A mi kis állomásunk ÖH

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A mi kis állomásunk ÖH2011-531"

Átírás

1 A mi kis állomásunk ÖH elsõ félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait, amely idõszakban kiemelt szerepet kap az önkéntesség, mivel 2011 az Önkéntesség Európai Éve, az Európai Tanács 2009 novemberében hozott határozata alapján. Az Önkéntesség Európai Éve lehetõséget biztosított az Önkéntesek Hete ismételt megrendezésére, az elnökségi költségvetésbõl. Az Önkéntes Központ Alapítványtól elnyert pályázaton a Magyar Közlekedési Klub szervezésében Az Önkéntesek Hete keretében 22 állomás/megálló szépítésére került sor. A támogatás segítette a 2010-ben elindított Fogadj örökbe egy megállót programunkat, mely e támogatásnak köszönhetően 8 lelkes új csapattal bővült. Budapest, június 30.

2 A projekt keretében megszépült állomások, megállóhelyek Budapesti Igazgatóság 1.Érd 2.Ivacs 3.Kelenföld 4.Rákoskert 5.Dunaújváros Szombathelyi Igazgatóság 19.Lentiszombathely 20..Porva-Csesznek Debreceni Igazgatóság 6.Abádszalók 7.Karcag-Vásártér 8.Kenderes és Bánhalma 9.Hevesvezekény 10.Jászboldogháza 11.Kunhegyes 12. Tiszafüred Pécsi Igazgatóság 13.Kapostüskevár 14. Bábonymegyer Szegedi Igazgatóság 15.Gádoros 16.Mezőtúr 17.Tótkomlós 18. Kiskunfélegyháza (2 megálló)

3 1.Érd állomás Vasútbarátok + Magyar Közlekedési Klub Előtte: A 2010-ben kihelyezett Örökbe fogadtuk a megállót táblánk sértetlenül feszít a váróterem ajtaján, ám a tavaly kiültetetett virágoknak már semmi nyoma nem volt. Június 12-én virágokat ültettünk, szemetet szedtünk Június 25-én a padokat festettünk és a hiányzó deszkáit pótoltuk. Felhívásunkra egy érdi lakos jelentkezett, aki szervezte a padok ácsolását. Reméljük hogy az érdi gazda szeme rajta lesz az állomáson, és nem teszik tönkre munkánkat. Utána:

4 2. Ivacs megállóhely OKÉS nők klubja OKÉS Nők Klubja Az egész veresegyházi vonalra jellemző, hogy még az állomásnévtábla sem látszik ki a graffitiből. A Veresegyházhoz tartozó festői környezetű megálló ugyancsak tele volt graffitivel, ragaszokkal, környezete szeméttel. Az OKÉS Nők Klubja május 9-én fogadta örökbe a megállóhelyet, és tartja azóta is karban június 11-én lemosták az esőbeálló falát, gyomtalanították a peront és barnára festették a korlátokat. Az utasperonból kiszedtük a gazt Lemostuk az esőbeállót Barnára festettük a korlátokat

5 3. Bp. Kelenföld pu. 17 éves vasútbarát és családja Kelenföld is az örökbefogadott állomások közül való, bizonyítva, hogy egy nagy pályaudvaron is lehet látszata az önkéntesek munkájának. Az állomásfőnökséggel egyeztetve a 3-4 és 5-6-os peron oszlopairól mosta le a graffitit egy kelenföldi vasútbarát család június 4-én az Önkéntesség Hetéhez csatlakozva. Így írnak a munkáról: Képzeld el. most 5 óra van, és most értünk haza a mi kis állomásunkról. Eredetileg 2-ig terveztük, de nem lettünk kész. Tele volt firkával minden oszlop, igen nagy munka volt. Janó majd elküldi a képeket, most nem készítettünk sokat, azt is mobiltelefonnal, hogy ne kelljen vigyázni a fényképező gépre. A padokon is rengeteg művészeti alkotás van, de arra már energiánk sem volt, meg időnk se, meg az bonyolult, lehet, hogy festeni kell utána. Délben Janó elment sült krumpliért, az volt az ebédünk, nagyon jól esett. Jól elfáradtunk, de olyan jó érzés, hogy tettünk valamit az állomásért. Egyszer le kellene mosni az oszlopokat rendesen, nem csak a firkákat,-egy párat nagyjából megcsináltunk, gyönyörű lett. Tiszták a peronoszlopok a kelenföldi vasútbarát család munkájának köszönhetően

6 4.Rákoskert az örök jó példa! Rákoskert Vasúti Közlekedésért Alapítvány (RVKA) Nem lehet felülmúlni azt a teljesítményt, amivel az RVKA önkéntesei a romokból újjáépítették az 1995-ben szolgálat nélkül maradt állomásépületet. Azóta az utasok száma a napi 3-ról kb főre nőtt. A Magyar Közlekedési Klub Rákoskerten rendezte a Mi kis állomásunk projekt nyitónapján, június 4-én, ahol körletrendezésre is szántunk időt. Lemostuk a graffitit a buszmegállóról, összegyűjtöttük a füvet és a szemetet, a peront kigazoltuk és megpihentünk a vasútállomás kertjében.

7 5.Dunaújváros A Szemétkommandó Dunaújváros csapata Előtte hiába fotóztunk, mivel a fél méteres gazban nem látszik a szemét... De a mellékelt képeken látható az összegyűjtött mennyiség, és a csapat munka előttközben-után. Két helyszínen dolgoztunk, a sínek mellett láthatósági mellényben, itt végül kigazoltuk az állomás környékét is. A másik csapat a sínek túloldalán takarította a kiserdőt, ahol átjárnak a vasúthoz. A képen látható konténerhez még a vasútállomás menti zsákok is át lettek szállítva, így egy teli konténerrel végeztünk. Szokás szerint nagyon jó volt a hangulat, pogácsávalszódavízzel vezettük le a fáradtságot. (Kovács Judit, helyi szervező) Hír a helyi újságban:

8 6. Abádszalók mh. Abádszalók Idegenforgalmáért és Falusi Turizmusáért Egyesület, Tisza-tó Leader Egyesület Előtte: Utána: Abádszalók vasútállomása 2005-től nincs vasúti szolgálat a Tisza-tó kapujában. Az épület és környezete mégis rendezett, a helyi önkéntesek munkájának köszönhetően A Tisza-tó dél-nyugati kapujában a vasútállomáson 2004-ben szűnt meg a szolgálat. Az épület még jó állapotban van és a környezete is gondozott. A vendéget már az állomáson fogadni kell! vallják az egyesület tagjai, és tesznek is érte. Az Egyesület, illetve az önkormányzat szeretné az épületet térítésmentesen átvenni információs és vendégfogadói iroda, szálláshely, kerékpármegőrző céljára - hogy az üres épület ne romoljon le, és ne legyen vendég riasztó. Addig a rendszeres gondozással próbálnak segíteni, melyet június 11-én az Önkéntesség Hetére időzítettek. Lekaszálták a füvet, kikapálták a gyomot. Kívül, belül lemeszelték a WC-ét, beltéri berendezését fertőtlenítették. Nem vízöblítéses, de tiszta. A nyaraló vendégek fogadására alkalmassá tették az állomást.

9 7. Karcag-Vásártér mh. A megállóban lakó vasutascsalád A megálló épületében vasutascsalád lakik, akik a jó gazda szemével figyelik, és térítés nélkül gondozzák a környéket. Részt vesznek a Fogadj örökbe egy megállót programunkban ben az Önkéntesség Hete keretében sziklakertet csináltak, virágokat, bokrokat ültetettek. A füvet rendszeresen nyírják. Saját lakásuk ablakát áldozzák fel, hogy az aktuális hirdetményeket ne tépjék le a vandál kezek. A megálló mellett közvetlenül található a fürdő és a reumatológiai rendelő, a súlyponti Kórház párszáz méterre. Szabadidőpark, Zuglógeri kertek közel. Karcag villamosvonala lehetne, írja egy karcagi vasutas: a Temetőnél meg kellene állnia. Itt buszmegálló is van, ezért csak át kellene szállni a villamosra. Egy nyomvonalmódosítás sem ártana neki, pl. ha közvetlenül érintené a Kórházat, és onnan pedig a Kunmadarast Karcaggal összekötő út jobb oldalán maradna ( ahol most a kerékpárút is készült) és Berekfürdőre is bemenne (tudjuk jól, hogy Berekfürdő megálló milyen messze van Berekfürdőtől, bár talán busszal most megoldják a transzfert). Meggondolásra érdemes egy Abádszalók-Kisújszállás-Karcag kórház járati indítása is.

10 8/a. Kenderes Két napig se tart, mondta egy vonatra várakozó népes család, tavaly, amikor az állomás összes padjáról hiányzó deszkákat pótoltuk. Elviszik tüzelni nyarán, nagy örömünkre, épek voltak a padok, de kisebb firkák csúfították, és az időjárás is kikezdte mivel előző évben elmaradt a festés június 12-én lazur fakonzerválóval átfestettük a padokat és összeszedtük a környező szemetet.

11 8/b. Kenderes-Bánhalma mh. A megálló a 80-s években még virágzott. Az állami gazdaság, a halászati szövetkezet és a faipari vállalat is sok munkást foglalkoztatott június 12-én elhagyatott állapotok voltak, de a szétdobált szemétből látszik, hogy van utas. A megálló előterét takarítottuk ki a szeméttől, kiszedtük a gazt és kikapáltuk a bogáncserdőt.

12 9. Hevesvezekény Hanyi Parti Egyesület Hevesvezekény Az Egyesület a mellékvonali vasúti utazás népszerűsítéséért eddig is sokat tett. Az Önkéntesség Hete keretében bokrokat ültettek, padokat csináltak és rendbe tették a szolgálat nélküli megálló környékét. Padok nélkül és padokkal Növényeket is ültettünk

13 10. Jászboldogháza Faluvédő és Szépítő Egyesület Végzett munka: A felvételi épület mellett található U alakú pihenő terület kitisztása, virágosítása. A település felőli oldalon található buszforduló kitisztítása, virágosítása, festése. Szociális épületen található graffiti vizes lemosása. A felvételi épület, a szociális épület valamint a raktárépület ajtólapjainak (kb. 6 db) és 1 db ablakkeret lefestése. Az állomáson található padok lefestése. A betonkerítések és betonvirágtartók lemeszelése. A padok fa alkatrészeinek cseréje. Fűnyírás, tereprendezés.

14 11. Kunhegyes Vasútállomásán szolgálat és jegypénztár is van, aránylag rendezett, de azért hasznos volt a szépítő kéz: Lemostuk a váróterem ablakán a felragasztott hirdetések maradványait. Gyomtalanítottuk, az állomásra vezető utasjárda melletti virágágyást WC-kulcs a pénztárban feliratot tettünk ki talán így a WC-ét és nem a mellette lévő bokrokat használják

15 12. Tiszafüred Tiszafüredi Idegenforgalmi Egyesület A Tisza-tó észak-keleti fővárosa, vasúti csomópont. Az állomást a MÁV pár éve modernizálta, de kicsit csúnya volt csupaszon. A Magyar Közlekedési Klub a Polgármesteri Hivatalt kereste meg a lehetőséggel, akik a Tiszafüredi Idegenforgalmi Egyesületet vonták be a feladatba.

16 13. Kapostüskevár mh. Verebély László Vasúttörténeti Egyesület A MÁV Zrt.-vel megkötött megállapodásaik folytán folyamatosan gondozzák a területet, rendszeresen nyírják a füvet. Már nincs szolgálat, de az Egyesület vasúti kiállítást tart fenn, és az utasforgalom számára is nyitva tartja az épületet ben részt vettek a Fogadj örökbe egy megállót! programunkban Júniusában csatlakoztak az Önkéntesség Hetéhez június 05-én vasárnap lekaszáltuk a megállóhely épületéhez tatozó területeken a füves részeket. A munkákban 4-en vettek részt. Vettünk üzemanyagot a gépekbe, összesen 14 litert, ez igaz kettő fűnyírásra elegendő, így marad a soron következőre is, amely kettő hét múlva lesz aktuális. (Erre költöttünk a támogatásból.) A 12-ei akció során pedig szemétszedésre és parlagfűmentesítésre került sor. A legújabb hírünk, hogy a MÁV Zrt. végre felújítja a fedett utasperont, az épület festése azonban már a mi feladatunk. Sajnos egyenlőre nem igen rendelkezzünk ehhez önkéntesekkel és festék anyagokkal, egyéb javító anyagokkal. Ezért is tartanánk fontosnak a projekt meghosszabbítását.

17 14. Bábonymegyer Egy vasútbarát család a KaposvárSiófok vonalon található kis megálló 3 padját javította meg és festette újra. A Dél-Dunántúli Piros túra útvonala nincs messze. Képek:

18 15. Gádoros Az utasjárda javítása Ennyi szemét gyűlt össze A peronból kiszedtük a gazt 3 vasútbarát 2 teljes napot áldozott a munkára. Füvet kaszáltak a vágányok mellett és az állomásra vezető úton. Megtisztították az oldalrakodót a burjánzó növényzettől. A épületkarbantartást végeztek, és virág is került a váróterem elé. Mindennek jutalma, hogy arra járt egy Desiro. A részletes leírás egy résztvevő tollából: Tovább>>>

19 16. Mezőtúr Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület Részt vesznek a Fogadj örökbe programunkban, és örömmel csatlakoztak az Önkéntes Hét felhívásához is. Az Egyesület honlapjáról idézünk: A Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület újra csatlakozott a Magyar Közlekedési Klub által közzétett felhíváshoz, melyet az Önkéntesség Hetére hirdetett meg június 4-12 között. Egyesületünk június 7-én 17:00 19:00-ig csinosította tovább az állomást. Fontos feladatnak éreztük, hogy nemcsak az egyesület éves programjában szerepelt időpontban szépítsük állomásunkat, hanem az önkéntességet mindig szem előtt tartva, minél szélesebb körben hívjuk fel a figyelmet erre a fontos feladatra. Szemétszedésen kívül, sövénynyírás, padok lábazatának és ülőfelületének javítása, festése, kerékpártároló takarítása és további virágok ültetése valósult meg.

20 17. Tótkomlós Polgármesteri Hivatal Az Orosháza - Mezőhegyes vasútvonal már többször szerepelt a bezárási listán, de a vasútszerető településnek sikerült megtartani a vonalat. A szép kis mellékvonali szabványállomás környezetét az önkormányzat gondozza. A Polgármesteri Hivatal szervezésében az Önkéntesség Hetéhez csatlakozva önkéntesekkel parkosítottak, padokat festettek, rendbe tették az állomásra vezető út menti árkot. Fontosnak tartják, hogy Tótkomlós vasútállomása a vasúton utazóknak kellemes benyomást nyújtson.

21 18. Kiskunfélegyháza A Polgármesteri Hivatal szervezésében Petőfi város és Városi Park megállójában parkosítottak, takarítottak.

22 19. Lentiszombathely mh. Varga Szabolcs 15 éves vasútbarát és barátai 2010-ben, amikor csatlakoztak a Magyar Közlekedési Klub Fogadj örökbe egy megállót programjához, romokban volt a megálló. Hiányoztak az oldaldeszkák, a tetőcserepek. Szeptember végére tető alá került az megálló, de az állapot fenntartása odafigyelést, és folyamatos munkát kívánt. A évi Önkéntesség Hete program keretében újrafestettük a padokat. Elkészíttettük Lentiszombathely megállótábláját Füvet nyírtunk, új virágágyást hoztunk létre, földpótlást csináltunk a másik virágágyáson. Legyomírtóztuk a peront is, visszavágtuk a hársfa belógó ágait. Az RTL Klub híradójának felvétele >> Indóház online>>

23 20.Porva-Csesznek mh. Porva-Csesznek Kft. + Bakonyvasút Szövetség A megálló részt vesz a Fogadj örökbe egy megállót! programban, és örömmel csatlakoztak az Önkéntesség Hetéhez is. Rendben tartjuk az állomás környékét, a szemetet hetente többször összeszedjük, és elszállíttatjuk. A váróteremben vasúttörténeti kiállítást rendeztek be a 11. számú vasútvonal múltjáról és jelenéről. A kiállítás szombat-vasárnap nyitva. A megállóhelyhez nem vezet közút, gyalogos kirándulók viszont százával keresik fel az állomást. Az Önkéntes Heti program támogatásából az állomási WC-ét tették használhatóvá, mely vízöblítéses, de nem vezetékes vizet használ, hanem az összegyűjtött esővízet pumpálja fel a tartályba. A megálló számos túrázz a vasútért rendezvény helyszíne.

24 Köszönjük a támogatást és a részvételt! További információ: somodi@levego.hu

Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés

Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés Magyar Közlekedési Klub 1075 Budapest, Károly krt. 3/a III. em. 2. www.mkk.zpok.hu Fogadj örökbe egy megállóhelyet! Projektzáró jelentés Célunk az volt, hogy aki leszáll a vonatról, vagy csak kitekint

Részletesebben

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza- tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Somodi Mária, a Magyar Közlekedési Klub titkára Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács Kisköre, 2011. május 3. (Kép) 1

Részletesebben

A mi kis állomásunk Rákoskert

A mi kis állomásunk Rákoskert A mi kis állomásunk Rákoskert Az alternatív civil kezdeményezést követi a közlekedéspolitika Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítvány Árvayné Győrffy Mária/Somodi Mária www.rakoskert.hu hatóság, 2010.

Részletesebben

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében

A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében A közösségi közlekedés átszervezésének tapasztalatai a Tisza-tó környezetében Piros András KTI Nonprofit Kft Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kisköre, 2010. április 21. A Tisza tó Tiszai

Részletesebben

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők

Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 2011. június július Lehetőségek, teendők Szezonális vasúti kerékpárjegy a Tisza-tóhoz 201 június július Lehetőségek, teendők Somodi Mária titkár, projektvezető Tisza-tó Térségfejlesztési Tanács Kisköre, 201 május (Kép) 1 A szezonális kerékpárjegy

Részletesebben

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai 1. Jászkun Volán Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye: Cím: 5000 Szolnok, Nagysándor

Részletesebben

A Tisza tó környékének közlekedése

A Tisza tó környékének közlekedése A Tisza tó környékének közlekedése Piros András KTI Nonprofit Kft, Észak Alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda Kunhegyes, 2008. szeptember 19. A Tisza tó Tiszai átkelési lehetőségek a Tisza tó

Részletesebben

Közlekedés a Tisza-tavi régióban. A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap

Közlekedés a Tisza-tavi régióban. A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap Közlekedés a Tisza-tavi régióban A Magyar Közlekedési Klub Vasútbezárás helyett virágzó Eurégiót programját támogatja A Norvég Civil Támogatási Alap Javaslat - kérés 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Legalább 2 kocsiból

Részletesebben

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 1.1.1. Szolnoki területi igazgatóság 1.1.1.1. Szolnoki Autóbusz-állomás Cím: 5000 Szolnok, Ady Endre u. 15. Levelezési cím:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. (2) k. pontja szerint TÁJÉKOZTATÁS KÉPVISELŐI MUNKÁRÓL a Választópolgárok részére Időtartam: 2017. november 01. 2018. október 31. Szombathely MJV 9.evk. - Joskar-Ola lakótelep

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

Menetrend és vonalhálózat a Velencei-tó térségében. Timetables and line network in the Lake Velence area

Menetrend és vonalhálózat a Velencei-tó térségében. Timetables and line network in the Lake Velence area Menetrend és vonalhálózat a Velencei-tó térségében Timetables and line network in the Lake Velence area 2019. július 1-jétől (hétfőtől) új menetrend és vonalhálózat szerint közlekednek a Velencei-tó környéki

Részletesebben

A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület évi Közhasznúsági Beszámolója és kötelező mellékletei

A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület évi Közhasznúsági Beszámolója és kötelező mellékletei A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület 2012. évi Közhasznúsági Beszámolója és kötelező mellékletei Kaposvár, 2013. május 25. Bevezető rész: A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület (VLVTE) 1999.

Részletesebben

Iskolánk környezete. Az iskola előtt található sövények lassan elfogynak, mert valakik kitapossák.

Iskolánk környezete. Az iskola előtt található sövények lassan elfogynak, mert valakik kitapossák. Iskolánk környezete Az iskola által gondozott, füvesített területen illetve a főbejárat előtti fák tövében rendszerint kutyaürülék található (de szedtem már emberi ürüléket is), amit a lakótelepi kutyasétáltatók

Részletesebben

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán HATÁROZATOK:

Részletesebben

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 1.1.1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei forgalmi igazgatóság 1.1.1.1. Szolnoki Autóbusz-állomás Cím: 5000 Szolnok, Ady Endre

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

Nyári menetrendi módosítások

Nyári menetrendi módosítások Nyári menetrendi módosítások Változások Budapest elővárosában 80 sz. Budapest Miskolc vasútvonal Kínálatbővítésként az 5108-as gyorsvonat megáll Pécel, Isaszeg és Tura állomásokon. Ezáltal az esti órákban

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

XII. évfolyam 2. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2011. február

XII. évfolyam 2. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2011. február Á G F A L V I K R Ó N I K A u!"#$%&'%()*+*(,-+'. FARSANGI FELHÍVÁS (#'(+3(5*+(+,36!7'&'%8#(#9 /0!1!"*%2*(#*'343*#,314 SOKAN GYÚJTOTTAK GYERTYÁT :+*,;-,3(&$#()!

Részletesebben

Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért

Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért Civil érdekérvényesítés a fenntartható közlekedésért Projekthonlap: www.fenntarthatokozlekedesert.hu Projekt Facebook: https://www.facebook.com/pages /Fenntarthat%C3%B3R%C3%A9gi%C3%B3/1541772949376061

Részletesebben

Civil érdekérvényesítés

Civil érdekérvényesítés Civil érdekérvényesítés a fenntartható vidéki közlekedésért Főpályázó: Magyar Közlekedési Klub Projektidőszak: 2014. júl. 31-2016. ápr. 30. Támogató: Norvég Civil Támogatási Alap www.norvegcivilalap.hu

Részletesebben

Vasúti Menetdíjtáblázatok

Vasúti Menetdíjtáblázatok 2790./2016. Regionális forgalmú menetdíj Vasúti Menetdíjtáblázatok I. Kötet Belföld A közszolgáltatási szerződésben meghatározott legmagasabb díjak figyelembevételével kiadja a GYSEV Zrt. 2016. évi kiadás

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 24-ei nyilvános ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 24-ei nyilvános ülésére Budakalász Város Polgármestere 44/2011.(II.24.)számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2011. február 24-ei nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a temető üzemeltetés körében 2010.

Részletesebben

Személyes ügyfélszolgálatok

Személyes ügyfélszolgálatok 2015. március 24. kedd, 10.38 / Utolsó módosítás: 2018. szeptember 10. hétfő, 15.51 Társaságunk utasaink személyes kiszolgálása érdekében több ügyfélszolgálati irodát is üzemeltet. Amennyiben személyesen

Részletesebben

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok:

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok: Eredmények, fejlesztések, kicsik és nagyok. A jót könnyű megszokni! Ez örök igazság. Úgy gondoljuk, hogy városunkban nagyon sok olyan jó dolog készült az elmúlt években, melyeknek nagyon örültünk, hamar

Részletesebben

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA BÜKFÜRDŐ 2019. ÁPRILIS 9-11 BACH RÓBERT VASÚTFEJLESZTÉSI IGAZGATÓ JELENLEGI PROJEKTJEINK Kivitelezés:

Részletesebben

Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt.

Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Intermodális kapcsolatok fejlesztése a GYSEV Zrt. vonalain Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Hogyan gondoljuk a GYSEV-nél a valódi intermodalitás közlekedési feltételeit Infrastrukturális

Részletesebben

Önkéntes állomáskarbantartás Gádoroson

Önkéntes állomáskarbantartás Gádoroson Önkéntes állomáskarbantartás Gádoroson Rövid bevezetés és helyzetismertetés: Gádoros állomáson ún. pályavasúti racionalizálás keretében 2009 szeptemberében a MÁV megszüntette a vasúti szolgálatot. Hatalmas

Részletesebben

A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai. Harkány, 2017, november 10.

A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai. Harkány, 2017, november 10. A Budapest- Székesfehérvár- Gyékényes vasútvonal fejlesztési tapasztalatai Harkány, 2017, november 10. Péley Dániel Okleveles közlekedésmérnök Projektvezető V3 projektiroda peley.daniel@nif.hu A Budapest-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület éves közgyűléséről Időpont: 2009. május 30. (szombat). 14:00 óra Helyszín: Az egyesület klubhelyisége a Kapostüskevári vasúti megállóhelyen Kemenczei

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS SZELES U. ÁLLOMÁS U. (GÖMÖRI PÁLYAUDVAR) ZSOLCAI KAPU EPERJESI UTCA KÖZÖTTI TERÜLET TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK, HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vép Város Önkormányzat és Bozzai Község Önkormányzat Képviselő-testületei. 3/2011. szám

JEGYZŐKÖNYV. Vép Város Önkormányzat és Bozzai Község Önkormányzat Képviselő-testületei. 3/2011. szám Önkormányzat Képviselő-testületei 3/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011. április 28-án (csütörtökön) 15 óra 30 perckor tartott együttes ülésén a Vépi Művelődési Ház

Részletesebben

Kerepes helyi buszjárat (tervezet)

Kerepes helyi buszjárat (tervezet) Kerepes helyi buszjárat (tervezet) A kerepesi képviselő-testület létrehozott egy Busz munkacsoport, mely a helyi buszjárat fejlesztési lehetőségeit vitatta meg. Liptay Gábor által vezetett munkacsoport

Részletesebben

Elővárosi vasúti szolgáltatásfejlesztés sikere. Pákozdy Réka, MÁV-START Zrt., Személyszállítási szolgáltatásértékesítési vezető

Elővárosi vasúti szolgáltatásfejlesztés sikere. Pákozdy Réka, MÁV-START Zrt., Személyszállítási szolgáltatásértékesítési vezető Elővárosi vasúti szolgáltatásfejlesztés sikere Pákozdy Réka, MÁV-START Zrt., Személyszállítási szolgáltatásértékesítési vezető Az idén 10 éves MÁV-START Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk

Részletesebben

Szerkeszti és kiadja: Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Szerkeszti és kiadja: Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. JÁSZBERÉNY, KARCAG, TISZAFÜRED, MEZŐTÚR ÉS ÚJSZÁSZ VÁROSOK HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDJE és a fenti városokból induló helyközi autóbuszjáratok jegyzéke Érvényes: 2018. december 9-től 2019. december 14-ig

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás

Személyszállítás, számítási feladatok. Készítette: Szűcs Tamás Személyszállítás, számítási feladatok Készítette: Szűcs Tamás 2015 Útmutató: Elvira 2015 Elvira 2016 Számítások I. Az ELVIRA* segítségével egészítse ki a hiányzó részeket! Egy négytagú család 2016. január

Részletesebben

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK

ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK ELKÉSZÜLTEK A TOPONÁRI BUSZÖBLÖK 2012. november 30. Forgalomba helyeztek négy autóbuszöblöt a Toponári úton. A fejlesztés egy 571 millió forintos közlekedés-fejlesztési beruházás részeként valósult meg

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig Vonali menetrend 2018. május 20-tól 2018. december 8-ig Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z72 Kedves Utasunk! Kiadványunk a Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom vasútvonalon 2018.

Részletesebben

Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról

Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról Az 1-es villamos Rákóczi hídon való meghosszabbításához kapcsolódó változásokról 1) A társadalmi egyeztetésen meghirdetett javaslat A BKK 2014 nyarán megkezdte az 1-es villamosvonal Rákóczi hídon át, az

Részletesebben

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19.

Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén. Szombathely, 2013.09.19. Jó példák fenntartható közösségi közlekedésre a Nyugat-dunántúli Régió területén Szombathely, 2013.09.19. A fejlesztési ügynökség tevékenységei Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatainak kezelése

Részletesebben

A fegyelmi bizottság november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2016. november 16-án ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Jászkisér- Karcag Megyei I. felnőtt 2016.10.30. 2016/17. F-154. Vincze Tamás (354313) Jászkisér, feljelentve. Vizsgálat

Részletesebben

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tisztelt Utasaink! Örömmel értesítjük Önöket, hogy társaságunk 0. szeptember -től új menetrendet vezet be a dunaharaszti helyi autóbuszjáratokon.

Részletesebben

A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet

A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet A 4-es metró teljesen felforgatta a legnépszerűbb budai kerületet 2016. június 27. 10:55 portfolio.hu Az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb, legköltségesebb és leglátványosabb beruházása, a 4-es metró

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron-Balf Településrészi Önkormányzata június 17-ei rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron-Balf Településrészi Önkormányzata június 17-ei rendes üléséről. Ügyiratszám: 40.384-7/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron-Balf Településrészi Önkormányzata 2009. június 17-ei rendes üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint Köszöntöm a mai rendes

Részletesebben

A magyar vasút fejlődési irányai

A magyar vasút fejlődési irányai 3.2.6. A magyar vasút fejlődési irányai A Pán-európai vasúti folyosók A Páneurópai folyosók magyar szakaszai (2000. augusztus) A TINA vasúti folyosók Magyarországon Magyarországot érintő Helsinki folyosók

Részletesebben

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja

Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás fejlesztési programja go?rdjan2010:jul 2/1/10 2:39 PM Page 1 VI. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM, 2010. JANUÁR A SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG NEGYEDÉVENKÉNT MEGJELENÔ LAPJA Befejezéshez közeledik a Hont Ferenc utcai autó- és trolibusz-végállomás

Részletesebben

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése

Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése 38 38A 238 278 279 280 938 Megújul Szigetszentmiklós közösségi közlekedése Új, korszerű, égszínkék, alacsonypadlós buszok Új, közvetlen járatok Sűrűbb közlekedés éjjel-nappal 2014. augusztus 23-ától átalakul

Részletesebben

Közlekedési eszközök, jegyvásárlás

Közlekedési eszközök, jegyvásárlás Közlekedési eszközök, jegyvásárlás 1. Mi áll meg itt? a taxi............... 2. Állomáson, téren vagy megállóban állnak meg ezek a közlekedési eszközök? a taxiállomáson /... /... /... /... /... 3. Egészítse

Részletesebben

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok)

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) Egy átlagos napon, ÖSSZESEN hány órát néz TV-t, videót? (Kassai lakos) 2,3 órát Egy átlagos napon, hány órát néz

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. december 18-tól a Kiskörei híd ideiglenes megnyitásával összefüggésben az alábbi rendkívüli menetrend módosításokat vezetjük be:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt

2013/2014. Veszprém vasúti szolgáltatásfejlesztés. Értékesítési szervezet MÁV-START Zrt MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ Zrt. 1087 Budapest, Könyves K. krt. 54-60. Postacím: 1940 Budapest Telefon (1) 511-5032 Mobil: 30 / 87 03 519 Fax: (1) 511-1001 Webcím: www.mav-start.hu Veszprém vasúti

Részletesebben

Ajánlás. a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért

Ajánlás. a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért Munkaanyag! Ajánlás a Kál-Kápolna Kisújszállás vasút B+R fejlesztéséért és hosszú távú életben maradásáért Kisújszállás Kenderes Kunhegyes Abádszalók Kisköre Tarnaszentmiklós Hevesvezekény Heves Erdőtelek

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR, VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. február 22-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. február 22-i ülésére Tárgy: Gemenc Volán Zrt. beszámolója a személyszállítás költségének, bevételének alakulásáról,

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Budapest, 2012. árpilis 12-13. Támogatók: A játékosok, szervezők és a kilátogató nézők ellátását biztosítja Támogatók: Médiapartnereink: 2 A MAGYAR

Részletesebben

INGATLANGAZDÁLKODÁSI IGAZGATÓSÁG

INGATLANGAZDÁLKODÁSI IGAZGATÓSÁG INGATLANGAZDÁLKODÁSI IGAZGATÓSÁG ÖNKORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM Állomások önkormányzati üzemeltetése MÁV támogatás igénybe vételével TÁJÉKOZTATÓ ANYAG 2012. TARTALOMJEGYZÉK 1.) Bevezető 2.) Állomások

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület beszámolója

Részletesebben

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Önkormányzat neve: címe:...... telefon:...... fax:.. e-mail cím:...... honlap cím:...... ügyintéző:...... kitöltés időpontja:...... I/ Településre

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., polgarmester@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN 2006 5 évre szóló bérleti szerződéssel két jegyautomatát szereztünk be amelyek a a Szabó Kati Sportcsarnok és a Lábasház megállóhelyeknél

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor Szám: /2016. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 4-én (péntek) 13.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

Dél-Magyarországon vonattal

Dél-Magyarországon vonattal Dél-Magyarországon vonattal a határközi kapcsolatok tekintetében is Háry Márk elnökségi tag, Magyar Közlekedési Klub Környezet-és Természetvédelmi Szervezetek 22. Országos Találkozója Kiskunhalas, 2012.

Részletesebben

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia 2017. április 28. Bükfürdő Győrik Balázs koordinációs főmérnök NIF Zrt. Folyamatban l évő és előkészítés a l a t t álló vasúti f ejlesztések Tartalom

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 32 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

XI. Határok nélküli partnerség

XI. Határok nélküli partnerség XI. Határok nélküli partnerség 2017. október 6. Salgótarján Győrik Balázs mb. igazgató-helyettes NIF Zrt. 2017 2020 k özötti i dőszak vasúti projektjei Tartalom Folyamatban lévő, és befejezett szakaszolt

Részletesebben

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam.

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Régen és most Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Az egyik, hogy 1288-ban Zurchuk néven szerepelt, 1426-ban pedig már Karakozurchek.

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

T O L N A I C I V I L

T O L N A I C I V I L CIVIL VÉRADÁS A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága elkötelezett a civil szféra folyamatos fejlesztésében, a helyi közösségek megszervezésében, az önkéntesség,

Részletesebben

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS

MENETRENDI ÉRTESÍTÉS MENETRENDI ÉRTESÍTÉS DDKK 2/2018-2019 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. által kiadott 2018/2019. évi Somogy, Baranya és Tolna megyei autóbusz menetrendhez Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget,

Részletesebben

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték

A Balatont a Balatonért csak a Balaton partjáról lehet igazán jól igazgatni. dr. Lukács Károly. Környezetvédelmi társasjáték Környezetvédelmi társasjáték Dr. Sebestyén Olga emléktáblája Tihanyban Őrizzük a Balaton népdalait A Balaton dicsérete - antológia A Balaton könyve NABE kiskönyvtárának füzetei Pajtás hajó emlékműve A

Részletesebben

K é s z ü l t: Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestületé nek 2013. november 26-án 8,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

K é s z ü l t: Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestületé nek 2013. november 26-án 8,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestületé nek 2013. november 26-án 8,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Jelen vannak: Csömödéri Közös Önkormányzati

Részletesebben

Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap április 17.

Debrecen városi villamosvasút új 2-es vonalának kiépítése. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap április 17. VII. Városi Villamos Vasúti Pálya Nap 2014. április 17. Előadó: Pongor Csaba DKV Zrt. műszaki igazgatója Előzmények A Közlekedési Operatív Program keretén belül megjelent felhívásra a Debrecen Megyei Jogú

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

A munkálatok 2010. márc. 29.-én kezdődtek az intézmény I. épületében.

A munkálatok 2010. márc. 29.-én kezdődtek az intézmény I. épületében. Beszámoló Az Elesett Öregekért Alapítvány 2010.03.16 -án megnyerte a DDOP-3.1.1.-09-2009-0071.sz. pályázatot, amely pályázat keretében az Alapítvány fenntartásában működő gadányi Szeretetotthon teljes

Részletesebben

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44

Marad a csónakház, mégsem lesz étterem a Sóstói tavon 2009. szeptember 07. hétfő, 18:44 Váratlan fordulat: nem épül meg a sóstói régi csónakház helyére tervezett szolgáltató- és vendéglátóhely. A vállalkozó ugyanis visszavonta a pályázatát. Ezt Csabai Lászlóné polgármester jelentette be a

Részletesebben

TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014.

TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014. TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014. Heti óraszám: 1 óra Éves óraszám: 36 óra Készítette: 2013. szeptember 1. ------------------------------------- Dr. Halász Mátyásné Ellenőrizte:.. munkaközösség-vezető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a József Attila Városrészi Önkormányzat

ELŐTERJESZTÉS a József Attila Városrészi Önkormányzat Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-2/2019. ELŐTERJESZTÉS a József Attila Városrészi Önkormányzat 2019. január 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a

Részletesebben

Javaslat Pálinkás József vasúttörténeti gyűjteménye települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat Pálinkás József vasúttörténeti gyűjteménye települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat Pálinkás József vasúttörténeti gyűjteménye települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Pálinkás József (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2014. március 31. (település, dátum) (P. H.)

Részletesebben

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18.

Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése. Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 1 Budapest Hatvan vasútvonal fejlesztése Lakossági fórum Gödöllő, 2013. szeptember 18. 2 Bemutatkozás Beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45. (1) 436-8100 info@nif.hu

Részletesebben

Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről

Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről Összefoglaló a Havanna és Gloriett lakótelepek kötöttpályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos vonal meghosszabbításával tárgyú projektről A fővárosi közlekedéspolitika célja a fővárosi közösségi

Részletesebben

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről

Budai fonódó villamoshálózat. A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről Budai fonódó villamoshálózat A fővárosi önkormányzat rövid ismertetése a projektről A fejlesztés lényege az Észak- és Közép-budai villamoshálózat kapcsolatainak kiépítése, mellyel egy átjárható, fonódó

Részletesebben

Tisztelt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.!

Tisztelt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.! Tisztelt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.! 2013. novemberében zajlott le "UTAT KÉRÜNK!" aláírásgyűjtő akciónk, melyben a településünkön található Bajcsy-Zsilinszky úti közúti aluljáró építésének elhúzódása

Részletesebben

~~. számú előterjesztés

~~. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~~. számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a "Tiszta udvar, rendes ház 2013, és Tiszta,

Részletesebben

A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2015. június 17-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Túrkeve- Kisújszállás Megyei I. U-21 2015.05.23. 2014/15 F-522 Barabás Tibor (334054) Kisújszállás, piros lappal kiállítva.

Részletesebben

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Batthyány Tér M+H 19 villamos menetrend és vonal térkép 19 Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 19 villamos vonal (Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás

Részletesebben

A fegyelmi bizottság december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta:

A fegyelmi bizottság december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: A fegyelmi bizottság 2016. december 07-én ülésezett. Az alábbi határozatokat hozta: Csépa- Újszász Megyei U-16 2016.11.20. 2016/17. F-199. Kállai Martin (774919) Csépa, piros lappal kiállítva. 14 (tizennégy)

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 9. március 1-tól 9. május 12-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasúton a vonatok módosított menetrend szerint

Részletesebben

Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében

Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében Kötöttpályás fejlesztések a DÉLI KÖRVASÚT környezetében XX. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bük 2019.04.12. Takács Miklós közlekedéstervezési igazgató & Ferencz Edina vasútiroda vezető

Részletesebben

Elkezdődött a 3-as villamos pályájának felújítása

Elkezdődött a 3-as villamos pályájának felújítása Ahogy tapasztalták, november 4-én hétfőn megkezdődött a 3-as villamos vonalának újjáépítése. A rekonstrukció érinti a 28-as, 28A, 37-es, 37A, a 62-es és a 62A villamosok közlekedését is. Az építés első

Részletesebben

Előterjesztés Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker es és 686-os járatok esetén a Boglya Market megálló megkérése

Előterjesztés Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker es és 686-os járatok esetén a Boglya Market megálló megkérése Csizek Csaba 2310 Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker 23 Előterjesztés Tárgya: 681-es és 686-os járatok esetén a Boglya Market megálló megkérése Tisztelt Volánbusz Zrt! és Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Részletesebben

HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások

HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások » Mártonné Máthé Kinga HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások A HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA AKTUALITÁSAI HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYAR TURIZMUS 2014.MÁJUS Zrt.» 2013. november 13-14.. 13. Szervezet BELFÖLDI

Részletesebben

A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT

A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT A KISTERENYEI PÁLYAUDVAR ÉS TARTOZÉKAINAK (ÁLLOMÁS, FELVÉTELI ÉPÜLETEK, PÁLYAMESTERI HÁZ, VÍZTORONY, TRAFÓHÁZ) MŰEMLÉKI VÉDELMÉRE TETT JAVASLAT A TELPÜLÉS 1867. MÁJUSÁBAN KAPOTT VASUTAT Budapest- Hatvan

Részletesebben

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS A Debrecen Airport folyamatos utasforgalmának növekedéséhez, valamint a repülőtérhez kapcsolható vállalkozások kiszolgálására,

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 9. szeptember 12-tl 9. november 1-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasúton a vonatok módosított menetrend

Részletesebben

2019. február 4-től május 12-ig

2019. február 4-től május 12-ig Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. február 4-tl 2019. május 12-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80 Budapest Hatvan Miskolc vasútvonalon a vonatok módosított

Részletesebben

2. számú trolibusz menetrendje - Debrecen

2. számú trolibusz menetrendje - Debrecen DEBRECENI trolibusz MENETREND - Debrecen részletes troli menetrendje - Debreceni trolibusz menetrend [Térképnet.hu] Trolibusz útvonalak Debrecenben 2 Köztemető főkapu - Segner tér 3 Köztemető főkapu -

Részletesebben