BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2012. évi munkájáról"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Elnök Urak! évi munkájáról A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a 2012-ben a maga elé tűzött feladatait tagegyesületeivel közösen a megye közrend-közbiztonsága-, bűnözés megelőzése, gyermek- és ifjúság-, környezet-, katasztrófavédelemi feladatokat teljesítette. Az ország - szűkebb környezetünk a megye - polgáraink jó közérzetének a nyugodt, kiegyensúlyozott életének egyik legfontosabb feltétele a közrend és a közbiztonság megfelelő állapota. Ezen állapot szinten tartásához nagyban hozzájárul a polgárőrök önzetlen szolgálatvállalásai. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség és működésének eddigi eredményei: A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Magyarországon törvényesen működő, önszerveződésű, bűnmegelőzési, közbiztonság védelmét szolgáló pártpolitikai érdekektől mentes társadalmi szervezet. Szövetségünk június 8. án alakult, azóta dinamikusan fejlődik és mára már tevékenységi területének egyik meghatározó szereplőjévé vált. Jelenleg 6 régióban 42 egyesület, és 9 tagozat alkotja a szövetséget, mely közel 1500 főt számlál. Tagozatokat ott hoztunk létre ahol nem tudnak 10 fő polgárőrt beszervezni, illetve nem tudják vállalni az indulás költségeit kis települések. Szervezés alatt van négy ellátatlan településen a polgárőrség /Mogyorósbánya, Tokod, Dad, Vértesszőlős/. A helyi polgármesterek belátva azt, hogy a polgárőrség sokat tehet településük közbiztonságáért nagy segítséget nyújtanak a megalakuláshoz. Ezzel a egyesülettel + a 9 tagozattal a 2012-es évhez viszonyítva az akkori 42 település helyett már 55 településen működik polgárőrség. A szövetséget alkotó egyesületek a helyi közéletben is meghatározóak bűnmegelőzési tevékenységük mind a helyi lakosok, mind pedig az együttműködő szervezetek körében elismert. A szövetség megalakulása óta az Országos Polgárőr Szövetség tagjaként működik.

2 2 Kiemelten tevékenységeink a közrend- és közbiztonság védelme, bűnmegelőzés, gyermek- és ifjúságvédelem, környezet- és katasztrófa védelem. A Megyei Szövetség legfőbb feladata a bűnmegelőzés. A polgárőrség bűnmegelőzési tevékenysége három erős pilléren nyugszik: rendszeres járőrözéssel szolgálja a közterületek biztonságát, szűkíti a bűnözés utánpótlási vonalait, hangsúlyt helyezve a gyermek-és ifjúságvédelemre, neveléssel alakítva ki egy erkölcsösebb generációt, amely tudatosan képes elutasítani a kábítószereket, s a bűnöző életmódot. A tagszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermek- és ifjúságvédelemre. Szezonális programokat is szervezünk. Nyáron fel kell készíteni a gyerekeket, hogy a szünetben is a legjobb tudásuk és odafigyelésük szerint közlekedjenek, mert hajlamosak teljesen kikapcsolni a szünidő kezdetével. Télen szintén nagyon fontos a saját és környezetünk egészségének, épségének megőrzése. A hideg miatt az utak csúszóssá válnak, fokozottan oda kell figyelni. Célunk, hogy a Szövetség és az egyesületei, a tevékenységi területeiknek megfelelően a lehető legteljesebb mértékben tudja ellátni meghatározott feladatait. Legfőbb feladatunk a bűnmegelőzés területe, ezért koordinálásának folyamatos fejlesztése elengedhetetlen. Továbbá, hogy az infrastrukturális és a kommunikációs eszközök megfelelő mértékű folyamatos fejlesztése biztosított legyen. A Polgárőrség vezetőségének, operatív munkatársainak és maguknak, a polgárőröknek a megfelelő szintű továbbképzését fontos feladatnak tartja a Szövetség. A Szövetség eddig elért legfontosabb eredménye az, hogy eredményesen képes összefogni a 42 tagszervezetének, és 9 tagozatának munkáját, maximális érdekképviseletet tud nyújtani a törvényességre kiterjedően, valamint annak a ténye, hogy a Polgárőrség működésének köszönhetően nagymértékben csökkent a bűnesetek száma, nőtt a közbiztonság és a lakosság egészséges léte pozitív hatással van a társadalom egészére, ezáltal a gazdaság fejlődésére is. A napi kommunikáció megfelelően ki van alakítva az egyesületeinkkel és a társszerveinkkel. A napi munkakapcsolatunk jól működik az együttműködési megállapodásban álló szervekkel. Gyermek- és ifjúság védelem területén tett erőfeszítéseink, drogmegelőzésű programok szervezése az általános iskolákban. Egy iskola egy polgárőr bűnmegelőzési és közlekedési hónap minden éves megtartása. Civil gépjárműköröző és kereső szolgálat és a Mátrix Polisz lopott gépjármű kereső rendszer működtetése a rendvédelmi szervekkel közösen sok eredményt hozott. A Szomszédok Egymásért Mozgalom elnevezésű, a közvetlen környezetünket védő, bűnözés megelőzési célú

3 3 szerveződés megyénkre kevésbé jellemző, ezen a területen, főleg a nagyobb megyei városokban van mit tennünk. Sajnos nem rendelkezünk a nap 24 órájában, vonalas telefonról ingyenesen hívható központi diszpécser szolgálattal, és adminisztrátori státusszal. I. Főbb feladataink voltak 2012-ben: Folytattuk megyénk településeinek biztonsága, a bűncselekmények megelőzése érdekében megkezdett feladatainkat, különös gondot és figyelmet fordítva a területi polgárőr szervezetek és az önkormányzatok helyi közbiztonsági célkitűzéseinek megvalósításában történő közreműködésre, a rendőrség munkájának támogatására, a lakosság anyagi javai, vagyontárgyai ellen irányuló jogsértő cselekmények megelőzésére. Polgárőr szervezeteink vonatkozásában igyekeztünk új ellátatlan településeken polgárőr egyesületeket alapítani, a tagság megerősítésére és a megbecsülés megóvására kiemelt hangsúlyt helyezni. Részt vettünk, és 2013-ban is folytatjuk a Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek akcióban. Törekedtünk a területileg illetékes rendvédelmi (rendőrség, tűzoltóság, idegenrendészet, katasztrófavédelem, bevándorlási és állampolgársági hivatal) szervekkel a már kialakult együttműködés megőrzésére, a jogsértő cselekmények megelőzésére. A rendőrség és a polgárőrség között meglévő kölcsönös információcsere folyamatos fejlesztésére, biztosítására. Közreműködtünk a környezetvédelmi szerveknek a rendvédelmi szervekkel közös együttműködésben végzett környezeti, árvízi, kárelhárítási és kármentesítési tevékenységében. A nyári idegenforgalmi idény biztonságának bűn- és baleset-megelőzési feladatai jobb végrehajtása érdekében, az idegenforgalmi területeken működő, illetve a környező települések polgárőr szervezeteivel közösen összehangolt, egymást támogató akciósorozatot szerveztünk. Közreműködtünk a tanévkezdés időszakában az OPSZ, valamint a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által a megye települései iskoláinak körzetében szervezett közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési akciók végrehajtásában.

4 4 Részt vettünk a gyermek- és ifjúságvédelem területén az iskolákban folyó nevelő tevékenységben. Részt vettünk az VIII. országos Polgárőr Közlekedési versenyen, Budapesten. Ez évben 290 körlevelet adtunk ki a polgárőr egyesületek felé az éppen aktuális programokról, hírekről, felhívásokról és egyéb fontos eseményekről. Feladatainkat a tervezett szerint elvégeztük. II. Részletesebben Bűnmegelőzési tevékenységek, akciókban, akciósorozatokban való részvétel, biztosítási feladatok: Megyénkben folytonos a rendvédelmi szervekkel történő közös szolgálatellátás. Járőrözés alatt polgárőreink rendszeresen ellenőrzik a posták, a pénzügyi intézetek területét és a pályaudvarokat, a nemkívánatos személyeket eltanácsolják a helyszínről. Ezen kívül a telefonfülkéket is megnézik, és ha gond van, értesítik a megállapodás alapján az illetékes szerveket. Az őszi betakarítások idején fokozottan felügyelnek a polgárőrök a földeken kint hagyott mezőgazdasági gépekre és a terményekre, mert ilyenkor megnő az őszi mezőgazdasági bűncselekmények száma. A betakarítást követően polgárőreink ellenőrzik az engedélyezett tarlóégetést, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban meghatározottak szerint, felügyelet mellett s veszélytelenül kerüljön végrehajtásra. Az üdülő övezeteket, az önkormányzat tulajdonát képező hétvégi házakat, nyaralókat a nyári idegenforgalmi szezon alatt kiemelt formában emelt szintű járőróraszámban, több járőrcsoport bevonásával ellenőrizzük. A polgárőrség más szervekkel közösen meghirdetett akcióban vett részt. A programok a bűn-, baleset-, és drogmegelőzést szem előtt tartva zajlottak. Kiemelt feladatunk volt a postások biztosítása a nyugdíjak kiosztásakor, valamint a halottak napi temetőbiztosítások. A szervezet tevékenységében fontos szerepet játszott a karácsony és az ünnepek zavartalanságának, meghittségének lebonyolítása.

5 5 Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pozitív hozzáállásának köszönhetően elértük, hogy Polgárőr Magazin eljusson az egyesületeinkhez legközelebbi kapitányságokra is./50 db.-ot kap a megyénk is ingyen./ A rendőrséggel közös járőrözés során az alábbi intézkedésekre került sor: Bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy elfogása eset 170 Tettenérés eset 165 Rendőrséggel közös szolgálat óra Bűnügyi jelzésadás, egyéb információ eset Egyéb bejelentés, információ eset Akcióban való részvétel óra Eltűnt személy kutatásában közreműködés eset 78 Helyszín, rendezvény biztosítása óra Bűnmegelőzés óra Posta szolgálat óra Megelőző járőr szolgálat óra Összes szolgálat: óra A leírtakon túl a polgárőrök számtalan bűnügyi közlekedésrendészeti akciókban vettek részt. A fenti számadatok is alátámasztják a polgárőrség közrend, közbiztonság terén kifejtett eredményes tevékenységét. Jövőbeni munkánk elvégzéséhez azonban mindenképpen szükséges a rendőrség további támogató együttműködése.

6 6 A Szövetség taglétszáma a 2012 évi járőrözése, és Ft értékben való kimutatása Évi szolgálatok Óraszám Kimutatás 500 Ft /óra értékben Kimutatás Rendőrségi tarifával Ft/óra Tagszervezetek száma 42 Tagszervezetek létszáma / fő 1502 Rendőrséggel eset 3487 Rendőrséggel fő 918 Rendőrséggel óra , Ft 80, Ft Önálló szolgálat eset Önálló szolgálat fő 1326 Önálló szolgálat óra , Ft 846, Ft Összes eset Összes fő 1502 Összes óra , Ft 926, Ft

7 7 KEMPÖSZ ZÁRÁS BEVÉTELEK Nyitó bank nyitó pénztár Tagdíj bevétele Támogatás OPSZ-től Polgárőri napok támogatása Postai támogatás Banki kamat 2157 Önkormányzat támogatása 5000 Egyéb bevételek BEVÉTELEK ÖSSZESEN KIADÁSOK Tárgyi eszközök beszerzése Üzemanyag költség Nyomtatvány, irodaszer Bérköltség Támogatás továbbutalása Bérjárulékok Működési költségek Bankköltség Biztosítási díjak Egyéb költségek Posta telefon, internet KIADÁSOK ÖSSZESEN Pénzkészlet Banki egyenleg ÖSSZES PÉNZKÉSZLET ÉN eredmény

8 8 Együttműködés más szervekkel, szervezetekkel: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei Szervezete Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Komáromi Vizi Rendészet Magyar Posta Rt. Tatabányai Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A partnereink körét folyamatosan bővíteni kívánjuk. III. Megyei szövetség évi főbb feladatai: Napra készen tartjuk kapcsolatainkat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzattal és a Védelmi Titkársággal. Felajánljuk részvételünket a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szakbizottságában való részvételünkre, és ott érvényre juttatjuk a Polgárőrség érdekeit. Kapcsolatainkat tovább szilárdítjuk a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitánysággal és a városi rendőrkapitányságokkal. Felvettük kapcsolatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A közös tevékenység alapja a Rendészeti Minisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség között aláírásra került együttműködési megállapodás. Eleget teszünk a közös akciókra történő felkéréseiknek, erre a célra felajánljuk a Szövetség és a tagegyesületek tulajdonában lévő technikai eszközöket / Mátrix-police, gépkocsik, prevenciós drogtáska /. Felvesszük a megye területén működő minden olyan szervezettel a kapcsolatot az együttműködés céljából, amelyekkel az OPSZ együttműködést írt alá. Felkérjük a rendőrséget térségi közlekedésbiztonsági akciókra, ezeken az akciókon működtetjük a rendelkezésre álló technikai eszközöket. Komárom-Esztergom megyében azokon a településeken, ahol még nem működik polgárőr egyesület, kezdeményezzük megalakításukat. A mozgósításhoz és szervezéshez megadunk minden segítséget, a lehetőséghez képest a települési önkormányzatoknak és a megválasztandó elnököknek. Törekszünk arra, hogy a Megyei Szövetséghez és az OPSZ-hez nem tartozó bűnmegelőzési célból működő

9 9 civil kezdeményezéseket integráljuk. Kezdeményezői leszünk továbbra is a Szomszédok Egymásért Mozgalom nagyvárosainkban (Tatabánya, Esztergom), illetve ahol koncentráltan, tömbszerűen sok ember él együtt való megalakításának, majd bővítésének. Áttekintjük a korábban kötött együttműködési megállapodásokat, és ha szükséges, azokat az új követelményekhez igazítjuk közösen az együttműködő partnerekkel. /Megyei Önkormányzat, Rendőrség, Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Posta-, MÁV-területi Igazgatósága, telefontársaságok, biztosító társaságok, vagyonvédelmi társaságok /. Konkrét feladatokkal látjuk el és foglakoztatjuk az ez évben rendszerbe került adminisztrátort. Közreműködésével reggel 8 és délután 16 óra között a rendszeres kapcsolattartás és információáramlás valósult meg a Megyei Szövetség és a tagegyesületek között, valamint a Megyei Szövetség és az OPSZ között. Jelentős szerepe van a szövetségünk okmányrendszerének naprakészen tartásában, az irataink szakszerű tárolásában is, a mindennapos adminisztrációs feladatok elvégzésében. Igyekszünk friss, aktuális információkkal ellátni tagegyesületeinket, segíteni munkájukat, ezért, honlapot üzemeltetünk, ahol minden szükséges információ megtalálható. A honlap címe: Minden tagegyesületünket kérek, naponta látogassák az oldalt, regisztráljanak, jelöljenek ki olyan személyeket, akik készség szintjén meg tudják tenni ezt. Az ő feladatuk, hogy az új dolgokról azonnal értesítsék az egyesület elnökét. Az interneten való kapcsolattartásunk másik formája a szövetségünk rendszere. Itt is kérem, Önöket naponta többször nyissák meg az fiókjukat, mert van, amikor igencsak gyors információkat kér az egyesületekről az OPSZ. Pályázat figyeléssel eredményesen igyekszünk kihasználni a különböző pályázati lehetőségeket. Ezeket is mindig feltesszük a honlapunkra, de az OPSZ honlapon is megtalálhatóak. Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a tagegyesületeknél felvételre kerülő új polgárőr jelöltek oktatására és a polgárőrök továbbképzésére. Mozgósítjuk tagegyesületeinket az OPSZ és a Megyei Polgárőr Szövetség által meghirdetett kampányfeladatokon való részvételre. Nagyobb hangsúlyt helyezünk a polgárőrség környezetvédelmi feladatinak kiszélesítésére. Együttműködést megállapodást kötöttünk a Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szorgalmazzuk a tagegyesületek felé, hogy a tagság minél nagyobb számban fizessen elő a Polgárőr Magazinra, de letölthető az OPSZ honlapjáról is. Új Alapszabályt, Szervezeti és Működési Szabályzatot dolgoztunk ki.

10 10 A szövetség elnöksége, bizottságai, tagozatai ügyrendeket készítettek, munkájukat e szerint végzik. IV. A polgárőr tagegyesületek részére ajánlott feladatok: A polgárőrség működésének alapja a jövőben is az önkéntesség, a meggyőződésből, minden ellenszolgáltatás és díjazás nélkül való tenni akarás legyen. Erősítsék tovább a polgárőr mozgalom egységét, őrizzék meg a pártsemlegességet Ne engedjenek abból az elvből, hogy a polgárőr csak büntetlen előéletű állampolgár legyen, aki élvezi lakóközössége bizalmát és megbecsülését, akinek életvitele kiállja környezete kritikáját, aki a mozgalom célkitűzéseivel egyetért, aki felelősséget érez a közrendért és a közbiztonságért A polgárőr tevékenységének alapja a személyes példamutatás legyen. Magatartását az önkéntes jogkövetés jellemezze. Szolgálatát úgy lássa el, hogy fellépését ne érezzék az állampolgárok zaklatásnak. Ne várjon előnyöket polgárőri mivoltával összefüggésben. A polgárőrség által felvállalt bűnmegelőzési feladatok teljesítésével a jövőben is elsőbbséget élvez a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozására való törekvés. Ennek érdekében folytassák településük, lakókörnyezetük vagyonbiztonsága, a bűncselekmények megelőzése érdekében vállalt járőr és figyelőtevékenységüket. Aktívan vegyenek részt az önkormányzatok helyi közbiztonsági célkitűzései megfogalmazásában és a feladatok végrehajtásában. Őrizzék meg és tartsák fenn az egyesületek összetartását, cselekvési egységét. A polgárőrség jövője és a folyamatosság fenntartása érdekében törekedjenek a fiatalok és a nők megnyerésére, kezdeményezzék polgárőri felvételüket, gondoskodjanak értelmes és céltudatos feladatokkal történő megbízásukra. Tegyék még rendszeresebbé a kapcsolattartást a Megyei Szövetség elnökségével. A meghatározott határidőig biztosítsák a Megyei Szövetségeknek a kért információkat, ennek érdekében javítsák az egyesületek adminisztrációs tevékenységét. Az egyesületek vezetői gondoskodjanak a közönség érdekében végzett áldozatos tevékenység és az elért eredmények folyamatos és reális bemutatására, erősítsék médiakapcsolataikat, a helyi sajtóban, televízióban történő megjelenésüket. Erősítsék tovább és tegyék még rendszeresebbé kapcsolataikat legfontosabb stratégiai szövetségeseikkel: az önkormányzattal, valamint a helyi rendőri szervekkel. Használjanak ki minden alkalmat a civil közösségek részére kiírt pályázati lehetőségek kiaknázására. Kísérjék figyelemmel és csatlakozzanak az OPSZ által meghirdetett pályázatokhoz is.

11 11 Aktívan, felkészülten és kezdeményezően képviseljék polgárőr egyesületüket a lakossági és egyéb fórumokon. Ösztönözzék tagjaikat Polgárőr Magazin előfizetésére. Vegyenek részt a Szövetség elnöksége által szervezett, a megye illetékességi területére kiterjedő bűnmegelőzési, vagyonvédelmi, közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi akciókban. Fordítsanak továbbra is kiemelt figyelmet a polgárőrök alap- és továbbképzésére. Előadónak kérjék fel az együttműködő önkormányzati-, rendőri-, és idegenrendészeti szervek képviselőit is. Szervezzék meg a polgárőri tevékenység egyesületre vonatkozó írásos fényképes, egyéb tárgy és személyes emlékeiknek gyűjtését, biztosítsák a dokumentumok rendszerezését és megőrzését. A polgárőr tevékenység népszerűsítése érdekében mind nagyobb számban vegyenek részt a megyei és az országos polgárőr napokon. Az alkalmat használják fel az egyesületek együttműködési készségének javítására és az általánosítható jó és eredményes tapasztalatok átadására. A kért létszámban biztosítsák az ifjú polgárőrök megjelenését a fiatal polgárőrök táborán. Képviseltessék magukat az önkormányzatok mellett működő bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságokban. A részvételt használják fel a polgárőrség tevékenységének megismertetésére, társadalmi bázisának szélesítésére, anyagitechnikai lehetőségei gyarapítására. Bizottsági tagságuk révén legyenek kezdeményezők a SZEM elterjesztésében és új polgárőr egyesületek létrehozásában. Keressenek új munkaformákat, tevékenységi területeket és együttműködési lehetőségeket a társadalmi bűnmegelőzés és vagyonvédelem bővítésére. Lehetőségeik szerint vállaljanak szerepet az áldozatvédelmi irodák tevékenységében is. A munka során szerzett tapasztalataikat a Polgárőr Magazin közreműködésével osszák meg az ország polgárőr közösségével. Vegyenek részt az általános és a középiskolások ifjúságvédelmi, bűn- és balesetmegelőzési, környezetvédelmi, kábítószer ellenes felkészítésének feladataiból. Hasznosítsák hatékonyabban a Megyei Szövetség tulajdonában lévő drogtáskát. A tantestületek és a diákok körében propagálják a polgárőr tevékenységet, szervezzenek új polgárőröket a pedagógusok és az osztályközösségek tagjai közül. A kölcsönösség és mindkét fél számára előnyös feltételek mellett kezdeményezzenek újabb együttműködési megállapodások kötését, többek között a Nemzeti Parkigazgatóságokkal, a Vadász- és Horgász Szövetségekkel, a Kulturális Örökség hivatalaival, a Személy- és Vagyonvédelmi Szakmai Kamarával, a Takarékszövetkezetekkel, stb. A működés pénzügyi feltételei javítása érdekében kutassanak fel újabb szponzorokat, e célból nyerjenek meg cégeket, vállalkozásokat. Ösztönözzék az állampolgárokat, hogy az 1 %-os adófelajánlásaikat a polgárőrség támogatására ajánlják fel.

12 12 V. A Megyei Szövetség szervezeti élete: Minden polgárőr egyesület az év első negyedévében megtartja a Beszámoló közégyűlést, értékelik az előző évet, valamint a tavalyi év költségvetését megvitatják. Legnagyobb költségtényező a gépkocsi üzemeltetése, és a cégautó adó, sajnos egyre kevesebb anyagi támogatást kapnak az önkormányzatoktól, egyéb helyi és központi szervektől. Postai támogatásban is részesülnek egyes egyesületek. A polgárőr mozgalom népszerűsítése, eredményeinek ismertetése a közvélemény és a nagynyilvánosság széles tömegeinek mind jobb tájékoztatása, a Szövetség sajtóreferensének Engelbrecht Károly - munkájának köszönhetően megnőtt. Rendszeresen jelleggel segíti az elnöknek, illetve az írott és elektronikus sajtónak a munkáját. A kiemelkedő eseményekről folyamatosan nyilatkozik, illetve időszakonként tájékoztatót készít a szervezetnél folyó tevékenységről. A Szövetség 1 alkalommal tartott éves beszámoló közgyűlést, 1 alkalommal rendkívüli közgyűlést az alapszabály megváltoztatása miatt, 4 alkalommal Kibővített Elnökségi ülést. Elnökségi ülés tartására az év folyamán 9 alkalommal került sor. Az Elnökségi ülések 1-2 héttel megelőzik a Kibővített elnökségi üléseket. Az elnökség 9 Elnökségi határozatot fogadott el. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat között a Szövetség megalakulása óta nem volt kapcsolat, ezen most gyökeresen változtatni kívántunk. Elkészült egy háromoldalú együttműködési megállapodás, a harmadik fél a Megyei Rendőr-főkapitányság, ők biztosítják a Szövetségünknek az infrastrukturális feltételeket. El kell érnünk: a megyei önkormányzat megítélése szövetségünkről az legyen, hogy a megye legszervezettebben és legaktívabban működő önkéntes szervezete ben szövetségünknél fegyelmi ügy nem volt, ez nagyon jónak mondható. Szinkronban az Országos Polgárőr Szövetséggel új tagozatokat hoztunk létre, ezek a következők: 1. Bűnmegelőzési Munkabizottság 2. Gépjármű - Felderítési Tagozat 3. Környezetvédelmi Munkabizottság 4. Közlekedési Munkabizottság 5. Vöröskeresztes és Véradó Tagozat 6. Karitatív Munkabizottság 7. Sport Tagozat 8. Katasztróvavédelmi Munkabizottság

13 13 Tagság létszáma, új egyesületek alakulása: A megyében 4 új tagegyesület alakulása szervezés alatt áll, bírósági bejegyzése folyamatban van. Újjáalakult, illetve, meglévő egyesülethez csoportként beszerveztünk 9 településen új polgárőröket. A megyében az alábbi térségi szövetség létezik, de nem működik. Dorog Esztergom Nyergesújfalu Térségi Polgárőr Szövetség. A megyében lévő egyesületek polgárőr-igazolványainak gyártását az Állami Nyomda végzi, így az új igazolványokkal való ellátás folyamatos lesz. Képzés, továbbképzés helyzete: Az egyesületi létszám 100 %-a rendelkezik polgárőr alapismereti képesítéssel, képzéssel. A évben a területen működő polgárőr szervezeteknél folyamatosan volt polgárőr alapismereti képzés az újonnan felvételre kerülő polgárőrök részére. Az alapismereti képzés befejeztével vizsgát tesznek. Az Országos Polgárőr Szövetség által szervezett vezetői továbbképzéseken is részt veszünk. Egységes Polgárőr Informatikai Rendszer: Az EPIR-en jelenleg szünetel. Rendezvények a megyei szövetségnél és az egyesületeknél: Az OPSZ által megrendezett Országos Polgárőrnapon, Jászberényben, Szövetségünktől 10 fő vett részt. Az esemény résztvevői jól érezték magukat. Az elmúlt évben végzett munkánk elismerése: Bán Béla FEB elnök polgárőr az OPSZ márciusi közgyűlésén a Polgárőr Érdemkereszt Arany kapta. A KEMPÖSZ évi beszámoló közgyűlésén március 25.-én: Szkubánné Hegyi Júlia polgárőr a Polgárőrség Tata Egyesület elnöke. a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta.

14 14 Marencsák László polgárőr a Kömlőd Községi Polgárőr Egyesület tagja a Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért megyei érdemérmét kapta. Az október 23.-ai ünnepségen: A Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület elnyerte az Év Polgárőr-egyesülete címet. Hatalmas eredmény és megtiszteltetés ez, hisz az egyesület valamennyi polgárőrének kellett kimagaslót teljesítenie. Schetl István polgárőr vehette át idén az Év Polgárőre-díjat. Marosné Wendl Éva tanárnő vehette át idén az Év Polgárőr Pedagógusa-díjat. A Megyeházán: Gunázer Gyula polgárőr Kisbér Városi Polgárőr Egyesület elnöke Komárom-Esztergom Megye Polgárőre kitüntető címet. kapta idén a Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Komárom- Esztergom megyei polgárőrnapon, Oroszlányban kitüntetésben részesítette: Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozat: Takács Károly Polgármester urat, Oroszlány város Polgármesterét. Juhász András polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozat: Fazekas János polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Kun Attila polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját. Szkubán József polgárőrt a Polgárőrség Tata tagját. Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozat: Breitner Rudolf polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Tóth József polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Bánhidi József polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját. Farkas Ákos polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját.

15 15 Bárdos Zoltán a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a megyei polgárőrnapon, Oroszlányban Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért Emlékérem Ft. kitüntetésben részesítette: Lakner György polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Török Attila polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Schetl István polgárőrt a Lábatlan Város Polgárőrsége tagját. Kabai Attila polgárőrt az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagját. Bodrogai Sándor az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület Elnöke az Országos Polgárőrnapon, Jászberényben Dr. Hatala József Rendőr Altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány úrtól elismerő oklevelet, és ajándéktárgyat kapott. Bárdos Zoltán elnök az Országos Polgárőrnapon, Jászberényben a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta. Bárdos Zoltánnak a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének OPSZ évzáró ünnepségén Dr. Hatala József dandártábornok, országos Főkapitány a 2012-ben kifejtett szakmai tevékenysége, a társadalmi bűnmegelőzés szervezésében és irányításában végzett kiemelkedő, eredményes munkája elismeréséül ólomkristály emléktárgyat adományozott. VI. POLGÁRŐR RENDEZVÉNYNAPTÁR ÉVRE Az Országos Polgárőr Szövetség által központilag meghírdetett akciók: ORSZÁGOS POLGÁRŐR NAP ORSZÁGOS POLGÁRŐR VÉRADÓ NAP Helyszín: Időpont: Pannonhalma június 29. (szombat) Megyei rendezvények: Megyei Polgárőrnap júliusban, Tárkány. /szervezés alatt/.

16 16 VII. Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség évi Költségvetési terve. Bevételek Tétel Összeg Megjegyzés évi maradvány OPSZ támogatás m normatív, 500e létszám 1m 7% OPSZ támogatás Egyesületeknek tovább adni Tagdíjak fő x 300 Ft Egyéb bevételek Banki kamatok Bevételek összesen Kiadások Egyesületek támogatása Pályázat két részletben. Megyei Polgárőr Nap Nyomtatvány, irodaszer Kiadvány, könyv Posta, telefon, internet Bankköltség Könyvelési díj Gépkocsi fenntartás Biztosítás, adó, javítás Üzemanyag utazási költség, kiküldetési díj, szállás, saját gk. használat Bizottságok, tagozatok Egyéb igénybevett szolgáltatás Ügyvédi díj, szakértői díj, Könyvelői bér, tanácsadói díj, stb. Eszközbeszerzések Reprezentációs költség Rendezvények, oktatás, továbbképzés, versenyek Bérleti díj, bérelt tel Tartalék képzése Küldöttgyűlés, elnökségi ülések, Kibővített elnökségi ülések Kiadások összesen: VIII.

17 17 Zárszó Végezetül megköszönöm Önöknek és Önökön keresztül valamennyi polgárőrünknek a évi munkáját. Kívánok mindnyájuknak kitartást, következetességet, sikereket a évi feladatok teljesítéséhez. Köszönöm a figyelmet! Bárdos Zoltán KEMPÖSZ elnök Lábatlan, január 10.

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2013. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2013. évi munkájáról BESZÁMOLÓ A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Elnök Urak! 2013. évi munkájáról A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a 2013-ban a maga elé tűzött feladatait

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Polgárır Szövetség tevékenységérıl

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére Tárgy: Elıterjesztı: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Polgárır

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése A pénztár záró egyenleg: 77 A valutapénztár záró egyenlege: 77 A bankszámla záró egyenlege: 6 624 A lekötött bankszámla egyenlege: 55 000

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1 ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Iktatószám: /2014. JÓVÁHAGYOM: DR.

Részletesebben

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE!

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! 2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010-ben is számos intézkedést és javaslatot tett arra, hogy a polgárőr egyesületek

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2014 év

Közhasznúsági jelentés 2014 év 18584240-9499-517-10 Statisztikai számjel Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 3240 Parád Kossuth Lajos út 128. Közhasznúsági jelentés 2014 év Keltezés: Parád, 2015.március 20. P.H. Völgyi Ferenc

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva az OPSZ Közgyűlésének 11/2014.

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek 19666718-9499-517-01 Statisztikai számjel Országos Polgárőr Szövetség 1077 Budapest Király u.71. Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2013 év Keltezés: Budapest, 2014.március

Részletesebben

Szigethalmi Polgárőr Egyesület Székhely: 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10 Levelezési cím: 2315 Szigethalom, Fiumei u. 76.

Szigethalmi Polgárőr Egyesület Székhely: 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10 Levelezési cím: 2315 Szigethalom, Fiumei u. 76. Beszámoló a 2008. évi tevékenységről 2008. február 17. Telefon: 06-20 /369-3913 1 Telefon: 06-20 / 369-3914 I. Szervezeti életünk Szervezeti életünkben 2007. év folyamán jelentős történt. Létszámunk kisebb

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A 2/2011. sz. elnökségi határozattal elfogadva. SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A Magyar Köztársaság Kormánya részéről döntés született, hogy a 2011. költségvetési

Részletesebben

- B E S Z Á M O L Ó -

- B E S Z Á M O L Ó - - B E S Z Á M O L Ó - Hajdúhadházi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület A Hajdúhadház Város Önkormányzata által 2015. évben nyújtott támogatás felhasználásról Tisztelt Képviselő-testület! A Hajdúhadházi Polgárőr

Részletesebben

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről

Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről Pest Megye Közgyűlésének 17/1999. (XI. 19.) Pm. sz. rendelete A Pest Megye Biztonságos Települése Cím alapításáról és adományozása rendjéről A bűnmegelőzés és az áldozattá válás megelőzése elsősorban állami,

Részletesebben

Rákosmenti Polgárőr Egyesület évi szakmai beszámolója és értékelése

Rákosmenti Polgárőr Egyesület évi szakmai beszámolója és értékelése Rákosmenti Polgárőr Egyesület 2016. évi szakmai beszámolója és értékelése oldal 1 Tartalom Egyesületi adatok Tisztségviselők Közgyűlés, elnökségi ülések Taglétszám alakulása Felszerelés, ruházat Szolgálatellátás

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér. 8. Tel.: 06-30-273-0486 Hiv. szám: 15/2012. Ö. ü. Tömör István Balatonkenese Város polgármestere Balatonkenese 8174.

Részletesebben

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft BIATORBÁGYI POLGÁRŐRSÉG ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLET ALAPÍTVA: 2005 2051 Biatorbágy, Széchenyi utca 2/1. 18724068-1-13 Telefon/fax: 06-23-311-113 / E-mail: police@biatv.hu/ www.biatorbagy-bunmegelozes.hu.

Részletesebben

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Közhasznú tevékenység ráfordításai 2010. évben I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 615 600 adatok eft-ban I. Anyagköltség 5 020 1. Kitűntetések,oklevelek 3 496 2. Nyomtatvány, irodaszer 788 3. Igazolványok

Részletesebben

Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója

Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója 19666718-9190-529-01 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Országos Polgárőr Szövetség 1077. Budapest, Király u.71. Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített 2012 éves beszámolója Keltezés:

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 41459/2008. CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET, PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATA 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283-0549, Fax: 283-0061 www.pesterzsebet.hu PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B.

Részletesebben

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület. tevékenységéről július 1-től június 30-ig

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület. tevékenységéről július 1-től június 30-ig Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2017. július 1-től 2018. június 30-ig Szabó Tiborné egyesület elnöke A Polgári Polgárőr Egyesület bemutatása: A Polgári Polgárőr Egyesület 1993.

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség 2018. évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

PRO URBE SZIGETSZENTMIKLÓS 1.. (2) A Pro Urbe díj adományozására javaslatot tehetnek: (3) A díj odaítélésére a Kulturális Bizottság tesz javaslatot.

PRO URBE SZIGETSZENTMIKLÓS 1.. (2) A Pro Urbe díj adományozására javaslatot tehetnek: (3) A díj odaítélésére a Kulturális Bizottság tesz javaslatot. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 23/2004./IX.29./sz. r e n d e l e t e EGYES KITÜNTETŐ DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSUK RENDJÉRŐL ========================================= Szigetszentmiklós

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET, PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATA 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283-0549, Fax: 283-0061 www.pesterzsebet.hu PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B.

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése Az Alfa Polgárőr Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2012. évről. A Fővárosi Bíróság 2009. szeptember hó 24-én kelt 12. Pk. 60.217/2009. sz. végzésével a13451.. sorszám alatt nyilvántartásba vett Alfa

Részletesebben

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. az Országos Polgárőr Szövetség 100x100 biztonság kiemelt bűnmegelőzési mintaprogram végrehajtásáról. 2013. augusztus 21.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. az Országos Polgárőr Szövetség 100x100 biztonság kiemelt bűnmegelőzési mintaprogram végrehajtásáról. 2013. augusztus 21. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a mártélyi Polgárőr, Tűz-és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület 2014. január 01.-től december 31.-e között végzett tevékenységéről.

B E S Z Á M O L Ó. a mártélyi Polgárőr, Tűz-és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület 2014. január 01.-től december 31.-e között végzett tevékenységéről. Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély 6636. Mártély, Jókai u. 8. sz. Tel/Fax: (62) 228-043 mobil: (30) 621-6296 E-mail: rozsapolgaror@citromail.hu B E S Z Á M O L Ó a mártélyi Polgárőr,

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14.

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. A POLGÁRŐRSÉG MINŐSÉGE JÁRÁSI KOORDINÁTOROK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK 2015. 2. 16. zambop@orfk.police.hu 2 GYEREKBESZÉD

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

Telefon: B e s z á m o l ó

Telefon: B e s z á m o l ó Levélcím : Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest, Király u. 71. 341-0162 318-6607 441-1821 14-334 13-863 Iktatószám: /2005. B e s z á m o l ó a polgárőrség 2004. évi tevékenységéről Szervezeti élet

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség 2017. évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzat évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Aszófő Község Önkormányzat évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Aszófő Község Önkormányzat 2018. évi beszámolója A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Tisztelt Képviselő-testület! A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése

Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése Az Országos Polgárır Szövetség 2009.évi közhasznúsági jelentése A pénztár záró egyenleg: 624 A valutapénztár záró egyenlege: 77 A bankszámla záró egyenlege: 150 192 A lekötött bankszámla egyenlege: 20

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

MUNKATERVE A MÁRTÉLYI POLGÁRŐR, TŰZ- ÉS VAGYONVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2009. ÉVI 2009.

MUNKATERVE A MÁRTÉLYI POLGÁRŐR, TŰZ- ÉS VAGYONVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2009. ÉVI 2009. Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély 6636. Mártély, Jókai u. 8. sz. Adószám: 18455 106-1-06 Számlaszám: 5740024810300617 Tel: (62) 228-043 Mobil: (30) 621-6237 E-mail: rozsapolgaror@citromail.hu

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete Komárom-Esztergom Megyei Kitüntető Címek alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a évről

Közhasznúsági jelentés a évről Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület 1188 Budapest, Határ u. 26/b Telefon: +36-20-229-54-56 Web: www.jogaoktatok.hu E-mail: mjsze108@gmail.com Közhasznúsági jelentés a 2010. évről Statisztikai számjel:

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06 Felismerve, hogy a Gerecse tágabb térségében fellelhető számos természeti és építészeti-kulturális érték, hagyomány megőrzéséhez, fenntartható fejlesztéséhez olyan térségi szintű, járásokon is átívelő,

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

Beszámoló az Egyeki Polgárőrség 2016-ben végzett munkájáról.

Beszámoló az Egyeki Polgárőrség 2016-ben végzett munkájáról. Beszámoló az Egyeki Polgárőrség 2016-ben végzett munkájáról. 1./ Bevezetés: Minden évben nagy megtiszteltetés számomra, hogy az Egyeki Polgárőr Egyesület Elnökeként beszámolhatok az Egyesület elmúlt évi

Részletesebben

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési fő számaira május 18.-án

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési fő számaira május 18.-án sz. melléklet / 2017. számhoz HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete 8000 Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255 email htbkszfvar@htbkszfvar.hu, www.htbkszfvar.hu

Részletesebben

A rendészeti szervek általános jellemzése

A rendészeti szervek általános jellemzése A rendészeti szervek általános jellemzése alapvetések A demokratikus államberendezkedés egyik alapelve, a jogszabályoknak alávetettség. Minden rendvédelmi, de különösen a fegyveres rendvédelmi szervek

Részletesebben

B e s z á m o l ó a polgárőrség 2005. évi tevékenységéről

B e s z á m o l ó a polgárőrség 2005. évi tevékenységéről Levélcím : Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1794 441-1827 441-1821 14-334 13-863 Iktatószám: 43-7/2006. Az Elnökség 6/2006. sz. határozatával. B e s z á m o l ó a polgárőrség

Részletesebben

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok "A TAKTAHARKÁNYI REFORMÁTUS TEMPLOMÉRT" Közhasznú (oktatási,kulturális,egyéb) 3922 Taktaharkány, Béke utca 40. képviselő: Fodor József Károly Elsődlegesen a

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Kamara Hivatala főbb oszlopai a Kamara szerveinek 2019. évre vonatkozó tervezése Megnevezés / %-ban 2019 évi / %-ban / %-ban kiadás kiadás kiadás kiadás kiadás kiadás

Részletesebben

Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése

Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szám: 95-6/2014/GYKK Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése A Jásziványi ÖTE II-es típusú együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyösi

Részletesebben

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról Heves Megyei Polgárör Szervezetek Szövetsége Oktatási Munka Bizottsága Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2013.február 23-án keltezett

Részletesebben

L. T. SZ évi tervezett munkaprogram és pénzügyi terv

L. T. SZ évi tervezett munkaprogram és pénzügyi terv 2017. évi tervezett munkaprogram és pénzügyi terv A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének LTSZ 2017. évi munkaterve a Szövetség alapszabályában rögzített hosszú távú célok, valamint a Belügyminisztérium

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Petőfi Közhasznú Polgárőr Szervezet 5741 Kétegyháza, Nagy S. utca.70 18394922-9499-529-04 Közhasznúsági jelentés 2010. év.január.01 2010.év.december.31 Könyvvizsgálattal az adatok nincsenek alátámasztva

Részletesebben

POLGÁRŐRSÉG dr. Túrós András OPSZ elnök január 5.

POLGÁRŐRSÉG dr. Túrós András OPSZ elnök január 5. POLGÁRŐRSÉG 2011 dr. Túrós András OPSZ elnök 2011. január 5. A Polgárőrség feladatait a mai felkészítő fórumon fogalmazzuk meg, mondjuk el. A 2010. év fantasztikus volt, a polgárőrök felülmúltak mindent!

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség 2009. évi közhasznúsági jelentése A szövetség közhasznúsági fokozata: "közhasznú" Bírósági nyilvántartásba vételi sorszám: 1254. Bírósági nyilvántartásba vételi végzés

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MURASZEMENYE KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 8872 MURASZEMENYE, BÉKE U. 2. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 évről Készítette: Naprakész Könyvelő és Szolgáltató Egyesület Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési beszámolója, Közhasznúsági jelentés benyújtása. (szöveges változat) május 18.

Előterjesztés a HTBK Közgyűlésén évi költségvetési beszámolója, Közhasznúsági jelentés benyújtása. (szöveges változat) május 18. .számú melléklet / 2017 számhoz HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete 8000 Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255 email htbkszfvar@htbkszfvar.hu, www.htbkszfvar.hu

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Bogács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (II. 21. ) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről Bogács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Budakeszi Város Önkormányzata (2092 Budakeszi, Fő utca 179.), a továbbiakban: Önkormányzat - képviseli dr. Csutoráné dr. Győri Ottília

Részletesebben

Diákok Közösségi Szolgálata

Diákok Közösségi Szolgálata Diákok Közösségi Szolgálata Az Országos Polgárőr Szövetség Programja Fogadó szervezet: JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ÉS TEGEGYESÜLETEI Megyei koordinátor: Lados Károly +36 30 487 9369

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére Tárgy: Közterület felügyelet létrehozása Sorszám: IV/4 Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi Bizottság: és Szociális Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

Előterjesztés az Közgyűlési ülésre április 09.-én. Javaslat évi gazdálkodási év költségvetési bevételi és kiadási fő számaira

Előterjesztés az Közgyűlési ülésre április 09.-én. Javaslat évi gazdálkodási év költségvetési bevételi és kiadási fő számaira HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete 8000 Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255 email htbkszfvar@htbkszfvar.hu, www.htbkszfvar.hu Előterjesztés az Közgyűlési

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: Internet: E-mail: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 www.opsz.hu kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva a Közgyűlés KGY/5/2010. sz. határozatával.

Részletesebben

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata közötti együttműködési

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó A MEZŐZOMBOR POLGÁRŐR EGYESÜLET ÉVI MUNKÁJÁRÓL

B E S Z Á M O L Ó A MEZŐZOMBOR POLGÁRŐR EGYESÜLET ÉVI MUNKÁJÁRÓL B E S Z Á M O L Ó A MEZŐZOMBOR POLGÁRŐR EGYESÜLET 2008. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Készítette: Ferenczi István polgárőr vezető Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület! A szokásos módon és időben kerül

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV Viharsarok Néptáncszövetség KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. ÉV A közgyűlés a jelentést elfogadta. A szervezet adatai: Elnevezés: Viharsarok Néptáncszövetség Képviselő: Dombi Ildikó Székhely: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesület Győr Arany János u 28-32 Adószám: 18984035-1-8 A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével 2006.jan.16.-án vette nyilvántartásba, mint közhasznú

Részletesebben