Jegyzőkönyv. Zsidai Ferenc: Hivatal létszámával kapcsolatban szeretnék vitát nyitni.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv. Zsidai Ferenc: Hivatal létszámával kapcsolatban szeretnék vitát nyitni."

Átírás

1 Jegyzőkönyv Készült: május 25-én Karancsalja község Önkormányzat Képviselő-testületének testületi ülésén. Jelen vannak: - 6 fő helyi képviselő - Pál Gyula polgármester - dr. Behan Anett Éva jegyző - tanácskozási joggal résztvevők a csatolt jelenléti ív szerint Pál Gyula: Köszönti a megjelent képviselőket és az ülésre meghívottakat. Megállapítja, hogy az ülésen 6 képviselő megjelent, így az ülés határozatképes. Jegyzőkönyv hitelesítésére Zsidai Ferenc és Godó Gyuláné képviselőket kéri fel. Ismerteti a lejárt idejű határozatokat. Ismerteti a napirendi pontokat. Napirend: I. Tájékoztató a Karancsaljai társadalmi és civil szervezetek működéséről, a 2010 évi költségvetésben működési célra átadott pénzeszközök felhasználásáról. Előterjesztők: Társadalmi és civil szervezetek vezetői, pénzügyi előadó II. Egyebek Pál Gyula: Javasolja, hogy a kitűzött napirendek szerint haladjanak. Egyebek napirendi ponthoz szeretne valaki hozzáfűzni? Zsidai Ferenc: Hivatal létszámával kapcsolatban szeretnék vitát nyitni. Pál Gyula: Egyebek napirendi pontban megtárgyaljuk. Godó Gyuláné: Az iskola vizsgálati anyagával kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Pál Gyula: Egyebek napirendi pontban megtárgyaljuk. Zsidai Ferenc: Falunappal kapcsolatos tájékoztatást szeretnék kérni. Pál Gyula: Egyebek napirendi pontban megtárgyaljuk. dr. Behan Anett Éva: Gyermekvédelmi törvényben meghatározott átfogó értékelést is meg kell tennie a Testületnek. Godó Gyuláné: Előző testületi ülésen felmerült kérdésekre szeretnék választ kapni.

2 2 Pál Gyula: Az itt felmerülteket javaslom az Egyebek napirendi pontban megtárgyalni. A Képviselő testület az elhangzottakat tudomásul veszi és 7 igen szavazattal elfogadja a napirendi pontokat. Ezek után megkezdi a napirendek tárgyalását. I. Tájékoztató a Karancsaljai társadalmi és civil szervezetek működéséről, a 2010 évi költségvetésben működési célra átadott pénzeszközök felhasználásáról. Előterjesztők: Társadalmi és civil szervezetek vezetői, pénzügyi előadók Pál Gyula : Felkérem Kadlót Csaba urat, a KMSE elnökét, hogy tartsa meg beszámolóját. Kadlót Csaba: Felolvassa a beszámolóját. A beszámoló a jegyzőkönyvhöz mellékelve. Pál Gyula: Megköszöni a beszámolót. Kinek van kérdése az elhangzottakhoz? Zsidai Ferenc: Kiadásoknál fel van sorolva a tény, csak összességében nincs oda írva, hogy mennyi. A közhasznúság elérése miért nem sikerült? Kadlót Csaba: A decemberi zárás szerint készítettem beszámolómat. A közhasznúságnak különböző feltételei vannak, segítség kell ahhoz, hogy ezeknek a feltételeknek megfeleljünk. Godó Gyuláné: 2 millió Ft szerepelt a tavalyi év zárásában költségként. Az idén a KMSE az Önkormányzattól Ft támogatást kap. A két összeg között Ft különbség van. Pályázatból lehet e pótolni a hiányzó összeget? Kadlót Csaba: A pályázati pénz egy része tavaly is sajnos csak tervezve volt. Az előző évi pénzmaradvány Ft. Tagdíjbevétel az idén sem lesz több, mint tavaly. Az önkormányzati támogatás 67 %-os. Godó Gyuláné: Az önkormányzatai és egyéb támogatásokból, bevételekből ha jól számolom Ft bevétel lesz. Javaslom, hogy próbáljatok meg minél több pályázati forrást találni. Köszönjük a beszámolót. Zsidai Ferenc: Jónak tartom a beszámolót, mert elég részletes, s mindig a Sporté a legjobb. Pál Gyula: Van még valakinek kérdése? Ha nincs másnak, én is meg szeretném köszönni az Elnök úr munkáját. A KMSE jól működik, az anyagi támogatottsága sajnos az más kérdés. Minél nagyobb összefogás kellene a lakosság részéről is az egyesület támogatására és jó lenne, ha pályázati forrásokat is fel tudna használni. Az Önkormányzat megpróbál segíteni, de végesek az anyagi lehetőségeink. Kadlót Csaba: Az a kérdésem lenne, hogy a csapat utolsó meccsétől függően talán jövőre magasabb osztályba tudna kerülni. Ehhez minimum a duplája anyagi támogatás kellene. Ebben tudna-e a Képviselő-testület segíteni? Pál Gyula: A segítő szándék megvan bennünk, de az anyagi forrásaink sajnos nagyon korlátozottak. Amennyiben ez a helyzet kialakul, visszatérünk rá. Javaslom a beszámoló tudomásul vételét.

3 3 A Képviselő testület a beszámolót tudomásul veszi. Pál Gyula : Felkérem Bakó Sándornét, a Rozmaring Nyugdíjas Egyesület vezetőjét, hogy tartsa meg beszámolóját. Bakó Sándorné : Felolvassa a beszámolóját. A beszámoló a jegyzőkönyvhöz mellékelve. Fábián Pál: Külön dicséretet érdemel az Egyesület, főleg mióta Bakó Sándorné vezeti. Nagyon szűkös pénzeszközzel rendelkező egyesületről van szó. Kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, kevés pénzből nagyot alkotnak. Bármilyen rendezvény is van, az Egyesület mindig ott van, segít, mindig lehet rájuk számítani. Közösségi aktivitásuk kiváló. Köszönöm munkájukat. Godó Gyuláné: Köszöni a beszámolót. Az iskolásokon, óvodásokon túlmenően a Népdalkör tagjai a településünk büszkeségei Ft önkormányzati támogatás jár idén az Egyesületnek, amiből a könyvelő és a művészeti oktató díján kívül 250 ezer Ft marad a tényleges működésre. A Falunapon kívül minden rendezvény az ő szervezésükben történt. A10 éves jubileumot reméljük sikerül megszervezni. Szeretném, ha több anyagai támogatást tudnánk a civil szervezeteknek adni. Zsidai Ferenc: Gratulálok a népdalkörnek és a kézműves körnek az előző évi munkájukhoz. Amikor az éves költségvetésük készült, az utazási költség máshogy volt tervezve, mint most a tényleges. Szeretném kérdezni, hogy van-e már módosított költségvetésük, nem igényel-e póttámogatást az önkormányzat részéről? Ha még nem készült ilyen módosított költségvetés, azt szeretném kérni, hogy készüljön, hogy hová szeretnének még eljutni, milyen költség kihatással járna, és mire van fedezet. Bakó Sándorné: Maradt tavalyról még pénzünk és amink van, beosztjuk, megpróbálunk abból kijönni. Most épp Mucsinyba készülünk. Hozzá szeretném tenni, hogy az önkormányzati kisbusz mindig a rendelkezésünkre áll. Meg szeretném köszönni a Polgármester úrnak, hogy ha megkérjük, mindig vezeti a kisbuszt. Minden segítséget megkapunk tőle, a Képviselő testülettől és a dolgozóktól is. Zsidai Ferenc: Azok a fellépések, amikor jeleneteket adnak elő, nagyon tetszenek nekem. Javaslom, több alkalommal legyen ilyen előadás. Fiatalokat is be kellene vonni. A 10. jubileumi összejövetel alkalmából szeretném fölajánlani, hogy egy CD-re elkészítek egy összeállítást a műsorokból. Godó Gyuláné: Mikorra tervezitek a 10 éves jubileumot? Bakó Sándorné: Szeptember, október környékére, ahogy a pénzünk engedi. Gondolnunk kell a szüreti fesztiválra is. Godó Gyuláné: Példaként szeretném felhozni, hogy Kétbodonyban az általuk készített gombócok eladásából származó pénzt sem magukra költötték, hanem felajánlották azt, ez nagyon példamutató. A 10 éves jubileumra meg kellene őket lepni valamivel. Pál Gyula: Van még valakinek hozzáfűzni valója? Zsidai Ferenc elmondta, amit én szerettem volna. Az ez évi programban nagy költségvetési tétel a szállítás. A kistérségi buszt az idén már nem tudjuk olyan kedvezményesen bérelni, mint tavaly. Gondolkoztam azon is, hogy

4 4 venni kellene olcsóbb kategóriájú buszt az Önkormányzatnak, de sajnos nincs rá fedezetünk. Az eddigi fellépéseket én már átírtam CD-re, meg is nézték azt. Megpróbálunk minden feltételt biztosítani az Egyesület működéséhez. Köszönjük az eddigi munkádat és a beszámolót. Godó Gyuláné: Minkét civil szervezet Sportkör, Népdalkör sikeres és eredményes munkát végzett. Szeretném megköszönni a két egyesület tevékenységét, a vezetők Bakó Sándorné és Kadlót Csaba munkáját és a továbbiakban sok sikert kívánok mindkét civil közösségnek. Pál Gyula: Ebben úgy érzem, mindannyian egyet értünk. Javaslom a beszámoló tudomásul vételét. A Képviselő testület a beszámolót tudomásul veszi. Godó Gyuláné: A Polgárőrség is kapott meghívót és meg is kapta? dr. Behan Anett Éva: Igen kiküldtük, de nem jelentkeztek. Pál Gyula: Rozgonyiné Ruskó Mária kolléganőnk végzi a könyvelést, de még egy számlát sem hoztak be. Fábián Pál: Mint a Karancsaljáért Alapítvány vezetője, én is szeretnék pár szót szólni az Alapítvány működéséről. Az Alapítvány biztos alapokon áll. Bevétele hosszú idő óta állandó, gazdálkodása Ft és 1 millió Ft között mozog. Ez annak tudható be, hogy nagyon visszafogottan, megfontoltan költjük a pénzt ben Ft, tavaly , idén még kevesebb lesz az adó 1%-ból származó bevétel, hisz változtak az adózási szabályok. Ebből élünk és ebből tudunk támogatni. Igyekszünk a közös célt támogatni, azt, ami közösségformálást végez. Részt veszünk Karancsalja környezetének szépítésében. Úgy érzem, a rendelkezésünkre álló pénzből teremtettünk valamit. Támogatjuk az iskolát, óvodát, szeretnénk, ha a közösségformálás és a szép környezet iránti igény már gyermekkorban kialakulna. Köszönöm a figyelmet. Pál Gyula : Köszönöm a tájékoztatót. II. Egyebek 1./ Két ülés között eltelt időszak eseményei Pál Gyula:. Május 6-án Egészségnap került megrendezésre a községben. Úgy gondolom, sikeres rendezvény volt, szép számmal vettek részt rajta a lakosok. Salgó Center Coop értesített, hogy csökkentett nyitva tartást szeretnének. Május 19-én Karancslapujtőn az iskola finanszírozásával kapcsolatos egyeztetésen vettünk részt. Ezek a tárgyalások folytatódni fognak. Részt vettem a Karancs Közmű évzáró közgyűlésén is. Megjelentem a Gilgen úr által összehívott lakossági fórumon, ahová az üzem telekszomszédjait hívta meg. Elnézést kért a lakosságtól a zaj és az építkezés okozta por, kellemetlenségek miatt. Szóba került a munkahelyek kérdése is. A 142/8. hrsz-ú úta forgalomba helyezési eljárása folyamatban van. Megkönnyítené az eljárást, ha az útnak lenne neve. Erről döntenünk kellene. Paulik Tamás: Van-e erre már valamilyen javaslat?

5 5 Pál Gyula: Kérés történt ez irányban, mégpedig az, hogy nevezzük el Gilgen úrnak az apjáról, mert élő személyről nem lehet elnevezni. Van esetleg ezzel kapcsolatos észrevétel? Zsidai Ferenc: Mit mond erről a hatályos jogszabály? dr. Behan Anett Éva: Ismerteti a vonatkozó szabályokat. Paulik Tamás: Milyen más ötlet lenne? Megkérdezhetnénk a lakosságot is. Pál Gyula: Csak a véletlen folytán tudtam meg, hogy lesz ez a fórum. Kifejezetten a szomszédokkal való összeismerkedés miatt jött ez létre. Paulik Tamás: Lehet, hogy csak a lakosokat hívták meg. Azt az utat lehetne tovább bővíteni? Pál Gyula: A mi oldalunkról nem, de a karancslapujtői rendezési tervben benne van. Úgy tudom, ott is felmerült az útelnevezés kérdése. Zsidai Ferenc : Amikor a két község rendezési tervének módosítása zajlott, vitánk volt velük, hisz ők nem akartak utat építeni. Úgy gondolom, nem kizárólag csak nekünk lehet ilyen nevű utunk, nincs ezzel semmi gond. Sasvári József : Úgy tudtuk, ők nem fognak utat építeni, mert Karancslapujtő oldaláról vízelvezető árok szerepelt a rendezési tervben eredetileg. Paulik Tamás: És ha Karancslapujtő úgy dönt, hogy ő is így nevezi el az utat? Fábián Pál: Karancslapujtőnek lehet, hogy fontos ez az út. Godó Gyuláné: Azt javaslom, ennek a kérdésnek a megtárgyalását most függesszük fel, mert itt vannak az intézményvezetők. Ha velük a gyermeklétszám növelésére tett intézkedéseket megbeszéltük, térjünk vissza rá. 2./ Intézményi akciótervek Pál Gyula: Felkéri Somoskői Zoltánnét, hogy ismertesse az iskola akciótervét. Ez az ülésre küldött meghívóhoz mellékelve volt. Somoskői Zoltánné: Ismerteti az akciótervet. Kiegészítésként elmondja, hogy az iskolás gyermekek minden olyan rendezvényen szívesen vesznek részt, amire meghívják őket, szeretnek szerepelni. Sajnos stagnálás van a születendő gyerekek létszámában, ez nem csak itt okoz gondot. A salgótarjáni iskola bezárás után sem volt tömeges a jelentkezés az intézményünkbe. Rossz a szakos ellátottság is, Karancslapujtővel ezt idáig meg tudtuk oldani. Az iskolapályázatból, melyet Karancslapujtő írt, sok új eszközzel, köztük laptopokkal is gazdagodtunk. A gyógypedagógia is megoldott. Új program kerül bevezetésre: tehetséggondozás és ökoiskola. A művészetoktatásban is kiváló minősítést ért el az iskola. Úgy gondolom, a karancsaljai iskolának jó híre van, mióta Karancslapujtőhöz csatlakozott az oktatás színvonala is emelkedett. Pál Gyula: Köszönjük szépen. Kérdések vannak e az elhangzottakkal kapcsolatban?

6 6 Tóthné Bucsek Ildikó: Az akcióterv 2. pontjában azt írja le, hogy ez egy egyszeri alkalom, ennek hatását csak az idén élvezhetjük. Csak nyolcadikosok jöttek hozzánk? Somoskői Zoltánné: Nem, főleg a negyedik osztályba jöttek. 6-8 fő, aki jelzett és nagy valószínűséggel be is fog iratkozni. Tóthné Bucsek Ildikó: Én nagyon keveslem ezt a 6-8 főt, ami a Rákóczi iskolából ide érkezik. Milyen konkrét lépés történt ez ügyben, hogy ide jöjjenek a diákok? A hirdetést én továbbra is hiányolom, hogy nem jelent meg. Somoskői Zoltánné: Már egy alkalommal meghirdettük a nyílt napot áprilisban a Nógrád napilapban és volt hirdetve a Szuperinfóban is, melyet sokan félre is értettek. Pedagógus kollégák jelentkeztek. Azt gondolták, hogy munkalehetőséget hirdetünk. A beiratkozást is félre értették, azt hitték, csak első osztályos gyermekeket várunk. Tóthné Bucsek Ildikó: Pedagógus munkahelyről van szó, mindent meg kell tennünk, hogy megőrizzük a gyerek létszámot a finanszírozhatóságért. Mindenképp nagyon fontos lenne. Hirdetést kell föladnunk, nagy méretűt és könnyen értelmezhetőt. Nagyon örültem a hétvégén a Te Szedd akciónak, nagyon remek kezdeményezésnek tartottam. Az Egészség nap megrendezését is nagyon köszönjük, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk róla. - A gyerekek nagyon jól érezték magukat, aktívan húzták a szemetes zsákokat. A Polgármester úr segítségét köszönöm. Díjazom, hogy ebben benne volt az iskola. De nem ment ki a szülők felé a szemétszedési akció híre, kevés számban voltak ők jelen. Örülök viszont annak, hogy a pedagógusok is lelkesek voltak. Közösségépítés szempontjából ez nagyon jó volt. Godó Gyuláné: Hirdessük meg a Nógrádban, Grátiszban és a Szuperinfóban. Szívesen fogadjuk a hozzánk érkező tanulókat. Fábián Pál : Minden lehetőséget meg kell ragadni az intézményeink népszerűsítésére, de én az indirekt formában hiszek. Úgy jelenjen meg, hogy az kifelé is pozitív legyen. Akár települést, akár iskolát, interneten videókkal, cikkekkel lehet bombázni a lakosságot. Legyünk ott minden eseményen és ezt tudassuk is a nagyvilággal. Zsidai Ferenc: Amikor márciusban ezt fölvetettük, nem így gondoltuk, hogy most május végén itt tartunk, hogy hirdetést adjunk fel, vagy ne adjunk fel. Akkor eldöntöttük, hogy a Somoshoz hasonlót adunk fel. Az információáramlás nagyon rossz a községünkben, mert akkor megkértük a Polgármester urat, hogy beszéljen az intézményvezetőkkel, hogy hirdetés útján próbálják növelni a gyerek létszámot. Apró hirdetés jelent meg, amit azonnal megkifogásoltunk, mert nagyon nehezen lehetett megtalálni. Már több mint egy hónapja ennek. Az akcióterv 2. pontjával nem értek egyet, hogy egyszeri eset. Tegyük fel, hogy van egy több gyermekes szülő, aki az első gyermekét ide hozza. Megtetszik az iskola, akkor már ide hozza a többit is. A nyílt napot úgy értettük, hogy a megszűnő iskolába kell kitenni hirdetést, hogy onnan jöjjenek el a szülők a gyerekekkel, hogy meglássák, milyen itt az iskolánk, milyen nevelési munka folyik itt. Lehet, hogy többen kaptak volna kedvet arra, hogy ide hozzák gyerekeiket az iskolába. Ezzel már nagyon el vagyunk késve, de még mindig azt mondom, hogy nem késő! Köszönöm, ennyit szerettem volna mondani. Somoskői Zoltánné: Ez így van, Egyházasgergéről is volt egy ilyen család.

7 7 Godó Gyuláné: A létszám meg lenne itt, ha minden itt lakó gyereket a helyi iskolába járatnának a szülei. Nem csak elsős gyerekekre számítunk a hirdetéssel. Pál Gyula: A szabad iskolaválasztás joga a szülőknél van. Ezzel mi is így voltunk anno. Somoskői Zoltánné: Apróhirdetés legyen a hirdetés? Tóthné Bucsek Ildikó: Nem apró, hanem nagy, keretes, kiemelt. Pál Gyula: Köszönjük az akciótervet. Felkérem Simon Györgynét, hogy ismertesse az óvoda akciótervét. Simon Györgyné: Úgy tudom, az általam készített anyag kiküldésre került. A leadott anyaggal kapcsolatban van-e hozzáfűzni való? Jelenleg 22 fő iratkozott be. A jövő tanév végére várhatóan 48 fős lesz az óvoda. Tóthné Bucsek Ildikó: Ebből mennyi a fizetős, normatívás? Simon Györgyné: Októberig ez 12 fő, de február végéig ez 16 főre bővül. Fábián Pál : Kik élveznek előnyt a felvételnél? Simon Györgyné : A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket kell előnyben részesíteni. Nem szeptembertől jönnek a gyerekek, hanem ahogy betöltik a 2,5-3. életévüket. Óriási az eltolódás az időben. Nagy átgondoltságot igényel a felvétel. Godó Gyuláné: Mennyi a minimum és maximum gyermeklétszám az oviban? Simon Györgyné: Minimum nincs, mindig a képviselő - testület határozza meg, hogy adott létszámmal fen tudja e tartani az intézményt. Az oktatási törvény 20 fős csoporthoz rendel 2 óvodapedagógust és 1 dajkát. A csoportlétszám 25 főre emelkedhet, valamint a fenntartó engedélyével elérheti a 30 főt. A szakemberek viszont fős csoportokat tartanak ideálisnak vegyes életkorúak között. Sasvári József János: A Jegyző Asszony egyik tájékoztatása szerint 40 gyerekre dolgoznak 10-en és ez évi 20 millió Ft-ba kerül. dr. Behan Anett Éva : 44 gyermekről volt szó és arról, hogy a gyermekek nincsenek mindig teljes létszámmal jelen az óvodában. A 10 főben a közmunkások is benne vannak és az összeg sem teljesen így hangzott el, mert én arra az összegre utaltam, amit nem fedez a normatíva. Simon Györgyné: Forgó rendszer van, jönnek, mennek a gyerekek, valóban sokszor előfordul, hogy nincs bent az összes beíratott gyerek. Általában év végén szokott mindenki bent lenni, amikor elmúlnak a nagy megbetegedéssel járó hónapok és készülünk az év végére. A közmunkások javarészt konyhai dolgozók és besegítenek a mi munkákba is, ha a szükség úgy kívánja. Kérem szépen foglalja határozatba a testület, hogy miért töltsük föl a létszámot. Sasvári József János: Célunk az volt, hogy minél több gyerek legyen beíratva, hogy minél több legyen a normatíva. Kezd helyre rázódni a létszám dolog. Lehet minőségi munkát

8 8 végezni több gyerekkel is. Nem szemben vagyunk, hanem egymás mellett fővel kisebb a létszám a maximálisan engedélyezettnél. Simon Györgyné: Miért nem várjuk meg a pótbeiratkozást augusztusban? Szerintem utána elég lenne a hirdetést feladni. Tóthné Bucsek Ildikó: De utána már hiába lépünk. Fontos az óvoda létszáma, most kell meghirdetnünk, mert ez az iskolai létszám alapja is. A karancsaljai gyerekek természetesen mindkét intézményben előnyt élveznek. Simon Györgyné: Be kellene jönni és megnézni, hogy mennyi helyet foglalnak el az asztalok és az ágyak, ha mindenki bent van, nagyon zsúfoltak a helyiségek. Pénteken a hétvégére tekintettel több gyereket elvisznek. Godó Gyuláné: fős létszám az reális lenne. Az a létszám, ami tavaly volt az meglesz most is. Köszönöm mindkettő intézményvezetőnek az akciótervet. Pál Gyula: Kinek van még ehhez kérdése? Zsidai Ferenc: Testületi ülésen fölmerült, hogyha túl alacsony lesz a gyerek létszám, el kell gondolkodnunk az egy csoportos óvodán. Ekkor kezdett gondolkodni testület, hogy hogyan lehetne növelni a létszámot az óvodában Elhangzott egy ilyen vélemény fő a létszám. Nagyon kevés az induló szeptemberi létszám szerintem. Simon Györgyné: 26 gyerek marad szeptemberben, amihez októberben csatlakozik még 12 gyerek, tehát az októberi statisztikai állapot 38 fő lesz. Zsidai Ferenc: Elég alacsony létszámmal indulunk neki, ami kevés normatívát fog adni, a költségek meg ugyan azok lesznek, a személyzet nem lesz kevesebb. Minden féle képpen az ötvenhez kell közel lenni. A beiratkozott gyerekek 100%-a ritkán van az óvodában. Tehát a kihasználtság legtöbbször %-os. 50-es létszámnál is fő, azért ezt még el lehet helyezni az óvodában. A testület határozzon meg egy felső limitet. Tudjuk-e, hogy Karancsalján mennyi olyan gyerek van, aki 5 éves és nem jár óvodába? Tartsunk föl 4-5 tartalék helyet, a többit töltsük föl. Normatívából élünk, és nagyon sok a normatíva kiegészítés az önkormányzat részéről az óvoda fenntartásához. Növeljük a gyerekek létszámát hirdetéssel. Próbáljuk meg, mert hiába 20 fő az optimális létszám, de ebből a normatívából nem lehet fönntartani az óvodát, nincs meg a finanszírozása még fős csoportokkal sem, még úgy sem működne 0 szaldósan. Simon Györgyné: fő mozgás, játék közben alig fér el. Egymáson taposnak a gyerekek ilyenkor. Godó Gyuláné: Senki nem akarja azt, hogy a szülők azért reklamáljanak, hogy túlzsúfolt az óvoda, de azt is figyelembe kell vennünk képviselőknek, hogy tényleg finanszírozási problémáink lehetnek. Az a célunk, hogy a hat dolgozónak a munkahelye megmaradjon, s minél több normatívát kapjunk, minél kevesebbet kelljen hozzápótolni. Próbáljuk úgy alakítani, hogy a szülőknek is, a gyerekeknek is jó legyen, s a falu is fejlődjön. Pál Gyula: Óvodai beszámolóhoz van még több észrevétel?

9 9 Simon Györgyné: Péntek délután órától gyereknap lesz az óvodában, szeretnénk, ha mindenki ott lenne. Aszfaltkréta, homokvárépítésnél két testületi tagot szeretnénk, hogyha eljönne és zsűrizne. Godó Gyuláné már felajánlotta segítségét. Szeretném, hogy kívülálló legyen a zsűri. Zsidai Ferenc: Miben maradunk a két intézménnyel kapcsolatban? Adunk-e fel hirdetést? Mennyi létszám legyen? Paulik Tamás: Van felső létszámhatár, mennyit hagyjunk meg biztonsági tartaléknak? Simon Györgyné: 2 fő elég lesz. Zsidai Ferenc: Az 60 fő, hagyjunk 2-2 helyet üresen. Hirdetésben egyezzünk meg. Hozzájárulok én is, hogyha kell. Nyíltnap mikor lesz, az is legyen benne. Simon Györgyné: Jobb lenne, ha a Képviselő-testület adná föl a hirdetést. Zsidai Ferenc: Az óvodavezető javaslatát, az augusztust, későnek tartom a nyíltnapra.. Somoskői Zoltánné: Nyíltnapra is eljöttek, de a szülők általában időpontot kérnek és úgy jönnek el szétnézni az iskolába. Pál Gyula: Föladunk hirdetést a Képviselő-testület nevében az iskolára és az óvodára vonatkozóan. Simon Györgyné: Mennyi a képviselő testület javaslata az óvodai felvétel helyére? Godó Gyuláné: 55 fő, ezen felül tartsunk fel tartalék helyeket az év közben ideköltözőknek. Zsidai Ferenc: Az iskolával kapcsolatban van még egy kérdésem: Ha kapunk új laptopokat a leselejtezettekkel mi lesz? Pál Gyula: A megsemmisítésre gondolsz? Zsidai Ferenc: Ha a régi gépek működőképesek, akkor adjuk oda a rászoruló gyerekeknek. Somoskői Zoltánné: Karancsalja tulajdona. Simon Györgyné: Egy kérésem van még : nagyon szeretnénk, hogyha lenne internetünk. Mert nagyon sokan kérik az címünket. Fábián Pál: Az Uniport-nak nem lenne valami kedvező ajánlata erre vonatkozóan? Pál Gyula: Megkeresem az Uniport-ot ez ügyben. Zsidai Ferenc: Mindig kapjanak meghívót az intézményvezetők. Nem muszáj mindig jelen lenni nekik, de lehetnek kérdések. Ha lesznek, akkor a Polgármester úr, vagy a jegyzőasszony továbbítsa feléjük, s 1 hét múlva kapjunk választ rá, amit írásban ( en) megkapunk. Pál Gyula: Ez működhet így.

10 10 3./ Pál Gyula: 45 fő közmunkás van jelenleg. Komoly feladatot jelent a koordinálásuk. Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy hová mehetnének, milyen munkát adjunk nekik. Ehhez ötleteket várok és nemcsak a munkára, hanem annak agyagi feltételeinek előteremtésére is gondolok. Paulik Tamás: Nyílt árok tisztítása például. Pál Gyula: Kossuth úton már folyamatban van. Kellene még sóder és cement hozzá. Állagmegóvásra vár a régi kultúrotthon is és az orvosi rendelőt is fel kellene újítani. Paulik Tamás: A Rákóczi úton a keresztig nagyon sok víz áll meg benne. Sasváriék után van áteresz. Godó Gyuláné: Kik vannak közmunkán? Szeretnék kérni egy névsort és, hogy milyen végezettséggel rendelkeznek, ki a 4 órás és ki a 6 órás. Pál Gyula: Rendben, ezt megoldjuk Fábián Pál: Árkok karbantartása az óvodánál. Közterületeken korlátfestés, nem nagy anyagigényű. A járda gyommentesítését is meg lehetne oldani, eltüntetni a gazt, picit szépíteni. Zsidai Ferenc: A közmunkaprogram pályázatában tavaly meg kellett jelölni, mit szeretnénk elvégeztetni a felvett emberekkel. Pál Gyula: Ezt most is megcsináltuk. Az épület karbantartás nem szerepel benne. Buszmegállókat is le kell festeni. Fábián Pál: Kossuth út Andóék melletti árok rendbe tétele, hogy jobban nézzen ki. Rendszeresen kaszálva van. Egy - két fát lehetne oda ültetni, ebben segítséget is tudok nyújtani. Sasvári József : A mellettünk lévő ház kerítésére ráhordták a földet. Azt le lehetne szedetni, de szerintem az gépi munkát igényel. Tóthné Bucsek Ildikó: Maradandó munkát kellene végezniük. Például megterveztethetnénk a parkot és akkor rendezettebb lenne a faluközpont. Lehetne olyan megállapodást kötni a tervezővel, hogy ha megtervezi ingyen, a növényeket tőle rendeljük, ha mondjuk egy kertészettel terveztetjük meg. Zsidai Ferenc: Terveztünk a színpad fölé tetőt. Régen is már felvetettem olyat, amit tudnának csinálni. Pál Gyula: Mi is volt az konkrétan?

11 11 Zsidai Ferenc: Járda, ha szakaszokra lenne bontva. Mert megkezdett beruházásra nem lehet pályázni. De ha szakaszokra lenne bontva, a többire lehetne. Tóthné Bucsek Ildikó: Van 10 millió forintunk, így azt a közmunkásokkal lehetne csinálni. Rozgonyiné Ruskó Mária: Miből gondolod, hogy van 10 millió forintunk? Tóthné Bucsek Ildikó : Miből gondolom, mert annak meg kellene lennie. Arról volt szó, hogy minden hónapban visszapótoljuk. Mert, nincs meg ez a pénz?! Rozgonyiné Ruskó Mária : Az már nincs meg, mert tavaly sem volt meg. Mert 7 milliós munkabér hitellel zártunk. Mivel, olyan kevés állami támogatást kapunk hónapról hónapra, hogy az folyamatosan kopott. Abból fizettük vissza a munkabérhitelt. Ti mondtátok, hogy inkább használjuk fel működésre, minthogy kamatot kelljen a munkabérhitelért fizetni. Tóthné Bucsek Ildikó : De folyamatosan vettünk fel munkabér hitelt tavaly is. Rozgonyiné Ruskó Mária : Tavaly ez még működött. Most nincs hitelünk, de nincs tartalék sem. Tóthné Bucsek Ildikó : Tehát elfogyott a tartalék, és semmi maradandót nem láttunk belőle. Pedig a járda építésére volt félretéve. 10 millióból elég jelentős szakaszt meg lehet építeni, lásd Karancskeszi 19 millióból mennyit épített. Godó Gyuláné: Javaslatot kell tenni, hogy a 10 milliót hogyan lehetne visszatenni. Arról volt szó, hogy vegyünk fel munkabér hitelt, de minden hónapban visszatesszük, visszapótoljuk. Fábián Pál: Így hangzott el, hogy munkabérhitel, vagy törlesztés. Zsidai Ferenc: Ez külön napirendi pontot igényel. Tudjuk-e, hogy mennyi a havi normatíva? dr. Behan Anett Éva : Igen, a százalékos támogatás BM rendeletben van meghatározva. Zsidai Ferenc: A tavalyi költségvetést is már 7 millió mínusszal zártuk. Azért tartom veszélyesnek a helyzetet, mert az áprilisi záráskor ugyan az a pénzünk volt, mint január elején. Tehát elfogyott a márciusban befolyt adó is. Mivel a következő 4 hónapban minimális adóbevételünk lesz, attól tartok, hogy nagy mínuszba megy át a költségvetésünk. Fábián Pál: A költségvetést eleve mínusszal terveztük, mert tisztában voltunk azzal, hogy az állami finanszírozás az idén még a tavalyinál is alacsonyabb lesz. Eleve kevesebb bevétellel számolhatunk. Zsidai Ferenc: A költségvetés tárgyalásánál mondtam, hogy tavaly több bevételből hoztuk azt az eredményt, akkor idén kevesebb bevételből reálisan fogjuk hozni a tervezett hiányt. Tóthné Bucsek Ildikó : Lehető legrövidebb idő alatt le kell ülni a pénzügyi bizottságnak, és újra átnézni a költségvetést. Pál Gyula: Lomtalanítás június 1-én lesz. Készüljön rá mindenki.

12 12 Ifj. Botos Sándor: Lomtalanításkor járőrözhetnének a Polgárőrök is. Zsidai Ferenc: Lehetne olyan útvonaltervet készíttetni, amelyből kiderül, honnan kezdik a lomtalanítást és milyen útvonalon haladnak? Paulik Tamás : Egy helyről csak egyszer szállítják el a lomot, vagy esetleg visszamennek oda, ahova még egyszer kirakták azt? Pál Gyula : Egy helyre csak egyszer mennek vissza, a közmunkások rakják fel a hulladékot az autóra. Más : Beszéltem a Telenor vezetőjével, aki megígérte, hogy küldi a szerződéstervezetet az áremelésünkre reagálva. Megkeresett minket az Észak- magyarországi Regionális Vízmű Zrt., hogy nettó 100 Ft-tal olcsóbban tudna vizet szolgáltatni. Ez nagyon kedvező lenne, csak az a gond hogy az ivóvíz szolgáltatásra új jogszabály van kidolgozás alatt van és nem tudjuk, milyen tartalommal fogadják el azt. Javaslom, amíg a jogi helyzet nem tisztázódik, addig ne döntsünk róla, nehogy rosszabb helyzetbe kerüljünk, mint amiben most vagyunk. A tervezet szerint ugyanis sokkal kevesebb viziközmű szolgáltató marad meg és nem tudni, kik lesznek azok. 4./ A környezetvédelem helyi szabályozásáról szóló 2/2006. ( I.25. ) önkormányzati rendelet módosítása dr. Behan Anett Éva: A rendelettervezetet mindenki megkapta. Erre vonatkozóan kimentek a kérdőívek. A lakosok 30 db kérdőívet küldtek vissza, abból 24 lakos egyet ért az előterjesztéssel, 6 nem. Godó Gyuláné: Egy hete jöttek ki a kérdőívek. Kevés volt az idő és szerintem nagyon kevés érkezett vissza. Zsidai Ferenc: Ismerteti Salgótarján város erre vonatkozó rendeletét. Szerintem a mi tervezetünk ennél engedékenyebb. Pál Gyula: Várjunk még arra, hogy további kérdőíveket hozzanak vissza? Zsidai Ferenc: Szavazzunk róla, és ha elfogadtuk, minden háztartást értesítsünk róla pár sorban. Szeretném javasolni, hogy az is kerüljön bele, hogy ünnepnapokon ne lehessen égetni. Pál Gyula: Név szerinti szavazást kérek ez ügyben. Kevésnek találom a beérkezett kérdőíveket, szerintem még várjunk vele, de ha szavazni akartok, ám legyen. Ki ért egyet a név szerinti szavazással? A Képviselő testület a név szerinti szavazással 7 igen szavazattal egyet ért. Pál Gyula : Ki ért egyet azzal, hogy Karancsalja községben hétfőn és csütörtökön lehessen avart és más kerti hulladékot égetni, valamint azzal, hogy ünnepnapon ezt a tevékenységet ne lehessen végezni? dr. Behan Anett Éva : Ismerteti a név szerinti szavazás menetét. A név szerinti szavazásról készült aláírt szavazólap a jegyzőkönyvhöz mellékelve.

13 13 A Képviselő testület a rendelet tervezetet 6 igen szavazattal 1 nem szavazat mellett elfogadta. Karancsalja község Önkormányzat Képviselő testületének 8/2011. ( V.25. ) önkormányzati rendelete a környezetvédelem helyi szabályozásáról szóló 2/2006. ( I. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról a jegyzőkönyvhöz mellékelve. Pál Gyula: Térjünk vissza a 142/8. rsz-ú út elnevezésére. Zsidai Ferenc: Általában arról szoktak elnevezni új utat, aki közismert személyiség, akinek valamilyen kötődése volt az Önkormányzathoz, ahhoz a községhez, valamit tett. Gilgen úr édesapja nem kötődött Karancsaljához. Tóthné Bucsek Ildikó: Gilgen úr megépített egy ekkora céget. Zsidai Ferenc: Tegyük föl, hogy 5 év múlva más neve lesz a cégnek, más tulajdonosa lesz a cégnek. Tóthné Bucsek Ildikó: Átnevezzük. Pál Gyula: A meglepetés erejével kell hatni. Fábián Pál: Gesztust nekünk kell gyakorolni. Savári József : Szeretném javasolni, hogy mi, a Képviselő testület mondja el Gilgen úrnak, hogy hogyan döntöttünk, ne mástól tudja meg. Pál Gyula : Javaslom, hogy a Képviselő testület arra való tekintettel, hogy a községben egy több milliárd forintos beruházás épül, mely remélhetőleg minél több munkanélküli lakosunknak ad munkát, az utat Gilgen útnak nevezze el, lehetőség szerint Gilgen úr apjának nevét kapja. Szeretném, ha ez egyhangú döntésünk lenne. A Képviselő testület az elhangzottakat tudomásul veszi és 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza : Sz.: 23 /2011. ( V.25.) Tárgy : 142/8. hrsz-ú út elnevezése HATÁROZAT Karancsalja község Önkormányzat Képviselő testülete dönt arról, hogy a 142/8. hrsz-ú utat útnak nevezi el. HEINRICH WOLFGANG GILGEN A Képviselő testület felhatalmazza Pál Gyula polgármestert, hogy az útelnevezés tárgyában a hatósági eljárást megindítsa. Felelős: Pál Gyula polgármester Határidő: értelemszerű

14 14 5./ Átfogó értékelés dr. Behan Anett Éva: Gyermekvédelmi törvény szerint az átfogó értékelést minden év május 31-ig kell elfogadni. Mindenki megkapta a határozat tervezetet. Az elmúlt évhez képest nem sok minden változott, nőtt sajnos a védelembe vett gyermekek száma. Godó Gyuláné: Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban igen sok gyermek részesül, intézményi étkeztetést teljes összegben 42 fő fizet, a többit az önkormányzatnak kell fizetni. Ez is mutatja a lakosság nehéz anyagi helyzetét. Paulik Tamás : Ez országos szinten így van, nemcsak helyi szinten súlyos ez a helyzet. Fábián Pál : Ezt mutatja a HHH-s gyermekek száma is. Pál Gyula: A kiküldött gyermekvédelmi törvény szerinti átfogó értékeléssel ki ért egyet? A Képviselő testület az elhangzottakat tudomásul veszi és 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza : Sz.: 24 /2011. ( V.25.) Tárgy : Átfogó értékelés HATÁROZAT Karancsalja község Önkormányzat Képviselő testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény ( Gyvt.) 96. (6) bekezdése és a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) ( Gyer. ) Korm. rendelet 170/A. -a szerint a Gyer. 10. mellékletében szereplő átfogó értékelést az alábbiak szerint fogadja el : 1. A település demográfiai mutatói, különös tekintettel a 0-18 éves korosztály adataira : Karancsalja község lakosságszáma január 1-i állapot szerint : 1600 fő Ebből 0-18 éves korú : 309 fő. 2. Az Önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása: - rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők száma : 155 fő. - a rendkívüli gyermekvédelmi kedvezményben részesülők száma : 381 fő. - kérelmezőkre vonatkozó általánosítható adatok : A kérelmezők körében jellemző a nagyfokú munkanélküliség, valamint az alacsony egy főre jutó jövedelemnagyság. - elutasítottak száma : 0 fő - elutasítások főbb okai : - - önkormányzatot terhelő kiadás nagysága :

15 15 étkeztetés ( óvodai ) évi adat : Ft + ÁFA = Ft étkeztetés ( iskolai) évi adat : ÁFA = Ft tanszersegély évi adat : Ft Összesen : Ft - egyéb, a Gyvt-ben nem szabályozott pénzbeli vagy természetbeni juttatásokra vonatkozó statisztikai adatok : Tanszersegély, melyben minden kérelmező részesült. - gyermekétkeztetés megoldásának módjai, kedvezményben részesülőkre vonatkozó statisztikai adatok : Iskolai és óvodai étkezés keretén belül megoldott. intézmény: Iskola Óvoda összes étkező: 93 fő 48 fő ebből ingyenes: 58 fő 30 fő ebből 50 %-ot fizető: 8 fő 3 fő teljes árú étkező: 27 fő 15 fő 3. Az Önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátások bemutatása : - a gyermekjóléti szolgáltatás biztosításának módja, működésének tapasztalata: A gyermekjóléti szolgáltatást az Önkormányzat a Salgótarjáni Többcélú Kistérség szervezete által biztosítja. Gyermekek napközbeni ellátása és a gyermekek átmeneti gondozásának biztosítása községünkben önálló intézmény keretében nem működik, a Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve oldjuk meg, ha erre igény merül fel évben 5 gyermek elhelyezését biztosítottuk a zabari gyermekotthonban.. 4. Jegyzői hatáskörbe tartozó gyámhatósági intézkedések : - védelembe vételek száma : 7 fő - védelembe vétel okai : Szülői gondatlan magatartás, a védelembe vettek magas óraszámú iskolai hiányzásai, szabálysértés és bűncselekmény elkövetés. - gyámhivatali felülvizsgálat eredménye: 2010-ben nem volt gyámhivatali felülvizsgálat. 5. Felügyeleti szervek által gyámhivatali gyermekvédelmi területen végzett szakmai ellenőrzések tapasztalatai : 2010-ben nem volt felügyeleti szervi ellenőrzés. 6. Jövőre vonatkozó javaslatok, célok meghatározása a Gyvt. alapján : A gyermekjóléti és hatósági munka elkülönítése, azaz jogszabályi szinten rendezzék azt az ellentmondásos helyzetet, hogy ugyanaz a gondozó gondozza alapellátás keretében az ügyfelet, aki aztán a hatósági intézkedést követően ( pl.: védelembe vétel után ) is gondozza. Amíg a szociális ellátórendszer ellenmondásait jogszabály nem rendezi,

16 16 valamint amíg a munkanélküliek száma évről évre növekszik, a családok súlyos létfenntartási problémáit a jelenlegi szociális háló nem tudja megoldani, addig a gyermekjóléti és gyermekvédelem rendszerbe kerülő családok és főleg kiskorú gyermekek helyzete instabil. A jegyzői hatáskörök beszabályozottak, pénzbüntetésen kívül nincs lehetőség a jogszabálykövető magatartás kikényszerítésére, ami tekintettel arra, hogy az elkövetői réteg olyan jövedelemmel nem rendelkezik (ha egyáltalán rendelkezik valamiféle jövedelemmel), amiből önkéntes befizetés hiányában a büntetést le lehetne tiltani, sok esetben nem tölti be kikényszerítő funkcióját. A prevencióra sok esetben nincs lehetőség, elbeszélgetésen kívül más eszköz nem áll rendelkezésre. A családi pótlék fizetésének felfüggesztése sem ösztönzi sem a szülőt, sem a gyermeket arra, hogy iskolába járjon, mert a felfüggesztés után is nő az igazolatlan hiányzások száma. 7. Bűnmegelőzési program bemutatása, valamint a gyermekkorú és fiatalkorú bűnelkövetők számának, az általuk elkövetett bűncselekmények számának, a bűnelkövetés okainak bemutatása : A község bűnmegelőzési programmal nem rendelkezik. A fiatalkorú bűnelkövetők száma alacsony, 2 fő védelembe vétele indult testi sértés bűnelkövetése miatt. A fizikai agresszió, mely testi sértés formájában nyilvánul meg és a lopás, különös tekintettel az ún. megélhetési bűnözés ( tescós lopás, falopás ) jellemző. A bűnelkövetés okai között a családi körülmények - mind kulturális, mind anyagi tekintetben - játszanak főszerepet. 8. Az Önkormányzat és a civil szervezetek közötti együttműködés területei: A Karancsaljáért Alapítvány adományokkal támogatja a közintézményeket, a Karancsaljai Munkás Sport Egyesület focicsapata várja a focizni vágyó fiatalokat. 6./ Költségvetés jelenlegi állása Pál Gyula : Zsidai Ferenc szót kért a hivatali létszámmal kapcsolatban. Mi lenne az előterjesztésed? Zsidai Ferenc: Ez a kérdés túl nőtte magát a költségvetési számok miatt. Rendkívüli ülést szeretnénk ez ügyben összehívatni. Rossz helyzetbe vagyunk. Év végére a költségvetésünk nagy mínuszba megy. Tavalyi költségvetést nem szavaztam meg, éppen ezért. Ragaszkodtunk akkor is a magas cafetériához. Rozgonyiné Ruskó Mária: Egy dolgozónak éves szinten ez most 168 ezer Ft-ot jelent. Ennek összege a köztisztviselőkre vonatkozóan évről évre csökken, ezt a minimum összeget a köztisztviselői törvény írja elő. Zsidai Ferenc: Rendkívüli ülést szeretnék e tárgyban, visszavonom a napirendre vonatkozó javaslatomat. dr. Behan Anett Éva : Ahhoz, hogy ezt tárgyalni tudjátok, anyagot is kellene összeállítanotok. Pál Gyula: Az önkormányzati törvényt változtatni akarja a Kormány. Nem tudjuk, ebből mi fog kialakulna, meg kell várnunk az új törvényt, ne menjünk feleslegesen a dolgok elébe. Godó Gyuláné: Javaslom, hogy falugyűlés után legyen testületi ülés a költségvetés jelenlegi helyzetét illetően.

17 17 Fábián Pál : Úgy gondolom, a település a vagyonarányos eladósodása szempontjából nincs rossz helyzetben. Paulik Tamás : Úgy gondolom, a spórolást kis tételeken kellene először kezdeni. Tóthné Bucsek Ildikó : Ezt a Pénzügyi Bizottságnak sürgősen tárgyalnia kell, költségcsökkentő intézkedéseket kell hozni. Úgy gondolom, május 31-én, falugyűlés után összeül a Bizottság. Kérem, a tagok addig gondolkozzanak el, milyen intézkedéseket javasoljunk a Testületnek ez ügyben. 7. /Iskola vizsgálati anyaga Godó Gyuláné: Az iskolai vizsgálati anyagban a 16. oldalon szerintem plusz kiadás van szerepeltetve. dr. Behan Anett Éva: A 16. oldalon szereplő számítás egy fikció, erre a szöveges részben felhívtam a figyelmet, mert az a legrosszabb feltételezéssel kalkulál, ahogy kértétek. Sasvári József János: 68 millió forint két részre bomlik, a dologi adott, 13 pedagógus a személyi kiadás most, de a másik oldalon ehhez hozzáadtál 6 főt. Fábián Pál: Tanárra szükség van, ezek a szakos tanárok lennének. Pál Gyula: Az elkészített anyag szerintem jó és ennek a kérdésnek az eldöntésével is várjuk meg szerintem az új oktatási törvényt. 8./ Godó Gyuláné: Ismerteti az önkormányzati törvény Nógrád újságban megjelent tervezett változtatásait, mely szerint az önkormányzatoknak csak egy része maradna önálló. A 2000 fő alatti településeknek társulni kell a tervezet szerint. Pál Gyula: Ez még csak feltételezés, tervezet. Nekünk a most hatályos jogszabályok szerint kell működni. dr. Behan Anett Éva: Az óvodai ellenőrzéssel kapcsolatban tiszteletben tartom azt a kérést, miszerint vegyem figyelembe, hogy Sasváriné Gregus Ildikó óvodavezető asszony táppénzen van és mivel az ellenőrzés arra az időszakra vonatkozik, amikor még dolgozott, várjam meg az ellenőrzés eredményének ismertetésével, míg visszatér. Az iskola ugyanilyen irányú gazdasági ellenőrzését is elvégeztem és végzem a mai napig is, az ellen senki nem élt azzal kifogással, hogy a Jegyzőnek ehhez nincs joga. FEUVE szerint végeztem mindkét ellenőrzést. Javaslom, hogy az önkormányzati törvény teljes tervezetét olvassátok el, hogy teljesebb képet tudjatok kapni a változásokról. A tervezet feladatalapú támogatásról beszél, ami alapjaiban meg fog itt mindent változtatni. Valószínűleg a már meglévő körjegyzőségekhez is hozzá fog nyúlni, már csak abból kifolyólag is, hogy a tervezet szerint az önkormányzati és az államigazgatási feladatok és azok finanszírozása szétválik, itt csak az önkormányzati marad.

18 18 Paulik Tamás: Sok fideszes polgármester támadja ezt a tervezetet, hisz minden önkormányzat érdekét sérti. Októberig több változat is lehet. Fábián Pál: Karancsalja jó helyzete szerintem meg fog mutatkozni valamilyen szinten. Pál Gyula: Ezt folyamatosan figyelni kell és ha aktuális lesz, fel kell készülni a változásokra. Tóthné Bucsek Ildikó: Jegyzőkönyvből egy szavazás kimaradt. Ez bizalmatlanná tesz engem, hogy nekem kell erre odafigyelnem. Ne az legyen, hogy ellenségek vagyunk. Ha valaki szeretne valamit, az ne utasítgatás legyen. Úgy tudom, a Pannon torony kiszámlázása megtörtént, 1-től 12 hónapig kifizetve lett, de nem azzal a tétellel, amivel mi elfogadtuk. Ezt orvosolni kell. Sasvári József János: A sport koncepciót az önkormányzatnak kell megcsinálni, hogy ha kell, pályázat esetén ahhoz be tudjuk csatolni. Szeretném, ha ez irányú felvetésem a jegyzőkönyvben végre szerepelne és ez a koncepció el is készülne. Zsidai Ferenc: A jegyzőkönyvben, ha egy testületi tag föltesz egy kérdést, az legyen benne. Felmerültek személyi kérdések, amikről mi nem voltunk tájékoztatva, a hivatali dolgozók személyével kapcsolatban. Anélkül lett ember felvéve, hogy ehhez mi engedélyt adtunk volna. Polgármesteri beszámolóból két tétel is hiányzott a múlt ülés jegyzőkönyvéből. dr. Behan Anett Éva : A Képviselő testület a Polgármesteri Hivatal létszámát határozza meg. Ehhez joga van. A munkáltatói jogokat a Hivatal tekintetében a Jegyző gyakorolja. Ez azt is magába foglalja, hogy kinevezi a munkatársakat. Jelenleg nem köztisztviselői kinevezés történt, hanem spórolás céljából és azért, hogy megismerjük egymást és az elvárásokat, Munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó foglalkoztatás. Ez nem jelent létszámbővítést a Hivatalnál, csak a kieső embereket pótoltam. Javaslom, hogy mivel a jegyzőkönyv nem szó szerint készül, ez csak kivonat, hisz a magnófelvétel a hiteles forrása a testületi ülésnek, ezért mindenki jelezze, ha a mondanivalóját olyan jellegűnek tartja, hogy az a leírt jegyzőkönyvben is szerepeljen, mert így elkerülhetjük az ezzel kapcsolatos vitákat. Zsidai Ferenc : Mi kifejezetten megtiltottuk a létszámfelvételt a márciusi ülésen. Több észrevétel, hozzászólás nem érkezett. Pál Gyula polgármester megköszöni a megjelentek részvételét, és az ülést bezárja. Kmf Pál Gyula dr. Behan Anett Éva polgármester jegyző Zsidai Ferenc Godó Gyuláné jegyzőkönyv hitelesítő jegyzőkönyv hitelesítő

19 19

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 1 0. N a p i r e n d BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

Részletesebben

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 731/2013. Tárgy: Az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96.

Részletesebben

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére 6. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Beszámoló a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019. április 18. Javaslat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Szociális Bizottság 2018. május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 29-33 /2018. (V.29.) számú Szociális Bizottsági határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szociális Bizottság

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

10. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez EL TERJESZTÉS Tárgya: önkormányzatok gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak átfogó értékelése Készítette: dr. Szabó Tímea Tisztelt Képvisel -testület! A gyermekek védelmér l és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Porva Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 248 / 10 /2012 Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2012. május 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének Jegyzőkönyve 24./2012.(V.16.) határozata A 2012. évi Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Parlagfű-mentesítési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-i ülésén. Jelen vannak:, Benkő Dezső, Simon Sándor,

Részletesebben

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek...

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek... 530 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. július 21-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 11/2015.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 67-től 70-ig. Határozat száma. 0-tól 0-ig. Rendeletek:

Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 67-től 70-ig. Határozat száma. 0-tól 0-ig. Rendeletek: Ikt.sz: 35-30/2011. Jegyzőkönyv Készült: Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 6- án megtartott rendkívüli testületi üléséről Határozatok: 67-től 70-ig Határozat száma

Részletesebben

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére.

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. 1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. Tárgy: Előadó: Döntés: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. KOVÁCS GYULA a Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V ikt.szám: 78-3/2013. Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 27-én 18 óra 00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének május 29. (csütörtök) napján órai kezdettel megtartott testületi üléséről.

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének május 29. (csütörtök) napján órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2014. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2014. május 29. (csütörtök) napján 16 30 órai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-020 jegyzo@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 12/2014. (III. 17.) sz. 13/2014. (III. 17.) sz. 14/2014. (III. 17.) sz. 15/2014. (III.

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011.

Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről. 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. Jegyzőkönyv a képviselő testület 2011. február 03-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Az önkormányzat 2011. évi költségvetése Írásos előterjesztés a meghívó mellékletét képezte II. sz. melléklet.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 3-án 17.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 92/2016.(VIII.23.) 93/2016.(VIII.23.) 94/2016.(VIII.23.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/3/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. március 26. napján 14.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 12-én 14 00 -kor megtartott rendkívüli testületi üléséről.

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 12-én 14 00 -kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 12-én 14 00 -kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. tárgysorozata: határozata: 34-36 rendelete: TÁRGYSOROZAT 1. Döntéshozatal közbeszerzésekkel

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-5/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: Réti Alfréd polgármester,

Részletesebben

DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101. Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés

DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101. Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés DUNAFALVI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 6513 DUNAFALVA, KOSSUTH U. 4. T./F.: 69/332-101 Jegyzőkönyv 3/2014. sz. ülés Készült: 2014.07.15-én a Dunafalvi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról.

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról. 1/E/TD/2013. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete és Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 13-i nyílt együttes ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: Torony: 9/2013. (II.13.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Táska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. február 23-án megtartott együttes ülésén Jelen vannak: Buzsák Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén 113-2/2008. Jegyző könyv Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén Határozat száma: Tárgya: 8/2008.(I.30.) Családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátására

Részletesebben

55/2014. (IV.28.) számú határozatot A Toronyi Csicsergő Óvoda évi

55/2014. (IV.28.) számú határozatot A Toronyi Csicsergő Óvoda évi 3/E/TD/2014. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete és Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. április 28-i nyílt együttes ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: Torony: 54/2014. (IV.28.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-6/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 27-én, 17

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Szőlősgyörök község Önkormányzat 2008. október 29-én tartott képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Perpits László, Locker Lászlóné, Faragó József, Ballér József Lajosné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén TORONY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének 2016. február 03-án megtartott közös testületi ülésén Helye: Torony Község

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-10/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján 19 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. augusztus 16- án a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete május 18-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete május 18-i ülésére EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/7/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-i ülésére Tárgy: Átfogó értékelés az önkormányzat

Részletesebben

4. Egyek Nagyközség Önkormányzatának évi költségvetésének elfogadása Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 7/2018.(II.12.) sz.

4. Egyek Nagyközség Önkormányzatának évi költségvetésének elfogadása Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 7/2018.(II.12.) sz. 4/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. február 12. napján 15:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-3/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. május 2-án 18.30 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. április 23.-án (csütörtökön) 17 órakor Beleg Község Önkormányzata hivatali helyiségében megtartott nyilvános

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 4-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, i: 1-4/2010.(II. 4.) Iktatószáma: 1-5/2011. T á r g y s

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. május 28-án (szerda) 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Tura város önkormányzata 2013. évi gyermekjóléti és

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV

9. számú JEGYZŐKÖNYV 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. április 29. napján 18 óra 30 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott nyílt rendkívüli Képviselőtestületi

Részletesebben

4. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás iránti kérelmek elbírálása. 5. Étkezési térítési díj támogatás iránti kérelem elbírálása.

4. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás iránti kérelmek elbírálása. 5. Étkezési térítési díj támogatás iránti kérelem elbírálása. II-2/455-11/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2011. december

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2011. augusztus 16. napján 18 00 órakor, Sződ Község Faluházában megtartott Sződ Község Képviselő-testületének, Keszeg Község Képviselő-testületének és Csörög Község

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás) 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 15-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 20-án megtartott üléséről. (közmeghallgatás)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. január 26.-án (hétfőn) 10 órakor Segesd Község Önkormányzata házasságkötő termében megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/ Polgármester:96/ Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/

Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/ Polgármester:96/ Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/ Táp Községi Önkormányzat Tel./Fax: 96/554-120 Polgármester:96/554-127 9095 Táp, Győri u. 39. Jegyző: 96/554-129 e-mail: tap.ph@axelero.hu Jegyzőkönyv 6/2015. Készült: 1 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2014. július 11-én Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi üléséről, Csincse Község Művelődési Házában.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2014. július 11-én Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi üléséről, Csincse Község Művelődési Házában. Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Csincse Község JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 11-én Csincse Község Önkormányzatának Képviselőtestületi üléséről, Csincse Község Művelődési Házában. Jelen vannak: Klein János

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat i Hivatalának dísztermében 2012. február 13-án megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről. Jelen lévő képviselők: Bata József,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testülete ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testülete ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. december 4. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. december 4-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Szőlősgyörök Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 4. napján megtartott együttes ülésén Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Girincs: Baráth László polgármester. Távol maradt: Girincs: Dr. Dienes Attila képviselő

Jegyzőkönyv. Girincs: Baráth László polgármester. Távol maradt: Girincs: Dr. Dienes Attila képviselő Jegyzőkönyv Készült: Nagyközség Girincs Község Önkormányzatainak Képviselő-testülete által 2012. július hó 31. napján, délután 15,00 órai kezdettel megtartott együttes ülésről Jelen vannak: : Majdanics

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I-1- /2012. ELŐTERJESZTÉS Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:2013. november 21-én Várgesztes, Községházán 19,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Menoni

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Szám: U/126-7/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: U/126-7/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: U/126-7/2018. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u. 14. Szám:

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. január 6-án, 14.00 15.00 óráig megtartott, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testületének rövid úton összehívott, n y í l t ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben