Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete"

Átírás

1 Pomáz Város önkormányzatának 3/2004(I.27.) KT. rendelete Pomáz Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási tervérıl szóló 17/2002 (09.25.) KT. rendelet módosításáról Pomáz város Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésnek felhatalmazása alapján a 17/2002 (09.25.) KT. Rendeletet, -továbbiakban HÉSZ-, az alábbiak szerint módosítja, és jóváhagyja Alcevicze Szabályozási tervét a hatályos HÉSZ mellékleteként: 1.. A Szabályozási Tervvel érintett terület Pomáz Alcevicze a 690, 301, 088/13, 073/5, 073/3, 081/1, 080 és a 077 hrsz. által határolt terület (továbbiakban a terv területe). 2.. A HÉSZ. 3..-a az alábbi pontokkal kiegészül: (7) Az Alcevicza SZT-vel érintett területen a telekalakítás általános szabályai az alábbiakkal együtt érvényesek: a) Közmővek, vonalas létesítmények, magánutak számára az építési övezetre elıírt telekmérettıl eltérı mérető telek is kialakítható. b) Alcevicze területén haladó vízelvezetı árkot a közterületen belül önálló telekként (telkekként) kell kialakítani. 3.. (1) A HÉSZ 4.. (7) az alábbival kiegészül: Az ettıl eltérı szabályokat az egyes építési övezetek elıírásai között kerülnek meghatározásra. (2) A HÉSZ 4.. az alábbi ponttal egészül ki: (21) Az Alcevicze SZT-vel érintett területen az általános szabályok alábbiakkal együtt érvényesek: a) Az építési engedélyezési tervekhez beleértve a közlekedési illetve közmő létesítmények, mőtárgyak építési engedélyét is talajmechanikai szakvéleményt kell csatolni. b) Nettó szintterületen az épületek helyiségeinek, tereinek hasznos alapterületeinek összegét kell érteni. Nettó szintterületi mutató jelen rendeletben a telek összes épülete nettó szintterületének és a telek területének a hányadosa. c) Telken belül két épület között legalább az építési övezetben megengedett legnagyobb építménymagassággal megegyezı távolságot kell tartani. d) Bármelyik építési övezetben rendszeres (napi) tehergépjármő-forgalommal járó, vagy épületenként 15 személygépkocsi/óra forgalmat vonzó, -nem lakó-

2 funkció csak olyan telken helyezhetı el, ahol az adott funkciót tartalmazó épület legalább 16 m szabályozási szélességő útról közvetlenül megközelíthetı. e) A közmővek építményei minden építési övezetben elhelyezhetık. f) A SZT területén elhelyezett minden lakás hasznos alapterületének minden megkezdett 100 m 2 e után biztosítandó telken belül egy parkoló. g) Telken belüli út burkolatának széle a szomszédos telekhatártól legalább 2 m távolságra lehet. Az út és a telekhatár közötti sávot legalább 2 m magasra növı sövénnyel, cserjesorral kell betelepíteni. h) Támfal a szomszédos telekhatároktól legalább 1 m-re építhetı. i) Támfal magassága legfeljebb 1,20 m lehet. j) Telekhatáron, telken belül hirdetıberendezést, reklámot elhelyezni nem szabad. Az épületeken a funkciónak megfelelı cégfelirat, reklámhordozó, információs tábla elhelyezhetı. Ennek méretét, kialakítását az építési engedélyezési tervvel együtt kell engedélyeztetni. Kerítésen a funkciónak megfelelı cégfelirat, reklámhordozó, információs tábla legfeljebb 1 m 2 nagyságú lehet. k) A terv területén a közterületi vagy magánút felıli telekhatáron épített kerítés tömör része maximum 80 cm magas lehet, felette 2,00 m-es magasságig legalább 80 %-ban áttörten alakítható ki. Két méternél magasabb kerítés telekhatáron nem építhetı. 4.. (1) A HÉSZ 5.. (7) kiegészül: Az Alcevicze SZT-vel érintett, újonnan beépülı területen az elıkertben elhelyezhetı építményekre az OTÉK elıírásai vonatkoznak. (2) A HÉSZ 5.. (10) kiegészül: Az Alcevicze SZT-vel érintett, újonnan beépülı területen az utcai homlokzatszélesség nem kerül korlátozásra. 5.. A Lakóterületi építési övezetek fejezet kiegészül a 8/A.-sal: Lk-4: kisvárosias, nagytelkes lakóövezet (1) Az építési övezetben elhelyezhetı épületek, építmények: - lakóépület, legfeljebb 8 lakásos - szálláshely-szolgáltató épület - kereskedelem, szolgáltatás, vendéglátás épületei - egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület - sportépület, építmény - igazgatási épület - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (2) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - kézmőipari épület, egyéb gazdasági építmény - ipari épület, ill. épületrész 2.

3 - raktárépület - üzemanyagtöltı állomás - valamint semmilyen olyan tevékenységet szolgáló építmény, amely a 80/1999. (VI.11.) kormányrendelet alapján telephelyengedélyhez kötött. Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni nem lehet. (3) melléképítményként elhelyezhetı: (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) A telkek beépítettsége legfeljebb 25 % lehet. (6) A legnagyobb megengedett építménymagasság 7,5 m. (7) Az építési telkek legnagyobb megengedett nettó szintterületi mutatója 0,5. (8) A szintterületi mutató számításakor nem kell beszámítani a szint alatt elhelyezett gépkocsitárolók területét. (9) A legkisebb kialakítható telekméret 5000 m 2. (10) A telken legfeljebb annyi lakás helyezhetı el, hogy egy lakásra legalább 250 m 2 telekterület jusson. (11) Egy épület bruttó beépített alapterülete nem lehet nagyobb, mint 650 m 2. (12) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (13) Terepszint alatti építmény csak az építési helyen belül helyezhetı el. (14) A telkek területének legalább 50 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (15) Parkoló csak az építési helyen belül és az elıkertben helyezhetı el. 6.. A Lakóterületi építési övezetek fejezet kiegészül a 8/B.-sal: Lk-5: kisvárosias lakóövezet (1) Az építési övezetben elhelyezhetı épületek, építmények: - lakóépület - szálláshely-szolgáltató épület, - kereskedelem, szolgáltatás, vendéglátás épületei - egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület - sportépület, építmény - igazgatási épület 3.

4 - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (2) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - kézmőipari épület, egyéb gazdasági építmény - ipari épület, ill. épületrész - raktárépület - üzemanyagtöltı állomás - valamint semmilyen olyan tevékenységet szolgáló építmény, amely a 80/1999. (VI.11.) kormányrendelet alapján telephelyengedélyhez kötött. Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni nem lehet. (3) melléképítményként elhelyezhetı: (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) A telkek beépítettsége legfeljebb 25 % lehet. (6) A legnagyobb megengedett építménymagasság 7,50 m. (7) Az építési telkek legnagyobb megengedett nettó szintterületi mutatója 0,6. (8) A szintterületi mutató számításakor nem kell beszámítani a szint alatt elhelyezett gépkocsitárolók területét. (9) Az épületek földszintjén lakás, gépkocsitároló legfeljebb a telek beépített alapterületének 30 %-án helyezhetı el. A beépített alapterület legalább 70 %-án a helyi lakosság ellátását szolgáló kereskedelmet, szolgáltatást, vendéglátást kell elhelyezni. (10) A legkisebb kialakítható telekméret 2000 m2. (11) A telken legfeljebb annyi lakás helyezhetı el, hogy egy lakásra legalább 250 m 2 telekterület jusson. (12) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (13) Terepszint alatti építmény csak az építési helyen belül helyezhetı el. (14) A telkek területének legalább 30 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (15) Parkoló csak az építési helyen belül és az elıkertben helyezhetı el. 4.

5 7.. A Lakóterületi építési övezetek fejezet kiegészül a 11/A..-sal: Lke-4: kertvárosias, közepes intenzitású lakóövezet (1) Az építési övezetben elhelyezhetı épületek, építmények: - lakóépület, legfeljebb 2 lakásos - szálláshely-szolgáltató épület, legfeljebb 4 vendégszoba - kereskedelem, szolgáltatás, vendéglátás épületei - sportépület, építmény - a terület rendeltetésszerő használatát nem zavaró kézmőipari épület, egyéb gazdasági építmény - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (2) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület - ipari épület, ill. épületrész - raktárépület - üzemanyagtöltı állomás - valamint semmilyen olyan tevékenységet szolgáló építmény, amely a 80/1999. (VI.11.) kormányrendelet alapján telephelyengedélyhez kötött. Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni (3) melléképítményként elhelyezhetı: (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) A telkek beépítettsége legfeljebb 20 % lehet. (6) A legnagyobb megengedett építménymagasság 5,0 m. (7) Az építési telkek legnagyobb megengedett nettó szintterületi mutatója 0,35. (8) A legkisebb kialakítható telekméret 720 m2. (9) Egy telken csak egy lakóépület helyezhetı el. (10) Egy épület bruttó beépített alapterülete nem lehet nagyobb, mint 250 m 2. (11) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (12) Terepszint alatti építmény csak az építési helyen belül helyezhetı el. (13) A telkek területének legalább 65 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és 5.

6 (14) Parkoló csak az építési helyen belül és az elıkertben helyezhetı el. 8.. A Lakóterületi építési övezetek fejezet kiegészül a11/b.-sal: Lke-5: kertvárosias, kis intenzitású építési övezet (1) Az építési övezetben elhelyezhetı épületek, építmények: - lakóépület, legfeljebb 2 lakásos - szálláshely-szolgáltató épület, legfeljebb 4 vendégszoba - kereskedelem, szolgáltatás, vendéglátás épületei - sportépület, építmény - a terület rendeltetésszerő használatát nem zavaró kézmőipari épület, egyéb gazdasági építmény - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (2) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület - ipari épület, ill. épületrész - raktárépület - üzemanyagtöltı állomás - valamint semmilyen olyan tevékenységet szolgáló építmény, amely a 80/1999. (VI.11.) kormányrendelet alapján telephelyengedélyhez kötött. Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni (3) melléképítményként elhelyezhetı: (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) A telkek beépítettsége legfeljebb 20 % lehet. (6) A legnagyobb megengedett építménymagasság 5,0 m. (7) Az építési telkek legnagyobb megengedett nettó szintterületi mutatója 0,3. (8) A legkisebb kialakítható telekméret 1000 m2. (9) Egy telken csak egy lakóépület helyezhetı el. (10) Egy épület bruttó beépített alapterülete nem lehet nagyobb, mint 250 m 2. (11) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (12) Terepszint alatti építmény csak az építési helyen belül helyezhetı el. 6.

7 (13) A telkek területének legalább 65 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (14) Parkoló csak az építési helyen belül és az elıkertben helyezhetı el. 9.. A Vegyes építési övezetek fejezet kiegészül a 19/A..-sal: Vt-6: városi intézmények övezete (1) A terület elsısorban az önkormányzat ellátási kötelezettségi körébe tartozó alapfokú funkciók befogadására szolgál. A területen elhelyezhetı: - oktatási épület (2) Ha az alapfokú ellátás más területen igazoltan megoldott, vagy ennek kiegészítéseképpen a területen elhelyezhetı: - egészségügyi, szociális épület - igazgatási épület - egyházi épület - egyéb közösségi szórakoztató, kulturális épület - sportépület, építmény - szolgálati lakás - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (3) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - lakóépület - semmilyen gazdasági tevékenységi célú építmény - kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató épület - üzemanyagtöltı állomás - parkolóház Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni (4) melléképítményként elhelyezhetı: - 6 m-nél nem magasabb zászlótartó oszlop (5) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (6) Az építési telkek legnagyobb megengedett szintterületi mutatója 0,65. (7) A telkek beépítettsége legfeljebb 25 % lehet. 7.

8 (8) A legnagyobb megengedett építménymagasság 10,5 m. (9) A legkisebb kialakítható telekméret 2000 m 2. (10) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (11) A telkek területének legalább 30 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (12) A telkek zöldfelületének minden 100 m²-én 1 db lombos fa vagy 40 db cserje elültetése szükséges. (13) A zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek A Különleges területek építési övezeti fejezet kiegészül a 27/A..-sal: K-T-2: új temetı területe (1) A terület a temetı épületeinek, építményeinek, a temetıhöz kapcsolódó kereskedelem, szolgáltatás épületeinek elhelyezésére szolgál. (2) Az építési övezetben más funkciójú épület, építmény nem helyezhetı el. Meglévı épületek, építmények használati módját más célokra megváltoztatni (3) Melléképítményként elhelyezhetı: - kerti építmény - 6 m-nél nem magasabb zászlótartó oszlop (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) Az építési telkek legnagyobb megengedett szintterületi mutatója 0,1. (6) A telkek beépítettsége legfeljebb 10 % lehet. (7) A legnagyobb megengedett építménymagasság 7,5 m. (8) A legkisebb kialakítható telekméret 5000 m 2. (9) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 10 %. (10) A telkek területének legalább 40 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (11) A zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek. (12) A temetı telken belüli 30 m-es védısávjában semmilyen építmény nem helyezhetı el, kivéve: - tereplépcsı, támfal, más kertészeti berendezés - szobor, mőalkotás 8.

9 (13) Tömör kerítés a 30 m-es védısávon belül és a közterület felé esı határán nem építhetı A Különleges területek építési övezeti fejezet kiegészül a 28/A..-sal: K-SP-2: sport övezet (1) A terület elsısorban sportépítmények elhelyezésére szolgál. A területen elhelyezhetı: - sportépület - kereskedelem, szolgáltatás vendéglátás épületei - szálláshely szolgáltató épület - közösségi szórakoztató épület - szolgálati lakás - valamint az ezeket kiszolgáló funkciójú épületek, építmények. (2) Az építési övezetben más funkciójú épület, építmény nem helyezhetı el. Meglévı épületek, építmények használati módját más célokra megváltoztatni (3) Melléképítményként elhelyezhetı: - 6 m-nél nem magasabb zászlótartó oszlop (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) Az építési telkek legnagyobb megengedett szintterületi mutatója 0,3. (6) A telkek beépítettsége legfeljebb 15 % lehet. (7) A legnagyobb megengedett építménymagasság 7,5 m. (8) A legkisebb kialakítható telekméret 5000 m 2. (9) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (10) A telkek területének legalább 40 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (11) A telkek zöldfelületének minden 100 m²-én 1 db lombos fa vagy 40 db cserje elültetése szükséges. (12) A zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek. 9.

10 12.. A Különleges területek építési övezeti fejezet kiegészül a 29/A..-sal: K-R-2: rekreációs övezet (1) A terület elsısorban az aktív pihenést szolgáló építmények elhelyezésére szolgál. A területen elhelyezhetı: - szálláshely szolgáltató épület - sportépület - vendéglátó épület - közösségi szórakoztató épület - egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület - állat-és növénykert épületei - szolgálati lakás - kiszolgáló funkcióként kereskedelem, szolgáltatás a megépülı nettó szintterület legfeljebb 10%-án. (2) Az építési övezetben nem helyezhetı el: - lakóépület - semmilyen gazdasági tevékenységi célú építmény - üzemanyagtöltı állomás - parkolóház Meglévı épületek, építmények használati módját ilyen célokra megváltoztatni (3) Melléképítményként elhelyezhetı: - 6 m-nél nem magasabb zászlótartó oszlop (4) Az építési övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) Az építési telkek legnagyobb megengedett szintterületi mutatója 0,3. (6) A telkek beépítettsége legfeljebb 15 % lehet. (7) A legnagyobb megengedett építménymagasság 7,5 m. (8) A legkisebb kialakítható telekméret 5000 m 2. (9) A terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30 %. (10) A telkek területének legalább 60 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (11) A telkek zöldfelületének minden 100 m²-én 1 db lombos fa vagy 40 db cserje elültetése szükséges. 10.

11 (12) A zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek. (13) A tervlapon ábrázolt sávban legalább egy helyen a terület gyalogos átjárhatóságát biztosítani kell. Ez történhet magánterületen létesített közforgalmú, legalább 3 m széle gyalogúttal, vagy közterület kialakításával A HÉSZ a az alábbi ponttal kiegészül: (26) Az Alcevicze SZT-vel érintett területen az általános szabályok alábbiakkal együtt érvényesek: a) Csapadékvíz elvezetésére nyílt árok ott engedélyezhetı, ahol a közlekedéshez szükséges utak és a kétoldali fásítás részére a hely nyílt árok kialakításával is biztosítható. b) Csatornafejlesztés esetén elválasztott rendszerő elvezetést kell tervezni. c) A területen áthaladó légvezetékeket földkábellel ki kell váltani. d) Új légvezeték építése nem engedélyezhetı, a kábeleket föld alatt kell elhelyezni. e) A közmővezetékek elhelyezését úgy kell megvalósítani, hogy az utcák, utak fásítása biztosítható legyen A Beépítésre nem szánt területek fejezet kiegészül a 35/A..-sal: Z-KP-2: Alcevicze új közparkjainak övezete (1) A területen elsısorban a pihenés, a testedzés, a kikapcsolódás és a játék célját szolgáló építmények helyezhetık el. A zöldterületen elhelyezhetı: - a pihenés, a testedzés, a kikapcsolódás és a játék célját szolgáló építmények (pl. pihenıhely, tornapálya, gyermekjátszótér, sétaút) - vendéglátás épületei - valamint a park funkciót kiszolgáló épületek, építmények. (2) Az övezetben más épület, építmény nem helyezhetı el. Meglévı épületek, építmények használati módját más célokra megváltoztatni (3) Melléképítményként elhelyezhetı: - 6 m-nél nem magasabb zászlótartó oszlop (4) Az övezet területén az épületeket szabadonállóan kell elhelyezni. (5) A telkek beépítettsége legfeljebb 2 % lehet. 11.

12 (6) A legnagyobb megengedett építménymagasság 3,5 m. (7) A legkisebb kialakítható telekméret m2. (8) Terepszint alatt a terület nem építhetı be. (9) Egy épület bruttó beépített alapterülete nem lehet nagyobb, mint 150 m 2. (10) A telkek területének legalább 75 %-át növényzettel fedetten kell kialakítani és (11) A közparkon belüli árok jelenlegi határain csak engedélyezett vízrendezési terv alapján lehet változtatni. (12) Az árok határától számított 20 m-es sávon belül az árokkal párhuzamosan sem szilárd burkolattal ellátott út, sem épület nem helyezhetı el. (13) Parkoló csak az árok határától számított 20 m-es sávon kívül, a parkhoz szükséges és elıírt mennyiségben helyezhetı el. (14) A közpark területén a zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek A régészeti lelıhelyek védelmérıl szóló 48.. az alábbi ponttal egészül ki: (7) Országosan védett régészeti lelıhelyen(298/18 hrsz.) az illetékes hatóság (jelenleg a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) engedélye szükséges: - minden 30 cm mélységet meghaladó földmunkához, így különösen: kerítés, légvezeték tartóoszlopának földbe állításához, faültetéshez, tuskóirtásos fakitermeléshez, rigolírozáshoz, meliorizációhoz, szılı és gyümölcsös telepítéséhez; - kavics-, föld- és anyagdepó, illetve feltöltés, töltés létesítéséhez; - fémkeresı mőszer használatához; - a lelıhely funkciójának, használati módjának megváltoztatásához; - reklám elhelyezéséhez; - a régészeti lelıhelyen régészeti parkok és bemutatóhelyek létesítéséhez; - a lelıhelyen található régészeti emlékek megóvási, konzerválási, restaurálási munkálataihoz; - régészeti lelıhelyen folytatott mindenfajta kutatáshoz, külön jogszabályban meghatározottak szerint; - a lelıhely részét képezı épület, építmény vagy ennek maradványai bármely járószintjének, padlójának megbontásához A természeti értékek védelmérıl szóló 49.. az alábbi ponttal egészül ki: (5) Alcevicze területén a közparkon belül az árok vízrendezése, partjának zöldfelületi rendezése csak a természetvédelem, azon belül is az értékes vizes élıhelyek védelmére figyelemmel történhet. 12.

13 17.. A föld védelmének elıírásairól szóló 51.. az alábbi ponttal egészül ki: (3) Alczevicze újonnan beépülı területein a telkek terepfelszíne kizárólag oly módon alakítható, hogy a területen lévı talaj erózióvédelme, a rézsők állékonysága és a felszíni vizek elvezetése a telek területén belül rendezetten biztosítható legyen A vizek védelmének elıírásairól szóló 52.. az alábbi ponttal egészül ki: (7) Alczevice SZT-vel érintett terület Szentendre Regionális Déli és a Régi Déli Vízbázisok B hidrogeológiai védıövezetén található. A területre az alábbiakat is alkalmazni kell: a) A felszíni vizek elvezetésének módját - legalább az együttesen kezelendı területekre kiterjedıen - a terep rendezésére, a felszíni vízelvezetı- és szivárgó rendszer kialakítására, valamint a növénytelepítésre vonatkozó tervek alapján kell meghatározni. b) A felszíni vízelvezetı rendszert a beépítésre szánt területeken a közhasználatú terület kialakításának részeként, a beépítésre nem szánt területeken az azokat feltáró úthálózat részeként, a talajvédelmi elıírásoknak megfelelıen kell megvalósítani. c) Terepszint alatti építmények, építményrészek elhelyezésével a felszín alatti vizek mozgása nem akadályozható, illetve a kialakult természetes viszonyok károsan nem befolyásolhatók. A felszín alatti vizekkel érintkezı térszín alatti építés környezetvédelmi érdekbıl kerülendı A vegyes és záró rendelkezések fejezetben az 57.. kiegészül az alábbiakkal: (4) Alcevicze közterületeire nem a településen általános szabályok vonatkoznak, hanem az alábbiak: a) Közterületen, -a közparkok területét kivéve,- épületet elhelyezni nem lehet, kivéve: - a közmővek épületei - telefonfülke - tömegközlekedéshez kapcsolódó épületek Közparkokban az övezet elıírásai szerint lehet épületet elhelyezni. b) Az épületek elhelyezésének feltétele, hogy a közlekedést (gépkocsi, kerékpár, gyalogos) ne zavarják, a közlekedés akadálymentessége biztosított legyen. c) Közterületen az önkormányzat tájékoztató táblái és a közösségi, turisztikai célú információs rendszer elemein kívül hirdetıberendezést, reklámot elhelyezni d) A járdákat közterületen legalább 2 m szélességben szilárd burkolattal kell kialakítani. e) A járdák szegélyét az utcasarkokon süllyesztve kell kialakítani oly módon, hogy az akadálymentes közlekedésre alkalmas legyen. f) Az iskola, óvoda elıtti útszakaszt veszélyessége miatt a környezı utak burkolatától eltérı színő burkolattal kell ellátni. 13.

14 g) Az utcákat, sétányokat legalább egyik oldalon fásítani kell. h) A 16 m vagy annál nagyobb szabályozási szélességő utcák, utak területén a közmővek helytakarékos elhelyezésével, az útpálya mindkét oldalán fásított zöldsávot kell kialakítani. i) A 16 m vagy annál nagyobb szabályozási szélességő utakat aszfalt burkolattal kell ellátni. j) Közterületen a zöldfelületeket érintı munkálatok csak kertépítészeti engedélyezési tervek alapján végezhetıek E rendelet január 28-án lép hatályba. Rendelkezéseit a hatálybalépését követıen indított ügyekben kell alkalmazni január 27. Golub Athanász sk. Polgármester Dr. Szabó András sk. Jegyzı Kihirdetve : január 27. Dr. Szabó András sk. Jegyzı 14.

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR

Pomáz, Alcsevicze északi része Szabályozási Terv és a HÉSZ módosítása JANUÁR Pomáz Város Önkormányzata 1/2008. (I. 18.)rendelete a Helyi Építési Szabályzatról szóló a 32 /2006. (2007. 03. 06.) sz. önkormányzati rendelet osításáról POMÁZ Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések A rendelet hatálya

Általános rendelkezések A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2006. (III. 30.) rendelete Páty Önkormányzat Képviselı-testületének Páty Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2002. (X. 15.) Kt. számú rendeletének

Részletesebben

11/2002. (VI. 3.) rendelete

11/2002. (VI. 3.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 11/2002. (VI. 3.) rendelete a Budapest XVI. kerület Bökényföldi út Zsemlékes út Íjász utca E-TG keretövezet által határolt terület szabályozási tervéről (Egységes

Részletesebben

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I

REGIOPLAN KFT HEGYESHALOM SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS. Munkaszám: Rp.I REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.11617 H E G Y E S H A L O M SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 38/2011. (VII.11.) RENDELETE a Budapest, III. kerület FODROS UTCA- VERA UTCA- HUNYADI UTCA- AKÁCFA UTCA által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI

Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI LAKÓTERÜLETEK Helyi Építési Szabályzat: BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETI ELŐÍRÁSAI 30. Általános előírások a lakóterületekre 43. (1) Lakóterületen az építési helyen belül a tűzvédelmi távolságok

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat 38/2007. (XII. 21.) rendelettel módosított 32/2004. (IX. 27.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület

Részletesebben

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI

A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 6. sz. melléklet Vegyes területek A TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEK (Vt) ÉPÍTÉSI ÖVEZETEINEK ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI 11. (1) A településközpont vegyes építési övezetek intézményi, kereskedelmi, szolgáltatási

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 27/2009.(IX.04.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: a Helyi Építési Szabályzatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya

I. Általános elıírások. A rendelet hatálya Nagytarcsa Község Önkormányzatának 7/1996. számú rendelete a község belterületéhez csatolt 749 hrsz.-ú lakóterület helyi szabályozási és építési elıírásairól, és az egyes építési munkák engedélyezésérıl

Részletesebben

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép:

A Helyi Építési Szabályzat (továbbiakban: HÉSZ) 1. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: Lövı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2012.(IV.2.) önkormányzati rendelete Lövı község szabályozási tervének jóváhagyásáról, valamint helyi építési szabályzatáról szóló 11/2005. (VIII.1.)

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról

Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete. Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzatának 3/2010. (II. 11.) számú rendelete Abádszalók helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításáról Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete A helyi

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2005. (VI.29.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE a Budapest III. kerület Harsány lejtő 20039/2 út EV övezet nyugati határa 20 067/2 telek déli határa Domoszló

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2014. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 43/2003. (VIII. 28.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 43/2003. (VIII. 28.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Általános Rendezési Terve szabályozási előírások és szabályozási terv Tiszavasvári út Tagló utca 0518/33

Részletesebben

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

TERVEZET. A rendelet 6. (1) a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Káld Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályzatról szóló 7/2005. (VIII. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról Káld Község Önkormányzatának

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2013. (X. 15.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XIII. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 56/2001. (XII.

Részletesebben

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója

Az építési övezet jele legkisebb legnagyobb legnagyobb megengedett legkisebb megengedett legkisebb legnagyobb. szintterületi mutatója Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (III.23.) önkormányzati rendelete a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005.

Részletesebben

I III AI/2A , ,5 13

I III AI/2A , ,5 13 BUDAPEST FŐVÁROS III.KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2015.(.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, a BÉCSI ÚT GELLÉRI ANDOR ENDRE UTCA (16385/2)

Részletesebben

37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet

37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet 37/2007. (XII. 6.) Sopron Város Önkormányzati rendelet a Sopronkıhida - Tómalom - Kistómalom-dőlı - Sand-dőlı Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatról szóló 11/2001. (IV. 1.) Sopron Város Önkormányzati

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 7/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet ódosításáról és a Budapest, XVI. kerület Újszász

Részletesebben

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA

VEDER UTCA - VIHAR UTCA - RAKTÁR UTCA - BEREND UTCA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30./2003. (IX.08.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület VEDER UTCA

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK I. FEJEZET ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 31/2017. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a Budapest XVII. kerület, Orgoványi utca Nagyhangács köz Nagyhangács utca Baross

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata A VOLT BÁNYATAVAK MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Fiumei utca 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv

Részletesebben

M E N D E. 2014. január

M E N D E. 2014. január M E N D E TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA A 0126/17 HRSZ. TERÜLETRE VONATKOZÓAN MENDE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 22/2013. (XII. 20.) KT. RENDELETE A 11/2002. (X. 8.) KT. RENDELETTEL

Részletesebben

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik:

(1) A város igazgatási területe a településszerkezeti terv meghatározásainak megfelelően a következő terület felhasználási egységekre tagolódik: PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (X. 17.) önkormányzati rendelete Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 7/2005. (V. 27.) önkormányzati

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata ANDRÁSSY ÚT 38. SZÁM ALATTI INGATLAN Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Andrássy út 38. 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Tájékoztató az ingatlanon

Részletesebben

6/2005. (II. 21.) rendelete

6/2005. (II. 21.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 6/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Rákospalotai

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 15/2002. (III. 27.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 15/2002. (III. 27.) számú r e n d e l e t e Sóstófürdő Kemecsei u. Állomás u. 15403 hrsz-ú út Napfény u., valamint a Kemecsei u. Állomás u. 27751/156 hrsz-ú

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 43/2009. (IX. 30.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE 1 Budapest, III. kerület POMÁZI ÚT BÉCSI ÚT ARANYVÖLGY UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET kerületi szabályozási tervére

Részletesebben

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEKŰ 39/2005. (IX.20.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE BUDAPEST, III. KERÜLET MIKOVINY U. - FOLYONDÁR U. - PODOLIN U. - DOBERDÓ ÚT KÖZÖTTI TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 23/2015. (XI. 30.) számú Önkormányzati rendelete Pilis Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 10/2010. (VI.02.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS R E G I O P L A N KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZİ KFT. 9022 GYİR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 96/311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu P É R TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI

Részletesebben

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 )

A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) 4001 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Telefon: (42) 524-524 NYÍREGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA A(z) 4255 HRSZ-Ú FÖLDRÉSZLETRE ( 2009 ) A jelen adatszolgáltatás tájékoztató jellegű Nyíregyháza

Részletesebben

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról

Petőháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2011. (V. 30.) Kt. határozata a településszerkezeti terv módosításáról REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Petőháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 62/2011. (V. 30.) Kt.

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete *

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 37/2010.(VII. 12.) önkormányzati rendelete * BUDAPEST, III. KERÜLET BATTHYÁNY UTCA PÜNKÖSDFÜRDŐ UTCA ÁRPÁD UTCA IPARTELEP UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET

Részletesebben

Nagyvárosias lakóterületek építési övezetei

Nagyvárosias lakóterületek építési övezetei - - Kialakítható telekterület mód épület 1.c. melléklet a 16/2018. (VI. 6. XI.ÖK rendelethez ÉPÍTÉSI ÖVEZETEK ÉS ÖVEZETEK SZABÁLYOZÁSI HATÁRÉTÉKEI BEÉPÍTÉSRE SZÁNT ÉPÍTÉSI ÖVEZETEK LAKÓTERÜLETEK Nagyvárosias

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Táncsics

Részletesebben

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n

I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n I. G a z d a s á g i t e r ü l e t k i j e l ö l é s e a t á z l á r i ú t d é l i o l d a l á n A rendezési terv módosítására vonatkozó elvi döntést 97/2010.(IV.29. KT. és a 45/2013.(IV.25.) KT. számú

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata A NÁDAS SOR MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Nádas sor 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv 3 Békéscsaba

Részletesebben

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA

RAKTÁR UTCA - VIHAR UTCA - HUNOR UTCA - HÉVÍZI ÚT - KUNIGUNDA ÚTJA ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2003. (X.2.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32/2001.(XI.30) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint A BUDAPEST III. kerület RAKTÁR UTCA -

Részletesebben

FÓT VÁROS HÉSZ MÓDOSÍTÁS 2017 FÁY ANDRÁS ÁLTALÁNOS ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZEK JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK

FÓT VÁROS HÉSZ MÓDOSÍTÁS 2017 FÁY ANDRÁS ÁLTALÁNOS ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZEK JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK MŰ-HELY TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ ZRT. 1016 Budapest, Hegyalja út 7-13. POB: 1368 BP 5. PF 215, TEL: (36-1) 312 4570 E MAIL: muhelyrt@muhelyrt.hu OBELISZK STÚDIÓ KFT. 1056 Budapest, Belgrád rakpart 12. E MAIL:

Részletesebben

BUDAPEST, IV. KERÜLET ÚJPEST

BUDAPEST, IV. KERÜLET ÚJPEST BUDAPEST, IV. KERÜLET ÚJPEST DÉL ÚJPEST A LAKOSSÁGI FÓRUM 2018. augusztus 1. COMPART STÚDIÓ KFT. TERVEZÉSI TERÜLET: HATÁLYOS SZABÁLYOZÁSI TERVEK: BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET - ÚJPEST ÚJPEST VÁROSRENDEZÉSI

Részletesebben

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v

H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v H a t á r o z a t t a l j ó v á h a g y o t t t e l e p ü l é s s z e r k e z e t i t e r v Településszerkezeti tervi leírás 97/2010. Kt.sz. határozat 103/2011. Kt. sz. határozat 2/2013.Kt. határozat 4/2015.

Részletesebben

A rendelet hatálya, alkalmazása

A rendelet hatálya, alkalmazása Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testületének többször módosított 32/2006. (2007. III. 6.) önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról (egységes szerkezetben a 17/2011. (VII. 28.), a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának 21/2001. (VI.22.) sz. rendelete a Bp. Fıv. XIX.ker. Kispest területére esı Méta utcai közlekedési csomópont, továbbá a BKV Dél-Pesti Üzemigazgatósága

Részletesebben

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS REGIOPLAN KÖRNYEZET ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, APÁCA U. 44. TEL/FAX.: 96/529751, 311304 email: regioplan@regioplan.hu Munkaszám. Rp.I.1136 P E T Ő H Á Z A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről

ELŐTERJESZTÉS. A Biatorbágy hrsz-ú ingatlanokat érintő telepítési tanulmányterv HÉSZ módosítás iránti kérelméről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142, 244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2013.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról szabályozási tervi mellékletekkel /2013.(VII.17.) önkormányzati rendelete a helyi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2017. (XII. 14.) önkormányzati rendelete a Budapest XVII. kerület Pesti út Oszlop utca - Anna utca Szőlőtőke utca Sisakos

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 28/2001.(VII.20)Ök. számú rendelete a Budapest, XXIII. kerület Helsinki út Hold u. MÁV vasútvonal által határolt terület szabályozási tervéről

Részletesebben

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló

a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11./2016.(VI. 29. ) sz. rendelete a többször módosított Újhartyán község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 16/2012.(V.24.) számú Kt. R e n d e l e t

Részletesebben

SZABÁLYOZÁSI TERVE november

SZABÁLYOZÁSI TERVE november G Y Ö M R Ő KOSSUTH-TÖMB TERÜLETÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVE GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 32/2013. (XII. 27.) KT. RENDELETE A 14/2011. (V. 20.) KT. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL 2013. november

Részletesebben

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK

JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV RÉSZMÓDOSÍTÁS JÓVÁHAGYOTT MUNKARÉSZEK TARTALOMJEGYZÉK RÁBATAMÁSI KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA - 14/2008 (III. 21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI HATÁROZAT (46/2003.

Részletesebben

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések

A kerületi szabályozási tervre vonatkozó rendelkezések ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2008. (III.12.) RENDELETE * a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási

Részletesebben

megalkotja valamint jóváhagyja a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervét Jelen rendelet alkalmazása és hatálya

megalkotja valamint jóváhagyja a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervét Jelen rendelet alkalmazása és hatálya BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2013. (III. 4.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület kerületi szabályozási tervére vonatkozó, az Óbuda-Békásmegyer

Részletesebben

A szabályozási tervlap 2.

A szabályozási tervlap 2. Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (V. 19.) önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról szóló 32/2006. (2007. III. 6.) önkormányzati rendelet módosításáról POMÁZ

Részletesebben

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE

ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTSTÜLETÉNEK 49/2004. (XII.8.) Ö.K. SZÁMÚ RENDELETE AZ ÓBVSZ-RŐL SZÓLÓ 32 / 2001. (XI. 30.) Ö.K. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL valamint a BUDAPEST III. kerület MEZŐ UTCA

Részletesebben

A rendelet területi hatálya

A rendelet területi hatálya BUDAPEST FİVÁROS XIX.KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK a Budapest, XIX.ker. Kispest, Ady Endre út mentén a Rákóczi u. és a Kisfaludy u. közötti szakasz szabályozási tervérıl szóló 4/2002. (II.22.) sz. rendelettel

Részletesebben

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat

110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat 110/2012 (IX. 10.) sz. kt. határozat Csór Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA

BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA 15/2008. (V. 24.) sz. rendelet BALMAZÚJVÁROS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2008. ÉVI MÓDOSÍTÁSA Balmazújváros Város Önkormányzati Képviselő-testülete 46/2000.(XII. 15.) B.újv. Ör. sz. rendeletével

Részletesebben

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 40. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 50/2015. (XI. 5.) önkormányzati rendelete Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005.(XII.15.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1/2015. (I.28.) 16/2005. /V.

1/2015. (I.28.) 16/2005. /V. Sárvár Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1/2015. (I.28.) önkormányzati rendelete a Sárvár város helyi építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló 16/2005. /V. 19./ önkormányzati rendelet

Részletesebben

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete. I. fejezet A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei 69/2007. (2008.I.14.) RENDELET 2. számú melléklete ÓBVSZ 9/39b. számú melléklete Kiegészítő előírások a Budapest III. kerület Békásmegyer, Királyok útja, Hadrianus utca, Hatvany Lajos utca és Sarkadi utca

Részletesebben

Pomsár és Társai Építész Iroda Kft 1065 Budapest, Nagymező utca 25. Tel: ,

Pomsár és Társai Építész Iroda Kft 1065 Budapest, Nagymező utca 25. Tel: , BARACS KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁSA HÉSZ ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA kikötő bővítés, lakóterület bővítés, átminősítés gazdasági területté JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK 2009. november egyeztetési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület

Részletesebben

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület

Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Vizslaparki út Petőfi utca sarkán lévő eladó építési terület Tulajdonos: Indotek Vagyonkezelő Zrt. Cím: 1148 Budapest, Kerepesi út 52. Email: indotek@indotek.hu Kapcsolat: Balázs Piri Balázs Tel:30/445

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA

LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA LOVÁSZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2007. (VIII 31.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL - egységes szerkezetben - Lovászi község Önkormányzata

Részletesebben

3. V á l t o z á s o k

3. V á l t o z á s o k 3. V á l t o z á s o k Érsekcsanádnak van településrendezési terve. A változásokat a 2006.-ban jóváhagyott hatályos településrendezési tervhez (továbbiakban: alapterv) viszonyítjuk. Hálózati elemek Fıbb

Részletesebben

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki:

(2) A HÉSZ 7. (10) bekezdés táblázata az alábbiakkal egészül ki: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 42/2009. (IX.16.) rendelete Veszprém Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatáról és szabályozási tervérıl szóló 61/2003. (XII.22.) Ör. módosításáról

Részletesebben

Az elıírások hatálya 1..

Az elıírások hatálya 1.. Szentes Város képviselı-testületének 29/2000. (XII.09.) KT sz. rendelete a Széchenyi Liget és környéke Építési Szabályzatának és Részletes Szabályozási Tervének jóváhagyásáról Szentes Város Képviselı-testülete

Részletesebben

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó.

1.. (2) A rendelet mellékletét képezi az M 1:1000 méretarányú szabályozási terv, amely a rendelettel együtt alkalmazandó. Budapest Fıváros XIX.ker. Kispest Önkormányzatának 19/1999. (VI.23.) számú rendelete Budapest, XIX.ker. Kispest Esze Tamás u. Vas Gereben u. - Achim András u. - Jáhn Ferenc utca által határolt terület

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 28/2006. (V.02.) rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 28/2006. (V.02.) rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 28/2006. (V.02.) rendelete Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 42/2005. (IX. 22.) ÖKT sz. rendelet

Részletesebben

TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ

TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ 1 LT-PLAN BT Épület- és településtervezés Tatabánya, Tátra u. 1/A 2804 Tatabánya, Pf. 406 Munkaszám: 11/2011 TATA, NAPLÓKERT UTCA SZERKEZETI- ÉS SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁS 2012 JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLET, ÓBUDA BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK /2017. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Budapest III. kerület, Óbuda Békásmegyer, BÉCSI ÚT FEHÉREGYHÁZI ÚT HUNOR UTCA HÉVÍZI

Részletesebben

A rendelet hatálya, alkalmazása

A rendelet hatálya, alkalmazása Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testületének többször módosított 32/2006. (2007. III. 6.) önkormányzati rendelete a város helyi építési szabályzatáról (egységes szerkezetben a 20/2011. (IX. 20.), a

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. Sz.: 11/ 2016. RENDELETTEL JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ KUNMADARAS NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul.

(2) A rendelet 2. (4-8) bekezdéseinek számozása (5-9)-ra módosul. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI.

13/2001. (VIII.29.) 18/1993. (VI. Ercsi Város Önkormányzatának 13/2001. (VIII.29.) Kt. számú rendelete a többször módosított 18/1993. (VI. 29.) Kt. Ercsi Nagyközség helyi építési szabályzat 19. -ának kiegészítéséről, illetve módosításáról,

Részletesebben

Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA. 2009.

Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA. 2009. Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA A 64/2005.(XI. 29.) ÖNK. HATÁROZATTAL ELFOGADOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2017. ( / ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS A KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL SZÓLÓ 10/2006. (VIII.11.)

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2004. (IV.29.) számú önkormányzati RENDELETTEL jóváhagyott, 23/2005. (XII.15.), 22/2006 (XI. 23.) és 8/2008.

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az elıírások alkalmazása 2.

A rendelet hatálya. Az elıírások alkalmazása 2. PILISBOROSJENİ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 4/2002. (IV. 15.) KT. RENDELETE PILISBOROSJENİ HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL. /Egységes szerkezetben a 20/2002.(XII. 31.),

Részletesebben

A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL

A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK JÓVÁHAGYÁSÁRÓL ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2005. (IX.15.) ÖK. SZÁMÚ RENDELETE A BUDAPEST, III. KERÜLET TESTVÉRHEGYI LEJTŐ JABLONKA ÚT GÖLÖNCSÉR UTCA ÁLTAL HATÁROLT TERÜLET KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. augusztus 29-i ülésére Tárgy: 3144/26 és a

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata AZ ERZSÉBET PAR MELLETTI TERÜLET Békéscsaba, 2015. 2 Tartalomjegyzék 5600 Békéscsaba, Táncsics utca 1. Fıbb adatok 2. Térképvázlat 3. Településrendezési terv

Részletesebben

Az elıírások alkalmazása 2.

Az elıírások alkalmazása 2. 118. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testület 1/2009. (I. 19.), 54/2008. (XII. 17.), 43/2007. (X. 4.), 38/2007. (X. 3.), 32/2007. (VIII. 29.), 5/2007. (VIII. 28.) számú rendeletekkel

Részletesebben

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét

a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi szabályozási tervét ÓBUDA - BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (V.5.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE* a Budapest, III. kerület Mozaik utca Óbudai rakpart Duna folyam HÉV vonal által határolt terület kerületi

Részletesebben

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL

BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL Bakonybánk 8/2003. (X. ( 30.) ök. rendelettel megállapított Helyi Építési Szabályzat BAKONYBÁNK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014. (..) rendelettervezete a 8/2003. (X. 30.) rendelettel

Részletesebben

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek

Cegléd város településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata, módosítással érintett területek 2 Tervezett területfelhaszn álás, övezet Jelenlegi területfelhasználá s, övezet Terület mérete A termálfürdő melletti tó környékének rendezése, a tó mellett egy zöldsáv kialakítása, azután vegyes területbe

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII.

36/2008. (XI. 12.) 59/2003. (XII. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés 36/2008. (XI. 12.) Kgy. rendelete a Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 59/2003. (XII. 5.) Kgy rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt terület

a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt terület ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2002. (VII.4.) RENDELETE a BUDAPEST, III. KERÜLET KASZÁSDŰLŐ ÉS KÖRNYÉKE Bécsi út Bojtár utca Csillaghegyi út 19916/5 hrsz telek által határolt

Részletesebben

(Főépítészi véleményre alapozva) a szabályozási terven más elnevezéssel szerepel a terület, az összhang megteremtése szükséges.

(Főépítészi véleményre alapozva) a szabályozási terven más elnevezéssel szerepel a terület, az összhang megteremtése szükséges. Önkormányzati válaszok Püspökladány város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztályának

Részletesebben

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (I. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 a a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Rendelettel jóváhagyandó. /2014.(..) számú rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról Lajosmizse Városának Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

MEGRENDELŐ: TERVEZŐK:

MEGRENDELŐ: TERVEZŐK: MEGRENDELŐ: Letkés község Önkormányzata 2632 Letkés Dózsa György u. 22. TERVEZŐK: Generáltervező: POMSÁR ÉS TÁRSAI ÉPÍTÉSZ IRODA KFT. 1065 Budapest, Nagymező utca 25. Tel: (1) 331 8494 Településrendezés:

Részletesebben

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV

REGIOPLAN PÉR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS A 11/2014.(X.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT SZABÁLYOZÁSI TERV REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu Győr, 2014.10. hó Msz.:Rp.I.199-12 REGIOPLAN 9022 GYŐR, ÚJKAPU U: 13. e-mail: regioplan@regioplan.hu. Munkaszám: Rp.I.199-12 Felelős tervezők:

Részletesebben

GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL

GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL GOSZTOLA Község Önkormányzati Képviselı-testületének 21/2006.(XII.15.) számú rendelete GOSZTOLA KÖZSÉG ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRİL Gosztola Község Önkormányzat Képviselı-testülete az

Részletesebben