az adagot intravénás (iv.) bolusban kell beadni, nem gyakrabban, mint másnaponta, a dialízis ideje alatt bármikor. A klinikai vizsgálatok során biztonságosan alkalmazott maximális dózis 40 mikrogramm volt. 2) A dózis beállítása: A PTH-szint jelenleg elfogadott célértéke végstádiumú veseelégtelenségben szenvedõ, dializált betegeknél nem több, mint a nem uraemiás normálérték felsõ határának, a 15,9 31,8 pmol/l-nek ( pg/ml ipth) 1,5-3- szorosa, intakt PTH esetén. A megfelelõ fiziológiás határértékek eléréséhez szoros monitorozás és individuális dózisbeállítás szükséges. Ha hypercalcaemia áll fenn vagy ha a korrigált Ca P szorzat tartósan nagyobb mint 5,2 mmol2/l2 (65 mg2/dl2), a gyógyszer adagját csökkenteni kell vagy az adagolást fel kell függeszteni, amíg ezek a paraméterek nem normalizálódnak. Ekkor a parikalcitol adagolását újra kell kezdeni, alacsonyabb dózissal. Dóziscsökkentés válhat szükségessé, ha a PTH szint a kezelés hatására csökken. A következõ táblázat a megfelelõ dózis beállításához nyújt segítséget: Ajánlott adagolási útmutató (Dózismódosítás 2-4 hetente) ipth-szint, a kiindulási értékhez viszonyítva Parikalcitol dózis módosítás változatlan vagy emelkedett kevesebb mint 30% kal csökken 2-4 mcg-mal emelendõ 6.

7 legalább 30%-kal, de nem több mint 60% kal csökken több mint 60% kal csökken ipth < 15,9 pmol/l (150 pg/ml) fenntartandó 2-4 mcg-mal csökkentendõ A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó: Fresenius Medical Care Nephrologica Deutschland GmbH Else-Kröner-Straße Bad Homburg v.d.h., Németország Paricalcitol Fresenius 2 mikrogramm/ml oldatos injekció 1x1 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/01 1x1 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/02 5x1 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/03 5x1 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/04 Paricalcitol Fresenius 5 mikrogramm/ml oldatos injekció 1x1 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/05 1x1 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/06 5x1 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/07 5x1 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/08 1x2 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/09 1x2 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/10 5x2 ml I. típusú üvegampulla OGYI-T-22118/11 5x2 ml I. típusú injekciós üveg OGYI-T-22118/12 A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: április OGYI/33322/2010, OGYI/33323/

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató ZEMPLAR 1 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA. Zemplar 1 mikrogramm lágy kapszula parikalcitol

Betegtájékoztató ZEMPLAR 1 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA. Zemplar 1 mikrogramm lágy kapszula parikalcitol ZEMPLAR 1 MIKROGRAMM LÁGY KAPSZULA Zemplar 1 mikrogramm lágy kapszula parikalcitol HATÓANYAG: Parikalcitol. Lágy kapszulánként 1 mikrogramm parikalcitolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: Közepes szénláncú zsírsavak

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza a VPRIV-et, ha allergiás a velagluceráz-alfára vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza a VPRIV-et, ha allergiás a velagluceráz-alfára vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére. VPRIV 400 EGYSÉG POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VPRIV 400 egység por oldatos infúzióhoz velagluceráz-alfa HATÓANYAG: Velagluceráz-alfa. A 400 egység VPRIV port tartalmazó injekciós üveg 400 egység velagluceráz-alfát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Hatóanyag: Citagen 10 mg filmtabletta 10 mg citalopram 12,49

Részletesebben

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir HATÓANYAG: 125 mg ill. 250 mg famciklovir filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! -BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Vigantol

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Nátrium klorid, nátrium hidroxid (E524) (a ph beállításhoz), tömény ecetsav (E260), nátrium acetát trihidrát és injekcióhoz való víz.

SEGÉDANYAG: Nátrium klorid, nátrium hidroxid (E524) (a ph beállításhoz), tömény ecetsav (E260), nátrium acetát trihidrát és injekcióhoz való víz. IBANDRONSAV ACTAVIS 3 MG/3 ML OLDATOS INJEKCIÓ Ibandronsav Actavis 3 mg/3 ml oldatos injekció ibandronsav HATÓANYAG: Ibandronsav. Egy elõretöltött fecskendõ 3 mg ibandronsavat tartalmaz 3 ml oldatban (3,375

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Histisynt

Részletesebben

Betegtájékoztató OXYGRINDEKS 8,3 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ VAGY INFÚZIÓ. Oxygrindeks 8,3 mikrogramm/ml oldatos injekció vagy infúzió Oxitocin

Betegtájékoztató OXYGRINDEKS 8,3 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ VAGY INFÚZIÓ. Oxygrindeks 8,3 mikrogramm/ml oldatos injekció vagy infúzió Oxitocin OXYGRINDEKS 8,3 MIKROGRAMM/ML OLDATOS INJEKCIÓ VAGY INFÚZIÓ Oxygrindeks 8,3 mikrogramm/ml oldatos injekció vagy infúzió Oxitocin HATÓANYAG: Oxitocin. 1 ml oldat 8,3 mcg (5NE) oxitocint tartalmaz. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? NEBILET 5 MG TABLETTA NEBILET TABLETTA nebivolol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Nebilet tabletta magas vérnyomás és krónikus szívelégtelenség

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! PANADOL*BABY AND INFANT Szuszpenzió (Paracetamol) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

ECALTA 100 MG POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ

ECALTA 100 MG POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ ECALTA 100 MG POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ ECALTA 100 mg por és oldószer oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz Anidulafungin HATÓANYAG: Anidulafungin. 100 mg anidulafungin

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! I BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Maalox rágótabletta

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imorevin 2 mg/125 mg tabletta loperamid-hidroklorid, szimetikon Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Allergodil orrspray 4. sz. melléklete az OGYI-T- 5334/01-04 sz. Forgalomba

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN KETTŐS EREJÉVEL A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ FEJFÁJÁS ORRFOLYÁS IZOMFÁJDALMAK Vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény. LÁZ ORRDUGULÁS TOROKGYULLADÁS

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió négy törzset tartalmazó, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra Mielőtt

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ambrobene 30 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Magne B6 bevont tabletta magnézium, B 6 -vitamin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Magne B6 bevont tabletta magnézium, B 6 -vitamin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Magne B6 bevont tabletta magnézium, B 6 -vitamin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula

Részletesebben

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató

HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató HELEX SR 0,5/1/2 mg retard tabletta betegtájékoztató Mielőtt elkezdené alkalmazni a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne levő információkra

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 24.991/75/2006 sz. határozat

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 33.515/75/2008 sz. határozat

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex krém (egyadagos, ill. többadagos) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény?

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Béres

Részletesebben

Calcium-Sandoz pezsgőtabletta kalcium

Calcium-Sandoz pezsgőtabletta kalcium BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Calcium-Sandoz pezsgőtabletta kalcium Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! Ez a gyógyszer

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rennie cukormentes rágótabletta. kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rennie cukormentes rágótabletta kalcium-karbonát, magnézium-karbonát Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Magne B6 belsőleges oldat magnézium, B 6 -vitamin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Magne B6 belsőleges oldat magnézium, B 6 -vitamin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Magne B6 belsőleges oldat magnézium, B 6 -vitamin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. PK-Merz 0,4 mg/ml oldatos infúzió amantadin-szulfát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. PK-Merz 0,4 mg/ml oldatos infúzió amantadin-szulfát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA PK-Merz 0,4 mg/ml oldatos infúzió amantadin-szulfát Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST ORION ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST ORION ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? MONTELUKAST ORION 10 MG TABLETTA Montelukast Orion 10 mg tabletta montelukaszt 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST ORION ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Montelukast Orion gyógyszer aktív

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Candibene 100 mg hüvelytabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Betegtájékoztató ALPRESTIL 20 MIKROGRAMM/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ. Alprestil 20 mikrogramm/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz alprosztadil

Betegtájékoztató ALPRESTIL 20 MIKROGRAMM/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ. Alprestil 20 mikrogramm/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz alprosztadil ALPRESTIL 20 MIKROGRAMM/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ Alprestil 20 mikrogramm/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz alprosztadil HATÓANYAG: Alprosztadil. SEGÉDANYAG: Vízmentes etanol. JAVALLAT: Az Alprestil

Részletesebben

Betegtájékoztató CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ

Betegtájékoztató CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ Cerezyme 400 egység por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz Imigluceráz HATÓANYAG: Imigluceráz. Az imigluceráz a savas -glükozidáz emberi

Részletesebben

HATÓANYAG: 30 mg vízmentes dinátrium-pamidronát (+0,90 mg rámérés) (dinátrium-pamidronát pentahidrátból bemérve) injekciós üvegenként.

HATÓANYAG: 30 mg vízmentes dinátrium-pamidronát (+0,90 mg rámérés) (dinátrium-pamidronát pentahidrátból bemérve) injekciós üvegenként. AREDIA 30 MG POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INFÚZIÓHOZ Aredia 30 mg por és oldószer oldatos infúzióhoz dinátrium-pamidronát HATÓANYAG: 30 mg vízmentes dinátrium-pamidronát (+0,90 mg rámérés) (dinátrium-pamidronát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyógyszer betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg

Részletesebben

Zemplar 5 mikrogramm/ml oldatos injekció Az oldatos injekció milliliterenként 5 mikrogramm parikalcitolt tartalmaz.

Zemplar 5 mikrogramm/ml oldatos injekció Az oldatos injekció milliliterenként 5 mikrogramm parikalcitolt tartalmaz. 1. A GYÓGYSZER NEVE Zemplar 5 mikrogramm/ml oldatos injekció 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Zemplar 5 mikrogramm/ml oldatos injekció Az oldatos injekció milliliterenként 5 mikrogramm parikalcitolt

Részletesebben

HATÓANYAG: Montelukaszt. A tabletta hatóanyaga 10 mg montelukaszt (10,4 mg montelukaszt-nátrium formájában) filmtablettánként.

HATÓANYAG: Montelukaszt. A tabletta hatóanyaga 10 mg montelukaszt (10,4 mg montelukaszt-nátrium formájában) filmtablettánként. EONIC 10 MG FILMTABLETTA Eonic 10 mg filmtabletta montelukaszt HATÓANYAG: Montelukaszt. A tabletta hatóanyaga 10 mg montelukaszt (10,4 mg montelukaszt-nátrium formájában) filmtablettánként. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Supradyn F drazsé BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Supradyn

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Calcichew-D mg/200 NE rágótabletta kalcium-karbonát és kolekalciferol (D 3 -vitamin)

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Calcichew-D mg/200 NE rágótabletta kalcium-karbonát és kolekalciferol (D 3 -vitamin) Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Calcichew-D 3 500 mg/200 NE rágótabletta kalcium-karbonát és kolekalciferol (D 3 -vitamin) Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát

Betegtájékoztató NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA. Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát NAFTILONG 100 MG RETARD KEMÉNY KAPSZULA Naftilong 100 mg retard kemény kapszula naftidrofuril-hidrogén-oxalát HATÓANYAG: Naftidrofuril-hidrogén-oxalát. Minden retard kemény kapszula 100 mg naftidrofuril-hidrogén-oxalátot

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Vitamin B6

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató NAVOBAN 5 MG/5 ML INJEKCIÓ

Betegtájékoztató NAVOBAN 5 MG/5 ML INJEKCIÓ NAVOBAN 5 MG/5 ML INJEKCIÓ Navoban 5 mg kemény kapszula Navoban 5 mg/5 ml oldatos injekció vagy infúzió tropiszetron (tropiszetron-hidroklorid formájában) HATÓANYAG: Navoban 5 mg kemény kapszula: 5 mg

Részletesebben

Betegtájékoztató VIGANTOL NE/ML BELSÕLEGES OLDATOS CSEPPEK. Vigantol NE/ml belsõleges oldatos cseppek kolekalciferol (D3-vitamin)

Betegtájékoztató VIGANTOL NE/ML BELSÕLEGES OLDATOS CSEPPEK. Vigantol NE/ml belsõleges oldatos cseppek kolekalciferol (D3-vitamin) VIGANTOL 20000 NE/ML BELSÕLEGES OLDATOS CSEPPEK Vigantol 20 000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek kolekalciferol (D3-vitamin) HATÓANYAG: Kolekalciferol (D3-vitamin). 1 ml oldat (kb. 40 csepp) 0,5 mg kolekalciferolt,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Drill rózsaméz 3 mg/0,2

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gentos belsőleges oldatos cseppek (Gentos cseppek) Homeopátiás gyógyszer Belsőleges oldatos cseppek Hatóanyagok: Sabal serrulatum D6, Conium maculatum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Termék neve (gyártó megnevezése) BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója 1 A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója Hatóanyag/hatóanyagcsoport paracetamol ATC N02BE01 Érintett készítmény(ek) Magyarországon Paracetamol Teva 10 mg/ml oldatos infúzió (MAH: Teva Gyógyszergyár Zrt.,

Részletesebben