ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/"

Átírás

1 ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ Tárgyalja: Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság Szociális, Egészségügyi és Foglalkoztatási Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testület február 15-i ülésére hulladékkezelési díjtámogatásról. Tisztelt Képviselő-testület! Újszász Város Önkormányzat Képviselő-testülete a települési szilárd hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 19/2010. (XII.22.) számú rendeletében szabályozta a lakosság által január 1-jétől fizetendő szilárd hulladék elszállítási díját. A rendelet hatálybalépését követően nagyon sok lakossági megkeresés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz a hulladékszállítási díj mérséklése ügyében. A problémákat szociálisan kezelni kell, ezért a szociálisan rászorulók megsegítésére javaslom a képviselő-testületnek, hogy az önkormányzat szociális rendeletében új rendelkezésként kerüljön bevezetésre a hulladékkezelési díjtámogatás, melynek a tervezet szerint A, B és C változata van. Az A változat 6-7 millió forint összegű kiadást, a B változat 3-4 millió forint összegű kiadást eredményez a város költségvetéséből, a C változat várhatóan Ft összegű kiadást igényel. A javasolt szociális támogatás fedezete a város évi költségvetésébe betervezett szociális kiadások (juttatási formák) terhére (annak megszüntetésével) valósulhat meg. Az egyetlen jelenleg változtatható eseti pénzbeli ellátás a méltányos közgyógyellátás, amelynek elkötelezettség nélküli szabad pénzforrása Ft. Tájékoztatom továbbá a képviselő-testületet, hogy három képviselő társunk, Petrik Ferenc, Szórád Róbert és Répási Csabáné Tóth Rozália képviselő is javaslattal fordult a képviselő-testület felé a hulladékszállítási díj mérséklése ügyében, mely beadvány az előterjesztés mellékletét képezi. E javaslat a becslések szerint Ft kiadást jelentene a város költségvetésében, melyre ebben az évben nincs lehetőség. Gondolataik szerint: Javasoljuk, hogy a képviselő-testületi tagok által lemondott tiszteletdíjakat fordítsák ezen díjak megfizetésére. Amennyiben a fenti összeg nem fedezi a szemétszállítási díj összegét, úgy javasoljuk további tiszteletdíjakról való lemondást. Kérem a Tisztelt Képviselő-testület tagjait, hogy a javaslat alapján tárgyalja meg egyrészt a szociális rendelet módosítását, illetve döntsön az A, B vagy C változat elfogadásáról, illetve módosítsa a települési szilárd hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló rendeletet annyiban, hogy a kedvezményre vonatkozó részt hatályon kívül helyezi.

2 2 Megfontolásra ajánlom továbbá a három képviselőtársunk javaslatát a tiszteletdíjak szemétszállítási díjtámogatásra történő felajánlását, annál is inkább, mert e nélkül az összeg nélkül, - amely jelenleg Ft egyik alternatíva sem finanszírozható. Látható, hogy a fentiek átgondolása miatt részben az eddig javasolt több alternatíva-, részben a vita során kialakuló akár újabb elképzelések-, részben pedig a képviselők részéről meghozandó személyes döntések-, továbbá a szociális segélyezést érintő szakmai (szociális bizottsági) érvek ellenérvek, hatástanulmányok-, további rendelet módosításokat eredményezhetnek, ezért kérem hogy az előterjesztett javaslatokat szíveskedjenek 0 -dik változatnak tekinteni és arra törekedni, hogy az elfogadható kompromisszum eredményeként hozzuk meg döntésünket, nem feltétlenül a jelen képviselő-testületi ülésen. Újszász, február 9. /: Molnár Péter :/

3 3 A VÁLTOZAT ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2011. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendelete módosításáról. Újszász Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 26. -ában, foglalt felhatalmazások alapján a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások szabályozására a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. A Rendelet 2. /1/ bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki: e) hulladékkezelési díjtámogatás. 2. A Rendelet 4. /1/ bekezdése az alábbi ponttal egészül ki: g) Hulladékkezelési díjtámogatás 3. A Rendelet 12. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 12. /1/ A hulladékkezelési díjtámogatás a hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetésével járó költségek csökkentésére szociálisan rászorultak részére nyújtott pénzbeli támogatás. /2/ A hulladékkezelési díjtámogatást állapít meg az ingatlan tulajdonosának vagy haszonélvezőjének, ha újszászi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen ezen a lakcímen lakik, továbbá a kérelem benyújtásának időpontjában a.) ő maga a 70. életévét betöltötte és egyedülálló b.) ő maga vagy a vele közös háztartásban élő házastársa a 75. életévét betöltötte. /3/ A támogatás egyidejűleg egy jogcímen vehető igénybe. /4/ A támogatást a a kérelem benyújtása hónapjának első napjától (legkorábban március 1-jétől) február 28. napjáig terjedő időszakra állapítja meg. Abban az esetben, ha a kérelmező február 28-án hulladékkezelési díjtámogatásban részesül, a támogatás megállapításának kezdő napja a korábbi támogatás lejártát követő nap azzal, hogy a kérelemnek július 31-ig kell beérkeznie.

4 4 /5/ A támogatás egy hónapra jutó összege Ft. /6/ A támogatási összeg folyósítása a kérelmező pénzintézeti folyószámlájára, annak hiányában házi pénztárból történik minden év április illetve augusztus hónapban. /7/ A kérelemhez mellékelni kell: a) a hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkozó szerződés vagy számla másolatát, mely a kérelmező, vagy házastársa, élettársa nevére szól, b) a kérelmező nyilatkozatát arról, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában nincs hulladékkezelési közszolgáltatási díjtartozása, /8/ A támogatás nem folyósítható a jogosultság megszűnését követő hónap első napjától. /9/ Amennyiben a szolgáltató közlése szerint a hulladékkezelési közszolgáltatási díjat a támogatott nem fizette meg a hulladékkezelési díjtámogatásra való jogosultsága a közlés hónapjának utolsó napján megszűnik. 4. A Rendelet 12. -a 13. -ra módosul, 13. -a 14. -ra módosul, 14. -a 15. -ra módosul, 15. -a 16. -ra módosul, 16. -a 17. -ra módosul, 17. -a 18. -ra módosul, 18. -a 19. -ra módosul, 19. -a 20. -ra módosul, 21. -a 22. -ra módosul, 22. -a 23. -ra módosul, 23. -a 24. -ra módosul, 24. -a 25. -ra módosul, 25. -a 26. -ra módosul, 26. -a 27. -ra módosul, 27. -a 28. -ra módosul, 28. -a 29. -ra módosul. 5. E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezései március 1-jétől alkalmazandók a március 1. napjától beadott kérelmekre vonatkozóan. Újszász, február 15. /: Molnár Péter :/ /: Boros Péterné :/ jegyző

5 5 B VÁLTOZAT ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2011. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendelete módosításáról. Újszász Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 26. -ában, foglalt felhatalmazások alapján a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások szabályozására a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. A Rendelet 2. /1/ bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki: e) hulladékkezelési díjtámogatás. 2. A Rendelet 4. /1/ bekezdése az alábbi ponttal egészül ki: g) Hulladékkezelési díjtámogatás 3. A Rendelet 12. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 12. /1/ A hulladékkezelési díjtámogatás a hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetésével járó költségek csökkentésére szociálisan rászorultak részére nyújtott pénzbeli támogatás. /2/ A hulladékkezelési díjtámogatást állapít meg az ingatlan tulajdonosának vagy haszonélvezőjének, ha újszászi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen ezen a lakcímen lakik, továbbá a kérelem benyújtásának időpontjában a.) ő maga a 70. életévét betöltötte és egyedülálló b.) ő maga vagy a vele közös háztartásban élő házastársa a 75. életévét betöltötte. /3/ A /2/ bekezdés a) és b) pontjában meghatározott kérelmező abban az esetben jogosult a támogatásra, ha a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át. /4/ A támogatást a a kérelem benyújtása hónapjának első napjától (legkorábban március 1-jétől) február 28. napjáig terjedő időszakra állapítja meg. Abban az esetben, ha a kérelmező február 28-án hulladékkezelési díjtámogatásban részesül, a támogatás megállapításának kezdő napja a korábbi támogatás lejártát követő nap azzal, hogy a kérelemnek július 31-ig kell beérkeznie.

6 6 /5/ A támogatás egy hónapra jutó összege Ft. /6/ A támogatási összeg folyósítása a kérelmező pénzintézeti folyószámlájára, annak hiányában házi pénztárból történik minden év április illetve augusztus hónapban. /7/ A kérelemhez mellékelni kell: a) hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkozó szerződés vagy számla másolatát, mely a kérelmező, vagy házastársa, élettársa nevére szól, b) a kérelmező nyilatkozatát arról, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában nincs hulladékkezelési közszolgáltatási díjtartozása, /8/ A támogatás nem folyósítható a jogosultság megszűnését követő hónap első napjától. /9/ Amennyiben a szolgáltató közlése szerint a hulladékkezelési közszolgáltatási díjat a támogatott nem fizette meg a hulladékkezelési díjtámogatásra való jogosultsága a közlés hónapjának utolsó napján megszűnik. 4. A Rendelet 12. -a 13. -ra módosul, 13. -a 14. -ra módosul, 14. -a 15. -ra módosul, 15. -a 16. -ra módosul, 16. -a 17. -ra módosul, 17. -a 18. -ra módosul, 18. -a 19. -ra módosul, 19. -a 20. -ra módosul, 21. -a 22. -ra módosul, 22. -a 23. -ra módosul, 23. -a 24. -ra módosul, 24. -a 25. -ra módosul, 25. -a 26. -ra módosul, 26. -a 27. -ra módosul, 27. -a 28. -ra módosul, 28. -a 29. -ra módosul. 5. E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezései március 1-jétől alkalmazandók a március 1. napjától beadott kérelmekre vonatkozóan. Újszász, február 15. /: Molnár Péter :/ /: Boros Péterné :/ jegyző

7 7 C VÁLTOZAT ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2011. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendelete módosításáról. Újszász Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 26. -ában, foglalt felhatalmazások alapján a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások szabályozására a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. A Rendelet 2. /1/ bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki: e) hulladékkezelési díjtámogatás. 2. A Rendelet 4. /1/ bekezdése az alábbi ponttal egészül ki: g) Hulladékkezelési díjtámogatás 3. A Rendelet 12. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 12. /1/ A hulladékkezelési díjtámogatás a hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetésével járó költségek csökkentésére szociálisan rászorultak részére nyújtott pénzbeli támogatás. /2/ A hulladékkezelési díjtámogatást állapít meg az ingatlan tulajdonosának vagy haszonélvezőjének, ha újszászi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen ezen a lakcímen lakik, továbbá a kérelem benyújtásának időpontjában lakásfenntartási támogatásban részesül. /3/ A támogatást a a kérelem benyújtása hónapjának első napjától (legkorábban március 1-jétől) február 28. napjáig terjedő időszakra állapítja meg. Abban az esetben, ha a kérelmező február 28-án hulladékkezelési díjtámogatásban részesül, a támogatás megállapításának kezdő napja a korábbi támogatás lejártát követő nap azzal, hogy a kérelemnek július 31-ig kell beérkeznie. /4/ A támogatás egy hónapra jutó összege Ft. /5/ A támogatási összeg folyósítása a kérelmező pénzintézeti folyószámlájára, annak hiányában házi pénztárból történik minden év április illetve augusztus hónapban.

8 8 /6/ A kérelemhez mellékelni kell: a) hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkozó szerződés vagy számla másolatát, mely a kérelmező, vagy házastársa, élettársa nevére szól, b) a kérelmező nyilatkozatát arról, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában nincs hulladékkezelési közszolgáltatási díjtartozása, /7/ A támogatás nem folyósítható a jogosultság megszűnését követő hónap első napjától. /8/ Amennyiben a szolgáltató közlése szerint a hulladékkezelési közszolgáltatási díjat a támogatott nem fizette meg a hulladékkezelési díjtámogatásra való jogosultsága a közlés hónapjának utolsó napján megszűnik. 4. A Rendelet 12. -a 13. -ra módosul, 13. -a 14. -ra módosul, 14. -a 15. -ra módosul, 15. -a 16. -ra módosul, 16. -a 17. -ra módosul, 17. -a 18. -ra módosul, 18. -a 19. -ra módosul, 19. -a 20. -ra módosul, 21. -a 22. -ra módosul, 22. -a 23. -ra módosul, 23. -a 24. -ra módosul, 24. -a 25. -ra módosul, 25. -a 26. -ra módosul, 26. -a 27. -ra módosul, 27. -a 28. -ra módosul, 28. -a 29. -ra módosul. 5. E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezései március 1-jétől alkalmazandók a március 1. napjától beadott kérelmekre vonatkozóan. Újszász, február 15. /: Molnár Péter :/ /: Boros Péterné :/ jegyző

9 9 D VÁLTOZAT ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./2011. (II.16.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendelete módosításáról. Újszász Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 26. -ában, foglalt felhatalmazások alapján a pénzbeni és természetbeni szociális ellátások szabályozására a pénzbeli és a természetbeni szociális ellátásokról szóló 3/2009. (II.18.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. A Rendelet 2. /1/ bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki: e) hulladékkezelési díjtámogatás. 2. A Rendelet 4. /1/ bekezdése az alábbi ponttal egészül ki: g) Hulladékkezelési díjtámogatás 3. A Rendelet 12. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: 12. /1/ A hulladékkezelési díjtámogatás a hulladékkezelési közszolgáltatási díj fizetésével járó költségek csökkentésére szociálisan rászorultak részére nyújtott pénzbeli támogatás. /2/ A hulladékkezelési díjtámogatást állapít meg az ingatlan tulajdonosának vagy haszonélvezőjének, ha újszászi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen ezen a lakcímen lakik, továbbá a kérelem benyújtásának időpontjában a.) ő maga a 70. életévét betöltötte és egyedülálló b.) ő maga vagy a vele közös háztartásban élő házastársa a 75. életévét betöltötte c.) lakásfenntartási támogatásban részesül. /3/ A támogatás egyidejűleg egy jogcímen vehető igénybe. /4/ A /2/ bekezdés a) és b) pontjában meghatározott kérelmező abban az esetben jogosult a támogatásra, ha a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át. /5/ A támogatást a a kérelem benyújtása hónapjának első napjától (legkorábban március 1-jétől) február 28. napjáig terjedő időszakra állapítja

10 10 meg. Abban az esetben, ha a kérelmező február 28-án hulladékkezelési díjtámogatásban részesül, a támogatás megállapításának kezdő napja a korábbi támogatás lejártát követő nap azzal, hogy a kérelemnek július 31-ig kell beérkeznie. /6/ A támogatás egy hónapra jutó összege Ft. /7/ A /2/ bekezdés c) pontjában meghatározott kérelmező a támogatást természetben kapja. A /2/ bekezdés a) és b) pontjában meghatározott kérelmező esetén a támogatási összeg folyósítása a kérelmező pénzintézeti folyószámlájára, annak hiányában házi pénztárból történik minden év április illetve augusztus hónapban. /8/ A kérelemhez mellékelni kell: c) hulladékkezelési közszolgáltatásra vonatkozó szerződés vagy számla másolatát, mely a kérelmező, vagy házastársa, élettársa nevére szól, d) a kérelmező nyilatkozatát arról, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában nincs hulladékkezelési közszolgáltatási díjtartozása, /9/ A támogatás nem folyósítható a jogosultság megszűnését követő hónap első napjától. /10/ Amennyiben a szolgáltató közlése szerint a hulladékkezelési közszolgáltatási díjat a támogatott nem fizette meg a hulladékkezelési díjtámogatásra való jogosultsága a közlés hónapjának utolsó napján megszűnik. 4. A Rendelet 12. -a 13. -ra módosul, 13. -a 14. -ra módosul, 14. -a 15. -ra módosul, 15. -a 16. -ra módosul, 16. -a 17. -ra módosul, 17. -a 18. -ra módosul, 18. -a 19. -ra módosul, 19. -a 20. -ra módosul, 21. -a 22. -ra módosul, 22. -a 23. -ra módosul, 23. -a 24. -ra módosul, 24. -a 25. -ra módosul, 25. -a 26. -ra módosul, 26. -a 27. -ra módosul, 27. -a 28. -ra módosul, 28. -a 29. -ra módosul. 5. E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezései március 1-jétől alkalmazandók a március 1. napjától beadott kérelmekre vonatkozóan. Újszász, február 15. /: Molnár Péter :/ /: Boros Péterné :/ jegyző

11 11 ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2011. (II.16.) önkormányzati rendeletét a települési szilárd hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 19/2010. (XII.22.) önkormányzati rendelet módosításáról. Újszász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 23. -ában, és az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló évi XLII. törvény 2. - ában meghatározott feladatkörében eljárva Újszász Város Önkormányzata a települési szilárd hulladékkal összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 19/2010. (XII.22.) rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: 1. (1) A Rendelet 8. (3)-(4)-(5) és (7) bekezdése hatályát veszti. (2) A Rendelet 8. (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: (6) A díj szüneteltetésére a kérelem beadását követő hónap 1. napjától kerülhet sor. Azon ingatlanokról, Tulajdonosokról, akik esetében a közszolgáltatási díj szüneteltetésére kerül sor, a Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Szolgáltatót. Záró rendelkezések 2. (1) A rendelet kihirdetését követő naptól lép hatályba, rendelkezéseit március 1. napjától kell alkalmazni. (2) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. Ú j s z á s z, február 15. /: Molnár Péter :/ /: Boros Péterné :/ jegyző

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról

Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról 1 / 6 2016.11.08. 17:15 Tarnaszentmiklós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete szociális ellátásokról és szolgáltatásokról Tarnaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

2/A. Helyi gázár- és távhőtámogatás

2/A. Helyi gázár- és távhőtámogatás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselőtestületének 37/2011. (XII.12.) rendelete a pénzbeli és természetbeni támogatásokról szóló 25/2011. (IX.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 128/2015. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2015. június 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2007.(XII.21.) Kt. számú rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 23/2005.(X.28.)

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax.: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax.: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax.: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-15/2016. Tárgy: Az egyes pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Eljárási rendelkezések Neszmély Község Önkormányzata megalkotja 9./2012(II.15.) önkormányzati rendeletét az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Neszmély Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 15/1995. /V. 25./ sz. RENDELETE a bölcsődés-korú gyermeket nevelő családok szociális támogatásáról (Hatálytalan 2011. május 1-jétől, hatályon kívül helyezte a bölcsődés korú

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Homokbödöge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Települési támogatások

Települési támogatások Becske Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2015. (II.23.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Becske Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E LŐTERJESZTÉS 2015. február 11-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól szóló rendelet módosítása A tárgykört

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról.

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 7/2009.(V. 13.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. Ipolytölgyes község Önkormányzatának Képviselő-Testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Ikt.szám: 59-8/ 2017/A2 Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján pályázatot nyújtott be Belügyminisztériumhoz keménylombos

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Baj Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete

Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2013.(XI..) önkormányzati rendelete Balajt Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013.(XI..) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználásának helyi szabályairól TERVEZET Balajt

Részletesebben

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(XII.23.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(XII.23.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Adásztevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(XII.23.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Adásztevel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018.(X.26.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya:döntés a szociális célú tűzifavásárlásához

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2003. (V.19.) Önk. számú rendeletének

Részletesebben

(3) A Szt., valamint a Gyvt. rendelkezései alapján e rendelet 8. és 35. -ában foglalt ellátással kapcsolatos hatásköröket a jegyző gyakorolja.

(3) A Szt., valamint a Gyvt. rendelkezései alapján e rendelet 8. és 35. -ában foglalt ellátással kapcsolatos hatásköröket a jegyző gyakorolja. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 33/2011. (VIII.26.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 23/2004. (IV. 20.) ÖKT rendelet módosításáról

Részletesebben

Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete

Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XI. 25.) Ör. számú rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól. Nagybánhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A rendelet hatálya. Esztergom Város Önkormányzatának 29/2007. (IV.27.) ör. rendelete az idősek támogatásáról

A rendelet hatálya. Esztergom Város Önkormányzatának 29/2007. (IV.27.) ör. rendelete az idősek támogatásáról Esztergom Város Önkormányzatának 29/2007. (IV.27.) ör. rendelete az idősek támogatásáról (Egységes szerkezetben a 26/2008.(III.20.)* esztergomi ör. rendelettel) Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Rendelet 15. (2) bekezdése az alábbiakra módosul: 15. (2) Rendszeres települési gyógyszertámogatás a kérelmezőnek akkor lehet megállapítani,

A Rendelet 15. (2) bekezdése az alábbiakra módosul: 15. (2) Rendszeres települési gyógyszertámogatás a kérelmezőnek akkor lehet megállapítani, Zalaszentmihály Község Önkormányzati képviselő-testületének 6/2015 (V.08.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015(II.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Városi Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32) JAVASLAT

Városi Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * Fax: (06-32) JAVASLAT Városi Polgármesteri Hivatal 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-155 Fax: (06-32) 460-918 Szám: 1-132/2011. A rendelet elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges. JAVASLAT a szociális ellátások

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. OKTÓBER 14-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. OKTÓBER 14-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. OKTÓBER 14-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet 14/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelet A szociális rászorultságtól függő pénzbeli

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0)

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II.15.) önkormányzati rendelete (L0) a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 6/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2014.

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014. (XI. 13.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra.

A rendelet hatálya 2.. /1/ Kiterjed a Mérk Nagyközség közigazgatási területén belül építendő vagy vásárolandó lakásokra. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 9/2008./VI.20./ kt. rendelete Az eső lakáshoz jutók pénzügyi támogatásáról A Képviselő-testület! Mérk Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete az 1990. évi

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról. 1. Települési támogatás

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról. 1. Települési támogatás NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Nyergesújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6-i rendkívüli ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Döntés a szociális célú tűzifavásárlásához kapcsolódó

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (III.31.) számú rendelete A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL - 2 - Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet célja

I. fejezet. A rendelet célja Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/1998. (X.9.) ör. sz. rendelete a szociálisan hátrányos helyzetben lévők nehézségeinek enyhítéséről és a lakhatás körülményeinek javításáról Kalocsa

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012.(XI. 28.) önkormányzati rendelete A talajterhelési díjról

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012.(XI. 28.) önkormányzati rendelete A talajterhelési díjról 15/2012.(XI. 28.) önkormányzati rendelete A talajterhelési díjról Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testület A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 21/A (2) bekezdésében, és

Részletesebben

A szociális igazgatásról és egyes szociális ellátások szabályairól szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítására

A szociális igazgatásról és egyes szociális ellátások szabályairól szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítására DOMBRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL -------------------------------------------------------------- 4492 Dombrád, Rákóczi út 36. Tel/fax: (45) 465-001, 565-002 Száma:.../2015. ELŐTERJESZTÉS - a

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Polgármesteri Iroda. Napirendi javaslat

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Polgármesteri Iroda. Napirendi javaslat Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.december 02-án( kedd)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 4-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 4-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám:82/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. április 4-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a pénzbeli és természetbeni támogatásokról

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere

Budakalász Város Polgármestere Budakalász Város Polgármestere 228/2011.(IX.29.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Javaslat a szociális ellátásokról szóló 2/2002.(II.11.)

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 21. napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : d./ rendeletei:

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Tabajd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016(IX.5.) önkormányzati rendelete A szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 10/2004.(VII.27.) rendelete a talajterhelési díjról. /egységes szerkezetben/

Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 10/2004.(VII.27.) rendelete a talajterhelési díjról. /egységes szerkezetben/ Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 10/2004.(VII.27.) rendelete a talajterhelési díjról. /egységes szerkezetben/ Ipolytölgyes községi Önkormányzat Képviselő-Testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 22/2006.(VIII.30.)

Részletesebben

6.. Rendszeres szociális segély

6.. Rendszeres szociális segély Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2012 (.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és ellátásokról Ecsegfalva Község Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 13/2004. (VII.05.) Önk. r e n d e l e t e (a 45/2008.(VII.16.) Önk., 7/2009. (II.13.) Önk., 29/2009. (VII.13.) Önk., 9/2010. (III.31.) Önk, 24/2010. (VIII.13.) Önk., 5/2011.

Részletesebben

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET

Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról I. FEJEZET Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról Veszprémvarsány Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociá1is ellátásokról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10 /2014. (XI. 11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának

Részletesebben

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati. Rendelete. A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (XI. 23.) önkormányzati Rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki:

Az R 3. -a az alábbi (3), (4), (5) bekezdéssel egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2006. (VI.1.) Kt. sz. rendelete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 7/2006 (III.30.) Kt. sz. rendelet módosításáról

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. (II. 14.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. (II. 14.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. (II. 14.) ÖR. rendelete Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2006.(III.21.) Ktr. rendelete A gyermekek védelmét szolgáló pénzbeli és természetbeni ellátásokról. 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell:

1. Hatásköri és eljárási szabályok. (2) Az e rendeletben meghatározott pénzbeli ellátások esetén a jövedelem igazolásához csatolni kell: Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekvédelmi ellátási formák helyi szabályozásáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzatának

Részletesebben

Ófehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X.18.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ófehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X.18.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Ófehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. (X.18.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Ófehértó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Kt. számú rendelet módosításáról Készítette: Szipőcsné dr. Molnár Éva

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének

Részletesebben

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

31/2003.(IX.08.) ÖKT. sz rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete AZ INGATLANOK KÖZMŰFEJLESZTÉSÉNEK HELYI TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ a 34/2004. (V.25.), 30/2013. (VI.24.) és a 28/2015. (XI.05.) önkormányzati rendeletek által módosított

Részletesebben

Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013. (XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Rábapatona Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A szociális igazgatásról és ellátásról szóló 2/2011. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása Jobbágyi Község Önkormányzata 22/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet az önkormányzati segély kialakításával összefüggő önkormányzati rendeletek módosításáról Jobbágyi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól módosításokkal egységes szerkezetben Jánossomorja

Részletesebben

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról

Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014.(III. 11.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutók támogatásáról Bük Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

a Képviselő-testület 2013. október 29-i ülésére

a Képviselő-testület 2013. október 29-i ülésére ÖCS KÖZS ÉG ÖNK ORM ÁNY ZA TA P O L G Á R M E S T E R 8292 Öcs, Béke utca 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/2-12/2013. Készítette: Farkasné Barka Andrea Tárgy: Szociális célú tűzifa juttatásáról

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Báránd Község Önkormányzat

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2.

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2. Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodás nyújtó

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 1 Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kéthely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat

Részletesebben

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról

Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014.(XI.27.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a szociális tűzifa támogatás szabályozásáról Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 02/88-10/2018. Tárgy: szociális tűzifa rendelet Melléklet: rendelet-tervezet ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 12-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2

Módosította a 9/2013. (III. 01.) önkorm. rendelet Hatályba lépés ideje: márc. 1. 2 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2010. (XI. 26.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1 Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat 46/2008. (XI.28.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról

Nagykőrös Város Önkormányzat 46/2008. (XI.28.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról Nagykőrös Város Önkormányzat 6/008. (XI.8.) ÖT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1. (1) Nagykőrös Város Önkormányzat a köztisztaságról szóló többször módosított

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2016.(XII.01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális célú tűzifa támogatásról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési önkormányzatok

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2018. (XI.05.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eredeti

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A szociális célú tűzifa támogatásról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013.(XI.15.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A szociális célú tűzifa támogatásról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról

Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete. a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.29.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag juttatásról Csernely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk

Részletesebben

Hatályos: tól

Hatályos: tól Hatályos:2017-08-04 -tól Bakonyszombathely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló 2/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete. Bakonyszombathely Község Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013.(XII.02.)

Részletesebben

Általános indokolás. Részletes indokolás

Általános indokolás. Részletes indokolás SZENTENDRE VÁROS ÁLTALÁNOS ALPOLGÁRMESTERE Az előterjesztés előkészítésében közreműködött: Jegyzői Kabinet A rendelet-tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! ELŐTERJESZTÉS Szentendre Város

Részletesebben

Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete. Szociális célú tűzifa juttatásáról. Általános rendelkezések

Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete. Szociális célú tűzifa juttatásáról. Általános rendelkezések Jászjákóhalma Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2016.(XII..) rendelete Szociális célú tűzifa juttatásáról Jászjákóhalma község Önkormányzatának képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép:

2. Az Ör. 3. helyébe a következő rendelkezés lép: Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2011.(VI.23.) önkormányzati rendelete az egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 45/1995. (XI. 30.) Makó ör. módosításáról

Részletesebben

Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról

Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról Jobbágyi Község Önkormányzata 15/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatásról Jobbágyi Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a 2013. évben a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásból

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kistolmács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII. 31.) önkormányzati rendelete A szociális igazgatásról, az egyes szociális ellátásokról és a helyi lakáscélú támogatásokról szóló 19/2005.

Részletesebben

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete Mátraszele Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások rendjéről szóló, 7/2012. (V. 3.) rendelet módosításáról Mátraszele Község Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2016.(XI.19.) rendelete a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatásról* Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1998. (III.26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1998. (III.26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1998. (III.26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- testület!

Tisztelt Képviselő- testület! Előterjesztés munkaterv szerinti ülésre /Nyílt Nagykovácsi, 2011. szeptember 29. Előterjesztő:. Előadó: dr. Halmosi-Rokaj Odett igazgatási ov.. Melléklet: rendelet tervezet Véleményezi: Ügyrendi és Összeférhetetlenségi

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Kissné Sághi Rita igazgatási előadó. Módosító rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Kissné Sághi Rita igazgatási előadó. Módosító rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap Javaslat a szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítása Bodorkós Ferenc polgármester Bodorkós Ferenc polgármester Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Módosító rendelettervezet

Részletesebben