TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VÍZIKÖZLEKEDÉSI OSZTÁLY 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 6., Tel.: 56/

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VÍZIKÖZLEKEDÉSI OSZTÁLY 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 6., Tel.: 56/"

Átírás

1 Szám: Átm. 959/ /2009. TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VÍZIKÖZLEKEDÉSI OSZTÁLY 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 6., Tel.: 56/ SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Dr. BOTKA LÁSZÓ POLGÁRMESTER ÚR RÉSZÉRE S Z E G E D BESZÁMOLÓ A SZEGEDI RENDŐRŐRS ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL BEVEZETÉS A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Víziközlekedési Osztály Vízirendészeti Rendőrőrs Szeged működési területe a Tisza folyó 159,6 fkm-től (déli országhatár) a 267,6 fkm-ig (Tiszaugi közúti híd) terjed. A Tisza Szegedig nemzetközi víziút, e fölött EGB IV. osztályba sorolású víziút. A folyó ezen területén három megyét (Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun- Szolnok) érint, két megyei jogú város (Szeged és Hódmezővásárhely), három város (Mindszent, Szentes, Csongrád), és tizenhét község közigazgatási területén halad át. A rendőrőrs illetékességi területén 4.db. híd, 1.db. időszakosan működő pontonhíd (Csongrád), 1 db építés alatt lévő közúti híd, és 3.db. kompátkelő található. Jellemző a nagyhajók, kisgéphajók, horgász csónakok, vitorlás hajók közlekedése, valamint a kijelölt fürdőhelyek nagyszámú látogatottsága. A rendőrőrs ben feladatait a hatályos jogszabályok, kiadott parancsok, utasítások, intézkedések alapján, a TVRK munkatervében meghatározottak szerint hajtotta végre, Szeged és Csongrád székhelyeken.

2 2 I. VEZETÉS-IRÁNYÍTÁS a, A szervezetben, a szervezeti struktúrában és a vezetők személyében bekövetkezett változások, azok okai, és hatásuk a tevékenységre: A Rendőrőrs vezetésében tárgyévben változás történt, Dávid Imre r.alezredes. őrsparancsnok Füv. eljárást követően nyugállományba vonult, jelenleg az őrsparancsnok-helyettes látja el a feladatait, valamint 1 fő hajóvezető kérte közös megegyezéssel a munkaviszonyának megszüntetését. A szervezeti struktúrában a közel jövőben változásra lenne szükség a schengeni feladatok ellátása kapcsán. b, A parancsnoki tervező, szervező, elemző, értékelő és ellenőrző munka színvonala: A parancsnoki tervező munka során meghatározásra kerültek azok a célcsoportok, amelyek kiemelt prioritást kaptak a 2008-as évben. Ezek a következők voltak: - az előző években elért eredmények szinten tartása, - a kijelölt fürdőhelyek folyamatos ellenőrzése, - növelni a vízből élve mentések számát, - a kikötők, veszteglő helyek visszatérő ellenőrzése, - a teljes működési területünkön visszatérő ellenőrzésekkel a vízparti szemetelés vissza szorítása, - a nagyhajókkal szembeni intézkedések során szigorúan ellenőrizni a személyzetet, a hajók okmányait, egyedi azonosító jeleit, műszaki állapotukat, - a schengeni alapból beszerzésre kerülő új szolgálati kisgéphajók és berendezéseik kezelésének, készségszintű alkalmazása, - a 8. Országos vízijárőr versenyre magas szintű felkészülés, - a személyi állomány létszámának megerősítése. A szervező munka során a legnagyobb problémát a fenti feladatok végrehajtásánál a személyi állomány létszámának jelentős csökkenése okozta. A Rendőrőrs 14 fős állomány tábla szerinti létszámából az évek során nyugállományba vonultak többen is és 2008 évre 50%-ra csökkent a szolgálatot ellátok száma. Ezen túlmenően 1 fő járőrvezető szerződéssel főiskolai tanulmányait folytatva is huzamosabb ideig távol volt, valamint 1 fő tartósan beteg állományban tartózkodott. A fenti helyzetben a feladatok ellátását a megmaradt állomány intézkedési aktivitásának fokozásával, és az együttműködők gyakoribb bevonásával tudtuk csak megvalósítani. Hatékony együttműködést hajtottunk végre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltséggel, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálattal és a VÁM és Pénzügyőrséggel. Az év során folyamatosan értékelésre, elemzésre kerültek a Rendőrőrs állománya által végrehajtott feladatok, a szükséges korrekciók, kiigazítások minden esetben megtörténtek.

3 3 c, Együttműködés az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és más rendvédelmi szervek vezetőivel: Kimagaslóan jó volt az együttműködésünk a Szegedi RK, Hódmezővásárhelyi RK, Csongrádi RK vezetőivel, valamint a Mindszenti őrsparancsnokkal, továbbá jó szintű együttműködést folytattunk a Szegedi Határőr Kirendeltség parancsnokával, és a Röszkei Vámhivatal vezetőjével. A rendőri szervekkel az együttműködések már nem csak az elmúlt évekre jellemző módon, a fokozott ellenőrzések és a rendezvénybiztosítások (Mindszenti Napok, Csongrád Körös-toroki Napok, Szeged Ifjúsági Napok stb.) során kerültek végrehajtásra, hanem a Szegedi Határrendészettel napi rendszerességgel, közös járőr szolgálat vezénylésével működtünk együtt. d, Az állományról való gondoskodás helyzete: Az állomány a járandóságát minden esetben megkapta, a végrehajtandó feladatokhoz a feltételek biztosításra kerültek (szolg.-i géphajók, szolg.-i szgk., üzemanyag, szolgálati mobiltelefon, az új beszerzésű TETRA rádiórendszer, stb,). Az év során a kiváló teljesítményt nyújtók közül 2 fő sorosan, rendfokozatban történő előléptetése történt, 1 fő kapitányságvezetői dicséretben és jutalomban részesült. A munkakörülmények javítása érdekében igényt terjesztettünk elő új őrsépület vonatkozásában, melyet az Igazságügyi és rendészeti miniszter aláírt, a tényleges kiutalás azonban még folyamatban van. II. KÖZBIZTONSÁGI TEVÉKENYSÉG a, A közterületek, a közösségi életterek és a nyilvános helyek biztonsága: A rendőrőrs területén jellemző szabálysértések az engedély nélküli horgászat, árvízvédelmi töltésen engedély nélküli közlekedés, tiltott fürdőzés és a hajózási szabályok megsértése. Szórványosan előfordul vagyon elleni bűncselekmény is (csónak, csónakmotor lopás, horgászfelszerelések, halászeszközök eltulajdonítása, ezek vizsgálata hatáskör és illetékesség szempontjából a területileg illetékes Rendőrkapitányságokhoz tartozik.). Az év során hatékonyan felléptünk a területünkön bűncselekményt és szabálysértést elkövetőkkel szemben, két esetben állatkínzás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztünk büntető eljárást.

4 4 B, A közlekedésrendészeti szolgálati ág tevékenysége: A Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs a évre célul tűzött feladatokat végrehajtotta. Összesen 426 szabálysértési eljárást kezdeményezésére került sor. 136 fő horgász került feljelentésre. Az általunk kezdeményezett halászati és horgászati jogsértéseket elbírálva a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal halvédelmi bírságként Ft.-ot szabott ki, az egy éves időtartamú állami halász-horgász jegy bevonásán kívül. Hajózási szabályok megsértése miatt 108 esetben kezdeményeztünk eljárást. Örvendetes az a tény, hogy a vízirendészeti feljelentések aránya meghaladja a 85 %-ot és ez évekre visszamenően emelkedő tendenciát mutat. A fenti szabálysértési tevékenység végrehajtása megoszlott a szegedi és a csongrádi állomány között: Horgász jogsértések Szegedi állomány szabálysértési tevékenysége 74 db. Csongrádi állomány szabálysértési tevékenysége 62 db. Fürdő rendészeti, Hajózási Szabályok megsértése KRESZ szabály sértés Ár- és belvízvédelmi szabály sértés 9 db. 85 db. 21 db. 66 db. 6 db. 23 db. 37 db. 43 db. Víziközlekedési balesetben nem kellett intézkednünk. Az illetékességi területünkön 8 vízbefulladás történt, ezek egy részében öngyilkossági szándék, illetve fürdőzés közbeni baleset volt a kiváltó ok. Szegeden illetve környékén 6 személy fulladt vízbe. Haláluk oka valószínűsíthetően baleset, vagy öngyilkossági szándék volt. Csongrádon két személy holtteste került feltalálásra, mind ketten fürdőzés közben vesztették életüket.

5 5 Az év során 233 nagyhajó 968 fővel, és 64 turista kishajó 94 fővel történő ki- beléptetésére került sor. Ez az elmúlt évhez viszonyítva nagyhajók tekintetében 6 szoros-, turista kishajó tekintetében 1,5 szeres növekedést mutat. A megnövekedett határforgalom oka a Tisza 183 folyamkilométerénél épülő hídhoz történő építő anyag szállítás, amelyet Szerb lobogó alatt közlekedő hajók végeznek. Ezek ellenőrzése folyamatos feladatot jelent, amelyet a VPOP és a CsM-i Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival közösen végzünk. A Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival közösen 137 alkalommal láttunk el közös szolgálatot, amely nem csak a határforgalmi ellenőrzésre szorítkozott, hanem az egyéb rendőri feladatokat is közösen végeztük, a fokozott ellenőrzések, és a napi szolgálat ellátása során. Nagy segítséget jelentett, hogy folyamatosan tudtunk közösen szolgálatot ellátni, amelynek eredménye képen például a közös járőrpárosnak sikerült vízből élvementést végezni Szeged belterületi szakaszán. A Vám- és Pénzügyőrséggel 98 esetben szerveztünk közös szolgálatot, amelyek során a két hatóság egyszerre végzett ellenőrzéseket nagyobb hatékonysággal. A helyszínbírságolási tevékenységünk csökkent az előző évhez képest, ez abból adódott, hogy zömében a működési területünkön, és nem a közúton láttunk el szolgálatot. c, Az állomány tagjai, illetve rendőri intézkedések ellen bejelentett panaszok elbírálásának tapasztalatai: A rendőri intézkedéssel szemben panaszra nem került sor. Megállapítható, hogy az állomány kultúráltan, szakmailag képzetten, jól intézkedik. III. EGYÜTTMŰKÖDÉS év az együttműködés terén igen sikeres év volt a rendőrőrs tekintetében. Tervszerűen, havonta történő szolgálat szervezéssel, egyeztetéssel működtünk együtt a Csongrád Megyei Határrendészettel, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálattal, és a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület, a Tisza HTSZ halőreivel, valamint a megalakulóban lévő Szegedi Vízi Polgárőr tagozat csoportjával. A rendezvények biztosítása során és a tervezett akciókban együttműködtünk a Szeged RK-val, Hódmezővásárhely RK-val, Csongrád RK-val, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatával, és a Szegedi Városőrséggel. Az együttműködések hatékonyak voltak, több közösen végrehajtott intézkedés, vízből mentés és bűncselekmény felderítése történt. IV. SZEMÉLYI- ÉS OBJEKTUMVÉDELMI MUNKA A Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs illetékességi területén évben védett vezető részvételével nem került rendezvény megtartásra. Az értékelt időszakban tervezett értesítési gyakorlat nem volt.

6 6 A Szegedi és a Csongrádi objektumvédelmi terv naprakésszé tétele megtörtént. A bekövetkezett jogszabályi változások az állomány körében ismertetésre és oktatásra kerültek. V. PÉNZÜGYI-,ANYAGI-TECHNIKAI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS a, A jóváhagyott költségvetés évközi alakulása: A jóváhagyott költségvetés a rendőrőrs alapvető feladatainak ellátását biztosította. Évközben az üzemanyag keretet rugalmasan kezelhettük, ez megkönnyítette a tervezhetőséget, az új hajók beszerzését követően megkapott pótlólagos keretet maximálisan fel- használtuk. Az őrs gépjármű parkja bővült egy a kor követelményeinek megfelelő Nissan terepjáróval. b, A költségvetési előirányzatok felhasználása: A biztosított üzemanyag keretet a feladatok figyelembevételével a leggazdaságosabban használtuk fel, keret túllépés nem történt. A telefon költségben az év közbeni túllépés minden esetben rendezésre került. c, Az anyag- és eszközgazdálkodás előírásainak érvényesülése: Az munkahelyi készletek és a tárgyi eszközök leltározása, a nyilvántartással történő egyeztetése, selejtezése az előírásoknak megfelelően megtörtént. Az erről készített jelentések határidőre megküldésre kerültek az illetékes szervhez novemberben végrehajtásra került alaki és technikai szemle, amelyen a rendőrőrs jó minősítést kapott. A legmagasabb értékelés el nem érésének oka a technikai szemle során is észlelt úszóműves kikötőink rossz műszaki állapota, illetve a szükséges hatósági engedélyek hiánya. Megállapításra került, hogy az állomány az alaki fogásokat legalább jó szinten végrehajtja, a megfelelő ruházattal és fegyverzettel, valamint okmányokkal rendelkezik. d, Ingatlanállomány állapota: A Csongrádi objektum évben került felújításra, jó állapotú. A Szegedi objektum bérlemény, a tisztító meszelése végrehajtásra került. A rendőrőrs Szegeden és Csongrádon rendelkezik úszóművel. A Csongrádon lévő úszómű parton van, használhatatlan állapotban. A szegedi úszómű esztétikai és műszaki állapota igen gyenge, hatósági engedéllyel egyik úszómű sem rendelkezik.

7 7 e, Járműállomány helyzete: A Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs a következő technikai eszközökkel rendelkezik: - 1.db. Nissan Pathfinder tip. szolgálati gépkocsi, - 1.db. Lada Niva tip. szolgálati gépkocsi, - 1.db. Nimbusz Volvo Penta DR-190 (TVS-11) tip. szolgálati kisgéphajó, - 1.db. Mercury 80 PTFS motorral meghajtott (TVS-9) szolgálati rocsó, - 1.db. Valiant DR-620 (TVS-5) szolgálati gumioldalfalú kisgéphajó, - 2.db. Súgó 430 (Tv-31, Tv-32) tip. szolgálati kisgéphajó, - 2.db. Johnson 30 LE motorral meghajtott (TR-3,TR-6) alu. rocsók, - 4.db. utánfutó, - 2.db. kikötő ponton. A szolgálati géphajók 1.db. rocsó (TR-6) kivételével üzemképesek voltak, az üzemképtelen hajó beszállításra került Szolnok TVRK-ra javításra. Az elmúlt évben a schengeni alapból beszerzésre került szolgálati hajók minőségi javulást eredményeztek a rendőrőrs hajóparkjában, ezekkel az eszközökkel a kor színvonalának megfelelő, minőségi feladat végrehajtásra váltunk alkalmassá. Az üzemképes járművek kihasználtsága maximális volt. A vízijárművek téli tárolását részben a Csongrádi objektumban fedett helyen sikerült megoldani. Részben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészet udvarán került elhelyezésre. f, Informatikai fejlesztések: Az új hajókkal kaptunk Laptopot, multifunkciós nyomtatót, hőkamerát, radart, valamint kiépítésre került a TETRA rádiórendszer, amely az információáramlást nagymértékben megkönnyítette. g, Hírközlés: 2.db. szolgálati mobiltelefon felhasználásával a hálózaton belüli beszélgetések ingyenessé váltak. Ez nagymértékben növeli az információ áramlást, valamint segíti az ellenőrzést. A szolgálati járművekben, valamint a szegedi őrsön rendelkezünk Motorola GP 300-as rádióval, valamint Szegeden és Csongrádon is van 2-2.db. kézi rádió, továbbá beszerzésre került 6.db. TETRA rádió, ezáltal a hírközlés biztosított.

8 8 VI. HUMÁNERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS a,b, Létszámhelyzet alakulása, fluktuáció: A rendőrőrs állománytábla szerinti létszáma 14 fő. őrsparancsnok őrsparancsnok-helyettes hajóvezető motorcsónak-vezető 1/0 1/1 7/6 5/0 A létszámhelyzet az említett nyugdíjazások, pálya elhagyás miatt év végére 7 főre csökkent. c, Az állomány megtartása érdekében tett intézkedések és hatásuk: Az állomány megtartása érdekében a kiváló teljesítményt nyújtók a fentiekben már említett jutalmazásban részesültek. d, Az állomány képesítési követelményeknek való megfelelése: Az állomány az előírt képesítésekkel rendelkezik. A szakmai képzettségre jellemző, hogy a VIII. alkalommal megrendezett Országos Vízijárőr versenyen a szegedi vízijárőrök csapatban II. helyezést értek el. e, Az oktatás, képzés helyzete: ben 1 fő vett részt járőrvezetői tovább képzésen, és 2 fő került beiskolázásra a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába OKJ-s rendőrképzésre. Ezen túlmenően részt vett a teljes állomány a TVRK szervezésében a munkatervben meghatározott képzéseken, oktatásokon. A teljes állomány a kötelezően előírt szolgálati célú képesítésnél magasabb, hivatásos kisgéphajó-vezető hajózási képesítést szerzett. A kapitányságvezetői értekezleteken a parancsnoki állomány részére tartott eligazítások állományra vonatkozó része őrsértekezleteken, valamint a napi eligazítások során ismertetésre kerültek. A jogszabályi változásokból az állomány oktatása minden esetben megtörtént. Az rendőrőrshöz érkező normák, általános anyagok a személyi állomány minden tagjával dokumentáltan ismertetve lettek.

9 9 f, Nemzetbiztonsági ellenőrzések előkészítése, felterjesztése, nyilvántartása: Az ORFK Vezetői Intézkedési Tervben foglalt korrupció megelőzésére irányuló ellenőrzéseket az őrsparancsnok negyedévente 2-2 fő ellenőrzésével végrehajtotta, az erről készült jelentést a Víziközlekedési Osztályra felterjesztette. A végrehajtott ellenőrzések során korrupcióra utaló adat, körülmény nem merült fel. g, Fizikai felmérés tapasztalatai: A fizikai felmérésen mindenki megfelelt. Az év folyamán 1 fő volt tartósan betegállományban. VII. ELLENŐRZÉSI TEVÉKENYSÉG a, Az ellenőrzési tevékenység végrehajtása és annak tapasztalatai, gyakorlati hatása az állomány fegyelmi helyzetére: Az őrs parancsnokai és beosztott járőrei az eligazító, ellenőrző és beszámoltató tevékenységet az Országos Rendőr-főkapitány 22/1997. Utasítása (Járőr- és Őrszolgálati Szabályzat) alapján hajtották végre. A rendőrőrs ellenőrzési tervvel rendelkezik, mely havonta a Víziközlekedési Osztályvezető által kerül jóváhagyásra. A kihelyezett szolgálati helyek hetente egy alkalommal kerülnek ellenőrzésre. Az ellenőrzések az ellenőrzési szabályzat alapján kiterjedtek a szolgálati okmányokra és azok naprakész vezetésére, öltözetre, felszerelésre, fegyverzetre, egyéni ápoltságra, technikai eszközök állapotára, karbantartottságára, az előírt útirányon történő tartózkodásra továbbá az objektumok tisztaságára, rendezettségére. A feltárt apróbb hiányosságok azonnal megszüntetésre kerültek. A múlt évben az IRM az ORFK és a JNKSZ MRFK által schengeni ellenőrzésre került sor, mely hiányosságot nem tapasztalt. A Robotzsaru és a GPRS rendszer alkalmazása új lehetőséget nyújt az ellenőrzések hatékonyabbá tételében. A pontos feladat meghatározás, és az elvégzett tevékenység számonkérése az állomány fegyelmi helyzetét szilárdítja. b, Az állomány erkölcsi-fegyelmi helyzete: A rendőrőrs állományának erkölcsi, fegyelmi helyzete stabil. Fegyelemsértés nem történt. Büntető eljárás, szabálysértési eljárás, fegyelmi eljárás, etikai eljárás az őrsön nem volt, kártérítési eljárást senki ellen nem kellett indítani.

10 10 VIII. KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE a, A rendőri vezetésnek az állomány belső informáltságát növelő intézkedései és hatásuk: A havonta megtartásra kerülő őrs értekezleteken az állomány tájékoztatása megtörténik. Ezen túlmenően a napi eligazítások, beszámoltatások, ellenőrzések során az információ áramlás megfelelő. Jelentős segítséget nyújt ebben az ingyenes szolgálati mobiltelefonnal történő kommunikáció, valamint a TETRA rendszer alkalmazása. b, A társadalmi kapcsolatok szélesítése érdekében tett intézkedések és eredményeik: A társadalmi kapcsolatok kiszélesítésével, valamint az együttműködők körének helyes kiválasztásával több információhoz jutunk a működési területünkön történt eseményekkel kapcsolatban, és többször tudunk ellenőrzést végrehajtani ugyanitt. A Szegedi Rendőrtiszthelyettes-képző Iskola hallgatóinak szakmai napok keretében tájékoztatást tartunk a vízirendészet tevékenységéről. Ezzel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a vízirendészeti szolgálati ágra, és adott esetben az utánpótlást biztosítsuk. c, A nyilatkozatok, a nyilvános szereplések, a sajtótájékoztatók, a sajtóközlemények előkészítési színvonala, szervezettsége, szakszerűsége, a személyiség és adatvédelmi szabályok betartásának helyzete, a nyomozásokat segítő jelleg érvényre juttatása: A sajtótájékoztatók, nyilatkozattételek a TVRK Munkatervében meghatározottak szerint történnek, kiemelt figyelemmel az adatvédelmi szabályok betartására. A turisztikai idény megkezdése előtt, valamint a kompellenőrzés végén sajtótájékoztatót tartunk a helyi és országos sajtó és média bevonásával. Ezen túlmenően rendszeresen szerepelünk a helyi rádiókban, Tv-kben, valamint a Délmagyarország, Délvilág napilapokban. A nyilatkozattétel minden esetben a kapitányságvezető engedélye alapján történik, és rögzítésre kerül a szolgálati napló program megjegyzés rovatában. d, PR tevékenység: A rendőrőrs munkájának megismertetése érdekében a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság Bárka Csoport által készített hírújságban rendszeresen jelentetünk meg tájékoztató jellegű írásokat az éppen aktuális eseményekre, illetve a jogszabályi előírások változásaira felhívva a figyelmet. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által kiírt pályázaton a Szeged MJV Önkormányzatával közösen elkészítésre került a Szabályok a Tiszán színes információs kiadvány, amelyet iskolákban és a víziélettel kapcsolatos rendezvényeken terjesztünk.

11 11 IX. ÖSSZEGZÉS A fentieket összegezve a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs éves teljesítményét eredményesnek értékelem. X ÉVRE VONATKOZÓ CÉLKITŰZÉSEK - A ben elért eredmények szinten tartása, - Az állománytábla szerinti üres státuszok feltöltése, - A schengeni határőrizettel kapcsolatos feladatok ellátásának magasabb szintre emelése, különösen a Szerb nagyhajós határforgalomra, és a mélységi ellenőrzésre, - Ittas vízijármű vezetők kiszűrése - Vízen végzett munkák biztonsági-szabályzatának szigorú ellenőrzése - Emű. kialakítása, elmélyítése a Polgárőrség Vízi Tagozatával, Kérem a Tisztelt Képviselőtestületet a beszámoló elfogadására! Szolnok, március 10. Busi László r. alezredes rendőrségi főtanácsos kapitányság vezető

BESZÁMOLÓ A SZEGEDI RENDŐRŐRS 2009. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A SZEGEDI RENDŐRŐRS 2009. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám:16322/5-3/2010/ált. TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRŐRS SZEGED Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4. SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK! S Z E G E D

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Szeged 6720 Szeged, Tisza Lajos körút 2-4. Tel: 62/420-528 IRM Tel: 33-14-97 Szám: SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL S Z E

Részletesebben

A TISZAI HAJÓZÁS HELYZETE RENDŐRSÉGI SZEMMEL

A TISZAI HAJÓZÁS HELYZETE RENDŐRSÉGI SZEMMEL A TISZAI HAJÓZÁS HELYZETE RENDŐRSÉGI SZEMMEL Busi László r. ezredes Budapest, 2018. január 18. kapitányságvezető rendőrségi főtanácsos címzetes főiskolai docens Készítette: Horváth Róbert r. őrnagy 2007.

Részletesebben

Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj

Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj 3910 Tokaj, Széchenyi sétány 9., tel: 30/663-9576 Szám: 16322/279/2011. ált. TÁJÉKOZTATÓ A TOKAJI RENDŐRŐRS 2010. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐ

Részletesebben

TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Tárgy: Önkormányzati beszámoló CSONGRÁD VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL C S O N G R Á D Tisztelt Képviselő Testület! TÁJÉKOZTATÓ Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság,

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Tárgy: Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Melléklet:

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

Vízirendészeti kapitányságok és rendőrőrsök

Vízirendészeti kapitányságok és rendőrőrsök Vízirendészeti feladatok ellátása Magyarországon A víziközlekedés és általánosságban a vizek biztonságának terén speciális rendőri feladatok is jelentkeznek, melyeket valamennyi olyan rendőri szerv állománya

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 Tárgy: VTPE 2011. november havi beszámoló Ügyintéző: Suskovics Zoltán Tel.: 06-30-660-9931 E-mail: vtpe.alelnok@gmail.com

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09. 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09. Szám: 6024/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 1/2012. (II. 02.) ORFK utasítás a turisztikai

Részletesebben

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat)

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

A HAJÓZÁS HATÓSÁGI ÜGYEI AZ NFM KERETEI KÖZÖTT

A HAJÓZÁS HATÓSÁGI ÜGYEI AZ NFM KERETEI KÖZÖTT A HAJÓZÁS HATÓSÁGI Nemzeti Közlekedési Hatóság ÜGYEI AZ NFM KERETEI KÖZÖTT Bellyei Csaba Hajózási Hatósági Főosztály A HAJÓZÁS HATÓSÁGI ÜGYEI AZ NFM KERETEI KÖZÖTT 382/2016. (XII. 2.) Korm. Rendelet a

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Fıjegyzıje. Iktatószám: 01/36021/ db határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Fıjegyzıje. Iktatószám: 01/36021/ db határozati javaslat Elıterjesztı: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Fıjegyzıje Iktatószám: 01/36021/2011. Az elıterjesztés tárgya: Tájékoztató a Tiszai Vízirendészeti Rendırkapitányság Vízirendészeti Rendırırs Szeged 2010.

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK

BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK BALATONI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SIÓFOK 8600 Siófok Mártírok út 5. Pf.: 190 84/310-712, 23/51-02 fax: 23/52-08 Vízi segélyhívó telefonszám: 1817 E-mail: balatonivizirendeszetirk@somogy.police.hu

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu suli@rendor-szeged.sulinet.hu

6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu suli@rendor-szeged.sulinet.hu SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Telefon: +36 62 559 577; +36 62 559 578 Fax: +36 62 559 579 IRM tel: (33) 13 97 IRM Fax: (33) 11 62 Szám: 6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A H A T Ó S Á G I E L L E N Ő R Z É S E K É S A Z Ő R S É G P A R A N C S N O K I K O N F E R E N C I A T A P A S Z T A L A T A I Nyikos Attila

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Fejezet száma, megnevezése: 11. Belügyminisztérium Költségvetési szerv:

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

'LGJ. számú előterjesztés

'LGJ. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je 'LGJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a térfigyelő rendszer működésének gyakorlati tapasztalatairól szóló tájékoztatóról

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA I. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai Költségvetési szerv megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. április 14. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása 1.

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 Tárgy: VTPE 2011. december havi beszámoló Ügyintéző: Suskovics Zoltán Tel.: 06-30-660-9931 E-mail: vtpe.alelnok@gmail.com

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció Monostorpályi Község Önkormányzata Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció 2012 2015 I. Bevezetés I.1. A koncepció célja: a Monostorpályi Község közbiztonsági és bűnmegelőzési filozófiájának megfogalmazása,

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete A Közterület-felügyeletről A rendelet kihirdetve: V árpalota, 1995. szeptember 11.

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről A bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése elsősorban állami,

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése KATASZTRÓFAVÉDELEM IRÁNYÍTÁSA 2012.10.02. KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGHATÁROZÁSA A katasztrófavédelem nemzeti ügy. A védekezés egységes irányítása állami feladat. Katasztrófavédelem:

Részletesebben

A projektmegvalósítás A támogatás forrásának megjelölése. időtartama (alap,előirányzat, nemzetközi. Megvalósít. együttműködő ó szervezet

A projektmegvalósítás A támogatás forrásának megjelölése. időtartama (alap,előirányzat, nemzetközi. Megvalósít. együttműködő ó szervezet 2. melléklet 3.3. VI. Közzétételi egység: az EU támogatásával megvalósuló fejlesztések leírása Adatszolgáltató: ORFK GF ETO Sors zám A projekt megnevezése A finanszírozás forrása A projektmegvalósítás

Részletesebben

A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél

A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél Csizmár Attila sz. szds., egészségügyi tiszt MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI PARANCSNOKSÁG EGÉSZSÉGÜGYI FŐNÖKSÉG HM Tel.:

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály 10 425/1973. SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! 0 1 3 Sorszám : A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE ÁBTL - 4.2-10 - 425/1973 /I BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

Magatartástudományi és Módszertani Tanszék által javasolt szakdolgozati témák BA szakon nappali és levelező tagozaton

Magatartástudományi és Módszertani Tanszék által javasolt szakdolgozati témák BA szakon nappali és levelező tagozaton Magatartástudományi és Módszertani Tanszék által javasolt szakdolgozati témák BA szakon nappali és levelező tagozaton Dr. Hegedűs Judit: 1. A rendészeti munkához kapcsolódó értékorientáció a pályaválasztási

Részletesebben

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet Beszámoló a Közterület - Felügyelet 2016. első félévi tevékenységéről Az köztisztviselő neve: Nagy Sándor Nagy Csaba Az köztisztviselő beosztása: Közterület- Felügyelet Szervezeti egység neve: Hatósági

Részletesebben

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti főigazgató A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés

Részletesebben

2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés

2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés 2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés Az UL A1 és UL A2 kategóriákban a repülő eszköz /légi jármű parancsnok felelőssége A Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség keretében végrehajtott UL A1 és

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület, Tisztelt Polgármester Úr! A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2006. évben is igyekezett fő feladatait, célkitűzéseit, terveit teljesíteni. Ehhez alapvetően biztosítottak voltak

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet

Rendészeti igazgatás. Rendészet Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 2015. évi XLII.

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

2015-2018. Község Önkormányzata

2015-2018. Község Önkormányzata Ikt.szám:../2015 BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERV 2015-2018. Község Önkormányzata A belső ellenőrzési feladat végrehajtására különböző szintű előírások vonatkoznak. Törvényi szinten az Államháztartási

Részletesebben

A rendészeti szervek általános jellemzése

A rendészeti szervek általános jellemzése A rendészeti szervek általános jellemzése alapvetések A demokratikus államberendezkedés egyik alapelve, a jogszabályoknak alávetettség. Minden rendvédelmi, de különösen a fegyveres rendvédelmi szervek

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/18. szám Budapest, 2012. október 16. Szám: 34370/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 17/2012. (X. 12.) ORFK utasítás az Európa

Részletesebben

Katasztrófavédelmi felkészítés

Katasztrófavédelmi felkészítés Közbiztonsági referensek képzése Katasztrófavédelmi felkészítés 2012.10.02. Jogi háttér - Magyarország Alaptörvénye - 2011. évi CXXVIII. törvény A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év május 24.-ei ülésére Tárgy: Beszámoló Zirci Városi Rendőrőrs 2003. évi tevékenységéről Előadó: Üveges Attila r. alezredes

Részletesebben

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ

2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA 2011. ÉVI TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSI GYŰJTŐ (NÉV) Készült: 2 példányban 1 példány: Köztisztviselő 1 példány Humánpolitikai ügyintéző I. A KÖZTISZTVISELŐ

Részletesebben

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter Balaton Európa legbiztonságosabb tava Jamrik Péter elnök Közbiztonsági Tanácsadó Testület Vízbiztonság Tájékoztatás Oktatás képzés Prevenció Riasztás Segélyhívás fogadása Bevetés irányítás Parti mentőőr

Részletesebben

M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S

M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S Rendőrkapitányság Szeged M Ó R A H A L M I R E N D Ő R Ő R S : Mórahalom, Kölcsey F. u. 2/b. Pf: 447. 6782. : 06-62-581-040, 562-400/47-80, : 581-041/47-49 Szám: 06010/8794/2014. ált. BORDÁNY KÖZSÉG KÖZRENDJE,

Részletesebben

Rákosmenti Polgárőr Egyesület évi szakmai beszámolója és értékelése

Rákosmenti Polgárőr Egyesület évi szakmai beszámolója és értékelése Rákosmenti Polgárőr Egyesület 2016. évi szakmai beszámolója és értékelése oldal 1 Tartalom Egyesületi adatok Tisztségviselők Közgyűlés, elnökségi ülések Taglétszám alakulása Felszerelés, ruházat Szolgálatellátás

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére 1 SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013-02-27.. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. 2 Martfű Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A közterület-felügyelet jogállása

A közterület-felügyelet jogállása SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 8/2007. /III.21./ sz. r e n d e l e t e A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETRÕL =========================================== Szigetszentmiklós Város Képviselõ-testülete

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék /2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő adatállománnyal kapcsolatos feladatokról 2013/8. szám Budapest, 2013. április 3. Szám: 13962../2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 11/2013. (III. 29.) ORFK utasítás a fegyelemkezelő

Részletesebben

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6.

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6. BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról Budapest, 2012. július 6. A fejezeti

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás évi beszámolója

ELŐTERJESZTÉS. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás évi beszámolója ELŐTERJESZTÉS A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás 2018. évi beszámolója A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás megküldte a 2018-as évre vonatkozó beszámolóját. A beszámoló az előterjesztés mellékletét

Részletesebben

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető Rendőrkapitányság Tapolca Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető B e s z á m o l ó Szigliget község Képviselő-testületének 2011. év május hónapban tartandó

Részletesebben