Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!"

Átírás

1 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A Csicsergő Óvoda Vezetőjének státuszbővítési kérelme Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! Varga-Tóth Csaba, a Csicsergő Óvoda vezetője azzal a kéréssel fordult az hozzánk, hogy a Képviselő-testület járuljon hozzá az óvoda személyi létszámának 1 fő takarító félállásban történő foglalkoztatásához. A Pénzügyi Csoport tájékoztatása alapján szeptember 1. napjától a 0,5 fős státuszbővítéshez szükséges normatíva az Központi Költségvetésből biztosított. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogassa az előterjesztést. Egyszerű szótöbbségű határozat! Határozati javaslat../2013.(ix.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete hozzájárul a Herceghalmi Csicsergő Óvoda létszámának 0,5 fős takarítói státusszal, szeptember 1. napjától történő bővítéséhez. Felelős: Erdősi László, Varga-Tóth Csaba intézményvezető. Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k.

2 ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29- i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: Az Általános Iskola Igazgatója kérelmének megvitatása Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A Humán és Környezetvédelmi Bizottság ülésén az Általános Iskola megbízott igazgatója néhány olyan problémával kereste meg az Önkormányzatot amelynek megoldása az intézmény működtetési jogának állam részére történő átadása előtt - az Önkormányzat hatáskörébe tartozott. A.) Az iskola játszóudvarának bővítése A 2013/2014-es tanévben a megnövekedett gyermeklétszám miatt - az alsó tagozaton 123 kisiskolás szabadidős tevékenységének biztosítása válik szükségessé - az iskola vezetése indokoltnak látja az iskolaudvar játékokkal, így például fedett homokozóval, csúszdával, mászókával és hintával történő bővítését. A Sándor udvarban lakók nyugalmának biztosítása érdekében szükségessé vált az iskolaudvar és a Sándor udvar között egy térelválasztó létesítésére. Tekintettel arra, hogy az idő rövidsége miatt árajánlatok bekérésére még nem volt mód, javaslom, hogy a testület elvi határozatban döntsön az iskola játszóudvarának bővítésére irányuló kérelemről. Az árajánlatok bekérése után, a testület szeptember 24-i ülésén születhet döntés a rendelkezésre álló keretösszegről. Egyszerű szótöbbségi határozat! Határozati javaslat: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013.( IX.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja / nem támogatja az általános iskola játszóudvarának bővítését. Az árajánlatok bekérése után a Képviselő-testület szeptember 24-i hoz végleges döntést a bővítésre szánt keretösszegről. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. B.) Művészeti oktatás finanszírozása

3 Az intézmény működtetési jogának állam részére történő átadása előtt a zene,- és néptánc oktatás, illetve a színjátszó szakkör működtetését az Önkormányzat önként vállalt feladatként finanszírozta. Az intézmény működtetésének állam részére történő átadásakor úgy döntött a testület, hogy azokat a feladatokat, amelyeket a továbbiakban az állam nem vállal át, az Önkormányzat lehetőségei szerint továbbra is finanszíroz. Ez a művészeti oktatás tekintetében a 2013/14-es tanérvre összesen ,- Ft-ot jelent. Egyszerű szótöbbségi határozat! Határozati javaslat: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013.( IX.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a helyi Általános Iskola részére a 2013/14-es nevelési évre az intézményben történő művészeti oktatás támogatására összesen ,- Ft keretösszeget biztosít, mely összegből ,- Ft a évi költségvetés általános tartalékkerete, ,- Ft pedig a évi költségvetés terhére kerül kifizetésre. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. C.) A foglalkoztató terem újra linóleumoztatása A foglalkoztató terem linóleum padlózata több helyen nagy darabokban kiszakadt, ami balesetveszélyes. Burkolása indokolt. A kémia-biológia szertár (az egyetlen, melyen nincsen padlóburkolat) befedése szintén indokolt. A linóleum burkolatok cseréjének elvégzése megközelítőleg ,- Ft. Kérem, hogy vitassák meg az előterjesztést! Egyszerű szótöbbségi határozat! Határozati javaslat: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013.( IX.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a helyi Általános Iskola foglalkoztatójának és kémia szertárának linóleum burkolattal történő ellátására ,- Ft keretösszeget biztosít a évi költségvetés általános tartalékkerete terhére. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. Herceghalom, augusztus 29. Erdősi László sk.

4 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A Vadvirág utca felújítása érdekében kiírandó közbeszerzési eljárás lebonyolítását végző szervezet kiválasztása Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A évi költségvetésben tervezésre került a Vadvirág utca egy szakaszának szilárd burkolattal történő ellátása. Az útépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás lebonyolítására az alábbi árajánlatok érkeztek: Tender-Co Kft. (1117 Budapest, Galambóc u. 22. sz.) ,-Ft + ÁFA = ,- Ft Csíky és Társa Beruházás-szervező Kkt. (2081 Piliscsaba-Klotildliget, Fényesliget sétány 2.sz.) ,-Ft + ÁFA = ,- Ft PREZENT ARONE'S Kft. (1033 Budapest, Harrer Pál u. 14.sz.) ,- Ft + 0% ÁFA= ,- Ft Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy vitassák meg az előterjesztést. Egyszerű szótöbbségi határozat! Határozati javaslat:../2013.(ix.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vadvirág utca szilárd burkolattal történő ellátása érdekében kiírandó közbeszerzési pályázat lebonyolításával -t bízza meg bruttó Ft értékben, mely összeg a évi költségvetés terhére kerül kifizetésre. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. Herceghalom, augusztus 22 Erdősi László sk.

5 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A 321/398, a 321/399, a 321/400 és a 321/401 helyrajzi számú, belterületi telkek tulajdonjogának megszerzése Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A 321/398; 321/399; 321/400 és a 321/401 helyrajzi számú belterületi ingatlanok tulajdonosai megvételre ajánlották fel Önkormányzatunknak a felsorolt telkekben fennálló tulajdonrészeiket. A felsorolt ingatlanokban az Önkormányzat 23,5%-os tulajdoni hányaddal rendelkezik, így adásvétel tárgyát a magánszemélyek tulajdonát képező ingatlanok 76,5 %- a képezi. A Képviselő-testület 55/2013.(III.12.) számú határozatával hozzájárult fenti ingatlanok megvásárlásához. Tekintettel arra, hogy az ingatlanok több tulajdonos osztatlan közös tulajdonát képezik, az adásvételi szerződés megkötése előtt telekalakítási eljárás lefolytatása szükséges. A földhivatali eljárás lefolytatásához szükséges a Polgármester Képviselő-testület által történő felhatalmazása a telekalakítási eljárás lefolytatásához, a telekalakítási szerződés aláírásához és ebből következően az átalakítással nyert ingatlanok adásvételi szerződésének aláírásához. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogassa az előterjesztést. Egyszerű szótöbbségű határozat! Határozati javaslat../2013.(ix.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Erdősi László t, hogy a Ráckevei Járási Földhivatalnál a 321/398; 321/399; 321/400 és a 321/401 helyrajzi számú belterületi ingatlanokkal kapcsolatos telekalakítási eljárásban közreműködjön. A Képviselő-testület felhatalmazza Erdősi László t a telekalakítási szerződés, valamint az átalakítással nyert ingatlanok adásvételi szerződésének aláírására. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k.

6 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: Ajánlat a Kozáromi út 16. szám alatti ingatlan megvásárlására Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, Képviselő-testület! Szabó Andrea, a Herceghalom Kozáromi u. 16. szám alatti ingatlan résztulajdonosa a többi tulajdonostárs meghatalmazásával vételre ajánlotta fel az osztatlan közös tulajdonukban levő ingatlant. Az említett ingatlanban jelenleg az Önkormányzat egyik dolgozója lakik családjával, feleségével és három gyermekével. Erre tekintettel a tulajdonosok az Önkormányzatnak kínálták fel megvételre az ingatlant. Az ajánlat szerint egy tavalyi értékbecslés alapján - az ingatlan irányára 8 millió forint. (Szabó Andrea megkeresését az előterjesztéshez mellékeltük.) Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy vitassa meg az előterjesztést. Egyszerű szótöbbségű határozat! Határozati javaslat../2013.(ix.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, megvásárolja / nem vásárolja meg a Herceghalom, Kozáromi út 16. száma alatti ingatlant. Felelős: Erdősi László. Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k.

7 ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29- i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: Telenor Magyarország Zrt. kérelme telefon bázisállomás létesítésére Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A Magyar Telekom Nyrt április 29. napján érkezett levelében azzal a kéréssel kereste meg Önkormányzatunkat, hogy adja hozzájárulását ahhoz, hogy a Herceghalom 016/10 helyrajzi számú ingatlanon egy 40 méter magas toronyt létesítsenek. A Képviselő-testület május 21-i ülésén elvi hozzájárulását adta a torony megépítéséhez augusztus 6-án a Telenor Magyarország Zrt. kereste meg Önkormányzatunkat hasonló kéréssel, mely szerint a Móricz-ligeten levő a Herceghalom 321/432 helyrajzi számú önkormányzati ingatlant szeretné bérbe venni egy 25 méter magas monopol torony létesítéséhez. A telekhasználatért évi ,- Ft + ÁFA bérleti díjat ajánlanak fel. A Helyi Építési Szabályzat nem teszi lehetővé a megjelölt területen rádiótelefon bázisállomás létesítését, ugyanakkor más, alkalmas területen a beruházás megvalósítható. Kérem, hogy vitassák meg az előterjesztést! Egyszerű szótöbbségi határozat! Határozati javaslat: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013.( IX.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete nem támogatja a Telenor Magyarország Zrt. arra vonatkozó kérelmét, hogy a Herceghalom 321/342 helyrajzi számú önkormányzati ingatlanon 25 méter magas monopol tornyot létesítsen. A Képviselő-testület ugyanakkor más helyszínen támogatja a rádiótelefon bázisállomás megvalósítását, egyben felhívja a Telenor Magyarország Zrt. figyelmét arra, hogy május 21-én már hogy elvi hozzájárulását adta ahhoz, hogy a Magyar Telecom Nyrt. a Herceghalom 016/10 helyrajzi számú ingatlanból kialakítandó kisebb ingatlanon 40 méter magas monopol toronyt létesítsen. Felelős: Erdősi László. Határidő: folyamatos. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László sk.

8 ELŐTERJESZTÉS szeptember 3-án tartandó ülésére Tisztelt képviselő-testületi Tagok! A települési önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatához kapcsolódó részletes szabályairól szóló 205/2013. (VI.14.) Korm.rendelet értelmében a települési önkormányzatok helyi rendeletükben határozzák meg a közterületek bérleti díját filmforgatás, stábparkolás esetén. A közterületek használatáról, védelméről és a közterület használati díjáról szóló 5/2002. (IV.09.) sz. önkormányzati rendelet 1. sz. mellékletében kerül meghatározásra a közterületek használatáért fizetendő összeg. Javasolom ezt kiegészíteni a filmforgatás, stábparkolás esetére 1000,-Ft/m2/óra díjjal. A rendelet 12.. (3) bekezdését hatályon kívül kell helyezni, mivel jogszabályi változás miatt megszűnt a jegyző szabálysértési jogköre, ezért szabálysértési bírság nem kerülhet kiszabásra. Kérem a Tisztelt Képviselő-testület Tagjait, hogy az előterjesztés megvitatása után az alábbi rendelet-tervezetet fogadják el: Minősített többség! /2013. (IX.03.) rendelete az 5/2002. (IV.09.) sz. rendeletének módosításáról a mellékelt szöveggel megegyezően - Herceghalom, augusztus 29. Dr. Szmodis Jenő sk. jegyző

9 TERVEZET.../2013./XI.03./ önkormányzati rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használati díjáról szóló 5/2002./IV.09./ rendeletének módosításáról Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 13. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használati díjáróló szóló rendeletét az alábbiak szerint módosítja: (1) Az R (3) bekezdése hatályát veszti (1) Az R. 1. sz. melléklete az alábbi tétellel egészül ki: Filmforgatás, stábparkolás (1) A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba ,-Ft/m2/óra Herceghalom, szeptember 3. Erdősi László Dr. Szmodis Jenő jegyző Záradék: E rendeletet a képviselő-testület szeptember 3. napján megtartott ülésén fogadta el. Kihirdetve: szeptember 15. Dr. Szmodis Jenő jegyző

10 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A Zsámbéki Medence Területfejlesztési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Tisztelt Képviselő-testület! A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) a január 1-jén lépett hatályba. A hivatkozott törvény (1) bekezdése értelmében a törvény hatályba lépése előtt kötött önkormányzati társulási megállapodások a képviselő-testületek felülvizsgálják és e törvény rendelkezéseinek megfelelően módosítják e törvény hatályba lépését követő hat hónapon belül. A Zsámbéki-medence Regionális Területfejlesztési Társulás Társulási megállapodásának felülvizsgálata alapján a ZSÁMERT székhely településének önkormányzata tett javaslatot a hatályos Társulási Megállapodás módosítására. A Társulási Megállapodás módosításának tervezete tartalmazza a Mötv ában foglaltak szerint szükséges kiegészítéseket és módosításokat. A Társulási Tanács július 24-i ülésén a kiegészítéséket és módosításokat egyhangúlag elfogadta. A fentiek alapján szükségessé válik a Társulási Megállapodás Társulás tagönkormányzatainak képviselő-testületei által történő elfogadása is. Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogassa az előterjesztést! Minősített szótöbbségű határozat! Határozati javaslat:../2013. IX.03.) számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Zsámbéki Medence Regionális Területfejlesztési Társulás Társulási Megállapodásának módosítását. - mellékletben szereplő tartalommal megegyezően - Felelős: Erdősi László Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k. Társulási megállapodás módosítása

11 A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban:mötv.) (1) bekezdése alapján a Zsámbéki-medence Regionális Területfejlesztési Társulás Társulási Megállapodását az alábbiak szerint módosítja: A megállapodás I.1. pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül: 1.Biatorbágy, Bicske, Budajenő, Csabdi, Etyek, Herceghalom, Mány, Páty, Perbál, Tinnye, Tök, Zsámbék települések települési önkormányzatai megállapodnak abban, hogy az június 1- vel létrehozott társuláshoz való csatlakozásukat fenntartják. Tag neve: Székhelye: Képviselője: Település lakosságszáma: I. Biatorbágy Város 2051 Biatorbágy, Tarjáni István fő Önkormányzata Baross G. u. 2/A II. Bicske Város 2060 Bicske, Tessely Zoltán fő Önkormányzata Hősök tere 4. III. Budajenő Községi 2093 Budajenő, Budai István 1984 fő Önkormányzat Fő u IV. Csabdi Község Önkormányzat 2064 Csabdi, Szabadság u. 44. Dr. Tankó Károly 1240 fő V. Etyek Nagyközség 2091 Etyek, Garaguly Tibor 4307 fő Önkormányzata Körpince köz 4. VI. Herceghalom Község 2053 Herceghalom, Erdősi László 2115 fő Önkormányzata Gesztenyés út 13. VII. Mány Község 2065 Mány Ugron Zoltán 2417 fő Önkormányzata Rákóczi u. 67. VIII. Páty Község 2071 Páty, Székely László 7132 fő Önkormányzata Kossuth utca 83. IX. Perbál Község 2074 Perbál, Varga László 2141 fő Önkormányzata Fő u. 6. X. Tinnye Község 2086 Tinnye, Dr. Bak Ferenc 1656 fő Önkormányzata Bajcsy-Zs. u. 9. XI. Tök Község 2073 Tök, Balogh Kálmán 1383 fő Önkormányzata Fő út 1. XII. Zsámbék Város 2072 Zsámbék, Csenger-Zalán 5372 fő Önkormányzata Rácváros utca 2-4. Zsolt 2. A Társulási Megállapodás V. 1. a.) pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül: 1. A társulás szervei:

12 ,,a.)a társulás döntéshozó szerve a Társulási Tanács A Társulási Tanács a társulásban részt vevő önkormányzatok eiből áll, a t a Társulási Tanács ülésén távollétében az al helyettesítheti, mindkettőjük tartós akadályoztatása esetén a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában meghatározott helyettes láthat el képviseletet. A Társulási Tanács át nem ruházható hatáskörébe tartozik a szervezeti és működési szabályzat megállapítása, a társulásba a tagok felvételéről és kizárásáról döntés, a kistérségi koncepció és program elfogadása, a tagdíj megállapítása, tisztségviselők, bizottságok, megválasztása, a munkaszervezet meghatározása, továbbá a Társulás költségvetésének és zárszámadásának meghatározása és mindazon döntések, amelyet jogszabály a Társulási Tanács át nem ruházható hatáskörébe utal. 3. A Társulási megállapodás V.3. pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül:,,3.1. A Társulási Tanács döntéseit a titkos szavazás kivételével, nyílt szavazással, kézfelemeléssel hozza meg A Társulási Tanács titkos szavazással hozza meg határozatát személyi kérdéseket érintő ügyekben Az egyszerű többséget igénylő érvényes döntéshez legalább annyi tag igen szavazata szükséges, amely meghaladja a jelenlévő tagok szavazatainak a felét és az általuk képviselt települések lakosságszámának egyharmadát Minősített többséget igénylő érvényes döntéshez legalább annyi tag igen szavazata szükséges, amely eléri a társulásban részt vevő tagok szavazatának több mint felét és az általuk képviselt települések lakosságszámának a felét. 4. A Társulási megállapodás V.9. pontjának utolsó mondata törlésre kerül. 5. A Társulási Megállapodás V.7. pontja helyébe az alábbi szövegrész kerül:,,7. A társulási tanács ülését az elnök távollétében az elnökhelyettes hívja össze, és vezeti. Együttes akadályoztatásuk esetén a Társulási Tanács ülését a korelnök hívja össze és vezeti. 6. A Társulási Megállapodás VI. pontja az alábbiakkal egészül ki: 9. A Társulás vagyona felett a tulajdonosi jogokat a Társulási Tanács gyakorolja.

13 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (továbbiakban Társulás) május 31. napján 3/2013. (V.31.) BÖT határozatával kimondta megalakulását. A tagtelepülések valamennyien minősített többséggel jóváhagyták a Társulás társulási megállapodását július 31. napján a Társulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén az alábbiakban felsorolt módosításokat fogadta el. - Jelenleg a Társulás fenntartásában csak egy intézmény a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat van. A többi intézmény jelen módosítással törlésre kerül. - A Magyar Államkincstár ügyintézője észrevételei alapján az intézmények felsorolása a társulási megállapodás törzsszövegébe is bekerül, az ellátott feladatok megjelölésével. (Egységes szerkezet - 4. oldal) - A szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv. szerint a Társulási Megállapodásban rendelkezni kell arról is, hogy az intézményi térítési díj tekintetében melyik település hoz határozatot. (Egységes szerkezet 4 oldal) - A társulási megállapodás 6.3. pontjában rögzítésre kerül a működési hozzájárulás mértéke és befizetésének módja. (Egységes szerkezet oldal) (A Társulási Megállapodás egységes szerkezetű változata terjedelmi okok miatt elektronikus úton került kiküldésre!) A Magyarország önkormányzatairól szóló CLXXXIX. tv ) bekezdése alapján a társulásban résztvevő képviselő-testületek mindegyikének minősített többséggel hozott határozata szükséges a társulási megállapodás jóváhagyásához, módosításához vagy a társulás megszüntetéséhez. Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy támogassa az előterjesztést! Minősített szótöbbségű határozat! Határozati javaslat:../2013. IX.03.) számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának 1. számú módosítását. - mellékletben szereplő tartalommal megegyezően - Felelős: Erdősi László Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k. A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás

14 társulási megállapodásának 1. sz. módosítása A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás tagtelepüléseinek önkormányzatai a május 31. napján aláírt Budakörnyéki Önkormányzati Társulás társulási megállapodását (a továbbiakban: társulási megállapodás) a következők szerint módosítják. 1. A társulási megállapodás A Társulás célja és a Társulás által ellátott feladatok címhez tartozó 2. pont az alábbiak szerint változik: 2. A Társulásra átruházott feladat- és határkörök felsorolása, a Társulás által fenntartott intézmények: - HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat (2092 Budakeszi, Fő utca 103.) ellátott települések: Budakeszi, Budajenő, Tök ellátott feladatok: Szociális alapellátás (1993. évi III. törvény 57. (1) bekezdés c-e) pontokban meghatározott feladatok) Gyermekjóléti alapellátás (1997. évi XXXI. törvény 40. (1)-(2) bekezdés) A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 92..-ban foglaltak szerint, a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat tekintetében Budakeszi Város Önkormányzata alkot rendeletet azzal, hogy az intézményi térítési díjat integrált intézmény esetében is szolgáltatásonként és településenként kell meghatározni, a közös költségelemek szolgáltatásonkénti közvetlen költségeinek arányában történő megosztásával. A Társulás fenntartásában lévő intézmények részletezését és az azokban résztvevő egyes települések felsorolását a megállapodás 2/B. sz. melléklete tartalmazza. 2. A társulási megállapodás 6. cím 3. pontja az alábbi új ponttal egészül ki: A Társulás tagjai június 1. napjától a Társulás működésének biztosítására működési hozzájárulást fizetnek. A hozzájárulás mértéke 2013-ban.-Ft/fő/év. A működési hozzájárulás befizetése évente 2 részletben április 15-ig, illetve szeptember 15-ig történik ban a tagdíj összegét szeptember 1. napjáig kell megfizetni. A befizetés átutalással történik. A működési hozzájárulás mértéke minden évben a KSH által kiadott előző évi infláció mértékével emelkedik. A fenti módosítás következtében az eredeti 3. pont átszámozásra kerül pontra. 3. A társulási megállapodás 2./A. számú melléklet 1. pontjából az alábbi szöveg, törlésre kerül: - gyermekek napközbeni ellátása: - bölcsődei ellátás - családi napközi - házi gyermekfelügyelet - gyerekek egyéb napközbeni ellátása - gyerekek napközbeni ellátásához kapcsolódó egyéb szolgáltatások

15 4. A társulási megállapodás 2./B. sz. melléklete helyébe jelen okirat melléklete lép. 5. A társulási megállapodás 8. címének 1. pontja helyébe az alábbi szöveg lép: 1. Jelen 1 számú módosítással egységes szerkezetbe szedett társulási megállapodás szeptember 1. napjával lép hatályba. A társulási megállapodás érvényességéhez valamennyi társult tag képviselő-testületének minősített többséggel hozott jóváhagyó határozata szükséges. A társulási megállapodás jelen módosítással nem érintett részei változatlan tartalommal hatályban maradnak. Budakeszi, július

16 E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának augusztus 29-i, illetve a Képviselő-testület szeptember 3. napján tartandó ülésére Tárgy: A Herceghalomi Mozgáskorlátozottak Egyesületének kérelme a gépjármű adó helyben maradó részének elengedéséről Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! A Herceghalomi Mozgáskorlátozottak Egyesülete július 22-én írt levelében azzal a kéréssel fordult a Képviselő-testülethez, hogy a mozgáskorlátozottak évi gépjármű adójának helyben maradó részét (40 %) engedje el. (A levél az előterjesztéshez mellékelve.) Az évi LXXXII. számú, a gépjármű adóról szóló törvény 8. (1) (8) bekezdései alap adókedvezmény csak autóbuszokra és teherszállításra használt járművekre adható, a törvényben meghatározott feltételeknek megfelelően. Ugyanezen törvény 5. f.) pontja alapján adómentességet kaphat a súlyos mozgáskorlátozott személy, a súlyos mozgáskorlátozott kiskorú, a cselekvőképességet korlátozó (kizáró) gondnokság alatt álló súlyos mozgáskorlátozott nagykorú személyt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő szülő - ideértve a nevelő-, mostoha- vagy örökbefogadó szülőt is - (a továbbiakban együtt: mentességre jogosult adóalany) egy darab, 100 kw teljesítményt el nem érő, nem személytaxiként üzemelő személygépkocsija után legfeljebb forint erejéig. Ha a mentességre jogosult adóalany adóalanyisága és adókötelezettsége az adóévben több személygépkocsi után is fenn áll, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár. A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításról szóló évi XXVI. számú törvény határozza meg a súlyos mozgáskorlátozottság fogalmát. A törvény 23. (1) e) pontja szerint fogyatékossági támogatásra jogosul, akinek a mozgásrendszer károsodása, illetőleg funkciózavara miatt helyváltoztatása a külön jogszabályban meghatározott segédeszköz állandó és szükségszerű használatát igényli, vagy a külön jogszabály szerinti mozgásszervi betegsége miatt állapota segédeszközzel eredményesen nem befolyásolható (mozgásszervi fogyatékos) január 1. napjától már csak a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kiadott szakvéleménnyel igazolható a gépjárműadó alóli mentesség. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy vitassa meg az előterjesztést.

17 Egyszerű szótöbbségű határozat! Határozati javaslat../2013.(ix.03.)számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete hatáskör hiányában elutasítja a Herceghalomi Mozgáskorlátozottak Egyesületének a évi gépjármű adó helyben maradó részének elengedésére vonatkozó kérését. A döntés az évi LXXXII. számú, a gépjármű adóról szóló törvény és a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításról szóló évi XXVI. számú törvény rendelkezésein alapul. A jogosultak a súlyos mozgáskorlátozottság megállapítását a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnál (1071 Budapest, Damjanich u. 48.sz.) kezdeményezhetik. Felelős: Erdősi László. Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Erdősi László s.k.

18 ELŐTERJESZTÉS szeptember 3-án tartandó ülésére Tisztelt képviselő-testületi Tagok! A augusztus 27-én megtartott Humán és Környezetvédelmi Bizottsági ülésen elhangzott az az igény, hogy az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve szükséges az ösztöndíj folyósítási feltételeinek szigorítása, illetve a kapcsolattartás és ellenőrizhetőség szorosabbá tétele. A támogatási szerződésben rögzíthető a havonkénti jelentkezés a kapcsolattartónál, illetve a vállalások egy hónappal előre történő jelzése, valamint a teljesítések igazolásának csatolása a beszámolókhoz. További igényként merült fel az, hogy amennyiben az ösztöndíjas önhibájából nem teljesíti a pályázatában vállaltakat, kerüljön megvonásra az ösztöndíj, illetve 1 éven belül újabb pályázatot ne nyújthasson be az önkormányzat felé. A szerződés felbontására mely az ösztöndíj folyósításának megszüntetését vonja maga után már most is lehetőséget biztosít a rendelet, azonban az újabb pályázat benyújtásának korlátozásához a rendelet módosítása szükséges. Kérem a Tisztelt Képviselő-testület Tagjait, hogy az előterjesztés megvitatása után az alábbi rendelet-tervezetet fogadják el: Minősített többség! /2013. (IX.03.) rendelete a 4/2009. (II.10.) sz. rendeletének módosításáról a mellékelt szöveggel megegyezően - Herceghalom, augusztus 29. Dr. Szmodis Jenő sk. jegyző

19 TERVEZET.../2013./XI.03./ önkormányzati rendelete a felsőfokú oktatási intézményben tanuló herceghalomi fiatalok részére nyújtandó ösztöndíj alapításáról szóló 4/2009./II.10./ rendeletének módosításáról Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 13. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a felsőfokú oktatási intézményben tanuló herceghalomi fiatalok támogatására megalkotott rendeletét az alábbiak szerint módosítja: 1.. (1) Az R. 3.. az alábbi (8) bekezdéssel egészül ki: (8) Amennyiben az ösztöndíjas vállalását önhibájából nem teljesíti, a támogatás megszüntetésre kerül, újabb pályázatot 1 éven belül nyújthat be. nem (1) A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. 2.. Herceghalom, szeptember 3. Erdősi László Dr. Szmodis Jenő jegyző Záradék: E rendeletet a képviselő-testület szeptember 3. napján megtartott ülésén fogadta el. Kihirdetve: szeptember 15. Dr. Szmodis Jenő jegyző

20 ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testület Humán és Környezetvédelmi Bizottságának augusztus 27-én tartandó ülésére Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló Tisztelt Humán és Környezetvédelmi Bizottsági Tagok! Balogh Zsófiának és Berki Fruzsinának havi ,-Ft, Bíró Nikolettnek, Dula Marinának, Farkas Tamásnak, Fejes Idának, Lipka Boldizsárnak, Lipka Borbálának és Péter Leának a Képviselő-testület a 2012/2013. tanév I. félévére havi ,-Ft felsőoktatási ösztöndíjat állapított meg személyenként. Mind a kilenc ösztöndíjas a 2012/2013. tanév első félévében a községben végzett tevékenységéről január 31-ig benyújtotta írásos beszámolóját, melyet a Képviselőtestület elfogadott. Az I. félévben végzett munkát figyelembe véve a II. félévre Balogh Zsófia, Berki Fruzsina, Dula Marina, Farkas Tamás, Fejes Ida és Lipka Boldizsár részére havi ,-Ft ösztöndíj támogatást állapított meg, Bíró Nikolett, Lipka Borbála és Péter Lea részére ,-Ft/hó összeget. A II. félévi munkáról szóló beszámolót mind a 9 ösztöndíjas benyújtotta. A fentiek alapján javasolom, hogy a Humán és Környezetvédelmi Bizottság az alábbi határozati javaslatot terjessze a Képviselő-testület elé:.../2013.(ix.03.) számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Balogh Zsófia, Berki Fruzsina, Bíró Nikolett, Dula Marina, Farkas Tamás, Fejes Ida, Lipka Boldizsár, Lipka Borbála és Péter Lea második félévi munkájáról szóló beszámolóját elfogadja. Felelős: Makay István, a Humán és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. Határidő: azonnal. Herceghalom, augusztus 22. Makay István sk. Humán és Környezetvédelmi Bizottság elnöke

21 Tisztelt Bizottsági Tagok! Előterjesztés Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Humán és Környezetvédelmi Bizottságának augusztus 27-én tartandó ülésére A felsőoktatási ösztöndíj pályázati felhívásra a augusztus 15-i határidőig az alábbi herceghalomi fiatalok nyújtották be pályázatukat: Berki Fruzsina Bíró Nikolett Dula Marina Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar V. évfolyam Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Keleti nyelvek és kultúrák kínai szakirány Szak II. évfolyam Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Informatikus Könyvtáros Szak III. évfolyam Farkas Tamás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Gépészmérnöki Szak II. évfolyam Fejes Ida Lipka Borbála Egedi Erika Miklós Gergely Szendrei Bence Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem Szociális Munkás Szak II. évfolyam Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Informatikai Kar III. Évfolyam Budapesti Corvinus Egyetem Kertésztudományi Kar I. Évfolyam Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Általános Orvos Szak I. Évfolyam Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Kar Jogász Szak A 4/2009.(II.10.) sz. önkormányzati rendelet, mely a felsőfokú oktatási intézményben tanuló herceghalomi fiatalok részére nyújtandó ösztöndíj alapításáról szól, úgy rendelkezik, hogy a pályázók részére havonként a 5.000,-Ft és ,-Ft közötti összeget állapíthat meg a Képviselőtestület a pályázatuk elfogadása esetén. A költségvetés tervezésekor ,-Ft/hó keretösszeg került tervezésre, melyből az I. félévben 9 pályázó részesült. A 2013/2014. tanévre 9 pályázó nyújtotta be pályázatát a felsőoktatási ösztöndíjra. A 9 pályázóból hatan az elmúlt tanévben is részesültek támogatásban, 3 fiatal pedig most pályázik először.

22 Kérem a Humán és Környezetvédelmi Bizottság tagjait, hogy az alábbi határozati javaslatot a mellékelt pályázati anyagok, valamint a pályázók elmúlt évek alatt a község érdekében végzett munkáját figyelembe véve - kiegészítve szíveskedjenek a Képviselő-testület elé terjeszteni. /2013.(IX.03.) számú határozata: Herceghalom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Berki Fruzsina felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Bíró Nikolett felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Dula Marina felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Farkas Tamás felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Fejes Ida felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Lipka Borbála felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Egedi Erika felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Miklós Gergely felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Szendrei Bence felsőoktatási ösztöndíj pályázatát elfogadja / nem fogadja el, részére szeptember 1. napjától a 2013/2014. tanévre havonként... forint ösztöndíjat nyújt a községben végzett munkájáért. Felkéri Dr. Szmodis Jenő jegyzőt, hogy az ösztöndíj folyósításáról szóló szerződést a támogatást elnyert fiatalokkal szeptember 20-ig készítse el. A pályázók munkáját a Képviselő-testület januárjában ellenőrzi. Felelős: Erdősi László A szerződés elkészítéséért: Dr. Szmodis Jenő jegyző. Határidő: 2013/2014. tanévben folyamatosan. Herceghalom, augusztus 22. Makay István sk. Humán és Környezetvédelmi Bizottság elnöke

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: A Csicsergő Óvoda Vezetőjének státuszbővítési kérelme Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! Varga-Tóth Csaba, a Csicsergő Óvoda vezetője azzal a kéréssel

Részletesebben

Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló

Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló Balogh Zsófiának és Berki Fruzsinának havi 15.000,-Ft, Bíró Nikolettnek, Dula Marinának, Farkas Tamásnak, Fejes Idának,

Részletesebben

Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló

Tárgy: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülők II. félévi munkájáról szóló beszámoló ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testület Humán és Környezetvédelmi Bizottságának 2014. július 29-én, illetve a Képviselő-testület 2014. augusztus 26. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

2) A Csicsergő Óvoda Vezetőjének státuszbővítési kérelme Előadó: Erdősi László polgármester Meghívott: Horváthné Gacsályi Mariann mb.

2) A Csicsergő Óvoda Vezetőjének státuszbővítési kérelme Előadó: Erdősi László polgármester Meghívott: Horváthné Gacsályi Mariann mb. Jegyzőkönyv amely készült 2013. augusztus 29. napján 17 óra 30 perckor, Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának a Községháza hivatalos helyiségében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 12. napján tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Az általános iskolai és óvoda részére történő közétkeztetési

Részletesebben

Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló rendelet módosítása

Tárgy: Az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló rendelet módosítása ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának 2013. december 10- i, illetve a Képviselő-testület 2013. december 17. napján tartandó ülésére

Részletesebben

Budajenő Község Önkormányzat 2093 Budajenő, Fő u. 1-3. 26-371-068 26-371-062 titkarsag@budajeno.hu

Budajenő Község Önkormányzat 2093 Budajenő, Fő u. 1-3. 26-371-068 26-371-062 titkarsag@budajeno.hu Budajenő Község Önkormányzat 2093 Budajenő, Fő u. 1-3. 26-371-068 26-371-062 titkarsag@budajeno.hu Ikt. szám: 659/2014. Tárgy: Döntés a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról

Részletesebben

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának 2014. február 6- i, illetve a Képviselő-testület 2014. február 11. napján tartandó ülésére Tárgy: A Biatorbágy-Tata

Részletesebben

Előterjesztés a Zsámbéki Medence Regionális Területfejlesztési Társulás megszüntetéséről

Előterjesztés a Zsámbéki Medence Regionális Területfejlesztési Társulás megszüntetéséről Előterjesztés a Zsámbéki Medence Regionális Területfejlesztési Társulás megszüntetéséről 1. előterjesztés száma: 74/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Ádámné Bacsó Erika 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9.

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 24-ei ülésére 9. napirend Tárgya: Bölcsőde alapítása Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Alapító okirat tervezete Az előterjesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tárgy: Új honlap készítése az Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár részére

ELŐTERJESZTÉS. Tárgy: Új honlap készítése az Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár részére Tárgy: Új honlap készítése az Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár részére Az Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtárjelenlegi honlapja a rendszer átállása miatt megszűnik. Az Önkormányzat új

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet 1. Napirend gyermekvédelmi rendelet - előterjesztés 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosításáról ELŐTERJESZTÉS a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának módosításáról A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (továbbiakban Társulás) 2013. május 31. napján, a 3/2013. (V.31.) BÖT

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 12-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 216/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. december 12-i ülésére Tárgy: Ellátási szerződés módosítása Szigetszentmiklós Önkormányzatával

Részletesebben

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása Tisztelt

Részletesebben

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat

./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Normatív Határozat ./2014. (I. 28.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Bóbita Óvoda Alapító Okiratának módosítása Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzata, mint alapító a Kerekegyházi Bóbita Óvoda a határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2014. február 4. napján Humán és Környezetvédelmi Bizottságának a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében nyilvánosan megtartott ülésén. Jelen vannak: Jegyzőkönyvet

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v amely készült Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11. napján 15 óra 02 perckor a Polgármesteri Hivatalban megtartott nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére

5. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére 5. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 29. napjára összehívott soros nyílt ülésére Előterjesztés címe és tárgya: a Kapcsolat Központ

Részletesebben

amely készült Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 7. napján megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyve alapján:

amely készült Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 7. napján megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyve alapján: KIVONAT amely készült 2011. június 7. napján megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyve alapján: 113 /2011.(VI.07.) számú határozata: a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Program című pályázat

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT.../2009. (XI. 26.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 18/2009. (XI. 26.) _R E N D E L E T E_ A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 19-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 19-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. 52/2017. (IV. 19.) Kth. Tárgy: Beszámoló MIVÍZ Kft. által 2016. évben végzett szennyvízelvezetési feladatok ellátásáról Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta és elfogadja a MIVÍZ

Részletesebben

Előterjesztés. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 20-i ülésére

Előterjesztés. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 20-i ülésére 5. Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 20-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 16/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Egységes szerkezetbe a 6/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s. Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A l c s ú t d o b o z T e l e p ü l é s Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: az Önkormányzat Polgármesteri irodája Alcsútdoboz,

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 44/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. február 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Város Polgármestere BESZÁMOLÓ

Város Polgármestere BESZÁMOLÓ Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ a Budakörnyéki Önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. június 22- i ülésére Előterjesztés a Gyermeklánc Óvoda dokumentumainak elfogadásáról A Képviselő-testület az alábbiak szerinti 13/2017.(I.19)Kt. sz. határozatával

Részletesebben

K I V O N A T. 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat

K I V O N A T. 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat 5/2015.(II.09.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 29/A. -ában foglaltakra figyelemmel a község saját bevételeinek

Részletesebben

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá ./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló rendelet módosítása. Iktatószám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról

ELŐTERJESZTÉS A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Benedek Elek Óvoda

Részletesebben

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére 6. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2015. évi Munkaterv és jogalkotási program elfogadása A tárgykört

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről Határozat:1-3. Rendelet: 1-4. Jegyzőkönyv Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Zalamerenye Község Önkormányzata

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról.

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Tartalomjegyzék Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2018. szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Hat. száma Tartalom Nyílt: 45/2018. (IX.19.) Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3155, Fax.: 231-3156 NagyI@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid until:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó térítési

Részletesebben

I. A RENDELET HATÁLYA

I. A RENDELET HATÁLYA Kunpeszér Községi Önkormányzat 15/2005. (IV. 15.) sz. rendelete a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és az ellátásokért fizetendő térítési díjakról (Módosításokkal

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2016. február 5. VII. évfolyam 1. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 5. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. február 3-án megtartott munkaterv szerinti

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT könyvéből. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: 1) Tanyagondnoki rendelet felülvizsgálata 142/2016. (12.01.) számú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat i Hivatalának dísztermében 2012. február 13-án megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről. Jelen lévő képviselők: Bata József,

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16-i ülésének 5. napirendi pontjához

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16-i ülésének 5. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16-i ülésének 5. rendi pontjához Tisztelt Képviselő-testület! Kőszeg Város és Térsége Társulása az általa fenntartott nevelési-oktatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város Önkormányzatának 6/2009.(III.27.) számú rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény végrehajtásának helyi szabályairól, egységes szerkezetben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 15-i rendkívüli nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 15-i rendkívüli nyílt ülésére ÁRHÁMHEGY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 8256 Ábrahámhegy, adacsonyi út 13. Telefon: +36 87 471 506 rendelet-tervezetet törvényességi szempontból megvizsgáltam: Wolf Viktória jegyző ELŐTERJESZTÉS 2015. április

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület április 24.-i ülésére Beleg Község Önkormányzata Polgármesterétől 7543 Beleg, Kossuth utca 97. Tel.: 82/385-454 E-mail: hivatal@beleg.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2017. április 24.-i ülésére Tárgy: A Belegi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA 1 J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 20-i ülésének Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Kardosné

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2013. június 26. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Müller Kinga Intézményi Irodavezető Tárgy: Javaslat a Kertvárosi

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 68/2013. (IV. 25.) határozata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. február 8-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község Önkormányzatának Képviselő- testülete Hatályos: 2015. szeptember 1-től SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 1 0. N a p i r e n d BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

Részletesebben

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

175-35/2011. K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 226/2011. (X. 26.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. október 26-ai ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint elfogadja: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű

Részletesebben

Rendelet hatálya 1. Pénzbeli ellátások 2. 1 3.. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

Rendelet hatálya 1. Pénzbeli ellátások 2. 1 3.. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999. (IV.28.) számú rendelete a gyermekvédelmi támogatásokról és a gyámügyi ellátásokról Taktaszada Község Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

A GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 09/2006.(III. 30.) RENDELETÉNEK

A GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 09/2006.(III. 30.) RENDELETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A GYERMEKJÓLÉTI ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 09/2006.(III. 30.) RENDELETÉNEK A 27/2006.(XII. 14.) RENDELETTEL, A 4/2008.(I. 31.) RENDELETTEL, A 30/2008.(XI.

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete 9/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL 8164. Balatonfőkajár, Kossuth L. u. 8. Tel./fax: 88/ 483-181 e-mail: bfkpolghiv@vnet.hu K I V O N A T

POLGÁRMESTERI HIVATAL 8164. Balatonfőkajár, Kossuth L. u. 8. Tel./fax: 88/ 483-181 e-mail: bfkpolghiv@vnet.hu K I V O N A T napján megtartott ülésének könyvéből: 23/2012. (VIII.23.) sz. önkormányzati határozat Balatonfőkajár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 87. -ában

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE A gyermekvédelem önkormányzati rendszeréről, az önkormányzat által biztosított pénzbeli ellátásokról valamint a gyermekvédelmi

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a május 31-ei képviselő-testületi ülésre

8./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a május 31-ei képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 8./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2017. május 31-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó, gyermekjóléti alapellátásokról és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy, október 11. Tarjáni István s.k. polgármester Város Polgármestere 051 Biatorbágy, Baross Gábor utca /a. Telefon: 06 3 310-174/14, 144 Fax: 06 3 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS a Biatorbágyi Családsegítő és

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Egységes szerkezetben: 2011. március 25. 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2004. (V. 1.)

Részletesebben

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 11-i ülése

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 11-i ülése Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. március 11-i ülése Tárgy: A Paksi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Előterjesztő: Gáncs István polgármester Tisztelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont (201. számú): Tájékoztató és vita új pályázati kiírásokról

Jegyzőkönyv. 1. napirendi pont (201. számú): Tájékoztató és vita új pályázati kiírásokról Jegyzőkönyv Készült: Jelen vannak: Napirendi pontok: 2009. január 20-án Etyek Község Önkormányzat Képviselő-testület Vállalkozói és Pályázati Bizottságának nyílt üléséről A mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Kővágóörs község Önkormányzat Képviselő-testülete, Kékkút Község Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 4/ 21- /2015. Tárgy: Vegyes ügyek. ELŐTERJESZTÉS Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 26-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő: Szabó László polgármester Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság ingatlan adásvételi ügye Iktatószám:

Részletesebben

1. napirend. Előterjesztés

1. napirend. Előterjesztés 1. napirend Tárgy: A beszámolója Kulcs Községi Önkormányzat Képviselőtestületének a szociális ellátásokról szóló, 4/2015. (II. 27.) Önkormányzati rendelete 4. (3) bekezdése alapján a részére átruházott

Részletesebben

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére Szám: 1291/2012. Buzsák Község Önkormányzat J e g y z ő j e 8695. Buzsák, Fő tér 1. Telefon: (85) 530 057 Fax szám: (85) 530 067 E-mail: buzsakjegyzo@t-online.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a képviselő-testület

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2012. május 16-án a Polgármesteri Hivatal B épületi alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya:komló, Templom tér 2. sz. alatti (512. hrsz.) ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 27-én megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 17-én tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 17-én tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2015. március 17-én tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Tárgy: Vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítása Tisztelt Képviselő-testület! Galai Katalin, a Humán és Környezetvédelmi

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról

MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról MEGÁLLAPODÁS-MÓDOSÍTÁS EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közös Önkormányzati Hivatal alakításáról és fenntartásáról Csanádpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10.

Részletesebben

Előterjesztés. az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés. az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról Előterjesztés az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ - Kapcsolat Központ alapító okiratának módosításáról 1. előterjesztés száma: 184 /2016 2. előterjesztést készítő személy

Részletesebben

Előterjesztés. A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés. A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A Benedek Elek Óvoda alapító okiratának módosításáról A Magyarország 2013. évi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV törvény tartalmazza az a települési önkormányzatok

Részletesebben

Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől. a Társulási Tanács szeptember 27-ei ülésére

Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől. a Társulási Tanács szeptember 27-ei ülésére Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Elnökétől 3.sz.napirend ELŐTERJESZTÉS a Társulási Tanács 2016. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Társulási Megállapodás módosításának előkészítése

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben