A dolog úgy indult, hogy Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára elszólta magát a minap a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A dolog úgy indult, hogy Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára elszólta magát a minap a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában:"

Átírás

1 A kutya, amelyik nem tűri tovább a láncot! Se a régit, se az újat! avagy Szemfényvesztők lelepleződése Menet közben érkezett az infó tényleg csak a hatalmi viszonyok abszolút tisztázásának kedvéért említsük meg, hogy idén a bennfentes Hír Tv mellett az M1 néven funkcionáló köztelevízió is élőben adja a miniszterelnök úr tusnádfürdői beszédét. Hurrá! Vagy inkább hajrá? A különböző sportdiplomácia- és stadionépítési sikerek közepette nem is tudja az ember, hogy most akkor tulajdonképpen mi is a megfelelő szóhasználat. Gyerekek, a Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! lejárt lemez, vagy még műsoron van? A dolog úgy indult, hogy Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára elszólta magát a minap a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában: A visszatörlesztés rendkívül veszélyes lehet a bankoknak A bankok túlterheltsége miatt rendkívül veszélyes lenne, ha a pénzintézeteknek minden egyes devizaadós hitelének visszatörlesztésében részt kellene vállalniuk jelentette ki Kovács Levente a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A bankszövetség főtitkára hozzátette: minden, bankokat érintő elvonás többszörösen negatív hatással van a nemzetgazdaságra, ezért csak a szociálisan rászorulók esetében tartja indokoltnak a tehermegosztást. A magyar bankszektor Európában a nagyon stabilak és jól menedzseltek közé tartozik, tehát alapvetően jól kiszámítható és megbízható, ugyanakkor, amit látunk, az az, hogy a gazdaságba beáramló tőke tízszer akkora növekedést hoz, mint ha ezt egy termelő vállalkozás hozta volna be. Forrás: Hír Tv Több gond is van, mindjárt itt az elején. Kásler Árpádnak és hasonló tevékenységet folytató kollégáinak, valamint az általuk vezetett civil szervezeteknek köszönhetően ma már jogszabályi helyekkel is igazolható módon (továbbiakban: jogilag) is tudjuk, hogy nem holmi hibás termékről van szó devizahitelezés címén, hanem egyfajta össznépi átverés áldozatai lettünk mindannyian. Tették mindezt úgy a bakok, hogy az okozott kár időközben akkorára duzzadt, hogy a másik hatalmi ág, az elvileg függetlennek mondott bíróság, annak legfelső szintje sem meri kimondani azt a nyilvánvalót, amit ahogyan azt példának okáért Kásler Árpád esetében is látjuk gyakorlatilag egy diploma előtt álló végzős joghallgató is játszi könnyedséggel megállapítana. Megállapítani lehet, csak kimondani nem szabad! Semmiképpen sem! És ez itt a lényeg! Nem szabad, mert ez olyan drasztikus megterhelést jelentene a Magyarországon működő bankszektor számára állítják hivatalosék (tehát egyáltalán nem biztos, hogy igaz!), amely egy végletekig eladósított és alulfinanszírozott gazdaságú országban azonnal romba döntené a politikai erők által előre megírt összes forgatókönyvet.

2 Az, hogy a bankszektor teljes egészében visszafizethetné a lakosságnak az általa okozott kárt, szóba sem jöhet, hiszen hallhattuk, maga Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára mondta, hogy már az is rendkívüli veszélyeket hordoz magában, ha egyáltalán valamennyire részt vállal ebből a teherből a ma már igen csak nehéz helyzetbe jutott Magyarországon működő bankszektor. Z. Kárpát Dániel, országgyűlési képviselő 2011: Ne az emberek, a bankok fizessék meg a kártételük árát! Cséfalvay Zoltán NGM államtitkár 2011: A Jobbik javaslatai gyakorlatilag kivitelezhetetlenek. Kicsit olyan ez, mint annak idején Trianon. A károkozás, a visszacsinálhatatlanná tétel érdekes módon az minden alkalommal pillanatok alatt végbe megy. Ha nem is az eredeti állapotot visszaállítani, de valamiféle jóvátételt, vagy kártalanítást eszközölni, már csak nyögvenyelősen, vagy éppen sehogy sem akaródzik. Soha! Hogy is mondta Cséfalvay államtitkár úr? A Jobbik javaslatai gyakorlatilag kivitelezhetetlenek. Miért is? Azért, mert a bank az érinthetetlen szent tehén. A másik probléma, amely viszont már rendszerszintű, a kijelentés azon része, amely immáron mindenki számára egyértelműen mutatja meg, mennyire életszerűtlen, a valóságtól teljesen elrugaszkodott üzleti és gazdasági világban is élünk ma. A gazdaságba beáramló tőke kifejezés az, amire szeretném mindenki figyelmét felhívni! Egyrészt már az önmagáért beszél, hogy ez a tőke tízszer több növekedést okoz, mint a piac termeléssel vagyis normál üzemmenetet feltételezve, érték előállítással foglalkozó bármely szereplője. Másrészt nem tudjuk egész pontosan, hogy a bankszövetség főtitkára mit ért egész pontosan a gazdaságba beáramló tőke kifejezés alatt. Milyen tőke ez valójában? Honnan, kitől, vagy kiktől származik? Hol (a gazdaság mely szektoraiban) és milyen növekedést generál? Miből származik a növekedés? Mi áll a növekedés mögött? Úgy tűnik termék vagy munka egész biztosan nem, hiszen hallhattuk, a gazdaság termeléssel foglalkozó szereplői csupán tized annyi hasznot hajtanak tevékenységükkel! Ha az egyszeri ember, s ily forma vónék magam is, visszagondol a minden valószínűség szerint hiányos, de minimum nem kellő mértékben kiterjedt közgazdasági ismeretanyagára, az jut az eszébe, hogy ekkora profittal oly forma üzletágak szokták kecsegtetni a kockázatoktól sem visszariadó haszonlesőket, mint a fegyver- és emberkereskedelem, prostitúció, vagy a kábítószerekkel való üzletelés. Továbbá felmerül az a kérdés is, hogy ebben a teljesen degenerált rendszerben, ha senki sem termel, ugyan vajon mi a rosseb nyújt fedezetet a kamat által kikövetelt többletérték kitermelésére? Az újabb eladósodás? Főleg akkor, amikor a termeléssel való foglalatosság, még akkor is, ha a megtermelt portékát jó áron el lehet adni a piacon, tized annyi profittal kecsegtet, mint a külföldről beáramló, a jó ég tudja honnan származó tőke.

3 És itt jön be a képbe a miniszterelnök úr bálványosi szabadegyetemen elmondott előadása. Az utóbbi időben tanúi lehettünk annak, hogyan fejlesztette a tökélyre a politikai osztály a kollektív néphülyítés művészetét. Ennek a retorikai ámokfutásnak a legelső gyöngyszeme kétségkívül Francisco barátunk Jól alszik-e ön Viktor? című, hamar nagy népszerűségre szert tevő (gyakorlatilag a pszichiátriai pamflett kategóriájába sorolható) sutkája volt, melyet egykori vazallusának Mi a f t akarsz? Buzi-e vagy? című szánalmas médiavergődése követett. Az i-re a pontot, vagy a politikai sete-sutaság baromkodásaira a koronát kétségkívül az ATV által prezentált, a nézők számára gyakorlatilag egy mazochista önképző kör jelleggel felérő monstre, öt részből álló folytatásos, a szárszói dzsemboriról szóló tudósításfolyama tette fel. Ilyen előzmények után valószínűleg a politikai osztály háttérben tevékenykedő szellemi műhelyeiben is érezték, hogy kicsikét elrúgták a pöttyöst, igyekezvén megfelelni a magasabb röptű szellemi igényeknek is, valamint azon magasztos célnak, hogy sokakhoz eljusson a nagyságos vezénylő tábornok mondandója, idén már a köztelevízió is élőben adta az ország első emberének szabad, egyetemi szintű gondolatmenetét. Gondok persze azért itt is adódtak. Rögtön az elején, természetesen. Az ember valahogy ösztönösen ráérez most már arra, hogy minimum erőteljes fenntartásokkal kell kezelni a miniszterelnök úr, valamint kormánya más tagjai által mondottakat, ha nem akarunk végzetesen elrugaszkodni a Butapest táblán túl megtapasztalható kis- és nagy magyar rögvalóságtól. A nagyságos vezénylő-tábornok előadását nézve az első gondolat, ami eszembe jutott, hogy a kormányfő immáron magasabb fokozatba kapcsolt, elkezdte személyesen is megdolgozni a jónépet. Először kimondja az igazságot! "A kutya maradt, csak láncot cseréltek" Aztán ugyanezzel a lendülettel rögtön csitít is. Veszi el a dolog élét azonnal. Kimentek a tankok, bejöttek a bankok! Persze van benne némi igazság, de azért a dolog nem ilyen egyszerű. Dehogynem, ez ilyen egyszerű! Elég volt a süketelésből! Felesleges túlbonyolítani azt, ami pofonegyszerű! De nem ez a legrosszabb! Mármint az ő szempontjukból! Hanem az, hogy ezt ma már mindenki tudja! És érzi! A saját bőrén! És bármennyire is szeretné a fő hallja kend, ezt ma már egyre kevesebb emberrel lehet megetetni. Lehet, hogy a jelenlegi válság elnyúló hanyatlássá válik" Ha a jelenlegi politikai osztályra bízzák, egész biztosan azzá válik! Ők ugyanis a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek. A hasznot az utolsó euro-centig, bármi áron, de ki kell venni és vinni ebből az országból! Még egyszer felhívom mindenki figyelmét, nem pártokról, hanem magáról a politikai osztályról beszélek! Nagyon fontos különbségtétel!

4 Nemrégiben arról olvashattunk, hogy az árfolyamváltozásoknak köszönhetően soha ilyen magas nem volt még hazánk államadóssága, mint most. Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés: ha ilyen a sikeres válságkezelés, milyen lehet, amikor nem az, amikor sikertelen? Bele se merek gondolni! És Ön? Emlékeznek még Rodolfóra? Csak a kezemet figyeljék, mert csalok! szokta volt mondani előadásai közben. Ha Önök nem is, de a politikai osztály tagjai egész biztosan emlékeznek rá. Aki még nem látta, nézze meg a Szemfényvesztők című hálivúdi eksönmúvit. Nem semmi, de ahhoz képest, ami nálunk, ebben az igazi Patyomkin-országban történik, a fasorban sincs! A filmben van egy nagyon lényeges mondat, mely így hangzik: Minél közelebbről nézed a trükköt, minél közelebbről nézed a kezemet, annál kevesebbet látsz! Jó reggelt! Ebben a látszat-országban a kulcsmondatok úgy kezdődnek, hogy Olyan mintha. Magyarország jobban teljesít. Legalábbis OV és a kormánypropaganda szerint. Naphosszat a tévét bámulva tényleg olyan, mintha. De te vagy nem akarod észrevenni, vagy a körülötted lévő valóság köszönőviszonyban sincs a média által közvetített képpel. Olyan, mintha Bajnai és pártja mögött tömegek állnának, hiszen minden nap róluk látsz és hallasz tudósításokat a híradókban. Közben a valóságban hibahatáron lavíroznak a közvéleménykutatásokban. Ilyen van? Itt csak ilyen van! Vedd már észre! Mindeközben azok a külföldi cégek, melyek a bankszövetség főtitkárának figyelmeztetése ellenére mégis termelésre adják a fejüket, lásd a kormányfő példájában a két német autóipari óriás, az Audi és a Mercedes, nos, ők kétségkívül jogosan viszik ki az országból a profitjukat, hiszen megdolgoztak érte. Nem igaz? És tényleg! A kérdés csupán az, mennyi munkahelyet teremtettek és mennyiért? Mennyi vissza nem térítendő támogatásért? A hazai vállalkozók miért csak újabb eladósodás értsd: hitelfelvétel útján tudnak új munkahelyeket teremteni? Ők miért nem kapnak a magyar államtól vissza nem térítendő munkahely-teremtési támogatásokat? Lehet, hogy a két német autóipari óriásnak adott támogatás töredékéből sokkal több munkahelyet tudna teremteni a hazai vállalkozói szektor? Én nem tudom, csak kérdezem. Mindeközben a kártyapakliban kulcsszerepet betöltő Jolly Joker figurát is megalázóba leküldő, univerzális hivatkozási alappá avanzsált rezsicsökkentés viszi ma kis hazánkban a prímet. Persze itt is

5 csak elsőre tűnik felhőtlennek a kép. A csomagolás mögé nézve itt-ott bizony felfeslik a rögvalóság kissé likacsos olyan mintha szövete. Amit az egyik kézzel adnak, a másikkal legalább olyan gondosan vissza is veszik, méghozzá azonnal! Örömmel konstatálod, hogy kevesebb összeg áll a sárga csekken, annak viszont már nem örülsz, hogy újabb csekkeket találsz a postaládában, melyekkel az újabb, eddig számodra ismeretlen adókat kell majd befizetned. A másik, legalább ennyire sűrűn emlegetett, bár az utóbbi időkben némiképp megkopott varázsú, 100%-ig csereszabatos hivatkozási alap a rettegett ⅔. De mi történik akkor, ha a kétharmadot előállító egyharmad csalódott, és teszem azt, megvonja a bizalmát? Úgy egyébként a torz választási rendszernek köszönhető, hogy a választók egyharmadának szavazata elegendő a falakon belüli kétharmadhoz, de ez ma már senkit sem érdekel. Csak az ellenzéket! Mi az, hogy? Nagyon is! Ők maguk is a jövő évi választásokon, mint elérendő célt, tűzték ki maguk elé a kétharmad elérését. Vajon beledöglünk abba, hogy az egymást váltó rezsimek folyton újat és mást akarnak? De legfőképpen is azonnal visszacsinálni azt, amit a másik tett? Valószínűleg igen, mert mindegyik újító és reformáló szándékú retorika ugyanazt a szart, vagy még rosszabbat zúdítja az emberek nyakába, mint amitől szándéka szerint szeretne megszabadítani bennünket. Akkor is át akarnak kísérni az út túloldalára, amikor nekünk eszünk ágában sincs átkelni a másik oldalra. Természetesen a miniszterelnök is elszólta magát. Az OTP-ről ugyanis úgy beszélt, mint egy mégis csak magyarországi bank -ról. Dejszen a többi bank is az! Magyarországi, azaz Magyarországon működő! De attól az még nem magyar! Apróság, de tessék odafigyelni, mert ez is nagyon lényeges! Emlékszünk ugye? Az ördög vagyis a dög (a halott, elpusztult, idejét múlt, meghaladott) őre mindig a részletekben lakozik! A devizahitelek kivezetésénél tulajdonképpen igazságot szolgáltatunk. mondta a miniszterelnök. Mindenkinek? Ezt csak azért kérdezem, mert jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem csak azokkal fizettettek többet, akik ingatlant vásároltak és már nem tudják fizetni a törlesztő részletüket, hanem a többiekkel is! Ha majd mindenkinek lesz munkája, kijutunk a válságból. Apró gyöngyszem szintén a miniszterelnök úr előadásából. Sose jutunk ki a válságból. Legalábbis így nem. Nem lesz olyan, hogy mindenkinek lesz munkája. Azért nem, mert maga a rendszer az, ami ebben ellenérdekelt. Bele van kódolva, mi több, a rendszer lelke a folyamatosan minél magasabb szinten tartott munkanélküliség, mert csak a nagy munkaerőfelesleggel biztosítható a hatékony kizsákmányolás, a nagyobb profit.

6 Jobban teljesít Magyarország, s te mégis kutyául érzed magad benne. Ilyen van? Ébredj már fel, itt csak ilyen van! Ez az új lánc is csak olyan, mint a régi, hiába cserélték le. Hiába fényesebb, hiába tűnik másnak, ugyanúgy fogva tart! Szabadulj meg tőle hát! A szemfényvesztők ideje lejárt! Isten áldja Magyarországot! 1 öntudatos pécsi polgár

No, de ne siessünk ennyire előre! Haladjunk szép sorjában, ahogy az meg vagyon írva!

No, de ne siessünk ennyire előre! Haladjunk szép sorjában, ahogy az meg vagyon írva! Akkó meg mér nem? avagy A tülekedéshez való helyezkedés Már megint nem látjuk a fától az erdőt! Mert nem akarják, hogy lássuk! Már megint hagyjuk magunkat megvezetni, hülyére venni! A gigantikus színpadias

Részletesebben

Az MKKSZ Akadémia elsõ félévi záró konferenciáján elhangzott elõadások (2009. július 9.) Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek

Az MKKSZ Akadémia elsõ félévi záró konferenciáján elhangzott elõadások (2009. július 9.) Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek Az MKKSZ Akadémia elsõ félévi záró konferenciáján elhangzott elõadások (2009. július 9.) Járai Zsigmond, az Orbán-kormány pénzügyminisztere, az MNB volt elnöke, jelenleg CIG Pannónia Életbiztosító Felügyelõbizottságának

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/7-4/2012. FVB-4/2012. (FVB-66/2010-2014.)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/7-4/2012. FVB-4/2012. (FVB-66/2010-2014.) Ikt. sz.: FVB/7-4/2012. FVB-4/2012. (FVB-66/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2012. február 28-án, kedden, 9 óra 41 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562.

Részletesebben

Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek

Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek Az MKKSZ Akadémia első félévi záró konferenciáján elhangzott előadások Járai Zsigmond, (2009. július 9.) az Orbán-kormány pénzügyminisztere, az MNB volt elnöke, jelenleg a Pannónia biztosító felügyelőbizottságának

Részletesebben

A Szociális Szakmai Szövetség. 10 éves konferenciája. 2005. november 4-5. Zichy Kastély, Seregélyes

A Szociális Szakmai Szövetség. 10 éves konferenciája. 2005. november 4-5. Zichy Kastély, Seregélyes A Szociális Szakmai Szövetség 10 éves konferenciája 2005. november 4-5. Zichy Kastély, Seregélyes Az Európai Unió és a szociális szakma Előadó: Hegyesi Gábor, tanszékvezető, ELTE Társadalomtudományi Kar,

Részletesebben

Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján

Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján 2011. október 19. Budapest Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Köszönöm szépen a szervezőknek, hogy voltak olyan

Részletesebben

avagy Arany Málna-díj* Lári Fárinak, a végóráit élõ mûminiszterelnöknek!

avagy Arany Málna-díj* Lári Fárinak, a végóráit élõ mûminiszterelnöknek! A TARTALOMBÓL: Az általános emberi felelõsség kifejezéseként...................... 2 Önkéntes mérvadók hintik az igét. Vagy inkább a port a szemünkbe?...... 3 A cél a bankok megmentése.......... 4 Dr.

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2013. október 28-án, hétfőn, 10 óra 38 perckor kezdődően, az

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-9/2011. (FVB-31/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FVB-9/2011. (FVB-31/2010-2014.) FVB-9/2011. (FVB-31/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2011. június 7-én, kedden 9 órakor a Képviselői Irodaház 562. számú tanácstermében megtartott üléséről A jegyzőkönyv

Részletesebben

A legérdekesebb rész 2 óra 00 percnél kezdődik, itt közvetlenül a darabról van szó.

A legérdekesebb rész 2 óra 00 percnél kezdődik, itt közvetlenül a darabról van szó. Tévedések végjátéka avagy Nem túl olcsó játék hülyegyerekeknek! Már az is önmagáért beszél, hogy a hibás tudás következtében egy tetszetős csomagolásban felkínált agyonajnározott, manipulatív szélhámosság

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Mindennapi pénzügyeink a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban című előadás- és vitasorozat

Részletesebben

az öntudatos magyar polgár lapja A TARTALOMBÓL:

az öntudatos magyar polgár lapja A TARTALOMBÓL: Szóljatok, ha szólni kell... most a gyarmatokért!!! 317. szám az öntudatos magyar polgár lapja A TARTALOMBÓL: Miért nem lehet visszafizetni az államadósságot?... 4 Az igazság az inflációról!... 7 A DEMOKRÁCIA

Részletesebben

jár. Ezért nem érez semmi bûntudatot 2 jó ha figyelünk

jár. Ezért nem érez semmi bûntudatot 2 jó ha figyelünk A TARTALOMBÓL: Bush: egy betegség tünete...............................2 A konstruktív ellenzéki.................................3 A komcsik a pécsi Jobbik barátságát keresik................ 5 Rákos áttétként

Részletesebben

Szabó László Mediterrán Moszkva 2008.

Szabó László Mediterrán Moszkva 2008. Szabó László Mediterrán Moszkva 2008. TARTALOMJEGYZÉK Magyarország Rt. 3 7 avagy A globális szenvedés lokális kivetülései Belterjes jövõtervezés posztkommunista módra 13 avagy Amikor a nemzetben van a

Részletesebben

Újabb megállapodást kötött a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával

Újabb megállapodást kötött a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával XVI. évfolyam 2014. 3. szám Újabb megállapodást kötött a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával Parragh László kamarai elnök beszédét hallgatja Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági

Részletesebben

Hogyan juthat az Ön vállalkozása is megfelelő hitelhez. Hitelképesség, és más praktikus tanácsok a bankárok titkos világához

Hogyan juthat az Ön vállalkozása is megfelelő hitelhez. Hitelképesség, és más praktikus tanácsok a bankárok titkos világához Hogyan juthat az Ön vállalkozása is megfelelő hitelhez Hitelképesség, és más praktikus tanácsok a bankárok titkos világához 1 Tartalom 1. Előszó... 3 2. A hitelképesség... 4 3. A hitelképesség meghatározása...

Részletesebben

Szabó László Mediterrán Moszkva 2006.

Szabó László Mediterrán Moszkva 2006. Figyelemreméltó, hogy minden normális országban lapátra tették a posztkommunistákat, nálunk pedig építik tovább a szocializmust. A nép hangja, melyet hazánk egyik polgára RTK Rövid Tényszerû Közlés formájában

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: VFB/30-2/2015. VFB-15/2015. sz. ülés (VFB-25/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: VFB/30-2/2015. VFB-15/2015. sz. ülés (VFB-25/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: VFB/30-2/2015. VFB-15/2015. sz. ülés (VFB-25/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának 2015. június 24-én, szerdán, 10 órakor az Országgyűlés Irodaháza

Részletesebben

A finanszírozhatóság 10 titka

A finanszírozhatóság 10 titka A finanszírozhatóság 10 titka Hogyan juthat pénzhez egy kisvállalkozás? Lévai Péter A nehéz helyzetben lévő mikró-vállalkozások finanszírozási tanácsadója 2010, Budapest Amikor az egyik ajtó bezáródik,

Részletesebben

Prezentáció címe: Nézőpontok különbözősége. Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Prezentáció címe: Nézőpontok különbözősége. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nézőpontok különbözősége Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Joggal merül fel az emberben az a kérdés, az eddig elhangzott véleményeket figyelembe véve is, hogy vajon létezik-e az a valóság, amely különböző nézőpontokból

Részletesebben

Kerekasztal beszélgetés a tankötelezettség korhatáráról 2011. március 23.

Kerekasztal beszélgetés a tankötelezettség korhatáráról 2011. március 23. Mendrey László: Kerekasztal beszélgetésre jöttünk össze, melynek témája a tankötelezettségi kor, az alapfokú képzés várható módosulása, és a szakképzés átalakításának ügye. A kerekasztal beszélgetésre

Részletesebben

Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete. File: C:\testuleti_ulesek\110530\2011 május 30 001.rep J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete. File: C:\testuleti_ulesek\110530\2011 május 30 001.rep J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete File: C:\testuleti_ulesek\110530\2011 május 30 001.rep Ülés ideje: 2011. május 30. 16:18 Ülés helye: Városháza tanácskozóterme Testületi névsor: J E G

Részletesebben

A rendszerváltás és az államadósság

A rendszerváltás és az államadósság A rendszerváltás és az államadósság Ki áll a magyar pártok mögött? 2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-1/2012. (FVB-63/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FVB-1/2012. (FVB-63/2010-2014.) FVB-1/2012. (FVB-63/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2012. február 13-án, hétfőn 10 órakor a Képviselői Irodaház 562. számú tanácstermében megtartott üléséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (szó szerinti) 2013. február 20-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (szó szerinti) 2013. február 20-án megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (szó szerinti) 2013. február 20-án megtartott üléséről Dr. Magyariné Dr. Nagy Edit asszony, a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkára,

Részletesebben

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna

Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna 1 Mesterházy Attila beszéde 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Orbánnak mennie kell! Ebben a három szóban tudom összefoglalni azt, hogy mit is kellene mondani

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i soros üléséről.

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i soros üléséről. TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2/2011. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. január 21-i soros üléséről. AZ ÜLÉS HELYE: Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

A TARTALOMBÓL. Főszerkesztő: Olvasószerkesztő: Tervezőszerkesztő: Szerkesztőségi munka, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés:

A TARTALOMBÓL. Főszerkesztő: Olvasószerkesztő: Tervezőszerkesztő: Szerkesztőségi munka, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés: Szóljatok, ha szólni kell... most a hitelkárosultakért!!! 309. szám A TARTALOMBÓL Lesz-e még a nemzet olyan, hogy halált nem érdemel?... 4 az öntudatos magyar polgár lapja Kormányt buktathat a devizahitel...

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISZB/31-1/2013/IF. IF-2/2013. sz. ülés (IF-13/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISZB/31-1/2013/IF. IF-2/2013. sz. ülés (IF-13/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: ISZB/31-1/2013/IF IF-2/2013. sz. ülés (IF-13/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság Ifjúsági albizottságának 2013. május 27-én,

Részletesebben