I. rész: Azonosító és címadatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. rész: Azonosító és címadatok"

Átírás

1 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben használt nyomtatványokhoz című útmutatót is, amely valamennyi nyomtatvány kitöltésénél betartandó szabályokat és tudnivalókat tartalmaz. A G jelű nyomtatványt az alábbiak bejelentésére használhatja: Az MVH eljárási törvény 28/B. -a alapján az ügyfél helyett meghatalmazottja is eljárhat. A G jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatvány az állandó meghatalmazás papír alapú bejelentésére szolgál. Az állandó meghatalmazás megadására további lehetőséget biztosít az ügyfélkapun keresztül elérhető elektronikus felület. Az eseti meghatalmazás bejelentéséhez nem szükséges külön nyomtatványt igénybe venni, elegendő a közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazás alkalmazása. I. rész: Azonosító és címadatok (1) Meghatalmazó adatai Kitöltése kötelező! 1. Ügyfél-azonosító: a meghatalmazó MVH által kiadott 10 jegyű ügyfél-azonosítója. A 2. pont kitöltése kötelező. 2. Neve: természetes személy (egyéni vállalkozók is) meghatalmazó esetén a családi és utóneve; nem természetes személy esetén az ügyfél cégjegyzékben, bírósági nyilvántartásban, egyházi jogi személyek nyilvántartásában, vagy törzskönyvi nyilvántartásban szereplő neve. A pontok kitöltése csak természetes személy esetén kötelező. 3. Anyja születési neve: természetes személy meghatalmazó esetén édesanyja születési anyakönyvi kivonat szerinti családi neve és utóneve(i) 4. Születési helye: a természetes személy meghatalmazó születési helyének helységneve. 5. Születési ideje: a természetes személy meghatalmazó születési ideje (a születési év (pl. 1980), hónap (01-től 12-ig) és nap (01-31). A 6. pont kitöltése csak nem természetes személy esetén kötelező. 6. Adóazonosító száma: a nem természetes személy részére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által megállapított tizenegy számjegyű adóazonosító szám. A 7. pontban a nem természetes személy meghatalmazó esetében az adatokat a székhelyre vonatkozóan kell megadni. 7. Lakóhely/Székhely: a meghatalmazó belföldi lakóhelyének/székhelyének adatait kell megadni: - Irányítószám: belföldi lakóhely/székhely postai irányítószáma. - Helység: belföldi lakóhely/székhely postai irányítószámok jegyzéke szerinti helységneve. - Közterület neve: az utca, út, tér, köz, stb. teljes neve (pl. Kossuth L helyesen: Kossuth Lajos). - Közterület jellege: utca, út, tér, köz, stb. rövidítés nélkül (azaz nem használható az u. rövidítés az utca helyett). - Hsz., emelet, ajtó: belföldi lakóhely/székhely házszáma, emelet száma és ajtószáma.

2 - Hrsz: belföldi lakóhely/székhely helyrajzi száma. Ha a belföldi lakóhelyének/székhelyének címe csak helyrajzi számmal határozható meg, akkor nem kell kitölteni a közterület neve, közterület jellege, hsz, emelet és ajtó rovatokat. (2) Nem természetes személy meghatalmazó nevében aláíró törvényes képviselő adatai 1. Ügyfél-azonosító: a nem természetes személy meghatalmazó törvényes képviselőjének az MVH által kiadott 10 jegyű ügyfél-azonosítója. A 2.pont kitöltése kötelező. 2. Neve: a nem természetes személy meghatalmazó törvényes képviselőjének a családi és utónevet kell beírni. A 3-5. pontok kitöltése csak természetes személy esetében kötelező. 3. Anyja születési neve: a nem természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője édesanyjának születési neve (születési anyakönyvi kivonat szerinti családi neve, utóneve(i)). 4. Születési helye: a természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője születési helyének helységneve. 5. Születési ideje: a természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője születési ideje (a születési év (pl. 1980), hónap (01-től 12-ig) és nap (01-31). (3) Meghatalmazott adatai 1. Ügyfél-azonosító: a meghatalmazottnak az MVH által kiadott 10 jegyű ügyfél-azonosítója. A 2. pont kitöltése kötelező. 2. Neve: a meghatalmazott magánszemély esetén a családi és utónevet kell beírni. A pontok kitöltése csak természetes személy meghatalmazott esetében kötelező. 3. Anyja születési neve: a természetes személy meghatalmazott édesanyjának születési neve (születési anyakönyvi kivonat szerinti családi neve, utóneve(i)). 4. Születési helye: a természetes személy meghatalmazott születési helyének helységneve. 5. Születési ideje: a természetes személy meghatalmazott születési ideje (a születési év (pl. 1980), hónap (01-től 12-ig) és nap (01-31). A 6. pont kitöltése csak nem természetes személy esetén kötelező. 6. Adóazonosító száma: a nem természetes személy részére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által megállapított tizenegy számjegyű adóazonosító szám. A 7. pontban a nem természetes személy meghatalmazó esetében az adatokat a székhelyre vonatkozóan kell megadni. 7. Lakóhely/Székhely: a meghatalmazó belföldi lakóhelyének /székhelyének adatait kell megadni: - Irányítószám: belföldi lakóhely/székhely postai irányítószáma. - Helység: belföldi lakóhely/székhely postai irányítószámok jegyzéke szerinti helységneve. - Közterület neve: az utca, út, tér, köz, stb. teljes neve (pl. Kossuth L helyesen: Kossuth Lajos). - Közterület jellege: utca, út, tér, köz, stb. rövidítés nélkül (azaz nem használható az u. rövidítés az utca helyett). - Hsz, emelet, ajtó: belföldi lakóhely/székhely házszáma, emelet száma és ajtószáma.

3 - Hrsz: belföldi lakóhely/székhely helyrajzi száma. Ha a belföldi lakóhelyének/székhelyének címe csak helyrajzi számmal határozható meg, akkor nem kell kitölteni a közterület neve, közterület jellege, hsz, emelet és ajtó rovatokat. (4) Nem természetes személy meghatalmazott képviselőjének adatai 1. Ügyfél-azonosító: a nem természetes személy meghatalmazott képviselőjének az MVH által kiadott 10 jegyű ügyfél-azonosítója. 2. Neve a meghatalmazott törvényes képviselőjének születési családi és utónevét kell beírni. A 3-5. pontok kitöltése csak természetes személy esetében kötelező. 3. Anyja születési neve: a nem természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője édesanyjának születési neve (születési anyakönyvi kivonat szerinti családi neve, utóneve(i)). 4. Születési helye: a természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője születési helyének helységneve. 5. Születési ideje: a természetes személy meghatalmazó törvényes képviselője születési ideje (a születési év (pl. 1980), hónap (01-től 12-ig) és nap (01-31). II. rész: A meghatalmazás hatálya (5) A meghatalmazás időbeli hatálya Kitöltése kötelező. 1. Az állandó meghatalmazás hatályának kezdő időpontja: az az időpont, amelytől kezdve a meghatalmazott eljárhat az ügyfél helyett és nevében a meghatalmazás keretein belül. A meghatalmazás kezdő időpontja a meghatalmazásra vonatkozó nyomtatvány MVH-hoz történő beérkezésének napja, vagy az ügyfél által megjelölt későbbi időpont. Az első esetben tegyen X jelet a négyzetbe, a második esetben határozza meg a kezdő időpontot. A meghatalmazás időbeli hatályának kezdő időpontjaként nem jelölhető meg a nyomtatvány MVH-hoz történő beérkezésének napjánál korábbi időpont. 2. Az állandó meghatalmazás hatályának vége: az az időpont, amelytől kezdve a meghatalmazott már nem járhat el többé az ügyfél helyett és nevében. Amennyiben nem kívánja meghatározni a meghatalmazás időbeli hatályának végét, vagyis megszűnésének napját, tegyen X jelet a négyzetbe. Ebben az esetben a meghatalmazás a G jelű nyomtatvány benyújtásával, tehát visszavonással vagy felmondással szüntethető meg. Ebben az esetben a meghatalmazás időbeli hatályának vége a G jelű nyomtatvány MVH-hoz érkezésének napja lesz. Amennyiben meg kívánja határozni a meghatalmazás időbeli hatályának végét, írja be a meghatalmazás megszűnésének pontos dátumát. Ez esetben a meghatalmazás időbeli hatályának vége, vagyis megszűnésének napja az ügyfél által jelen pontban megjelölt időpont lesz. (6) A meghatalmazás tárgyi hatálya kiterjed Az aktuális jogcímlista tekintetében érdeklődjön az MVH ügyfélszolgálatán. Jelölje X jellel az igényének megfelelő képviseleti módot, amely az alábbi négy típusba tartozhat:

4 - az MVH előtt valamennyi hatósági eljárásban való teljes körű képviseletre kiterjedő (az első négyzetbe kell X jelet tenni), - csak intézkedéshez/jogcímhez kapcsolódó eljárásokban való teljes körű képviseletre (az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére nem jogosít) (a második négyzetbe kell X jelet tenni). - csak az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére kiterjedő (a harmadik négyzetbe kell X jelet tenni) vagy - meghatározott jogcímekkel kapcsolatos teljes hatósági eljárás végzésére kiterjedő hatályú képviselet (a negyedik négyzetbe kell X jelet tenni). Amennyiben meghatározott jogcím(ek) teljes körű képviseletére kíván meghatalmazást adni, meg kell neveznie az(oka)t a jogcím(ek)et, amelyre vonatkozóan meghatalmazást kíván adni. (7) Nyilatkozat iratkézbesítésről természetes személyek esetén Kérjük, írjon X jelet a négyzetbe, amennyiben arról nyilatkozik, hogy eljárási képességgel rendelkezik, és az MVH csak a meghatalmazó részére kézbesítsen iratokat, a képviselő részére pedig ne történjen kézbesítés. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a 7. Nyilatkozat iratkézbesítésről pontban az iratok meghatalmazó részére történő kézbesítését kérte, a évtől kezdődően azon jogcímek esetén, ahol jogszabály kötelező elektronikus kapcsolattartást ír elő, az iratok az utolsó iratot benyújtó személy (aki lehet akár a meghatalmazó, akár a meghatalmazott) részére kerülnek kézbesítésre. (8) Nyilatkozat a címzettről több meghatalmazott esetén Amennyiben az ügyfélnek adott intézkedésben vagy jogcímben több meghatalmazottja van, az MVH az iratokat az ügyfél által az iratok átvételére írásban kijelölt meghatalmazottnak kézbesíti. Az ügyfél jogcímenként egy meghatalmazottat jelölhet ki az iratok átvételére. Fenti kijelölés hiányában vagy több írásbeli kijelölés esetén az MVH az iratot az ügyfél egyidejű értesítésével az adott jogcímben utoljára eljáró, hatályos képviseleti joggal rendelkező meghatalmazottnak kézbesíti. Amennyiben arról nyilatkozik, hogy a jelen meghatalmazáson megjelölt valamennyi jogcím esetében egy meghatalmazottnak kézbesítse az MVH a keletkezett iratokat, úgy az I. blokkban adja meg a meghatalmazott ügyfél-azonosítóját, valamint nevét. Amennyiben a jelen meghatalmazáson megjelölt valamely jogcím esetében több meghatalmazottal rendelkezik, a II.-IV. blokkokban a meghatalmazott ügyfélazonosítójának és nevének megadásával, valamint a jogcím megjelölésévek nyilatkozhat arról. hogy az adott jogcímben az MVH a keletkezett iratokat melyik meghatalmazottnak kézbesítse.

5 (9) Nyilatkozat értesítés igényléséről Amennyiben a 7. pontban található nyilatkozattal a meghatalmazó nem kéri saját maga részére az iratok kézbesítését, és az MVH-tól értesítést kér arról, hogy meghatalmazottjának irata érkezett, kérjük, tegyen X jelet az adatblokk első négyzetébe. Amennyiben a 7. pontban található nyilatkozattal a meghatalmazó saját maga részére kéri az iratok kézbesítését, a meghatalmazott kérhet az MVH-tól értesítést arról, hogy meghatalmazójának irata érkezett, kérjük tegyen X jelet az adatblokk második négyzetébe. Mindkét jelölés esetében meg kell adni az értesítési címet. (10) Dátum és aláírás Kitöltése kötelező. A Helység, Dátum, Meghatalmazó neve, Meghatalmazott neve, Tanú 1 neve és lakóhelye, Tanú 2 neve és lakóhelye rovatokat nyomtatott betűvel kell kitölteni. A nyomtatványt a meghatalmazónak és a meghatalmazottnak is feltétlenül alá kell írnia, továbbá a meghatalmazás érvényességéhez két tanú nevének és lakóhelyének feltüntetése, illetve aláírása is szükséges. A fenti aláírások hiányában a meghatalmazás nem érvényes. Nem természetes személy meghatalmazó, illetve meghatalmazott esetén a törvényes képviselő jogosult aláírásra. Cég esetén az aláírási címpéldánynak megfelelő aláírás alkalmazása szükséges.

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-04 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz A G1050-04 jelű nyomtatványt az alábbi céllal használhatja: A Támogatási

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01 Általános tudnivalók... 2 Támogatási kérelem - Főlap (D3100-03)... 3 Támogatási kérelem

Részletesebben

Erdőgazdálkodói jogviszony nyilvántartásba vételi kérelme jogi személyek részére

Erdőgazdálkodói jogviszony nyilvántartásba vételi kérelme jogi személyek részére Erdőgazdálkodói jogviszony nyilvántartásba vételi kérelme jogi személyek részére Az erdőgazdálkodói jogok és kötelezettségek a nyilvántartásba történő jogerős bejegyzéssel keletkeznek és a nyilvántartásból

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP A (volt MgSzH) NÉBIH Közös Törzs T1-es Partner bejelentő lapja új NÉBIH partner bejelentésére, illetve már regisztrált partner adatainak módosítására

Részletesebben

1 Szja. tv. 78/A. (4) bekezdése

1 Szja. tv. 78/A. (4) bekezdése Adatszolgáltatás a 2015. adóévre munkáltatói adómegállapítást választó, nemleges nyilatkozatot tevő mezőgazdasági kistermelő, családi gazdálkodó és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Területalapú támogatáshoz kapcsolódó energetikai célból termesztett energianövények kiegészítő támogatása 2008.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Területalapú támogatáshoz kapcsolódó energetikai célból termesztett energianövények kiegészítő támogatása 2008. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Területalapú támogatáshoz kapcsolódó energetikai célból termesztett energianövények kiegészítő támogatása 2008. Általános tudnivalók Kitöltés előtt alaposan tanulmányozza át a vonatkozó

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 4/2016. (I.29.) számú KÖZLEMÉNYE A 2016-os támogatási évi termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás igényléséről I. A közlemény célja Jelen

Részletesebben

A nyomtatvány Nyilatkozat részét nullás adattartalommal is be kell nyújtania, ha 2014- ben nem keletkezett bevétele!

A nyomtatvány Nyilatkozat részét nullás adattartalommal is be kell nyújtania, ha 2014- ben nem keletkezett bevétele! Kitöltési útmutató a kisadózó vállalkozás által megszerzett bevételről, a bevételi értékhatárt meghaladó összeg után fizetendő százalékos mértékű adóról 2014. évre, valamint adatszolgáltatásról [14KATA]

Részletesebben

Az illeték törlése/visszatérítése 2016.

Az illeték törlése/visszatérítése 2016. Az illeték törlése/visszatérítése 2016. Vagyontárgy szerzése, vagy közigazgatási, illetve bírósági eljárás kezdeményezése esetén, főszabály szerint illetéket kell fizetni az illetéktörvény 1 rendelkezései

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a csekély mennyiségű csomagolást kiskereskedelmi értékesítés során a fogyasztó részére forgalomba hozó vagy saját célra felhasználó termékdíjátalány fizetésére kötelezettek részére rendszeresített

Részletesebben

SEGÉDLET. a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0408 számú Támogatási kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez

SEGÉDLET. a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0408 számú Támogatási kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez SEGÉDLET a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0408 számú Támogatási kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez Általános információ 1. A támogatási kérelem benyújtása előtt célszerű

Részletesebben

Általános tudnivalók

Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ kifizetési kérelemhez a Szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás jogcím keretében benyújtott kifizetési kérelemre vonatkozóan Jogcímkód: 6-124-01-01 Általános

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

Elektronikus úton történő benyújtás KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az első, számozatlan rovatot a hivatal tölti ki. 1. rovat: 2. rovat 3.

Elektronikus úton történő benyújtás KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az első, számozatlan rovatot a hivatal tölti ki. 1. rovat: 2. rovat 3. 12T34 ADATLAP magánszemély adóazonosító jelének, vámazonosító számának egyedi kiadásához, az adateltérések rendezéséhez és levelezési cím bejelentéséhez TÁJÉKOZTATÓ az adatlap benyújtásának módjáról Az

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. támogatási kérelemhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. támogatási kérelemhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez az Öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás jogcím keretében a mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez nyújtandó támogatások

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez Kertészet korszerűsítése jogcím keretében a kertészeti termelő tevékenységet szolgáló létesítmények építése, korszerűsítéséhez, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális

Részletesebben

Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok

Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumok 1. Tájékoztató 2. Adatlap (kérelem) 3. Kitöltési segédlet 4. Támogató nyilatkozat (szükség szerint)

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01 TARTALOMJEGYZÉK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01 TARTALOMJEGYZÉK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg fennmaradó 10%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód:

Részletesebben

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság HULLADÉK ÉGETÉS ENGEDÉLYKÉRELEM TARTALMI KÖVETELMÉNYEI Ezúton hívjuk fel figyelmét, hogy az alábbi felsorolás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01 TARTALOMJEGYZÉK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01 TARTALOMJEGYZÉK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg fennmaradó 10%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1051-04 jelű, Állandó meghatalmazás visszavonása/ felmondása és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz A G1051-04 jelű nyomtatványt az alábbi célra

Részletesebben

kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt

kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt kitöltési útmutató TRAKT kérelem a termékdíj raktár üzemeltetésének engedélyezése iránt Jogszabályi háttér - A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény (a továbbiakban: Ktdt.) - A környezetvédelmi

Részletesebben

152/2013. (VIII.22.) MVH

152/2013. (VIII.22.) MVH A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 187/2013 (XI. 29.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az innovatív technológiák bemutató-üzemi tájékoztató programokkal való

Részletesebben

KÉRELEM települési adósságcsökkentési támogatás megállapítására

KÉRELEM települési adósságcsökkentési támogatás megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM települési ságcsökkentési támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje: - - Lakóhely:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FORINTBAN NYILVÁNTARTOTT FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE Érvényes: 2014. március 17-től 1. Általános rendelkezések Jelen

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1030-03 jelű, Az ügyfél és a pénzügyi intézmények között létrejött, a fizetési számlaszám rögzítésére vonatkozó megállapodás nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz

Részletesebben

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani.

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani. 16T201 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a cégbejegyzésre nem kötelezett jogi személyek, nonprofit szervezetek a törzskönyvi jogi személyek és a civil szervezetek kivételével, külföldi vállalkozások,

Részletesebben

15T103 ADATBEJELENTŐ LAP

15T103 ADATBEJELENTŐ LAP 15T103 ADATBEJELENTŐ LAP AZ EGYSZERŰSÍTETT VÁLLALKOZÓI ADÓ HATÁLYA ALÁ TÖRTÉNŐ BEJELENTKEZÉSHEZ, VALAMINT AZ EVA TV. 10. (3) vagy 10. (4) BEKEZDÉSÉBEN FOGLALTAK ALAPJÁN TÖRTÉNŐ KIJELENTKEZÉSHEZ EGYÉNI

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Kifizetési kérelemhez a 6.356.01.01 jogcím keretében a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján megítélt támogatás igénylésére TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D3406-06 KIFIZETÉSI

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 1 ÚTMUTATÓ AZ IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, CSECSEMŐGONDOZÁSI DÍJ, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉHEZ 3.1 verzió Tartalomjegyzék

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a törzshálózatba történő bekötéshez

SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a törzshálózatba történő bekötéshez Ügyszám: 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 4. Postacím: 1426 Bp., 72 Pf. 114 Telefon: 455-4303 E-mail: ufi@fcsm.hu Honlap: www.fcsm.hu SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS-KÉRelem a törzshálózatba történő bekötéshez

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat 22/2014. számú közvetlen hatályú szabályzat Panaszkezelési Szabályzat KM 3. számú melléklet Pannon Takarék Bank Zrt. Panaszkezelési Szabályai Hatályos: 2015. július 16. A Pannon Takarék Bank Zrt. Panaszkezelési

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 1/2016. (I.22) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2016.

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a népegészségügyi termékadóról szóló 14NETA jelű adóbevalláshoz Jogszabályi háttér - a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (a továbbiakban: Neta tv.) - az adózás

Részletesebben

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2015. december 21. 1 Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2015. december 21 Bevezető (1) A Merkantil Bank és

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Általános tudnivalók... 2 Támogatási kérelem - Főlap (D1500-01)... 3 Támogatási kérelem - Betétlap

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

TUDNIVALÓK. Az egyéni vállalkozói tevékenységet érintő adatváltozás, a szünetelés és a tevékenység megszüntetésének bejelentése díj- és illetékmentes!

TUDNIVALÓK. Az egyéni vállalkozói tevékenységet érintő adatváltozás, a szünetelés és a tevékenység megszüntetésének bejelentése díj- és illetékmentes! TUDNIVALÓK az Adatváltozás bejelentési adatlap egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra törzslapokból (Törzslap 1-2.) és betétlapokból (A-I betétlapok) áll.

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Balassi Intézet 1016 Budapest Somlói út 51. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Párizsi Magyar Intézet (92, rue Bonaparte 75006 Paris) épületének állapotrögzítő felmérési tervdokumentációja Az Ajánlati Dokumentáció

Részletesebben

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2014. augusztus 1. 1 Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2014. augusztus 1. Bevezető (1) A Merkantil Bank és

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 2. melléklet 6/2015. (II.26.) önkormányzati rendelethez ADÓSSÁGCSÖKKENTÉSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ

Részletesebben

A 2013.2.2. óta hatályos szöveg. OptiJus Opten Kft. 1. 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet

A 2013.2.2. óta hatályos szöveg. OptiJus Opten Kft. 1. 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet OptiJus Opten Kft. 1. 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet 18/2009. (III. 6.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott intézkedések monitoring adatszolgáltatási rendjére vonatkozó

Részletesebben

Bevallás az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat illetékességi területén

Bevallás az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat illetékességi területén Bevallás az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat illetékességi területén FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat

Részletesebben

Adatlap Magyarországon élő magyar állampolgár nyilvántartásba vételéhez. Kitöltési Útmutató. Születés hazai anyakönyvezésekor

Adatlap Magyarországon élő magyar állampolgár nyilvántartásba vételéhez. Kitöltési Útmutató. Születés hazai anyakönyvezésekor Adatlap Magyarországon élő magyar állampolgár nyilvántartásba vételéhez Kitöltési Útmutató Születés hazai anyakönyvezésekor 2014 A londoni magyar konzulátus dolgozói remélik, hogy az alábbi kitöltési útmutatóval

Részletesebben

2005/2011. NAV elnöke által kiadott útmutató

2005/2011. NAV elnöke által kiadott útmutató 2005/2011. NAV elnöke által kiadott útmutató az ATA igazolvány alapján történő vámkezelésekről Az ATA igazolvánnyal történő vámkezelések alapját az áruk előjegyzési eljárásban való behozatalához szükséges,

Részletesebben

BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében

BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében BEVALLÁS az építményadóról hasznos alapterület szerinti adózás esetében adóév FŐLAP (Benyújtandó az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat adóhatóságához. Helyrajzi számonként külön-külön kell

Részletesebben

Tájékoztató az adóhatósági igazolások kiadásáról 2016.

Tájékoztató az adóhatósági igazolások kiadásáról 2016. Tájékoztató az adóhatósági igazolások kiadásáról 2016. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóztatási szerve a nyilvántartásában szereplő adatok igazolására az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a

Részletesebben

DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Szilvásváradtól 5 km-re lévő Dédestapolcsány -Nagyvisnyó közötti országút mentén a Bánvölgyében található Dédestapolcsányi Erdei Tábor bérbeadása

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

szám: - - Kelt:,... Igénybejelentés az 1997. évi LXXXI. törvény alapján szülői nyugdíj elbírálásához [ONYF. 3515-276/A.] ONYF. 3515-276/A.

szám: - - Kelt:,... Igénybejelentés az 1997. évi LXXXI. törvény alapján szülői nyugdíj elbírálásához [ONYF. 3515-276/A.] ONYF. 3515-276/A. Igénybejelentés az 1997. évi LXXXI. törvény alapján szülői nyugdíj elbírálásához [] E nyomtatvány pontos kitöltése a kérelem elbírálását segíti és csak aláírással együtt érvényes. Az igénylő személyi adatait

Részletesebben

I. rész: Kérelmező személy adatai

I. rész: Kérelmező személy adatai KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1060-02 jelű, Vélelmezett örökös nyilvántartásba vétele iránti kérelem című nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási

Részletesebben

Bálaszállító pótkocsi és teleszkópos rakodó beszerzése

Bálaszállító pótkocsi és teleszkópos rakodó beszerzése Bálaszállító pótkocsi és teleszkópos rakodó beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/102 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121. (1) bekezdés

Részletesebben

11UK11 és 11UK11-01 KÉRELEM adóigazolás kiadásához KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

11UK11 és 11UK11-01 KÉRELEM adóigazolás kiadásához KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Adózó! 11UK11 és 11UK11-01 KÉRELEM adóigazolás kiadásához KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az adóhatóság az adóigazolást hatáskörében eljárva a nyilvántartásában szereplő adatok alapján, a kiállítás napján

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések 3540 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 42. szám A földművelésügyi miniszter 12/2015. (III. 30.) FM rendelete az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott

Részletesebben

K82 nyomtatvány. Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

K82 nyomtatvány. Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók K82 nyomtatvány Az építésfelügyeleti hatóság adatszolgáltatása az építőipari bontási/kivitelezési tevékenység megkezdésével kapcsolatban bejelentett adatokra vonatkozóan Az adózás rendjéről szóló 2003.

Részletesebben

tájékoztatót kitöltés elıtt szíveskedjék figyelmesen elolvasni!

tájékoztatót kitöltés elıtt szíveskedjék figyelmesen elolvasni! NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ IGAZGATÓSÁG Budapest XIII., Váci út 73. Postacím: Budapest 1820 e-mail: nyufig@onyf.hu Telefon: 06-80-204-884, 06-1-270-8999 Fax: 237-3662 Az igénybejelentı laphoz kapcsolódó tájékoztatót

Részletesebben

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP BEVALLÁS a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén FŐLAP 19. melléklet a 35/2008. (XII. 31.) PM rendelethez 2015. adóévben Jánoshida önkormányzat illetékességi területén folytatott

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 128/2015. (X. 26.) számú KÖZLEMÉNYE Az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 19/2015. (IV. 24.) FM rendelet szerinti támogatás kifizetése iránti

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1031-02 jelű, Az ügyfél és a pénzügyi intézmény között létrejött, a fizetési számlaszám rögzítésére vonatkozó megállapodás megszüntetése iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdei közjóléti létesítmények intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdei közjóléti létesítmények intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdei közjóléti létesítmények intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Általános tudnivalók... 2 Támogatási kérelem - Főlap (D6100-01)... 3 Támogatási kérelem - Betétlap (D6101-01)...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÚTMUTATÓ. EMVA forrásból finanszírozásra kerülő pályázati felhívásokhoz. Verzió: 1.0

ÁLTALÁNOS ÚTMUTATÓ. EMVA forrásból finanszírozásra kerülő pályázati felhívásokhoz. Verzió: 1.0 ÁLTALÁNOS ÚTMUTATÓ az EMVA forrásból finanszírozásra kerülő pályázati felhívásokhoz Verzió: 1.0 1 Tartalom 1. Az Útmutató célja, hatálya... 3 2. Kizáró okok listája... 4 3. A támogatási kérelmek elbírálásának

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-01 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK B melléklet (TKSZ) ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére 2014.03.24.-től

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 1112-es számú bevalláshoz Jogszabályi háttér: - a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény (a továbbiakban: Szh. tv.) -

Részletesebben

Kérelem digitális hitelesítési adatai

Kérelem digitális hitelesítési adatai Kérelem digitális hitelesítési adatai Az MVH-hoz történt elektronikus benyújtásról Kérelem iratazonosítója: 9015861620 MVH hiteles digitális aláírásának ideje: 2016.04.27. 16:02:45 A beadott kérelem SHA256

Részletesebben

GÁRDONY VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22.

GÁRDONY VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22. Ügyintézı: Ráczné Tel: 22/570-028/216 GÁRDONY VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22. Érkezett: ÉPÍTMÉNYADÓ BEVALLÁS FİLAP (Helyrajzi számonként külön-külön kell bevallást benyújtani.)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2015-04-01 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozó szerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

GOP-1.1.1-11-2012-0137

GOP-1.1.1-11-2012-0137 Tisztelt Kedvezményezett! Hivatkozással a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága vezetőjének támogató döntésére, ezúton tájékoztatjuk, hogy a GOP-2011-1.1.1 jelű kiírásra benyújtott pályázata

Részletesebben

Egyéb (töltse ki az A. melléklet II) pontját) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani

Egyéb (töltse ki az A. melléklet II) pontját) Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg Fax: +352 29 29 42 670 E-mail: ojs@publications.europa.eu Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános

A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános A Mecsek Média Lapterjesztő Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 01. napjától hatályos Általános Szerződési Feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 A szerződő

Részletesebben

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet. a környezeti alapnyilvántartásról. Értelmező rendelkezések

78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet. a környezeti alapnyilvántartásról. Értelmező rendelkezések 78/2007 (IV 24) Korm rendelet a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995 évi LIII törvény (a továbbiakban: Kvt) 110 (7) bekezdés r) pontjában kapott

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Verziószám: 0.1 2016. március 30. Tartalom

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai

Részletesebben

Anyja neve Társadalombiztosítási Azonosító Jele A B C D. Kérelmező

Anyja neve Társadalombiztosítási Azonosító Jele A B C D. Kérelmező KÉRELEM települési gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás megállapítására A támogatást kérő személyre vonatkozó adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje (év, hó,

Részletesebben

- a kérelem, a döntés és egyéb iratok fordításához szükséges idő, - az ügygondnok kirendelésére irányuló eljárás időtartama, - a szakértői vélemény

- a kérelem, a döntés és egyéb iratok fordításához szükséges idő, - az ügygondnok kirendelésére irányuló eljárás időtartama, - a szakértői vélemény Kisvárdai Járási Hivatala Ügyiratszám: ÉTDR azonosító: 201500082370 ÉTDR iratazonosító: IR-000639082/2015 Ügyintéző: Bíró Viktor Telefon: 0645/795-012 e-mail cím: biro.viktor@szabolcs.gov.hu Tárgy: értesítés

Részletesebben

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10. Általános Pályázati Feltételek

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10. Általános Pályázati Feltételek Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10. Általános Pályázati Feltételek TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 Az ÁPF hatálya alá tartozó pályázatok

Részletesebben

A fenti feltételeknek nem megfelelő járadékkérelmet a Pénztár elutasítja. Előnyök és hátrányok az előzőekben felsorolt nyugdíjszolgáltatás típusoknál

A fenti feltételeknek nem megfelelő járadékkérelmet a Pénztár elutasítja. Előnyök és hátrányok az előzőekben felsorolt nyugdíjszolgáltatás típusoknál Tájékoztató az OTP Nyugdíjpénztár nyugdíjszolgáltatási lehetőségeiről pénztártagok részére a nyugdíjkorhatár betöltése, illetve nyugdíjjogosultságot igazoló okirat rendelkezésre állása esetén A nyugdíjszolgáltatásra

Részletesebben

Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Kártyahasználati szabályzat (IT-30)

Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Kártyahasználati szabályzat (IT-30) Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár Kártyahasználati szabályzat (IT-30) MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Verzió Módosítás leírása Módosítás Hatályba lépés 1.0 Új szabályzat kiadása 7/2016.03.10. IT határozat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 21-én tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A Sprinter Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság

A Sprinter Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság A Sprinter Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság postai szolgáltatásra vonatkozó, 2014. augusztus 07. napjától hatályos Általános Szerződési Feltételei 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 A szerződő

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY. Általános tudnivalók:

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY. Általános tudnivalók: KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY Általános tudnivalók: Kitöltés előtt alaposan tanulmányozza át a vonatkozó jogszabályokat, a jelen kitöltési útmutatót, valamint a támogatási rendszerre vonatkozó

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) SEDINA Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-071721, székhely: 7623 Pécs, Rákóczi út 10.., levelezési cím: 7623 Pécs, Rákóczi út 10..), mint a(z) Kaposvári Nyomda Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel

Nyilvántartásba vétel KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1020-01 jelű, Nyilvántartásba vétel vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása irántikérelem nem természetes személyek számára elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a 12AVBA Bejelentı adatlap kitöltéséhez)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a 12AVBA Bejelentı adatlap kitöltéséhez) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ (a 12AVBA Bejelentı adatlap kitöltéséhez) Ingó vagyontárgy és ingóhoz kapcsolódó vagyoni értékő jog ajándékozás során történt megszerzésére vonatkozóan Az adatlapot a vagyonszerzınek

Részletesebben

A LÓÚTLEVÉL KIADÁS, TULAJDONOS VÁLTOZÁS, LÓTARTÓ/TARTÓ- VÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉNEK ÜGYRENDJE

A LÓÚTLEVÉL KIADÁS, TULAJDONOS VÁLTOZÁS, LÓTARTÓ/TARTÓ- VÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉNEK ÜGYRENDJE A LÓÚTLEVÉL KIADÁS, TULAJDONOS VÁLTOZÁS, LÓTARTÓ/TARTÓ- VÁLTOZÁS BEJELENTÉSÉNEK ÜGYRENDJE NÉBIH 2014. február 10. v1.3 Tartalomjegyzék 1. LÓÚTLEVÉL-IGÉNYLÉS, LÓTULAJDONOS-VÁLTOZÁS, LÓTARTÓ/TARTÓ-VÁLTOZÁS

Részletesebben

RÉSZVÉTELI DOKUMENTÁCIÓ (kiegészítő iratok)

RÉSZVÉTELI DOKUMENTÁCIÓ (kiegészítő iratok) - 1 -.sz. példány RÉSZVÉTELI DOKUMENTÁCIÓ (kiegészítő iratok) a BKV VASÚTI JÁRMŰJAVÍTÓ KFT. RÉSZÉRE VILLAMOS ENERGIA BESZERZÉSE tárgyú nemzeti értékhatárt elérő értékű, hirdetmény közzétételével induló

Részletesebben

Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1

Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1 Regisztrációval kapcsolatos felhasználói teendők a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás Rendszerben (HBNYR) v3.1 Az alkalmazás a https://hbny.mokk.hu címről érhető el. A felhasználók által a rendszer használatához

Részletesebben

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet

Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet 3000 Hatvan, Kossuth tér 22. Cg.10-02-020168 Adószám: 10111620-2-10 Telefon: 37/ 541-911 Telefax: 37/ 541-910 e-mail : kozpont@hatvan.tksz.hu honlap : www.hatvantksz.hu

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának 1. sz. melléklete Érvényes: 2013. szeptember 1.

Részletesebben

Pete Ferenc e.v. szolgáltató. tagja. Kivonat. Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz

Pete Ferenc e.v. szolgáltató. tagja. Kivonat. Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz Pete Ferenc e.v. szolgáltató a tagja Kivonat Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz Győr-Moson-Sopron megye Vas megye területén Hatályba lépés kelte: 2009.10.15 Utolsó módosítás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági termékek értéknövelése (VP-ÉLIP) felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP-3-4.2.1-15 Verziószám: 0.1 2016. január

Részletesebben

FKF Nonprofit Zrt. Hulladékhasznosító Mű 1151 Budapest, Mélyfúró u. 10-12. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2015.07.16.

FKF Nonprofit Zrt. Hulladékhasznosító Mű 1151 Budapest, Mélyfúró u. 10-12. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: 2015.07.16. K1515 az FKF Nonprofit Zrt. által üzemeltetett Hulladékhasznosító Mű technológiájában található K1, K2, K3 és K4 jelű kazánjainál karbantartáshoz szükséges állványzat biztosítása (beépítés, bontás, elszállítás)

Részletesebben

TELEFONSZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

TELEFONSZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Dual-Plus Kft. TELEFONSZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2011.júius 01 Utolsó módosítás: 2010. május 24 Az Ügyfélszolgálat címe: 3780 Edelény Tóth Árpád út 14. Az Ügyfélszolgálat elérhetősége:

Részletesebben

Általános tudnivalók

Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez a Szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás jogcím keretében benyújtott támogatási kérelemre vonatkozóan Jogcímkód: 6-124-01-01 Általános

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Valkonya Község Önkormányzata 8885 Valkonya Fő út u. 4. Tel: +36-93-351-003 Fax: +36-93-351-003 E-mail: valkonya@valkonya.hu AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Vállalkozási szerződés keretében Valkonya község

Részletesebben

Semmelweis Egyetem kiegészítő gyógyszerbeszerzése

Semmelweis Egyetem kiegészítő gyógyszerbeszerzése Semmelweis Egyetem kiegészítő gyógyszerbeszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel

Részletesebben

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén 1. Formanyomtatványok (letölthetők weblapunkról, szerződő ügyfelenként 1-1 adatlapot kell kitölteni) Adatlap fiók kód, törzsszám, AZIR-kód,

Részletesebben