A mi kis állomásunk ÖH

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A mi kis állomásunk ÖH2011-531"

Átírás

1 A mi kis állomásunk ÖH elsõ félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait, amely idõszakban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, mivel 2011 az Önkéntesség Európai Éve, az Európai Tanács 2009 novemberében hozott határozata alapján. Az Önkéntesség Európai Éve lehetõséget biztosított az Önkéntesek Hete ismételt megrendezésére, az elnökségi költségvetésbõl. Az Önkéntes Központ Alapítványtól elnyert pályázaton a Magyar Közlekedési Klub szervezésében Az Önkéntesek Hete keretében 22 állomás/megálló szépítésére került sor. A támogatás segítette a 2010-ben elindított Fogadj örökbe egy megállót programunkat, mely e támogatásnak köszönhetően 8 lelkes új csapattal bővült. Budapest, június 30.

2 A projekt keretében megszépült állomások, megállóhelyek Budapesti Igazgatóság 1.Érd 2.Ivacs 3.Kelenföld 4.Rákoskert 5.Dunaújváros Szombathelyi Igazgatóság 19.Lentiszombathely 20..Porva-Csesznek Debreceni Igazgatóság 6.Abádszalók 7.Karcag-Vásártér 8.Kenderes és Bánhalma 9.Hevesvezekény 10.Jászboldogháza 11.Kunhegyes 12. Tiszafüred Pécsi Igazgatóság 13.Kapostüskevár 14. Bábonymegyer Szegedi Igazgatóság 15.Gádoros 16.Mezőtúr 17.Tótkomlós 18. Kiskunfélegyháza (2 megálló)

3 1.Érd állomás Vasútbarátok + Magyar Közlekedési Klub Előtte: A 2010-ben kihelyezett Örökbe fogadtuk a megállót táblánk sértetlenül feszít a váróterem ajtaján, ám a tavaly kiültetetett virágoknak már semmi nyoma nem volt. Június 12-én virágokat ültettünk, szemetet szedtünk Június 25-én a padokat festettünk és a hiányzó deszkáit pótoltuk. Felhívásunkra egy érdi lakos jelentkezett, aki szervezte a padok ácsolását. Reméljük hogy az érdi gazda szeme rajta lesz az állomáson, és nem teszik tönkre munkánkat. Utána:

4 2. Ivacs megállóhely OKÉS nők klubja OKÉS Nők Klubja Az egész veresegyházi vonalra jellemző, hogy még az állomásnévtábla sem látszik ki a graffitiből. A Veresegyházhoz tartozó festői környezetű megálló ugyancsak tele volt graffitivel, ragaszokkal, környezete szeméttel. Az OKÉS Nők Klubja május 9-én fogadta örökbe a megállóhelyet, és tartja azóta is karban június 11-én lemosták az esőbeálló falát, gyomtalanították a peront és barnára festették a korlátokat. Az utasperonból kiszedtük a gazt Lemostuk az esőbeállót Barnára festettük a korlátokat

5 3. Bp. Kelenföld pu. 17 éves vasútbarát és családja Kelenföld is az örökbefogadott állomások közül való, bizonyítva, hogy egy nagy pályaudvaron is lehet látszata az önkéntesek munkájának. Az állomásfőnökséggel egyeztetve a 3-4 és 5-6-os peron oszlopairól mosta le a graffitit egy kelenföldi vasútbarát család június 4-én az Önkéntesség Hetéhez csatlakozva. Így írnak a munkáról: Képzeld el. most 5 óra van, és most értünk haza a mi kis állomásunkról. Eredetileg 2-ig terveztük, de nem lettünk kész. Tele volt firkával minden oszlop, igen nagy munka volt. Janó majd elküldi a képeket, most nem készítettünk sokat, azt is mobiltelefonnal, hogy ne kelljen vigyázni a fényképező gépre. A padokon is rengeteg művészeti alkotás van, de arra már energiánk sem volt, meg időnk se, meg az bonyolult, lehet, hogy festeni kell utána. Délben Janó elment sült krumpliért, az volt az ebédünk, nagyon jól esett. Jól elfáradtunk, de olyan jó érzés, hogy tettünk valamit az állomásért. Egyszer le kellene mosni az oszlopokat rendesen, nem csak a firkákat,-egy párat nagyjából megcsináltunk, gyönyörű lett. Tiszták a peronoszlopok a kelenföldi vasútbarát család munkájának köszönhetően

6 4.Rákoskert az örök jó példa! Rákoskert Vasúti Közlekedésért Alapítvány (RVKA) Nem lehet felülmúlni azt a teljesítményt, amivel az RVKA önkéntesei a romokból újjáépítették az 1995-ben szolgálat nélkül maradt állomásépületet. Azóta az utasok száma a napi 3-ról kb főre nőtt. A Magyar Közlekedési Klub Rákoskerten rendezte a Mi kis állomásunk projekt nyitónapján, június 4-én, ahol körletrendezésre is szántunk időt. Lemostuk a graffitit a buszmegállóról, összegyűjtöttük a füvet és a szemetet, a peront kigazoltuk és megpihentünk a vasútállomás kertjében.

7 5.Dunaújváros A Szemétkommandó Dunaújváros csapata Előtte hiába fotóztunk, mivel a fél méteres gazban nem látszik a szemét... De a mellékelt képeken látható az összegyűjtött mennyiség, és a csapat munka előttközben-után. Két helyszínen dolgoztunk, a sínek mellett láthatósági mellényben, itt végül kigazoltuk az állomás környékét is. A másik csapat a sínek túloldalán takarította a kiserdőt, ahol átjárnak a vasúthoz. A képen látható konténerhez még a vasútállomás menti zsákok is át lettek szállítva, így egy teli konténerrel végeztünk. Szokás szerint nagyon jó volt a hangulat, pogácsávalszódavízzel vezettük le a fáradtságot. (Kovács Judit, helyi szervező) Hír a helyi újságban:

8 6. Abádszalók mh. Abádszalók Idegenforgalmáért és Falusi Turizmusáért Egyesület, Tisza-tó Leader Egyesület Előtte: Utána: Abádszalók vasútállomása 2005-től nincs vasúti szolgálat a Tisza-tó kapujában. Az épület és környezete mégis rendezett, a helyi önkéntesek munkájának köszönhetően A Tisza-tó dél-nyugati kapujában a vasútállomáson 2004-ben szűnt meg a szolgálat. Az épület még jó állapotban van és a környezete is gondozott. A vendéget már az állomáson fogadni kell! vallják az egyesület tagjai, és tesznek is érte. Az Egyesület, illetve az önkormányzat szeretné az épületet térítésmentesen átvenni információs és vendégfogadói iroda, szálláshely, kerékpármegőrző céljára - hogy az üres épület ne romoljon le, és ne legyen vendég riasztó. Addig a rendszeres gondozással próbálnak segíteni, melyet június 11-én az Önkéntesség Hetére időzítettek. Lekaszálták a füvet, kikapálták a gyomot. Kívül, belül lemeszelték a WC-ét, beltéri berendezését fertőtlenítették. Nem vízöblítéses, de tiszta. A nyaraló vendégek fogadására alkalmassá tették az állomást.

9 7. Karcag-Vásártér mh. A megállóban lakó vasutascsalád A megálló épületében vasutascsalád lakik, akik a jó gazda szemével figyelik, és térítés nélkül gondozzák a környéket. Részt vesznek a Fogadj örökbe egy megállót programunkban ben az Önkéntesség Hete keretében sziklakertet csináltak, virágokat, bokrokat ültetettek. A füvet rendszeresen nyírják. Saját lakásuk ablakát áldozzák fel, hogy az aktuális hirdetményeket ne tépjék le a vandál kezek. A megálló mellett közvetlenül található a fürdő és a reumatológiai rendelő, a súlyponti Kórház párszáz méterre. Szabadidőpark, Zuglógeri kertek közel. Karcag villamosvonala lehetne, írja egy karcagi vasutas: a Temetőnél meg kellene állnia. Itt buszmegálló is van, ezért csak át kellene szállni a villamosra. Egy nyomvonalmódosítás sem ártana neki, pl. ha közvetlenül érintené a Kórházat, és onnan pedig a Kunmadarast Karcaggal összekötő út jobb oldalán maradna ( ahol most a kerékpárút is készült) és Berekfürdőre is bemenne (tudjuk jól, hogy Berekfürdő megálló milyen messze van Berekfürdőtől, bár talán busszal most megoldják a transzfert). Meggondolásra érdemes egy Abádszalók-Kisújszállás-Karcag kórház járati indítása is.

10 8/a. Kenderes Két napig se tart, mondta egy vonatra várakozó népes család, tavaly, amikor az állomás összes padjáról hiányzó deszkákat pótoltuk. Elviszik tüzelni nyarán, nagy örömünkre, épek voltak a padok, de kisebb firkák csúfították, és az időjárás is kikezdte mivel előző évben elmaradt a festés június 12-én lazur fakonzerválóval átfestettük a padokat és összeszedtük a környező szemetet.

11 8/b. Kenderes-Bánhalma mh. A megálló a 80-s években még virágzott. Az állami gazdaság, a halászati szövetkezet és a faipari vállalat is sok munkást foglalkoztatott június 12-én elhagyatott állapotok voltak, de a szétdobált szemétből látszik, hogy van utas. A megálló előterét takarítottuk ki a szeméttől, kiszedtük a gazt és kikapáltuk a bogáncserdőt.

12 9. Hevesvezekény Hanyi Parti Egyesület Hevesvezekény Az Egyesület a mellékvonali vasúti utazás népszerűsítéséért eddig is sokat tett. Az Önkéntesség Hete keretében bokrokat ültettek, padokat csináltak és rendbe tették a szolgálat nélküli megálló környékét. Padok nélkül és padokkal Növényeket is ültettünk

13 10. Jászboldogháza Faluvédő és Szépítő Egyesület Végzett munka: A felvételi épület mellett található U alakú pihenő terület kitisztása, virágosítása. A település felőli oldalon található buszforduló kitisztítása, virágosítása, festése. Szociális épületen található graffiti vizes lemosása. A felvételi épület, a szociális épület valamint a raktárépület ajtólapjainak (kb. 6 db) és 1 db ablakkeret lefestése. Az állomáson található padok lefestése. A betonkerítések és betonvirágtartók lemeszelése. A padok fa alkatrészeinek cseréje. Fűnyírás, tereprendezés.

14 11. Kunhegyes Vasútállomásán szolgálat és jegypénztár is van, aránylag rendezett, de azért hasznos volt a szépítő kéz: Lemostuk a váróterem ablakán a felragasztott hirdetések maradványait. Gyomtalanítottuk, az állomásra vezető utasjárda melletti virágágyást WC-kulcs a pénztárban feliratot tettünk ki talán így a WC-ét és nem a mellette lévő bokrokat használják

15 12. Tiszafüred Tiszafüredi Idegenforgalmi Egyesület A Tisza-tó észak-keleti fővárosa, vasúti csomópont. Az állomást a MÁV pár éve modernizálta, de kicsit csúnya volt csupaszon. A Magyar Közlekedési Klub a Polgármesteri Hivatalt kereste meg a lehetőséggel, akik a Tiszafüredi Idegenforgalmi Egyesületet vonták be a feladatba.

16 13. Kapostüskevár mh. Verebély László Vasúttörténeti Egyesület A MÁV Zrt.-vel megkötött megállapodásaik folytán folyamatosan gondozzák a területet, rendszeresen nyírják a füvet. Már nincs szolgálat, de az Egyesület vasúti kiállítást tart fenn, és az utasforgalom számára is nyitva tartja az épületet ben részt vettek a Fogadj örökbe egy megállót! programunkban Júniusában csatlakoztak az Önkéntesség Hetéhez június 05-én vasárnap lekaszáltuk a megállóhely épületéhez tatozó területeken a füves részeket. A munkákban 4-en vettek részt. Vettünk üzemanyagot a gépekbe, összesen 14 litert, ez igaz kettő fűnyírásra elegendő, így marad a soron következőre is, amely kettő hét múlva lesz aktuális. (Erre költöttünk a támogatásból.) A 12-ei akció során pedig szemétszedésre és parlagfűmentesítésre került sor. A legújabb hírünk, hogy a MÁV Zrt. végre felújítja a fedett utasperont, az épület festése azonban már a mi feladatunk. Sajnos egyenlőre nem igen rendelkezzünk ehhez önkéntesekkel és festék anyagokkal, egyéb javító anyagokkal. Ezért is tartanánk fontosnak a projekt meghosszabbítását.

17 14. Bábonymegyer Egy vasútbarát család a KaposvárSiófok vonalon található kis megálló 3 padját javította meg és festette újra. A Dél-Dunántúli Piros túra útvonala nincs messze. Képek:

18 15. Gádoros Az utasjárda javítása Ennyi szemét gyűlt össze A peronból kiszedtük a gazt 3 vasútbarát 2 teljes napot áldozott a munkára. Füvet kaszáltak a vágányok mellett és az állomásra vezető úton. Megtisztították az oldalrakodót a burjánzó növényzettől. A épületkarbantartást végeztek, és virág is került a váróterem elé. Mindennek jutalma, hogy arra járt egy Desiro. A részletes leírás egy résztvevő tollából: Tovább>>>

19 16. Mezőtúr Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület Részt vesznek a Fogadj örökbe programunkban, és örömmel csatlakoztak az Önkéntes Hét felhívásához is. Az Egyesület honlapjáról idézünk: A Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület újra csatlakozott a Magyar Közlekedési Klub által közzétett felhíváshoz, melyet az Önkéntesség Hetére hirdetett meg június 4-12 között. Egyesületünk június 7-én 17:00 19:00-ig csinosította tovább az állomást. Fontos feladatnak éreztük, hogy nemcsak az egyesület éves programjában szerepelt időpontban szépítsük állomásunkat, hanem az önkéntességet mindig szem előtt tartva, minél szélesebb körben hívjuk fel a figyelmet erre a fontos feladatra. Szemétszedésen kívül, sövénynyírás, padok lábazatának és ülőfelületének javítása, festése, kerékpártároló takarítása és további virágok ültetése valósult meg.

20 17. Tótkomlós Polgármesteri Hivatal Az Orosháza - Mezőhegyes vasútvonal már többször szerepelt a bezárási listán, de a vasútszerető településnek sikerült megtartani a vonalat. A szép kis mellékvonali szabványállomás környezetét az önkormányzat gondozza. A Polgármesteri Hivatal szervezésében az Önkéntesség Hetéhez csatlakozva önkéntesekkel parkosítottak, padokat festettek, rendbe tették az állomásra vezető út menti árkot. Fontosnak tartják, hogy Tótkomlós vasútállomása a vasúton utazóknak kellemes benyomást nyújtson.

21 18. Kiskunfélegyháza A Polgármesteri Hivatal szervezésében Petőfi város és Városi Park megállójában parkosítottak, takarítottak.

22 19. Lentiszombathely mh. Varga Szabolcs 15 éves vasútbarát és barátai 2010-ben, amikor csatlakoztak a Magyar Közlekedési Klub Fogadj örökbe egy megállót programjához, romokban volt a megálló. Hiányoztak az oldaldeszkák, a tetőcserepek. Szeptember végére tető alá került az megálló, de az állapot fenntartása odafigyelést, és folyamatos munkát kívánt. A évi Önkéntesség Hete program keretében újrafestettük a padokat. Elkészíttettük Lentiszombathely megállótábláját Füvet nyírtunk, új virágágyást hoztunk létre, földpótlást csináltunk a másik virágágyáson. Legyomírtóztuk a peront is, visszavágtuk a hársfa belógó ágait. Az RTL Klub híradójának felvétele >> Indóház online>>

23 20.Porva-Csesznek mh. Porva-Csesznek Kft. + Bakonyvasút Szövetség A megálló részt vesz a Fogadj örökbe egy megállót! programban, és örömmel csatlakoztak az Önkéntesség Hetéhez is. Rendben tartjuk az állomás környékét, a szemetet hetente többször összeszedjük, és elszállíttatjuk. A váróteremben vasúttörténeti kiállítást rendeztek be a 11. számú vasútvonal múltjáról és jelenéről. A kiállítás szombat-vasárnap nyitva. A megállóhelyhez nem vezet közút, gyalogos kirándulók viszont százával keresik fel az állomást. Az Önkéntes Heti program támogatásából az állomási WC-ét tették használhatóvá, mely vízöblítéses, de nem vezetékes vizet használ, hanem az összegyűjtött esővízet pumpálja fel a tartályba. A megálló számos túrázz a vasútért rendezvény helyszíne.

24 Köszönjük a támogatást és a részvételt! További információ:

Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről

Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről Időpont: 2014. április 12; 15.30 óra Jelen vannak: Az egyesület tagjai, a jelenléti ív szerint. Kemenczei Róbert elnök köszönti a megjelent

Részletesebben

Abádszalóki. június HÍRNÖK 06. Ára: 100,- Ft. Óriásharcsa a Tisza-tóból. I. Tisza-tavi Családi Sportnap. Minden gyerek lakjon jól. 15-16.

Abádszalóki. június HÍRNÖK 06. Ára: 100,- Ft. Óriásharcsa a Tisza-tóból. I. Tisza-tavi Családi Sportnap. Minden gyerek lakjon jól. 15-16. Abádszalóki HÍRNÖK Abádszalóki Önkormányzat lapja XV. évf. 6. szám 2011. június 06. június Óriásharcsa a Tisza-tóból Minden gyerek lakjon jól I. Tisza-tavi Családi Sportnap Ára: 100,- Ft 9. oldal 13. oldal

Részletesebben

Rákoskert nyolcvan éves

Rákoskert nyolcvan éves XXIII. évfolyam 1. szám www.kertilevel.hu 2013. február A Rákoskerti Templom Alapítvány felhívása Értesítjük Rákoskert és a kerület lakóit, hogy a rákoskerti ökumenikus templom építési engedélye 2013.

Részletesebben

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII.

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. évfolyam 3. szám 2014. október TÁJÉKOZTATÓ A 2010 2014-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRÓL 2010 20142. oldal 12. oldal 19. oldal 23. oldal TARTALOM: Összefoglaló

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének. JEGYZŐ KÖNYV-e Közmeghallgatásról és falugyűlésről

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének. JEGYZŐ KÖNYV-e Közmeghallgatásról és falugyűlésről Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének JEGYZŐ KÖNYV-e Közmeghallgatásról és falugyűlésről Készült: 2014. április 24-én 18 00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról és falugyűlésről. Közmeghallgatás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2009. április 2-án 8.30 órai kezdettel a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében

Jegyzőkönyv. 2009. április 2-án 8.30 órai kezdettel a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében Balatonfüredi Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanácsa ELNÖKE 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: 1033-17/2009. Jegyzőkönyv Készült: Tárgy: 2009. április 2-án 8.30 órai kezdettel a Balatonfüredi

Részletesebben

Átadták. A tartalomból:

Átadták. A tartalomból: 2013. OKTÓBER Átadták Októberi programajánlat: október 6. Aradi Vértanúk Emléknapja október 12-13. Tárnoki Búcsú október 19. E-hulladék gyűjtő nap október 19. Hajtóka táncház október 23. Szabadság Napja

Részletesebben

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése Az egyesület 2014. évben is az alapító okiratban meghatározott célok és feladatok megvalósításának szem előtt tartásával végezte bűnmegelőzési

Részletesebben

Fejlesztési koncepció. Advent a Szabadság téren. Szilveszter. Karácsony Monostoron. A polgármester fóruma

Fejlesztési koncepció. Advent a Szabadság téren. Szilveszter. Karácsony Monostoron. A polgármester fóruma 2014. november-december XX. 11-12. Advent a Szabadság téren Bolyán Péter önkormányzati képviselő írása A képviselő-testület egy emberként állt a kezdeményezés mellé, hogy a karácsonyi várakozás egyik központi

Részletesebben

ALBERTIRSÁN JÁRT A VILÁGHÍRŰ ETOLÓGUS, ANTROPOLÓGUS, DR. JANE GOODALL

ALBERTIRSÁN JÁRT A VILÁGHÍRŰ ETOLÓGUS, ANTROPOLÓGUS, DR. JANE GOODALL XXI. évfolyam, 6. szám 2009. június Túl a 400. NB I-es meccsen Interjú Erős Károllyal a 17. oldalon! Albertirsai HÍRADÓ Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónap első hetében Bővebb információ,

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én (kedd) 14,00 órakor, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

MEGHÍVÓ. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én (kedd) 14,00 órakor, melyre ezúton tisztelettel meghívom. Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülést tart 2014. április 29-én

Részletesebben

2. oldal 2015. május. Költészet napja. Fotók: Fujszné Kőnig Zsuzsa

2. oldal 2015. május. Költészet napja. Fotók: Fujszné Kőnig Zsuzsa 2. oldal 2015. május Költészet napja Fotók: Fujszné Kőnig Zsuzsa 2015. május 3. oldal Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a civil szervezetek programja 2015. május 10-től 2015.

Részletesebben

www.nagykallo.hu Biztonságban kétkeréken

www.nagykallo.hu Biztonságban kétkeréken XIX. évfolyam 1. szám 2009. január Biztonságban kétkeréken A Magyar Kultúra Napján Elkészült a kerékpárút Nagykálló és Kállósemjén között, melynek decemberi ünnepélyes átadására még Veres János pénzügyminiszter

Részletesebben

18. év fo lyam 3. szám ÖNKORMÁNYZAT 2010. Szeretettel várunk minden érdeklõdõt Velence és Kápolnásnyék közös MAJÁLISÁRA

18. év fo lyam 3. szám ÖNKORMÁNYZAT 2010. Szeretettel várunk minden érdeklõdõt Velence és Kápolnásnyék közös MAJÁLISÁRA A VELENCEI 18. év fo lyam 3. szám ÖNKORMÁNYZAT 2010. LAPJA április Szeretettel várunk minden érdeklõdõt Velence és Kápolnásnyék közös MAJÁLISÁRA május 1-jén, Velencére a Kastélyparkba! A PROGRAMBAN SZEREPEL:

Részletesebben

Önkormányzati beszámoló. Nyári gyermekétkeztetés. Közétkeztetés

Önkormányzati beszámoló. Nyári gyermekétkeztetés. Közétkeztetés Galgamácsa önkormányzatának ingyenes közéleti újsága II. évfolyam 3. szám 2015 június KÖSZÖNTŐ TisztelettelköszöntiÖnta GalgaMÁCSAI MAGAZIN szerkesztősége! Legyen Önnek is része településünk lapjának szerkesztésében!

Részletesebben

Hírek. Püspökladányi. zökkenõk és kérdések. A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XVIII. évfolyam 15. szám 2007. október 16. Ingyenes Kötelezõ szemétszállítás:

Hírek. Püspökladányi. zökkenõk és kérdések. A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XVIII. évfolyam 15. szám 2007. október 16. Ingyenes Kötelezõ szemétszállítás: Hírek Püspökladányi A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XVIII. évfolyam 15. szám 2007. október 16. Ingyenes Kötelezõ szemétszállítás: zökkenõk és kérdések Október 1.-jén új hulladékkezelési rendszer lépett életbe

Részletesebben

A körmenetet megelõzõ búcsúi szentmise július 1-én, vasárnap délelõtt fél 11-kor kezdõdik a szemerei templomban. ÖT ÉVES A FALUNAP

A körmenetet megelõzõ búcsúi szentmise július 1-én, vasárnap délelõtt fél 11-kor kezdõdik a szemerei templomban. ÖT ÉVES A FALUNAP 2007. június kis MZÕSZMR Szemereiekrõl szemereieknek újság jellegû kiadvány, VI. évfolyam, 1. szám A körmenetet megelõzõ búcsúi szentmise július 1-én, vasárnap délelõtt fél 11-kor kezdõdik a szemerei templomban.

Részletesebben

MEGJÖTT A TAVASZ, FOLYTATJUK A MUNKÁT!

MEGJÖTT A TAVASZ, FOLYTATJUK A MUNKÁT! Az év első fele mindig a tervezésé. Polgármesterként megszoktam már, hogy ilyenkor településünk éves költségvetésének megtervezése adja a legtöbb feladatot. Bár Péteri nem számít nagy településnek, mégis

Részletesebben

Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám

Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves prügyi lakosok! Lassan vége a 2009 es évnek és időszerűvé vált a helyi

Részletesebben

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Rácalmás valamennyi lakójának!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Rácalmás valamennyi lakójának! Rácalmás 1 2014. április XXI. évfolyam 4. szám TARTALOM Útépítések, az önkormányzat jóvoltából 3. oldal Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Rácalmás valamennyi lakójának! A képviselőtestület és az önkormányzat

Részletesebben

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. a szülőkhöz is szólnak. a gyermek- és ifjúsági központban a lelki közösséget a szülők is átélhetik. a város 4.

A VÁROS LAPJA. Miskolci Napló. a szülőkhöz is szólnak. a gyermek- és ifjúsági központban a lelki közösséget a szülők is átélhetik. a város 4. A VÁROS LAPJA Miskolci Napló Megjelenik Miskolcon és vonzáskörzetében, 85 000 példányban ismét fúj a tavaszi szél idén is lesz tavaszi szél takarít a város akció Miskolcon, ezúttal a kisavas megtisztítása

Részletesebben

Ebesi Hírlap E B E S Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. Eldőlt: jövőre is az önkormányzat üzemelteti az iskolát A TARTALOMBÓL...

Ebesi Hírlap E B E S Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. Eldőlt: jövőre is az önkormányzat üzemelteti az iskolát A TARTALOMBÓL... E B E S L É S A TARTALOMBÓL... Becsüljük meg a rendezvény szellemiségét! 3. oldal Adomány Érmihályfalvára 5. oldal Új piaccsarnok Ebesen 6. oldal Jó hangulatú nyílt óra 7. oldal Volt egy ember, meg egy

Részletesebben

Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik. (Albert Camus)

Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik. (Albert Camus) Jászboldogháza Község időszakos lapja POLGÁRMESTERI H I V A T A L 5144 Jászboldogháza Rákóczi u. 27. Tel.: 06 (57) 460-023 faluujsag@jaszboldoghaza.hu www.jaszboldoghaza.hu 2013. NOVEMBER 14. ÉVFOLYAM

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

EGYESÜLETI. Mellékleteink: BFSz KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY

EGYESÜLETI. Mellékleteink: BFSz KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY EGYESÜLETI tükör 2010. Mellékleteink: NABE Nádirigó KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY BFSz A TARTALOMBÓL Újévi elnöki köszöntõ a régi-új képviselõtõl (Pattantyús-Á. Miklós) Üdvözletek; A közgyûlés idõpontja

Részletesebben

Megkezdődött a munka a főtéren

Megkezdődött a munka a főtéren XIX. évf. 28. szám 2010. augusztus 11. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 A befejezés után azonnal megkezdődött a költözés, így a máriabesnyői városrészben megépült

Részletesebben

Aláírták a támogatási szerződést

Aláírták a támogatási szerződést XIX. évf. 5. szám 2010. február 10. Terjesztői ára: 75 Ft www.szolgalat.com Lokálpatrióta hetilap Alapítva: 1992 Rövidesen megkezdődnek a munkák Aláírták a támogatási szerződést Gödöllő önkormányzata,

Részletesebben

Hírek. Püspökladányi. Kedves Püspökladányiak, Barátaim! Karácsony régen és most a XXI. század szeretete

Hírek. Püspökladányi. Kedves Püspökladányiak, Barátaim! Karácsony régen és most a XXI. század szeretete Hírek Püspökladányi A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT lapja XVIII. évfolyam 18. szám 2007. december 12. Ingyenes Kedves Püspökladányiak, Barátaim! Az év vége mindig a számvetés ideje. Az ember végiggondolja, mi történt

Részletesebben

Rácalmás 1. 2014. augusztus XXI. évfolyam 8. szám. Jó hangulatban telt az ünnep idén is. Jubileumi Városnap

Rácalmás 1. 2014. augusztus XXI. évfolyam 8. szám. Jó hangulatban telt az ünnep idén is. Jubileumi Városnap 1 2014. augusztus XXI. évfolyam 8. szám Már a Facebookon is elérhetőek vagyunk! www.facebook.com/racalmas TARTALOM Jó hangulatban telt az ünnep idén is Jubileumi Városnap A városvédő egyesület tagjai gőzerővel

Részletesebben

II. évfolyam, 2014. június 2. szám (2 ) KMKK Kispályás Labdarúgó Kupa. Pozsonyi István termelésszervezési

II. évfolyam, 2014. június 2. szám (2 ) KMKK Kispályás Labdarúgó Kupa. Pozsonyi István termelésszervezési II. évfolyam, 2014. június 2. szám (2 ) KMKK Kispályás Labdarúgó Kupa A Jászkun Volán Zrt. szervezésében 2014. június 7-én megrendezésre került az első KMKK-Régiós foci kupa Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcentrumban.

Részletesebben