HUNGEXPO Újdonság-díj Pályázat

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HUNGEXPO Újdonság-díj Pályázat"

Átírás

1 HUNGEXPO Újdonság-díj Pályázat Részletes Termékismertető WM-AMR-WATER Easy Metering GPRS-alapú ipari mérésadat gyűjtő Vízfogyasztás távleolvasó, Adat továbbító Kommunikátor eszköz Készítette: WM Rendszerház Kft., 2012.

2 Termék célja Impulzus kimenettel rendelkező vízmérők csatlakoztatása és a vízmérők bemenetein (4 db) történt jelváltozások érzékelése, vízfogyasztás számolása o új beruházásoknál alkalmazni o már kiépített vízmérő helyeken (a meglévő vízóra cseréje nélkül, relé egység biztosításával) Korábban elterjedt, nem megbízható, elavult rádiós leolvasó rendszerek kiváltására Vízmérő fogyasztás távleolvasása és a mért óraállás adatok gyűjtése a megadott időnként További kapcsolt bemenetek/kapcsolók állapot figyelése, felügyelete - pl. szabotázs védelem részére, kapcsoló állások figyelése, események figyelésre, riasztások érzékelése, érzékelők részére, stb.) Szolgáltatói oldalon emberi munkaerő (leolvasás) teljes kiváltása Energiatakarékosság és Környezettudatos vízfelhasználás támogatása o Lakossági vízfogyasztási szokások megismerésére, készenléti vízkészlet tervezéshez (trend analízis) o Vízpazarlás megállítása a fogyasztások folyamatosan nyomon követhetők, fogyasztási értesítések állíthatóak be) Csővezeték hibák kiszűrésére (csőtörés, víz elfolyás detektálására - nagy kockázatú vagy veszélyeztetett helyeken) Csatornahálózati veszteségek minimalizálására, szolgáltatató saját csatornarendszerének mérésére/ellenőrzésére Vízfogyasztási visszaélések detektálására (ahol nincs vízfogyasztás, vagy elmaradt a jelentés, szabotázs történt)

3 Termék működése A vízmérőről relé kapcsolat segítségével az Easy Metering kommunikátor egység bemenetére kerül csatlakoztatásra. Ezáltal az eszköz képes a vízóra számlálója szerint a vízhasználattal egyenes arányban a keletkező az impulzusok számlálására, és azoknak a beállított időközönkénti letárolására. Az eszköz megadott ciklusonként, megbízható vezeték nélküli adatátviteli (GSM és GPRS) segítségével feltölti az adatsorokat a WMR Központi adatgyűjtő szerverére, mobilhálózati APN-en, ahonnan a központi adatgyűjtő szerverre kerülnek továbbításra. (opcionálisan: WM-AMR-WATER eszköz (fogyasztás mérő) rádió sáv WM-AMR- WATER eszköz (koncentrátor) GSM/APN M2M Szerver Az adatok a Központi adatgyűjtő szerveren kiértékelésre kerülnek, táblázatos, vagy grafikus formában megjelenítődnek, tovább felhasználhatóak. Igény szerint az adatok harmadik fél-, vagy további szolgáltató részére továbbíthatóak a központi szerverről.

4 Alkalmazási területek Lakossági, ipari vízóra aknában Lakások, háztartások, lépcsőházak, sorházak, társasházak egyéni vízfogyasztás mérésére (vízóraszekrényekben) Ipari célú-, felhasználású vízfogyasztás mérésére, vízóra mérőállásának távleolvasására Öntöző rendszerek vízfogyasztás mérésre Nagy térfogat átmérőjű vízfogyasztásnál (pl. frekventált gyakoriságú figyelésére, nyomon követésére) Kültéren/beltérben történő felhasználásra (csarnokok/gyárak csővezetékeinél, öntözési rendszereknél, ipari gyártósorok, létesítmények, főnyomó csővek, gerincvezetékek/mellékágak, elfolyó/csatornavíz elvezetés mérés, öntözővíz, vízkészleti tartalékokra, stb.) Csőtörés, víz elfolyás detektálására - nagy kockázatú vagy veszélyeztetett helyeken) Vízszolgáltató csatornarendszerének mérésére/ellenőrzésére Víztisztítók, vízművek saját feladatainak ellátására Teljes vízzárás és párazárás biztosításával olyan mérési pontok, vízvételi helyek mérésének kiszolgálása ott is, ahol más eszközök felmondanák a szolgálatot (pára, talajvíz, csapadék miatt) Ahol központi számlázásra van igény Víz használati idő alapján elkülönítendő időszakok kimutatására Osztott vízhasználat mérési igénye esetén (ahol fontos az arányok ismerete) Opcionálisan: Térfogatáram vezérlésre szelep programozott nyitása/zárása (öntézés, ipari cél) idő alapú, vagy mennyiség alapú

5 Termék előnyök A rendszeres vízfogyasztás mérhető vele A vízhasználati szokások pontosabban megismerhetőek általa Csökkenthető a vízfelhasználás mértéke a használatával Csőtörések és egyéb hálózati hibák detektálhatóak/előzhetőek meg A felhasználói visszaélések is megállíthatóak vele Energia és költség takarítható meg általa Minimalizálható a leolvasáshoz szükséges emberi jelenlét és erőforrások Teljes távleolvasási automatizáció Új szolgáltatási, felhasználási területeket fed le Környezetvédelmet támogatja (a felhasznált anyagok, tartósság, meglévő óraszerkezetek újrafelhasználása, hosszú életű tápellátás révén) Új beruházásoknál és a már kiépített vízmérő helyeken is épp úgy alkalmazható, a hagyományos vízmérők cseréje nélkül költségcsökkentés Igény szerint elzárható vagy nyitható a segítségével a vízáram* (opció)

6 Elért eredmények, sikerek A prototípus WM-AMR-WATER Easy Metering vízóra távleolvasó kommunikátor egységet széles 2011Q2/Q3 környékén széles körben tesztelték ügyfeleink. A pilot tesztek sikeresen zárultak. A végleges, gyártás-kész változatot 2011Q4/2012Q1 időszak alatt az alábbi ügyfeleinknek kezdtük el értékesíteni: BékésVíz VasiVíz BácsVíz Fővárosi Vízművek A nagy érdeklődésre való tekintettel, jelenleg újabb eszközök gyártása van folyamatban. A készüléket mind meglévő, mind új ügyfeleink, egyre szélesebb felhasználási körben kezdik használni, alkalmazni. Eddig mintegy 100 db eszköz került értékesítésre. Termékünkre nagy érdeklődés látszik kialakulni külföldi területeken is, például Szlovákia és Csehország területén is, mivel a vízszolgáltatók a kiemelt helyeken felismerték az eszköz alkalmazása révén elérhető jelentős költség- és energia megtakarítást (szemben az eszköz kedvező árával). Valamint tudatosult, hogy a hibák gyors kiszűrése révén növelhetik profitjukat, megítélésüket, és újabb ügyfelek lehetnek jövőbeli partnereik, és eddig kiaknázatlan területeken is megvalósítható az automatizáció, és a távfelügyelet.

7 Negyedéves jelentés egy városból Esettanulmányok (csőtörések) Elázott a színház Ömlött a víz csütörtök délelőtt a győri színházban. Percek alatt 30 ezer liter víz árasztotta el az egész színpadot. Csaknem annyi, mint egy négyfős család kéthavi vízfogyasztása. Néhány másodperc múlva hatalmas tócsák jelentek meg a színpadon. Csőtörés miatt bezárt a Jókai Parkolóház A csőtörés miatti munkálatok idejére zárva tartott győri parkolóház 16 órától újra használhatóvá vált. A forgalom elől jelenleg elzárt óriásgarázsban feltérképezték a hibát, a szakemberek elzárták a vizet és megkezdték a javítási munkálatokat. A pakolóház bezárását biztonsági okok indokolták - tudatta a GYŐR-SZOL Zrt. A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. tájékoztatja a közlekedésben résztvevőket, hogy a győri Jókai úti Parkolóházban a szakemberek elhárították a csőtörést okozó hibát, így az óriásgarázs csütörtök 16 órától újra használható. Ivóvíz nélkül maradt lakosok - csőtörés volt Adyvárosban Csőtörés volt a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola mellett csütörtök este. "A Tihanyi Árpád utca felőli oldalon a vizet elzárták. Lajtos kocsival kivonultak az ivóvíz nélkül maradt lakosok ellátására" - írta a kisalfold.hu. Csőtörés Győrben - Víz alatt a Lajta utca és a parkolók "Hétfőn délután fél négy körül a győri Lajta utcán csőtörés következtében, kisebb áradás öntötte el az Ikva és Répce utca közötti füves részt, valamint a járdát és a parkolót. Csőtörés Marcalvárosban Meghibásodott egy vízvezeték a Nagy Imre út és Mónus Illés utca kereszteződésénél, így jelenleg nincs víz a környező társasházakban. Vízcsőtörés javítás miatt ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez péntek délután három órától Győrben, a Mónus Illés és a Nagy Imre út kereszteződésének környékén lakók. A négyemeletes lakóházakat ellátó ivóvíz vezeték meghibásodott, a Margaréta virágüzlet terasza mellett feltört a víz. A csőtörésnél közel száz m3 víz folyt el, rövid ideig összefüggő vízfelület borította a kereszteződést. A Pannon-Víz Zrt. munkatársai

8 már megkezdték a hiba elhárítását, a meghibásodott vízvezeték javításával várhatóan az esti órákban végeznek. A biztonságos közlekedés miatt a szakemberek az útfelület síkosság-mentesítéséről is gondoskodnak. Éjszakai csőtörés a győri Apácza utcában Hétfő éjszaka csőtörés történt a felújítás alatt álló Apáca utcában. A sérült vezetéket munkatársaink kiszakaszolták, majd másnap reggel új ideiglenes vezeték készült. Az Apáca utca felújítása során kicseréljük az utcában a víz és csatorna csöveket. Csőtörés a Sport utcában Ivóvizes tartálykocsiból juthattak vízhez április 10-én kedden a győri Sport utca környékén lakók. A lakótelepet és a környező házakat ellátó főnyomóvezeték hibásodott meg, a Blaha Lujza utcai hőtáv vezeték csomópontnál. A sérült vízvezetéket kiszakaszoltuk, délután három órára sikerült helyreállítani a vízszolgáltatást. Csőtörés a Tesco hipermarketben Csőtörés történt Győrben a Tesco hipermarket áruház parkolójában. Tanulságok A csőtöréseket, hálózati hibákat, ha az a felszín felett történik, és vízvesztéssel jár, azt mindig csak utólag, jóval az eset bekövetkezése után, amikor már nagy a baj, akkor veszik észre A szolgáltató általában nem érzékel nagyobb csőtöréseket, mert a vízhálózati készlet nyomás esése jelentős mértékben kellene, hogy változzon az észleléshez/méréshez Az észlelések és hibabejelentések jó része a lakosság által vizuálisan történik, amikor az anyagi kár már jelentős, és többnyire már nincs vízellátás, vagy a közlekedési helyzet indokolttá teszi A hibák nem egyszer jelentős anyagi kárt okoznak, melyet csak több órás szerviz munkával és jelentős helyreállítási munkálatokkal lehet megoldani A csőtörése alkalmával vagy egy-egy létesítményt is be kell zárni, ami jelentős profit kiesést jelen

9 Ez mind megelőzhető lett volna az Easy Metering -el!..és ez csak egyetlen példa volt, amivel ez az eszköz felbecsülhetetlen értékű előnyökhöz juttatja Önt, Szolgáltatását, Vállalkozását!

10 Innovációs jellemzők Európában egyedülálló, innovációs termék Új termék a hazai/európai AMR fogyasztói/távleolvasási szegmens területén, egyedi választék a piacon Integrált végpont-szerver megoldás - M2M-alapú egyedi megoldás EU támogatású 1,5 éves GOP Kutatás+Fejlesztés projekt keretében zajló hazai, termék- és szoftverfejlesztés Hazai gyártás masszív, stabil, minőségi magyar termék Kiváló minőség neves német (Gemalto Cinterion (Siemens), XBS), amerikai (Atmel) alkatrészek, kíváló magyar anyagok (Korax EA, WMR) és munkaminőség (AlbaComp, ACSG, WMR) Ellenőrzött alkatrész minőség, gyártás, minősített beszállítóktól, garantált és folyamatos minőségű gyártás megfelelőség (ISO9001:2011, ISO14001 SARZS, VDA 6.2, ATEX008, ISO-TS tanúsítványok) CE, R&TTE termék minősítésű hivatalos certifikációk, valamint további nemzetközi standardok és direktíváknak megfelelőség Felhasználói igények, problémák figyelembevétele innovációk keresése, új anyagok és megoldások felkutatása (K+F), saját tervezés és design Energiatakarékos, környezettudatos működés Szakaszos Online működés, alacsony fogyasztású alkatrészek és üzemmódok (Power Management, Wakeup/sleep), koncentrált adatküldési gyakoriságok, energiafelhasználás takarékos üzem Energiatakarékos, egyedi tápellátási megoldás, hosszú élettartam, melyet hosszú évekig (speciális karakterisztika, tartósság, hideg tolerancia) több energia, kevesebb cserélt/elhasznált elem, több kapacitás, hő védelem, extrém tartósság 2-8 év Költséghatékony és korszerű kivitel kevesebb alkatrész, hatékony és gazdaságos megoldások (integrált tápáramkör, kis méret, kis fogyasztású alkatrészek, kedvező árú dobozolás és antenna megoldás, stb.) Kiváló ár/érték arány messze a piaci "konkurens" termékek alatti, a Szolgáltató által is könnyen beruházható áron Mobil szolgáltató független SIM-alapú M2M-megoldás, mely külföldön is használható

11 Több fogyasztási adat küldése egy ciklusban (adatforgalom-, és tápenergia megtakarítás) akár 500 mérési adatsor koncentrált adatfelküldése Életjel felküldés (meghibásodások, visszaélések miatt): szabotázsvédelem (pl. mágneskapcsoló aknafedélen), térerősség érték / tápellátás állapot Kiváló várható vételi térerősség, megerősített egyedi, de szabványos külső antenna kábelezés jó nyereségű GSM/GPRS antenna aknából kivezethető kivitel biztosabb adatküldés Karbantartás nélküli, hosszú éveken át tartó problémamentes működés Extrém hosszúságú termék életciklus, tápellátás cserélhetőség termék cseréje/eldobása nélkül évtizedekig üzemelhet, a tápellátás a vízzáróság megbontása nélkül lehetséges Tűz- és égés biztos, költséghatékony dobozolás Teljes vízállóság (IP68 védelem), ami jól tűri az akna körülményeket (talajvíz, zord idő (nedves, nyirkos, párás) és a csapadék sem károsítja speciális nem oldódó rugalmas és átlátszó epoxi-gyanta, superseal csatlakozók, zsugorcsövezés, tömszelencék, szigetelések) Környezetbarát gyanta kiöntés Környezeti hatásoknak ellenálló kivitel kiterjesztett hőmérsékletnek / párának (hideg tűrés egészen fagypontig, sőt akár -40 fokig, 99% páratartalom mellett) Helyszíni és vízóraaknás 8x7x24h-s tesztelések, regressziós / hosszú távú tesztelések kiterjesztett hőmérsékletnek / párának / térerősség / tápellátás / fogyasztás Alternatív kapcsolódási lehetőség Megbízható működésű rádiós működésű opció (ahol nincs elérhető GSM hálózat) Központi szerverkapcsolat Központi Alkalmazás Szerver magas rendelkezésre állás, stabilitás, adatbiztonság és mentés, saját szerver fejlesztés, nagyszámú eszköz park kiszolgálható vele Opcionális gömbcsapos változat nyitás/zárása, illetve ezen funkciók programozása további funkciók (vízáram távoli Kézhezvétel előtelepítéssel (SIM előre aktiválás és kész regisztráció szerver oldalon) Egyszerű telepíthetőség támogatás a Felhasználónak (Színhelyes kábelezés és bekötési sorrend, telepítéshez Teszt-üzemmód, státusz LED, előre csomagolt

12 szerelési tartozékok/kiegészítők/rögzítők, rögzíthetőség, rengeteg felhasználói segédlet (dokumentáció, ábrák, gyors telepítési segéd), termék azonosítás) Ipari alkalmazási területekre kifejlesztett, megbízható, speciális működtető szoftver Standard és biztonságos, M2M-alapú, ipari kommunikációs protokoll adatbiztonság (titkosítás, duplikált adattárolás, stb.) Hálózati kapcsolat ellenőrzés (ellenőrzi a mobilhálózat rendelkezésre állását) és kapcsolat hiba helyreállítás (mobilhálózat megszakadása, vagy elérési probl. esetén újraépíti a kapcsolatot)

13 M2M-alapú, Központi Szerver Alkalmazás Központi adatgyűjtés biztonságos adatátvitellel a telepített vízórák adatainak begyűjtésére/tárolására/megjelenítésére Beérkező adatok feldolgozása, kiértékelése harmadik fél részére továbbküldhető Szolgáltatói-oldal részére előnyös központi weboldal (megjelenítés, konfigurálhatóság) Külön szolgáltatói és végfelhasználói weboldal (Ügyfél- és Eszköz Management) Fogyasztások kimutatások / statisztikák / riportok Szolgáltató lépést tarthat ügyfelei vízfogyasztási szokásaival elkerülhető túlfogyasztások, a kiemelt fogyasztások és hibák / visszaélések kiszűrésére (csőtörés, tápegység hiba, szabotázs) Számlázás alapját képezheti (pl. a vízhálózati veszteség 15-20%-ot is elérheti, ez a Szolgáltatónak hatalmas kiesés, nem mérhető az egyes vezeték szakaszokra, nem számlázható egy ilyen eszköz nélkül)

14 Központi Szerver szolgáltatások: Fogyasztási adatok számítása és kiértékelése (vízfogyasztás-számítás) Kiértékelés, statisztika a weboldalon (napi/heti/havi riportok, min./max. értékek) Adatok, események riportolása, kinyerése (PDF, XLS) Adatbiztonság (elhelyezés adatbázisban, adattitkosítás, adatmentés, megőrzés) További külső szolgáltató-oldali szerverek részére is eljuttatható adatok Figyelmeztetések és riasztások (eseményküldés, riasztás generálás (érzékelési és figyelés): Szerver SMS/ ha a beállított értékeket túllépte ha az aktuális érték alatta/felette van az alsó/felső határnak szabotázs vagy kapcsolóérték változás esetén jelváltozásra, információs válasz SMS/ küldése szerverről (túlfogyasztás, nem fogyasztás, kapcsolóállás változás esetén) Széleskörűen paraméterezhető konfiguráció az egyedi igényekre szerverről átkonfigurálható (szerverről küldött csomag alapján vezérlés végrehajtása) Telephelyi és üzemelési adatokat is nyilvántartatja (központosított adatbázis) Komfort funkciók a mérőórára kompatibilitására és a számításra nézve Adat leolvasási/küldési ciklusok Bemenet/kimenet beállítások, határértékek Kompatibilitási beállítások vízóra típusok miatt, impulzus/egység értelmezéshez

15 Technikai adatok Mikrokontroller: ATMEL ATmega RISC, alacsony fagyasztású, 10 MIPS, 8 bit, TCP/IP stack hálózati protokoll, adattitkosítással Memória terültek: 64 kbyte flash programtárterület, 2 kbyte EEPROM, 4 kbyte belső SRAM, 512kbit-1 Mbyte külső flash memória adatok tárolására (igények szerint) Modul: Gemalto Cinterion BG2-E GSM/GRPS modul (két sávos - 900/1800MHz), GPRS Multislot Class 8 - letöltés: 85.6 kbps, feltöltés: 21.4 kbps, GSM adatküldés (CSD): aszinkron, nem-transzparens, GSM adatátvitel (RLP), 2.4, 4.8, 9.6Kbps sebesség, V.110, Auto-baud, SMS, Data Antenna: Antenna kábel: Kontaktus bemenet: Doboz: Végzárás: Töltet: Bemeneti kábelezés: Rögzíthetőség: Elem: Fogyasztás: Áramfelvétel: GSM/GPRS, horizontális pálca antenna (külső), SMA csatl.,.50 Ohm, 2.2 db nyereség, kiváló vételi értékek, 8 x 61 mm, IP fm HFX50/H155 koax, 6 x 250 mm 4 pár, kapcsolható feszültség: 0-10V, bemeneti jelszint: 0V (alacsony), 3.3V (magas), bemeneti áramerősség: 10uA (aktív állapotban) 118 x 118 x 65 mm, tűzálló ABS műanyag ház, zárható, antisztatikus, tűzálló, fehér, IP68, 540gr ABS fedlap gumitömítéssel, 4 x ház fedlap rögzítő csavar, 2 x tömszelence, 4 pár x kábelezés zsugorcső, 4 pár x toldóhüvely kábelvéghez epoxi gyanta (vízálló (IP68), sárga) 0,5mm 2 kábelek, 2 x 4 pár x 0.5 fm (bemenetek) műanyag ház alján, saját rögzítéssel 4 irányban, csavarral, valamint az antenna- és kábele saját rögzítő elemmel (falra, kerítésre, aknára fúrható, csavarral, tiplivel) 3.6V névleges feszültség, LiSOCl 2 töltet, termosztátos hőmérsékletfigyelés, hőleoldás, D-méret, IP68-as vízálló kialakítás, hosszú élettartam (2-8 év, a beállításoktól függően), 14Ah kapacitás (19Ah opció) mw (beállítástól, működési állapottól függ) készenléti: 50uA (alacsony fogy. állapot), átlagos: 0,175 ma (havi adatküldés esetén), kommunikáció

16 esetén: ma - az átlag érték havi egyszeri felküldésre vonatkozik Tanúsítványok: CE, R&TTE, ISO 9001:2009 Megfelelőség: ETSI EN V9.0.2, ETSI EN v3.2.1, ETSI EN v1.3.1, ETSI EN :2010, ETSI EN 55022:2006, ETSI EN és FC part & , 3GPP TS V4.3.0, ETSI EN : 2006+A1:2010, ETSI EN 50371:2002 Gyártói fájl

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-Water. Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas

WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-Water. Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas WM-AMR-Water..az ötlettől a megvalósulásig WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-WATER Easy Metering Bemutatkozás

Részletesebben

WM-AMR-WATER Easy Metering Műszaki és Telepítési leírás

WM-AMR-WATER Easy Metering Műszaki és Telepítési leírás WM-AMR-WATER Easy Metering Műszaki és Telepítési leírás Rev: 2.2.4 2012-03-20 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített WM-AMR-WATER Easy Metering eszközhöz készült,

Részletesebben

Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek

Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek Akciós ajánlatunk Ipari Partnereinknek Az akciós ajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák a 27%-os Áfa-t! Az akció a készlet erejéig tart! Az akcióban kizárólag a mai nap 2015. November 27. - 24 óráig

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL 8 GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ 8 HŐMÉRŐ BEMENETTEL RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: (1) 450-1583 Fax: (1) 450-1585 E-mail:

Részletesebben

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ

GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ GSM ALAPÚ SMS KOMMUNIKÁTOR HŐMÉRSÉKLET FELÜGYELETHEZ, VEZÉRLÉSHEZ RESORT Biztonságtechnikai Kft. H-1137 Budapest, Szent István park 2. Telefon: +36 1 450-1583 Fax: +36 1 450-1585 E-mail: info@resort.hu

Részletesebben

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt. Rubin SMART COUNTER Műszaki adatlap 1.1 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361

Részletesebben

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás Rev: 1.2.0 2015-10-13 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy 2 Security Communicator eszköz, v8.2.1 vagy

Részletesebben

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás

M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás M2M Easy 2 Security Communicator Műszaki leírás Rev: 1.0.0 2013-07-24 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy 2 Security Communicator eszközhöz készült,

Részletesebben

EDC kommunikációs modul

EDC kommunikációs modul Energia mérés EDC kommunikációs modul Rápattintható modul vízmérőhöz biztos távleolvasáshoz, vízmérők AMR/AMI okos mérési rendszerekbe integrálásához Minden, ami számít. Energia mérés EDC kommunikációs

Részletesebben

Wireless M-Bus, C mód modul MULTICAL 402 fogyasztásmérőkhöz Adatlap

Wireless M-Bus, C mód modul MULTICAL 402 fogyasztásmérőkhöz Adatlap Wireless M-Bus, C mód modul MULTICAL 402 fogyasztásmérőkhöz Adatlap Vezeték nélküli adattovábbítás 16 másodpercenként Akár 16 éves elem élettartam Stabil és gyors adatkiolvasás Szabad Európai rádiófrekvencia

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ HYDRUS ALKALMAZÁS A HYDRUS ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú

Részletesebben

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Parádi Csaba cégvezető Dr. Takács Tibor Fejlesztési vezető Rubin Informatikai Zrt Hardver- és szoftverfejlesztés Prepaid számlázó rendszer Infrastruktúra

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú mérést

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A kompakt ultrahangos hőmennyiségmérő hosszú távon, extrém körülmények között is biztosítja a maximális pontosságot a hőenergia és vízfogyasztás mérésben, az egészen kicsitől a nagy

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek

Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek Akciós ajánlatunk Biztonságtechnikai Partnereinknek Az akciós ajánlatban szereplő árak nem tartalmazzák a 27%-os Áfa-t! Az akció a készlet erejéig tart! Az akcióban kizárólag a mai nap 2015. November 27.

Részletesebben

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS ZEN-C4 nagyobb rugalmasság RS-485 kommunikációval Kínálatunk kommunikációs típussal bővült. Így már lehetősége van több ZEN egység hálózati környezetbe csatlakoztatására.

Részletesebben

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok

IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok IoT alapú mezőgazdasági adatgyűjtő prototípus fejlesztési tapasztalatok 2016.05.19. Szilágyi Róbert Tóth Mihály Debreceni Egyetem Az IoT Eszközök és más fizikai objektumok elektronikával, vezérléssel,

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

Smart mérő pilot program tapasztalatok

Smart mérő pilot program tapasztalatok Smart mérő pilot program tapasztalatok Előadó: Szécsi Péter gázmérési és ellenőrzési osztályvezető FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. Visegrád, 2015. április 16. FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. Budapesten és 18 környező

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben AKAMAZÁSI TERÜET A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5-90 mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet!

Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet! Ismerje meg a GSM hálózaton keresztül működő hőszivattyú távfelügyelet! Nagyné dr. Szilvási Mária Műszaki igazgató New Generation Technologies Rendszerfejlesztő és Szolgáltató Kft. 1 A prezentáció tartalma

Részletesebben

TELEPÍTÉSI LEÍRÁS. 1. Ábra 2. Ábra. 3. Ábra. 4. Ábra

TELEPÍTÉSI LEÍRÁS. 1. Ábra 2. Ábra. 3. Ábra. 4. Ábra TELEPÍTÉSI LEÍRÁS 1. Ábra 2. Ábra 3. Ábra 4. Ábra 5. Ábra 6. Ábra 7. Ábra TULAJDONSÁGOK Az SRC egy rádió adó/vevő rendszer élvédelem alkalmazásához vagy más biztonsági rendszerhez, ahol a kábelezés nem

Részletesebben

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás:

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás: DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-A a Dialog-III készülékcsalád analóg jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti szabályozási és vezérlési feladatok

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

CORONA ER TÖBBSUGARAS ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ

CORONA ER TÖBBSUGARAS ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET Teljesen elektronikus szárnykerekes vízmérő beépített rádiómodullal, hideg- és melegvíz felhasználás mérésére. Nagyon pontos adatrögzítés minden számlázási adatról 90 C közeghőmérsékletig.

Részletesebben

Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon. Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support

Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon. Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support Gemalto a piacvezető GSM modulgyártó az M2M piacon Modulcsaládok, termékfejlesztés, megbízhatóság, kompatibilitás, a hazai support WM RENDSZERHÁZ KFT. Cégcsoport bemutatása Célközönség M2M-kiszolgálásra

Részletesebben

Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők

Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők Tények Előnyök Hasznok comp Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Comptech Kft. 1221 Budapest, Jobbágy u. 5. T.: (1)226-1585 www.multical.hu Kamstrup A/S Industrivej

Részletesebben

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató A MoBi-SHIELD rendszer beszerelését szakműhely végezze. Valamennyi vezetékét kizárólag forrasztott kötéssel csatlakoztassuk a gépkocsi megfelelő vezetékeihez,

Részletesebben

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Ipari hőfogyasztásmérő programm Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Metrima ipari hőfogyasztásmérő rendszer legmodernebb elektronika, magasfokú rugalmasság és átfogó

Részletesebben

M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás

M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás M2M Easy Communicator Fire Műszaki leírás Rev: 1.1.4 2011-04-20 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy Communicator Fire eszközhöz készült, mely annak

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL INFORMÁCIÓ CSEPPEK Rohanó világunkban, ahol minden idô számít, modern, gyors ügyintézési lehetôséget biztosít a Fôvárosi Vízmûvek online

Részletesebben

WESAN WPV E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ

WESAN WPV E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET Woltman rendszerű nagyvízmérő ingadozó téfogatáramok mérésére, elektronikus számlálóval. JELLEMZŐK 4 Önállóan hitelesített, egy egysében cserélhető mérőbetét: mérőbetét a főmérőhöz,

Részletesebben

WESAN WP E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ

WESAN WP E WOLTMAN ELEKTRONIKUS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET Teljesen elektronikus nagyvízmérő hidegvíz (30 C-ig) fogyasztások pontos mérésére jellemzően nagy térfogatáramok esetén, alacsony nyomásveszteség mellett. JELLEMZÖK 4 Cserélhető, önállóan

Részletesebben

2 877wb WHE465... WHE466... Elektronikus fűtési költségosztó. www.qvedis.com/sbt. SIEMENS WalkBy

2 877wb WHE465... WHE466... Elektronikus fűtési költségosztó. www.qvedis.com/sbt. SIEMENS WalkBy 2 877wb SIEMENS WalkBy Elektronikus fűtési költségosztó WHE465... WHE466... Fűtési költségosztó távkiolvasási lehetőséggel, különféle mérési jellemzőkkel Elektronikus eszköz fűtési költségosztásra a radiátor

Részletesebben

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek Speciális készülékek KIVITEL ALKALMAZÁS MŰKÖDÉS A DIALOG II PLM digitális szabadon programozható hálózati paraméter felügyeleti modul, három-, vagy egyfázisú hálózatok egyes, energetikai, illetve üzemviteli

Részletesebben

TÁV- ÉS SMART MÉRÉS GDF SUEZ PILOT PROJEKT. Csiba Péter GDF SUEZ általános vezérigazgató

TÁV- ÉS SMART MÉRÉS GDF SUEZ PILOT PROJEKT. Csiba Péter GDF SUEZ általános vezérigazgató TÁV- ÉS SMART MÉRÉS GDF SUEZ PILOT PROJEKT Csiba Péter GDF SUEZ általános vezérigazgató ROADSHOW 2014 1 Tartalom 1. Gáz és áram okos mérés: hasonlóság és különbség 2. Méréstechnikai előzmények 3. Elért

Részletesebben

2 x M25, 1 x M20, 1 x M16 Közvetlen fűtőkábel-bemenet az egységbe M25 csatlakozó készlettel

2 x M25, 1 x M20, 1 x M16 Közvetlen fűtőkábel-bemenet az egységbe M25 csatlakozó készlettel DIGITRACE RAYSTAT-ECo-10 Környezetérzékelés Energiatakarékos fagyvédelem-szabályozó Általános adatok Felhasználási terület Normál kültéri területek Környezeti üzemi -20 C +40 C hőmérséklet-tartomány Tápfeszültség

Részletesebben

DT9540 NI. Környezeti hőmérséklettávadó. Kezelési útmutató

DT9540 NI. Környezeti hőmérséklettávadó. Kezelési útmutató Környezeti hőmérséklettávadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...3 1.1. Rendeltetése... 3 1.2. Célcsoport... 3 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 3 2. Biztonsági útmutató...4 2.1.

Részletesebben

Az elosztói hálózat mélyrehatóbb ismerete

Az elosztói hálózat mélyrehatóbb ismerete Műszaki hírek 2016. február 17. A Comptech Kft bemutatja a dán Kamstrup új műszaki megoldását az átfolyás és a nyomás mérésére a nagy kiterjedésű vízközmű hálózatban. A Kamstrup három, újonnan bemutatott

Részletesebben

Rádió frekvenciás leolvasó rendszer M Bus gyűjtővel. M Bus rendszerű vízmérő leolvasó rendszer

Rádió frekvenciás leolvasó rendszer M Bus gyűjtővel. M Bus rendszerű vízmérő leolvasó rendszer Rádió frekvenciás leolvasó rendszer M Bus gyűjtővel M Bus rendszerű vízmérő leolvasó rendszer Rádió Rendszer Az új Hydrolink kiolvasási rendszer képes regisztrálni minden egyes adatot anélkül hogy a vízmérőt

Részletesebben

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA KORSZERŰ, MÉRHETŐ FŰTÉS ÉS MELEGVÍZ SZOLGÁLTATÁS TULAJDONI EGYSÉGENKÉNTI / LAKÁSONKÉNTI HŐMENNYISÉG MÉRÉSSEL TÁVFŰTÉS VAGY KÖZPONTI KAZÁNHÁZ ALKALAMZÁSA

Részletesebben

ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban

ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban IBM Global Technology Services ITIL alapú IT környezet kialakítás és IT szolgáltatás menedzsment megvalósítás az FHB-ban ITSMF Magyarország 3. szemináriuma Tild Attila, ISM IBM Magyarországi Kft. 2006

Részletesebben

Az Agrodat.hu szenzorhálózat kommunikációs/távközlési rendszerének tervezési tapasztalatai

Az Agrodat.hu szenzorhálózat kommunikációs/távközlési rendszerének tervezési tapasztalatai Az Agrodat.hu szenzorhálózat kommunikációs/távközlési rendszerének tervezési tapasztalatai HTE Infokom 2014 Dr. Paller Gábor, tudományos főmunkatárs, Széchenyi István Egyetem, ITOK Szármes Péter, doktorandusz

Részletesebben

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu Kaméleon K860 Univerzális Digitális Szabályozó A K860 szabályozók általános automatizálási feladatokra kifejlesztett digitális szabályozók. Épületgépészeti alkalmazásokra kiválóan alkalmasak, gazdaságos

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWR 2 1. Általános leírás A TWR (Twisted Pair Receiver) csavart érpáron érkező differenciális videojelet alakítja vissza koaxiális

Részletesebben

222-1. SYS700-DIDO Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk. 2010.

222-1. SYS700-DIDO Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk. 2010. SYS700-DIDO KIVITEL ALKALMAZÁS, ILLESZTHETÕSÉG A SYS700-DIDO a Dialog-III készülékcsalád digitális jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti vezérlési feladatok ellátására lett

Részletesebben

M2M Easy Communicator Műszaki leírás

M2M Easy Communicator Műszaki leírás M2M Easy Communicator Műszaki leírás Rev: 1.1.6 2012-02-06 Dokumentum specifikációk Ez a dokumentáció a WM Rendszerház Kft. által készített M2M Easy Communicator eszközhöz készült, mely annak felépítésének-

Részletesebben

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL ems2.cp04d Felhasználás Az ems2.cp04d egy szabadon programozható

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a K8AB-AS Egyfázisú áramrelé Ezek az egyfázisú áramrelék a túláramok és áramesések figyelésére szolgálnak. Egyetlen relé lehetővé teszi a kézi és az automatikus nyugtázást. Az indítászárolási és a kapcsolási

Részletesebben

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér Mérés, Vezérlés mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC - 141 kis és nagytestvér Bevezetés A MultiCon eszközök nagyhatékonyságú kijelzőt, mérés adatgyűjtőt és szabályzókat foglalnak magukban. Mindez a tudás és

Részletesebben

WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer

WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer Vezeték nélküli mérőeszköz kiolvasó rendszer A SIEMENS Qvedis WalkBy rendszer lehetővé teszi a költséghatékony mérőeszköz kiolvasást a nélkül,

Részletesebben

Hőmérsékletmérő (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő (1 csatornás) Hőmérsékletmérő (1 csatornás) testo 926 Hőmérséklet mérés minden alkalmazásra Ideális az élelmiszeripari alkalmazásokra C Vezeték nélküli rádiófrekvenciás mérés lehetősége Riasztási határértékek beállítása

Részletesebben

Master Szobai egység

Master Szobai egység 2 723 Master Szobai egység RRV817 szabályozóhoz QAX810 Multifunkcionális digitális szobai egység üzembe helyezői és végfelhasználói beállításokhoz RRV817 hőmérséklet szabályozó központi egységhez padlófűtési

Részletesebben

DT9540 NE. Környezeti hőmérséklettávadó. Kezelési útmutató

DT9540 NE. Környezeti hőmérséklettávadó. Kezelési útmutató Környezeti hőmérséklettávadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...3 1.1. Rendeltetése... 3 1.2. Célcsoport... 3 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 3 2. Biztonsági útmutató...4 2.1.

Részletesebben

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31 1 SonoSelect heat meter Hőmennyiségmérők Fűtés, hűtés Átfolyásmérő Kiértékelő elektronika Hőmérséklet érzékelő pár Kompakt kialakítás

Részletesebben

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter RSC-2R Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter Felhasználás Az RS232 rádiómodem egy DB9-es csatlakozóval RS232 portra kapcsolható, pl. PC-hez vagy egyéb soros kimenetű mobil

Részletesebben

Irányítástechnika fejlődési irányai

Irányítástechnika fejlődési irányai Irányítástechnika fejlődési irányai Irányítástechnikai megoldások Rendszer felépítések 1 Rendszer felépítést, üzemeltetést befolyásoló tényezők Az üzemeltető hozzáállása, felkészültsége, technológia ismerete

Részletesebben

CS Lilin. Kültéri ház PIH-510 H/L

CS Lilin. Kültéri ház PIH-510 H/L PIH-510H/L 1. oldal, összesen: 8 CS Lilin Kültéri ház PIH-510 H/L Telepítési útmutató A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő TepRetriver-RH Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő - méréstartomány: -40 o C - +80 o C - pontosság: ±0,5 o C ( 0 o C - 50 o C) Páratartalom: - méréstartomány: 0%RH 95%RH - felbontás: 0,1 %RH - pontosság:

Részletesebben

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01 Használati útmutató Ez a dokumentum a Ring Games Kft. által gyártott GSM Adatgyűjtő Rendszer RD01 típusú eszközének Használati útmutatója. 2004, Ring Games Kft. Ring Games

Részletesebben

Szolgáltatói Adminisztrátori leírás

Szolgáltatói Adminisztrátori leírás Online Felügyeleti Központ Szolgáltatói Adminisztrátori leírás Egységes Megjelenítő Rendszer Online Felügyeleti Központ (Webes alkalmazói felület) Szolgáltatók részére 1. Használati útmutató és leírás

Részletesebben

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató VIDUE RXP2S220 Üzembe helyezési útmutató TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS... 3 JELLEMZŐK... 3 A MONOSTABIL FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA... 3 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA AZ ELSŐ CSATORNÁN... 4 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása

ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása Simon Krisztián ELMŰ Hálózati Kft.; ÉMÁSZ Hálózati Kft. krisztian.simon@elmu.hu 1. OLDAL Smart Metering Multi Utility pilot projekt indításának

Részletesebben

Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának

Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának egy működő referenciája Az elmúlt időszakban a Kamstrup több mint 2 millió hőmennyiségmérőt telepített szerte a világban. A telepített mérők mérési adatainak

Részletesebben

SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre. sitrans f

SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre. sitrans f SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre sitrans f s Egyszerű kompakt vagy szeparált beépítés Könnyen telepíthető Egyszerű beépíthetőség Minimális megelőző és követő egyenes

Részletesebben

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) ,

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) , 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Termék Tartalma... 3 Modul Eleje... 4 Modul Hátulja... 5 Csatlakozók Külső Interfészekhez 1... 6 Csatlakozók Külső Interfészekhez 2... 7 Telepítési Példa... 8 Termék

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára

ALBATROS2. Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez. Válaszok az infrastrukturára ALBATROS2 Innovatív szabályozástechnikai megoldások több hőtermelős fűtési rendszerekhez Válaszok az infrastrukturára Innovatív szabályozástechnikai megoldások alternatív és több hőtermelős fűtési rendszerek

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16.

AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16. AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16. Kik is vagyunk? Optika? Vízmérés? 2014.06.10. DIEHL Metering 2 Kik is vagyunk? 2014.06.10. DIEHL Metering 3 Kik is vagyunk?

Részletesebben

DT1005 I4. Ellenállás / potenciométer távadó. Kezelési útmutató

DT1005 I4. Ellenállás / potenciométer távadó. Kezelési útmutató Ellenállás / potenciométer távadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági útmutató...5

Részletesebben

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment Okos Városok T-City Szolnok HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment OKOS VÁROS Az angol nyelvű Smart City elnevezést fordíthatnánk korszerű városra, emberközpontú városra, vagy egyszerűen: élhetőbb

Részletesebben

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével.

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével. A FÜGGELÉK Az Energy Online szolgáltatás terjedelme A szolgáltatások telepítése és konfigurálása Meglévı intelligens (kommunikáció képes) mérık integrálása és adattovábbítása az Energy Online szerverek

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu PROCONTROL Proxer 6 RFID Proximity kártyaolvasó Verzió: 2.0 2012. Létrehozás dátuma: 2012.08.07 18:42 1. oldal, összesen: 5 A Proxer6 egy proximity kártyaolvasó, ami RFID kártyák és transzponderek (egyéb

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex)

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) FDnet-Ex/C-NET-Ex jelvonalhoz robbanásveszélyes ekre Sinteso Cerberus PRO FDnet-Ex / C-NET-Ex jelvonalak elektromos leválasztása az FDnet

Részletesebben

Intelligens teljesítménymérők alkalmazása EON - TITÁSZ. Dr. Dán András egyetemi tanár BME-VET Dr. Vajta László BME-IIT

Intelligens teljesítménymérők alkalmazása EON - TITÁSZ. Dr. Dán András egyetemi tanár BME-VET Dr. Vajta László BME-IIT Intelligens teljesítménymérők alkalmazása EON - TITÁSZ Dr. Dán András egyetemi tanár BME-VET Dr. Vajta László BME-IIT EON-TITÁSZ : Tőkés János, Molnár Zoltán 2007.08.23. Dr. Dán - Dr. Vajta: Intelligens

Részletesebben

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés

WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés WAGO PLC-vel vezérelt hő- és füstelvezetés Wago Hungária Kft. Cím: 2040. Budaörs, Gyár u. 2. Tel: 23 / 502 170 Fax: 23 / 502 166 E-mail: info.hu@wago.com Web: www.wago.com Készítette: Töreky Gábor Tel:

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11.

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11. Leírás Alkalmas: Jármővek mozgásának valós idejő nyomkövetését biztosító kommunikációra. A mozgás koordinátáinak eltárolására, utólagos visszaellenırzésére (pl. sebesség túllépés, vagy bejárt útvonal).

Részletesebben

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás GSM-GPS Fejlesztő és Szolgáltató Kft. TELEKOMMUNIKÁCIÓ H -1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel.:(00-36-1)368-2052 Fax.(00-36-1)368-8093 E-mail: mcmkft@.axelero.hu. 1. 2004. 06. 24. Pintér Tamás Nagy Mihály

Részletesebben