Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés"

Átírás

1 Magyar Közlekedési Klub 1075 Budapest, Károly krt. 3/a III. em. 2. Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés Célunk az volt, hogy aki leszáll a vonatról, vagy csak kitekint annak ablakán, érezze azt, hogy az állomásnak hangulata és gazdája van. Ne feledjük ennek a jelentőségét, hiszen peronról nézve, az állomás mögött kezdődik a város. (a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület honlapja nyomán) Támogató: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium évi Zöld Forrás programja (maradványkeretből), Szerződésszám: K W Támogatási összeg: Ft. Projektidőszak: március szeptember 30. Projektvezető: Somodi Mária, Telefon: , Budapest, október 20. A Magyar Közlekedési Klub Fogadj örökbe egy megállóhelyet projektjét a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatja

2 A projekt keretében megszépült állomások, megállóhelyek Budapesti Igazgatóság 1.Érd 2.Ivacs 3.Kelenföld 4.Pilisvörösvár 5.Szentmártonkáta Szombathelyi Igazgatóság 17.Lentiszombathely 18.Kádárta 19.Bakonygyirót 20.Porva-Csesznek 21.Vinye Debreceni Igazgatóság 6.Abádszalók 7.Karcag-Vásártér 8.Kenderes 9.Kisköre-Tiszahíd Rákoskert További eredmények és teendők A program további finanszírozása 10. Miskolci Igazgatóság 10.Miskolc-Gömöri pu Pécsi Igazgatóság 11.Kapostüskevár Szegedi Igazgatóság 12.Fábiánsebestyén 13.Gádoros 14.Újváros 15.Mezőtúr 16.Tótkomlós Egyetértő támogató nyilatkozatot adott: Mezőhegyes és Szarvas önkormányzata

3 Érd állomás Vasútbarátok + Magyar Közlekedési Klub A körletet és a várótermet rendszeresen takarítják, de a Kelenföldi csomóponti főnök szerint a MÁV minden erőfeszítése hiábavaló a graffitiző vandálok megfékezésére. Graffitis az ajtó, a váróterem, még a pénztárablak folyosója is, pedig minden tavasszal kifesteti a MÁV. Egy középiskolás budapesti vasútbarát hívta fel a figyelmet az állomásra, és csatlakozott hozzánk egy érdi lány is. Július 28-án hárman a váróterem üveg- és fafelületeit tisztítottuk meg fél napos munkával. A kővirágtartóba az állomás dolgozói ültettek virágot. Előtte: Javaslatok A vandalimus megfékezésére videokamerás megfigyelés, a polgárőrség bevonása és a pénztárablak áthelyezése úgy, hogy a várótermre nyíljon. Megoldandó a legális vasúti átjárás is. (Most sokan közlekednek a tilosban.) Utána:

4 Ivacs megállóhely OKÉS nők klubja OKÉS Nők Klubja Az egész veresegyházi vonalra jellemző, hogy még az állomásnévtábla sem látszik ki a graffitiből. A Veresegyházhoz tartozó festői környezetű megálló ugyancsak tele volt graffitivel, ragaszokkal, környezete szeméttel. Az OKÉS nők Klubja május 9-én lemosta a graffitiket az esőbeállóról, virágokat ültettek, melyet a közeli tó vizéből locsoltak. Június 12-én pótolták az ellopott virágokat, és eltávolították az újabb graffitiket. Még több fotó: Előtte: Utána:

5 Bp. Kelenföld pu. 17 éves vasútbarát és családja Hihetetlennek tűnt, hogy egy nagy és problémás pályaudvaron egy kis család észrevehető munkát végezhessen, de tévedetünk: Nagyon jól sikerült a tegnapi (2010. június 5.) graffiti-lemosás! Szörnyű sok firka volt az oszlopokon, a padokon! Igyekeztünk nagyon spórolni a lemosóval, minden egyes cseppet megbecsültünk, így csak egy fél üveg lemosószert használtunk el. Remekül lehetett használni a konyhában ismert szappanos fémpárna-súrolót! Volt, ahol ez elég volt, oldószer se kellett! Teljesen kész lettek a használt peronok, a 3-4, az 56 (itt volt a legtöbb, a délelőtti 3 óra csak erre ment el) és a is, kész az összes oszlop és pad. Viszont a lépcsőlejáratokat el se kezdtük, az igen nagy falat, talán egy nap egy lépcsőlejáró. Majd gyűjtjük az erőt és az időt. A 17 éves ifjú saját összeállítása a pályaudvari vágányok elhelyezkedése mellett részletesen mutatja a munka előtti és utáni állapotokat is. A kitartásnak köszönhetően a graffiti "újratermelése" fokozatosan csökkent. Felső kép: szeptemberben az 5-6. peronon már csak az örökbefogadó tábla virít. Alsó kép: peron. (A 3-4 és 5-6. is tiszta október 23-án!)

6 Pilisvörösvár A vasútállomás dolgozói, önkormányzat, Szebb Környezetünkért Egyesület Előtte: A sittből sziklakert lesz! Utána: Ápr.17-én állomás dolgozói, az önkormányzat és a Szebb Környezetünkért Egyesület több köbméter szemétkupacot tüntetett el. Új padokra, virágosításra is tellett a helyi zöldséges és a KvVM támogatásából. A virágokat egész nyáron gondozták, és az újabb szeméthalmokat is felszámolták https://docs.google.com/leaf?id=0b9zs4zpqk5bjy2rlytc4ytqtodhiyy00m2mwlwe3ytctnjq2zwrjmzgxngi2&hl=hu https://docs.google.com/leaf?id=0b9zs4zpqk5bjmzq2mzg1ymitogi4ny00otu5ltlkzwmtm2yyyzk3mwy3y2zi&hl=hu

7 Szentmártonkáta egy középiskolás bejáró diák fogadta örökbe Vasúti szolgálat van, az állomást takarítják, de a körlet -re ráfért a gondoskodás. A ápr től az esőbeállók és a padok környékéről távolította el a szemetet (Indóház online: ) a 17 éves fiú, aki komoly észrevételt is tett a szolgálat javítására: Az állomásépületről kb. 3 éve leszedték a neon állomásnév kiírást, és egy nagyobbacska táblát raktak ki helyette. Ez ugyan nappal látható, éjjel nem, mivel megvilágítása nincs. Kb. 4 oszlopon van ugyan kisebb felirat, de ez nem sokat ér. Igazából nem csak Szentmártonkátán, hanem az egész vonalon jellemző jelenség ez: a Bp. Keleti - Nagykáta szakaszon egyedül Rákos állomáson van 1 db este is látható tábla. Sülysáp állomáson ki van építve a lámpa (ez egy ideig működött is, de a kiégett izzót nem cserélték évek óta...) Fontos mind az egyszeri, mind a rendszeres utasoknak az ilyenféle tájékoztatása. Két megoldási javaslatom lenne: el kell érni, hogy a mozdonyvezetők használják a vonaton lévő utastájékoztató rendszert. A hatályos F2. sz. forgalmi utasítás pontja rendelkezik erről, csak be kellene tartatni: " Utastájékoztató berendezéssel felszerelt vonatnál a mozdonyvezető, vezető jegyvizsgáló az elindulás után köteles a következő állomás (megállóhely) nevét az utasokkal közölni. Megállás előtt a tájékoztatást meg kell ismételni. Második pedig a költségesebb: lámpák elhelyezése. előtte előtte utána utána

8 Abádszalók mh. Abádszalóki Szállásadók és Vendéglátók Egyesülete Előtte: Utána: A vendéget már az állomáson fogadni kell! vallják az egyesület tagjai a Tisza-tó kapujában június 24-én lekaszálták a füvet, kikapálták a gyomot. Lefestették a kültéri padokat, (a festék költségét térítettük a pályázatból) pótolták a hiányzó deszkákat. Kívül, belül lemeszelték a WC-ét, beltéri berendezését fertőtlenítették. Nem vízöblítéses, de tiszta. A nyaraló vendégek fogadására alkalmassá tették az állomást. Helyi buszjárat, és hívható taxi is van. Már vagy 10 éve végeznek hasonló szezonnyitó körletrendezést. Az állomáson 2004-ben szűnt meg a szolgálat. Az épület még jó állapotban van, de hogy így maradjon, funkciót kell neki adni. Az Egyesület tárgyalást kezdeményez az épület térítésmentes átvételéről információs és vendégfogadói iroda, szálláshely, kerékpármegőrző céljára.

9 Karcag-Vásártér mh. A megállóban lakó vasutascsalád A július 4-étől már ismét járnak a vonatok. Az újraindítás alkalmával az önkormányzat is besegített a körletrendezésbe, a MÁV új esőbeállítót létesítetett. A megálló épületében vasutascsalád lakik, akik a jó gazda szemével figyelik, és térítés nélkül gondozzák a környéket. Virágokat, bokrokat ültetettek, nyírják füvet. Kiragasztották egy helyi taxis hirdetését is, a leszálló utasok továbbutazását megkönnyítendő. A megálló mellett közvetlenül található a fürdő és a reumatológiai rendelő, a súlyponti Kórház párszáz méterre. Szabadidőpark, Zuglógeri kertek közel. Karcag villamosvonala lehetne, írja egy karcagi vasutas: a Temetőnél meg kellene állnia. Itt buszmegálló is van, ezért csak át kellene szállni a villamosra. Egy nyomvonal-módosítás sem ártana neki, pl. ha közvetlenül érintené a Kórházat, és onnan pedig a Kunmadarast Karcaggal összekötő út jobb oldalán maradna ( ahol most a kerékpárút is készült) és Berekfürdőre is bemenne (tudjuk jól, hogy Berekfürdő megálló milyen messze van Berekfürdőtől, bár talán busszal most megoldják a transzfert). Meggondolásra érdemes egy AbádszalókKisújszállás-Karcag kórház járati indítása is.

10 Kenderes Magyar Közlekedési Klub + Polgármesteri Hivatal Június 20-án Bakancsosok a vasútért túránk célállomása volt a Kenderesi vasútállomás. Megdöbbenve láttuk, hogy az egyébként szépen felújított állomáson egyetlen ép kültéri pad sincs! Megvettük a faanyagot, amit a Polg. Hivatal szakembere felszerelt. Két napig se tart, mondta egy vonatra várakozó népes család. Elviszik tüzelni. A pad még októberben is sértetlen Ft-ba került, hogy örömet okozzunk az embereknek. Előtte: Utána Probléma, javaslat: A kerékpárok elhelyezését kellene megoldani. A kerékpártárolás megszűnt! felirat helyett Kerékpártárolás saját felelősségre! jobb megoldás. Szolgálat, pénztár van az épületben. Amikor az elővárosokban sorra adják át a B+R tárolókat, nem lehet egy alföldi kisváros lakosait a biciklivel a a vasútállomásra lehetőségtől megfosztani!

11 Kisköre-Tisza-híd mh. Magyar Közlekedési Klub A megálló a közvetlenül az Eurovelo nemzetközi kerékpárút mellett van, de sok horgász is leszáll itt. A hídőrség 100 m-re. A Tisza-tó hídfőállásának tekinthető megállóban nincs esőbeálló, nem volt egyetlen ép pad sem. A padokat a szeptemberi Mobilitási Hét alkalmából ajándékoztuk Kiskörének, szeptember 22-én szerelte fel egy helyi önkéntesünk, ezzel hozzájárulva az Autómentes Napi rendezvényéhez Ft-ba került a faanyag. A 2004-ben lebontott aluvázas bódé helyett tájba illő esőbeálló szükséges, mely a kerékpáros turistáknak is pihenőhelyül szolgálhat. Egy egyszerű, pár négyzetméteres fa bódé is megteszi. Falára térképet és információs táblát lehetne kitenni. Az önkormányzatnál és a MÁV-nál rajta vagyunk az ügyön. Utána Előtte:

12 Miskolc-Gömöri pu Észak-Magyarországi Vasúti Klub Utána május 4-én a Béres család (egy 14 éves fiú apukájával és barátjával) kitakarította az állomás bal szárnya melletti füves részt, lenyírta a füvet. Táblát helyeztünk ki. A helyi TV műsort készített. Kérés A peronszélek meszelése Álkamerák felszerelése, vagy valódi kamera, csak ezzel lehet visszaszorítani a bűnözést (vandalizmus, kábítószer, prostitúció) Kültéri pad, kuka A MÁV a korábbi években megkezdett a dísztégla-homlokzat felújítási munkálatainak folytatás

13 Kapostüskevár mh. Verebély László Vasúttörténeti Egyesület április én az egyesület elvégezte a megállóhely területének lekaszálását és takarítását, növényeket ültetett. Az állomásszépítéshez a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág munkavállalói is kapcsolódtak, akik megújították az utasperon "biztonsági" láthatóságát. A MÁV Zrt.-vel megkötött megállapodásaink folytán folyamatosan gondozzuk a területet. Augusztusban sokat dolgoztunk rajta ismét, az összes ablak megjavítva, a kidőlő ajtók helyreállítva és megjavítva. A füvet is rendszeresen nyírtuk. Térítés nélkül átvennék az épületet vasútmúzeum céljára, vagy hosszú távú (20-25 éves) szerződést kötnénk a jelenlegei, a MÁV által 1 hónapos határidővel felmondható helyett. Után a Média >> A Kapos TV is hírt adott >> Indóház online >>

14 Gádoros, Fábiánsebestyén, Újváros I. Előtte: Utána Gádoros szolgálat nélküli állomás rendben tartását végezték: Békés megyei közmunkások a vésztői önkormányzat szervezésében (gazkaszálás, peronszegély meszelés) a folyamatos felügyeletet és a kisebb munkákat az épület szolgálati lakása részében lakó Sándor Ferenc. Fábiánsebestyén ex állomás (jelenleg megálló) rendbetételét végezték: egy ismeretlen fiatalember (talán a szolg. lakás részben lakó vasutas nagyfia) Az utasperonhoz vezető járdát a MÁV (a pályafenntartók) építették. Amint a képeken is látható, nem törvényszerű, hogy a személyzetnélküli állomások és környezetük lepusztulttá váljanak. Tovább>>>

15 Gádoros, Fábiánsebestyén, Újváros II. Gádoros és Fábiánsebestyén már ismert a peronépítő vasútbarátok önkéntes munkájáról. Az állomásszépítésben is térítés nélkül vesz részt a baráti csapat: Bárány Balázs szegedi barátommal saját fuvarozással padot hoztunk és helyeztünk el Fábiánsebestyén állomásépülete előtt, valamint Gádoros személyzetnélküli állomáson (mindkét állomásról a tavalyi vasúti szolgálat megszűnésével elszállította a MÁV a padot). Fábiánban a WC betört ajtaját javítottuk meg deszkával, és a járda botlásveszélyességét is megszüntettük. Gádoroson a peronból távolítottuk el a botlásveszélyes, megszűnt betonaknát. Ugyancsak saját készítésű padot helyeztünk el Újváros megállóhelyen, itt már kb. 15 éve nem volt pad. Kérés, javaslat: Továbbra is jó lenne Fábiánban és Gádoroson váróhelyiség, melynek rendben tartását vállalnák a vasútbarátok, de eziránti kérésük, kérésünk még nem talált meghallgatásra. Nyomógombos utastájékoztatásra is szükség lenne. Utána

16 Mezőtúr Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület, Lokomotív Vasutas Nyugdíjas Klub Több generáció dolgozott együtt május 24-én az egyébként felújított műemlék állomáson. Virágot ültettek, sövényt nyírtak, esőcsatornát tisztítottak. Lemosták a muzeális sínautót, melyhez társat, így egy kis vasúti parkot szeretnének. Bővebben:

17 Tótkomlós Polgármesteri Hivatal Az Orosháza - Mezőhegyes vasútvonal már többször szerepelt a bezárási listán, de a vasútszerető településnek sikerült megtartani a vonalat. A szép kis mellékvonali szabványállomás környezetét az önkormányzat gondozza ( a szelektív kukák azóta hátrakerültek). Az Önkormányzat a programhoz csatlakozva az állomás melletti parlagon lévő területet rendezte: 5 tuját, 6 kecskerágót és 3 kúszóborókát ültettek. (Sajnos ezek ültetési ideje október, így már nem tudtuk elszámolni a projekttámogatásból.) Megjavították a kerítést is. Tótkomlóson a vonat ablakából kinézve látszik, hogy gazdája és hangulata van az állomásnak és a városnak.

18 Lentiszombathely mh. Varga Szabolcs 15 éves vasútbarát Előtte: Utána Június 5-én 2 fiú és apukájuk összeszedte a szemetet, szemeteskukát, virágokat helyezett ki. Június 26-án pótolták az ellopott virágokat, álkamerákat és figyelmeztető táblákat raktak ki. Többektől kaptunk már dicséretet, és valóban a megálló egyre szebb lesz! Így megérte dolgozni! A következő lépésben megpróbáljuk az Önkormányzatnál elérni, hogy RENDESEN ki legyen világítva a megálló, illetve új virágágyást létesítünk. Nem olyan rég már saját erőből eltávolítottuk az életveszélyes cserepeket. Így most a megálló tetején csak az ép cserepek "fekszenek ( A tetőkarbantartás alatt egy hatalmas darázsfészekre akadtunk, amelyet azóta már kiírtottunk) így szólt egy júliusi beszámoló. Lentiszombathely önkormányzatának közbenjárásával a Tetőcserép Kft. felajánlásából tető is került a kis esőbeállóra. Az utolsó cserepeket a szeptemberben 30-i a projektzáró összejövetel keretében rakták fel a tetőre, melyen a zalaegerszegi álomásfőnök is részt vett. Közbenjárására padok is kerültek a megállóba. Az RTL Klub híradójának felvétele >> Indóház online>>

19 Kádárta mh. Veszprém megyei jogú Város Önkormányzata Előtte: Utána Veszprém önkormányzata Czaun János alpolgármester kétkezi részvételével és a Kádártáért Egyesület augusztus 17-én kitakarította az épületet, lekaszálta és virágosította a környezetet. Az épület egy részében egy idős asszony lakik, másik rész viszont a vandálok martaléka. A munka során ötletek is születtek az épület közcélú hasznosítására, de addig is a rendszeressé tervezett munka reményeink szerint visszafogja a graffitizőket.

20 Bakonygyirót mh. Polgármesteri Hivatal Július 1-jén lakossági szemételtakarítás, virágosítás volt. Lefestették a padokat kültéri szemeteskukát helyeztek ki. Jobb híján a szemeteskukára ragasztottuk az örökbefogadó táblát. A peron mentén lenyírták a füvet, megnyestéka bokrokat. Kitakarították a romos épületet, rendezték a környezetetét. A romos, de tiszta épület is menedéket ad az eső ellen. Az épületet felújítani már nem éri meg, körülbelül 3 millióba kerülne. Az önkormányzat tájba illó esőbeálló létesítését kezdeményezi a MÁV-nál. Utána

21 Porva-Csesznek mh. Porva-Csesznek Kft június óta bérelik az állomáson található büfét, és a szemben lévő turistaházat, így "természetesen" rendben tartják az állomás környékét, a szemetet hetente többször összeszedjük, és elszállíttatjuk. Az állomás mögötti területről 2 darab 6m3-es konténernyi szemetet takarítottunk el tavaly nyáron. A tavaszán kifestették a várótermet és a Bakony-vasút ünnepén vasúttörténeti kiállítást rendeztek be a váróteremben, a 11. számú vasútvonal múltjáról és jelenéről. A kiállítás szombat-vasárnap nyitva. Október 23-án egy teljesítménytúra célállomása volt a megálló, a képek akkor készültek. Kérés a MÁV-hoz: 1. Az elszállított, leselejtezésre szánt bútorokat vissza a vasúttörténeti kiállítás részeként. 2. Kezdeményezik az épület térítésmentes átvételét.

22 Vinye mh. Ültess Fát Alapítvány Vinye A Bakony kapuja, Cuha völgye legcsodásabb része, kiemelkedően szép, kiépített (Cuhai tanösvény), mégis érintetlen turista paradicsom. Látványosságai a szurdok barlangjai, a csodás Cuha patak, a finom vizű Kőpince forrás, a sokoldalú állat-, és növényvilág méltán teszik a régió egyik leglátogatottabb kiránduló helyévé! A vinyei peronmegmentő akció június 20., vasárnap Öten három zsák szelektíven összegyűjtött szemetet a bakonyszentlászlói gyűjtőszigetre vittük be. Ezután gereblyéztük össze a peront, majd a jázmin bokrok között is végeztünk kisebb tisztítást július 18., vasárnap A pályázat jóvoltából egy szép fa szeméttároló került a vinyei peronra, ez nagyban megkönnyíti munkánkat. A jóérzésű kirándulók szívesen veszik igénybe, így a szemét java egy helyre koncentrálódik. Ez persze némi többlet-, illetve folyamatos munkát jelent, hiszen ennek a kis űrtartalmú szemetesnek ürítése heti feladattá vált. Általában minden hétfőn, a hétvégi kirándulásokat követően kerül rá sor. A munkanapon a kút körüli részt raktuk rendbe a szemétszedésen túl augusztus 22., vasárnap Néhány bokrot kivágtunk, összeszedtük a szemetet és elgereblyéztük a peron melletti kavicsot szeptember 19., vasárnap A szemétszedésen kívül padot tisztítottunk és javítottunk, peroncsíkot festettünk, füvet nyírtunk. Nagy elégedettséggel töltött el minket, hogy ezen a nyáron több száz gyerek élvezhette a megszépült vinyei megállót. Folytatjuk Horváth Orsolya Utána

23 Rákoskert az örök jó példa! Rákoskert Vasúti Közlekedésért Alapítvány Rákoskert mint tanácsadó, támogató vett részt a projektben. Rákoskert vasútállomásán 1995-ben szűnt meg a vasúti szolgálat. A gazdátlan épület állapota napról napra romlott. A töksötét állomáson szipusok tanyáztak, akik azzal szórakoztak, hogy befeküdtek a vágányok közé, és az volt bátrabb, aki tovább ott mert maradni, amikor jött a vonat. A falon menetrend helyett az aktuális drogárlista függött. A meglévő utasok elpártoltak, mások azt sem tudták, hogy van vasúti közlekedés. Az áldatlan állapotoknak vasútbarátok és környezetvédők összefogása vetett véget. A romos épületet újjáépítettük. Ma váróterem, turistaszállás és közösségi rendezvények helyszíne. A ráhordó buszjárat vezetője számára is pihenőhelyet alakítottunk ki az épületben, térítésmentesen. A Magyar Közlekedési Klub július 16-i projektmegbeszélésének nagy örömmel adtunk helyett. A 30 főnyi résztvevőt bográcsgulyással is megvendégeltük. Minden figyelmet, támogatást megérdemelnek ezek a fiatalok, akik vasúti megállók szépítésére, a vasút megmentésére áldozzák szabadidejüket Szeptember 16-án 15 évvel ezelőtti álmunk valósult meg: a MÁV elővasúti projektje keretében P+R és B+R parkolót adtak át, államtitkár és MÁV Zrt. vezérigazgató jelenlétében. Ma már szó sincs a vasút elsorvasztásáról, a megálló megszüntetéséről Rákoskerten. Az idő a vasútbarátokat igazolta. Előtte: Utána:

24 További eredmények és teendők A MÁV Zrt-vel való együttműködés: március 3-án a MÁV Zrt. Infrastruktúra Általános Vezérigazgató-helyettesétől, Dr. Mosóczi Lászlótól Támogató Nyilatkozatot kaptunk, mely támogatás a szükséges formalitáson túl is végig kísérte a projektet március 11-én projekt-ismertető megbeszélést tartottunk a MÁV Zrt. Könyves Kálmán körúti székházában, melyen Dr. Sági Zoltán az infrastruktúra, Dr. Kékkői Zoltán a marketing-kommunikáció, Kummer István az ingatlangazdálkodás részéről vett részt. Április 30-án nyitómegbeszélés a projekt résztvevőivel. A MÁV részéről Kummer István jelent meg. PowerPoint előadásban mutattuk be az addigi jelentkezők problémáit, és vállalásait, erről listát adtunk a MÁV-nak, melyet a projekt során folyamatosan frissítettünk. Az egyes állomások rendbetétele előtt az illetékes állomásfőnökséggel egyeztettünk. Minden egyes résztvevővel Résztvevői Nyilatkozatot írattunk alá, melyben vállalja a balesetvédelmi szabályok betartását, védőeszközök viselését és a saját felelősséget. A MÁV kérésének megfelelően nem ténykedtünk ott, ahol egyébként a MÁV szolgáltatási szerződés keretében takaríttat július 16-án Rákoskerten projektelőrehaladási megbeszélés a projektrésztvevők, valamint Dr. Sági Zoltán, Dr. Kékkői Zoltán, Kummer István és Pap János Dániel (MÁV Vagyonkezelő Zrt. Területi Központ Szeged) valamint Lepesi Zoltán (MÁV START Budapesti Igazgatóság)vett részt. Cél volt, hogy közvetlenül találkozhassanak egymással a vasúti vezetők és a projektrésztvevők. A szeptember 30-i projektzárón Lentiszombathelyen Hegedűs Zoltán zalaegerszegi állomásfőnök vett részt. A magas szintű vezetői érdeklődés és a jó együttműködés már önmagában is nagy eredmény. A MÁV Zrt. pozitívan értékelte munkánkat. A júliusi Vasutas Magazinban (26. oldal)egy teljes oldalas cikk jelent meg. Egyidejűleg a MÁV is hirdetett állomásszépítést saját dolgozói számára a Balaton körül. Tervezik, hogy ezt az akciót a későbbiekben kiszélesítik, ebben számítanak a mi részvételünkre is. Ingatlanok átvétele, bérbevétele, részleges bérbevétele, kedvezőbb bérbevételi feltételektöbb résztvevő kérése volt, de a jelenlegi merev szabályok miatt most még nem teljesültek a kérések. Kummer István ingatlangazdálkodási projektvezető ígéretet tett, hogy felülvizsgálják az eddigi rendszert, és a nulla vagy kis forgalmi értékű ingatlanok estében egyszerűsítik az ingatlanok átadását önkormányzatok részére. A graffitizés megakadályozására a videokamerás megfigyelés, a polgárőrség, súlyosabb esetekben a rendőrség bevonása vezethet eredményre. A megbeszéléseken szóba került a MÁV és az illetékes önkormányzat közötti együttműködés. Barosstelep és Budatétény rendbetételét a például a feladat nagysága miatt nem tudtuk felvállalni. Nem volt hosszan tartó eredménye az érdi akciónknak sem, két hét múlva ismét minden össze volt firkálva. A MÁV, önkormányzatok és a védelmi szervezeteket közös gondolkodása, valamint az utasok, lakosok gondoskodó, örökbefogadó szemlélete a vandalizmus fölé kerekedhet.

25 A program további finanszírozása Résztvevők lelkesedését, eredményeit, sok esetben anyagi áldozatvállalását látva egyértelmű, hogy a programot szept. 30-a után is folytatni kell. Hogyan, miből folytathatjuk a megkezdett munkát? I. Hagyományos, társadalmi, környezetvédelmi célú pályázatok: A projekt résztvevői önállóan is pályázhassanak! A KÖVI, NCA, Ökotárs, Fövárosi Önkormányzat, Budapest Bank pályázati kiírásai eddig is nyújtottak lehetőséget vasúti célokra. A Budapest Banknál és a Fővárosi Önkormányzatnál esetenként magánszemélyek is pályázhatnak, ezt vidéki önkormányzatok esetében is javasoljuk. Lentiszombathely, Vinye, Gádoros, Fábiánsebestyén örökbefogadói ne a saját zsebpénzükből finanszírozzák a megálló rendben tartását! A Magyar Közlekedési Klub legutóbb pl. az NCA Civil szervezetek helyi társadalmat segítő tevékenységének támogatása célú pályázatán nyert, a Bejáró roma szakmunkástanulók helyi elfogadottságának segítésére. A projektben a kunhegyesi szakképző iskola tanulói teszik rendbe az állomás környékét, emelt peront építenek, saját kezük munkájával a lezárt várótermet diákváróvá alakítják. A Támogatók számára javasoljuk, hogy a kiírásokban hívják fel a pályázók figyelmét, hogy az állomási környezet megóvására is lehet pályázni. Az állomás a lakókörnyezet része, közösségi tér, értékes zöldfelület, gyakran műemléki érték. Mindemellett a vasút környezetkímélő közlekedési eszköz! Az előző években a Vasutas Települések Szövetsége Virágzó vasútállomások programja keretében is sok kis állomás szépült meg. Erre önkormányzatok pályázhattak. II. Legyenek pályázati források állomásépületek átvételére és közösségi célú hasznosítására, amire önkormányzatok, kisvállalkozások, társadalmi szervezetek pályázhatnak kisebb-nagyobb összegekre. (Pl. 500 ezer - 1 millió és 1-10 millió értékhatár között.) A projekt során is számos jó ötlettel találkoztunk, de szomorú esettel is: Bakonygyirót önkormányzata felújította volna a leromlott állomásépületet, de a szükséges 3 milliót nem tudta előteremteni Így ez az épület már elveszett. 2-3 milliós támogatással egy önkormányzat, kisvállalkozó vagy egy civil szervezet képes rendbe hozni az állomást. Funkciót, felügyeletet ad az épületnek, ahol az utas ott meri hagyni a kocsit vagy a biciklit. Lakosságot is kiszolgáló kisbolt, használt iparcikküzlet, kertészeti áruda, tourinform iroda, vendéglő, vendégház, önkormányzat vagy civil szervezet irodája lehet pl. az állomásépületben. Ezek növelik az utasforgalmat és még munkahelyet is teremtenek, mely adóbevételt hoz. Ha jó a vasúti közlekedés és barátságos az állomási környezet, a lakosok nem költöznek el, hanem inkább ingáznak. III. Legyenek pályázható források tájba illő esőbeállók létesítésére önkormányzatok, társadalmi szervezetek számára Kisköre-Tisza-híd, Eplény, Vinye, Bakonygyirót, Újváros Egy egyszerű fa esőbeálló 100 ezer Ft-ból összehozható. A beálló létesítése gyakran összeköthető turizmus célú beruházással (turista-pihenőhely, tájékoztató tábla), ezért turisztikai célú pályázatokba is célszerű beilleszteni. Esőbeálló, pad, ahova le lehet ülni, tiszta, rendezett környezet és némi vizuális utastájékoztató. Csak ennyi, amit szeretnénk.

26 Köszönjük a támogatást és a részvételt!

A mi kis állomásunk ÖH2011-531

A mi kis állomásunk ÖH2011-531 A mi kis állomásunk ÖH2011-531 2011 2011. elsõ félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait, amely idõszakban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, mivel 2011 az Önkéntesség

Részletesebben

A mi kis állomásunk Rákoskert

A mi kis állomásunk Rákoskert A mi kis állomásunk Rákoskert Az alternatív civil kezdeményezést követi a közlekedéspolitika Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítvány Árvayné Győrffy Mária/Somodi Mária www.rakoskert.hu hatóság, 2010.

Részletesebben

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Somodi Mária, a Magyar Közlekedési Klub titkára Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács Kisköre, 2011. május 3. (Kép) 1

Részletesebben

Közlekedés a Tisza-tavi régióban. A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap

Közlekedés a Tisza-tavi régióban. A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap Közlekedés a Tisza-tavi régióban A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap Javaslat - kérés 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Legalább 2 kocsiból

Részletesebben

Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért

Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért Projekthonlap: www.fenntarthatokozlekedesert.hu Projekt Facebook: https://www.facebook.com/pages /Fenntarthat%C3%B3R%C3%A9gi%C3%B3/1541772949376061

Részletesebben

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 201 június július Lehetőségek, teendők Somodi Mária titkár, projektvezető Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács Kisköre, 201 május (Kép) 1 A szezonális kerékpárjegy

Részletesebben

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19.

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19. Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén Szombathely, 2013.09.19. A fejlesztési ügynökség tevékenységei Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatainak kezelése

Részletesebben

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja go?rdjan2010:jul 2/1/10 2:39 PM Page 1 VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM, 2010. JANUÁR A SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG NEGYEDÉVENKÉNT MEGJELENÔ LAPJA Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás

Részletesebben

A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN. A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014.

A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN. A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014. A KERÉKPÁROS TURIZMUS EURÓPÁBAN A kerékpáros turizmus lehetőségei az EV14 nyomvonal előkészítése kapcsán Békéscsaba 2014. Kerékpáros Magyarország Szövetség Alapítva: 2008 Tagjai lehetnek: olyan szervezetek,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről Időpont: 2009. május 30. (szombat). 14:00 óra Helyszín: Az egyesület klubhelyisége a Kapostüskevári vasúti megállóhelyen Kemenczei

Részletesebben

Nyári menetrendi módosítások

Nyári menetrendi módosítások Nyári menetrendi módosítások Változások Budapest elővárosában 80 sz. Budapest Miskolc vasútvonal Kínálatbővítésként az 5108-as gyorsvonat megáll Pécel, Isaszeg és Tura állomásokon. Ezáltal az esti órákban

Részletesebben

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ Zrt. 1087 Budapest, Könyves K. krt. 54-60. Postacím: 1940 Budapest Telefon (1) 511-5032 Mobil: 30 / 87 03 519 Fax: (1) 511-1001 Webcím: www.mav-start.hu Veszprém vasúti

Részletesebben

Tisztelt Képviselő testület!

Tisztelt Képviselő testület! Tisztelt Képviselő testület! Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki Esztergom intermodális csomópont fejlesztésének két részajánlatára vonatkozóan. Az első részajánlat

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS AMOENITAS Biatorbágyi

Részletesebben

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése A projekt azonosító száma: 8583073882 A kivitelezés ideje: 2014. 03. 12. 2014. 09. 30. A kedvezményezett neve és elérhetősége: Balatonfűzfőért Alapítvány

Részletesebben

Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza

Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza Tervezet (1944) A Margitszigeti Úttörővasút pályájának körülbelüli tervrajza Állomások és megállóhelyek: 1. Úttörő stadion (fejállomás) és fűtőház 2. Úttörő placc (VÁ, és 2 db tárolóvágány) 3. Nagy rét

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. október 29.-i üléséről Határozat: 120 130. számú Rendelet: 18/2009. (X.30.) 19/2009. (X.30.) 20/2009. (X.30.) 21/2009. (X.30.)

Részletesebben

A Tisza tó környékének közlekedése

A Tisza tó környékének közlekedése A Tisza tó környékének közlekedése Piros András KTI Nonprofit Kft, Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kunhegyes, 2008. szeptember 19. A Tisza tó Tiszai átkelési lehetőségek a Tisza tó

Részletesebben

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai 1. Jászkun Volán Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye: Cím: 5000 Szolnok, Nagysándor

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

Település adatlap. Település neve:... Kategória: Falu: 2000 főig, Falu: 2000 fő fölött, Város: főig, Város: fő fölött,

Település adatlap. Település neve:... Kategória: Falu: 2000 főig, Falu: 2000 fő fölött, Város: főig, Város: fő fölött, Település adatlap Település neve:... Kategória: Falu: 2000 főig, Falu: 2000 fő fölött, Népesség:... Megye:... Turisztikai régió:... Polgármester:... Cím:... Telefon:... Zsűrizők neve:............... Összegzés:

Részletesebben

Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Fülöp Magdolna (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2014. június 20. (település, dátum) (P. H.) I. A JAVASLATTEVŐ

Részletesebben

A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései

A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései IX. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap Debrecen 2016. május 25. A közelmúlt és közeljövő miskolci pályás fejlesztései Készítette: Singlár Zsolt vezérigazgató A múlt és a jelen. Pályafelújítás, vonalhosszabbítás

Részletesebben

GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén

GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén GYSEV tapasztalatok az infrastruktúrafejlesztések és a közlekedési szövetségek területén 2014.06.05_RailHuc_GYSEV Liska Szilárd Személyszállítási koordinátor 1 GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZRT. Múlt: 1872,

Részletesebben

Tisztelt Közlekedésügyi Miniszter Elvtárs!

Tisztelt Közlekedésügyi Miniszter Elvtárs! Tisztelt Közlekedésügyi Miniszter Elvtárs! A Magyar Királyi Államvasutak által kiírt pályázatra a Margitszigetet javaslom, az alábbiak miatt: Gazdasági és környezeti részről nézve: a tervezett vasútvonal

Részletesebben

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 1.1.1. Szolnoki területi igazgatóság 1.1.1.1. Szolnoki Autóbusz-állomás Cím: 5000 Szolnok, Ady Endre u. 15. Levelezési cím:

Részletesebben

Civil érdekérvényesítés

Civil érdekérvényesítés Civil érdekérvényesítés a fenntartható vidéki közlekedésért Főpályázó: Magyar Közlekedési Klub Projektidőszak: 2014. júl. 31-2016. ápr. 30. Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap www.norvegcivilalap.hu

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban

Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató. A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Tulik Károly fejlesztési és beruházási főigazgató A MÁV FBF fontosabb fejlesztései az aktuális, ill. az előttünk álló időszakban Stratégiai háttér Projektkiválasztás szempontjai Elsődleges szempontok:

Részletesebben

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt A NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt címen lehetőség nyílik a soproni

Részletesebben

Közhasznúsági Jelentés 2010.

Közhasznúsági Jelentés 2010. Közhasznúsági Jelentés 2010. A Közhasznúsági jelentést a Magyar Közlekedési Klub 2011. május 27-i Közgyűlése elfogadta Budapest 2011. május 27. A Közhasznúsági Jelentés tartalma 1. Számviteli beszámoló

Részletesebben

Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében

Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében Igényvezérelt közlekedés indítása Csúcshegy térségében 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslatok A BKK kikérte a lakosság véleményét a Csúcshegy térségében az igényvezérelt közösségi közlekedés

Részletesebben

Beszámoló Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január

Beszámoló Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január Beszámoló a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2015. évi működéséről Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január Beszámoló a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2015. évi működéséről Előzmények A mai Kemencei Erdei Múzeumvasút

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében Piros András KTI Nonprofit Kft Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kisköre, 2010. április 21. A Tisza tó Tiszai

Részletesebben

Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél

Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél Új forgalomirányító és utastájékoztató rendszer a Kisalföld Volán Zrt.-nél Mihályka Imre személyszállítási igazgató Bognár László forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettes Az előadás felépítése A Kisalföld

Részletesebben

JAVASLAT. a közterületi autóbuszvárók felújítására, karbantartására vonatkozó ajánlat elbírálására. Előterjesztő: Polgármester

JAVASLAT. a közterületi autóbuszvárók felújítására, karbantartására vonatkozó ajánlat elbírálására. Előterjesztő: Polgármester JAVASLAT a közterületi autóbuszvárók felújítására, karbantartására vonatkozó ajánlat elbírálására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ózd, 2015.

Részletesebben

Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt.

Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Hogyan gondoljuk a GYSEV-nél a valódi intermodalitás közlekedési feltételeit Infrastrukturális

Részletesebben

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről Időpont: 2010. február 27. szombat Helyszín: Egyesületi iroda helyiség, Kapostüskevár MÁV állomás Jelen vannak: Az egyesület tagjai

Részletesebben

2013. április 2-tól 2013. június 14-ig

2013. április 2-tól 2013. június 14-ig Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. április 2-tól 2013. június 14-ig Angyalföld Esztergom állomások között végzett vasúti pálya felújítási munkák miatt a Budapest-Nyugati Esztergom vasútvonalon

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 2011. október 27-i ülése 317 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2011. T A R T A L M A Z Z A Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 27-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Részletesebben

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Önkormányzat neve: címe:...... telefon:...... fax:.. e-mail cím:...... honlap cím:...... ügyintéző:...... kitöltés időpontja:...... I/ Településre

Részletesebben

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei VAMAV Kft. Partnertalálkozó 2015. január 28. Dr. Mosóczi László igazgató

A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei VAMAV Kft. Partnertalálkozó 2015. január 28. Dr. Mosóczi László igazgató VAMAV Kft. Partnertalálkozó 2015. január 28. Dr. Mosóczi László igazgató TARTALOM VASÚTI INFRASTRUKTÚRA KORSZERŰSÍTÉS Támogatási források 2014-2020 között Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz Integrált

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv

Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2008. évi beszámoló 2009. évi munkaterv Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár 3170 Szécsény, Ady E. út 12. 32/370-860, könyvtár 32/370-494 fax: 32/372-493 e-mail: krudy.muvhaz@gmail.com Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

1.Fórum: Levél, 2014.06.23.

1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Emlékeztető Projektötlet gyűjtő fórumokról 1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Életminőség fejlesztése: Civil szervezetek rendezvény, eszköz, kiadvány Nem elaprózott pontszerű fejlesztések Átfogó térségi gazdaságfejlesztés,

Részletesebben

A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei

A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei A Vasutas Nyugdíjpénztár 2012. január 26-án megtartott Küldöttválasztó Gyűlésén megválasztott küldöttei BUDAPEST TERÜLET 1/1 BAKONYINÉ RIGÓ ZSUZSANNA MÁV Zrt. HUMÁNPARTNER SZERVEZET-SZÉKESFEHÉRVÁR CSP.

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2014. január 22-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 1/2014. (I. 22.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

A környezetkímélő vasút. A Magyar Közlekedési Klub mellékvonali programját a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja

A környezetkímélő vasút. A Magyar Közlekedési Klub mellékvonali programját a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja A környezetkímélő vasút Vasúti közlekedés: kisebb környezeti kár 1. Károsanyag kibocsátás 1/7 2. Zajhatás (6%-33%) 3. Baleseti kár 4. Területigény 1/3 5. Egyenletes térségi elosztás Ökoszociálisan egészséges

Részletesebben

Közlekedési eszközök, jegyvásárlás

Közlekedési eszközök, jegyvásárlás Közlekedési eszközök, jegyvásárlás 1. Mi áll meg itt? a taxi............... 2. Állomáson, téren vagy megállóban állnak meg ezek a közlekedési eszközök? a taxiállomáson /... /... /... /... /... 3. Egészítse

Részletesebben

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. "A" épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek:

Az ülés helye: Dunaújváros, Városháza tér 1. A épület, VII. emeleti tárgyaló. Javasolt napirendek: DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE VÁROSÜZEMELTETÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TURISZTIKAI BIZOTTSÁG Dunaújváros, Városháza tér 1. (06-25) 544-392 E-mail: varosuzemeltetési@pmh.dunanet.hu Ikt. Szám:7138/2017.

Részletesebben

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt

Kedves Olvasó! Megvalósult fejlesztések, beruházások: ami a fényképes beszámolóból kimaradt Kedves Olvasó! Évek óta rendszeressé vált, hogy a Hajdúhegyi Hírekben ismertettem Önnel a városrész önkormányzati képviselõjeként végzett munkámat. Beszámoltam az elkészült fejlesztésekrõl és a megvalósításra

Részletesebben

Az FKF Zrt. válaszlevelében taglalta az előkészítő munka egyes lépéseit, mely alapján a Környezetvédelmi Osztály intézkedési tervet készített.

Az FKF Zrt. válaszlevelében taglalta az előkészítő munka egyes lépéseit, mely alapján a Környezetvédelmi Osztály intézkedési tervet készített. S. Budapest Főváros X. ker. Kőbányai Önkormányzat Építésügyi és Környezetvédelmi Főosztály V L Wriilet Kőbányai A. {. \ iselő-íestület ülése Akols^/to^o- DUUMJCbi., Tárgy; Javaslat a Kerületi Komposztálási

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

Tiszasziget a LEADER fejlesztések tükrében, 2007-2013-as időszakban

Tiszasziget a LEADER fejlesztések tükrében, 2007-2013-as időszakban a LEADER k tükrében, 2007-2013-as időszakban Előszó Község a 2007-2013-as programozási ciklusban vált a Déli Napfény Akciócsoport tagjává. A magyarországi LEADER szerveződés 2004-2006-os ciklusban az AVOP

Részletesebben

Környezetvédő Egyesület Érd. www.avarosvedo.hu

Környezetvédő Egyesület Érd. www.avarosvedo.hu Környezetvédő Egyesület Érd www.avarosvedo.hu Küldetési nyilatkozat Az Érdi Környezetvédő Egyesület célja lakóhelyünk, Érd természeti, épített és kulturális értékeinek, megismerése, megismertetése, és

Részletesebben

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök VAMAV Vevőtalálkozó 2017. január 26. Gyöngyös Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei 2017-2021 k özött Források Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől. Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől. Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város közigazgatási területén két területegység

Részletesebben

Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről

Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: 1 db Beszámoló az MVK Zrt. forgalomszervezési intézkedéseinek hatásairól, tapasztalatairól, eredményéről Összeállította:

Részletesebben

A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT

A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT A TELPÜLÉS 1867. MÁJUSÁBAN KAPOTT VASUTAT Budapest- Hatvan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2016. május 31-én (kedden) a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

Települési jövőkép. Sárosd

Települési jövőkép. Sárosd Települési jövőkép Sárosd Problémák Szociális struktúra Kisebbség (10%) Bölcsőde hiánya Gyógyszertár szolgáltatása Hagyományőrzés, nem óvjuk történelmi értékeinket. Képzetlen munkaerő Helyi járatos busz

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására. I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket:

MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására. I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket: MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket: Eltérően az 1. pontban foglalt mértéktől a kialakult foglalkoztatási körülményekre figyelemmel

Részletesebben

Ibolyáskert közösségi kert

Ibolyáskert közösségi kert Ibolyáskert közösségi kert A Telekom fenntarthatósági kezdeményezése, a hello holnap!, a Kortárs Építészeti Központtal (KÉK) összefogva 2013. márciusában pályázatot hirdetett budapesti általános iskolák

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐ ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E 20543 11

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május hó 29. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május hó 29. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május hó 29. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK 2012. november 30. Forgalomba helyeztek négy autóbuszöblöt a Toponári úton. A fejlesztés egy 571 millió forintos közlekedés-fejlesztési beruházás részeként valósult meg

Részletesebben

FELVÉTELI PÁLYÁZAT 2006

FELVÉTELI PÁLYÁZAT 2006 FELVÉTELI PÁLYÁZAT 2006 A Kós Károly Egyesülést 1989-ben alapította a szerves építészeti gondolkodást képviselő hét tervezőiroda. A jelenlegi harminckét tag között építész tervezéssel, kertépítészettel,

Részletesebben

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rendeletek: JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről 2/2014.(II.06.) Önkormányzat 2014. évi költségvetése 3/2014.(II.06.) Az

Részletesebben

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság A Közép- Dunántúli Régió Közép-Dunántúl Szolgáltatók száma a

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

TestLine - Utastájékoztatás Minta feladatsor

TestLine - Utastájékoztatás Minta feladatsor Felkészítő tesztsor az Utastájékoztatás című tantárgyhoz. Mit nevezünk Kiemelt állomásnak? (1 helyes válasz) 1.* 1:28 Normál Utastájékoztatási szempontból fontos, jelentős utasforgalommal rendelkező állomások,

Részletesebben

Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk:

Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk: Amit 2007 és 2011 között megvalósítottunk: Szociális intézkedések: Falugondnoki szolgálat bevezetése a községben [2009] (a szolgálathoz szükséges gépjárművet és a működtetés költségeit pályázaton nyerte

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Grózner Tiborné polgármester, Kovács Tibor alpolgármester,

Részletesebben

VAGYONKEZEL I NYILATKOZAT

VAGYONKEZEL I NYILATKOZAT MEZ HÉK KÖZSÉG 5453 Mez hék Felszabadulás út Fax: +36/56/314-001;+36 / 573-003 Weblap: http://mezohek.hu E-mail: ph@mezohek.hu VAGYONKEZEL I NYILATKOZAT A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és V zügyi

Részletesebben

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 2. Biztonságos szociális ellátás fenntartása Helyi házi szociális gondozás munkakörülményeinek javítása - gépjármű csere 3. Infrastruktúra állapotának javítása Polgármesteri

Részletesebben

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA

BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA BUDAI KÖZÉPISKOLA ELŐDISKOLÁINK FÉNYES TÁNCSICS SZIGETI KOSSUTH A Budai Középiskola születése 2004 Táncsics Mihály Angol Kéttannyelvű Gimnázium Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola

Részletesebben

SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ. Évfolyam Útvonal Koordinátor Civil szervezet Egyéb

SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ. Évfolyam Útvonal Koordinátor Civil szervezet Egyéb SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ Időpontja: 2011. április 13. (szerda) Gyülekező időpontja: 14,30-15,00 óra között Gyülekező helye: Piac tér Köszöntő és tájékoztató: 15,00 óra Szemétszedés csoportokban koordinátorok

Részletesebben

É L E T K É P E K. az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség szemétszedési akciójáról. TeSzedd 2014. május 10.

É L E T K É P E K. az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség szemétszedési akciójáról. TeSzedd 2014. május 10. É L E T K É P E K az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség szemétszedési akciójáról TeSzedd 2014. május 10. Egyeztetés az akciónap reggelén a gyűjtési pontok elhelyezkedéséről,

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Ajánlás. a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért

Ajánlás. a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért Munkaanyag! Ajánlás a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért Kisújszállás Kenderes Kunhegyes Abádszalók Kisköre Tarnaszentmiklós Hevesvezekény Heves Erdőtelek

Részletesebben

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia 2017. április 28. Bükfürdő Győrik Balázs koordinációs főmérnök NIF Zrt. Folyamatban l évő és előkészítés a l a t t álló vasúti f ejlesztések Tartalom

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése Bevezetés A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány célja Pest és Nógrád megyében, szűkebben

Részletesebben

Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól

Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól 4. sz. Esztergom - Almásfüzitő (Komárom) vonal: Lemondva: 32910, 32914, 32924, 32946, 32918, 32928, 32919, 32939, 32929, 32917, 32915,

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS. Integrált Településfejlesztési Stratégiája

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS. Integrált Településfejlesztési Stratégiája MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Integrált Településfejlesztési Stratégiája Beérkezett, de el nem fogadott vélemények összesítése az elutasításuk indoklásával - Tervezői válaszok - Miskolc, 2014. augusztus Miskolc

Részletesebben

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték Környezetvédelmi társasjáték Dr. Sebestyén Olga emléktáblája Tihanyban Őrizzük a Balaton népdalait A Balaton dicsérete - antológia A Balaton könyve NABE kiskönyvtárának füzetei Pajtás hajó emlékműve A

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor Szám: /2016. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: IV.56-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2015. május 7-én (csütörtökön) 15 órakor a Vármegyeháza dísztermében (Szekszárd, Béla király tér

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18.

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 1 Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 2 Bemutatkozás Beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45. (1) 436-8100 info@nif.hu

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Elıterjesztés Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága számára Tárgy: DDOP-5.1.2/B-11 kódszámú

Részletesebben

lf /\ ...~..~... ~..~:...r::...-::.. ~-. ~ REGYHÁZA ... /... NYÍREGYHÁZA 4401 NYíRE.GYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. pr.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

lf /\ ...~..~... ~..~:...r::...-::.. ~-. ~ REGYHÁZA ... /... NYÍREGYHÁZA 4401 NYíRE.GYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. pr.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA 4401 NYíRE.GYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. pr.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAil: POlGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VFEJLj67-169j2016. Ügyintéző:

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2008. március 31-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben