Test & lélek kapcsolatépítés A LELKI ÚT december 11. Mantra Szabadegyetem klub Molnár Mária előadása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Test & lélek kapcsolatépítés A LELKI ÚT december 11. Mantra Szabadegyetem klub Molnár Mária előadása"

Átírás

1

2 Test & lélek kapcsolatépítés A LELKI ÚT december 11. Mantra Szabadegyetem klub Molnár Mária előadása

3 Az előadás mottója: Élni nem azt jelenti, hogy beleragadni a körforgásba. Élni azt jelenti, hogy az ember váljon szabaddá, hogy az Univerzum bármelyik világában élhessen.

4 A lelki út Az előadás célja: A lelki út bemutatása és önismeret bővítés Az előadás részei: Lélekismeretek tudománya A lelki út Hogyan járható a lelki út? A lelki fejlődés felismerései

5 1. rész Lélekismeretek tudománya Miért fontos az ember-lélek kapcsolat? Mert a fizikai lét határai végesek. Az emberi fejlődési folyamat az univerzális lét felé tör. Az univerzális létbe csak lélekemberként léphetünk be. Alkalmassá kell munkálni magunkat a magasabb létformára. Lélekismeretek A lélekismeretek az emberrel egyidős, ősi tudomány. Annyit tanítok vele, hogy nézzünk magunkba, nézzük meg, hova jutottunk.

6 Miről szól a lélekismeret? Önmagunk kutatásáról, az ember lélek viszonyáról, a lelki önismeretről. Mi a célja? Önmegismerés, a belső világunk megismerése. Mit mutat meg? Hol állunk az Örök Ember útján, mennyire élünk összhangban a lelkünkkel. Mire tanít? A lelkünkkel való tudatos kapcsolatfelvételre. Miért van szükség lélekismeretre? Az ember nem ismeri önmagát, nem ismeri fejlődési útját. A mai emberi természet nem alkalmas felemelkedésre. Tudatosan, egy cél felé, a lélek és a Teremtő felé vezet. Kirajzolja a karmikus utunkat. Harmonizálja a belső világunkat. Lelki békét teremt. Előkészít a Körforgás elhagyására.

7 2. rész A lelki út Útkeresés Az Új korszak küszöbén A Fény ösvénye tanítás

8 Útkeresés A spirituális érdeklődésű ember törekszik, és keres. Különféle utakon járva keresi önmagát, a szabadságát, a helyét, a hovatartozását, égi kapcsolatait, hozott képességeit, a megvilágosodást, a megváltást, és így tovább. Az útkereső az alternatív kínálatból bizalmat ad egy tanításnak, és megszerzett tudását alkalmazza a maga és mások javára. A lelki út a lelkünkhöz, és a lelkünkön keresztül a Teremtőhöz vezet. A lelki úton felébred bennünk a Fény, ami a Teremtő tiszta, isteni teremtő energiája. A felébredő Fény megvilágosít, lélekemberré formál, a Körforgásból kiemel, elvezet az Örök Ember állapotába, az univerzális létformába.

9 Október közepétől elkezdődött. Az Új Korszak küszöbén Tétje: az ember + lélek páros összekapcsoltságának megmaradása Előtérbe hozza: A befele fordulást, A HIT és az Elfogadás erejét, Feladat: az ember lelki önkiteljesítése a személyes lelki útján. Az ember két választási lehetősége: Megelégszik a földi élettel, elfogadja, hogy nincs tovább. Kifelé figyelve él, előtérbe helyezi önmagát. Él a Teremtő második Eljövetelekor felkínált lehetőséggel, és elkezd felkészülni a magasabb létformára. Befele figyelve él, előtérbe hozza a lelkét.

10 A lelki út tanítása: a Fény ösvénye tanítás A Tanítás szimbóluma: A szimbólum jelentősége: Egy átjáró, egy kapu, amelyen keresztül az emberi köztudatba átkerül a Fény tanítása. Felemeli az emberi tudatot az őstudathoz. Minden tudás kapujának kulcsa, amely 12 kulcsot foglal magában.

11 A lelki út Tanítása A tanítás neve a Fény ösvénye tanítása, mert elvezet a lelki úton, hogy felébredjen bennünk a Fény, és alkalmassá váljunk a lelki világok létformái közötti életre. Azokhoz az útkeresőkhöz szól, akik Istenhez igyekeznek. Élő tanítás. A Teremtő üzenetét közvetíti az univerzumban a Megváltásról. Egy misztériumút, amely a kezdetektől fogva mindenki része, amelyen a Fény az emberi értelem felemelésével lelki önismerethez, és megvilágosodáshoz vezeti a tanítványt. Megtanítja a tanítványt, hogy egy lélekkel van összekötve, aki képes őt kivezetni az univerzumba, az Örök Élet világába. Végigvezeti a tanítványt a személyes belső fényútján, amelyen megérkezett a Most-ba. A tudatos emberi élet mellé, felerősíti a lelki életet, működésbe hozza a lélekerőt. A tanítást élni kell. Aki dolgozik önmagán, az már nem egy lélekismeretekről szóló általános tanítás részese, hanem a csakis neki szóló, a belső fényösvényén haladó Fény útjának misztikus tanításának átélője. Sem a környezetből, sem a családból, sem a munkától nem kell elszakadni. Mindössze befele kell figyelnünk.

12 A Fény tanításának három fejezete van A lélekszint ismerete, lélekismeretek tanulása. A lelki út ismerete, az öntudatra ébredés. A test-lélek kapcsolatépítés folyamata. Lelkünk befogadása. Megtanítja az embert öntudatára ébredni, hogy lélekemberré, majd univerzális emberré válva elhagyhassa a körforgást, beléphessen az Örök Életbe, az univerzális létbe, ami az isteni szabad, nyílt világ. Aki végigmegy a belső fényútján, az útja végén rátalál a Teremtőre.

13 Az emberi lélek Lélekkel foglalkozni csak a saját lelkünkön keresztül lehet. Égi segítséghez jutni csak a lelkünkön keresztül lehet. A lélek nem a psziché. Egy létforma, ember nélkül nézve isteni energialény, aki bármely dimenzióban életképes. A lélekből az energiaszövevényt érzékeljük, amelyen utat törhetünk egymáshoz. Az energiaszövevényen át érintkezik egymással az ember és a lélek. A szövevény feltisztulásával újjászületett lélek már látható. A mai ember test és lélek párosa, életismétlő lélekember, visszatérő lélek. Az embertől függ, hogy minek fogadja el önmagát, egy életet élő tudatos testnek, vagy örök életre képes, tudatos lélekembernek.

14 A lelki kapcsolat Külső A lelki világ lakott. Családokba szerveződnek, törvények irányítják. A lelki úton belső világunkban kapcsolatba kerülünk a magasabb vezetéssel. Belső A lelki úton megjön a Csend hangja és közvetíti felénk az Útmutatást. A lelki kapcsolat meghozza a megnyugvást, a megbékélést, és a lélektudatot. Emberi és lelki megnyilvánulás Emberségünkből fakadó megnyilvánulásaink - gyarlóság, tévhit, állandó kétkedés, bizonytalanság, gyengítő tényezők, erőlködés, bizonyítási vágy, hánykódás az érzelmek viharán Lélekemberségből fakadó megnyilvánulásaink - a harmónia, a bizonyosság, a Hit, kiegyensúlyozott érzelmek és gondolatok, tudja, hogy Istenre számíthat, előteremti, amire szüksége van

15 A Tanítás elsajátítása Szembesüléssel. A szembesülés a lelkünkre találás belső útszakaszainak összefoglaló neve. Egy misztikus folyamat, amellyel eljutunk a belső fény utunkon az Eredetünkig. A szembesülés szimbológiáján talál egymásra ember és lélek, az önálló emberi tudat és a lélektudat. A Fény ösvénye tanítás célja az isteni jelenlét elérése, hatása öngyógyító, lelki béke terápia.

16 Ki teszi meg a 7 lépést? Az ember és a lélek együtt. 3. rész: Hogyan járható a lelki út? Test-lélek kapcsolatépítés 7 lépésben Milyen módon teszi meg az ember a 7 lépést? Önmegfigyeléssel. Befele fordul, figyel, hallgatózik, rendszerez, felismer, takarít. Segítséget kér. Kéri, és elfogadja a magas szintű lények segítségét. Milyen úton teszi meg az ember a 7 lépést? Tudatában, a belső fényúton, a tudati ébredése útján. Mi történik az úton? Az ember öntudatára ébred, természete és lelki felépítése finomul. A lélek újjászületik, elindul az együttműködés. Az ember felkészül a Körforgás elhagyására. Hova vezet a 7 lépés? A lelki békéhez, a Hit erejéhez és a Harmónia állapotához. A Megérkezéshez, az örök emberi alapállapot eléréséhez.

17 A lépések sora A lelki út a lépések sora, a lélekemberré formálódás hosszú folyamata. 1. lépés: Önmagunk és lelkünk elfogadása 2. lépés: A lélektudati rétegek bejárása 3. lépés: A szövevény feloldása 4. lépés: Öntudatra ébredés 5. lépés: Feloldozás 6. lépés: Megváltás 7. lépés: Ítélet A lépések megtételéhez meditációk, lélekemelő technikák, és önkiteljesítő, öngyógyító gyakorlatok tartoznak.

18 1. lépés: az elfogadás Az elfogadás kialakítása Különféle önismeretszerző módszerekkel megismerem önmagam Kialakítom magamban az elfogadás erejét Hova vezet az elfogadás? Önkiteljesedéshez. Ez azt jelenti, hogy az információtengerből felém áramló dolgokból már nem fogadok be semmit, nem rágódok rajta, hanem ami jön, hagyom, hogy tovább is menjen. Előkészíti az eleresztés és a befogadás erejének megnyílását.

19 2. lépés: a rétegek bejárása A mikrokozmoszunk Nincs lelki önismeret a saját lélekszintünk ismerete nélkül. A lélekismeretek tudománya fel fog épülni és el fog terjedni, hogy utat mutasson az univerzális létbe igyekvőknek. Az ember a lelkével alapállásban össze van kötve, és energiaóceánban él, amelyben különféle hatások érik. Az első időkben látta a lelkét, a lelki világot, és része volt ennek a világnak. Az Új korszak feladata ennek az állapotnak a visszaállítása. A fizikai testet a Fény energiájának befogadására szembesüléssel és lelki nagytakarítással fel kell készíteni. Az embereket éltető energiák Durva energiák - kozmikus energia, a Nap, a Föld, a tápanyagok energiája, - különféle érzelmi hullámzások energiája, (gyűlölet, szerelem, irigység, stb.) - a gonosz által folyamatosan sugárzott sötét energiák Finom energiák - Istentől eredő energiák, mind a lelket éltetik - a harmónia, az első teremtő ősenergia, a szeretet energia, a szentlélek energia

20 A hármas egység ábrája, az ember holisztikus felépítése A rétegek bejárásával tárjuk fel én-tudatunkat a fénytudattal összekötő tudatvilágunk belső térképének úthálózatát. Az úton járás a tudati ébredés útján vezet, és ezt a Fény ösvényének nevezzük.

21 A rétegek jelentősége A fizikai élet alapja, az emberi élet mozgatórugója. Belső világunk lélektudathoz való felkapaszkodási szintjei, gondolati síkjaink. Minden szintnek más a feladata, minden szintről más önismereti információt nyerünk. Energiacsatornák, energiahálók, érzelmi és tudati szálak hálózzák be. Szimbolikus tájakban, és szimbolikus jelenetekben mentális képeken át mutatja meg létsíkjainkat. Beavatás A rétegek bejárását beavatással indítjuk el, és beavatásokkal kísérjük végig lelki én-tudatunkat a tudati ébredés útján, amely a belső fény utunk. A belső fényút az Eredet felé vezet, így egy általunk rajzolt térképet követünk. A fényút átvezet tudati világunk minden szintjén. A szintek kapukon keresztül járhatók. Minden szint egy-egy gondolati kör dimenziója, és a személyes szimbólumvilágunkon keresztül megismerhető. A rétegeken áthaladás a tudatalattiban zajlik, de valamennyire tudatosul.

22 3. lépés: összehangolás, a szövevény feloldása Összehangolódni szembesülési folyamatban tudunk. Meghozza az öntudatra ébredést, és tovább visz a lélekemberré válás felé. Velejárója a lelki nagytakarítás, ami a lélektudat elérésének feltétele. Az összehangolás metafizikai öngyógyítás. A lelki tisztulás szimbolikus jelenetek észlelésével jár. A lélek tisztasága azt jelenti, kitör a gonosz csapdájából, az ördögi körből. A gonosz csapdájából csak az ember képes kimenteni a lelkét. A lelki nagytakarítást önvizsgálat közben végezzük. Feloldja a szövevényt, véglegesen felszabadít. A probléma csak akkor tér vissza, ha azt ismét ráépítjük a lélekfelszínünkre. A lelki nagytakarítás rétegekhez, belső síkokhoz igazodó fajtái: - érzelmi, gondolati, tudati tisztulás - emlékezet, üzenetek, küldetések, tévhitek tisztítás - energiacsatornák tisztítása - blokkoldások, beletörődések, bűntudatok, betegségtudatok, karma, lelki bánatok oldása - auratisztítások

23 4. lépés: öntudatra ébredés Amíg az ember nem ébred öntudatára, addig a lelkére szőtt szövevényt tudja a lelkének. Ezért van az, hogy az emberek a lélekről minden összehordanak. Ezzel a lépéssel egonk elfogadja, hogy lelkünk az Isten teremtménye, és mi emberek lelkünk teremtménye vagyunk. Az ego az előző életek gyümölcse, a karmikus megoldások próbája, testünk öntudata, megerősítve a bennünk élő Isten tudatával. Az öntudat megnyílt értelem, amivel megértem a dolgokat. Az öntudatra ébredés: Misztikus élmény. A megnyílt értelem öröme, amikor képessé válunk annak elfogadására. Meghozza a lelki önismeretet. Tudja ki ő, honnan jött, hova tartozik, hova tart, rátalál az égi családjára, és elkezdi használni a tiszta tudatokat, elkezdenek megnyílni benne az égi tanítások, és működésbe lép a lélekerő. Az öntudatra ébredt ember fokozatosan lélekemberré válik.

24 5. lépés: a feloldozás Mi a feloldozás? * Azt jelenti, hogy elvettek valamit. A feloldozás a kegyelmi út része. Hogyan lehet feloldozáshoz jutni? * Csak lelki úton, az önmagunkban elvégzett számadással. Mit oldozunk fel? * Mindent, amivel a szembesülésben a süvegünkre rakódva találkozunk. Milyen erőt működtetünk? * Az ébredésben aktivált lélekerőt, amely képes az egot felülírni, és az embert nyugalomban tartani. Miért oldozunk fel? Hogy * a süvegünket, a lelki ruhánkat fehérre mossuk, átlátszóvá váljon a süveg * megláthassuk alatta az újraébredt, újjászületett lelkünket * újjászületett lelkünktől átvehessük a felemelő tiszta energiákat * újjászületett lelkünket követhessük Mi a feloldozás következménye? * lélektudatosság, magasabb rezgés, rendezett gondolatvilág, tiszta érzelmek * lelki béke, nyugalom, belső bölcsesség, belső látás a magasabb világokra * befogadó képesség a tiszta üzenetekre, áldásra, tiszta rezgésekre * előkészíti a visszatérést, készen áll a Fény befogadására, a küldetéstekercsek átnézésére

25 A feloldozás műveletének ceremoniális szakaszai - megmérettetés kérésének szertartása tudatosan - bűnbocsánatkérés szertartása tudatosan - megérkezik a megmérő üzenet tudatalattiban - elindul egy tisztulás tudatalattiban - megmutatja magát a dolog tudatosan, harmadik szemmel - megjön a felismerés, fohászt mondunk, felajánljuk elvételre a dolgot, és várunk tudatosan - megváltó üzenet érkezik tudatalattiban - feloldozás, eleresztés, elvétel tudatalattiban, részben tudatosul Az eleresztés erejének működéséhez a felajánlás áhítatát be kell gyakorolnunk. Ez olyan kitárulkozás, amitől képessé válunk elengedni. A felajánlás áhítata hozza meg a feloldozást.

26 6. lépés: a megváltás A megváltás az Örök Élet elnyerésének hosszú folyamata. Forrása a Fehér világ, ahol legmagasabb lényünk, a fénylélek tartózkodik. A megváltás hirdetése mindössze ennyi: A Halál nem győzhet le, mert mindannyian magunkban hordozzuk a tiszta lelket, ami maga a Megváltás. Szimbóluma a búvárharang, amely a Szentlélek védelmét jelenti. Misztériuma a sugárzott isteni Igékben rejlik. Magában hordozza a hazatérést, ami visszatérést jelent az alaptermészetünkhöz, a megbékéléshez, a megnyugváshoz, a szeretethez. Feltétele a lélektudat elérése, ami számunkra az Örök Élet kulcsa. Alapja a tiszta lélek. Felszabadulást hoz. Megvált az ismétlődő és az Örök Haláltól. Fokozatosan ébred bennünk. Megnyitja a megtapasztalások útját. Akkor érjük el, amikor felszabadul, újjászületik a lelkünk és kilép a Fényre. Lehetővé teszi, hogy taníthasson bennünket a Fény.

27 Hogyan lehet a lelkünkre találni, és megváltani magunkat? törekedni kell ismereteket szerezni, gyakorolni, tapasztalni, szembesülni, sajátos szimbólumvilágunk szimbolikus jeleneteivel szembesülni, takarítani mások tapasztalásait magunkévá tenni, mert amire egy ember képes, arra minden ember képes maga a kérdés már egy Reménysugár, ami már felgyújthatja bennünk a Szeretet szikráját, és a piciny szikra lánggá nőhet, és felébredhet bennünk a megváltó Fény ahogy a Fény ereje nő bennünk, úgy csendesedünk el, és így jön meg a lelki békénk ebben a Csendben szólal meg a Csend hangja, ami a bensőgyermek hangja, és nagyon beszédes

28 7. lépés: az ítélet Mit jelent az ítélet? Mindenki másképp fogalmazza Mit kezdjünk az ítélettel? Hagyjuk el! Helyette tanuljunk meg elfogadni és befogadni, a dolgokat elereszteni. Ne ítélkezzünk se magunk, se mások felett. Miért eresztünk el nehezen? Mert a saját gondolkodásunk szerint szenvedni, bűnhődni kell, és mindenért jár valami. Ez a fajta gondolkodás tartja az embert a körforgásban. Az ítéletet a Teremtőre kell bízni. Az Ő ítélete a kegyelem. A kegyelem a szerint ítél, mennyit tett az ember a lelkéért, hol áll az Örök Emberré válás útján. Az ítélet után lelkünk csak az isteni útmutatásra figyel, és emberként ekkor válunk égi tudásunk mesterévé. Az ítélettől függően prófétálunk, tanítunk, segítünk, vagy gyógyítunk. Bármilyen feladatot is kapjunk, azt a lelkünkkel együtt végezzük.

29 A lelki út ismereteinek felhasználása Lélekgyógyászat A lélek nem beteg. A rárakódásoktól szenved. Minden rárakódást istentagadásnak él meg. A lélekgyógyászat helyesebben fogalmazva lélekember gyógyászat lenne, ami a lelkünkre szőtt szövevény szennyeződéseinek eltávolítására irányul. A lélekember gyógyászatot ún. süvegolvasással lehet végezni, mivel a lelki aurán dolgozunk. A süvegolvasás a lelki békét teremtő terápiák összefoglaló neve. Az aura rétegződéseiben megbúvó dolgokat, tehát a lélekfelszínt takarítja ki. A süvegolvasás, mint lélekterápia a dolgok lelki hátterét, az okot, a gyökeret keresi és oldja fel, amennyiben a kliens képes elereszteni. A szövevény szennyeződései valamennyi létsíkunkat érintik. Az ember tudatosan tisztíthatja létsíkjait. Lelkünkben öntisztulási folyamat működik.

30 Az öntisztítás a testi szervezetünk tisztálkodás, méregtelenítés, böjtölés, a lelki szervezetünk tisztítása- érzelmi és gondolati szinten, a két alapúton a testi aura, a meridián rendszer a lelki aura, a süveg csatornái Tisztítási technikák Meditációkban, öntisztító gyakorlatokkal, és szimbolikus segédeszközökkel. Víz kell a fizikai kötés, mert az ember hitetlen és kétségekkel van teli. A víz a fentről lehozott kijavító rezgést napig tárolja, így a rezgést hosszabb ideig érzékeljük.

31 A lelki-önismeret Nem más, mint valódi önmagunk önismerete, a belső világunk, lelki életünk ismerete. Tudatára ébreszt természetes állapotunkra, és megtapasztaltatja lelkünk erejének támogatását. A lelki önismeretszerzést, ha elindítottuk, életünk végéig tart. Hogy milyen eredményre jutunk, az a befektetett munkánkon múlik. Az önmegvalósító élet általában a sikeres, boldog, elégedett életet jelenti számunkra, ami viszont nem érinti a belső világot, a lelki életet. A lelki életet életre kelteni magunkban test-lélek kapcsolatépítéssel lehet, a belső rétegeink, lelki létsíkjaink életre keltésével. A lelki önismerethez tapasztalásokra van szükség, ezt nem helyettesíti egy-egy előadás meghallgatása.

32 4. rész: A lelki fejlődés felismerései A 12 felismerés egy-egy lelki fejlődési állomásunk mottóját adja 1. felismerés Az ember több, mint ember. Kapcsolódik hozzá egy égi lény. 2. felismerés Az égi család. Hogy tulajdonképpen nem ide tartozom. 3. felismerés A Fehér világ. Része vagyok a Fehér világnak, hiszen a fénylélek ott lakik. 4. felismerés Önmagam felvállalása. Amit az ember tett a lelkére, csakis emberi testben szabadulhat meg tőle. 5. felismerés A teremtés. A saját világomat én teremtettem. Ami velem történt, belőlem indult ki és hozzám is tér vissza. A jövőmet most teremtem, jövőbeni sorsom tőlem függ. 6. felismerés A lelki vezető. Soha nem vagyok egyedül. Van valaki, aki folyamatosan segít nekem, ha meglátom, ha elfogadom. Nem mindegy, hogy hova nézek, amikor segítséget kérek, segítséget várok.

33 7. felismerés Isten teremtménye a lélek. A lélek teremtménye az ember. 8. felismerés A kötés. Mindent használhat az ember, amit a lélek tud, és mindent használhat a lélek, amit az ember tud. A lélek csakis az embert magával emelve térhet vissza. 9. felismerés Személyes megváltás van, és személyes visszatérés. 10. felismerés Mindenki önmagáért felel. De mivel minden lélek egy kis lámpásként világít, ha jó, ha rossz úton jársz, felelős vagy azokért, akik téged követnek. 11. felismerés A lélek szabadságát akarja az ember megélni. Csak úgy érheti el, ha felébred benne a lélek, és hallgat a lelkére. Az ember nem létezik lélek nélkül, és a lélek sem létezik ember nélkül. A végső elszámolásban az fog számítani, az ember mennyire van együtt a lelkével. Elérte az univerzális szintet, vagy sem. 12. felismerés Aki keresi a lelkét, eldöntötte, hogy kit követ. Aki nem keresi a lelkét, annak az élete olyan, mintha megtagadná az Istent, az Atyát.

34 Befejezés A legfontosabb a test-lélek kapcsolatban, hogy a Tanítást kövesd, a lelkedet kövesd, és ne a te emberi tudatodat. Mindenki döntse el a saját belátása szerint, hogy ki akar szállni a személyes lelki útján a körforgásból, vagy sem. Aki elfogadja az Új korszak kihívását, és a lelki útra tér, annak segítenek a magas szintű szellemi lények, és ráállítják a személyes, Igaz útjára.

35 Köszönöm figyelmüket!

Test & lélek kapcsolatépítés. Lélek-Ember viszony. Tolonits Ibolya: Két világ között. Molnár Mária előadása március 6.

Test & lélek kapcsolatépítés. Lélek-Ember viszony. Tolonits Ibolya: Két világ között. Molnár Mária előadása március 6. Test & lélek kapcsolatépítés Lélek-Ember viszony Tolonits Ibolya: Két világ között Molnár Mária előadása 2010. március 6. Az előadás mottója: Az előadás célja: Az előadás részei: Ismerd meg a helyed és

Részletesebben

A tudás egy új típusú jövő új típusú emberéhez -1. rész

A tudás egy új típusú jövő új típusú emberéhez -1. rész A tudás egy új típusú jövő új típusú emberéhez -1. rész Az Ember, mint érző, teremtő energia lény. Az Ember, mint kozmikus energia lény. Helye az univerzumban és működésének alapszabályai. Egyetemes Teremtő

Részletesebben

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után.

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Jóga Nidra 1. Streszoldó relaxáció CD Időtartam: 43 perc A mélylazítás hatásos jógatechnikája során a gyakorló elsajátíthatja

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS. [ügyfél neve] részére

FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS. [ügyfél neve] részére FORGÓ ANI NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS [ügyfél neve] részére 1 NUMEROLÓGIAI ELEMZÉS [ügyfél neve] részére Tartalom 1. ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATOK 3 2. BEVEZETÉS 4 3. AZ IRÁNYÍTÓ FAKTOR (X) 5 4. A 13-AS KARMIKUS SZÁM

Részletesebben

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet Tartalom Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet 1. fejezet: Egy új szemlélet Minden vágyad meghallgatásra talál, és

Részletesebben

Buddha, Dharma, Sangha

Buddha, Dharma, Sangha Buddha, Dharma, Sangha Buddha: törekvés a megvilágosodásra - van szenvedés - ezt felismerni. Dharma: a szenvedésnek van oka, ezt felismerni. Ez az ok, a vágy (következménye a létkerék tanában van). A szenvedés

Részletesebben

REINKARNÁCIÓ A FÉNY ÖSVÉNYE TANÍTÁSBAN

REINKARNÁCIÓ A FÉNY ÖSVÉNYE TANÍTÁSBAN Test & lélek kapcsolatépítés REINKARNÁCIÓ A FÉNY ÖSVÉNYE TANÍTÁSBAN Molnár Mária Lélekszint ismeretek c. sorozat eladása - 2008. november Omar Khajjám Kubáját: [32] Élet s Halál közt dús gyümölcsbe ért

Részletesebben

Lelkünk Fényében. A belső világunk használata a test-lélek kapcsolatépítésben

Lelkünk Fényében. A belső világunk használata a test-lélek kapcsolatépítésben Lelkünk Fényében A belső világunk használata a test-lélek kapcsolatépítésben Lelki tréning jegyzete Budapest, 2011. dec. Molnár Mária parapszichológus 1 1. rész Világvége hiedelem, az Új korszak 2010.

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Számomra mindig jelzés értékű az, ha valamilyen formában megrezdül a lelkem, megérinti valami. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy ott még feladatom, tanulni valóm van. Üzenni

Részletesebben

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója.

Azaz az ember a szociális világ teremtője, viszonyainak formálója. Takáts Péter: A TEREMTŐ EMBER Amikor kinézünk az ablakon egy természetes világot látunk, egy olyan világot, amit Isten teremtett. Ez a világ az ásványok, a növények és az állatok világa, ahol a természet

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

HÁZUNK NÉPE. A bibliai házassággondozás és gyermeknevelés körvonalai. Pálhegyi Ferenc

HÁZUNK NÉPE. A bibliai házassággondozás és gyermeknevelés körvonalai. Pálhegyi Ferenc HÁZUNK NÉPE A bibliai házassággondozás és gyermeknevelés körvonalai Pálhegyi Ferenc TARTALOMJEGYZÉK Prológus 11 A pszichoterápia tüneteket kezel, Isten Igéje gyógyít 13 Tudomány-e a pszichológia? 13 A

Részletesebben

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk A Biblia világosan tanítja:a keresztény ember nem önmagában elszigetelt lélek, akinek magányosan kell élnie vallásos életét. A Biblia világosan tanítja:

Részletesebben

Oszlár Kálmán András. Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I.

Oszlár Kálmán András. Jóga az ágyban. Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I. Oszlár Kálmán András Jóga az ágyban Tantrikus Kontinencia & Spirituális Intimitás I. Mottó A tantra nem egy technika, hanem egy létforma, egy filozófia, ami szerint boldogan tudnak élni az emberek, és

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar

Láma Csöpel A REJTETT ARC. A Belső Ösvény pecsétjei. Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai. Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar Láma Csöpel A REJTETT ARC A Belső Ösvény pecsétjei Az ősi magyar Belső Ösvény szellemi tanításai Buddhista Meditáció Központ Budapest Tar TARTALOM Előszó 7 A Belső Ösvény és a pecsétek 9 A rejtett arc

Részletesebben

A megkülönböztetés lelke. Írta: Ayurvéda portál 2009 július 09., csütörtök 12:34

A megkülönböztetés lelke. Írta: Ayurvéda portál 2009 július 09., csütörtök 12:34 Ha a lélek útját szeretnéd járni, veled kell legyen a megkülönböztetés lelke, amely segít neked, hogy tudd, mi az illúzió és mi a valóság, mi a lélek szerint és mi a test szerint való, mi a helyes és mi

Részletesebben

Test & lélek kapcsolatépítés

Test & lélek kapcsolatépítés Test & lélek kapcsolatépítés LÉLEKSZINTÜNK ÉS BELS VILÁGUNK Molnár Mária eladása 2007. november 24. Mottó: Evola: : A tudomány az ember mélyebb valósága iránt süket. & Coué: : A természeti törvények mködését

Részletesebben

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa...

Tartalom. 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat? Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban Az atyák tíz típusa... Tartalom 1. Miről ismerhetjük fel az atyákat?............................5 2. Különböző atyák felismerése és elfogadása életünk szakaszaiban.......................................9 3. Az atyák tíz típusa........................................15

Részletesebben

RENDKÍVÜL FONTOS Nem is szoktunk gondolni arra, hogy ez komoly mulasztás, azaz bűn

RENDKÍVÜL FONTOS Nem is szoktunk gondolni arra, hogy ez komoly mulasztás, azaz bűn Mindennél fontosabb Istenre hallgatni! => Napi szentírásolvasás! - Miért? - Isten szava megvilágítja szívünket, lelkünket. o Isten szava => Szentírás. o RENDKÍVÜL FONTOS! Nem véletlenül támadja a gonosz.

Részletesebben

Asztrológia. Jövendölés 2013

Asztrológia. Jövendölés 2013 Asztrológia Jövendölés 2013 Csillagtitkok a Tejúton Tizenkét bölcs, mely halkan érthetőn beszél, Kör alakú márványasztalon hatalmas gyertyafény, A csillagok fénye beragyog, s a szépségükben pihennek, Mint

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

Én-térkép! Aki beszél, kaput nyit saját belső világára.

Én-térkép! Aki beszél, kaput nyit saját belső világára. Én-térkép! Az Én-ek, olyan állapotok, melyekkel azonosul az ember. Meg kell vizsgálni, hogy milyen viszony fűzi az embert ezekhez az állapotokhoz, illetve mi indította el az adott viszony kialakulását.

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete

2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete 2010. október-novemberi varázstábla a Minerva Capitoliumának melléklete Használati útmutató a Varázstáblához Minden dátum egy kód. Meg kell fejtened, hogy ki tudd használni a benne lévő információkat.

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia.

Angyal Mágia. Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. Angyal Mágia Az egyik módja, hogy kívánságainkat, üzeneteinket kiküldjük az univerzumba, illetve angyalaink segítségét kérjük, gyertyamágia. A szertarta s menete: 1. Válassz egy szép gyertyát magadnak,

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása

Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása L E C T O R I U M R O S I C R U C I A N U M Bevezetés az egyetemes bölcsességtudományba és a rózsakeresztes útba - 2. este Ember - Föld Univerzum A világ és az emberiség kialakulása Az ember, a Föld, az

Részletesebben

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje.

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje. Kérdés: Mit jelent az, hogy a mostban élni? Válasz: Nem a múltban élést jelenti. Nem a múltban élést, ahol negatív blokkok, negatív gondolatok, negatív érzelmek, félelmek, negatív programok, babonák, negatív

Részletesebben

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30.

Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása. 2014. Január 30. Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós Stratégiájának Bemutatása 2014. Január 30. Bemutatkozás A Stratégia alkotás előzményei Felmérés a lelkészek körében: - a kérdőívet 2012. december és 2013.

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Magyar Képzőművészeti Egyetem. Doktori Iskola. Kapuk. DLA Mestermunka. Zielinski Tibor. Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil.

Magyar Képzőművészeti Egyetem. Doktori Iskola. Kapuk. DLA Mestermunka. Zielinski Tibor. Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil. Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskola Kapuk DLA Mestermunka Zielinski Tibor 2014 Témavezetők: Körösényi Tamás Dr. habil Egyetemi docens Sass Valéria, Dr. habil DLA Egyetemi docens 1 2 Mestermunka

Részletesebben

És ne feledjük: a boldogság csak akkor igazi, ha meg tudjuk azt osztani másokkal is!

És ne feledjük: a boldogság csak akkor igazi, ha meg tudjuk azt osztani másokkal is! Bár mindannyiunk számára kicsit mást jelent a boldogság, mégis azt kutatjuk minden pillanatban, és ha elértük, szeretnénk megtartani. Néha egy apró dolog is elég ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat:

Részletesebben

Anyssa. Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek

Anyssa. Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek Anyssa Távolsági hívás Avagy Üzen a lélek Szeretettel köszöntöm! Távolsági hívás, avagy üzen a lélek: könyvemnek miért ezt a címet adtam? Földi és misztikus értelemben is, jól értelmezhető. Pont ezért,

Részletesebben

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet Hosszú boldog élet SZERetet ÖRÖM Globális Harmonikus Fejlődés Béke EGÉSZség Szabadság Béke Függetlenség Siker Anyagi biztonság Fiatalság BOLDOGSÁG SZERetet 2145432 Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő

Részletesebben

AZ EMBER MISZTÉRIUMA A LÉLEK TÜKRÉBEN

AZ EMBER MISZTÉRIUMA A LÉLEK TÜKRÉBEN Test & lélek kapcsolatépítés AZ EMBER MISZTÉRIUMA A LÉLEK TÜKRÉBEN Molnár Mária eladása - 2008. április 5. Mottó: William Penn (1644 1718) Íme az ember, aki semmit sem tud önmagáról. Nem képes felbecsülni

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulás tanításának elsődleges célja, hogy az egyéni képességek, készségek figyelembe vételével és fejlesztésével képessé tegyük tanítványainkat a 21. században elvárható

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

Satsang. 1. Az egyik, hogy tisztában legyünk utunkkal és célunkkal 2. A bizalom.

Satsang. 1. Az egyik, hogy tisztában legyünk utunkkal és célunkkal 2. A bizalom. Satsang Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, Az Életenergia gyakorlásával kétféle célt érhetünk el. Az egyik csakis a test számára előnyös, egészség, ellazulás stb.. A másik cél spirituális

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

Azazel szívcsakra meditációja

Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja Azazel szívcsakra meditációja azon az elven működik, hogy a főcsakrákat a szívcsakrával összekapcsolja, amely lehetővé teszi az energia áramlást az energiavezetékeken az egész

Részletesebben

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam

TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam TANULÁSMÓDSZERTAN 5 6. évfolyam A tanulási folyamat születésünktől kezdve egész életünket végigkíséri, melynek környezete és körülményei életünk során gyakran változnak. A tanuláson a mindennapi életben

Részletesebben

Csillagporból születtünk mind HOGYAN ÉLJÜK MEG LELKI FELEMELKEDÉSÜNKET A MAGASABB TUDATOSSÁG FELÉ

Csillagporból születtünk mind HOGYAN ÉLJÜK MEG LELKI FELEMELKEDÉSÜNKET A MAGASABB TUDATOSSÁG FELÉ Csillagporból születtünk mind HOGYAN ÉLJÜK MEG LELKI FELEMELKEDÉSÜNKET A MAGASABB TUDATOSSÁG FELÉ Visszaemlékezés csillag eredetünkre Csillagokbeli energiák üzenete. Csillagporból származunk mindannyian.

Részletesebben

Pszichológus etika. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is.

Pszichológus etika. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is. Pszichológus etika I. Személy voltunk nem pusztán elvehetetlen adottság, hanem egyszersmind embert próbáló feladat is. I. Az etika tárgya A jó fogalma II. Ki határozza meg, mi a jó? III. A hétköznapok

Részletesebben

A házassági eskü III. rész

A házassági eskü III. rész A házassági eskü III. rész Én esküszöm az élő Istenre, aki Atya, Fiú, Szentlélek, teljes Szentháromság, egy, örök Isten, hogy -t, akinek most Isten színe előtt kezét fogom, szeretem. Szeretetből veszem

Részletesebben

Hittan tanmenet 2. osztály

Hittan tanmenet 2. osztály Hittan tanmenet 2. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 Az Isten szava című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Varsák kivető helye Lectio: Ez 47,1-12 Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Éltető vizek Az Úr Ezékielnek látomásban megmutatta a szent vizeket, melyek az Úr házának küszöbe alól, az oltártól jöttek

Részletesebben

Koronkai Zoltán SJ. HIVATÁS ÉS IMÁDSÁG HANS URS VON BALTHASAR TEOLÓGIÁJÁBAN

Koronkai Zoltán SJ. HIVATÁS ÉS IMÁDSÁG HANS URS VON BALTHASAR TEOLÓGIÁJÁBAN Koronkai Zoltán SJ. HIVATÁS ÉS IMÁDSÁG HANS URS VON BALTHASAR TEOLÓGIÁJÁBAN SZEMÉLYES VONATKOZÁSOK Casa Balthasar, Róma, 2000-2002 Licencia dolgozat, Torontó, 2005-2007 Hivatásgondozási munka, 2007- KÉRDÉSFELTEVÉS

Részletesebben

Vegetarianizmus és spiritualitás

Vegetarianizmus és spiritualitás Sant Rajinder Singh Ji Maharaj Vegetarianizmus és spiritualitás Amikor a vegetáriánus táplálkozásra gondolunk, azt gyakran a fizikai testünk egészségével hozzuk összefüggésbe. Manapság sok orvos ajánlja

Részletesebben

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás

Lelki és érzelmi egészség. Igazságban járni: 1. előadás Igazságban járni: 1. előadás 1 1. lépés: Nevezd meg a problémát Bűn Bizonytalanság 2 Az ember öt dimenziója Szellemi Erkölcsi Társadalmi Pszichológi ai Biológiai 3 A teremtek sorrend Lélek (lelki) Jellem

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Zsidó.13.8 Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied

Részletesebben

Az Úr az! Hol van a kutya? Az Úr az!

Az Úr az! Hol van a kutya? Az Úr az! Nézzétek el nekem ezt a képet, de valahogy a ma emberét úgy látom, hogy kezében tart egy okos eszközt, és az a mese kel életre, amikor a fiatalember vagy az a fiatal hölgy találkozik a békával. Ugye megvan

Részletesebben

A SZOCIOLÓGIA ALAPÍTÓJA. AugustE Comte

A SZOCIOLÓGIA ALAPÍTÓJA. AugustE Comte A SZOCIOLÓGIA ALAPÍTÓJA AugustE Comte A szociológia önálló tudománnyá válása a 19.század közepén TUDOMÁNYTÖRTÉNET: a felvilágosodás eszméi: Szabadság, egyenlőség, testvériség. Az elképzelt tökéletes társadalom

Részletesebben

Szlávik Tibor. Tisztánlátó, Pszichotronikus SZELLEMSEBÉSZ. Végzettségeim: 1995 Kineziológus, Mentál egészségügyi szakellátás.

Szlávik Tibor. Tisztánlátó, Pszichotronikus SZELLEMSEBÉSZ. Végzettségeim: 1995 Kineziológus, Mentál egészségügyi szakellátás. Tisztánlátó, Pszichotronikus SZELLEMSEBÉSZ Végzettségeim: 1995 Kineziológus, Mentál egészségügyi szakellátás. Három az egyben koncepció: ONE BRAIN, EGGY AGY módszer az agyműködésre alapuló kineziológia.

Részletesebben

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen és minden egyes kifújásnál képzeld azt, hogy elengeded

Részletesebben

I IV.Fázis Képanyag áttekintés

I IV.Fázis Képanyag áttekintés A SZABADSÁG KULCSA, HOGY TELJESEN LÉGY JELEN A TESTEDBEN Form #INT32 1/6 May 2005 Universal Calibration Lattice (UCL) (Univerzális Kalibrációs Háló) Universal Calibration Lattice (UCL) az emberi energiaanatómián

Részletesebben

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed!

Experience hotel service. Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! 1 Az élményturizmus lényegében ezt jelenti legyen élményekkel teli a pihenésed! Mi az az élményturizmus? Nyaralni, túrázni, utazni mindenki másképp szokott. Van, aki spontán indul el, van, aki alaposan

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

Teljes rendszer, amely a jóga autentikus örökségére épül. Magában foglal minden fő jógautat:

Teljes rendszer, amely a jóga autentikus örökségére épül. Magában foglal minden fő jógautat: Paramhans Swami Maheshwarananda átfogó jógarendszere, a "Jóga a mindennapi életben" rendszer felöleli a test, az elme, a tudat és a lélek minden vonatkozását. Teljes rendszer, amely a jóga autentikus örökségére

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

Satyananda Yoga Hírlevél

Satyananda Yoga Hírlevél Satyananda Yoga Hírlevél 2006. augusztus 25. IV. évfolyam, 8. szám AZ ÉV LEGFONTOSABB PROGRAMJA UTAZÁS INDIÁBA NOVEMBERBEN 2006. november 21-én kezdõdik a tizenegyedik Szat Csandi Mahájagja Szvámi Szatjánanda

Részletesebben

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt 2014 böjt Hálaadás 1. oldal H á l a a d á s a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt Mikor pedig böjtöltök. ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat,

Részletesebben

Patandzsali Jóga szútrái

Patandzsali Jóga szútrái Patandzsali Jóga szútrái A tudat változásai Atma Center, 2009. 09. 11. Gauranga Das atmacenter.hu Bevezető mantra Harih Óm Szaha návavatu Szaha nau bhunaktu Szaha vírjan karavávahaih Tédzsaszvinávadhítamasztu

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

Merre tovább Magyar Református Egyház? Tatai Egyházmegye presbiteri konferenciája Tata, 2012. február 11.

Merre tovább Magyar Református Egyház? Tatai Egyházmegye presbiteri konferenciája Tata, 2012. február 11. Merre tovább Magyar Református Egyház? Tatai Egyházmegye presbiteri konferenciája Tata, 2012. február 11. A téma időszerűsége Miért kell nekünk, gyülekezeti, egyházmegyei, kerületi, közegyházi szinten

Részletesebben

6. TETTEK ÉS KÖVETKEZMÉNYEK Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1.

6. TETTEK ÉS KÖVETKEZMÉNYEK Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. 6. TETTEK ÉS KÖVETKEZMÉNYEK Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: I. A Heidelbergi Káté II. Második Helvét Hitvallás. Kálvin Kiadó, Budapest. 2004;

Részletesebben

Spirituális beteljesülés a modern életben

Spirituális beteljesülés a modern életben Sant Rajinder Singh Ji Maharaj Spirituális beteljesülés a modern életben Az emberek szerte a világon kutatják az élet és halál misztériumát. Kíváncsiak, mi van a fizikai létezésen túl. Az erősödő spirituális

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről

A világ mint karmikus vízió Megjegyzések a Buddha-testek doktrínájáról Tantest Gyönyörtest Átváltozástest A Tiszta Földekről Németh Norbert eddigi előadásai 2011. január 28. Bevezetés a bardó tanításokba Nyugati és keleti hozzáállás Tibeti Halottaskönyv A helyes beállítódásról Bardókról általában Az élet utáni állapotválotzásokról

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek 32 Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek Kisnémet Mónika Nincs kockázat a szerelemben, és ezt te is meg fogod tanulni. Az emberek évezredek óta keresik és megtalálják egymást.

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7

ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7 Tartalom ELŐSZÓ Pál apostol igehirdetése 7 5 A RÓMAIAKNAK ÍRT LEVÉL 11 Bevezetés 14 A levél szövege 14 Címzés és köszöntés (1,1-7) 16 Hálaadás és a téma megjelölése (1,8-17) 1. TANÍTÓ RÉSZ (1,18-11,36)

Részletesebben

Kovacsics Zsuzsanna, MSW

Kovacsics Zsuzsanna, MSW Kovacsics Zsuzsanna, MSW 2017.06.16. o Spiritualitás a betegségben, szenvedésben, haldoklásban o Spiritualitás a segítő kapcsolatban o Spiritualitás fogalma a szociális- és egészségügyben o Spirituális

Részletesebben

2009. június. www.kristalytanc.hu. Angyali Kristály Terápia és Képzés

2009. június. www.kristalytanc.hu. Angyali Kristály Terápia és Képzés www.kristalytanc.hu 2009. június Angyali Kristály Terápia és Képzés HÁROM KRISTÁLY MÓDSZER Finomenergiák alkalmazása Kristályeszenciák Angyal aura permetek Nelson SCIO Biorezonancia Kék Kristálysziget

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük?

Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? Hogyan növelhető az iskola megtartó ereje? Mit tehetünk a tanulói lemorzsolódás ellen? Mit tehet a család? Kapcsolat a szülői házzal Velük vagy nélkülük velük vagy helyettük? FPF konferencia 2018.02.24

Részletesebben

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A tartalom és forma jelentése és kettőssége. A forma jelentősége, különösen az ember biológiai és társadalmi formáját illetően. Megjegyzés Ez egy igen elvont téma. A forma egy különleges fogalom

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET

Isten Nagy Terve. 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET Isten Nagy Terve 4 rész: A FÖLDBŐL FELTÖRŐ ÉLET Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Én vagyok az Alfa és az Omega így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható.

Részletesebben

15.Hajlandó vagy szembenézni önmagaddal?

15.Hajlandó vagy szembenézni önmagaddal? 15.Hajlandó vagy szembenézni önmagaddal? Számmisztika - Tudod mire születtél? Egy számmisztikai elemzés megmutatja neked! - Schilling Péter Hajlandó vagy szembenézni Önmagaddal? Honnan tudhatom meg hol

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

TARTALOM. - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság:

TARTALOM. - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság: TARTALOM ÉLET JELENTOSEGE - Bern, 1924. 10 A Hold a Nap, mint a két A mult (individualitás) és (az általános emberi). és szabadság: kozmikus Hold- és Naplét. Az bölcsessége. A Hold és a Nap két ember sorsszerû

Részletesebben

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése DEREK PRINCE Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése Bevezető - A Derek Prince Ministries ismertetője Az 1930-as években, a történet szerint, megcsörrent a telefon az igazgatói irodában, abban a washingtoni

Részletesebben

Louise L. Hay ÖRÖKNAPTÁR

Louise L. Hay ÖRÖKNAPTÁR A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Louise L. Hay / I CAN DO IT Calendar Hay House, Inc., California, USA, 2012, 2013, 2014 A Hay House-rádió a www.hayhouseradio.com internetes oldalon érhetõ

Részletesebben

Mi a Lovas Èlmény Tréning, kinek ajánljuk?

Mi a Lovas Èlmény Tréning, kinek ajánljuk? Mi a Lovas Èlmény Tréning, kinek ajánljuk? 2 A lovak a környezetre nagyfokú érzékenységgel reagálnak. Az emberek képesek arra, hogy mást mondjanak, mint amit testük mutat. A lovak ezzel szemben nem csak

Részletesebben

Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.)

Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.) Esettanulmány. Harmadik nyilvános csatornázás. (Öreg és Margaréta. 2008 nov. 28.) Margaréta fogpanaszaira sejtemlékezet tisztító energiákat kértem. (A jobb felső 7-es gyökeréből sugárzik a fájdalom a fülébe,

Részletesebben

14. Rák. (Rosszindulatú sejtburjánzás)

14. Rák. (Rosszindulatú sejtburjánzás) 14. Rák (Rosszindulatú sejtburjánzás) A rák megértéséhez különösen fontos az analóg gondolkodás. Tudatosítanunk kell azt a tényt, hogy az általunk észlelt vagy definiált teljességek (egység az egységek

Részletesebben