BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2012. évi munkájáról"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Elnök Urak! évi munkájáról A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a 2012-ben a maga elé tűzött feladatait tagegyesületeivel közösen a megye közrend-közbiztonsága-, bűnözés megelőzése, gyermek- és ifjúság-, környezet-, katasztrófavédelemi feladatokat teljesítette. Az ország - szűkebb környezetünk a megye - polgáraink jó közérzetének a nyugodt, kiegyensúlyozott életének egyik legfontosabb feltétele a közrend és a közbiztonság megfelelő állapota. Ezen állapot szinten tartásához nagyban hozzájárul a polgárőrök önzetlen szolgálatvállalásai. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség és működésének eddigi eredményei: A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Magyarországon törvényesen működő, önszerveződésű, bűnmegelőzési, közbiztonság védelmét szolgáló pártpolitikai érdekektől mentes társadalmi szervezet. Szövetségünk június 8. án alakult, azóta dinamikusan fejlődik és mára már tevékenységi területének egyik meghatározó szereplőjévé vált. Jelenleg 6 régióban 42 egyesület, és 9 tagozat alkotja a szövetséget, mely közel 1500 főt számlál. Tagozatokat ott hoztunk létre ahol nem tudnak 10 fő polgárőrt beszervezni, illetve nem tudják vállalni az indulás költségeit kis települések. Szervezés alatt van négy ellátatlan településen a polgárőrség /Mogyorósbánya, Tokod, Dad, Vértesszőlős/. A helyi polgármesterek belátva azt, hogy a polgárőrség sokat tehet településük közbiztonságáért nagy segítséget nyújtanak a megalakuláshoz. Ezzel a egyesülettel + a 9 tagozattal a 2012-es évhez viszonyítva az akkori 42 település helyett már 55 településen működik polgárőrség. A szövetséget alkotó egyesületek a helyi közéletben is meghatározóak bűnmegelőzési tevékenységük mind a helyi lakosok, mind pedig az együttműködő szervezetek körében elismert. A szövetség megalakulása óta az Országos Polgárőr Szövetség tagjaként működik.

2 2 Kiemelten tevékenységeink a közrend- és közbiztonság védelme, bűnmegelőzés, gyermek- és ifjúságvédelem, környezet- és katasztrófa védelem. A Megyei Szövetség legfőbb feladata a bűnmegelőzés. A polgárőrség bűnmegelőzési tevékenysége három erős pilléren nyugszik: rendszeres járőrözéssel szolgálja a közterületek biztonságát, szűkíti a bűnözés utánpótlási vonalait, hangsúlyt helyezve a gyermek-és ifjúságvédelemre, neveléssel alakítva ki egy erkölcsösebb generációt, amely tudatosan képes elutasítani a kábítószereket, s a bűnöző életmódot. A tagszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermek- és ifjúságvédelemre. Szezonális programokat is szervezünk. Nyáron fel kell készíteni a gyerekeket, hogy a szünetben is a legjobb tudásuk és odafigyelésük szerint közlekedjenek, mert hajlamosak teljesen kikapcsolni a szünidő kezdetével. Télen szintén nagyon fontos a saját és környezetünk egészségének, épségének megőrzése. A hideg miatt az utak csúszóssá válnak, fokozottan oda kell figyelni. Célunk, hogy a Szövetség és az egyesületei, a tevékenységi területeiknek megfelelően a lehető legteljesebb mértékben tudja ellátni meghatározott feladatait. Legfőbb feladatunk a bűnmegelőzés területe, ezért koordinálásának folyamatos fejlesztése elengedhetetlen. Továbbá, hogy az infrastrukturális és a kommunikációs eszközök megfelelő mértékű folyamatos fejlesztése biztosított legyen. A Polgárőrség vezetőségének, operatív munkatársainak és maguknak, a polgárőröknek a megfelelő szintű továbbképzését fontos feladatnak tartja a Szövetség. A Szövetség eddig elért legfontosabb eredménye az, hogy eredményesen képes összefogni a 42 tagszervezetének, és 9 tagozatának munkáját, maximális érdekképviseletet tud nyújtani a törvényességre kiterjedően, valamint annak a ténye, hogy a Polgárőrség működésének köszönhetően nagymértékben csökkent a bűnesetek száma, nőtt a közbiztonság és a lakosság egészséges léte pozitív hatással van a társadalom egészére, ezáltal a gazdaság fejlődésére is. A napi kommunikáció megfelelően ki van alakítva az egyesületeinkkel és a társszerveinkkel. A napi munkakapcsolatunk jól működik az együttműködési megállapodásban álló szervekkel. Gyermek- és ifjúság védelem területén tett erőfeszítéseink, drogmegelőzésű programok szervezése az általános iskolákban. Egy iskola egy polgárőr bűnmegelőzési és közlekedési hónap minden éves megtartása. Civil gépjárműköröző és kereső szolgálat és a Mátrix Polisz lopott gépjármű kereső rendszer működtetése a rendvédelmi szervekkel közösen sok eredményt hozott. A Szomszédok Egymásért Mozgalom elnevezésű, a közvetlen környezetünket védő, bűnözés megelőzési célú

3 3 szerveződés megyénkre kevésbé jellemző, ezen a területen, főleg a nagyobb megyei városokban van mit tennünk. Sajnos nem rendelkezünk a nap 24 órájában, vonalas telefonról ingyenesen hívható központi diszpécser szolgálattal, és adminisztrátori státusszal. I. Főbb feladataink voltak 2012-ben: Folytattuk megyénk településeinek biztonsága, a bűncselekmények megelőzése érdekében megkezdett feladatainkat, különös gondot és figyelmet fordítva a területi polgárőr szervezetek és az önkormányzatok helyi közbiztonsági célkitűzéseinek megvalósításában történő közreműködésre, a rendőrség munkájának támogatására, a lakosság anyagi javai, vagyontárgyai ellen irányuló jogsértő cselekmények megelőzésére. Polgárőr szervezeteink vonatkozásában igyekeztünk új ellátatlan településeken polgárőr egyesületeket alapítani, a tagság megerősítésére és a megbecsülés megóvására kiemelt hangsúlyt helyezni. Részt vettünk, és 2013-ban is folytatjuk a Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek akcióban. Törekedtünk a területileg illetékes rendvédelmi (rendőrség, tűzoltóság, idegenrendészet, katasztrófavédelem, bevándorlási és állampolgársági hivatal) szervekkel a már kialakult együttműködés megőrzésére, a jogsértő cselekmények megelőzésére. A rendőrség és a polgárőrség között meglévő kölcsönös információcsere folyamatos fejlesztésére, biztosítására. Közreműködtünk a környezetvédelmi szerveknek a rendvédelmi szervekkel közös együttműködésben végzett környezeti, árvízi, kárelhárítási és kármentesítési tevékenységében. A nyári idegenforgalmi idény biztonságának bűn- és baleset-megelőzési feladatai jobb végrehajtása érdekében, az idegenforgalmi területeken működő, illetve a környező települések polgárőr szervezeteivel közösen összehangolt, egymást támogató akciósorozatot szerveztünk. Közreműködtünk a tanévkezdés időszakában az OPSZ, valamint a Komárom- Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által a megye települései iskoláinak körzetében szervezett közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési akciók végrehajtásában.

4 4 Részt vettünk a gyermek- és ifjúságvédelem területén az iskolákban folyó nevelő tevékenységben. Részt vettünk az VIII. országos Polgárőr Közlekedési versenyen, Budapesten. Ez évben 290 körlevelet adtunk ki a polgárőr egyesületek felé az éppen aktuális programokról, hírekről, felhívásokról és egyéb fontos eseményekről. Feladatainkat a tervezett szerint elvégeztük. II. Részletesebben Bűnmegelőzési tevékenységek, akciókban, akciósorozatokban való részvétel, biztosítási feladatok: Megyénkben folytonos a rendvédelmi szervekkel történő közös szolgálatellátás. Járőrözés alatt polgárőreink rendszeresen ellenőrzik a posták, a pénzügyi intézetek területét és a pályaudvarokat, a nemkívánatos személyeket eltanácsolják a helyszínről. Ezen kívül a telefonfülkéket is megnézik, és ha gond van, értesítik a megállapodás alapján az illetékes szerveket. Az őszi betakarítások idején fokozottan felügyelnek a polgárőrök a földeken kint hagyott mezőgazdasági gépekre és a terményekre, mert ilyenkor megnő az őszi mezőgazdasági bűncselekmények száma. A betakarítást követően polgárőreink ellenőrzik az engedélyezett tarlóégetést, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban meghatározottak szerint, felügyelet mellett s veszélytelenül kerüljön végrehajtásra. Az üdülő övezeteket, az önkormányzat tulajdonát képező hétvégi házakat, nyaralókat a nyári idegenforgalmi szezon alatt kiemelt formában emelt szintű járőróraszámban, több járőrcsoport bevonásával ellenőrizzük. A polgárőrség más szervekkel közösen meghirdetett akcióban vett részt. A programok a bűn-, baleset-, és drogmegelőzést szem előtt tartva zajlottak. Kiemelt feladatunk volt a postások biztosítása a nyugdíjak kiosztásakor, valamint a halottak napi temetőbiztosítások. A szervezet tevékenységében fontos szerepet játszott a karácsony és az ünnepek zavartalanságának, meghittségének lebonyolítása.

5 5 Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pozitív hozzáállásának köszönhetően elértük, hogy Polgárőr Magazin eljusson az egyesületeinkhez legközelebbi kapitányságokra is./50 db.-ot kap a megyénk is ingyen./ A rendőrséggel közös járőrözés során az alábbi intézkedésekre került sor: Bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy elfogása eset 170 Tettenérés eset 165 Rendőrséggel közös szolgálat óra Bűnügyi jelzésadás, egyéb információ eset Egyéb bejelentés, információ eset Akcióban való részvétel óra Eltűnt személy kutatásában közreműködés eset 78 Helyszín, rendezvény biztosítása óra Bűnmegelőzés óra Posta szolgálat óra Megelőző járőr szolgálat óra Összes szolgálat: óra A leírtakon túl a polgárőrök számtalan bűnügyi közlekedésrendészeti akciókban vettek részt. A fenti számadatok is alátámasztják a polgárőrség közrend, közbiztonság terén kifejtett eredményes tevékenységét. Jövőbeni munkánk elvégzéséhez azonban mindenképpen szükséges a rendőrség további támogató együttműködése.

6 6 A Szövetség taglétszáma a 2012 évi járőrözése, és Ft értékben való kimutatása Évi szolgálatok Óraszám Kimutatás 500 Ft /óra értékben Kimutatás Rendőrségi tarifával Ft/óra Tagszervezetek száma 42 Tagszervezetek létszáma / fő 1502 Rendőrséggel eset 3487 Rendőrséggel fő 918 Rendőrséggel óra , Ft 80, Ft Önálló szolgálat eset Önálló szolgálat fő 1326 Önálló szolgálat óra , Ft 846, Ft Összes eset Összes fő 1502 Összes óra , Ft 926, Ft

7 7 KEMPÖSZ ZÁRÁS BEVÉTELEK Nyitó bank nyitó pénztár Tagdíj bevétele Támogatás OPSZ-től Polgárőri napok támogatása Postai támogatás Banki kamat 2157 Önkormányzat támogatása 5000 Egyéb bevételek BEVÉTELEK ÖSSZESEN KIADÁSOK Tárgyi eszközök beszerzése Üzemanyag költség Nyomtatvány, irodaszer Bérköltség Támogatás továbbutalása Bérjárulékok Működési költségek Bankköltség Biztosítási díjak Egyéb költségek Posta telefon, internet KIADÁSOK ÖSSZESEN Pénzkészlet Banki egyenleg ÖSSZES PÉNZKÉSZLET ÉN eredmény

8 8 Együttműködés más szervekkel, szervezetekkel: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei Szervezete Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Komáromi Vizi Rendészet Magyar Posta Rt. Tatabányai Igazgatósága Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság A partnereink körét folyamatosan bővíteni kívánjuk. III. Megyei szövetség évi főbb feladatai: Napra készen tartjuk kapcsolatainkat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzattal és a Védelmi Titkársággal. Felajánljuk részvételünket a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szakbizottságában való részvételünkre, és ott érvényre juttatjuk a Polgárőrség érdekeit. Kapcsolatainkat tovább szilárdítjuk a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitánysággal és a városi rendőrkapitányságokkal. Felvettük kapcsolatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A közös tevékenység alapja a Rendészeti Minisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség között aláírásra került együttműködési megállapodás. Eleget teszünk a közös akciókra történő felkéréseiknek, erre a célra felajánljuk a Szövetség és a tagegyesületek tulajdonában lévő technikai eszközöket / Mátrix-police, gépkocsik, prevenciós drogtáska /. Felvesszük a megye területén működő minden olyan szervezettel a kapcsolatot az együttműködés céljából, amelyekkel az OPSZ együttműködést írt alá. Felkérjük a rendőrséget térségi közlekedésbiztonsági akciókra, ezeken az akciókon működtetjük a rendelkezésre álló technikai eszközöket. Komárom-Esztergom megyében azokon a településeken, ahol még nem működik polgárőr egyesület, kezdeményezzük megalakításukat. A mozgósításhoz és szervezéshez megadunk minden segítséget, a lehetőséghez képest a települési önkormányzatoknak és a megválasztandó elnököknek. Törekszünk arra, hogy a Megyei Szövetséghez és az OPSZ-hez nem tartozó bűnmegelőzési célból működő

9 9 civil kezdeményezéseket integráljuk. Kezdeményezői leszünk továbbra is a Szomszédok Egymásért Mozgalom nagyvárosainkban (Tatabánya, Esztergom), illetve ahol koncentráltan, tömbszerűen sok ember él együtt való megalakításának, majd bővítésének. Áttekintjük a korábban kötött együttműködési megállapodásokat, és ha szükséges, azokat az új követelményekhez igazítjuk közösen az együttműködő partnerekkel. /Megyei Önkormányzat, Rendőrség, Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Posta-, MÁV-területi Igazgatósága, telefontársaságok, biztosító társaságok, vagyonvédelmi társaságok /. Konkrét feladatokkal látjuk el és foglakoztatjuk az ez évben rendszerbe került adminisztrátort. Közreműködésével reggel 8 és délután 16 óra között a rendszeres kapcsolattartás és információáramlás valósult meg a Megyei Szövetség és a tagegyesületek között, valamint a Megyei Szövetség és az OPSZ között. Jelentős szerepe van a szövetségünk okmányrendszerének naprakészen tartásában, az irataink szakszerű tárolásában is, a mindennapos adminisztrációs feladatok elvégzésében. Igyekszünk friss, aktuális információkkal ellátni tagegyesületeinket, segíteni munkájukat, ezért, honlapot üzemeltetünk, ahol minden szükséges információ megtalálható. A honlap címe: Minden tagegyesületünket kérek, naponta látogassák az oldalt, regisztráljanak, jelöljenek ki olyan személyeket, akik készség szintjén meg tudják tenni ezt. Az ő feladatuk, hogy az új dolgokról azonnal értesítsék az egyesület elnökét. Az interneten való kapcsolattartásunk másik formája a szövetségünk rendszere. Itt is kérem, Önöket naponta többször nyissák meg az fiókjukat, mert van, amikor igencsak gyors információkat kér az egyesületekről az OPSZ. Pályázat figyeléssel eredményesen igyekszünk kihasználni a különböző pályázati lehetőségeket. Ezeket is mindig feltesszük a honlapunkra, de az OPSZ honlapon is megtalálhatóak. Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a tagegyesületeknél felvételre kerülő új polgárőr jelöltek oktatására és a polgárőrök továbbképzésére. Mozgósítjuk tagegyesületeinket az OPSZ és a Megyei Polgárőr Szövetség által meghirdetett kampányfeladatokon való részvételre. Nagyobb hangsúlyt helyezünk a polgárőrség környezetvédelmi feladatinak kiszélesítésére. Együttműködést megállapodást kötöttünk a Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szorgalmazzuk a tagegyesületek felé, hogy a tagság minél nagyobb számban fizessen elő a Polgárőr Magazinra, de letölthető az OPSZ honlapjáról is. Új Alapszabályt, Szervezeti és Működési Szabályzatot dolgoztunk ki.

10 10 A szövetség elnöksége, bizottságai, tagozatai ügyrendeket készítettek, munkájukat e szerint végzik. IV. A polgárőr tagegyesületek részére ajánlott feladatok: A polgárőrség működésének alapja a jövőben is az önkéntesség, a meggyőződésből, minden ellenszolgáltatás és díjazás nélkül való tenni akarás legyen. Erősítsék tovább a polgárőr mozgalom egységét, őrizzék meg a pártsemlegességet Ne engedjenek abból az elvből, hogy a polgárőr csak büntetlen előéletű állampolgár legyen, aki élvezi lakóközössége bizalmát és megbecsülését, akinek életvitele kiállja környezete kritikáját, aki a mozgalom célkitűzéseivel egyetért, aki felelősséget érez a közrendért és a közbiztonságért A polgárőr tevékenységének alapja a személyes példamutatás legyen. Magatartását az önkéntes jogkövetés jellemezze. Szolgálatát úgy lássa el, hogy fellépését ne érezzék az állampolgárok zaklatásnak. Ne várjon előnyöket polgárőri mivoltával összefüggésben. A polgárőrség által felvállalt bűnmegelőzési feladatok teljesítésével a jövőben is elsőbbséget élvez a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozására való törekvés. Ennek érdekében folytassák településük, lakókörnyezetük vagyonbiztonsága, a bűncselekmények megelőzése érdekében vállalt járőr és figyelőtevékenységüket. Aktívan vegyenek részt az önkormányzatok helyi közbiztonsági célkitűzései megfogalmazásában és a feladatok végrehajtásában. Őrizzék meg és tartsák fenn az egyesületek összetartását, cselekvési egységét. A polgárőrség jövője és a folyamatosság fenntartása érdekében törekedjenek a fiatalok és a nők megnyerésére, kezdeményezzék polgárőri felvételüket, gondoskodjanak értelmes és céltudatos feladatokkal történő megbízásukra. Tegyék még rendszeresebbé a kapcsolattartást a Megyei Szövetség elnökségével. A meghatározott határidőig biztosítsák a Megyei Szövetségeknek a kért információkat, ennek érdekében javítsák az egyesületek adminisztrációs tevékenységét. Az egyesületek vezetői gondoskodjanak a közönség érdekében végzett áldozatos tevékenység és az elért eredmények folyamatos és reális bemutatására, erősítsék médiakapcsolataikat, a helyi sajtóban, televízióban történő megjelenésüket. Erősítsék tovább és tegyék még rendszeresebbé kapcsolataikat legfontosabb stratégiai szövetségeseikkel: az önkormányzattal, valamint a helyi rendőri szervekkel. Használjanak ki minden alkalmat a civil közösségek részére kiírt pályázati lehetőségek kiaknázására. Kísérjék figyelemmel és csatlakozzanak az OPSZ által meghirdetett pályázatokhoz is.

11 11 Aktívan, felkészülten és kezdeményezően képviseljék polgárőr egyesületüket a lakossági és egyéb fórumokon. Ösztönözzék tagjaikat Polgárőr Magazin előfizetésére. Vegyenek részt a Szövetség elnöksége által szervezett, a megye illetékességi területére kiterjedő bűnmegelőzési, vagyonvédelmi, közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi akciókban. Fordítsanak továbbra is kiemelt figyelmet a polgárőrök alap- és továbbképzésére. Előadónak kérjék fel az együttműködő önkormányzati-, rendőri-, és idegenrendészeti szervek képviselőit is. Szervezzék meg a polgárőri tevékenység egyesületre vonatkozó írásos fényképes, egyéb tárgy és személyes emlékeiknek gyűjtését, biztosítsák a dokumentumok rendszerezését és megőrzését. A polgárőr tevékenység népszerűsítése érdekében mind nagyobb számban vegyenek részt a megyei és az országos polgárőr napokon. Az alkalmat használják fel az egyesületek együttműködési készségének javítására és az általánosítható jó és eredményes tapasztalatok átadására. A kért létszámban biztosítsák az ifjú polgárőrök megjelenését a fiatal polgárőrök táborán. Képviseltessék magukat az önkormányzatok mellett működő bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságokban. A részvételt használják fel a polgárőrség tevékenységének megismertetésére, társadalmi bázisának szélesítésére, anyagitechnikai lehetőségei gyarapítására. Bizottsági tagságuk révén legyenek kezdeményezők a SZEM elterjesztésében és új polgárőr egyesületek létrehozásában. Keressenek új munkaformákat, tevékenységi területeket és együttműködési lehetőségeket a társadalmi bűnmegelőzés és vagyonvédelem bővítésére. Lehetőségeik szerint vállaljanak szerepet az áldozatvédelmi irodák tevékenységében is. A munka során szerzett tapasztalataikat a Polgárőr Magazin közreműködésével osszák meg az ország polgárőr közösségével. Vegyenek részt az általános és a középiskolások ifjúságvédelmi, bűn- és balesetmegelőzési, környezetvédelmi, kábítószer ellenes felkészítésének feladataiból. Hasznosítsák hatékonyabban a Megyei Szövetség tulajdonában lévő drogtáskát. A tantestületek és a diákok körében propagálják a polgárőr tevékenységet, szervezzenek új polgárőröket a pedagógusok és az osztályközösségek tagjai közül. A kölcsönösség és mindkét fél számára előnyös feltételek mellett kezdeményezzenek újabb együttműködési megállapodások kötését, többek között a Nemzeti Parkigazgatóságokkal, a Vadász- és Horgász Szövetségekkel, a Kulturális Örökség hivatalaival, a Személy- és Vagyonvédelmi Szakmai Kamarával, a Takarékszövetkezetekkel, stb. A működés pénzügyi feltételei javítása érdekében kutassanak fel újabb szponzorokat, e célból nyerjenek meg cégeket, vállalkozásokat. Ösztönözzék az állampolgárokat, hogy az 1 %-os adófelajánlásaikat a polgárőrség támogatására ajánlják fel.

12 12 V. A Megyei Szövetség szervezeti élete: Minden polgárőr egyesület az év első negyedévében megtartja a Beszámoló közégyűlést, értékelik az előző évet, valamint a tavalyi év költségvetését megvitatják. Legnagyobb költségtényező a gépkocsi üzemeltetése, és a cégautó adó, sajnos egyre kevesebb anyagi támogatást kapnak az önkormányzatoktól, egyéb helyi és központi szervektől. Postai támogatásban is részesülnek egyes egyesületek. A polgárőr mozgalom népszerűsítése, eredményeinek ismertetése a közvélemény és a nagynyilvánosság széles tömegeinek mind jobb tájékoztatása, a Szövetség sajtóreferensének Engelbrecht Károly - munkájának köszönhetően megnőtt. Rendszeresen jelleggel segíti az elnöknek, illetve az írott és elektronikus sajtónak a munkáját. A kiemelkedő eseményekről folyamatosan nyilatkozik, illetve időszakonként tájékoztatót készít a szervezetnél folyó tevékenységről. A Szövetség 1 alkalommal tartott éves beszámoló közgyűlést, 1 alkalommal rendkívüli közgyűlést az alapszabály megváltoztatása miatt, 4 alkalommal Kibővített Elnökségi ülést. Elnökségi ülés tartására az év folyamán 9 alkalommal került sor. Az Elnökségi ülések 1-2 héttel megelőzik a Kibővített elnökségi üléseket. Az elnökség 9 Elnökségi határozatot fogadott el. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat között a Szövetség megalakulása óta nem volt kapcsolat, ezen most gyökeresen változtatni kívántunk. Elkészült egy háromoldalú együttműködési megállapodás, a harmadik fél a Megyei Rendőr-főkapitányság, ők biztosítják a Szövetségünknek az infrastrukturális feltételeket. El kell érnünk: a megyei önkormányzat megítélése szövetségünkről az legyen, hogy a megye legszervezettebben és legaktívabban működő önkéntes szervezete ben szövetségünknél fegyelmi ügy nem volt, ez nagyon jónak mondható. Szinkronban az Országos Polgárőr Szövetséggel új tagozatokat hoztunk létre, ezek a következők: 1. Bűnmegelőzési Munkabizottság 2. Gépjármű - Felderítési Tagozat 3. Környezetvédelmi Munkabizottság 4. Közlekedési Munkabizottság 5. Vöröskeresztes és Véradó Tagozat 6. Karitatív Munkabizottság 7. Sport Tagozat 8. Katasztróvavédelmi Munkabizottság

13 13 Tagság létszáma, új egyesületek alakulása: A megyében 4 új tagegyesület alakulása szervezés alatt áll, bírósági bejegyzése folyamatban van. Újjáalakult, illetve, meglévő egyesülethez csoportként beszerveztünk 9 településen új polgárőröket. A megyében az alábbi térségi szövetség létezik, de nem működik. Dorog Esztergom Nyergesújfalu Térségi Polgárőr Szövetség. A megyében lévő egyesületek polgárőr-igazolványainak gyártását az Állami Nyomda végzi, így az új igazolványokkal való ellátás folyamatos lesz. Képzés, továbbképzés helyzete: Az egyesületi létszám 100 %-a rendelkezik polgárőr alapismereti képesítéssel, képzéssel. A évben a területen működő polgárőr szervezeteknél folyamatosan volt polgárőr alapismereti képzés az újonnan felvételre kerülő polgárőrök részére. Az alapismereti képzés befejeztével vizsgát tesznek. Az Országos Polgárőr Szövetség által szervezett vezetői továbbképzéseken is részt veszünk. Egységes Polgárőr Informatikai Rendszer: Az EPIR-en jelenleg szünetel. Rendezvények a megyei szövetségnél és az egyesületeknél: Az OPSZ által megrendezett Országos Polgárőrnapon, Jászberényben, Szövetségünktől 10 fő vett részt. Az esemény résztvevői jól érezték magukat. Az elmúlt évben végzett munkánk elismerése: Bán Béla FEB elnök polgárőr az OPSZ márciusi közgyűlésén a Polgárőr Érdemkereszt Arany kapta. A KEMPÖSZ évi beszámoló közgyűlésén március 25.-én: Szkubánné Hegyi Júlia polgárőr a Polgárőrség Tata Egyesület elnöke. a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta.

14 14 Marencsák László polgárőr a Kömlőd Községi Polgárőr Egyesület tagja a Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért megyei érdemérmét kapta. Az október 23.-ai ünnepségen: A Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület elnyerte az Év Polgárőr-egyesülete címet. Hatalmas eredmény és megtiszteltetés ez, hisz az egyesület valamennyi polgárőrének kellett kimagaslót teljesítenie. Schetl István polgárőr vehette át idén az Év Polgárőre-díjat. Marosné Wendl Éva tanárnő vehette át idén az Év Polgárőr Pedagógusa-díjat. A Megyeházán: Gunázer Gyula polgárőr Kisbér Városi Polgárőr Egyesület elnöke Komárom-Esztergom Megye Polgárőre kitüntető címet. kapta idén a Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Komárom- Esztergom megyei polgárőrnapon, Oroszlányban kitüntetésben részesítette: Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozat: Takács Károly Polgármester urat, Oroszlány város Polgármesterét. Juhász András polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozat: Fazekas János polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Kun Attila polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját. Szkubán József polgárőrt a Polgárőrség Tata tagját. Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozat: Breitner Rudolf polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Tóth József polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Bánhidi József polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját. Farkas Ákos polgárőrt a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület tagját.

15 15 Bárdos Zoltán a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a megyei polgárőrnapon, Oroszlányban Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért Emlékérem Ft. kitüntetésben részesítette: Lakner György polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Török Attila polgárőrt az Oroszlány Város Polgárőrsége egyesület tagját. Schetl István polgárőrt a Lábatlan Város Polgárőrsége tagját. Kabai Attila polgárőrt az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagját. Bodrogai Sándor az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület Elnöke az Országos Polgárőrnapon, Jászberényben Dr. Hatala József Rendőr Altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány úrtól elismerő oklevelet, és ajándéktárgyat kapott. Bárdos Zoltán elnök az Országos Polgárőrnapon, Jászberényben a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta. Bárdos Zoltánnak a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének OPSZ évzáró ünnepségén Dr. Hatala József dandártábornok, országos Főkapitány a 2012-ben kifejtett szakmai tevékenysége, a társadalmi bűnmegelőzés szervezésében és irányításában végzett kiemelkedő, eredményes munkája elismeréséül ólomkristály emléktárgyat adományozott. VI. POLGÁRŐR RENDEZVÉNYNAPTÁR ÉVRE Az Országos Polgárőr Szövetség által központilag meghírdetett akciók: ORSZÁGOS POLGÁRŐR NAP ORSZÁGOS POLGÁRŐR VÉRADÓ NAP Helyszín: Időpont: Pannonhalma június 29. (szombat) Megyei rendezvények: Megyei Polgárőrnap júliusban, Tárkány. /szervezés alatt/.

16 16 VII. Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség évi Költségvetési terve. Bevételek Tétel Összeg Megjegyzés évi maradvány OPSZ támogatás m normatív, 500e létszám 1m 7% OPSZ támogatás Egyesületeknek tovább adni Tagdíjak fő x 300 Ft Egyéb bevételek Banki kamatok Bevételek összesen Kiadások Egyesületek támogatása Pályázat két részletben. Megyei Polgárőr Nap Nyomtatvány, irodaszer Kiadvány, könyv Posta, telefon, internet Bankköltség Könyvelési díj Gépkocsi fenntartás Biztosítás, adó, javítás Üzemanyag utazási költség, kiküldetési díj, szállás, saját gk. használat Bizottságok, tagozatok Egyéb igénybevett szolgáltatás Ügyvédi díj, szakértői díj, Könyvelői bér, tanácsadói díj, stb. Eszközbeszerzések Reprezentációs költség Rendezvények, oktatás, továbbképzés, versenyek Bérleti díj, bérelt tel Tartalék képzése Küldöttgyűlés, elnökségi ülések, Kibővített elnökségi ülések Kiadások összesen: VIII.

17 17 Zárszó Végezetül megköszönöm Önöknek és Önökön keresztül valamennyi polgárőrünknek a évi munkáját. Kívánok mindnyájuknak kitartást, következetességet, sikereket a évi feladatok teljesítéséhez. Köszönöm a figyelmet! Bárdos Zoltán KEMPÖSZ elnök Lábatlan, január 10.

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2013. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség. 2013. évi munkájáról BESZÁMOLÓ A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Tisztelt Vendégeink! Tisztelt Elnök Urak! 2013. évi munkájáról A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a 2013-ban a maga elé tűzött feladatait

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Polgárır Szövetség tevékenységérıl

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI POLGÁRİR SZÖVETSÉG E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére Tárgy: Elıterjesztı: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Polgárır

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése

Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi közhasznúsági jelentése A pénztár záró egyenleg: 77 A valutapénztár záró egyenlege: 77 A bankszámla záró egyenlege: 6 624 A lekötött bankszámla egyenlege: 55 000

Részletesebben

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE!

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! 2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010-ben is számos intézkedést és javaslatot tett arra, hogy a polgárőr egyesületek

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1

KITÜNTETÉSI ÉS JUTALMAZÁSI SZABÁLYZATA 1 ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Iktatószám: /2014. JÓVÁHAGYOM: DR.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2014 év

Közhasznúsági jelentés 2014 év 18584240-9499-517-10 Statisztikai számjel Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 3240 Parád Kossuth Lajos út 128. Közhasznúsági jelentés 2014 év Keltezés: Parád, 2015.március 20. P.H. Völgyi Ferenc

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva az OPSZ Közgyűlésének 11/2014.

Részletesebben

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek

Az Országos Polgárőr Szövetség 2013. évi közhasznúsági jelentése Bevételek 19666718-9499-517-01 Statisztikai számjel Országos Polgárőr Szövetség 1077 Budapest Király u.71. Közhasznú szervezetek Közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2013 év Keltezés: Budapest, 2014.március

Részletesebben

Szigethalmi Polgárőr Egyesület Székhely: 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10 Levelezési cím: 2315 Szigethalom, Fiumei u. 76.

Szigethalmi Polgárőr Egyesület Székhely: 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10 Levelezési cím: 2315 Szigethalom, Fiumei u. 76. Beszámoló a 2008. évi tevékenységről 2008. február 17. Telefon: 06-20 /369-3913 1 Telefon: 06-20 / 369-3914 I. Szervezeti életünk Szervezeti életünkben 2007. év folyamán jelentős történt. Létszámunk kisebb

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről

SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A 2/2011. sz. elnökségi határozattal elfogadva. SZÖVEGES INDOKLÁS Az Országos Polgárőr Szövetség 2011. évi költségvetéséről A Magyar Köztársaság Kormánya részéről döntés született, hogy a 2011. költségvetési

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 41459/2008. CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. az Országos Polgárőr Szövetség 100x100 biztonság kiemelt bűnmegelőzési mintaprogram végrehajtásáról. 2013. augusztus 21.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. az Országos Polgárőr Szövetség 100x100 biztonság kiemelt bűnmegelőzési mintaprogram végrehajtásáról. 2013. augusztus 21. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése Az Alfa Polgárőr Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2012. évről. A Fővárosi Bíróság 2009. szeptember hó 24-én kelt 12. Pk. 60.217/2009. sz. végzésével a13451.. sorszám alatt nyilvántartásba vett Alfa

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete Komárom-Esztergom Megyei Kitüntető Címek alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a mártélyi Polgárőr, Tűz-és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület 2014. január 01.-től december 31.-e között végzett tevékenységéről.

B E S Z Á M O L Ó. a mártélyi Polgárőr, Tűz-és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület 2014. január 01.-től december 31.-e között végzett tevékenységéről. Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély 6636. Mártély, Jókai u. 8. sz. Tel/Fax: (62) 228-043 mobil: (30) 621-6296 E-mail: rozsapolgaror@citromail.hu B E S Z Á M O L Ó a mártélyi Polgárőr,

Részletesebben

Telefon: B e s z á m o l ó

Telefon: B e s z á m o l ó Levélcím : Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest, Király u. 71. 341-0162 318-6607 441-1821 14-334 13-863 Iktatószám: /2005. B e s z á m o l ó a polgárőrség 2004. évi tevékenységéről Szervezeti élet

Részletesebben

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14.

POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. POLGÁRŐR PROGRAMOK TAPASZTALATAI, AKTUÁLIS FELADATOK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FÓRUMA 2015.02.14. A POLGÁRŐRSÉG MINŐSÉGE JÁRÁSI KOORDINÁTOROK JÁRÁSI KOORDINÁTOROK 2015. 2. 16. zambop@orfk.police.hu 2 GYEREKBESZÉD

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról

Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról Heves Megyei Polgárör Szervezetek Szövetsége Oktatási Munka Bizottsága Beszámoló az Oktatási Munka Bizottság 2014. évi munkájáról A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2013.február 23-án keltezett

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

MUNKATERVE A MÁRTÉLYI POLGÁRŐR, TŰZ- ÉS VAGYONVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2009. ÉVI 2009.

MUNKATERVE A MÁRTÉLYI POLGÁRŐR, TŰZ- ÉS VAGYONVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2009. ÉVI 2009. Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület Mártély 6636. Mártély, Jókai u. 8. sz. Adószám: 18455 106-1-06 Számlaszám: 5740024810300617 Tel: (62) 228-043 Mobil: (30) 621-6237 E-mail: rozsapolgaror@citromail.hu

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat együttműködési megállapodás elfogadására a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetével

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Petőfi Közhasznú Polgárőr Szervezet 5741 Kétegyháza, Nagy S. utca.70 18394922-9499-529-04 Közhasznúsági jelentés 2010. év.január.01 2010.év.december.31 Könyvvizsgálattal az adatok nincsenek alátámasztva

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről

Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő tűzoltóságok helyzetéről KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom megyében működő

Részletesebben

B e s z á m o l ó a polgárőrség 2005. évi tevékenységéről

B e s z á m o l ó a polgárőrség 2005. évi tevékenységéről Levélcím : Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1794 441-1827 441-1821 14-334 13-863 Iktatószám: 43-7/2006. Az Elnökség 6/2006. sz. határozatával. B e s z á m o l ó a polgárőrség

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok

Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok Taktaharkány civil szervezetek, alapítványok "A TAKTAHARKÁNYI REFORMÁTUS TEMPLOMÉRT" Közhasznú (oktatási,kulturális,egyéb) 3922 Taktaharkány, Béke utca 40. képviselő: Fodor József Károly Elsődlegesen a

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MURASZEMENYE KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 8872 MURASZEMENYE, BÉKE U. 2. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 évről Készítette: Naprakész Könyvelő és Szolgáltató Egyesület Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli

Részletesebben

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere SSLi. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Alfa Polgárőr Egyesület 2012. évi munkájáról szóló beszámolóról,

Részletesebben

KOKÉRT Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Kft 1107 Budapest, Basa u. 1. Tel./Fax: 06-1-261-0843

KOKÉRT Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Kft 1107 Budapest, Basa u. 1. Tel./Fax: 06-1-261-0843 Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Képviselő-testület ülése KOKÉRT Kőbányai Kerületgondnoksági és Településüzemeltetési Non-profit Közhasznú Kft 1107 Budapest, Basa u. 1. Tel./Fax: 06-1-261-0843 Budapest,,

Részletesebben

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22.

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. A Közép-európai Rendőrakadémia résztvevő minisztériumai tekintettel a Közép- Európában lezajlott társadalmi, politikai és társadalmi fejleményekre, amelyek Európa államainak

Részletesebben

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 205. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. szeptember

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 1-i ülésére Tárgy: Közterület felügyelet létrehozása Sorszám: IV/4 Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi Bizottság: és Szociális Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány 5135, Jászivány, Fő u. 4. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Nyitó egyenleg: Bank Házi pénztár

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány támogatására Tisztelt Képviselő-testület! Az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése

Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szám: 95-6/2014/GYKK Jásziványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013. évi szakmai értékelése A Jásziványi ÖTE II-es típusú együttműködési megállapodást kötött a Gyöngyösi

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület FAKULT Egyesület 2023 Dunabogdány, Hegy u.7. Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület 2008. ÉVI K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 1 Dunabogdány, 2009. május 20. Tóth László FAKULT Egyesület

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület 4025 DEBRECEN, Török Bálint u. 4. KÖZHASZNÚSÁGI JELENÉS 2005 Tartalom I. A szervezet általános adatai, szervezet céljának

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. ÉVI HATÁROZATTÁRA

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. ÉVI HATÁROZATTÁRA HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. ÉVI HATÁROZATTÁRA Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 89/2015.(VII.28.); 90/2015.(VII.28.); 91/2015.(VII.28.); 92/2015.(VII.28.);

Részletesebben

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M)

Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) Civil szervezetek működési célú támogatása 2015 (NEA-15-M) A pályázatok benyújtása az alábbiak szerint lehetséges: Közösségi környezet kollégiuma esetén: 2015. március 16-ig Mobilitás és alkalmazkodás

Részletesebben

EGY ISKOLA EGY POLGÁRŐR PROGRAM

EGY ISKOLA EGY POLGÁRŐR PROGRAM EGY ISKOLA EGY POLGÁRŐR PROGRAM A gyermek- és fiatalkorúak bűnelkövetővé és áldozattá válásának megelőzésében jelentős szerepe van a családnak, a gyermek- és ifjúságvédelemnek, az oktató- és nevelő intézményeknek,

Részletesebben

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el:

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el: Szarvas Város Ifjúsági Cselekvési Terve 2011-2013. A cselekvési terv célja, hogy az önkormányzat képviselő-testületi határozatban állapítja meg a helyi adottságoknak megfelelően az ifjúsággal kapcsolatos

Részletesebben

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Budakeszi Város Önkormányzata (2092 Budakeszi, Fő utca 179.), a továbbiakban: Önkormányzat - képviseli dr. Csutoráné dr. Győri Ottília

Részletesebben

Komarom-Esztergom Megyei Polgaror Szovetseg

Komarom-Esztergom Megyei Polgaror Szovetseg Komarom-Esztergom Megyei Katasztrofavedelmi Igazgatosag Komarom-Esztergom Megyei Polgaror Szovetseg Szam: 40-1/2012/PVF EGYUTTMUKODESI MEGALLAPODAS amely letrejott a Komarom-Esztergom Megyei Katasztrofavedelmi

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: Internet: E-mail: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 www.opsz.hu kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva a Közgyűlés KGY/5/2010. sz. határozatával.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 55. szám alatt nyilvántartásba vette a Magyar Diáksport Szövetséget az 1997.évi CLVI.tv.22. /3 / bekezdése alapján 1998. január 1-től kiemelkedően

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

Csongrád Megyei Önkormányzat Ifjúsági Cselekvési Terve

Csongrád Megyei Önkormányzat Ifjúsági Cselekvési Terve 1. számú melléklet CSONGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT Csongrád Megyei Önkormányzat Ifjúsági Cselekvési Terve Szeged, 2009. március Csongrád Megyei Önkormányzat Ifjúsági Cselekvési Terve A megyei ifjúsági cselekvési

Részletesebben

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012. -=- ~li~~ll ~6~-)liOA~kT EGYÜTTMŰKÖDÉSI AMELY LÉTREJÖTT MEGÁLLAPODÁS, A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT A CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.!- L 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI

Részletesebben

Generációk. Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Por és hamu. Tervezési környezet. 0-16 éves. 17-32 éves. 33-47 éves. 48-66 éves.

Generációk. Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Por és hamu. Tervezési környezet. 0-16 éves. 17-32 éves. 33-47 éves. 48-66 éves. Mobilitás az ifjúsági munka módszertani szolgáltatója Generációk 33-47 17-32 0-16 48-66 67-87 Probléma v. erőforrás Mi az az ifjúsági munka? Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2003. évről

Közhasznúsági jelentés 2003. évről Közhasznúsági jelentés 2003. évről LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete 2518. Leányvár, Kálvária utca 69. Adószám: 18613425-1-11 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági bejegyzés száma:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS (TERVEZET) Környezeti Tanácsadók Egyesülete 2008 1. Számviteli beszámoló A Mérleg és az Eredménylevezetés mellékelve. 2. A költségvetési támogatás felhasználása Az egyesület ilyen

Részletesebben

Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai

Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlésének határozatai 1/2014(III.20.) CSPE határozat 14 igen 0 nem 0 tartózkodás A Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 2014. március 20-i taggyűlése

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló az Eplényi Gyermekekért

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007

Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007 Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület 1051 Budapest, Hercegprímás u. 11. Adószám: 1810727-1-41 Bírósági nyilvántartási szám: Pk. 60.695/2001 Közhasznúsági jelentés 2007 Számviteli beszámoló A Magyar

Részletesebben

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM

A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM A KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM POLGÁRŐR SZOLGÁLAT FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN OPSZ programindító fórum 2014. 02. 15. ZÁMBÓ PÉTER OPSZ alelnök, zambo.peter1@chello.hu, 06309010218

Részletesebben

I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI

I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI I. A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 1/2015. (I. 29.) az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről 2/2015. (I. 26.) Kaposvár Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 70/2005. (XII. 15.)

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP Dunabogdány Község Önkormányzatának Civil szervezetek 2015. évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI ADATLAP Dunabogdány Község Önkormányzatának Civil szervezetek 2015. évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához 1. sz. nyomtatvány PÁLYÁZATI ADATLAP Dunabogdány Község Önkormányzatának Civil szervezetek 2015. évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához A PÁLYÁZÓ SZERVEZET a) megnevezése: Dunabogdányi

Részletesebben

ŐCSÉNYI REPÜLŐKLUB SE K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

ŐCSÉNYI REPÜLŐKLUB SE K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S ŐCSÉNYI REPÜLŐKLUB SE K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2010 TARTALOM 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Cél

Részletesebben

KÖZHASZNÚ JELENTÉS. PartyPont Egyesület 2011. 01. 01-2011. 12. 31.

KÖZHASZNÚ JELENTÉS. PartyPont Egyesület 2011. 01. 01-2011. 12. 31. KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2011. 01. 01-2011. 12. 31. - 1 - Tartalom: 1. Kimutatások - A kapott támogatásokról, - a támogatás felhasználásáról, - kötelezettségekről. 2. Pénzügyi elszámolás 3. Beszámoló a közhasznú

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Palotási Polgárőr Egyesület Pályázó címe: 3042 Palotás Kossuth út 1. Ügyfél-azonosító: 1004795335 Támogatási

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 173. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009. szeptember 24-i ÜLÉSÉRE

Részletesebben

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu

Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Felsőtárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. E-mail: felsotarkanyicko@freemail.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkányi Polgármesteri Hivatal tárgyalójában a Felsőtárkány Roma

Részletesebben

2012. évi Egyszerűsített közhasznú beszámoló

2012. évi Egyszerűsített közhasznú beszámoló 1 8 3 3 3 0 0 6-1 - 0 2 adószám P K. 6 0 1 6 5 / 2 0 0 9 / 2 bejegyzés száma 3 0 1 6 nyilv. szám Misina Mentőcsoport Egyesület 7631 Pécs, Csikor Kálmán utca 14. 2012. évi Egyszerűsített közhasznú beszámoló

Részletesebben

Érdi Városi Polgárőr Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata

Érdi Városi Polgárőr Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata Az Érdi Városi Polgárőr Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata A közgyűlés elfogadta: 2006. május 21-én I. A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SzMSz) feladata és hatálya 1.) Az Érdi

Részletesebben

VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN

VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN VÉDŐNŐ SZEREPE A BALESETEK MEGELŐZÉSÉBEN Szabó Noémi Ifjúsági védőnő Egészségtan tanár 2009.08.06. "Fiatalok baleseteinek megelőzése" 1 Egészségi állapot Meghatározó tényezők: Életmód Genetika Környezet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Beszámoló. A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesület munkájáról. (2010-01-01 és 2011-12-31 közötti időszakról) 2010-01-01 és 2010-12-31 közötti időszak:

Beszámoló. A Polgárőrség Nyírábrányi Egyesület munkájáról. (2010-01-01 és 2011-12-31 közötti időszakról) 2010-01-01 és 2010-12-31 közötti időszak: Polgárőrség Nyírábrányi Egyesülete 4264 Nyírábrány Ábrányi Kornél tér 6. Fax.: 52/ 208-001, mobil: 06-30-621-3880 E-mail: polgarorseg@gmail.com Levél cím: 4264 Nyírábrány Pf 4 Beszámoló A Polgárőrség Nyírábrányi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata

A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1. A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének jogállása: 1.1. A Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak Kistelek Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (X.02.) önkormányzati rendelete Kistelek Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, díjainak alapításáról és adományozásuk rendjéről Kistelek Város

Részletesebben

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 A KÉPVISELŐ-TESTÜLET TANÁCSNOKAI 1 4. számú melléklet Ifjúsági tanácsnok: Integrációs tanácsnok: Környezetvédelmi tanácsnok: Sport tanácsnok: Városüzemeltetési és turisztikai tanácsnok: Koordinációs tanácsnok:

Részletesebben

A katasztrófavédelem megújított rendszere

A katasztrófavédelem megújított rendszere A katasztrófavédelem megújított rendszere MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGA ÁLLAM BM OKF ÁLLAM- POLGÁR... A régi Kat. törvény alapvetően jó volt DE 10 év 2010. évi árvízi veszélyhelyzet; vörösiszap katasztrófa kezelésének

Részletesebben

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2010. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2010 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2010. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben